1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.09.05. 20:17 HaFr

Orbán fogja eldönteni Merkel sorsát?

Image result for röszkei zavargások

"Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is" – fogalmazott a kormányfő hétfőn Belgrádban, miután tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel. Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás törékeny mivoltával magyarázta, hogy szerinte nem zárható ki egy tavalyihoz hasonló helyzet a balkáni migrációs útvonalon, írja a sajtó.

Gondolom, Orbán már tud valamit moszkvai és ankarai berkekből a migráció őszi fordulatait illetően, és amit "veszélynek" állít be -- az új migránshullám elindítása --, arról már vélhetően döntés született akár az ő részvételével, és heteken belül tény lesz belőle. Így gyorsan eljöhet az idő, hogy a szavazóitól szorongatott Merkel Junckerrel az órazsebében fog Budapestre járkálni magasabb kerítésért könyörögve, és cserébe mindenféle -- diplomáciai és pénzügyi -- ajándékokat hozva (amelyek egy részéről megtudjuk majd, mi, egy másikról majd 70 év múlva). Persze az orosz-török-magyar triász célja Merkel lemondatása, de leginkább a szélsőségek és a zavar továbberősítése Európában. Eszerint fogják adagolni a migránsokat és a követeléseiket is. Október 2-a célja a magyar határőrizeti szigor előzetes legitimálása, aminek a jelentőségét majd október közepén-végén fogjuk megtudni, amikor Röszke adott esetben "újra ostrom alá kerül".

"Ne legyünk balekok, ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ami tavaly bekövetkezett, az idén is bekövetkezhet, és az a munka, amit tavaly elvégeztünk, az idén is vár majd ránk" – fogalmazott. Egy kérdésre válaszolva azt mondta, "a helyzet romlásának valószínűsége létezik, és a kockázat nagy. (...) Nekünk tervekkel kell rendelkeznünk a helyzet romlására".

És úgy néz ki, Európában egyedül Orbánnak vannak tervei. Mármint Putyinon és Erdoganon kívül (vagy az övéken belül), és nyilván a szerb miniszterelnöknek is megvan már a helye a körben... Minimum aggasztónak nevezhető, hogy Európában a szürkeállomány a legnagyobb hiánycikk a politikusok körében. Ilyen drágán ilyen rossz munkát kevesen végeznek a világban, mint az EU vezetői.

125 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5611679343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2016.09.06. 11:29:30

@Khonsu: Jaja, egész jól összeszedted. Amúgy szerintem a kommunikáció kb. 70%-a a "népnek" szól, a 30% a valós stratégia, diplomácia, szankciók etc...

Nem csak nálunk, hanem az egész világon. Majd 70 év múlva megtudjuk mi volt most :)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.06. 11:37:26

@Khonsu:

A nyugat céljai nem valósultak meg egyik esetben sem.

A fő cél az volt: bebizonyítani, hogy Oroszország gyenge, s nem képes ellenállni a nyomásnak.

Ha pedig ez nem megy: legalább belekeverni Oroszországot egy olyan állandó háborúba, mely kiszívja erőforrásait.

Egyik se jött össze: mindkét esetben Oroszország visszavágott, majd képes volt napok alatt stabilizálni a helyzetet, minimális költséggel. S de facto a világ beletörödött.

Az ukrán és grúz radikálisok pedig nem értek el semmit. Eddig csak az oroszokat utálták (ehhez nem kellett a nyugat), most már az őket átverő nyugatot is utálják. Ami tökéletes megoldás Oroszországnak: az orosz vezetésnek nem az kell, hogy mások szeressék, hanem az, hogy Oroszország utálói Oroszország ellenségeivel se legyenek jóban.

Plusz a nyugat adott egy hatalmas ajándékot Putyinnak: a Krímet. Ugyanis a nyugati bevatkozás nélkül Moszkva a legmerészebb álmaiban sem hitte, hogy a közeljövőben hazatér a Krím, csak a nagyobb autonómiáért küzdtek addig, míg ez most probléma nélkül lezajlott.

Az orosz terjeszkedés pedig sosem volt cél. Az orosz cél az, hogy minimális legyen azoknak az országoknak a száma, aki részei a nyugati szövetségeknek, s e szövetségekben pedig növekedjenek a belső ellentétek.

Khonsu 2016.09.06. 11:48:25

@a BircaHang Média szerk.:

Oroszország terjeszkedett, Putyin a volt szovjet érdekszféra visszaszerzéséről, sőt, az Atlantitól a Csendes-óceánig terjedő új birodalomról, az EU-t és Oroszországot is magában foglaló Eurázsiai Unióról álmodozott.

A terjeszkedés megállt. A tervek ellehetetlenültek. Az oroszok még lecsipegettek maguknak néhány morzsát, de az USA és Kína fölé magasodó "birodalmukból" már semmi sem lesz.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.06. 11:56:17

@Khonsu:

Szövetségépítésről van szó, nem terjeszkedésről.

Khonsu 2016.09.06. 12:05:22

@a BircaHang Média szerk.:

A XXI. században a kettő ugyanaz, mivel a komolyabb katonai terjeszkedés amellett, hogy nem tesz jót a gazdaságnak, amit senki sem szeretne, jó eséllyel világháborút robbanthatna ki, ami a modern fegyverek pusztítóerejét tekintve végzetes lenne mindenki számára, ezt nyilván még kevésbé akarják.

Nagyjából a II. világháború vége óta a terjeszkedés szövetségépítésen keresztül valósul meg, melynek feltételei és ösztönzői a globalizáció erősödésével a XXI. században egyre jobbak.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.06. 12:07:00

Már vártam, hogy mikor deríti ki PKP-s filozófusunk, hogy Orbán személyesen hozza a migránsokat.

Fura módon Soros Gyurival kapcsolatban, akik utifüzeteket osztogatnak, térképeket, civil szervezetekkelirányítgatják a migránsokat, fel sem merül.

Pedig megfogalmzta saját kicsi szájával, hogy az EU-ba több millió muszlim migránst kell importálni, akik eltartására az őslakos Európaiak verják adósságba magukat.

Szóval van a Soros aki ezt mondotta, és pénzelte a migránsokat idevezető civileket.
Van az Orbán aki felhúzta a kerítést, miközben az egész EU éppen ezért a bloggerrel együtt köpködte.

És most 1 évvel az események után Hafr szerint Orbán hozza ide a menekülteket.

Erre már csak egy kérdés marad:
Maaaaaaaaaaaaaaarrrgit Nooooooormááááááliis ?

nemecsekerno_007 2016.09.06. 12:10:32

@Khonsu: @a BircaHang Média szerk.:

Végre van akik értelmesen beszélgetnek :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.06. 12:19:03

@Ballib cenzúrázók réme 18: a kérdésben finoman szólva megoszlanak a vélemények, mindegyik oldalon van érdekeltség a migrációban, Orbánnál elég közvetlen

Dániel Galsai 2016.09.06. 12:21:24

@zenonküp: Lassan mondom, hogy te is megértsd... NEM MINDENKI....TROLL,...AKI...A...TI...HAGYMÁZAS,...LIBERÁLIS...KÖZHELYEIT....NEM...FOGADJA...EL!!!!
Ez a ti 26 éves öncsaló és önigazoló, etatista elmebajotok, ami -szerencsére! - immáron csak nyomokban létezik a magyar társadalomban!
Láttad a pomerániai választás eredményeit...tudod, hogy hogy állnak a pártok Ausztriában...hallottál az osztrák kerítésről...eljutott hozzád, hogy az olaszok bejelentették, hogy vége, nincs tovább...?????
Másfél éve nyomjátok ezt az Orbán-fóbiás maszlagot, azóta nagyjából minden TÉNYSZERŰ dologban sokszorosan megbuktatok!
Meddig akartok még a valósággal szembe menve, "trollozással" és "bérkommentelőzéssel" eltakarni az igazságot?!
Mikor szégyellitek már el magatokat, mikor léptek már át a saját reménytelen frusztrációitokon, mikor lesztek képesek egy pici önreflexióra?!?!

ebella 2016.09.06. 12:33:38

@nemecsekerno_007: Csókolom a kis kacsódat.

Hol mondtam én, hogy veszélyt jelent Európára? Semmi ő ahhoz.

A magyarokra igen. A rendszerváltáskorihoz képest hárommillió magyarral van kevesebb, tót meg több van, mint akkor volt.

Az ostobákat hasba akasztja a nagy nemzeti szöveggel a kiszfiúkból lett liberálisból a rablási lehetőség kényszerétől hajtva szavakban nemzetivé lett banda Orbán vezetésével, közben meg fogyunk ő meg gazdagszik. Majd a felét ő vezette az országot az eltelt időből. De az biztos, minimum annyit mint a bolsik. Mi hasznunk volt belőle. Mert, hogy nekik mi, azt mindenki látja. Legfeljebb valamiért azt hazudja, hogy nem. Tudod, szegény együgyű édeslányom?

n3spr3ss0 2016.09.06. 12:36:40

@Hidvégi Mihály: Végre egy normális,igaz vélemény.

Medgar 2016.09.06. 12:40:02

@Hidvégi Mihály: Tömény hülyeséget írtál. A szemellenző rossz mindegy, hogy jobb- vagy baloldalon hordják.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 12:43:40

@ebella: Igazad van mond is meg jól! Végülis "mit adtak nekünk a rómaiak?"

zenonküp 2016.09.06. 12:55:38

@Dániel Galsai:
No de Galsai ur!)
Vegye eszre az ironeiat)

A muszlim menekultek csak csoppek a tengerben.

Ha Ukrajnaban dol minden, itt tobb millio kereszteny menekult lesz.
Tulnyomoreszt ortodoxok.
Ok a kereszteny Europa keleti felebol fognak menekulni Kozep-Europaba s tovabb.
Eleik a keresztenyseget 988-ban vettek fel, alig valamivel korabban mint mi.
Ha mi keresztenyi elveket vallunk aligha zarhatjuk le elottuk a hatart, arrol nem is beszelve, hogy ezzel tobb tizezer karpati magyart is kirekesztenenk sorskozossegunkbol.

esferenc 2016.09.06. 12:59:51

@F.M.J.: Nem az a kérdés, hogy mit adtak nekünk, hanem hogy mi mit adtunk nekik amit a nemzetnek kellett volna. Vagy mit vettek el, ha nem is nekik aduk.

ebella 2016.09.06. 13:02:29

@F.M.J.: Neked is. Te is tedd azt!

ebella 2016.09.06. 13:04:05

@zenonküp: Bárki elől le lehet zárni a határt, aki veszélyt jelent bármilyen formában is az országra. Amerika is azt tesz, és jól teszi.

Ad Dio 2016.09.06. 13:05:31

@Hidvégi Mihály:

"Ő nem a hatalomért kancellár, hanem azért, hogy a lehető legjobban végezze a német kancellári munkát, ő országot vezet államférfiként. Ha elbukik, semmi gond, az utána jövő német kancellár is ember lesz, nyugati ember lesz, szabadon gondolkodó és cselekvő, aki hisz magában, a nyugati értékközösségben, miközben fityiszt mutat Orbánnak."

Merkel úgy let úrrá a tavalyi káoszon, hogy lelöveti a törökökkel a menekülteket a határon. Ezért cserébe a török bármire rázsarolhatja az EU-t. Szigorúan ebben mi az, amit véleményed szerint "államférfi"-hez méltóan tesz?

Gery87 2016.09.06. 13:41:14

@Moin Moin:

"Nem kell messzemenő következtetést levonni abból, hogy egy alig több mint másfél milliós, szegén tartományban kapott néhány tízezerrel több szavazatot (egyébként kevesebbet, mit az előzetes közvélemény-kutatások ígértek neki) egy olyan haragpárt, amelyet a kifejezetten iskolázatlan szegények támogatnak csupán (egy jólképzett, jelentős többségében gazdag lakosságú országban). "

Nem e?
Szóval semmi jelentősége annak hogy az alsóbb néprétegek mit akarnak, meg mit tesznek, éreznek....hisz a biztonságos környéken élő, csak magasan képzett bevándorlókkal találkozó felsőközéposztály elvan a kis burkában, nem látja a mindennapi életében a 1,5 millió hordát, tehát minden rendben van és akkor semmi baj..:)

Kezdődtek már így a gondok...nem egyszer.

"Ne feledkezzünk meg egy puszta tényről: a német GDP 2,7-szerese az oroszna - ráadásul az orosz GDP-ben mintegy 50%-os súllyal szereplő nyersanyagok és energiahordozók"

Puszta tény, hogy azok az energiahordozók még sokáig ott lesznek...a német siker alapja meg épp elöregszik, haláláig robotol és magára húzza a világ talpaló problémáit.

