1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.08.15. 16:44 HaFr

Magyarország: hanyatlás és hazudozás

Képtalálat a következőre: „magyarország válságban”

A hanyatló nemzetek hazudnak (magukról maguknak), a hazug nemzetek hanyatlanak. Bibó zsákutcás történelemnek nevezi azt, ami alapvetően a nemzet élethazugságára -- önképének tisztázatlanságára és ferdeségére -- épül. Ugyanezt én e blog több korábbi bejegyzésében -- még radikálisabban -- a nacionalizmus nemzetellenességének hívtam abból kiindulva, hogy a nemzeti gondolkodást irányító és a nemzetet létrehozó nacionalizmusunk öngyilkos alapokra helyezte a nemzetet már a születése pillanatában azzal, hogy a sorsát elválasztotta a modernizációtól, később pedig szembehelyezte vele. A nemzetünk függetlenségi-etnicista logikája kitaszít mindent a nemzeti fejlődés fő sodrából, ami veszélyezteti az etnicista logika politikai elsőbbségét, és ha végül olyan politikai erő kerül hatalomra, amely az etnicista logikát hívja segítségül a hatalomban maradáshoz, attól kezdve borítékolható a hanyatlás újabb spiráljának beindulása.

Magyarország hanyatló ország. Az intézményrendszere rombolja a polgári élet lehetőségét, polgárai és közösségei gyengék és együttműködésre képtelenek, az állama uralkodik a nemzeten, így az államot rabul ejtő politikai kaszt az itt leírt logikát felhasználva könnyedén uralkodhat a nemzeten és a polgárain. Az ezzel szembe állított, gondosan szelektált makrogazdasági adatok senkit sem téveszthetnek meg, akinek van szeme és füle.

Magyarországról menekül az alkotásra kész erőforrás és csak az marad itt ebből, amit külső erők (nyugati cégek) a limitált céljaikra megfelelőnek tartanak. A magyar szellemi tőke szabadpiaci része start-upok formájában megalakulhat itt, de utána kivétel nélkül távozik, mert a környezet nem alkalmas az alkotásra. A szellemi tőke maradéka vagy korrupt és élvezi a korrupciót (lásd a magyar orvosi elit, a tudományos-akadémiai kar, a gazdasági elit tekintélyes hányadát), vagy megalkuszik önmagával és lemond a kiteljesedésről. Nincsen olyan szakmai kiválóság, amelynek kifejezetten jobb volna Magyarországon és inkább természetes otthonra találna itt, mint másutt. Ennek megfelelően az innováció, a magas hozzáadott értékű beruházások, a tehetséggondozás és -megtartás, a szellemi alkotás és általában a szabadság hovatovább csak egy jobb afrikai ország képét mutatják, míg az intézményi hatékonyság már most is azt.

A közélet minősége ugyanúgy romlik, mint a köztereinké, a közerkölcsé ugyanúgy, ahogy az anyagi kultúráé, sorolhatnám -- egyre rosszabb magyarnak lenni más népekkel összevetve. Magyarország a közélet súlyos betegségét tükröző sorosozás, migránsozás, brüsszelezés, politikai acsarkodás, korrupció és hazudozás közepette Európa legszomorúbb helyévé válik. Politikai ellenzéke tehetetlen, a régiek nem tanulnak a hibáikból, az újak a régiekéből sem. A népének nincs tartást adó értékrendje, nincs tudása a közös értékteremtésről, nem ért az országa üzemeltetéséhez, nem tudja, mit nem szabadna engedni a kormányzóinak. Miközben Európa nehéz éveken átverekedve magát újra emelkedő időszak elé néz, Magyarország -- mint annyiszor a történelem során -- újra egy rossz választást alapoz meg. Nem kell fatalistának lenni, elég lenne megnézni a történelmünket ahhoz, hogy lássuk: amikor a nyugati nemzetekétől eltérő alapokra helyeztük a társadalmi logikánkat, mindig vesztettünk rajta -- így lesz most is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5512750638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.15. 16:59:50

Magyarország hanyatlik. Az ok: mert az ország része a nyugati rendnek, mely rohan a szakadék felé. A rohanás őrült sebességű, s nem is állítható meg jelenleg.

A megoldás ismert: sikeresen kiugrani. Ennek megszervezése a következő évek mgyar kormányzatainak hatalmas feladata.

Emelkedés a nyugaton? Csak a liberális nedves álmokban. A nyugat majd akkor emelkedik, ha drasztikusan szakít az antihumanusta, liberális értékrenddel, s elindul lassan a populizmus és a humanizmus útján. Ebben példája a nyugatnak lehet Magyarország és térségünk többi állama.

Addig is igyekezzünk kibújni a nyugati geopolitikai ketrecünkből a lehető legtöbb módon. Lassan romboljunk belülről, míg nem jön el a kiugrás ideje.

2017.08.15. 18:08:16

A remény hal meg utóljára.

2017.08.15. 19:25:57

"Bibó zsákutcás történelemnek nevezi azt, ami alapvetően a nemzet élethazugságára -- önképének tisztázatlanságára és ferdeségére -- épül.

"Születni nagynak, bajban büszke hősnek,
De döntő harcra nem elég erősnek;
Úgy teremtődni erre a világra,
Hogy mindig vessünk, de mindig hiába:
Hogy, amikor már érik a vetés,
Akkor zúgjon rá irtó jégverés".

Khonsu 2017.08.15. 19:52:46

"amikor a nyugati nemzetekétől eltérő alapokra helyeztük a társadalmi logikánkat, mindig vesztettünk rajta -- így lesz most is."

Azzal súlyosbítva, hogy nem lesz több esély. Itt a vége.

Khonsu 2017.08.15. 20:05:35

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"A rohanás őrült sebességű, s nem is állítható meg"

Ez igaz, de az irányában tévedsz.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2017.08.15. 21:25:31

@Khonsu: Az esély olyan mint az autóbusz. Mindig jön egy másik.

Moin Moin 2017.08.15. 22:41:36

O.K., ezt tudjuk...

És ebből mi következik cselekvés terén?

2017.08.15. 22:42:41

@Moin Moin:
geci orbán, orbán geci. összefogás, nem összefogás. ez.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.16. 07:50:38

@Nuntiulus Noster:

Ez sem rossz, de van egy másik is, ami még inkább releváns birca esetében:

www.youtube.com/watch?v=QcE5aDTszrY

vaffanculo 2017.08.16. 10:02:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "s elindul lassan a populizmus és a humanizmus útján"
A populizmus útján...bazmeg te hülye vagy. Amúgy azon már rég elindult :)

vaffanculo 2017.08.16. 10:03:11

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Hidd el, a sorosozás, meg brüsszelezés, stb. még unalmasabb...és ártalmasabb is..

vaffanculo 2017.08.16. 10:03:44

Tökéletes írás, sajnos...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 10:07:58

@vaffanculo:

Nem, csak kezdeti lépések vannak. A rendszer még teljesen liberális, csak egyes üde, populista színfoltokkal.

