1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.02.26. 14:52 HaFr

Nagyon rövid értékelés a vásárhelyi eredményről

Képtalálat a következőre: „nausea”

Nehéz elképzelnem olyan forgatókönyvet, amely jobban undorítana, mint a balos-jobbikos szivárványkoalíció országos méretekben. Egyet sikerült: a Fidesz további kormányzása.

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr10013699932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amator 2018.02.26. 15:18:53

Amikor a barbárság terjed, a finnyáskodást félre kell tenni.

ijontichy 2018.02.26. 15:23:27

@poszt: El kell ismerni, messzire jutottál. És ezért elismerés illet. (A menü tényleg nem egy ínycsiklandozóan összeállított többszemélyes tál). Sajnálatos, hogy sokan még mindig érzelmi kérdést csinálnak a politikából; holott ezen túl vagyunk. Ez már rég nem arról szól, hogy az egyik ebben hülye, a másik meg abban, nomeg az xy fejére rá se bírok nézni... stb.

Minap láttam (de jó is az Internet) egykori szűkebb pátriárkámban a Gulyás Marci szervezte mítinget (ahol persze csak a fideszes állatka nem jelent meg; pedig egykor jobb sorsra érdemes volt :-( ). Asszem a Staudt Gábornak volt egy beszólása, hogy aki (vagy akinek a hozzátartozója) az elmúlt években pechjére bekerült a magyar (köz)egészségügybe, hogy a fenébe képes még a fideszre szavazni?

Nekem meg az jutott eszembe, hogy a fenébe lehetett odáig süllyedni, hogy nem alapvető elvárás a kampányban a politikusok nyilvános vitája. Hogyan lehet az, hogy épeszű emberek elfogadják, hogy a pártjuk prominensei immár leginkább csak kinyilatkoztatnak, és slussz. A Mo-i történések zöme - különösen kívülről nézve - elmekórtani intézményre emlékeztet. A fidesz további kormányzása ezt sajnos csak tovább súlyosbítaná.

Amator 2018.02.26. 15:41:40

A Fidesz ármánykodása és összes bunkósága ellen nem lehet grál lovagokat indítani, mert nem azonos fegyverekkel rendelkeznek. Nem azt mondom, hogy hasonló színtű embereket kell kiállítani ellenük, de ha csak összefogással lehet ezt a csűrhét elzavarni, akkor azt kell tenni. Aztán később vissza lehet térni a cizelláltabb, szofisztikáltabb politizáláshoz, békeidőben úgy sem érdekli a kutyát sem a politika, ez is a Fidesz egyik őrültsége, hogy folyamatos kampány módban vannak, ezzel tüzelve fel a rajongó táborukba tartozó szellemi rászorulókat.

Moin Moin 2018.02.26. 15:51:02

Én meg akkor fogok majd a hátamon hemperegve röhögni, ha összejön a Nagy Ellenzéki Együttműködés és ennek révén bekerül a parlamentbe egy csomó jobbikos képviselő - aztán a Jobbik szépen koalícióra lép a Fidesszel!

Istenem: ezek már megint melót akarnak megspórolni és "ügyesen" nyerni... De nem lehet 3-4 év szerves építkező munkáját egy "fasza ötlettel" megspórolni - és ez vonatkozik a Fideszt leváltani akaró szavazókra is!

Amator 2018.02.26. 16:05:30

@Moin Moin: Csak azt nem értem, hogy kinek tetszik drukkolni. Ez ahol most vagyunk, a gödör alja. Innen bármilyen változás csakis felfelé mozdíthatja a szekeret.

DrGehaeuse 2018.02.26. 16:50:29

@Moin Moin:

Nem tudok elképzelni olyan esetet amikor a vonábbik csinál 4/5-ös koalíciót a fityisszel. Ez mindkét párt középtávú öngyilkosságát jelentené csúnyáb buktával mint a szadesz esete volt a maszoppal.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2018.02.26. 16:52:08

Az ellenzéki választókon múlik....és úgy néz ki, hogy a legnagyobb részüket nem zavarja a dolog. Akkor is át fognak szavazni, ha nem lesz megeggyezés. Csak az a kérdés, hogy elégséges mértékben fog-e ez megtörténni.

