1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.05.16. 09:09 HaFr

Fidesz-legendárium

OV 1989-ben kiküldte az oroszokat, majd rövid ideig erőt gyűjtött: csuklóztatta a csuhásokat és székházat árult. 1993-ban Antall rátestált mindent. Attól kezdve a Fidesz mindig is konzervatív volt, különösen Deutsch és Széchenyi. 1998-ban új korszak kezdődött. Az antikommunisták Pozsgay és Szűrös vezetésével helyreállítottak a polgári értékeket, Kaya Ibrahimot száműzték, szőlő ügyben nem ők nyerték a legtöbbet. 2002-ben a haza végre hatalomra került, Medgyessy ellenzéki miniszterelnök. 2006-ban a baloldal elcsalta a választásokat (újabb megpróbáltatás), majd rárontott a nemzetére. 2008-tól a Fidesz készen áll a kormányzásra. 2010-ben két hét alatt rendet tesznek, kiosztanak néhány kokit és sallert, a világ legjobb gazdasági minisztere elfoglalja a székét, OV hazaküldi az IMF-et, és épül néhány modernkori cirkusz közpénzen. Megvédik a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. 2013-ban a magyar emberek kitartása meghozza a gyümölcsét: beindul a gazdasági növekedés, és csak megy, és csak megy, úgy hogy 2014-ben már mindenre fussa. Európa csaknem teljesen unorthodox. Már amennyire jót akar magának.

A zember megszokhatta, hogy a komcsik a saját világértelmezésük lágy ölén irtják az ellenséget, bizonyulnak utóbb demokratának, privatizálnak spontán, szőkítik az olajat, építik a viaduktokat, ahova nem kéne, alagutakat, ahova nem kéne, és szintén ez alapján töketlenek, amikor kormányozni kéne. Épp azért van, hogy nem szeretjük őket. És épp ezért várnánk mást, kvázi többet, a polgári-konzervatív-zemberi (PKZ) kormányoktól. Sajnos mára kiderült, a várakozás alaptalan. A PKZ kormányok -- ebben az országban legalábbis -- ugyanúgy szügyig állnak a vircsaftban, mint a kiköpött posztkomcsi kormányok, és nem mondhatnánk, hogy rosszabbul csinálják, sőt.Talán szervezettebben is lopnak, talán jobban tönkre is teszik a jogszabályi környezetüket (az erkölcsit nyilván nem: azt már előttük hazavágták az évszázadok), talán jobban bele is állnak az ügybe. De legfőképp jobban tudják -- amit utoljára a középkorú Kádár tudott --, hogy kell a magyar népet pacifikálni: egy csipetnyi félelemkeltéssel, egy csipetnyi arroganciával, egymás kijátszásával, hízelgéssel -- és egy alternatív világértelmezéssel.

A magyar él-hal az alternatív világértelmezésekért. Legfőképp azokért, amelyek a generális hunn, régi legenda részei, őt -- otthon alsógatyában paprikás krumplit főzve is -- hősök ivadékának, Árpád magzatjának, Orbán harcostársának ábrázolják, és ráadásul csak a TV-t kell kinyitnia ehhez, meg esetleg a Kossuth Rádiót. Győzött az unortodoxia, csökken a rezsink, Magyarország jobban teljesít, Európa elismer és kussol. Rejtély, anyám, pedig évek óta ugyanazt a paprikás krumplit főzöm. Van ebben az Orbán-gyerekben valami, és nem csak ecet.

Hír a Guardianből a bankválság legelején oltárit bukott Izlandról, nem fordítom, tessék végre megtanulni angolul: "Iceland suffered the worst banking crisis in history; all three of its biggest banks failed, its total debt jumped to 800% of GDP – far worse than what any European country faces today, relative to the size of its economy. And under pressure from public protests, its president put how to deal with the crisis to a vote. Some 93% of the population voted against paying for the bankers' recklessness with large cuts to their health and social-protection systems."

And what happened? Under Iceland's universal healthcare system, "no one lost access to care. In fact more money went into the system. ... By 2011, Iceland, which was previously ranked the happiest society in the world, was top of that list again." Neither Iceland nor any other country that "protected its people when they needed it most" did so at the cost of economic recovery. "It didn't break them to invest in programmes to help people get back to work, or to save people from homelessness. Iceland now is booming; unemployment fell back to below 5% and GDP growth is above 4% – far exceeding any of other European countries that suffered major recessions."

