1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.13. 17:47 HaFr

Őszre gyúr a Fidesz: a hegyvidékiek akár mágnesvasutat is kaphatnak

Lázár János szerint nem lenne igazságos Orbán miatt büntetni a Hegyvidéket azzal, ha nem épülne mágnesvasút oda a Kossuth térről, hiszen az egész Hegyvidék természeti érték, és Orbán házán kívül elég sok nevezetesség van még a környéken. (Bár stadion ott véletlenül nincs, de véletlenül lehetne is.) Nevezetesség például a XII. kerület a maga lankáival. A mágnesvasút elbírálása szabályos lesz. Vagy majdnem.*

Az ember ilyenkor elkezdheti latolgatni, hogy a hazudozásra születni kell vagy tanulható azon a mesteri fokon, ahogy Lázár űzi. A hazudozás mesteri foka, amikor valaki úgy űzi, hogy szembeszökő, de nem bizonyítható hazugságokat (NEM Orbán miatt épül a vasút a házánál nem véletlenül álló stadionhoz) bizonyíthatatlan állításokkal kendőz (a beruházás csak véletlenszerűen került oda, egy a többi közül), amivel a hazugságot jótékony párába burkolja, mintegy engedni áttetszeni, de elsunnyog (mindenki boldog lesz), mielőtt felkelne a nap, és eloszlana a pára.

Van például egy Tuzson Bence nevű ember, aki távolról sem ilyen kifinomult, de ő sem olyan, aki csak úgy egyszerűen lehazudja a csillagot az égről. Pont annyira bonyolultan teszi, hogy jó néhányan észre se vegyék. Ez a fajta most azt állította "a magyar reformok működését" alátámasztandó (vagy ezzel is alaposan alátámasztani vélve őket), hogy "míg 2010-ben 73 500 forint volt a minimálbér, 2015-ben már 105 ezer forint, vagyis csaknem 43 százalékkal nőtt öt év alatt." Azt még a Mandiner sem felejti el hozzátenni, hogy "a bruttó minimálbér azért ugrott meg jelentősen, mert eltörölték az adójóváírást, így szükségessé vált a bruttó minimálbér jelentős emelése, hogy ne csökkenjen a nettó." A 2015-ös bruttó minimálbér nettó 68.775 forintot jelent egészen pontosan a 2010-es 60.236 helyett, ami tizeniksz százalék növekedés, nem negyven valamennyi, vásárlóértékben épp csökkenés is (de még ez a növekedés is meghaladja a Fidesz kormányzása idején produkált GDP változást), szóval hadd ne méltassam a megnyilatkozó morális minőséget. Kb. ahol a minimálbér.

Ismét felemelő ősznek nézünk elébe.

*A parodizált valóság pontosan:

Lázár az állítólag Felcsútra szánt felújított nyíregyházi vasúti kocsik kapcsán viccelődött. Mint mondta, a felcsúti a hetedik ilyen beruházás, és sokra lenne még szükség. Lázár szerint Orbán Viktor házán kívül sok egyéb nevezetesség van a környéken, az egész Váli-völgy kiemelt természeti érték. Ha Orbán háza és a stadion nem lenne ott, senki nem vonná kétségbe, hogy erre szükség van.

Orbán miatt büntetni az egész völgyet nem lenne igazságos.

A vasúti kocsik projektjével a kormány nem foglalkozott, de a felcsúti pályázat, az elbírálás szabályos volt.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr777704058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2015.08.13. 17:59:52

A hazugságok terén a Fidesz valóban jobban teljesít.

Hanem ez a mondat:

"hogy szembeszökő, de nem bizonyítható hazugságokat (Orbán miatt épül a vasút a házához) nem bizonyítható állításokkal kendőz (a beruházás csak véletlenszerűen került oda, egy a többi közül)"

nem jobb lenne úgy, hogy "szembeszökő, de nem bizonyítható állításokat (Orbán miatt épül a kisvasút a házához) nem bizonyítható hazugságokkal kendőz"?

