1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.23. 16:06 HaFr

Konszolidációt ne reméljetek

Jancsó búcsúztatásán a sértődött, lábszagú, provinciális magyar politikával szemben felsejlett egy valóban világszínvonalú Magyarország.

"Léteznek olyan szerencsés országok, melyek lelke (...) évtizedeken keresztül egy-egy nagy művészben testesül meg" - fogalmazott Gilles Jacob, a cannes-i filmfesztivál elnöke, aki szerint Magyarország számára Jancsó Miklós ilyen művész volt. Andrzej Wajda Jancsó Miklóst mint a mozi világában egyedülálló jelenséget méltatta, Mike Leigh a mozi egyik nagy, radikális megújítójaként emlékezett a magyar filmművészre, Francis Coppola szerint pedig Jancsó Miklós művészi kifejezésmódjával a filmes világ nagy mértékben gazdagodott a szimbolizmus területén. Bíró Yvette forgatókönyvíró üzenetében hangsúlyozta: Jancsó Miklós örök értékeket hagyott hátra.

Jerzy Skolimowski a világ egyik legnagyobb filmrendezőjeként méltatta Jancsó Miklóst, akitől egykori tanítványaként búcsúzott Darren Aronofsky, míg Daniel Olbrychski és Michael York vele közös munkáikat elevenítették fel. Részvétét fejezte ki a családnak többek között Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Krzysztof Zanussi, Jiri Menzel és Agnieszka Holland filmrendező is. (nol.hu)

Nagyon régóta először csapott meg az érzés ennek az országnak a határain belül, hogy van még remény. Egy pillanatra beköltözött hozzánk a nagyvilág. Egy temetés kellett ehhez. Megint. Rá fogunk kapni a civil és politikai ellenállás ízére. Van ugyanis a mélyben egy ország, amelyik megveti és kineveti a Kövértől Orbánig, Balogtól Kerényiig, Feketétől Hoffmannig (stb.) húzódó, betegekből, szerencsétlenekből, gátlástalanokból és szolgalelkűekből összetákolt bábszínházat. A bábszínház korábbi kamaráját is. Egy ország felszabadulásra vár. Egyelőre vár. Meg kell adni neki az időt, hogy egyáltalán rádöbbenjen erre. Konszolidációt ne reméljetek.

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr495828461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.02.23. 19:16:03

Diktatúra után sajna csak kontraszelektált debilek maradnak leginkább,kell 20-25 év mire lesznek olyanok akik nem abban szocializálódtak.

egyetmondok 2014.02.23. 22:18:23

" Konszolidációt ne reméljetek. " --

ugye érthetem ezt úgy,hogy ha a "konszolidáció" jelei mégis,esetleg mégis elkezdenének feltűnni (ilyen sajnos ugyanis volt,nem is egy a mi történelmünkben),akkor leszünk páran,akik teszünk azért,hogy ne konszolidálódhasson a "helyzet".

sinclairzx81a 2014.02.23. 22:46:30

"Van ugyanis a mélyben egy ország, amelyik megveti és kineveti a Kövértől Orbánig, Balogtól Kerényiig, Feketétől Hoffmannig (stb.) húzódó, betegekből, szerencsétlenekből, gátlástalanokból és szolgalelkűekből összetákolt bábszínházat."

Van, és mindig is lesz.
Aki soha nem is akar se konszolidálódást, se konszolidálódni.
Ha nem ő teheti.

Oszt van egy 'másik ország' is, akinek elege van mások megvetéséből.
Amelyik lassan megérti, miért is nem lesz itt soha(??) konszolidáció.

No, nem a való életben, hanem a média, az internet, a blogok virtuális valóságában.

Mindig lesz egy 'elit', aki mindig Jobban Tudja, Jobban Meri.
Szavakban.
Tenni persze semmit.

( Nézd meg Jancsó utolsó filmjét.
Nézd meg a 'Szerelmem Elektrát.
Aztán az Esztergályos rendezésében is.
Te is érteni fogod a különbséget.)