Szóval, ami a magyar success storyt illeti: rizsa az egész. Alternatív világegyetem. Egy szociális kompetenciák nélküli, erőforrásait ledózeroló, állama által gyarmatosított, megosztott társadalom tündérmeséje önmagának, önmagáról, amely elkezdődött valamikor Ferencjóska idején, átvezetett Horthyba, folytatódott Kádárral, most épp az Orbán-korszakát éli. Miközben valóban vannak tényleges eredmények más országokban, és ezek az eredmények kísértetiesen ugyanoda vezethetők vissza, mint bármely gazdasági sikertörténet (befektetés az emberekbe -- nem Nyergesbe és Simicskába --, egészségügybe, oktatásba, szociális kohézióba, állam átláthatósága és miniszterelnök láthatatlansága, jogbiztonság, emberi szabadság és kreativitás), nálunk rendületlenül, évtizedek óta csak a tündérmese szól, előbb csak a rádiókból, ma már a lapostévékből, a gőzölgő paprikás krumpli illata meg csak száll, csak száll... apáról fiúra, nagyanyáról unokára. Well come in Hungária, ahogy szeretjük. Ahogy az Egységes Párt, az MSZMP és a Fidesz legendáriumában áll.

Miért olyan unalmas itt minden?

(Most érkezett Merkeltől, elég súlyos!!!:

Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen, de az Európai Unióból való kizárást nem érdemes kilátásba helyezni, mert ha az megtörténik, akkor az unió közössége nem tud befolyást gyakorolni a magyarországi folyamatokra, mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

A WDR közszolgálati műsorszolgáltató társaság Európa Fórum című rendezvényén Angela Merkel hangsúlyozta: "nem kell rögtön a lovasságot küldeni".)

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr205302612

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 10:00:28

"OV 1989-ben kiküldte az oroszokat"

Nyilván nem ő küldte ki őket, de az tény, hogy nyilvánosan ő mondta ezt ki először. Volt is akkoriban e miatt felháborodás.

I_Isti 2013.05.16. 11:27:57

"Miért olyan unalmas itt minden?"

mer' elmúttnyóccév.

Röviden: a magyarok hisznek a mesékben, viszont nem hisznek a valóságban. Ez egy ilyen társaság.

Moin Moin 2013.05.16. 12:33:34

"A PKZ kormányok -- ebben az országban legalábbis -- ugyanúgy szügyig állnak a vircsaftban, mint a kiköpött posztkomcsi kormányok." - Ezek szerint Orbánéknak a fejük búbján van a szügyük?!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 12:40:17

@Moin Moin: Már megint mit adna a számba! Ők a bokájukon hordják.

toportyánzsóti 2013.05.16. 12:45:14

Máshol tudják a birkák hogy nyírják őket időről időre,nálunk inkább a kondérba vágynak.

Moin Moin 2013.05.16. 13:31:15

@HaFr:

Így is-úgy is torzszülöttek - irány velük a Taigetosz!

Tyreo 2013.05.16. 15:17:52

"2002-ben a nemzet végre hatalomra került, Medgyessy ellenzéki miniszterelnök. 2006-ban a baloldal elcsalta a választásokat"

őőő nem 98-ban került hatalomra a nemzet?
2002-ben a haza került ellenzékbe szerintem :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 15:19:18

@Tyreo: A haza nem lehet ellenzékben.

Tyreo 2013.05.16. 15:22:06

Maga a cikk nagyon jó.

Kogeza075 2013.05.16. 15:38:17

A leköszönő Mr. Wolf, az OTP ipari kéme?

Mr. Laszlo Wolf, a magyar OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Mr. Wolf az egykori szovjet és bolgár titkosszolgálat érdekében tevékenykedett hosszú évekig, amíg volt Szovjetunió, majd az után is.

1983-1991 között a Magyar Nemzeti Banknál teljesített szolgálatot. Közismert, hogy a kommunista államok nemzeti bankjaiban minden tisztségviselője tagja volt az ügynökhálózatnak.

1991-1993 között a Dresdner Bank magyarországi kirendeltségén dolgozik. A Dresdner Bank orosz kirendeltségét Matthias Warnig Stasi ügynök vezeti Arthur fedőnéven. Matthias Warnig jelenleg meglehetősen közel áll Vlagyimir Putyin elnökhöz. Az Északi Áramlat Társaság egyik vezetője. (A Déli Áramlat megépítésére most adott zöld utat Magyarország.)

