1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.11.10. 10:06 HaFr

Mit nem értenek a fiúk?

Hosszan mondjam vagy röviden? Hosszan: a blogban. Röviden: az értékteremtés fogalmát. (Nem a közgazdasági hozzáadott értékről beszélek, amit persze nagyon is jól ismernek és 27%-kal adóztatnak, hanem az ennek hátterében lévő értékteremtési képességről és értékteremtő tevékenységről.)

Egy példa. A Facebook a fejlettebb országok fiataljaink körében már egy ideje elkezdett visszaszorulni a különböző instant messaging platformokkkal (a WhatsUp-pal, a fotóküldő Scnapchattel) szemben, amelyek lehetővé teszik, hogy a posztoló ifjú polgárok ne hagyjanak digitális nyomot, és egyúttal kivédjék a lájkoló szülők árgus tekintetét és béna posztjait (és még bénább kommentjeit). De visszaszorul a FB (legutóbb a rendszeres felhasználóik számának csökkenéséről számoltak be) a közösségi alkalmazásokhoz képest is (ilyen az amerikai Pinger, a koreai Kakao Talk, a kínai WeChat, amelyek jobban teljesítenek az okostelefonokon, ami, lássuk be, nem nehéz). A SnapChat forgalmi értékét 2 és 4 milliárd dollár (!) közé teszik, ami egy darab zseniális ötletnek tudható be: hogy egy-két másodperccel a megtekintés után törlődnek a fotók, tehát "érzékeny" tartalmakat is meg lehet osztani kockázatmentesen.

Mármost erről szól az értékteremtés. Arról, hogy melyik nép szelleme és keze tud létrehozni egy Audit, egy Omega órát, egy londoni City Hallt, egy szingapúri Marina Bay Skypark-ot, egy Harvard egyetemet stb. Ötletek, folyamatos innováció, az emberi szellembe (nem az erőforrásba) vetett végtelen hit, vevő- és felhasználócentrikusság, szociális kompetenciák, a verseny védelme, mobilitás, könnyed érintkezés több idegen nyelven, magas szintű érintkezés angolul, jó modor, önbizalom, marketingerő -- és én nem vállalatokról beszélek, hanem mindenki személyes kvalitásairól. Az ilyen embernek van egyedül esélye megállnia a helyét a világban -- a saját erejéből.

Mármost nagyon figyeljen ide a kisember: ennek az embertípusnak pont az ellenkezőjét termeli ki a NER korrupt közmunkaalapú társadalma. Olyan emberek (a Főhadúr és talpnyalói, buta és tájékozatlan miniszteriális méltóságok, gazemberek és strómanjaik, élősködők és hatökrök, naivak és gyávák) vezetik és lakták be, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi kárt tesznek: fogalmuk sincs az érték nemzetközileg elfogadott fogalmáról, mégis értékekről papolnak, fogalmuk sincs a versenyről, mégis erről hazudoznak péntek reggeltől péntek reggelig, fogalmuk sincs egy nép iránti felelősségről, mégis erről szenvelegnek nap mint nap, fogalmuk sincs, mi lenne az ő hozzáadott értékük (hiszen csak elvesznek) -- radikálisan fogalmatlanok és kártékonyak.

Elmondom nagyon röviden, felcsúti-pápai agresszor nyelven, mi lenne a hozzáadott értékük: lépjenek le. Akkor is így tennék jól, ha ez a magyar nép őket választaná újra. Vegyék észre ennek a népnek a tragikus képtelenségét az önreflexióra, és ne használják ki azt: menjenek innen. Jelöljék meg azt az összeget, amit még el akarnának lopni (nem biztos, hogy megadjuk nekik, de megadjuk a lehetőséget az emigrálásra). Lépjenek le! Hagyják meg az esélyt a konzervatív újrakezdéshez.

Kisember, hát itt a vége. Minek elnyújtani mindenki kárára.

298 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr825622771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.11.10. 10:39:02

Szép volt,tetszik amit írsz.Reméljük a szavak és a tettek majd egybecsengenek.

Lexa56 2013.11.10. 11:40:58

Maguktól soha nem fognak lelépni, nemcsak azért nem mert még egy igen szegény ország is eltarthatja Bokassa császárt és udvartartását, hanem mert betegesen ragaszkodnak a lelkek feletti uralomhoz és minden eszközzel fenn akarják tartani az a réteget, akik fölött lelkileg uralkodni képesek.

biohouse 2013.11.10. 12:06:21

Két kérdés foglalkoztat.
1. Vajon a tartalomnélküli, tökéletesen szürke, unalmas Együtt 14 miért nem vesz át gondolataidból?
Komolyan gondolják ezt az mszp-és izét?

2. Milyen összegbe kerülne gondolataidat nagyobb nyilvánosság elé vinni?
Nem értek a médiához, tehát nem tudom lehet-e most politikai hirdetést nyomatni valamelyik kereskedelmi TV csatornán, de minden nap 2 perc főműsoridőben, egy hetes időtartamra valóban lehetetlenség?
Bekerülni az ATV-be szintén lehetetlenség?

leponex 2013.11.10. 12:25:15

"Vegyék észre ennek a népnek a tragikus képtelenségét az önreflexióra, és ne használják ki azt: menjenek innen. Jelöljék meg azt az összeget, amit még el akarnának lopni (nem biztos, hogy megadjuk nekik, de megadjuk a lehetőséget az emigrálásra). "

:))

Kedves HaFr, nehéz elhinni hogy ekkora egóval rendelkeznél a valóságban is!
Csurka Pista bácsi szellemét idézed, ilyen hihetetlenül beképzelt íróasztal-társadalommérnök kevés volt e negyedszázad alatt kis hazánkban.
És Csurkának még voltak is értékelhető meglátásai a valóságról. Annyiban azért egyformák vagytok, hogy látni vélitek minden bajaink okozóit ...

És majd ti 'megadjátok', vagy nem, de úri kegyelemből azért öndeportálást engedélyeztek 'nekik' :)

Önreflexió, kedves Béndek Péter filozófus, keress rá a neten!

Tudod, amikor a zember ( a kisebb is, meg a nagyobb is) visszaolvassa magát, oszt karmolássza magát mértéktelen szamárságait meglátván.
Együttérzéssel egy kisember:leponex.

Magustanonc 2013.11.10. 13:44:01

Ha maguktól lépnek le, akkor vajon megtanulja ez a nép azt, hogy miképp válassza meg jól a saját vezetőit?

CSENDES 2013.11.10. 14:17:29

Az "önreflexióra képtelen" szerzőnek és kritikusának:
- jelöljek meg azt az összeget...

Emberek, NER-társak! Már megjelölték!!
Nincs az a pénz amiért a hatalomról lemondanának. Halló, ébresztő a valóságban.
Ahogyan Bajnai elmondta: A hatalomból vagyont konvertálnak, a vagyonól még több hatalmat, amitől még több vagyont kívánnak szerezni. Elszívva az élette33ret mindenkitől,akik nem ők, vagy szimpatizánsaik.

toportyánzsóti 2013.11.10. 14:36:21

@leponex: Vissza kéne vennünk az arcunk méretéből,mondá élő istenünk.Hallgathatnál rá.

panelburzsuj 2013.11.10. 14:40:08

@toportyánzsóti:
Nincs orcája, csak álarca.

És pont azért csinálta ilyen szép nagyra, hogy a saját pofikáját eldughassa mögéje.

Valóraváltógép 2013.11.10. 14:46:16

Amit leírtál, azok a saját agyrémeid és szubjektív meglátásaid, néhány durva csúsztatással és esetenként hazugságokkal vegyítve. Ellenzéki propagandaszövegnek is eléggé iskolás, miért nem valaki alkalmasabbal íratnak a blogketrecbe? :)
Annyiban igazad van hogy a társadalom egyre hülyébb, látod a reakciókból, mennyien bevették.

"Jelöljék meg azt az összeget, amit még el akarnának lopni "

Inkább te jelöld meg, mennyit kapsz egy ilyenért. Azt is, hogy mennyiért fejeznéd be a proliuszítgatást.

♔batyu♔ 2013.11.10. 14:50:38

Ahogy elnézem, ballib oldalon egyre nagyobb a pánik.

Igen, 2014-ben is Orbánék lesznek. Látom, kezditek felfogni, mert nő az elkeseredés. Már a demokrácia sem fontos:
"Elmondom nagyon röviden, felcsúti-pápai agresszor nyelven, mi lenne a hozzáadott értékük: lépjenek le. Akkor is így tennék jól, ha ez a magyar nép őket választaná újra. "

No és akkor pld. Bajnai vajon milyen meghatalmazással kormányozna? Itt a bizonyíték, hogy a demokráciát csak ugatjátok, szólam ez csak nálatok. Ha Bajnai felhatalmazás nélkül próbálna kormányozni, elsöpörné a népharag. Szóval szart sem érnétek a választók többségének felhatalmazása nélkül.

♔batyu♔ 2013.11.10. 14:52:52

@Valóraváltógép: Na, ha ezért akár egyetlen Ft-ot is adnak,akkor nagyon ostobák.

Nem adnak ezért semmit, a csákó kezdi felfogni, hogy 2014-ben sem jön össze nekik.

rfbzs 2013.11.10. 14:54:22

Akár lelépnek, akár leléptetik őket, az a közigazgatási és jogrendszer, amit maguknak (és sajnos nekünk)csináltak, szinte lehetetlenné teszi, hogy ez az ország normálisan működjék. Igaz, "nekünk" is vannak okos jogáaszaink, akik talán majd megoldják, oszt...- csak rámegy az életünk.

Valóraváltógép 2013.11.10. 14:54:34

@♔batyu♔: Én az egészet abszurdnak érzem. Diktatúrára hivatkozva megpróbálnak ellehetetleníteni minden más hangot, értékekre hivatkozva bagatellizálják a nyilvánvaló sikereket, becsületre és korrektségre hivatkozva demonizálják a kormányt... közben olyan módszerekhez nyúlnak, ami a legprimitívebb ösztönökre hat, és a legalja réteget célozza meg. Idáig még a Jobbik sem aljasodott szinte soha... amikor meg igen, profibban csinálta.

ob.szerver 2013.11.10. 14:55:40

"Jelöljék meg azt az összeget, amit még el akarnának lopni (nem biztos, hogy megadjuk nekik, de megadjuk a lehetőséget az emigrálásra)."

Én ezt már az első orbánrezsim idején javasoltam, és azt is, hogy igenis becsülettel fizessük ki őket. Szerintem akkor még egy 100 milliárdos ajánlatot elfogadtak volna, tehát a rombolásukhoz és pusztításukhoz képest aprópénzből meg lehetett volna úszni. Ma már ez nagyságrendekkel lenne többe, de még mindig megérné.

fvipera 2013.11.10. 14:55:46

@♔batyu♔: funkcionális analfabéta vagy-e

Valóraváltógép 2013.11.10. 14:56:08

@♔batyu♔: Fogadunk, hogy ennek a jómadárnak külön kurzust tartottak, hogy írjon meg egy ilyet? Nem véletlenül írtam rá, hogy "iskolás". :)
Mondjuk pont ebbe a példányba kár volt a pénzt ölni, tehetségtelen.

almodhi 2013.11.10. 14:56:40

Ajaj indexcímlap...

almodhi 2013.11.10. 15:02:37

A poszthoz:

Az elvi alapok szilárdak, a cél világos. Gondolom, van valamilyen közép- és rövidtávú menetrend is, amire nagyon kíváncsi vagyok.

Egy biztos: november 15. után sokat hallhatunk majd arról, hogy a PKP* prominensei gyerekkorukban legyek szárnyát tépkedték :-). Remélem erre is felkészültetek.

* nem tudom hogy ez-e a jó rövidítés, ha nem bocs.

rfbzs 2013.11.10. 15:03:25

@♔batyu♔:
Nem hiszem, hogy nagy lenne a pánik.
- Félni persze van okunk, ha továbbra is ez az ember és társai vezetik az országot, ezért tényleg jobb lenne, ha megjelölnék azt az összeget...
- Félni persze van okunk, hogy ez az ember és társai nagyon sokatok számára jó.

Én a pánikot a jobboldalon gondolom, hiszen normális ember (és társai) csak félelmében cselekszik olyan őrültségeket, mint a kormány.

Lexa56 2013.11.10. 15:04:18

@Valóraváltógép: hát a primitív ösztönök korbácsolásában a fityisz sem kispályás, a főnökük különösen nem ...

Danubium 2013.11.10. 15:04:48

"Ötletek, folyamatos innováció, az emberi szellembe (nem az erőforrásba) vetett végtelen hit, vevő- és felhasználócentrikusság, szociális kompetenciák, a verseny védelme, mobilitás, könnyed érintkezés több idegen nyelven, magas szintű érintkezés angolul, jó modor, önbizalom, marketingerő -- és én nem vállalatokról beszélek, hanem mindenki személyes kvalitásairól. Az ilyen embernek van egyedül esélye megállnia a helyét a világban -- a saját erejéből."

Ilyen "kvalitások" csak PR-brosúrákon léteznek.
Az ember sehol nem több, mint eldobható eszköz a hatalom számára, csak kihasználásának módszere változik. És ezt idealzálja ez a balfasz.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:06:34

@Lexa56: Mire gondolsz pontosan? Mondj konkrétumot.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.11.10. 15:07:47

Nagyon jó írás! Sajnos semmit se tehetünk a politikusok ellen. Ő uralják az országot. Pedig mennyi okos diplóóómás értelmissségi van, de ők se tehetnek semmit. Nagyon szomorú ez az egész.

2013.11.10. 15:13:04

@Valóraváltógép:

"Mire gondolsz pontosan? Mondj konkrétumot. "

Pont te akarsz konkrétumot kérni bárkitől?
Emelj már ki egy konkrétumot abból, amit ide írtál eddig! :)))

konrada 2013.11.10. 15:15:01

...vagy esetleg a blogíró nem érti, hogy pont ezért a lenéző-lekezelő stílusuk matt, a tutit kizárólagos tudálékosságuk miatt nem kellenek.

2013.11.10. 15:15:40

@Valóraváltógép:

A másik felét amit kértem megértetted pont Te? ;)

leponex 2013.11.10. 15:16:32

@panelburzsuj:
Hát persze, hogy a pofikám dugdossam előled ;-)

HaFr barátunk emígyen vágja a kisemberi pofánkba bölcs szentenciáját:

"Ötletek, folyamatos innováció, az emberi szellembe (nem az erőforrásba) vetett végtelen hit, vevő- és felhasználócentrikusság, szociális kompetenciák, a verseny védelme, mobilitás, könnyed érintkezés több idegen nyelven, magas szintű érintkezés angolul, jó modor, önbizalom, marketingerő -- és én nem vállalatokról beszélek, hanem mindenki személyes kvalitásairól. Az ilyen embernek van egyedül esélye megállnia a helyét a világban -- a saját erejéből."

Javallottam már filozófusunknak, ha érdekli, miért tart ki a Despota mellett az önszolgasosrsába belefáradt 80% helóta nagyobbik része, hát bandukoljon el vidékre néhány napra, öltsön álcaorcát (mint én), oszt szemlélődjön egy kicsit.
Persze hogy nem fog, fárasztó is, fizetés sem jár érte, meg esetleg elbizonytalanítja népboldogító konzervatív forradalmár lelkecskéjét.

Oly nagy kockázatot persze nem vállal egy 2015-ös költségvetési halandzsával, meg az egész mostani 'elit' elhajkurászásával történő fenyegetéssel.
'Bajnai-Bokros-Mesterházy' - vázolta konzervatív forradalmár vezetőit, majd nemsokára bennük is mélységesen csalódott.
Azt ugyan el nem árulta, konkrétan miben is. ( Ha csak figyelmetlen nem voltam )

Fanklubja toportyános lelkes lájkolását meg lányos pironkodással fogadta, mint aki boldog, hogy végre valaki komolyan veszi.

Meg képes komoly képpel leírni :

" különböző instant messaging platformokkkal (a WhatsUp-pal, a fotóküldő Scnapchattel) szemben, amelyek lehetővé teszik, hogy a posztoló ifjú polgárok ne hagyjanak digitális nyomot,"

Mert ha egy 2-4 Mrdot érő Scnapchat becsszóra megígéri a nyomtalanságot, akkor az fix, hogy így is lesz.

Önreflexió - ez jó szó :)
Hajrá!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 15:19:15

@♔batyu♔: Te minidiktátorok aljas szolgája te. Fogd be a pofád, takarodj a pártpropagandáddal a fenébe. Nem örömködnöd kéne azon, ami az országunkkal történik, és nem csúfondároskodni, hogy nincs értelmes ellenzék.
Egyszer majd egy nálad nagyobb szoponc a te házadat / bizniszedet is kinézi majd magának. És akkor megérted a rendszert, amit elvtelenül védesz.

gipsz.jakab 2013.11.10. 15:19:24

sajnos a pusztulásoknak, bukásoknak ez a lélektana...
sokan előre láttyák... de hiába...
de a z orbánféle hitvány komcsik/dakoták a hatalomhoz (konchoz, zsákmányhoz) a végsőkig ragaszkodnak...

az egyetlen kérdés hogy a MAGYAROK hogyan mekkora bukással élik (?) túl
mert hogy orbánfideSS bukik az nem kérdés... és nemsoká...