Örök szimpátiánk biztosítva !
(Remélem, ez még elviselhető egy igazi konzervatívnak is...)

quendelapo 2014.02.23. 23:33:22

Putyin csatát vesztett Kijevben. Orbánnak vége. Ha nem most áprilisban, akkor 2015 áprilisáig valamikor. Erre kell készülni. Orbán is készül: építik a felszálló pályát Felcsúton.

sinclairzx81a 2014.02.23. 23:45:36

@quendelapo:
"Orbánnak vége. Ha nem most áprilisban, akkor 2015 áprilisáig valamikor."

Derék sztrovacsekünk emígyen vizionált Gréczynél anno:
'Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 21:35:43
Szerény véleményem szerint teljesen fölöslegesen aggódtok itt a DK-ért, csakúgy mint az MSZP-ért.(már aki aggódik)
Mindkettő jelentéktelen tényező lesz - a jobbikkal és az LMP-vel karöltve - Orbán bukásában.
Ha a baloldali pártoknak van egy kis eszük - és remélem van - akkor hosszútávon gondolkodnak. Orbán bukása ugyanis a jelenlegi állapotok alapján csupán idő kérdése. Én személy szerint március-április tájékára teszem.'

Tudod, ez akkor volt, amikor Róna Péter beharangozta Orbán leváltását. Volt aki a Csárlsz Gáti-Hillary asszony tandem favoritjára -Bajnaira- gondolt, Róna inkább Andor Lászlóra.

Akkor 2015 tavaszán visszatérünk rá, jó?

Lexa56 2014.02.24. 08:21:09

Konszolidációt azért nem lehet remélni, mert Orbánnak ez az üzemmód nem megy. Az övé az állandó harc. Valós vagy kitalált ellenségekkel szemben. A felfokozottság, a gyűlölet-félórák, a hülyítés, a kondicionálás.

ob.szerver 2014.02.24. 08:45:40

"Van ugyanis a mélyben egy ország"

Persze, hogy van. De hogy miért ilyen kicsi - szerencsésebb népekkel összehasonlítva - azt nem tudom. És egyre kisebb lesz, mert újabb pár százezren közülük, ha újabb négy évig folytatódik az ami most folyik, az exit stratégiájukat ebből a csávából Hegyeshalmon keresztül képzelik el.

ob.szerver 2014.02.24. 08:57:19

Jancsónál különben kevés elszántabb ellenfele volt a rezsimnek. Nem véletlen, hogy 3 nap kellett hozzá, és az, hogy az egész világ megelőzze őket, mire rászánták magukat egy részvétnyilvánításra,.

Saga 2014.02.24. 09:11:17

@ob.szerver: Azért kicsi, mert nyugateurópában a háború után a polgári gyarapodás egybe esett a demokratizálódással. Tehát az volt az élmény, hogy szabad a vállalkozás, szabad a kockázatvállalás és lám lám, jobb a jólét.

Itt a szabadság jelentős megnövekedése a rendszerváltás után nem hozta a jövedelmek és jólét megnövekedését - nem is hozhatta ilyen rövid idő alatt - ezért a szabadságélmény nem kapcsolódott jóléti növekményhez, ezért míg nyugaton, ha támadás éri a szabadság intézményeit, azt a jólét elleni támadásnak is veszik és tiltakoznak, nálunk meg a jóléti hiátus miatt Kádár nosztalgia van. Azaz inkább legyek "jogfosztott", de legalább legyen meló, meg vajas zsemle... a többit meg leszarom.

♔bаtyu♔ 2014.02.24. 09:20:34

@ob.szerver: Mivel Orbánéktól nem kapta meg az évi egymilliárdját a kamufilmjeire, ez teljesen érthető is.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.24. 09:22:44

@Saga: "Itt a szabadság jelentős megnövekedése a rendszerváltás után nem hozta a jövedelmek és jólét megnövekedését"

Ahhoz dolgozni is kéne. Itt az ipart felszámolták, mindenből importra szorulunk, exportálni nincs mit.