A cocom listás informatikai termékekért a Szovjetunio olajjal és gázzal fizet a KGST tagállamoknak. A jövedelmező ipari kémkedésbe a bolgár és a magyar titkosszolgálat együttesen fog bele.

1993. Decemberében Mr. Wolf hirtelen állást vált, és az OTP Tresury igazgatója lesz. A finanszírozást Mr. Wolf biztosítja a bolgár-magyar kémkedési tervhez

1994 Áprilisában létrejön Franciaországban a Gigastorage Internatinal SA, mely merevlemezgyártással foglalkozik Belfortban, vezetője Bisszer Dimitrov, a bolgár titkoszolgálat tagja, pénzügyi támogatója Mr.Wolf.

1994-től Mr Wolf ismét állást változtat és az OTP a Kereskedelmi Banki Divízió vezérigazgató-helyettese lesz.

Sztojko Dimitrov a bolgár titkosszolgálat tábornoka, fia Bisser Dimitrov. Bisser 1986-tól az Organizacionna Technika vállalat vezérigazgatója, mely az IBM vállalat pénzügyi informatikát is ellátó termékeinek hamisítására szakosodott, ezért beférközött az IBM-partnerek közé. Elítélték Bulgáriában a CIA nyomására 1989-ben. Azonban Andrej Lukanov kommunista miniszterelnök közbenjárására szabadult ki, ezt követően lépett Franciaország területére, hogy ipari kémkedést támogasson.

A francia informatikai ipari kémkedés pénzügyi támogatása, a pénzszervezés Mr. Wolf feladata volt a háttérben. A Gigastorage Internatinal SA vállalat célja informatikai ipari kémkedés a francia titkosszolgálat szerint.

Mr Wolf az OTP Bank kereskedelmi-banki diviziója vezetőjeként a Hungarian Finance and Trade Corporation nevű new yorkban bejegyzett fedőcéggel lép be. Mr. Wolf 6 Millio frankot utal át a nemzetközi pénzügyi tranzakciós rendszeren. Mr. Wolf ezt is megoldotta, bár a HTF sokáig ellenállt. Az OTP informatikai vezetője Braun Péter, mindvégig részt vett támogatóként az ügyben. Braun Péter ezidőtájt Mr.Wolf beosztottja a bolgár titkosszolgálat állomány szerint, az egykori szovjet állományok szerint fordítva, Braun a felettese Wolfnak.Az adatok hiányosak ezen a ponton.

1996. Február 11-én Vasárnap délelőtt a francia titkosszolgálat leleplezi az ipari kémkedést és letartóztatja Bisszer Dimitrovot. Az amerikai és a francia titkosszolgálat kihallgatja.

1996. Március 14-ig fogvatartják, ám Mr.Wolf a HFT Ltd.-n keresztül 600.000 Frank óvadékot tesz le, így Bisser Dimitrov el tud menekülni a DIA és a franciák nagy bánatára. Mr.Wolf ezt is megoldotta.

Mr. Wolf ipari kémkedésben vett részt, ám módszerei közé tartoztak a hamis átutalások is, melyeknek Braun Péter volt a szakértője.

Az informatikai ipari kémkedési tervet Mr. Wolf támogatta pénzügyileg.

1996. október 6-án két lövéssel agyonlőtték Andrej Lukanov volt bolgár miniszterelnököt szófiai lakóháza előtt. Valójában nem Jurij Lenev követte el a gyilkosságot, hanem mások, ezt azonban Mr. Wolf is bizonyára tudhatja.

Sajtóban is megjelent a francia ipari kémkedés ügye (Gigastorage International Case). Wolf a kitört botrányt ráfogja Patkó Andrásra, a HFT vezetőjére, aki évekig védekezik a vádak alól. Amikor Wolf volt valójában Patkó felettese, mivel Mr. Wolf ült az OTP-ben, melynek csak egy kis piszkos leányvállalata volt a HFT.

Mr. Wolf ezt követően eltünteti a nyomokat.1997-ben az OTP Bank „eladja” a HFT-t. A bűnös mégis Patkó András lesz, akit 24 h alatt távolíttat el Mr. Wolf a cégtől és tesz nincstelenné.

Nem áll érdekünkben ezt az ügyet összefüggésbe hozni az OTP Bankkal, mivel ez beláthatatlan következményekkel járna. Mi csupán azt állítjuk, hogy Wolf Lászlónak sok köze van a francia Gigastorage SA vállalat körüli informatikai ipari kémkedési ügyhöz.

