1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.07. 09:27 HaFr

Orbán hanyatlása

Néhány hónapja a négy évvel korábbihoz képest 600 ezer szavazattal kapott kevesebbet a Fidesz, ma küzdenie kell Budapestért -- és mindezt annak ellenére, hogy -- tudjuk -- (1) nem szégyell semmilyen erőforrást a maga javára fordítani, (2) és az ellenzéke 25 év legtehetségtelenebbje. Tegnap Kötcsén meggyőződhetett róla, aki akart, hogy Orbánból és tanácsadóiból kiveszett már a gondolati innováció is --  már csak görcsös propaganda és politikai agresszió van. Az illiberalizmus versenyképességéről való fantáziálás olyan ideológiai korcsmunka maradt, amelyikről már a kiötlői sem hiszik el, hogy több lehetne Orbán kezében mint a fideszes rablógazdaság perverz erkölcsiségének kódexe. A korszakos történelmi fordulat esélye elmúlt. A pártsajtóról kiderült, hogy inkább a tulajdonosaihoz hű: kézi vezérléssel bármikor Orbán ellen fordítható, ami feltehetően legalább annyira felboríthatta a párt maradék híveinek magabiztosságát, mint az RTL híradója a magyar háztartások politikai horizontját. A Magyar Nemzet és a HírTV változó valóság-reprezentációja olyan repedést okozott azon az edényen, amely az erejét éppen a kikezdhetetlenség logikájából merítette, hogy azt már senki soha nem forraszthatja össze, a gyakorlata változhat még, de az emléke megmarad. A jobboldali portálokon írogató jobbos hívek egyre türelmetlenebbek. Mindeközben az ország gazdasági ereje minden ellenkező mantra ellenére szisztematikusan romlik, illetve ami működik belőle, annak semmi köze a kormányzathoz, és értelemszerűen alá van vetve a nyugati konjunktúra esetlegességének. A Nyugaténak, amellyel szemben Orbán változatlanul járja a pávatáncát, amely viszont egy milliméterrel nem visz közelebb a keleti tőkéhez sem, sőt. Magyarország stratégiai pozíciója sosem volt még ilyen gyenge. Se a társadalma.

Orbán odajutott, hogy a legerősebb támaszává a parlamenti ellenzéke vált. A balos ellenzék inkompetenciája és illegitimitása tartja életben az illiberalizmust. Az önkormányzati választáson el kell küldeni ezt az ellenzéket, hogy a magyar társadalom ön- és politikai szerveződése újrakezdődhessen. Kockázatos? Messze nem annyira, mint fenntartani a jelenlegi választékot.

Dr Béndek Péter

Elnök, Polgári Konzervatív Párt

285 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr286676817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 09:33:06

"nem szégyell semmilyen erőforrást a maga javára fordítani"

A rohadék Tarlós! Képes részt venni a választáson, így gátolva a demokrácia győzelmét! Ez már diktatúra valóban!!!

quendelapo 2014.09.07. 09:42:18

Értem, Orbán tönkretette a gazdaságot, szétrombolta a magyar demokráciát, Magyaroroszág stratégiai ereje még sosem volt ilyen gyenge azért: el kell küldenünk az ellenzéket. Logikus.

HaFr Te voltál már Orbán fizetett alkalmazottja. Gondolom most is az vagy, igaz?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.07. 09:51:17

@quendelapo: Sajnos nem tudsz gondolkodni, vagy csak annyira, amennyire ez a rendszer lehetővé teszi neked, és helyette engem inszinuálsz. Egészségedre.

Dr Fülig Jimmy 2014.09.07. 09:59:24

Pocakos megszállott legerősebb támaszát poltpéternek hívják,feleslegesen túráztatod magad a ballereken,akiket a világgazdasági válság győzte le leginkább.

Hümmögő 2014.09.07. 10:06:28

Tartok tőle, hogy az ellenzék teljes összeomlása nem jelentené azt, hogy utána aztán kiemelkedne a habokból egy új, megtisztult, tehetséges vezetővel megáldott ellenzék. Ennek a csírája sem látszik. Az ellenzék , akár az udvari, akár az ellenséges (a NER szempontjából) az Orbán által kijelölt úton lépdel előre. Senki nem talál hatékony fogást az orbáni ideológián.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2014.09.07. 10:48:29

„A korszakos történelmi fordulat esélye elmúlt.” mármint a rendszerváltásban fogant pártok számára. Az első kétharmadot követő sokkból a baloldal nem tud kilábalni. A második kétharmadot osztódással próbálta megakadályozni. Persze, utólag kiderült számukra is, hogy eszement egy vállalkozás volt. Azonban nem tehettek mást. Osztódásukkal kisvezéreik mérkőztek meg egymással. Mivel mindegyikük erőtlennek bizonyult összefogás néven próbáltak trükközni, de az se jött be, a maguk erejétől talán el is tűntek volna végleg, de a Fidesz nem engedi, hogy szétszéledjenek. Most is összefogásra kényszerítette őket a települési kompenzációs listák miatt. A Fidesznek nagyobb szüksége van a baloldali kisvezérekre, mint a baloldali szavazóknak, mert saját repedésén a kiszivárgókat csak addig tudja megtartani, amíg ütheti a baloldalt, mert ez a legnagyobb összetartó erő.

Mindaddig nem várható javulás ezen a téren, amíg ki nem tud fejlődni egy olyan új párt, amelyik nem a meglévő pártok osztódásával jött létre. Még ha meghökkentő is a poszt végkövetkeztetése, igaz. Ez az ellenzék nem ALTERNATÍVA. Ilyen felállásban nem is lesz soha többé. Be kell végre látni, itt az ideje valami újnak. Teljesen újnak. Mielőtt a Fideszben is megjelennek a jusst követelő kisvezérek, fel kell álljon egy csapat, amelyik meg tudja majd akadályozni a káoszba fulladó továbbsüllyedésünket. A blog írásai és a kommentekben megjelenő gondolatok alapján a PKP erre a szerepre alkalmas lehet. Hát akkor mire várunk ! ?

HToma 2014.09.07. 11:07:09

Pesterzsébeti vagyok. Itt fog indulni a Polgári Konzervatív Párt az önkormányzati választásokon?

s.g.l. 2014.09.07. 11:09:23

Balmédiákban sopánkodnak, nem lázadnak az emberek, nem veri ki a biztosítékot a fidesz.

Nem gondolják, ebben ők a legnagyobb ludasok, hogy nyavajognak semmiségeken, ideológián rágódnak, de nem hallom naponta a minsiszterÁlnok 10 mrd közpénzt lenyúlva magánstadiont csinált, naponta köpi szembe az embereket hazugságaival, stb.

Balfasz idióta ellenzéki média legnagyobb hibás, -még csak nem is a politikusok, azok tudjuk, helyből hülyék. -

A médián jön át minden infó, a választási siker 95-ban a médián múlik, erre ezek a barom médiásik meg a civileket szidják.

s.g.l. 2014.09.07. 11:10:38

Ne felejtsük, a 3. világháborút gazdasággal nyerte meg nyugat, nem ideológiával. Amikor Reagan meghirdette a totális fegyverkezést azonnal mondtam sokfelé: vége, ruszkik nem bírják, széthullanak.

Kellett egy Gorbacsov is aki felismerte ezt és nem ment tovább felelőtlen erőn felüli balhékba, de mégis a gazdasággal nyerték meg.

OV- lopásaival, hazugságaival szembesíteni, eltakarítani és utána a fidesz széthullik. Sehol nem látom OV-t gazdságilag vagy szemétségeit támadni, illiberálisoznak, stb. A nép szsarik arra!

Hümmögő 2014.09.07. 11:20:54

@s.g.l.: Ez azért nem teljesen állja meg a helyét. Gazdaságilag pl. rengeteg kritika éri. Az ügyeit is szellőztetgetik. Csak lepereg róla, mint impregnált kabátról a víz. Mosolyogva közlik, hogy hazugság, vagy éppen nem is reagálnak rá kormányoldalról, csak nyomják tovább saját erős propagandaszövegüket, ami még a vízcsapból is folyik. Szerintem az ellenzéknek éppen nem a kritikára kellene öszpontosítani és OV nevét ismételgetni naponta. Saját programra, üzenetre lenne szükség, ami nincs.

manager2008 2014.09.07. 13:44:25

@Hümmögő: Valószínűleg nincs is rá szükség. Ha egy piacvezető gazdasági társaság rosszul gazdálkodik, akkor a konkurensei nem támadják, hanem örülnek és csendben várják hogy tönkretegye magát. A kritika ugyanis azt jelenti hogy felhívod a figyelmet a hibákra és még a végén kijavítják. Egyszerűen vár az ellenzék , nagyon nem ideges, mert már összelopta magát rendesen, simán átvészelik ezt az időszakot és amikor nagy baj van, megjelenik egy jóképű ismeretlen és megígéri a tutit. Aztán kezdődik minden elölről :)

Hümmögő 2014.09.07. 13:49:22

@manager2008: Mindenkinek ( s főleg az országnak )van erre 20 éve?

Hümmögő 2014.09.07. 14:12:21

@ericghar: azért remélem Ovi sem él örökké :-)

magyaranyu 2014.09.07. 14:17:36

"A pártsajtóról kiderült, hogy inkább a tulajdonosaihoz hű: kézi vezérléssel bármikor Orbán ellen fordítható, ami feltehetően legalább annyira felboríthatta a párt maradék híveinek magabiztosságát, mint az RTL híradója a magyar háztartások politikai horizontját." Ez utóbbit tekintve az adatok azt mutatják, hogy a magyar háztartások politikai horizontját nem igazán borította fel az RTL híradó. A nézettségi adatok szerint az RTL ugyan növelte a híradója nézettségét, de nem a TV2-től pártoltak el hozzá a nézők, hanem az a réteg néz megint híradót, akik eddig a silány kínálat miatt nem tették. Megdöbbentő, hogy még így is vezet a lakosság körében a TV2 kékfényre hajazó balesetekre és bűnesetekre szorítkozó horror híradója. Talán a sok frusztrált embernek jól esik látni, hogy mások még szerencsétlenebbek? Az országból pedig képletesen és gyakorlatilag is (lásd külföldre távozó fiatalok) szivárog el a szellem, a tudás és a kreativitás. Nálunk a furfangos, még a haverját is átvágó székely góbé a minta, nem a bíró okos lánya. Összetévesztjük a kreativitást és tudást a mutyival és a mások átvágásával. És ebben a korábbi baloldali kormány méltó tanítómestere a mostani kormányzatnak. Ide lehet, hogy tényleg egy új Mohács kell, hogy felébredjünk.

panelburzsuj 2014.09.07. 14:22:58

@Hümmögő:
Akinek nincs - elmegy.

Aki nem tud elmenni - az föllázad.

Ha egyik se - akkor pont annyi ideje lesz "az országnak" amennyi ideje az európai stabilitást biztosító intézményeknek van. Orbán "pávatánca" se több, se kevesebb, mint az "éppen tűrhető" kitapogatása kifele is, befele is. De a műfajt nem ő találta fel, ez világszerte roppant kedvelt attrakció, Orbán csak a szokottnál is perverzebb vonzalommal műveli.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2014.09.07. 15:04:40

@Tyreo: Hosszú leszek. Sorry.

Ha már kérdezed. A blogon eddig azt gondolom a párt elnöke mindent elmondott. Kijelölte azt az irányt, amely sikeres lehetne. A blog pár ezer rendszeres olvasója akár meg is alapozhatná az országos szervezet gerincét. Ahogy az elméleti megalapozás is merőben új volt, ugyanúgy lehetne a gyakorlati része is új.

Az európaiság kifejezője lehetne a régiós tagoltság a megszokott megyei helyett, (meg lehetne egy a „megélhetési vendégmunkásoknak”). Azon belül pedig országgyűlési választókerületek alkotnák a legkisebb egységet. Nem gondolom, hogy szükség lenne jobban széttagolni. Isten ments helyi települési pártcsoportoktól. Az internet világában az egymás közti kommunikáció megoldható. A személyes beszélgetések, viták persze szerves részei lennének a munkának, de nem napi szinten. Inkább csak projekt alapon.

Emellett azt is el tudnám képzelni, hogy akár tagsági viszony nélkül többféle értelmiségi, szakmai érdekcsoportosulás támogassa magát a pártot gondolatkísérletekkel. Ilyet el tudnék képzelni kezdetnek az oktatás reformjával kapcsolatban, pl. ovitól, diplomáig munkacsoportok országos hálózata.

A régiós megoldást azért szorgalmaznám, mert így nagyobb térbeli, gazdasági, és közigazgatási, stb. egységek kerülnének szoros kapcsolatba egymással, tehát nem lenne szükség küldöttekre, hogy ők közvetítsék az elaprózódott helyi szervezetek véleményeit. Így mindenki részese lehetne a „pártéletnek”.

Mondanék egy példát. Munkahelyteremtés. Ezt leginkább a helyi önkormányzatok „művelik” de jobbára csak a nagyok, a nagyon nagy kapcsolatokkal rendelkezők. Ha azonban több gazdaságilag egymásba fonódó választókerület állna össze, akkor a hatékonyság megtöbbszöröződne. Kevés olyan „nemzeti” cég van, amelyik rangos nemzetközi kiállításon, vásáron a maga erejéből meg tud jelenni. Így viszont erre lehetősége lenne a kisebbeknek is a nagyok mellett.

A régiós megoldás azért a kedvencem, mert ezzel ellensúlyozni lehetne a

- - - minden-mindig-pesten-történik - - -

dolgot is. Ez alapja lehetne majd, hogy „tényezővé” válás esetén a régiók már felkészültek lennének nagyobb – ma még nem látható- feladatok átvételére.

Én úgy gondolom pártelnök eddigi megnyilatkozásaiból, hogy ő nem akar mindenbe beleszólni. Posztjai is arról szólnak, hogy te,ti, mi gondoljuk tovább az általa feldobott témákat. Írásaiból nekem az jön le, hogy kellően okos ember ő ahhoz, hogy tudja, egyedül nem megy. Véleményem szerint erről szól, ír szinte minden nap. Meg akarja nekünk mutatni, hogy igen, van jövőképe és van elképzelése a mikéntre, a hogyanra. Amije nincs, az a zászlaja alá sereglő tenni akaró sokaság.

A Fidesz-ellenzék viszony úgy belepi a közéletet, hogy egy ilyen józan hang egyelőre csak szűk körben fejt ki hatást. A mi szerepünk az lenne, hogy szétvigyük ennek a kezdeményezésnek a hírét. Elektronikusan, személyesen. Persze, tudom ez piszokul strapás fizikailag, szellemileg és anyagilag is, de ha ő tudja, meri, akkor mi is tudjuk és merjük.

Arra várni, hogy megtalálja egyedül minden bajunk minden forrását és a gyógymódokat, kényelmes állapot. Mi, választópolgárok valahogy úgy vagyunk ezzel, mint a zsűri egy celeb- vetélkedőn. A szavazófülkékben pontozzuk a teljesítményt. Talán meg kellene újra tanulnunk „járni” és utánajárni dolgoknak és nem csak várni hogy valaki megtegye helyettünk.

Most persze mondod, de te (azaz én) mit csinálsz. Hát éppen veled elmélkedek arról, hogy hogyan és miként, abban a reményben, hogy egyre többen bekapcsolódnak beszélgetésünkbe és egyre több ötlet, javaslat kerül elő. Korom miatt akár azt is mondhatnám, nem érdekel engem és kímélj meg az ilyen kérdésektől, de nem mondom pont a korom miatt, hiszen a felgyülemlett élettapasztalat olyasmi, ami az évek sokaságával gyarapodik csak.

Amennyiben úgy érzem, itt igény van erre az élettapasztalatra (is) a magam részét szívesen hozzáteszem.

Kezdetnek szeretném hinni. hogy ha nem is mindenre kiterjedő választ adtam, de alapnak megteszi.

igazi Ténytár 2014.09.07. 16:19:35

@HaFr: Ez kb olyan érvelés, mint hogy Hitler meg kell védeni, nehogy meggyilkolja az a galád Stauffenberg, mert akkor a katonaság azonnal leállt, békét kötött volna és akkor a naci birodalom nem lehetett volna teljesen lerombolva.

Szóval maradjon inkább a fideszes önkormányzatiság, feudális módra rabszolga dolgoztatok, nőket verő komondoros polgármesterek alkirályságai, mert akkor hátha majd Orbán ellen fordulva KIKAPARJÁK A GESZTENYÉT NEKED , ha nem jut semmire semmi?

Bravó, neked maradjon ez csak nehogy az ellenzek!

nol.hu/belfold/rabszolgak_a_fideszes_polgarmester_foldjen_-_video-1310250

igazi Ténytár 2014.09.07. 16:25:25

@quendelapo: Rosszabbé a helyzet!

Azt akarja, hogy mivel senkinek se kell a pártja, kaparják ki a gesztenyét neki azzal, hogy maradjon inkább a fidesz (mint a DK stb.)addig amíg csődbe nem megy az ország es hátha akkor buktajak Orbánt az addigi hívei, vagy Simicskas oligarchiak.

O meg majd beleül a készbe a a pártjával.

igazi Ténytár 2014.09.07. 16:46:04

@magyaranyu: Igen, ez a Mohács valószínűleg teljesen igaz.

A szektás hívők addig nem fognak elpártolni a Létezése JEL-tol, amíg a saját gyerekeik is nyugatra nem menekülnek, a hatalmas gyáva megalkuvó nemszavazo réteg meg addig nem fog semmit csinálni amíg nem éhezik.

Csak akkor tessek nyíltan azt kimondani - vállalva vele a bírálatokat, mondván "hazaáruló", direkt rosszat akar - és nem ilyen, "inkább maradjon a fidesz, minthogy az ellenzek" mivel rám nem szavaznak, hat akkor varjuk amíg Orbánt kicsinálja a saját, hátországa, hátha akkor...

Tyreo 2014.09.07. 17:23:53

@digipenna: Ez mind szép meg jó, az élettapasztalatra természetesen szükség van, de ez a második hogyan.
Az első hogyan-nak annak kell lennie, hogy hogyan lesz egy netes beszélgetésből valami több.
Hogyan lesznek olyan emberek, akik elkezdenek házalni mondjuk. Hol találunk olyan embereket, akik hajlandóak keményen pénzt és időt beletenni. Mivel tudjuk ezt nekik ellentételezni?
Aztán, ha már vannak embereink, velük mit kezdünk, az a következő kérdés.

Tyreo 2014.09.07. 17:25:38

@a Ténytár: őőőő szerintem a gyáva és megalkuvó réteg az pont az aki leszavaz az Összefogásra, miközben tudja, hogy ők is szarok.

igazi Ténytár 2014.09.07. 17:34:41

@Tyreo: Nem!

Azok a fideszre szavaznak, mert jaj mi lesz ha kiderül kire szavaztak, illetve majd bosszúból nem kap a varos támogatást (Büdös Proli Budapest cc Bayer Zsolt, ugye).

magyarnarancs.hu/belpol/torok_gabor-szervilizmus-van-es-kozony-89219/

Vagy azok akik külön ünnepséggel gratuláltak Lázárnak, hogy (minő meglepetés) megválasztották...

