1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.05.23. 21:51 HaFr

A szélsőség nagy kedvvel szaporodik

Eddig volt a Jobbik, a valamilyen (Magyar vagy Antiszemita, nem emlékszem, végül mennyire őszinte) Hajnal, a szélbalon néhány lökött erő, amelyik kedvvel szajkózza, hogy globalizmus, globalizmus, de ennél többre még véletlenül sem jutott a világmegváltásban, van ez a nagyon furcsa LMP, amelyikről bármelyik pillanatban a nyakunkba kaphatunk bármit, ami tőke- és modernség-ellenes, a lényeg, hogy versenyképtelen legyen, és már amikor azt hinnénk, ennyi elég, kiderül, hogy a széljobb mellett veti ki a horgonyát Madame Seres és társasága is, a Haza Nem Eladó (eredetileg a devizahitelesek érdekképviselői, mostanra azonban már átfogó világképet kifejlesztett -- lásd, globalizmus, globalizmus) Mozgalom. Az ember azt hinné, valamit osztogatnak Magyarországon a szélsőségnek a diliflepni mellé, hogy így szaporodásnak indult. Cukorkát, ingyen szakszervezeti tagságot, kis zacskó földet, előbb-utóbb úgyis kiderül, ma Magyarországon semmi lényegtelen nem marad titokban.

Ezek a bevallottan kapitalizmus-ellenes és államfetisiszta (tehát szegénységpárti) nyomelemek a ma esti ATV-vitában ennek megfelelően tök ugyanazt mondták, de tényleg, semmi különbség nem volt: adjátok nekünk az államot, mi meg munkahelyet teremtünk az adótokból, ki vörös, ki zöld, ki nemzetiszín égbolt alá, de nagyon jó lesz. Mellettük figyelt a bevallottan szocialista Szocialista Párt, amelyik a szolidaritásból próbál meg munkahelyeket kicsikarni, de ha egy mondatnál többet kell volna mondania Szanyi úrnak erről a varázslatról, félő, ott helyben leomlott volna a fátyol a kiskunsági keynesianizmus aszott pofájáról. Na de nem is arról szólt ez a kitttűnően megkoreografált alkalom, hogy a valahonnan jövő értelmes kérdésekre valaki értelmes válaszokat adjon.

Mindazonáltal kár, hogy Pelczné elegánsan távol maradt, mert az alá a narancs ég alá, amit ő festett volna munkahelyteremtés és a nemzet képviselete címén, én is beálltam volna kalandvágyból, vágynék oda, mint a Jamie és a csodalámpa csúszdájába, zeneszóval, pizsamában... cserebogár, sárga cserebogár. Most eszmélek, hogy sajna meg is kapom. (Végül, ha jól emlékszem, Bajnai Gordon is megjelent a stúdióban, de megint el tudta érni, hogy még azoknál is kevésbé legyen jelen, akik nem voltak jelen, ez az ő specialitása, mióta ismerjük és szeretjük. Kár, mert valaki egyszer azt mondta nekem, hogy ő legalább nem szocialista, nem azt költi, ami a másé. De az már régen volt, tán igaz se volt.)

Ezt az elképesztő színvonalú (tévesen "vitának" nevezett, valójában) tökéletesen anti-européer, ostoba hakni tökéletesen elárulta a magyar politika minden mondanivalóját. Az egyoldalúan államelvű, gyakran szélsőségesen demagóg pártok választéka egyre tágul, miközben semmilyen életjelet nem mutat a reális társadalomképpel és nyugatias politikai reflexekkel megvert törpe kisebbség. A magyar társadalom honorálja a szélsőséget és elutasítja a kapitalizmust. Így aztán egy ilyen vitán betanult panelek, vágyálmok és az acsarkodás légkörében a szocializmus minden fajtájából kap az arcába a nagyérdemű, de semmit nem tudhat meg arról, hogy mi lehet a menekvés a mindent bevonzó fekete lyukból, ami az egyetlen valós, mindenki életét befolyásoló hungarikumunk. 

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr576200937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2014.05.23. 23:10:34

Nem akarok első hozzászóló lenni !
.......
Az új mértékegységre hajtanak. A helyen/fejenként havi több mit ötven közfoglalkoztatott havijára euróban. Ezért már érdemes semmit se mondani.

És ez még nem minden.----- Ha egy EU (ellen harcoló EU) képviselő leharcol öt évet, akkor havi ezer euró nyugdíjra jogosult, gondolom azoktól, kik ellen olyan keményen harcolt.

És ez még nem minden. Aki bekerül a hazai 21-be (minden egyes képviselő) jogosult több mint száz újmértékegységnyi bért személyes munkatársainak kifizetni.

És ez még nem minden. ---- Mert ha valamelyik semmit-se-mondott képviselőnket megválasztanák az EU elnökének, jutna neki havonta ugyancsak pluszban több mint száz újmértékegységnyi netto euróban.

És ez még nem minden. ---- Jár még nekik zsebpénz EU-nyelven valami átalány negyedszáz újmértékegységnyi.

És ez még nem minden. ---- Biztosan más is jár, arról nem tudni.

(kommentelő kijelenti, hogy az adatok pontosságáért felelősséget vállalni nem áll módjában, amit egyszerűen annak lehet tulajdonítani, hogy nics és nem is volt benne fent nevezett keretben)

forrás: www.focus.de/politik/deutschland/europawahl-2014/tagegeld-repraesentations-und-residenzpauschale-so-sammelt-martin-schulz-zulagen-fuer-sein-monstergehalt_id_3860811.html

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 00:06:12

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bajnai nem a magyarokat, hanem Izraelt képviseli, ezt bizonyítja hogy izraeli látogatásakor neki nem magyar, hanem izraeli zászlót tettek ki vendéglátói, jelezve hogy közülük való:

pctrs.network.hu/clubblogpicture/3/5/_/35329_561686681_big.jpg

míg például Basescu román elnöknek román zászlót tettek ki, jelezve hogy ő nem izraeli:

kuruc.info/galeriaN/egyeb/basescuperesz14121.jpg

És ezek után ez az izraeli ügynök, ez a gazember merészeli orosz ügynöknek rágalmazni a Jobbik képviselőjét, aki kiállt a krími népszavazás (tehát maga a nép) legitimitása mellett, a "művelt" nyugattal szemben, amely arcátlan módon illegitimnek nyilvánította a népszavazást (tehát magát a népet).

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 00:12:27

A cionista pártok és média azt az ordasat hazudják, hogy Magyarországra több pénz jött az EU-ból, mint amennyi Magyarországról ment ki az EU-ba.
Csakhogy ezek a szemét gazemberek a Magyarországról az EU-ba kimenő pénz főösszegéhez "elfelejtik" hozzáadni az EU-s multi bankok, biztosítók, kereskedelmi láncok Magyarországon megszerzett jövedelmét, ami szintén kimegy Magyarországról az EU-ba!
Mert ha azt is hozzáadnák a kimenő főösszeghez, akkor már hirtelen negatív szám jönne ki!

panelburzsuj 2014.05.24. 00:15:37

"Betanult panelek"

Visszautasítom!