Ugyanakkor nem szeretnénk, hogy az amerikai befektetők minderről ne nyerjenek tájékoztatást, hiszen ez számukra befektetői kockázat, hogy egy ilyen gazdasági bűnöző az OTP vezérigazgató helyettese lehet jelenleg is és egyik részvényese. Mindezek az információk természetesen alapos ellenőrzést kívánnak, ám ahogy a mondás tartja nem minden részvényes jó üzlettárs,.

Nincs már hidegháború, de Mr. Wolf a mai napig részt vesz informatikai ipari kémkedésben, tagja a helyi kommunista pártnak, magáncége a Best Machinery Company (Tritonic) . Máig teszi a dolgát.

Mr. Wolf leváltása 2012. Decemberében merült fel először más amerikai befektetőkben, mivel összesen 644.640 darab OTP részvény tulajdonosa.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 16:21:12

"Az antikommunisták Pozsgay és Szűrös vezetésével helyreállítottak a polgári értékeket"

Szerintem sosem sem mondták ők magukat antikommunistáknak.

gomorra 2013.05.16. 17:17:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Maxval, maxval, próbálsz te gondúkodni, de nem megy ez neked.

sárkányfő 2013.05.16. 17:45:34

Legutóbb nagyon csúnyát mondtam egy posztodra (joggal), úgyhogy a tisztesség azt kívánja, azt is jelezzem, ha szerintem jót írsz: ez most jó lett.
Szokd meg a bűzt, ezt fogod szívni amíg ebben az országban élsz.

nusica 2013.05.16. 17:48:06

@sárkányfő: nagyon vacakul sikerült. Nem véletlen, hogy kinek nyerte el a tetszését...

nusica 2013.05.16. 17:50:45

És hogy miért is vacak ez a poszt?
Azért, mert a Fidesz, Pozsgay, Szűrös stb. demokratikus viszonyok között tipikusnak mondható silány kis képmutatásait megpróbálja súlyosabb bűnnek láttatni, mint amilyen a kommunizmus, a szocializmus és ezek mentegetése.

nusica 2013.05.16. 17:52:30

@I_Isti: fő, hogy ti olyan okossak vagytok, hogy még az ülepetekben is fely van.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 17:54:22

@sárkányfő: Szóval a te ajkadon kell keresni az igazságot, ezentúl még jobban figyelek :)

nusica 2013.05.16. 17:55:16

@HaFr: ??? Nem tudtad, hogy ő egy megmondóember, és az van, amit ő mond???

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 17:56:08

@nusica: Közelebbi vagy többszöri olvasást kívánok

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 17:56:43

@nusica: Ah, azt hittem, itt mindenki az, csak van aki bevallja, van aki, nem

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.16. 17:57:49

az első bekezdés valami zseniális, schmittelem is, és küldöm is el mindenkinek...

dr kíváncsivagyok 2013.05.16. 18:06:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Nyilván nem ő küldte ki őket, de az tény, hogy nyilvánosan ő mondta ezt ki először. Volt is akkoriban e miatt felháborodás. "

Ez egy hülyeség !
Már javában készülődtek...
( 56' - ban próbálta volna...)
...és nem volt felháborodás !

Szociknak vége 2013.05.16. 18:08:14

Hát, lehet hogy inkább mégis Orbánnak hiszek, nem a posztnak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 18:09:03

@MetroGoldwinMayer: Szóval meggyőztelek, és ez maradt...

dr kíváncsivagyok 2013.05.16. 18:09:47

@nusica: "a Fidesz, Pozsgay, Szűrös stb. demokratikus viszonyok között tipikusnak mondható silány kis képmutatásait megpróbálja súlyosabb bűnnek láttatni, mint amilyen a kommunizmus, a szocializmus "

Vannak akiknek az ilyen köpönyegforgatás hánytatóként hat....
Nem próbálja meg súlyosabb bűnnek láttatni,...mindenki eldöntheti milyen súlyos bűn egy életen át hazudozni a népnek...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 18:11:25

@dr kíváncsivagyok:

Volt felháborodás, emlékszem. Persze, hogy készülődtek, ők sem akartak maradni. Azonban mégis ment akkor a szöveg, hogy nem szabad az oroszokat sértegetni. A magyar népi legendárium tartós eleme mind a mai napig, hogy az MDF gonosz "oroszellenes" választási plakátjai ls hasonló színpadias szövehek miatt nem vásároltak az oroszok többet magyar konzerveket, s emiatt ment tönkre a magyar élelmiszeripar. Persze ebből egy szó sem igaz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 18:12:40

@dr kíváncsivagyok:

Szerintem Pozsgay nem köpönyegforgató cseppet sem. Mai nézetei nem sokban mások az akkori nézeteihez képest.

dr kíváncsivagyok 2013.05.16. 18:13:01

@nusica:

" fő, hogy ti olyan okossak vagytok, hogy még az ülepetekben is fely van. "

Helyesen :

Fő , hogy Ti olyan okosak vagytok , hogy még az ülepeteken is fej van .

