1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.10.21. 13:40 HaFr

Magyar Bálint végre levonta a politikai konzekvenciákat

Lassan eljutnak végre a lényegig:

"Magyar is aprította az ellenzéket rendesen. Szerinte ugyanis „az ellenzék siralmas állapota az, ami fenntartja a rendszert”. Az ellenzéknek – így a volt miniszter – a 2014-es választásba nem kormány- hanem rendszerkritikával kellett volna belemennie. De ez még nem minden.

A Fidesz domesztikálta az MSZP-t, az LMP-t és a Jobbikot – folytatta Magyar Bálint. „Ez a három párt lélegeztetőgépen van, kellenek a látszathoz, de sok vizet nem zavarnak.” Az Együttet a Fidesz azért nem domesztikálta, „mert nincs piaci értéke Bajnai visszavonulása óta”. A párt szerinte egy Petrasovits Anna-projektet mutatott be. A DK-t sem kell domesztikálnia a Fidesznek: Gyurcsánytól működik a párt, de ő egyben a korlátja is annak.

Azt is megtudtuk, hogy „az MSZP, az Együtt-PM és a DK közti összefogás egy közlekedőedény”, tehát csak egymás rovására tudnak erősödni, „ráadásul ez a közlekedőedény alul még szivárog is”. Bokros Lajos viszonylag jó eredménye azonban azt mutatja, hogy lenne igény ennek a meghaladására."

„Az ellenzéknek érdektelen vagyok, pedig nekik ezen a nyelven kellene beszélniük egy-egy kirobbanó ügyről. Az ellenzék azonban csak a tehetetlenségét és a szerencsétlenségét mutatja a folyamatos rinyálással, amivel nem a kormányképességüket, hanem a lúzerségüket mutatják. Hozzájuk tartozni ciki” – vont összegzést Magyar Bálint.

(hvg.hu)

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr366813739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ParaZita2 2014.10.21. 14:08:13

1) MB politikailag jó ember (nem ismerem személyesen)
2) MB politikailag csapnivaló ember: a liberális párt kimagasló képviselőjeként, miniszteri szerepkörben durván beavatkozott a szabad piaci törvényekbe: sulinet (már a nevére sem emlékszem) program, miszerint "kedvezményesen" lehetett vásárolni számítógépeket - arra szerződött kereskedőktől(!), de csak magas árakon (bizonyára nagy haszonkulccsal az állam, azaz az adófizetők terhére).
Mi ez, ha nem etatizmus, ha nem kolletivizálás, ha nem államkapitalizmus, ha nem szocializmus, ha nem "pszuodo-kommunizmus", ha nem vérbő korrupció (akár)?
Tehát MB-vel csak és kizárólag elvi/elméleti síkon, s ott is axiomatikusan, a kiindulási foglalmak közös
értelmezése után!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.21. 14:21:55

@ParaZita2: Na ja.

Szépen beszél, okosakat is mond, nem is ugyanazt a kilátástalanságot, amit oly sokan; ámde sajnos nem éppen homo novus.
Nagyon nem éppen.

Viszont mindezek mellett mégiscsak okosakat mond, ez pedig becsülendő.

ParaZita2 2014.10.21. 14:37:27

@Counter: egyetértek, az okosság becsülendő.
(minél több okos embernek kellene összedugnia a fejét...)

DrGehaeuse 2014.10.21. 15:48:38

@poszt:
Who the devil is this man?

MB az egyik okozója orv-bán djangó elszabadulásának szadeszos agytröszt barátaival együtt. Annyira elqrták a 94-es átverését és az azt követő politikát, hogy az egész pártjukat jobbnak látták felszámolni.

MB jobban tenné, ha hallgatna vagy legalábbis a saját pártja dicstelen szerepével nézne szembe előbb és aztán a penitenciák elvégzése után kezdene okoskodni. De ez a nagyarcú álliberál gőghegy még a bűn megtagadásáig se jutott el.