A jövő feladata a liberalizmus gonosz gépezetének teljes leépítése. Olyan 2060 körülre reális ezt várni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 10:09:01

@vaffanculo:

Soros az elnyomás egyik jelképe. Brüsszel pedig a rend egyik központja. Így az ellenük való harc minden tisztességes ember feladata.

a nagy hohoohooo 2017.08.16. 10:16:05

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Jaj, ne már Orbán legelőjén legelésző legbutább takonynáci birka , ez olyan, mint az egyszeri ember problémája, akinek térdig érő fasza volt, de senkinek nem merte megmutatni, pisálni meg baromi kényelmetlen volt vele..
Te olan barom vagy egyedül, mint a Kósa-Németh páros. Egyszer szeretnék látni egy ilyen "íkúvitézt", ahogy spontán, egy
utcai kérdésre elmagyarázza, hogy mi az a lipsi és mit képvisel pl a gazdaságpolitikájuk, szerintem lövésük nem lenne - csak ezt hallotta, és
ettől akkor ő már valaki...csak épp ahol liberális piacgazdaság működik , ott kivétel nélkül jólét van , és volt ezelőtt 50 éve is ! Tudjuk van egy réteg jobb oldalon akinek példaképe , hol egy arab ország , a másiknak , épp Oroszország , Törökország vagy Azerbajdzsán , ezekre az országokra az illiberalizmus a populizmus a jellemző , gazdaságilag elmaradtak , kilátástalanság van ezek országokban , és kivétel nélkül sokak számára nyomor ! Kinek kel ilyen , ki szeretne ilyenbe élni , ? Mert az megpróbálhatja .. menny szerezz diplomát te idióta..
Miért gondolod, hogy ez a (politikai-kultúrális-gazdasági-stb) helyzet a magyar baloldal problémája? Ez az egész ország szégyene és gondja, ami kis hazánkban "kormányzás" címen fut.A Fidesz az egyetlen párt a rendszerváltás óta, amelyik egy zseniális koncepciót tudott kidolgozni... nem mindent a saját fejükből találtak ki , hanem visszamentek a 44 előtti történelembe kicsit lopkodni.. ez a zseniális diktatórikus rend nekik jó, olyannyira jó, hogy szinte alig van új figura a Fidesz élén, mert ők nem távlatokban gondolkodnak, ezt a bulit maguknak találták ki.. leszarják mi lesz kb.50 év múlva..összedől, kilyukad, buta lesz,élhetetlen lesz.. no és ? Legyen egy falunak 11 kilátótornya ? Legyen!.. Legyen az országban minden sarkon egy stadion ? Legyen! Kövezzünk ki minden teret , hadd rohadjon meg rajta a polgár nyáron a hőségben ? Legyen ! Széchenyi forog a sírjában...
b1.blog.hu/2016/12/10/tolgyessy_5_mondatban_osszefoglalta_az_orban-rendszer_lenyeget-rendszer_lenyeget/full_commentlist/1?desktop

Fideszék lőttek maguknak egy országot. Le is lőtték szépen. Aztán meg leamortizálták. Majd szabályosan kirámolták.Hogy erre rámegy az ország gazdasága, a jogrendje, az egészségügyi és az oktatási rendszere, hogy teljesen szétszakad a szociális háló, hogy lassan hatalmas távolságra nyílik az olló a kegyencek és az összes többi között, hogy lassan már a társadalom fele a létminimum alá kerül, hogy nincs számukra életcél, kitörési pont. Hogy az ország tortáját több szeletre vágják, mint valaha korábban, viszont sokkal kevesebben kapják meg ezeket a szeleket, mint eddig valaha az őket nem érdekli.
De hányan ismerik fel,hogy a rendszer igazságtalan,a választójogi törvény rossz,az esélyek egyenlőtlenek,az oszd meg és uralkodj elve működik,a kamu pártok szaporodnak,a média többsége a rezsim kezében,a lopott ezer milliók szintén,a köztársaság felszámolva..?!
Persze, hogy Európához tartozunk, csak előbb le kell győzni a maffia-vezírt, Orbánt,hogy Európához tartozzunk!

a nagy hohoohooo 2017.08.16. 10:27:54

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Haggyuk már Sorost.Soros 2016-os eredeti riportjának a linkje. 7 pont. ebből 5 pontot a V4 és Orbán enyhén szólva lenyúlta:. Soros kötelező kvóta ellen beszélt, Dublini III elavultnak tartotta, erős uniós határőriztről beszélt,táborokot unión KÍVÜL, Merkel migráns behívását kritizálta stb.
Soros 1. pontja: A menekülteket a befogadó országoknak közvetlenül a frontvonalban levő országokban kialakított központokból kéne befogadniuk. Ott bírálnák el a kérelmeket, aki pedig nem ezeken a központokon át érkezik Európába, az elveszítené a jogát a menekültsátusra. Soros szerint Európának évi háromszázezer menekültet – tehát nem bevándorlót, hanem üldözöttet – kellene befogadnia, mert ez már elég nagy szám ahhoz, hogy a menekülők esélyt lássanak kérelmük pozitív elbírálására, és ne próbáljanak illegálisan eljutni Európába.... EZT MONDTÁK A V4-ek és Orbánod SOROS után!
foreignpolicy.com/2016/07/19/this-is-europes-last-chance-to-fix-its-refugee-policy-george-soros/?fref=gc
Soros 2. pontja : 2. Európának erős határőrizetre van szüksége!!!!Hogy az 1. pont működhessen, annak feltétele az európai határok védelme. „Kevés dolog rémiszti meg jobban a közvéleményt a kaotikus jeleneteknél” – írja Soros, aki szerint a menekültválság tavalyi képei nagyban befolyásolták a kérdés európai percepcióját. A káosz felszámolásának részeként forrásokat kell biztosítani a görögországi és olaszországi szükségtáborok feljavítására is, emellett kompetens, összeurópai határőrizeti szervet is létre kell hozni. V4 átvette és Orbánod.
Soros 3. pontja: 3. Megfelelő pénzügyi keretrendszert kell teremteni a válság kezelésére
Soros szerint rendkívül rövidlátó döntés volt, hogy 2014-ben a tagállamok teljes GDP-jének 1,23 százalékában határozták meg az EU költségvetésének felső limitét. Így a menekültválság kezelését csak ad hoc pénzügyi támogatásokkal tudják megoldani. Soros szerint a migrációs válság kezelése évi 30 milliárd euróba kerülhet, de ez megtérülő befektetés: „A Bertelsmann alapítvány becslése szerint a schengeni rendszer feladása évi 47-140 milliárd eurónyi GDP-kiesést okozhat”. A pénzt európai adókól gyűjtené be. Ezt nem vették át.
Soros 4. pontja: 4. Egységes rendben kell elbírálni a menekültkérelmeket
Soros szerint a mostani rendszer, a Dublin III felett eljárt az idő. A dublini rendszer szerint a menekültkérelmeket abban az EU-tagállamban kell elbírálnia a helyi hatóságoknak, ahol egy menedékkérő először az EU területére lépett. És minden felelősség is azé az országé. Ehelyett Soros szerint egységes rendszer kell, ahol nem nemzeti, hanem EU-s szervezetek döntenek a menekültkérelmekről, így azok elbírálása nem a nemzetállamokon múlna, cserébe a felelősség sem csupán rájuk hárulna a menekültekért.V4 és Orbán átvették,
Soros 5. pontja 5. Egyetértésen alapuló összeurópai rendszert kell kidolgozni a menekültek elhelyezésére
Enélkül az előző pont nem is működhetne. Soros szerint a jelenlegi kötelező kvótarendszer kontraproduktív: jelentős ellenállást vált ki több tagországban is, amelyeket rákényszerítenek olyan menekültek befogadására, akiknek amúgy eszükben se volna azokba az országokba menni. Ehelyett önkéntes alapon kell működtetni a rendszert, hogy a menekültek is oda kerülhessenek, ahova mennének is, és szívesen is lássák őket. NEM KELL KÖTELEZŐ KVÓTA, Átvette Orbán és a V4-ek.
Soros 6. pontaj:6. Az EU-nak és a nemzetközi közösségnek sokkal bőkezűbben kéne támogatnia a konfliktusövezetekkel szomszédos befogadó államokat
Soros szerint ezekben az országokban a töredékét is elég lenne elkölteni annak, amit most az EU a saját határain tervez elkölteni menekültközpontokra. Soros ugyanakkor bírálja azt az európai ötletet, ami a gazdasági segélyek utalását a menekültek és vándorlók feltartásához kötné: ez egyrészt szembemegy a segélyezés alapgondolatával, másrészt értelmetlen is, mert pont ezekből a segélyekből lehetne javítani azon a helyzeten, ami a vándorlás alapvető kiváltó oka. Átvették és ez lett Törökország.mos tervezik Libívál., ezzel ott tartsák a menekülteket.