Gery87 2016.09.06. 13:43:10

"Németország elhatározta a 2010 -es hadseregfejlesztési stratégiája átgondolását. (A 2010-es stratégia alapvetésében ui. még az szerepelt, hogy nem várható a stratégiai, védelmi és biztonságpolitika környezet változása.) Ezt - a hadsereg felfejlesztését - maximálisa lehetővé is teszi a német gazdaság és az államháztartás helyzete (a bőrük alatt is péz van!). Erről tudnak az oroszok is... "

Németország mint a közel-keleten fegyveresen beavatkozó középhatalom? jó vicc...ezt megnézzük.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 13:43:57

@esferenc: Sosem volt vita tárgya, hogy a Fidesznél erősen megkérdőjelezhető dolgok történnek. Ez nem tisztességes. Csakúgy, mint ahogyan hasonló kaliberű dolgok történtek korábban más vezetés alatt is. Tehát a politikusok ha tehetik lopnak, mint ahogyan ugyan azt teszi a kisember is, csak neki nem sikerül akkorát. Hagyjuk már ezt az ostoba köpködést, mert nem vezet sehova! Attól még lehetnek valakinek jó meglátásai, vagy helyes döntései, mert más esetben helytelen dolgot tesz. A tényszerűség megköveteli, hogy tudomásul vegyünk egy-két dolgot. OV lenyúlta az EU-tól a nekünk szánt pénzeket, míg GyF-nél azok ott maradtak volna töketlenség okán. Igaz, hogy a haverjai kapták, és azok fektetik be, de közvetetten munkahelyekké váltak, meg adóbevétellé, tehát a korábbi kormánnyal ellentétben haszon lett belőle. Ugyan így OV megfogta a határon a sáskákat, miközben az összes ballib idióta ahelyett, hogy legalább befogta volna a fején a végbélnyílását, és örült volna, hogy holnap is lesz hol köpködnie, inkább támadta azt, aki akkor még csak egyedül fedezte fel a csőben a lyukat.
Az a gondom az elborult ballib hozzászólásokkal, hogy úgy csinálnak, mintha OV volna a patás ördög, miközben a sok lopkodás ellenére épülnek a közterek, fejlesztik a közlekedést, támogatják a kezdő vállalkozásokat, és alig van infláció, miközben GyF a csodálatos méltatlanul háttérbe szorított cuki-muki jófiú, akinél ugyan majd a duplájára nőtt az adósság, kerültek utcára az emberek, és kamionszám vitték ki a hasznot az országból a nyugati befektetők bankokon, kamatokon, étkezési utalványokon, mindenen keresztül. Szóval egyik sem különb sok tekintetben a másiknál, de a tendenciákat szemlélve (nem a ballib lózungokra gondolok), jobb most, mint hat éve. Attól, hogy letagadjuk a tényeket, és relativizáljuk a hülyeségeket, még nem változik meg a valóság, csak nem vesszük észre.

nemecsekerno_007 2016.09.06. 14:10:03

@F.M.J.: Like. :)

Főleg olyanoknak van gondja a "rendszerrel" mint mondjuk Alföldi Róbert. Akik nem ekézhetik tovább - független színház címen - a kormányt, az államtól kultúrára kapott pénzből. :) Hát ez már nácizmus. :)

Ravasz Figyelmeztetés 2016.09.06. 14:16:26

@Hidvégi Mihály: Ó, bezzeg ha Erdogan géppuskázza le őket a török-szír határon EU-megbízásból, de az EU nagy sopánkodása mellett, az mennyivel korrektebb, ugye? Ugyan már...
Valaki géppuskázza már le nekünk őket, lehetőleg úgy, hogy a vér ne a mi kezünkhöz tapadjon teljesen nyilvánvalóan. Álszentségből csillagos ötös.

Ébredj már fel, a nyugati liberális meg progresszív politikusok ugyanúgy le se szarják a menekülteket, max szavazóbázisnak kellenének nekik, a nagyvállalatoknak meg hogy lenyomják velük a hazai népesség béreit.

zenonküp 2016.09.06. 14:18:54

@ebella:
Az elso komolyabb, altalam is valamennyire ismert hatarproblema megvitatasara 494-ben kerult sor.
A hatar Roma varosaban, Roma tarsadalmaban belul volt. Meneniusz Agrippa valasza a szecessziora kozismert.
A belso hatar kulso lett.
Ezt mar vedhettek plebejusok es patriciusok kozosen a nagy gall betores idejen.
A szinten kozismert trianoni esemenyek miatt nekunk tobb kulso hatarunk is van.
A volt Magyar Koztarsasag hatarait en csak igen ovatosan zarnam le, mondhatni szelektiven.
A muszlim ertekrendszer hordozoi es kovetoi a kizarandok koze tartoznak, kiveve az atmeneti humanitarius segelyt.

esferenc 2016.09.06. 14:32:43

@F.M.J.: Hogy a ballibek mit mondanak az nem nagyon hat meg. Ahogy a Fidesz napi százszor elhangzó propagandája sem. Van saját véleményem ami a tapasztalataimon alapul.

Egy valóban keresztényi alapokon nyugvó pártál semmiképpen nem szabadna bocsánatos bűnnek lenni a lopásnak. Márpedig az offshore alapon intézett letelepedés maga a lopás (ha nem is jogi alapon, mert persze a jogszabályokat a Fidesz alkotja), államilag a legfelső szinten támogatva. A százmilliárdot nem az állam keresi, hanem offshore cégek. Olyan ügyben amit néhány hirdetéssel és a követségek felkészítésével az állam is megoldhatna, és akkor ez az óriási pénz a mindannyiunké lenne. Persze van még "pár" ügy, de nem igen van időm órákat írogatni.

A korábbi kormány alatt pályázatokat is írtunk. A munkahely teremtésre csak a mi cégünk, kb háromszáz vállalkozónak szerzett öt-tíz milliót. Mind számonkérhetően, ment ki, semmit nem adtak ingyen. Vagy foglalkoztatni kellet akit felvetek a pénzért, vagy vissza az egész. Semmi közünk nem volt a bolsi kormányhoz (akkor sem szerettem őket), úgy nyertük, csak ebben a témában ennyit, két év alatt.

Ezzel szemben ma csak pár csókos írhat pályázatot, a haveri körnek, más hozzá sem férhet.2010-ben mikor nyertek, tavasszal még úgy volt, hogy megbeszéljük pár komoly nagy múltú cég és az állam, hogy mi lenne a legjobb az országbak a területen. Ki is írtak róla egy vitalapot, mire akarnak adni mennyit. Csak múlt az idő, csak múlt és egyszer csak kijött egészem más és persze semmi olyan (például valóban kisvállalkozásoknak munkahely teremtés), amit a szakma támogatott. De a haveroknak nyilván ez kellett. Nyugodtam mondhatom, a bolsik szégyen szemre az EU pénzekből sokkal nagyobb százalékot adtak a valóban kisvállalkozóknak (azoknak is akik nem voltak haverok), mint az állítólagos polgári kormány.

Azt szerintem nem sokan mondják semmilyen oldalon, hogy jöjjenek csak az arabok. nem tudnál ilyet mutatni nagy százalékban. Hülyék meg miden korban vannak.

És közben egész Kelet-Közép Európa elhúzott mellettünk bérekben. Évekkel ezelőtt, ha az ember átment Felvidékre a córesz volt. Ma röhögnek a magyarok szegénységén. Közben tízmillárdokat rak zsebre Garancsi meg Mészáros. Az egyiket a MOL vette be Svájci üzletbe évi pármilliárd tiszta nyereséget adva neki (mi köze volt a gázüzlethez azelőtt, amiért be kellett venni?), a Mészárosnak meg szó nélkül sok milliárddal emelik az elnyert munkái árát, közben meg a szánalmasan alacsony minimálbérért dolgoztatnak embereket száz szám. (Nem csoda, hogy aki fiatal és tehetséges elhúz.) Épp mint a ballibek alatt, csak akkor nem ezek a semmihez nem értő, de jó haver parasztok nyertek.

De már Svájcban létrehoztak egy céghálót, ha esetleg innen elzavarnák őket, akkor legyen hol dúskálni. Még, hogy nemzetei burzsoázia? Az én vagyok, aki nulláról kezdtem és ma jó pár embernek adok munkát. Ezek ha kell, holnap lelépnek, az se mondják, kösz haza!

A földeket is megvehetik akár több ezer hektárt is, csak egy cégtől kell venni. Az ellenőrizetlen kaszinók üzemeltetési jogait is ők kapják. És lehetne sorolni napestig.

Egy biztos, a vállalkozókon, ha nem haverok szart se segítenek. (Sőt az állam maga is kb háromszázezer alkalmazottjának fizet minimált, vagy garantált bérminimumot, és változó pár százezernek még azt sem, mint közmunkásnak. Őket sem segítik. A haveokat...) Sőt inkább újabb és újabb előírásokkal nehezítik a dolgát. Közben te meg azt hallod napi százszor és el is hiszed, hogy így csökkentjük az admint, meg úgy segítjük a vállalkozásokat. Ja. Hol? Kit?

A propaganda nem a valóság, azért sulykolják a kevés információval rendelkezőkbe, hogy azt higgyék, milyen jó ez a kormány. Az egyik kollégám, nem tudja lebeszélni nyolcvanon túli szüleit, hogy de hát vele alaposan kibasztak mint vállalkozóval az utóbbi években. Azok csak azt mondják, nagyon jó a kormány, mert a tv is azt mondja mindig, meg a bedobott ingyen újságokba is azt írják. Hát így.

esferenc 2016.09.06. 14:36:06

@nemecsekerno_007: Te se vállalkozó vagy, se minimálbéren vagy még az alatt foglakoztatott szerencsétlen pária. Inkább nyugger. Neked mindig megjön a lóvé, mire lennél elégedetlen. A rezsid is kevesebb....A többi magyar meg le van szarva.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 14:40:31

@zenonküp: Éppen pont nem a muszlim értékrendszer követőit kellene kizárni, hanem azt a csürhét, amelyik arra hivatkozik. Olvasd csak el a Koránt! Meg fogsz lepődni, mennyire tiszteletben tartatja a hívekkel mások hitét, és értékrendjét. Hasonló sincs írva benne, mint amit a csőcselék művel szerte európában, vagy akár otthon.
Csak a tisztánlátás kedvéért: Nem volt muszlim a tatár horda, nem volt muszlim a rómát megdöntő gót barbár népség, de nem volt muszlim Cortez sem. Ez egy kultúra(-nélküli) viselkedésminta, amiből a legmesszebbmenően nem kérek, és ezzel talán sokakkal vagyok közös állásponton, de nem a muzulmán vallás miatt állatok, hanem állatok, és momentán a túlnyomó részük muszlim vallású területről érkezett.

nemecsekerno_007 2016.09.06. 14:45:34

@esferenc: Ez mellé ment. Vállalkozó vagyok.

zenonküp 2016.09.06. 14:55:31

@F.M.J.:
Messzemenoen tisztelem Goldziher Ignaczot s magyarorszagi orokseget.
A Koran ertekrendeje s a terroristak Koranra torteno hivatkozasai ket kulonbozo dolog.
Kicsit korabbra mennek vissza.
A torokos Bethlennek vagy rekatolizalt ellenfeleinek volt-e igaza?
Bethlen valasza kicsit tovabb megy mint Bocskai politikai vegrendelete.
De jol erteni velem, mikor mondom, a torok hatalom csak atmeneti s nekunk nem azonosulnunk kell, csak okos magunkhoz valo akalmazassal megvarni az eljovendo lehetoseget.
Hogy ebbol Bethlen ellenfeleinek az jott le, Bethlen valosaggal torokke lett?
Ilyen ez a popszakma))

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 15:00:51

@esferenc: Kicsit mellényúltál. Nekem van főállásom, és van saját cégem is. Sc/kb vannak tapasztalataim is arról a világról, amiről beszélsz, és sok dologban igazad is van, de. Nehogy azt hidd, hogy én a propagandaújságokból tájékozódom, mint ahogyan pályázatokon sem szoktam indulni. Ennek egy oka van, a büszkeségem. Én egy olyan aljas galeritől, mint az EU adminisztráció, egyetlen fillért sem akarok elfogadni. Nem értek egyet az egész EU tagsággal, és bár elismerem, hogy vannak pozitívumai, meggyőződésem, hogy kívül jobb lenne. Ezer oka van, és itt se hely se idő felsorolni, de talán OV slepjének sem lenne annyi lehetősége a pofátlan gyarapodásra, ha nem kellene befizetni, pitizni, khm pályázni, magyarul pénzeket mozgatni oda-vissza, hogy tisztuljon, miközben az eszement EU-s előírásoknak kell megfelelni, és azoknak való megfelelésre hivatkozva fejlesztési pénzeket csoportosítgatni. Szóval elég szoros összefüggés van a kifli rádiuszának , meg a dinnye átmérőjének előírása, és az értelmetlenül elköltött milliárdok között, amiben nem mindig tudhatjuk, hogy melyik pénz ment a hülyeség betartására, és melyik a haverok zsebébe. Amúgy ennek tradíciói vannak Európában, de a korábbi tagoknak kifinomultabbak a módszerei, ezért tisztábbnak tűnnek. Persze olykor ott is kidől a liszt, csak azt nem igen reklámozzák a magyar sajtóban. Valamiért.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 15:06:12

@zenonküp: Ezek szerint nagyjából értjük egymást, de akkor miért teszel olyan utalásokat, amiből egy mérsékeltebben művet hazai barbár ostoba következtetéseket vonhat le? Nincs még így is elég demagógia körülöttünk?