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2014.09.07. 18:10:11

@Tyreo: „Hogyan lesznek olyan emberek, akik elkezdenek házalni mondjuk”

Fekete fehér lézernyomtató már húsz körül kapható. Egy toner kinyom akár ezer A4-es oldal A Mi Hazánk válogatást, ha leveszünk a színből. Ezer oldal, ezer postaláda vagy közvetlen kézbe. Ebből száz rákeres a blogra, és ha az ezerből ketten mernek, akarnak, tudnak időt, pénz áldozni, akkor egyik pontod teljesült is.

Az EU választásokon jó néhány újonnan alakult párt lépte meg a bejutási küszöböt. Köztük olyan is akadt, ahol annyian akartak belépni, hogy felvételi stopot kellett elrendeljenek. Itt viszont alig van háromezer kattintás és pusztán Te meg én beszélgetünk. Hogy nem lesz egyszerű, abban tökéletesen igazad van.

quendelapo 2014.09.07. 18:34:17

@HaFr:
Kérlek sértegetés helyett arra válaszolj, amit kérdeztem:

Volt-e olyan szakasza az életednek, amikor Orbán Viktor beosztottjaként / fizetett alklamazottjaként dolgoztál?

panelburzsuj 2014.09.07. 18:38:13

@quendelapo:
Ha van egy csöpp esze, rávágja, hogy lakva undorja meg igazán az ember másikat...

Aztán értelmeheted napestig, hogy most akkor mi hány merre.

panelburzsuj 2014.09.07. 18:47:01

@quendelapo:
Arról nem szólva, hogy az ilyen kályhalyukból görcsölve előadott piszkoskodás mennyire hátborzongatóan Fidesz-kompatibilis metódus.

Abban persze "igazad van", hogy na bumm, és mivan, ha quendelapo-t virtuálisan lepökdösik - ha a misszió - a karaktergyilkolászás - közben teljesül?

panelburzsuj 2014.09.07. 18:49:07

@panelburzsuj:
Pontosítok: karakter-orgyilkolászás.

quendelapo 2014.09.07. 20:05:08

@panelburzsuj:
Aha, Orbánnak, illetve a pátjának dolgozni és utána Orbánt köpködve az ellenzéket fikázni az teljesen OK. Erre rákérdezni pedig a kályhalyukból görcsölve előadott karakter orgyilkolászás.

Értem.

panelburzsuj 2014.09.07. 20:11:55

@quendelapo:
Fityfenét érted.

De elmagyaraázom neked részletesen:

Quendelapoként fikázni Béndek Pétert, az az or.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.07. 20:15:41

@panelburzsuj: Köszönöm, a védelmet, de ha a karaktergyilkolászás vágya nem ok okvetlenül áll meg, a logikus gondolkodás hiányáé biztosan. Abból, hogy az első Orbán-kormány idején pénzt kaptam a kormánytól, semmi sem következik 2014-re vonatkozóan.A karaktergyilkoló pedig igen-igen kösse fel a gatyáját, mert nem várt nehézségekbe fog ütközni

panelburzsuj 2014.09.07. 20:15:46

@panelburzsuj:
Digitalizált Kiváló Névtelen Feljelentő.

panelburzsuj 2014.09.07. 20:22:45

@HaFr:
Tudom, hogy túl nagyívű párhuzam, de a névtelenségből IRL személyt IRL adatokkal támadni (vagy minimum bepiszkítani szándékozni), az szó szerint az orvlövészek bátorságával vetekedő cselekedet, azaz a terrorizmus - gyatra és nevetséges - válfaja.

De mint ilyen, nem csak téged támad, hanem magát a közösséget. Úgyhogy amikor téged "védelek", akor magamat és a közösséget is védem.

Törpháború persze ez - de jó tisztába lenni a jellegével.

egyetmondok 2014.09.07. 20:23:22

Illegitim hatalomnak nem nagyon lehet legitim ellenzéke,tehát azokon,akik ezen a választáson (Budapesten ez nem is választás) elindulnak,elég nehéz számon kérni a politikai erkölcsök azon minimumát,amelyen a Polgári Konzervatív Párt áll.
Ez azért nem egyszerű történelmi helyzet,hogy finoman fogalmazzak.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.07. 20:30:48

@panelburzsuj: BP pártelnök, azaz közszereplő, miért lenne baj kideríteni és nyilvánosságra hozni róla, ha dolgozott az első Orbán-kormánynak? (Ami szvsz nem is igazi "vád", mert nincs "bűn". Az 1. Orbán-kormány nem ugyanaz, mint a 2. vagy a 3.)

@HaFr: Hány tagja van a PKP-nek? Hány jelöltje fog indulni az őszi önkormányzati választásokon?

explanatus 2014.09.07. 20:33:17

@panelburzsuj: vedd úgy, kalapot emeltem előtted. Még nem veszett el Magyarország!

explanatus 2014.09.07. 20:36:48

@HaFr: Na, ideértek. Valószínűleg a négyezres látogatottság aktivizálja őket.

panelburzsuj 2014.09.07. 20:37:06

@Holger Hartland:
1. Mert ami egyszer már ki van derülve, azon nincs mit kideríteni, ami egyszer nyilvánosságra hozódott, azt nem lehet többször nyilvánosságra hozni. Csak sulykolni lehet - de ez már nem "informálás", hanem "formamállasztás" (?:) ("manipulálás").

2. Mindezt BP erőforrásain élősködve. Ami külön szépségdíjat érdemel.

ggiza 2014.09.07. 20:38:12

A kutya ugat, a karaván halad...

kekex 2014.09.07. 20:41:25

HaFr a gond csak az, hogy igen vékonyka az a réteg, amely tudatosan politizál. Szavazni meg több millióan fognak. Akiknek se a képzettsége, sem az érdeklődése nem terjed ki gazdasági és politikai folyamatok megértésére.
Te is evidenciaként kezeled, hogy Orbánék tönkre teszik az országot - de egy átlagos MN, vagy Hírtv (nem is szólva az ECHO fogyasztókról)
hívő részére hosszasan kellene magyarázni, hogy A-ból B-n keresztül csakis C-be vezethet a vektor (Viktor).
Éppen ezért nem csipkedi magát az ellenzék:
az össznemzeti agymosás hatását csakis a Valóság nevű nagybátyánk (by Cseh Tamás) tudja ellensúlyozni. Tehát egy LETAGADHATATLAN gazdasági összeomlás (ez lehet hamar is) vagy pedig egy "Brezsnyevi pangás" ami után már a bolgároknak is csak a farvizét látjuk (netán az albánokét is) ez eltarthat évtized/ek/ig is.
De sebaj, ahogy Naszredin Hodzsa mondta: addig meghalhatok én, meghalhat a kádi - de meghalhat a szamár is!

panelburzsuj 2014.09.07. 20:46:01

@explanatus:
Áts Ferenc se támogatta a gerébi grundfoglaló stratégiákat ... :)

program készítő 2014.09.07. 21:03:18

Orbán kezében most egy óriási esély van,ha él vele,vége a jelenlegi ellenzéknek.Persze csak akkor ha segítséget kér.

tnsnames.ora 2014.09.07. 21:06:19

Ha a mostani önkormányzati választáson a Fidesz véletlenül jelentősebb poziciókat vesztene, egy kis részt biztosan a ma esti csúnyán elvesztett Észak-Ír elleni EB focimeccsnek fogok a magam részéről tulajdonítani.
Analóg módon, ahogy az 1954-es elvesztett berni döntő sem volt hatás nélküli az itthoni politikai helyzetre

Négyes_ 2014.09.07. 21:15:51

Tisztelt Béndek Péter!
Posztjában három nagy igazságot és két tévedést érzékeltem!
A három nagy mondat (melyekért elismerésem):

1.) Orbán kezében nincs más, csak a fideszes rablógazdaság perverz erkölcsiségének kódexe
2.) A Magyar Nemzet és a HírTV változó valóság-reprezentációja repedést okozott (a Fidesznél)
3.) Magyarország stratégiai pozíciója sosem volt még ilyen gyenge. Se a társadalma.

A három tévedés:
1.) A jobboldali portálokon írogató jobbos hívek egyre türelmetlenebbek. Nem azok, elvakultak, megszállottak, az orbánizmushoz és a Fidesz-valláshoz idomultak. Ez az egyik tragédiája a mai magyar társadalomnak.
2.) A megoldás éppen fordítva működhet. Nem a tehetségtelen ellenzéki pártok eltűnése fog értelmesebb társadalmat hozni, hanem épp fordítva: előbb kellene egy értelmesebb társadalmat kialakítani (a hazai értelmiség által generáltan meginduló folyamatok eredményeképp) mely új társadalom aztán "kitermeli" a megfelelő új pártokat. "Ha a tanítvány készen áll, alkalmas mester mindig akad"

Maximális tisztelettel és Ön iránti elismeréssel!

dr Smittpálelnökúr 2014.09.07. 21:17:40

Miért is lenne illegitim a ma ellenzék?

Mi ez a konzervatív párt? Meg sosem hallottam róla.

Ez is valami közpénzekre hajtó álellenzéki rabló-próbálkozás?

quendelapo 2014.09.07. 21:24:20

@HaFr:
Szerinted a logikus gondolatmenet a következő: mivel Orbán a nyugati kultúra, a szabadság és a demokrácia pillanatnyilag legnagyobb ellensége - aki nem mellesleg romba döntötte a magyar gazdaságot - ezért szavazzunk az ellenzék ellen. Ha azt akarjuk, hogy Magyarország nyugati, liberális demokrácia legyen, akkor egyetlen teendőnk van: elmegyünk és leszavazunk a fidesz jelöltjére.

Szerintem pedig két dolog következik abból, amit írsz:

A - végletesen előítéletes a gondolkodásos, és ezek az előítéletek zavarják a következtetéseidet.

B - fizetnek azért, hogy ezt írod, mert így a konzervatív polgári "réteg" távol tartható a szavazástól. (A legkisebb is számít :))

panelburzsuj 2014.09.07. 21:36:39

@quendelapo:
Mit saccolsz, mennyi lesz az átlagos kepviselői jelöltszám a tízezer lakos fölötti településeken egy-egy szavazólapon? (Ezek ugye azok a települések, ahol a pártoknak bérelt kompezációs helyeik vannak. Ahol tehát mindenképp lesz pártképviselő - bár az általad emelegetteteken túl még akadhat pár Jobbikos, sőt tán LMP-s is vigaszágon.)

És mennyi polgármester-jelölt fog indulni a cirka háromezer helyért?

Krisz11 2014.09.07. 21:38:14

"az ország gazdasági ereje minden ellenkező mantra ellenére szisztematikusan romlik"

Hát igen, Hafr nagy tudós szakértője a közgazdaság tannak (is). Ezzel szemben a szemét fideszbérenc Standard & Poor's hitelminősítő ezt hozta ki:

"Stabilra javította Magyarország BB/B szintű államadós-besorolásának kilátását az eddigi negatívról a Standard & Poor's"

egyetmondok 2014.09.07. 21:52:57

@Krisz11:
Ha a magyar állam az adócentralizációt GDP arányosan 100%-ra emeli,az S&P még jobban emelni fogja az államadósság besorolását.
Az lenne a hitelezőknek a legjobb hír az állami adósságok visszafizetésének esélyét illetően.

Blogger Géza 2014.09.07. 21:56:49

"Mindeközben az ország gazdasági ereje minden ellenkező mantra ellenére szisztematikusan romlik" És még így is rekord növekedési számokat produkálunk az EU-ban... Mi lenne, ha még javulna is az erő???

Blogger Géza 2014.09.07. 21:59:05

@quendelapo: "mivel Orbán a nyugati kultúra, a szabadság és a demokrácia pillanatnyilag legnagyobb ellensége" Azannya! az Iszlám állam, az Al-Kaida, az oroszpárti szeparatisták már a kanyarban sincsenek? Ez mán döfi!

laci_52 2014.09.07. 22:04:46

Orbán hanyatlása még odébb van, hiszen legalább '18-ig ő a miniszterelnök.

Másrészt '18-ban lesznek még tartalékai, elsősorban a Jobbik, amely még erősödhet is és vele koalíciót kötve Orbán hatalmon maradhat.

Ha viszont már nem szeretne tovább kormányfő lenni, van egy másik lehetősége: köztársasági elnöknek jelölteti magát és biztosan meg is választják öt évre.

Akár tetszik, akár nem, Orbánt még nagyon sokáig el kell viselnünk.

zila5 2014.09.07. 22:07:10

@HaFr:
Azért még mindig ő az első, ha az "Orbán" vagy az "orosz" szavak szerepelnek a címben. :)

Blogger Géza 2014.09.07. 22:10:13

@egyetmondok: Miért ne lenne Budapesten választás? Elvileg ott a legerősebb a baloldal. Papíron ott lenne a legnagyobb az esély valamiféle fordulat felmutatására. És biza főpolgármester-választás szabályai még csak nem is változtak.

zila5 2014.09.07. 22:12:12

@laci_52:
Amilyen ütemben fuvalkodik fölfelé, szerintem még 18 előtt kipukkad magától.

quendelapo 2014.09.07. 22:14:18

@Blogger Géza:
Magyarországról beszélünk.

Blogger Géza 2014.09.07. 22:19:53

@a Ténytár: Érdekes, miért csak néphazugásos forrást hozol, és a helyit nem, amelyik talán kicsit többet tud?. Talán abban tények is vannak, amelyek cáfolnak?

"„Megkérjük az MSZP-hez közeli baloldali médiát és a vidékiek keserű életéről semmit sem tudó LMP-s politikusokat, hogy hagyják békén a munkahelyünket és az egyetlen megélhetési forrásunkat, a pusztaottlakai önkormányzatot. Mi jobb- és baloldali, valamint független emberek kérjük, hogyha munkát nem tudtak és nem tudnak küldeni, akkor a fővárosi politikát se hozzák le Dél-Békésbe” — ezzel a szöveggel juttattak el szerkesztőségünkbe egy, a 325-ből 307 startmunkás által aláírt levelet a pusztaottlakai közmunkások."

www.beol.hu/bekes/kozelet/simonka-vedelmere-keltek-a-rabszolganak-titulalt-kozmunkasok-443475

www.beol.hu/bekes/kozelet/az-ellenorzes-rendben-talalta-a-pusztaottlakai-kozmunkat-442992

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:32:39

@maxval a bircaman: Birka már megint az első.

@Blogger Géza:
Államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 július 24700 milliárd

nettó GDP arányos államadósság
2010 II. negyedév 64,2
2014 II. negyedév 76,3

Ezek a szigorú számok Géza, a többi csak duma.

2014.09.07. 22:34:41

@Blogger Géza: Géza, még mindig hülyét csinálsz magadból. Az előző év azonos időszakához mért fejlődés nem ad okot a hurráoptimizmusra. Ha a bázis gyenge volt, nagyobb szám jön ki, mint más országokban, de ettől még fokozódhat a lemaradásunk. Most ott tartun k, mint Gyurcsány alatt... Gratulálok!

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:35:43

@Blogger Géza: "ezzel a szöveggel juttattak el szerkesztőségünkbe egy, a 325-ből 307 startmunkás által aláírt levelet a pusztaottlakai közmunkások."

Én a helyetekben ezt szégyellném, hogy az önkormányzattól függő közmunkások levelet írnak. Ettől már csak egy lépés az észak koreai pártvezért méltató lakossági levelek.

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:37:09

@Krisz11:

Államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 július 24700 milliárd

nettó GDP arányos államadósság
2010 II. negyedév 64,2
2014 II. negyedév 76,3

Blogger Géza 2014.09.07. 22:38:18

@gázóra ellenőr: Lehet, de ami számít (maastrichti kritériumoknál is pl.) az a bruttó államadósság, és az bizony 2010 közepén 85% felett volt, 2010 végére 82%-ra, 2013 végére 79%ra csökkent, és 2014 végére is hasonló szám várható. A többi duma.

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:38:59

A pénz fogyóban, egymásnak ugranak az oligarchák.

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:40:23

@Blogger Géza:
index.hu/gazdasag/2014/08/22/teljesen_uj_trukk_kell_az_allamadossaghoz/

A nettó államadósságról valamit? Tudod az a bruttó minusz a devizatartalék.

Blogger Géza 2014.09.07. 22:41:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az előző év azonos időszakához mért fejlődés nem ad okot a hurráoptimizmusra. " Nem? Pedig az összes szakértő szerint igen, mindenki ezt szokta nézni, ha éve változást vizsgál. Téged is csak azóta zavar, amióta túl jó, fogadjunk. :D

Egyébként már a 2013-as szám is elég jó volt, az a növekedési ütem is felülmúlta elég sok EU-s országét.

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:41:41

@Blogger Géza: Mellesleg a bruttó sem volt olyan magas Gyurcsány alatt, amíg a devizatartalék vészes fogyása miatt nem kellett IMF hitelt felvenni. Amit aztán Orbán elköltött.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.09.07. 22:41:46

@Blogger Géza:
Te Máté, vagy melyik seggnyalonc vagy!
Most ez komoly? A saját hamis leveleiteket dobjátok már be mint hivatkozási alapot?
Apám, nem semmi vastag bőr van a pofádon - amikor azt hisszük, a coci csürhénél kreténebb nincs, akkor felbukkansz te... végül is... értem én... csak tudod, a régi mondás jut rólad az eszembe:
Nem elég hogy hülye vagy, de még szorgalmas is!
Holnap meg elhozza Xenu levelét a clear Habonyka nekünk, földi halandóknak, amiben az univerzum urának maga helyett kinevezi Nulladik Vikit, a megtestesült fényt!
Értem én!
KOMOLYAN!
Hazudj még, mint dicső bolsevik őseitek, párttitkár apáitok!
Máté, menj haza, verd ki a képére, azután alukálj!
KISZ titkár...
Liberális Internacionálé alelnök...
Kereszténydemokrata Internacionálé alelnök...
...??
Ezek után a Csillagközi Konföderáció Örökös Elnöke cím elég lesz a másodosztályú focialista haverodnak, vagy kevés?
Kínzó kérdés ez, de'télleg!

Blogger Géza 2014.09.07. 22:42:22

@gázóra ellenőr: A devizatartalék lényegében nem változott az elmúlt 4 évben, nincs döntő szerepe ezért semmiben.

Blogger Géza 2014.09.07. 22:44:32

@gázóra ellenőr: Csak éppen a kormányzást 2010 közepén vette át a Fidesz, és nem Gyurcsánytól... De mindettől függetlenül nagyon keményen növekedett az eladósodásunk Gyurcsány alatt is. Abból - átmenetileg - még könnyű látszat-növekedést produkálni.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.07. 22:45:05

@Blogger Géza:

"a vidékiek keserű élet[e]"

Lehetetlen: Simonka György, a pusztaottlakai polgármester (aki országgyűlési képviselő is lett) megírta a falu honlapján hogy:

"Így jutottunk el oda, hogy mára büszkék vagyunk értékeinkre, közös sikereinkre. [...] Az elmúlt négy esztendőben a település felelős vezetői emberléptékűvé tették a falut [...]"

Nem lehet keserű az élet ott ahol az emberek büszkék a sikereikre és (hála felelős vezetőik áldásos tevékenységének) "emberléptékű" faluban élnek.

Blogger Géza 2014.09.07. 22:46:34

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Bakker, az hülye LMP-s picsa meg milyen forrást dobott be? Semilyet. Cáfolták őt a közmunkások, a polgármester és az illetékes hivatal is. Nem véletlen, hogy azóta lapít is az ügyben...

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:47:29

@Blogger Géza: És akkor miért is nőtt a nettó GDP arányos államadósság?