Nekem amikor meglátom túlértelmes hozzáböffentésed mindig ez az örökzöldet juttatod eszembe hehee...:
" a nagy hohoohooo
2017.08.13. 22:33:27
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Azakurvahahaa...egy régebbi kellemes emléket juttatsz eszembe fsp blogjáról ,ezzel.tételé tetted:
SEGGBUTA vagy!
Idézet fsp-től ,ezt neked írta,bár a témája nem a tárgyhoz tartozik ,de a minősítés:
"Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni :-))) "....igen
" Az apád fasza ennyike :-D

Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni :-)))

europakavezo.blog.hu/2017/08/12/csalt_a_fidesz_ervenytelen_az_alaptorveny#comment-form

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.08.16. 10:29:33

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mindig elhatározom, hogy többször nem írom be, hogy mennyire hülye vagy, de minkdig emeled e tétet, amivel okot adsz rá.

steery 2017.08.16. 10:46:48

Én ezt nem így látom. Szerintem nagyon sokat fejlődött, szépült, épült, javult az ország számos téren az elmúlt 30 évben. Az más kérdés, hogy közben egyes területek szükségszerűen elhanyagolódtak, meg leépültek, de hát valamit valamiért. Nem lehet mindenki győztes egy zéró összegű játszmában (márpedig az élet nagyrészt ilyen) és nem lehet minden fronton eredményes harcot vívni az entrópiával.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 10:49:01

@a nagy hohoohooo:

FSP csak ne ugráljon. Lelepleztem és dokumentáltam hazugságait, ezért rágalmaz. Ritka gerinctelen béríró...

vaffanculo 2017.08.16. 10:54:21

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Brüsszel pedig a rend egyik központja. Így az ellenük való harc minden tisztességes ember feladata."
Rendben. Tehát a rend ellen kell harcolni. Fasza :)

Singerkém 2017.08.16. 10:55:28

@Khonsu: ""amikor a nyugati nemzetekétől eltérő alapokra helyeztük a társadalmi logikánkat, mindig vesztettünk rajta -- így lesz most is.""

1703 - 11 - a nyugati nemzetek társadalmi berendezkedéséért harcoltunk - jól rábasztunk

1848 - 49 - a nyugati nemzetek társadalmi berendezkedéséért harcoltunk - jól rábasztunk

1956 - a nyugati nemzetek társadalmi berendezkedéséért harcoltunk - jól rábasztunk

Tök mindegy mit csinálunk . :-)

vaffanculo 2017.08.16. 10:56:26

@steery: Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Fejlődött, igaz, ugyanakkor a gyűlöletkeltés és a lopás óriási (hogy csakkét dolgot említsek), ami a jövőnket emészti fel. Szerintem ez túl nagy ár egy ilyen fejlődésért.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.08.16. 10:57:06

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: " Így igaz, hülye vagyok liberális szemszögből"

Az a baj, hogy te elmebajos vagy bármilyen szempontból nézve.

Fuxos (A nyolcdanos feketeöves konzervatív)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 10:57:30

@a nagy hohoohooo:

Az zavar téged, hogy hiteles és gerimces ember vagyok, akit csak az igazságszomj vezérel.

Képtelen vagy feldolgozni, hogy nem mindenki a háttérhatalom csicskása, mint te. Ez pánikba kerget, amit úgy próbálasz levezetni, hogy ezermondatos kommenteket írsz, gyakorlatilag nulla kapcsolattal a valósághoz.

Számtalanszor elmondtam neked a "liberális" szó jelentését.

Szinte az egész világon liberális gazdaság van, mégis csak az országok 15 %-a gazdag, nem furcsa?

A magyar baloldal nem létezik, azt még fel kell építeni. Ami jelenleg "baloldal" néven fut, az jobboldali liberális eszme.

Nincs nagyobb diktatúra a liberális államnál, mert benne a főhatalom független a néptől és semmilyen kötelezettsége nincs vele szemben.

A Fidesz szerepe 2010 óta messzemenően pozitív. Növelik a közjöt, nemcsak belföldön, hanem az egész kontinensen is.

Nem akarunk a te Európádhoz tartozni.

chrisred 2017.08.16. 11:03:00

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Valami elgépelhettél és véletlenül a "humanizmus" kifejezés került a szövegbe, holott az egyéni méltóság tisztelete nálad bevallottan az elvetendő kategóriába tartozik.

guvat 2017.08.16. 11:08:50

"A hanyatló nemzetek hazudnak (magukról maguknak), a hazug nemzetek hanyatlanak." Ha ez így van és a hazugság ordassága szerint várható a pusztulás, akkor megnyugodhatunk! Rengeteg büszke nemzet áll magasan előttünk...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.16. 11:12:35

@steery:

"Nem lehet mindenki győztes egy zéró összegű játszmában (márpedig az élet nagyrészt ilyen)"

Az élet nagy részét alkotó gazdaság(i élet) épp' nem zéró összegű játszma. Minden önkéntesen végrehajtott adásvétel pozitív összegű játszma: az adásvételben részt vevő mindkét fél szubjektív helyzete javul az adásvétel végrehajtása után az adásvétel előtti helyzetükhöz képest: épp' ezért hajtják végre az adásvételt.

Amikor te bemész a boltba és veszel egy üveg sört, akkor a vásárlás után mindketten jobb helyzetben vagytok: neked többet ér az üveg sör birtoklása, mint a pénz (az ára) amit fizettél érte -- hiszen épp' azért vetted meg a sört, mert úgy gondoltad, hogy a sör (megivása) boldogabbá tesz téged, mint a sör árának birtoklása. És fordítva: a boltos azért adta el neked az üveg sört, mert számára a sör árának birtoklása jobb (helyzet), mint a sör birtoklása. Vagyis pozitív összegű volt a játszma: mindketten nyertetek rajta.

a nagy hohoohooo 2017.08.16. 11:17:11

@steery:
Ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?

