1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.08.26. 12:25 HaFr

Nyílt levél az ellenzéki pártok vezetőihez

Jobbik, MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Modern Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Polgári Világ, LMP, Kétfarkú Kutya pártok

Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak!

Az évek során egyenként is megismerve az Önök véleményét az ellenzéki pártok választási együttműködésének lehetőségéről és látva a múlt gyakorlatát azzal a sürgető kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a 2018-as választásokhoz közeledve, éppen az elmúlt napok történéseinek fényében gondolják újra az álláspontjaikat.

Önök nyilván eljutottak már legalább addig a felismerésig, hogy külön-külön nem nyerhetik meg a választást. Ám ha Önöknek valamilyen illúzióik lehettek még arról, hogy érdemesebb 2018-után ellenzékben lenni, mint ma feladni az önképükből és szövetségi lehetőséget keresni minél többünkkel a választások megnyerése érdekében, akkor világosan cáfolta Önöket az elmúlt néhány nap. Két olyan -- önmagában nem túl lényeges, de a helyi értékükön túlmutató -- esemény történt a héten, amelyek világosan bizonyítják, hogy mire számíthat a magyar nép 2018 után. Felhívom a figyelmüket az Önök kötelességére a magyar néppel szemben, ami jóval túlmutat a saját hatalmi szempontjaikon. De ha ez nem elég, akkor azt is hozzáteszem, hogy egy 2018-ban minősített többséggel felálló Fidesz-kormányzásban olyan szerepe lehet csak az ellenzéknek, amit -- biztos vagyok benne -- Önök közül senkinek sem lesz kedve eljátszani.

A két esemény között, amelyre utaltam, az egyik a Fidesz propaganda-gépezetének beindulása a Jobbik elnökének néhány konkrét nyugdíjasra vonatkozó kijelentése miatt, amit a Fidesz általánosítva terjeszt -- közpénzt nem kímélve és az erkölcsi mércét rég maga mögött hagyva -- a nyugdíjasok körében.

A második esemény a távozó holland nagykövet kijelentése volt, akit Önök elfelejtettek megvédeni -- ha nem az ő, akkor az országunk érdekében -- a fideszes hazudozástól és nacionalista indulatkeltéstől. Idemásolom a kormány által nehezményezett sorokat a nagyköveti interjúból:

"Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány."

Tehát ez pontatlan ugyan, de igaz. Magyarországon nem a fanatikus vallásosság mentén kreálnak ellenséget a globalizáció vesztesei, hanem a fanatikus nacionalizmus mentén. A dolog alapvetően stimmel, nincs mit szégyellenie a holland diplomáciának. A magyar kormánynak van.

Ezek az események ismét arra utalnak, hogy az Orbán-rezsim gátlástalansága nem ismer határokat, amikor a hatalma megőrzéséről van szó, és az előttünk álló választási kampányban ennek éppen úgy fogják tanújelét adni, mint akik élet-halál harcot vívnak. Mert a felfogásuk szerint ezt vívnak. Holott ez a felfogás az Önöké kellene, hogy legyen. Az Önök élet-halál harcáról van szót, amit csak együtt nyerhetnek meg. Ehhez képest Önök arról vitatkoznak, hogy kinek van menlevele a jövőbe, és kinek nincs. Arról vitatkoznak, hogy ki alkalmasabb és felkentebb jelölt Orbán ellenzékének szerepére. Az Önök vitája megmosolyogtató és naiv, és semmi másról nem szól -- a tapasztalataik vagy éppen a fiatalságuk ellenére --, mint az ötszáz éves magyar haldoklás újabb fejezeteinek előkészítéséről.

Magyarország 2018-ban nem kevesebbről fog dönteni, mint Szent István, Széchenyi és Antall József országának megmaradásáról -- a civilizációnkról. Nagyon világos, hogy 2018 tétje "Európa vagy Oroszország". Ha ez nem lesz alkalmas közös nevező és kampányüzenet Önöknek, ellenzéki pártoknak, akkor méltán fog az utókor úgy emlékezni Önökre, mint akik Orbán Viktorral együtt elárulták a magyar nemzetet. Önök -- ha jól tudom -- mind az Unióban akarják látni az országunkat az elkövetkező évtizedekben. Miért nem tudnak akkor annak a veszteségnek a fenyegetése ellen kampányolni, amit a Fidesz jelent erre a jövőképre?

Felhívom Önöket az olvasottak megfontolására. A Polgári Konzervatív Pártnak, amelynek elnökeként jegyzem ezt a levelet, természetesen szintén megvannak a fenntartásai Önökkel szemben -- kivel szemben kisebb, kivel szemben nagyobb --, aminek visszatérően hangot is adtunk az utóbbi években. Ugyanakkor azt képviseljük, hogy az Európai Unió tagsága olyan pártok fölötti ügy, amelynek kapcsán minden ellentétet készek vagyunk félretenni és ennek érdekében erkölcsi vagy politikai támogatást nyújtani egy ellenzéki koalíciónak. Most ez a tagságunk forog veszélyben, ezért a PKP kész támogatni egy hatékony ellenzéki együttműködést, amely lehetőség szerint kiterjed az ellenzék összes pártjára. Leszögezem: kis párt vagyunk, ezért a felhívásunk nem valamiféle kormányzati szerepért cserében íródott. A PKP-nek a feladata ebben a pillanatban mindössze ráébreszteni Önöket arra, hogy az óriási, nyugodtan történelminek nevezhető felelősségükhöz képest milyen elhanyagolható, érdektelen vitákat folytatnak.

A nemzet előtt felelünk, mert a nemzet jövője forog kockán.

Üdvözlettel:

Béndek Péter, a PKP elnöke

Budaörs, 2017. augusztus 26.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr7212780404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2017.08.26. 12:44:06

Tudják, Péter, ők is tudják...
Tenni viszont nem fognak ellene - ki ezért, ki azért! Ez a projekt végig fog futni; a kérdés, hogy ki és mi jön aztán?

(...Ja, Orbán addig biztosan benn tartja az országot az EU-ban, amíg onnan pénz jön és amíg Oroszországnak érdeke egy az EU-t belülről gyengítő Magyarország!)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.26. 12:46:02

@Moin Moin: persze, de az irány világos, elvtárs

Geo_ 2017.08.26. 15:27:24

van erre megoldás - elemzők kapásból tucatnyit tudnak felsorolni

geo1.blog.hu/2017/08/25/demokratikus-e_a_demokratikus_ellenzek

screpes 2017.08.26. 15:48:26

@HaFr:
egyet lehet érteni a poszttal, szinte közhelyszerű már.
A domináns szreplőkre azonban más és más utat szab ez az elmélet.
Gyurcsány személyében vonulhatna hátrébb, Botka pedig mint MSZP-s kéne szerénebbnek lennie (ami persze nem megyegy önjelölt esetében..