Fekete Mamba 2018.02.26. 16:58:06

@Moin Moin: nevess csak ki nyugodtan, de szerintem ez a koalíció talán nem is a legrosszabb. A kisebbedő tortához oda kell engedni a nagyon éhes jobbikosokat, aztán két mohó vérszívó csapat szépen egymásnak esik, kiteregeti egymás szennyesét. Közben elfogy az EU-segély, újra elhangzik majd a megszorítás, reform szó, még több hazai csoport, réteg érdekeit kell sérteni a lopási szint fenntartásához.

ijontichy 2018.02.26. 17:01:19

@Fekete Mamba: Ezt mondom régóta. Bármi jobb a status quo-nál (akár feles, pláne 2/3 fideszkdnp-nél).

DrGehaeuse 2018.02.26. 17:02:27

@Moin Moin: Még valami. Van néhány atombiztosnak tűnő fityiszes többségű VK főleg a perifériákon mint BAZ megye, SzaSzaBe megye, vagy Nógrád és Somogy ahol a "civil" szavazók passzivitását egy ki-ki szituáció simán megtörheti. Ilyen lehet szűkebb pátriámban Hörcsik (Grófúr) Richárd esete (Sárospatak-S.a.újhely B.A.Z. 5. VK).
Van egy MZP kaliberű ellenjelölt az UK-s Köteles Laca személyében aki speciel LMP színekben indul.
A kiscsávó mintafalut csinált a halálraítélt Ruszin nemzetiségű Komlóskából és megnyerte a meccset a Posta ellen is. A többiek presztizsveszteség nélkül visszaléptethetnék nóném vagy éppen pestről szalajtott (helyben ismeretlen) jelöltjeiket. Ekkor már az lenne a kérdés: Mr. 20% Hörcsik vagy a tehetséges Köteles Laca?

No ez pont olyan lenne mint MZP-lézerjanó bábja felállás Vásárhelyen. És nem kérdés, hogy Köteles a nyerő.

2018.02.26. 17:06:08

@DrGehaeuse:
a fidesz ügyesen hagyja, hogy az ellenzéki kampányolás majd megoldja neki(de azért ahol tud besegít) a Vona vonal leválasztását a jobbikról, mert neki arra a jobbikra van szüksége, amilyen születésekor volt. széljobb radikális. sztem sikerülni fog.
ha létezne valós épeszű ellenzék, már rég meg kellett volna szervezni a választási együttműködést és reálban már ki-ki a választások utáni modus vivendijüket szervezné, mert egy esetleges győzelem után egy ideig vagy egy szakértői kormányzást lehetne csinálni ideológiai stb nézetek félretételével és kemény elszámoltatás, aztán új válsztások. különben a fidsze(orbán) visszavág.

DrGehaeuse 2018.02.26. 17:28:53

@Bánegressy: Bukta esetén orv-bán úgy csinál majd mint kunbéla, csak nem ő fogja vezetni a repülőgépét.

"Kun Béla repülőgépen menekült az országból.
Délután – úgy öt óra felé – a Hungária Szállóban székelő szovjetház körül fölrebbent egy repülőgép, átrepült a Dunán, a Várhegyen, s merész kanyarodással a Vérmező felé tartott.
A gépet maga a népbiztos vezette.
Alacsonyan szállt, alig húsz méter magasságban, úgy hogy arcát is látni lehetett.
Sápadt volt, borotválatlan, mint rendesen. Vigyorgott az alant álló polgárokra, s vásott kajánsággal, csúfondárosan még búcsút is intett egyeseknek.
Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket.
Karjairól vastag aranyláncok lógtak.
Egyik ilyen aranylánc, mikor az aeroplán magasba lendült s eltűnt az ég messzeségében, le is pottyant a Vérmező kellős közepére, és ott egy öreges úr, régi krisztinai polgár, adóhivatalnok a Várban, a Szentháromság téren, valami Patz nevezetű – Patz Károly József – meg is találta.
Legalább a Krisztinában ezt beszélték."

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 17:35:06

Menetelni fog a kisember az urnáők felé áprilisban, mert a tét már hatalmas: reális az esély, hogy Brüsszel és Soros legyőzik a magyar népet. Ezt meg kell akadályoznunk.