Egy:"erős,büszke ország nem más,nem az uniós adófizető állampolgárok pénzéből él :)
Magyarország erős és büszke európai ország, viszont az egyik legszegényebb is az EU-ban.
444.hu/2017/06/13/magyarorszag-eros-es-buszke-europai-orszag-viszont-az-egyik-legszegenyebb-is-az-eu-ban
Ez a lényeg , ezt érzik az emberek mindennap a bőrükön .
Hát valaki hazudik. Mert azt hallom a KIRÁJI médiában, hogy nálunk emelkedik legjobban a GDP, 3-4% évente.
Itt meg egészen mást olvasok.
Vajon ki hazudik??egy szocialista lemaradásibotrány höhöö.."Erős, büszke, európai ország"...nem mások,nem az európai országok adófizetőinek pénzén él...ősködik.
Magyarország erős és büszke európai ország, viszont az egyik legszegényebb is az EU-ban..
13 june 2017 derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) tavalyi előzetes adatokat tartalmazó jelentéséből.
Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP 1 százalékponttal csökkent az előző két évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig nem változott.
ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8065733/2-13062017-AP-EN.pdf/edd7c511-ce00-4788-ae99-7d310456d195
Magyarország jobban teljesít!
Jobban mint Gambia...
Pedig Gambiának könnyű, nem szállt rá Soros meg Brüsszel!
Vagyis Soros és Brüsszel visszahúzása nélkül még messzebbről előznénk Gambiát.
Így aztán máris szebb volna a helyezésünk, nem igaz?
Ez a rohadék Soros és magyar helytartója gyurcsányi meglopja a magyart és vérét veszi.
Mennyivel jobban élhetnénk, ha a Brüsszel engedné a sajátlábonállást és nem lopná el a segélyeket.
Tényleg tönkre akarják tenni a Magyar NER-államot. Nemhiába izmoznak azzal a betelepítendő 1273 migránccsal.
Gyakorlatilag egy helyben toporog az ország évek óta...
GDP növekedés Romániában 4,6% naptárhatástól megtisztítva év/év alapon. Magyarország az elmúlt 3 évben 5-6% külső forrás bevonásával 1,4-1,6%-ot tudott.
Csináltak egy negyedéves 4,1%-ot fogyasztás alapon, az infláció 2,7%-ra katapultált, kis siker, de a miénk.
A propaganda , a plakátok csupán szemfényvesztés , pontosan erről szeretnék elterelni a figyelmet.
A magyar lakosság felső tizede európai szinten él és fogyaszt, ennek az az ára ,hogy az alsó 60-70 százaléka mindennapi problémákkal küszködik .
Orbán azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák a gazdaságot, minden szakembert elküldött maga mellől, az értelmes embereket az országból is elüldözi... a teljes gazdasági fejlődés látványintézkedésekben és látványberuházásokban testesül meg, amik soha semmilyen szinten nem fognak megtérülni...
"A jóllét mutatói pl. a születéskor várható élettartam, gyermekhalandóság, tinédzserkori terhesség, függőségek-, mentális betegségek-, és gyilkosságok előfordulási aránya."
Hámera multik szíjják a mihígmélymagyarok vérét hihii..sorvasszák a nemzetth testét ..
A multik azért vannak itt, mert a magyar gyárak meg brandek baszottul nem voltak versenyképesek a piacon a nyugati technológiával meg termelékenységgel szemben. Ez nem választás baszki, hogy lesz multi vagy nem lesz multi. Ha kell munkahely, akkor el kell fogadni, hogy globalizáció van, nem Ikarusz busz, meg Hélia D krém.
Sokkal nagyobb gond az, hogy a hazai vállalkozók visznek ki irdatlan pénzeket.
Például a MOL terjeszkedése, az OTP szomszédos országokban való terjeszkedése, vagy éppen Demján Sándor építkezései... hogy csak a legfeltűnőbb dolgokat soroljam a 2000-es évek elejéből, amikor az erős forint miatt nagy lábon éltek a "tőkeexportőrök". De ezt a pénzt az adófizetőknek kell kiperkálnia, mert a jegybank eladósította az országot. Ahelyett, hogy alacsonyan tartotta volna a kamatokat, egyre csak emelték.
Szóval iszonyatos pénz van odakint befektetésekben... de még több van offshore számlákon. Ez kb olyan, mint az erdélyi magyaroknak - tudom -. Az RMDSZ vagy valamelyik nyamvadt alapítvány kap egy rahedli pénzt a magyar kormánytól...amit az RMDSZ lenyúl, meg vissza oszt, meg orbanista propagandát támogat belőle...de nehogy azt hidd, hogy jut belőle az erdélyi magyarságnak...csakis a kiváltságosoknak...És ez a legnagyobb probléma.
Régi mondásunk:
"Szarul érezem magam, de büszkén"
Ismered rá a választ is?
A szart már látom, a büszkeség hol marad?
Gyakorlatilag egy helyben toporog az ország hét év óta... Orbán azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák a gazdaságot, minden szakembert elküldött maga mellől, az értelmes embereket az országból is elüldözi... a teljes gazdasági fejlődés látványintézkedésekben és látványberuházásokban testesül meg, amik soha semmilyen szinten nem fognak megtérülni...
Ez a lényeg , ezt érzik az emberek mindennap a bőrükön .
A propaganda , a plakátok csupán szemfényvesztés , pontosan erről szeretnék elterelni a figyelmet.
Tudjuk mi ki a bűnös soros....soros......soros...

high up! 2017.08.16. 11:17:53

A magyar ember életfunkcióbeli ellentmondása a következő:

A ruszki típusú emberfajtája ácsingózik a nyugati jólétért.

Csakhogy a nyugati jólethez nyugati embertípus köllene, nyugati demokrácia öntudattal, nyugati mukamorállal meg nyugati erkölcsi érzékenységgel.

Ehelyett van Magyarországon vagy 70%-nyi ruszki genetikájú emberfajta, ezek lesüllyesztenek a szintjükig további 20%-ot (= ezt hívja a tudomány 90%-nyi Átlaghülyemagyarnak), oszt ezzel a 90%-kal egy hatalommániás genetikájú ámokfutó politikus azt csinál amit akar.
A 90%-nak nem csak hogy ereje sincs hogy ellenálljon és megvédje magát, hanem még be is áll bégetni a tenyészetbe, mert hiszen így még okosnak is képzeli magát. Hiszen ő a többség, a tömeg.

Oszt ahogy a poszt is írja, félázsia-ruszki kromoszómákkal eddig még sose sikerült Nyugat-Európába megérkezni, legkevésbé tartós prosperáló államot létrehozni egy népnek sem.

S mivel Birkanisztánban legkésőbb 35-40 éves koráig mindenki beleszokik a ruszki típusú rendszerbe, így a jövőre tekinetettel se legyen itt senkinek semmi illúziója, hogy ez az ország valaha is megérkezik Európába. Valójában 1990 óta el se moszdult Moszkvától.
Csak ideig óráig rándult ki turistaként a magyar Európába, de aztán rájött, hogy "Nem leszünk gyarmat" meg "Le a multikkal!", meg hasonlók, oszt jobb lesz az Átlaghülyemagyarnak a moszkvai úton tovább haladni. Alegalább a kisebbik rossz.

FOLYTASSUK!

Csabye 2017.08.16. 11:19:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Gondolom sokak számára ismerős még, hogy mi zajlott a cucializmusban. Ugyanazt a retorikát nyomod, mint ami akkor volt vala divat. Imperialista (most liberális), kizsákmányoló, süllyedő nyugat.

Hát birca az a hanyatló nyugat még elég sokáig fog süllyedni, egészen addig, amíg számunkra végképp elérhetetlen magasságokba fog "hanyatlani". Bár ennek ellenkezőjére neked sok forrás áll rendelkezésre. Legyél olyan kedves, és oszd meg velünk mindezt.

Sajnos továbbra sem lehet összefüggéseket találni mondanivalóidban.

Vicces volt ez is tőled:
"Ez pánikba kerget, amit úgy próbálasz levezetni, hogy ezermondatos kommenteket írsz, gyakorlatilag nulla kapcsolattal a valósághoz."
Sajnos funckionális analfabéta vagy, és nem tudod feldolgozni azt a tényt, hogy bizony Soros azokat írta, amiket belinkeltek. Vagy az angol nem (sem) megy.

Sokadjára írom neked, buta birkám: Nem attól lesz tény valami, hogy sokat mondják, hanem hogy alá van támasztva. Szóval jöhetnek a linkek, források!

Szimplán egy elmebeteg kommunista vagy, akinek szüksége van ideálra. Talán apáddal a kapcsolatod nem volt éppen példaértékű. Sebaj, szerezd viktorodat.

A többségnek a személyi kultusz ideje már elmúlt.

wega 2017.08.16. 11:26:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"chrisred 2017.08.16. 11:03:00
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Valami elgépelhettél és véletlenül a "humanizmus" kifejezés került a szövegbe, holott az egyéni méltóság tisztelete nálad bevallottan az elvetendő kategóriába tartozik.
"
Erre hol késik a válasz populista-humanista-mélyelemző-birka?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 11:32:04

@Csabye:

A nyugatnak vannak tartalékai, így még kb. 30 évig képesek lesznek tartani szintjüket.

Csabye 2017.08.16. 11:36:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

:D
Hangosan felnevettem. Kommunista akol kommunista birkája.

chrisred 2017.08.16. 11:42:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mondd ki nyugodtan, liberális vagy, csak a többi liberálist utálod. Ahogy ez egyébként a liberalizmus természetébe simán belefér. Az illibsiknél kötelező, hogy a hasonló ideológiát vallóknak muszáj szeretniük egymást a nagy akolban, az egyik elvtárs a másikat stb.

morph on deer 2017.08.16. 11:43:55

@steery:
"... hogy közben egyes területek szükségszerűen elhanyagolódtak, meg leépültek, de hát valamit valamiért"

A baj ott van, hogy mit miért!
Engem például nem vigasztal, hogy minden sarkon túlméretezett stadionok épülnek, míg nincs tornaterem sem az iskolák java részében.
Én például nem örülök annak, hogy a fiatalság jó része nem tanul meg úszni, mert nincs hol, de elcseszünk 120 milliárdot úszó VB-re.
Alapvető eszközök hiányoznak az egészségügyi intézményekből, de eszement összegből szuperkórházaz építünk a haver telkére, amerre egyébként eljutni sem lehet...
Hogy minden faluban térkő meg szökőkút (alternatív: turulszobor) de az ivóvíz ihatatlan, még ott is ahol van...