Blogger Géza 2014.09.07. 22:47:54

@neoteny: Miért ne lehetne büszke? Ha rossz, majd választanak helyette mást a helyiek, ők csak jobban látják, mi megy ott.

gázóra ellenőr 2014.09.07. 22:48:37

@Blogger Géza: Azt senki sem tagadja. Csak ti sem vagytok jobbak, csak trükköztök, viszont ezerrel loptok.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.07. 22:49:09

@Blogger Géza:

Hogyan lehet az élet keserű ott ahol ilyen -- büszkeségre feljogosító -- sikerek és eredmények vannak?

ördöngös pepecselés 2014.09.07. 22:49:47

@Blogger Géza:

Kommunista seggfej! Egész reggelig itt fogod nyomni a blogszférában? :))

Szar lehet neked :'((

Blogger Géza 2014.09.07. 22:52:56

@gázóra ellenőr: Már pontosan mikor nőtt? Forrásokkal, ha lehetne... Mert valójában 2002 és 2010 közt nőtt erősen, azóta meg leginkább hullámzik, de semmiképpen nem nő úgy, mint előtte.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.09.07. 22:54:00

@Blogger Géza:
Mátéka!
A ti szintetek a póóógárjenőőő úúúúr...
Na, a hitelességetek is, de pssszt, ne mond el senkinek, mert a hátad mögött röhögnek csak rajtad, meg "hülyebuziznak" le a többi fideszesek is csak!
Így persze a nőgyűlöleted is érthető!
Szar lehet azért sejteni, hogy a hátad mögött összesúgnak... de te legalább a kólásdobozt és a rajta lévő DNS-t nem gyűjtöd, mint a másik ecceri.
Bár hátat neked se fordítanék!

Blogger Géza 2014.09.07. 22:56:46

@neoteny: Talán ott is van pár balliba, akik mindenben csak a rosszat látják meg, és ettől keserű lesz a közhangulat, ki tudja? Híresen pesszimista és panaszkodó a magyar... Ezért is nyer általában az ellenzék. De a mostani annyira béna, hogy még így sem jött nekik össze. Ez van.

Blogger Géza 2014.09.07. 22:57:26

@Guestenye: Na, az még nem voltam... Rá kell gugliznom, hogy az meg ki...

Blogger Géza 2014.09.07. 22:59:00

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :D Ez elég szánalmas volt. :) De legalább jót nevettem. :D

Nzoltan 2014.09.07. 22:59:58

@gázóra ellenőr: Az àllamadósság az elsō negyedévben volt annyi amit írsz. A második negyedévben árlépte a 22.000 milliársof.
Én nem hiszem, hogy a fidesz a fōleg még a Bajnai-Oszkó által jegyzett költségvetéssel elvert volna közel 3000 milliárdot egy hónap alatt.

panelburzsuj 2014.09.07. 23:00:17

@quendelapo:
És ha kettőnél több, akkor miért csak a Fideszre szavazva lehetne csak kipöckölni "a baloldalt"? Amikor többtucatszoros oszkárdíjas dívákra is lehet szavazni, akkor ki a fenének kell párt?

(Az egy másik kérdés, hogy rá tudsz-e mutatni arra a mondatra, ahol HaFr fideszre szavazásra biztat. De ezt nem kérdezem, mert te már szépen bemuttatad, hogy a bloggergézai szájjalszarás nem fideszes monopólium.)

ördöngös pepecselés 2014.09.07. 23:00:54

@Blogger Géza:

Hát csak valami fideszgeci lehetsz. Nem tudod?! :O Egyelek meg :((

Egész nap itt tolod a blogokban, linkelgeted a propagandát, tuti nem ingyen teszed ezt, fizetnek érte ebben biztos vagyok, és nem csak én. Már csak azért is mert MACISAJT-ról kiderült hogy pénzért kommentel, gyanítom te is. Ennyire megéri? Miért nem mész el inkább DOLGOZNI valahova? Mondjuk közmunkásnak utcát seperni? Hmm?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.09.07. 23:01:26

@Blogger Géza:
A maastrichti szerzõdés fiskális kritériumai közt ez szerepel:
"a bruttó államadósság a GDP 60 százalékát ne haladja meg" - mielőtt tovább kamuzol aranyom.
Mert szoktál... nem keveset!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.07. 23:04:27

@Blogger Géza:

"Talán ott is van pár balliba, akik mindenben csak a rosszat látják meg, és ettől keserű lesz a közhangulat, ki tudja?"

No de ezt a kitételt ("a vidékiek keserű élet[e]") azok írták bele a levélbe akik támogatják a pusztaottlakai önkormányzatot -- amely sikerekben és eredményekben bővelkedik.

egyetmondok 2014.09.07. 23:08:19

@Blogger Géza:
Nagyszerű...,ráadásul a főpolgármester választás szabályait meg se változtattátok Géza.
Ezer köszönet ezért,nem vitásan, esetleg még plusz egy is, hiszen,ha igazán akartátok volna,meg is szüntethettétek volna az egész budapesti választási macerát. Nem tettétek: nagy dolog ez Géza.

Blogger Géza 2014.09.07. 23:08:34

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Pontosan ezt mondtam, hogy a bruttó államadósság számít.

explanatus 2014.09.07. 23:09:09

@neoteny: Ilyen emberléptékű faluban magam is jártam. A buszmegálló letérkövezve, és hogy este is látni lehessen az európai faluterecskét, csicsás lápákat szereltek fel. Egy utcával feljebb meg lejjebb a kihalt öregek házai dőlnek össze, mert a kutyának se kellenek. A legújabb házat több mint tíz éve építették. A fiatalok külföldön, mert a helyi hatalmasok árokszéli fűnyírással akarják a munkanélkülieket visszatéríteni a munka világába. És ők is büszkék erre. Ez valami büszkeségjárvány lehet. De a kétharmad ott is megvolt, bőven, meg meglesz most is. Ez már most fix.

Blogger Géza 2014.09.07. 23:11:20

@neoteny: Akik közt nyilván baloldaliak is vannak, amint azt ők is írták. De még azok is elküldték a halál retkes faszára a Néphazugságot meg az LMP-s picsát. Akik pillanatnyi politikai haszonszerzés miatt elkezdtek hazudozni - veszélybe sodorva ezzel az ő megélhetésüket.

Blogger Géza 2014.09.07. 23:14:38

@Guestenye: Nézd, ne magadból indulj ki, nekem semmi szükségem közmunkára. És nem is kaptam soha senkitől egy Ft-ot sem semmilyen kommentért. Csak leginkább agyhalottak hiszik azt, hogy aki velük nem ért eget, az biztos azért van, mert fizetnek neki ezért. :) Szánalmas. :( Ezért nem értitek meg azt sem, amikor kijönnek a választási eredmények.

Blogger Géza 2014.09.07. 23:17:48

@egyetmondok: Így van, ahhoz is hozzá lehetett volna nyúlni. Miért is ne, az kőbe van vésve? De nem történt semmi ilyen, tehát megint csak a lúzerek sírnak előre, és szidják a szabályokat. (Pedig ők hozták anno, ugye.)

Blogger Géza 2014.09.07. 23:22:28

@explanatus: Az, hogy az EU főleg térkövezéseket és hasonlókat támogatott (nyilván önreklám miatt is, így mindenki állandóan látja az EU logót), valós probléma, ezért is érte el Fidesz, hogy a következő ciklusban több forrás mehessen közvetlen gazdaságélénkítésre. Bármennyire is fáj ez egyeseknek. (Ami amúgy érthetetlen számomra, miért nem lehet közösen örülni a sikereknek.)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.07. 23:27:59

@explanatus:

Nem volt az a levél politikailag megfelelően lektorálva: így csúszhatott be az a disszonáns hangvételű kitétel a vidékiek keserű életéről. Pedig az önkormányzat felelős vezetői éjt nappallá téve dolgoztak azon hogy a falu sikeres legyen és "emberléptékűvé" váljon. Aminek szerves része az hogy egy kevesebb mint 500 fős faluban 325 közmunkás van -- ami a magyar foglalkoztatási arányokat tekintve azt jelenti hogy majd' mindegyik polgár közmunkából "sikeres" és "emberléptékű".

És mivel a polgármester úr országgyűlési képviselő is lett, lehet hogy a pallosjogot és a ius primae noctis-t is gyakorolja Pusztaottlakán.

explanatus 2014.09.07. 23:35:55

@Blogger Géza: Egyetlen édes drága barátom. Csak érdemes veled beszélgetni, annyi értékes információhoz jut az ember. Eddig nem értettem, miért állnak meg a német, holland biciklisták a helységnévtáblánál. Hát hogy ellenőrizzék ki van-e téve az liberális multik által finanszírozott EU logó. Köszönöm. Enélkül hülyén haltam volna meg. Olyat meg ne írj, hogy valós probléma, ha nem figyelsz még leírod azt is, hogy a teljes ciklus alatt a Fidesz tétlenül nézte, ahogy a helyi Fidesz vezetők a letérkövezett abszolút funkciótlan terecskék átadásakor átvágták a nemzeti színű szalagot, meg a helyieket. Négy évig nem volt probléma, de hála az átcsoportosításnak ezután minden másként lesz.

Ja, és ahogy szoktad mondani, kérek hivatkozást arra, hogy nem örülök a közös sikereknek.

explanatus 2014.09.07. 23:41:07

@neoteny: ugye mind a tizennyolcan igazoltan voltak távol az aláírásgyűjtéskor.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.07. 23:44:10

@Blogger Géza:

Ez még mindig nem magyarázat arra hogy hogyan lehet a pusztaottlakai (nyilvánvalóan vidéki) polgárok élete keserű amikor a falu felelős vezetői -- büszkeségre feljogosító -- sikereket értek el a polgárokkal együtt dolgozva, és "emberléptékűvé" tették a korábban nyilvánvalóan "embertelen léptékű" falut.

Ami pedig a közmunkából történő "megélhetést" illeti: az nyilvánvalóan csak konzerválja a viszonyokat. Erősíti a "polgárok" az önkormányzati vezetéstől történő függését: csak a "felelős vezetők" hatalmát (és így "sikereit") növeli, a "polgárságot" pedig de facto hűbéresi alattvalói pozícióba helyezi. Ez nem a kormányzottak sikereinek lehetővé tétele (már amennyire egy kormányzat egyáltalán képes lehet arra), hanem a "polgárok" szavazatainak en bloc felvásárlása a "megélhetésük" "biztosításáért" cserébe.

explanatus 2014.09.08. 00:01:24

@neoteny: Ezt nem fogod elhinni

Pusztaottlaka választási eredményei
2006 Simonka György FIDESZ plusz 4 fő Fidesz
2010 Simonka György FIDESZ plusz 4 fő Fidesz

a négy képviselőből hárman mindkét ciklusban nyertek

Már hogy lett volna „a pusztaottlakai (nyilvánvalóan vidéki) polgárok élete keserű” ha vezetői két ciklus alatt ugyanazok voltak.

Csak Gézának. Forrásmegjelölés: valasztas.hu

(utóirat, mára gép kiapcsol)

2014.09.08. 00:05:19

@Blogger Géza: Kedves Gejza! Néhány tény, bár tudom, ez téged egyáltalán nem befolyásol:

A KSH szerint a gdp alakulása így néz ki: 1960 a bázis.
2005: 385
2006: 400
2007: 400
2008: 404
2009: 376
2010: 380
2011: 386
2012: 380
2013: 384

Tehát , ha gazdád 5 azazöt %-ot is tudna fejleszteni 2013-hoz képest, a 2014-es gdp a 2007-est érné el. Folyó áron.
Gyurcsány azért többet produkált...

2014.09.08. 00:15:04

@panelburzsuj:" Az önkormányzati választáson el kell küldeni ezt az ellenzéket, hogy a magyar társadalom ön- és politikai szerveződése újrakezdődhessen. Kockázatos? Messze nem annyira, mint fenntartani a jelenlegi választékot."

Hogyan értelmezed ezt a mondatát? Hogyan lehet elküldeni az ellenzéket, úgy, hogy a fideszre nem szavaz? Ha senkire sem szavaz, nem megoldás. Ha érvénytelenül szavaz, az sem játszik. Hogyan menjenek el a picsába? Mutass utat, uram!

2014.09.08. 00:16:05

@Blogger Géza: Gejza, minek égeted magad?

tisztapista 2014.09.08. 00:19:34

Orbán hanyatlik. Hát persze. 1998 óta hanyatlik. Szerintem még elhanyatlik itt vagy 20 évet miniszterelnökként.

De nagyon hasznos, hogy tudjuk, kire kell szavazni. Ha Orbán hanyatlik, akkor nyilván a Polgári Konzervatív Pártra kell szavazni. Hol is? A jelöltet és listát állító szervezetek listájában nincs benne a valasztas.hu oldalon.

Akkor most mire volt jó ez a cikk???

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.09.08. 00:27:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Rossz a kérdés!
Helyesen: Mennyiért?

Amikor kifejtette, hogy az EU a térkövezéseket támogatta inkább... hát, ott az a hitem is elszállt, hogy Máté, akarom mondani Géza, a lepkefingnál többre is képes agyilag.
Az EU a termelő beruházásokat is támogatta VOLNA, meg még egy csomó mindent, amit nem hívtunk le, mert arra nem adtunk be igényt.
Térkőre építész barátom szerint azért lett a hazai önkormányzatoknál hirtelen nagy igény, mert háromszoros áron lehetett bekamuzni az EU-nak és ellopni a klasszikus 2/3-ot belőle!
Ő azt mondta, hogy látott 190 milliós térkövezést is, 760 millióért kiszámlázni az EU projektben. Persze a tényleges kivitelező (a sor végén) még ennyit se kapott, mert hát Mutyisztánban örüljön, hogy dolgozhatott...

panelburzsuj 2014.09.08. 00:35:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Hát fogós kérdések ezek így hajnaltájt, de megpróbálom.

Picsába küldeni mindkettőt úgy, hogy a picsára szavazok?...

Ja nem, dívára.

Mondom, későn-korán van...

Gondolkodjál te is reggelig, oksi? Hátha eszedbe jut valami frappáns megoldás arra, hogy 4-15 jelölt közül miért csak a fideszest meg a balakármit lehet meglátni. Meg főleg beikszelni.

(Mondjuk lehet valami téntataszító bevonattal kezelni a nemkívánatos karikákat. Persze mingyá nyomdailag, úgy költséghatékony. Hiába dörgölöd, böködöd a tollal - nem fog! Csak a Fideszet, meg a baleszet fogja.

No de nem akarom a kreativitásod elől elenni a terepet - tiéd a színpad, lássuk az ötletparádét! ... )

Hannibal ante portas 2014.09.08. 00:39:28

Már megint ez a sok bullshit, édes Istenem, micsoda széles látókör és penge logika tárul föl itt előttünk. Még soha nem voltam semmiféle politikai szervezetnek a tagja (kisdobos-úttörő-KISZ-MSZMP és mindenféle egyéb pártok) de most fontolóra veszem, hogy jelentkezzek ebbe az egyetlen, üdvözítő, a valódi igazságot hordozó tömegpártba, a Polgári Konzervatív Pártba, s Dr. Béndek Péter zászlaja alatt győzelmet győzelemre halmozzunk.

Hannibal ante portas 2014.09.08. 00:43:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: igen, ennek ára a devizahitel. Pontosan ezért kellett fölpörgetni 2004 után, mert különben már akkor leült volna a gazdaság. Szóval akkor Gyurcsány mit is teljesített? És kinek a bőrén?

Hannibal ante portas 2014.09.08. 00:52:49

@gázóra ellenőr: hát haver, ha a gázórát is így olvasod le, akkor örülhetnek a kuncsaftjaid. Azért ennek a kérdének fuss neki mégegyszer, az adósságnak is meg annak is, hogy ki költötte el az IMF pénzét, mennyit s mikor. Az Interneten találsz hozzá segítséget.

Ybl 2014.09.08. 01:28:19

Falus Ferkó való neked, ugyan azon a szellemi színvonalon mozogtok.

P.Freddy 2014.09.08. 02:18:05

@Blogger Géza:

"nekem semmi szükségem közmunkára"

Dehogy nincs, barátom, dehogy nincs szükséged. A létedet határozza meg a közmunka, amiről torkosra hazudozhatod magad, ezzel megpróbálva biztosítani az Orbán-Kormány tolvajbanda ótvar, mocskos népbutító faszságait azért, hogy a szarkupac lenyúlás, a nyilvánvaló dilettantizmus és a pökhendi kivagyiság által szétkúrt ország valósága minél később legyen nyilvánvaló a síkhülye agyhalott szavazóitok számára.

Legalább ennyire fontosnak tartja a közmunkát a Simonka nevű pusztaottlakáni fideszgeci, aki egyben fideszgörény és tetű is, aki az egyéves gyerekét úgy idomítja, mint egy páviánmajmot, Gyurcsányt mutatja neki a tévében és rugdaltatja a kicsi lábával a képernyőt. Ez egy mai, európai, Fideszes Képviselő, Polgármester, Állatidomító, segghülye, Fideszbarom, Orbán Viktor hatalmának a lényege, és a te egzisztenciád biztosítéka.

Ez a büdösgörény a Fideszes propaganda-közmunkásokat a saját dinnyeföldjére vezényeltette. Ezkkel, a kéthavonta megújuló, tehát évente HATSZOROSRA hazudott létszámú "munkavállalókkal" közpénzből dagasztja a rohadék seggét a saját dinnyebizniszével.

Nem újság, tudom, hiszen ebből él az egész rohadt bagázs Mészáros Lőrinctől Orbán Viktoron át Rogán Antalig és Lázár Boldizsárig, beleértve a te rohadék fideszgeci pofádat is, de ne haragudj: engdetessék meg nekünk, akik nem lopnak, mint ti, Fideszgörények, hogy gondolatban a pofátokat trágyadombról hozott szívlapáttal óvatosan megsimogathassuk.

Hajrá Fidesz, Hajrá Tolvajok, Hajrá Görények!!!

igazi Ténytár 2014.09.08. 04:43:03

@quendelapo: Nem fizetnek neki, rosszabb!

Saját karrierjét akarja úgy egyengetni hogy inkább legyen rosszabb meg 5 évig, mert akkor hátha rajuk szavaznak.

Jelenleg ugyanis - sajnos- a kutya se kíváncsi a pártjára!

igazi Ténytár 2014.09.08. 04:50:16

@Blogger Géza: Ejnye geyza, ezzel mar Macisajt és hantaboy is total szénné égett varánus romániás blogjaban!

Szoval te is a negyedéves, kiragadott fejlődéseket akarod nézni mint maci, mert éppen jó?

Igen? Baromság, de akkor nézzük!

________
hu.tradingeconomics.com/charts/romania-gdp-growth-annual.png?s=romaniagdpyoy

hu.tradingeconomics.com/charts/hungary-gdp-growth-annual.png?s=hugptotl

Ha csak 2011 óta nézzük (mert ugye 2010 ráfognátok a szocikra), Orbán alatt nálunk volt 8.1% kumulatív negyedéves GDP növekedés
Ugyan ezen idő alatt Romániában volt 26.3%.
________

igazi Ténytár 2014.09.08. 04:55:04

@Blogger Géza: Ja mint a elrabolt prostinak kenyszeritett nok is mindig megvedik a striciket.
Vajon miert is?

Ja, hogy ha mernek szólni ellene akkor semmi munkát nem kapnak a környéken senkitől?