Vona pedig: hiszen látszik, mit kéne tennie OV leváltááshoz: csakhogy ő sem lehetne egy ilyen összeállt kongomerátumben min. elnökjelölt..
A szavazóij e csoportoknak ennek ellenére behozhatók egy ernyő alá, és aztán e közös logika elől már a többi s em térhetne ki, még egy egy lelkiimsretes fideszes sem...
Jelöltnek Bajanai lenne jó..
Azért mert tudjható, hogy kicsoda (nem kéne "bevezetni" a nemlétező kiegyensúlyozott médiában), és mit veszünk meg vele.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.26. 16:17:19

Így van. 2018 tétje: visszatérni a liberalizmus mocsárába vagy folytatni a belőle való óvatos kilábalást.

Aki a mocsarat szeretné, szavazzon az ellenzékre.

Szilágyi Imre 2017.08.26. 16:31:56

Vicces vagy te Béndek elvtárs. De ezt eddig is tudtuk.
:)

incognito ergo sum 2017.08.26. 16:48:33

Ebben a felhívásban kb átjön a (régi) ellenzéki pártok impotenciája.

Ezúton is elnézést kérek hafr-tól, ez nem neki szól.

nevetőharmadik 2017.08.26. 17:04:18

Hát, ennyit tehettél. Legalább te tiszta lelkiismerettel mehetsz az éjszakába.

Khonsu 2017.08.26. 18:23:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Szó sincs bármilyen kilábalásról. A táplálékláncban betöltött szerepeket osztják épp. Mi pedig most írjuk ki magunkat abból a szebb világból, amiről a magad módján, de te is álmodozol. Majd egyszer megérted...

2017.08.26. 18:28:04

szerintem valami olyan motivációra volna szükség, ami a választás esetleges megnyerésén túlmutat, hiszen akkor kezdődik csak az igazi iszapbirkózás és a vélhető koalícióképtelenség miatt, ott lesz a jó erőben lévő és bosszúszomjas legyőzöttek hada.
tehát itt az óhajtott győztesek számára (jóval)több ígéretre van szükség, minthogy legyőzik a fideszt.
pláne, hogy egyelőre mindannyian a globalizáció vesztesei vagyunk.
legalábbis nagyon úgy tűnik
a fidesszel együtt.
legalább a Mikulás belengethetne egy méretes giga ajcsi ígéretet

Khonsu 2017.08.26. 18:38:49

@Bánegressy:

Az a helyzet, hogy 2018-ban teljes ellenzéki egység nélkül (ami esélytelen) a Fidesz verhetetlen. 2022-ben valószínűleg simán legyőzik, de addigra rááll az ország egy olyan pályára, amiből már nem lesz visszaút, és meghatározza a helyzetünket és szerepünket úgy 40-50 évre, amiután a mi történelmünk véget ér (addigra a lakosság nagy része elvándorol, a maradékkal végez a klímakatasztrófa és annak következményei).

2017.08.26. 19:18:33

@Khonsu:
föl a fej!
hétfőn jön pucni oszt megbeszélik a mi főninkkel.
jó kis nyugati kormányzóság leszünk és még oroszul sem biztos, hogy mindjárt meg kell tanulnia mindenkinek.
lesz gáz, benzin, alacsony rezsi, olcsó ruszki cuccosok, hídfőállás :D fasza raketta és légi támaszpont. mi kell még?
jó lesz! ;)

Khonsu 2017.08.26. 19:38:08

@Bánegressy:

"mi kell még?"

Közös határ? :) Szigetként érdekes lenne...
A kedves vezérünk még mindig nem jött rá, hogy Putyin bácsi ebben a játszmában őrá osztotta a balek szerepét... :D

2017.08.26. 19:39:09

fodor gábor és a liberálisok meg se lettek szólítva. ejnye.

2017.08.26. 19:46:01

@Khonsu:
közös a határ. a kis-oroszok (ruszinok) ott vannak kárpátalján. és ők függetlenedni akarnak kijevtől.

Khonsu 2017.08.26. 19:47:33

Egyébként az a legviccesebb (vagy inkább szomorúbb) az egész helyzetben, hogy ha 2010-től mostanáig a Fidesz arra használta volna a hatalmát, hogy végre hajtsa a szükséges reformokat, ráállítsa az országot egy nyugatos útra és csatlakoztasson a magországokhoz, akkor most ugyanúgy verhetetlen lenne és nem kellene lemennie idiótába.

Az utókor pedig úgy emlékezne rájuk mint megmentőkre...

2017.08.26. 19:55:25

@Khonsu:
magyarország 2010-ig a nyugati úton haladt. ez vezetett el a "demokratikus" erők bukásához. orbán azt csinálja, amit kormányzóként csinálnia kell. csak ahogyan csinálja az problémás. de alapvetően kétféle irányultságot kell összetartania.

Khonsu 2017.08.26. 20:04:58

@444:

Szuper! Akkor már csak Ukrajna maradék részét kell valahogy áthidalni...

Amikor Ukrajna "átállt", azzal a térséget (hála az égnek) elzárta az orosz szövetségi rendszertől (valószínűleg ez is volt a cél). Így a térségben nem is maradt más út, csak a nyugati. Akkor sem, ha valakinek más az egyéni ízlése.

Vagyis azon túl, hogy az erről az útról való letérés eleve baromság, még megvalósíthatatlan is. Egyedül arra jó, hogy lesüllyedjünk perifériává, akiknek annyi hasznuk lesz, hogy biztosítsák a Nyugati népesség utánpótlását és felfogjuk a kívülről érkező veszélyeket, támadásokat.

Még egy ilyen történelmi szakaszt már nem élünk túl, az eddigi ilyen periódusok már annyira kivéreztették ezt a népet, hogy ha ismét belesodródunk ebbe a helyzetbe, az már végzetes lenne.

Khonsu 2017.08.26. 20:06:44

@444:

"magyarország 2010-ig a nyugati úton haladt."

Nem. Azon az úton haladt, amire az akkori kormánypártok ráfogták, hogy az a nyugati út.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.08.26. 20:15:35

Már jó ideje, úgy gondolom nem a Fidesz minden bajunk okozója, hanem az ellenzék, mert a két ciklus alatt nem volt egyetlenegy kezdeményezésük, semmilyen téren. Követő üzemmódban vannak, többszörös féktávolságot tartva.