Nem mondom tovább, mert látnod kell, hogy mi a gond: a hozzánemértés, önteltséggel tetézve! Ez azért "jó", mert így a hozzáértőkre sem kell hallgatni, - minden döntést meg lehet hozni egy személyben, aztán najd lesz ami lesz...

Na ez a gond ezzel az egésszel

exterminador 2017.08.16. 11:44:50

@Csabye: birca nem hülye, hanem egy szerencsétlen öngyűlölő homoszexuális, aki beleőrült a frusztrációiba. Ha senki sem reagálna a szánalmas szövegeire, az irritálná a legjobban.

morph on deer 2017.08.16. 11:52:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"A nyugatnak vannak tartalékai, így még kb. 30 évig képesek lesznek tartani szintjüket."

A rohadtak, mi?
De milyen jó, hogy mi ilyen "előrelátóak" meg "fejlettek" vagyunk, hogy már most ott tartunk, ahol a nyugat majd csak harminc év múlva fog: nincsenek tartalékaink - sem - meg nem is bírjuk a "nyugat" nélkül fél évig sem, nemhogy harmincig!

Így kell ezt csinálni, mert ez vezet az illiberális jövőjöz..!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 11:58:13

@morph on deer:

Aki sokat lop, annak vannak tartalékai. Mi kitől lopjunk, mit javasolsz?

2017.08.16. 12:24:25

A fideszről nekem mindig az jut eszembe, akkor érthető amit csinálnak, ha az iszlám világrendre rendezkedtek be, csak arabok nélkül.

2017.08.16. 12:30:09

a nyugat nyugaton van.

morph on deer 2017.08.16. 12:31:21

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
Nézz utána a szekták működési elvének, - miért, hogyan, stb. - és fogod látni, hogy mitől ketyeg a fidesz.
Ezért vagyok teljesen biztos benne, hogy orbán nélkül rövid úton megszünne létezni is, hiszen minden az ő személye köré van építve.
Amúgy a hasonlatod spot on!

2017.08.16. 12:34:35

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
orbán, kövér, áder, tarlós balkáni cigányok. asszimilálódott feketék. ez sanyi a kútfúró haverom "elmélete". andy vajda. zsidók közé keveredett vándorcigány. na ugye. csak aztán bele ne hergeld magad.

morpho 2017.08.16. 12:35:19

Magyarországról a progresszív fiatalok húznak el leginkább. Ez pótolhatatlan veszteségeket okoz az országnak, de Orbánék leszarják. Nem országot építenek, hanem kisvasutat, meg stadiont. A "halódó" nyugatra tart mindenki. Kádár rendszer 2.0
Az meg külön vicces, hogy kiírják a plakátokra, hogy Magyarország büszke, meg európai. Ezt akkor szokták kiírni, amikor valami nem igaz belőle. Esetünkben egyik sem..

2017.08.16. 12:37:07

@morph on deer: Jó az ötlet és már túl vagyok rajta. Itt olvashatod a lényeget és a megoldást. Mivel (vallási-politikai) szektákat spirituális kötéssel hoznak létre, az oldása is ezen a platformon célszerű. elmenypark.blog.hu/2017/08/10/szektak_es_az_onnan_szabadulas

2017.08.16. 12:41:30

@444: Igen, majd ha cigányok és többségi bevándorlók mellé mész lakni, na akkor majd elfogadom a tanácsaidat.

2017.08.16. 13:01:13

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
orsós likud viktor megszervezte a zsidó jobboldalt. azért, hogy kivégezze a balt. és most "szerbes" fejlődés következik. majd kiderül.

Andy73 2017.08.16. 13:11:00

Kiváncsi lennék, hogy az anoním, névtelen blogger mit tett le az asztalra eddig, az ehhez hasonló felszínes, sommás, általánosító, gyakorlatilag mindent és mindenkit lenéző tárcákon kívül. Sok világszinvonalon dolgozó, nemzetközileg is elismert tudós és művész él az országban, ha a szellemi életre hegyezzük ki a dologokat. De a mezőgazdaság sem úgy működik már, mint a képen, és az ipar sem. A fejlődés folyamatos, még akkor is, ha továbbra is nagy a hátrányunk a legfejlettebb országokhoz képest.

2017.08.16. 13:15:12

@444: Remélem nem derül ki. Az általad megnevezett, úrnak nehezen nevezhető illető egy sokkal nagyobb játszmában játszik és nagy ívben leszarja a magyarokat. Számára a magyar nép egy nem kívánatos jelenség, akik a hatalmi terveinek útjában állnak. A baloldal ott lett kivégezve, hogy nem ismerték fel, az általuk babusgatott népségek közel sem úgy gondolkoznak, ahogy ők és fogalmuk sincs, mi az a szövetség. Ezek a népek a szövetséget úgy értik, hogy önként behódoltál nekik. A jobboldalt pedig jobban elfogadják, mert azt legalább valamennyire értik is. Sajnos azok a baloldaliak, akik jól látják a helyzetet, már szélsőjobbosoknak vannak elkönyvelve és a magukat demokratának tartó ostobák az elsők akikkel szembe kell nézniük a valódi ellenség helyett. Orbán ebben a játszmában csak egy stróman, aki arca alatt zajlanak a tervek, piros fehér zöld zászló alatt. Ha azt mondom, benne van a pakliban, hogy őróla ítéljék meg a magyarságot, ha eljön az idő mit mondanál erre? Egy csóró kelet-európai nép, akikért nem kár és ezt fogják sugallni a zsidó kézben lévő amerikai lapok is.

2017.08.16. 13:23:35

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
minden oldalon szekták állnak. törzsi csoportok. van a neoliberális "felvilágosult" szekta. a filozofikus mesterrassz. akik mindent meghaladták. saját magukat is. ők a "baloldal". a "civilek". a "szabad" sajtó. a "függetlenek". a "demokaták". a toleránsok, akik minden ellen zéró toleranciát hirdetnek. ha nem őket választja meg a nép, akkor fasizmus van. ők a "zsidó" baloldal. ennek a kultúrának lesz vége. ami azért egy kicsit sajnálatos. mert ez a társaság hozzátett a magyar városias kultúrához. a vallásháborúban kivégezte őket az izralitákból és elvtelenekből álló zsidó jobboldal. mivel sorosék nem csak többségi magyarok, hanem izreel ellen fordultak. van a nyugat-imádó neokon szekta. nyugat a jó. nyugaton az istenek laknak. a magyarok semmire se alkalmasak, mivel őseurázsiaiak vagy keletiek. van a skandinávia-imádó neoszoci szekta. és van a neonáci.

Geza16V 2017.08.16. 13:25:03

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mai napig nem bírtam rájönni, honnan szedsz össze ennyi ostobaságot, amit itt szajkózol. :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 13:38:23

@Geza16V:

Hosszú éves tapasztalat.

7 éves korom óta érdekel a közélet, azaz már 43 éve elemzek.

2017.08.16. 13:39:15

@a nagy hohoohooo:
a baloldaliak gyurcsányt imádták. és szétverte a maszopot. a libsik sorost imádták. egy kutyát is leszoptak volna azért, hogy kapjanak tőle egy dollárt. és lényegében ő ásta meg a sírjukat. vona elárulta a nemzeti radikalizmust. orbánnak nem marad ellensége. aztán amikor belefut egy válságba, akkor kiderül, hogy mit tud.

Geza16V 2017.08.16. 13:42:18

Régebben meg-megfordult a fejemben, hogy egyszer majd hazamegyek Magyarországra dolgozni, lakni, jövöt, életet építeni. Mostanra teljesen letettem róla. Szeretem az országomat, rendszeresen haza is járok úgymond turistaként, de ebbe a 'szellemi', 'kulturális' fertöbe kizárt, hogy visszagyökerezzek.

high up! 2017.08.16. 13:45:18

@Andy73: " Sok világszinvonalon dolgozó, nemzetközileg is elismert tudós és művész él az országban, ha a szellemi életre hegyezzük ki a dologokat."

Csak az a baj Turul testvírem, hogy ezek meg mind libsik. Ráa´dasul a NER ellenségei.