Ahhh az nem lehet, hisz a Fideszes polgármesterek nem rendelnek ki ÁLKÖZMUNKÁSOKAT se a TV adásához ugye, hogy milyen boldogok?

Na ilyenek a te elégedett rabszolgaid is:
__________
index.hu/belfold/2014/04/18/kulfoldi_teveseket_akart_atverni_salgotarjan_polgarmestere/

Elégedett közmunkásokat talált Salgótarjánban egy német televíziós stáb, amely a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről forgatott riportfilmet. Csakhogy kiderült, hogy azok az emberek nem valódi közmunkások – maga a város fideszes polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda szólta el magát, miközben a tévések forgattak.

A műsorban a stáb a polgármester kalauzolásával rátalált az utcán dolgozó közmunkás csoportra, és megkérdezték őket, hogyan tetszik a közmunka. Ők erre elmondták, hogy nagyon, sőt, az egyik azt is elmesélte, hogy ezt az útépítési munkát ő maga választotta, mert kőműves, és így a szakmájában dolgozik tovább – írja le az eseményeket a Népszava.

Csakhogy míg a felvétel forgott, a polgármester kicsit odébb beszélgetni kezdett. Arról, hogy biztos tetszik a stábnak, amit lát, mert sokáig forgat. Majd elszólta magát:

Csak ők nem erre kíváncsiak, csak ők az igazi közfoglalkoztatottakra, igen. És akkor a végén kiderül, hogy nincs köztük
_____________

Szúrófény 2014.09.08. 06:13:21

@magyaranyu:

A sajtó
Ha egyetlen élő képbe tudnánk összetömöríteni mindazt, amit a demokrácia sajtója száz év óta termett, a hazugságnak, perverzitásnak, őrültségnek: az emberi piszoknak olyan minden képzeletet túlrontó arányú eposza hemzsegne előttünk, hogy könnyen az a kérdés támadna föl bennünk, vajon nem az egyéni demokrácia volt e a világtörténelem legőrültebb hallucinációja? A demokratikus kor fölhajnalodásával egy új szörnyeteg jelenik meg a történelem vad csalitjában: ezerkörmű és ezerszájú. Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lelkekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz a tragédiája, rabol, de azért erkölcsbíró marad, hazudik és az igazság bajnokának ünneplik, katasztrófája a tömegeknek, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, ez a hisztérikus, mérhetetlen arányú zsivány: ez a demokratikus tömegszerelem legcirógatottabb kedvence: a sajtóbandita.

Niebur 2014.09.08. 06:24:05

@Blogger Géza:

Géza, Géza...
Már ott tartunk, hogy az első Orbán kormányt is letagadjátok? Bármilyen meglepő, 2002 előtt is volt élet.
Tudod, akkor volt, hogy az államadósság 50 %-l, 6000+ milliárdról 9000+ milliárdra nőtt.

Blogger Géza 2014.09.08. 06:28:31

@Niebur: Ez hazugság, az 1. Orbán-kormány ideje alatt folyamatosan csökkent, a végére 52-53%on állt, úgy adta át a szociknak.

Blogger Géza 2014.09.08. 06:30:11

@a Ténytár: Életemben nem láttam még olyan hülyét, aki negyedéves adatokat összead, ezen jót szórakoztam. :) Minden esetre ma Romániában épp gazdasági recesszió van, két negyedév alatt csökkent a GDP.

Blogger Géza 2014.09.08. 06:32:54

@neoteny: Nem hinném, hogy polgároknak lehetne nevezni a közmunkásokat. Ettől függetlenül a közmunka jó dolog, akármennyit is fanyalogsz. Kihasználja a feles munkaerőt közhasznú célokra, és leszoktatja az embereket arról, hogy az államtól "jár" a pénz akkor is, ha nem dolgoznak.

gázóra ellenőr 2014.09.08. 06:53:10

@Blogger Géza: Ebben egyetértünk. Az az ember aki mindennap rá van kényszerítve hogy felkeljen és dolgozzon még azért a kevés pénzért is, sokkal könnyebben talál vissza a munka világába.

gázóra ellenőr 2014.09.08. 06:57:48

@Hannibal ante portas: Hmmm... ki is vette fel a legnagyobb devizahitelt? Csak nem a hódmezővásárhelyi polgármester a városnak?

Mellesleg az IMF hitelből a folyó adósságtörlesztéseket kifizették, a többi bent maradt. Amiből Orbán MOL-t vett.

gázóra ellenőr 2014.09.08. 07:01:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ajajaj... szóval Orbán 25 százalékos nettó GDP arányos és 28 százalékos bruttó adósság növekedés mellett sem volt képes, a manyup elrablásával sem, utolérni Gyurcsány gazdasági teljesítményét?
Nahát!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 07:33:48

@Blogger Géza:

"Nem hinném, hogy polgároknak lehetne nevezni a közmunkásokat."

Akkor egy olyan falu önkormányzatának vezetőjét, ahol a népesség 2/3-a (vagyis gyakorlatilag a teljes munkaképes népesség) közmunkás, milyen mértékben jogos "polgármesternek" hívni? Miért nem "közmunkásmester" a neve -- vagy egyszerűen "a lokális döbrögi"?

"a közmunka jó dolog"

1) nem a közmunkásoknak jó dolog, hanem azoknak akiknek a magánvállalkozásaiban termelnek értéket a munkások -- a "köz" (értsd adófizetők) pénzéből fizetve.

2) neked sem jó dolog: büszkén közölted hogy neked semmi szükséged közmunkára.

1ghost 2014.09.08. 07:34:47

@Blogger Géza:

"Életemben nem láttam még olyan hülyét, aki negyedéves adatokat összead, ezen jót szórakoztam. :)"

Te szerncsétlen hülye! Ez csak azért van, mert címeres ökör vagy, és saját ostobaságodból felhúzhatod a kínai nagy falat, valamint hazugnak lenned narancshazafias kötelességed.

Ugyanis a negyedéves adatok kumulálásával, hosszabb időszakra is lehet számolni évesített átlagos negyedéves növekedési ütemet, amit össze is vethetünk akár Romániával, vagy más országokkal.

Tényárnak abszolút igaza van: ha 2011 - tehát a fidesz első teljes éve óta - eltelt 14 negyedév alatti átlagos negyedéves növekedési ütemet nézzük (s nem az utolsó kettőt aljas narancsmódon kiragadva), nos, Románia pépesre veri a Magyarországot.

A dilettáns narancsbanda sehol sincsen, hozzájuk képest.

Érted-e ezt balfaszkám?

$pi$ 2014.09.08. 08:04:24

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"2006: 400
2007: 400
2008: 404
2009: 376
2010: 380
2011: 386
2012: 380
2013: 384

Tehát , ha gazdád 5 azazöt %-ot is tudna fejleszteni 2013-hoz képest, a 2014-es gdp a 2007-est érné el. Folyó áron. Gyurcsány azért többet produkált... "

MSzP (2006-2009): -24
Fidesz: (2010-2013): +4

Tényleg többet produkált. Sokkal többet. Gratulálok.

Netuddki. 2014.09.08. 08:15:37

sportgeza.hu/galeria/sportgeza/foci/2014/09/07/magyarorszag_-_eszak-irorszag_1_-_2/11

Asszem ez a kép mindent elmond a mai magyar orbán rezsimről. Meg a rezsimet alkotó "elit" erkölcsi nagyságáról.
- Normális politikus a történtek után még bottal se piszkálgatná a shitpalit, nemhogy egy páholyban mutatkozna vele.
- Sokan leszólták a klotgatyás falust. Meg oké, hogy mindig legyen nálad a törülköződ. De bammaeg mi az ott az orbán nyakában?
- Kiatököm az ott az orbán mellett? Nem a csányira gondoltam.
- Kiatököm az ott a kósa mellett?

Netuddki. 2014.09.08. 08:18:04

@$pi$: Ostobenkó fidesznyalonc! Tudom, hogy fel voltatok mentve matekból, de a 4 alapművelet még megy? -24+4 = -20. Mínusz húsz B+! Na ez a probléma...

Netuddki. 2014.09.08. 08:22:46

"Orbán odajutott, hogy a legerősebb támaszává a parlamenti ellenzéke vált. A balos ellenzék inkompetenciája és illegitimitása tartja életben az illiberalizmust. Az önkormányzati választáson el kell küldeni ezt az ellenzéket, hogy a magyar társadalom ön- és politikai szerveződése újrakezdődhessen."

Peti! Megint a fidesz szekerét tolod B+?

Netuddki. 2014.09.08. 08:31:04

Ja, és igen! Az ilyen HaFr félék a legveszélyesebbek. Úgy csinálnak mintha a fidesz ellenzéke lennének, ebbe a posztba is benne van egy jó kis orbánozás, de a végén csak arra buzdít "hallgass a szivedre, szavazz a fideszre".

Petike! Tudod az én szerény véleményem szerint akiket pont el kéne takarítani az a fidesz. Utána a mostani "zellenzéket" sokkal könnyebb lenne eltakarítani mint egy fideszes 1 párt rendszert. Nem egy mai gyerek vagy te se, még emlékezhetsz a kádár rezsim alatt mi volt.
Jó lenne ha végre színt vallanál! Fideszes-e vagy-e vagy valóban csinálsz-e egy új pártot-e? Vagy ez PKP csak a hülyítés része? Apropó, indultok az önkormányzati választásokon? E?

Blogger Géza 2014.09.08. 08:48:45

@1ghost: Hehe, szóval te is ilyen hülye agyhalott vagy. :) Neked is megsúgom: Semmi értelme összeadni egy 2014 első negyedévre vonatkozó éves (!) növekedési ütemet és egy 2014 második negyedévre vonatkozó éves (!) növekedési ütemet.

Blogger Géza 2014.09.08. 08:50:55

@neoteny: A közmunkások nem magánvállalkozásokban dolgoznak magánprofitért, ilyen nincs.

Blogger Géza 2014.09.08. 08:54:01

@gázóra ellenőr: Ez hülyeség, az Orbán-kormány alatt csökkent az eladósodás (Mind az 1. és mind a 2. esetében), az MSZP idejére volt jellemző az adósságból finanszírozott növekedés (2003-2006). 2006 után az eladósítás továbbra is ment, de érdemi növekedés az már nem igazán.

Netuddki. 2014.09.08. 09:01:51

@Blogger Géza: "A közmunkások nem magánvállalkozásokban dolgoznak magánprofitért, ilyen nincs."

Alapvetően nem az a probléma, hogy magán vagy állami vállalkozásban dolgoznak a közmunkások. A legnagyobb probléma, hogy normális munkáért még a minimálbért se kapják meg. Már ha egyáltalán normális munkát végeznek.
A fidesz ezzel semmi mást nem tesz mint a munkanélküliek helyzetét kihasználva alacsonyan tartja a magyar béreket. Csak azért, hogy azt hazudhassa alacsonyabb a magyar munkanélküliség a ténylegesnél. Holott a közmunkások semmi más mint tartós álláskereső. Akitől a közpénzből fizetett seílykéért cserébe az orbán rezsim azt várja, hogy valahova naponta bejárjon és tegyen úgy mintha dolgozna. Nem ismerős ez a helyzet valahonnan?

Netuddki. 2014.09.08. 09:03:44

@Blogger Géza: "Ez hülyeség, az Orbán-kormány alatt csökkent az eladósodás"

Ommmmmmmmm!

Blogger Géza 2014.09.08. 09:06:03

@IGAZI_kovi1970: Pont azért nem kapják meg a minimálbért sem, hogy ne szokjanak rá, hanem keressék az utat a magánszférába. Egyre többen meg is találják amúgy.

1ghost 2014.09.08. 09:07:43

@Blogger Géza:

Miről beszélsz balfaszkám?

Átlagszámítás, tökfejkém. Nem csak összeadjuk, hanem el is osztjuk a negyedévek számával.

Komplikált, mi?

Adósság ügyében pedig hiába hazudsz, 85% körüli volt 2010-ben és annyi most is, de facto nincs változás.

Így hát ócska, hazug alak vagy. Az emberiség legalja.

cenzuratroll bosszanto 2014.09.08. 09:10:50

@Blogger Géza:

Még mindig hülye vagy.

i. orbánc király alatt (csak kb. összeg, tök mindegy, úgyis hazudsz rá valamit) 6 ezer milliárdról "lecsökkent" durván 10 ezer milliárdra, ii. orbánc alatt valahonnan 16 ezer milliárd környékéről "csökkent" le 24 ezer milliárd környékére.
Agymosott barom vagy, és ebben a nyugdíj és a többi benne sincs, ha minden lopást beleszámolunk akkor még lazán hozzá lehetne tenni 6-8 ezer milliárdot. Minimum.

high up! 2014.09.08. 09:13:31

Orbaneszku eftárs beszedett a néptől 20%-nyi GDP megszorítást államadósság csökkentés címén. Errefel az államadósság a 2010-es 82% után 86%-ra emelkedett.

Orbaneszku eftárs bevásárolt MOL részvényeekből. Ma már az egész csomag csak a FELÉT éri.

Orbaneszku eftárs bevásárolt EON résztvényekből: 60%-100%-os FELÁRRAL.

Orbaneszku eftárs bevásárolt egy bazi nagy BAD BANK-ot: évi 10-15 milliárd forint veszteség előre van programozva.

Orbaneszku eftárs rezsit csökkent orrvérzésig, mert szerinte az embereknek nem munkából, hanem a másik MEGLOPÁSÁBÓL kell jólétben élnie. Ezt már Kádár vezére is eljátszotta aki 30 évig csökkentett rezsit. Az eredményt ismerjük: a rendszer államcsődben végződött.

Orbaneszku eftárs tönkretette a gazdaság maradék erejét is 2010-től. 4 év alatt 5-8%-kal teljesített kevesebbet, mint Szlovákia, Lengyelo, Romania.

Tegnap Orbaneszku eftárs papirost kapott róla, hogy a focit is tönkre tette, nemkicsit-nagyon.

És Orbaneszku eftársra továbbra is szavaz kétharmadnyi Átlaghülyemagyar.

FOLYTASSUK!

high up! 2014.09.08. 09:14:18

MEGLESZ 2020-RA AZ 1 MILLIÓ ÚJ KÖZMUNKÁS!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.08. 09:18:20

@a Ténytár: A bloggergéza az nem ugyanaz, mint a macisajt?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 09:24:18

@Blogger Géza:

"A közmunkások nem magánvállalkozásokban dolgoznak magánprofitért, ilyen nincs."

"A faluban mindenkinek jut munka, és – teszi hozzá [Simonka] – minden törvényesen megy. Az önkormányzat is belépett a Paprikakert Tész Kft.-be, igaz, 2012 júniusában, amikor már az LMP kirobbantotta a botrányt, hogyan is dolgozhatnak a közmunkások a kft. magánterületein. Most Simonka azt mondja, hogy az önkormányzat teljesen jogszerűen köt adásvételi szerződést a közmunkások termelte portéka értékesítésére, hiszen maga is tagja a kft.-nek, ugyanazokkal a jogosítványokkal rendelkezik, mint a többi majd 300 tag."

vakbarat.magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/a-kihalt-zsakfalu-ahol-milliomos-polgarmester-uralkodik-89130

Fejesrob 2014.09.08. 09:25:55

Ez a dr. Béndek hány szavazatot is kapott?

Ami pedig különösen gáz, hogy a legprimitívebb ballibsi stilusban ír.

Netuddki. 2014.09.08. 09:27:25

@Blogger Géza: "Pont azért nem kapják meg a minimálbért sem, hogy ne szokjanak rá, hanem keressék az utat a magánszférába. Egyre többen meg is találják amúgy."

Tudom, hogy lukat tudtok beszélni a zemberek hasába, és mindenre van megfelelő magyarázatotok. De B+! Mi tereli annál jobban a munka világába a zembereket mint ha nincs pénz kajára, rezsire? Magyarul, a közmunka kidobott pénz abból a célból, hogy javítsátok a statisztikát.
Különben meg pont most erősítetted meg az előző állításomat. Miszerint a közmunkával a fidesz gyakorlatilag a magyar bérszint tartósan alacsonyan tartásán ügyködik.

Fejesrob 2014.09.08. 09:28:20

@1ghost: Ugyanakkor az adósságállományban 2002-2010 között elég jelentős volt a változás.

Nem mindegy miből van a pozitív GDP.

Netuddki. 2014.09.08. 09:29:42

@Fejesrob: Qrva anyád ballibsi! Nem a szó valódi jelentésében, hanem úgy ahogy a fideszdrukker érti.

Mellesleg meg a dr. Petinek segget kéne csókolnotok fidesztrollok! Ugyanis a fidesz MELLETT kampányol...

Fejesrob 2014.09.08. 09:32:27

@IGAZI_kovi1970: Csípem ezt a liberális mentalitást.

Úgy beszélsz, mintha nem buktak volna bele kedvenceid a segélyezésbe. Mit gondolsz, a nagy államadósságnak, majd a csőd elkerülésére felvett IMF hitelnek mi volt az oka?

Fejesrob 2014.09.08. 09:34:16

@IGAZI_kovi1970: Ballibsi vagy és a te kurva anyádat. Azt viszont nagyon is megértem, hogy már szégyenled ezt.

Fejesrob 2014.09.08. 09:36:09

@IGAZI_kovi1970: Gyurcsányod is a fidesznek kampányolt, sőt a többi ballibsi kedvenced is.

De elmondanám, te is a fidesz mellett kampányolsz, elég jól teleszórod ostobaságaiddal és ocsmány ballibsi stilusoddal a blogokat.

Mit gondolsz, valaki elolvas mit fog mondani? Hú, de fasza ez az ostoba csóka, a ballibsikre fogok szavazni?

panelburzsuj 2014.09.08. 09:38:34

@Fejesrob:
Ez a déer pártelnök egyelőre uhu-üzemmódban egzisztál.

Csak kiül a napra, pislog, borzolja a tollát, forgatja a buksi fejét - és a sok károgó mégis csak úgy zúdul rá. Tökéletesen megfeledkezve arról a Fidesz-alapdoktrínáról, hogy ahol nagyon nyíg a konkurencia, ott valami érdemi ficergés forog fenn.

Olyan elánnal csináljátok, hogy nem maga Béndek, hanem a rá ömlő utálat fog tán még engem is meggyőzni arról, hogy ha én semmitsenem látok is, valami jövőbemutató akkoris, mégiscsak lehet benne... :))

Blogger Géza 2014.09.08. 09:39:23

@1ghost: Egy értelmetlen számot hiába osztasz el bármivel, továbbra is értelmetlen marad. :) De nagyon szórakoztató vagy, ahogy táncolsz, mint disznó a jégen. :D

Fejesrob 2014.09.08. 09:46:46

@panelburzsuj: Csak nem képzeled, hogy egy ballibsi provokátort komolyan fogok venni?

Mellesleg fel kellene fognod, hogy a jobboldalon nincs olyan értelemben fidesz szavazó, ahogy a ballib oldalon van, hiszen itt nem létezik nosztalgia. A Fidesz szavazók 70%-a alapból anti-ballibsi szavazó, azaz semmiképp nem szavaz ballibsire, mindig a jobboldal legerősebbnek vélt pártjára szavaz. Ezért értelmetlen Orbánnak plusz személyiséget csinálnotok, ezek bárkiből Orbánt csinálnak, aki erre alkalmas.

