1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.05.08. 15:08 HaFr

Most végre láthatjuk, mit is jelent a szuverenitás

Jól látható helyen

Mit jelent? Nem megyünk el Moszvába Putyinnal ünnepelni, és nem megyünk el a régió államfőivel sem az ellenünnepre Gdanskba. (Vagy hát mindkét helyre el, alacsony szinten -- látják a képen hátul az a nőt, bizonyos Mátrai M. nevűt? Az képvisel minket az utóbbi helyen.)

Egyformán leugathat minket Moszkva és Brüsszel Paks kapcsán, és mindkét esetben csak lapítunk, mert mindkét félhez egymással inkompatibilis szövetség fűz.

Elértük, hogy senki se bízik bennünk, de mégis mindenki eléri, amit el akar érni rajtunk keresztül. Igazi pöpec kis szuverenitás, gratulálok a Nagyformátumú Politikusnak. A lényeg, hogy Mészáros "Stróman" Lőrinc egyre jobban teljesít.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr77442034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.05.08. 15:32:36

Nagyon nem örülök az ilyen fejleményeknek....de mi várható el egy olyan politikától ami csak a jelen pillanatnak él. Nem hogy távlati elképzeléseik nincsenek, azt nem tudják mit fognak csinálni jövő héten.
Amikor ilyen törökgáborelemezek államférfiként próbálják elemezni, szénné röhögöm magam. Nem más a pártunk és népünk vezére mint egy gátlástalan szerencselovag....ha finoman fogalmazok, akkor egy szerencsés szélhámosnak titulálom.
Churchill, Adenauer, Dzurinda, Tusk....na ezek államférfiak.

dixietsalvavi 2015.05.08. 16:00:47

Egy közmondás jut erről az eszembe: "Aki mindenki barátja, az mindenki bolondja"

zipe moha 2015.05.08. 17:51:45

@Fuxos (ex bömis): ....+1...szerencse lovag..a MI szerencsénk épp ellovagol...
Brüsszelből jött a levél: moszkvai május 9 a Győzelem Napja már nem kontinentális ünnep...még a hidegháború idején is megkapták az oroszok a tiszteletet ekkor ezen az ünnepen....ha beléjük akartak rúgni, akkor sikerült... a fülkeforradalmi fülkébe nem 1 nagykövetet, hanem 1 államfőt kellett volna állítana...ha lenne fülke...ha lett volna forradalom...csak a duma volt és semmi nem volt igaz

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.08. 18:24:01

Minket követ Európa.

(Miért rögzült be a magyar nemzettudatba az, hogy nekünk példát kell mutatnunk a régióban és a kontinensen is? Milyen alapunk van ehhez?)

almodhi 2015.05.08. 21:14:58

Csak hogy világos legyen többek közt ott volt:
az ENSZ főtitkára,
az Európai Tanács elnöke (Tusk),
a lengyel, a bolgár, a horvát, a ciprusi, a cseh, az észt, a litván, a román, az ukrán elnök,
a szlovák miniszterelnök, és ... Mátrai Márta

almodhi 2015.05.08. 21:15:53

@Counter:
"Milyen alapunk van ehhez?"

Ejnye, hát a golyóstoll, a számítógép és a presszógép.

nevetőharmadik 2015.05.08. 23:37:13

@almodhi: Há nézd, azok a porbafingók legfeljebb egy Mátrai Mártához érnek fel, a Vezénylő Tábornok Elvtárs Úrhoz sose...

egyetmondok 2015.05.09. 16:28:28

@Counter:
A régió "érthető": annak csak volt valami alapos oka,hogy létezett a történelmi magyar állam, tehát van itt nekünk egy régi jog, hogy más itteni népek felett hatalmunk lehet, ha egyszer ez már megtörtént, nemde.
(Azt már a mai így gondolkodó nem nagyon veszi észre,hogy amikor ez a történeti magyar állam így létrejött,akkor bizony az azért tudott így létrejönni,nem másért,mert pont olyan alkotmányosságokat mutatott fel,mint a fejlett nyugati hűbéri alkotmányosságok.)

Az,hogy a mai magyar kormány ezt a sajátos,új államhatalmat, gazdasági-politikai rendszert meri példának mutatni,hát, ez valóban komplett abszurd,ám a Fidesz vezetőitől már a nyolcvanas évek végén,még bőven kollegista idejükben sem állt távol, hogy belőlük lehet államalapító, minta-készítő, ez a határ-a-csillagos-ég fantázia. (Ez mára persze igen szépen mutatja a beteg werbőczyánus magyar közjogi romlást - a srácok mind jogászok -,amelynél fennhéjázóbb és egyszerre tolvajabb tempó Európában "ki se lett találva".)