"nem is hozhatta ilyen rövid idő alatt"

A finnek a háború után 25 év alatt felépítették a jólétet. Szinte nulláról.

sterimar 2014.02.24. 09:23:26

Bezzeg a gyurcsányi rendszer, az maga volt a nyugatos progresszió.

Balfékek.

Annuska már kiöntötte az olajat 2014.02.24. 09:26:15

"Jancsónál különben kevés elszántabb ellenfele volt a rezsimnek. "
Hát van bőr a pofádon, ha ilyet le tudsz írni.

ob.szerver 2014.02.24. 09:30:12

@Saga:

Eszembe sem jut Ny-Európához hasonlítani magunkat. A helyzet a szomszédainknál is sokkal rosszabb.

www.tarki.hu/hu/research/gazdkult/gazdkult_wvs_keller.pdf

Két hete egy hasonló tanulmányt elemzett az egyik blog, amely ugyanezekre a következtetésekre jutott. Na ennek nem értem az okát, csak azt tudom, hogy semmi jóval nem kecsegtet.

konrada 2014.02.24. 09:41:47

Na ja. Egy olyan országban, ahol egy művészember temtésén is azon jár egy megmondó-emberke esze, hogyan lehet abból politikai konfliktust kihozni, ott valóban nem lehet reménykedni a konszolidációban.

...hiszen ezen emberkéket a konfliktus élteti, abból élnek, és nem fognak arról olyan hülyeségért, mint a társadalmi béke lemondani...

Vitéz.László 2014.02.24. 09:54:42

nem vagyok járatos a filmművészetben... filmipar ?

de nekem gyanus... hogy
Jancsó volt a filmnek, ami
fajkasházi a humornak
vagy mikovec az építészetnek...

egy provinciális feudális urambátyám világ megcsontosítója...
dugó a szakmájuk pezsgősüvegében...

amugy egy filmjét sem láttam, de az a kép élbennem, hogy
a hortobágyadt sivatagban mesztelen lyányokat hajkurásznak a betyárok...

szonár 2014.02.24. 09:56:20

Az a helyzet, hogy azzal a söpredékkel, amelyik úgy gondolkodik, hogy "csak a mi emberünk a művész", a másik oldalon "lábszagú, sértődött" alakok vannak - nincs miről beszélni.

Konszolidáció pedig nem lesz, hanem van, de az ilyen söpredéksanyik nélkül.

OftF 2014.02.24. 10:05:30

Mégis mire vártál a temetésén, negatív kritikára?
Bakker.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.24. 10:16:16

"Van ugyanis a mélyben egy ország, amelyik megveti és kineveti a Kövértől Orbánig, Balogtól Kerényiig, Feketétől Hoffmannig (stb.) húzódó, betegekből, szerencsétlenekből, gátlástalanokból és szolgalelkűekből összetákolt bábszínházat. "

Ez majd áprilisban kiderül: hogy ez az ország csak a virtuális térben és néhány fotelblogger zakkant elméjében létezik, vagy a valóságban is.

Bloodscalp 2014.02.24. 10:20:13

Nekem fura csak hogy erre hivatkoznak mindenhol hogy levelet küldött Tarantino,Scorsese,Coppola..de egyik se volt jelen a temetésen. Pedig mekkora rendezőzseni volt.

miva? 2014.02.24. 10:34:30

@♔bаtyu♔: Öcsém, nem elég a Janukovics gyilkosainak magasztalása, az egész világ ellenében le kell húzni Jancsót is?

miva? 2014.02.24. 10:40:23

@Vitéz.László: @Bloodscalp:

Jancsó minimum az európai filmművészet meghatározó alakja. Ezt olyan emberek állítják, akik szintén a filmművészet meghatározó alakjai. Ha nem sikerül ezt ésszel fölérni, ha nem világos, hogy egy szakma mestere akkor is a szakma mestere, ha szerintetek rossz oldalon áll, akkor kár a saját szegénységeteket az ablakba tenni. Nem azt mondom, hogy nem lehet kritikát megfogalmazni, de még a szakmai kritika sem helyénvaló egy ilyen pillanatban. Esetleg pár hónap múlva. Mindenesetre gyönyörűen megmutatjátok a kirekesztő, ostoba és felfuvalkodott oldalatok gondolati sémáinak működését.

sinclairzx81a 2014.02.24. 10:57:55

@ob.szerver:
"Jancsónál különben kevés elszántabb ellenfele volt a rezsimnek. "

Valóban, a mostani rezsin elszánt de már elszontyolodott ellenfele volt.

A pompás filmes pályafutása alatt viszont a keblére ölelgette az akkori rendszer, talán nem véletlenül.
A szocialista-kommunista forradalom piros helikopterének érkezése visszafogott hozsannázás közben ... Tényleg felejthetetlen volt.
Sic transit gloria mundi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.24. 11:01:31

@OftF: Megértetted a posztot, gratula. Kíváncsi vagyok Orbán temetésére az aktuális azeri elnökön kívül ki fog levelet küldeni

sárospataki 2014.02.24. 11:02:37

Jancsó ambivalens jelenség. Egyrészt van egy elég erős képi világa, amelyet lehet szeretni, vagy nem, én inkább zseniálisnak tartom, bár van nagy adag blöff benne (persze, blöffölni is lehet zseniálisan). Másrészt van ez a keleteurópai ízű, a maga idejében formabontó és eredetinek számító rendezőzseni, aki mondandóját tekintve az igazi sátán. A sátánon itt nem a gonosz, a bűnösöket üstben főző ördög formájában megjelenő antropomorf valamit értem, hanem egy személyben Isten majmát és vele szerzdődést kötő fausti árulót.

Elég szoros a párhuzam Höfgen és Jancsó között. Mindkettő páratlanul tehetséges, és mindenki eladta magát az érvényesülésért. Jancsó brilliáns képei mögött nincs tartalom, ami van, az meg bűzös fekély. Természetesen nem kell egy kép mögött mondanivaló, tartalom legyen, főleg a posztmodern nem esztétizál, de Jancsó úgy csinál, mint ha lenne. És van is: a Szegénylegényekkel kezdődő igazán jancsós filmek a kádári konszolidált szocializmus legitimációi. Vagy azért, mert meg nem történt, vagy máshogy történt dolgokat helyez vonalas értemezésbe - elég ismert trükk volt Lúdas Matyitól Petőfi Sándorig átgyúrni a karaktereket proto-kommunistává -, vagy mert bármikor felmutatható volt, mint rendszerkritikus, szabadon alkotó rendező. A zsenialitása és ez utóbbi tették olyan ismertté Nyugaton, jellemzően balos rendezői körökben, akik vagy nem értették a Szegénylegényekben elbújtatott rendszerlegitimációt, vagy ha értették, nem érdekelte őket.

Természetesen, mivel zseniális volt és velejéig rendszerkiszolgáló, a mostani jobbosok nem szeretik. Majd elmúlik :-)

Vitéz.László 2014.02.24. 11:55:50

@miva?: tuttam hogy lesz okos kodó...

azt nem vontam kécségbe a felsoroltak egyikénél sem hogy volt egy szakmai pillanat amikor a csúcson voltak...

persze feltételezem hogy ehhez "párt" vagy akár ügynök tevékenység tudott vezetni... de ez most közömbös...

ennek ellenére egy csipet szakmai sikert felírhatunk a javukra...
csak nem 80év kreatív alkotó tevékenységet...
nagyrészt alkalmatlan feudális csökevényként blokkolták a saját szakmájukat...