A maradék kiábrándult volt ballibsi szavazó. Látta, hogy 2010-ben ezek elkúrták, rászavazott a konkurenciára.

Az tény, hogy 2014 már valóban Orbán teljesítményének szólt, de vajon ki akadályozta meg ebben Gyurcsányékat?

Netuddki. 2014.09.08. 09:50:50

@Fejesrob: A gyúúúúrcsááány meg a zóóóórbááán!

Körülbelül a Garga stílusában nyomod. Veled ellentétben ő viszont egy humorista, te meg egy senki fideszbirka vagy. A birkákat meg előbb-utóbb levágják...

Fejesrob 2014.09.08. 09:56:10

@IGAZI_kovi1970: Ez csak így látod, ugyanis ostoba vagy. Nem hiszem, hogy felfogod, de talán mégis. Most gondolj bele, valaki teljesen komoly stílusban ír neked. Megértenéd? Aligha, szerencsétlen féloldalas esszéjére fideszbirkáznád, orbaneszkuznál és hasonlók.

Nálad meg kell várni amíg reagálsz, majd ugyanabban a primitív stílusban visszaírni. Ezt már jól érted, ez a te világod. Persze bevallom, nekem sem kellemetlen ehhez alkalmazkodni:)))

panelburzsuj 2014.09.08. 09:59:26

@Fejesrob:
Csak annyira veszed komolyan, hogy

"na jöjjön csak ide föl színpadra, faszikám, és mongya csak bele ide a mikrofonba is, hadd hallják minél többen, mit is gondol az én kis lelkecskémnek kedvencéről"...

Mi köll ennél több??

Netuddki. 2014.09.08. 10:05:00

@Fejesrob: Fideszdroidoktól dicséret a leostobázás. Muhaha!

Blogger Géza 2014.09.08. 10:05:11

@neoteny: Jó, hát aki csak magyar Narancsból tájékozódik, az persze egy egész más világot láthat, ismerkedj meg a valósággal is:

"Elsőként fontosnak tartotta tisztázni, hogy a startmunka nem összekeverendő a közmunkával.
...
A szerződések szerint is a Pusztaottlaka Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány, az Ottlakai Közösségi Célú Kft., valamint a település önkormányzata bocsátotta rendelkezésre a használt területeket. Mint mondta, büszkén vállalja, hogy az önkormányzati érdekeltségű szervezetek által közvetve mégis a nevéhez köthetők földterületek, azonban azt a feltevést, hogy a saját földjén dolgoztatná a startmunkásokat, egyértelműen visszautasítja.
...
A szintén meghívott LPM-s képviselők azonban nem vettek részt a nyilvános eseményen."

www.pusztaottlaka.hu/sajtotajekoztato-2/

quendelapo 2014.09.08. 10:05:42

@panelburzsuj:
Ha számodra nem egyértelmű a fidesz által kialakított választási rendszer konzultálj Béndek Péterrel! Biztos meg tudja erősíteni, hogy ebben a rendszernek az a lényege, hogy minden szavazat, amit nem a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adsz le az Orbán Viktor hatalmát erősíti. Így lett kitalálva.

Egyet tehettetek volna: lehetett volna állítani sok-sok polgári konzervatív jelöltet és akkor nem kéne arra bíztatnotok senkit, hogy szavazzon az ellenzék ellen. (Azaz Orbán Viktorra, a paksi mutyira és az orosz gyarmatoításra - egyszóval a hazaárulásra.)

quendelapo 2014.09.08. 10:07:53

@a Ténytár:
Hol vannak a Polgári Konzervatív Pártnak jelöltjei? Kire lehet most szavazni?

Fejesrob 2014.09.08. 10:08:30

@panelburzsuj: Te magadnál vagy? Feldobsz egy kérdést, amit nekem tulajdonítasz, majd megválaszolod, persze ezt is nekem tulajdonítva.

Jól elvagy mi?

Ha már szubjektív kedvenc, akkor az én kedvencem Kövér és Vona, ezek osztják ki kedvenceidet úgy igazán.

Attól, hogy valaki Orbánékra szavaz nem feltétlenül kedvence, vagy te imádod a pékedet, vagy a fodrászodat?

Fejesrob 2014.09.08. 10:09:25

@IGAZI_kovi1970: Persze, fürödj benne te ostoba:)))

Netuddki. 2014.09.08. 10:18:44

@Fejesrob: 3 eset van. vagy anyagilag érdekelt vagy az orbán rezsimben, vagy csak simán agyhalott vagy. A hozzászólásaid alapján inkább egy 1 bites, agyhalott fizetett fidesztroll.

Qrvára szánalmasak vagytok amikor felcímkéztek valakit ballibsinek aki nem ért egyet az orbán rezsim politikájával. Ha annyira ismered a munkásságomat akkor tudhatnád, hogy sose tolom se a maszop, se a fidesz antikrisztusának a qrcsánynak a szekerét. Ellenben te szinte minden hozzászólásodban elkötelezett vagy a fideszed, és így az orbán rezsim mellett. Ez a nagy különbség köztünk kisfácán! Muhaha!
Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

panelburzsuj 2014.09.08. 10:19:27

@Fejesrob:
Oké, nem olyan nagy újdonság azér, hogy te valamiféle ehótévékörnyéki közteslény vagy, akinek mindegy, hogy merről jön a szoftzsidózás, csak jó sok szaft legyen mellé - de ettől azzal, hogy itt vered marad, itt növeled a látogatottságot, sőt ide csődíted az ellenkárogóidat is.

panelburzsuj 2014.09.08. 10:20:53

@quendelapo:
Orlövöldözésre üreshantázás.

Formálódik a vonzerőleltár.

egyetmondok 2014.09.08. 10:30:20

@Fejesrob:
" Ami pedig különösen gáz, hogy a legprimitívebb ballibsi stilusban ír. " ---

állítod a poszt szerzőjéről.
Az alábbi idézet szerinted szintén valami ballibsi szöveg,vagy ez már nem ballibsi szövedg, hanem józan kritika?

" Magyarországon jelenleg egy olyan kormány van hatalmon, amelynek vezetőitől távol áll a demokrácia, a demokratikus értékek. Ez mind a kormány cselekményein, mind kijelentésein látható. Az a benyomásom, hogy a magyar nép többsége ezt elfogadja, hogy a magyar nép többsége nem feltétlenül igényel demokráciát, hanem megelégszik a paternalista állammal, talán örül is neki. De lehet, hogy ezen a ponton tévedek, és a magyar népről alkotott benyomásom nem pontos. Ebből a két tényezőből még nem lesz feltétlenül diktatúra, még tekintélyelvű rendszer sem. Magyarország jelenleg visszatér a paternalista állam modelljéhez, úgy, ahogyan az a kommunista diktatúra idején is létezett. És e diktatúra előtt is." --

Mondja egy német állami intézet magyar joggal foglalkozó kutatója, Herbert Küpper.

panelburzsuj 2014.09.08. 10:30:34

@quendelapo:
Egyébként éppen a települési önkormányzati választásokon az a vicces helyzet, hogy a Zorbán CSÖKKENTETTE a képviselőtestületekben csakis pártoknak fenntartott kompenzációs helyek arányát.

Persze nyilván arra számítva, hogy úgyis az ő csordája fogja besöpörni az egyéniket, és akkor mi a fenének legyen több helye a maradékelven besunnyogóknak. De ha te azt hiszed, hogy ezen a szitun azzal tudsz fordítani, hogy a lassan már a fürdőszobába is befurakodó fideszesek után uszítasz egy balbulldogot, hogy aztán ott összeverekedjenek, kipossák a tusfürdőt, beverjék a tükröt, összepisálják a kádat - hát akkor nagyon félreérted a választói prerenciákat.

2014.09.08. 10:35:53

Gondolom, ez a poszt a fővárosi "ellenzékiekre" vonatkozik - és ebben az esetben (és talán, néhány szigetszerő kivételtől eltekitve, országos keretekben is értelmezhető.

Az ellenzék fokozatosan önmagába zuhan - ennek következtében politikai tér szabadul fel más, inkább úgy gondolom új intézményi keretek közt működő politikai csoportok, pártok számára. Igen a PKP is teret fog nyerni, vagyis tágulhat az általa lefedett terület. Ezek az új pártok/kezdeményezések - ha lesznek még mások is - a kormánypárt(Fidesz-KDNP) fokozatos önmagába roskadásából fognak maguknak teret nyerni.

Nincs benne semmi kockázat, és semmi elitélendő, ha valaki ezt az időszakot várja, hogy végre érdemeben cselekdhessen...

1ghost 2014.09.08. 11:01:17

@Fejesrob:

Ez teljesen igaz! A vörös böszmék is elqurták!

Magyarország tragédiája ez: cseberből esett vederbe.

DE

Ne legyenek kétségeink: a szoclib elqurókat, nem a fidesz, hanem derék módon a saját szavazóik hajtották el a halál retkes farkára.

2018-ban a kérdés az lesz, hogy a hazug, gátlástalan, dilettáns narancsosokkal kapcsolatosan megteszik-e saját szavazóik ugyanezt? Vagyis viselkednek-e olyan derék módon, mint azt tette baloldali honfitársaink jó része, és tette azt közel 600 ezer értelmes magyar már most, tavasszal.

Ehhez persze normális alternatíva is kell, mert kompromittálódott személyekkel nem fog menni, és nem is kell, hogy menjen. (Erről ír Béndek Péter is - szerintem helyesen!)

Ám a politika alternatívák megjelenését a narancsos szennyalakok minden eszközzel blokkolni próbálják,csírájában elfojtani, hiszen tudják, hogy hitvány produktumuk mellett, amit az ország számára nyújtani tudnak, egy választható, korrekt, és okos célokat felvonultató, valamint az ostoba voluntarizmus helyett a prudens kormányzással kecsegtető alternatíva megjelenése halálos lehet részükre.

Ezért aztán ócska, félművelt vazallusaik lehazudják az égről még a csillagot is, a köztévétől kezdve az ilyen blogokig bezárólag egyaránt.

Szolzsenyicin híres szavai sajnos a XXI. század Magyarországára adaptálva is megállják a helyüket!

Élvezzék! Mert szemben jön velünk a valóság!

A (NARANCS)kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem (VAGY CSAK KEVESET) produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem (NARANCS)kommunista ember számára. A (NARANCS)kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A (NARANCS)kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet (NARANCS)kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy (NARANCS)kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy a NERTÁRSAK szermélyes boldogulása így kívánja.”

A nagybetűs adaptációk tőlem, Ghosttól!

high up! 2014.09.08. 11:01:27

@Fejesrob: " az én kedvencem Kövér és Vona"

Ki gondolta volna, hogy a magadfajta Átlaghülyemagyarnak két SZOVJET elvtárs a kedvence? 2014-ben!

Kövér: fajtsizta komcsi családól jön, a faterja meg a rokonsága Vas-megye 1. számú komcsijai voltak. Aztán mint minden jó kommunista család, a Kövér klán is elprivatizálta magának az állami vagyont. Csakúgy mint az Orbansezku klán.

Vona: jaj azok a szép idők, amikor a Gabikát Moszkvában hónapokig képezték ki a politikai színre lépéshez. Meg a támogató pénzek elrejtéséhez.

Na, amagadfajta fidióta birkabaromnak mások se valók, csak ezek a komcsi szennyek. Ti nektek az Ural vidéken kellene legelni, nem pedig Európában Magyarországot rohasztani.

FOLYTASSUK!

Netuddki. 2014.09.08. 11:03:15

@megamind: Az orbán most 50 éves. Még minimum 20 éve van a politikában, máshoz nem ért. Butaság azt hinni, hogy ha a fidesz lesz majd itt az egyedüli párt akkor az orbán és a volt kollégiumi haverjai önként és dalolva ki fogják engedni a hatalmat (és a vele járó közpénzcsapot) a kezükből. Hamvába holt ötlet, mint ahogy a történelem ezt már számtalanszor bebizonyította.
Ahogy az orbán pártja egyedül marad, rögtön kilépnek az EU-ból, hogy senki ne pofázzon bele hogyan építik le a demokráciát. Ennyi. Ezért mondom azt, hogy a blogíró valójában az orbán rezsim szekerét tolja. Arról meg még mindig nem nyilatkozott, hogy ezzel tisztában van-e?

high up! 2014.09.08. 11:09:36

@Fejesrob: " A Fidesz szavazók 70%-a alapból anti-ballibsi szavazó"

A fidesz azavazók 100%-a gondokodásra képtelen idomított birkabarom, átlag 80-as IQ-val.
Ezenbelül 70%-ban vannak a maszoptól átállt panelprolik, akikre még sugárban kellett hánynia a fidesz szavazónak 2010-ig. Azóta viszont nyalni kell a seggüket, hiszen az ő átállásukkal jött össze a kétharmad.

A fideszben tehát a "nemzeti" szóval szopatható idióták a mensevik státuszban vannak. A fideszben az eseményeket a panelprolik igényei diktáljak. Úgy mint rezsicsökkentés, harc az imprilista Nyugat ellen.

Fidióta komcsi birkabarmok!

FOLYTASSÁTOK!

Netuddki. 2014.09.08. 11:16:33

Ja, és a hét kérdése!
A blogíró miért akar az orbán banda ellen megküzdeni a következő(?) választásokon? Amikor az orbánék már bizonyították, hogy nem egészen tiszta módszerekkel küzdenek és foggal-körömmel (újraszámlálás) ragaszkodnak a hatalomhoz? Amikor az úgynevezett "bal" oldal már bizonyította milyen egyszerű "legyőzni"?
Fel nem foghatom a blogíró miért köpködi a "bal" oldalt, és miért agitál az orbán rezsimre szavazás mellett? Amikor az orbán rezsim több kárt okozott az országnak mint a maszop? Amikor mindegyik jelenleg regnáló párttal szemben lehetne egy olyan pártot gründolni amelyiknek simán összejönne a 2/3? Nem azért mert annyira jónak kellene lenni, hanem mert annyira gyengék a mostaniak. Ha a fidesszel szemben megerősödne a "bal" oldal, akkor eléggé relatív lenne ez az "erősödés". Inkább a fidesz visszagyengülése jobb szó lenne rá. Faszom akarná a fideszt erősíteni, a fideszes nem egészen tiszta eszközeivel együtt!

nnnnnnnn 2014.09.08. 11:22:05

Sziasztok!

Blogíró figyelmét sajnálattal hívom fel arra, hogy 2018-ban is le lesz verve az ellenzék, és Orbán marad hatalmon.

Köszönöm.

Sexual Harassment Panda 2014.09.08. 11:25:20

@IGAZI_kovi1970: és gondolod, hogyha mondjuk 5év múlva kilépünk az eu-ból, a külföld "nem fog belepofázni" a dolgainkba??
Még Oroszországot, amelyik nálunk fényévekkel nagyobb,erősebb, meg tudják fingatni, meddig tartana minket taccsra vágni???
Mondjuk az eu kitiltja a magyar árukat az euból, azt hali.

A poszthoz szólva:Kicsit gyorsabban is mehetne ez a hanyattlás, nincsen még 20évem-

gondok 2014.09.08. 11:25:41

"Orbán odajutott, hogy a legerősebb támaszává a parlamenti ellenzéke vált. A balos ellenzék inkompetenciája és illegitimitása tartja életben az illiberalizmust."
Ez már akkor is így volt, amikor még az a bizonyos mostani ellenzék volt kormányon....

Sexual Harassment Panda 2014.09.08. 11:26:16

@IGAZI_kovi1970: Igazad van, de orbán bármilyen rendszerben nyert volna, mert az ellenzék egy nagy szar.

quendelapo 2014.09.08. 11:33:34

@panelburzsuj:
OK. Szóval hol vannak a polgári konzervatív jelöltek, akikre szavazhatunk?

Netuddki. 2014.09.08. 11:45:52

@Sexual Harassment Panda: Az orbán és a pártja ugyanolyan darab szar. Ezen a narancstehenes csomagolás, nemzetiszín pántlikával átkötve sem változtat...

Sexual Harassment Panda 2014.09.08. 11:50:44

@IGAZI_kovi1970: félreértesz.
Azt akartam mondani, hogy nem a fidesz ennyir erős, az ellenzék gyenge.Ha majd jön egy normális, választható párt, akár jobbos, vagy balos, a fidesz veszíteni fog.

Netuddki. 2014.09.08. 11:58:32

@Sexual Harassment Panda: Normális párt? Magától nem fog jönni. A fidesz meg minden eszközt be fog vetni ellene. Mint az ilyenek például mint ez a blog is.
Minél "erősebb" a fidesz annál eredményesebben tudja megakadályozni a "normális, választható" pártok megerősödését.

$pi$ 2014.09.08. 12:06:41

@IGAZI_kovi1970: "Ostobenkó fidesznyalonc! Tudom, hogy fel voltatok mentve matekból, de a 4 alapművelet még megy? -24+4 = -20. Mínusz húsz B+! Na ez a probléma... "

Hú, barátom ezzel ne égesd magad. A -24 az a fidesz uralom előtt volt, azért azt már ne számold fel nekik, ha lehet.

És még te jössz az ilyen "fel voltatok mentve matekból" dumával, őrület.

Sexual Harassment Panda 2014.09.08. 12:11:24

@IGAZI_kovi1970: Akkó' meg jól le kell lépni, azt majd rájuk dől a szarvár!

2014.09.08. 12:12:51

@IGAZI_kovi1970: Nos, azzal, hogy egy általad elképzeld helyzetre azt írod, hogy butaság azt hinni - ez sokat mondó ;)

Például, hogy a "Fidesz egyedüli párt marad" - ilyen nem lesz.

Például, hogy "Orbán és a volt kollégiumi haverjai önként és dalolva ki fogják engedni a hatalmat (és a vele járó közpénzcsapot) a kezükből" - tudod, a (politikai-fiskális) hatalmat csak ideigleignesen kapták meg, le fog járni az idejük. Nem kell senkinek semmit sem átengedni, hanem, legközelebb amikor esély lesz rá, akkor majd nem szabad a mai meghatározó ellenzéki pártokank, azok vezetőienk jelentőséget tulajdoni: láttuk, tudjuk mire képesek, megtapasztaltuk az alkalmasságukat.

Hozzám már csak valamiféle új párt hangja fog tudni eljutni - a többi, a meglévők nem érik el azt a szintet, hogy komolyan vegyem őket. És velük, az újakkal kapcsolatban bizalmi alapon fogok csak döntéseket hozni, hogy közben a lekiismeretem nyugodt maardhasson.

high up! 2014.09.08. 12:15:58

@$$$=$$$: "Blogíró figyelmét sajnálattal hívom fel arra, hogy 2018-ban is le lesz verve az ellenzék, és Orbán marad hatalmon"

Igen ez a valószínü, hogy az Átlaghülyemagyarja a Nyócév ballibsi nemzetrohasztás után 12 év Suttyó nemzetrohasztást akar magára.

A külföldre lelépett 600 ezer értelemmel bíró Magyar meg csak röhög a birkamenetben beragadt IQ károsult népen.

FOLYTASSUK!

2014.09.08. 12:19:27

@IGAZI_kovi1970: Sajnos elfeledtem a hozzászólásod másik részére reagálni. Az ország kivezetése az EU-ból, ez egy olyan esemény, ami nem fog bekövetkezni. Bizonyára lehet hathatósan érvelni amellett, hogy Orbán majd ezt fogja tenni, és lehet ellene is érvelni. Tekintsünk tehát el ettől, és érd be annyival: megalapozott véleményem az, hogy nem fogja kivezetni az országot az EU-ból.

