1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.02.23. 10:23 HaFr

A YouTube-on

Image result for youtube

Március 15-től önálló youtube csatornával jelentkezem a blogom helyett, amelyben 2-3 perces, egy posztnyi hosszúságú videókban magyarázom majd a liberális konzervatív fordulat fontosságát mindannyiunk és az ország számára. Erősítjük a jelenlétünket az országban, hogy végre szakítani tudjunk a 20. századdal, és 2018-ban el tudjuk űzni a posztkommunizmust! Köszönöm a bizalmat. Béndek Péter

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr498412946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2016.02.23. 14:18:25

sejtettem én, hogy nem bírsz leállni, de akkor miért játszottad itt a sértődőst, miért nem ezt mondtad búcsú gyanánt?

2016.02.23. 16:46:53

már kezdtem aggódni. mert legalább egy ember szerint félig én vagyok, aki meggátolja a magyar korszakváltást. szerencsére nem így lesz. nem kell izgulni. a youtube csatornát nem fogok széttrollkodni. ahogyan a pkp hivatalos blogjával sem tettem. felőlem lehet építeni az ország fáját annak ellenére, hogy szvsz az erősödő nacionalizmust a polgári-konzervativizmus (tkp. zsidó-keresztény hagyomány) liberális demokrácia játékszabályai szerint képtelen megfékezni. megpróbáltam a leghülyébb fasisztát emulálni, nem nagyon voltak racionális érvek. ezt nem játszom tovább. majd kiderül, hogy mit tud a pkp közösség blog/vlog kombó.

FreeTibet 2016.02.24. 00:07:06

Nagyon örülök, hogy mégis lesz valami!
De ettől persze hiányoznak az írások is, amik megírják az olyan evidenciákat az aktuáls események kapcsán - mit ahogy itt a bolgon is sokszor elhangzott - hogy hogyan tartja hatalmon a mai parlamenti ellenzék a fideszt, lásd a mai választási iroda előtti hercehurcát a sorsába beletörődött és a ráosztott szerepet eljátszó Nyakó Ivánnal. Aztán pedig tüntess az MSZP mellett a demokráciáért.. És persze bizonyítani nem tudok semmit, de feltételezéseim szerint minimum titkosszolgálati szinten le volt zsírozva a provokáció és hogy kalkulálhatóan ki mit fog erre ragálni.
Egyébként én is kommentelgettem itt néhányszor, hogy az ország megváltoztatásához és a lakossághoz valódi üzenetekkel való eljutáshoz egy ilyen értelmiségi blog / internetes dühöngő kevés, most hogy már nincs, valahol mégis hiányzik hogy konstans normális cikkeket író magyar szerzőkből csak a Széky maradt (és esetleg a mindig jól informált és/de pragmatikus Magyari).

2016.02.24. 12:27:29

@FreeTibet:
egy youtube videóhoz 5000 karakternyi leirat fűzhető. időbélyegek is beszúrhatók. így egy beszédet részekre lehet osztani, abból részleteket ki lehet emelni. nem ez a probléma.

biohouse 2016.02.24. 12:51:48

Jó ötletnek tartom a videózást, ha kellően rövid és nem elitista, biztosan előrelépés.

Ezt a posztkommunista kifejezést ízlelgetem...
Szerintem 2016.02.23. óta a fidesz saját deffiniciói szerint is fasiszta.
Ezt onnan veszem, hogy a fiam hetedikes, és a fidesz oktatáspolitikája szerint egyetlen helyes tankönyvből a Horváth Péter féle Történelem -ből tanulnak.

Jó hódítás abban az értelemben nincs és nem is lesz, de "O.V. Eurtópa erős embere" ill. az Union belüli álláspontok szétverése (és ennek reklámozása) egyfajta hódítás.
Persze az antifasisztának kevesebb a marketingértéke, az antikommunistánál, ez sajnos realitás, és jó is lenne OV-t kommunistaként alázni, de valójában fasiszta, erre akartam kilyukadni.

FreeTibet 2016.02.24. 15:42:26

@unionista᠍:
Tehát akár megötszörözhető lesz a leütések száma! :)

ijontichy 2016.02.24. 16:29:44

Hmmm... várható volt, hogy a történések kiverik majd a biztosítékot. A nyakkendőt hanyagold ;-)

kiazmarmegint 2016.02.25. 06:30:04

@unionista᠍: igazam volt, hogy nem koszontem el :):).

Ha mar ilyen oszinten bevallod, hogy " megpróbáltam a leghülyébb fasisztát emulálni", akkor ahhoz, hogy "nem nagyon voltak racionális érvek", hozzateszem, hogy a leghulyebb fasisztakkal vitatkozni olyan, mint galambokkal sakkozni-- mindegy milyen jot lepsz, telesz..jak a tablat, es utana buszken atsetalnak rajta, gondolva, hogy nyertek:):)

2016.02.25. 08:49:35

@kiazmarmegint:
szerintem az, hogy lesz magyarországi zsidóság vagy nem lesz döntően azon múlik, hogy békeidőben képesek-e racionálisan viselkedni a nyíltan antiszemitákkal szemben, vagy nem képesek. mondhatnám úgy is, hogy a zsidóság sorsa azon áll vagy bukik, hogy megtalálják-e a nemzeti érzelműek gondolkodásának az értelmét vagy nem találják meg. amerikában is van nemzeti érzület. és addig lesz amerikai zsidóság amíg annak látják az értelmét. ugyanígy van a magyarokkal csak kicsiben. persze lehet, hogy tévedek.

kiazmarmegint 2016.02.25. 15:50:33

@unionista᠍: Az amerikai belpolitikaban ez nem tema. A mostani valasztasi kampanyban osszesen nullaszor beszeltek rola, pedig nalam peldaul naponta otszor biztos cseng a telefon, hogy adjak penzt valakinek a kampanyara. Az oka szerintem az, hogy ha valaki X etnikai csoport ellen kampamyolna, az sok mas etnikai csoportot is felhaboritana. Huszonharom eve elek itt, azota ez igy volt. Ha van olyan, hogy "amerikai nemzeti erzulet", akkor abba beletartozik az, hogy igy nem kampanyolunk.

Ami a kulpolitikat illeti, az Izraelnek nyujtott tamogatas merteke es minosege persze komoly kerdes, de az azert nem valik egy etnikai jellegu viszallya, mert a zsido szarmazasu amerikaiak velemenye megoszlik a kerdesben, vannak akik szerint Izraelt me'g jobban kellene tamogatni, es vannak, akik szerint a jelenlegi tamogatas is sok.

2016.02.25. 18:20:38

@kiazmarmegint: hogy nem minden zsidó gondolkodik pontosan ugyanúgy? ilyesmit le se írj, teljesen összezavarod a nácikat, aztán megvadulnak zavarukban.

2016.02.25. 18:22:52

@kiazmarmegint:
a zsidók véleménye magyarországon is megoszlik. jobboldali zsidók is vannak. a "demokraták" vannak többen. de mondjuk a kormány bevándorló ellenes "gyűlöletkampányát" egy finkelstein nevű amerikai republikánus zsidó vezeti. akinek közös cége van habony árpáddal. szóval részben ez is import.

kiazmarmegint 2016.02.25. 18:50:18

@unionista᠍: De Amerikaban Finkelstein se tette ezt, mert tudja, hogy ez nem vezetne sikerre.

kiazmarmegint 2016.02.25. 18:51:00

@my_anyád: ):).
Kulonben Vagashutan minden nyaron eltoltok par napot.

2016.02.25. 19:24:01

@my_anyád:
nem minden náci gondolkodik pontosan ugyanúgy. a magyar antifasiszta koalíció gandhit is nácinak bélyegezné. végső soron azt hirdette, hogy india az indiaké. tehát fasiszta. előzetesen nem árt tisztázni, hogy ki a náci, a fasiszta. vagy azt, hogy ki a zsidó.

2016.02.25. 19:40:04

@kiazmarmegint:
orbán drótkerítést épített, az usa falat. de ez utóbbi a demokráciát védi. az amerikai bombák mindig demokráciát teremtenek. ezt tudjuk.

Lexa56 2016.02.25. 19:44:47

@unionista᠍: tudom hogy nem hiszed, de zsidók addig lesznek, amíg Isten úgy akarja. Olvasgasd a második zsoltárt.

kiazmarmegint 2016.02.25. 20:01:20

@unionista᠍: Fal ide, fal oda, megiscsak az Egyesult Allamok minden hatodik lakoja vagy kulfoldon szuletett, vagy legalabb egy szuloje van, aki kulfoldon szuletett.

2016.02.25. 20:42:29

@Lexa56:
magyar zsidó politikai közösségről van szó. ők tudtommal egyik zsoltárban sincsenek külön megemlítve. azt nem akarom sokadjára elmondani, hogy bár nem vagyok a zsidókba szerelmes, de az ellenségük sem vagyok. már az sem egyértelmű, hogy kiket tekintünk zsidónak. mert van férfi (sémita) és nőági (nem sémita) eredet. az antiszemitizmus nem zsidóellenesség. hanem sémi eredettel szemben nyílt politikai kiállás. az askenázi zsidóknak nagyjából a fele sémi. például moldova györgy majdnem biztos, hogy nem sémi. nem úgy viselkedik. nem is úgy néz ki. ő talán nőágon zsidó. vagy az is lehet, hogy nőágon se. mert az askenázi zsidók kevesebb, mint fele származik egyfelől. de például az azeriek, az ingusok, a dagesztániak és a csecsenek is sémiták. ők is sém fiai. csak ezt kevéssé reklámozzák.

gwyneth paltrow viszont orosz zsidó.
ia.media-imdb.com/images/M/MV5BNzIxOTQ1NTU1OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTQ4MDY0Nw@@._V1_UX214_CR0,0,214,317_AL_.jpg
de az is lehet, hogy semmi köze nincs zsidósághoz. a történelem bizonyos szakaszaiban megérte zsidóvá válni. és egy ponton nagyon nem érte meg, hogy valaki annak született, vagy hivatalosan azzá vált. éppen azért vagyok a nemzeti kereszténység híve. bár nem feltétlen híve. nem értem, hogy miért ne lehetne pártok és felekzetek felett álló nemzeti keresztény egyház. értem, hogy abban az ortodox zsidóság nem fér bele. mert ők semmiféle kettős identitást és kettős lojalitást sem fogadnak el. ami rendben van. de attól, hogy a zsidóknak van nemzeti identitások még talán más népeknek is lehet. amúgy végtelen unalmas erről vitázni. egyetlen népcsoporttal van probléma. legjobb esetben a demokrácia játékszabályai szerint játsszuk ezt a szavazásos dolgot. nyilván elég hosszú ideig megéri majd a zsidó kártyával játszani. ebből következően aki most oviba megy az még a balkánon fog felnőni. ez az, ami problémás. mert tényleg csak néhány eszelős miatt játsszuk ezt a játékot.

2016.02.25. 22:26:32

@kiazmarmegint:
a leggyakoribb tíz magyar családnévben ott a "tóth", a "horváth" és a "németh". a húszas listán szerepel az "oláh" és a "rácz". de elég gyakori családnév a "török", az "orosz" és a "lengyel". a "cseh", az "olasz" és a "görög" is. azt nem nagyon lehet mondani, hogy a magyar nép nem befogadó. egyetlen népcsoporttal van probléma. illetve annak is csak egy részével. most úgy tűnik, hogy az ez évtized arról szól, hogy magyarország és európa ezeket az etnikai konfliktusokat játssza le. ezek kimenetele lehet: kiegyezés, kivonulás, kitelepítés (visszatelepedés), polgárháború. az antiszemitizmus jelen állás szerint erősödni fog. egy jobboldali kormány nyilván nem ragaszkodik az ortodox liberális zsidó baloldalhoz. ez jól jött nekik. ők ezt kihasználják. csakhogy a zsidó jobboldalnak is jól jön. mert ezzel ők lettek a befolyásosabbak. de ez a németeknek és az oroszoknak is jól jön. ezért a magyar diplomácia nem amerika-, hanem német- és oroszbarát. oké magyarország nem jelent túl sokat, de mégis valamennyit. orbán megvédi a magyarokat. és most ott tartunk, hogy orbán kiosztja merkelt. bécsben is megértették, hogy regionális középhatalmi státuszhoz a duna medencét kell építeni. ezért belefogtak egy balkáni rendezésbe. új helyzetek vannak. nem arról van szó, hogy diktatúra van. hanem arról, hogy az úgynevezett demokratikus oldal teljesen alkalmatlan bármilyen politikai szerepre. a másik tábor lényegében azt csinál, amit akar. tehát van a jobboldal, a szélsőjobboldal és önkormányzati szinten a függetlenek.

kiazmarmegint 2016.02.25. 23:27:26

@unionista᠍: Es tegyuk fel, hogy az lesz, amit szerinted sokan akarnak, vagyis hogy a "zsidok eltunnek az orszagbol". Szerinted kinek lesz ez jo? A haboru utan a svabok nagy reszet kiuztek Magyarorszagrol. Tudom, nem csak innen, es szovjet nyomasra, de kiuztek. Hosszu tavon ezzel az NSZK-ban letelepulo svabok jol jartak (akiket meg a Delvidekrol, vagy Erdelybol telepitettek ki, azok kulonosen). Viszont nekunk hianyoznak. Jobb lenne, ha az orszagban sokkal tobb nemetul tudo ember lenne, akik a csaladi kapcsolataikkal sok ezer szallal kotne'k az orszagot a nemetekhez, es ezaltal a Nyugathoz. A nemet nyelv oktatasa magasabb szinvonalon allna. Fejer megye jarasi szekhelyei kozul messze Mor van a legjobb helyzetben (Szekesfehervar nem szamit, az mas kategoria). Es ez azert van, mert ott azert maradtak svabok, es a rendszervaltas utan ezen kapcsolatok miatt azonnal megjelentek ott a nemet es osztrak vallalkozok. Bicsken, Sarbogardon, Dunaujvarosban, Enyingen nem volt ilyen, pedig az utobbi nyolc kilometerre van a Balatontol.

Azt kulonben nem fair mondani, hogy "Orban megvedi a magyarokat", amikor az elozo hozzaszolasodban meg azt mondtad, hogy Finkelstein otletet kovetve szitja a bevandorlok elleni hangulatot. A megvedeshez inkabb az tartozna hozza, hogy nem tesszuk tonkre az egeszsegugyet.
Es azt mondod, hogy "nem arrol van szo, hogy diktatura van". Hat ami tegnap a valasztasi irodanal tortent az mi volt, talan demokracia? Me'g parszor el lehet jatszani azt, hogy minden belpolitikai kerdes helyett a bevandorlassal foglalkozunk, de ez egyre kevesbe fog hatni.

2016.02.25. 23:35:11

@kiazmarmegint: vagashuta jó környék, ha a jóisten is úgy akarja, idővel minden napomat arrafelé fogom töltni.

hacsak ki nem zavarnak az országból a szarháziak, de amiatt lövöldözésbe is hajlandó vagyok involválódni ha kell.

2016.02.25. 23:47:00

@unionista᠍: nincs is már magyar antifasiszta koaliício. persze te legyártod magadnak, pl. TGM = Bokros és kész is. 2 fős antifa koala, 0% társadalmi támogatottság. azért remélem nem szarod össze magad tőlük félelmedben. ezek addig mesterkednek mig ehenhal egész gyügye

délibábokkal viaskocc, mentségedre legyen mondva itt a hortobagyon az nem ritka jelenség.

kiazmarmegint 2016.02.26. 01:55:56

@unionista᠍: Ja, es amit irsz a magyar csaladneveken, azon mar en is elgondolkoztam. Peldaul az otven leggyakoribb franciaorszagi csaladnev kozott egyetlen nepnev nincs:
www.journaldesfemmes.com/nom-de-famille/ Abszolut nem tudom, ez miert alakult igy, de nem azert, mert Franciaorszag kevesbe lenne sokszinu, mint Magyarorszag.
Eszak-Amerikaban ugyanez a helyzet:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_common_surnames_in_North_America

Akarmi is az oka, a magyarorszagi csaladnevek evszazadokkal ezelott alakultak ki, a mai helyzetrol nem sokat arulnak el. Az valamivel relevansabb, amikor a kormanyfo kijelenti, hogy "azt akarjuk, senki ne jojjon ide, es aki mar itt van, az menjen el".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.26. 03:24:52

@unionista᠍:

"egyetlen népcsoporttal van probléma"

Igen, az örmények szerint az azeriekkel, az azeriek szerint meg az örményekkel. Az indonézek szerint a kínaiakkal. A hutuk szerint a tutszikkal. A csecsenek szerint az oroszokkal. A grúzok szerint az abkházokkal.

You're so full of shit that even your eyes are brown.

2016.02.26. 10:43:00

@kiazmarmegint:
ez két dolgot mutat. az egyik, hogy a magyar nép befogadó. a másik, hogy ez a befogadás erősen korlátozott. mindenbe szeretek belelátni viszonylag egyszerű matekot. leginkább ezért szoktak lezsidózni.

mérő lászló, aki tényleg zsidó azt mondja, hogy szerinte a gauss és a cauchy eloszlás verseng egymással. ő ezt népszerűen úgy meséli el, hogy "átlagisztán" és "extremisztán". mert ő azt akarja kihozni ebből, hogy a második a jobb. mert abból extrém jó dolgok jöhetnek létre. mérő elég okos (nálam biztosan sokkal okosabb), mert azt is mondja, hogy persze kiszámítható és előrejelezhető átlagisztán is szükséges. azért, hogy átlag megélhetése is biztosított legyen. szerintem átlagisztán alapja a munka. extremisztáné pedig a játék. és szerinte a fejlődés az, hogy létezik a második. csak ezt a politika ki akarja küszöbölni. szerintem mérőnek ebben igaza van. de ő nem látja a nyilvánvalót. tehát bizonyos értelemben elég ostoba (nálam biztosan nem okosabb). egyszerűen arról van szó, hogy normál esetben "átlagisztán" a valós világ, "extremisztán" a képzelet egy modellje. egyébként a két eloszlás között egy viszonylag egyszerű matematikai összefüggés is van. két független standard gauss eloszlásás hanyados eloszlása standard cauchy. de a lényeg, hogy az állam, a politika átlagisztánra fókuszál. a valós árutermeléshez szükség van államiságra. az lokalizálttá válik. és leginkább a virtualizált szolgáltatások lehetnek globalizáltak. szerintem ez majdnem nyilvánvaló. tehát ha valaki mondjuk játékfejlesztő, akkor leginkább addig lehet az a megoldás államnélküli, amíg az a megoldás virtualizált. persze az sem tényleges állapotmentesség (stateless). magyarban az állam és az állapot szavak megkülönböztethetők. és egyébként az állat szóval függ össze. az ősiségben állítólag úgy tartották, hogy a férfi az állatias, a nők növényszerűek. legalábbis ezt így magyarázzák. az, hogy valami nő egyszerre jelenti az egyik nemet és növekedést az véletlen kapcsolat. nem arról van szó, hogy ezt így vándorkereskedőktől. az akadémia szinte minden magyar szóra azt mondja, hogy átvétel. szerintük a magyarban magyar eredetű szó szinte alig van. miközben a magyarok hóbortja, hogy mindent magyarosítanak. tehát mondjuk a fájl törzsadat. hierarchikus fájlrendszert így lehet képszerűen egyetlen képzett szóval megmagyarázni. amíg az a fájl virtualizált addig nem kell állam. de ha az egy valós akta, akkor belép az állam. és ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy a szellemi munkát nem kell irányítani. az lehet akár teljesen individualizált. sok esetben az úgy a leghatékonyabb. közéleti elképzelésekről is talán érdemes virtualizált könyezetben ("extremisztánban") véletlen kapcsolatokon keresztül diskurálni. de ezek a valóságba ("átlagisztánba") már nem vihetők át egy az egyben. én azért nem leszek politikus, mert én egy kifejezetten a zsidó kultúrára írt kis projektet vinnék a helyi közegbe. szerintem pont olyan, amire szükség van. de ezt a zsidók nem fogadják el. hanem leantiszemitáznak. és a nem zsidók sem. ők pedig lezsidóznak. de én nem mondhatom, hogy ők a hülyék. mert ez a darab konkrétan rájuk van írva. ha ők ezt nem fogadják el, akkor én nem vagyok elég jó. és ezért az elképzeléseken változtatok valamit. és a világ is folyamatosan változik. most azért vannak ezek, mert nincs jobb. és döntően azért, mert az ellentábor a gyakorlatban bizonyította, hogy rosszabb. de persze lehet ennél is rosszabb. és persze azért jobb is. ezt nem tudjuk. majd kiderül.