J.László 2013.11.10. 15:21:41

Újabb újlipótvárosi szürkeállomány. Nem veszed észre, hogy hány már tőletek mindenki?

kisQtya 2013.11.10. 15:22:04

Olvassátok el a Szombat című újságban Ari Shavit : Hazám az ígéret földje című könyvéből A Richterek története című részletet, mert épp ehhez a posthoz való a téma.
Sajnos az online oldalon nem találom, de a könyv 19-én jelenik meg, szerintem érdemes megvenni.

gipsz.jakab 2013.11.10. 15:22:32

sőőőt az hogy orbán bukott és a fideSS is ez már tény...

csak NINCS hejette egyelőre senki... hatalmi vákum van...

2013.11.10. 15:23:39

@Valóraváltógép:

Hát keresgélj csak nyugodtan, mert én sem találtam egyetlen konkrétumot abban amit írtál.
Igen, most már jól látod te is, hogy általános maszlag az egész.

CSENDES 2013.11.10. 15:24:32

@Valóraváltógép:

Valóraváltógép 0 bejegyzést írt és 970 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.10.02. óta tag.

Ez szép, aktív teljesítmény a kormányzati oldal részéről. Felterjesztelek prémiumra.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:25:17

@MikeBoy: Te most tulajdonképpen mit szeretnél?

kisQtya 2013.11.10. 15:26:16

Ari Shavit: Hazám az ígéret földje című könyve 19-én jelenik meg magyarul. A Richterek története című rész éppen passzol a posthoz.
Olvassátok el (A könyvet is érdemes megvenni.)
A Szombat című lapban olvastam a részletet, de sajnos az online változatban nincs fenn, ezért nem tudom linkelni.

gerdo 2013.11.10. 15:26:20

Nagyszeru gondolatok, bar lathanam megvalosulni oket Magyarorszagon!

kisQtya 2013.11.10. 15:26:54

Boccs. Kétszer ment.

Fekete Pestis 2013.11.10. 15:27:47

@HaFr:

Gondolom, amit írsz, az a baloldalra (=mszp, bajnai, gyurcsán, stb) is igaz, nem? mert ugye, ök sem az értékteremtésröl híresek, legalábbis 3 ciklus alatt nem mutatták.

Namármost ha ez igaz (és az), akkor ugyan-vajon miért adna neeked müsoridöt az ATV ?

És ugye jól gondolom, hogy a baloldaliakat (=mszp, gyurcsán, bajnai, stb) is deportálnád a picsába, a mondottak miatt?

Javíts ki, ha rosszul gondolom.

És ha így van, akkor megneevezhetnéed, hogy ki jöjjön a deportált fidesz helyett. ( Ugye az mszp, stb. nem jöhet, hiszen öket is deportáltad, mert rájuk is pont ugyanaz igaz, mint az fideszre).

Nos?

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:28:53

@Magyarország jobban teljesít: Mi van bolsi cseléd. Kiakadtál? Moderáld magad b+.

kisQtya 2013.11.10. 15:29:20

@gipsz.jakab: Tényleg kérdés, mert kormányképes erő 25 éve nincs. :(

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:30:14

@fvipera: Ép az ilyenek miatt tettem be az idézetet.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:30:30

@CSENDES: Márhogy te? :D

Valaki ugyan megtehetné, de sajnos ingyen csinálom, meggyőződésből.

Dolgozónép 2013.11.10. 15:30:34

A posztolónak igaza van. Teljesen versenyképtelen, tehetetlen rabszolgák tömegét termeli az ország. Aki tehetséges, menekül. A politikusi osztály takarodjon, fideszestül, emeszpéstül, együttestül, stb. Mindegyik takarodjon, ne is lássuk őket többet. És akkor részünkről ez egy humánus megoldás, nem is nagyon érdemlik meg.

2013.11.10. 15:30:58

@Valóraváltógép:

Hogy emelj ki a saját szövegedből valamit, ami konkrétum!
Segítek kicsit, ha nem érted mi is az.

Az hogy "hülye vagy" tőlem az egy általános szöveg.

De én e helyett konkrét leszek most:
Hülye vagy, mert ezt
"Emelj már ki egy konkrétumot abból, amit ide írtál eddig! :))) "
számodra úgy tűnik nem világos.

Na látod ez már konkrétum volt.

Na most emelj ki a saját írásodból valamit, ami konkrétum (vagy legalább te magad azt hiszed, hogy az). Itt ezekben a beírásokban, amit ide írtál és addig, amíg a kérdést neked szegeztem!
Most már menni fog? ;)

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:31:28

@rfbzs: Ha Gyurcsány ilyen őrültségeket cselekedett volna, ma ő lenne a miniszterelnök és a sok ballibsi el lenne ájulva a demokráciától.

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:32:28

@Dolgozónép: És utána kik jönnek? A magadfajta? Szóval inkább ne bolygasd.

Fekete Pestis 2013.11.10. 15:33:42

@CSENDES:

"Ahogyan Bajnai elmondta: A hatalomból vagyont konvertálnak, a vagyonól még több hatalmat, amitől még több vagyont kívánnak szerezni. "

És honnan tudja a bajnai ilyen jól?
Ja, hogy ök is ugyanezt csinálták aminor KISz-esek voltak? Nota bene: ök csinálták mindezt legelöször - már 1987-töl?

Tudod, hogy mi volt az a NEXT2000 kft?

@Valóraváltógép: Ez így igaz.
Szerintem a legnagyobb hba, hogy 1990ben elmaradt a lusztráció. És a baloldal vissza tudott jutni a 6alomba 3X is,- hogy a pol. és a gazd 6almat össze-vissza konvertálja.

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:34:42

@J.László: Most nincs erős külföldi hadsereg, akiknek a hatalomért cserében a seggét nyalhatnák, mint anno az oroszokét, "megvennék", hogy Orbánék lelépjenek.

Pedig "csak" meg kellene nyerniük a választást. És ezek demokratázzák magukat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 15:35:06

@♔batyu♔: Még szépen beszéltem veled ahhoz képest, amit érdemelnél narancskomcsi féreg.

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:35:55

@Magyarország jobban teljesít: Én is ugyanígy tettem, na takarodj a picsába bolsi.

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:36:44

@Fekete Pestis: Igen, az nagy hiba volt, volt munkásőrök oktatnak ki demokráciából.

xvxvxv 2013.11.10. 15:36:55

@Magyarország jobban teljesít: ugyan, ez tetü 1965-ben vamzer párttitkár lett volna, aki ki akart volna rugatni a középiskolából, mert nem léptem be a kisz-be.

most horti-mániás fideszcseléd - ez az a fajta, amelyiknek élet-halál kérdés, hogy higgyen vmilyen totalitárius eszmében és vezetőben.

2013.11.10. 15:37:15

@Fekete Pestis:

Remélem abban egyetértünk,hogy most is a "baloldal" van hatalmon?

rfbzs 2013.11.10. 15:37:53

@♔batyu♔:
Lehet, hogy nálad működik az önreflex, de az önkontroll az nem nagyon, ugyanis mondatoddal, mellyel - hát miért is ne - szidod Gyurcsányt, egyben elismered, hogy a mostani miniszterelnök őrültségeket cselekszik. Köszönöm, én is így gondolom.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:38:46

@Fekete Pestis: Nem lenne baj a baloldallal, kell baloldal is, meg ellenzék is. Vannak köztük tehetséges, okos emberek is. Ha hajlandóak lennének jól kormányozni az országot, az ország érdekében, és az ország lakóinak az érdekeit szem előtt tartva, akkor akár kormányon is lehetnének.

Azzal van baj, hogy 1. ezt nem tudják megtenni, 2. ízléstelenek.
És Orbán jobban csinálja.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:40:24

@rfbzs: Mondj egy őrültséget a mostani miniszterelnöktől. :)

Lexa56 2013.11.10. 15:41:26

@Valóraváltógép: primitív törzsi nacionalizmus, idegengyűlölet, szelektíven irányított irigység és gyűlölet, gyanakvás, beképzeltség, önteltség, szisztematikus hazudozás, őszintétlenség - soroljam még? Az ellenkezőjére nehezebb példát találni. Ezzel nem azt mondom, hogy az úgynevezett baloldalnál nem fordul elő sok ezek közül, vagy akár mindegyik is, de ők legalább nem hivatkoznak folyton az erkölcsi fölényükre és nem mocskolják be a keresztény nevet azzal, hogy maguknak próbálják kisajátítani ...

Blogger Géza 2013.11.10. 15:42:36

Ezt a hülyeséget! Miért akadályozná a rendszer, hogy valaki egy jó ötletet végigvigyen, és sikeres vállalkozást alapítson rá? (Lásd pl Prezi) Semmi. Ez a magát zeninek gondoló unalmas középszer szokásos siránkozása, amely a kormányra próbálja fogni saját sikertelenségét.

gipsz.jakab 2013.11.10. 15:42:40

@Dolgozónép: azért akkor mire az a sok stadion ???

legyenek a stadionokban nyilvános AKASZTÁSOK !!!!

rfbzs 2013.11.10. 15:44:05

@Valóraváltógép:
Csak egyet?
Nem is tudom, melyik lenne a legjobb, a felsorolás meg nem férne ide.
Amúgy batyu (támadva védő)mondatában rejlő logikátlanságra akartam utalni.

CSENDES 2013.11.10. 15:45:25

@Valóraváltógép: Ja.
Vagy más személyben reménykedsz?

gipsz.jakab 2013.11.10. 15:46:01

@Blogger Géza: "Ezt a hülyeséget! Miért akadályozná a rendszer, hogy valaki egy jó ötletet végigvigyen, és sikeres vállalkozást alapítson"

a büdös röhat qva anyád te redvás fideszcsicska...

azért akadájozza, mert FEUDALIZMUS van

a szaros nyelvedvégén a seggjuk orbánban végződik aki épp felépített egy náci komcsi fedál maffizmust !

CSENDES 2013.11.10. 15:46:19

@Valóraváltógép: A meggyőződésed az, aminek látszik.

konrada 2013.11.10. 15:47:06

@Lexa56:
Na ja. Aki nem ért meg valaminek az elvét, és nem látja át, annak minden őrültség, legyen az repülőgép, vagy az, hogy a föld gömbölyű.

...mert aki megérti, az tudja ez nem őrültség, hanem módszertan...

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:47:19

@rfbzs: Persze, mert nem túl erős oldalad a szövegértelmezés.

Itt írja valamelyik, hogy Orbán őrültségeket cselekszik. Erre írtam válaszként amit írtam.

Ebből egyrészt nem jön le, hogy szidom Gyurcsányt, elvégre sokféle oka lehet, hogy nem Orbán módjára cselekedett, másrészt azért még nem ismertem el, hogy a mostani őrültségeket cselekszik, csak azért, mert nem cáfoltam, amit egyébként nem is tartottam fontosanak, okos döntések sorozata miért ne lehetne egy ballibsi számára őrültségek sorozata.

Blogger Géza 2013.11.10. 15:48:22

@gipsz.jakab: Gyönyörű mintapéldája vagy annak a tehetségtelen, de átkozódó embertípusnak, amelyet leírtam, kösz a prezentációt! :)

CSENDES 2013.11.10. 15:48:32

@Fekete Pestis: Sz*k én arra, hogy mi látszik, meg mi nem.
az A LÉNYEG, HOGY EZ ÍGY NEM MEHET TOVÁBB.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:50:27

@Lexa56: Sorold, mert ezek közül egyik sem tűnik megalapozottnak. Én azt látom, hogy az ország épül-szépül, aki tehetséges és hajlandó dolgozni, az tud, ne adj isten még segítik is, és az is kimondottan tetszik, hogy az ingyenélő heréket nyírják egy kicsit. Persze vannak problémák, túlzások is, például hogy a CBA-ban minden szar matyómintás a pendrivetól az alsógatyáig, az engem is irritál.

Orbánban egy ügyesen taktikázó politikust látok, aki a nemzetéért küzd, kifelé is, befelé is. Az emberek egy furcsa, és valószínűleg nem teljesen normális tömege pedig ott küzd ez ellen, ahol bír. Szerencsére nem nagyon bír.

" Ezzel nem azt mondom, hogy az úgynevezett baloldalnál nem fordul elő sok ezek közül, vagy akár mindegyik is, de ők legalább nem hivatkoznak folyton az erkölcsi fölényükre "

Mostanában próbálgatták, de hamar belátták, hogy ezzel csak nevetségessé válnak.

explanatus 2013.11.10. 15:51:18

@♔batyu♔: „Igen, 2014-ben is Orbánék lesznek.” Eddig rendben van, de azt mondjátok meg, Te meg a Tieid, ha valaki feltesz egy kérdést miért akarjátok beszorítani be egy olyan sarokba, ballib, ahova akkor se menne, ha korbáccsal vernétek.

Talán azért, mert így egyszerűbb számotokra. Megvan a klisétek és ha passzol, ha nem passzol ti belegyömöszölitek. Munka elvégezve, irány egy másik blog.

Már azt se szabad kimondani, hogy értékteremtés? Persze, hogy nem, mert hogy csak az utóbbi huszunegynéhány évnél maradjuk, mondjatok egyetlen egy valamit, amit mi hoztunk úgy össze, hogy a világ nézet egy nagyot és azt mondta, na ezek a magyarok tudnak valamit.

Hogy a fészkes fenébe fogunk feljebb lépni lépni, ha a közmunkások kapanyelét is a multiktól vesszük az áruházláncokban? Aztán ezzel a multiktól vásárolt kapanyéllel fogunk a közmunkásokkal meg békemetettel harcolni? Legyen szép minden árokpart lesz a jelszó?

Aki meg nem közmunkásként akar dolgozni, azt levendégmunkássázzátok. Ti úgy gondoljátok, félmillió hülye örömmel hagyja magára a családját? Ti úgy gondoljátok, hogy ha unokák nélkül maradnak a nagyszülők, az akkor öröm számukra?

Most olvastam egy blogon, ha a tendencia így folytatódik, akkor nem csak a multik ellen fog menetelni a békemenet, hanem a vendégmunkások ellen is felvonulnak majd a nyugdíjasok, mert nem lesz, aki kitermelje nekik a nyugdíjat.

És most nyugodtan ballibbsiz le.

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:53:00

@CSENDES: Az én meggyőződésem az ország nagyobb részének a meggyőződése. És amióta "kampányoltok", ez a szám csak nőtt.
Tudod, ezt nevezik demokráciának, amit annyira hiányoltok.
Csak persze ti úgy értitek, hogy amit ti akartok, azt nevezzük el demokráciának, más meg nem számít. :))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 15:53:20

@♔batyu♔: Vicces, hogy a kommunista párt narnacsfestésű letéteményeseink seggnyalója bolsizik itt másokat. Fogd fel, hogy nálad bolsibb nem lehet senki!

rfbzs 2013.11.10. 15:54:25

@♔batyu♔:
Olvass figyelmesen, sokkal figyelmesebben!
Én írtam ugyanis - és nem "valamelyik" -,hogy orbán őrültségeket cselekszik, erre te válaszoltál egy logikátlan, támadva védő mondattal. Utólag magyarázkodni meg felesleges.
Na pá!

Valóraváltógép 2013.11.10. 15:55:23

@rfbzs: Nemeneküjj, gyerevissza!!! :D

panelburzsuj 2013.11.10. 15:56:50

@Blogger Géza:
Potyázni persze hogy szeretnek a fiúk. Legyen jó sok Prezi, hogy mi hámozgathassuk.

De azt azért elég nehéz lenne kimutatni, hogy az Orbán-Fidesz-KDNP "szellemi háromszög" kifejezetten az efféle Prezik kisütéséhez kedvező plurális, diverz gondolkodásra ösztönözne ifjat és vénet.

♔batyu♔ 2013.11.10. 15:57:38

@explanatus: Három dolgot nézek egy kormánynál:

1. Államháztartás, államadósság, GDP alakulása.
2. Mennyire szolgálja ki törvénykezésével a közakaratot és milyen gyorsan reagál. (közbiztonság, megélhetés, kereskedelem, stb.)
3. Mennyire tartja fontosnak a nemzeti érdekeket és értékeket.

A többit magasról szarom le, antiszemitizmus elleni harc, nem egy, hanem kettő EU-s zászló kirakása és efféle baromságok.

Számomra fentiek az értékek.

lobaszopiatej 2013.11.10. 15:58:17

Itt az a gond, hogy olyan a hatalom mint az emberek.