A blogíró, pontosabban dr. Béndek Péter pedig a saját pártját építgeti: illenék tisztelni a személyét is, a munkásságát is (ez nem jelenti azt, hogy Őt, vagy a munkásságát ne lehetne kritizálni, de azt is illlnedő módon érdemes csak.)

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.09.08. 12:21:11

@Blogger Géza: Azt hiszem, természetes, hogy a Simonka-féle helyi kiskirályság jobbágyai joggal félnek egzisztenciális retorzióktól, ha kiteregetik a Simonka György nevű, gátlástalan patkány fideszes tolvaj földesúr szennyesét.

Mondd, neked milyen értékrend alapján felel meg az, hogy közpénzen dolgoztat saját földön, terrorizálja a polgárokat, és megfélemlítéssel tartja fenn a hatalmát?

Ezek szerint te régen önként, dalolva szavaztál a Hazafias Népfront által állított egyetlen jelöltre?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 12:23:06

@Blogger Géza:

"Jó, hát aki csak magyar Narancsból tájékozódik, az persze egy egész más világot láthat, ismerkedj meg a valósággal is:"

A Magyar Narancsból is a Simonka által mondottakat idéztem, a sajtótájékoztatóban is ő beszél. Hogyan szólhatna az egyik "a valóságról" míg a másik "egy egész más világról"?

Mindkét helyen ugyanarról van szó: hogy közpénzen (értsd adófizetők pénzén) dolgoztatnak embereket. Mindkét helyen arról van szó hogy a munkahelyek "kapcsolatba hozhatók" Simonka (vagy rokonai/ismerősei) által (részben) birtokolt vállalkozásokkal, ill. azok tulajdonát képező földterületekkel. Egyik helyen sincs szó arról hogy a közpénzen megtermelt (vagy létrehozott) javak hogyan kerülnek értékesítésre: hogy mennyi ezekből a különféle Kft-kben résztulajdonos önkormányzat jövedelme (és van-e jövedelme -- és mennyi -- a nem-önkormányzati tagoknak a közpénzből megteremtett értékekből).

A baj nem azzal van hogy dolgoznak a helyiek: hanem azzal, hogy az adófizetőknek kell szubvencionálniuk a bérüket. Amiből az következik hogy vagy
- nem termelnek annyi értéket amiből a munkabérük (és azok járulékai) kifizethetőek lennének, vagy
- termelnek ugyan annyit, de a munkájuk által megteremtett értékből nem az ő bérük (és azok járulékai) kerülnek kifizetésre, hanem az mások számlájára kerül.

high up! 2014.09.08. 12:27:35

@Sexual Harassment Panda: "e orbán bármilyen rendszerben nyert volna"

Ez baromság. Orbaneszku azzal nyert, hogy nem csukta le gyúrtcsányt meg Libást, plusz a maszop egy Nyeszlettházit válaszott meg, aki meg nem is akart szakítani a maszopban megmaradt őskomcsikkal. Nem a rendszerével nyert Orbaneszku, hanem az ellenfelinek a múltjával és silányságával.

2014-ben bárki megverhette volna a fideszt, ha nem a fennt nevezett begázshoz tartozik és eljuttatta volna az átlagemberekhez az üzenetét a fidesz elszámoltatásáról.

A Magyar szavazók 80%-a Átlaghülyemagyar, akit az orránál fogva lehet vezetni, akinek elég 1 bünös, 1 ígéret a rózsaszín jövöröl és az idönkénti hordószónoklat. Aki megérti, hogy mi az a 2-3 dolog,amivel ezt a 80%-nyi Átlaghülyemagyart meg lehet fogni, annak minimum 2 ciklusnyi kormányzás biztosított.

Egy polgári párt csak akkor tud nyerni Félázsiában, ha van olyan szárnya, amelyik az Átlaghülyemagyar igényeire van megteremtve.

Netuddki. 2014.09.08. 12:29:13

@$pi$: De attól a -24+4 az -20 lesz, te fideszbarma! Lefordítom a csökött agyadnak: a fideszed lófaszt csinált a 4 év alatt. De azért legyetek rá büszkék! Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok.

Blogger Géza 2014.09.08. 12:32:30

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: Már ezerszer cáfolták, nem dolgoztak közmunkások Simonka földjén. A Józsi bácsi nem érti a különbséget, mi a közalkalmazott, köztisztviselő, közmunkás, közérdekű munkára télt elkövető, mi a startmunkás, (meg az ide írogatók többsége sem) így aztán mindenki beszél össze-vissza. Erre a vádaskodók is hamar rájöttek, és azóta lapulnak is, mint szar a fűben. Nem véletlenül...

panelburzsuj 2014.09.08. 12:35:38

@quendelapo:
Honnan tudjam?

Nekem nem szívemcsücske a PKP (kérdezd meg erről Béndeket...) - de te nem ettől vagy olyan büdös, amilyennek szagítod magad. Hanem attól a végtelen sötét relativista demagógiától, amellyel a fertelmes Orbánra mutogatva akarnád magadat - az "oldaladat" - jobb színben feltüntetni.

Netuddki. 2014.09.08. 12:37:16

@megamind: Nem tudom mit csinál a Péter haverod, de a pártjáról maximum a blogjában lehet hallani. Hány éve is "építgeti"?
Szerintem meg csak beetetett ezzel az új párttal mindenkit, ami ahhoz azért jó volt, hogy a fidesz kilóra megvegye. Különben meg mivel magyarázod akkor, hogy beállt a "zellenzéket" köpködők népes táborába és a fidesz melletti szavazásra agitál? De majd talán megvédi ő magát, ha akarja.

Mindenesetre ha én egy valóban normális pártot csinálnék akkor nem a gyakorlatilag nemlétező "zellenzéket" meg a fideszt köpködném hanem azt publikálnám én mit képzelek el, mit kellene szerintem (és később persze azok szerint akik csatlakoznak) tenni, min kellene változtatni.
Csakis pozitív dolgokkal kampányolnék. De semmiképpen nem szállnék le a fidesz köpködő szintjére. Sajnos nem nehéz nagyon éles kritikát megfogalmazni a jelenlegi rendszerrel szemben a nélkül is, hogy akár egy rossz szót ejtenénk akár a fideszről, akár az orbán bandáról, akár a nemlétező "bal" oldalról...

$pi$ 2014.09.08. 12:38:04

@IGAZI_kovi1970: "De attól a -24+4 az -20 lesz, te fideszbarma! Lefordítom a csökött agyadnak: a fideszed lófaszt csinált a 4 év alatt. De azért legyetek rá büszkék! Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok. "

Nem, rosszul látod. A fidesz +4-et csinált, az MSzP meg -24-et. Legalábbis a fenti számok szerint.

A -24+4 azt mutatja, hogy mit csinált az MSZP meg a fidesz együtt.

Ennél egyszerűbben nem tudom leírni.

Netuddki. 2014.09.08. 12:42:05

@Blogger Géza: "Már ezerszer cáfolták, nem dolgoztak közmunkások Simonka földjén."

Már, hogy dolgoztatott volna közmunkást a saját földjén? Az bűncselekmény, lecsukták volna érte... Muhaha!
Szar dolog a zinternet.

Netuddki. 2014.09.08. 12:46:52

@$pi$: Leszarom a maszopot meg a fideszedet! A lényeg, hogy a maszop alatt, a válság hatására ennyit fejlődtünk vissza. A fideszed ehhez pluszban, évente 1%-ot tudott hozzátenni. Sorban lehagytak bennünket a nagy unortodox gazságpolitika miatt a környező országok. Ez a probléma baszod! És ezt jelképezi a -20%. Még mindig a béka segge alatt vagyunk. Egyszerűbben én se tudom csak neked, csak most leírni.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.09.08. 13:02:54

@Blogger Géza: Mint látjuk, te beszélsz össze-vissza, keneheted a fekáliát, hogy minél érthetetlenebb legyen:

a Fidesz hatalmi rendszere a Simonka György és Mészáros Lőrinc - féle kiskirályokra épül, akik a környezetükben megfélemlítéssel biztosítják a szavazatok ngay részét.

Nézd meg, a Mészáros és Mészáros Kft. autójából folyamatosan figyelték és rögzítették a felcsúti ellenzéki jelölt fórumára érkezőket - ennek megfelelően természetesen alig mertek elmenni az emberek.

Totális, ocsmány fideszes politikai-gazdasági terror és arrogancia, amihez továbbra sem értem, írástudóként milyen értékrend mentén vagy képes a támogatásodat adni.

Ha sok pénzért, azt megértem. Mint Macisajt például, akit már itt is emlírtettek, és akiről kiderült, hogy KÖZPÉNZEN ugat az ellenzékre.

$pi$ 2014.09.08. 13:06:06

@IGAZI_kovi1970: "Leszarom a maszopot meg a fideszedet! A lényeg, hogy a maszop alatt, a válság hatására ennyit fejlődtünk vissza."

Ez eredeti kijelentés, ahonnan a vita elindult az volt, hogy az mszp alatt nagyobb volt a növekedés mint a fidesz alatt. Ehhez képest most ott tartunk, hogy nem, nem volt nagyobb, de meg tudjuk magyarázni: gazdasági válság. Oké.

Szóval az mszp mentsége, hogy amikor brutális visszaesést csináltak, akkor gazdasági válság volt. Hogyan jön ki ebből, hogy "és így a fidesz a bűnös"?

"A fideszed ehhez pluszban, évente 1%-ot tudott hozzátenni."

2006-ban, a gazdasági válság előtt egy év alatt 9,5% volt a hiány. A fidesznél soha nem volt 3% felett. Ez 7% egy év alatt. Akkor?

"Sorban lehagytak bennünket a nagy unortodox gazságpolitika miatt a környező országok. "

A leszakadás 2006-ban kezdődött, nézz utána. Ez mára megfordult, elkezdtünk felzárkózni. Akkor?

"És ezt jelképezi a -20%."
A -20% azt jelképezi, hogy az mszp idejében bekövetkezett visszaesést mára még nem sikerült teljesen lefaragni. Ennyit és nem többet.

"Még mindig a béka segge alatt vagyunk."

Úgy van, itt van egy ábra, ahol látod mi történt 2006 után: kuruc.info/galeriaN/egyeb/chart1411501.jpg

Ne zavarjon, hogy hova mutat a link, ők is lopták.

"Egyszerűbben én se tudom csak neked, csak most leírni."

Nem az volt a baj, hogy bonyolult volt amit írtál, az volt a baj, hogy nem volt értelme.

DFK 2014.09.08. 13:12:16

@gázóra ellenőr: hát 2010 II. negyedévben, tuti nem 64 % volt a GDP arányos államadósság, hanem 85 % (www.portfolio.hu/gazdasag/na_most_akkor_csokkent-e_az_allamadossag.190925.html) . Nem kéne ám hazudni.

high up! 2014.09.08. 13:41:23

@$pi$:

Barátom, a fidesz alatt azért nem volt soha 7%-os hiány, mert az EU seggre vágta maTROLLcsit, amikor a debilje bejelentette 2010-ben, hogy ő ekkora hiányokat akar.

Szóval a fidióták csak arra büszkék, hogy miközben az EU megengedte a gyúrtcsány bandának, hogy eladósítsa az országot, addig a fidesz bandának ezt már megtiltotta. Vagy 1 évig lázadoztak Orrbaneszkuék ez ellen, aztán betörtek. Hú bameg, akkor mi is itt a fideszes hőstett a nem eladósodás terén?

GDP növekedés: 2011-14 között Magyaro ÖSSZESEN 1%-kal növekedett. Miközben Románia, Szlovákia, Lengyelo 6-9%-kal. Ezt hívják úgy, hogy Trollbanisztán leszakadt a világtól.

Most meg a félkegyelmü Bloggergéza kishülyék azzal jönnek, hogy van egy választási évi kiköltekezés a nép felé (rezsicsökkentés, Stadion építés, illtetve 0%-os infla következtében reáljövedelem erősödés) na meg egy átmeneti marha erős német ipari növekedés (ami erősebb is mint a magyar!) és ezeket a 3-4 negyedévig tartó jelenségeket kiáltja ki a Trollbánja világrekordnak meg fordulatnak.

Majd jövőre már nem lesznek ilyenek, aztán akkor majd a prositúcióval meg a zugpálinka vedeléssel kell majd felkozmetikázni a GDP-t, hogy elérje az 1%-ot.

FOLYTASSUK!

Tudományos libsizmus 2014.09.08. 13:43:59

Ja. A szólásszabadság is megszűnt. Ezen a héten. Jó, 4 éve ezzel jövünk minden nap, de most már isten bizony tényleg megszűnt.

high up! 2014.09.08. 13:44:34

@DFK:

2010 második negyedévében már másfél hónapja a fidesz kormányzott, az államadósság 85%-ra emelkedése már az ő számlájukra megy.

Teccik emlékezni, Kósa, Szargyártó bedöntötték a forintot az áprilisi 265-ről egészen 285-ig. Ez meg megdobta az árfolyamveszteséget. Ennyit értettek hozzá már akkor is.

high up! 2014.09.08. 13:48:29

@Tudományos libsizmus:

hogy van az, hogy a hülye fidióták pont azokon a mondásokon vannak fennakadva, amelyeket 2010-ig saját maguk fújtak:

éhség lázadások lesznek!
nemzet halál!
leszakadás Európától!
elprivatizálások!
a ruszkik rabszolgái leszünk!

magyarázd már meg seggszáj, hogy most meg mi a lópikulába fájnak ugyanezek a bemondások?

$pi$ 2014.09.08. 13:49:35

@high up!: "Barátom, a fidesz alatt azért nem volt soha 7%-os hiány,"

Mindig vannak kifogások, mindig van a magyarázat. Ha a kedvenceid elcsesznek valamit: magyarázat, kifogás. Ha a "másikak" valamit megcsinálnak: magyarázat, kifogás.

Én nem mondtam, hogy ne tudnátok kifogást találni, én csak előhoztam a számokat. :)

"na meg egy átmeneti marha erős német ipari növekedés"

Ez megint egy magyarázat & kifogás jellegű megoldás. :D

"Majd jövőre már nem lesznek ilyenek, aztán akkor majd a prositúcióval meg a zugpálinka vedeléssel kell majd felkozmetikázni a GDP-t, hogy elérje az 1%-ot."

Ne azzal érvelj, hogy mi lesz jövőre, azzal semmire nem mész. Emlékszel még miket nyomtatok pár éve? ha nem veszünk fel IMF hitelt, akkor bedől az ország? Meg fognak vakulni az emberek a házipálinkától? Szögesdrótok a munkatáborok körül?

Ezekkel mi van? :D

Tudományos libsizmus 2014.09.08. 13:51:31

@high up!:
2010 óta amolyan evidenciának számít, hogy az MSZP-ből a Jobbik felé van átjárás, de mindegy.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 13:52:10

@panelburzsuj:

"Nekem nem szívemcsücske a PKP"

A szívtelennek nem lehet szívecsücske.

Moin Moin 2014.09.08. 14:02:23

Chilében, vagy a '70-es évekbeli Törökországban ilyen helyzetekben jött a hadsereg...

nu pagagyí 2014.09.08. 14:12:08

@DFK: 82% volt a kormányváltáskor. A Bajnai-kormány mandátuma április végéig tartott, a továbbiakért már ez a kormány felelt. Talán emlékszel még arra, hogy Kósa Lalinak, a neves árfolyam-szakértőnek, közvetlenül a Fidesz győzelem után, néhány szóval sikerült feljebb srófolnia a devizaadósságot valamint frászt hozni a devizahitelesekre. Az árfolyam azóta még rosszabb lett. A leértékelés csak kárt okozott, haszna pedig nulla, mivel a leértékelt magyar munkaerő sem érdekli a beruházókat.

Még egy adat: 2009. év végén csak 78,8% volt az államadósság és mint ettől a kormánytól megtudtuk, év közben lehet akár 85% is az adósság, ha év végére sikerül lecsalni valahogy trükkök százaival. A probléma az, hogy egyre többet kell csalni, tavaly még csak 82%-ról, most 85%-ról kell majd "csodát" csinálni év végére. Az adósság csak duzzad és akkor még nem szóltunk az MNYP eltapsolásáról.

Feladat:
Egészítsd ki a Magyar Hírlap grafikonját az idei adatokkal!

archivum.magyarhirlap.hu/ismet-nyolcvan-szazalek-alatt-az-allamadossag

panelburzsuj 2014.09.08. 14:12:44

@Moin Moin:
Jaja.

Ha jól számolom, településenként jutna kábé háromésfél deli szép szál levente.

Győrt talán le még is tudnák uralni ezek a erőtől duzzadó seregek, de hogy a kőkúti cigányokat is, az már neccesebb.

panelburzsuj 2014.09.08. 14:13:30

@neoteny:
Ez most csak azér, mer Piszkos Fred kerítőnek állt? ... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 14:15:00

@Moin Moin:

Chilében megelőzte a katonai puccsot jópár dolog: hiperinfláció, exportcsökkenés, importnövekedés, a feketepiac fellendülése, az utolsó két évben évi 5,6%-os (valós) GDP csökkenés, 24 napos általános sztrájk stb.

Blogger Géza 2014.09.08. 14:16:42

@Moin Moin: Mi van koma, álmodozunk, álmodozunk? Más már úgysem maradt nektek. :)

Blogger Géza 2014.09.08. 14:22:24

@high up!: Hülyeség, a magyar ipari növekedés sokkal erősebb, mint a német.

"2011-14 között Magyaro ÖSSZESEN 1%-kal növekedett. " Ez is baromság, csak a 2014-es növekedés 3-3,5% körül lesz. A 2011-2013 pedig már megvan, az önmagában megvolt kb 1%.

A mostani erős magyar növekedés abszolút nem átmeneti, már 4 negyedéve tart, és mindenki azt várja, hogy minimum 2015 végégig megmarad a mostani vagy azt megközelítő ütem. Az már biza 10 negyedév...

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 14:24:52

@panelburzsuj:

Ahogy Móricka mondta a tanárnéninek:

Azér' hogy örüjjé', bazmeg! :)

Blogger Géza 2014.09.08. 14:25:11

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: TE figyusz, te ha félsz, akkor arra szavazol, akitől félsz? Akkor menjél el szerintem pszichiáterhez, mert ez kóros. Én pont arról félek , hogy a baloldal megint államcsőd közelébe vinné az országot, ezért nem szavazok oda. :) (Na jó, valójában nem igazán félek, mert nagyon bénák mostanság, inkább csak szórakozom rajtuk.)

panelburzsuj 2014.09.08. 14:35:19

@neoteny:
Neszeneked szofisztikált tánc- és illemtan...

Blogger Géza 2014.09.08. 14:36:30

@high up!: "A Morgan Stanley londoni elemzői szerint mindezek alapján "könnyű elképzelni" akár 3,5 százalékos idei egész éves GDP-növekedést is a magyar gazdaságban. A cég korábbi előrejelzése még 2,9 százalékos növekedést valószínűsített 2014-re Magyarországon. A ház javította 2015-re szóló prognózisát is: jövőre 3 százalékos magyar GDP-bővüléssel számol az általa eddig jósolt 2,4 százalék helyett"

www.napigazdasag.hu/cikk/22238/

Tartós, és egyre javuló kilátások...