2016.02.26. 13:27:05

@my_anyád:
nem vagyon anti-antifasiszta. hanem csak azt állítom, hogy a magyar baloldalt ez tartja össze. heller ágnes és moldova györgy gondolnak valamit a társadalomról. de annak túl sok köze nincs egymáshoz. azért vannak egy politikai platformon, mert antifasiszták. és ezzel szemben szerveződött egy ellenoldal. ők a fasiszták és az anti-antifasiszták. nem tartozom ehhez. de a másikhoz se.

2016.02.26. 14:43:20

@neoteny:
a németek szerint az euroövezetben a görögökkel van probléma. mert a görögök lusták. a görögök szerint a németek túl precízek. ebben a kérdésben inkább a németek pártják állok, de megértem a görögöket is. szerintem a németek ha a törökökkel léptek szövetségre, akkor az indoiráni térség felé kellene nyitniuk. de berlin számára valójában ezért fontos ankara. ez is etnicista szemlélet. mert erre is lehet mondani, hogy a németek látens módon egy árja birodalmat akarnak építeni. ami egy német barát árja városhálózat valójában. nekem úgy tűnik, hogy mindenki ilyesmit szeretne. a kínaiak is azt mondják, hogy modern kori selyemút kellene. az is etnikai jelleggel szerveződő városhálózat. csak ezek képesek egymásba fonódni. ebbe a magyar nacionalizmus is beleillik. mert az egy magyar városhálózatot akar a többségi és a határon kívül élő kisebbségi magyarokkal. és ezzel a kárpát-medence gazdaságát újra lehetne dominálni. lehet, hogy ez a nagy-magyar elképzelés nem jó a szlovákoknak. ők csinálhatnak nagy-morvát a csehekkel. ezt egyébként prága annyira nem akarja. de mondjuk a kárpát-medence vasúti közlekedését a mávag és vagónka elláthatná. úgy, hogy az egész mögött ott van a siemens mobility. ez jó a cseheknek. jó a szlovákoknak. jó a magyaroknak. és jó németeknek is.

kedvenced, a thyssenkrupp presta a napokban kapott 10,6 milliárd forintot. mert létrehoznak 500 új munkahelyet. tehát valójában egy félfeudális/félkapitalista szövetségi államrend jött létre. erre mondom azt, hogy akkor kell egy német-magyar félállami autóipari konszern. és onnantól kezdve ők a szövetségi beszállító. tehát a magyar rendőrautótól a postai járművekig mindenhová a helyi megoldás kerüljön lehetőség szerint. természetbeli adózás mellett. te azt mondod, hogy thyssenkrupp presta tisztán szabad piaci kapitalizmust akar. lehet, de ugyanúgy beállt a pénzért, mint az összes többi cég. és a magyar állam ezekből önkényesen válogat. egész egyszerűen ez a rendszer alakult ki. ebből nem globális, hanem lokalizált kapitalizmus és szövetségi ipar következik. lehet mondani, hogy az usa vagy kanada globális. de ők is ki fognak szorulni. mert kiszorítják a németek. és persze majd őket is kiszorítják. szóval most a világ nagyjából ezt játssza. és ez leginkább egy elemi biológiai folyamatnak tűnik, ami felülírta a magas filozófiát.

tamas11 2016.02.26. 16:40:27

@unionista᠍:
"...az erősödő nacionalizmust a polgári-konzervativizmus (tkp. zsidó-keresztény hagyomány) liberális demokrácia játékszabályai szerint képtelen megfékezni ..."

ez így igaz lehet, (mert tény, hogy nincsen m e g f é k e z v e ), de van valami ami inkább hat, fontosabb a változások, a jótékony megfékezés elmaradásában.
Ez a tényező pedig a nacionalista kormánypropaganda, a mesterségesen szított tömegkommunikációs fuvallat, amiből utólag lehetetlen kiszálazni, hogy egy érzület mennyiben VOLT jelen, és mennyiben LETT a tendenciózus sugalmazások által... Egyáltalán: mi az hogy u t ó l a g ?! Van ebben határpont, a kormányzatok fellépésétől eltekintve?
Mindaz, amit társadalmi reklámként a fülekbe nyomnak, ami eléri ezer módon a felületesen gondolkodókat, az arra tanít, hogy ne lépj fel a nagyobb közösségek érdekében, annak szellemében. Sőt tartanod kelljen attól, hogy megtedd.
Lehet örömködni, hogy nincs baloldal, de a közösségi alapeszmék kihalásán azután nem kéne csodálkozni. és írhatni, hogy gyenge a zsidókeresztény hagyomány... Nálad következetesen okokként forrásként szerepel, amit származásokról vélekedhetsz, és hiányzik, amit tényként szisztematikus cselekedetekként megfigyelhetnél.
Amikor azt írod, a "körúton belüliek", akkor felöltöd az elitutálók vulgáris képét, ám nem veszed észre, hogy a Körúton belül nagyon ott van a kormányzati negyed is, akiknek eszköztára immár határtalan.
Érthető ez?

2016.02.26. 19:38:33

@tamas11:
az, hogy egy ország és a fővárosának etnikai összetétele lényegesen eltérnek egymástól önmagában problémás. feltéve, hogy a származás valamilyen mértékben mégis csak befolyásolja a közéleti gondolkodást.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.26. 20:54:27

@unionista᠍:

"és a magyar állam ezekből önkényesen válogat. egész egyszerűen ez a rendszer alakult ki."

Igen, "egyetlen népcsoporttal van probléma".

2016.02.27. 00:02:55

@neoteny:
nézd, én még a rendszerváltás előtt csináltam egy várostervet. elég gyerekes módon. akkoriban ezt úgy képzeltem el, mint mintha egy kalandjátékot írnék. a kartográfia vállalat által kiadott várostérképet átrajzoltam pausz papírra. persze nem egy az egyben, hanem úgy ahogyan én a várost elképzeltem.

kapásból azt gondoltam, hogy ha debrecen a "kálvinista róma", akkor a legyen benne egy "zsidó vatikán". abból indultam ki, hogy minimális számú zsidó intézmény kell. de annak le kell fednie majdnem teljesen a hagyományos zsidó közéletet. tehát egy elég kompakt hitközséget kell építeni. félreértés ne essék nem azt mondom, hogy ez valami nagy találmány volt. úgy képzeltem, hogy területi lehatárolásra van szükség. ahogyan a vatikán is elkülönül rómától. csak persze ezt nyitottabbá és világiassá kell tenni. mert egy reformált zsidó hitközség nyilván ilyen. annak ellenére, hogy a zsinagóga ortodox. az ünnepnapokon lehet szigorúan őrizni a hagyományt. de a hétköznapokon nem feltétlen kell. persze lehet így is. és lehet úgy is. de nem szabad teljesen elszeparálni a lakosságot. ezen a pausz papíron a zsidónegyedben a szórakozóhely neve ez volt: "zsidókert". amikor ezt nem zsidók látták, akkor azt mondták: ezt már azért mégse kellene. ezen nem csodálkoztam annyira. azon már inkább, hogy másik oldalnak megpendítve azonnal lefasisztáztak. mert ez egy gettó. persze, hogy az. de amúgy nem a debreceni zsidósággal van a probléma. sokkal inkább a pestiekkel. ott se mindenkivel. ha én zsidó lennék, akkor azt mondanám, hogy ezen nép számára a legnagyobb kihívás, hogy mindenféle nemzethez meg kell tanulni alkalmazkodni. ha én zsidó lennék, akkor azt mondanám, hogy nekünk nem téríteni kell. az a keresztények dolga. a zsidó színésznek úgy kell tudni játszani a pusztában, hogy az tessék a parasztnak. tehát nem szabad abból kiindulni, hogy a magyarok a hülyék. hanem össze kellene csiszolódni. de ez nem sikerült. lehet vitázni azon, hogy ezért a helyzetért ki a felelős. de ez olyan, mint amikor a szülők a válás előtt arról vitáznak, hogy ki tehet mindenről. nem gyűlölök senkit se csak azért, mert zsidó. persze ez ügyben én is elbuktam. mindenki elbukott. most mit csináljunk.

2016.02.27. 00:54:10

@neoteny:
egy egyszerű dolgot mondok. a zsidó baloldal ordítja, hogy orbán miért a focit támogatja. csakhogy a teva is a focit támogatja. persze ilyenkor az a válasz, hogy az egyáltalán nem közpénz. dehogynem. részben azért, mert közösségi célt szolgál. részben pedig azért, mert a teva termékeinek megvásárlását az állam jelentős mértékben finanszírozza. tehát az félig közpénz. orbán is azt mondja, hogy ő legfeljebb csak kapacitálja a cégeket, hogy ajánlják fel a pénzt a focira. nem volna muszáj. a teva 2006 óta támogatta a focit. ha én lettem volna a marketingesük, akkor közgyógyellátásra szakosodott "teva patika" nyílt volna. de csak abban a városban, ahol gyár is van. ez nem nagy kiadás. azért, mert az állam majdnem teljes egészében támogatja. és ezek után a népek másik városban irigykedve mondják, hogy jaj de jó, hogy ott van a teva. de ez nemcsak gazdasági, hanem egy kulturális projekt. ez arról szól, hogyan tudnak létrehozni egy városi hálózatot vagy alhálózatot telaviv központtal úgy, hogy ezt a népek nemcsak elfogadják, hanem megkedvelik. ez nem kizárólag arról szól, hogy a kinek lesz nagyobb haszna a számolótáblában. az sem mellékes. de ez nem az a klasszikus globális kapitalista szemlélet. persze lehet, hogy ez egy hülyeség. mert pontosan értem, hogy elvben egy totálisan centralizált termelés kellene. egy óriás gyógyszergyár. és totálisan decentralizált fogyasztás. de ha a népek a helyi piacokat el kezdik védeni, akkor ez nem működik. de nincs kőbe vésve, hogy nem lehet védeni. az unió hozhat egy határozatot. orbán kiáll, hogy ő a magyarokat megvédi. a finn miniszter azt mondja, hogy népszavazást tartanak arról, hogy a magyarokat rúgják ki az unióból. tartsanak. az a demokrácia, hogy ehhez joguk van. vonják meg a támogatásokat. a magyar boltokban nem lesz egyetlen vámmentes nokia telefon. és lesz mindenféle olcsó kínai. képtelenek lesznek eladni bármilyen finn terméket. finlandia vodkára annyi adót rakunk, hogy ne érje megvenni. olcsóbb lesz a stolichnaya. szerintem arra magyarországnak fel kell készülnie, hogy ilyen kereskedelmi háborúk lesznek. és innentől kezdve az állam szintjén leginkább egy szövetségi kapcsolattal termelni. attól a városok szintjén el lehet térni. szerintem a gazdaság befelé fog záródni. a teva is abból indul ki, hogy ilyen nem lesz. ez egy hülyeség. ők majd szétverik egyiptomot, szíriát és irakot. nekem zsidók mondták, hogy majd szétverik ukrajnát. és majd a teva odamegy termelni. menjen oda. ukrajnát is szuperjól csinálták. nem értik, hogy nincs generikus megoldás. az adott etnikumra kell szabni a gyógyszert. azt kell megnézni, hogy egy-egy leszármazási sor miféle hibákat szedett össze. illetve egy adott környezet milyen ártalmakkal jár. és egyre inkább ehhez kell igazítani a termelést. nem az egyénre. mert a személyre szabott orvoslás egyelőre nem lesz tömeges. hanem a populációkhoz igazodnak. de ez nem egy nagy felismerés. ez majdnem nyilvánvaló dolog. na, mindegy. tényleg csak kísérteni jöttem vissza. majd hallgassátok meg béndek péter videóüzeneteit. iratkozzatok fel a youtube csatornára. és szavazzatok a pkp jelöltjeire és a listára. viszlát.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.27. 02:32:15

@unionista᠍:

"egy egyszerű dolgot mondok."

Dave Johnson is egy egyszerű dolgot mond: hogy Katy Perry valójába JonBénet Ramsey.

news.yahoo.com/reasonable-conspiracy-theory-claims-katy-190927142.html

2016.02.27. 10:13:08

@neoteny:
demokrácia alapja a közgondolkodás. ami valójában egy közösségi érzület (common sense). és ez elég erősen kötődik nyelvhez, kultúrához, államisághoz. a magyarok többsége provinciális módon gondolkodik. tehát én éppen azért nem lettem és soha nem is leszek politikus, mert a gondolkodásom nyitottabb az átlagnál. ha debrecenben a zsidók nem akarnak zsidónegyedet és egyébként a debreceniek többsége sem akarja, akkor a demokrácia játékszabályai szerint fel lehet rajzolni a pauszpapírra. a valóságban azonban nem nagyon lehet megvalósítani. mert nincs hozzá ember. a közakarat ennek majdnem az ellenkezője. de mindkét oldalról. tehát a zsidók részéről is.

budapesten sem akarják, hogy legyen saját kisebbségi önkormányzatuk. mert ebben az esetben arányos képviseletet kapnának. és a zsidóságnak szent meggyőződése, hogy nekik a hatalomból az átlagosnál több jár. azért, mert ők egy kiválasztott népcsoport. ők fogják modernizálni a magyarságot, vagy ők fogják vezetni a cigányságot. a magyarok többsége azt mondja, hogy köszönik, de ezt a szolgáltatást nyújtsák a zsidók a piacon. mérő lászló tudományos ismeretterjesztő. írjon könyveket. azt megveszik. azt a parasztgyerekek is elolvassák. de nem azért amiért képzeli. mérő azért érdekesek, mert ő éppen nem a közérzületet találja el. arra orbán viktor érez rá leginkább. de igazán ő sem érti. mérő szinte egyáltalán nem. amit megért belőle azt inkább megveti. persze mérő intelligens és azt mondja, hogy abban is biztos lehet valami, ami jó. csak valamiért azt nem sikerül ráérezni, hogy micsoda. mérő azt mondja, hogy oké. nem akar miniszter lenni, vagy szakállamtitkár. nem kér a főhatalomból. azt szeretné, hogy viszonylag szabadon taníthasson a tanszékén. ehhez esetleg közpénzt is szeretne. de nem túl sokat. persze ezt ő úgy éli meg, hogy fülét farkát behúzva kell élnie a hazájában. amit szeret, mert úgy egyébként nyilván kedves emberek a tanítványai, nyilván népszerű egy népszerű előadó, stb. de ezért attól is kell félnie egy nagyon kicsit, hogy körbeállják ostoba emberek. és azt mondják neki: mit akarsz itt te zsidó. ez itten magyarország. a magyarok országa. mária országa. és ha vitába bonyolódik, hogy rendben. de mária történetesen miriam nevű zsidó asszony volt. a legenda szerint legalábbis, akkor a vita még inkább irracionálissá válik. mert mérő nem érti az alapvető erkölcsöt. azt, hogy a nőiségben nem illik kihangsúlyozni származást. a férfiasságban illik. tehát ha betartáná az illemet, akkor azt kellene mondania: igen, zsidó vagyok. de most engedjetek tovább. persze ilyenkor jó esetben azt mondanák neki, hogy takarodjon innen. és rosszabb esetek is voltak a történelemben. amit mérő nem ért, hogy az "ez itt", "itten". nem érti, hogy a magyar közgondolkodásban a röghöz kötöttséget, a lehatároltságot. ezt fel akarja számolni. holott ehhez alkalmazkodnia kellene inkább. azt mondani, hogy oké, akkor legyen egy kis rész a városból, ahol a zsidók vannak többségben. és a gyügyei parasztok majd azt mondják. itten van a meggy. kilója ezer forint. mérő azt mondja, hogy igen, de a zsidónegyeden kívül csak hatszáz. veszek másfél kilót ezerért. ilyenkor a paraszt elgondolkodik, hogy másfél kilóért csak kilencszázat kapna. ez a zsidó ezret fizetne. ezért azt mondja, hogy itt a másfél kiló. és még rá is pakol a nagyszerűből. azért, hogy a másik lássa, hogy kivel van dolga. nem akarja ő becsapni, de elvárja, hogy őt se csapják be. és ne kezdjenek el mesélni arról, hogy az igazságos elosztás, hogy megveszem a termelőtől hatvanért, eladom a fogyasztónak hatszázért. mérő megmagyarázza, hogy így működik a szabad piac. és a gyügyei paraszt elhibázza. és nem érti, hogy a zsidóként a saját törzsi gondolkodását erőlteti a népekre. és úgy fair, hogy ezt a paraszt is érvényesítse. többségi alapon jelöljék ki a zsidó és zsidóbarát közösségek földrajzi határait. építsük meg a gettókat. ezek után teremtsünk szabadságot és ne bántsunk senkit se.

csakhogy most olyan a közhangulat, hogy ez mégse működik. mert erre az egyik oldalról azt mondják, hogy amerikában ennél sokkal nagyobb szabadság van. oké. lehet menni amerikába. nincs megtiltva. a másik oldalról azt mondják, hogy megvesszük a repülőjegyet is. mert az úgy nem megy, hogy a főváros teljesen mást akar, mint az ország egésze. az úgy nem megy, hogy a főváros szemben áll a vidékkel. a kormányzati negyed szembe fordul a néppel. ezt hívják úgy, hogy diktatúra. és ez abból adódik, hogy budapestet idegenek lakják. csakhogy az ország (a kárpát-medence) az etnikai megosztottsága és a folyamatos idegen uralmakból következően nem elég fejlett. túl nagy a lemaradás. ezért egy szövetségesre szükség van. a dunai németek. azt még esetleg megengedjük. és erdély peremvidékén a keleti szászokat. ezen túl a szomszédokkal kell jóban lenni a kistérségekben és a térségi központokban. és hogy miért? mert errefelé ez a szokás. úgy szoktuk. ezer éve. azért.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.27. 10:32:36

@unionista᠍:

"elvárja, hogy őt se csapják be. és ne kezdjenek el mesélni arról, hogy az igazságos elosztás, hogy megveszem a termelőtől hatvanért, eladom a fogyasztónak hatszázért"

Nincs becsapva senki: a gyügyei paraszt is eladhatja hatszázért a fogyasztónak. Hogy nem a portája kapujában? Kellemetlen.

tamas11 2016.02.27. 11:30:46

@unionista᠍:
Tudjuk, hogy a te szemedben az antifasiszta farok csóválhatja a demokrácia- kutyát, de számolni kell azzal, hogy inkább fordítva van, annak ellenére, hogy így nem örömteli az a farkcsóválás. ( A dem. gondolatnak van nagyobb tömegvonzása, vagy nagyobb a taszítása egy történelmi iszonyatnak?).
A mi példáinkban a demokratikus gondolkodás alapértékeként még mindig jelen van a szolidaritás, és ez a norma hasonlóképp érinti, mintegy utoléri az ilyen-olyan közösségek elleni vétségeket. A jelenetekben ezekután nem az a közös, hogy kiféle Moldova, meg Heller, hanem hogy vagyunk néhányan akiknek ez a "téma" nem sikkad el, és nem lökdössük vissza származási , "biosz" kérdéssé.
Nem a származásközösség , hanem az erkölcsi érzék dominál,
Ahogy korábban írtad is:
---" ideig megéri majd a zsidó kártyával játszani. ebből következően aki most oviba megy az még a balkánon fog felnőni. ez az, ami problémás. mert tényleg csak néhány eszelős miatt játsszuk ezt a játékot."