Kicsi a civil kontroll, cuclizmus van, mindenki az államtól reméli a boldogulást (rezsicsökkentés, mencsükmegafradit - na kinek a pénzén?, adóztassuk meg kevésbé az adócsalókat / nagy rakás ingatlannal rendelkezőket- a la Bajnai, ...) szóval ami az egyik oldalon az a másikon.

Nyug-díj-eme-lés! Gá-zár-csök-ken-tés! Tü-zi-fa! Erre vevők ma az embertömegek. Ez van.

Helyi jelöltekre meg pártpreferencia alapján szavaznak, "kis" párta meg nem hajlandók (mert "elveszik" a szavazat...tipikus kommunista kívánalom ,így marad a Fityesz + Maszop, azaz 1pártrencer)

Kisebb államot, több civil kontrollt!
Pártmocskolódás nélkül!

Lexa56 2013.11.10. 16:02:10

@Valóraváltógép: lehet, mi bizonyára más dimenziókban élünk. Nekem mindenesetre hányingerem van tőlük és csak az tart vissza attól hogy elhúzzak innen, hogy már öreg vagyok hozzá. Ha nekem valaki 30 éve azt mondja, hogy lesznek, akiket jobban fogok utálni a kommunistáknál is, nem hittem volna nekik, de a valóság rácáfolt ... Itt normálisan már csak belső emigrációban lehet élni. (legalábbis nekem)

rfbzs 2013.11.10. 16:02:50

@Valóraváltógép:
Nem menekülök, csak batyutól köszöntem el.:)

gipsz.jakab 2013.11.10. 16:03:14

szögezzük le hogy a kisztitkáros ügynök mafia SZÉTRABOLTA a szerencsétlen országot

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:03:40

@lobaszopiatej: "Kicsi a civil kontroll, cuclizmus van, mindenki az államtól reméli a boldogulást "

Igen, ez valóban megvan, és valóban probléma. Nagyon türelmesen és okosan próbálják kivezetni belőle a népet, csak az nem nagyon akar belőle kifelé menni.
Az meg már magyar népi sajátosság, hogy egyfelől az állam gondoskodjon mindenről, másfelé ha az állam ezt megpróbálja megtenni, akkor mindenki azért ugrik a torkának, hogy belepofázik mindenbe. Meg persze hogy ha már belepofázik, miért nem úgy, hogy ő járt volna jobban. És ha jobban járt, miért nem még jobban, és ha nagyon jól járt, akkor is csak lefitymálja amit kapott. Aztán nekiáll miatta lázadozni.

♔batyu♔ 2013.11.10. 16:04:13

@rfbzs: Inkább olvasnád el újra. Ok, összetett mondat, de akkor is.

gipsz.jakab 2013.11.10. 16:04:15

@Blogger Géza: dögöj meg te hitvány fidesssszopó....

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:04:43

@Lexa56: Szóval akkor sem volt jó, meg most sem jó. Arra gondoltál már, hogy lehet hogy nem a világ a gonosz, hanem magadon kellene változtatni?

pánpéter 2013.11.10. 16:05:19

hát ez valami rém gyenge ellenzéki propagandaduma... íztelen, szagtalan, szintelen, sótlan, és felettébb együgyü. pont mint az ellenzéki vezetők. amolyan török zsolt féle ostobaság.

nagy a baj a ballibeárlis oldalon, ez már tisztán látszik. mondjuk az benne a jó, hogy ezek a blogok meg még mélyebbre taszítják a mocsárba az egészet.
de hát, az is eredmény, ha a mocsárban te vagy a legkeményebb szardarab. ehhez gratulálok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 16:07:28

@♔batyu♔: Neked meg taknyod nyálad egybefolyna a fröcsögéstől (ahogy gondolom folyt is 2010 előtt). A világ ilyen a 0 IQ-s emberek között, amilyen vagy. Te a narancsos szart szereted megenni. Így most tobzódhatsz. Jóétvágyat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 16:08:34

@pánpéter: Nocsak nicket váltott Blogger Géza?

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:09:00

@explanatus: "Most olvastam egy blogon, ha a tendencia így folytatódik"

Mária elég aktív, jah. De nem kell vele sokat foglalkozni, szerintem elmebeteg a csaj.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.11.10. 16:09:23

@Lexa56:

Ne aggódj, nem vagy egyedül. Én azt nem bírom felfogni, hogy ez a kormány, akikben tényleg bíztam, még kampányoltam is nekik 2002-ben hogy a viharba süllyedhetett ilyen mélységekbe?! És elképesztő, hogy nincs egy normális csoportosulás akik kihúznának minket ebből a fertőből. Tényleg a külföld az egyetlen megoldás? Ez annyira szomorú. Nagyot csalódtam ezekben, és egyszerűen tényleg nincs más helyettük, mert a többi is csak mutyizna, lopna, csalna...
Undorító ez az egész. Engem senki ne akarjon megvenni pár ezer forintért rezsicsökkentéssel, meg ilyen-olyan dumákkal. Ezt csinálták a szocik is 2002-ben, és látszik bejön ez a fajta populista demagógia. Hohó, de nem nálam!

Lexa56 2013.11.10. 16:09:26

@Valóraváltógép: ugyanaz volt a nem jó bennük: mindkét rendszer az autonóm embertől rettegett, aki nem irányítható felülről, és olyan kiszolgáltatott senkiket akart nevelni, akiket irányíthat. És ez az, amiért ennek a blognak és szerzőjének a mentalitásával szimpatizálok. Csak sajnos ebben az országban az ilyenfajta emberek történelmi idők óta elenyésző kisebbségen vannak, de jó tudni, hogy nem üres halmazról van szó. Abban meg, hogy merre kellene változnom, bocsáss meg, de nem Tőled fogok tanácsot kérni - arra vannak jobb források is.

rfbzs 2013.11.10. 16:10:22

@Valóraváltógép:
Nem megy, jól érzi itt magát.

Dolgozónép 2013.11.10. 16:10:56

@♔batyu♔: Ne bolygassam. Rendben, menjél nekik közmunkázni. Ha neked ez megfelel, élvezd nyugodtan.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:11:57

@Lexa56: Az autonóm ember képes a maga számára megteremteni, amit akar. A kormányt azért fizetjük hogy kormányozzon, a nem irányítható embert értelmi fogyatékosnak vagy anarchistának nevezik (a kettőnek van egy közös halmaza is).

"Csak sajnos ebben az országban az ilyenfajta emberek történelmi idők óta elenyésző kisebbségen vannak,"

Szerencsére.

" Abban meg, hogy merre kellene változnom, bocsáss meg, de nem Tőled fogok tanácsot kérni - arra vannak jobb források is."

Akkor ideje lenne elolvasni őket, mert saját bevallásod szerint nem vagy boldog.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.11.10. 16:12:04

Szar helyre születtünk...és ne jöjjön nekem senki Afrikával megy Latin-Amerikával!

Dolgozónép 2013.11.10. 16:12:37

@gipsz.jakab: épp azért írtam, hogy humánus megoldás. Ha nem a humánus megoldás következik be, akkor bizony lesznek, a helyzet arrafelé tendál.

EMU 2013.11.10. 16:13:02

Orbán őrültségét egyre kevésbé gyurcsány meg bajnai tükrében fogja nézni ez a nép. A kormányzása netto hazudozás és tolvajlás, ennek pedig semmi köze ahhoz, hogy ki válthatná vagy ki nem. Egy idő után ebből lesz elege a többségnek, nem a magyar jobboldali ideológiából, amit másfélére akarna cserélni, hanem az emberből és bandájából. Ettől megszabadulni pedig egy idő után nem ideológiai mérlegelés kérdése lesz, hanem az életösztöné. Mindegy, mi jön, csak takarodjon. Most még megy a gyurcsányozás meg libásozás, de ki fog ez kopni, és átveszi majd a helyét a mindenféle mérlegelés nélküli bosszúvágy, a feltételek nélküli azonnali leszámolás vágya. Csak türelem. Szorítsunk csak orbánnak még egy ciklusért, hogy utána már soha ne tudjon visszajönni. Kell neki az az idő, hogy végképp leírja magát és csatlósait. Mert akkor már csak az lesz a kérdés, hogy mit érdemel az, aki ennyire elveszíti a kontrollját. Nem azon fogunk polemizálni, hogy ki az a politikai ellenfele, akire az ország vezetését lehetne bízni, mert különbet akár most is bármikor lehetne találni, mint ez az ember. Akár még a mostani baloldalon is. 5 év múlva a kérdés nem ez lesz, hanem az, hogy csak a pereputtyát viheti az országból, vagy esetleg pár bőröndöt is. Orbántól politikai ellenfél hiányában is meg fog szabadulni ez az ország. És cseppet sem bánom, hogy az lesz neki a fájdalmasabb.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:13:13

@Nyekenyóka.: Mesélj cuncus, miféle hatalmas problémáid vannak.

gipsz.jakab 2013.11.10. 16:13:28

xar érzés európában a legszarabb országnak lenni...

de majd mexok lyuk

explanatus 2013.11.10. 16:14:04

@♔batyu♔: Könnyű neked, te két királynővel játszol.

Blogger Géza 2013.11.10. 16:14:43

@panelburzsuj: Pedig szerintem pont, hogy igen. (Ezért is teljes mellélövés a poszt.) Ez a kormány sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a hazai vállalkozók, hazai vállalkozások támogatására, amelyekből a Prezik is kinőhetnek.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:15:23

@EMU: "Mindegy, mi jön, csak takarodjon. "

Gyurcsánnyal is így voltatok, ha jól emlékszem. :) Egy kis "mindegy mi" rátok férne persze, hamar megtanulnátok, mennyire ki van itt nyalva a seggetek.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.11.10. 16:16:08

@EMU:

Oké, de ki jöjjön utána? Én szívem szerint leváltanám, mert ez már nem az a Fidesz mint ami volt 98-ban. De kire váltsuk le? Ez a baj, hogy a másik oldalon sincsen értelmes alternatíva. Ezért mondom én, hogy aki teheti menjen el innen jobb országba, tanuljon nyelveket, aztán húzás innen.

Vezérezredes 2013.11.10. 16:16:35

@leponex: "'Bajnai-Bokros-Mesterházy' - vázolta konzervatív forradalmár vezetőit, majd nemsokára bennük is mélységesen csalódott.
Azt ugyan el nem árulta, konkrétan miben is. ( Ha csak figyelmetlen nem voltam )"

Üdv!

Elmondom neked Lepó, hogy figyelmetlen voltál. Mert ha rendelkeznél olyan kifinomult antennákkal mint amilyen a libertáriusoknak van, akkor tudnád, hogy itt annak kellett volna eljőnie, hogy a felsorolt urak meghallják Hafr figyelemfelhívó szózatát, beállnak Hafr mögé, átadják neki a vezéri pálcát, majd engedélyt kérnek csöndbe maradni.

De hát sajnos annyira ELTELTEK MAGUKTÓL, hogy szegény Hafr zengő szózatát - aki egyébként az alázat és szerénység élő szobra, kár is tagadni - teljesen figyelmen kívül hagyták.

"instant messaging platformokkkal (a WhatsUp-pal, a fotóküldő Scnapchattel) szemben, amelyek lehetővé teszik, hogy a posztoló ifjú polgárok ne hagyjanak digitális nyomot,"

Szerintem ezt tök jól megfogalmazta magyarul! most miéééért kell mindenbe belekötni?????

Nagyon fontos hogy az ember ügyeljen a digital footprintjére az instant messaging Dienstleistunggal. Ugye milyen 'cool'?

(Ibsen Nórájában van egy szereplő, a szobalány, aki mindig idegen szavakat használ. Ezt csak azért mondom, hogy Hafr egyáltalán nem hasonlít rá!)

Históriát írunk Lepó. Az elmaradott, provinciális Magyarországról kipurgáljuk a retrográd, reakciós, sötétségbe süllyedt elemeket. A parasztot fölrázzuk évszázados álmából. A munkásnak utat mutatunk, a progreszív, fejlődő Magyarország útját.

Nagyon fntos lenne elsajátítanunk mindannyiunknak, hogy a magya vicsorgás helyett mosolyogva szolgáljuk ki és teljesítsük a hozzánk látogató külföldiek minden kívánságát.
A kapitalizmus hitvallása, Lepó: A kuncsaftnak mindig igaza van.

Ez még mindig nem bírtuk magunkévá tenni. Helyette meggy a "magyarkodás", meg a "megvédjük a magyar földet", meg a többi múltbanéző, retrográd mentalitás...

Nagyon szörnyű ebben az országban élni, Lepó.
És akkor a mindent elborító diktatúráról még nem is esett szó. Talán majd később.

Dolgozónép 2013.11.10. 16:17:22

@Blogger Géza: mennyi a vasárnapi pótlékod?

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:20:20

@Blogger Géza: Mondjuk a Prezi sikerét nem értem. Viszont a tulaj szimpatikus, a hozzáállása is. Mondott egy ilyet, hogy el kéne felejteni azt az ökörséget, hogy mi majd "utolérjük" Európát, és azzal dolgozni, amink van.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:22:35

@Nyekenyóka.: Nem szeretem ha eszembe jut, hogy mennyien vannak, akiknek csak a te hozzáállásod jutott...

Lexa56 2013.11.10. 16:24:31

@Valóraváltógép: A boldogságnak van egy olyan része, amihez az ilyen zsebdiktátorok nem férhetnek hozzá, azzal nincs is gond, de a hétköznapokat eléggé meg lehet keseríteni.

EMU 2013.11.10. 16:26:34

@Nyekenyóka.: Ez pusztán a jelen kérdése, hogy ki jöjjön. Még 5 év felcsúti kormányzás, és az már nem fog számítani. 56 sem valami mellett szólt, hanem valami ellen. Számított valamit is, hogy Nagy Imre például kommunistább volt a kommunistáknál?

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:29:20

@Lexa56: Édes lányom, fogd már fel, hogy semmilyen diktátorok nincsenek. Ez csak a te fejedben létezik, mert valamitől elképzelted. Kezeltesd, vagy mit tudom én.
A mindennapjaidat is egyvalaki keseríti meg, és az te magad vagy.

Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.10. 16:29:25

"Akkor is így tennék jól, ha ez a magyar nép őket választaná újra. Vegyék észre ennek a népnek a tragikus képtelenségét az önreflexióra, és ne használják ki azt: menjenek innen. "
Önreflexióra nem a nép képtelen, hanem azok, akik képtelenek azzal szembenézni, hogy nép az eddigi munkásságuk alapján politika szemétdombjára küldte őket. Kitalálnak mindenféle hülyébbnél hülyébb magyarázatot (buták az emberek, ha kiterjesztjük az összlakosságra, akkor csak ennyi százalék..., az emberek csak félelemből szavaznak, stb stb reggelig lehetne sorolni), csak nehogy nyilvánvalóvá váljanak saját hibáik.

Szerinted mennyire képes az önreflexióra egy olyan valaki, akinek az értelmi képességei addig terjednek, hogy ha nem rá szavaznak az emberek, akkor lehordja őket a sárga földig, hogy mégis hogyan merészelték ezt tenni? Vagy jobb esetben csak hogy lehetnek ennyire ostobák? :)

Anselmo 2013.11.10. 16:30:41

Értik a fiúk, hogy a poszter szerint le kell lépniük, de azt is értik, hogy egy csomó ember szerint meg maradniuk kell. Például szerintem. A demokrácia lényege, hogy a többség véleménye dönt. És ugyebár mindannyian demokraták vagyunk.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:31:19

@EMU: Igen, ez veletek a másik baj. Hogy sosem valami mellett vagytok, mindig csak valami ellen. Aztán megsértődtök, hogy mások nem óhajtanak részesülni abból, hogy kicsesztek magatokkal.
Utána meg mindenki ellenség lesz, csak ti nem lesztek barmok.

gombosg 2013.11.10. 16:32:50

@leponex:
"Csurka Pista bácsi szellemét idézed, ilyen hihetetlenül beképzelt íróasztal-társadalommérnök kevés volt..."

Ember, politikáról beszélünk. Eddig még egy politikus sem lett sikeres pad alá motyogásból, talánozásból, "majdaszakértőkmegoldják"-ból.

A politikában határozottan kell fellépni.

Más kérdés, persze, hogy az ember csak annyit tud határozottan mantrázni, hogy a másik oldal húzzon el, vagy képes egy saját értékrendet (politikai irányt) felállítani, és inkább azt ismerteti.
Nekem szimpatikus, hogy ezen a blogon az előbbi mellett (amit fröcsögésnek tartok, és figyelmen kívül hagyok) az utóbbiról is van szó.

A posztok százain keresztül tartó kurvaanyázást meg végképp nem értem, ha nem tetszik a fazon, akkor nem rá szavaztok, hanem majd lehet Orbánra, Bajnaira, Jobbikra vagy mit tudom én kire, egyik jobb, mint a másik.