Khonsu 2017.08.26. 20:18:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Szerintem nem érted. A "Nyugaton" a populizmus és a "liberalizmus" is bukik. Azt az erőt, mely végül a győztes lesz a maga módján mindegyik segíti (szándékosan vagy sem), de ez legfeljebb érdekházasság. Köszönik szépen, de idővel a fejükre nőnek és átveszik a helyüket.

Mi pedig most épp közelítjük az értékünket a nullához ezen jövőbeni győztesek szemében, ahelyett, hogy mondjuk "surranópályán" csatlakoznánk hozzájuk.

Vagyis részben igazad van, mert valóban bukni fognak akiknek a bukását várod, de hatalmasat tévedsz a győztest illetően.

DrGehaeuse 2017.08.26. 20:21:36

Ahogy az Facebookon szokás írni: Respect!

2017.08.26. 20:22:42

@Khonsu:
2010-ig az utat nyugat-európa és észak-amerika diktálták a kelet-közép európai politikát. azt követte antall, horn, jelentős részben az első orbán kormány is, medgyessy és gyurcsány is. ez eredményezte a tisza-medence leszakadását.
ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S1462901117301016-gr1.jpg
tehát ha ebben a térségben még az orosz tankok visszajövetelét is megszavazná a nép (természetesen nem ez a megoldás). de ebben a térségben béndek pétert egy keményebb kocsmában megölnék.

Khonsu 2017.08.26. 20:39:25

@444:

Nem attól nyugati az út, hogy onnan diktálják a politikát. Ha az illetékesek alkalmatlanok, akkor nem csináltunk semmit. Az ők nyugatosságuk mögött éppúgy nem volt semmi előre mutató ötlet, mint a mostaniak nacionalizmusa mögött.

"tehát ha ebben a térségben még az orosz tankok visszajövetelét is megszavazná a nép (természetesen nem ez a megoldás). de ebben a térségben béndek pétert egy keményebb kocsmában megölnék. "

És ettől jobb lenne nekik?

Khonsu 2017.08.26. 20:55:10

@444:

És ez mennyiben javítja a Tisza-medence helyzetét?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.26. 21:02:33

@444:

"moszkvában holland, szentpéterváron koreai életszinvonal van."

Budapesten is meg Budaörsön is magas életszínvonal van. De ugye te azon vergődsz, hogy miért nincs Gyügyén ugyanolyan magas életszínvonal. Budapest meg Budaörs szétveréséről szólnak felforgató álmaid.

megunom 2017.08.26. 21:17:17

@Hafr: Akkor mar nem az a PKP programja, hogy kizarolag a fidesszel kotne koaliciot? Vagy az me'g megmaradt?

2017.08.26. 21:47:51

@Khonsu:
az oroszok megvennék a fölösleges magyar agrárményt csak ha cserébe katonai semlegességet kapnának. csakhogy ez nem célja amerikának. és nem célja párizsnak sem. azért, mert ez előfeltételezné az, hogy berlin és moszkva kiegyeznek. és az perifériára szorítaná franciaországot. az atlantisták érdek az, hogy a brit kilépés után a rajna-szajna-rhone völgye maradjon a kontinens központja.
media1.britannica.com/eb-media/74/374-004-0BF2DC14.jpg
ez nem jó kelet-németeknek. ezért lázadozik az afd. ez annyira nem jó a bajoroknak se. ezért lázadozik a csu. ezeket merkel leverte. de ez olyan nagyon nem jó bécsnek. kelet-közép európának sem. mert ez azt jelentené, hogy a térség egy újabb hidegháborús szembenállásban a nyugat ütközőzónájába kerül.

ezért kellene a magyar diplomáciának világossá tennie, hogy egy ilyen helyzetben nem védené a nyugatot. hanem megfontolná, hogy ellene fordul. és ebben az esetben a német egységet szétverik. ha nem jön létre a kiegyezés, akkor ebben érdekeltek az oroszok és ebben érdekeltek a törökök. ebben érdekelt kína, india. de japán és korea is. ha kelet-közép európa zárja németország elől a keleti piacokat, akkor végük van. a francia ipar is önállósodna akarna. skandinávok is. és délen a mediterrán. ez esetben mindenki a németek ellen fordulna. és most ezt játsszák le "kicsiben" a hollandokkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.26. 22:26:28

@444:

"az oroszok megvennék a fölösleges magyar agrárményt"

Mennyiért? Mert annak megmondása nélkül csak mihaszna fantázálgatás azt mondani, hogy "megvennék".

2017.08.26. 22:41:32

@444:
és akkor nyalván egymás előtt megnyitnák a saját piacaikat, az orosz kínának, kína a töröknek(és viszont). a zUsa visszafizetné kínának az irgalmatlan adóságát és lemondana róla, hogy a $ vezető elszámolási valuta legyen a továbbiakban és a nyugat meg szopna orrvérzésig. térgyepelnének orbán és huszár egyenruhás vitézei előtt, hogy legalább dobozokat hagy szállítsanak a keleteurópai piacra tök ingyen.
vagy ha dobozokat mingyár nem is, de legalább skatulyákat
csak egy pár ezer darabot

2017.08.26. 22:43:52

@Bánegressy:
iszod azt a szar debrecen környéki csigert, vagy a szabolcsi nohát.
az a te bajod!

Khonsu 2017.08.26. 22:44:10

@444:

Akkor én mondok egy olyan verziót, hogy kialakul a többpólusú világ, de akkora földrajzi léptékben, ami egy nagyságrenddel meghaladja majd a te felosztásodat.

A "Nyugat", Közép-Európától Észak-Amerikán át a távolkeleti szövetségesekig és Ausztrália, Új-Zélandig lassan egyetlen tömbbe olvad, ahogy a vállalatok és a közösségek kéz a kézben maguk alá gyűrik a térség államait.

Keleten kialakul a Kínai-Orosz tengely és csatlósaik alkotta "illiberális", államközpontú tömb, mely térség fölött Peking abszolút hatalmat szerez az idő előre haladtával.

Harmadiknak pedig India járja külön, "harmadik útját", maga köré gyűjtve a megmaradt egykori gyarmatokat és "el nem kötelezetteket", illetve kihasználva, hogy az Indiai-óceán térségének egyértelmű ura, szuperhatalma lesz.

Idővel a létrejött tömbök gazdasági, politikai és társadalmi kapcsolatrendszerei befelé záródnak és így különböző módokon, de "lefűződnek" egymásról, a mai "globalizációról".