2010-re számukra szerencsés magyar politikai konstellációban két holmi (helytelen magyarsággal) összerakódott: a magyar rendszerváltás csődje és az Unió toporgó üzemmódja.

sztd 2015.05.09. 23:43:51

Nem akarok mindenáron belerondítani a képbe, dek a jelenlegi közép-európai rend a mi bőrünk árán, sok tekintetben ellenünk lett létrehozva.
Amíg nincsenek az összes szomszéd országban magyar autonóm terülek, addig nem tudom miért kellene magasabb szinteken képviselni magunkat.
Szerintem gesztusként ez is túlzás.

A németek helyzete kicsit más. Egyrészt ők visszakapták az NDK-t, másrészt mostanra az összes EU ország autonómiájának részei, kivéve talán Nagy-Britanniát.

Egyetértek azzal, hogy nyugathoz tartozunk, hogy normálisan kell viselkedni, hogy az ember ne bánjon ellenségként saját szövetségeseivel, dea mai nap kapcsán azért nem szabad elfelejteni, hogy a mi helyzetünk még távolról sem rendezett.

kekex 2015.05.10. 10:33:52

@almodhi:
Csak hogy világos legyen: egyiket sem nevezték "Putyin ölebének" és egyéb módon sem hozták összefüggésbe őket Putyin ölével. Azaz nagyobb rizikó nélkül mehettek oda.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.10. 12:37:54

@sztd: "A németek helyzete kicsit más. Egyrészt ők visszakapták az NDK-t, másrészt mostanra az összes EU ország autonómiájának részei, kivéve talán Nagy-Britanniát."

Nekem úgy rémlik, hogy a II. vh. előtti békeidők Németországának és a mainak a határai nem esnek egybe.

Azt pedig nem is értem, hogy kik részei milyen EU országok autonómiáinak?

Khonsu 2015.05.10. 15:34:53

@sztd: "Amíg nincsenek az összes szomszéd országban magyar autonóm terülek"

Az autonómiát az érintetteknek is akarni kell, és jelenleg nekem úgy tűnik, hogy talán Székelyföldet kivéve a többi magyarok lakta területen kisebbségben vannak az autonómia támogatói.

Ez tipikusan olyan dolog, amiben Magyarország sok támogatást nyújthat, de nem harcolhatja ki a határon túli magyarok helyett.

Ha ők nem hajlandóak tenni érte, akkor ez van.

sztd 2015.05.10. 22:01:21

@Counter: Az igaz, hogy a legkeletibb területeik nincsenek már meg, de azért visszakerült néhány tartomány.

"Azt pedig nem is értem, hogy kik részei milyen EU országok autonómiáinak?"
Egyszerű. Azt akartam leírni, hogy kb. mindenhol az van, amit a németek lediktálnak (kivéve esetleg a briteket). Nem teljesen, de eléggé. Több olyan EU döntés is volt, ahol mindenkivel szemben érvényesült az akaratuk.

@Khonsu: Felvidéken és Kárpátalján is az autonómiát akarók vannak többségben. Értelemszerűen kérdés, hogy mennyire akarják, és igaz, hogy vonatokat, áruházakat és kormányzati épületeket még nem robbantottak az ügy érdekében, de komolyabb polgári engedetlenség sem volt eddig.

Ceriak 2015.05.12. 21:30:18

@Counter: Történelmi alapunk. Üdvtörténeti alapunk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.12. 22:10:03

@Ceriak: Most akkor történelem vagy üdvtörténet? És mit érdemel az a bűnös, aki szerint a kettő egy és ugyanaz lehet?

Ha ezt így gondolod, akkor ui. Marx és Robespierre urak együttesen is csak leckéket vehetnek tőled baloldaliságból.

Ceriak 2015.05.12. 22:40:37

@Counter: te nem tudod értelmezni a kettőt egymás mellett?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.13. 07:56:24

@Ceriak: Tudni tudom, de nem csinálom. Ugyanis azt is tudom, hogy ez fokozottan ön- és közveszélyes, s még arról is van elképzelésem, hogy miért az.
süti beállítások módosítása