Há most miccsinájjunk? Nevezzük ki ellencsapásként Kerényit, Német Szilárd reszitudóst, Smitt Máriát, Ákost nemzetközileg is elismert tudósnak és művésznek? Még a híveink is halálra röhögik magukat a mi nömzöti "értelmiségi" osztályunktól.

FOLYTASSUK!

high up! 2017.08.16. 13:48:00

@444: " a magyarok semmire se alkalmasak, mivel őseurázsiaiak vagy keletiek."

Na, erre te vagy a legjobb példa.

FOLYTASSuK!

2017.08.16. 14:04:24

@high up!:
ez sanyi a kútfúró haverom elmélete erről az etnikai küzdelemről. amiben úgy tűnik, hogy nincs mód kiegyezésre. ez esetben valakik ezt a játszmát megnyerik. és most úgy tűnik, hogy orbán körei. és valakik elvesztik. és most úgy tűnik, hogy orbán politikai ellenfelei. de fordíthatnak. augusztus 20-án zászlót bont a közös ország mozgalom gulyás mártonnal. az új kezdet gémesi györggyel. a polgári világ pukli istvánnal.

2017.08.16. 14:06:55

@Geza16V:
túl nagy a főváros. két egymásnak ellentmondó elit nem fér meg benne. az egyiknek mennie kell.

a nagy hohoohooo 2017.08.16. 14:07:16

@444: " a libsik sorost imádták....... egy kutyát is leszoptak volna azért, hogy kapjanak tőle egy dollárt. ."..bla..bla....

Aztakurva hehee.....Fel kellene mérni, hogy birka és te közötted ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért folyó versenyt Soros témában! Az élmezőny szoros a kormány tagjai, mezei IQ hiányos halandók, és a kormányközeli konzumidióták között.
Mert a betűk,az a sok-sok betű amik a szavakat alkotják,s összeolvasva a mondatoknak adnak értelmet ,na azok a tiféle primitív orbánseggszolgálatos mihígmélymagyaroknak ősellenség heheee...akár az értelem ...
A kérdés feltehető úgy is, hogy lehet hülyét csinálni egy hiszékeny népből...
Azt röhögöm rajtad,rajtatok szellemi sötét orbánseggszolgálatos mihígmélymagyar söpredéknél ,hogy amíg Orbán a hatalom megtartása érdekében elő nem vette a soros"kártyát"ti asse tudtátok eszik e vagy isszák a Sorost..heheee...
"Soros 1991-ben a Figyelőnek egyenesen arról beszélt, hogy

?nem is rejtem véka alá, hogy én eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges, fiatal politikusgárda kinevelődésében. Én őket tartom a jövő ígéretének.?
"Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986?87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988?89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.
Schmidt Mária, Orbán korábbi főtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.
Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987?1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos ?menedzseriskola? hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivő 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult. "
Tudjátok... most hogy ezt olvasom, komolyan kezdem utálni Sorost :)
Addig volt liberális Orbán, amíg szüksége volt Soros pénzére. hehee..

Hofipisti 2017.08.16. 14:07:41

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Populizmus és humanizmus egy csokorban? Számomra ez olyan, mint ha a félig teli vizes vödörben vinnéd a tüzet a kályhára.

a nagy hohoohooo 2017.08.16. 14:14:12

@444: Eddig úgy tudtam, hogy a hülyéknek kétszer, a komplett hülyéknek háromszor kell elmondani valamit, hogy megértsék, megjegyezzék.
Már van egy újabb kategória.A Fidesz hívőknek naponta háromszor kell ugyanazt elmondani. Soros annyit jót tett Magyarországért, a magyarokért, amennyit még soha senki. Ártani soha semmiben sem ártott.Soros nyilván nem angyal és nem is ördög. A Soros Alapítvány tevékenységét szerintem kritizálni nem lehet mert teljesen pozitív.Ráadásul pályázni lehet a pénzekre és nem direkt politikai célokra inkább társadalmi jellegű. Teljesen törvényes és jó célokat szolgál.Soros mint üzletember az ami vitatható, kritizálható. Ezzel együtt azt kell mondanom, hogy inkább örömteli az és ez nem csak Sorosra jellemző, hogy ezek az emberek tudják, hogy a pénz birtoklása felelősséggel is jár. Senki nem kötelezte Sorost, hogy támogasson egyetemet, oktatást, olyan civil szervezeteket amik társadalmilag fontos szerepet töltenek be, stb. Amikor a Soros Alapítvány ad attól Soros nem gazdagabb hanem ez neki pont költség. Ha nem adna akkor boldogabb lenne a világ ? Hát pont nem.
Nem tudom, hogy vágott tönkre sok embert, de ha a font árfolyamának letöréséről van szó, akkor azt az angol kormány qrta el (nem kicsit, nagyon), és Soros csak a piac alapvető feladatát teljesítette, miszerint, hogy a piac igazodik...
Ha ő nem nyer rajta, nyert volna rajta más.
Pedig akkoriban már hetek óta mindenki arról cikkezett, hogy a Bank of England mesterségesen tartja magasan az árfolyamot, annak semmi valóságos gazdasági alapja nincs.
Soros intervenciója gyanánt szépen be is igazolódott, hogy nem is volt.A font árfolyama a fonthoz képest stabil maradt.
Ha lett volna valós alapja, Soros akár hasonló értékben veszteséget is elszenvedhetett volna.
Soros adott pénzt Lázár János programjára.
Személyesen találkozott 2010 októberében a kormány által folyamatosan bírált Soros György és Lázár János, hogy az akkor még Hódmezővásárhely polgármestereként dolgozó fideszes politikussal egyeztessen egy helyi integrációs programról ? írja az Index.
A roma és szegény gyerekek felzárkóztatását segítő program, amely Lázárnak nagy szívügye volt, több mint 60 millió forintot kapott 2008 és 2012 között a Soros által alapított Roma Education Fundtól (REF) ? egy részét Szegeddel közösen. Soros nagyra értékelte Lázár elkötelezettségét és elismeréssel beszélt róla. A hódmezővásárhelyi modell annyira sikeres lett, hogy több országban is átvették, sőt bekerült az Európai Unió legjobb oktatási programjait összegyűjtő tanulmányba
Ugyanebben az időszakban találkozott a magyar származású, amerikai üzletember Orbán Viktorral is, miután 1 millió dollárt utalt át az alapítványa kolontári vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.
A Fidesz, a sperma Orbán és az egész bandája a bányászbéka segge alatt se lenne Soros támogatása és pénze nélkül.
A fidióta ész ennél meg még rövidebb (hiszen nincs is), 26 évig azt se tudtátok, hogy ki ez a Soros. Most meg, egyszercsak ellenség lett...
Egykor Orbánnak is jótevője volt, mert úgy vélte, hogy egy fiatal, tehetséges demokratát támogat, aki a diktatúra elleni küzdelem élharcosa. Csakhogy időközben Orbán belekóstolt a hatalomba és vagy a tanácsadók hatására, vagy magától rájött, hogy demokráciában nem tarthatja magát örökre a hatalomban. Így aztán lazán eszmét váltott, a térdre csuhások után mélyen hívő kereszténnyé vált és liberálisból konzervatív lett. Ja, és legádázabb ellensége lett egykori jótevőjének, akinek az anyagi támogatásával elindíthatta a FIDESZ politikai pályafutását. Egyébként a saját szájával kimondta, hogy neki semmi baja a diktatúrával, csak azokkal, akik csinálták. Hm. Nos, ezzel valójában a tudtunkra adta, hogy milyen rendszert kíván építeni ebben az országban.
Orbánnak mindig kell ellenség, akire ráfoghatja a sikertelenségét, kudarcait. Ezeket vetíti ki az "Isten áldotta népre" és addig szajkózza, míg az ""istenáldotta buta - birka - nép" magáévá teszi. Akkor keres másik ellenséget és azzal ugyanígy tesz. Kihasználja a "magyarbetegséget", nevezetesen azt, hogy semmilyen kudarcunkért nem mi vagyunk a hibásak, hanem mindig más a hibás! Mindegy, csak azt kell szajkóznia, hogy sosem a magyarság a hibás, minketenyomnak, meginnbáncsákamagyart és így tovább. A birkatársadalom meg készséggel elhoszi, már miért ne hinné, amikor így elmondhatjuk, hogy nem mi vagyunk a hibásak. Ez egy olyan magyarátok, amit kétezer éve nem tudunk levetkőzni és magunk mögé dobni!
Ja. Valószinűleg korgó gyomorrral, ökölbeszoritott kezzel a zsebben,
utolsó leheletükkel fogjak Orbán neve mellé a keresztet tenni, ha már fejfára nem telik. Az "elmúltnyolcévezés" már nem olyan hatékony, amikor ők is annyi ideje vannak kormányon.
Kell az új ellenségkép.
A társadalom addig sem azzal foglalkozik, hogy ők mennyit lopnak, meg hogy teszik tönkre az országot.
Ráadásul még rá is lehet fogni Sorosra.
"-Csökken az életszínvonal?
-Soros!
-Alacsonyak a fizetések?
-Soros!
-Korrupt a kormány?
-Dehogy... Soros!"
Hát nem hatékony!?

