1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.06.14. 16:04 HaFr

Fuldoklunk a hazugság tengerében

Képtalálat a következőre: „capsized boat”

Aki egy cseppet is ismeri az újabb kori magyar irodalmat, mondjuk, Berzsenyitől, az tudja, hogy semmi új nincs a napunk alatt. Az egykori erős magyar királyság és a mai gyöngécske, balkáni nemzetállam közötti lejtőnek csak a szöge változott néha, az iránya nem. A nemzeti kompetenciák összessége, a problémamegoldó képességünk az adott történelmi környezetben mindig alacsony volt, és ma sem különb. A magyar történelem visszatekintve szinte sorsnak tűnik, amelyből nincs kiszállás.

De ma párját ritkítóan hazug kormányzásban élünk az eddigiekkel való összevetésben is: ez a kormány a hazugságot és a cinizmust tette a fő politikai iránytűjévé, miközben a magyar népesség jelentékeny része kellően alkalmatlan arra, hogy nemhogy kitermelje magából az alternatívát, de akárcsak átlássa, hogy mi történik vele.

A mai magyar kormánypolitika stratégiai és taktikai hazugságokkal van tele. Stratégiai hazugság orosz zsoldban részt venni az EU aláásásában -- ami nem jelenti azt, hogy ne kelljen bírálni az EU-t akár megfelelő szövetségeseket gyűjtve ehhez. Stratégiai hazugság a migrációról nem a helyi értékén, hanem nemzetközi összeesküvésként beszélni, mert ez lehetetlenné teszi a probléma ésszerű kezelését. Stratégiai hazugság nem a magyar értékteremtő képesség növelését, hanem a sérelmi politika hagyományosan xenofób, önfelmentő vonulatát állítani a nemzetpolitika gerincébe -- ráadásul ez utóbbit szembefordítani az előzővel, ami úgy rombolja a megújulási képességünket, hogy közben legitimálja a korrupciót, ami tovább rombolja az erőforrásainkat. Stratégiai hazugság erről a rombolásról aztán "unortodoxiaként", alternatív magyar útként beszélni, mintha ez bárhova vezetne a lejtő alján kívül. Stratégiai hazugság újabb mélységbe lökni a meghatározó választói többség realitásérzékét és még jobban szétszedni a politikai közösséget ("nemzetet"). Stratégiai hazugság a távlati problémákat (multikulturalizmus) előtérbe helyezni a közeliek (nemzeti képességeink reprodukciója, versenyképesség) kárára.

Taktikai hazugság a hazugságot őszinteségnek nevezni, a hazugot őszintének, vagy fordítva, a dolgokról meg az ellenkezőjüket állítani, a lényeget lényegteleníteni, a lényegtelent felnagyítani, az értelem helyett a szenvedélyekre hatni, a szenvedélyeket pedig kigúnyolni, az erkölcsöt relativizálni, a gyengéket megfélemlíteni, a nemzetet megosztani és az egyik részét ellenséggé tenni stb. (vö. orosz propagandaminták), és ezzel szétvetni a magyar közbeszéd maradék racionalitását. Taktikai hazugság szisztematikusan, visszatérően megvádolni a politikai ellenfeleket azzal, amit a főbűnös követ el annak érdekében, hogy zavartalanul uralhassa a közbeszédet. Taktikai hazugság Alinsky-mintára folyamatosan, egyre nagyobb dózisokban adagolni a mérget, de néha visszavenni belőle, hogy felébredjen a bizalom -- majd bevinni az újabb ájulást okozó adagot. Taktikai hazugság kormányzást mímelni, amikor kormányzás nincs, csak hatalmi harc -- de a közvélemény már elképzelni sem tudja, mi az a kormányzás.Taktikai hazugság nem beszélni az alapvető hiányosságainkról: az önismeretről, az önértékelésünkről, a kapitalizmusról, a piacról, egy nemzet valódi erősödésének alapjairól, az európaiságunkról.