EMU 2013.11.10. 16:34:16

@Valóraváltógép: Nem tudom, kikre gondolsz, amikor valakikkel egy kalap alá veszel. Ki az a "veletek"? Ki az a "magatokkal"? Ki az a "ti"? Reakciósok? Zsidók? Kikre gondolsz, illetve úgy kérdezem, kik járnak a fejedben?

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:34:18

@gombosg: Kérlek mutasd meg nekem azt a saját értékrendet, amit a poszter felállít. Én valahogy nem látom.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:35:20

@EMU: Azokkal veszlek egy kalap alá, akik szerint mindenki hibás a sorsuk alakulásáért, csak ők maguk nem.

2013.11.10. 16:36:04

@Valóraváltógép:

Úgy látom, hogy elég hamar lettél "könnyű".
De sebaj, mivel íróGÉP is vagy egyben még lehet, hogy írsz majd valami konkrétumot is egyszer... ;)

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:36:39

@Anselmo: Én nem nagyon, de valahogy elviselem. És vicces az orruk alá dörgölni is a saját orvosságukat. :)

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:37:12

@MikeBoy: Ne haragudj, de nem akarok beszélgetni veled. Szia.

béla a görög (törölt) 2013.11.10. 16:42:05

hmm... pontos.
nincs mit hozzátenni.
---
'ideológiai' kötekedés: hogy fér össze az innováció és a konzervativizmus? (költői kérdés)

tipp: el fognak menni - a hatalom elvesztésével.
átlagembertől is milliókat vettek el.

2013.11.10. 16:42:06

@Valóraváltógép:

Mint a levegő olyan könnyű vagy....
Aki a saját szövegében nem talál konkrétumot az azért nem semmi egy gyenge harcos lehet a blogszféra világában... :))

Bocs, hogy lehülyéztelek, mert nem akartalak megdicsérni! ;)

EMU 2013.11.10. 16:43:09

@Valóraváltógép: Hogy kerül a csizma az asztalra? Ilyen erővel kódorgó kozák artistákkal is vehetnél egy kalap alá, hasadra ütsz, azt képzelsz valamit azokról, akik nem egy követ fújnak veled. Beskatulyázol és bélyegzel, csak mert véleménnyel találkozol. Azt se tudod, mit beszélsz, csak vagdalkozol. Csak a szokásos káderszöveget tolod, mindegy, legyintek rád, tényleg könnyű vagy.

Lexa56 2013.11.10. 16:43:19

@Valóraváltógép: erre majd akkor térjünk vissza, ha olyan kormány alatt kell éned, amit rühellsz "édeslányom"

baldoc 2013.11.10. 16:43:28

@EMU: Egytértek veled . Még egy ciklus kinyírja Orbánt és csapatát. Rákosi is 8 évig uralkodott, pedig mögötte volt a SZU is .

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:43:59

@béla a görög: " hogy fér össze az innováció és a konzervativizmus? "

Azt tanulta, hogy ha valami pozitív dologgal próbálja meg összemosni a hülyeségeket, akkor az emberek azokhoz is pozitívan viszonyulnak majd.
Csak elbaszta. :)

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:45:00

@Lexa56: Ha olyan kormány alatt kellene élnem amit rühellek, elköltöznék. Te miért nem teszed meg? Jah persze, öreg vagy. Na de amikor nem voltál öreg, akkor is rühellted őket...

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:45:49

@baldoc: Orbán mögött az ország van. Lényegesen jobb pozíció.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.11.10. 16:47:13

kedves HaFr van annak kis bukéja, hogy folyxamatosan haszontalannak és talpnyalónek, élősködőnek nevezed az állami alkalmazottakat, aminisztériumi dolgozókat stb. miközben te is (ha jól tudom) állami pénzen filozofálsz...tanítasz.
nem furcsa ez?

baldoc 2013.11.10. 16:47:38

@Valóraváltógép: Melyik országról beszélsz ?

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:48:57

@EMU: Nem, én nem véleménnyel találkoztam. A vélemény úgy nézne ki, hogy "ezt gondolom, MERT: xxx".
A tiéd inkább csak picsogás. Mint a megvert kölyökkutyáé, miután a szőnyegre hugyozott. Sajnálnivaló, de valahogy meg kell tanulnia, hogy ne hugyozza össze a lakást.

" Csak a szokásos káderszöveget tolod, "

Ez a szokásos káderszöveg? Jó tudni.

Valóraváltógép 2013.11.10. 16:50:08

@Nyekenyóka.: Miért költöztem volna el? Nekem semmi bajom nem volt Gyurcsánnyal. Most sincs.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.11.10. 16:50:10

Zseniális. Kisembernek annyiszor vége lett már balliberális körökben, ahány vascipő áll a Duna partján. Esetleg nem próbálnátok meg ilyesmik helyett választást nyerni? Hm? Sokkal egyszerűbb módszer lenne a megbuktatására.

stim 2013.11.10. 16:52:10

Szerintem a személyes képességek fejlesztéséért egy ember életében leginkább a szülők és a tanárok játszanak szerepet. Ezek a mostani fijjúk akiket leléptetni szeretne a lehetséges legtöbb eszközzel igyekszenek támogatni a családokat, hogy minél több és egészséges ember nőjön fel. A felsőoktatás átszervezése megér pár vitát amit a tanárokkal kellett volna lefolytatni de azt senki nem mondhatja, hogy nem az életrevalóbb szakokat igyekszenek támogatni, hogyha felnő valaki akkor életképes tudással boldogulhasson. Az, hogy a szerzőnek Weltschmerz-e van könnyen lehet, hogy a tanult szakmája életképtelenségének köszönhető. Ugyanakkor néhány meglátásával egyetértek.

Sok mindenki érdemelne több fizetést ebben az országban de a tanárok különösen. Akire az ember a gyerekét bízza arra bízza a jövőjét. Szingapúr nemcsak azért fejlődik hihetetlen ütemben mert a vízi kereskedelni útvonalakon fekszik hanem mert támogatja a beruházásokat és az oktatást. A tanárok hazai szemmel nézve meglepően jól keresnek arrafelé. Napersze más szemmel nézve meg meglepően rosszul idehaza ahhoz képest, hogy mennyire fontos a mindennapos helytállásuk.
Ismertem tanárnőt akinek heti 4 nulladik órája volt és persze hazavitte javítani a dolgozatokat munka után. Ez az a kötelező túlóra ami nem tudom hogy jelenik meg egy bértáblában.

A másik pedig a beígért söralátétes adózási ív ami némely esetben pl. KATA megvalósult de ha azt szeretnénk, hogy a kkv-k embereket vegyenek fel akkor egyszerűsíteni kellene aKFT-k és egyéb vállalkozási formák mindenféle adminisztrációs terheit. Törekedjünk az egyszerűségre. A vállalkozó azzal szeret és tud foglalkozni ami a szakterülete. Ebben jó, erre kell, hogy jusson idő.

Akkor tud egy cég embereket felvenni ha megéri őket alkalmazni. A munkát terhelő adók minél kisebbre zsugorítása kedvez a vállalkozókedvnek. HA valóban elhisszük amit mondanak, hogy többen együtt többre vihetjük (mint amiért cégek alakulnak is) akkor ennek szellemében a társulások, közösségek összetartó erejét itt is segíteni kell. Pontosabban nem hátráltatni magas adókkal.

Minél egyszerűbb és olcsóbb vállalkozási formák fogják felszínre hozni a szellemi tőkét.

Laptop7712 2013.11.10. 16:53:38

Olvasgatom a cikket, és azt látom, hogy a cikkíró nagyon nem ért ahhoz, amit most idefirkantott. Az innovatív népek (olyan, mint a Magyar, Német, Koreai, vagy bármelyik) minden innovációjában tetten érhető a nemzeti jelleg.
Ehhez meg nagyon komoly nemzeti kultúra szükséges, csak meg kell kapargatni a felszínt. Németországban a német nyelv az innováció nyelve,
Koreában a koreai, Magyarországon a magyar. Nem vagyunk rosszak a témában, csak másképp képeződik le egy-egy innovatív ötlet.
Természetesen bejön az, hogy az innovátor tökéletesen tisztában van saját innovációjának globális értékével. Picit más tárgyalási pozíciót jelent számára, ezt még szokni kell, mert nem megszokott, hogy az innovátor tudatára ébred.

Továbbá semmi köze a politikai berendezkedésnek ahhoz az adott államban, hogy milyen innovációk születnek. Ez történelmi tény, és semmi köze a demokratikus rendszerekhez, meg ahhoz, hogy ki a demokrata.

Laptop7712 2013.11.10. 16:57:45

A konzervativizmus értelmezhetetlen például ma Angliában, nagyon sok minden miatt.
Nem inkább azt akartad írni, hogy meg kellene nyitni a teret a lokálpatriotizmus előtt a konzervativizmus helyett?

Moin Moin 2013.11.10. 17:01:20

A „Húzzanak el, de gyorsan!” Orbán szövege volt 2006. októberében a vekkeres tüntetésen. Csakhogy „ha ketten mondják ugyanazt, az nem ugyanaz” - 2006-ban a Fidesznek volt:
• erős és szervezett országos hálózata
• abszolút kommunikációs és tematizálási fölénye
• szűk kétmilliós, mellette tűzön-vízen át kitartó tömegbázisa
• egy lélekben az ellenállást mér feladó kormánypárt-ellenfele
• a szükségletekhez képest szinte kimeríthetetlen anyagi bázisa

…És bár mindezek megvoltak együtt a Fidesznek, Orbán mégsem gondolta/gondolhatta/akarta komolyan, hogy Gyurcsány és a szocik elhúzzanak. Ahogy Napóleon is megmondta: „A hatalmat nem kenyér módjára osztogatják, hanem lopják.” – Orbánék sem fogják odaadni: el kell venni tőlük!

Már ha tudod: ha meglesznek ehhez az eszközeid és az embereid, a tömegek! Abban azért nem vagyok egészen biztos, hogy konzervatívként tömegeket lehet mozgósítani Magyarországon.

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:03:19

@Moin Moin: hafr nem konzervatív, hanem vadász.

EMU 2013.11.10. 17:07:12

@baldoc: Egyre kevésbé védhető a kormányzása, hazugságoktól hemzseg a politikája, Európa sereghajtójává züllesztette a gazdaságot, elszegényedés, feudális állapotok mindenütt, marha nehéz lesz még 4 újabb évig minden rablást és elszegényítést azzal magyarázni, hogy gyurcsányahibás, meg az elmúltnyócév. A trolljaik is le fognak szokni arról, hogy védjék a védhetetlent, mert már most is nevetségesek, pár év, és kifejezetten kínos lesz érvelni mellettük. Világos, egyértelmű dolgoknak nem lehet a végtelenségig az ellenkezőjét állítani. Ahogy mondod, ezzel a mohósággal, öntömjénezéssel és bicskanyitogató arroganciával, na meg a szocikéhoz képest univerzumi magasságokban járó szervezett tolvajlással egy idő után betelik a pohár. Azért a nép sem hülye teljesen, hogy ne lássa, hogy a király meztelen. És ez független az ellenzéktől. Sehol nincs az megírva, hogy miniszterelnököt csak választással lehet cserélni, vagy hogy ne lehessen elkergetni az országból is, mielőtt választásokra kerül sor. Hadd tegye csak, ahogy ő azt úgy gondolja, hogy megteheti, nincs az az ellenzék, amelyik ennél többet tehetne.

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:11:40

@EMU: Depressziós vagy. Vannak már erre nagyon jó gyógyszerek.

"Sehol nincs az megírva, hogy miniszterelnököt csak választással lehet cserélni,'

Ezt a szöveget a helyedben nagyon hamar befejezném. Ha már annyira buta vagy hogy erről álmodozol, tartsd meg magadnak, vagy a kocsmacimboráidnak.

gombosg 2013.11.10. 17:14:22

@Valóraváltógép:
Nem fogok tudni helyetted is visszaolvasni a blogban. Valami navigáció jó lenne erre a honlapra.

ob.szerver 2013.11.10. 17:14:56

@EMU:

"Kell neki az az idő, hogy végképp leírja magát és csatlósait."

Szerinted hány muzulmán tagadta meg a hitét, miután az (akkor) 3 milliós Izrael három háborúban is legyőzte őket a nagyságrendi létszámfölényük ellenére?

Na, pont ugyanannyi fidesztudatú hívő fog kiábrándulni Orbánból, ha jövőre nyernek és további 4 éven keresztül folytatódik az állam maffia általi megszállása, a társadalom nagy részének elnyomorodása és az ország folyamatos leszakadása.

Mindenféle várakozás valamiféle bekövetkező kijózanodással kapcsolatban nem egyéb, mint önámítás.

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:17:14

@ob.szerver: A társadalom "elnyomorodásában" véleményed szerint milyen szerepe van a kormánynak? Vagy milyen kellene, hogy legyen?

EMU 2013.11.10. 17:19:26

@Valóraváltógép: Drága barátom, akkora nyereg alattad sincs, hogy belepofázz abba, mit hogyan hogyan véljek, gondoljak, mit tartsak meg magamnak és mit ne. Otthon a családodnak vezényelj meg a békemenetes zombitestvéreidnek. De ha ahhoz is kevés vagy, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy nem pofázol nekem. Ha nem tetszik, jelents fel.

liebend 2013.11.10. 17:20:04

Azt hiszed, drága blogíró, hogy a jelenlegi kormány végleges megoldásnak tekinti a közmunkaprogramot? Azt hiszed, a jobboldali agytröszt tök hülye és szándékosan versenyképtelen társadalmat akar? Ez minimum tájékozatlanság, de inkább rosszindulat. A jelenlegi mértékű és közgazdaságilag nem értékteremtő és valóban éhbéres közmunkaprogram két dologra adott gyors kormányzati válasz, ha úgy tetszik: kényszer. 1. a válság nyomán a társadalmi krízis elkerülése, szociális szempontok figyelembevételével 2. legalább a szociális ellátás értékalapúan valósuljon meg (értsd: segély helyett munkaalapú legyen, nem úgy mint korábban. Senki nem mondta, hogy ez a húbazmeg, de a jelenlegi gazdasági szerkezet (jó ideje így van) és teljesítmény (ez is) mellett ez ad némi laufot vagy túlélési lehetőséget a hátrányos helyzetű térségek és főként a (piaci alapú) munkaerőpiacon esélytelenek: szakképzetlenek, idősebbek jelentős hányadának. Ez válságkezelő lépés, nem a nálunk mindig elmaradó gazdasági csoda csodafegyvere. Persze, hogy arra az innovációra van szükség, amit írtál. De senki sem a seggéből fogja azt előhúzni. Ha holnap miniszterelnök leszel, Te sem.

Moin Moin 2013.11.10. 17:20:51

@Valóraváltógép:

De: konzervatív!

Éppen az a baja, hogy az - és emiatt a benne élő "szubjektív valóságból" kiindulva szeretne politizálni, nem pedig az objektív magyar állapotokból és az azokból következő szükségszerűségekből.

Ebben egyébként bizonyos mértékig rokon Orbánnal: mindkettőjük "súlyosan terhelt" szubjektivizmussal, amelynek az alapja a magyar társadalmi stratégiabeli hagyomány. És - ki-ki a maga módján - éppen emiatt lesz szükségképpen sikertelen is az önmaga elé kitűzött céljaiban.

...Persze nem várom el tőled, hogy mindezt megértsd és belásd, hiszen jól tudjuk, nem ezért kommentezgetsz ide!:-)

baldoc 2013.11.10. 17:21:33

@ob.szerver: Nem az emberek váltják le , hanem a gazdaság , az nem önámító !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.11.10. 17:21:51

@Moin Moin: a tagadáson kívül esetleg valami javaslat?

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:26:36

@Moin Moin: Szerintem egyszerűen tehetségtelen. Valami olyasmire tippelek (tényleg csak tipp), hogy valakinek a valakije, és addig nézte a nagyokat, meg addig lihegett hogy "énis, énis, naaa, én iiiis"amíg nagy nehezen odaengedték a klavihoz. De kár volt. :)

Bizonyos mértékig mindenki rokon Orbánnak, ha homo sapiensnek született, de ezt egyrészt nem kell túlbecsülni... másrészt meg ugye a kvalitások.

"...Persze nem várom el tőled, hogy mindezt megértsd és belásd, hiszen jól tudjuk, nem ezért kommentezgetsz ide!:-)"

Aha. Szerinted miért? :)

@EMU: Jól van, ha ennyire mindenáron házhoz akarsz menni a lófaszért, én ugyan nem tartalak vissza. Csak felhívtam rá a figyelmedet, hogy ez a te saját, szabad akaratodból hozott, mások által mély tiszteletben tartott döntésed. :)

(az agresszivitásra is vannak amúgy nagyon jó gyógyszerek.)

egysmás 2013.11.10. 17:26:54

@liebend: Jobboldali agytröszt?

lol

ob.szerver 2013.11.10. 17:29:48

@baldoc:

A gazdaság melyik választókerületben szavaz?