Miközben pedig ez alakul, egy, a nyugati tömb részét képező kis ország vezetőinek hirtelen fontosabb lett a saját zsebe mint a népe jövője.

2017.08.26. 22:56:07

@444:
a magyar diplomácia eddig is világossá tette az egész világnak, hogy nem megbízható partnere a legfőbb szövetségeseinek és erről papírja is van.
lusta vagyok utánakeverni, de láttam valahol legalábbis nato szinten biztosan, hogy volt ilyen nyilatkozat, de ez érvényes minden szinten-
ami nyilvánvaló azt nem kell bizonyítani.
ezek után viszont naivság lenne azt gondolni, hogy bárhol a világon, a keleti partnerség brűgölőjében akad olyan aki - ha nem is nyíltan, mert az arrafelé nem szokás, de ne így gondolna újdonsült "stratégiai szövetségesére"
még irán sem

2017.08.26. 23:03:29

@Khonsu:
csakhogy az általad nyugatinak mondott térség földrajzi értelemben nem összefüggő. a dolog már magyarországon se működik. a gyügyei parasztok meghekkelik a multikat. azzal, hogy beindítják a nemzeti meggyprogramot. amivel összességében nem lesznek gazdagabbak, de a multik rosszul járnak. és ez már "félsiker". vagy mondjuk peking hogyan fogja uralni moszkvát.

2017.08.26. 23:16:20

@Bánegressy:
nincs feltétlen nyugati elkötelződés. oroszország vagy törökország ugyanúgy fontos kereskedelmi partner, mint németország. mivel nem jött és jelenlegi politikai vezetéssel nem is jöhet létre a közép európai szövetségi államrend ezért a kereskedelmi háborúk borítékolhatók. ha hollandia a magyar diplomácia ellen fordul, akkor a döntéshozók megfontolják a németalföldi cégek nacionalizálását. ez történik. nincs nyugatos elköteleződés. miért lenne?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.26. 23:27:01

@444:

"a gyügyei parasztok meghekkelik a multikat. azzal, hogy beindítják a nemzeti meggyprogramot. amivel összességében nem lesznek gazdagabbak, de a multik rosszul járnak. és ez már "félsiker"."

Ha csak ez a cél, akkor elkövethetnének tömeges öngyilkosságot is, és úgy is jól kibasznának a multikkal: nem lenne kit kizsákmányolni, gyarmatosítani, nem lenne szolganép aki kiteremelné a hitelek ellenértékét.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.26. 23:30:04

@444:

"oroszország vagy törökország ugyanúgy fontos kereskedelmi partner, mint németország."

No de a németek kizsákmányolják a magyarokat, meg gyarmatosítják meg szolganéppé teszik őket, akkor az oroszok vagy a törökök miért ne csinálnák ugyanezt? Tényleg, még történelmi példák is akadnak erre ...

Khonsu 2017.08.27. 00:07:00

@444:

"csakhogy az általad nyugatinak mondott térség földrajzi értelemben nem összefüggő."

A térség minden része megközelíthető. Nincsenek benne egymástól elzárt (mondjuk másik tömb által körül zárt) részek. A távolságok pedig a 21. században nem jelentenek akadályt.

Egyedüli bizonytalanságot Dél-Korea, Japán és Tajvan jelent, mert az ők társadalmaik jelenleg eléggé különböznek az atlanti társadalmaktól, de gazdaságilag jól illeszkednek a képbe és azért társadalmilag is közelebb állnak a térséghez mint az "illiberálisokhoz". India egy tradicionalista úttal, megfelelő pillanatban leválaszthatja őket, de ez nem lenne épp konfliktusmentes helyzet, ezért nem illene a konfliktuskerülő harmadik útba. Főképp, hogy a Nyugat végállapotába már nagyon is illeszkednének. Akkorra ugyanis a társadalom az egész "nyugati" tömbben sokkal zártabbá válik, ahogy minden csoport bezáródik a saját valóságbuborékába, és minimálisra csökken köztük az érintkezés.

"a gyügyei parasztok meghekkelik a multikat. azzal, hogy beindítják a nemzeti meggyprogramot. amivel összességében nem lesznek gazdagabbak, de a multik rosszul járnak."

Ebbe egy multi sem fog tönkre menni. Ha pedig ehhez a művelethez a modern telekommunikációtól kezdve, a szállítmányozáson, energiaellátáson át egészen a pénzrendszerig bármit igénybe vesznek, akkor máris a multik infrastruktúráját használják a projekthez.

Olvass vissza néhány cikkel, amikor le lett írva, hogy hogy fog ez kinézni. A multik biztosítják a háttér infrastruktúrát, amit használva a sok kis helyi vállalkozás, közösségi kezdeményezés működik majd.

Vagyis az általam jósolt (és támogatott) rendszerben a gyügyei parasztok is jól járnak és a multik is, mert a rendszer kifejezetten támogatja és megkönnyíti az ilyen kezdeményezéseket. (persze ez el sem jut majd a gyügyei parasztokhoz, mert addigra valami okos politikus meggyőzi őket, hogy ez aztán mennyire "nemzetellenes" dolog)

"vagy mondjuk peking hogyan fogja uralni moszkvát. "

Mondjuk úgy, ahogy most Berlin az EU-t: valutaunióval (tervezés alatt). Ezekben pedig (már tudjuk) a legerősebb gazdaság diktál.

Külön szépsége az egésznek, hogy a dollár kikerülésére tervezik. Ezzel viszont jókora lökést adnának a dollár alapú pénzrendszer/pénzügyi infrastruktúra reformjához is.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.27. 02:45:43

@Khonsu:

"bizonytalanságot Dél-Korea, Japán és Tajvan jelent, mert az ők társadalmaik jelenleg eléggé különböznek az atlanti társadalmaktól, de gazdaságilag jól illeszkednek a képbe és azért társadalmilag is közelebb állnak a térséghez mint az "illiberálisokhoz"."

Tajvan (Formosa) is és (Dél-)Korea is japán fennhatóság alatt álltak amikor még Japán "illiberális" (militarista) volt: én úgy gondolom, hogy egyik országnak sem esne nehezére "illiberálissá" válnia ismét. (Ne felejtsük el, hogy Dél-Koreában jórészt autokratikus/diktatorikus vezetés volt a II. vh. után; Tajvan szintén nem a liberális demokrácia mintapéldánya volt, ebben különbözve pl. Hong Kong-tól.) Az integrációs problémát inkább egy Kína-Japán gazdasági-politikai versengés jelentené. Szerintem.