2018.02.26. 19:40:15

@DrGehaeuse:
jó, hát én is tudok kincstári lenni, de azért egyelőre a fidsze még nem eszköztelen. nagyot bele tud kanyarítani a lekvárfőző kanállal a szarba és sztem meg is teszi.

amúgy én már a főügyészurat is látom vezetőszáron, sőt már az ítéletét is.
orvbán meg nehezen talál majd befogadóra, mert senkire nem vet jó fényt egy bukott . . . tkp minek értékelhető egy ilyen esetleges bukás után? idióta? az égvilágon senkinek nem volt és nem is lehetett akkora haszna belőle, hogy utóbb kompromittálja magát vele.
sem a politika, sem az üzleti világban.
talán majd szafarovnál bujkálhat a sufniban, amíg meg nem unja és őt is fejbe nem tossza a baltájával, mint az örmény gyereket

Laptop7712 2018.02.26. 19:49:17

Észrevettétek, hogy 30 éve ennek az országnak az átlagpolgár számára semmi értelme sincs?
Kurvára semmi értelme nincs, melózni gombokért, hogy mindenki telibeszar mindenkit, közben meg retteg a szaros havi fizetéséért. A törvények vannak, de minek? A fiatalok keresik az értelmet az életükben, meg az értelmes időtöltést. Ha tényleg lett volna itt valami felzárkózás a nyugathoz, ott, 1990 körül, akkor ma nem itt tartanánk, és nem alakult volna ki a kontraszelekció szokásjoga. Maradtak a kocsik, ez van.
Na most a jön az "új hullám", itt nagyon biztosnak hitt dolgok fognak porba hullani.
Az internet generáció meg szopóágon van minden szinten, és büntetni fog, meg használni akarja azt a kis kütyüt, amit úgy hívnak, hogy okostelefon.
A generációt, aki 1990 körül volt fiatal, olyan 10 éves, úgy nevezik, hogy Fuck it, and forget it generáció. Ezek gyerekeik meg a No generáció, -no hope, no job, no money- Mindkét generáció beszopta, és most rájött arra, hogy a demokrácia az egy jó játék, és játszanak, mert csak nyerhetnek, amijük volt, elvesztették már. Ennyi.

Hafrnak, hányni van kedve az ellenzéktől, meg attól, hogy benne van a jobbik? A fiataloknak meg nincs, még Londonban is legalább kétszer annyian akarnak elmenni szavazni, mint legutóbb.

2018.02.26. 20:02:58

@Laptop7712:
sajnos elég pontos leírás.
nihil.

Laptop7712 2018.02.26. 20:12:39

@Bánegressy: Demokráciásat játszik, és ez nem a nihil, ez nagyon más.
Olyan mint az erdőn a naplemente előtti pár titokzatos másodperc. A néma csend hangjai tölti be a tájat. Valakinek ez a legcsodálatosabb gyönyör, van akinek a legfélelmetesebb időszak. Ki milyen lelkiállapotban van akkor. :) :)

Janossz 2018.02.26. 20:35:45

@Laptop7712: ." Ha tényleg lett volna itt valami felzárkózás a nyugathoz, ott, 1990 körül, akkor ma nem itt tartanánk, és nem alakult volna ki a kontraszelekció szokásjoga. Maradtak a kocsik, ez van."

A kontraszelekció legalább egy évszázados szokás már.
Nem tudunk szabadulni tőle.
Ugye, nem a kocsikra, hanem a komcsikra gondoltál? :-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.02.27. 06:40:42

@Laptop7712: nekem egészen pontosan a balos-Jobbik koalíciótól volna hányni stb, külön-külön más okokból, mint a kettejük esetleges szövetségétől... a balosokon belül van, akivel viszonylag jól elvagyok, tehát ahogy a létpék növekszik, úgy nő a hányinger :)

midnightcoder2 2018.02.27. 07:27:04

Kérdés, hogy kinek kell ebben az esetben befognia az orrát ? Netán annak a Jobbiknak aki egy olyan párttal lépett szövetségre akiknek a jogelődje diktatúrát tartott fenn, embereket küldött koncentrációs táborba, börtönözött be, végezett ki ártatlanul ? Kb. mintha a nyilasok jogutódja parádézna a parlamentben...

jotekony koc 2018.02.27. 07:27:36

Szerintem meg a baloldal és a jobbik koalíciója természetes.
Hatalom nélküli emberek számára ez a kettő ugyanaz.

Fideszes a seggnyaló pártállami káder,

baloldali és jobbikos pedig mindenki, aki csak magára számíthat, mert nincsen fideszes pártfogója.

ijontichy 2018.02.27. 10:03:06

@midnightcoder2: Namost ugye az megvan, hogy az mszmp (mert róla van szó, ugye?) "de facto" jogutódja kb '97 óta a fidesz? Nem véletlen, hogy 8 év, meg 2/3 kevés volt az ügynök-akták rendezéséhez :-/
Ez a fidesznyik mese a "Ki, kicsoda a magyar politikában?" c. kötetből az újszülötteknek való vicc.