2014.10.21. 15:55:45

Nagyon helyes, legyen is ilyen őszinte Magyar Bálint, most már megteheti, hogy senki nem kíváncsi rá. Ellenben még nagyobb szívességet tenne az általa óhajtott változások érdekében, ha a rendelkezésére álló információkkal mondjuk teljesen legyengíteni a mélyen tisztelt mszp nevű gazdasági társaságot. Számos szerkesztőség ablakán fújhat be a szél érdekes dokumentumokat ilyen kellemes őszi napokon. Hajrá Bálint!

toportyánzsóti 2014.10.21. 16:07:18

Némi önkritika nem ártana ennek a szerencsétlennek,ha volna meg sem mukkanna.Kijafaszom hozta vissza a bukottakat a választási kampányba ha nem az ő szellemi udvartársai?

2014.10.21. 16:09:04

Szigetvári Viktornak is kioszthatna már egy sallert, ha kitelik az erejéből. Ennyire tehetségtelen alakot legutóbb a Mesterházy nevezetűvel dobott piacra a baloldal. Meg is lett az eredménye:)

borzimorzi 2014.10.21. 17:44:33

Magyarral vigyázni kell, mert sok szerencsétlen pedagógussal el tudta hitetni kampányban, hogy majd az ő emberük lesz. Aztán miniszterként többet ártott, mint használt. Most sem a helyzeten akar javítani, hanem saját pozit akar valahol. Késő bánat, eb gondolat. Részemről, ha meglátom, hogy egy párthoz csatlakozott, azt a pártot azonnal kizárom a szavazatomra esélyesek közül. Ahogy jó pár tízezer pedagógus is...

Üdv:
b

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.21. 17:46:54

@borzimorzi: ez vitán felül áll -- nekem nem kell vigyáznom vele, semmi közöm nem lesz hozzá soha

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.10.21. 18:09:58

„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak.”
Medgyessy Péter

Az ellenzék siralmas állapotának előidézésében Magyar Bálintnak elévülhetetlen érdemei vannak.

borzimorzi 2014.10.21. 18:51:10

@HaFr: Ez jó hír, és nagyban növeli a szememben a PKP vonzerejét!

Üdv:
b

explanatus 2014.10.21. 19:15:11

Úgy látszik a rendszerváltó generáció alakjai egymás után kezdik újraírni múltjukat, jelenüket. Készítik elő jövőjüket. Most éppen a KLIK előfutára. Tegnap egy másik nagy név mosakodott.

Hé, ti volt nagyok, hát nem értitek?
Nem kellettek!
Nem kell a magyarázkodásotok sem.
Elég volt belőletek.

Ha rossz lelkiismereteiteken akartok könnyíteni, azt úgy tehetitek meg, hogy hallgattok. Minden egyes megszólalásotok egy lépéssel hosszabbítja meg a megoldás felé vezető utat.

Egy fészekalja vagytok ti mindannyian. Már az őszintének tűnő szavaitoknak sem hiszek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.21. 19:24:09

@explanatus: visszajönnek ezek, exp, ne reménykedj :(

zipe moha 2014.10.21. 20:02:26

...jó benneteket olvasni...itt és így

tamas11 2014.10.21. 21:00:15

@HaFr:
Lehet azzal kezelni a maffiaelméletet, hogy MB vissza akar jönni?
Van más karakteres, színvonalas,egy éve terjengő komplex, kritikai elemzés
az orbánvilágról?
(Vagy tán olyan, ami már Magygar B-t írja felül?)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.21. 21:10:19

@tamas11: hát, ezt nem tudom, de az láthatóan fáj neki, hogy nem mindenki a maffiaállam szóval fekszik és kel

egyetmondok 2014.10.21. 21:37:00

@tamas11:
Lehet,nem olyan hosszú, mint MB-é,de tartalmában nagyon is rendben lévő például Tölgyessy nem is kevés írása,megszólalása a NER-ről.