Nicht schuldig!

Tippking 2014.05.24. 01:29:02

Nem a szélsőség szaporodik,hanem a józan ész ami nyilvánvaló igazságok felismeréséhez vezet.Európa ébred.Némely országnak még van természetes immunrendszere.A pénzvilág diktatúrájának egyre inkább befellegzett.Putyinra ès Kínára kell figyelni.Már megvan a tervük.Fuck the USA !

Szúrófény 2014.05.24. 04:30:52

Hatás-ellenhatás törvénye! Newton tehát amennyivel ütődik az uzsorás nép tevékenysége a mezítlábas pusztaiak érdekével akkora ellenállást vált ki! Nem tolerálni, bojkottálni kéne minden választott tisztségből a "kiválasztott nép" fiait!

Arthur Bloch 2014.05.24. 05:32:27

Két kérdés: ki írta ezen sorokat ? -"Örülök, ha pártokat és véleményeket látok, csak azt nem akarom, hogy az ország bomoljék pártokra,- elfeledjük az országot és az egyénieskedés annyira felaprózzon bennünket, hogy az összességről megfeledkezünk...!"-"Ne pazaroljuk ezt a tehetséget egymás ellen, hiábavaló dolgokra..." -Milyen igaza volt-bele is halt! Második kérdés:Igaz-e még ma is e néhány sor-"Oly korban éltem én e földön mikor az ember úgy elaljasult...befonták életét vad kényszerképzetek..." Van még lejjebb ????Mindent elolvasva félő: van!

toportyánzsóti 2014.05.24. 06:45:42

Sokat nem kell várni olyan országban ahol a választók háromnegyede le sem szarja vagy utálja az uralkodó putinpincsiket,akik emiatt kénytelenek 100 milliárdokat költeni parasztvakításra,bértollnokokra,hírhamisítókra,választási csalásra.

Lovag Mihály 2014.05.24. 08:11:39

@toportyánzsóti: 2014.05.24. 06:45:42

de micsoda szerencse Árpi, h te nem szarod le

toportyánzsóti 2014.05.24. 08:59:31

@Lovag Mihály: Szórakáztató vagy jobber,nálatok soha nem ez a legalja.

savanyujóska 2014.05.24. 09:18:35

Wallenberg, Tippking, meg a hasonszőrűek hozzászólásaiból nagyjából lehet következtetni, miért olyanok a magyar pártok, amilyenek. És nem magányos futóbolondok ők, vagy fizetett fideszes bérnyaloncok, dehogy. Egyetemi prof, PhD ismerősöm nagyjából ugyanezeket szajkózza a kizsákmányoló tőkéről, a bankárok összeesküvéséről, a gyarmatosító Nyugatról, meg a mocskosbüdös IMF-ről és FEDről. Ő ugyan nem ért hozzá, műszaki vonalon tevékenykedik, de egy ismerőse felvilágosította. Sok millió másik magyar van ezzel így, hogy ő ugyan nem ért hozzá, de hallotta egy ismerősétől, hogy kizsákmányolás, mocskosbüdösájemef, zsidó világtőke, ésatöbbi. Erre van igény, ez tetszik a magyarnak, tehát erre áll rá a politika is. Egyetlenegy párt nem indult a választáson, amelyik legalább távolról emlékeztetne egy modern, nyugatos társaságra. Kivétel nélkül mindegyik vagy szélsőjobbos nacionalista, vagy demagóg szocialista.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 09:37:59

@savanyujóska:

Megtudhatnánk, hogy a cionista pártok (Fidesz, MSZP, Baynau, Gyurcsány, LMP) amikor megvonják a Magyarország és az EU közötti mérleget, akkor a Magyarországról az EU-ba kimenő pénzek főösszegéhez miért "felejtik el" hozzáadni az EU-s multi bankok, kereskedelmi láncok, biztosítók Magyarországon megszerzett jövedelmét, ami ugyanúgy kimegy Magyarországról az EU-ba, mint az EU-költségvetési befizetés?
Ha tényleg nincs összeesküvés, akkor az említettek miért sunyítanak és hazudnak?

savanyujóska 2014.05.24. 10:18:52

@wallenberg8809: Ez amit írsz, ez egy emeletes baromság. Mit lehet erről vitatkozni? Legyen neked a te hited szerint, hogy klasszikust idézzek.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 10:23:36

@savanyujóska:

Mitől baromság az hogy összesen mennyi pénz jön be az EU-ból Magyarországra és ezzel szemben összesen mennyi pénz megy ki Magyarországról az EU-ba?
Mitől baromság az?

savanyujóska 2014.05.24. 11:10:30

@wallenberg8809:
Baromság az, hogy te úgy kezeled Magyarországot, mint egy teljesen zárt entitást, vagy legalábbis, hogy jó volna, ha az lenne. Klebelsberg Kuno is írta már száz évvel ezelőtt, hogy a magyarok úgy viselkednek, mintha a Csendes-óceán közepén élnének, egy magányos, világtól elzárt szigeten. Fájdalom, valójában egy elég sűrűn lakott kontinens közepén vagyunk, ahol a népek, eszmék, pénzeszközök állandó vándorlásban vannak. Te nyilván jól éreznéd magadat, ha a határokat tíz méter magas betonkerítéssel vennénk körbe, és lezárnánk a légteret, hogy a nagyszerű magyar nép csodálatos tündérvilágát ne zavarja meg a gonosz külföld. De amíg ezt nem tudjátok megcsinálni, addig a tőke jön, a tőke megy. És csak az adott ország lakóinak az eszétől függ, hogy jönnek ki ebből.
Baromság az, hogy hisztizel, a gonosz bankok/multik kiviszik a nyereséget. Idejön a külföldi, gyárakat és bankokat csinál, munkahelyeket teremt, pénzt hoz be, megforgatja, befekteti, te meg őrjöngesz, hogy a rohadék hazaviszi a pénzt amit keresett, pedig szerinted azt is oda kellett volna nekünk adnia. Szerintem nem vagy egészen tisztában a vállalkozás és a segélyegylet közti különbséggel.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 11:17:34

@savanyujóska:

Magyarországon van valamennyi pénz. Az EU-ból Magyarországra bejön valamennyi pénz. Magyarországról az EU-ba kimegy valamennyi pénz. Ha több jön be mint megy ki, akkor Magyarországon több lesz. De ha több megy ki mint jön be, akkor Magyarországon kevesebb lesz.
Ugyan nem mindegy már, hogy Magyarországon több vagy kevesebb pénz lesz. Ezt hogyan lehetne máshogyan kezelni?
A cionisták gátlástalanul azt hazudják, hogy több jön be mint megy ki, mert a kimenő oldalhoz elfelejtenek hozzáadni olyan jelentős tételeket, amiket ha hozzáadnának, akkor kiderülne hogy több megy ki mint jön be.
Ettől függ, hogy Magyarország jól járt-e az EU-val, vagy rosszul.
Ennyi.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 11:27:29

@savanyujóska:

Itt van például egy EU-s multi a Tesco, honnan van a Tesconak pénze? Onnan hogy a magyar lakosság fizet a pénztáraknál. Ebböl a pénzből pár fillér minimálbért ad az árufeltöltőknek és a pénztárosoknak, tehát látszólag munkahelyet teremt, de azt a mi lakosságunk pénzéből teszi.
De akkor mi szükség van ehhez a Tescora? Azt mi is meg tudnánk csinálni hogy a saját lakosságunk pénzéből fizetést adunk ugyanazoknak a személyeknek, ahhoz nincs szükség arra hogy az áruház külföldi tulajdonban legyen. A spekulatív és élősködő pénzcsap típusú ágazatokban (bank, biztosító, kereskedelem) kifejezetten káros ha külföldi tulajdonos van, mert az pénzkifolyó lék a magyar nemzetgazdaság hajóján. A spekulatív és élősködő pénzcsap típusú ágazatoknak magyar állami vagy 100%-ban magyar magántulajdonban kell lenniük, hogy a jövedelmük itt maradjon.

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 11:29:17

@wallenberg8809:
Az igazi gond, hogy a magyar állam még a szart is kipasszírozza a magyar emberekből adó formájában, hogy még lépést tartani se tudjon a a külföldi cégekkel ne versenyezni vele. Egy hatalmas forrásokkal rendelkező kereskedelmi lánc le tudja nyelni még az ezeket az adókat is, esetleg még adókedvezményeket is kap. (Arról nem is beszélve, hogy az adócsalást is nagyban tudja csinálni, megvan hozzá a közgazdász, jogász és a megfelelő aktatologatókat meg tudja hozzá venni.)
A másik gond, hogy a magyar emberek nagy része be van idomítva arra, hogy pánikrohamot kapjon még az állami szerepvállalás csökkentésének gondolatától is (ami pedig alapfeltétele lenne, hogy elfogadható mértékűre csökkenjenek az adóterhek.)

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 11:38:50

@K12K23:

A külföldiek által Magyarországon megszerzett jövedelem az a magyar nemzet számára veszteség, az a pénz kimegy innen.
Alapos a gyanú, hogy az EU- költségvetése és az EU-s multi bankok, biztosítók, kereskedelmi láncok által Magyarországról megszerzett pénzek egy része az amit az EU mint látszólagos támogatást küld vissza Magyarországra, tehát ha kilépnénk és nem jönnének a támogatások, viszont mi is elzárnánk az EU-s multik kimenő pénzcsapját, akkor összességében több pénz maradna itthon, amiből ennek következtében többet tudnánk fordítani arra, amire most az EU-s látszólagos támogatásokat fordítjuk.

centenárium 2014.05.24. 11:48:03

Magyar országot szeretnénk végre nem liberálinterszocialista maszlagot.
Tűnjenek a bankok és a multi űzletek.
Elég volt a kiszivattyúzásbó.

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 12:11:07

@wallenberg8809:
Vagy bedőlne a gazdaság. A magyar gazdaság igen kicsi rá vagyunk szorulva az exportra, amit zömében per pillanat leginkább a multi cégek termelnek meg, mint az Audi. Ha ezek a cégek kivonulnak akkor a kisebb magyar vállalkozásoknak is vége, mert közvetve vagy közvetlenül tőlük függnek. Például a kis boltok is megsínylenék, mert a vevője vagy valamelyik nagy multi cégnek dolgozik, vagy egy olyan magyar cégnek aki az előző multinak a beszállítója, stb.
Arról persze lehet vitatkozni, hogy miért vagyunk ennyire rászorulva ezekre a külföldi vállalatokra és, hogy ezt a függést érdemes e (szerintem igen) és hogyan lehet csökkenteni. De sajnos én erre jelenleg nem látok lehetőséget, pl. pont amiatt amit az előbb írtam.

savanyujóska 2014.05.24. 12:16:16

@wallenberg8809: "A cionisták gátlástalanul azt hazudják, hogy több jön be mint megy ki, mert a kimenő oldalhoz elfelejtenek hozzáadni olyan jelentős tételeket, amiket ha hozzáadnának, akkor kiderülne hogy több megy ki mint jön be.
Ettől függ, hogy Magyarország jól járt-e az EU-val, vagy rosszul.
Ennyi."

Eh... (legyintés)

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 12:16:42

@K12K23:

Az EU-ból való kilépés nem érintené az exportot, mivel Izrael, Svájc, Norvégia sem tagja az EU-nak, mégis exportálnak, tehát az az állítás hogy bedőlne a gazdaság az ordas cionista hazugság és rémhírterjesztés.
A termelő tehát értéket teremtő multik (pl autógyár, technológiai ipar) hasznosak a nemzetnek, én kifejezetten a spekulatív, élősködő pénzcsap típusú ágazatok (bankok, biztosítók, kereskedelmi láncok, amelyek nem teremtenek értéket csak elvesznek a meglévő értékekből), azok külföldi kézben létét minősítettem károsnak, tehát ha azokat államosítjuk, az nem érinti az értékteremtőket.
A kereskedelem pedig továbbra is létezne, mert a lakosságnak változatlanul vannak igényei, kereslete, csak az a kereskedelmi forgalom kikerülne az idegenek kezéből, és a hazaiak látnák el, megtakarítva ezzel a nemzet számára irdatlan nagy jövedelmet, ami különben veszteség lenne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.24. 12:31:50

@HaFr:

"semmilyen életjelet nem mutat a reális társadalomképpel és nyugatias politikai reflexekkel megvert törpe kisebbség" --- írod.

De szerencsére itt vagy te nekünk! Mire is jutnánk nélküled?!:-D (...) :-D (...) :-D ...