tamas11 2014.02.24. 12:02:23

A művészek viszonyát az államhoz meghatározhatná az ellenzék? Csak annyiban, hogy a művészet autonómiája, függetlenségigénye inkább ellenzéki oldalon láttatja az eredeti alkotókat.

tamas11 2014.02.24. 12:03:23

@Vitéz.László:
nem te írtad, hogy egy filmjét sem láttad? Sipirc moziba!!

ob.szerver 2014.02.24. 12:06:24

@sinclairzx81a:

"A pompás filmes pályafutása alatt viszont a keblére ölelgette az akkori rendszer, talán nem véletlenül."

A művészetek terén az a rendszer valószínűleg toleránsabb volt mint a mostani. Nekem úgy rémlik - és javíts ki, ha tévednék - hogy azokat a munkáit, amelyek miatt Jancsó Jancsó lett, még az átkosban készítette.

"Valóban, a mostani rezsin elszánt de már elszontyolodott ellenfele volt."

Elszontyolódásra tényleg van elég ok. Neked talán több mint másnak, ha végtekintel az itt és máshol kommentelő csapatodon. Mert hiába is szabadkozol, ők a tieid, egytől egyig.

Vitéz.László 2014.02.24. 12:19:47

@tamas11: nem vagyok mazohista:)

@sinclairzx81a: ezek a kamu forradalmárok... mindről kiderül a valóság előbb utóbb nem csodálkoznék ha ügynök lett volna mint csurka...

zavaros 2014.02.24. 12:24:40

Ha az emberi jogok engednék és Jancsó 1990 utáni filmjeivel meg Imre Kertesz műveinek felolvasásával felváltva lehetne vallatni...
már rég nem kéne Guantanamo,és már kiderült volna a Fenyő de akár a Kennedy gyilkosság háttere.

DFK 2014.02.24. 12:37:54

Fúj, ezek a rettenetes mucsai magyarok, de taplók. Aztán utána meg csodálkoztok, ha ilyet mondtok, akkor nem szeretnek a magyarok titeket.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.24. 13:16:31

@Vitéz.László: "amugy egy filmjét sem láttam, de az a kép élbennem, hogy
a hortobágyadt sivatagban mesztelen lyányokat hajkurásznak a betyárok... "

Ehhez sok mindent hozzáfűzhetnék, ha lenne bármi értelme...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.24. 13:26:17

@sárospataki lány:

Höfgen nem volt páratlanul tehetséges. Épp ez volt a baja. Többek közt.
Tessék elolvasni.

==T== 2014.02.24. 14:00:13

Huhh. Kissé aljas dolognak érzem, hogy egy halott mögé bújva nyomja a szerző a politikai propagandát, de hamár, akkor beszállok én is.

Azért azt illene megemlíteni, hogy Jancsó -akárhogy is nézzük - bizony kőkemény balos/komcsi agitprop filmeket készített. És bizony az rendszerváltás után is megmaradt ballib megmondóembernek.

Bloodscalp 2014.02.24. 14:09:41

@miva?: te azon az oldalon állsz, ahol a hanyatló dekadens nyugat véleménye még mérvadó?:)

panelburzsuj 2014.02.24. 14:18:49

@==T==:
A keserű kérdés az, hogy az Aczél-korszak miként tudott egy Jancsót rávenni az együttműködésre - és miért kell mostanában mondjuk egy Koltayval beérnünk.

Avagy: hogyan válhatott a Csíksomlyói passió Kerényijéből az Alaptörvény asztalának Kerényije?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.24. 14:51:39

@DFK: Miért veszed magadra -- főleg a magyar népre --, amit a durva magyar politikai elitről írok. Érdekelne. Csak nem te vagy a magyar politikai elit? vagy a magyar nép...?

sinclairzx81a 2014.02.24. 16:35:47

@ob.szerver:
"Nekem úgy rémlik - és javíts ki, ha tévednék - hogy azokat a munkáit, amelyek miatt Jancsó Jancsó lett, még az átkosban készítette."