Folyamatosan a vártnál is kedvezőbb adatok... Lásd:

"A várakozásokat (9,7%, Takarékbank: 9,8%) lényegesen meghaladóan, 12,3%-kal nőtt az ipari termelés júliusban az előző évihez képest, munkanaphatással megtisztítva a növekedés megegyezett a kiigazítatlan indexszel, ami 2011. február óta a legmagasabb növekedést jelenti."

magyartakarek.blog.hu/2014/09/05/takarekbank_ugrasszeruen_nott_az_ipari_termeles

Kb. egy évtizede nem voltak összességében ilyen kedvezőek a reálgazdasági adatok. Mert bár 2003-2006-ban volt ehhez hasonló növekedés, de az eladósításból és vagyonkiárusításból ment, szemben a mostanival, amely az eladósodás csökkenése és az állami vagyon növelése mellett zajlik.

Szóval lehet naponta írni egy károgó, a valóságtól elszakadt posztot, a régi bölcsesség igaz marad: a kutya ugat, a karaván halad.

Tudományos libsizmus 2014.09.08. 14:40:18

@Selmeczi Gabriella megdöbbent:
Kíváncsi lennék, hogy lehet titkos szavazás mellet megfélemlítéssel szavazatokat biztosítani.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.09.08. 14:47:35

@panelburzsuj:

Ne próbálj meg úgy tenni mintha szívedre vetted volna, te vén szofista. ;)

nu pagagyí 2014.09.08. 14:51:26

@Blogger Géza: Szólj, ha elértük a 2008-as GDP-t! Persze összehasonlítható bázison értem, tehát nem önkényes devizaárfolyamon és/vagy kurvák, kábítószer-kereskedelem és ilyesmi beleszámításával.

Tudományos libsizmus 2014.09.08. 14:52:28

Jókat mulatok, amikor megszállottan lovagolnak a libsik a 2010 óta 82%-ról 85%-ra nőtt adósságon. Náluk ez 55%-ről 82% lett kb.

Ajánlom figyelmébe az összes libsinek, hogy harmadik kedvenc országuk összeteszi a két kezét, hogy eurója van, nem pedig a régi nemzeti valutája. A régi nemzeti valutája ugyanis ma az egekben lenne, szemben a mostani alulértékelt valutájukkal.

Nincs köbe vésve, hogy a "gyenge" árfolyamú valuta rossz vagy jó.

2014.09.08. 14:53:44

@IGAZI_kovi1970: ...hát, Én nem ismerem Béndek urat - legalábbis csak a blogját olvasgatom néha. Viszont az a helyzet, hogy persze többek közt, de az említettnél maradva akár, már ennek a blognak a működtetése - a PKP (és ennek elnöke) által - már belefér a "párttevékenység" fogalmába. Úgy véled ennek a tevékenységnek - sokkal tágabban értelmezve - az elmúlt pár évben ki kellett volna terjednie ( kb egy éve bejegyzet, még mikorpárt) országos mértékre. Hogy például jelölteket tudjon állítani - ehhez más városokban kell rendelkezzen (elvileg) helyi szervezetekkel - helyi pártos arcokkal... Talán ezen a blogon is megszólíthatóvá válik szerte az országban néhány ember... ezek az emberek aztán megszerevezhetik a saját környezetüket, ha akarják létrehozhatják azokat a helyi szervezeteket, amelyek által, akár még maguk közül választott jelölteket is tudnak majd felmutatni, ha itt van az ideje... (bárhol szerveződhetnek ilyenek). Ez egy szép hosszú folyamat... ennek a kivitelezésébe talán érdemes lehet munkát befektetni - szerintem. Egyébként igazad van; Béndek úr, ha majd ha úgy fogja gondolni, hogy védenie kell magát...

cenzuratroll bosszanto 2014.09.08. 14:58:25

@Blogger Géza:

" amely az eladósodás csökkenése és az állami vagyon növelése mellett zajlik."

Te nagyon hülye, az eladósodás nőtt, az állami vagyon növelése és utána a vagyon teljes leamortizálása pedig mindenhol a gazdasági fejlődés ellensége.
Most még nem érted, mert hülye vagy hozzá, de amikor a napi fejadagodat nem tudod összehazudni a neten mert nem lesz áram a számítógépedhez akkor talán , de még akkor sem biztos, hogy rájössz mit csesztél el, amikor a nemzetrontó tolvaj cigány seggét kezdted nyalni.
Az elmúlt négy évben éves szinten több áramszünet volt a kerületünkben, mint a 2010-es orbáni kánaán feltörése előtt 20 éven keresztül.
Te nagyon barom, magadtól nem emlékezhetsz rá mert hülye is vagy meg nem is éltél még akkor, de a az ország lakásállománya a híres Ingatlankezelő-nek és a többi szuper, általad magasztalt állami cégeknek köszönhetően romlott le a béka segge alá.

Blogger Géza 2014.09.08. 15:00:57

@nu pagagyí: Nézzük akkor nagyjából, a 2008-as GDP-hez képest a 2009-es Gyurcsány-Bajnai időszak elfogyasztott 6,5%-ot, a vegyes (Bajnai/Orbán) 2010-es év visszanövelt 1,3%-ot, a 2011-2013 visszanövelt még 1%ot, ha idén ehhez még hozzájön 3,5%, akkor év végére már csak egy minimális, -0,7% marad, szóval várhatóan már 2015 első felében, hónapokon belül el fogjuk érni. Remélem, most örülsz.

Tudományos libsizmus 2014.09.08. 15:01:14

Már vártam, hogy cigányozzon valamelyik libsi:)

Blogger Géza 2014.09.08. 15:04:19

@cenzuratroll bosszanto: Hát nálunk nem ellensége, mert úgy növeltük az állami vagyont, hogy közben EU-s rekord gazdasági növekedést produkáltunk. Ez van, emészd meg.

Emlékeztetőül, eladósodás:

2010 közepe: 85%
2010 vége: 82%
2013 vége: 79%
2014 végére várható: 79%.

Ezt azért igen nehéz növekedésnek látni, csak nagyon agymosottaknak sikerül.

kacsapuszi 2014.09.08. 15:09:09

Nem utolsó, hogy valaki Orbán ellenzékéből arra biztassa a választókat, takarítsák ki a helyi hatalomból Orbán ellenzékét, mert így majd megnyílik az út a magyar társadalom ön- és politikai újraszerveződése előtt.

Annak magyarázatával sajnos adós marad az elemző, hogy vajon az ellenzék léte miért is akadályozza ezt a magyar reneszánszot, és, hogy annak mi is lenne az eredménye, ha csak nem az, hogy a Fidesz után a Polgári Konzervatív Párté legyen minden hatalom, meg azoké, akik semmiféle pártnak nem tagjai vagy hívei (a dolgozó népé?).

Hanem, vajon, mitől lesz demokratikusabb az, ha a nagy újraszerveződés után olyanok gyakorolják majd a helyi köz- (és "a") hatalmat, akik eddig minden önkormányzati munkától távol tartották magukat, és, hogy vajon majd jobbat (jobban) fognak-e csinálni, mint Béndek úr által kárhoztatott elődeik.

Jelen pillanatban nekem inkább úgy tűnik, hogy mindenki, akiben van hajlandóság arra, hogy közösségi tevékenységet végezzen, fönt van a porondon, önkormányzati képviselő, pártaktivista, civil szervezetet vezet, vagy csak dolgozik abban, újságot ír, vagy blogot, és még a legrejtőzködőbbek is minimum kommentelnek egy-két (sok) internetes véleményportálon.

Aki ebből a körből hiányzik, az soha nem fog politikai pályára lépni, ugyanis vagy lusta hozzá, vagy nem érdekli a közösség boldogulása (most nyilván nem értem ide, a hiányzókhoz, a még meg sem született nemzedékeket, de az elmúlt huszonöt év tapasztalatai arról győztek meg, hogy a fiatalok előtt sincs más út a politikába, mint a nagy pártok ifjúsági szervezeteiben, esetleg a közösségi érdeklődésű civil szervezetekben való munkálkodás, ahonnan egyenes út vezet a mainstreambe - ld. Jobbik).

A mai magyar társadalom (a választók) jelentős része államfüggő, sunyi, és tehetségtelen.

Nem olyan nagy szégyen ez, mert vannak ám más országok is, amelyeknek a lakossága hasonló rossz tulajdonságokkal van megverve, sőt, némelyeké ennél is rosszabbakkal, viszont reményre sincs sok okunk: Ady Endrét olvasva hamar rádöbbenünk, hogy száz év alatt alig változtunk valamit előnyünkre, amit mégis, azt azok a kevesek produkálták, akik éppen hogy mindig is elenyésző kisebbségben voltak ebben az országban: a nyugatosan gondolkodó, több nyelvet beszélő, felvilágosult, a konfliktusokat akár a saját érdekeik ellenében is bátran felvállaló, és ebben a nehéz életútban gyakran elbukó vagy eltiport "antimagyarok", akik kompromisszumok nélkül szeretik a szabadságot, és az igazságot, de nem csak a sajátjukét, hanem minden embertársukét; akik nem gondolják, hogy az állam okosabb, vagy, pláne, szorgalmasabb vagy takarékosabb, mint ők maguk; akik számára a közösség szolgálata nem a kiváltságok gyakorlásának terepe; akik mondanivaló híján inkább csendben maradnak, de nem hiszik, hogy minden jeles évfordulót meg kell becsteleníteni hazug szólamokkal.

A napokban számolt be valaki az interneten németországi tapasztalatairól, ezek között is az iskolakezdésről: nincs évnyitó, csak bemennek az iskolába szeptember elsején, és elkezdik "csinálni"; én például már halálra unom, hogy a gyerekeim iskolájában (de, gondolom a másokéban is) minden év elején és végén felhangzik az obligát felszólítás a Himnusz és a Szózat közös eléneklésére, aztán tátognak a magnóról játszott dalra (egyébként még ezt is csak kevesen teszik, a nagy többség unja az egészet).

Szóval, Béndek Úr, először ennek az egész lakosságnak kellene jelentős részben kicserélődnie, de nem ám úgy, mint a zsiráfoknál, hogy az öreg zsiráfok helyére fiatalok jönnek, hanem úgy, hogy mások.

Hanem ennek komoly akadálya van: a legnagyobb fejlődést Magyarországon (talán a reformkort kivéve, bár annak is csak a közjogi része igazán a miénk) mindig azok a betelepülők hozták, akik mezőgazdasági vagy ipari szaktudással (szlávok, németek), vagy évszázados kereskedői és szolgáltató tapasztalat birtokában jöttek (örmények, zsidók, olaszok), és hozták magukkal a tudást, amiből virágzó gazdaságok, gyárak, városok nőttek a magyar pusztába, ma azonban nem kínál nekik vonzó célpontot a hazánk, mert ma itt a "nemzet" az első, nem az ember, a nemzetbe pedig, sajnálatosan, egyre kevesebben érezhetik magukat beletartozónak, mert - egyelőre - elég erősek azok, akik fenntartják a jogot arra, hogy megmondják, ki tartozik bele, és annak mi a dolga.

Majd, ha ezt a hóbortot is megunjuk, megint megnyílik az út a fejlődésre, addig meg csak bízhatunk abban, hogy Európa megvéd bennünket - saját magunktól.

nu pagagyí 2014.09.08. 15:28:13

@Tudományos libsizmus: Elég megfélemlítő, ha közterületi kamerák képeit is felhasználja a Fidesz.

A párt megszállta az államot: a titkosszolgálatokat, ügyészséget, bíróságot, rendőrséget, a kamarákat, minden hatóságot, szakmai és alkotmányos intézményt. A kinevezett vezetők felett nem az alkotmány, hanem személyesen Orbán áll. Nem is csinálnak belőle titkot. Nem is titkolhatnák, mert aki nem nyal látványosan segget, az repül.

Minden állami állás elnyerésének feltétele a Fidesznek tetsző káderlap. A választási hatóság sem pártatlan, ha csalni kell a hatalomnak kedvező eredményhez, akkor csalni fog. Ahogy a Fidesz a választási szabályokat is önkényesen alakítgatja, az eredményt is úgy fogja, ha rászorulna.

Nem csoda, ha sok embernek elmegy a kedve a választástól. Ez ugyanis a cél. A választás feleslegességének sulykolása, lejáratása. A választás csak a Fidesz híveinek kötelező.

Egéridomár 2014.09.08. 15:32:06

Hol marad a Batyu?! Szegény Blogger Gézának, és $pi$-nek kell tartani a frontot :(
Bár állják a sarat, de fáradnak...

nu pagagyí 2014.09.08. 15:39:20

@Blogger Géza: ...2016-ra pedig megelőzzük az USA-t. Aztán beleér a bilibe a kezed és felébredsz.

Mondtam, akkor szólj, ha már elértük 2008-at. A maastrichti módszertan szerinti adatok érdekelnek majd, nem a belső használatra fabrikált adathamisítás.

nu pagagyí 2014.09.08. 15:41:12

@Egéridomár: Lehet, hogy kirúgták és most munkát keres.

nu pagagyí 2014.09.08. 15:45:08

@Blogger Géza: Kihagytad: 2014 közepe: 85,5%, ha már közepezel.

Niebur 2014.09.08. 16:41:44

@Blogger Géza:

Én nem szoktam hazudni, nem vagyok fideszes.

Tudományos libsizmus 2014.09.08. 17:00:36

@nu pagagyí:
Feltéve, ha mindez a szamárság igaz, akkor sincs magyarázat arra, hogy miképpen lehet bárkit titkos választások közepette megfélemlíteni, hogy erre vagy arra szavazzon.

A 2014-es választási részvétel átlagos volt. Semmi nem utal arra, hogy a választásokról távolmaradás lenne a cél.

quendelapo 2014.09.08. 17:49:30

@panelburzsuj:
Anyád büdős, Te bunkó! Az aki nem tantott meg kulturáltan beszélni!

panelburzsuj 2014.09.08. 18:27:17

@quendelapo:
És te most pótolod a mulasztását?

Blogger Géza 2014.09.08. 19:12:31

@Niebur: A kettő között nincs összefüggés, de te tényszerűen hazudtál. Ha elismernéd, esetleg mondhatnánk, hogy tévedtél, de mivel ragaszkodsz a hazugságodhoz, ezt csak hazugságnak lehet nevezni.

Blogger Géza 2014.09.08. 19:13:58

@nu pagagyí: Szóltam, készülj, mindjárt. Miért, miben térne el a GDP esetében a "maastrichti módszertan" a KSH adatoktól?

1ghost 2014.09.08. 19:44:12

@Blogger Géza:

Fiacxkám itt hazugság ügyében szemrehányást csak magadnak tehetsz ha belenézel a tükörbe, így hát ne csodálkozz ha tények ügyében a fél fórum szopás üzemmódba állít, mert attól, hogy a szart narancsos szatyorba csomagolod azt legfeljebb a hozzád hasonló seggfejek fogyasztják jó étvággyal!

Ehelyett inkább böngészd a statisztikákat szorgalmasan, aztán ha a narancsos böszmék elérik a 2008-as jövedelmi szintet, akkor jelentkezzél szépen, s egy pillanatra húzd ki a fejed a narancsos főpap seggéből, majd iratkozzál be egy bevezető közgazdasági kurzusra, de sokat ne remélje tőle, mert a hozzád hasonló hülyéket és hazugokat csak a nemzeti közszolgálati egyetemen díjazzák, no meg orbán köreiben, máshol viszont elhajtják őket a búbánatos picsába.

Stim?

$pi$ 2014.09.08. 20:25:24

@1ghost: "aztán ha a narancsos böszmék elérik a 2008-as jövedelmi szintet"

Ez neked a mániád vagy mi? Azért haragszol rájuk annyira mert nem tették négy év alatt rendbe azt amit a komcsik tönkrevágtak? Gondoltad, hogy majd pár év alatt eltakarítják a kupacot, amit a nyakunkon hagytak a kis kedvenceid?

1ghost 2014.09.08. 20:37:32

@$pi$:

Ezt jól benézted balfaszkám!

Ugyanis a narancsos elqurók meg a vörös elqurók között hangyapöcsnyi a különbség, bár ezen lehet azért vitatkozni, ám számomra irreleváns.

$pi$ 2014.09.08. 20:41:07

@1ghost: "hangyapöcsnyi a különbség"

Az előbb még -24:+4 volt. :) Akkor most mi van? :D

Blogger Géza 2014.09.08. 21:14:25

@1ghost: Kicsit frusztráltnak tűnsz, akarsz beszélni róla? :) Ennyire azért ne vedd a szívedre, hogy megszopattalak, nálad jobbakkal is előfordult már. :)

Hidvégi Mihály 2014.09.08. 21:29:13

@dr Smittpálelnökúr: Apád.... majdnem mit mondtam, amiért engem elítélne jogosan a blog gazdája.
A PKP egy tisztességes emberekből álló párt, mondhatnám pártocska. De ne merd még egyszer közpénzekre hajtó álellenzéki rabló-próbálkozásnak titulálni, mert a fejedet betöröm, én, Hidvégi Mihály.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.09.08. 22:04:09

@nu pagagyí:

85,5% + 3000 ezer milliárd ellopott manyup = 95%

Orbán Viktor = 95% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Soha, senki ekkora kárt még nem okozott Magyarországnak.

Kedves mindegyik Fidesz-szavazó:

Halgass a szívedre, szavazz a Fideszre - és a Haza romba borul! :(( Vajon érzitek-e a felelősséget a Hazátok iránt, amikor Orbán Viktor imádatával megszavazzátok a legnagyobb elkúrást?

1ghost 2014.09.08. 22:26:28

@$pi$:

Hát ezt megint benézted fiacskám, mert -24 + 4 nem nálam volt.
De a diszlexa már gyógyítható, fel azzal a fejedben lévő két bittel.

Narancsos HazugBloggernek pedig este van, ssicsikálni szépen, ma már nem szivat senki tovább, hiába virrasztasz, majd reggel újra tarthatod a szád.

explanatus 2014.09.08. 23:09:18

www.vg.hu/vallalatok/turizmus/megindultak-kulfoldre-a-magyarok-434756

Áprilistól júniusig 10,8 millió külföldi vendég érkezett, ebből azonban 8 millió ember egyetlen éjszakát sem töltött el az ország területén.

Rossz hír, hogy az üzleti utak száma drasztikusan, 13 százalékkal csökkent

kekex 2014.09.08. 23:26:44

@explanatus:
Bevásárló turisták. Merthogy a jó eurójukért sok szar forintot kapnak, és így ócsít minket számukra Orbanescu. Amit a blődligézák úgy interpretálnak, hogy "végre fellendült a fogyasztás" Merthogy nőtt a reáljövedelem.
Na ja: amit apuci hazautalt a családnak a hanyatló nyugatról.
És nem is értem, hogy miért 2008-tól indítanak? Akkor már válság volt! A pannon puma ugribugritól még inkább kitűnne a "felcsökkenés"

Niebur 2014.09.09. 05:33:06

@Blogger Géza:

Az adatok:

1998: 6 165,8 milliárd Ft.
2002: 9 224,2 milliárd Ft.