A lényeg azonban, hogy a taktika (döntően a beszéd) a stratégiát szolgálja, a stratégia pedig sosem volt annyira nemzetellenes az utóbbi 60 évben, mint ma. És a nemzet meghatározó része ezt a nemzetellenes politikát támogatja. Ezt pedig élethazugságnak hívjuk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2312593055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

screpes 2017.06.14. 16:24:06

A hazugság, mint közeg , mainstream kommunikációs tónus, kisiklatja a direktívákat is, és mellékpályára helyezi a jövőkép-készítőket.
Ezért nem hajalamos szónokolni az ellenzéki: joggal érzi idegen pályákon az esélytelenséget.
Ezért gondolom, hogy csak az a politikai mozgalom (csoport) lehet sikeres, aki el tud szakadni a lejárt frazeológiáktól.

a nagy hohoohooo 2017.06.14. 16:31:26

Elárulok egy titkot(a gondolkodóknak ez nem titok..hehee...)
A politikai kommunikáció nem más mint marketing és sima nonstop szerecsen mosdatás.Aki olvas a témában meg fog lepődni,de az igazság az, hogy mindnyájan Goebbels köpenyéből bújtak elő
Jó lehet csámcsogni a propagandán, meg elemezgetni, de valljuk be, hogy 80as IQ felett az ember immunrendszere kiveti, magasabb intelligenciahányados esetén fel is bassza az agyát, annyira suttyó primitív. Annál már csak az kontraproduktívabb, ha normálisként próbálod kezelni őket.
Lásd Magyarország 2017,erre a megfelelően felkészült társadalom a válasz.
De a mai Magyarország nem az, itt a tudatmódosítók ,a politikai "kábítószer"az úr az alkohol mellett.
Ezért tekinthetjük egyfajta társadalmi szelekciós eszköznek is.
Igen.. a nagyoneccerű"MImagyarember" működése... ha valami áltudományos, de tudományos köntösbe csomagolt információt szopnak be arra van más magyarázat, de erre a legalja, szardobálós, kétszavas, uszító, alufóliasisakos baromságra nem tudok mást. Tisztességes ember zsebében kinyílik a bicska. Ez nem agymosás, hanem a gondolkodni akarás hiányának kényelme,az érdeklődés és/vagy az információ hiánya. Mint pl. a férfiaknál jellemzően a mosóporról... A módszert a fogyasztás serkentésére találták ki. De mióta a politika is termék...
Azért tegyük hozzá, hogy ennyire még nincs nagy baj nyugat Európában, mindig és mindenhol szokott lenni egy szélsőséges, egyszerű társadalmi réteg, csak nálunk ők ejtették túszul az országot és most hogy nyeregben érzik magukat azok is hallatják a hangjuk akik eddig a 4 fal között tették. De ők csak egy hangos kisebbség.
Én azt sem értem, amikor ma Magyarországon valaki agykutatással foglalkozik. Nincs túl nagy munkája.
Akinek van, viszont még ki lehet égetni.
Nem csak az orosz propaganda működik így. Az internet tulajdonképpen megette a demokráciát. Pedig mennyire nagy lelkesültség volt az elején, hogy íme, eljő az Új Felvilágosodás. Íme, itt van.
Van egy biztos ellenszere, a GONDOLKODÁS, tudom ez nagyon sok ember számára nehéz vagy lehetetlen, de azért csak meg kellene próbálni.
Ugyanis ha valaki használja az eszét, az élet más területein is hasznára válna.
Ha van kialakult véleményed, akkor nem, vagy csak mérsékelten hat rád a propaganda. Ha nincs, akkor az agyad tudattalanul számolja és regisztrálja az elsuhanó óriásplakátokat, az újságok átlapozott szalagcímeit, a háttérben futó rádió-híreket, tévéreklámokat. És a szavazófülkében az a pártot ikszeled majd be, amelyiknek többször láttad-hallottad a propagandáját...
Ezt hívják agymosásnak: Mikor a tudatos kontrollodat megkerülve, tudattalan reflexeidet kihasználva vesznek rá valamilyen döntésre. Ha szereted vagy elutasítod bármelyiket, akkor persze nem ez vezérel elsősorban. Ám akkor te vagy a kisebbség...
Minden fillér megtérül, amit pÁrtunk & Kormányunk az agymosásra költ. Legyen az bár álhír vagy óriásplakát...
Ennek az újféle propagandának a közönsége az alsóközép. Azok, akik lecsúszófélben érzik magukat, bár erősen kapaszkodnak. azok, akik azt látják, hogy valami nagyon nincs rendben a világgal, mert az apáik-anyáik modellje már nem működik igazán, de nem értik, hol a baj, és ezért elkezdenek bűnbakot keresni. Nos, ez a fajta ideológia őket célozza. Azt mondja, oké hinni összeesküvésekben, rontásban és gyíkemberekben, és az csak egy libsi ármány, hogy a világ bonyolult. Te látod jól, a világ alapvetően egyszerű, aki mást állít, az félre akar vezetni. Vannak ŐK, és vannak mi, velük szemben, és a bajokért ŐK a hibásak. Aztán az ŐKön lógó címke tetszés szerint cserélhető.
Elég csak átmenni a 888,ra. Egy éve még azt se tudták,hogy ki az a Soros...höhöö..még most sem tudják..most meg legszívesebben megölnék.
Tegyük fel, hogy a feleséged megkér, hogy "Drágám, elfogyott a mosópor, ugorj már le a közértbe, és hozzál egy kis dobozzal légyszíves!" Tegyük fel, hogy te leszaladsz a közértbe, és ott jut eszedbe, hogy nem mondta a feleséged, milyen márkájú mosóport vegyél, és otthon hagytad a telefonodat is. Sohasem mostál még, egyik mosóport sem szereted vagy utálod, és kis doboz lévén, nagyjából ugyanaz az ára mindnek.
"Találós kérdés: Melyik mosóport veszed le a polcról?"
Amelyik van otthon nekünk.
A legdrágábbat ....
Igen, pont ezt gondolja minden agymosott is: Hogy nem mosták át az agyát.
A propaganda "áldozata" úgy hiszi el azt amit diktálnak neki, hogy közben olyan érzése van, mintha ő felvilágosult volna és ő átlát a szitán. Nagy igazság az, hogy közben egész egyszerűen birkamód meg van vezetve....