Ad Dio 2016.09.06. 15:13:50

@Ravasz Figyelmeztetés:

Azt nem gondolom, hogy ennyire egyszerű lenne a képlet.
A német "közép" politikusok egy létező német közhangulatot lovagoltak meg egy évvel ezelőtt.
A németek TÉNYLEG örömmel fogadták a menekülteket tavaly. Úgy érezték, hogy ők többek és jobbak lesznek egy ilyen nagyvonalú tettől. Azt elképzelni sem tudták, hogy ez az ő kis életükre konkrét negatív hatással lesz majd egyszer. A mai németek minimum 2 generáció óta nem tapasztalták meg azt, hogy mi az, hogy létbizonytalanság. Nem úgy mi kelet európaiak. Ezért is reagálnak a szegény vidékek érzékenyebben a helyzetre.

Az egyébkét beszédes, hogy a német közvélemény mennyire süketen fogadta azokat a kósza híreket, amik átjutottak a cenzúrán és a határon zajló vérengzésekről tudósítottak. A nagy emberjogi szervezetek is hallgatnak mint a csuka.

Ilyen játék ez. Képmutató? Igen. Sebaj. Abból kell főzni ami van. A lennevóna nem előbbrelépés.

Meggyőződésem, hogy a migrációs krízist viszont csak igazi, józan középutas megoldással lehet kezelni. Az, hogy a barbárokkal végeztetjük el a piszkos munkát, hosszú távon nem fog működni, mert a barbárok éhsége nagy, gátlásaik viszont nincsenek.

zenonküp 2016.09.06. 15:17:49

@F.M.J.:
Barmibol barmit le lehet vonni.
Ha Hellert fogom idezni, miszerint Lukacs azt mondta volt: Agnes, az igazi osztalyharc a hulyek es az okosok kozott folyik, akkor a barbarok barkinek es barminek gondolhatnanak.
Amennyiben a barbarok tudhatnanak gondolkodni))
Ovatosan, ez igaz.
Ovatosabban?
Nem tudom.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 15:33:27

@zenonküp: Ebben is van igazság, de nem mindegy, hogy egy egyszerű ember mond ostobaságokat, vagy olyantól hall valaki valamit, akit amúgy tisztelni is lehet.
Szerintem pontosan érted, miről beszélek. Vannak az országban pl. cserediákok, akik mondjuk harmadik éve tanulnak valamit valamelyik egyetemünkön. Legálisan, jóindulatúan, hazájuk által finanszírozva, mondjuk egy olyan országból, ahonnan senki sem migrál ide, de az illető mondjuk arab, sőt muzulmán. Az ilyen leegyszerűsített kijelentések őt veretik agyon a helyi marhákkal, mert jóhiszeműen imádkozni mert ima idején. Sokkal tájékozottabb és műveltebb vagy annál, hogy ilyen helyzeteket generálj meggondolatlan kijelentésekkel. Egyszerűen nem kell. Én is meg tudom határozni ezt a mocskos hordát anélkül, hogy araboznék, vagy muszlimoznék csak azért, mert sok közöttük az arab, és azok túlnyomó részt muszlimnak vallják magukat. Mégegyszer mondom, szerintem sosem olvasták a koránt, mert rettegnének eddigi viselt dolgaik várható következményeitől.

Hidvégi Mihály 2016.09.06. 15:39:09

@Ravasz Figyelmeztetés: Cinikus szöveget nyomsz, ráadásul értelmetlent is.

zenonküp 2016.09.06. 16:10:16

@F.M.J.:
Felheccelt barbarok vertek agyon Tiberius Gracchust.
Ez sor alig kozepe.
Nem tartanek nevsorolvasast.
Tennunk kell, a tobbit meglatjuk, ha megerjuk.

Khonsu 2016.09.06. 16:11:27

@F.M.J.:

A disznóságok nem a Koránban vannak, hanem a Szunnában, a hadíszokban. Ugyanis Mohamed kifejezett parancsával teljesen szembemenve a Korán mellett ezeket is útmutatásnak tekintik.

Az egészben mindössze annyi a hiba, hogy ezek a hódító iszlám idején a hódítók által elkövetett tetteket, legendákat, háborús mentalitást és az akkori, középkori szokásokat rögzítik. Ez zárványként fennmaradt az iszlámban, és példának, sőt, törvénynek tekintik.

Olyan, mintha a kereszténységet kiegészítenék a keresztesek és a konkvisztádorok tetteivel és a középkori Európa szokásainak leírásával, és erre követendő viselkedésformaként, törvényként tekintenének.

Valójában így néz ki az iszlám, és ez a baj, a Korán önmagában pozitív tanítás, de a sallang elrontja.

high up! 2016.09.06. 16:11:34

Orbaneszku népszavazni küldi az ő félkegyelmü népét 1500 menedékkérő ellen, amikor nem is olyan rég őmaga még 4 millió migráncsot akart behozni Mária országába?
Ezek a hülye magyarok nem tudnak leállni azzal, hogy ne röhögjön rajtuk a világ:

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

FOLYTASSUK!

Mr. Rustical 2016.09.06. 16:40:06

@Moin Moin: Ki mondta, hogy a németek és az oroszok szemben állnak egymással? Milyen érdekellentét van köztük? Kérlek nevezz meg egy jó okot a német-orosz konfliktusra. A németek és az oroszok majd minden területen jól együtt tudnak működni, sőt egymásra vannak utalva. Aki nagyon érdekelt a német-orosz viszony hűtésében, az az USA (meg persze a lengyelek, baltiak, románok). Az USA-nak van néhány adu-ász a kezében: ukrán jobboldal, Románia mint olyan, és a német sajtó.

Mr. Rustical 2016.09.06. 16:40:59

Jaj ne már, a Zorbánördög mebguktatja Merkelt. És kit állít a helyére, azt lehet már tudni? Szíjjártót?

Mr. Rustical 2016.09.06. 16:49:10

@Khonsu: Sajnos a Korán sem mentes a hitetlenek legyilkolására szóló felhívásoktól. Mohamed maga is hódító volt, aki karddal a kezében elég sokat hadakozott a hitetlenek ellen.
A kereszténységgel azért sem lehet összehasonlítani, mert az Újszövetségben senki semmilyen igazolást nem találhat senki más emberfia legyilkolására. A keresztes hadjáratok búcsúzarándoklattá nyilvánításával is elég sokat kínlódtak a pápák, miközben elég nyilvánvalóan szembementek Jézus szavaival és szellemével.
És ne emlegessük egy napon vagy lapon a keresztes hadjáratokat és a terrorizmust, vagy akár a dzsihádot. A keresztes hadjáratok a Szentföldön és Ibériában (a Baltikum kivétel) olyan területek felszabadításáért folytak, amelyeket az iszlám dzsiháddal foglalt el, és ahol az őslakos keresztény lakosság elnyomás alatt élt.

Ad Dio 2016.09.06. 17:18:21

@Hidvégi Mihály:

Lehet hogy kicsit sarkít, de a tény attól még tény: azt hogy meglassult a migránsözön, cseppet sem európéer módon érte el Merkel. Ráadásképpen hatalmas zsaroló potenciált helyezett egy közel keleti féldiktátor kezébe. Ehhez a bal-jobb nagykoala és a nagy liberális "polgárjogi" szervezetek lelkesen asszisztáltak/nak. Nem hiszem hogy büszkék lehetnének erre. Emberek haltak meg a szír-török határon. Nők, gyerekek... akik ott ráadásul TÉNYLEG menekültek voltak.

2016.09.06. 17:34:33

@Mr. Rustical: A keresztes hadjáratok valódi értelme, célja az volt, hogy amint Orbán pápa felismerte, a veszélyt jelentő tömeget, főként a lovagság alsó rétegeit ezzel a megoldással távolíthatja el hosszabb időre Európából, a közbiztonságot, gazdaságot érintő nyomás enyhült. Az akkori virágzó muszlim kultúrára viszont rátörtek a barbár, törzsi szokásokból épphogy kivetkőzött keresztény lovagok.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.06. 17:44:53

@Khonsu: Valóban, de nem csak a Koránhoz íródtak méltatlan kiegészítések. Gondolom a Talmud nem ismeretlen dolog. Ez egy eléggé tipizálható jelenség. Adott az eredeti tanítás, ami egy bizonyos korban keletkezett, majd mikor a "moderátor" már nem képes a vadhajtások eltávolítására, megjelennek az öncélú ferdítések. Csak hogy a muszlimoknálnál maradjunk, Muhammad halála után azok is gyorsan kettészakadtak, és azóta sincsenek egyezségen, pedig csupán értelmezési részleteken vesztek össze. Ez nagyon érdekes történetileg, vallásfilozófiailag, társadalomismeretileg, de semmit sem von le annak az értékéből, amit a kiindulás képviselt, és nem szabad utólagosan ráaggatott ostobaságok alapján megítélni egy eredetileg nemes dolgot. A kereszténységet sem a Borgiák viselt dolgai alapján ítéljük meg. Maradjunk abban, hogy a muszlim vallás egy nemes gondolatvilágot közvetít, a maga korában meg egyenesen forradalmi volt. (Talán nem véletlen támadták.) Beleértve a másokkal szembeni toleranciát is. Ha ez a tényező kimaradt volna a történelemből, akkor még mindíg a középkort élnénk. Az arab világban vészelte át a tudomány és a művészet a katolicizmus dühöngését, hogy lehessen feltámadás (reneszánsz). Jelenleg elég csekély a sajtója az arab tudományos életnek, de ez csak nálunk van így. A valóságban viszont rendkívül kiterjedt tudományos élettel rendelkeznek, még úgy is, hogy az USA folyamatosan biztosítja számukra a torzsalkodni valót. Jellemileg sem elhanyagolhatóak. Nem tévesztendő össze a barbár hordákkal a határainknál, de talán feltűnt, hogy ezeket nem lehet aprópénzen megvenni. Ők még tudnak elkötelezettek lenni, és nem egykönnyen irányíthatóak a zsebüknél fogva.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.09.06. 19:16:31

@HaFr: meg kissé egyoldalú, meg felületes, meg nem olvas Süddeutsche Zeitung-ot, meg Frankfurter Allgemeine-t se.

AfD-Wähler nach Bildungsstand //Hauptschulabschluss 18% // mittlere Reife 27% // Abitur 16% //
Hochschulabschluss 14% // „haragpárt, amelyet a kifejezetten iskolázatlan szegények támogatnak” a fenti számok mást mondanak.

www.sueddeutsche.de/politik/landtagswahl-in-mecklenburg-vorpommern-der-afd-waehler-ist-maennlich-und-ungebildet-so-einfach-ist-es-nicht-1.3148548

www.faz.net/aktuell/politik/afd-waehler-jung-maennlich-und-enttaeuscht-14123702.html
- - -

"Mein geschätzter Freund" szólt az egyik a másikhoz, ez a két barát, olyat keverhet, hogy visszasírjuk a migránsválságot. (Zárójelben, a két szomszédos hatalom évszázados nem-barátunk)

www.spiegel.de/politik/ausland/wladimir-putin-und-recep-tayyip-erdogan-mein-geschaetzter-freund-a-1106898.html

tomfree 2016.09.06. 23:04:43

Ennyi rosszindulatu feltetelezest rossz olvasni, mint amit a szerzo idehanyt. Ehelyett csinalt volna valami ertelmesebbet...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.09.07. 00:19:57

@HaFr: Nyilván van terve Merkelnek, csak lehet, hogy nem jó, de azért ezt nehéz megmondani. Ezért hülyeség és jókora, propagandába illő mondat azt írni, hogy csak Orbánnak van terve. A Merkel-terv a törökök megvásárlása az ottani "menekült-tábor" fenntartásra, külső hullámtörőnek. Erdogannak erősebb érdeke fűződik egy magasabb árhoz, mint egy esetleges gazdasági háborúhoz, eszkalációhoz.