Négy helyesírási hiba egy rövid mondatban...
Csak nem Schmitthez jársz korrepetálni ?

dr kíváncsivagyok 2013.05.16. 18:14:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
" hogy nem szabad az oroszokat sértegetni."

Senkit sem szabad sértegetni !
Egy népet, fajt , társadalmi csoportot sem !
( Az EU - t sem ! )
Ezt mondd meg Orvbánnak is !

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.16. 18:16:01

@toportyánzsóti: "Máshol tudják a birkák hogy nyírják őket időről időre,nálunk inkább a kondérba vágynak. "
A sok birka nem szavazza meg azt a szimpatikus embert amott az ollóval a kezében, aki egyszer már alaposan megnyírta őket. A sok bunkó... :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 18:24:31

@dr kíváncsivagyok:

Politikai álláspont kifejezése nem sértés.

Nem ismerem személyesen Orbánt.

sárkányfő 2013.05.16. 19:10:43

@HaFr: helyes :)

@nusica: a gazdádnak nem tetszik hogy kimondják róla az igazat? nahát...

Mr. Waszabi 2013.05.16. 19:36:35

Szépen összefoglaltad. Azonban nem ártott volna jelölni valami módon, hogy mik azok a "tények", amelyeket készpénznek veszel s mik azok, amelyek valóban tények. Gondolok itt arra, hogy pl. a meginduló gazdasági növekedést macskakörmök közt említeném, mivel hogy nettó hazugság. Mivel hogy még 2014-ben is az lesz. A GDP növekedését nem szabad összekeverni a gazdaság növekedésével, mivel ez erős csúsztatás. Ebből él a kormány is, nem mellesleg. A gazdaság növekedése egy mutató, a GDP meg egy másik. A GDP az állam+ gazdaság+lakosság foygasztási mutatója, amely normális piacgazdaság esetén megfelelő arányban tartalmaz mennyiségeket. Ha az állam növeli fogyasztását egy elfogyó gazdasági szektor és lakossági fogyasztás rovására, akkor a GDP nem változik. Itt van a nettó átbaszás. Államháztartási hiány dettó. Nem fizeti az állam ma azokat a közszolgáltatásokat, amelyek reszortjaiba tartoznak. Nem, nem csak a büdzsé szerint csökkentett keretről beszélek, hanem arról, hogy még az abban foglalt finanszírozási kötelezettségének sem tesz eleget, egyszerűen nem fizeti a számláit, ha így érthetőbb. Még a csökkentett keretét sem. Innen lett kisebb a hiánya, mint a tervezett. Nettó átbaszás 2.
Azt mondom tehát, hogy ne a GDP-t meg az államháztartási hiány tessék nézni, ahnem a gazdaság fogyasztását meg a lakosságét. Amíg ez utóbbiak zsugorodnak, addig nincs itt növekedés egy szál sem. Tudom, a matek kegyetlen úr, de következetes és hasznos. Az egyetlen tudomány, amelyben nem lehet hazudni, ennél fogva rendkívül egészséges napi szinten fogyasztani, különösen politikai hazudozások ellen hatékony.
Ha másképp nem megy, emlékezzünk meg arról a bizonyos 14 malacról, amiből 10-et exportáltunk, 4-et pedig megehettünk. Ha akkor nem laktunk jól a maradékkal, akkor ugyan miért követnénk el még egyszer ugyanazt a számítási hibát? Gondolkodni nem hálátlan dolog sosem.

explanatus 2013.05.16. 20:11:09

@HaFr: (talán) Kezdem érteni a tematikádat. Az előző cikknél a kommentek nagyon rámijesztettek, mert azt hittem engeded elmenni a blogot valami filozófuscsatába. Nem kéne. Olyanból van épp elég. De úgy látom, továbbra is az olvasód maradok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 20:13:38

@explanatus: A teória és a praxis között kell megteremteni a politizálható kapcsolatot.