Így van, Ezt mondtam én is a piroshelikopteres kommiunista-szocialista forradalmi szimbólumával kapcsolatban.
Vagy ahogy egy sárospataki lány kommentjében fogalmazott kiválóan az elébb.

(Ne érts félre, egy örömlány is lehet gyönyörú.)

"ha végtekintel az itt és máshol kommentelő csapatodon. Mert hiába is szabadkozol, ők a tieid, egytől egyig. "

:))
Ja. Lebuktam megint.
És ha a panelburzsuj megtagadná kis közösségünket, ne higgy neki, csak tovább akarja álcázni magát.

marko11 2014.02.24. 17:32:24

@sárospataki lány:
Nicsak, valaki Jancsóról és filmjeiről beszél!

Nem csak Jancsó ambivalens, hanem én is...már, ami a Jancsóval, ill. filmjeivel való "viszonyom" illeti.
Korábbi alkotásait kedveltem. Éppen most pótolom a Csillagosok, katonák c. filmjét (igen igényes dupla DVD, kiváló extrákkal!). Állítólag ez volt az utolsó nagy filmje. (Készült: 1967-ben!)
Nos, a nagy nemzetközi elismerés semmiképp nem az utolsó 20-30 (40?) évben készített filmjeinek szól.
Tarkovszkij pl.nem szerette:
"Pénteken Larával és Araikkal a Dom Kinoban voltunk és láttunk másfél Jancsó M.- filmet: a Magyar rapszódiát és az Allegro barbarot. Nem néztük végig, otthagytuk: borzalmas, ízléstelen, mesterkélt, fontoskodó. Tehetségtelen és vulgáris."
(Tarkovszkij: Napló, 1980. jan. 20.)

outsider1 2014.02.25. 09:04:30

@HaFr: Nagyon hosszú életet kívánok Orbánnak, már csak azért is, hogy végignézhesse "rendszere" lebontását.

tamas11 2014.02.25. 10:01:31

@outsider1:
nem a rendszerét kéne idézőjelbe tenni, hanem a "végignézést".

outsider1 2014.02.25. 10:43:54

@tamas11: Igazad van. Sőt. Fölöslegesek az idézőjelek. Nézze végig. Bár igazán elégtétel az lenne, ha felelősségre vonás is lenne. A saját paragrafusaik alapján.

bölcsbagoly 2014.02.25. 17:05:49

@HaFr: no igen, de a politikai elitnek van szélsőbalos, balos, libsi, szélsőjobbos ága is, de valamiért csak a mostani kormányzással van bajod. Ami meg Jancsót illeti, de gustibus.....bár a művészetben a szépség/élvezetesség alapból feltétel kellene legyen! Amiben nincs, az nem is művészet, hanem a nézők/hallgatók/olvasók iránti szadizmus!

sárospataki 2014.02.25. 22:38:54

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ööö, akkor tehetséges volt, de nem eléggé. És oké, újraolvasom (nézzem inkább?)

sárospataki 2014.02.25. 22:42:21

@marko11: természetesen a későbbi filmjeiben már ízléstelenbe fordult a történet, de Jancsó eleve nem az ízlésről szólt, hanem valami nagyon karakteresről, és a kettő között vékony a határvonal.

tamas11 2014.02.27. 03:44:12

@==T==:
Kőkemény?! BALOS?! KOMCSI? AGITPROP filmekkel?
Te egészen biztosan nem éltél akkor, és nem láttad e filmekat sem.
Jancsó, mint megmondóember?

tamas11 2014.02.27. 03:47:33

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A film épp erről szól: a tehetség kétértékű, és nem jelöli ki a művész helyét a rendszerekben.

tamas11 2014.02.27. 03:49:57

@sárospataki lány:
Ha már újraolvasod: olvasd el, (3.47-kor)ha van időd, előző hozzászólásomat is itt... Köszi.