2017.08.27. 07:08:25

az ellenzéki pártok már rég rájöttek, amire Béndek úr még nem:
a fideszt választáson nem lehet legyőzni !

népfelkelés, vagy véres polgárháború a végkifejlet
a pártok az EZ utáni helyzetre helyezkednek, miért fognának össze ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.27. 08:07:56

@h.kovacs: én már csak ilyen hülle vagyok

2017.08.27. 08:11:00

bocsi, de ilyet nem állítottam, mindössze megpróbálok értelmes magyarázatot találni az ellenzék látszólagos idiótaságára

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.27. 08:14:06

@h.kovacs: ez sokrétű: tehetségtelenség, korruptság, öröklött bizalomhiány, önmegmutatás vágya, a helyzet nem ismerete, műveletlenség, mindegy -- ezeket kellene felülírni a felelősséggel, amely kritikus helyzetben -- mint ami rövidesen ránk következik -- dukál. Van itt egy kollektív cselekvési probléma, amit csak a helyzet gyökeres megváltozásának réme oldhat meg. Márpedig 2018 ilyen helyzet, mert az azt követő ciklus valóban fordulópont lehet a XXI. századi magyar történelemben

tamas11 2017.08.27. 08:34:25

@h.kovacs: Ha népfelkelés lenne, akkor tán nem kell összefogni? Továbbá: arra még nem jöttek rá, hogy ki a népfelkelés vesztese?
(ill. nyertese)

2017.08.27. 08:41:58

@HaFr:
szerintem a legalapabb az erkölcsi etikai ingovány, bizonytalanság, amibe(én a szkeptikus mondom) a vulgárateizmus is belejátszhat(nincs semmi bajom az ateizmussal, ha valaki legalább tudja miről beszél, nem fundamentalista, mint egyes felekezetek fogadott, ~tlan hitszónokai , de persze ennek az eredője is inkább az antiklerikalizmus lehet, aminek magyarázhatóbbak az okai )
és a talán éppen ebből eredő gyávaság. legalábbis az eltökélt elvi szilárdság és tettrekészség(pl a hatékonyság) hiánya a szervezőképességben, a párt-, szavazótábor építésben
csak a duma!
a politika nem a(z egykori állampárti) szakszervezet
NIHIL ! :D
(milesz ebből?)

2017.08.27. 09:13:59

@Khonsu:
a majdnem triviális az "északi" kereskedelmi körgyűrű, ami az oroszokkal való kiegyezésen alapul.
realhistoryww.com/world_history/ancient/Misc/Data/Map_R.jpg
csak ez nagyon nem jó az amerikai "liberális" "demokratáknak" és európában jelenlegi állás szerint nem különösebben lenne jó a briteknek és a franciáknak, mert ez elsősorban a német technológia és a orosz nyersanyag összekapcsolásán alapulna. viszont ebbe bekapcsolódhatna kína és később india. ezt támogatnák trump körei (nagyjából az amerikai fehérek). csakhogy ezzel megszűnne az a világrend, amit az észak-amerikai és a nyugat-európai multik elképzeltek.

DrGehaeuse 2017.08.27. 09:56:37

@screpes: Akkor már inkább Karácsony Gergely vagy Széll Bernadett. Bajnait csúnyán beégették 14-ben (Mesterházy-Gyurcsány mutyi). Gyanús, hogy mind részesei a NER-nek.

screpes 2017.08.27. 10:14:53

@DrGehaeuse:
igaz, igaz... De Gergőnél nulla erő és karizma, (az is kellene) Berni pedig...
Bajnai nem részese a nernek, és mégegyszer: őt nem kell bevezetni, míg másokat igen nehz lenne.

screpes 2017.08.27. 10:16:47

@DrGehaeuse:
Olyan kell, aki a baloldalt (is) vezeti de nem arról híres

screpes 2017.08.27. 10:25:10

@DrGehaeuse:
Habony már nem kampányolhat azzal Bajnai ellen, hogy "részese a NER-nek".
ez csak a mai ál-ellenzék ellen fújolóknál munició.
De aki kollaborálna, annka tavasszal színt kell vallania. most is látható, ki micsodás.

screpes 2017.08.27. 10:25:39

@screpes:
bocs, szaggatott a stílusom

screpes 2017.08.27. 10:47:50

@444:

Azért mondja, mert így kulturáltan fel tudja vetni, hogy fordítva is lehetne.. (kéne lennie...)

screpes 2017.08.27. 10:55:49

@screpes:
Az nyeri a választást (OV-vel szemben), aki maga mögé tudja állítani a z MSZP-s és a gyurcsányi szavazókat (egy tagban), és ki tud egyezni (egyezkedni) Vonáékkal...
Ezzel elfogadhatóvá válnak részben fideszválasztók előtt is, és az aprópártok lemondanak eszetlen dominanciavágyukról.
(lehetne ugyanannak centruma a Momentum is, de nem úgy áll a képben, kevesek, rosszak ők ahhoz)

biohouse 2017.08.27. 10:56:37

"gondolják újra az álláspontjaikat."

- De nem kéne valami koncepciót is felvetni?
- Van olyan 10, vagy akár csak 6 olyan közös pont, amellett fel lehetne sorakozni?
Írjál 6 ilyen pontot, és kérdezd meg szintén nyílt levélben, ezekkel egyetértenek-e a pártok!
- Ha EU /vs Oroszország mentén lenne a csoportosulás, a Fidesz nem állna (szóban, propagandában) EU oldalra?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.27. 10:59:12

@biohouse: ennyi: EU -- nem, nem állna be

screpes 2017.08.27. 11:01:00

@biohouse:
te írjál HÁROM ilyen pontot, amivel Orbán politikáját a jövőre nézve hitelesen azonosítani lehet:
Akkor azzal szemben van az, amit hiányolsz.

screpes 2017.08.27. 11:02:56

@biohouse:
miként értékelendők a hazug, manipuláló szándékok, és állítások?
Miként a HALLGATÁSOK?

Khonsu 2017.08.27. 11:03:30

@neoteny:

Politikailag és társadalmilag valószínűleg nem okozna nekik áthidalhatatlan problémát, bár védelmet most is az USA-tól kapnak. Inkább gazdaságilag lennének a legnagyobb gondok. A térség gazdasága eléggé összeolvadt a nyugatéval. Összeomlanának, ha akár csak a nyugati techcégek új beszállítók után néznének. Ettől függetlenül éppen elképzelhetők lennének az "illiberálisok" között is.