Az EU Oroszországgal szemben is simán nyeri a gazdasági szankciós háborút, miközben Töröko. már Oroszo.-val szemben is megtérdelt. (Persze az orosz nép hagyományosan jól bírják, de nem feltétlenül végtelenségig, meg nem is ide tartozik.) Szóval a félelem jogos, a tét nagy, Orbán partija sem esélytelen, de akkor is EU gazdasági ereje és török gazdaság globális integráltsága fogja Erdogant is. Oroszo. nem fogja azért kárpótolni, amit nyugaton veszít.

Nzoltan 2016.09.07. 06:01:37

@esferenc: A vállalkozók álma a bokros időszak volt. Azóta is visszasírják.
Ja, nem. :-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.07. 07:35:43

@naphegyi vince: nyilván írhattam volna pontosabban is: pl működő terve, tartható terve, szisztematikus terve

Khonsu 2016.09.07. 10:31:19

@F.M.J.:

Ez igaz, de a probléma összetettebb. Nem egyszerű beszennyezésről, vagy "méltatlan kiegészítésekről" van szó. Értő kezekben az iszlám jelen formájában totalitárius ideológiai rendszerré áll össze, mely már nagyon is világi konstrukció, és szándék esetén mint ilyen, afféle pszichológiai fegyverként bevethető. Innentől pedig ugyanúgy működik, mint az összes többi szélsőséges ideológiai rendszer.

Minden tiszteletem az iszlám kultúrának, de jelen formájában az iszlám megfelelő kezekben fegyverként bevethető, és nem látszik, hogyan lehetne könnyen "hatástalanítani", ezért indokolt az óvatosság.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.07. 11:05:16

@Khonsu: Az óvatosság mindig indokolt, és abban is egyetértünk, hogy rendkívül összetett dologról van szó. A vallások egyébként is jó lehetőséget teremtenek a szélsőséges szándékok megvalósítására. Gondoljunk csak a manapság oly liberális katolikus egyház közép-kori dolgaira, vagy hogy a jelenben maradjunk, a Földközi-tenger keleti partvidékére. Mind vallási alapokra helyezett hatalmi téboly. Ez természetesen elérhető kellő öszpontosítással a muszlim vallással is, de ne feledjük, hogy eddig minden vérontásig fanatizált muzulmán szerveződés mögött rendre előkerült valamilyen nyugati ösztönzés, mert még mindig tartja magát felső-gazdasági körökben a mással elvégeztetett piszkos munka gyakorlata. Amikor az arabok a saját elhatározásukból hódították a világot, ott mindig magas kultúrát is vittek vele, aminek a hagyatékát ma is csodálják, és mint túristalátványosságból a hajdani meghódítottak rendkívül jól profitálnak. Össze sem lehet hasonlítani az egykori arab-muszlim hódítások véres, de nyílt ütközeteit a mai aljas robbantgatós/elszaladós aljas támadásokkal. Ez egy egészen más gondolkodásmód szülötte, ami nagyon hasonlít az európai intrikálási, meg amerikai cia-gyakorlatra. Talán nem véletlenül. Az a bizonyos óvatosság ezirányban is hazsnos lehet.

2016.09.07. 12:49:54

@F.M.J.:
az alapkérdés az, hogy mi lesz magyarországi/európai államvallás. a keresztényellenes, nemzetellenes, "liberalizmus" a magánéletben szabadságjogokat biztosított, a közéletben azonban megbukott. jelen állás szerint nagyon úgy fest, hogy európa visszatér a nemzeti keresztény gyökereihez. az izrealita és az iszmaelita vallás szekularizált hitközségekben működhet.

tehát azok arabok (elsősorban kereskedők, pénzváltók, illetve a vendégmunkások) akik segélyezés nélkül fenntartják magukat a kontinensen maradhatnak. feltéve, hogy keresztények is létrehozhatják a maguk hálózatát kis ázsiában, az arab világban, és az indoiráni területeken. és ebből létrejön a nemzeti keresztény európai unió (védelmi közösség) és a páneurópai civilizáció. és ugyanez érvényes a zsidóságra. létrehozhatják az ortodox izrealita és nem ortodox (világi judaista) hitközségeiket. politikailag korrektség jegyében tkp. ez utóbbit hívjuk úgy, hogy "liberális". kelet-közép európában ez kapcsolódik amerikához. és őket támogatják az amerikai "demokraták".

ez a sémi-árja vallásvita, ami nagyjából ötezer éves. a holokauszt óta eltelt annyi idő, hogy lassan nincs olyan túlélő áldozata, akik revolverezhetnék a többséget. európában vallásbéke most úgy lehet ha létrejönnek a nemzeti keresztény államegyházak. ezek védelmi közösséget alkotnak társult tagként a észak-atlanti szerződésben és eurázsiai békepartnerségben. szinte csak így mehet végbe kelet-közép európai és balkáni rendezés, így jöhet létre a földközi tengeri szabad kereskedelem. kis világok. a jelenleginél irányítottabb, tervezettebb, korlátozottabb, zártabb piacok. ebben a nemzetközi környezetben kell megtalálnia a helyét magyarországnak. a többségi és kisebbségi területek alkotta városhálózatnak és a vidéknek.

2016.09.07. 13:00:48

@HaFr:
jelenleg senkinek sincs terve. a briteknek sincs tervük a kilépésre. húzzák az időt. érdemes megvárniuk a francia elnökválasztást jövő áprilisban. és a német szövetségi választást legkésőbb októberben. addig senki sem fog komolyan lépni. utána viszont alighanem muszáj lesz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 13:11:16

@unionista‎:

"kis világok. a jelenleginél irányítottabb, tervezettebb, korlátozottabb, zártabb piacok."

Putyin elvtárs épp' az ellenkezőjét támogatja: en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Economic_Union

2016.09.07. 13:20:43

@Moin Moin:
a németek ott hibázták el nyilvánvalóan, hogy mindenkit beengedtek. tehát nem azt mondták, hogy jöhetnek a vendégmunkások, diákok kísérő tanítókkal tanulmányútra, stb. ezzel létrejött volna egy több generáción átívelő férfiakból, nőkből és gyermekekből közel és közép- keleti elit, amelyik egy németes neokololizálásban érdekelt. helyette az lesz, hogyan paterolják ki az integrálódni nem tudó, vagy nem akaró muszlimot. szinte egész európa a németeket fogja utálni. beleviszik a kontinenst egy újabb háborúba. csak a magyarok teszik majd a szépet.

2016.09.07. 15:45:16

@neoteny:
moszkva célja nyilván az, hogy létrehozzon egy kifejezetten oroszbarát gazdasági érdekszférát. az eurázsiai unió is ilyen kis világok félfeudális-félföderális közössége a keleti keresztény területeken és a távol keleten. ehhez magyarországnak nem nagyon érné meg csatlakozni. leszámítva a tiszántúlt. debrecennek éppenséggel megérné az, hogy egy kalinyingrád típusú különleges igazgatású területté váljon. de ez a dunántúlon a horrort jelentené. mert a jelenleginél komolyabban kellene fegyverkezni. de fehérgyarmat számára az is fejlődés lenne ha a várost a legújabb lada kalinák, a vidéket nívák és új belarus traktorok járják. erre mondom azt, hogy kelet-magyarországra a régi nszk iparát kellene alapítványi jelleggel betelepíteni. és tanulmányi szerződéseket kötni. a gyügyei paraszt gyerekének és a sályi cigánynak előrelépést jelenthet az, hogy "csak" heidelbergában tanulhat vagy építi a lipcsei metrót. így lehet felszerelt a körzeti általános iskola és a rendelőintézet a járásban. ez a közép-európai "röghöz kötés" képes civilizált módon kiszorítani a térségből az oroszokat. az amerikaiak telepíthetnek rakétákat romániába ha a росатом és debreceni atomki leszerződnek. onnantól kezdve bécs is komolyan fenyegetve van. ausztriának a svájccal alkotott semleges zónát érdekükben áll kelet felé kiterjeszteni egészen az unortodox valláshatárig. ez elvben az európai nyugati és a keleti kereszténység kiegyezése, amibe bekavarnak a muszlimok és a zsidók. szóval lehet, hogy a közeli jövőben államközi keretek között sem jön létre. de ez esetben cudar idők következhetnek. akár pesten is kitörhet polgárháború. ahogyan kijevben. akár még washington és moszkva közös erővel kirobbanthatja. a fővárosi zsidóság és zsidóbarát értelmiség elemi érdeke az, hogy egy amerika-barát városnegyedet megtartva középeurópai föderalizmust a lehető legrövidebb időn belül tető alá vigye. ez az askenázi tradíciókból való modernizálódást jelenti. budapest bundesstadt és abban egy "mini manhattan". ez a civilizált endlösung. erre mondhatja a leghülyébb fasiszta azt, hogy rendben, kaphatnak egy négyzetkilométert a százezer nagy-magyarból feltéve, hogy a magyar unortoox nacionalizmust (nemzeti liberalizmust és keresztény tradicionalizmust) megtámogatják. ha nem, akkor folytatódik a kultúrkampf és nem lesz kiegyezés. az évtized végén alighanem győztest hirdetnek. jelen állás szerint ez utóbbi a valószínűbb. az majd kiderül, hogy magyarország hová sodródik. senki földjén tartósan nem maradhat.

ha az unió a kontinens közepén húzza meg a határt és az alapítók vezetésével a formálódó nagykoalíciók női vezetőkkel létrehozzák a nyugati föderációt, akkor a balti, a visegrádi és a balkáni országok férfiaskodhatnak a keleti konföderációban. ez lényegében egy újabb hidegháborút jelentene. úgy, hogy magyarország értelemszerűen a nyugattal szemben áll. ezt mondta a belső mongóliai befektető. a bécsi burger eldönti olcsó kínai vagy drága német háztartási gépet rendel az ázsiai lerakatból. ehhez kellett volna neki a repülőtér és egy legalább tízezer főt foglalkoztató csomagoló üzem. a kínaiak úgy képzelték el, hogy debrecenben mindenki dobozol. vagy dolgozik a városkörnyéki földeken. és végtére is lehet az olcsó orosz nyersanyagra, törökhöz hasonló technológiára és az olcsó kínai iparcikkre építeni. de ugyanígy érvényesülhet németes agenda. sokféle forgatókönyv lehetséges. a jelenlegi koncepció (ha valaki termelő munkahelyet teremt, akkor kap egy zsák pénzt) betart a következő válságig.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 16:06:17

@unionista‎:

"moszkva célja nyilván az, hogy létrehozzon egy kifejezetten oroszbarát gazdasági érdekszférát. az eurázsiai unió is ilyen kis világok félfeudális-félföderális közössége a keleti keresztény területeken és a távol keleten."

Vagyis nem "a jelenleginél irányítottabb, tervezettebb, korlátozottabb, zártabb piacok".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 16:36:40

@unionista‎:

" kelet-magyarországra a régi nszk iparát kellene alapítványi jelleggel betelepíteni. és tanulmányi szerződéseket kötni. a gyügyei paraszt gyerekének és a sályi cigánynak előrelépést jelenthet az, hogy "csak" heidelbergában tanulhat vagy építi a lipcsei metrót."

Aha. Mert nincs elég keletnémet Németországban, akiket pénzelhet a nyugatnémet, hogy ugyan zárkózzanak már fel. Nem, a nyugatnémet a gyügyei paraszt gyerekét meg a sályi cigányt akarja előreléptetni alapítványi jelleggel.