2017.06.14. 19:21:39

@a nagy hohoohooo: Borzalmasan banális ez a gondolatmenet. Az igazság az, hogy az "igazság" három vonatkozásban létezik:

a, az elme és a valóságból leszabdalt virtuális fogalmak vonatkozásában (logikai igazság),

b, az elme és a valóságban szembetűnő objektum aktuális érzéki megjelenése és működésének vonatkozásában (lételméleti igazság)

c, az elme és a másik elme vonatkozásában (erkölcsi igazság).

A mai modern ember információinak hatalmas részét nem közvetlen érzékszervei révén, hanem a másik elmétől nyeri el (arról nem is beszélve, hogy a másik elmébe sosem tud belelátni).

Az elme képes milliárd lehetséges "univerzumot"/folyamatrendszert megkonstruálni, amelyek lehetségesek, de annak ellenére nem történtek meg a ténylegesség szintjén.

Aki szerint a ténylegességet nem az érzékekszervi tapasztalattal, hanem valamilyen felsőbb intelligenciával lehet lecsekkolni, az az ideák fellegében él.

2017.06.14. 19:27:17

@Nuntiulus Noster: Egy szó mint száz: Az elme csak a formállogikai viszonyokat tudja megvizsgálni, a ténylegességet nem.

Pontosan nem az agyuk hiányzik az ilyen embereknél, hanem a fantáziájuk szabadul el és ezeket holdfényben született virtuális aktualitásokat keverik össze a reális aktualitással.

2017.06.14. 20:03:03

www.youtube.com/watch?v=PUpiK3fW7dg

"Manapság Németországban a Gleichschaltungról beszélnek, az egységesítésről, ami az egész közélet minden területét áthatja. Egységesítve van a gazdaság, egységesülnek a tartományok, a községek, a tartományi parlamentek, a szakszervezetek, a főiskolák és középiskolák. Egy Gleichschaltungról Németországban még kevés szó esett, holott talán ez a legfontosabb, amit végre kell hajtanunk: az abszolút egység a kormány és a nép között.