Ezért is problémásak azok az országok, mert ilyen vagy olyan szempontok szerint bárhova besorolhatók. Ha azonban leválnának a "nyugatról", azzal (főleg katonai szempontból) úgy felborítanák a térség erőviszonyait, hogy abból szerintem nagy háború lenne, azt pedig senki sem akar.

És igen, az sem lényegtelen szempont, hogy ha csatlakoznának az "illiberális" tömbhöz, akkor azzal a kínai vállalatok rosszul járhatnak, mert még inkább kiéleződne a verseny köztük, és a nyugati piacaikat nagyrészt elveszítő koreai, japán és tajvani cégek között.

Vagyis bár bárhová beilleszthetők lennének, szerintem mégsem meri senki sem megpiszkálni a jelenlegi helyzetet a várható következmények miatt.

Khonsu 2017.08.27. 11:18:18

@444:

Putyinnak volt egy jó terve, az EU-Orosz szövetség (Berlin-Moszkva tengely, ahogy mondanád). Az EU adta volna a pénzt és a technológiát, az oroszok a nyersanyagokat és a katonai erőt. Ez a szövetség az EU-nak nagyobb függetlenséget biztosított volna az USA ellenében, míg az oroszokat megvédte volna Kínától.

Azzal, hogy belekezdtek a kis hidegháborújukba, és az illiberális baromságaikba, ez a terv füstbe ment. Putyin hosszú távon ugyanúgy kinyírta az országát, mint Orbán.

Mi alsóbbrendű periféria, élő pajzsok leszünk a Nyugat keleti határán, az oroszok pedig kínai gyarmat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.27. 11:22:17

@Khonsu:

"Inkább gazdaságilag lennének a legnagyobb gondok. A térség gazdasága eléggé összeolvadt a nyugatéval."

Valamelyik nap olvastam egy cikket arról, hogy egyre több tajvani fiatal megy át Kínába dolgozni: több pénzt fizetnek nekik az anyaországban (nyilvánvalóan csak azon a részén, ahol a legjobban pörög a gazdaság), mint amennyire Tajvanon szert tudnak tenni (alkalmazottként).

"felborítanák a térség erőviszonyait, hogy abból szerintem nagy háború lenne, azt pedig senki sem akar"

Ebben egyetértünk; de azért a kínaiak csak próbálkoznak a szuverenitásuk kiterjesztésével a Dél-kínai tengerre (ld. mesterséges szigetek építése és kínai [katonai] jelenlét rajtuk). A kínai vezetés valószínűleg túl praktikus ahhoz, hogy a katonai összecsapásig kiélezze a helyzetet: hagyományos fegyverzetben (pl. anyahajókban) még mindig nagyon az USA mögött van. A nukleáris háborúvá eszkalálás pedig még valószínűtlenebb: a kínai vezetés sem akarja föld alatti bunkerekben tölteni az élete hátralévő részét --
vagy radioaktív porként lebegni a légkörben.

Khonsu 2017.08.27. 11:41:24

@neoteny:

"Valamelyik nap olvastam egy cikket arról, hogy egyre több tajvani fiatal megy át Kínába dolgozni: több pénzt fizetnek nekik az anyaországban (nyilvánvalóan csak azon a részén, ahol a legjobban pörög a gazdaság), mint amennyire Tajvanon szert tudnak tenni (alkalmazottként)."

Érdekes, ezt nem gondoltam volna. Ettől függetlenül a tajvani chipgyártó, és egyéb elektronikai cégek nagy bajban lennének a nyugati megrendelések nélkül (persze ez fordítva is igaz).

screpes 2017.08.27. 12:01:19

@HaFr:
Sajnos a propaganda, a választási szócsata keretében a Fideszék biztosan előállnak ezzel a trükkel: ha EU-s jelszavkat kezdenek skandálni, egyszerúen kihuzzák a sámlit az ellenzéki fősodru mondandó képviselői alól.
nem tudom, mi erre a frappáns vűlasz

2017.08.27. 12:03:42

@Khonsu:
nem ők kezdtek bele, hanem az nato/usa/eu.

ezek voltak a budapest memorandum pontjai

1. Respect Belarusian, Kazakh and Ukrainian independence and sovereignty and the existing borders.
(ezt ugye megsértette oroszország azzal, hogy elcsatolta a krímet.)
2. Refrain from the threat or use of force against Belarus, Kazakhstan and Ukraine.
3. Refrain from using economic pressure on Belarus, Kazakhstan and Ukraine in order to influence its politics.
(ezt a nyugat sértette azzal, hogy felvetette ukrajna nato/eu felvételét.)
4. Seek immediate United Nations Security Council action to provide assistance to Belarus, Kazakhstan and Ukraine, "if Belarus/Kazakhstan/Ukraine should become a victim of an act of aggression or an object of a threat of aggression in which nuclear weapons are used".
5. Refrain from the use of nuclear arms against Belarus, Kazakhstan and Ukraine.
6. Consult with one another if questions arise regarding these commitments.
(ezt ugye mindkét fél megsértette. előzetesen nem konzultáltak.)

tehát az amerikaiak belevitték moszkvát és berlint abba, hogy egymás ellen forduljanak. és megnyissák a hidegháború újabb fejezetét. aztán persze ebből még a németek kihátrálhatnak. de az oroszok aligha fogják feladni kijevet.

Khonsu 2017.08.27. 12:16:47

@444:

Azért a "gázháborúkat" és a "baráti" orosz hiteleket se felejtsd ki.

Akárhogy is, a Berlin-Moszkva tengelynek lőttek. Amiben ugyan az USA és Oroszország is vastagon benne volt, de az oroszok inkább saját maguknak okoztak ezzel kárt. (Putyin vagy nem olyan okos, mint hiszi, vagy mégsem tartja annyira kézben a dolgokat, mint ahogy láttatni szeretné)

danyielsztájn 2017.08.27. 12:53:57

Péter, csupán merő kiváncsiságból: hány visszajelzést kaptál eddig a megszólítottaktól?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.27. 17:26:46

@danyielsztájn: korai még jóllehet :) , de maradjunk most annyiban, hogy nulla

DrGehaeuse 2017.08.27. 18:31:30

Ennyire nem kellene komolyan venni a Kétfarkú Kutyáékat. Még a végén valami otromba viccet csinálnak ebből a komoly nyílt levélből is.