ingyenebed 2014.10.21. 22:11:00

@egyetmondok:

milyen kár hogy Tölgyessy is hozzájárult a fidesz hatalom kiépítéséhez, mint a fidesz parlamenti képviselője 98-2002 közt.

milyen kár, hogy Tölgyessy egy kétkulacsos szmétláda, akinek 1 db őszinte mondata nem volt az orbán-rendszerről.

milyen kár, hogy neked ez fel sem tűnik.

egyetmondok 2014.10.21. 22:22:03

@ingyenebed:
Nekem semmi kifogásom a kormányzati hatalmak ellen.
Csakhogy 2010 után egy másik, egy új magyar állammal van dolgunk,s nekem a 1990-2010 közötti magyar állammal a világon semmi bajom sem volt. Kormányzatokkal nagyon is,de nem az állammal.
Ha tudod egyáűltalán, hogy mi a kettő között a hatalmas difi. Ha nem,akkor nézz utána,hátha neked is feltűnik majd egyszer.

tamas11 2014.10.22. 00:29:03

@ingyenebed:
az engem nem zavar, ha kétkulacsos, mert valamennyit én is innék belőlük.
Kénytelen voltam, eddig is.

tamas11 2014.10.22. 00:40:47

@HaFr:
Engem azzal nyert meg, hogy mondandójába beleszőtte alkotó módon a kommunikáció, a fogalomhasználat jelentőségét, és az egyik kutya itt van elásva. Szóval, hogy a folyamatokban az lett a legfontosabb, amit mondanak róla, vagy közben és/vagy helyette, és ez új jelenség. Lásd: Hazugságbeszéd az isten!
A paradigmaváltást láthatóan nem tudták jól feldolgozni a tömegek, mindazok, akik pedig hataása alatt állnak a széleskörű verbális csínytevéseknek.

ingyenebed 2014.10.22. 10:44:46

@egyetmondok:

te miről beszélsz?

most megmagyarázod, hogy jah kérem, az az orbán viktor még nem ez az orbán viktor?
mert nem az első orbán kormány alatt lett járai, polt beültetve, nem az első orbán kormány alatt lett a fidesz háttérhatalom gazdaságilag, kapcsolatilag, stb megalapozva.
mert nem akkor találták ki az első szép trükköt, az útalap beolvasztását a központi ktsgvetésbe, amire alapozva Kuncze ELŐRE megjósolta a manyupok kirablását.
(jah, Kuncze itt rohdt ellenség, elnézést, hogy felhoztam.)

te melyik filmet nézed b+ ?

egyetmondok 2014.10.22. 10:50:25

@ingyenebed:
Valóban, ilyen értelemben azt is mondhatom,hogy az az Orbán Viktor nem ez az Orbán Viktor.
Az útalap beolvasztása a központi költségvetésbe,vagy éppen a társadalombiztosítási önkormányzatiság felszámolása,és még tudnám sorolni, nem alkotmányozás,nem új állam létrehozása,hanem csak kormányzati,parlamenti többségi döntések,amelyekkel lehet egyetérteni,nem egyetérteni úgy, hogy egyébként az államhatalom alapvető kérdéseit illetően nincsen vita.
Ma nem ez a helyzet.

borzimorzi 2014.10.23. 00:33:08

@HaFr: Tudni vélni nem sokkal több, mint remélni. :-)
Üdv:
b

Szúrófény 2014.10.27. 15:14:34

@ParaZita2: Magyar Bálint Ki magas ló! „…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

2014.10.28. 21:25:45

Szegény Medgyessy Péter állítása, miszerint az SzDSz tele van korrupciós ügyekkel annak fényében, amit tudunk az MSzP-ről, Fideszről, hát legalábbis ici-picit túlzás volt. Divat lett az egyetlen, sokáig valóban liberális pártba belerúgni, illetve annak volt politikusaiba. Mindenesetre az én szememben annak a pártnak az egykori vezető politikusai nagyságrendekkel voltak különbek a mai hatalmasoknál...
süti beállítások módosítása