2016.09.07. 17:21:47

@neoteny:
dehogynem. az eurázsiai unió a szu és a kgst újratöltve.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Comecon.svg
a tervek szerint csatlakozik a "baráti" vietnám. ez a termelői optimum keresése. részben ezt sírják vissza a parasztok. mert ez azt jelentette, hogy hozták a ládákat. ezek után elég volt áruval megrakni. nem nagyon számított a minőség. nem volt probléma, hogy a termés tipikes, fuszikos, gubicsos volt. az sem, hogy megfagyott. az orosz tisztek azt mondták. az a legjobb. pálinkának. a pia majdnem piac.

szinte mindenki kgst-szerűen gondolkodik. a németek debrecenben visszaállítják a csapággyárat.
magyarhirlap.hu/cikk/52679/Ketezer_uj_allas_johet_letre_Debrecenben
(amúgy így sem nem a fag a legnagyobb munkaadó, hanem a teva. de próbálja kiszorítani a richter. a németek elképzelése az, hogy a kelet-közép európai piac alapvetően munkaerőpiac. ahogyan orbán mondja: "munkaalapú gazdaság".) rögtön kirakták a robotot szalmavirágból.
www.bestfm.hu/kepek/hirek/88542.jpg
www.bumm.sk/uploads/news/786/123786/az-fag-viragkocsija-es-a-debreceni-nepi-egyuttes-az-idei-karneval-gyoztesei_123786.jpg
és az fel is vonult a debreceni népi együttessel. megnyerve a karneváli fődíjat. persze a németek sokkal jobban örültek a készpénznek. amit már tavaly is kaptak.
index.hu/gazdasag/2015/03/20/csapagygyar_bovit_debrecenben/
mindez állami segédlettel történik. valójában a németek is úgy futtatják fel a termelést ahogyan a kgst. az ipartestületek élén az "elvtársak" megállapodnak abban, hogy a frankföldiek gyártanak frankó csapágyakat az alföldön. és ezt támogatják a magyar elvtársak. csak persze szigorúbbak a minőségi elvárások, mint az oroszok esetében. mert az már "szabad piac". a francokat. ez lényegében egy nagy-német protektorátus, amit a magyar állam adókedvezményekkel és készpénzzel támogat. érdekes módon brüsszeli bürokratákban fel sem merül, hogy ezt megtiltsák budapest és a berlin számára. valószínűleg ez lesz a pálya a következő válságig. csak ugye fele annyian jelentkeztek a "szakgimnáziumokba". a gyerekek nem nagyon akarnak magyar-német gyári munkások lenni. ennek alternatívája az, hogy újra magyar-orosz pionírok lesznek, vagy a han és a hun dinasztia együttműködés keretei között megindul a kínai-magyar dobozolás. vagy amit kebab árus mond. a menekülttáborban képzik a janicsárokat. ha isztambul és buda összefogna, akkor együttes erővel elfoglalhatnák bécset. egyik se szabad piaci, hanem védelmi vagy támadó pozíció egy kereskedelmi háborúban. a piac akkor a legszabadabb ha az árumérleg minden relációban egyensúlyban van. minimális készpénzforgalom. mert kimegy a piacra a kézműves eladja az árut és vesz érte egy tyúkot. vagy valaki úgy ebédel az éttermesnél, hogy cserébe karban tartja a honlapot. vagy segít frissíteni windows 10-re. persze már a 7 se volt legális. akkoriban a magyar (bálint) állam fizetett redmondnak. tanárok megkapták az irodai programcsomagot ötezerért. és a kincstár a tengerentúlra átutalt ötvenezret. a bunge ugyanolyan vénusz étolajat gyárt, amit annak idején gyártottak a szovjetekkel. és akkor kiáltanak korrupciót, amikor a szerb és a szlovák alvilág az áfa trükközéssel megpróbálja kiszorítani őket. de ha bermudán bejegyezve trükköznek, akkor az adóoptimalizálás. jelen állás szerint az apple fizetheti a bírságot az íreknek. az angolok mondják, hogy tegyék át a központot londonba. ez valójában mind irányított, tervezett gazdaság. hol van szabad piac? a város határán túl nem nagyon létezik.

2016.09.07. 17:45:11

@neoteny:
csakhogy az ndk nagyon nem kér a muszlim migránsokból. akik ugye vendégmunkásnak kellenek. fehérgyarmaton gyártanak biszbaszt a nemzeti buszba. amit eladhatnak belaruszba. így lehet új traktor a minszki traktor závod gyárudvarából. berlin koncepciója az, hogy mindez német főalkatrészekkel. ehhez kell kiegyezni a kelet- és kelet-közép-európaiakkal. ehhez kellett orbán. aki a lengyeleknél az év embere. a képen átveszi a díjat a kollegániától.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--QB9yHq_T--/6uMx29AkOhvGiATRs.jpeg
ehhez kellett matolcsy. kipaterolni a nemzetközi valutaalapot és a világbankot. és ugye kivásárolták a korábban német tulajdonú veszteséges magyar külkereskedelmi bankot. ehhez kellett szijjártó péter és a dunakeszi teremfocicsapat. kipaterolták a külügyből az amerikabarát diplomatákat. szinte minden a németek nem túlságosan átgondolt terve szerint halad.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 19:19:47

@unionista‎:

"az eurázsiai unió a szu és a kgst újratöltve."

Vagyis nem "a jelenleginél irányítottabb, tervezettebb, korlátozottabb, zártabb piacok".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 19:24:42

@unionista‎:

"ehhez kellett orbán [...] ehhez kellett matolcsy"

Ja értem: Orbán a sályi cigány, Matolcsy meg a gyügyei paraszt gyereke.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 19:57:21

@unionista‎:

"így lehet"
"szóval lehet"
"végtére is lehet"
"sokféle forgatókönyv lehetséges"
"így lehet"

Az is lehet, hogy a gyerek leugrik a tízemeletes ház lapostetejéről, és egy hirtelen széllökés visszarepíti oda. Bizonyítsd be, hogy nem lehet.

2016.09.07. 20:41:55

@neoteny:
oroszországban most csak a gazprom központilag vezérelt. az eurázsiai unióban újra minden az lenne. tehát megmondanák, hogy az avtovaz autógyár hány lada kalinát és nívát szállít a magyar elvtársaknak. és hány belarusz traktor fusson az alföldön. és ez fejlődést eredményezne fehérgyarmaton. az ural vagon zavod mintájára létrehoznák federácija vasútja futna a felvidéken. ez jelenleginél irányítottabb, tervezettebb, korlátozottabb és zártabb piacot eredményezne. nem állna vissza a régi államszocialista rendszer, de majdnem. ezt a tiszántúlon megszavazná a nép. ez a műalkotás jelenleg a "debreceni család" nevet viseli.
s3.eu-central-1.amazonaws.com/kozterkep/photos/d2bdc8f16c1705b936af286b4775aa2a_1.jpg
de ez valójában ez a szovjeteknek emelt emlékmű.
s3.eu-central-1.amazonaws.com/kozterkep/photos/7b7d92ec46abf42b4fae98aa4c313f6b_1.jpg
csak egy kicsit odébb rakták. meghagyták tartalékba. még felkerülhet rá a "debrecen népe jövendőjével köszönti felszabadulását!" felirat. ahogy a házmester gondolkodik. mondják meg a szovjet elvtársak, hogy mit gyártsunk. a németek majdnem ugyanezt csinálják. így felfuttatják fel a csapággyártást. nem a pártvezetők hanem gyáriparosok "zsírozzák le" az üzletet. szijjártó péter egyúttal megtámogatja a szoftvergyártást is.
www.dehir.hu/debrecen/ujabb-jelentos-debreceni-munkahelyteremto-beruhazast-jelentettek-be/2016/07/11/
oké lehet mondani, hogy ez piaci. de nem szabad piaci. a következő válságig valószínűleg ez lesz a gazdaságpolitika főiránya. hiszen ki az, aki az az ingyen pénzért nem áll be a sorba. csak persze már most lehet látni, hogy ezek az államilag felturbózott problémásak. mert nincs hozzá elég képzett munkaerő. nem probléma. majd államilag támogatott informatikai és nyelvtanfolyamokat indít a kormány.
www.origo.hu/itthon/20160907-ngm-helyettes-allamtitkar-barki-szamara-elerheto-nyelvi-kepzes-indul-a-szakkozepiskolakban.html
jönnek az esti iskolák. ez innentől kezdve irányított, tervezett gazdaságot jelent. paradox módon azért, ezt követeli meg a piac.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 20:52:21

@unionista‎:

"korlátozottabb és zártabb piac"

Miért lenne az Eurázsiai Gazdasági Unió korlátozottabb és zártabb piac?

"szijjártó péter egyúttal megtámogatja a szoftvergyártást is."

Amerikai céget?! de hát ez ellentmond az amerikaiak kiűzetésének a tejjel-mézzel folyóból ...

2016.09.07. 22:15:57

@neoteny:
szijjártó petya a következő válságig bárkit megtámogat, aki errefelé téved és azt mondja, hogy létrehoznánk új munkahelyeket feltéve, hogy az a kormányt is viszont támogatja. ez a politikai nyilván kiszorít cégeket, másokat pedig helyzetbe hoz. azért, mert az egyik adójából támogatják a másikat. önkényesen. de ugye a befektetők a külgazdasági miniszternél sorban állnak. ez a gazdaságpolitika egy ideig fellendülést eredményez. az is nyilvánvaló, hogy ez a politika a következő válságig tartható.

kérdés, hogy mi lesz utána. a válasz szerintem az, hogy kényszerű nacionalizálás. és amíg az árumérleg többletet mutat, addig megtehetik úgy is, hogy a termelés visszaesik. persze minden multit nem rúghat ki. mert akkor brutális hiány keletkezik. a németek arra játszanak, hogy ők maradnak. de ez azért több esélyes. szóba jöhet oroszország és kína. és egyébként mondjuk az usa számára szükség lesz, hogy kelet-közép európai termelés és szolgáltatás visszatérjen a tengerentúlra. mert ez nem lesz tartható.
cdn.tradingeconomics.com/charts/united-states-balance-of-trade-forecast.png?s=ustbtot&v=201609071516o&forecast=2&d1=19160101&d2=20161231
és nem nagyon lehet újabb adósságcsomagokat generálni. ezért.
cdn.tradingeconomics.com/charts/united-states-government-debt-to-gdp-forecast.png?s=usadebt2gdp&v=201609011350o&forecast=2&d1=19160101&d2=20161231
és egyébként a legnagyobb amerikai vállalatoknak sem jönne rosszul, hogy debrecenből kivonul az ni, flowserve, az epam vagy az rr donnelley. mert ezek a cégek meggyengülnek. és felvásárolhatják őket. miért fektettek be kelet-közép európában a "neofasiszta" magyarországon. és az izraeli kormány számára is szükséges lesz az, hogy a teva gyár telavivban termeljen.
cdn.tradingeconomics.com/charts/israel-balance-of-trade-forecast.png?s=istbal&v=201609011306o&forecast=2&d1=19160101&d2=20161231
ők generálhatnak elegendő sékelt a visszatéréshez.
cdn.tradingeconomics.com/charts/israel-government-debt-to-gdp-forecast.png?s=isrdebt2gdp&v=201609011306o&forecast=2&d1=19160101&d2=20161231
tehát a teva tervezett kivonulásban érdekelt. csak ehhez szakembereket is vinnének. tehát mind a bevonulni, mind a kivonulni szándékozók a kormányokkal való egyezkedésben érdekeltek. ezt használja ki orbán. és azt kérdi: miféle szabad piac? a központi kormányzat biztosítja a szabadságot. ezek hiányában legfeljebb a helyi önkormányzatok nyújthatnak védelmet. magyarországon nincsenek szabad városok. szabad államiság sincs. hanem szabadságharc. üzenjük brüsszelnek, hogy ők is megértsék. miközben egy az egyben felmarkolják az uniós pénzeket. ez a "cigánykodás" jelen helyzetben legalábbis hatékonyabbnak bizonyul annál a dogmatikus szabad piaci politikánál, amit a filozófusok képzelnek. amíg nincs új liberális doktrína, addig illiberális demokrácia van.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.07. 22:32:07

@unionista‎:

"szijjártó petya a következő válságig bárkit megtámogat, aki errefelé téved és azt mondja, hogy létrehoznánk új munkahelyeket feltéve, hogy az a kormányt is viszont támogatja. ez a politikai nyilván kiszorít cégeket, másokat pedig helyzetbe hoz. azért, mert az egyik adójából támogatják a másikat. önkényesen."

A vállalatok által befizetett adók kb. 1/10-e az összes adóbevételnek. Nem az egyik cég adójából támogatják a másik céget, hanem a magyar adófizetők pénzéből támogatják az egyes cégeket.

Hol érdeke "a többségnek" az, hogy 365 ember (tervezett) alkalmazása után ad a kormányzat fejenként 3.5 milliót egy "idegen" cégnek?

"ez a "cigánykodás" jelen helyzetben legalábbis hatékonyabbnak bizonyul"

1.3 milliárd 365 munkahely létrejöttének "támogatására" hatékony? Ezt "a többségtől" hallottad?

2016.09.08. 00:29:11

@neoteny:
politikai értelemben hatékony. legalábbis jelen helyzetben. mivel még egy embert sem láttam tüntetni emiatt. és akiknek ez nem tetszik azok a lábukkal szavaznak. de nyugat európában és észak amerikában is van. legfeljebb mindez nem folyik ennyire nyíltan.

szijjártó péter "büszke" arra, hogy ezeket a pénzeket kiutalja. és papp polgármester úr is. ő például ma a pharma flight központban tartott előadást. ez a repülés élettani hatásait vizsgáló új kiképző bázis. 3,4 milliárd eu támogatás és 1,4 milliárd forint eximbank hitelből épült. felhúzták ezt az épületet.
www.pharmaflight.hu/
van benne egy boeing 737 és egy airbus a320 szimulátor.
szálláshelyekkel. általános orvosi eszközpark. ami szolgálatat nehézgépkezelőknek, közúti teherfuvarozásban, autóbuszvezetőknek, a vasúttársaságnak. járatot a lufthansa regional. ezért épít egy új műszaki állomást.
logisztika.com/a-lufthansa-technik-uj-allomast-nyit-a-debreceni-repuloteren/
a helyiek mellé teszik a humán szolgáltatást. messze nincs ez tökéletesen össze rakva. de azért látható, hogy valamit összeraktak. bővítik a richter üzemeit. 15 milliárd forintos beruházást a kormány 5 milliárd forinttal támogatja.
inforadio.hu/gazdasag/2016/03/10/debrecenben_bovit_a_richter-804734/
ez csak az elmúlt egy év csak debrecenben. buszgyárat építenek. ezek az irányított kapitalizmus megoldásai. a pilótaképzés a pusztában egy pilótajáték. ami éppenséggel nagyon bejöhet, de könnyen össze is omolhat. az európai unió 70% vissza nem térítendő támogatást adott és a maradék 30% hitelt pedig az állami eximbank nyújtotta. ezekbe beszálltak a helyi potentátok. és a németek. és sorban állnak a "kis-amerikaiak". irányított kapitalizmust akarnak ők is. orbán azt mondja, hogy ő az erős kormányzó, aki ezt működteti és fogja a gyeplőt.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.08. 00:50:00

@unionista‎:

"politikai értelemben hatékony. legalábbis jelen helyzetben."