M illumino d immenso 2016.02.27. 13:20:12

Nos, egy lehetséges magyarázat arra, miért is jutott oda a PKP, ahova ...

idéznék egy kommentet egy posztról, neve alapján joggal vélhetem, hogy a PKP egyik prominense ő most is:

nyugatifeny.blog.hu/2016/02/26/fideszes_sztarok_ezt_akartatok_110
**********************
' Hidvégi Mihály
2016.02.27. 12:13:32
@Komoj László: Baszd meg az anyád, ha nem tudsz mást, mint a húgy helyett a szart választani. "'
***********************

Kell még valamit mondanom, mit is jelent a PKP 'konzervativizmusa'?

2016.02.27. 13:21:08

@tamas11:
én azt gondolom úgy jó, hogy a társadalmat elsődlegesen a biológia (az élettan), a gazdaságot a földrajz, a kultúrát a nyelv mozgatja. és nem akarunk a népekre ráerőltetni valamilyen istenverte filozófiát. csakhogy a probléma az, hogy ez kinek micsoda. mert ami az egyik embernek belső késztetés, az a másik külső kényszer. és persze az emberek nagyon hasonlóak. a populista politika ezeket különbségeket képes felerősíti. a tömegmédia képes eltorzítani. és azt a különféle nagyhatalmi érdekek tovább bonyolítják. és most ezek a hatások egyszerre jelentkeznek. és szerintem mindenki a saját ősiségéhez próbál visszanyúlni. ami persze lehet egy eleve kevert identitás. de úgy tapasztalom, hogy magyarországon nagyon sok a natív. tehát a kárpát-medence valójában nem egy nagy olvasztótégely. a népek nem olvadtak egybe, hanem egy szigetszerű, töredezett világ jött létre. mondok egy példát. debrecenből közvetlen vasúti vonal nem vezet szegedre. cegléden keresztül lehet átszállással eljutni. az észak és a dél-alföld központja között nincs közvetlen vasútvonal. ezek egyetemvárosok. de népek nem reklamálnak. mert ezt annyira debrecen se akarja. és szeged se. mert az onnantól kezdve két hasonló földrajzi adottságú régió között élesebb versenyhelyzet alakulna ki. de a két keleti régióközpont a főút egy része a régi szekérút. kecskemét és szolnok között közvetlen főút sincs. kiskunság és a nagykunság központjai.

te azt gondolod, hogy a gazdaságszervezésben ez az tájegységi igazodás egy olyan visszalépést eredményezne, amit az ország lehet, hogy túl sem él. mert ez a legjobb esetben is valamilyen állatias agrárlogikát, birkaszeméletet erőszakol ki, ami esetleg sokak számára jól hangzik, nagyon tradicionális, de a fejlett világ nem így működik. amerika sem. és a fejlődő ázsia sem. metropoliszok vannak. és abból megarégiók szerveződnek. és ezek a gazdaság motorjai. kína éppen azért fejlődött olyan erőteljesen, mert nem a rizsföldekre alapoznak. csakhogy szerintem az van, hogy magyar paraszti, jobbágyi és köznemesi logikát nem lehet mellőzni. szerintem az van, hogy az őseurázsiak többsége a génjeikben hordozzák etnicizmust. nem lehet kikapcsolni. mert eredendően semmi sem filosz, hanem biosz. csak persze ez nem jelent determinációt. hanem protestáns nyelvezetben inkább csak predesztinációt. előzetes céltételezést. tehát nem arról van szó, hogy nem számít, hogy honnan jövünk. nagyon is számít. csak a zsidók nem akarnak visszamenni a sivatagba. mert az még a pusztánál is rosszabb. pedig annál nagyobb sivárság nem nagyon van. se hegy, se folyó, se völgy, se semmi. minket még úgy neveltek, hogy amikor a gyerek először kezdi eszmélni a környezetét, akkor elmondták: a hortobágy egy csodálatos dolog. és azt mindenki elképzeli, hogy egy fantasztikus mesevilág. majd felültetik a gyerekeket a buszra. leszállnak. és azt mondják: ez hortobágy? itt nincs semmi. és innentől kezdve jön az, hogy találd meg a csodát. és tanuld meg, hogy mindent fel kell építeni. budapesten beleszületsz a készbe. és megtanulod, hogy ez jelentős részben a zsidóktól ered. csak a zsidókkal lehet metropoliszt építeni. ez a budapesti iskola. a debreceni az, hogy inkább egy metropólia kellene. és abban lehetnek zsidók. de nem feltétlen kellenek. nekem sanyi azt mondta: ide figyeljél komám. minek ide zsidókert. azt mondd meg: minek. csak a baj van velük. azért, mert ezek nem értenek semmihez se. ezek nem láttak üzletet hátulról, üzemet belülről, birtokot felülről. mert aki látott azokat megöltük. vagy radnótit, aki művészi módon elképzelte. pont azokat öltük meg, akiket nem kellett volna. de a maradékot ki kell zavarni. előbb a kormányból, utána a parlamentből és végül az országból. és ehhez a cigányok kellenek. a cigányvezér orbán. és tartok tőle, hogy neki van igaza. utána maradnak a németek. és a németrómainak mondott zsidókeresztények. debrecenben a görög katolikusok. mert így lehet kiegyezni kárpátaljával. a kisoroszokkal. a ruszinokkal. és még ott vannak a tiszai cigányok. a sok kis járással mi lesz. néhány tökfej kitalálja, hogy meg van haladva. a dunántúl lehet, de a tisza mellékén nincs meghaladva. minden járásba rendes rendelőintézet és tiszti főorvos kellene. a doktori cím mellett nemesi rangot kell adni. mert őt választottuk a járásban. nemzetes uram. a doktornő, doktorné a nemzetes asszony, asszonyság. minden tankerületbe választott főigazgató kellene. báró vagy bárónő. tekintetes, nem kockás inges. és ha végigmegy a tankerületben, akkor a gyerekek vigyázzban várják. felemelt fejjel ha jól, lesütötten ha rosszul teljesítettek a teszten. olyankor tudják, hogy iparkodni kell. de ha jók, akkor a bárónő vagy a báróné simogassa meg a buksijukat. ez a végtelen feudális szemlélet van a paraszti hátsó kisagyakban. és erre vágynak a cigányok. arra, hogy a többségi ispán mellett cigány legyen alispán. az ítélőtábla élére főbírót válasszunk. a cigány zászlós a major vagy a colonel feleségével táncoljon a tiszti klubban. és ez is polgári konzervatív világ.

2016.02.27. 14:34:30

@neoteny:
de ahhoz szabályozott kereskedelmi útvonalak kellenek. mert most a felvásárlás a maffia kezében van. lényegében ezek versenyeznek. tehát nem mehet oda akárki, hogy adna érte hetvenet. és nem is nagyon érdemes odamenni ha tőkepiacon többet lehet keresni. tehát gyügyén a felvásárló egy magyar és egy román (cigány). azért, mert ukrán alvilág a cigaretta és az üzemanyag csempészésből él. és ezért kárpátalján irigylik szatmár gazdaságát. azt, hogy ott senki sem éhezik. a kelet közép európai mezőgazdaságnak az kellene, hogy legyen agrártőzsde bécsújhelyen vagy bécsben a dunánál. ahogyan értéktőzsde van frankfurtban a majnánál. a monarchia kis-nemzetei újra összaálljanak. tegyünk rendet a balkánon. és ezt mostanában kezdi érteni ausztria. a magyar mezőgazdaságnak az kellene, hogy legyen kaiser és könig. monarchia szeszipari vállalat. a tipikes, fuszikos, hulló gyümölcs se vesszen kárba. ebben lehetnek zsidók. de mi azt akarjuk, hogy az unicum egy nemzeti védjegy legyen. a gyügyei meggy, a finomszemsz és a gyógynövények egybeforrjanak. a zsidók álljanak a parasztok mellé. ha valaki erre lélekben sem képes, akkor meneküljön az országból. nem a parasztok fogják őket kiűzni, hanem a cigányok. ők lesznek a közvetítő nép. zárványból szórvánnyá alakulnak. a zsidók pedig a kis közösségekbe bezáródnak. az egyik bekerül a főhatalomba, a másik kikerül onnan. a dunántúli németrómai keresztény kerületek összezárhatnak az újpogányokkal szemben. ha a fővárosi zsidóságot védik, akkor elbuknak. lehet, hogy én belemagyarázom ebbe ezt a trónok harcát. és persze tudom, hogy a világ bonyolultabb annál, hogy a közéletet egy kommentbe bele lehessen sűríteni. a zsidókeresztény köztársaság bukott el. a zsidó baloldal és a keresztény jobboldal. nem a többségi liberális demokrácia. hanem egy kisebbség hegemónia kísérlete. orbán ezt nyílt alvilági módszerekkel veri szét. de ez nem független a közakarattól. ha a jobboldal a következő választást is alkotmányos többséggel nyeri meg, akkor az eddigi rendet szinte teljesen felforgathatja. ha ausztria és bajorország mellé áll és a visegrádi együttműködést lazán összetartja, akkor nyerhet. ha nem, akkor összeomlás következik. de ebben az esetben a hagyományos elnyomó orosz és a török kapcsolatok erősödhetnek. a közvélekedés az, hogy ők még mindig jobbnak, mint az egyesült államok, vagy nagy-britannia. mert akik ezeket igénylik, azok nagyrészt kivándoroltak. ők kívülről nem értik, nem érzik át a változást. és még marad svájc. ők nem akarnak ebbe a konfliktusba belebonyolódni. lapítanak, mint szar a fűben. tehát mint rendesen félszövetségesnek marad ausztria és a dunai németek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.27. 15:02:29

@unionista᠍:

"de ahhoz szabályozott kereskedelmi útvonalak kellenek. mert most a felvásárlás a maffia kezében van."

"egyetlen népcsoporttal van probléma"

kiazmarmegint 2016.02.27. 16:47:58

@unionista᠍: Az az erveles, hogy "most azert van a fidesz, mert nincs jobb", egyre inkabb ugy hangzik, mintha 1984-ben mondta volna az MSZMP. Akkor sem volt mas kormanykepes ero.
Az erveles a he'ten maga a fidesz cafolta meg azzal, hogy olyannyira megijedt a nepszavazasi kezdemenyezestol, hogy azt me'g toluk is szokatlan bunkosaggal haritotta el. Mint 1985-ben az MSZMP a spontan jeloltek jo reszet. Ha tenyleg nincs mas ero, mitol felnek? Attol, hogy egy nepszavazast elveszitenenek, az ellenzek megerosodne, es foleg, kiderulne, hogy a fidesz legyozheto. Csak mennyisegi kulonbseg van akozott, hogy most mennyire lejt a palya, es hogy 1984-ben mennyire lejtett.

2016.02.27. 18:04:45

@neoteny:
a maffia a piac szabályozatlanságának következménye. a liberális értelmiség felháborodik ha húsz kopasz kigyúrt fickó a választási hivatalban odaáll az időbélyegző elé. azért, hogy amint megnyílik a törvényi lehetőség egy adott ügyben ők adhassák be először a saját népszavazási kérdésüket a választási bizottságnak. tehát erőszakmentesen, de mégis csak erőnek erejével szereznek versenyelőnyt a politikában. ez felháborító. rendben, de szabályozás hiányában a nagybani piac is hasonlóan működik. ez a húsz kopasz másnap odamegy. "farkastörvények" uralkodnak. persze lehet mondani, hogy ezt megérdemli az, aki nem szerzett diplomát. főleg kelet-magyarországon. miért nem ment nyugatra. rendben de erre a paraszt azt mondja, hogy a politikai diktatúrát megérdemlik a bölcsészek, vagy a zsidók. tehát először társadalmi csoportok kerülnek szembe egymással. és ez kap egy gellert. a nép keres egy bűnbakot. a kisebbségek kerülnek célkeresztbe. a cigányok, de ők sokan vannak. a melegek, de ők minden közösségben ott vannak. zsidók, de ők rendkívül jó érdekérvényesítők: a külpolitikában, a médiában, a tőkepiacon. és ez sérül. részben azért, mert maga a zsidóság sem egységes. a hatalmi harcban a zsidó jobboldal nekimegy a balnak. az atlanti és a transzatlanti (nato, imf, eu) befolyás csökken. a német néppárt is támogatja orbánt. az unió valamelyik különadó ellen hoz egy döntést. erre varga pénzügyminiszter kiáll és azt mondja: a kormány vállalja a vitát, megvédi a magyar embereket. elvben végre kellene hajtani a döntést. erre azt mondja, hogy hajlandóak vitázni. persze ha kell, akkor kitalálnak egy újabb adónemet. és az unió évek múlva eldönti, hogy ez sem felel meg. ez így nyilván nem működhet tartósan. de az sem, hogy brüsszel rendre a nemzetek érdekeivel szembemegy mondván, hogy a multinacionális vállalatok és a nemzetközi pénzkartell érdekei szentek és sérthetetlenek. az eu gazdasági értelemben elbukott. nem egyszerűen a támogatásokat kellene megvonni, hanem a gazdasági megállapodásokat kellene újratárgyalni. és kisebb föderatív egységeket létrehozni. tehát mondjuk ebbe a térségbe bajoroszág és ausztria adja a pénzt. és ebből következően elsősorban a német és osztrák cégek érdeke érvényesül. finnország ne adjon egy fillért sem. de ne várja, hogy vámmentesen behozhatja a nokia telefont. ez esetben kell egy magyar-német-(szlovák) telco komáromban. akár dél-kelet ázsiai alkatrészekre alapozva. a britek ne adjanak segélyt a magyaroknak. de ebből az is következik, hogy magyarországon nem lesz vodafone. német-magyar félállami telekom kell. és azt átalányban beárazzuk. irmuska azt mondja, hogy lenyúltak tőle 420 forintot. mondom neki, hogy itt az van, hogy elő tetszett fizetni wap szolgáltatásra. de olyan már szerintem nincs is. mondom neki, hogy biztos el tetszett küldeni egy sms-t. de ő nem tud sms-t küldeni. ő fölveszi és lerakja a mobilt. a táblagépen is csak benyomja az internetet. ami számára a startlap.hu. az van beállítva. bemegy az ügyfélszolgálatra. azt mondják neki, hogy fizessen 5000 forintot a szerződésmódosításért. de előbb még 1500 forintot, mert ennyibe kerül egy részletes kimutatás, ami alapján módosíthat. elmagyarázza, hogy nem fog fizetni. nem módosít. levontak tőle 420 forintot. és kiegyeznek abban, hogy nem vonnak többet de ebben a hónapban lehet, hogy mégis. mert a van felmondási idő. irmuska azt mondja, hogy ki kellene őket zavarni az országból. én értem, hogy a különadókat így hárítják át. rendben van. de az is, hogy nem kellenek multik. hanem lépjenek a helyükbe félállami szövetségi szolgáltatók. a többi mehet a picsába.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.27. 18:54:57

@unionista᠍:

"a maffia a piac szabályozatlanságának következménye."

"egyetlen népcsoporttal van probléma"

Moin Moin 2016.02.27. 18:59:05

"Az én csatornám" - Volt már ilyen: a '70-es években, Komlós Jánosnak. További infó itt: www.youtube.com/watch?v=eq4j8QjGnl4 - 4:00-tól 4:20-ig!

:-)

2016.02.27. 19:12:03

@kiazmarmegint:
a fideszt jelenleg egy fidesz2 győzheti le, vagy esetleg egy jobbik-lmp koalíció. önkormányzati szinten a függetleneknek van esélyük.

nekem van elég erősen mszp szimpatizáns kisvárosi ismerősöm. ahol a boltos is a fidesz polgármester rokona volt. szóval épült a diktatúra. a polgármester országgyűlési képviselő lett. a fideszt támogató pap korábban nyugdíjazta magát. azért, hogy polgármester lehessen. a baloldal azt csinálta, hogy eldobta az mszp logót. és függetlenként legyőzték a fideszt. és ezek után persze egyezkedni kénytelenek. de valahogy megoldják. szóval ezt egy kisvárosi, kistérségi környezetben nagyon sokszor el lehet simítani valahogy. vagy úgy, hogy mindenki fideszes lesz, vagy úgy, hogy a jobbik kerül többségbe, vagy úgy, hogy a baloldaliak sikeresen függetlenednek.

egy szimpla etnikai szembenállás van. van a zsidóbarát baloldal. ők a szocik. a zsidó liberálisok. a libsik. és a zsidókeresztények. a konzik. ez egy férfiági eredet. (filo) szemita klánok által szervezett bankok, média, alapítványok, filozófiai intézetek, jogvédők faji alapon állnak szemben a többségi magyarokkal. tamás gáspár miklós faji alapon akarja megszervezni az új tanácsköztársaságot. csak nem olyan erőszakosan, mint 100 évvel ezelőtt. és csodálkozik, hogy ugyanez megy a másik oldalon. ez az elit a 20. századot akarja újrajátszani. és nyilván mindkét oldalt le kellene váltani. de azt nem lehet, mert akkor anarchia lenne. tehát választani kell. az egyiket felszámolni, a másikkal helyi szinten kiegyezni valahogy. és egyébként az antiszemitizmusról a mainstream médiában nem szabad szót sem ejteni. mert szó sincs arról, hogy minden zsidó ugyanolyan. de itt bizony arról van szó, hogy egy sémita hegemónia kísérlettel megy szembe a nemzet. azért, mert ezek az emberek szimplán hazaárulók. nincs semmiféle magas filozófia a birtokukban, a törzsi sémi szemléletből faragnak uralmi ideológiát. és erre mondja a paraszt, hogy ennél az uradalmak is jobbak lesznek. modern kori nemességre van szükség. és ahhoz nem kellenek zsidók. erre mondja a tanító ismerősöm, hogy választott báró vagy bárónő kell a tankerületbe. nem kockás inges, hanem méltóságos. vármegye kell. persze lehetnek uniós határmegyék vagy határkerületek. zemplén-zemplín. a cigányok lesznek a kelet-közép európai közvetítő. globális méretekben az internet. magyarországon a zsidó nép fölösleges. a zsidó kultúra fölösleges. akik igazán jók voltak közöttük azokat megöltük. ami megmaradt az nem alkalmas magyar közéleti szerepre. mivel nemzetellenesek. nem részei a szaporodási közösségnek. ezért élték túl a népirtást. nem bíztak a magyarokban. akik bíztak azokat a nácik megölték. persze van néhány arc, aki kivétel. polgár juditot nem fogják elűzni. de lehet, hogy a két testvére után megy izraelbe. de orbán nélkül is megteheti. mérő lászló azt mondja, hogy éppen a kreatív ipart építik le a munkaalapú társadalommal. a kreatív ipar ne hagyja magát, vagy nem elég kreatív. ahogyan az egyik oldalon mindenért a zsidók a felelősek, a másikon mindenért orbán. bekapcsoltam a tévét. puskás akadémia (felcsút) - videoton meccs ment. a szpíker, mint észak koreában. tolta, hogy orbán viktor az akadémia alapítója, mészáros lőrinc polgármester urat születése napján köszönötték a díszpáholyban. bármit megtehetnek. mert a jelenkori közélet alapja egy etnikai konfliktus. a (filo) szemita-antiszemita szembenállás. előbb ezt a dominót kell felborítani. aztán az egy kérdés, hogy mi borul utána. persze lehet, hogy az ellentábor győz. mert az eu/imf/nato triónak fegyvernemek tárháza elég széles. ha orbán maga mellett tartja a bajorokat, maga mellé állítja ausztriát akkor lényegében jaltai konferencia churchill javaslatával állhat elő. azzal, hogy legyen egy északi és délnémet érdekszféra.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Duitslandchurchill.png
persze az is lehet, hogy a dunai németek is eleresztik a térséget. de ebben az esetben orosz tankokat tolnak a seggükbe. ezekről szól a közélet. a piacok újraosztásáról. ehhez képest majd pukli istván, vagy kicsoda leváltja orbán. mert a tinik összeszerveződnek a fészen és tolnak egy szelfit kockás ingben. mert lehozza a 444. nem mennek hétfőn iskolába. oké. de utána jön kedd. de felőlem ne menjenek akkor se. és mi lesz utána. mi a korszakos politikai ötlet. mi a rendszerváltó terv. az üres lózungokon túl, mi az intellektuális teljesítmény. a cicás gifek? jó lenne ha tévednék és a belvárosi zsidó csúcselit előállna valamivel, amire a gyügyei paraszt azt mondja: hö. ez kell ide. de egyelőre nincs ilyen. és szerintem ebben az évtizedben nem is valószínű. mert azt is el kell magyarázni, hogy a magyar választók nem nyújorkban vannak. szóval egyelőre várjuk azt a közéleti szuperembert, aki gatyába rázza az országot.