Ebben az országban Bokros 2%-ot kapott, Orbán 52-t. Eltelik lassan 4 év és ma is hasonlóak lennének az arányok, mivel a gazdaság és a hívők tudatában élő másodlagos valóság között nincs semmilyen korreláció.

♔batyu♔ 2013.11.10. 17:31:59

@Kuruc ezredes: Az a gond, hogy látván Orbán népszerűségét a "demokratáknak" egyre kevésbé alternatíva csak simán megnyerni a választásokat.

Másik gond, hogy az általuk javasolt módszerek közül egy sem demokratikus, ami azt jelenti, hiába telt el 20 év, ezek nem sokat változtak.

Megfigyelo 2013.11.10. 17:32:02

A fiúk napról napra gazdagodnak, és hidegen hagyja őket, hogy közben teljesen leépül az ország. Eszükbe sem fog jutni elmenni -- a választásokból paródiát csinálnak majd. Ha a nyakukat közvetlenül veszélyben éreznék, az talán más lenne, de attól még (sajnos, szerencsére?) messze vagyunk...

Moin Moin 2013.11.10. 17:32:07

@FILTOL:

A javaslatom az, hogy induljunk ki egyrészt a magyar társadalom, másrészt a XXI. századi, magasan technicizált világ valóságából. Nézzünk szembe azzal a ténnyel, hogy a sikeres társadalmak és gazdaságok mind-mind polgári demokrata és kapitalista, azaz a szabad és kompetens állampolgári kezdeményezésen, a közbizalmon és a kiszámíthatóságon, valamint az objektív teljesítményen alapuló társadalmak – és hogy e területeken a magyar nép (és a magyar vállalkozók zöme is) járatlan, ismerethiányos, felkészületlen és tapasztalatlan.

Így a kormányzat feladata nem a kísérletezés, nem az unortodox, vagy épp populista „receptekkel” való próbálkozás, hanem a fentiekből következő tanulságok és tennivalók széleskörű terjesztése.

♔batyu♔ 2013.11.10. 17:33:46

@egysmás: Elmondanám, hogy 2010-ben a "baloldali" agytröszt miatt lettek Bajnaiék picsánrúgva. Ugyanakkor Orbánék meg fogják nyerni a választásokat. SZóval nagyon nem becsülném le a jobboldali agytrösztöt.

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:34:14

@♔batyu♔: Ha a kisemberek ahelyett hogy olyasmibe szólnak bele, amihez nem értenek, mondjuk arra használnák fel az energiájukat hogy a saját versenyképességükkel foglalkozzanak, egyből nem lenne semmi problémájuk.

Húsleves 2013.11.10. 17:34:14

Azért kedves HaFr, nem bírom megállni szó nélkül, hogy szerinted ez úgy működik, hogy megkéred őket hogy ugyan menjenek már el, és szerinted a nép képtelen az önreflexióra és nem ők, meg nem te ilyen végtelenül naív gondolattal, akkor te is megérdemelsz egy Nemzeti Dohányboltot.
Legalább azon gondolkozz el, hogy ahhoz, hogy ezek az állítólagos rendszerváltók rendszerváltóknak hazudhassák magukat annak ellenére, hogy a vezérük saját kezével írta le a hálózati kapcsolatát, szükség van egy olyan látszatellenfélre, akik nem csak az egymásra mutogatásban és a mesterséges hisztériakeltésben parnerek, hanem az ügynöklisták, olajgyilkosságok, rablóprivatizációs ügyek, meg még ezernyi közös mutyi titkosításában is. Az, hogy az emberek jobb híján leadják a szavazatukat arra, akinek legalább annyi kommunikációs érzéke van, hogy nem úgy szólítja meg a népet, hogy genetikai alattvalóknak titulálja őket, az nem az önreflexió hiánya.

♔batyu♔ 2013.11.10. 17:34:54

@Megfigyelo: Milyen leépül? IMF hitel kellett? Elúszott az államháztartás? Nagyon eladósodtunk?

Ezek 2010-re voltak igazak.

Moin Moin 2013.11.10. 17:36:21

@Valóraváltógép:

HaFr nem a valakiej valakinek és nem is tehetségtelen (ismerem őt jól). Egészen biztos lehetsz abban, hogy ha itt egy (akárki által vezetett) jólteljesítő Magyarország lenne, akkor ő nem politikával, hanme a saját dolgaival foglalkozna. (Nota bene: nem szorul rá a politizálásra...)

Szerintem te is azért vagy itt végső soron, mint ő: az illúzióidért. Persze korántsem ugyanazokról az illúziókról van szó kettőtök esetében.:-) Őt egy konzervatív-patrióta illúzió motiválja, téged pedig egy orbánista.

egyetmondok 2013.11.10. 17:36:29

@liebend:
Hipp-hopp és vége a ciklusnak,és semmi más nincsen,mint válságkezelés. Jövőre is az lesz,a válságot az okozza majd,hogy támadják külföldről és belföldről a rezsicsökkentést. Ez a jövő évi kormányprogram központi eleme, a rezsicsökkentés éve jön.
Nem érzed,hogy valami alapvető gáz van ? Hogyan lehet valaminek az ára egy egész év kormányzati tevékenységének a közepe ?

Így lehet,bizony simán. Ez az agytröszt erre képes,mint kormányzati célkitűzés.
És szerintem igen,ez az agytröszt az ipari multiknál foglalkoztatottakon kívül,valamint az államigazgatás állományán kívül nem képzel sikeres,versenyképes társadalmat,s nem hiszem,de tényleg, hogy ez merő rosszindulat. Ez inkább csak gyalázatos vélemény mindenki másról.

EMU 2013.11.10. 17:36:50

@ob.szerver: A tönkretett gazdaság már kirántotta a magas lovat jó pár hasonló, magát sérthetetlennek gondoló, szennyes kis piti diktátor alól. Még az iszlám országaiban is.

egysmás 2013.11.10. 17:36:51

@Valóraváltógép: "A társadalom "elnyomorodásában" véleményed szerint milyen szerepe van a kormánynak?"

Pl. a élőmunka-igényes bio-mintagazdaság felszámolása, annak biominősítést szerzett területeinek haverok számára való szétosztása.

Emberi erőforrást nem igénylő nagybirtokok létrehozása, azokat a sameszeknek való odaadása.

A közmunkaprogram keretében eddig megfizetett munkások közmunkássá tétele, jóárasítása.

Ad-hoc törvénykezés, teljes kormányzati káosz.

stim 2013.11.10. 17:39:44

... és még egy gondolat. Az, hogy most sokan közmunkát csinálnak az egy nehéz szocialista örökség következménye. Annyira volt ugyanis fejlett a szovjet elvtársak útmutatásával irányított szocializmus, hogy egyrészt figyelmen kívül hagyták a piac és ár függvényét, másrészt a COCOM lista miatt sokan meglepődtek a Vasfüggöny leomlásakoraz innenső oldalon, hogy mi mindenre alkalmas Neumann számítógépe a gyakorlatban, piaci körülmények között, élesben tesztelve.

A rendszerváltáskor hirtelen nyugdíba mentek a munkásőrök tízezrei akiket nekünk kell eltartanunk. Hirtelen kiderült, hogy közel egymilliós az ajtón belüli munkanélküliség és ezektől az emberektől a cégeknek meg kellett válniuk ha talpon akartak maradni. A nem szocialista cégeknél dolgozni szoktak a munkahelyen, nem sakkozni, meg piálni meg félrekúrni unalmukban. Viszont az állam a munkahelyén könnyen megfigyelhette, nem szervezkedhetett, tudták, hogy hol volt, nem volt KMK-s, vagyis közveszélyes munkakerülő.

Ezeknek az embereknek a nagy része nem volt elhelyezhető a munkaerőpiacon a nemtudásukkal. Nem voltak képesek abszolválni a változást. Ezért van közmunka program. És nyilván vannak más, tanulatlan rétegek akik szintén nem tudják eladni a nemtudásukat. A nemtudásért pedig nem adnak pénzt. (Az is nemtudás amikor valaki csak olyat tud amiért nem kap pénzt)

Szóval a szocializmustól versenyképtelenséget (is) és munkanélküliséget (is) és nyugdíjasok seregét örököltük. Ezért magasak az adók. Valakinek fizetni kellett a látszatkormányzást amit a szocializmus alatt külföldi hitelekből fedeztek. Nahát de érdekes! A történelem megismételte magát amikor az MSZ(M)P-t visszaszavazták. Ugyanazok az emberek ültek benne, nyilván hasonló gondolatokkal. Ők sem tudták abszolválni a változást csak nekünk ez már jobban fájt. Ismét külföldi hitelekből akartak jólétet mint korábban. Bebizonyosodtt, hogy még mindig nem működik a hitelből jól élni elképzelés. Hogy is mondta Hofi: "Azért nagy francok vagyunk. Egy haldoklótól kölcsönkérni?"

Szóval az örökölt versenyképtelenségünk és tudatlanságunk az oka annak, hogy magasak az adók és van közmunka program, hogy akinek nincs eladható tudása az is csináljon valami hasznosat, dolgozzon a pénzért mert minden elvégzett munka hasznos míg a munkanélküliség nem az.

A mostani kormányzás alatt csak munkáért jár pénz, családtámogatást pedig az kap akinek a gyereke rendszeresen jár iskolába. Ha a gyerek csavarog, nem tanul, nincs pénz. Vagyis ha tanul akkor nagy eséllyel munkából fog élni ha felnő.

egysmás 2013.11.10. 17:39:53

@♔batyu♔: Amennyiben a az agytröszt feladata a hatalom megszerzése, megtartása, az agytröszt kétségtelenül működik
Igaz, pont úgy, mint a cigánysoron a verőlegények koordinátora, de működik.

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:41:42

@♔batyu♔: A szakképzetlen, kiöregedett, segélyből élő, a szocializmus védett kényelmét megszokó és visszasíró emberek valóban erősen csúsznak lefelé. Ez a poszt hozzájuk szólna, illetve őket uszítaná. Ugyan elég bénán, de ez a réteg buta mint a föld, szóval nem egy nehéz terep.
Ezek az emberek nem tudják felfogni, sem elfogadni, hogy lassan vége a türelmi időnek, amit a felzárkózásra kaptak. Ők a saját faék valóságukat akarják vissza, amiben jól érezték magukat.
A baloldaltól elég gonosz dolog, hogy ezt próbálja kihasználni, és közben belebetonozni a leendő választóit. Emellé elég ízléstelen, hogy eközben baloldalnak nevezi magát... és összességében véve eléggé elkeseredett. :)

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:45:10

@egysmás: A szerződések lejárnak, a felek akkor hosszabbítanak, ha mindkettő úgy gondolja, hogy hosszabbítást akar. Ha az egyik nem, akkor nem.

Az emberi erőforrást nem igénylő nagybirtoknak szerintem örülni kellene.

Akik most közmunkában dolgoznak, azok eddig sem nagyon csináltak semmit, és még így is bőven túl vannak fizetve.

Mitől lenne ad-hoc? Káoszból sincs több, mint eddig.

baldoc 2013.11.10. 17:46:44

@ob.szerver: Egy államcsőd szerinted befolyásolná a válazstást?

Netuddki. 2013.11.10. 17:48:33

Muhaha! Szerinted HaFr, "ezek" a megélhetésiek majd maguktól fognak lemondani az átlagon felüli életszínvonalról? Amikor tudatosan hazudnak nap mint nap, hogy kiénekeljék a zállampolgárok szájából, a szánkból a sajtot? Ne legyél már ennyire naiv! Nagyon úgy néz ki erőszak nélkül nem fog menni...

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:50:03

Lehet rátok férne egy következő Bokros-csomag. Orbán hamar úgy járna, mint közmondásos Mátyás király, amíg ő vezetett, mindenki lázadozott, aztán meg visszasírták.
Addig viszont az isten óvjon egy közgazdász által vezetett országtól.

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:50:56

@kovi1970: Szóval neked még van sajtos. No mutasd csak, hova tetted.

Megfigyelo 2013.11.10. 17:51:33

@♔batyu♔: A gazdaság legjobb esetben stagnál, eddig recesszióban volt. A beruházási ráta nem éri el az amortizációs szintet, ami magyarul azt jelenti, hogy feléljük azt, amit az előző generációk felhalmoztak. Az államadósság névlegesen ugyanannyi, mint 2010-ben volt, de valójábban keletkezett egy óriási burkolt államadósság, amelynek összege egyenlő az elpocsékolt magánnyugdíjpénztári tőkével, és amit 15-20 év múlva kamatostul ki kell fizetni (nyugdíjként). Az egyetemek teljesen leépülnek, a hallgatók száma zuhan és két egyetem októberben már nem tudta kifizetni az oktatók bérét és a diákok ösztöndíját. Tovább is van mondjam mág? Pl. a tehetséges fiatalok többsége menekül külföldre, már többen mentek el 3 év alatt, mint 56 után. És ezek a legjobban képzettek és leginkább életrevalóbbak, itt maradnak a buták és tehetségtelenek... A munkanélküliség annak ellenére nem-igen csökken, hogy ők elmentek, és a hatóságok össze-vissza manipulálják a statisztikákat: ha valaki 3-szor 2 hétig közmunkáa, azt már 3-mal több foglalkoztatottnak mutatják ki. Tovább is van, miondjam még...? Elhúzott mellettünk Szlovákia, most hagy el Lengyelország -- felkészül Románia és Horvátország... Tovább is van, mondjam még?

Netuddki. 2013.11.10. 17:51:37

@Valóraváltógép: "Akik most közmunkában dolgoznak, azok eddig sem nagyon csináltak semmit, és még így is bőven túl vannak fizetve."

Anutád retkes micsodáját te fizetett fidesztroll! Kívánom kerüljél olyan helyzetbe, hogy ne legyen állásod és ne tudd eltartani a családodat! Aztán gondolkodjál szépen el rajta milyen erkölcsi egy 0 vagy...

"Valóraváltógép 0 bejegyzést írt és 1000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2013.10.02. óta tag."

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:53:06

@kovi1970: Szóval neked még van sajtod. No mutasd csak, hova tetted.

Megfigyelo 2013.11.10. 17:53:32

@♔batyu♔: Ja. ez mind 2010 óta van így, addig sokkal kisebb volt a baj...

Valóraváltógép 2013.11.10. 17:55:36

@kovi1970:
"Valóraváltógép 0 bejegyzést írt és 1000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban." JUBILEUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Közmunkázni nem kötelező, ha jól emlékszem. Családot alapítani sem. Ha már megtetted, és úgy gondolod valami jobban fizetettre lennél hivatott, keress olyan munkát.
Jah hogy addig segély sincs... hát ez már csak ilyen igazságtalan.

zobod 2013.11.10. 17:58:03

Most mellé fogtál Hafr, a politikának nem sok köze van mindehhez. Nálunk is vannak eredeti kezdeményezések, pont informatikai területen. Közülük néhány a maga területén domináns szereplővé vált, gondolj csak az ArchiCAD-re, vagy a LiveJasminra, ez utóbbi mögött nagyon komoly technológia van.

A közélet, és a gazdasági szereplők piacilag sikeres innovációkra való képessége közt nem olyan egyértelmű a kapcsolat, mint amilyennek láttatni kívánod. Az amerikai adósságplafon körüli vergődésnél nagyobb lúzerséget elképzelni is nehéz, egymagában felér a rendszerváltás utáni közéletünk összes bornírtságával. Mégis, az egyik leginkább innovációra képes gazdaság az amerikai. De mondhatnám a békét teremteni képtelen izraeli közéletet, ami egyáltalán nem befolyásolja az izraeli technológiai boomot. Park tábornok autoriter, nepotista katonai diktatúrája idején vált Dél-Korea a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságává. Van persze pár politikai peremfeltétel, de azt a fidesz kormány is teljesíti.

A gyenge oktatási rendszer a nagyobb probléma. Mindaddig, míg a pedagógus képzés megmarad a sehova máshova nem kellő középszerű érettségizettek továbbtanulási mentsvárának, illetve míg az aktív pedagógusok jelentős része - nagy tisztelet a kivételnek - a sírással és politizálással foglalkozik a versenyképes tudású gyerekek kinevelése helyett, addig ez változni sem fog. Az egyetlen dolog, ami kapcsán eltűrném hogy többkulcsos adóval adózzon a jövedelmem, persze ésszerű keretek közt, hogy az így befolyt többlet forrást az oktatási rendszer rendbetételére fordítsák, célként kijelölve hogy egy generáción belül kerüljünk be az európai top3-ba. Nem vagyok egyedül ezzel véleménnyel, a magam jövedelmei sávjában sem. Ez egy "piaci" rés a politikai pártok kínálati oldalán, ezzel nem foglalkozik súlyának megfelelően senki.

Mesterlövész 2013.11.10. 17:58:57

@J.László: Miután tőletek kihányták a belüket, akkor.

egysmás 2013.11.10. 18:00:15

@Valóraváltógép: Mitől ad-hoc a kormányzás?