Ja, hogy a kormánynak jó, nem "a többségnek". A gyügyei paraszt fizeti a világbajnok ÁFÁt, Orbán Viktor rezsimje meg osztja azt az idegen (ráadásul amerikai) vállalatnak.

"mivel még egy embert sem láttam tüntetni emiatt."

De te itt verted a nyáladat, hogy a LEGO miért kapott 4.3 milliárd támogatást. Meg hogy a ThyssenKrupp Presta miért kap 10+ milliárdot. Idegen létükre.

Akkor te mégsem "a többség" véleményét képviseled.

tamas11 2016.09.08. 08:03:55

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Nem arról szól az érdemi diskurzus, hogy ki mit mondott.
A lényeg az, ami történik, mivel szembetűnőek a gyors változások, és azt kéne követni.
Nem lehet célunk érvet gyúrni abból, hogy valaki más helyzetekben tévedett e.
Ha az lenne a cél, válogatni tudnánk a tévedésekben és ahazugságokban is, aminek nyomán szükségszerűen értelmezési nehézségeink keletkeznek, informáltsági eltérések, érdekek által struktúráltan.

te azzal az alaptézissel ülsz leírni, hogy orbán "kell, hogy legyen", ezért fő célod, hogy lejárasd az EU-t és Sorost, bizonygatva, hogy csak rossz lehet az, amit próbál mert az olyan balliberálisos... Ami kb azt jelenti, hogy sikertelen a szabad elvük, azzal hajóztok 26 éve .(nota bene: miattad sikertelen).
De engem MINDEZ csak harmadsoron érdekel, mikor az orrunk előtt (?) zajlik a heveny magyar külpolitika, azaz a migráció magyar kezelése.
Tényszerűen, ée a kommunikáció terén is. Miért a kérdőjel?
Te tudod pl hogy mit beszélt meg orbán szerbiában? Ott mi a mi álláspontunk, és mennyiben lehetett közös?
(agyrém, hogy amennyiben hozzánk visszatoloncolnak (már most is teszik), azokat nekünk Szerbiába vagy Görögbe "kellene" továbbtoloncolni.. Mit tudsz, mit írsz, mit kérdezel erről, ahelyett hogy sorosoznál?!
Te talán tudod, mik a tervek, amikor osztrákokat németeket a visszatoloncolásról hallasz beszélni? Nem az lenne az igazi téma?
Ti vagytok a hazaárulók, amikor mindenáron ellenségkép gyúrásból akartok megélni, hatalmat szublimálni, miközben kötelességetek lenne a hatalmi pozíciókkal együttjáró, tényleges és közösségi megoldások nyilvánossá tétele. Imádsz mohácsi vészt játszani.

2016.09.08. 10:17:35

@neoteny:
a következő válságig nyilvánvalóan ez az irányított kapitalizmus lesz az uralkodó. de ez a rendszer aligha nem lesz tartható. szijjártó péter tubusgyárat épít a svájciakkal.
www.haon.hu/kozel-hatvan-embernek-ad-munkat-az-uj-uzemcsarnok/2863955
az üzem bővítését a kormány 300 millió forinttal támogatta. a beruházás közel 60 embernek ad munkát. tehát lényegében nem nagyon van olyan beruházás, ami nem állami dotációval hajtanak végre. a kormány osztja a lóvét. és ennek van keletje. és ez működik egy ideig. és a következő válságig betart. a kérdés, hogy mi lesz utána. amikor az uniós támogatások elapadnak és az irányított kapitalizmus kifullad. a pilótaképző és a tubusgyár azt mondja, hogy bővítene csak kellene hozzá néhány milliárd. rendesen mindez a tőkepiacon generált hitelekből folyik. itt pedig ugye a már meglévő munkahelyek terhére történik. mi van ha mégse kell annyi boeing és aibus pilótát kiképezni. vagy ha igen, akkor nem a mikepércsi út mellett. vagy kiderül, hogy a kínai tubus olcsóbb, mint a támogatott svájci-magyar. az úgy lehetne versenyképes, hogy helyben meg van töltve elmex fogkrémmel. de ahhoz is újabb és újabb támogatást kellene adni. ezen a ponton majd valakit be kell húzni a csőbe. ez egy kényszerpálya valójában. ez vagy kényszerű nacionalizálást jelent, vagy kényszerű privatizálást. a köznép alighanem az elsőt választja. és a helyi potentátok is ebben lesznek érdekeltek. részlegesen átveszik a tubusgyártást. és megtöltik amodent fogkrémmel.

2016.09.08. 10:21:15

@tamas11:
a politika minden oldala ellenségképet generál. orbán ugyanúgy, mint soros. orbán demokratikusan leválható. a soros alapítványt a köznép nem tudja leváltani, csak elűzni ebből az országból. ezért van illiberális demokrácia. és ezért lesz még egy ideig.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.08. 10:30:10

@unionista‎:

"a kormány osztja a lóvét."

A gyügyei paraszttól meg Sanyitól meg Zolikától meg az Irmuska nénitől (sőt Andikától is, mert ő is fizet ÁFÁt) beszedett lóvét osztja a kormány "az idegeneknek". Akik szivattyúzzák kifelé az országból a magyar melós vérével-verejtékével megtermelt hasznot.

Vagy ezek már nem szempontok?

2016.09.08. 14:31:49

@neoteny:
a gyügyei parasztot is támogatják azzal, hogy beindítják a nemzeti meggyprogramot. zolika munkahelyét is támogatják. köszönjük a magyar állam támogatását.
www.teva.hu/images/teva_krit_bet_elleni_teleph.jpg
ez is egy tavaly indított projekt, amit az idén fejeznek be. miközben fejleszt a richter. 2012 óta 40 milliárd forint értékben. de ezt még fel kell tolni azért, hogy versenyképessé váljanak. a kérdés az, hogy egy 200 ezres városban építkezhet-e 2 nagyobb gyógyszergyár úgy, hogy közben mindenféle ágazatot felfejlesztenek. a svájci hoffmann úr állami támogatással duplájára bővíti a tubusgyárat de a globális versenyképességhez 20x vagy 200x üzemméret kellene. a globális optimum valahol kínában van. ahol 德布勒森 gyárváros csak műanyag tubusokat állít elő. tehát legyen két gyógyszergyár, a tubusgyár, a csapággyár és a pilótaképzés. és legyen még nemzeti buszgyártás. hja, és támogassuk meg a szoftvergyártást. irodát nyit az epam (effective programming for america) 1,3 milliárd forint állami támogatással de közben debrecenben ssc központot nyit a flowserve. 1,5 milliárd forint állami támogatással.
www.dehir.hu/debrecen/mar-keresi-a-dolgozokat-uj-debreceni-kozpontjaba-a-flowserve/2016/05/05/
a kérdés az, hogy így fenntartható-e. és a válasz szerintem az, hogy rövid távon igen. de már közép távon valószínűleg nem. azért, mert ez nem áll össze egy működő egésszé.

a svájci katoni (városállami) modell az, hogy van egy svájci tubusgyár. töltsék meg fogkrémmel. de úgy, hogy a helyiek termelik hozzá a gyógynövényt. a műanyaggyár előállítja a fogkefét. és helyiek legyártják a fogmosópoharat. ráírják, hogy elmex. és ehhez jönnek a szolgáltatások. az alapkutatás és a viszonylag olcsó fogászati klinika. és a swiss air szállítja az utasait. és ehhez társul pilótaképző vagy a swiss life egészségcentrum. swiss coop üzletekkel. ebből létrejön egy svájci dominanciájú városhálózat. és az, ami együtt versenyképes. külső kantonokat szerveznek. és az állami intézményekben nyilván a helyi elmex fogkrémet és fogmosó készletet adják, a köztévében borbás marcsi lelkesíti a népet, hogy ez milyen jó a nagy-magyar óvodásoknak. persze ugyanezt megcsinálhatják krakkóban a kis-lengyelekkel, vagy a kassán a szlovákokkal. így elfoglalják a kelet-közép európai régióközpontokat.

erre mondják azt a "liberálisok", hogy a 8 milliós svájcnak miért kellene egy 80 milliós kelet-közép európai piac. és különben is ez így nem szabad verseny. a vicc az, hogy svájc is ezt mondja. legyen szabad piac. ami azt jelenti, hogy építsünk államilag támogatott tubusgyár. ezt nem csak szijjártó petya támogatja, hanem a svájci nagykövet úr. de ez nem korrupció. mert végül is majdnem 60 munkahelyet teremtenek. (nem ironizálok. ez van a kiadott közleményben.) új üzemet építenek a kínaiak borsodban, beszáll az állam is. legalább 70 új munkahely jön létre, melyhez a magyar kormány 996,6 millió forintos támogatást biztosít. jelentette be szijjártó péter és csien-seng ting a borsodchem elnök-vezérigazgatója. ha svájci hoffmann úr még 10 munkahelyet összegereblyéz, akkor kaphatott volna pluszban 700 milliót innovatív tubusgyártásra. a svájci gyáriparosok is ezt preferálják. ez a helyzet.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.09.08. 17:51:27

@unionista‎: „európában vallásbéke most úgy lehet ha létrejönnek a nemzeti keresztény államegyházak. ezek védelmi közösséget alkotnak társult tagként a észak-atlanti szerződésben és eurázsiai békepartnerségben”
- Én ezt az egész felvetést elhibázottnak tartom. Ugyanis úgy tűnik, hogy az un. keresztényi gyökerek, amik mostanság oly meggyőző erővel hatnak a kirakatkeresztények körében, valójában nincsenek, vagy legalábbis az európai lakosság túlnyomó része képtelen lenne a keresztényi elvek szerinti életre. Ebből viszont az következik, hogy a kereszténységet szembe helyezni egy ugyanannyira nem létező muzulmángyökereken alapuló nézetrendszerrel, valójában modern vallásháború. Erről a témáról korábban írtam egy irodalmi stílusú történetet (magan-galaxis.blog.hu/2014/06/07/tata_es_tomi). Ott próbáltam a lehető legegyszerűbben bemutatni ennek a vallási indíttatású őrületnek az értelmetlenségét. Meglátásom szerint nem a vallási különbözőségekben van a blöki elkaparva, hanem az emberi minőségben. Az arab világ, ami napjainkban jellemzően muzulmán vallású területnek ismert, rengeteg értékes tudást adott a világnak. Nem azért, mert muzulmán, hanem mert a tudós kíváncsi, és ha eléggé az, akkor nagy felfedezésekre jut. Nálunk is égettek tudósokat, mert többet tudtak az adott kor elfogadott dogmáinál. A határainknál őrjöngő csürhe sem a szellemi krémből került ki, nem is lenne szabad ez alapján megítélni sem az arabokat, sem a muszlimokat (gondolom egyértelmű, hogy csupán nagyrészben átfedett különálló halmazokról beszélünk). Ugyan úgy, ahogyan különválasztjuk idehaza az értéket a szennytől, ugyan úgy tudnunk kell, hogy ide sem egy vegytiszta általános társadalmi keresztmetszet jött dühöngeni, hanem annak legalja.

A normálisan működő világot normálisan gondolkodó, ha úgy tetszik liberális emberek tömegei fogják megalkotni, de ahhoz előbb tetemre kell hívni a liberalizmust megcsúfoló ballib gengszterrendszert, és fel kell számolni azt a tévképzetet, hogy a vagyoni helyzetből bármilyen következtetésre is lehet jutni valaki emberi értékére vonatkozólag. Ez ugyanis elkerülhetetlen annak érdekében, hogy a modern ember létezésének célja ne a pénz legyen, hanem a műveltség, mert csak művelt emberek képesek egyezségre jutni különböző világnézetekkel.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.08. 18:04:53

@unionista‎:

"a gyügyei parasztot is támogatják azzal, hogy beindítják a nemzeti meggyprogramot."