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 12:39:05

@wallenberg8809:
Én az EU-ból való kilépést nem támogatom az, szerintem szükség van a kis európai országoknak az összefogásra (Az hogy most nem az elképzeléseim szerint alakulnak a dolgok egy más kérdés, de változtatni csak belülről lehet), hogy politikusaink a tagság előnyit nem tudják kihasználni a hátrányokkal pedig nem tudnak mihez kezdeni elsősorban őket és nem az uniót minősíti. Például itt van a határon túli magyarság kérdése. Mióta meg van a kettős állampolgárság egyes politikusok folyton a határon túlra járnak haknizni, de elsősorban nem azért, hogy az ottaniak szavazatai szerezzék meg. Olyan ez mint az amerikai filmekben a választások előtt babákat csókolgató politikus, meg lehet vele szerezni pár ezer érzelgős ember szavazatát, aztán újabb 4 évre el van felejtve a téma. Pedig a schengeni övezetbe való csatlakozás (most ne menjünk bele abba, hogy ezért be kellett volna e lépni az unióba) óriási lehetőségeket rejt magában amikkel nem élt egyetlen magyar kormány sem, példa: hány rendszeres buszjárat indul a szomszédos országok magyar lakta területeire, mikor lesznek cserediák programok, hogy a szomszédos országba élő magyar diákok megismerkedhessenek az országgal és a mi diákjaink megismerhessék a határon túliakat és még lehetne sorolni, egyik sem kerülne sokba. Persze olcsóbb kimenni és ígérgetni, de az nem segítség.
Sajnos a multikkal az a probléma, hogy ha jogbizonytalanság van egy országban akkor a hasznos multi ugyanúgy elmegy, nem marad olyan országban ahol nem tudhatja biztonságban a vagyonát.
Az a gond, hogy ha az idegenek elmennek akkor lenne egy óriási összeomlás és hiába van igényed, ha nincs rá pénzed.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 12:50:12

@K12K23:

Az alaptörvényben kellene lefektetni a kétféle ágazatot, az értékteremtő és az élősködő típusút, és az alaptörvényben kellene kimondani hogy az utóbbiban nem kívánatos a külfödi tulajdonos, az előbbiben meg igen.
Ezzel nem teremtenénk bizonytalanságot, mert magában az alaptörvényben tisztán és egyértelműen meg lenne határozva, tehát a külföldi befektető, aki tudná magáról hogy ő milyen tevékenységet folytat, meg tudná nézni az alaptörvényben, hogy az a tevékenység itt Magyarországon kívánatos-e külföldi tulajdonban vagy nem, és ha igen, akkor nyugodtan jöhetne ide, mert maga az alaptörvény biztosítaná neki a védelmet.

István Tamasi 2014.05.24. 13:00:06

@wallenberg8809:
Te pedig a főösszeghez azt felejted el hiozzáadni, hogy a cúna multik mennyi pénzt fektettek be Mo-on.

István Tamasi 2014.05.24. 13:05:42

@wallenberg8809:
Egyáltalán nem a tescot védem, de elárulhatnád, hogy melyik garázsabc-s lenne képes olyan választékot prezentálni mint a tesco? Márpedig az emberek szeretik olyan helyre hordani a pénzüket ahol a lehető legtöbb holmit egy helyen megkapják.

István Tamasi 2014.05.24. 13:08:10

@wallenberg8809:
Netán nem gondolnád 6-12 méter magas és 2-3 méter vastag betonfallal körbekeríteni Magyarországot?

István Tamasi 2014.05.24. 13:12:20

@wallenberg8809:
Áruld már el nekünk hogy szerinted melyek az értékteremtő és melyek az élősködő ágazatok? Valamint azt is áruld el, hogy miért jobb ha az általad "élősködő"nek nevezett ágazat magyar kézben van? Az előző kérdések folyománya a következő: miért jobb egy kizsákmányoltnak ha a kizsákmányolója hazai?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:13:16

@István Tamasi:

Mindjárt meghatódom. És mennyi jövedelmet vittek ki?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:15:05

@István Tamasi:

Ugyanaz az épület állami tulajdonban ugyanazt a választékot nyújtaná, még az árufeltöltők és a pénztárosok is ugyanazok lennének, minden ugyanaz lenne csak az áruház jövedelme nem a külföldiek zsebébe ömlene hanem a magyarokéba.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:18:06

@István Tamasi:

Élősködő ágazat, ami nem hoz létre értéket, hanem csak a meglévő értékekből elvesz, ilyenek a bankok, biztosítók, kereskedelem. Én nem azt mondtam hogy ezt be kellene tiltani, hanem azt hogy ebbe az ágazatba nem szabadna külföldi tulajdonost beengedni, illetve ha az eddigi nemzetáruló kormányok beengedtek, azt fokozatosan ki kell szorítani és el kell távolítani, ezt az ágazatot ki kell csavarni az idegenek kezéből.
Értékteremtő ágazat pedig értelemszerűen az ami értéket állít elő, exportál.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:19:08

@István Tamasi:

"Valamint azt is áruld el, hogy miért jobb ha az általad "élősködő"nek nevezett ágazat magyar kézben van?"

Azért jobb, mert akkor az a jövedelem itt marad a nemzetkazdaságban.

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 13:23:09

@wallenberg8809:
Az alaptörvény helyett egy rendes alkotmányt kellett volna írni, ami mértéke lehetett volna a magyar társadalomnak. Én például az amerikai alkotmányt vettem volna mintául, lehet sok minden miatt neheztelni rájuk, de annak idején egy olyan alkotmányt írtak, ami kisebb módosításokkal, de 200 éve jól működik. Egy alkotmánynak nem a jó multival és a rossz multival kellene foglalkozni, hanem le kell fektetnie néhány alapvető állampolgári jogot és meg kell határoznia az állam (szerintem minél korlátozottabb) jogait.
Olvasd el az amcsi alkotmányt és a magyar alaptörvényt.
Az, hogy Magyarországon mi kívánatos, mindig az aktuális helyzet függvénye lesz, az alaptörvényt is majdnem évente kellene változtatni és így pontosan a lényeg veszne el belőle a viszonylagos állandóság. Ráadásul a legfőbb probléma nem oldódna meg, nem az a baj, hogy külföldről jönnek be cégek, hanem, hogy a magyarok nem tudnak vele versenyezni, nem tudnak életképes alternatívát kiállítani velük szemben és ezen nem változtat az sem a alkotmányba írod, hogy márpedig de. Magyarországon stabil előre kiszámítható jogi környezetre van szüksége, kedvező adózási rendszerre, hogy az is képes legyen beszállni a versenybe aki betartja a szabályokat és korlátozott államra ami nem ugat bele az emberek életébe.

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 13:27:11

@wallenberg8809:
Sajnos a magyar bank sem különb a külföldinél.
Mi a véleményed a magyar multikról akik külföldről hozzák ide a pénzt?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:28:37

@K12K23:

Magyarországnak van alkotmánya a történelmi alkotmány, annak a hatályát kellene elismerni. Az alaptörvényben indokolt meghatározni hogy a társadalom számára mi hasznos, és mi káros, és akkor jogbiztonság van mert mindenki, belföldi, külföldi szereplő is tudja hogy az alaptörvény szerint mi hasznos és mi káros, tehát nincs jogbizonytalanság.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:30:17

@K12K23:

A magyar bank nem különb, csak a jövedelme itt marad. Nem elhanyagolható különbség. Nem mindegy hogy a szektor által megszerzett irdatlan nagy jövedelem hova ömlik, külföldre vagy idehaza.