Hát, pl attól, hogy a törvények, adók, alaptörvény-módosítások hatástanulmány nélkül, egyéni képviselői indítványra szültnek.
Attól, hogy teljesen kiszámíthatatlan a jogrend, az adórendszer, meg úgy általában a kormányzat működése.
Nincs biztos pont, nem lehet igazodni.
Amit a kormány megígér, az vagy úgy lesz, vagy nem, attól függően, hogy Orbán milyen kedvvel ébred.
A lex fidesznyikek meg a lex komcsik pedig még kevernek egy nagyot az egészen.
Az pedig, hogy régen mi volt, egyrészt lényegtelen, másrészt ennyire nem volt kiszámíthatatlan a rendszer.

"Az emberi erőforrást nem igénylő nagybirtoknak szerintem örülni kellene."
Szerintem meg "munkalehetőség-szűkítés annak a neve, aminek te örülsz.
Plusz az, hogy az egységnyi területen előállított ÉRTÉK csökken.
Magyarul mind a GDP-t, mind a munkaerőigényt csökkenti a kormány.
Ha a lejárt szerződéseket úgy köti újra, hogy ez történjen, akkor KORMÁNYZATI CÉL a GDP csökkentés és a munkanélküliség-emelés.

Az ugyanabban a munkakörben visszafoglalkoztatott közmunkás pedig nem az "eddig sem csinált semmit" kategória.

Megfigyelo 2013.11.10. 18:00:37

@stim: Ha nem vetted volna észre, jelenleg éppen a "tervgazdaság" visszaállítása folyik, mindent állami kézbe vesznek vissza, a piac helyett az állam állapítja meg az energia stb. árát -- következésképp néhány év mulva hol gáz nem lesz, hol villany... A jelenlegi kormány nem az öröklött hátrányok felszámolásán, hanem pont újrateremtésén dolgozik, mert ettől lesznek ők hatalmasabbak (és gazdagabbak...)

ob.szerver 2013.11.10. 18:01:01

@baldoc:

"Egy államcsőd szerinted befolyásolná a válazstást?"

Persze. A fidesz népszerűsége nagyobbat ugrana mint a rezsicsökkentéstől.

Az államcsőd oka ugyanis Gyurcsány, a nyújorkbrüsszeltelavív tengely és a magyar családok ellen összefogó multik lennének, ami még szorosabbra kovácsolná a tábort.

De komolyan, államcsőd veszély nincs. Mindig lehet újabb adókat emelni, gazdasági szektorokat kirabolni, tulajdonviszonyokat hatalmi erővel átrendezni. Az elnyomorodás és a folyamatos lecsúszás garantált, de ez önmagában nem okoz államcsődöt.

Behajtó70 2013.11.10. 18:02:06

Mindeni kárára? Csak a ti pérszázfős looserbandátok kárára! Csak zokogjatok hitvány senkik! Csomagoljatok és húzzatoka, viasza se nézzetek!

egysmás 2013.11.10. 18:04:03

@ob.szerver: Nincs államcsődveszély?

Amikor Orbán, az átvállalt önkormányzati adósságok újratárgyalását lebegtette, az szerinted micsoda?
Ha a döntnök beszél arról, hogy államcsődöt csinál, az szerinted nem államcsőd-veszély? :o

egyetmondok 2013.11.10. 18:05:17

@stim:
Azért magasak az adók,(nagyon) nagy tehát az állami jövedelemkoncentráció,mert sajnos van egy versenyképtelen társadalmunk, tudatlanságunk. De akkor nagy baj van ám,mert a versenyképtelenség és tudatlanság az elmúlt lassan befejeződő kormányzati ciklusban csak növekedett,mert hogy ebben a ciklusban az állam jövedelem koncentráló funkciója csak erősödött,iszonyú nagy adókat szed be,ez látszik is a jövő évi ktsgvt. kiadási oldalán,amely főösszege már közelít a GDP 55%-hoz.

Nagyobb adók-nagyobb kiadások a növekvő versenyképtelenség-tudatlanság okán.
Nem lehet itt valami nagy-nagy ellentmondás akkor a kormányzati teljesítményt illetően ?

Nem lehet,hogy pont ezek a hatalmas adók okozzák a versenyképtelenséget,tehát hogy pont az ellentéte van annak,amit írsz ? Szerintem nagyon is lehet.

baldoc 2013.11.10. 18:06:45

@ob.szerver: A folyamatos lecsúszás garantált .
Mégis szerinted mit okoz a gazdaság leállása ?

Valóraváltógép 2013.11.10. 18:07:45

@egysmás: Nem tudom, észrevetted-e, pár éve volt egy gazdasági válság, volt egy technológia robbanás, meg voltak páran, akik megkeverték a szart. Biztos pontja most senkinek nincs, a régi jól bevált módszerek már nem sokat érnek. Ezzel együtt lehet élni, vagy ki lehet vonulni egy ásóbottal gazdálkodni az ugarra.

"Szerintem meg "munkalehetőség-szűkítés annak a neve, aminek te örülsz."

Szerinted. Pedig felfoghatnád úgy is, hogy azoknak az embereknek, akik ebbe az életmódba voltak belekényszerítve, micsoda lehetőségeik adódtak. Gondolod, hogy mindenkinek akkora öröm a földet túrni? Lehet hogy enélkül egész életében disznószart lapátolna a következő Nobel díjasunk.

"Ha a lejárt szerződéseket úgy köti újra, hogy ez történjen, "

Te tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy mik történtek a háttérben, ami miatt így alakulhatott? Én nem, meséld el kérlek.

"Az ugyanabban a munkakörben visszafoglalkoztatott közmunkás pedig nem az "eddig sem csinált semmit" kategória."

Nem lehet olyan rendszert csinálni, hogy mindenkinek minden jó legyen. A közmunkaprogram összességében az ország javát szolgálja. A jó benne, hogy aki tud mást is, annak nem muszáj elvállalni.

smartdrive 2013.11.10. 18:13:14

még mi fizessünk, hogy lelépjenek? kifizettetni velük még a kötelüket is

stim 2013.11.10. 18:13:36

@egyetmondok:

A franciáknál a közművek 80-85%-a az állam kezében van. Vannak dolgok amiket nem szabad eladni. Elég baj, hogy eladták és vissza kellet vásárolni.

Ami pedig a tervgazdálkodást illeti Amerikában a NEW DEAL sikeres volt. Lehet azt is jól csinálni és a mostani kormány is jól csinálja mert már az Európai Únió is kénytelen elismerni pedig a csicska, külföldi érdekeket kiszolgáló csinovnyik exszocialisták szívesen eladnak nekik mindent ami a mienk. Áron alul is csak nekik essen le egy kicsi az üzletből.

♔batyu♔ 2013.11.10. 18:15:08

@egysmás: Egy párt eleve a hatalom megszerzésére és megtartására alakul. Miért te mit hittél?

4 évente elmész szavazni és arra szavazol akire akarsz, senki nem fogja a kezedet lefogni.

ob.szerver 2013.11.10. 18:16:19

@egysmás:
@baldoc:

Az államcsőd akkor következik be, ha az állam nem képes teljesíteni a fizetési kötelezettségeit. A 80%-os államadósság "békeidőben" könnyedén finanszírozható még stagnáló vagy szűkített újratermelés esetén is. Az állam még nagyon hosszú ideig képes új bevételek generálására, legfeljebb tovább nyomorítja a lakosságot és még messzebb üldözi a tőkét. Az államcsőd és a GDP között nincs korreláció, ha a bevételek hozzávetőleges egyensúlyban vannak a kiadásokkal.

explanatus 2013.11.10. 18:17:22

@Moin Moin: Kiraktam csak úgy magában
ez nagyon jó

♔batyu♔ 2013.11.10. 18:17:59

@ob.szerver: Bajnaiék az államcsődöt az IMF hitel felvételével kerülték el. Nagyon nagy ára volt ennek.

Wintermoots (törölt) 2013.11.10. 18:20:38

"Ötletek, folyamatos innováció, az emberi szellembe (nem az erőforrásba) vetett végtelen hit, vevő- és felhasználócentrikusság, szociális kompetenciák, a verseny védelme, mobilitás, könnyed érintkezés több idegen nyelven, magas szintű érintkezés angolul, jó modor, önbizalom, marketingerő -- és én nem vállalatokról beszélek, hanem mindenki személyes kvalitásairól. Az ilyen embernek van egyedül esélye megállnia a helyét a világban -- a saját erejéből."

ez a világon mindenütt kisebbség, kelet-európában meg pláne.

baldoc 2013.11.10. 18:21:45

@ob.szerver: És mi van , ha kívülről jön egy esemény ? Meddig maradunk talpon ?

Valóraváltógép 2013.11.10. 18:23:28

@ob.szerver: Sehol nincsenek a bevételek egyensúlyban a kiadásoknak. Mindenki el van adósodva, és mindenki tisztában van vele, hogy ez az adósság a büdös életben nem lesz kifizetve.

baldoc 2013.11.10. 18:25:35

@♔batyu♔: Ma minden gazdasági adat rosszabb , mint 2008 őszén , amikor felvettük az IMF hitelt!Hazugság az akkori államcsődveszélyről beszélni !

ob.szerver 2013.11.10. 18:30:42

@baldoc:

Unortodoxia semeddig. De mivel éppen túl vagyunk a 29-es óta a legnagyobb gazdasági világválságon, jöhet néhány nyugalmasabb évtized.

Moin Moin 2013.11.10. 18:32:12

@explanatus: Mi ebben a jó?:-)
(Már ha a dolog eredményességét tekintjük.)

Moin Moin 2013.11.10. 18:34:45

@♔batyu♔:

Nem: Bajnaiék az államcsődöt azzal kerülték el, hogy visszavágták a korábbi, fedezetlen költekezést - ez adott alapot ahhoz, hogy az IMF lásson olyan perspektívát a Bajnai-kormányban, hogy annak programját támogassák és finanszírozzák az országot.

egysmás 2013.11.10. 18:38:52

@ob.szerver: Államcsőd akkor van, ha az állam nem teljesíti a szerződésben vállalt dolgait.
Pl. az is államcsőd, ha nekiáll újratárgyalni a felvett hitelei után fizetendő pénzről.
Ennek se ahhoz nincs köze, hogy mennyi a GDP, se ahhoz, hogy mennyi az államadósság.

Valóraváltógép 2013.11.10. 18:40:53

@baldoc: Alig valamivel rosszabb, egy válság után. Mi ez, ha nem eredmény?

almodhi 2013.11.10. 18:41:12

@ob.szerver:
"De mivel éppen túl vagyunk a 29-es óta a legnagyobb gazdasági világválságon, jöhet néhány nyugalmasabb évtized."

Ja, ahogy 1929 után...
:-)

ob.szerver 2013.11.10. 18:41:48

@stim:

"a mostani kormány is jól csinálja mert már az Európai Únió is kénytelen elismerni"

Kénytelen elismerni. Hát persze. Fogcsikorgatva, hogy még a fogzománcuk is lepattogzik. Az elmúlt hét óta ez az új mantra, a kötelezően, álmotokból felébredve felmondandó lecke.

(Erről jut eszembe: tegnap a Debrecen meccs szünetében megkérdezték az alpolgármestert, Mr 20% helyettesét, aki nem tudom mi a faszt keresett ott, hogy milyennek látta az első félidőt. Azt válaszolta, hogy a csapat nem TELJESÍTETT jól. Hiába na, ha már az utolsó önálló gondolatot is kimosták az agyából.)

Az meg egyáltalán ne zavarjon, hogy senki nem ismer el semmit, legfeljebb az ország sötét kilátásait és a folyamatos leszakadását a régiós vetélytársaitól.

panelburzsuj 2013.11.10. 18:43:59

@stim:
"A rendszerváltáskor hirtelen nyugdíba mentek a munkásőrök tízezrei akiket nekünk kell eltartanunk."

Pedig a rendszerváltás előtt két évvel még gyakorlatozgattak, sőt olyan pimasz hóúzásokazót is megcsináltak velük, hogy az a egyetem parkolójában alakiztatták őket. Meg némi kocogás szakaszban az épületek körül...

Gyűlt is az ifjúság megbámulni őket - köztük azt a frissen kinevezett tanszékvezetőt, aki aztán még húsz évig viselte ezt a beosztást, persze az idők során ideológialag roppant hajlékony, ám mégis teherbíró népnemzeti/européer gerincet fejlesztve magamagának.

(Megjegyzés: érdekes élmény lehet olyan tömény és szilárd butaságban élni, mint amiből itt introspektíve hírt adtál.)

midnight coder 2013.11.10. 18:46:06

@ob.szerver: Vagyunk egy fenét. Átmeneti nyugi van, de bármelyik pillanatban jöhet a következő válság. Az egész rendszer egy időzített bomba.

baldoc 2013.11.10. 18:46:27

@ob.szerver: Jöhet néhány nyugalmasabb évtized.
A fejlett gazdaságok GDP arányos hitelei ,most 30%-kal nagyobbak,mint 2007.-ben , ez főleg igaz Ázsiára .

OkoskaTo:rp 2013.11.10. 18:47:37

És akkor Orbán, a fenti posztot elolvasva megrettent, beizzította svájci bankszámláit, és Simicskával az első menetrend szerinti géppel Azerbajdzsánba emigrált.

drzsivago 2013.11.10. 18:48:28

@Valóraváltógép: Te jelentettél fel, Csetneki? Mert, hogy '42-ben te jelentettél föl, az világos, mint egy pofon.

midnight coder 2013.11.10. 18:50:37

@ob.szerver: A leszakadás valójában úgy 2001 körül kezdődött, amikor az MSZP elindította a demagógiaversenyt, amit meg is nyert 2002-ben. Ma leszakadásról beszélni elég vicces.

drzsivago 2013.11.10. 18:50:57

@OkoskaTo:rp: Virág elvtárs: Nem baj! Nem baj. Visszasírnak még maguk engem!
Pelikán: Hát erre azért nem mernék megesküdni.

drzsivago 2013.11.10. 18:53:46

@midnight coder: "az MSZP elindította a demagógiaversenyt"
Amit utcahosszal a FIDESZ nyert...

ob.szerver 2013.11.10. 18:59:03

@midnight coder:

"A leszakadás valójában úgy 2001 körül kezdődött"

Ez igaz. Szerintem csak felvette a demagógia kesztyűt, ami a belső kereslet felpörgetésével, a költségvetésbe évekre-évtizedekre bebetonozott fedezetlen kiadásokkal kezdődött, de ez ma már mindegy is.

A lényeg, hogy az emútháromésfélben a helyzet tovább romlott

444.hu/2013/11/09/magyarorszag-sokkal-rosszabbul-teljesitett-az-elmult-negy-evben-mint-barki-a-kornyeken/

és ha maradnak, a következő négyésfélben tovább fog romlani.

drzsivago 2013.11.10. 19:00:53

@ob.szerver: Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Valóraváltógép 2013.11.10. 19:03:03

@ob.szerver: Igen neves gazdasági szakfórumnak tűnik. Különösen a Donald kacsás, és a bugyileszedős részek.

drzsivago 2013.11.10. 19:05:57

@Valóraváltógép: Dániel Zoltán: Milyen a hangulat tifelétek?
Pelikán: Hááááát...
Dániel Zoltán: Azt olvastam kitűnő.
Pelikán: Hol olvastad?
Dániel Zoltán: A hangulatjelentésben.
Pelikán: Akkor biztos kitűnő.

midnight coder 2013.11.10. 19:13:50

@drzsivago: Nem. Amit utcahosszal az MSZP nyert. Tudod: osszuk meg a kiváló makrogazdasági eredményeket a kisemberekkel is. Majd ebből a jóléti rendszerváltás programja, amivel 2002-ben nyertek is. Gondolom, te is emlékszel 2002-ben a plakátokra a felül öltönyben alul gatyában buszmegállóban álló polgárokkal. Nyertek is. És sikerült is nekik leváltani a jólétet.

drzsivago 2013.11.10. 19:18:28

@midnight coder: Igen így volt.Meg persze sok minden más is
Aztán jött a "rosszabbul élünk, mint négy éve"

Muhammad Balfas 2013.11.10. 19:21:47

A közelgő választási vereség biztos tudatában furcsa ötleteitek támadnak..
Jó nézni ezt a vergődést:)))
Gondolom a "konzervatív újrakezdés" az 5%-os Gordi vezetésével valósulna meg ,ugye?

Hidvégi Mihály 2013.11.10. 19:23:02

@endike: Endike, egyem a szíved, abban az egyben nincs igazad, hogy semmit nem tehetünk.

De igen, tehetünk. Neked is be kell majd lépni a PKP-be, sok hívet oda bevonzani, figyelni a működését, őrködni a demokratizmusa felett, győzelembe segíteni s az eddigi alávaló gazember fideszt. szocikat mind lapátra tenni. Légy polgár, sose tarts senki emberfiát magadnál értékesebbnek, ha valaki olyan gazemberséget igyekezne elkövetni, mint a mostani s előző politikai elit, azonnal akasztasd fel a főnöküket! Légy polgár, s minden megoldódik!