$pi$ 2014.09.09. 07:21:39

@1ghost: "Hát ezt megint benézted fiacskám, mert -24 + 4 nem nálam volt. "

Nem úgy értettem, hanem úgy, hogy ha nem értesz egyet a -24 és +4 számokkal, akkor nyugodtan játszátok le egymás közt. :D

$pi$ 2014.09.09. 07:41:58

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: "85,5% + 3000 ezer milliárd ellopott manyup = 95%"

Klasszikus hiba amit el szoktatok követni[1] az, hogy a nektek tetsző, a ti igazságotokat bizonyító számokat szépen összeadjátok, miközben a hitvilágotokba nem illő adatokat nagyvonalúan figyelmen kívül hagyjátok.

Ebben az esetben például fogtad ugye a pénz elköltésére vonatkozó két adatot, annak is a két számodra tetsző, sőt durván kerekített értékét (pl. a manyup nem 3000 milliárd, hanem 2700 milliárd volt) majd figyelmen kívül hagytál minden mást. Például:

1. Az állam nemrégiben átvállalt cirka 400 milliárd önkormányzati adósságot. Ezt az MSzP alatt vették fel, költötték el, de eddig nem számított bele az államadósságba.

2. Nem vetted figyelembe az állami vagyon gyarapodását, ami csak a MOL részvények esetében 500 milliárd forint volt.

3. Nem említetted, hogy az MSZP cirka 800 milliárdnyi állami vagyon privatizált és költött el a felvett hitelek mellé.

Tessék, még épp csak a felszínt kapirgáljuk és máris itt van 300 (manyup tévedésed) + 400 + 500 + 800 milliárd forint, ami ugye 2000 milliárd. Ugye?

Ez jelzi, hogy milyen tévedésekbe képes az ember hajszolni magát, ha az érzelmeire hallgat. Nem arról van szó, hogy a fidesz az olyan ártatlan vagy profi vagy szeretni való lenne, arról van szó, hogy a nemzetgazdaságot nem lehet két számmal elintézni, nem lehet érzelmekből, hitből, szimpátia alapján ítélni.

Ne az orbán meg a gyurcsány képét nézd, ne a narancs meg a vörös színeket lásd, hanem járj utána pár hírnek, nézd meg a számokat. Próbáld meg mindkét oldal érveit megérteni, hátha egyiknek másiknak van igazsága annak ellenére, hogy unszimpatikusak.

[1] A "ti" ehelyütt az index blogjain acsarkodó mániákusokat jelenti. Nem sértésből mondom.

tamas11 2014.09.09. 08:20:05

@$pi$:

"1. Az állam nemrégiben átvállalt cirka 400 milliárd önkormányzati adósságot. Ezt az MSzP alatt vették fel, költötték el, de eddig nem számított bele az államadósságba"

Az adóssá vált önkormányzatok több mint hetven %-a már AKKOR, az előző választástól fideszes volt.
Mostanra még több, lehet vagy 80 %...
A konszolidálások közben is feléjük hajlott a kormányzat keze.
Ez tehát egy olyan terület, ahol pártbefolyását tudta növelni, amikor forrást vitt az önkormányzatiság keretei közé.

Azt írod: ..."Ez jelzi, hogy milyen tévedésekbe képes az ember hajszolni magát, ha az érzelmeire hallgat. "

ezzel egyetértek, magadat meg bennünket hajszolnál tévedésbe azzal, hogy az adóssághelyzet elemzéséből számodra pozitívum kicsengés kell hogy keletkezzék, narancsos végkifejlet.

Blogger Géza 2014.09.09. 08:25:40

@Niebur: Csakhogy te %-okról beszéltél, kishaver. Amúgy jogosan, mert ezek a számok önmagukban semmit nem mutatnak, az eladósodást csak a GDP-hez mérten (vagy valami máshoz viszonyítottan) van értelme nézni.

$pi$ 2014.09.09. 08:56:42

@tamas11: "ezzel egyetértek, magadat meg bennünket hajszolnál tévedésbe azzal, hogy az adóssághelyzet elemzéséből számodra pozitívum kicsengés kell hogy keletkezzék, narancsos végkifejlet. "

Nem igazán. Én csak arra mutattam rá, hogy a 400 milliárd forint nem valódi adósságnövekedés, egyszerűen csak arról van szó, hogy egy már meglévő adósság átkerült az önkormányzatoktól az államhoz.

Ha meg akarod állapítani, hogy hogyan változott az ország anyagi helyzete az elmúlt években, akkor ezt figyelembe kell venned. Az, hogy "mer a fideszesek ültek ott" irreleváns.

A 2006 utáni nehéz években az önkormányzatok sorra kapták a feladatokat és egyre csökkentették a keretüket, nem tudtak mást tenni, mint kölcsönöket vettek fel. De kit érdekel? A lényeg, hogy "mer a fidesz kormány ennyi meg annyi adósságot halmozott fel" kijelentés nem értelmezhető ha olyan adósságokat is beleszámolsz amik 2006-2010 közt keletkeztek csak ilyen pénzügyi trükkökkel el lettek tüntetve az önkormányzatoknál.

Másrészt amikor a fidesz kormányt azzal vádolják, hogy pénzügyi trükkökkel csökkenti az államadósságot, akkor felmerül az emberben, hogy "jó, de akkor miért vállalták át a 400 milliárdot"? Ugye?

Ma Baker 2014.09.09. 10:02:03

A politikai isten háta mögül ilyen nagyívű szitkozódás... Nemsemmi

egyetmondok 2014.09.09. 10:13:06

@$pi$:
Az önkormányzatok adóssága nem lett eltüntetve,mintha azok valami olyan központi állami adósságok lettek volna,amelyeket nem akartak a központi állam adósságaként feltüntetni. Az önkorik adósságát mindig is beleszámították az államadósságba.

$pi$ 2014.09.09. 12:43:35

@egyetmondok: "Az önkorik adósságát mindig is beleszámították az államadósságba. "

Többféle számítás is létezik, ha jól tudom az ÁKK-nál nem számolták bele, az EU államadósság számításoknál beleszámolták.

egyetmondok 2014.09.09. 13:00:38

@$pi$:
Én úgy tudom, hogy amikor nemzetközi szervezetek, IMF-től,Világbankon át EU-ig megállapítják az egyes országok államadósságát,abba beleértik az önkormányzatok által felhalmozott adósságokat is.
Nincsen tehát lehetőség ezeket okosba eltrükközni,csak akkor,ha végzetesen hamisak az állami statisztikák,de ma már azokról is kiderül elég hamar,ha játszanak velük.

$pi$ 2014.09.09. 14:25:19

@egyetmondok: Nem erről beszéltem, hanem arról,hogy amikor az index blogokon az államadósság növekedéséről szokás beszélni, akkor az ÁKK pillanatnyi adataira divat hivatkozni (mert ott lehet év közben növekedést kimutatni) és ebbe a 400 milliárdot szokás elhallgatni.

Itt konkrétan nem azt állítottam, hogy az mszp így titkolta volna el az adósság egy részét az eu elől, hanem azt, hogy aki az orbán kormány brutális eladósodását bizonygatta, az nem vette ezt a 400 milliárdot figyelembe. Többek közt.

egyetmondok 2014.09.09. 14:51:06

@$pi$:
Értem, és persze hogy több módon lehet ezt nézni.
Én pl.azokkal is egyetértek akik azt mondják,hogy önmagában a manyup államosítás legalább (gdp arányosan) 10%-kal növelte meg az államadósságot,mert egyetértek azzal, hogy implicit/explicit adósság ide vagy oda,ez is adósság,az is adósság.
S persze az is igaz,hogy a mostani kormány idén év végén is "eljátszhatja",amit tavaly év végén,hogy a dec.31.-i fordulóval szebb legyen az adat.
Sajnos nem tud érdemben csökkenni a magyar államadósság,de ezt szerintem,aki kettőig el tud számolni,könnyen beláthatja.
Legális,rendben lévő számviteli trükkök garmadája áll rendelkezésére bármely kormánynak, ha erről hazudozni van kedve. (Van nekik,sajnos.)

$pi$ 2014.09.09. 16:04:23

@egyetmondok: "Sajnos nem tud érdemben csökkenni a magyar államadósság"

Persze, hogy nem. Ahhoz legalább 10%-ot kellene évente csökkenteni és még akkor is 8 év lenne mire visszafizetnénk.

egyetmondok 2014.09.09. 16:09:00

@$pi$:
Évente 10%-kal ? Viccelsz...
Ahogyan ma (is) kinézünk,soha nem fog tudni csökkenni a magyar államadósság.

Niebur 2014.09.09. 16:27:12

@Blogger Géza:
Azért itt még nem tartunk. Megválogatom a "kishaverokat".
Azt írtam, 50 %-l, 6000+-ról 9000+-ra nőtt az államadósság az első Orbán kormány idején. Mit nem értesz ezen a két számon?

Blogger Géza 2014.09.09. 16:39:52

@Niebur: A magyarban sajnos nincs olyan, hogy "50%-l". Én ezt pl 50%-rólnak értettem. Ha azt akarod írni, hogy ötven százalékkal, azt bizony így kell írni: 50%-kal. De még egyszer: az adósságnál a GDP-arányos mutató az érdekes, az EU is csak azt vizsgálja, meg mindenki, aki ért hozzá.

kekex 2014.09.09. 22:20:07

@Niebur:
Igen, tényleg 50 %-al nőtt I. Orbán alatt az államadósság. És még mindig nem magyarázta el egy gézuka sem, hogyha nem nőtt ez idő alatt a KÍNAIVAL AZONOS mértékben a GDP-nk, hogy "csökkenhetett" ehhez képest az adósság?
Hacsak némi csontvázdugdosás nem volt benne.
(az volt)
Gyengébbeknek és gézukáknak: kína gdp-je nőtt 1998-2002 között 50 %-al!
Tényleg röhej, amikor ennyire átlátszó adatokkal próbálnak hittéríteni.
A jobbosok is látják, (hacsak nem tök hülyék vagy gézukák)hogy Orbán lerombolta a demokráciát. Csak azzal mentegetik, hogy erre a "sikerek" érdekében volt szükség. És ezért erőlködnek minden fórumon ezeknek a "sikereknek" a hangoztatásával.
A baloldal meg kivár, mert előbb-utóbb majd a hülyéknek is feltűnik a PR és a valóság közötti szakadék.
Mivel a zemberek többsége alulképzett, és képtelen értelmezni alap fogalmakat, ez egy kissé tovább tart, mint egy normális országban.
De Kronosz mindig minden gyermekét felfalja!

kekex 2014.09.09. 22:23:38

Ja!
És kéretik a 21013. december 31-i 79 % helyett a néhány nappal későbbi tényadatot figyelembe venni. Amikor az "eldugott" adósság visszakerült a helyére.
Ezt a 79 %-ot tényadatként kezelni épp olyan röhejes, mint egy kockalada körbeszoknyázva: az optikai tuningtól még nem lesz merci!

kekex 2014.09.09. 22:25:32

HaFr: Ez akkor is igaz, ha Gyurcsány mondta:

"A mi demokratáink egy része nem érti, hogy ha nem alkot szolidáris közösséget akár nem angyalian tökéletes társaival is, akkor Orbánnal szemben végünk van. Ha megölöd a tökéletlen demokratát, akkor utat nyitsz a tökéletes önkénynek, mondom én, és szerintem évtizede ez történik mifelénk.

Mindenki a baloldal megújításáról beszél. Kimondva, kimondatlanul azt gondolja, reméli, hogy majd varázsütésszerűen jön egy megváltó új baloldali politikai keret, értelmezési tartomány, új válasz a régi bajokra, és persze új emberek is előbukkannak. Ütni-vágni kell a jelenlegit, várni az újat, és a végén elég lesz csak rájuk szavazni. Így majd Orbán megy, az angyali demokraták meg jönnek, és általuk felemelkedik Magyarország. Ugyan! Így biztosan nem fog történni semmi."

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.10. 00:05:12

@kekex: hát igen, ez annak ellenére is igaz..

Niebur 2014.09.10. 04:22:48

@Blogger Géza:
Már egész mulatságos amiket kitalálsz.
A visszafizetésről: Sajnos nem százalékot (kiírom, hogy értsd) kell visszafizetni, hanem kemény euró és dollár milliárdokat. És ezen nem segít az sem, ha egy negyedév növekedési adatát világsikernek kiáltjátok ki, bölcsen elhallgatva, hogy ez jórészt egyedi hatások és a statisztikai módszertan változása miatt következett be.
És még egy dolog: az éves költségvetés 8-12 százaléka körül mozog az adósság törlesztési kötelezettség. Azt hiszem, sok magyar család összetenné kezét-lábát, ha csak ennyi lenne a kötelezettsége. Akkor meg mire fel ez a nagy harc?

Blogger Géza 2014.09.12. 09:20:19

@Niebur: Sajnos még mindig nem értesz semmit, az állam adóbevételei a GDP növekedésével automatikusan nőnek, ezért a GDP-arányos eladósodás a lényeg, nem véletlenül szerepel csak ez a maastrichti kritériumokban is. S mivel a GDP-arányos eladósodottságunk csökkenő, az adósságot terhelő kamatláb szintén, ezért valójában GDP-arányosan egyre kevesebbet költünk kamatfizetésre, helyzetünk egyre kedvezőbb.

"Egészen elképesztő, hogy milyen alacsony hozamok mellett tud bevonni forrásokat a magyar állam. Mivel devizakötvényeket nem nagyon adunk el, és a forintkötvények átlaghozama nem sokkal van 3% felett, ez azt jelenti, hogy a régi (drágább) állampapírok lejáratával és az újabbak kibocsátásával egyre kedvezőbb helyzetbe kerül a magyar költségvetés. 2013-ban még 1277 milliárd forint volt a költségvetés kamatkiadása, ami a GDP 4,4%-a.

HA (és ez egy nagyon optimista feltevés) a következő 4-5 évben fennmaradna a jelenlegi überkedvező hozamkörnyezet (valószínűleg nem fog) akkor a kamatkiadásaink a GDP 2,5-3%-ra csökkenhetnének, azaz a kormánynak simán lenne a GDP 1,5-2%-át elérő mozgástere. Ez a mozgástér adócsökkentésben vagy kiadásnövelésben nyilvánulhatna meg, és egyértelműen stimulálná a gazdaságot."

zsiday.hu/blog/h%C3%BA-de-nagy-csend

Niebur 2014.09.12. 15:48:20

@Blogger Géza: Milyen GDP növekedésről beszélsz?
Arról a negyedévről amit világsikernek kiáltotok ki?

(Varga M.: "A paksi szerződés kamata 3,95-4,95 %, ilyen kedvező kamatot a szabadpiacról nem tudtunk volna elérni.")
A költségvetés pedig azzal kerülne a legkedvezőbb helyzetbe, ha az adósságot saját erőből, nem pedig újabb adósságok felvételével csökkentenék.
Ne akarj hasba akasztani senkit. Egy hiteles adóssága akkor csökken, ha saját jövedelméből rendszeresen törleszti azt, nem pedig akkor, ha sorra járja a bankokat újabb hitelekért könyörögve. A zemberek azért tartanak kormányt, hogy döntsön a kiadások fontossági sorrendjéről. Ha egyszer "harcot" hirdet az adósság csökkentése érdekében, akkor tegyen úgy és ne alakítsa látványpékséggé az országot.Sok kicsi sokra megy, ha a rendelkezésre álló forrásokat mondjuk nem stadion építésekre, díszburkolatokra, havonta átmeszelt és átadott épületekre, semmit érő közmédiára, Vajnára, trafik mutyira stb., stb költenék akkor talán tényleg csökkenthető lenne az adósság. Ehelyett mit csinálunk? Olimpiát rendeznénk. Itt már mindenkinek elment az esze?

tamas11 2014.09.12. 16:11:59

@$pi$:

"Az, hogy "mer a fideszesek ültek ott" irreleváns."

Ez az év vicce, az emuttnégyévé....

Én egy ilyen faltól falig fideszes városi önkormi közelében ülök, és annyit mondhatok: már rég minden gyalázat ("hiba")tőlük jön, aminek része ez a szisztematikus tagadás-hamisítás is.Sokmilliárd pályázati pénz szivárgott el... Nem a kötelezettségeik, hanem korrupt, szakszerűtlen elvtelen döntéseik miatt halmozódott a működési költség is.
Egyértelműen, minden DE nélkül, kontrollálatlanul. Változás annyi, hogy ők már nem komcsiznak,mert rég nincs kit. Magukat meg mégse akarják...

Blogger Géza 2014.09.12. 16:38:22

@Niebur: Az elmúlt 4 negyedév növekedéséről beszélek, amely összességében (3,9%) EU-rekord. És várhótan továbbra is fenn fog maradni a magas (min 2,5-3%os) ütem a következő negyedévekben is.

A trafikkoncessziókból amúgy komoly bevételek jöttek be, az nem kiadás.

kekex 2014.09.12. 22:26:12

@Blogger Géza:
A trafik koncesszióbol bejövő bevétel messze elmarad a korábbi cigis adóbevételektől.
Nézőpont kérdése, hogy a be nem jövő bevételt
minek nevezed, de hogy nem lehet elkölteni, az tod zihert!
És nem válaszoltál I. Orbán és ElTolcsy 1998-2002 években végrehajtott "kínai" GDP növelésére. Ugyanis ŐK (mármint a kínaiak) valóban 50 %-al növelték a GDP-jüket. Szemben
Orbánékkal. Akik viszont 50 %-al növelték ABSZOLÚT értékben az államadósságot.
AKKOR HOGY IS CSÖKKENHETETT?
Ne gyere már egy ilyen eldugottcsontvázas adattal, mint tényadattal, mert kilukad az oldalam a röhögéstől!

Blogger Géza 2014.09.12. 23:51:50

@kekex: Eddig az 1998 és 2002 közötti volt a legsikeresebb kormányzati ciklus, 4-5%os évi növekedéssel, miközben sikerült az eladósodást is csökkentei (a GDP 52%ra.)

Niebur 2014.09.13. 06:18:18

@Blogger Géza: Ennek a növekedési adatnak a jelentős része a statisztikai módszertan változásából ered. Ha a régi módszer szerint számolnák a növekedés 1,6 %.
Most hirtelen nem ugrik be, hány száz milliárd Ft. adóbevétel kiesést okozott a trafikmutyi, azért ezt bevételnek kikiáltani az nem semmi.

Niebur 2014.09.13. 06:31:26

@Blogger Géza:
Ha lúd, legyen kövér:
GDP:
1997: 3,3 %
1998: 4,3 %
1999: 3,5 %
2000: 4,5 %
2001: 4,0 %
2002: 4,8 %
2003: 4,1 %
2004: 5,0 %
2005: 4,2 %
2006: 4,1 %

Tudod, nem mindig célszerű számokat idézni. A fentiek alapján Medgyessy-Gyurcsány kormány jobb volt mint az első Orbán kormány.
Olvashatod:www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Blogger Géza 2014.09.13. 10:04:57

@Niebur: Ez nem a GDP-növekedés. (Hanem EUR-ba átszámolt egy főre jutó, ami egész más.) De a Gyurcsány-kormány eladósításból tartott fenn egy fenntarthatatlan látszatnövekedést, míg az Orbán-kormány adósságcsökkentés mellett tartott fenn egy rekordnövekedést. Hatalmas különbség.

Blogger Géza 2014.09.13. 10:06:21

@Niebur: Ugyan, miben változott MOST a statisztikai módszertan? Ne röhögtess...

Szúrófény 2014.09.17. 18:47:20

@megamind: Tovább a lenini úton:
Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903
Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
„Játszom egy gondolattal, játszik velem egy gondolat!”
süti beállítások módosítása