2016.02.27. 19:19:10

@kiazmarmegint:
hja, és továbbra is nyitott vagyok arra, hogy miféle szembenállás ez. ha nem (filo) szemita/nemzetellenes-nemzeti/antiszemita, akkor micsoda.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.28. 03:17:41

@unionista᠍:

"szóval egyelőre várjuk azt a közéleti szuperembert, aki gatyába rázza az országot."

Azt várhatjátok.

Svájcot melyik "közéleti szuperember" "rázta gatyába"?

2016.02.28. 11:01:33

@neoteny:
mondjuk svájcban zwingli és kálvin nyomán átalakult az egyház. vagy bismarck gatyába rázta németországot. magyar közélet ettől nagyon távol áll. a legutolsó ellenzéki vezető pukli istván, akinek persze igaza van abban, hogy a magyar oktatás problémás. de azt ő sem tudja, hogy mi a megoldás. illetve amit kínál (a majdnem teljes decentralizáció: intézményi autonómia és szabad piac) az magyarország nagy részén (a fővárososon és a bécs-budapest korridoron kívül) ugyanúgy nem működik, mint a jelenlegi (teljesen centralizált) rendszer. ha ezt kisarkítom, akkor a gyügyei paraszt ül a lócán a tyúkszaros mackónadrágban. lehet, hogy nem tetszik neki a magyar közoktatás. keres a gyereknek egy kockás inget. azt mondja, hogy ne menjen hétfőn iskolába. azt kérdezi: mi lesz kedden? az rendben van, hogy tiltakozunk. de mi végre azon túl, hogy vesszen orbán.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.28. 12:41:47

@unionista᠍:

Ja, Zwingli meg elesett a kappeli csatában, olyan jól "gatyába rázta" Zürichet.

Bismarck meg "gatyába rázta" a Német Birodalmat, hogy aztán Wilhelm II jól kirúgja a kancellári pozíciójából és egy világháborúba vigye az egyesített németeket.

"a majdnem teljes decentralizáció: intézményi autonómia és szabad piac) az magyarország nagy részén (a fővárososon és a bécs-budapest korridoron kívül) ugyanúgy nem működik"

Miért ne működne?

tamas11 2016.02.28. 14:58:28

@unionista᠍:
emlékeztetsz arra, amikor a lóversenyek résztvevőit beolvassák:

"1-ES PÁLYÁN: Néplélek
LOVAGOLJA: Unionista"

Torgyán mondta a parlamentben, hogy a kisgazda mentalitás testesíti meg a magyar néplelket (ezért kiválasztott a helyyzete a parlamentben).
Azóta: se kisgazdapárt, se torgyán, a néplélek, kisajátítás alatt.
Nem mellékes, hogy Torgyán is a fidesz hátán jutott oda, ahol elmondhatta a néplelkét, dzsentri kisvárosias ügyvédként, és aztán ugyanazon erő talpára ragadva kerülhetett ki onnan.(Kellett egy jó ügyvéd, oszt' jónapot...)
Még komolyabbra fordítva a szót. Az általad oly gyakran hivatkozott genetikára alapozott (?) mentális (?) többség (?) eredete sokféle. Ezért nem is foghatók fel tényleges többségekként.
A csoportképző elemeket csak ötletszerűen sorra véve:

1. Kötődés a nemesi-feudális Magyarország utóképéhez (látványosan, vagy a tulajdnaik által)
2. Maradványértékű hitéleti hagyományok által
3. genetikai alapú hivatkozásokkal élve

Torgyán említése azért alkalmas a helyzet megvilágítsásra, mert OLYAN, mintha hasonló helyzet lenne,de ezenközben UGYANAZ van : fikció, ezúttal a te tudatodban. A buktákat hanyagolod., nálad csak SAnyi lehet durva, vagy kirendelt túlhülye.
Talán emlékezel a győri pedagógusházaspárra, akaiket felidétztem neked..
Ők például miért ne lehetnének többség?
Nézzük végig statisztikai alapon közelítve, a népességet ( a pontatlanság ezúttal nem okozhat hibát a következtetésben). (10 milla magyarból kiindulva)

- Van kétmillió gyermek, akik jogilag cselekvésképtelenek, nem nyilvánítanak véleményt

- Van egymillió külföldre ment, illetve oda kijáró, nyomokban sem agrárnépesség,ők másként illeszkednek a foglalkoztatási és nemezeties cselekvési masszába, amire te vulgálirisan hivatkozgatsz.

- Vannak az elégedettségtől inaktívak, akik nem is próbálnak származási-elvi alapon állást foglalni, mert hatalomfüggően tagozódtak be, véleméynük, attitűdjük bevallottan a hatalom függvénye.

- vannak az öregek, nyugdíjasok, akiknek nem változik már a véleményük.
nem genetikafüggő, hanem történelem- sőt emlékezetfüggő.

- és végül a kifejezetten városias, nemparaszti életmódokkal jellemezhető, azt demonstráló csoport

Nos ebbe kéne illeszteni vagy ebből kivenni a Sanyis, Irmuska nénis falausias, állítólagos néplelkes vélelmezett többséget..
Matematikailag is nonszensz, itt kizárólag kisebbségekről lehet szó.

Nem számoltunk a kommunikációs adósságokból jövő, abból fakadó esélyekkel ill. esélytelenségekkel, azokkal akik nem tudják meghangiosítani saját attitűdjdüket létszámarányosan. Még azok sem, akiknek van (lenen) releváns csoportvéleményük, lehetetlen, hogy származásközösségként megnyilvánuljanak.
Ebben a képben gázolsz te előre, azzal a végső tromffal, hogy lehet, hogy van domináns hegemóniára törő befolyás, ami legfontosabb egyedül releváns a napjaink történelmének alakulásában.

Mielőtt besorolnál , magamról is állást foglalok beosztásomat illetően ebben a nemlétező sorban.: Én halálosan sajnálom azokat, akiknek NINCS többsésgük, csak te meg Torgyán) méregetitek ki sajátotokként. Én ugyaniis közéjük tartoznék. Amúgy meg engem is városias Metropolis drukkernek hihetnél, de sorry, idejében önkánt vidékre költöztem ki, és a teraszomon paradicsom ültetéssel próbálkozom. de csak játszom az eszem, nincs termés.

2016.02.28. 15:53:51

@neoteny:
a klik probléma az, hogy mindent központosítani akarnak. egy vidéki tanító ismerősöm mesélte, hogy ő fizette ki a gyerekek fürdőbelépőjét. mert nem fizette ki a klik azért, mert az iskola előzetesen nem kért több helyről árajánlatot. de az iskolában fedett uszoda nincs, van egy strandfürdő van. oda járnak. igen ám, de a szomszédos városban tényleg olcsóbb a fürdőbelépő. de oda elmenni költséges. és iskolabusz sincs hozzá. viszont ha árajánlatot kérnek, akkor a klik esetleg azt mondja, hogy oda kell menni. a megoldás, hogy az iskolaigazgató felhívja a szomszédos város polgármesterét, akit tanított is, hogy szóljon már oda a fürdő vezetőjének, hogy amikor az árajánlatot kérnek, akkor magasabb belépő jegy árat írjanak már.

már a kádár rendszerben próbálkoztak közétkeztetés piacosításával. mi például maszek étterembe jártunk. csakhogy a tulajdonos borzalmas ételt készített, mert akármit adott, annak ellenértékét az állam úgy is kifizeti. és mellette a "cigány" (így hívtuk az éttermest) sósborsszeszes cukorkát osztott azoknak, akik beálltak játékgépezni. a szülők hiába tiltakoztak. a maszek étterem tulajdonosnak pártösszeköttetése volt. a közétkeztetést azért szervezték ki oda. ezek után egyetemi menzán kajáltam. egy "zsidótól" kaptam dolgozói jegyet. mert ő vagy az elméleti tömb büféjében ebédelt, vagy beült az a la carte részlegre. így leesett egy dolgozói menü. amit eladott. persze inkább odaadta. nem nagyon kérte el az árát. azzal jeggyel időnként többen is ebédeltünk. mert a konyhás néni nem nagyon figyelte, hogy ki teszi be a kistányérba az jegyet és ki veszi ki onnan. kivételt képezett ha máglyarakás vagy orosz krémtorta volt. mert olyankor szigorúan felügyelt. felteszem azt nagyon szerette ő és a családja. és a maradékot hazavitte. a késő kádár kori public-private partnership is trükközésekből állt. és persze értem pontosan, hogy ebből azt hozom ki, hogy ebben a sztoriban az egyetlen tisztességes - a "zsidó" - a hibás. mert végső soron mindenki csalt. a párttitkár, az iskolaigazgató, az éttermes, az egyetemen a konyhás néni, a gyerekek.

már akkor elgondolkodtam, hogy mit is kellene csinálni. és arra jutottam, hogy a gyerekek az államtól ne ebédet kapjanak. hanem ebédjegyet. és azt használhassák fel környéken ellenőrzötten. a maszek étteremben, az iskolai konyhán, az egyetemi menzán, vagy ahol tetszik. viszonylag szabadon lehessen válogatni a szolgáltatások közül. de úgy gondoltam (és ma is azt gondolom), hogy az iskolának a kötelező jellegét legalább részben uniformizálni kellene. anyám megvette a faber castell készletet rajzórára. aztán azt láttam, hogy aki a legjobban rajzol annak pont nincs ilyen. és persze értettem, hogy ez azzal jár, hogy ha szétesik a tankönyv ragasztás mentén, akkor mindenkié szétesik. mert egységes. de csak így lehet felelősségre vonni tankönyvkiadót. vagy úgy, hogy minden maszek. csak az úgy nem működik. mert vannak csórók. azt kellene mondani, hogy elsősorban az nyomjon tankönyvet, aki piaci alapú könyvnyomtatásban is jó. a késő kádár korban is volt valami verseny. sőt egyházi kiadó is volt.

csak persze értem, hogy ha az iskolában a kötelező tanszer egységes, akkor így sem lesz feltétlen lesz elég jó. mert a magyar ipar összességében csapnivaló. tehát van amit külföldről kell behozni, vagy kell egy betelepülő szövetségi gyártó. szóval ez a német-svájci típusú szövetségi iskolarendszer gondolata elég régi. nem nagyon hallottam jobbat a közoktatásban. amit te akarsz az valójában magániskola. a közoktatás az, hogy a gyerekeket egy közös platformra tereljük. sanyi haverom szerint a gyerekek rúgják a labdát tisza cipőben. csak az legyen "predátoros".
2.bp.blogspot.com/-sn_Y3BVgFnQ/U_rmjINyXfI/AAAAAAAAWTk/uo-o1UgGCTs/s1600/Adidas-Predator-Accelerator-1998-Boot-Remake.jpg
vagyis egy korábbi adidas modell remake lehet a magyar iskola focicipő. ennek érdekében bérmunkát kell végezni. de ebben az esetben részben a belső piacra termelünk. egy helyről, egy irányból hozzuk gyártókat. mert így tudunk közhasznú üzletet kötni kölcsönösen előnyös módon. az adidas/puma bajorországi. középfrank. úgy, mint a faber castell. tehát nagyjából ez lenne matekórán.
www.faber-castell.com/technical-drawing
és ez rajzórán.
www.faber-castell.com/art-and-graphic
és ezt egészíti ki a balatonfűzfői papírgyár. és a gyártelepen részben a németeknek dolgoznak a szülők. és ezek után alapítványi jelleggel faber castell művésztelep a gyerekeknek. ez kicsit olyan, mint a kgst. csak a dunai németekkel. de ez a ruszkikkal is jobban működött, mint a jelenlegi szabad piaci megoldás. és ez valójában félállami. az adidas vagy a faber castell is egy védett belső piacot kap. nyilván ha valakinek nem elég az adidas predator remake, akkor megveheti a legújabb modellt a márkakereskedésben. de a legszegényebb gyerek is kap egy jó átlagost. úgy, hogy ez jó a magyaroknak. jó a szövetségeseknek. a többinek nem jó. ez a modell nem globális optimumot keresi (mint a "zsidók"), hanem a lokálist.

kiazmarmegint 2016.02.28. 16:45:32

@tamas11: Az utolso bekezdesed nagyon tetszik. En is evek ota probalkozom a paradicsommal, es a felesegem folyton kirohog, hogy milyen keves termes van...errefele borzasztoan sok a kartevo rovar.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.28. 16:50:43

@unionista᠍:

"az adidas vagy a faber castell is egy védett belső piacot kap."

Vagyis monopolhelyzetben vannak: ők állapítják meg az árakat is, a béreket is.

És még te bugyogsz arról, hogy kik a hazaárulók ...

tamas11 2016.02.28. 17:01:52

@kiazmarmegint:

én csak unionistát akartam megtéveszteni, hátha besorol az agrárnépességbe, akiknek genetikallag igaza lehet.

tamas11 2016.02.28. 17:06:13

@kiazmarmegint:
a paradicsom persze igaz, csak nincsen...

kiazmarmegint 2016.02.28. 17:14:23

@tamas11: tegnap is ultettem nehany palantat, amikor senki nem latta...

tamas11 2016.02.28. 17:53:40

@kiazmarmegint:

ez egy szerencsejáték, szerencsére nem tiltott.

játszd ki a nacionalista kártyát, ültess olyat, amiről azt hiszik, hogy magyar.
Vagy olyat, aminek a zacskóján athúzott Humprey Bogart van, az ellenáll a krumplibogárdnak

2016.02.28. 18:59:24

@tamas11:
eddig úgy volt, hogy a nagyalföld alkalmazkodjon a kisalföldhöz. mert az utóbbi a fejlettebb. és előbbi úgy is nyilván úgy fejlődhet ha alkalmazkodik. most fordítva van. inkább a nagyalföld logikája érvényesül. de csak inkább. szóval amit orbán képvisel az még mindig nem a többségi logika, de közelít az átlaghoz. persze valójában egymáshoz kellene alkalmazkodni. de az meg nem megy. azért, mert közben a körúton belüli világgal kell vitázni. tudom, a kormányzati negyed is oda esik. velük is vitatkozni kell persze.

az orosz diplomácia magyarországot éknek tekinti. azt gondolják, hogy kelet-magyarország nagyon más tud lenni, mint a nyugat. azért, mert nagyon különbözött 2000 éve a római korban.
cdn3.vox-cdn.com/assets/4822044/RomanEmpire_117.svg.png
németország ekkoriban sem volt egységes. 1000 éve a nagy egyházszakadás esetén is magyarországon keresztül húzódott ez a kulturális törésvonal.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5e/Great_Schism_1054.svg/717px-Great_Schism_1054.svg.png
ekkor már németország egységesebb volt. le is győzték a kalandozó magyarokat egy évszázaddal korábban. és 500 éve a reformáció idején is különbségek adódtak. a a reformáció a tiszántúlon sikeres volt. a dunántúlon sikertelen. sőt még erdélyben is. a szamos és a maros völgyében élő magyarok inkább protestánsak. az olt, ami duna mellékfolyója vidéke vegyes képet mutat. tehát úgy általában a duna adja a főáramot és annak van alárendelve a tisza-medence. ettől is szegényebb. de most valahogy ez a keletiesség kezdett el dominálni. ez a jelenlegi vallástérkép.
unitedprayerforeurope.com/wp-content/uploads/2015/02/religions-in-europe-map.png
németország nem egységes. és svájc sem. de ők valahogy kiegyeztek. magyarország nem egyezett ki. illetve volt egy ilyen. 150 éve. de az nagy-magyarországra vonatkozott és az összeomlott. a szabadságharcok (bocskai, rákóczi, kossuth) is magukban hordozták ezt a kelet-nyugat ellentétet. sőt már zrínyi korábban a törökellenes harcokban. vagy akár a mohácsi vész idején. tehát amikor a szabadságért nyugat nem volt rest tenni, akkor kelet volt az. és megfordítva. németországban és ausztriában elég erős az, hogy vannak tartományi választások és nem egyidőben vannak. tehát egymásra reagálhatnak segíti ezt az összehangolódást. magyarországon ezt a szerepet az időközi választások töltik be. de azokon rendszerint még nagyobb az egymásnak feszülés. ezzel csak azt akartam mondani, hogy az etnikai hovatartozás nem csak biológia. de elsősorban az. és még egy csomó minden. amik látszólag össze nem tartozóak. mert diszciplinárisan elválasztjuk egymástól. valahogy mégis összefüggnek. és valamihez közéleti identitást rendelünk. ebből lesz az etnikai hovatartozás. az is "zsidó" lesz, aki nem sémi. engem is le szoktak zsidózni. ezért is próbáltam megérteni, hogy miért. aztán lehet, hogy túlságosan megértettem és túlságosan is megértő vagyok a zsidózókkal. de nem tartom feltétlen gonoszságnak. azt sem, hogy vannak az igazi magyarok és nem igaziak. mert tényleg vannak. abban az értelemben, hogy van többségi nemzet. valakinek legalább relatív többségben lennie kell. az egy hamis beállítás, hogy mindenkinek csak kisebbségi identitása lehet. tudom, hogy ez a (filo) szemita társadalomszemlélet egyik alapállítása de ezeket írja felül orbán azzal, hogy azt mondja: magyarok. és többsége van. relatív többség mindenképpen az övé. és nem nagyon van olyan identitás, ami ezt felülírhatná. az ősmagyar fut be a második helyre. a baloldali a nyugdíjasokkal a harmadikra. és a polgári konzervatív-liberális csak ez után kullog. úgy érzem, hogy nemzetté akarunk válni. csak nem nagyon tudjuk hogy kell.

kiazmarmegint 2016.02.28. 19:21:39

@tamas11: Nalunk paradicsombogar van, zold, mint a levelek, es elbujik a level also oldalara. Csak akkor latod meg, ha leguggolsz. Ha nem veszed eszre, teljesen megeszi a levelet. De te'len kevesebb van, mint nyaron...

explanatus 2016.02.28. 20:40:59

@unionista᠍: Na, beszéljük ki magunkat a youtube időszámításig :) Mivel nagyon szereted a térképeket, itt egy, amit még nem tettél ki.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Africa1940.png

Ne magyarázz bele semmit, pusztán a brit, francia befolyási övezeteket nézd. A két szín szinte lefedi az egész kontinenst. Ez a színkép máig hat és nem elvonatkoztatható a jelen helyzettől.