2017.08.28. 00:08:14

@Khonsu:
amíg kijevi rusz helyzete nem rendeződik addig magyarországon marad az orosz befolyás.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.28. 00:13:29

@444:

A Kijevi Rusz helyzete rendezett volt 1945 és 1989 között, Mo-n mégis (szovjet)orosz befolyás volt.

DrGehaeuse 2017.08.28. 06:08:48

@HaFr: Íme Botka 10 pontja:
nepszava.hu/cikk/1138739-botka-laszloval-szivesen-kuzdok-egy-igazsagos-magyarorszagert
Ez most már a progresszív baloldal "mesterterv"-ének alapvetése volna?

Ezek után érdekel még a pártvezérek reakciója nyílt leveledre?

DrGehaeuse 2017.08.28. 06:12:07

@444: Jön az összefosás 2018.

screpes 2017.08.28. 07:47:22

@DrGehaeuse:
nyugi, lesz még ennél csattanósabb is

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.28. 09:59:30

@DrGehaeuse:

Ez a kemény, nem a vídia:

5. Egy magyar ember előrejutását nem befolyásolhatja az, hogy milyen (szegény, vagy gazdag) családba született bele.

Tegyük fel, hogy egy napon születik Budapest belvárosában Gergő és Ózdon Rómeó: és a születési hely tükrözi a két család pénzügyi helyzetét. A fenti elvből az következik, hogy a magyar államnak biztosítania kell az összes lehetőséget Rómeónak, ami Gergő számára valaha is előáll: hiszen ha az nem kerül biztosításra, és Rómeó előrejutása elmarad akármilyen mértékben is Gergőétől, akkor mindig mondható az, hogy Rómeó előrejutását befolyásolta az, hogy milyen (ebben az esetben szegény) családba született bele.

És felmerül a kérdés: hogyan biztosítható az, hogy Rómeó előrejutását ne befolyásolja semmilyen mértékben az, hogy milyen (ebben az esetben szegény) családba született? Ha Gergőt beíratják vívótanfolyamra, kap zongoraleckéket és az egyik nyáron franciaországi nyaralásra viszik a szülei, ahol meglátogatják vele a Louvre-t, másik nyáron meg Egyiptomba, ahol láthatja a piramisokat, akkor ugyanezeket a lehetőségeket biztosítani kell Rómeónak is? Hiszen mindig lehet azt mondani, hogy Gergő előrejutását épp' ezeknek a lehetőségeknek a valóra válása befolyásolja: így Rómeónak is meg kell kapnia mindezeket, hogy az előrejutásának lehetősége ugyanolyan mértékben kerüljön befolyásolásra, mint Gergő esetében.

screpes 2017.08.28. 10:12:32

@neoteny:

Tehát? Miként rendezné ezt el a neoteny-piac?

Majd megírom saját álláspontom is.

screpes 2017.08.28. 10:20:41

@HaFr: Karácsony és Botka násztánca nem minősül válasznak?

Vagy az nem válasz, ami nem tetszik nekünk? Egyébként Gehausenak már jeleztem, lesz még ebben válasz - túl sok is...

2017.08.28. 10:26:12

@neoteny: Igen, a jobboldalnak pontosan azt kell számon kérnie a baloldaltól, hogy miféle terv áll rendelkezésére.

Meg hát biztosan azt a modellt kéne elérnünk egy ciklus alatt, amit a nálunk fényévekkel fejlettebb országok se tudtak jelenlegi állapotukban kivitelezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.28. 10:33:43

@screpes:

A "neoteny-piac" nem rendezné ezt sehogyan. A szabadpiac egy folyamat; bármilyen rendezés a piaci szereplők (piaci) cselekedeteinek eredményeként áll elő.

Rómeó szülei vásárolnának az oktatási piacon annyi és olyan oktatási szolgáltatást Rómeónak, amennyit és amilyet ők jónak látnának. Ha semmilyen mértékű oktatási szolgáltatást nem látnának jónak (mert pl. nincs elég pénzük), akkor oktathatják Rómeót ők maguk. Vagy fordulhatnának magánadományokból finanszírozott alapítványokhoz, hogy az általuk működtetett iskolában oktassák Rómeót. Aztán ha Rómeó mutat tehetséget és szorgalmat, akkor fordulhatnának magánadományokból finanszírozott alapítványokhoz ösztöndíjakért.

(Az egyházi iskolákat is magánadományokból finanszírozott alapítványok által működtetetteknek tekintem.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.28. 11:02:22

@screpes: nyugtával dicsérjük a csillagunkat

screpes 2017.08.28. 11:05:05

@neoteny:
ha ez is szabadpiac, akkor mi lenne itt a termék?
Az oktatási szolgáltatás, ahogyan taglalod?
Nem, hanem a gyermek...
Nálam nem jó így...
Ha a felismerés közösségi, ( a gyermekek érvényesülése egyéni és társadalmi érdek is), akkor miért is szolgáltassam ki magánaéapitványi orientációknak?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.28. 11:15:45

@screpes:

"Az oktatási szolgáltatás, ahogyan taglalod?
Nem, hanem a gyermek..."

Ebben nem értünk egyet; a te álláspontodból az is következik, hogy az élelmiszerboltban nem az élelmiszerek a termékek, hanem az azokat megvásárlók és elfogyasztók élete.

"a gyermekek érvényesülése egyéni és társadalmi érdek is"

_Mekkora_ társadalmi érdek a gyermekek érvényesülése?

DrGehaeuse 2017.08.28. 14:14:46

@neoteny: Nekem már az első pont büdös:
"1. Az Orbán-rendszer szegénységbe és kilátástalanságba taszítja a magyar családokat és az időseket, óriásira növeli a társadalmi igazságtalanságokat. Ezen változtatnunk kell, és ezért a tehetősebbeknek 2018-tól jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből."

Levonok néhány kézenfekvő következtetést:
1. Botka (és támogatói) számára a legsúlyosabb és legégetőbb probléma Magyarországon manapság a szegénység/kilátástalanság/társadalmi igazságtalanság. OK ezzel nem is lenne gond. Én tudnék mondani nagyobb bajt is de hagyjuk. No de az enyhén elcsúszott, hogy ezeket (csak és kizárólag?) orv-bán okozza.
2. A probléma megoldására (hogyan lesz igazságosabb ország) még nem kínálnak receptet, még csak a kidolgozására való szándékot se deklarálják, de azt sietnek közölni (minden mást megelőzve) hogy a pénzügyi forrásokat a "tehetősebbek" -től elvont jövedelemből kell megteremteni. Tehát a jelenlegi kirívóan pazarló és pénzkitalicskázó állami beruházási és pályázati rendszer kiigazításából nyerhető "pénzügyi mozgásteret" másra akarják fordítani?
2006 és 2011 között fizettem ún. "magánszemélyek különadója"-t (szolidaritási adó), pedig nem éreztem magam különösebben tehetősnek a bruttó 400k közeli bérjövedelmemmel. Mivel nem vagyok vállalkozó, a munkaadómon keresztül az utolsó fillérig be is szedte a akkor még APEH-nek nevezett behajtó cég. Ugyanakkor a helyi "fémbegyűjtési koordinátor"-ként tevékenykedő nem idén lebarnult "minimálbéres vállakozó" - akinaek a kissebbik fiacskája 40000 forintos farmerben szállt ki az orrom előtt a helyi pláza parkolójában két roki parkolóba keresztbe leparkolt Audi Q7 tipusu gépjárművéből - még segélyt is vesz fel a plg.m. hivataltól.