Laptop7712 2018.02.27. 10:03:39

@HaFr: Úgy néz ki, hogy te valamilyen 20 évvel ezelőtti nyugaton tanult bevett sztereotípiát követsz ebben a valóságlátásodban. Mondok egy példát. Magyar kisvállalati munkahelyen láttam együtt dolgozni vérkomcsit, a jobbikost, és kezdő transzvesztitát -aki kurvára liberális volt a maga nevében.-, meg az iskolázott cigányt. Na most ezek ráadásul ezek még barátok is voltak. Kérdezed hogy a tökömbe lehet? Hát úgy, hogy az életüket meghatározó alap dolgokban egyetértettek. Egyik sem akarta hogy őt magát, vagy a családjának egy tagját megerőszakolják éjszaka, vagy nappal a nyílt utcán. Azt sem akarta, hogy olyan szinten legyen zárt, és diszkriminatív az oktatási rendszer, hogy hülyék maradjanak, vagy ne férjenek hozzá. Továbbá nem akartak csak annyi keresni, hogy csak az éhen dögléshez elég a havi zsé. Meg nem akarja egyik sem, hogy a kórház folyosóján dögöljön meg 4 óra várakozás közben. Tudni akarják, hogy ki baszta át őket az elmúlt 50 évben, és miért.
Na most innentől kezdve madár mindegy, hogy jobbik, vagy hiteles balos párt - lmp, meg a többi - Az is mindegy, hogy mi a neve. Ezt akarja megcsinálni? Megengedjük. Ennyi. Ezt láttad Hódmezővásárhelyen, egy hiteles ember képében jelent meg ez az igény.
Menj el bármelyik nyugati város gyorsétterembe, nézd meg a "magyar-lengyel-román-szolvák-stb.- műszakot. Ugyanezt a felállást fogod találni, ugyanezzel a meggyőződéssel, olyan különbséggel, hogy a túlélésük függhet azon, hogy képesek-e egymást, és másokat tisztelni, vagy nem.

Tehát lehet büdös számodra ez a játék, ami kibontakozóban van, de nagyon nem fogja érdekelni az embereket. Amiről én írok, az a valóság.
A baj az, hogy a gazdasági- politikai "zelit" nem megy ki a városon kívülre, ez csak bukást hozhat, így képtelen egy bizonyos szint feletti innovatív viselkedésre. Inkább elhúz a francba, pl. Los Angelesbe, vagy a nagy almába, csak az a baj, hogy a repülőtér felé vezető úton nem áll meg a 18-ban, inni egy kávét a sarki kocsmában, vagy a lepukkant plázában. De ez a "zelit" veszi a kastélyokat - egymástól a régi komcsik is a kastélyokba költöztek be - és elhiszik magukról, hogy ők az urak. Hát ennek van vége, a nép nem akarja ezt elhinni, mivel egyik sem Gróf Nádasdy Borbála. :) :)

DrGehaeuse 2018.02.27. 10:15:50

@DrGehaeuse: "Zserbókat vitt.." ez szerintem elírás lehet én csak Schmitteltem a wikipédiából. Én zsebórák -ra gyanakszom, bár a MEK-ben is Zserbók vannak ez fura.

DrGehaeuse 2018.02.27. 14:33:19

@Laptop7712: Baromira igazad van.
Nekem is tele van a hócipőm a KNER-el meg a "zelit" viselkedésével. Simán meg fogom csinálni Április 8.-án a "taktikai szavzás"-omat. Az egyik iksz megy az éppen leginkább szimpi pártnak - ez most az LMP (pláne hogy a legjobb vidéki arcokat (polgik) tömörítő UK-val álltak össze a kezdet kezdetén és nem mással).

A másik iksz meg arra az arcra aki helyben a legesélyesebb. Pillanatnyilag ez Komlóska polgármesetere Köteles László ráadásul UK-s és a vasárnapi győző Márki-Zay Péter jó barátja is.

A többi párt vagy valami nóném kisarcot vagy gyütt-ment pesti okostojást indít.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.02.27. 14:38:17

@Laptop7712: nem értem ez az egész tirádát -- MZP egy kiváló arc, és minden általad vélt párt úgy tette hozzá a magáét a győzelméhez, hogy szépen távol maradt a választástól. De ez sajnos nem tehető meg og választásokon. Hát ez van. A haverokat meg üdvözlöm, barátkozzanak csak.