Lexa56 2013.11.10. 19:28:13

@Valóraváltógép: az ország nincs mögötte, csak egy agresszív kisebbség és ezen az sem változtat, hogy mások között még szűkebb kisebbségek állnak ...

toportyánzsóti 2013.11.10. 19:30:28

@♔batyu♔: Választási csalogányoknak felesleges demokratázni,cidázzad tovább az uzsorás láncszavaztató cigófajtabelijeid.

szandé 2013.11.10. 19:39:47

Aranyos, nem lettünk azért "világpolgárok" az elmúlt8 évben sem," hozzáadott érték helyett elvett érték volt itt, .. Ne aggódjatok, nem kell készülni a baloldalnak a kormányváltásra a közeli jövőben, pedig én mazoista vagyok és szeretem ha "fáj".

Pszt! 2013.11.10. 19:41:02

Lehet, hogy én nem értem ezt a posztot?
Van a Facebooknál újabb őrület, ezért lépjenek le a viktorék!
Ez aztán az indoklás!

Valóraváltógép 2013.11.10. 19:41:37

@Lexa56: Agresszívnek az ellenzék agresszív. A többieknek nincs rá sem oka, sem ideje. Valakinek el kell tartani titeket is, amíg el vagytok foglalva a nagy depikézéssel.

almodhi 2013.11.10. 19:44:19

@Pszt!: "Lehet, hogy én nem értem ezt a posztot?"

Előbb egyszerűbb szövegeken gyakorolj.
BTW van neked akváriumod?

smartdrive 2013.11.10. 19:44:33

@Valóraváltógép: "Agresszívnek az ellenzék agresszív."

lol, hát nyilván ők használnak nonstop, a legpitiánerebb ügyekben is háborús terminológiát. ja

Valóraváltógép 2013.11.10. 19:47:37

@smartdrive: Inkább valami folyamatos fröcsögőgörcsben szenvednek. És láthatóan szenvednek közben, szóval sajnálnivalóak. De szerintem úgy is fognak maradni.

smartdrive 2013.11.10. 19:49:17

@Valóraváltógép: tehát akkor ki az agresszív? írd csak le

drzsivago 2013.11.10. 19:50:14

@smartdrive: A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.

Lexa56 2013.11.10. 19:53:57

@Valóraváltógép: Kedves Végrehajtógép, hogy ezt a freudi elszólást használjam. Hogy ki tart el kit, abba most ne menjünk bele. Nem tudom, Te mennyit dolgozol, de én elég sokat.Ha az én generációm nekem dolgozott volna, lehet hogy nem lett volna mit ellopni a különböző garnitúráknak.

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:15:19

@smartdrive: "@J.László: "Nemrég olvastam - persze az indexen - egy cikket, amely szerint Magyarországon minden ötödik nőt veri a férje/hapsija. "

én azt nem értem, hogy miért csak ennyit"

Ez az egyik csütörtöki kommented. No mit gondolsz, ki az agresszív?

@Lexa56: Hány éves vagy?

midnight coder 2013.11.10. 20:18:43

@Pszt!: Nem érted te a magasabb összefüggéseket. A faszbúkot leváltja az újabb agyatlan baromság amivel a birkák kitehetik a világhálóra a privát titkaikat aztán sírhatnak ha netán visszaélnek vele. És eme emberiségnek oly hasznos világmegváltó dolgokat csupa olyan országban fejlesztették ki, ahol nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, és ettől szabadok és kreatívak arrafelé népek.

Persze az picit árnyalná a képet, hogy azért errefelé is születnek érdekes dolgok, mint Pl. Prezi, és hogy az átlag angol vagy amcsi polgár semmivel sem okosabb mint az átlag magyar, sőt, de hiba lenne összezavarni a jóelvtársakat mindenféle tényekkel.

ember100 2013.11.10. 20:18:57

@liebend:
Helló !

Az lehet hogy nincs a kezemben a gazdasági csodafegyver , de az egyetemi lakótársak , mutyik mind mind elvisznek egy csomó lóvét ami a szegényebb emberek zsebéből hiányzik !

egysmás 2013.11.10. 20:21:57

@♔batyu♔: Tehát szimpla hatalomtechnikáról van szó, az ország érdeke teljesen mellékes.

ob.szerver 2013.11.10. 20:29:25

@midnight coder:

"Ha nem maradnak akkor is."

Nem feltétlenül. A szoclib képes az önreflexióra, ha már nagy a gáz. Csak előhúzták a kalapból Bokrost és Oszkót, valamint - felkészülnek: gágogók - Bajnait.

A jelenlegi rezsimben erre sem a képesség sem a szándék nincs meg. Ahogy Chikán is mondta, a gazdaság sikeressége számukra nem prioritás. Így van ez, ha egyszer másfajta prioritások viszik el az időt és az energiát.

Blogger Géza 2013.11.10. 20:32:15

@ob.szerver: Ahogy a posztra alkalmasabbnak tűnő Varga váltotta Matolcsyt is a kvázi-pénzügyminiszteri poszton. Mind szakmailag, mind politikailag helyes lépés volt szerintem.

panelburzsuj 2013.11.10. 20:33:54

@midnight coder:
Én valamiért abban a tévhitben voltam, hogy Facebook, meg azt leváltó mutánsok is arról szólnak, hogy lehet pénzt gyűjtögetni más úton is, mint politikai erőszakkal, vagy ezen erőszakpolitikusok seggének nyalásával.

Blogger Géza 2013.11.10. 20:34:27

@Pszt!: Pedig ez teljesen világos. Akármi történik a világon, az a tanulság belőle, hogy tűnjön el a Fidesz (amit ő soha a büdös életben le nem győz), vigye magával a teljes mostani ellenzéket, és akkor megnyílik előtte az út, és ő lesz az uralkodó párt vezetője. :)

Blogger Géza 2013.11.10. 20:38:05

@panelburzsuj: Persze, sokkal jobb, ha valaki önként adja át érzékeny adatait egy szervezetnek, amelyik aztán gátlástalanul (szinte) azt csinál vele, amit akar. :)

Lexa56 2013.11.10. 20:42:34

@Valóraváltógép: még nem nyugdíjas, de már túl a középkorún

ob.szerver 2013.11.10. 20:43:00

@Blogger Géza:

Kétségkívül Varga kompetensebb mint Debil Gyuri, de ezt a kutyámról is el lehet mondani. A baj csak az, hogy MNB elnökként - bankot korábban csak a tv-ben látó alelnökeivel együtt - ott több kárt tud okozni, mint gazdasági miniszterként.

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:45:39

@Lexa56: Akkor ötven körül lehetsz... az nem vészes még. Próbálj valamit találni, amiben kibontakozhatsz. Csináld meg, amire mindig vágytál, akármit.

Nyilas 2013.11.10. 20:53:23

Olvasom a kommenteket,akik írnak egy idő után nem a cikk tartalmával foglalkoznak hanem egymással,ez az egyik a másik pedig -nem hiszem hogy akik 2010-ben rájuk szavaztak,ők ezt várták tőlük.Persze nagyon sok vidéki ember főleg akiknek csak a közszolgálati tv-műsor van simán elhiszi azt amit szinte agymosásként ömlesztenek.Itt lehet beszélni a rezsi csökkentésről,a különböző kedvezményekről nem sorolnám,de ami a költségvetést érinti arról igen mert azt józan paraszti ésszel is fel lehet fogni,ha valahol nem folyik be annyi ami be van tervezve,vagy túlköltekezik a kormány azt valahogy másképp BE KELL SZEDNI,na azt viszont sokan nem értik,lehet hogy nem az ő hibájuk.A legnagyobb sz.....s a 16% szja ,de
ez pont olyan mint a rezsicsökkentés,mert ez is csak azoknak jó akik egy bizonyos összeg felett keresnek,de ide tartozik a trafik ügy ,a föld, és még lehetne sorolni hosszan...de-de a kis embert ezek a dolgok nem érdeklik mondom főleg vidéken ,mert elvan az ő saját kis világában,az a lényeg hogy a
hozzák a számlákat és rajta hogy a kormány mennyit hagyott a zsebünkben,közben nem veszi észre hogy a hús,a kenyér,a zöldség félék meg egyáltalán mindennek mennyivel növekedett az ára és meg kell nyugtatnom mindenkit hogy ez sajnos a rossz gazdaság politikának meg az örökös szabadság harcnak az eredménye....Ámen

Blogger Géza 2013.11.10. 20:54:17

@ob.szerver: Még szerencse, hogy elég nagy egyetértés mutatkozik abban, hogy sokkal helyesebben jár el, mint az előző vezetés... A növekedési hitelprogramjától +1% pótlólagos növekedést várnak elemzők.

Hidvégi Mihály 2013.11.10. 21:11:18

@Blogger Géza: apád faszát, Gejza, nincs semmiféle egyetértés abban, hogy helyesebben járna el. A szocik is a közrosszat szolgálták, gazember lusta disznók voltak, saját hasznukat nézték, meg hogy majd csak lesz valahogy, Orbán rendszere dettó ugyanaz, csak sokkal keményebben lop, a lényeg, hogy szerencsétlen hazán k egyre szegényebb, egyre esendőbb, lassú agóniába került hála gyurcsányak és orbánnak, úgy hogy kispofám ne helyeselj te.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.11.10. 21:22:22

"Persze nagyon sok vidéki ember főleg akiknek csak a közszolgálati tv-műsor van"
Hol nem lehet fogni az RTL és a TV2 csatornákat, ahol jön a közszolgálati?

Valóraváltógép 2013.11.10. 21:30:21

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: Vidéken lovasszekérrel járnak, földet művelnek, és mindenki egyébként is hülye. Nem tudtad?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.11.10. 21:46:28

@Valóraváltógép:

"mindenki egyébként is hülye"

Így képesek irányíthatatlanok maradni. Ha megjönne az eszük, akkor anarchistává kellene válniuk hogy elkerülhessék az irányíthatóságot.

“A sane person to an insane society must appear insane.”

―- Kurt Vonnegut, Welcome to the Monkey House

Lexa56 2013.11.10. 21:47:33

@Valóraváltógép: maradjunk annyiban, hogy közelebb a hatvanhoz - ezért nincs már hova menni, meg azért, mert az embernek a családja felé is vannak alapvető kötelezettségei. Amíg úgymond kommunizmus volt, azt hittem, a külföldi elnyomás a legdöntőbb negatív faktor a kibontakozás szempontjából. Most már tudom, hogy saját népünk jellemvonásai legalább annyi halmazati hátrányt jelentenek, különösen ha önérdekből még erősítik is őket. Ezért most már inkább lakóhelyet, mint otthont jelent számomra az ország. Helyet, ahol élnem, halnom kell, de ahol nem érzem otthon magam. Az otthonlét melegét megtartom olyan kisebb közösségek számára, amelyekkel a szellem, a gondolkodás rokonsága köt össze. Célok? nagy céljaim sosem voltak, nekem elég volt, ha a családommal lehettem és ha olyasmivel foglalkozhattam, ami érdekelt. Ez most is megvan és talán még meg is lesz egy darabig. Hogy is írta Arany? Egy kis független nyugalmat, melyben a dal megfoganhat - kértem kérve, s ő halasztá évről évre ... Akitől én tanulnék, az azt mondta, hogy az én országom nem e világból való, hát az enyém sem. De azért mégis itt élünk, tehát nem tudunk nem szembenézni azzal a sok nyomorult erőszakkal, hazugsággal, kétszínűséggel és képmutatással, amit a világ és annak vezetői kínálnak.

Valóraváltógép 2013.11.10. 21:51:46

@Lexa56: Akkor találj ki célokat. A család jó dolog, de egy idő után meglesz a saját életük.
A világban meg próbáld meg megtalálni a bölcsességet. Ott lesz az.

Hidvégi Mihály 2013.11.10. 21:56:59

@Lexa56: Ne légy ilyen elkeseredett. Egyidősek vagyunk, de sosem tudnék belenyugodni, hogy hazánkat semmiházi kölkök kisajátítsák, elorozzák a gyerekeink jövőjét, tönkretegyék teljesen a nyelvünket, kultúránkat. Nem, soha nem engedhetjük, ezért leszek tagja ennek a pártnak s ezért fogok mindent megtenni, hogy nyerjen s ha nyerünk, akkor pedig azt, hogy igazságos, élhető, gazdag ország legyen.

Vesszen Orbán, vesszen Gyurcsány, takarodjanak, de örökre!

Lexa56 2013.11.10. 22:08:48

@Hidvégi Mihály: keserűségről nincsen szó, csak illúzióhiányról. Hogy is mondja a bölcs mondás: "bejövünk a világba haj, fogak és illúziók nélkül és elmegyünk a világból haj, fogak és illúziók nélkül". Hát fogaim még vannak, hajam egyre kevesebb, de illúzióm talán még annyi sem. Egyre kevesebbet várok az emberektől, ezért kevesebbet is csalódom bennük. Éppen azért hat meg minden igazi szeretet, kedvesség, mert olyan ritka. De azért van. Mellesleg ez az alakuló párt nálam is elérte az ingerküszöböt, mert egyelőre úgy látom, itt kellene a legkevesebb kompromisszumot tennem a lelkiismeretemmel. Arra viszont sosem leszek hajlandó hogy "szellemi vezetőmnek" tekintsek egy megszállott hatalommániást ...

panelburzsuj 2013.11.10. 22:09:06

@Blogger Géza:
Naná.

A Facebook úgy állt ki a halpiacra, hogy ide nekem az érzékeny adatokat, hadd nőjek rajtuk nagyra!

Meg tudnád számolni, mennyi "social" próbálkozásból verekedte ki magát ez az egy, ami aztán a pocíciója birtokában persze már ugyanúgy a genyóvá válás szokott útjára lépett, mint a te rajongott gazdid?

egyetmondok 2013.11.10. 22:18:33

@stim:
Bocs,de nem értelek. Azt mondtad,hogy azért magasak nálunk az adók,mert versenyképtelenek,tudatlanok vagyunk. Most akkor miért is magasak ? Mert a franciáknál a közmű cégek 85%-a állami tulajdonban van ?
---
A New Deal tényleg fantasztikus volt. Akkor az USA kormánya fele annyi pénzt költhetett,mint most Orbán Viktor kormánya. No,költsön Orbán is csak annyit,mint akkor zs USA kormánya,és én leszek az első,aki az orbáni New Deal ünneplője lesz. ha ott sikerült,itt miért ne sikerülne ?

nincs1itt 2013.11.10. 22:29:15

@♔batyu♔: Na drága batyu, akkor lécci, lécci és legyél már olyan bátyám, alább idézem amit írtál, ebből melyik az "értékteremtés", mert fontos dolgokat sorolsz fel, csak egyetlen, de igen lényeges apróságot felejtetek el, de állandóan, fidióták: termelés, érték előállítás, értékesítés
ez a szentháromság a gazdaságban.
Az általad leírtak, nem "maguktól" alakulnak...
"1. Államháztartás, államadósság, GDP alakulása.
2. Mennyire szolgálja ki törvénykezésével a közakaratot és milyen gyorsan reagál. (közbiztonság, megélhetés, kereskedelem, stb.)
3. Mennyire tartja fontosnak a nemzeti érdekeket és értékeket."
Semmit nem tudtok egy innovatív, értékteremtő gazdaság felépítéséről, működtetéséről. Az nem stadionokból, meg rezsi harcból áll, különösen nem köz-"munkából".
Tudod, O.V. és kicsi csapata, nem ismeri a pénz fogalmát sem, de nem fárasztalak a munkátlanságukkal, mert gondolom, abban egyetértünk, hogy a "piacon" a fijjúg, nem nagyon tudnának megélni...
Szóval, havonta növekszik Mo.-ot elhagyók száma, sokak, a legtöbbjük, nem is akar visszatérni. Eredmény? Az! Maradt az olyan agyhalott mint, te is, aki majd elmegy szavazni újra és újra!

nincs1itt 2013.11.10. 22:32:49

@Hidvégi Mihály: Drága Mihály! Értékelem a forradalmi hevületet, a honfiúi lelkesedést, de usque 20-25 évet sikerült késni.
Mo. 300-500 éves lemaradását nem lehet 20 év alatt ledolgozni.. Az az ország elveszett, legfőképpen a lakói miatt, a politikusok csak a tükrei a lakosságnak...

nincs1itt 2013.11.10. 22:47:25

@Blogger Géza: Akkor elismered, hogy Matolcsy egy balfax?? Varga meg legfeljebb alkalmasabbnak "tűnik"?! Kvázi-pénzügyminiszteri poszt?? Az milyen? Akkor ki a nem kvázi? Matolcsy egy debil, de erről már ő maga meggyőzött mindenkit, még téged is.

gerdo 2013.11.11. 05:02:09

@nincs_itt: A forradalmi hevuletrol: nem gyurcsany nyugdijasai, se nem Orban agymosottjai a hibasak a mai allapotokert. Azok mindig minden orszagban ott vannak. Ezert mi vagyunk a felelosek, akik ertettuk, lattuk, hogy mi folyik, de nem emeltuk fel a hangunkat, nem orditottunk, ha kellett.

gerdo 2013.11.11. 05:04:46

@nincs_itt: erre gondolj, amikor azzal nyugtatod magad, hogy az orszag elveszett, mert a lakoi ezek meg azok es te tehetetlen vagy.