Feldman Zsolt bejelentette: az FM a jövőben koordinálni fogja az ágazatot, s a nemzeti meggyprogram kidolgozásában számít az első hazai meggyfórum résztvevőire és a szakmai szervezetekre.

www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ossze-kell-fogniuk-a-meggyagazat-szereploinek

A "koordinálás" "támogatás"?

"zolika munkahelyét is támogatják."

A TEVÁnak is pénzt ad a magyar kormány?! A zsidóknak, akik szivattyúzzák ki a Zolika vérével-verejtékével megtermelt hasznot az országból?!

"köszönjük a magyar állam támogatását."

Ezért volt hibátlan Bastiat fogalmazása: az állam az a hatalmas fikció, amely által mindenki megpróbál mindenki más költségén élni.

tamas11 2016.09.08. 19:33:56

@unionista‎:
Durva torzítás, hogy a politika két oldala Soros, (azaz, egy alapítvány), és orbán, illetve a kormánypolitika lehetne. Az sem igaz, hogy "minden oldal " ellenségképet generál". (ha például hárompólusú a szerkezet -lehetne éppenséggel az is - akkor legalább az egyik gesztusai szövetségeket, együttműködési kényszert generálnának.) De ha a kétosztatúságnál maradunk, Bajnai kormányzása példádul hol generált ellenségképet?. Ezt nálunk irtózatos kártételként és közösségi energiákkal kezdettől az orbáni propaganda generálja, azért hogy megossza a társadalmat, hiszen üres, propagandisztikus eszközökkel magához köthette a nemzeti, polgári jóhírű értékrendet, a többségi ideát, amire viszont szüksésge volt a közösségnek(.
Idő kell ahhoz, míg minden hülye észreveszi, hogy épp azt bassza szét. (ez csak elütés, én szépen fogalamaztam).
De mindenekelőtt: nem soros áll szemben a kormáynpolitikával, hanem MI, kedvenc szavaddal élve, a többség, és sietve hozzáteszem: nem ballibesek...
Leváltanitehát nem egy alapítványt kell, az orbánt pedig gyakorlatilag nem lehet. Neki úgy lett 2014-ben kétharmada, hogy a többség de facto élesen ellene szavazott (jobbról is, balról is). Azóta ez az arány romlott a kárára, a formális parlamenti kétharmad is elment, de intézményes befolyása mégis nőtt... De NEM sorossal, hanem velünk szemben!
A köznép nem tud, nem is fog a többségi megnyilvánulás erejével utcára vonulni és ne is tegye: az a közakarat, hogy EZT ne tegye. Ha utcára menne, ott a hatalmi struktúra érvényesül, még inkább mint egyébként a folyamatokban, a hétköznapokban.
-------

2016.09.08. 20:13:33

@F.M.J.:
az európai műveltség nagyrészt nemzeti kereszténység. akár tetszik, akár nem. nekem személy szerint ez annyira nem tetszik, de ez a helyzet. és ezt nevezték át úgy, hogy multikulturalitás. azért, hogy ez világaivá váljon és piacosítható legyen. csakhogy a pop kultúrában a slágerlista lezüllött valamiért. először volt lajcsi. aztán bódi guszti. és jött kis grófó. és ezekkel nem az a probléma, hogy nem igaz magyar alkotások vagy alkotók. hanem az, hogy ők nem alkotóművészek. tóth vera szépen énekel. de nem mondja neki egy csúnya öregember, hogy verácska ezt a dalt magácskának írtam. jöjjön csak közelebb. eldúdolom a fülébe. és a húgát sem verti kenterbe egy fiatal rock zenekar. legfeljebb csak úgy, hogy műmelleket csináltat magának, műszempillákat ragaszt. és még ahhoz kell valami szer, hogy összeragadjanak. és ahhoz is, hogy utána ne legyen "baj" belőle. és pénzt úgy kereshet, hogy pózol valamelyik tehetségkutatónak nevezett sztárcsinálóban. ahol az alkotóművészek megint csak érdektelenek. a "bikicsunáj" az érdekes. azon nevetünk. mert ugyan mi is majdnem olyan ügyetlenek vagyunk, csak ezt felmérjük ésszel, és nem szerződünk le az rtl klubbal. és amikor lesznek olyanok, akik leszerződnek. és ők is majdnem ügyetlenek, mint mi vagyunk. és a szerkesztők sztárokat faragnak belőlük. a slágerlisták élére kerülhetnek. sajnos az igazság az, hogy a pop kultúrából hiányzik a slágerbizottság. amelyik azt mondta: ezt és ezt így és így nem énekelheti el. persze nem a pártállamot sírom vissza. hanem azt gondolom, hogy a szabad piac totalitása a másik véglet. hiányzik egy modern kori választott klérus, ami kanonizál. amelyik azt mondja az tancsapdásnak. lukács testvér. ha ezt a szöveget ezen ponton egy kicsit átírja, akkor betesszük a zsoltáros könyvbe. mert nem tudja elképzelni, hogy vasárnaponként mennyire unalmas ez a sok középkori óbégatás. maga is megírta az evangéliumát. vasárnapoként esetleg az is énekelnénk a debreceni reformált nagytemplomban. és ezek után nemcsak a bulvár sztori a legfontosabb, hanem a "halhatatlanság". az, hogy bekerül a zsoltáros könyvbe. kánon részévé válik. de a lengyelek nem fogják beleírni. mert ott majd lesz helyette egy wladyslaw lukaczevicz. ez ettől nemzeti keresztény. ez nem zárja ki, hogy legyen egy "zsidó", aki szabad piaci alapon amerikai turnékat szervez. mert ezen a világon azért a pénz is nagy úr. és ez nem a "zsidókeresztény" egyház. hanem például úgy jöhet létre a kultúrában, hogy minden kerület választ egy alsóházi képviselőt. ez eddig a modern kori államiság. és ebbből a pozícióból újraválasztással lehet felsőházi presbiter, erzpriester vagy archpriest. modern kori főpap a felsőházban. és onnan bekerülhet nemzeti konzultációs testületébe. ami olyan, mintha királyi udvar része lenne. csak nincs király. van a szent korona. és a közvetlen választott államfő kvázi a nádor. helyettese az országbíró. vezeti az országgyűlést. és ott ül választott tartományi főbírákkal az alsóházi parlamenti pulpituson. ez a tradicionális hétszemélyes tábla. és ezek után az öregecske alkotmánybírócskák bekerülhetnek a felsőházba. a presbitériumba. és kvázi érseki rangba kerülnek egy időre. a "zsidók" azt mondják, hogy ilyen egyáltalán ne legyen. a "zsidókeresztények" azt, hogy ezeket az embereket kijelöli a szentszék. mivel a szentatya az isten földi helytartója. a tartományi bírákat a jogvégzettek közül válassza meg a nép, a választást utólag erősítette meg. ha az illető római katolikus, akkor tegyen esküt a bazilikában. lehet ateista is. nemzeti kereszténység felekezetek felett áll. bírja ki a bohóckodást. beöltöznek a papok maskarába. de ha tud jobb rítust, akkor találja ki. a nemzeti keresztény egyház intézményrendszer túl azon, hogy tradicionális megújítható. ha iszmaelita (mert mondjuk az apja marokkói), akkor is be lehet fogadni. mert a nemzeti kereszténységben a népek mind egyek az úrban. mondja azt, hogy egy kicsit keresztény. ha nagyon hisz allahban, akkor ne legyen vezető. de ha nem nagyon hisz senkiben és semmiben és ezt demonstrálni kívánja, akkor se legyen. mert az a másik véglet. értem, hogy ha valaki ortodox zsidó, akkor ki van rekesztve. ha a főhatalomba akar kerülni, akkor keresztelkedjen meg. vagy mondja azt, hogy ő zsidó akar maradni. és ha úgy is megválasztják, akkor az államfő úgy is kinevezi. ő kvázi a nádor. neki ehhez joga van. akár a gyilkosnak is kegyelmet adhat. szerintem nem igaz az, hogy nem lehet összerakni olyan intézményrendszert, ami tradicionális és egyben liberális. csak nem abban az értelemben, ahogyan ezt a "demokraták" használják. és a jelenkori közélet arról szól, hogy a démosz elsősorban őket kívánja leváltani. azért, hogy utána orbán és bandája is sorra kerüljön. valakinek fel kellett húzni azt a kurva kerítést. európában naponta 10-15 ezer gyerek születik. nincs rendben, hogy ugyanennyi bevándorló érkezzen. a pápa azt mondja, hogy de. mert ő zsidókeresztény. a nemzeti egyház azt mondja: a magyar államiságot is meg kellene tartani. ennyi az egész.

2016.09.08. 21:58:34

@tamas11:
a politika arra való, hogy az eredendően közéletet polarizálja. magyarul kisarkítja. lehet valaki középutas. csak úgy, hogy talál egy új sarokkövet. arra feláll és onnan szónokol. ebből egy folyamatosan változó környezet alakul ki úgy, hogy a régi hitszónokokat időnként letaszítják. nem feltétlen lesznek jobbak az újak.

a közéleti optimum nem himi-humi, hanem rendszerint valamelyik extremális pontokhoz kötődik. és azok közül választunk. ha tartós konjunktúra van, akkor lehet azt mondani, hogy döntsön a szabad piac. mert azzal túl nagyot nem hibázunk. ez is egy szélsőség. de recesszióban nem működik. és ilyenkor lehet mondani, hogy válasszunk nőket. mert a lányok ritkán robbantanak ki totális háborút. de merkel óvodás kislányos gondolkodása sem megoldás. fogadjuk be a szegény kis menekülteket. lécci, lécci. sütünk nekik süteményt a homokozóban. a nagyfiúk azt mondják: inkább a tankokat vonultassuk fel a sivatagban. homokozóban könnyű lejátszani. de ilyen a politika. találjuk meg a legjobb szélsőséget. mozduljunk el abba az irányba.

szuez mellett ástak egy csatornát. a vörös tengert kivezették a mediterránra. kössük össze a földközi tengert a perzsa öböllel. az eufrátesz folyót az asszad tótól vezessük ki egy csatornával aleppónál. ezt is meg lehetne finanszírozni. földközi tengeri szabad kereskedelem. szabad kikötők. szabad államiság. szabad piac. ciprus az ehhez kapcsolódó nagy lerakat. csak ugye mi van ha a görögök és a törökök ezért az üzletért háborút indítanak. és mi van akkor ha a perzsák megindulnak hajóhaddal. tehát ez mégse tisztán piacgazdaság. hanem le kellene ültetni a főmufitkat és demiliarizálni a térséget. de teljesen nem lehet. hanem ezen a ponton csak minimális fegyver maradhat. tehát ez szélsőérték hely. a nemzeti keresztény európának ehhez maximális haderejét kellene bevetni. nemzeti keresztény légiók és missziók szükségesek. a diplomácia legjava.

persze lehet, hogy az elnökválasztási cécó után az amerikaiak úgy döntenek, hogy porig rombolják az egészet. az is egy szélsőség. és lehet, hogy ettől rend lesz. de az is lehet, hogy még több menekült. de az is lehet, hogy elég lenne zárni a határt. és azt mondani öt éve háborúznak. egyszer majdcsak ráunnak. ez is egy szélsőség. és lehet, hogy szimplán ez a megoldás. nem kell semmiféle gazdasági, kulturális projekt. nemzeti keresztény légiók és missziók. lehet, hogy elég felépíteni egy falat tűzparanccsal. csak szerintem nem elég. mert a betelepülő muszlimok integrálódni nem tudó vagy nem akaró részét vissza kellene vinni. felrakni egy repülőre. és ahonnan jött oda lerakni. csak hogyan döntsük el. hány pontot szerez a német nyelvvizsgán? tanulja meg, hogy az asztal milyen nemű. egy bevándorló ismerősöm nyelvvizsgázott magyarból. és ő azt írta: "férfivel". és azt mondták, hogy az nem helyes. mert a hangrend és az illeszkedés szabályait követi. de ezt így nem használjuk. mert férfiatlan. és nem férfietlen. és azt kérdezte, hogy hol van ez a nyelvkönyben? ilyen egyszerű dolog. az alapszókincs ragozásában ez most kivétel vagy nem kivétel. oldjon meg egyszerű matek példát. és ha nem oldja meg, akkor mi van. de szépen rajzol. de mi az, hogy szépen. racionálisan alighanem eldönthetetlen az, hogy ki az, aki ide való és ki az, aki nem. az európaisághoz milyen próbát kell kiállni? valaminek lenni kell. mert különben mi ez kontinens. csak egy földnyelv, ami olyan, mint a többi. mi a lószart kínlódnak a bretonok. nem olvasták, hogy mostantól kezdve már mindenki egyforma lesz. biodiverzitásnak lőttek. mert így döntött néhány filozófus és az ensz főtitkár. ezeket a kérdéseket alighanem azok döntik el, akik a nép közvetlen kiválaszt. vagy ennek hiányában a hatalmat közvetlen gyakorolják. észak koreában valaki elaludt a megbeszélésen és fejbelőtték. nem igazság. de egy multinál van olyan, hogy valakit ezért kirúgnak. ha a buszvezető alszik el és tömegbalesetet okoz, akkor joggal állíthatják bíróság elé. mi a fontosabb, hogy egy állami vezető ne bóbiskoljon egy fontos megbeszélésen, vagy az, hogy a buszvezető a hétköznapokon? jó, azért ne lőjék fejbe egyik se. mert megesik az ilyen. de valójában halálbüntetés eltörlésének igénye is egy szélsőség. és a követelése a másik. ha valaki követeli, de azt mondja, hogy a halálra ítéltet ne kövezzék meg, akkor ő már középutas? nem. hanem egy másik szélsőség. tehát mi az az extremitás, ami nem orbán és nem merkel? a mainstream közéletben nincs ilyen. és azért nincs, mert dönteni kell. vagy azért, mert nem kell dönteni. és mint a mesében várjuk, hogy jöjjön egy okos lány, vagy egy herceg, aki ezt egészet megoldja nekünk. vagy lehet, hogy egy kalkuttai szent teréz féle kellene. aki azt mondja, hogy ne háborúzzatok a kutya úristenit, mert halálnak halálával lakoltok. de ha követitek allahot és a szűzanyát, akkor bűneitek alól feloldozást nyertek. és úgy mondja, hogy leteszik a fegyvert. persze előtte a sátorban lepénzeli a törzsi vezetőket. lehet, hogy egy szentbeszéd és néhány mastercard a megoldás. szélsőség.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 00:41:37

@unionista‎:

"a politika arra való, hogy az eredendően közéletet polarizálja."