Látni ezt Cameron mostani EU taktikázásán is. Tárgyalásai pozícióit csak azért nem erősíti meg Falkland-kaland szerűen, mert Brüsszelbe nem hajózhat be. Könnyű neki, mert háta mögött ott a Brit Nemzetközösség. A franciák nagy Magyarország szétdarabolásával élték ki nagyhatalmi gőgjüket Európában, így hozva létre egy olyan régiót, ami hosszú ideig egymással lesz még elfoglalva, amíg föl nem ismerik a gyarapodott országok, hogy területi növekedésükkel lemondtak gazdasági, társadalmi fejlődésükről.

A te álmaid a dunai németekkel vagy svábságodból ered, vagy (hiteddel ellentétben) francia érdekek képviselője vagy, hiszen nem nyújtanak megoldást a térségre. Kimondatlanul az jön ki a mondandódból, hogy csak össze kellene hozni megint nagy Magyarországot. No, ebben az egyben igazad van, hiszen addig nem fejlődhet ez a térség, sem gazdaságilag, sem társadalmilag, amíg vissza nem áll a több mint ezer éves rend. Ez rövid távon az EU keretein belül érhető el, mégpedig úgy, hogy nem kellenek ahhoz a dunai németek. Egyvalami kell, fölismerni, hogy csak így kecmereghetünk ki mindannyian ebből a mocsárból.

Sem a keleti bloghoz tartozás, azaz az orosz megszállás, sem a két világháború közötti egymásra acsarkodás, sem Benes úr nem hozta a térség országait nyerő pozícióba. Egymáshoz képest talán áranyalatnyival igen, de Európa fejlettebb országaihoz képest mindannyian vesztesek vagyunk, a gyarapodottak is.

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/f/ff/Gross_value_added_per_person_employed%2C_by_NUTS_level_2_region%2C_2013_%28%C2%B9%29_%28%25_of_the_EU-28_average%2C_EU-28_%3D_100%29_RYB15.png

És kérlek, ne keverj ide semmiféle bioszt. Ez pusztán egy hatalmát, befolyásár vesztő hatalom (a francia) önös érdekeinek eredménye. A fenti mellékelt térképen az látható, a befolyást vesztett hatalmak újra megpróbálják érvényesíteni azt, ami szerintük nekik jár, uralmuk térségek felett, még ha az milliók Európába özönlésével is jár.

Kerítéssel bár eltéríthető a menekültáradat, de a valós okra nincs befolyással, azaz nekünk megint csak azt a szerepet osztották, amiből nem jöhetünk ki jól. A minden ellen harcoló kormányunk hiába húzta föl a kerítést, a dunai osztrákok mégis kihagyták a balkáni rendezésből. Ebből mi csak úgy keveredhetünk ki nagyobb veszteségek nélkül, ha a minden ellen harcoló kormány helyett olyanunk lesz, amelyik nem pávatáncol, hanem következetesen kiáll érdekeinkért úgy, hogy azokat a szomszédaink, és az EU többi tagországai is respektálják. Ehhez kell a PKP.

2016.02.28. 21:28:45

@neoteny:
lenne verseny. de ebben az esetben egy szövetségi gyártó kiemelt helyzetben lenne. azért, mert gyártósort működtet vagy támogat magyarországon. tehát nemcsak árut szállít, hanem értéket teremt, munkát ad. ez versenyelőnybe kerülne a belső piacon. ez nem teljes monopolhelyzetet. adidas/puma cipőben járnának, fociznának a gyerekek az iskolában. adidas palánkra dobnák a kosárlabdát. lenne egy félállami márkakereskedés minden városban a félállami centrum áruházban. annak egy része közraktár lenne. a közmédiában adidas/puma reklámok mennének. feltéve, hogy támogatják a diákolimpiát. a könnyűipari szakközépiskolában az adidas/puma modelljenin megtanítják, hogy mi az a cipő. és ehhez társulna a tisza. a szövetségi gyártó koncesszióhoz hasonló jogokat kap, de ezért fizetnie kell. minden helyi gyártót ugyanezek a jogok illetnek. jöjjön a nike vagy az asics és ajánljon jobbat. nyilván úgy éri ez meg, hogy mindenki egy helyről, vagy legalább egy irányból jön. és persze fel lehet azt is vetni, hogy egy ágazatba kell-e szövetségi támogatás egyáltalán. mert szomszédsági kapcsolatok is lehetnek. vagy önerőből is lehet cipőt gyártani. a csehek ezt akarják csinálni. a cseh medencét bezárni. ott a baloldal is jobboldali. a lengyelek is erre készülnek. a magyar ipar sajnos gyenge. szóval be kell vonni valakit.

persze lehet mondani, hogy cipőgyár és cipész már nem is kell majd. mert letölthető fájlok vannak és 3d nyomtatók. rendben, de ahhoz kellenek majd igazán a képzett cipészek. mert azokat a modelleket meg kell tervezni. persze lehet, hogy ezek után mindent otthon a garázsban magunknak fogunk gyártani az univerzális mindent gyártó gépen. vagy lesz egy mindent gyártó gyár a holdon? nyilván a kettő között a valószínűbb. az, hogy egy állam vagy egy város magának gyárt ha nem is mindent, de nagyon sok mindent.

2016.02.28. 21:50:54

@explanatus:
a csehek régóta azt mondják, hogy ők majd mindent megoldanak. mert a cseh medence is elég zárt.
www.freeworldmaps.net/europe/cz/czechrepublic-physical-map.jpg
és hagyományosan fejlett az iparuk. a lengyelek is a befelé zárkózásra készülnek. mert ott elég nagy a piac. ezért támogatják orbán nacionalista retorikáját. tehát ők a németek is kiraknák. ha a kárpát-medence az adriai tengermellékkel egyben lenne, akkor talán mi is megtehetnénk. egy magyar-szlovák-horvát kooperációt éppenséggel össze lehetne hozni. de szerintem románia is nemzeti ipart akar majd teremteni. és körben mindenki. szerbia is. de ezt magyarország jelen állapotában nem nagyon tudja megtenni. szerintem dunai német-magyar szövetség a legzártabb modell, ami működőképes. de abban egyetértünk, hogy itt érdekövezeteket osztják újra. a britek azért mondják, hogy nem segélyeznék kelet-közép európát, mert őket ez a térség nem érdekli.

2016.02.28. 22:44:36

@explanatus:
persze lehetnek szomszédsági kapcsolatok. a cseh tátra vagy akár zetor belép szlovákiába, akkor együttműködhet a rábával. vagy mondjuk lehet mávag-vagónka együttműködés. csak ugye a magyar ipar alul teljesít. tehát sajnos még ehhez is kellenek a németek. és persze akkor azt is, hogy német le kell szűkíteni, hogy a lehető leggyengébb függés alakuljon ki. ezért mondom, hogy dunai német. de ha mondjuk a magyar electrolux gyárakat kivásárolná a siemens és lenne lehet hűtőszekrény, akkor lehet együttműködni gorenjével. például ők gyártják a háztartási gépet. a lehel pedig az ipari fagyasztószekrényt. persze a siemens miért venne nekünk egy hűtőgépgyárat? azért, mert az ipari iskolákban tanulmányi szerződéseket kötünk. aztán ha ez valakinek nem jó, akkor legyen magántanuló. nincs sokkal jobb sajnos. ezt már ugye hoffmann rózsa idején pedzegették. csak erre jöttek a diáktüntetések. mondván, hogy ez röghöz kötés. az is persze. a németek azt akarják, hogy a választás ez legyen: magyar vagy német egyetem. ha valaki londonba akar menni, vagy pláne az európai unión kívülre amerikába, akkor fizessen. vagy eleve a világi hitközség magániskolájába járjon és ne szövetségi állami iskolába. erre mondom azt, hogy zsidó és zsidóbarát negyedek kellenek. ahol lehet citibank. de azon kívül hungária pénzintézeti központ kellene. aminek része az otp. és mellé beléphet az erste. az egykoir monarchia területét pénzügyileg biztosíthatja a bank austria. de ehhez a zsidókat a főhatalomtól meg kell fosztani. a hitközségeikben lehetnek gazdaságilag félszuverének és kulturálisan autonómok. úgy, mint mi. tehát együtt sírunk, együtt nevetünk. csak ők a jenkikkel, mi meg a fritzekkel működünk együtt. ez nem jelentené a zsidóság teljes kiszorítását a magyar kormányzati politikából, de majdnem. tehát ez azt jelentené mondjuk, hogy van egy magyar köztelevízió. ami szövetségi felügyelet alatt áll. látjuk, hogy ez esetenként mennyire demokratikus. mint az ndk idején. de a zsidó hitközség, mint nyugat-berlinből adhat független hírmagyarázatot. szóval ez egy neo-neoliberális filoszemita koncepció valójában. csak bizonyos elemei úgy hangzanak, mintha kommunista, vagy fasiszta lenne. kommunitárius és fasisztoid. összességében kellene ezt szemlélni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.28. 22:49:10

@unionista᠍:

"lenne verseny. de ebben az esetben egy szövetségi gyártó kiemelt helyzetben lenne. azért, mert gyártósort működtet vagy támogat magyarországon. tehát nemcsak árut szállít, hanem értéket teremt, munkát ad. ez versenyelőnybe kerülne a belső piacon."

A versenyelőny azt jelenti, hogy valamilyen terméket és/vagy szolgáltatást olcsóbban és/vagy jobb minőségben termel, ezért a fogyasztók a szabadpiacon inkább azt részesítik előnyben. Bármiféle más "védett belső piac" "adása" monopolhelyzetbe hozás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.28. 22:50:32

@unionista᠍:

"csak ugye a magyar ipar alul teljesít. tehát sajnos még ehhez is kellenek a németek."

Mihez kellenek a németek? Hogy az alulteljesítő magyar ipar helyett teljesítsenek? Miért tennék azt?

tamas11 2016.02.29. 09:25:53

@kiazmarmegint:
régen kiszakadhattál a hazai közéletből, mert nem érzékeled a dolgok mögöttes jelentését.
A paradicsomot (termesztését) én Unionistának azért hoztam szóba, hogy szemléltessem, miképpen állhat közel MA egy városihoz a gazdálkodás, a visszaprivatizált agrárvilág, a paraszti néplélek helyett.
De ott van mögöttes tartalomként az össznépi elégedetlenség is, a hazai , úgynevezett TESCO-s tömegtermékekkel, konkrétan a túltipizált (ízetlen) paradicsommal szemben. A termelgetésnek van ilyen felhangja is: a lázadásé, az individuális megoldásoké.

Paradicsomszakmai oldalról pedig nekünk nem a kártevők okzzák a gondot, hanem a fajta kiválasztása, a kiültetés ideje, optimális öntözés, talajfajták, - szóval a szakértelen hiáánya.

2016.02.29. 09:30:10

@neoteny:
ez egy koncesszió megvásárlása. amivel időlegesen nem monopol, hanem oligopol helyzetbe lehet kerülni. tehát gyártóként belép egy vállalat. és a magyar állam azt mondja, hogy a piacon termelőként ők és a helyiek lesznek jelen. ez a tőke szabad áramlását korlátozza. a szabad kereskedelmet közvetve érinti. úgy, hogy az állam a jóléti juttatások egy részét nem konvertibilis pénzben, hanem pénzhelyettesítőben szolgáltatja. mondjuk egy szociális kártyán. és azzal helyben megtermelt értéket lehet vásárolni elsősorban. tehát ezzel a szövetséges a fogyasztói piacon is előnybe kerül. a családi pótlékból lakatos józsikának nem olcsó kínai cipőt vásárolnak, hanem olyan terméket, amit helyben állítanak elő. aminek az előállításában a szülei vagy a nagyobb testvére esetleg részt vesz. és ezért munkabért is kapnak. tehát lehet, hogy józsika azt mondja, hogy ne a standard modellt vegyék meg, hanem a legújabbat. és az állami juttatást a szövetségi gyártó a szociális kártyáról beszámíthatja. de ez nem zárja ki, hogy valaki az államtól független jövedelemből olyan cipőt vegyen magának, amilyet akar. tehát ebben a modellben nem arról van szó, hogy a fogyasztói piacon egyetlen külföldi gyártmány van jelen. hanem csak arról, hogy egy vagy néhány szövetségi gyártó. de ennek ára van. az, hogy az micsoda egy kormányzati-önkormányzati alku kérdése. amit nyilván a társadalomnak és a helyi társadalomnak el kell fogadnia.

na most mi van akkor ha az adidas azt mondja, hogy ő direkt ócska termékeket állít elő a szociális kifizetésekre. ebben az esetben helyi termelők könnyen kiszorítják. és a koncessziós szerződést fel lehet mondani. a koncessziós díj időarányos részét az államnak vissza kell fizetnie. mert nem vált be a partnerség. a fogyasztók így döntenek. ez esetleg abban esetben is előfordulhat ha az adidas a csúcstermékét a szociális kártyára nagyon olcsón adja azért, hogy a helyi termelőket ellehetetlenítse. a termelők is kezdeményezhetik a koncesszió felmondását. de erről a kormány vagy az önkormányzatok dönthetnek, amit egy népszavazás megvétózhat. tehát ebben a modellben szövetségi ipar van. az úgy fejlődik, hogy választunk egy szövetségest. ez lehet az usa is. és akkor general motors, general electric lenne. és mondjuk nike. ha ez bajorország, akkor bmw és siemens. és alapítványi jelleggel beléphetnek a bajorország részét képező frankföldiek. így kerülhet képbe az adidas/puma vagy a faber castell. ez azt jelentené, hogy a közintézményi laborban olyan siemens eszközök vannak, amit magyarországon állítanak elő. ez érvényes a magyar közoktatásra és részben a közkórházakra. az állam életmentő eszközöket beszerezhet külföldről abban az esetben ha ezt a szövetségesekkel sem tudja előállítani. de a közintézményekben alapvetően az van, ami helyi vagy ami szövetségi. a magániskolában vagy a magánklinikán meg az, ami a globalizált világ kínál. csak ebben az esetben állami juttatásokat korlátozottan lehet igénybe venni.

az is legitim törekvés persze, hogy az államot teljesen kapcsoljuk ki. és legyen szabad piac. de azzal magyarország nemhogy nem fejlődnek, hanem egy hét összeomlana. és persze lehet, hogy a magyarok helyére bevonuló pakisztániak egy új államot teremtenének. de ilyet nem akarunk. teremtsék meg pakisztánban.

azt is lehet mondani, hogy egy ágazatban egyetlen külföldi gyártó se legyen. az is legitim. az a klasszikus protekcionizmus. ez a modell azt mondja, hogy nulla vagy egy. illetve esetleg több feltéve, ha egy helyről (államból, városból) jönnek. tehát lényegében választunk magunknak egy gyarmatosítót. de ha nem tetszik, akkor el is zavarhatjuk őket. mert a koncessziót felmondjuk, vagy nem hosszabbítjuk meg.

tehát például az rtl esetén lehet népszavazás arról, hogy akarjuk őket privilegizált helyzetbe hozni, vagy nem akarjuk. mert most az egyik földi csatorna az övék. a másikat andy vajna vette meg. mondhatjuk azt, hogy egyiket sem kérjük. hanem egy magyaroknak szóló dunai német közszolgálati legyen mondjuk az m9. duna world helyett duna welt/deutsche welle. a digitális átállással több közszolgálati földi csatorna is lehetne. egyet megkaphatnak a dunai németek. de ezért fizetniük kell. mondjuk a helyi közösségi rádiókat, televízió stúdiókat felszerelik. és ezekből létrehozhatók a regionális adók. m1 budapest. m2 debrecen. m3 miskolc. m4 erdély (kolozsvár-marosvásárhely-brassó). m5 szeged. m6 pécs. m8 győr. m9 bécs-münchen.
a bécsi újévi koncertet az m9 adja. de ezért bécs fizessen. erre lehet mondani, hogy hülyék lesznek. de nem biztos. mert ez mégis csak egy kulturális befolyás.

a köztévével az a probléma, hogy van egy híradó stúdió. nyilván minden párt a saját embereit akarja beültetni. ha a miniszterelnök debrecenben jár, akkor arról a debreceni városi tévé tudósít és az m2 adja a híradást. de ha szegeden, akkor az m4. és lehet, hogy debrecenben a miniszterelnök hívei többségben vannak, de szegeden kisebbségben. vagy mondjuk a kormányellenes kockás ing akciót a helyi tévék decentralizáltan közvetítenek.

2016.02.29. 10:53:17

@tamas11:
ehhez kellene regionalizmus. van egy olyan elmélet, amit egyébként tudományosan sose vizsgáltak, hogy a hagyományos paraszti háztáji gazdaságokban a parasztok a ház és a kert között épült budi miatt éltek viszonylag sokáig. mégpedig azért, mert az nem egyszerűen komposztálta a földet, hanem salakanyagban levő mérgeket a növények felvették ugyan, de azzal szemben ellenanyagot is termeltek. még a termést nem adó gazok is. amit az állatok ettek meg. és ezáltal létrejött egy a családra szabott mini ökoszisztéma. ha valaki mégis kórházba került, akkor betegnek narancsot és banánt vettek. tehát olyan gyümölcsöt, ami távoli. mert a helyi dolog nem jött be. lehet, hogy ez a teória téves. tudományos módszerekkel nem nagyon kutatták. nem igazolták, de nem is cáfolták. ha ez valamennyire mégis igaz, akkor az angol wc mellett ha nem is családra, de mondjuk kistérségekre, vagy helyi közösségekre szakosodott agárpiacok lehetővé tennék azt, hogy a környezeti ártalmakkal szemben alacsony szinten természetes módon védekezzünk. persze az is lehet, hogy ennek csak placebo hatása van. de az is jótékony valamennyire.

nem lenne olyan nagy ostobaság, hogy legyen nagyközségi agrárrendtartás. a kistérségben ne csak orvos legyen, hanem egy választott főorvos. ez a felfogás azt mondja, hogy a vidékies közigazgatási egységekhez kapcsoljunk szakpolitikai feladatokat. és ebből jön ki a választott tankerületi főigazgató. a báró vagy bárónő. lehet, hogy nem lesz egy vásárosnaményi eötvös józsef. de ez azért ambicionálhat egy vezető tanárt arra, hogy vidékre költözzön. és iskolát teremtsen. az ortodox liberálisok azt mondják, hogy a tankerületi főigazgató szükségképpen egy főcsősz, aki korlátozni akarja az intézményi autonómiát. tehát arra nincs szükség, mert úgy nem teljes a szabadság. módot kellene adni arra, hogy mondjuk a zsidó és zsidóbarát értelmiség akár csak hitközségekbe szerveződjön. a filoszemita felekezeti iskola ilyenformán autonóm lehet. és persze ez nem zárja ki, hogy zsidó matematikus tanítson nem zsidókat. vagy akár bölcsész. de ez innentől kezdve kölcsönösségen alapulhat. ez így jól hangzik. csak az a probléma, hogy ez a zsidóság főhatalomtól való megfosztását is jelenti. mert az arányos képviselet lényegében arra kárhoztatja őket, hogy az önkormányzati szintek legalján szerveződjenek. és a magyar parlamentben legyen egy kisebbségi szószólójuk. erre 2010 előtt azt mondták, hogy nehogy már. de ma már sokkal jobban hangzik. mert így végül is megmaradhatnak a szellemi műhelyeik. és azok kapcsolódhatnak a tengerentúlra. a "libsik" számára a bevándorlási kampány után reménytelennek tűnik demokratikus úton újra kormányzati hatalomhoz jutni. ráadásul alkotmányos többségbe kellene kerülni. de még úgy is számolni kellene azzal, hogy a szélsőjobb a parlamenti előtt folyamatosan tüntetne. mert következik trianon 100. most a nácik mondják azt, hogy nehogy már kiegyezzünk. előre a végső győzelemig. szerintem ez a sémi-árja játszma legalább 5000 éves. és a logikája az, hogy aki felülkerekedik az végül alulmarad. amikor a globális kapitalizmus már majdnem teljesen kiépült, akkor összeomlani látszik. de a nagy lokalizáltság sem tartható örökké. mégis most úgy tűnik, hogy ebbe az irányba haladunk. de lehet, hogy tévedek. szóval nem nagyon volt olyan elemző, aki mondjuk két éve megmondta volna, hogy mi történik európában. és nem tudjuk megmondani, hogy két év múlva mi lesz németországban. csak azt, hogy vélhetően ők lesznek az egyetlen nyugati szövetségesünk. nem vagyok nagy németbarát. de most, mint rendesen ők vannak.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.29. 11:28:30

@unionista᠍:

"a koncessziós díj időarányos részét az államnak vissza kell fizetnie."