átlátó 2013.05.16. 20:18:02

Pozsgay... meg Szűrös...ühüm. A szabadságharcosok.

explanatus 2013.05.16. 20:37:01

Most érkezett Merkeltől, elég súlyos!!!:

Ez is onnan való, hogy a kép kicsit árnyaltabb legyen

www.freitag.de/autoren/oswaldo/ungarn-deutschland-und-europa

„ … Die Kritik an Orban ist rein ideologisch, sie ist albern und sie ist unfair,...” hát ez is egy álláspont.

Ja, és ott sincs kolbászból a kerítés. Új -euróellenes (mármint fizetőeszköz)- párt alakult és Merkeltől visz szavazatokat. Ott őszre lesz izgi, itt meg tavaszra.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 20:47:01

@explanatus: Viktor Orban ist ein lupenreiner konservativer Christdemokrat und nichts anderes

-- nem tűnik ez neked kissé hiteltelennek. De tök mindegy. Nagyságrendbeli különbség van egy ilyen kancellári mondat és egy publi között, remélem, érted.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.05.16. 20:49:57

Sok dologban igazad van.
Ugyanúgy kivételeznek a saját klientúrával, ugyanúgy lopnak, stb..

De miközben az MSZP kormány 2002-2010 között megduplázta a munkanélkülüségi rátát, és 54%-ról 81% fölé lökte a GDP arányos államadósságot, addig a 1998-2002 közötti kategóriákkal jobb, a mostani ebből a szempontból stagnáló, ami szintán sokkal jobb mint az elkúrás.

A szocik kezdeténél a Szlovákok elött voltunk gazdaságilag, és 2006-os EU bevezetéssel kampányoltak Medgyessiék, 2010-re cserébe az egész EU-ban utolsóak letünk minden gazdasági mutató tekintetében.

Azóta már az utolsó helyről minden tekintetben javultunk EU-s viszonylatban.

explanatus 2013.05.16. 20:53:42

@HaFr: Hogy is szokták mondani, a cikkben megjelent állítások nem az én véleményemet tükrözik, csak jó tudni van ilyen is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 20:55:11

@explanatus: Van, tudjuk. És vannak is bennük érdemes szempontok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.16. 20:58:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Persze. A javulásban nem vagyok biztos, ugyanis nincsenek csodák. Ha leszámítjuk az ellopott pénzeket, akkor is csak a kiadásokra lehetett hatásuk (ez finoman annyit jelent, hogy a GDP-növelésben idáig semmi vagy csak negatív szerepük volt), és meg is kapod az eredményt: elszegényedés, jövedelemátrendezés-

explanatus 2013.05.16. 21:07:34

@HaFr: Azért az az új pártalapítás nem semmi, kívánom sikerüljön neked is. Csak nehogy kiszaladja az időből. Az előbbihez. A cikk jól mutatja, hogy már kezdik megdolgozni a külföldet is. Azért az előző garnitúráknak külföldön bejáratott módszerei (emberei) vannak, hát a mostaniak is próbálkoznak. Ez a cikk erről szól.

quisum 2013.05.16. 21:15:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az államadóság kosárkájába a legelső óriási ajándékot bizony a hőn szeretett fidesz rakta bele az akkori lakásépítési és vásárlási kedvezményeivel, aminek a következményeit a mai napig is nyögi a gazdaság. Akkor volt először lehetséges, hogy a kedvezményes kölcsön kamata alacsonyabb volt, mint a betéti kamat, épültek is az 50-100 millás házak, üdülők szép számmal.
Egyébként a hülye törpe az első kormányzása alatt is csak a Bokros csomag hozadékát kúrta el.

Zb74 2013.05.16. 22:08:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "nyilvánosan ő mondta ezt ki először"

Úgy bizony - ráadásul nem június 16-án, a Hősök terén, ahogy kb. mindenki emlékszik, hanem már március 15-én, a Kossuth téren:

videotorium.hu/hu/recordings/details/2130,Orban_Viktor_Kossuth_teren_tartott_marcius_15-i_beszede_reszlet_

Június 16-án, a Hősök terén "csak" megismételte...

egyetmondok 2013.05.16. 23:12:32

Miért unalmas ez Hafr ? Élőben végignézni,ahogyan a politikailag tudatos magyar közvélemény jelentős része újra bávatagon megadja magát (visszaadja magát)az állam,a hatalom bűvöletének,valami alternatív világmagyarázatnak,hát,ilyet és ilyen látványosan azért nem minden generáció láthatott.