2017.08.16. 14:21:32

@a nagy hohoohooo:
ez sanyi a kútfúró haverom elmélete.

a rendszerváltók jelentős részét soros válogatta ki. a fidesz 93 tavaszán ellene fordult. és most úgy tűnik, hogy ez a lépés bevált. mert ha 18-ban is nyer a fidesz, akkor soros alapítványi hálózatát szétverik. és ezzel egy 25 éve tartó vallásháború érhet véget.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 14:46:31

@Hofipisti:

Mert bevetted a "populizmus" szó hamis, liberális értelmezését.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.16. 14:46:55

@444:

"a rendszerváltók jelentős részét soros válogatta ki. a fidesz 93 tavaszán ellene fordult. és most úgy tűnik, hogy ez a lépés bevált."

Bevált Sorosnak: ő a háttérhatalom része, azé a háttérhatalomé amelyik százezerszámra szívja el a tehetséges magyar agyakat a nemzet kebeléről.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 14:48:08

@a nagy hohoohooo:

Orbán csak 45 éves korára döbbent rá, hogy a liberalizmus tarthatatlan.

Ami nem gond, sőt nagy szerencsénk, hogy egy volt sorosista, ultraliberális ma a liberalizmus nagy ellenfele.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.16. 14:58:12

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"nagy szerencsénk"

Orbán Viktor Szeredőcön is harcol a liberalizmus ellen?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 15:39:33

@neoteny:

Igen, nagy hatása van egész Kelet-Európában. Itt mind a baloldal, mind a jobboldal pozitívan ítéli meg Orbánt.

Khonsu 2017.08.16. 15:39:53

@Singerkém:

Rá, de ezekben az esetekben mondhatni nem egészen rajtunk múlott a dolog... Más, amikor külső hatalmak levernek
(mert belülről egyik forradalmunkkal sem bírtak el, és az azért nem semmi), és az, amikor saját magunknak köszönhetjük a buktát.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.16. 15:46:40

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

A "nagy hatás" eléggé semmitmondó; _mennyire_ nagy hatása van Orbán Viktor liberalizmus elleni harcának Szeredőcön?

Khonsu 2017.08.16. 15:57:27

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Nem osztom az optimizmusod, de nagyrészt magyarázza a jelenlegi nyugalmat és beletörődést, hogy sokan igen.

Ellenben (szerintem) a közeljövőben (és a jelenben) lezajló változások során minden a helyére kerül. Amilyen helyzetben ezek végére (vagy már a közepére) itt leszünk, az konzerválódik. Ez pedig most úgy tűnik egy lassú elvérzést, megsemmisülést jelent. Itt a mi történetünk véget ér.

igazi hős 2017.08.16. 16:09:37

@Singerkém: Az utolsó kettő "rábasztunk"-hoz kellettek az oroszok. Akik az ország vezetésének megint nagy barátai lettek. Ebből még nem következik, hogy megint rábaszunk, de erősen valószínű.

2017.08.16. 16:23:51

@444: A zsidók döntő része kazárzsidó, azaz csak vallásában zsidó, egy deka szemita gén nincs bennük. A mai Izrael lakosainak 98%-a, akiknek közük sincs Palesztinához. Azaz egy vallását nem gyakorló zsidó nem is zsidó! A kazárokat a cár zavarta el, ők alkották a nagy középkori menekülthullámot. Őket ismerjük zsidókként, akik valóban hozzátettek a magyar teljesítményhez, ám azóta van itt a baj ezzel kapcsolatban, amióta megjelentek az izraeli zsidók és szart cseppentettek a magyarságukba. Előtte is volt velük baj, ami abból ered, hogy agresszívabban törekedtek pozícióba, mert hiányzott belőlük az európaiak európaiságának tapasztalata. Emiatt hozták a zsidótörvényeket. A probléma velük az, hogy az okokat soha nem keresik önmagukban, a hiba mindig a másikban van és ebben erősen hasonlítanak a cigányokhoz. A mai világ nagy problémája a zsidó tőkeerő, ami miatt soha nem is fogják keresni, csak azok, akiken mindig az ostor csattan ezek miatt. Itt egy régi könyv, ami eltűnt a köztudatból, ezzel foglalkozik és egy zsidó ember írta: psi.uw.hu/ezo/e-bc/main/5/gewurz/01.htm
A magyar egy mindent befogadó minőségből vált nemzetté, akik most jobban hasonlítanak a zsidókra, mint a zsidók maguk. Nem véletlen, hogy a magyar közéletet meghatározó pontokon mind zsidók vannak... no meg újabban cigányok. Az ezzel a baj, hogy ezeréves sérelmeket képesek hordozni magukban, ám az őáltaluk kiváltott sérelmek sosem sérelmek és ha a világ így gondolkodik, az az emberiség baja lesz az űrutazás hajnalán.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.16. 16:23:56

@neoteny:

Erősíti az antibrüsszelita ellenállás frontját. Aminek következtében BG is képes követelőzni nyugaton, lásd "ha nem adtok, mi is úgy fogunk viselkedni, mint a magyarok, szóval inkább nyomjatok több pénzt és pofázzatok kevesebbet".

Khonsu 2017.08.16. 16:32:16

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Mi lettünk a rossz példa, akikkel lehet zsarolni a hanyatló Nyugatot egy kis potyapénzért?

Ez ám a diadal...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.16. 16:42:12

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"BG is képes követelőzni nyugaton"

Úgy érted hogy BG képes _sikeresen_ követelőzni nyugaton? Az EU több pénzt tol BG-be _mert_ Mo-n hirdetőtáblák szólítják fel a népességet: "Állítsuk meg Brüsszelt"?

Hofipisti 2017.08.16. 19:17:10

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nekem a kiló kenyér akár liberális, akár ókonzervatív, akár népiesch értelemben ugyanazt jelenti. Egyébként is szomorú, ha valami annyira nem egyértelmű, hogy értelmezni kelljen. Az értelmezés manapság - a rendszerváltás óta - jogszabályokkal kapcsolatos kifejezés, miután egyértelmű jogszabályt manapság - az utóbbi 25 évben - nem divat, ill. nem sikerül fogalmazni.

steery 2017.08.16. 20:15:35

@morph on deer: De hát régen is ilyen volt a világ! Meg még régebben is! És a jövőben is ilyen lesz. Meg azután is. Akkor meg minek idegeskedjünk miatta? Javítani úgysem tudunk a világon, meg nem is a mi dolgunk, hogy mások világát jobbá tegyünk. Mi csak röpke átutazók vagyunk ezen a Földön. Nézelődünk, megállapítjuk, hogy nem nekünk való, aztán már megyünk is tovább lélekben más világok felé. Míg meg nem találjuk az igazit, ahonnan már nem akarunk tovább utazni. Ne ragadj le ennél a bolygónál és ennél az országnál. Elmúlik hamar.

morph on deer 2017.08.16. 23:31:06

@steery:
"Ne ragadj le ennél a bolygónál és ennél az országnál."
A bolygón még gondolkozom, a többin már túl vagyok.