István Tamasi 2014.05.24. 13:38:05

@wallenberg8809:
Meghatódás helyett meg kellene hallani a pénzt szülő pénz fogalmát.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:39:16

@István Tamasi:

A pénzt a jegybank "szüli", attól nem lesz több a pénz, hogy idejön egy idegen élősködő és az itt lévő pénz egy részét kiviszi, attól inkább kevesebb lesz a pénz.

István Tamasi 2014.05.24. 13:39:25

@wallenberg8809:
A bibi csak az, hogy azt az épületet a tesco építtette a pénzéből, az árualapba is ő fektetett be és ő visdeli a kereskedés kockázatát is.

István Tamasi 2014.05.24. 13:41:08

@wallenberg8809:
Mondom: meg kellene hallan a pénzt szülő pénz fogalmát, tehát a meglévő pénz szül pénzt. A pénzteremtés egy másik kategória.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:44:46

@István Tamasi:

Szegény, mindjárt megsajnálom, gyűjtést ne rendezzünk neki? vagy ingyen ételosztást a dúsgazdag nemzetközi kapitalistáknak?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:46:12

@István Tamasi:

De ilyen nincs. A pénzt a jegybank szüli, az idegen élősködők a jegybank által szült pénz egy részét kiviszik, tehát itt kevesebb marad. Ez egyszerű matematika.

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 13:46:18

@wallenberg8809:
Ha jól tudom a történelmi alkotmány nem egy egységes alkotmány, hanem a régi korokban az éppen érvényes alkotmányt jelentette. Nem tudnál egy kicsit szűkíteni?

István Tamasi 2014.05.24. 13:50:41

@wallenberg8809:
Nagyfokú ostobaság, az elemi közgazdasági ismeretek hiányát miutatja a bankokat, biztosítókat, kereskedőket élősködőnek nevezni. Sejtettem, hogy ez lesz a válasz. Ezek szerves részét kiszakíthatatlan láncszemeit képezik az értékteremtő gazdasági folyamatoknak.
Egy kis gyorstalpaló: Bank - számlavezetés, fizetések teljesítése, hitelezés- nélkül egyszerűen nem működne semmilyen gazdaság hacsak nem az őskori cserekereskedelem. A biztosító megfelelő juttatásért átvállalja azon kockázatokat amiket egy termelő cég nem lenne képes elviselni. Amíg egy termék nincs eladva addig az nem más mint holt tőke, tehát kereskedelemre mindenképpen szükség van azóta hogy kialakult a munkamegosztás. Tehát ezek az értékteremtő gazdaság szerves részei. Azonkívül: ezek kiragadása a természetes piaci mechanizmusból azt jelent, hogy ezek a szektorok sokkal drágábban , kevésbé hatékonyak lesznek.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:50:55

A cionisták másik ordas hazugsága amikor azt a látszatot keltik, mintha az lenne a fontos hogy mekkora a GDP növekedés. A GDP az a Magyarországon megszerzett össz jövedelem, csakhogy annak tetemes részéből a magyar nemzet egy kanyi vasat sem lát. Ami a magyar nemzet számára fontos az az úgynevezett GNP, ami a magyarországon magyarok (tehát nem külföldiek) által megszerzett össz jövedelem, az igazi fontos adat annak az alakulása.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 13:55:45

@István Tamasi:

Mit csinál a bank? Magasabb kamatra ad hitelt, mint amekkora kamatra fogad be betétet. Tehát a nemzetgazdaság kondérjában forgó pénzből nagy merőkanállal mer ki magának pénzt. Hogyha egy külföldi tulajdonos csinálja ezt, akkor ő kiemeli a nemzetgazdaságból a pénzt és elviszi külfölde, vagyis annyival kevesebb pénz marad itt, de ha egy hazai állami vagy 100%-ban magyar csinálja, akkor az itt marad. És ez nagyon nem mindegy hogy az itteni nemzetgazdaságban lévő pénz ki kerül külföldre vagy itt marad.
A biztosító, kereskedelem dettó. Ilyen típusú ágazatba idegen tulajdonost beengedni az nemzetárulás.

István Tamasi 2014.05.24. 14:03:11

@wallenberg8809:
Újabb közgazdasági alapismereti hiány: Pénzt szülő pénz a profit, a kamat, az osztalék, a járadék és társaik. Tehát ilyen mégiscsak van.

István Tamasi 2014.05.24. 14:07:07

@wallenberg8809:
Egyszerűen nem igaz, hogy egy hazai vállalkozó pénze itthon marad. Például a külföldi beruházók máshol megtermelt pénzt hoznak ide. Vagy például a közgépnek, lézerjankónak, mutyivikinek, simongábornak, stb stb jelentős nagyságú számláik vannak külföldön. Sőt van számos példa arra is, hogy magyarok külföldi beruházást finanszíroznak

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:08:05

@István Tamasi:

Nincs, mert attól nem lesz több pénz forgalomban, mint amennyit a jegybank kibocsájtott.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:10:29

@István Tamasi:

A magyar állami vállalat jövedelme az a magyar államé, nem a külföldieké. A magyar tulajdonosok jövedelmének pedig nagyobb része marad itt, mint a külföldi tulajdonosok jövedelme. A külföldiek pedig soha nem fognak több pénzt idehozni mint amennyit innen elvisznek, mert az nem érné meg nekik, tehát ők nettó pénz ki vivők. Nem kellene ennyire ostobának nézni a külföldieket.

István Tamasi 2014.05.24. 14:14:46

@wallenberg8809:
A bankok - akár hazai akár külföldi - a betétesektől begyűjtött pénzt adják ki hitelbe és ezért a közvetítői tevékenységért igényt tartanak a költségeik fedezetére és profitra. Hogy mekkora a kamatmarzs azt az állam /Pénzügyi Szervek Állami Felügyelet/ bizonyos korlátok között szabályozhatja, de figyelembe kell venni a piaci körülményeket is.
Ismétlés /bukott diáknak/: bankok, biztosítók, kereskedők az értékteremtő gazdaság szerves elemei. Ezektől külföldieket eltiltani azt jelenti, hogy a hazaiakat monopolhelyzetbe hoznánk azaz ők monopol/extra/profitot zsebelnének be amit a felhasználók, vevők fizetnének meg azaz ennyivel drágábbak az áruk. Mestersdégesen felhajtani az árakat és elszegényíteni a vevőket ez a nemzetárulás.