Szúrófény 2013.05.17. 07:25:07

@I_Isti:
Lágyvelejű ápolás

Politikus uraink, a régi jó nemesi hagyományokat folytatva, nem írnak, és nem olvasnak! Ajánlom figyelmükbe: Széchenyi István Műveit! 170 éves a lemaradásuk! A Stádium 27. lapján, „a respublikák eddigi próbái, pedig semmi egyéb, mint egyedül intelligencia hiánya miatt, mindig sikertelenek valának. S csak azért tartatnak a magokat, és másokat misztifikáló okoskodók által szabad respubkikának, mert az ezernyi helóták, s az amerikai szerecsenyek égbe kiáltása még nem hangzott elég erősen az emberiséget megvető emberek füleiben, hogy iszonyú hazugság/” Ezt leplezik le ma a párizsi gyújtogatók!
98. „mert a közvagyon legkisebb csorbítása előbb utóbb, közvetve vagy közvetlenül elmúlhatatlan közínséget szülni kénytelen”! Éljen a privatizáció .
133.-134. oldalon: a káros következmények okáról „Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reakciók törvényei körül, mely a közönségre nézve kimondottan káros! A rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant, s a gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit talán megmenti, minden bizonnyal számtalan jót, okost, tanultat, szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom istenének állít oltárt.

I_Isti 2013.05.17. 08:49:59

Egyébként nem alternatív világegyetemről van szó, mert az alternatív világegyetem az vagy van, vagy nincs, csak éppen mi nem abban élünk. Hanem egy virtuális valóságról. A virtuális valóságban a kocka kockának látszik, kézzel meg lehet fogni, viszont nincs, igazából nem létezik, csak egy számítógép állítja elő azt a fényt, ami a szemünkbe érve tökéletes illúziót kelt, és azt az érzetet, ami a kesztyűben azt a hatást kelti, mintha megfogtunk volna valamit.

Pedig nincs ott semmi, csak csúcstechnikás parasztvakítás.

vakapad 2013.05.17. 09:51:44

Tulajdonképpen értem én, hogy derék értelmiségünk vállvetve, keményen dolgozik Orbán újraválasztásán. Van annak előnye (nekem is jól jött az egykulcsos, amíg még volt munkahelyem – január óta már nincs). A technika egyszerű, lehet írni bármilyen rosszat a jelen rencerről (ez az Orbán hívőket úgysem riasztja el), deviszontugyanakkor feltétlenül be kell szúrni az irományba némi összekacsintós szöveget, hogyhát a másik se volt jobb, és nem is lenne az. Ezzel a bizonytalanok tábora marad 50 %, és Orbán sokkal több bigott hívőjével simán nyer akár 2030-ig is. Ha nem tovább. Példa:

„A zember megszokhatta, hogy a komcsik a saját világértelmezésük lágy ölén irtják az ellenséget, bizonyulnak utóbb demokratának, privatizálnak spontán, szőkítik az olajat, építik a viaduktokat, ahova nem kéne, alagutakat, ahova nem kéne, és szintén ez alapján töketlenek, amikor kormányozni kéne. Épp azért van, hogy nem szeretjük őket.”

Egészen jó. Ebben benne van Recsk és a Gulág (emlékeztetésképp, ha valaki már nem gondolt volna vele), benne van, hogy csak utóbb bizonyultak demokratának (mert bezzeg előtte, és persze kutyából szalonna? – ugyan már!), a spontán privatizáció (azaz a „lopás” – a kisember utálatának kiváltása -, mely az Antall kormány alatt történt, Hornéknál a privatizáció már tervezett és nyilvános, de ki fogja ezt figyelembe venni?), a jelenleg éppen aktuális olajszőkítés (amelyet nyilván nem bűnözők, hanem nyilván kizárólag a komcsik folytattak, mert tőlük kitelik, és amely lehetőségét az Antall kormány teremtette meg, és a Horn kormány zárta be a kiskaput), a két kedvencem, a viadukt meg az alagút, valamint a komcsik töketlensége, csak úgy. És ugyebár dettó, hogy a korábbi kormányzatok ugyan töketlenek is, de főleg komcsik, illetvehogyhát azért töketlenek. A szöveg szépsége még, hogy ezzel vitatkozni nem nagyon lehet, mert olyan sztereotípiák vannak laza csuklóval odavetve, amelyeket „mindenki ösmer”, ugyebár, annyi légy pedig, ugyebár. Összekacsintás letudva.