"Elmúlik hamar."
Elég hamar már nem tud, sajna, pedig rég elmúlt a "best before" dátum. Is.

a nagy hohoohooo 2017.08.17. 05:59:24

@444: Aztakurva ...."Aki tud, és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud, és tudja, hogy nem ... Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!"......heheee..idézek a linkedből:"Sorosék az USA-ban is áskálódnak Magyarország ellen, mert az ország a Soros-terv útjában áll - mondta sajtótájékoztatón Budai Gyula."
Kibújt a Soros a zsákból...

www.facebook.com/martin.attila.10
Megjegyzem: Az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztriában, Stb. a Nyílt Társadalom hálózatközpont nem civil szervezetként, hanem -csak- lobbistaként regisztrálhatja magát...Elég hosszú ideig tűrte, hogy támadja a magyar kormány. Most valóban ringbe száll a pénzével. Nyilván úgy van ő ezzel, hogy igyis és úgyis fekete ő már a magyar közvélemény előtt, mint mindenért bűnös általános bűnbak. Szóval ettől ő már nem lesz feketébb.

A kormány persze most jönni fog a "na ugye, megmondtuk mi" című dumával, mert erre a pillantra már régen vártak, amikor elmondhatják : úgy kezdődött, hogy Soros visszaütött. Megy majd tovább a bemesélés minden hullámhosszon.

Egy dolog bizonyos: Soros tudja, hogy kinek és mennyi pénzt ad a céljai eléréséhez. Megtalálta az utat a megfelelő fórumokhoz és ettől kezdve nehéz dolga lesz Orbánnak a CEU bezárásával, de - ahogyan ismerjük - ez csak még nagyobb elánra vezet nála és tovább emeli a tétet.
Gratulálok, " Soros-tata " !!
Hogy valaki a maga korában új és újabb csínyeket követ el Orbánék ellen....
Jól bírja a gyűrődést !!
KALAP LE !!!Akkor nagyon úgy nézz ki hogy a soros fog röhögni?Nem elég hogy Európa rajtunk röhög lassan már az egész világ fog rajtunk röhögni .Szerintem viszont ez nem röhejes hanem siralmas hiszen olyan hülyét csinál belöletek "MImagyarokból" ez a vezetés hogy az már szégyen.Már csak egy fasza népszavazást meg egy remek birkamenetet kellene szervezni jó sok közpénböl ,mivel már csak ez van vissz a és akkor tuti hogy rajtunk fog röhögni az egész világ. CÖF lehet indulni az usa-ba demonstrálni. .

2017.08.17. 07:55:53

@a nagy hohoohooo:
ha sorosnak nincsenek hatalmi céljai magyarországon, akkor miért fizet le képviselőket az usában? az nem korrupció? nyílt korrupció. state capture! a helyi maffia kinyomja a globálist. ennyi történik.

2017.08.17. 08:22:38

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
a magyar zsidó baloldal nőágon szerveződött. ők egy már-már abszurd, teljesen feminin közéletet akartak. mindezt a zsidó kontrakultúrára alapozva. arra, hogy ők a kiválaszott, nélkülözhetetlen és bírálhatatlan élcsapat. és ezt világképet nevezték el úgy, hogy baloldali liberalizmus. semmi közük nem volt a valódi szociáldemokratákhoz. kifejezetten kiszorították mély szegénységből felemelkedő első generációs vidékies értelmiséget leszámítva egyes cigányokat. főleg almozottan hátrányos helyzetben levő homoszexuálisokat. persze ez a csoportosulás valójában sose volt liberális. az úgynevezett szabad sajtó lényegében modern kori inkvizícióként működött. és ezt a hazáruló társaságot próbálják kiszorítani a külügyből, kereskedelmi bankokból, kereskedelmi médiából.

orbán egy tapasztalt hatalomtechnikus. kihasználta, hogy soros izrael ellenes erőket is támogatott. illetve azt, hogy sorosnak köze volt a kijevi államcsínyhez. így lényegében orosz mintára kiegyezett az izraelita zsidó jobboldallal és az elvtelenekkel és szétveri az ortodox liberális baloldalt. és az unortodox illiberális demokrácia. amit a köznép legitimál. és ha orbán 18-ban is nyer, akkor a régiek közül lényegében nem marad politikai ellenfele. aztán persze ezek után is simán beleszaladhat egy gazdasági válságba, amit részben a belső keresletélénkítő politika generál és részben a külföld. és akkor dől el, hogy a fideszben mit tudnak.

2017.08.17. 08:51:24

@444: Orbán maga jelentette ki, hogy mélyen megveti azokat, akik komolyan veszik a tárgyalóasztalnál elhangzottakat és csak mosolyog azokon, akik számon kérik rajta vállalásait. Azaz lényegében legitimálja a bűnt, a hazudozást. Ezek után nem tök mindegy, kivel mit beszél meg?

A cigányokat régen egyiptomiaknak nevezték a magyarok, amikor érkeztek. Hallottam már olyat is, hogy őket tekintik az igazi hébereknek. A cigány és zsidó összefonódás mélyebb, mint bárki gondolná.

2017.08.17. 11:02:46

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
hagyományosan ez három törzs. sém, hám és jáfet fiai. az sémiták, a feketék és az őseurázsiai fehérek. és nagyrészt ezek viaskodnak. az istentelen sémita soros azt mondja, hogy küldjük fekete iszlámot a fehér keresztényekre. csakhogy ez a feketék az izraelita zsidókat is ellensékének tekintik, és az iszmaeliták kiszorítják a zsidókeresztény egyházat is. tehát ez igazán senkinek sem jó. de a menekültek között voltak őseurázsiaiak is. akik rokonaik a nyugat-indoeurópaiaknak. és talán az ősmagyaroknak is. homsz ősi neve emesa. aleppo ősi neve arpad.
en.wikipedia.org/wiki/Arpad,_Syria
persze ezek lehetnek véletlen egyezések. árpád anyja emese. de könnyen lehet, hogy ezekben az őseurázsiai városokban az ókorban a magyar törzsek megfordultak. persze ezek bizonytalan feltételezések. nyilván ásni kellene hozzá. tárgyi emlékeket, genetikai nyomokat keresni. egy dolog tűnik biztosnak, hogy a németek és a zsidók által favorizált finnugor őseredet (nem kapcsolat, mert az volt, hanem eredet) téves.

Singerkém 2017.08.17. 15:06:32

@Khonsu: Nade soha nem egészen rajtunk múlik a dolog. Nem veheted ki Magyarországot a világból.

Mi Hunyadi Mátyás óta, azaz több,mint 500 éve csak rábaszunk....

Singerkém 2017.08.17. 15:09:12

@igazi hős: Hát az utolsó kettőnél kellettek, igen. És mindkét esetben ellenérdekelt oldalon voltunk hozzájuk képest. Persze az sem garancia, ha nem dörgölőzünk hozzájuk - lásd Lengyelország esetét a második VH után. :-)

Nzoltan 2017.08.23. 07:32:54

"Magyarországról menekül az alkotásra kész erőforrás és csak az marad itt ebből, amit külső erők (nyugati cégek) a limitált céljaikra megfelelőnek tartanak"

Menekül? Szerintem meg csak arról vsn szó, hogy a gazdagabb nyugat mindig tud adni egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ez mind igaz a munkaerōre és a termelō munkahelyekre egyaránt.

A világit az energia áramlása formálja ilyanná, amilyen. Az energia közvetítōje a pénz. Hiába próbálnak sokan mindnféle hülye vagy bonyolult elméletet gyártani az elvándorlásra, annak a legfōbb oka gazdasági.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.23. 21:41:35

@Nzoltan: nem éppen -- ennél bonyolultabb. Ha a perspektíva itt reális volna az elfogadható életszínvonalra, akkor egy elég nacionalista népből nem vándorolnának ki ennyien. Nem a pénzről van szó, hanem a jövőbeni pénz és nyugodt élet reményéről.
süti beállítások módosítása