Dinkainka 2013.11.11. 06:04:14

@kovi1970: Kár vele foglalkozni, őt ezért fizetik. Jobb, ha üvegkutyának tekinted, és átnézel rajta. Ha kitör majd a balhé, az ilyeneket állítják először a Bíróság elé (a falhoz:-)))).

Dinkainka 2013.11.11. 06:12:22

Magyarország előtt ott a szép jövő, van élő példa előttünk a Kazah Köztársaság.
Ott is épülnek a stadionok, csak ők előbb léptek erre az útra. Ők jobban teljesítenek.
És valljuk be, az ő miniszterelnökük magasabb, mint Orbán Viktor.
Ők aranyból csináltak szobrot, mi hungarocellből.

Blogger Géza 2013.11.11. 06:55:42

@nincs_itt: Olyan, hogy valójában ma nincs Magyarországon pénzügyminiszter, csak gazdasági miniszter. Matolcsy pedig elég jó jegybankelnök, balfasznak semmiképpen nem mondanám.

panelburzsuj 2013.11.11. 07:55:54

@Blogger Géza:
"balfasznak semmiképpen nem mondanám"

Bloggergéza képiben én sem kockáztatnám a sajtomat efféle kihágásokkal.

De bloggergézáknak hagyma meg krumpli se dukál - éljenek a gazdijukból kicsorgó nedveken.

gipsz.jakab 2013.11.11. 08:18:37

Rózsaszín Pitbull - Halál az összes politikusra

"Halál az összes politikusra...
Ez egy utópia...
Amíg ember él a Földön, mindig lesz olyan semmihez sem értő ingyenélő,

aki ezt a pályát választja...
Azért mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen békés lenne egy

politikusok nélküli világ...

Jelcin beszív egy hektó lőrét,
Clinton kúrja a titkárnőjét.
A képviselőnek szükséglakás,
Gyönyörű világ ez nem is vitás!
Szép emlékmű, Antall - kormány,
A horvátoknál fegyverbotrány.
Lángokban már a héthatár,
Csak egyszer legyen vége már!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk!

Jelcin beszív egy hektó lőrét,
Clinton kúrja a titkárnőjét.
A képviselőnek szükséglakás,
Gyönyörű világ ez nem is vitás!
Szép emlékmű, Antall - kormány,
A horvátoknál fegyverbotrány.
Lángokban már a héthatár,
Csak egyszer legyen vége már!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk!

Jelcin beszív egy hektó lőrét,
Clinton kúrja a titkárnőjét.
A képviselőnek szükséglakás,
Gyönyörű világ ez nem is vitás!
Szép emlékmű, Antall - kormány,
A horvátoknál fegyverbotrány.
Lángokban már a héthatár,
Csak egyszer legyen vége már!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk! "

www.youtube.com/watch?v=4lDbEaH5Ecc

Hidvégi Mihály 2013.11.11. 10:59:40

@nincs_itt:

Nem tudom melyik nagy amerikai elnökkel esett meg. Azzal, amelyik alatt a Fehér Ház felépült.

Elkészült az épület s mondja az elnök a kertészének: Szép lett az épület, ugye, George? Csak tudja mi hiányzik? Az a nagy tölgyfa, ami tudja, az otthoni házunk mellett van.
- De uram, az a fa legalább 300 éves!
- Igen, George? Akkor még ma ültesse el.

Sosem késő. Amit ma ültetünk el, egyszer terebélyes nagy fa lesz. Ma kell megtenni a ma feladatát.

panelburzsuj 2013.11.11. 11:12:51

@Hidvégi Mihály:
Te ezeket a dohos dumákat tekinted konzervativizmusnak?

BKrisz 2013.11.11. 11:15:50

@Blogger Géza:
Arra a Prezire gondolsz, ami már rég San Franciscoban működik? Arra, amelyet kezdetben a Telekom finanszírozott, majd egy külföldi kockázati tőkebefektető?
Az valóban egy sikertörténet... az alapítók szemszögéből, de koránt sem a hazai gazdasági környezet szempontjából.
Több kérdés is felmerül ezzel az előcibált történettel kapcsolatban. Pl. mikor fog a közeljövőben a Telekom újra hasonló innoviációkba fektetni hazánkban, mikor az "extraprofitját" - ami egy számomra teljességgel értelmezhetetlen fogalom -, elvonták tőle. (Ezen mezsgyén maradva, ha a dolgok másként alakultak volna mi lett volna az akadálya, hogy a fenti prezi.com "extraprofitja" is elvonásra kerüljön?)
Másodsorban miért kellett a prezi.com-nak "elhagyni az országot"? A hasonló kezdeményezéseknek miért csak a Jeremie nevű EU-s alap az egyetlen szűkös lehetősége itthon? És akkor még bele sem mentünk az olyan dolgokba, mint hogy ha el is tud indulni egy cég, miért van fenntarthatatlanságra predesztinálva az élőmunka fojtogató agyonadóztatásával?

Blogger Géza 2013.11.11. 11:45:15

@BKrisz: Hálistennek az utóbbi időben elég rendesen csökkent az SZJA-csökkentés miatt az élőmunkát terhelő adóteher. Magyarország amúgy rekorder kockázati tőke ügyében:

"Magyarország GDP-arányosan az első abban a rangsorban, amely a cégekbe érkező kockázati tőkebefektetések nagysága szerint rendezi az országokat - írta a Portfolió. Az összes befektetett tőke nagyságát tekintve pedig harmadik az ország."

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130517-szereti-a-magyar-cegeket-a-kockazati-toke.html

BKrisz 2013.11.11. 12:12:12

@liebend:
Szokatlan, hogy értelmes érveket is lehet olvasni, amikkel egyet is lehet érteni vmilyen szinten, DE... a legnagyobb probléma, hogy nincs olyan felismerhető koncepció, intézkedéscsomag, törekvés, tendencia, ami az általad vázolt "szükségszerűen átmeneti időszakon" túlmutasson. Nyilván nem a közmunka-program fogja megoldani mondjuk a legrosszabb állapotban lévő kelet-Mo. munkaügyi problémáit, de sajnálatos módon a realitás talaján maradva nem is egy odaköltöztetett üzleti, pénzügyi vagy szolgáltatási központ, rövidtávon első lépésként sokkal inkább mondjuk pár jónéhány-ezer főt foglalkoztató ipari központ, gyár, stb.
Arra azt hiszem nem kell kitérni, hogy a magyar illetőségű ilyesmik miért képtelenek ekkora beruházásokra, miért nem fordul meg mégcsak a fejükben sem ez a tőke- és forráshiány, vmint versenyképtelenség miatt.
Tehát maradnak a külföldi befektetők. De őket mi csábítaná ide? Lehet, hogy olcsó a magyar munkaerő, de szakképzetlen is, vmint a fent is említett elképesztő nagyságú élőmunkáró rakódó adóteher jelentősen ront még ezen az "előnyön" is. Ráadásul helyben nekik sincs forrás, ahogy azt jól tudjuk a bankok agyonadóztatása és "extraprofit" elvétele kapcsán. Ezen felül a jogi környezet finoman szólva is instabil és nem túl bizalomgerjesztő a fenti dolog tükrében, ami egy 5-10 évet igénylő ekkora beruházás esetében nem túl sok jóval kecsegtet. Csak a társasági adón mertek engedni, ami duplanulla, nem tétel a költségvetésben és a társaságok számára sem, mert vagy nincs, vagy elkerülhető.
Szóval mi az ami a problémák kigyomlálása felé mutat és nem azok növelésére?
Lenne rá megoldás középtávon, csak fordítva ülünk a lovon, egyszerűen csak a rossz korban próbálkoznak a rossz megoldásokkal.

BKrisz 2013.11.11. 12:26:54

@Blogger Géza:
Ez alapján egyértelmű, hogy nem értesz hozzá.
A cégek élőmunka utáni adóterhei növekedtek az elmúlt években. A dolgozók bruttó béréből levont SZJA csökkent, ami a cégeknek semmit nem jelentett. Ez ütött úgy 400 mrd-os lyukat anno a költségvetésen, ezért kellettek a különadók és egyéb adóemelések és ez állította kényszerpályára a gazdaságunkat.

Az EU-s kockázati tőkebefektetések külföldi alapokat tömörítenek. Elviszik a magyar cégek bizonyos tulajdonjogát, meg általában magukat a cégeket is kitelepítik magukhoz. Megint kérdezem: Ez miért sikersztori a magyar kormány szempontjából?

Blogger Géza 2013.11.11. 13:13:15

@BKrisz: Egyértelmű, hogy te nem értesz hozzá. :) A nettó munkabér és az összes bérköltség közötti adóéket szokták munkabérre rakódó teherként kezelni. S ez bizony jelentősen csökkent.

Amúgy elég sok járulékkedvezmény is életbe lépett, amelyek ezt tovább csökkentették. (elvárt béremeléses, fiatalok, idősek, kismamák stb.).

BKrisz 2013.11.11. 13:45:46

@Blogger Géza:
Veszélyes elegy, mikor a tájékozatlanság túlzott magabiztossággal találkozik. Megpróbálom eloszlatni a ködöt anélkül, hogy belefetrengenék ebbe.

Szó sem volt adóékről, azt ne keverd ide, a munkáltató terheiről beszéltem, és te is arról próbáltál, mivel arra reagáltál. Az SZJA változás következtében a dolgozóknak járó bruttó bér összetételének aránya elmozdult, ezért vihetsz haza több nettó fizetést te is és ezért van sokkal kevesebb SZJA bevétel. A bruttó bér után a cégek által fizetendő adóterhek az elmúlt években növekedtek, ezzel még tovább terhelve, sajtolva a vállalkozásokat.

panelburzsuj 2013.11.11. 14:13:23

@BKrisz:
Gejza úgy véli, ha egy átlagmagyar átlagmunkavállalót tokostul-vonóstul 3,8 százalékkal olcsóbb akciós áron kínálunk, akkor előre megnyertük a "világ befektetői, ide gyűjjetek!" rodeót.

panelburzsuj 2013.11.11. 14:19:42

@Blogger Géza:
"Blogger Géza 1 bejegyzést írt és 10105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Ó, bakker, emilt nekem, és még meg is sütjük a jubileumi közkrumplidat!

egyetmondok 2013.11.11. 14:22:32

@BKrisz:
Még az adóékkel is gond van,ezt is nyugodtan ki lehet jelentenünk:

m.napi.hu/ado/ilyen_adovaltozasokat_javasol_az_eu.556623.html

A Fidesz egyik (de csak egyik!) legnyilvánvalóbb hazudozása folyik általában az adókról,nem kell csodálkozni,ha közülük bárki nyíltan arról büszkélkedik,hogy milyen jó irányba tart az ország....ja,növekvő állami adókoncentrációval,újraelosztással.

De az adók egyre csak mennek lefele,harsogják reggeltől-estig,s ha el is ismernék olykor,hogy nem,mégse,rögtön vágják,hogy de fizetni kell a nemzetellenes komcsik adósságát,és egyébként is,mindjárt majd mennek lefele is az adók...

I_Isti 2013.11.11. 15:02:17

@BKrisz: BGéza hivatásos, nem azért írogat, hogy bármi igazságot is mondjon.
Természetesen aki nem abszolút hülye, az beírja böngészőjébe például, hogy www.nettober.com/index.php?p=berkalk20140101,
és láss csodát, kiderül, hogy egy szaros bruttó 100ezer forintos fizetés a munkáltatónak 128500 forintjába kerül, és szerencsétlen dolgozó, ha nincs legalább 3 gyereke, akkor kézhez kap belőle 65500 Ft-ot. Ami azt jelenti, hogy a vállalkozás bérköltségének a felét lenyúlja a zállam.

marko11 2013.11.11. 17:15:29

Az (egyébként tudós Szerző) nem először bizonyítja, hogy van egy, a létező kapitalizmustól teljesen független világképe.

Ugyanis az emberi szellembe vetett végtelen hit, vevő- és felhasználócentrikusság stb. , ami még a korai kapitalizmust jellemezte, a mai kapitalizmust, az óriásra nőtt cégeket, ill. alkalmazottaikat már NEM jellemzi.
A kapitalista óriásvállalat emberképe már alig különbözik a szocialista nagyvállalatétól.
Minden nagy-rendszer, nagyüzem stb. az alkalmazkodóknak (és NEM az újítóknak!) kedvez.

egyetmondok 2013.11.11. 17:25:51

@marko11:
Ezzel vitáznék. Ha egy akármekkorára is nőtt gigavállalat ma lemond az újítókról,a nagyon is kreatív üzletmenetről,annak meg vannak számlálva a napjai.
Az autógyártástól a hightech iparon át a szolgáltatásokig,nem kreatív,de sikeres multi nincsen is. Legfeljebb ideig óráig lehetséges azzal a piacon maradni,hogy pl. a német bérek helyett a magyart adják az összeszereléskor,de no way a túlélésre,ha maga a cég nem újító,folytonosan újító.

marko11 2013.11.11. 17:44:24

@egyetmondok: Nekem az újmódi újítókról az újabban, egy-két év alatt tönkre menő "tartós" fogyasztási cikkek jutnak eszembe.

egyetmondok 2013.11.11. 17:59:20

@marko11:
Nálunk a hűtő,mosogató-,és mosógép elmúlt tíz éves...de,valóban,nehezen lehetne azzal vitázni,amit mondasz. Mintha ez a fogyasztókat ma nem annyira érdekelné,úgy értem a termékek tartóssága,valóban egy húsz évvel ezelőtt gyártott Merci és tartósabbnak tűnik,mint egy pár éves.
A gyártók igazodnak a piaci elvárásokhoz,vagy a piac veszi tudomásul a gyártók eltrehanyosodását. Jó kérdés.
De ha holnap tönkremegy a hűtőnk,vagy a mosogatógép,komolyan, jelentkezek nálad...:-))

Blogger Géza 2013.11.11. 19:20:09

@BKrisz: Sajnos hazudsz. De minek, mikor mindenki látja? Ezt írtad:

"miért van fenntarthatatlanságra predesztinálva az élőmunka fojtogató agyonadóztatásával?"

És persze frászt növekedtek a munkáltatói terhek, előző hozzászólásomban írtam le, miért pont ennek az ellenkezője következett be. Gyengébbek kedvéért ismétlés: " elég sok járulékkedvezmény is életbe lépett, amelyek ezt tovább csökkentették. (elvárt béremeléses, fiatalok, idősek, kismamák stb.). "

Miért kell ennyire hülyét csinálni magadból?

Ennyi.

BKrisz 2013.11.11. 20:25:38

@Blogger Géza:
Ja hogy most jön az agresszivitás és hazugozás érvek helyett? Téged ezekszerint az olyan apróságok, mint a tények, nem nagyon zavarnak, ugye? Fejlessz némi vitakultúrát, ne keverd össze-vissza a fogalmakat, vmint legalább minimális mértékben tájékozódj arról, amiről vitázni próbálsz, mert ezt az ostoba arroganciát még olvasni is kellemetlen.

Blogger Géza 2013.11.11. 21:04:34

@BKrisz: Konkrét érvekekel és tényekkel eddig csak én jöttem, te ismételgeted a hazugságaidat. :)

BKrisz 2013.11.11. 22:33:21

@Blogger Géza:
Azt állítottad, hogy jelentősen csökkent az élőmunkára rakódó adóteher, meg belekeverted az SZJA-t és az adóéket, ami nettó hülyeség, meg kb. az alma és a körte összehasonlítása. Ezzel szemben az általad is említett elvárt béremelés növelte a terheket, amivel az adójóváírás kivezetésének hatását próbálta meg az állam a vállalatokra lőcsölni.

gerdo 2013.11.12. 03:40:08

@BKrisz: nem kene etetni a berbloggereket, semmi ertelme es csak teleszemetelik a posztokat.

borzimorzi 2013.11.26. 19:41:23

@marko11: Aha, peersze. Ezért lett garázscégből óriáscég a Microsoft és az Apple, a Nokia és a Samsung oly rövid időn belül. Hogyne, kérlek. Az újítás a kutyának se kell. Gondolom, te is kőtáblákra véséssel teszed örökéletűvé a mondandódat, és füstjelekkel beszélsz táv. :-))

Üdv:
b
süti beállítások módosítása