István Tamasi 2014.05.24. 14:15:58

@wallenberg8809:
"A magyar állami vállalat jövedelme a magyar államé." Halleluja!! Feltaláltad a szocializmust!

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:15:59

Eleve vicces amikor valaki közgazdaságból akar kioktatni, amikor köztudott hogy a közgazdaság az nem egy egzakt tudomány, közgazdászok homlokegyenest ellenkező nézeteket ugyanolyan meggyőzően meg tudnak indokolni, és a történelem összes gazdasági válságát közgazdászok ezrei, tízezrei okozták.
A rendszert úgy kell felfogni hogy vannak a szereplők akik mind azt akarják hogy minél több pénz kerüljön hozzájuk, az állam felelőssége pedig az hogy a nemzet pénzéből minél kevesebbet engedjen át idegeneknek, minél többet tartson meg a magyaroknál.

István Tamasi 2014.05.24. 14:17:36

@wallenberg8809:
Látom nehezen érted meg az értéktöbbletet. Javaslom olvasd el Marxtól A tőkét!

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:17:41

@István Tamasi:

Mintha azt írtam volna hogy nem mindegy hogy az a jövedelem kiömlik külföldre vagy itt marad magyar kézben. Ezt még mindig nem tudtad megcáfolni, nevezetesen hogy ez nem mindegy.

István Tamasi 2014.05.24. 14:20:58

@wallenberg8809:
Ami eleve vicces az az ha valaki olyan szól bele egy témába aminek az elemi fogalmait sem ismeri. Erről az jut eszembe, hogy a legrosszabb az ha egy hülye okoskodik, mert annál még az is jobb ha egy okos hülyéskedik.
A közgazdaságtan bizony tudomány még akkor is, ha nem olyan mint mondjuk az algebra vagy a mechanika.

István Tamasi 2014.05.24. 14:27:03

@wallenberg8809:
Mintha nem lennél képes felfogni, hogy munklahelyeket csak beruházással lehet teremteni. A beruházó viszont csak akkor fektet be, ha a pénze indokolt, általa kalkulált időn belül metérül. A megtérült pénzét + többletet /profit/ elviszi ha nem éri meg neki újra befektetni. Ha olyan a gazdasági környezet - amit az állam ill a kormány képes kialakítani, tehát ez az ő felelőssége és szerepe - akkor természetes, hogy elviszi oda aholjobbnak ítéli a gazdasági köürnyezetet /ismétlem: a kormány ill állam hatásköre/. Ez érvényes a külföldi és a hazai beruházókra, befektetőkre egyaránt. A bankjegyre lehet nemzeti színeket festegetni, de a profit sehol sem nacionalista hanem internacionalista.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:32:11

@István Tamasi:

A kapitalisták nem tudnak több pénzt csinálni, mint amennyit a jegybank kibocsájt. Nincs az a közgazdász hókuszpókusz, hacsak nem pénzt hamisítanak.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:35:18

@István Tamasi:

Tévedsz. Például Tesco dolgozóinak, árufeltöltőinek, pénztárosainak a fizetése abból a pénzből van, amit a vásárlók fizetnek a pénztárnál, tehát a mi magyar lakosságunk pénzéből fizeti a Tesco a mi magyar lakosságunk dolgozói egy részének fizetését, ő nem ad hozzá semmit csak elvesz, tehát élősködik.

István Tamasi 2014.05.24. 14:37:09

@wallenberg8809:
Elemi osztályos példa: Ha van mondjuk 1 millád amit beteszel a bankba vagy részvényt veszel rajta akkor feltételezem, hogy elvársz bizonyos kamatot vagy osztalékot. Honnan keletkezik ez a többlet az eredeti milládon felül? Vagy ilyen nincs is mert a jegybank nem bocsátja ki?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:38:54

@István Tamasi:

Az nem többlet, mert az mástól hiányzik. Tehát az össz pénz mennyisége attól nem változik, csak átcsoportosításra kerül.

István Tamasi 2014.05.24. 14:42:07

@wallenberg8809:
Belátom, valóban élősködő minden - hazai és külföldi egyaránt!- beruházó, befektető, új munkahelyet teremtő vagy régi munkahelyet működtető cég hisz nem adja oda a melósnak - úkori nevén munkavállaló - azt az értéket /pénzt/ amit az a munkájával új értékként előállít és hozzátesz a termékhez/szolgáltatáshoz/. Gratulálok, ez egy igazi marxista felfogás.

István Tamasi 2014.05.24. 14:43:58

@wallenberg8809:
Kitől hiányzik illetve kitől került átcsoportosításra?
Még egszer megkérdem: vennél úgy részvényt vagy tennél be pénzt bakba hogy nem kapsz érte semmi pluszt hanem csak az eredeti összeget?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:51:29

@István Tamasi:

Élősködő típusú az az ágazat, ami nem állít elő értéket, hanem csak elvesz, nagy merőkanállal kimer a nemzetgazdaság kondérjából, ilyen a bank, a biztosító, a kereskedelem.
Erre az ágazatra IS SZÜKSÉG VAN, de ebbe az ágazatba nem szabad beengedni KÜLFÖLDI TULAJDONOST.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 14:53:48

@István Tamasi:

Ha kapok kamatot, azt valaki nekem kifizeti, tehát az ő kezéből átkerül az én kezembe. Vagyis a bankjegyek össz mennyisége azáltal nem nő, hanem tőle átkerül hozzám egy bankjegy.

István Tamasi 2014.05.24. 14:58:48

@wallenberg8809:
Honnan veszed azt a hazugságot, hogy a bankok, biztosítók és kereskedők élősködők és nem vesznek részt az új érték előállításában? Hát még soha nem hallottál munkamegosztásról, a termeléshez elengedhetetlenül szükséges, ahhoz szervesen kapcsolódó szolgáltatásokról?
Miért nem pörgetsz egy kicsit vissza korábbi beírásaimra?

István Tamasi 2014.05.24. 15:02:14

@wallenberg8809:
Na és az a bankjegy amit kamatként megkapsz honnan keletkezik? Az illető csak azért vesz tőled kölcsönt hogy ráfizethessen és végeredményként neki kevesebbje legyen mint a kölcsönfelvétele előtt? Nem azért vesz fel kölcsönt hogy azt például a saját vállalkozásába befektetve képes legyen a kamatot és még egy kis pluszt kitermelni?