Saga 2018.02.27. 16:02:53

Nekem a második világháború jut eszembe. Ott sem szerették egymást a szövetségesek és Sztálin, de megoldották a dolgot.

trabant 2018.02.27. 20:11:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

A magyar népet nem Brüsszel vagy Soros győzi le, hanem a tunyasága, ha nem megy el választanni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.28. 06:34:13

@trabant:

A kisember tömött sorokban fog menetelni az urnákhoz, megakadályozandó a ballib országrontást.

midnightcoder2 2018.02.28. 07:23:54

@ijontichy: Az MSZMP jogutódja az MSZP. És nem de facto, hanem de jure.

"Az 1989. október 6-án kezdődött pártkongresszuson a pártelnök várakozása igazolódott. A felszólalók többsége egyetértett abban, hogy a szocializmus, s vele a párt addig járt útján nem lehet továbblépni, váltás, reform, megtisztulás kell a pártban és azon kívül is. Az igazi vita arról folyt, hogy teljességgel új pártra van-e szükség, s ha igen, az milyen legyen. A második napon, október 7-én a többségükben reformelkötelezett küldöttek 1202 igen szavazattal, 159 nem és 38 tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy az MSZMP-ből létrehozzák a Magyar Szocialista Pártot. Ezzel az MSZMP-t annak átalakításával, s nem megszüntetésével haladták meg, jelezve a folyamatosságot, illetve azt az elvárást, hogy az átalakulást ellenzők hagyják el a szervezetet."

DrGehaeuse 2018.02.28. 07:56:12

@Saga: Annak pont mi magyarok ittuk meg a levét. Remélem most a kötelező feketeleves után végre lesz valami előremozdulás is.

ijontichy 2018.02.28. 08:47:18

@midnightcoder2: Az mszmp jogutódja, kb. '96-'97 óta "de facto" a fidesz - méghozzá annak legrosszabb emberanyagából feltöltve. Engem egyáltalán nem érdekelnek egy jogászkormány dumái ("de jure"), szép szopottgombócfejű ifjoncok (gulyásgeri) törvényfogalmazási képességei a tárgyban, csak a valóság. Továbbá elég öreg vagyok hozzá (ahogy felénk mondják: vitya megy gyufáért), hogy tojáshéjas seggű fideszalkalmazott ifjoncok ne tudjanak hülye dumákkal etetni. A fidesz - főként vidéki - ténykedése pontosan az egykori állampárt mintájára, annak hálózatának maradékán épült ki '97 után (talán nem véletlenül, elvégre a stöpszli kora ifjúkorától tanulmányozhatta tesközelből, az állampárt vidéki hatalomgyakorlásának módozatait). A párt tevékenysége bőven hajaz egy (persze nagyon ügyesen, a magyar néplélek mély ismeretéről tanúskodó módon) ráncfelvarrott bolsevik alakulatra. Miért nem történt meg 2/3 ellenére az ügynöklisták kérdésének rendezése? Mondom: miért nem történt meg 2/3 ellenére az ügynöklisták kérdésének rendezése, holott a félázsiai vidéki párttitkár-leszármazott és társai bő évtizeden keresztül magascé tanfolyamra jártak, hogy elég hangosan tudják visítani ennek szükségességét - midőn persze nem fenyegetett a veszélye, hogy ez valóban be is következik.
Tehát a "de jure" dolgok már rég nem számítanak ott (legfeljebb a hivatásos pártmarkecingesek, újszülöttek számára tartogatott beszédeiben), ahol a stöpszli csettint, és gulyásgeri-féle becsületbajnokok (mondjuk inkább a jogász szakma legalja) egy éjszaka alatt jogszabályba fektetik, hogy márpedig a villamos zöld és hazaáruló, ki mást állít.

ijontichy 2018.02.28. 08:51:51

@ijontichy: Ja és "Hol van a pénz?" Hol van a több tízmilliárd KÖZPÉNZ, amit tavaly elsorosplakátoltak? Nem illene kiállni és bocsánatot kérni a nettó adófizetőktől, hogy tévedtek? Mert úgy tudom, mától le van tiltva a sorosozás. Miféle alkalmatlan alakulat az ilyen? A macskámat se bíznám rájuk nemhogy egy oszágot. Szegény szülöhazám törököt (félázsiait) fogtál, azt most nagyon nem ereszt :-/

profilo 2018.02.28. 11:20:09

@DrGehaeuse: @neoteny:

Mivel saját pátriádat sem ismered, egy kis helyesbítés:

A Tokaj Kereskedőház 80 forintot a 19 mustfokot nem meghaladó szőlő kilójáért adott. Tehát azok kaptak ennyit, akik nem vártak ki, nem várták meg a minőség javulását, mert tartottak az időjárás szeszélyétől és korán, nagyon korán szüreteltek( és így rosszabb minőséget!) Ők így nem is adhattak le aszut, hisz nem is volt neki!!!!. 25 mustfok feletti szőlőért 250 forintot adott kilónként a Kerház. Az árak a Grand Tokaj oldalán megtekinthetőek most is.