Végül is nem az a hazugság, hogy Orbán miatt épül oda (ez az állítás), hanem az, hogy véletlenszerűen került oda.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.13. 18:02:13

@nevetőharmadik: azt javítottam már egy nemmel az elején

nevetőharmadik 2015.08.13. 18:02:23

@nevetőharmadik: bocs, látom, módosítottad már, így oké

mikimackó 2015.08.13. 18:50:26

ha meg azt nem, de legalább egy mágneses sakkot !

zipe moha 2015.08.13. 19:11:54

@HaFr: ...egyre inkább azt érzem, hogy kontra produktív orbánt ellenezni....ellenajánlat, kormányzati alternatíva nélkül...

mi történik mit mond egy választó , akinek tele a padlása mindegyikkel:
-" utálom ezt az orbánt, de hát kire váltsam?...van komoly ellencsapat?...van kormányzó-megvalósító képesség?..ect"
...és csak ha az előzőek vannak , érdekes, hogy mi a program...

s miután nem lát ilyet...az orbán -ostorozások egyre inkább mélyítik az apátiát, a kivonulást a kibekkelést,a háttérbe húzódást....

szumma orbán is mondhatná: " Mindegy hogy mit mondanak rólam a népek, jót-vagy rosszat mindegy...CSAK RÓLAM BESZÉLJENEK!"....mindennap megöntözzük gyűlölettel a húsevő virágot csoda, hogy egyre elevenebb?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.13. 20:58:07

@zipe moha: nem minden poszt egyformán felemelő, az biztos

zipe moha 2015.08.13. 21:20:48

@HaFr: ...nem kritizállak ( téged pláne nem illet)...csak megjegyeztem...ez a konstrukció olyan pálya lett ahol a konstruktőröknek minden jó...majdnem minden...
sárkány ellen sárkányfű..

zipe moha 2015.08.13. 21:23:13

@zipe moha: konstrukció ellen konstrukció...

borzimorzi 2015.08.13. 21:39:00

@borzimorzi: Azt már csak nagyon halkan merem megjegyezni, hogy egy XXI. századi, fontolva haladó, modern konzervatív párt számára ideális köztársasági elnök lehetne belőle. Már az is egy fontos jelzés lenne a jogállami alapértékek, pl. a magántulajdon tiszteletben tartásáról, hogy ami az ő neve alatt megjelent, az mind az ő szellemi terméke. Ellentétben ugyebár a NER-kompatibilis snittpalival... Egy plagi pasi után akár egy brahis pasi is jobb választás lenne. De egy pikírten NER-inkompatibilis, ámde tökös anti-Döbrögi, egy "földet vissza nem veszek" arisztokrata, aki a tollával keresi a kenyerét, és ebből az apropóból Európa-szerte elismert: abszolút kiváló KE-jelölt. Lenne.

Üdv:
b

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.13. 22:00:32

@borzimorzi:

Ilyenkor sajnálom hogy nem olvasok németül: az Index összefoglaló elég karcsú ... jobb lett volna ha fizetnek a Freitag-nak és lefordítják az egész interjút.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.13. 22:15:01

@zipe moha: nem, a fidesz elveszítette mér mindenét, már csak az ellenfeleiből él..

gmihaly 2015.08.14. 17:19:38

Kedves ecsém, marha vagy!

2015.08.14. 20:49:11

Ez a Lézer Jani elképesztően jó kommunikál, a Vityával együtt. Szemrebbenés nélkül, ártatlan és meggyőző arccal . Láttam a sajtótájékoztatót és arra jutottam, hogy a fidesz újra választásokat fog nyerni, mert két olyan ember is van benne porondon, akik folyékonyan tudnak hazudni, elképesztően meggyőzően . No,hát ezért fog nyerni megint a fityesz.

2015.08.14. 20:51:25

Ráadásul 2 erős egyéniség egy párton belül. Sajnos nincs ellenzéki párt, ahol ez szintén így lenne, vagy legalább megközelítőleg .
Kis csendes kedves nyuszi-muszi fazonok vannak minden párton belül . Ez pedig két határozott és kiváló dumagép .
Esélytelen minden párt.
süti beállítások módosítása