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 15:24:23

@István Tamasi:

A bank és a kereskedelem nem állít elő értéket. A bank magasabb kamatra helyez ki hitelt mint amekkora kamatra fogad be betétet, a kereskedelem meg drágábban ad el mint vesz. Ezek egyike során sem keletkezik érték.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 15:25:58

@István Tamasi:

Azt a bankjegyet egyszer a jegybank kibocsájtotta. Csak annyi pénz létezik, amennyit a jegybank kibocsájt, a kapitalisták nem tudják azt növelni, legföljebb a pénzhamisítók, de az már bűncselekmény.

program készítő 2014.05.24. 15:26:00

Én az EU-ból való kilépést megerősítő népszavazáshoz kötném,döntse el a NÉP,megérte belépni vagy sem.Az biztos billegne az 50-50,a gazdagoknak megérte a szegények még szegényebbek lettek.Dolgozni az EU-ba csak az tud menni,akinek van annyi pénze,hogy saját erőből haza tud jönni,a nem fizető vállalkozók,a magyar kormány segítségével elárasztották Európát.

István Tamasi 2014.05.24. 15:39:05

@wallenberg8809:
A bank elengedhetetlen eleme, láncszeme az új érték előállításnak több szempontból is:
- folyószámlát vezet a konkrét termelőüzemnek
- fizetéseket /akár határon vagy tengeren túlra is/ teljesít a termelő üzemnek
- hitelt /lásd Még Széchenyit!/ illetve kölcsönt nyújt a termelőüzemnek akár nyersanyagvásárlásra akár új gép beszerzésére.
Ezeket a szolgáltatásokat egy termelőüzem csak akkor hagyhatná ki ha hatalmas tőke és speciálisan felkészült dolgozói stáb állna a rendelkezésére amit kizárólag a saját céljaira csak eszméletlenül alacsony hatékonysággal tuidna alkalmazni azaz az egész üzem hatékonyságát /termelkenységét/ mínuszba vinné.
Hasonló a helyzet a kereskedelemmmel is: A termelő üzem felszereltsége szaktudása a konkrét termék előállítására irányul. Szüksége van azonnal raktárról beszerezhető alkatrészekre, a késztermékét értékesítenie kell, hogy realizálja a termelésnek az eredményét azaz pénz lásson. Ezeket ha sajáűt maga látná el, raktározná az alkatrészeket ill késztermékeket akkor a hatékonysága, termelékenysége ráfieztésessé válna.
TZehát mindkettő szorosan részt vesz az új érték előállításában mert a gyár raktárában porosodó cucc nem új érték hanem csak lom. Új értékké akkor válik ha értékesül valaki megveszi és használja.

István Tamasi 2014.05.24. 15:42:24

@wallenberg8809:
Miért ragadsz le a bankjegy kibocsátásnál? Én nem a bankjegykibocsátásra kérdeztem rá!!
Miért nem tudod elképzelni, hogy a jegybank újabb és újabb bankjegyeket bocsát ki? Azonkívül a készpénzforgalom mellett - bankjegyek - létezik ám számlapénz is! A gazdaságban az új érték előállításával új pénz keletkezik.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 15:44:10

@István Tamasi:

Akitől azt hallod hogy szükség van külföldi tulajdonú bankokra és külföldi tulajdonú kereskedelmi láncokra, abban biztos lehetsz, hogy az illető a külföldi tulajdonú bankok és kereskedelmi láncok fizetett ügynöke.
Tehát ő maguk szerint természetes hogy ő rájuk szükség van.
A pénz kezelésének a technikai lebonyolítása egyáltalán nem szükséges hogy külföldi tulajdonban legyen.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 15:46:14

@István Tamasi:

Én azt írtam hogy annyi pénz van, amennyit a jegybank kibocsájt, a kapitalisták nem tudják szaporítani a pénzt, azok csak átcsoportosítani tudják magukhoz másoktól. De nekünk az nem hasznos ha a külföldi kapitalisták a mi pénzünket magukhoz átcsoportosítják, ezt egy normális ember képes belátni, csak a külföldi kapitalisták fizetett ügynökei terjesztik azt a hazug propagandát hogy nekünk az jó, ha a mi pénzünk átkerül hozzájuk.

István Tamasi 2014.05.24. 15:47:15

@program készítő:
Igaz, hogy a gazdagok még gazdagabbak lettek és a szegények még szegényebbek. DE EZ NEM AZ EU TAGSÁGTÓL VAN ÍGY! Ez a kapitalizmus maga. Erre csak rájátszott a mutyiqrmány a maga otromba és dilettáns gazdaságirányításával /az elmúlt 4 év során növekedett 60ezerről 600ezerre a külfölön dolgozó hazánbkfiainak száma/.

István Tamasi 2014.05.24. 15:57:18

@wallenberg8809:
OK! Tehát azt már elismered, hogy a jegybank folyamatosan növeli a készpénz és a számlapénz összegét. Nincs olyan hogy külföldi meg belföldi kapitalista, hanem csak kapitalista van, mert egy kapitalista nem a nemzeti lobogó alapján választ működési területet. Az előbb már kezdted megérteni, hogy a kaitalista nem a pénzünket csoportosítja át saját magának hanem egyszerűen nem adja oda a dolgozónak - mai álneve munkavállaló - azt a pénzt amit ő a munkájával új értékként előállít. Ezt nevezik ortodox módon kizsákmányolásnak. Ha ragaszkodsz a "hazai" kizsákmányolóhoz akkor az olyan mint amikor a ló istrángját nemzeti színű szalaggal díszítik: a lónak teljesen mindegy, neki akkor is húznia kell az igát különben kapja az ostort.

István Tamasi 2014.05.24. 16:08:16

@wallenberg8809:
Ahogy írtam: amint teljesen mindegy hogy a konkrét termelőüzem "hazai" vagy külföldi", ugyanúgy teljesen mindegy, hogy a bank vagy a kereskedő "hazai" vagy "külföldi".
Bankra és kereskedőre szükség van mert a részei az új érték előállításának a munkamegosztásban és a lényeg azok hatékonysága és lényegtelen a nemzetisége. Svájcban vagy Luemburgban is a bankok többsége "külföldi", az ország és a lakosság mégis jól profitál abból, hogy ott működnek.
Én nem azt mondom, hogy csak az a jó ha ezek "külföldiek", hanem azt, hogy teljesen mindegy hogy milyen nációjúak.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 16:12:44

@István Tamasi:

Ha van két bank, az egyik külföldi a másik magyar, mindkettő élősködik, de a külföldi az ennek tetejében még az élősködött pénzt ki is viszi az országból, tehát a nemzetgazdaság szempontjából külföldi bank károsabb mint a hazai.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 16:14:24

@István Tamasi:

Pont ez az hogy nem teljesen mindegy. Magyarországnak az a hasznosabb, ha az itt megszerzett jövedelem minél nagyobb része itt marad, a külföldi bankok, kereskedelmi láncok viszont az itt megszerzett jövedelmüket kiviszik, tehát az a pénz innen hiányozni fog.