A politika arra való, hogy a politikusok jól megéljenek mások munkájának gyümölcseiből.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 00:45:31

@unionista‎:

"mint a mesében várjuk, hogy jöjjön egy okos lány, vagy egy herceg, aki ezt egészet megoldja nekünk"

Holott valójában a saját problémáját oldja meg: hogyan lehet jól megélni abból, hogy megígérjük azt, hogy megoldjuk mindenki más problémáját.

2016.09.09. 13:12:32

@neoteny:
a politikusok az eredendően filozofikus közéletet polarizálják. azért mert a filozófia dekonstruált. abból nem következik cselekvési terv vagy végrehajtható program. hanem csak egy ideológia. a népek várják ezeket az elképzeléseket.

én keleti árja vagyok (és lehet, hogy ezért, lehet, hogy nem ezért) azt gondolom, hogy a közéletben szükség van vidékies területi szintekre. tehát ha brit kolumbia kormányzata bűnözés ellen fel akar lépni, akkor vancouver városát ossza be körzetekre. és a ténylegesen problémás részeken lépjenek valamit. számolva azzal, hogy ezzel esetleg még nagyobb problémákat okoznak. a bűnözést nem lehet visszaszorítani úgy általában.

magyarországon is vannak problémás körzetek. "elcigányosodott" térségek. a jobbik sikere többek között abban áll, hogy kimondta, hogy van ilyen probléma. persze nyilván ilyenkor nagyon kell vigyázni. mert nem arról van szó, hogy a cigányok feltétlen erőszakos bűnelkövetők. van egy etnikai konfliktus amire nincs szabad piaci válasz. legalábbis abban az értelemben, ahogyan ezt egyesek értik. mert te hiába mondod, hogy ne vegyék a másik tulajdonát. ha egyszer elveszik. a cigány gyerek számára természetesebb a közösségi tulajdonlás, mint az egyénieskedés.

ezt falvakban anno úgy oldották meg, hogy minden parasztház elé ültettek egy gyümölcsfát. jöttek a cigányok és arról szedhettek. ez volt az "alapítványi" működés. a ebből lett szatmárban a "cigánymeggy" és a "nemtudomszilva". ezek után a cigányok már nem mentek be a háztáji kertekbe. nénik és a bácsik ültek a fa alatt lócán. jöttek a vándorcigányok. és hozták lopott a dinnyét. mert volt ahol nem ültettek fákat. és erre azt mondták, hogy legyen csendőr. a "liberálisok" szerint nem kell csendőrség. mert elegendő az oktatás. de nem elegendő. csendőrség is kell. és oktatás is. a gazdaságot az ország (~uruszág) egy jelentős részén még mindig "uradalmi" jelleggel kellene szervezni. modern kori választott nemesekkel. ilyeneket mondanak szatmárban. és szerintem igazuk van. gyügye mellett cégénydányádon így néz ki a kastély.
www.szatmarilegendak.hu/foto/cegenydanyad_kende_kuria2_n.jpg
időlegesen az költözzön be kúriába, aki megszervezi azt a kis szamosháti körzetet. szamosközi járásban a szatmári síkon. ami átnyúlik romániába. tehát a megye egy határmezsgye valójában. a tiszántúli eurorégióban. ez is multikulturalitás.

erre jönnek az okos filozófusok és azt mondják, hogy álljunk már meg. ez feudalizmus. az. modern kori feudalizmus. erőteljes vidékiesség és nagyfokú önkormányzatiság. a még okosabbak azt mondják, hogy ez elnyomja a cigányságot. rendben. szatmár megyében legyen az alispán (vicispán) cigány. a balogh uram a cigány kisebbségi szószóló. de éppenséggel megválaszthatja a többség is. ne legyen diszkrimináció. se pozitív, se negatív. a legokosabb filozófusok azt mondják, hogy ez már maga a fasizmus lenne. mert ezen filozófusok számára bármi a fasizmus feltéve, hogy ezt nem ők vezetik. és ha ez a filozófuskör nincs a főhatalomban, vagy csak részben, akkor magyarországon fasizmus van. és ezt megírják a világlapok. és ezt már sepela asszony is megmondta a princeton egyetemen. a tiszántúli egyetemnek kellene segítenie ezeket a közösségeket. debrecenben azért van agrártudományi egyetem, matametika intézet, hogy ezeket a problémákat oldja, vagy (partikuláris módon) megoldja. de ezek részmegoldások. nem lehet kijelenteni, hogy ebben a járásban feltétlen ezt és ezt a közgazdasági modellt kell alkalmazni. hanem csak azt, hogy talán ez lenne a legjobb. de ha a paraszt a kis, közép vagy nagyháztáji gazdaságában másképp akar kalkulálni, vagy mégse olyan fajtát választ, amit az agronómus/ökológus javasol. mert lehet, hogy tényleg nem az a legjobb, amit laborban kiokoskodtak. szabad okosabbnak lenni. és szabad választani. ez a liberalizmus egy klasszikus, vidékies változata.

de ezt magyarországon a "liberálisok" (így kell mondani) nem fogadják el. ezért van szükség nemzeti kereszténységre. ők azt kérdezik, hogy lesz ebből globális szolgáltató központ? hogy lesz ebből olyan, mint a prezi. sehogy. illetve úgy, hogy majd kincs karcsi szerverfarmot épít. és esetleg legyen elég az, hogy a környéken a legjobb. és ne feltlétlen kelljen a google fiúk százcsillió dolláros megoldásaival versenyezni. és ezek a közösségek úgy tudják védeni a piacot, hogy a direkt árucserét preferálják. ahogy az informatikus ismerősöm, aki megcsinálja a honlapot a menüért. lefényképezi az ételeket. csinál valami csilivili dizájnt. és azt mondja, hogy ha már kiszedték (mert másképp nem lehet kitenni a honlapra), akkor megenné. az a fizettség. és majd épül a honlap. frissít windows 10-re. néhány kattintás és egy kis várakozás. adjanak neki egy frissítőt. kérdem tőle, hogy hűtőt úgy szerzel, hogy csinálsz műszaki boltnak egy honlapot. azt mondja, hogy úgy kellene. lakást úgy, hogy ingatlanosnak. mert ő egy házaló cigány. ehhez "cigánykodni" kell. lefényképezi a krumplilevest és megeszi. fényképezőgépe hogy van? "leesett a kamionról".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 14:40:59

@unionista‎:

A politikusok az adófizető polgárokon élősködnek. Megígérik nekik, hogy megoldják mindenki összes problémáját; de a valóságban a "megoldásaik" csak azt jelenti, hogy a "közpénzeket" átlapátolják a saját zsebeikbe, meg a támogatóik (a speciális érdekcsoportok) zsebeibe.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 14:44:24

@unionista‎:

"a cigány gyerek számára természetesebb a közösségi tulajdonlás, mint az egyénieskedés."

Farkas Flórián képes volt levetkőzni ezt a "természetességét".

unionista‎ (törölt) 2016.09.09. 18:01:58

@neoteny:
farkas flórián az államilag kiutalt pénzeket lopta el. a cigányság integrációjához a pozitív diszkrimációt ugyanúgy el kellene felejteni, mint a negatívat.

nem értem azt, hogy miért ne lehetne az integrációt részben a fizikai teljesítményre alapozni.
cdn1.szon.hu/2011/07/komor3-650x435.jpg
ha valaki a verkedésben a legjobb, akkor verekedjen.
alfoldboxing.hu/sites/default/files/pictures/lakatoscsabalegjobbcseben.jpg
és kapjon egy kupát. ha flóri elveszi tőlük a pénzt, akkor majd leverik rajta. oké. nyilván civilizált módon jogállami eszközökkel kell ezeket is kezelni.

ilyenkor jönnek a filozófusok azzal, hogy ezek a cigányság integrációját triviális módon segítő programok a sztereotípiákat erősíti meg. és a cigányok ne verekedjenek, a folklórhoz kötődően ne zenéljenek. hanem jönnek a cigány fajvédők (jogvédő civilek), akik elmagyarázzák, hogy a sötétebb bőrű ember nem lehet csak áldozat. és az ellentábor azt mondja, hogy csak bűnelkövető. oké, ne csak a sztereotipiákát erősítsük. sakkoznak a kisnyírségben.
cdn1.haon.hu/2015/02/ny2.jpg
oké. valószínűleg egyikük sem lesz világbajnok. de nem is feltétlen az a cél. hanem az, hogy sakkoznak egy jót. persze, hogy ehhez versenyt kell hirdetni. de miért kellene annak totálissá válnia.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 18:11:59

@unionista‎:

"farkas flórián az államilag kiutalt pénzeket lopta el."

Magának lopta, nem a cigányok közösségi tulajdonlását vette természetesnek.

unionista‎ (törölt) 2016.09.09. 19:11:52

@neoteny:
a nagycsaládnak lopta. a pereputtynak.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 19:24:15

@unionista‎:

Nem mutattad meg, hogy így lett volna. De ha mégis, a nagycsalád, a pereputty nem a teljes cigány közösség, akiknek a pénz szánva volt -- Farkas Flórián önkényesen szűkítette a "közösség" fogalmát a saját pereputtyára.

unionista‎ (törölt) 2016.09.09. 21:21:43

@neoteny:
van egy területileg szétszórt közösség, akikről hivatalosan azt sem is tudhatjuk, hogy kicsodák. mert azt, hogy ki a cigány és ki nem cigány nem szabad nyilvántartani. és ezek után egyetlen személyre bíznak egy rakás állami pénzt. költse el. ez a kisebbségi önkormányzati rendszer.

de a többségi kormányzati rendszer is hasonló. a lakosság de facto választhat egy embert és a bandáját, aki négy éven át az összes megtermelt jószág felével rendelkezik. ez jelengleg évi 16 ezer milliárd forintot jelent. persze, hogy ellopnak sacc per kábé 1 ezer milliárdot. és még 1 ezer milliárd forint körüli összeget fizet az ország a nem tudjuk kiknek, akik magyarországnak hiteleznek. kik ezek az emberek? milyen értéket állítottak elő. honnan lett az a pénz, amit kölcsönadtak? hogyan lehetséges, hogy szinte az összes kormányzat el van adósodva és kik azok a szuperfamiliák, akik az államok felett állnak. mert a jobboldali kormányokat legalábbis magyarországon velük szemben választja meg a nép. és a szélsőjobb előretörésével lényegében már csak ezeket választják meg. a nemzetközi "baloldalnak" kampec. és ebből kellene majd valamiféle polgári magyarországot kreálni. nem egyszerű.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 21:35:07

@unionista‎:

"a cigány gyerek számára természetesebb a közösségi tulajdonlás, mint az egyénieskedés."

Farkas Flórián képes volt levetkőzni ezt a "természetességét".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.09. 21:37:24

@unionista‎:

"hogyan lehetséges, hogy szinte az összes kormányzat el van adósodva"

Úgy, hogy többet költenek a kormányzatok, mint a bevételük? Te írtad: "köszönjük a magyar állam támogatását".
süti beállítások módosítása