Hagyjuk meg politikai, polgári dilettánsoknak azt, hogy elhiggyék, hogy egy birodalmi kormány a német nép 52%-os támogatásával egyáltalán akar vagy tud kormányozni. Ha megkérdeznénk, mégis minek is könyvelhetjük el ezt a nagyszabású győzelmet a tavaszi választáson, ami ezt az eredményt hozta, kijelenthetjük, hogy 60, 70, talán 80%-a ennek a győzelemnek csupán a rádiónak volt köszönhető. Nem szándékom, hogy a rádiót egyfajta dilettantizmusnak szolgáltassam ki. Tehát a német, de mindenek előtt a bajor rádió hallgatóinak nem kell félniük, hogy a tényleges hírek helyett izgalmat és feszültséget fogunk közvetíteni: Nincs ugyanis nagyobb bűn a rádió számára, mint az untatás.

Joseph Goebbels, a német birodalmi prop.miniszter, 1933"

Khonsu 2017.06.14. 22:14:47

@Nuntiulus Noster:

Valahogy úgy, de hidd el, vannak ám ott igazi csúcsragadozók is. Olyan dolog jön, amit a többség még csak elképzelni sem tud. Mi pedig olyan vakvágányra futottunk, hogy ez, ha nem váltunk időben, akkor úgy söpör el bennünket, hogy még egy szép emlék sem marad belőlünk.

2017.06.15. 06:06:49

@Nuntiulus Noster:
ne viccelj már. az agy a ténylegességet is képes megvizsgálni. igaz, hogy csak relativisztikusan, de képes.

az ember a föld tömegét is képes megmérni anélkül, hogy felrakná egy mérlegre. a föld korát is megmondja. anélkül, hogy az ember ott lett volna a születésekor. persze ezek már erős becslések. de ettől függetlenül az ember ezeket megmondja. az első becslést lord kelvin adta. azt mondta, hogy a föld keletkezésének pillanatában nyilván izzó kőzet darab volt aminek a kérge bizonyos mértékben megszilárdult. venni kell a földhöz hasonló anyagot. fel kell hevíteni. megvárni amíg az űrhöz hasonló közegben megszilárdul. aztán megmérni, hogy mennyi idő telt el. és méretarányokból ki lehet okoskodni. és az jött ki azt hiszem, hogy a föld 300 millió éves. és az evolúciós elméletet például ez erősítette. aztán felfedezték a radioaktivitást. amivel derék brit nem számolt. és mindenféle izotópok arányából kiokoskodták, hogy a föld 2 milliárd éves. aztán még méricskéltek. és most arra jutottak, hogy a föld 4,6 milliárd éves. ezeket a tudomány mind állítja. van néhány dolog, ami igazolja. és nincs semmi, ami cáfolja. az igazság kiderítéséhez nem szükséges közvetlen tapasztalás. hanem méricskélni kell hozzá. és ez az, amit a filozófia rendre elmulaszt.

2017.06.15. 06:21:38

@444: Nem mondtam, hogy az ember a valóság bizonyos szegmenseinek a priori rögzítésével nem tud igazságokat kikövetkeztetni.

De az a rögzített valóság is csak leképződése a valóságnak, arányos leképződése, de mégis csak tükörkép.

2017.06.15. 06:45:52

@Nuntiulus Noster:
egy másik beállítás, hogy van egy logikai igazság és fizikai valóság van. és ezek vagy egybeesnek, vagy nem esnek egybe.

a tudomány (mondjuk a fizika) azt feltételezi, hogy a megismerés szubjektív. de objektív (vagy legalábbis annak gondolt) mérések és relativisztikus becslések, bizonyos univerzálisnak hitt elképzeléseket rendre megcáfolják. de marad egy igazság. ami nem ugyan végső igazság. de az, ami a legjobb tudásunk szerint a valóságot a legjobban közelíti. aztán persze előfordul, hogy a tudomány rájön, esetleg évszázadok múlva, hogy hoppá. tévedett. mondjuk a derék ptolemaiosz. de persze ez sem feltétlen igaz. mert mi van ha az 1. században még földrendszer volt. aztán a kopernikusz idején valamikor 16. században alakult ki a naprendszer úgy, hogy egy óvatlan pillanatban a nap és föld helyet cseréltek. közvetlen nem tapasztalta meg senki. de mégis inkább az tűnik a valószínűbbnek, hogy 1. században is naprendszer volt. de persze ki tudja. aztán vannak, akik még trükkösebb modelleket alkotnak.
www.youtube.com/watch?v=pwaTzpNo4BA
a közvetlen tapasztalás nem ahhoz kell, hogy igazoljuk a feltevéseket. hanem ahhoz, hogy megcáfoljuk. erre alapoz a tudomány.