A Hegyközségi törvény megszabja, hogy 1 hektárról menyi szőlő szedhető le a mustfok, azaz a minőség arányában.(19 fokig 140 mázsa, 19 fok felett 100 mázsa) A megengedett mennyiség felett, adott területről, a Kereskedőház nem vesz át (nem köteles!) szőlőt, azaz átvesz(!), de csak 10 forintot ad a megengedett mennyiség feletti részért. Tehát ha egy hektáron van 110 mázsa 25 fokos szőlőd, akkor a megengedett 100 mázsáért kilónként 250 forintot kapsz, az e felett lévő 10 mázsáért csak 10 forintot kilónként.Ha a gazda ezt nem fogadja el, akkor saját magának kell a többletrész( példánkban a 10 mázsa!) felhasználásáról gondoskodnia. Óriási hazugság, hogy csak 1000 szerződője volt a Kerháznak, hisz csak a Hegyközség 3100 olyan termelőről tud, aki a Kerházzal van kapcsolatban. Ezek szintén megtekinthető, nyilvános adatok.
Az említett 270 termelő, a Kerház által kiadott technológiai és művelési utasítás semmibevétele, a több év óta beteg, fertőzött(lisztharmatos) szőlő miatt nem kapott szerződést.
Szintén hazugság, hogy a Grand Tokaj nem vett át aszut, hisz ez is szabályozva van, adott területről csak az előírtnak megfelelő mennyiségű aszu adható le, a minőségvédelem miatt.( lásd: hegközségi törvény! )
Szintén hazugság, hogy kárpátaljai napszámosok dolgoznak Tokaj hegyalján. Ezzel szemben az igazság az, hogy a "helyi" napszámosok hiánya miatt taktaközi és nyírségi roma csapatokat hoznak segítségül.

Az egész riport hazugságoktól, csúsztatásoktól hemzseg. Remélem sok hegyaljai ember látta ezt és tudja, hogy mire számíthat Köteles úrtól.

Laptop7712 2018.03.02. 08:16:27

@profilo: Az egész magyar borászatnak - ha nem változik semmi - olyan 6-7 éve van hátra. Mivel a szerencsétlen barom termelőnek 80 forintot adnak egy kg szólóért. A hazai szőlészt- borászat válságban van, az első borvidék, ahol mutiba lesz szőlő, és bor, az a Balatonfüred- Csopaki Borvidék. Kb. 4 év, és el fog tűnni a szőlő Csopakon. Ugyanaz lesz, mint a 40-es években. Családoknak lesz bora is, olyanoknak, akik kőkeményen kitartottak, - mert tudják mint csinálnak- lesz palackos bora is a világpiacra minimum 7- 10 EUR átadási árért.
A magyar borászat nemzetközi szinten nem játszik, és nem látszik, lófasz ami van. Mindenhol - minden magyar borvidéken- a szőlő felvásárlási ára már 20 éve kb. 300 Ft / kg körül kellene lennie, hogy a szőlészet ne tűnjön el kis hazánkból.
Az van hogy a barom szakközgazdászoknak fingjuk nincs, hogy mit is csinálnak, az összes barom. 1987-ben 165 000 ha szőlő volt a 22 borvidéken, - első osztályú termelőpotenciál - ma olyan 35 000 ha -ra saccolom a termő szőlő területét, teljesen mindegy mit tol a statisztika.
Itt tartunk., pér év, és vége, családok maradnak, és nem lesz szőlő, csak nekik.
A nagy cégek elmehetnek a picsába, a kerházat meg lehet majmolni egy 1 millió dolcsis business ígérettel, továbbá nem tudja hogy milyen tételeik vannak betárolva, és e miatt letiltják a kereskedelmet, az nemzetközi szinten maga a szakmai tökön lövés.
Magyarul, lófasz, és estifény. Az utolsó majd lekapcsolhatja a villanyt olyan 5-7 éven belül.
Értesz ugye? Vannak páran, akik kurvára nem ezt akarják, csak hangjuk nem hallatszik az égig.
süti beállítások módosítása