No azért, persze, nem állom meg, hogy viaduktékat ragozzam egy kicsit. A viadukt végleges nyomvonaláról (volt vagy harmincakárhány változat) „köztudomásúlag” (hehe) nem a komcsik, hanem Köröshegy önkormányzata döntött még az I. Orbán kormány idején (2002. február). Ammán viszont igaz, hogy a Gyurcsány kormány alatt épült. A kormány töketlen volt, ha a mai tökös regnált volna, akkor, beleírja az alaptörvénybe, hogy Köröshegy kuss, demokrácia kuss, az út keresztülmegy a falun, oszt annyi. Mellesleg mindenkinek kuss. Nodehát akkor éppen folyt a töketlenkedés, és a viadukt megépült. Kb. 44 milliárdba került, ha nem épült volna meg, nyerhettünk volna egyszeri 15 – 30 milliárdot (a másik változat is kerül valamennyibe). Ennyibe fájt a demokrácia. Ha ugyan ér ennyit a viaduktozóknak, mert nem úgy tűnik nekem.

Az M6 koncessziós autópálya, fenti okból az építő nem állami, hanem saját(!) pénzéből épít. Mivel spórolni szeret (ezek a rohadék multikapitalisták már csak ilyenek), ki is számolta, hogy ha mély vájatokat épít a dombokba (a magaslatokon átkanyargó ösvény nem autópálya), és a földet 50 kilométerre kell elhordania (közelebb nem volt engedélyes lerakási hely), akkor az többe kerül, mint az alagút. Ezért alagutat épített. A rohadék komcsik, hogy ezt hogy intézték el, az rejtély.

Egyvalamit azért még nem értek: mit keres a „Talán szervezettebben is lopnak, …” mondatrészben a „talán” szócska?

teknős 2013.05.17. 19:03:05

Te egyre elborultabb vagy!

Időnként meg szoktalak nézni, de lassan nem érdemes.

explanatus 2013.05.18. 11:14:28

Tegnap piszkosul felhúztam magam. Mivel szinte mindenhol zene szól a rádióban, ezért ha egyedül ülök az autóban olyan adót keresek, ahol beszélnek, szinte mindegy mit, csak ne zene szóljon. Az esélyegyenlőségről beszélt egy nagy, nagy, nagyon nagy pedagógus-érdekvédő. Akkor kapcsolt be a „vészvillogó” az agyamban, amikor azt hallottam, ha egy hatvankét éves embert elküldnek nyugdíjba a szalag mellől, akkor betesznek helyette egy fiatalabbat és megy a szalag tovább, de ha egy hatvankét éves pedagógust küldenek el nyugdíjba, akkor ott akkora, de akkora űr keletkezik, hogy veszélyben az oktatás addigi színvonala, meg talán a világ is össze fog dőlni.

Jó, ezt nem mondta, csak érzékeltette. Hogy miért is kaptam fel a vizet? Mert az értelmiség jeles megszólalója, aki nagyon, nagyon érzékeny az esélyegyenlőségre nemes egyszerűséggel a hatvankét éves melóst beteszi a „nem-érdemes-érdekvédeni” kategóriába, hiszen csak egy melós és elég ha helyette betesznek egy fiatalabbat és megy a szalag tovább. Biztos van az értelmiségnek is arrogánsabb, csak mi érünk valamit, a többi meg örüljön, hogy mi vagyunk az ő értelmiségije kategória, de azt nem engedik szerencsére nagy nyilvánosság előtt megszólalni. (Vagy nekem volt eddig szerencsém, hogy nem hallottam) Az értelmiség felelősségéről itt is volt már szó. hafr.blog.hu/2013/04/14/az_eloskodo_ertelmiseg Ideje lenne bevezetni az -értelmiség felelőtlensége- fogalmat. Rászolgáltak.

„Miért olyan unalmas itt minden?” Nem unalmas! Idegesítő! Felháborító! És rohadtul reménytelen!

pocaklakó minimanó 2013.05.20. 16:57:51

Mindent meg kell tenni azért, hogy Németország a helyes útra térjen. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.20. 17:01:10

@quisum:

"Egyébként a hülye törpe az első kormányzása alatt is csak a Bokros csomag hozadékát kúrta el."

Vö.: "A magyar él-hal az alternatív világértelmezésekért." (HaFr)
süti beállítások módosítása