DrGehaeuse 2017.08.28. 14:18:01

@DrGehaeuse: +bónusz: Az igazán tehetősek (pl. hasbarugós árpi) egyáltalán nem fizetnek SZJA-t.

DrGehaeuse 2017.08.28. 14:25:56

@screpes: Miért? Már az is kiszolgáltatás?
Egyáltalán miről van itt szó?

screpes 2017.08.28. 16:55:59

@DrGehaeuse:
Arról van szó, amit NEO írt 9:59-kor. És amit válaszoltam rá: kérdeztem, hogy miként rendezné (véli rendezhetőnek) a kérdást: az zdi rómeócskák (és mások) esélyeinek "kezelését".
A kiszolgáltatás pedig az lenne, hogy NEO modelljében az ózdi Rómeo, - lám _ mehet egyházi alapítvnyi iskolákba...

DrGehaeuse 2017.08.28. 17:45:53

@screpes: Szép elmélet, de nem életszerű.
Rómeó nagy eséllyel előbb lesz "fémbegyűjtési koordinátor" vagy "kreatív könyvelésű mikrohitel ügyintéző kisiparos" vagy letöltendőn lévő vendég a tiszalöki magánintézetben minthogy elvégezne egy középiskolát.

Szent-Királyi István 2017.08.29. 16:03:43

@Bánegressy: Mi a globalizáció ittjátszott paródiájának vagyunk/lehetünk vesztesei. (az EU-nak viszont komoly nyertesei lehetnénk, ha nem lopnák el az ide szánt pénzeket) Az esetlegesen járható út is ismert, Bokros Lajos 2013 okt 23-án a Műegyetem előtt ismertette az összes akkor számító demokratikus párt(elnök) meg egy naggyűlés résztvevői jelenlétében.. Az lejátszható lett volna.. DE - néma csend követte.. meg kitérő veszekedések..

Laptop7712 2017.08.29. 18:08:00

@Szent-Királyi István:
István, Bokros, és az összes többi hiteltelen, egy mai 16-17 éves száméra. A teljes értelmiségnek nevezett kaszt is. Ezért nulla, ismétlem nulla a támogatottságuk a fiatalok körében. Ha meg egyszer Bokros politikai színpadara kerülne, akkor abból nagyon komoly balhé lenne vidéken, és akkor tényleg elkezdődne a szemléletváltás. A mostani 20-as 30-as generációt kinyírták a devizahitelnek nevezett átbaszással, és ez a generáció arra neveli a fiát, és a lányát, hogy álljon ki a saját igazáért. Nyugaton, ha ezt a deviza csalást eljátszották volna a bankok, akkor rájuk gyújtották volna az épületeket. Ez meg is történt Görögországban. Valakinek el kellene már magyarázni a népnek azt, hogy miért szopta be az elmúlt 27 évet, és azt is, hogy miért lehet csak rabszolga a saját hazájában. Pl. azért, mert fingja nincs Józsinak, hogy mit is jelent egy multinál a transzferár, meg a hozzáadott érték fogalma. Meg azt is el kellene magyarázni a népnek, hogy az EU-s támogatások 70%-át a multik kapják, amit azonnal ki is visznek az országból ajándékként. Tehát amikor egy holland nagykövet arról beszél, hogy Eu-s támogatások így, meg úgy, hogy az holland adófizetői lóvé, akkor hazudik, nem kicsit. Tehát egyfajta nézőpontból teljesen logikus válasz, hogy alaphangra állítják a hollandokat. na most mivel az értelmiség szarért hugyért eladta az országot, és a későbbi generációk lehetőségeit is, ezért fog örökre - nagyon hosszú időre – kormányozni a fidesz, meg lesz melette egy igen combos jobbik. Ez van, ez lesz. Lehet ülögetni a leányvállalatok igazgatói székében fele annyiért, mint az anyaországban. Szánalmas az értelmiség hozzáállása az egész játékhoz, ezért totálisan hiteltelen az egész történet.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.09.02. 00:57:40

@Laptop7712: Elnök Asszonyok, Elnök Urak nem olvasnak, nem facebookoznak, nem blogolnak, nem válaszolnak. Elnök Asszonyok, Elnök Urak csupán arra, szövetkeznek, ne jelenhessen meg új országos ismertségű párt.

Az ellenzék újra és újra bizonyságot tesz amellett, kell hogy legyen megállapodás arról, új csoportosulás semmiféleképpen nem juthat szóhoz, bármit mondana is. Ez a főpolgármester jelölésnél/keresésnél jött elő nagyon világosan. Akkor a baloldal addigi „sikertelenségét” új módon akarta megállítani. Úgy, hogy egy külsőnek tűnő embert emelt be. Bokrost. Már nagyon érezte, hogy a pártosztódásokból elege van az embereknek. Bokros kudarca után akkora volt a kétségbeesés, hogy külföldről kér(het)tek segítséget. Összegyűjtöttek egy csomó fiatalt egy „káderképzőbe”, kiket francia és német pártokhoz meg Brüsszelbe küldtek tanulmányútra. Visszatekintve ez úgy egy másfél-két éves folyamat lehetett. A fiatalok „vizsgatémája” az olimpiai aláírásgyűjtés volt. Ha megnézzük Bokros és az LMP összesített eredményét, szinte darabra megegyezik az Olimpia ellenes aláírások számával. Mivel azonban azóta egyre szürkül a momentum, óriási a veszély, ha médianyilvánosságot kapna, egy, a régiekhez NEM köthető párt, szerezne annyi szavazatot, hogy átlépné a küszöböt.

No, ez a gondja az ellenzéknek, nem pedig a posztban megfogalmazott gondolat.
süti beállítások módosítása