a filozófia nem méricskél. hanem tényekkel igazolja, hogy a kapitalizmus jó. például jobb a kapitalista mercedes, mint a szocialista trabant. na ugye. de most meg mintha azt mondaná, hogy az állami gazdaság és szocialista szövetkezeti rendszer az átlagos vidéki számára jobb volt, mint a kapitalizmus. vagy most úgy tűnik, hogy a közéletben
mégis csak szerepe van származásnak, vallásnak. egy időben úgy tűnt, hogy annak nincs szerepe. persze most is be lehet úgy állítani a tényeket, hogy a vallás és a nacionalizmus feltétlen gonosznak tűnjön. a neoliberális zsidók és a neokonzervatív zsidókeresztények ezt teszik. de a tényeket fel lehet sorakoztatni úgy, hogy a zsidók és a zsidókeresztények feltétlen gonosznak tűnjenekek. csak az ugye eretnekség. és modern kori inkivizíció. a sémiták bírálhatatlanságot követelnek maguknak. csak melyik sémita eredetű vallást kövessük. ez a nagy kérdés. és a nép általában azt választja, amelyik a világról a legkevesebbet állít, de egy kicsit a sajátja lehet. és ezért a nemzeti keresztény államiság. csak pont ez a hármas, amit az ortodox liberálisok támadnak. ezért van unortodox liberális demokrácia. na ugye.

2017.06.15. 07:27:42

@Nuntiulus Noster:
abban egyet értünk, hogy a tömegmédia felfest egy valóságot. és annak az ellenkezőjét is megrajzolja. és az ember leginkább közvetlen tapasztalás útján döntheti el, hogy melyik az igaz.

ebből következően úgy tűnik, hogy az elkövetkező években, évtizedekben - feltéve, hogy nem lesz háború - a helyi társadalmak fejlődhetnek. nemzetek mellett a nemzetségek, nemzetiségek szerepe felértékelődik. most úgy tűnik, hogy az ortodox liberális zsidóság és zsidóbarát értelmiség azzal, hogy a politikai nemzet ellen fordul nagyon elbassza. és könnyen lehet, hogy a világias magyar zsidó kultúrának vége szakad. ami 100-200 éve a fővárosi mainstream. könnyen lehet, hogy 10-20 éven belül megszűnik. legfeljebb valami drogos-buzi-underground negyed marad. a tóraolvasó izrealiták és az amerikai republikánusok. ők nyírják ki őket. az elkövetkező 1-2 év erről szól. persze a kiegyezésről is szólhatna. 150 éve a közélet a magyar-zsidó kiegyezésről szólt. most nem arról szól. hanem a zsidó belharcról. és a cigánykodásról. egy balkáni típusú ellenzékről. a bizáncososodásról. hullámzó orosz befolyásról.

2017.06.15. 08:00:29

@444:

"Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket." (Mk 6, 16-20)

2017.06.15. 11:22:45

de hisz ez a tenger ez a kedvenc közegünk!
ebben élünk időtlen idők óta és ezért talán a legotthonosabban még ha közérzetünk talán nem is kifogástalan.
ez a tenger a megalkuvás.
talán ezért nincs is annyira szüksége a hatalomnak itt önkényre. :D

Andy73 2017.06.15. 13:02:24

A blogger fuldoklik a saját hazugságaiban.
A mostani kormány a legsikeresebb a legutóbbi 60 évben, és leginkább a haza érdekeit nézi, még akkor is ha ez a baloldalnak nyilván nem tetszik.
60 évvel ezelőtt éppen a forradalom leverése után és Nagy Imre kivégzése előtt volt az ország: az a kormány volt nemzetellenes, nem a mostani.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.06.15. 13:04:15

@Andy73: te valami stand-up show-ból szabadultál, vagy csak egy fizetett troll vagy?
süti beállítások módosítása