Valószínűleg úgy lesz.

Már csak találnod kell balek bajorokat akik be is dőlnek az ilyen ígéreteknek.

2016.02.29. 11:40:32

@neoteny:
de ez a modell olyan, hogyha a budapesti zsidó hitközségek amerikával akarnak szövetségi kapcsolatra lépni, akkor megtehetik. és ez azt jelentené, hogy ott lehetne walmart. az lényegében ugyanúgy előjogokat élvezne. de ha a hitközségben az ortodoxok többségbe kerülnek, akkor szombaton záratnák be.

ez a koncepció elvben lehetővé tenné, hogy a londoni magyar kolónia kapcsolódjon magyarországhoz. a nemzetnek, nemzetiségeknek, nemzetségeknek ugyanolyan jogokat ad.

tehát ebben a demokrácia modellben a populációk által szabályozott téridő kapcsolatok jönnek létre. lényegében a többségi kormányzattal (az állammal) versengő-együttműködő kisebbségi önkormányzatok (hitközségek, kisegyházak) vannak. nyugaton a muszlimokat is ilyenekbe kell szervezni. ezek területi határairól kell kiegyezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.29. 11:50:18

@unionista᠍:

"csak ugye a magyar ipar alul teljesít. tehát sajnos még ehhez is kellenek a németek."

Mihez kellenek a németek? Hogy az alulteljesítő magyar ipar helyett teljesítsenek? Miért tennék azt?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.29. 11:55:51

@unionista᠍:

"az is legitim törekvés persze, hogy az államot teljesen kapcsoljuk ki."

Majd az állam kikapcsol titeket:

"az MNB által létrehozott alapítvány vonatkozásában az alapító által juttatott vagyon elveszíti közvagyon jellegét"

index.hu/gazdasag/2016/02/29/mnb_alapitvany/

2016.02.29. 12:10:23

@neoteny:
ez esetben hatalmi céllal bejönnek az oroszok a törökök. gazdasági háttérnek megmarad kína. a bajorok hirdessék a szabad piacot és a szabad mozgást. a duna medence perifériáján forduljanak a kárpát-medencével szembe. onnantól kedve az őseurázsiai együttműködés van katonai fölényben, árufölényben, az oszmántörökök emberfölényt képesek kialakítani. ez a lovasíjász harcmodor, amit explanatus kultivál.

mert most ez a kis költségvetésű film viszi a prímet.
www.youtube.com/watch?v=OfMY0QW4x4U
a saul fiát hiába díjazzák a zsidók, a köznép gyűlöli. egy komment csatornát nem mernek nyitni. szóval ha a bajorok szembefordulnának, mert akkor a hun-magyar legenda újjáéledne. és ez érvényesülne.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Invasions_of_the_Roman_Empire_1.png
ezért mondja sanyi haverom, hogy a pozsonyi csatát játsszuk újra. csak előzetesen a zsidókat dobjuk át amerikába. az összeset. egytől egyik az összes zsidót. fel rakni a repülőre. sanyi még az unikumról is lemondana. és jägermeister sem feltétlen kell. jó lesz a hubertus is. az lenne a magyar göhring schnaps. ebből is formálható többségi akarat. az is lehet cél, hogy a németrómai és frank egységet szétverjük. és ehhez a csehek, a lengyelek is csatlakoznának. az angolszászok röhögnének a markukba.

2016.02.29. 12:12:42

@neoteny:
a tunyogi paraszt terve az volt, hogy matolcsi bassza ki az ájemefet és utána kibasszák matolcsit.

2016.02.29. 12:13:41

és utána ha kell.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.29. 12:18:22

@unionista᠍:

"szóval ha a bajorok szembefordulnának, mert akkor a hun-magyar legenda újjáéledne"

:))

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.29. 12:19:46

@unionista᠍:

Terveid neked is vannak, de a demokratikusan megválasztott közkirály és közhercegei végeznek.

kiazmarmegint 2016.02.29. 12:51:12

@tamas11: Ez igaz, tenyleg nem erzekeltem. Szuleimnek egesz eleteben voltak palantai a telken, eszembe sem jutott, hogy mostanra ennek politikai toltete lett. De ha en azt csinalnam itt, amit ok otthon, hogy hetkozben ra sem nezek a palantakra, akkor a levelek helyen semmi nem maradna...Most mar ertem, miert draga Floridaban a paradicsom. Mert nehez termelni.

2016.02.29. 13:18:33

@neoteny:
a nyugatnak nem a magyar paraszttól kell félnie. hanem attól, hogy létrejön egy őseurázsiai összefogás. debrecen egy jelentéktelen város. de nem reformált helvét kanton, hanem szövetségi jelentőségű oroszbarát város és török porta, akkor a hortobágy mellett a roszatom kezdene fúziós erőművet (raktétát) építeni. és azt svájcra lőnék. bázelre egész pontosan. a kelet-közép európai befektetések nem elsősorban gazdasági, hanem védelmi célúak. ha szentgotthárodon az uralvagonzavod gyár lenne.
uralvagonzavod.com/news/98/
akkor nehezen védhető a semleges ausztria. és a térség nem ér meg amerikának egy harmadik világháborút. arról nem beszélve ha magyarország akadálytalanul átengedi a török janicsárokat. ami nem sikerült kara musztafa nagyvezírnek azt végrehajthatja valamelyik ahmet. és pénzük lesz, mert 10 és 20 milliárd euro közötti összeget kérnek. mondván, hogy a balkánon az embercsempészek is ennyi pénzt keresnek. szerinted ők abból mit fognak vásárolni. ha nem fegyvert, akkor micsodát. persze lehet, hogy cipőgyárat építenek. magyarországnak elemi érdeke a balkáni rendezés. de ha ez nem történik meg, akkor nem érdeke a nyugat oldalára. hanem ez esetben mutatni kell az irányt bécs felé. azt mondani, hogy arra menjetek tesó. errefelé a multicégeket lehet kifosztani. a gyügyei paraszt eladja nekik a meggyet. hetven forintért. és biztosítja a hátországot. aligha kell nekik a tyúkszaros mackónadrágja. nyilván erre jöttek rá a hofburgban. ezért hívták össze a balkán konferenciát. egy akármilyen irreguláris háborúban az első célpont bécs. nem a magyaroktól félnek. hanem attól, hogy magyarországon létrejön egy őseurázsiai koalíció. az újpogányság a bevándorló muszlimokkal és a cigányokkal szétveri nyugat-európát. és még ott vannak a perzsák. a magyar diplomácia az összes országot körbejárta. nem a nyugat faszát szopták, hanem a keletét. és ezt a jobbos zsidók is támogatták. mert egy nyugat-európa ellenes koalíció jobb, mint egy izrael ellenes. és még ott vannak a feketék: az iszlám állam. orbán a diplomáciában eddig mindenkit kenterbe vert. mert nem értik a cigány vezérkultúrát. mindig valaki ellen szövetkezik. ankarában azt mondja: a törökök fogjanak össze a magyarokkal (nyugat) európa ellen. brüsszelben azt, hogy (nyugat) európa fogjon össze a magyarokkal a törökök ellen. és egy gyorsan változó politikai környezetben a barátokat és az ellenségeket képes váltogatni. ez egy rendkívül kockázatos folyamatos diplomáciai manőverezést igényel, ami idegen a nyugattól. nem értik ezt a harcmodort. az ellenzék sem érti a belpolitikában.

kiazmarmegint 2016.02.29. 13:20:57

@tamas11: Me'g annyit hozzatennek, hogy az "eat local" mozgalomnak itt elsosorban kornyezetvedelmi toltete van. Ha tobben esznek otthon termelt, vagy legalabb a kozelben termelt zoldsegeket, akkor kevesebbet kell hozni Kaliforniabol, es kevesebb benzingoz kerul a levegobe. (Az orszag zoldsegenek 1/3-at, gyumolcsenek 2/3-at Kaliforniaban termelik.) De en politikamentesen, hobbikent csinalom.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.29. 13:49:22

@unionista᠍:

"a nyugatnak nem a magyar paraszttól kell félnie"

A magyar paraszttól a magyar parasztnak kell félnie.

tamas11 2016.02.29. 23:28:01

@unionista᠍:
Már írtam, hogy te tulajdonképpen irodalmat írsz (fiction), mert nem törekszel a realitására mindannak, amit elképzelsz. Nehéz látni a határokat a "terv" és az elvárható kollektív cselekvések közt.
Ezért, látva, hogy ez a te játékod, irtózatos bunkóság lenne belerondítani, ostobán kétségbe vonni, hiszen együtt kéne terveznünk egy jövőt, nekünk nincsen, és te pedig ilyet szeretnél játszani....
Mégis egy ponton meg kell torpanni, mégpedig a harmadik , külső szereplőknél: akarhatják e ők mindannyian mindezt? Miért jönne ide egy német, sőt dunai-német, miközben ott konkrét Bajoroszág van, és az az intézmény, amely kezdeményezhetne gazdasági együttműködést egyáltalán, az az ottani ipari vagy Kerskedelmi Kamara. Az ellátja feladatait és meglehetősen nyitott is (csak igy felelhet meg céljainak),
De irányunkban nem kezdeményez, és sajnos nem is fog, mert konkrét piaci környezetben tevékenykedik, és számol is azzal, ahogy kell. Ők nem folytatásos regényt írnak blogokra.
Egy érvünk lehetne, mégpedig, hogy az újtípusú kapcsolatttal piacot szerezhetnének "németék", viszont a terved szerint azt sem akarhatnak. úgy háríthatják el legjobban a várható akadályokat, hogy távol marad.nak.. Most is ezt teszik, most éppen konkrétan Orbán miatt.

explanatus 2016.03.01. 17:45:14

@tamas11: Minap hallottam. A németek nem úgy gyarmatosítanak, hogy területet foglalnak, hanem embereket csalnak magukhoz. Képzetteket, képzetleneket.

Minek is jönnének (ide) a dunai németek? A berlini németek most vezetik be fokozatosan az ingyenes bölcsődei, óvodai ellátást. Itthon meg a CSOK csapda leselkedik a gyerekvállalókra.

tamas11 2016.03.01. 18:14:03

@explanatus:
A területeknek lecsökkent a jelentősésge. Akkor van, ha ott értékes ásvániykincs , vagy természeti érték van . (hozzátéve, hogy pl stratégiai agrárterményekből folyamatosan túltermelési válságok vannak, és több év óta a támogatások miatt érdekes CSAK a földvagyon.. Akiknek létalapjuk lehetne, azok nem jutnak, hozzá vagy nem tudják ellátni)).
A földrajziság , mint kiindulási alap, már nem tétel.
Miért lenne az?
A háborús érvelés sem helytálló, ha egyszer nem lesz már a régi értelemben vett összeütközés, pontosabban másként vívják - jelenleg is.
Mindez (a fizikai mennyiségek túlsúlya a stratégiai prioritások megítélésében), a mechanisztikus világszemlélet (a "kevés és régi tudás" nyoma.
A hetvenes évekig azért nem állították keresztbe az autók motorját a kocsik orrában, mert a ló is "hosszában " állt...Ezt maga Issigonis ismerte be, aki a MINI-vel elhozta az áttörést.

2016.03.02. 10:20:49

@tamas11:
friedman azt mondja, hogy a kelet-európai térségben a lengyelek fognak megerősödni és még az is lehet, hogy háborúzni fognak. ha az oroszok belépnek a kárpát-medencébe, akkor a második hidegháborút megnyerik a nyugat-európával szemben. és ez észak-amerikát is érintheti. ellenük fellázadhat dél. a latinok bedöntik a falat. a muszlimok pedig belülről verik szét a keresztény világot. ilyesmiről beszél trump. és ezzel választást nyerhet. mert ez az elképzelés a mi szempontunkból irracionális, de nem teljesen irreális. és ezt az állapotot a mainstream politika filozófia állította elő. amelyik azt mondja, hogy a közéletben ezeknek semmi jelentősége nincs. ehhez képest azt látjuk, hogy a filozófia dekonstruált és a szexizmus, az etnicizmus és a familiaritás mozgatja a politikát.

ez viszont az értelmiségi léttel azért eléggé ellentétes. ha úgy fogjuk fel, hogy ez is biológia, akkor már nem annyira. csakhogy az meg elég nagy félreértésekre ad alkalmat. vegyük mondjuk ezt a globalizációs kérdéskört. az élővilágban azt látjuk, hogy egy faj mennél fejlettebb annál inkább kötődik egy élettérhez. a rovarok közül is azokat tekintjük fejlettebbek, amelyek kötődnek egy maguk által épített területhez. mondjuk a méheket fejlettebbnek gondoljuk, mint a legyeket. tehát az élővilágban egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a globalizáció = fejlődés. ennek majdnem az ellenkezője igaz. ezt mondja a biológia. ezt mondja az ökológia. aminek a definíciója: economy of nature. vagy nature of economy. a globalizáció egy virtualizált környezetben érvényesül. az ember egy faj. és virtuálisan képes összekapcsolódni. az oscar díj kiosztását műholdokon keresztül néhány másodperc késéssel követhetjük. de azt nem tudjuk, hogy a saul fia miért lett a legjobb film. van két egymással ellentétes elképzelés. az egyik, hogy az első filmes színész és az első filmes rendező rég nem látott szupertehetségek. a másik az, hogy összeesküdtek a zsidók. kaptak elég pénzt és ebből vásároltak elég technikát ahhoz, hogy a film technikailag elfogadható legyen. a többi témaválasztás. a számítógépes játékokat utánozták. ez jelenik meg a filmvásznon. csak ugye éppen nem azt gondoljuk, hogy a video játék iparnak kellene vezérelnie a filmművészetet. tehát ez egy szimplán egy zsidó összeesküvés. az, aminek látszik. ez két egymással teljesen eltérő világmagyarázat. én nem tudom, hogy melyik állítás az igaz. nem akarom eldönteni. mert szerintem mindegy. de nekem úgy tűnik, hogy a magyarok ezt a kérdést akarják tisztázni. és szerintem ezzel az ország el lesz ebben az évtizedben. lehet, hogy lesznek még a kivándorlók. az borítékolható, hogy nem a zsidók lesznek a magyarok első számú szövetségesei. lehettek volna ők is ha a többségük elfogadja a magyar nacionalizmust. de nem fogadták el. a kérdés, hogy kivel fogunk kiegyezni. ha nem a zsidók lesznek és valószínűleg első körben nem is szomszédaink, akkor maradnak a dunai németek és erdélybe települetnek keleti szászok. ha nem, akkor belépnek a oroszok. az amerikaiaknak ez a térség nem ér meg egy harmadik világháborút.

tehát a kérdésedre a válasz. azért érdemes belépni a bajoroknak, mert közvetlen nem nagyon léphetnek máshová. és valahová lépniük kell ha nem akarnak teljesen bezáródni. mert ez esetben jönnek az oroszok. és a balkánon megjelennek a törökök. és ne felejtsük el az albánokat. övék lett koszovó. és macedóniát is felosztanák. nagy-albánia is tényező lesz. a menekülthullám megállításához nem elég a törököknek fizetni. az embercsempészeknek is fizetni kell. vagy így vagy úgy. a törvény elé kell állítani őket minden támogatójukkal együtt, vagy még őket is le kell fizetni. a térségben kényszererők uralkodnak. és ebből kellene jól kijönni.

2016.03.02. 11:31:01

@explanatus:
ezzel az a probléma, hogy a német kultúra nem elég vonzó ahhoz, hogy a népek tömegesen elnémetesedjenek. ezért azt érdemes csinálniuk, hogy a tisza cipőgyárat a 25 évvel ezelőtti szintig felfejlesztik. nagyjából eddig.
www.designboom.com/wp-content/uploads/2014/09/adidas-predator-mania-instinct-designboom01.jpg
ez egy remake. és ezek után persze az adidas alapítványi támogatásával működő focisuli könnyen elviheti a legjobb játékosokat a bundesliga első osztályába. a magyaroknak a középeurópai bundesliga 2 is jobb lesz, mint a magyar nb1. a dunai bundesliga úgy néz ki, hogy vannak a "császári" és a "királyi" alcsoport. ez a nem ortodox keresztény. és ezek után csatlakozhatnak az ortodoxok. a keleti kárpátok (a románok), a dináriak (a szerbek), és a balkán (bolgárok). de a muszlimok (albánok és bosnyákok) lehet, hogy ki kell tenni a mediterránra. a kérdés, hogy hol van közép- és kelet-, valamint közép- és dél-európa határa.

csak persze értem, hogy a dunai németeknek ne adjuk már oda a tiszát. kényszeríteni kell őket, hogy alapítványi jelleggel felhúzzák.
www.geoinf.uni-jena.de/uploads/pics/tisza_basin_09.png
ez a térség észak-magyarország és kelet-szlovákia. szomszédjuk a kisorosz-ukrán kárpátalja. észak-alföld. és a partium. a dél-alföld és vajdaság. erdély és a bánság. a gazdasági elmaradás átlagosan 100 év. ebben a térségben jelenleg nemhogy milliós, de még félmilliós város sincs. keleti szlovákok, ruszinok, ukránok, románok és magyarok, román és magyar cigányok, szerbek. a tiszai nemzetség. ebbe a térségbe a 25 évvel ezelőtti legfejlettebb technológiát lehet betolni. a cél az lehet, hogy az átlagos fejlettség elérje azt, ahol a rendszerváltás idején állt az nszk. mondjuk a rajna vidék. ezzel el lehet kerülni a polgárháborút. viszont a térségnek mégsem biztosítanak olyan előnyöket, ami a német hegemóniát veszélyeztetné. tehát lehet azt mondani, hogy mondjuk a linde segítségével valamilyen tiszai vegyi kombinát. legyen valamilyen barkácsképgyártás. de nem a legfejlettebb, hanem a barkas szintjén. amivel tényleg csak barkácsolni lehet. faun jellegű építőgépek miskolcon. és valamelyik régebbi siemens verkehrstechnik modelleken alapuló mávag szolnokon.