István Tamasi 2014.05.24. 16:20:44

@wallenberg8809:
Még mindig nem érted. A nemzetgazdaságnak a befizetett adó, járulék, stb a jó függetlenül attól ,hogy azt hazai vagy külföldi tulajdonú cég/bank/ fizeti be! Az előbbinél csak az a jobb a nemzetgazdaságnak ha a bank - akármilyen! - hitelez az országban, de ez kizárólag - és a mai magyar valóságban - a kormány tevékenységétől függ. A bankok hitelezési kedvét egy mutyivezér szavakkal csak negatív irányban képes befolyásolni, pozitív irányban csak a tettekre figyelnek a bankok. Azonkívül az országunkban lévő külföldi tulajdonú bankok egyenlőre sok nagyságrenddel több pénzt hoztak be mint amennyit kivittek. Ennek ellenkezőjét csak egyes politikusok hazudják.

István Tamasi 2014.05.24. 16:24:41

@wallenberg8809:
Nagyon nehézfejű vagy. Ismételnem kell, hogy akkor hagyják itt a megtermelt profitot, azaz fektetik be újra, ha az nekik megéri és ez az elv egyformán érvényes "hazai" és "külföldi" cégekre. Miért nehéz ezt megérteni? A "hazaiak" is elviszik a megtermelt profitot külföldre újra befektetni ha az jobban megéri nekik illetve külföldön inkább látják biuztonságban a befektetésüket. Ha azt látják, hogy fideszközeliek javára akár visszamenőlegesen is hoz olyan törvényeket az állam amivel elveszik az ő javaikat, akkor hanyatt homlok menekülnek, de ez azt hiszem természetes és te is így tennél.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 16:28:40

@István Tamasi:

Tévedés. A nemzetgazdaságnak a nemzetgazdaságban összesen lévő minél több pénz a jó. Ha a nemzetközi kapitalisták nagy merőkanalakkal merik ki a pénzt a nemzetgazdaság kondérjából, az a nemzetgazdaságnak nem jó.
De ezt a balliberális oldal is pontosan tudja, csak a megbízóik azért fizetik őket hogy ennek az ellenkezőjét hazudják, nevezetesen azt hogy a magyaroknak az a jó ha a magyarok pénzéből minél többet elvisznek innen a nemzetközi kapitalisták, de mi nemzetiek tudjuk hogy ennek az ellenkezője az igaz.

wallenberg8809 (törölt) 2014.05.24. 16:31:54

@István Tamasi:

Ez olyan mint azok a stratégiai játékok, amikben el kell foglalni területeket és minél több területet elfoglalsz, annál több rendszeres jövedelmet szerzel. A gyarmatosítók tulajdonában lévő külföldi bankok, biztosítók, kereskedelmi láncok azok pénzeskutak, amelyekből a pénzt vastag csövön keresztül szivattyúzzák ki az országból.
Ki az elmebeteg, aki szerint neki jó az ha az ő pénzét kiszivattyúzzák az idegenek?

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 16:53:11

@program készítő:
A határ környékén ez nem probléma, nem árt ha van az embernek van pénze, de ha jól leszervezi a dolgot a kevés pénz sem probléma. Volt olyan akinek alig volt pénze mikor kiment, de szerzett egy melót ahol biztosítottak szállást és ellátást, egy év után már saját autót vett kp.-ban és még a szülői lakás felújítására is maradt pedig kétkezi munkát végzett.

K12K23 (törölt) 2014.05.24. 16:58:52

@wallenberg8809:
Nem az az igazi probléma, hogy ha a külföldi kapitalisták pénzt visznek ki hanem, hogy a mijeink nem hoznak be eleget meg az, hogy az egész magyar rendszert úgy találták ki, hogy csak a külföldiek és az aktuális politikai elit csókosainak legyen esélye labdába rúgni.

István Tamasi 2014.05.24. 18:33:59

@wallenberg8809:
Hányszor kell még ismételni, hogy a pénzt akkor viszi ki a kapitalista - akinek, mint már tisztáztuk, valójában nincs nemzetisége - egy országból ha ott nem látja biztonságban illetve ott nem éri meg neki tovább befektetni. Ha megéri neki nálunk tartani, akkor itt tartja, ha nem érzi biztonságban - akár a magyar is- akkor elviszi. A pénzzel ezt a startégiai játékot játszák a balliberális és a jobboldalon is.
Szerinted talán megelégszik egy zászlólengetéssel is egy beruházó profit helyett vagy boldogan énekli a himnuszt amikor a mutyivezér elveszi a befektetését és odaadja egy csókosának?

István Tamasi 2014.05.24. 18:35:55

@wallenberg8809:
Ki az az elmebeteg aki szerint neki jó az ha a bejáratott üzletét elveszi tőle egy nemzeti?

István Tamasi 2014.05.24. 19:57:15

@wallenberg8809: Nem tudom melyikünk tanult többet a másiktól ebben a párbeszédben. Én azt tanultam belőle, hogy szinte lehetetlen egy "nemzetiből" a leglogikusabb érvekkel és a legnyilvánvalóbb tényekkel is kinevelni a belesulykolt hazugságokat.
Hidd el nem vagyok coclibsi, egy pártnak sem vagyok a tagja, de még az előző rendszerben sem voltam párttag, és nincs semmiféle megbízóm se.
A nemzetgazdaság kondérjából csak a közgépfélék meg a mészároslőrincfélék merik ki a pénzt és közben jókat röhögnek azokon a nemzetieken akik még tapsolnak is hozzá. Mondd már neked az tetszik a ezek lopják a pénzedet? Nekem egyformán fáj akár "magyar" akár "idegen" lopja a pénzem.

vrana 2014.05.25. 02:30:50

@wallenberg8809: Nem kell hozzá külföldi, a magyar tőkés is kiviszi. Akinek már van említésre méltó mennyiségű pénze, annak nem Magyarhonban, hanem többnyire egy "offshore paradicsomban" székel a pénze és ott "adóoptimalizál". Csak a vékonypénzűnek nincs annyi pénze, hogy kivigye, ezért itt fizet adót és szop, mint a torkos borz. Mint egyébként a művelt nyugat összes többi országában is.
Következtetés (mert az is van): ergo, nem a külföld - belföldben van a hiba. Találós kérdés is van: na, akkor miben?

vrana 2014.05.25. 02:48:35

@wallenberg8809: Pedig az is mindegy: a magyar, akinek van pénze, kimegy és bevásárol luxuscikkeket Párizsban, ejtőzik a Maldív-szigeteken, a "pénz" ugyanúgy kimegy. Ez persze nagyon szomorú, de miért is kellene előírni, hogy ki mire és hol költse el a jövedelmét (nyereségét)?
Amiről írsz, az valóban, - miként már valaki írta - egy szocialista (esetleg államkapitalista) modell és nem a kapitalizmus globalista szakasza. Most meg az van. És pont.:)
süti beállítások módosítása