tamas11 2014.02.27. 04:16:30

@sinclairzx81a:
Jó, akkor ne OV bukását vízionáljuk, (mert tévedésekre ragadtathat),hanem a maradását.
Az pedig nem vízió, hanem egy kisebbség szándéka. Ne szavazati klakkokban, parlamenti székekben gondolkodj, (mérj), hanem érdekcsoportokban.
Az érdekek arányát színleg megmásíthatja a propaganda.

sinclairzx81a 2014.02.27. 08:52:12

@tamas11: Helyes, ne mi vizionáljunk, kerüljük a tévedések lehetőségét.
A propaganda és a nagyobbság/kisebbség szándéka meg úgyis lelepleződik április elején.
Valakiknek csak el kell dönteni, ki maradjon, ki menjen.
Hajrá!

tamas11 2014.02.27. 13:51:24

@sinclairzx81a:
A szavazáskori szituációban nem egyforma minőségek méretnek össze a mai Magyarországon. Hogy érthető legyen, teljes egyszerűséggel úgy tudnám modellezni, hogy a hatalomfüggő erők a velejáró szervezettséggel hasonlíttatódnak össze, mondjuk, a közérzetből mint forrásból merítő prolis, vagy épp elit (sokaknak libsi)felháborodással...
Erre mondod te, hogy ha az egyik 51 % a másik "csak" 49-re rúg, akkor ez máris felülírta az eredeti dilemmákat, ráadásul pont 4 évre...
Láttál már ennél nagyobb marhaságot?
Mindjárt tünetként mutatkozik nálad, hogy halasztod a szükséges és lehetséges eszmecseréket is, egy dátumig....(ápr 6.).
Abszurd, amit csinálsz, csak nem tudni, hogy függés, butaság, vagy alattomos szándék e.
A másik mozgalmas Hafr blogban olyat tudsz írni, h.: "Természetesen lehet nemzethalált, radikális zsákutcát vizionálni, sokszáz évünk kedves borzongatási kellékei ezek.
Megkedveltük ezeket, szinte mindennapjaink szerves részévé váltak. Becsüljük is meg hagyományainkat!"
Ócska cinizmus ez, rátenyerelnél a progresszióra, a történelem ma is borzongatási kellék neked.Nem csoda, hogy a házigazda korábbi (leponex)neveden már kitiltott innen.

sinclairzx81a 2014.02.27. 17:19:24

@tamas11:
' Hogy érthető legyen, '

Nagyjából.
Vannak az éppen aktuálisan 'hatalomfüggők', meg az éppen aktuálisan felháborodók, és a szavazófülke magányában majd ixelnek.
Aztán helyet cserélnek, ha úgy akarják: 1990,1994,1998,2002,2010, ...

Nem tudom, milyen tünetre gondolsz, azt meg végképp nem értem, mi az abszurd kedélyes kommenteléseimben.
Cinikusnak mondott már kedves házigazdánk is, talán szimpatikusabb lennék nála, ha trágárkodnák, gazembereznék, meg ilyesmik.

Valahogy nem tudom annyira komolyan venni ezt a virtuális küzdelmet, ami láthatóan sokak számára tényleg életre szóló végzetesen tragikus eseménynek látszik.
Egy kis irónia nem ártalmas senkire sem.

"rátenyerelnél a progresszióra"
Ez tetszik!! Bár fogalmam sincs, mit jelent :)

A blogtulajdonos szíve joga, kit miért kedvel közönségességével, trágárságával, néha konkrét gyűlölködő kommentjeivel együtt, és kitől nem viseli el a szolíd, visszafogott kötözködést, iróniát.

leponextől nehezen tudnál idézni sértegetést, gyalázkodást, ...
Remélem tőlem sem.

tamas11 2014.02.28. 03:35:35

@sinclairzx81a:
rutinos vállveregető vagy, magadnak mindig jut.
süti beállítások módosítása