és ezek után lehetnek páros kapcsolatok. tehát például szeged és győr. vagy miskolc és pécs. tehát láthatjuk a régi németet és az újat. látjuk, hogy mit csináltak jobban. és mit lehetne még jobban. a központi régióba beléphet a siemens. és ők felszerelhetik az iskolai és a kórházi laborokat. csinálhatunk velük és akár kínai (tajvani, hongkongi) alaplapokkal iskolaszámítógépet és munkaállomásokat. őfelsége dunai hajóhada ausztriával. és eurofighter. magyar-német légierő. ez azért már modernizáció a köbön. úgy, hogy a tisza medencét nem adjuk el. a kárpát-medence keleti peremvidékére - az olt völgyébe - visszatelepedhetnek a szászok. és ott lehet ifa és mz. tehát lényegében a románok is hasonló stratégiát követnek. az ország közepére betolják a németeket. csak nekik ezért a fővárosból nem kell beáldozniuk semmit se. nekünk meg adni kell valamit. és erre az össztársadalmi válasz az, hogy a zsidóság pozícióit. ez a játszma nagyrészt tudat alatt zajlik. persze lehet, hogy ezt tévesen fejtem meg. majd kiderül, hogy a legkülönfélébb érdekcsoportok akarata államilag hogyan összegződik és a piacon mi szorzódik. az évtized első felében a virtualitásban a zsidóellenesség hatványozódott. a többség beállt ebbe az újpogány pozícióba. ezek után könnyen következhet apátia és nihil. az évtized végén nemzeti kereszténységet is hirdetni. de abból is két dolog következhet. tömeges felemelkedés: polgárosodás. de polgárháború is. persze az is lehet, hogy minden így marad. és a történelem csendben folydogál. majd elválik.

explanatus 2016.03.02. 23:31:35

@unionista᠍: Ugye, nem mondok újat, ha azt mondom, csodálom a kitartásodat, de álmaid németjei már nem azok, akik egykor voltak. Ha azok közé a szerencsések közé tartoznál, akik itthon a némettel, mint üzletféllel, kint mint munkaadóval találkoznak kicsit másként látnád ezt az áhított kapcsolatot. A német nem tudja megállni, hogy ne alkosson szabályt. Mindenre. Nem tud meglenni szabály nélkül. Az éktől, a korrupcióig mindenre van szabály. Előbbire DIN, utóbbira Hoeneß.

Ha itthon, mint partner tárgyal veled, minden tárgyalási rafinériát bevet. Ha kint, mint munkaadó, akkor szembesülsz azzal, minél kisebb a cég, annál inkább „magyaros”. (A nagy cégek valóban világszínvonal, de a kisebbek bizony olyan téesz-melléküzemág szerűek, de működnek, és megélnek). Egyvalami van, amit irigyelhetnénk, mindegy ki van kormányon minden megy tovább az üzleti élet a megszokott módon, kisebb kiigazításokkal. És a legfontosabb, minden működik. A félelmetes bennük az, ha bekerülsz valami miatt valamilyen hivatal látómezejébe nem menekülsz, amíg valamilyen döntés nem születik.

Politikai rész. A CDU/CSU valamint SPD hármasának (hol egyedül, hol koalícióban) egyeduralkodása kezd meginogni. Nagyon sokban párhuzamok vannak az itthoni viszonyokkal. Új pártok csak az utóbbi időben jelentek meg. PIRATEN (eltűnőben) olyan viccpárt, mint itthon a kétfarkúak. AfD mint a mi Jobbikunk, nagyon jön föl. Helyi, tartományi szinten is vannak kísérletek, melyek azonban még távol állnak attól, hogy országos jelentőségűekké váljanak.

A nagy különbség köztük az, hogy itthon nincs (több)generációs hagyományokkal rendelkező munkaadói réteg. A privatizációval helyzetbe jutottak (örököseik) olyan korosztály, amelyik egy más világban nőtt föl és képtelen a mai napig megfelelni a feladatnak, így nem is keresi a kapcsolatot, mert fél, hogy a fiatalabb, nagyobb tapasztalattal bírók kitrükközik. Joggal fél, mert példák sokaságát látja maga körül.

Ezért az álmod, még ha megalapozott is, nem válhat valósággá, amit én nem is igen bánok. Néhány példa miért nem. Hígtrágya. A magyar liba-, kacsatartás ellen hatalmas hévvel és rengeteg pénzzel küldő német zöldek, tűrik a saját termőföld eliszaposítását, mert erre is szabvány van, és amíg azt a gazdák betartják, minden rendben. Egy városban a GRÜNEN azért nyeretek, mert megígérték a választóknak, hogy rovarbarát lámpákra cserélik a közvilágítási lámpákat. Érted, unionista? Előbb kiirtják a rovarokat a vegyszerezéssel és a hígtrágyával, majd rovarbarát lámpákkal védik a környezetet. Az M6-on alkonyatkor autózva a kocsi hűtőrácsán százszámra ragadnak föl rovarok, alig tudod lemosni. Ebben az élményben Németországban a Duna mellett autózva soha nem lesz részed.

Azt akarom mondani, hogy nekünk, bármennyire is furcsának fog tűnni, a nyakas parasztok miatt, bizony olyan értékeink vannak, ami a fejlett Euróbából hiányzik. A mi vezetőink legnagyobb bűne évtizedek óta, hogy ezeket az értékeket nem kezelik a helyén. Meg kellene egy kiszámítható gazdasági környezet, amelyben lehet évtizedekre tervezni. Ha ez meglenne, nem kellenének a dunai németjeid, de mivel nincs meg, maguktól nem jönnek. Meg van most éppen egy ettől sokkal nagyobb gondjuk is.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.03. 01:57:34

@unionista᠍:

"a dunai németeknek ne adjuk már oda a tiszát. kényszeríteni kell őket, hogy alapítványi jelleggel felhúzzák."

Szövetségeseket nem kényszerít senki; akiket kényszerít valaki, azok nem a szövetségesei.

2016.03.03. 10:30:15

@explanatus:
mezőgazdaságban a svájci mintákat kellene adaptálni. állami mintagazdaságokra van szükség. termelőszövetkezetekre, amelyek földrajzi árujelzővel ellátott termékeket állítanak elő. és ehhez kapcsolódhatnak a kis-, közép és nagyháztáji gazdaságok. a családi vállalkozások. és egy értékesítési szövetkezet. coop jellegű. de ezt a kárpát-medencében kellene megszervezni szomszédsági keretek között. a brindza vagy a parenyica is lehet ugyanolyan hungaricum. túrócszentmártonban is coop üzletlánc van. ugyanaz a községi áfész. városi közért és füszért. a balkán felől lehet hozni kertészetet, az adria felől déli gyümölcsöt. a primér szektorban belépnek az oroszok. mert a kárpát-medence nyersanyaggal el tudja látni magát. de az ipar energiahordozók behozatalára szorul.

természetes módon adódna, hogy a volgai oroszok legyenek a szövetségeseink. a probléma, hogy a ruszkik birodalmi jelleggel építkeznek. a németrómaiak is úgy építkeznek. ezért kellene ezt leszűkíteni a dunai németekre. 10 milliós bajorországra. és őket a kárpát-medence egészébe bevonni. tehát az is jó nekünk ha a többi visegrádi ország nemzeti ipart épít. mert a lengyel, cseh-szlovák, vagy akár horvát-szlovén együttműködés, de még a románok szorítják ki a németeket. ezzel javul az alkupozíciónk. a magyar stratégia mindig az volt, hogy a nagykalapban és a bőgatyában csattogtatjuk az ostort. de közben kacsingatunk, hogy ki akarunk egyezni. mert így tudunk a szomszédainkkal jóba lenni. hogy mi szövetségesei vagyunk a németeknek. de csak a dunaiaknak. tehát nem a birodalom egészével csak a rebellis bajorokkal. a lengyelek ugyanazt csinálják a poroszokkal. csak ők nagyobb piac. és ezért ők valamivel erősebbek. de ott az oroszok nyomása erősebb. mert itt világos a határ. moszkva éppenséggel beleegyezne abba, hogy a velikaja rus' határa verecke. de ezt is biztosítani kell valakinek. a különféle nacionalizmusokból kell egyensúlyt képezni. a zsidóság azt mondja, hogy ezt a szabad piac és szabad tőkepiac teremti meg. legalább az egyiket korlátozni kell ha tényleg liberális demokráciát akarunk. az ortodox liberalizmusba ez nem fér bele. az ortodox nacionalizmusban az, hogy nincs külső szövetséges.

ha a mercedes megállapodás lejár, akkor lehet helyette bmw. ami nem nagy váltás. a suzuki gyár helyén bmw mini. de ezért már lehet kérni azt, hogy bmw rad errefelé pannónia motor, és man alkatrészekből készül a csepel vagy rába teherautó. a kötött pályás közelekedésből a siemens mobility adjon át valamit. nem feltétlen a legmodernebb technológiát. így lehet mávag-vagónka együttműködés. de ha belép a siemens, akkor a magyar háztartási gépgyártás és a szórakoztató elektronika egy része is lehet német. persze a belső piacon lehet magyar videoton, magyar electrolux és tungsram. és ez esetben van egy magyar "general electric". a bajorok nem fognak tőle megijedni. mert nem képzelik azt, hogy ezek után a világban mindenki magyar gépipari terméket akar venni és nem németet. de akár a szlovén gorenje, a török beko is ki tudja szorítani őket ha államosítjuk a svédek magyarországi gyárait. de a törökök is birodalmi jelleggel lépnének be. jobbnak tűnik ha a németek kivásárolják az aeg márkájukat. persze ez is együttműködés az északi germánokkal. kecskeméten lehet eurofighter, aminek résztulajdonosa a saab. és ez passzol a gripenekkel. és akkor a reáltanoda fel van szerelve. a művésztelepet alapítványi jelleggel felszereli a faber castell. a sportiskolát az adidas és a puma. a nyugdíjasok szavazatait megveszi az aldi és a lidli. tehát nem egyszerűen kiszolgáltatjuk az országot, hanem cserébe réspiacokra bevonulunk úgy, hogy képesek legyünk összekapcsolódni a szomszédainkkal. ezt pénzügyileg biztosíthatja a bank austria. egy másik alternatíva, hogy a monarchia kis nemzetei fogjanak össze. a harmadik, hogy a keleti szászok déli irányba csináljanak városhálózatot. ez működhet erdélyben. ez valójában egy közép európai együttműködés. amiben az atlanti és a transzatlanti pozíciók gyengülnek. és ez az, ami nem tetszik a liberálisoknak. de most minden ebbe az irányba mutat. ez mindenki számára kényszerpálya, nem nagyon van alternatíva. tehát ezt a dunai együttműködést a kis-nemzetek (a bajor is az) vagy megcsinálják, vagy jobb esetben jön a második hidegháború, rosszabb esetben a harmadik világháború. azért húztam náci mezt, hogy mit lehet mondani egy kissé fasisztoid szövegek ellen. és a válasz az, hogy majdnem semmit.

2016.03.03. 11:03:00

@neoteny:
a kényszerítés kölcsönös. ez nem örök barátság, hanem a geopolitikai helyzetből adódó időleges vagy tartós szövetség attól függően, hogy mennyire előnyös. ha a dunai németek nem lépnek, akkor csak a volgai oroszok maradnak. és ez esetben az oszmántörökök nyomulni fognak a balkánon. és az embercsempészek annyi pénzt összeszedtek, hogy koszovóval és macedónia albán részét is leválasztva előbb-utóbb ki fogják kiáltani nagy-albániát. és még ott vannak a bosnyákok. ebből bécs újabb ostroma következik. de akár egy őseurázsiai szövetség. a törökökhöz kapcsolódnak az orosz fennhatóság alatt élő türkmének és a kínai fennhatóság alatt élő keleti türkök (az ujgurok). errefelé belső mongóliából jött egy befektető. az kína legszegényebb tartománya. nekik az volt a céljuk, hogy az összes nyugat-európai kereskedőt kiszorítsák. nem szabad kereskedelemben gondolkodnak. hanem abban, hogy a kereskedelmi útvonalakat mongólia és belső mongólia harcosai védik. és azt mondják, hogy a magyarok a hun hagyományokat elevenítsék fel. ez nyugat-európai jólét megszűnését, az európai unió felszámolását jelentené. tehát első körben ki kell jelölni a szövetségi államok határait. és második körben ezek a városhálózatok egymásba fonódhatnak. különben eurázsia, kis ázsia és a távol kelet összefognak a nyugat ellen. a közel keleten ezt támogatja izreal. mert ez nekik még mindig jobb, mintha mindenki ellenük menne. és ebben az egész kompániában az a közös, hogy az amerikabarát liberális demokratákat mindenki kifelé akarja szorítani. az usa megkapta torgyánt. csak nem kisparaszti, hanem nagyvárosi változatban. és ha az amerikai középosztály megválasztaná, akkor az megint érdekes helyzetet eredményezne.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.03. 14:04:52

@unionista᠍:

"a kényszerítés kölcsönös. ez nem örök barátság, hanem a geopolitikai helyzetből adódó időleges vagy tartós szövetség"

Szövetségeseket nem kényszerít senki; akiket kényszerít valaki, azok nem a szövetségesei.

2016.03.03. 17:13:35

@neoteny:
az európai politikában új helyzetek vannak. ezek kényszerítik ki az együttműködést. az, hogy az usa szétverte ukrajnát, irakot, szétverették szíriát és megpróbálták szétverni egyiptomot.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.03. 17:36:02

@unionista᠍:

"az európai politikában új helyzetek vannak. ezek kényszerítik ki az együttműködést."

Süket duma; ezt írtad: "a dunai németeknek ne adjuk már oda a tiszát. kényszeríteni kell őket, hogy alapítványi jelleggel felhúzzák."

2016.03.03. 20:21:52

@neoteny:
a kényszerítés mellett engedményeket is kell tenni. és ha ugyanezt teszik a németek, akkor abból létrejön a kölcsönösségen alapuló szövetségi kapcsolat. ami ha jól van összerakva, akkor kölcsönösen előnyös is lehet.

tehát mondjuk az adidas/puma példánál maradva lehet a sportban közép-európai kupa. fociban nagyjából 0,5 millió lakos (magyar viszonylatban egy megye) képes egy félprofi vagy profi csapatot kiállítani. ez középeurópai szinten 512 csapatot jelent. ebből egy lehet 2×8 fordulós egyenes kieséses kupa. és azt követi egy döntő. amit nyilván valamelyik német csapat nyerne meg. de mégis előnyös a többieknek. ebből nagy-magyar kupa következne. a 64 vármegyét sorsolnák össze. és mondjuk a ferencváros és a slovan bratislava vagy a videoton és a dinamo zagreb játszaná a magyar kupa döntőt. vagy a debrecen és a kolozsvár. de ezek után a tovább jutó csapatok játszanának a "császáraiakkal".

ha ez működik, akkor lehet közép európai liga kupa. tehát az utánpótlás csapatok sportiskolák (vagy ahogyan divatosan hívják az akadémiák) kis világbajnoki rendszerben játszhatnak. és ebből kialakulhat egy közép európai bundesliga. ilyenkor szoktak jönni azzal, hogy ebben a németek nem mennének bele. ez esetben kényszeríteni kell őket.

a sportiskolát támogassa az adidas/puma. és a művésztelepet a faber castell. mittelfrankónia alapítványi jelleggel belép a magyar közoktatásba. a reáltanodát a siemens szereli fel. ezt lehet kényszeríteni. a fővárosi agglomerációban némedi néven lehet egy várost építeni. nyilván ez az elit is hegemóniát akar magának. ők lépnek a "zsidók" helyébe. csak ez esetben a cigányok egy pár cipőt kapnak. amihez persze ott a tisza cipőgyár. azt kell alapítványi jelleggel fejleszteni. a siemens/infineon mikroelektronika nyereséget hoz. és ha vannak felszerelt laborok, német-magyar iskolaszámítógépek, taneszközök, akkor orvosi műszerek ahhoz kapcsolható. biotechnológia. és ez extra profitot. ahogyan a járműipar. és lehet dunai német-magyar hadiipar. hunnia hadiipari konszern. eurofighter. dunai német-magyar és tiszai magyar flotilla. csak erre a "zsidók" azt mondják, hogy ebből auschwitz következik. még egyszer ne fussunk neki nagy-magyarországnak, a monarchiának és a negyedik németrómai birodalomnak. mert ez nem működhet. de ez valóban egy kissé fasisztoid elképzelés. mert ebből az következik, hogy a gyerekek a szalagtűzőn hugo boss vonalvezetésű styl öltönyben sorakoznak. és után volk gyártotta népviseletben táncolnak. én értem, hogy ez olyan távol áll a zsidó kultúrától, mint makó lovag jeruzsálemtől. nem vagyok zsidóellenes. azt mondom, hogy nekik ugyanúgy vissza kell vonulniuk a hitközségekbe, mint ahogyan a zsidókeresztényeknek is vissza kellett vonulniuk. mert a protoindoeurópaiak a sémita hegemónia kísérletekkel szemben fellázadnak. és ez a balkáni cigány vezérkultúrának kedvez. orbán lehet, hogy a neoprotestantizmus előfutára. de az is lehet, hogy polgárháború következik. vagy egy második hidegháború, vagy egy harmadik világháború. a kérdés, hogy mi a civilizált eset. szerintem a fent vázolt bundesliga. az, hogy északi tengeri ligában, a rajnaiak, az elbai németek az oderai és visztulai lengyelekkel. délen a duna csoportban folynak a küzdelmek. a nem ortodox csoportban a kis-német császáriak (hohenzollern-sigmaringeniek és habsburg-lotharingiak) és a nagy-magyar királyiak. az ortodoxok pedig a nagy-románok. keleti kárpátok. a nagy-szerbek. a dinári szlávok. és a nagy-bolgárok, az ősbalkániak.

ez is egy legitim világkép. ennek az ellenfelei a zsidó baloldal azt mondja, hogy ezek a népek, nemzetek, nemzetiségek, nemzetségek eltűnnek. tömeges, ellenőrizetlen betelepítésekkel kevert fajú népesség jönne létre. ha a németek ezt az utat választják, akkor nyilván a nyugati föderáció és a keleti konföderáció útjai különválnak. és ebben az esetben jön az, hogy a kínai népköztársaságnak van 10 millió fölösleges ujgur harcosa. akik nem akarnak kínaivá válni, mivel a többségük európakkal rokon. ezek a nomád népek összefognak. és egy háborút vagy kereskedelmi háborút indítanak a nyugattal szemben. de a kárpát-medence lehet a keleti nyitás logisztikai központja. európa és eurázsia határa. ez a térség nyilván kell a dunai németeknek. illetve itt van a kijárat az indoiráni népek irányába. ebben a zsidó baloldal azért nem fér bele, mert ők ezt semmi módon nem fogadják el. most ez a keleti-délkeleti irány látszik erősödni. és az etnicizmus. az indiai eredetű romák az őshazájukkal akarnak összekapcsolódni. a balkáni cigányok átveszik kelet-európai közvetítő szerepet. csak ehhez németes szintó hagyományokat kell újjáéleszteni. és ez az akenázi zsidóság erős konkurenciája lesz. szerintem etnikai alapon szerveződő egymásba fonódó városhálózatok lesznek. olyasmi lesz kicsiben, mint amilyen ez nagyban.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/World_Map_of_Y-DNA_Haplogroups.png
elvben ez is lehetne a zsidó világkép. de a magyarok ezt elutasítják. mert feltétlen a fasizmusnak képzelik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.03. 21:26:44

@unionista᠍:

"a kényszerítés mellett engedményeket is kell tenni. és ha ugyanezt teszik a németek, akkor abból létrejön a kölcsönösségen alapuló szövetségi kapcsolat. ami ha jól van összerakva, akkor kölcsönösen előnyös is lehet."

Ezt írtad: "a dunai németeknek ne adjuk már oda a tiszát. kényszeríteni kell őket, hogy alapítványi jelleggel felhúzzák."

Itt szó sem volt engedmények tételéről: csak kényszerítésről. Nevezetesen: egy szót sem szól arról, hogy mi lenne a dunai németek számára az előny -- pl. mihez képest.

2016.03.04. 00:24:31

@neoteny:
vegyük ezt a példát. a cigány gyereknek adunk tornacipőt. ami félállami tisza cipő. ezt kapja a tornateremben. de ezt fejlesztjük úgy, hogy belép az adidas és a puma. és alapítványi jelleggel biztosítja legalább a leszakadó kistérségekben a sportiskolákat. viszont a gyerek a sportiskolában tanulmányi szerződést köt. és egy bundesliga csapatnak elővásárlási joga van. és ezért kapja a német sportcipőket. viszont az lehetőség szerint helyben gyártsuk. ezért biztosítunk helyet belvárosi márkakereskedéseknek. és ha támogatják a diákolimpiát, akkor reklámot a köztelevízióban. ezek az üzletek a nyilvánosságban köttetnek. az adidas/puma üzleti döntéseket hoz. a magyar nép azt mondja, hogy oké, legyen adidas cipő a sportiskolában. lehet, hogy nem olyan jó, mint a nike. de alapítványi támogatásokat adnak. de ha a nike mondja azt, hogy ők is megtámogatnák tiszai járásokat, akkor támogassák. csak nyilván az legvalószínűbb, hogy egy befektetői csoport és egy szövetségi kormány lép be. és az kizárólagosságot szeretne. időlegesen területeket, tulajdonképpen koncessziós jogokat vásárol. amire a libsik azt mondják, hogy bárki bármit ingyen megkaphat. szabad a vásár. ők magyarországról bármit nulláért odaadnak. ez volt a privatizáció. és azt mondják, hogy ezt kellene folytatni. matolcsy azt mondja, hogy akkor övé lesz 200 milliárd. és kósa lajos megmagyarázza, hogy a magánalapítvány lényege, hogy nem feltétlen tudjuk, hogy milyen célokat szolgál. közalapítványokra van szükség, amiről tudjuk. de a korporációk csak úgy nem szoktak adományozni. legfeljebb marketing céllal. ákost megtámadták. és azt gondolta, hogy az ákos brand megér 50 milliót. és annyit adományozott egy alapnak. persze gondolom még kapott valamennyi lelépési pénzt a telekomtól. azzal, hogy a jobbos média nem ekézi tovább bonnt. és végtére akár államosíthatják is őket. hatalmi játszma. erre az ortodox liberális elmélet azt mondja, hogy ilyen nincs. szerintem a napi politikai gyakorlat tele van ezekkel. ezt játsszuk nyilvánosan, csináljuk átláthatóan. ez nem ortodox nacionalizmus kormányzati szinten, nem ortodox liberalizmus ha az önkormányzatok is dönthetnek. mert egyik városból vagy városrészből viszonylag egyszerűen el lehet költözni ha mondjuk nekem nem tetszik, hogy azt a területet eljapánosítanák. és esetleg nem akarok távol keleti befolyást. de mi van akkor ha egy jelentős csoport éppen azt akar. nyilván akkor ez két szaporodási közösség. erre mondom azt, hogy a liberális zsidónegyed felőlem lehetne szövetségi amerikai. csak ez esetben fel kellene adniuk a főhatalmat. az ország felett nem uralkodhatnak. ezek után az usa egyáltalán nem biztos, hogy néhány tízezer fős közösségbe invesztálna. őket is minimum néhány tízmilliós csoportok érdeklik. a bajorokat a dunai szabad kereskedelmi megállapodás érdekli. ehhez az kell, hogy a dunai szabad kikötőbe az árut csepel teherautók hordják. a közgép darui emeljék be. persze szomszédsági kapcsolatokon alapuló mávag és a vagónka. vagy erdélyben és a tiszántúlon regiotrans. kis-nemzetek piacait kapcsolja össze. amire a magyar zsidók azt mondják, hogy ezt már ők meghaladták. rendben. de ez esetben mégis mit keresnek errefelé?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.04. 00:29:47

@unionista᠍:

Ne vegyük ezt a példát; bugyogsz össze-vissza baromságokat.

unionista᠍ (törölt) 2016.03.04. 01:50:36

@neoteny:
ez egy politikai probléma. mert az ellenzéki média leginkább a hitgyülekezete tulajdonában levő atv, a bnai brith tulajdonolta klubrádió, az extrém ateista a hvg. az überkapitalista 444. a volt kommuninsta 168 óra. a soros alapítvány. az amnesty international és társai. de mondjuk magyar kisebbséget védő alapítvány nincs a liberálisok között. és ezek nem is annyira liberálisak. szóval a köznép azt mondja, hogy ezeket a teljesen ellentmondó csoportokat a származásuk kapcsolja össze. ezért vannak filozófiai értelemben extrém távol álló csoportok mégis egy platformon. ráadásul ők még azt is mondják, hogy a magyarok mint népcsoport számolódjanak már fel. ha máshogy nem, akkor úgy, hogy betelepítünk ismeretleneket. felső határt nem szabunk. és ehhez a liberálisoknak joguk van. a zsidók is így telepedtek be. annyian jöttek, ahányan akartak. teljesen extrém módon. és ebből egy olyan brutális kulturkamf lesz, hogy az mindent felülír. persze vannak, akik ezt a háborút felszámolnák. de a nép azt mondja, hogy azok nem kohnék, hanem grünék. és még a jobbról is ott van andy és társai. és pénzelik saulékat. zsidók adják a pénzt, zsidók díjaznak. a köznép ezt így rakja össze. és nincs másik valóságértelmezés. és ezzel egy el lesz a magyar társadalom egy ideig. ez sokkal fontosabb lesz, mint akármilyen szövetségi rendszer kialakítása. azért, mert a biológia a legerősebb. sokkal erősebb, mint a filozófia. de a földrajz főleg a matekkal együtt is sokkal erősebb. a fejlődést filozófiára alapozni nem is lehet. mindig csak utólag magyarázzák meg, hogy igen ez a jó, vagy gonosz filozófiája volt. ezeket előre eldönteni nem nagyon lehet. te azt gondolod, hogy ez az egész baromság. persze én sem azt állítom, hogy ez feltétlen működik, hanem azt, hogy jelen helyzetben nem tudok jobbat. de legalább gondolok valamit saját kútfőből. te meg nem gondolsz semmit. sokszorosan túl van ez ragozva. végtelen unalmas. a népek majd úgy szavaznak, ahogy. nagyot zuhant a fidesz. a medián szerint a teljes népességben 32%. és 16% a jobbik. ezek után jön az mszp és a dk nyugdíjas tábora 10% és 6%. az lmp 2%. de még ők is jobbra húznak. a többi 0-1% körüli. marginális csoportosulások mondják, hogy csak a szabad piac. liberális demokrácia és ehhez hasonlók. itt tartunk. és az bejósolható, hogy ebben az évtizedben nagy változás nem lesz. legfeljebb jobbra tolódás. de egész európában. és ez az usában is érződik. az, hogy mi lesz az majd kiderül. tényleg érdektelen ez a vita. és végtelen unalmas ez a blog. viszlát.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.04. 04:59:13

@unionista᠍:

Igen, az egy politikai probléma hogy te a dunai németek kényszerítésének szükségességéről írsz, aztán amikor rámutatnak ennek a visszásságára egy feltételezett szövetségessel szemben, akkor elkezdesz minden másról bugyogni.

unionista᠍ (törölt) 2016.03.04. 11:23:19

@neoteny:
olyan nincs, hogy egy népcsoport (németek, oroszok, akárki) csak úgy elfoglal piacokat. amíg ez a gondolkodás legitimnek számít addig nincs megoldás. az ortodox liberális és a zsidóbarát baloldal így képzeli. valamint a nemzetet elutasító zsidó-keresztény fundamentalizmus. ez a (filo) szemita közgondolkodás alapja. és az antiszemitizmus részben ennek a következménye. ez egy sémi hegemónia törekvés, amivel szemben a proto-indoeurópaiak (náci nyelvezetben árják) többségi alapon szupremáciát hirdetnek. ez a konfliktus a balkáni cigány vezérkultúrának kedvez. a közéletben a filozofikus közgondolkodás háttérbe szorul. a szexizmus, az etnicizmus és a familiaritás veszi át a terepet.

a magyar pártrendszerbe a szemitizmus és az antiszemitizmus mélyen beágyazott, hogy civilizált megoldás nem lehetséges. az egyik a területi lehatárolás. a másik a kivonulás. ezzel együtt nem vagyok antiszemita. se zsidóbarát, se zsidóellenes. mint ahogyan nem vagyok feltétlen németbarát és németellenes sem. ezeket hiába próbálod félmondatokba belemagyarázni.

egy szövetségi viszonyban persze, hogy kényszeríteni kell a németeket. aki azt mondja, hogy nem kell az nem ismeri a német kultúrát és a történelmet. éppen azért van németellenesség, mert ez a magyar történelemben sokszor nem sikerült ez a kényszerítés.

németeket meg kell osztani. erdélybe lehetne a keleti szász kisebbséget lehetne visszatelepíteni. a balatoni turizmust is részben kelet-német irányba fejleszteni. én a tisza-tóból lengyel turista paradicsomot csinálnék. tehát legalább a tiszát ne adjuk nekik oda. de ott érintőlegesen megjelennének az oroszok és a fehérororoszok. az észak-keleti kárpátokban a vörösorosz (rutén) hatás erőteljes. és hiába mondja a @tamas11 nick, hogy a földrajnak nincs a helyi gazdaság szervezésében nincs jelentősége. szinte csak annak van. legfeljebb a virtuális világ képes globalizálódni. magyarország nyelvileg elzárt. ezért a magyar kultúra regionális keretek között, regionális koprodukciókban képes fejlődni. ami egy korlátozott multikulturalitás. amit az úgynevezett baloldal elutasít. mert ilyenkor jönnek azzal, hogy aki korlátozni akarja a multikulturalitást: fasiszta. kényszeríteni is akarja a németeket: fasiszta. és szervezik az antifasiszta koalíciót.

a bevándorlás kérdés megoldása is erről szól. kényszeríteni kell a németeket. mert ők is kényszeríteni akarják a többieket. persze ez nem fizikai és nem formál logika szabályai szerint történik. hanem irracionális kényszerítés. azt kellene mondani, hogy jön az orosz medve és elkapja a fritzek grabancát. a nagy humanizmusban is megtörténhet, ahogyan az ellenhumanizmusban is megtörtént. de nem akarom ezt hosszasan magyarázni. részemről itt és most tényleg befejeztem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.03.04. 15:58:21

@unionista᠍:

"egy szövetségi viszonyban persze, hogy kényszeríteni kell a németeket."

Ez a te megalomán doxazmád; semmi szükségszerűség sincs benne.

Tranquillius 2016.03.05. 09:51:38

Március 15-én konzervatív youtube csatornát indítani? Hát... nem valami konzervatív dolog.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.05. 10:15:20

@Tranquillius: ja bocs, szerinted augusztus 13-án kéne? No comment

my_anyád (törölt) 2016.03.05. 19:03:11

@Tranquillius: esetleg nov7?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.10. 18:31:18

@Tranquillius: kétségtelenül, de ez senkinek nem mond semmit, viszont március 15-e egyszerre a nemzetünk és a polgárosodásunk (menet közben elvesztett lehetőségének) ünnepe -- amely nélkül értelemszerűen ápr 11 sem lett volna

Tranquillius 2016.03.10. 19:42:26

@HaFr: Felőlem úgy ünnepelitek a forradalmat, ahogy szeretnétek, de én még nem láttam olyat, hogy valódi konzervatív ember forradalmat ünnepelne. Merthogy az zsigerből elutasít minden forradalmi megoldást, helyette a fontolva haladó, szerves, alkotmányos megoldások pártján áll. Persze tisztában vagyok, hogy ezt az emberfajtát 1944-45-ben élve elásták és azóta sem sikerült feltámadnia.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.11. 11:15:33

@Tranquillius: a valódi konzervatív ember -- de ha már itt tartunk, nekem 30 évnyi ilyen identitás és tanulmányok után sem sikerült megfejtenem, mi az -- megünnepli nemzete legfontosabb ünnepét. Legyen itt elég ennyi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.11. 19:14:49

@kiazmarmegint: ún. áprilisi törvények (1848)

Tranquillius 2016.03.12. 10:01:41

@HaFr: Augusztus 20. a legfontosabb nemzeti ünnepünk, de szerintem hagyjuk ezt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.13. 09:21:10

@Tranquillius: ? miért lenne az? és miért hagyjuk? aug 20 az államiság ünnepe -- a szeretet és a lelkesedés iránta enyhén szólva alacsonyabb, mint márc 15 iránt.

Tranquillius 2016.03.13. 20:48:19

@HaFr: Azért hagyjuk, mert ezt egy konzervatív embernek nem kellene magyarázni.
Egy konzervatív ember nem aszerint nézi az ünnepet, hogy mennyire népszerű, hanem magát a dolgot, amit ünnepel.
Egy konzervatív ember nem etnocentrista alapon ítéli meg, hogy mi a jó és a rossz, hanem a teljességet nézi. Szeretjük elfelejteni, hogy a "magyar" mindig kisebb halmaz, mint a "Magyarország". A magyarság szempontjából 1848-49 hősköltemény (ha utánaolvasunk kiderül, hogy amúgy még ez sem igaz), míg az ország szempontjából egy katasztrófa: egy teljesen értelmetlen polgárháború 200 ezer értelmetlenül meghalt áldozattal, az állampolgárok közötti nacionalista gyűlölködés elvetett magjaival.

explanatus 2016.03.13. 21:57:31

Ma a németeknél három tartományban választások voltak. Egy alig három éve alakult párt 12% 14% és 24% eredménnyel jutott be. A baloldali pártok olyan vereséget szenvedtek, hogy akár új időszámításról is beszélhetünk.

Ránk nézve annyi a tanulság, kezd az embereknek elege lenni azokból a pártokból, amelyek úgy gondolják az idők végezetéig hatalmon maradhatnak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.14. 11:28:10

@Tranquillius: egy konzervatív ember tiszteli nemzete hagyományait is, és nem erőszakoskodik más évfordulók ünneppé emelésével

Tranquillius 2016.03.14. 11:39:31

@HaFr: Ebben sem értünk egyet, ugyanis van jó és van rossz nemzeti hagyomány is. Egy konzervatív ember pedig tud különbséget tenni e kettő között. Az őszirózsás forradalmat is ugyanilyen lelkesedéssel ünneplitek?

my_anyád (törölt) 2016.03.15. 09:01:27

@Tranquillius: bár rokonszenves, de teljesen felesleges elitizmusnak tűnik. így az eliten kívülről nézve.

Tranquillius 2016.03.15. 14:44:42

@my_anyád: Ezért írtam, hogy hagyjuk ezt a teljesen parttalan vitát.
Ja, amúgy a konzervativizmus szükségszerűen elitista, de nem a mészároslőrinci értelemben.

kiazmarmegint 2016.03.15. 15:45:57

@explanatus: Mekkora vereseget szenvedtek a baloldali partok? A harom tartomany egyiket a szocdemek, a masikat a zoldek nyertek.

explanatus 2016.03.15. 17:26:28

@kiazmarmegint: Hatalmasat !

Baden-Württemberg SPD kapott 12,7% vesztett 10,4 % - - - AfD 15,1%
Rheinland-Pfalz Grüne kapott 5,3 vesztett 10,0% - - - AfD 12,6%
Sachen-Anhalt SPD kapott 10,6 % vesztett 10,9 % Linke kapott 16,3 % vesztett 7,4 % - - - AfD 24,2 %

Ez, akárhogy is nézzük azt jelenti elvesztették szavazóik felét és az új párt mind a három helyen nagyon nyert. A résztvevők száma rekordot döntött, mert majd háromnegyedük szavazott.

kiazmarmegint 2016.03.15. 17:36:31

@explanatus: De pont azokat az adatokat nem irod ide, amelyek mast mutatnanak, peldaul hogy Rheinland-Pfalzban az SPD me'g novelte is a szavazatara'nyat. A CDU mindharom helyen veszitett a szavazatara'nyabol.

De mindegy. Azt mondod, sok uj szavazo volt. Ezt keszseggel elhiszem, de mivel azt nem latom, hogy hany szazalekkal nott a szavazok szama, nem tudom pontosan ertekelni. Az boven lehet, hogy az uj szavazok miatt csokkent a nagykoalicio szavazataranya, (vagyis darabszamra nem veszitettek szavazatokat). Nem allitom, hogy ez tortent, csak azt, hogy lehet.

my_anyád (törölt) 2016.03.15. 19:04:30

@Tranquillius: persze, oké. a konzervativizmus elitista. nem is igen akarnék én beleszólni, gyarló vagyok hozzá. legyen valaki akiben megbízok, aztán parttalankodjon a maga vitáiban, amíg neki jól esik. néhá ránézek, túlzottan elkanászodott-e. képviseleti izé.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.03.15. 22:51:01

Egy-két napot csúszok az első videóval, mea culpa

Tranquillius 2016.03.15. 22:57:31

@HaFr: Lehetne Március 21. :D Azok is derék márciusi ifjak voltak.

2016.03.17. 11:25:25

nem hülye ez az ember, csak teljesen hülye.
őt olvasva(unionista) tök gyönyörűen plasztikussá válik a mélymagyar gondolkodás, a bárcsak mindez lehetséges lehetne . . . hisz olyan ártalmatlannak tűnik, ahogy ő elővezeti :D
de akár csak felületesen is összeegyeztetve azzal, ami valójában körülöttünk van, ez nem más mint a bot vége. Itt a vége!
Ebben a világban nem léteznek ilyen mikro- reál világincák, legfeljebb virtuálisan. Lehet gondolkodni egy számítógépes magyar út és életen, magyar valóságon, ami más mint a valóságos. Lehet, hogy óriási siker lenne a piacon.
*
Az persze külön elgondolkodtató, amit a szemitizmus és antiszemitizmus mély beágyazottságáról és a civilizált megoldás lehetetlenségéről, vs. a nagy humanizmus és ellenhumanizmus szembenállásáról (épphogy csak) megpenget. lehet, h ezeknek a dolgoknak több köze van az egészhez (a civilizáció alakulásához) csak nem ilyen direktben látjuk.
lehet hogy unionista a színről színre, mi meg a tükör állat homályosan.

unionista᠍ (törölt) 2016.03.18. 13:23:55

@Bánegressy:
a hülyéskedés, a náci mezben trollkodás, a saját és a környezetemben levő emberek véleményének átlagát olvashattad. nem csodálkozom azon, hogy ezt részben őrültségnek gondolod. de ilyen a magyar közélet. és egyre inkább a nyugat-európai. legújabban az észak-amerikai. trump is ezt csinálja, csak sokkal profibban. majd egyszer megírom, hogy mit gondolok komolyan. csak azt már valószínűleg nem fogod megtalálni a neten. ami nem olyan nagy probléma. csak mert megszólíttattam. viszlát.

2016.03.18. 17:20:19

@unionista᠍: azt hiszem valahol már kiderült, h az angolt vágod uh. lustaságból nem fordítok, linkelek:
www.politico.com/magazine/story/2016/01/donald-trump-2016-authoritarian-213533
ez a cikk elég jól körüljárja, különösen néplélektani szempontból a jelenséget [mondjuk a politikusok szempontjait (mindegy milyen mezben)inkább hagyjuk]
süti beállítások módosítása