1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.10.18. 08:17 HaFr

A következő két év tétje: a demokrácia maradéka, Európa és a béke

Képtalálat a következőre: „war people enthusiasm”

A kvóta-népszavazás története egyetlen cinikus tömegmanipuláció, ami láthatóan nem érdekli a morális dilemmáit már rég maga mögött hagyó kormánypárti véleményformálókat, sőt a választók egy részét sem. Persze éppen ezeknek a dilemmáknak a felülírását szolgálja a közéleti hisztériák gyártása: háborúban csak ellenség van, a "jók" úgy is lehetnek jók, hogy megszűnnek "embernek" lenni. Ez a csapda, ha már valaki belemászott, viszont nem nagyon ereszt: a támadóknak szükségük van a háborús hisztériára, hogy folyamatosan igazolni tudják a fokozódó elzüllésüket, a hisztéria narratívává, majd identitásképzővé válik. Ebben a folyamatban tartunk valahol, egyelőre nem tudjuk, hol, de úgy látom, a kormányzati propaganda kész bármeddig elmenni ennek az ördögi körnek a tágításában.

A népszavazás utóélete azonban még érdekesebb a folyamatánál. A cinikus tömegmanipuláció -- ha addig nem -- biztosan nyilvánvalóvá vált azzal, ahogy a magyar állam órási közpénzen, az ellenkező véleményeknek nemhogy egyenlő teret nem adva, de szabályosan nemzetietlennek nyilvánítva azokat beleállt a kampányba. Tudjuk, a népszavazás, amely Orbán agyszüleménye volt, a manipulatív kérdésfeltevés ellenére érvénytelen lett. Normálisan egy népszavazást ilyenkor ad acta szoktak tenni, kész, ennyi volt. Népszavazásoknak nem lehet más olvasatuk, mint az érvényességük, az eredményességük vagy éppen az érvénytelenségük. De nem, nálunk már a szavazás éjszakáján kiderült, amire már napokkal előtte megkezdődött a közvélemény felkészítése, hogy aki nem megy el, "az átadja a döntést azoknak, akik elmennek", amiből -- fideszes logikával -- egyenesen következett, hogy a népszavazást 98%-kal a NEM-ek nyerték, illetve következett belőle az, hogy valamit tenni kell, amit a szavazók eredménynek tudhatnak be: innen a semmire sem kötelező, értelmetlen alaptörvény-módosítás. Ez azonban csak egy kényszerűen debil kifutása volt a történetnek a szavazók kielégítésére, de nem a tényleges eredménye.

A tényleges eredmény Orbán számára a teljesen abszurd "Új Egység", amelynek bedobása nyomán a hadvezér nem kevesebbet kezdett el pedzegetni, minthogy -- a birodalmi Brüsszellel szemben -- nemzeti egység jött létre a pártok (értsd: a képviseleti rendszer) felett (3,3 millió emberrel, ami viccesnek hangozhat, de hát tudjuk, a többiek átadták a döntés jogát, magyarán a 98% az egész nemzetet reprezentálja), az udvarhű Fricz Tamás pedig már el is kezdte ezt aprópénzre váltani azzal, hogy a szerinte túl "merev" négyévenkénti választási rendszert kicsit meg kellene buherálni, alkalmasint a négyévenkénti választásoknak az "Új Egység" szelleméhez méltó felülírásával. Elvégre, minek választással pepecselni, amikor immár mindenki egyetért a legfontosabb -- azaz a nemzeti létünk esszenciáját jelentő -- sorskérdésben, a migránsok kívül tartásában, amelyhez képest nemcsak minden más eltörpül, de nincs is. Még pontosabban, aki szerint van, az nemzetellenes, amely felfogást az is indokolja, hogy a nemzeti egységünknek konkrét ellensége is van: Brüsszel. Azaz -- ha a szavak szintjén is egyelőre --, de háborúban állunk, és a háborúban széthúzni hazaárulás.

Ismét egy Orbánra jellemzően militáns narratívával állunk szemben, csakhogy ez momentán a hazug issue körüli hazug kampányból és érvénytelen népszavazásból eredeztetett hamis nemzeti egység érvével nem egyebet támad, mint egy, a képviseleti demokrácia maradékát, kettő, az európai státusunkat, három, a nemzetközi konfliktusok kooperatív rendezésének igényét. És az egészben az a legcsodálatosabb, hogy az állampolgárok többsége le fogja nyelni az egészet, mert lehet, hogy a többségük nem ment el a népszavasára, de nem fog kiállni a demokrácia, Európa és a béke mellett sem. Nem tudják, már nem emlékeznek rá, mit veszítenek.

Természetesen egy mentsvárunk azért van: hogy valójában nincs nemzeti egység Magyarországon: sem új, sem régi. Orbán nem képes és nem fog ebből a népből akkor sem egységes támadó alakulatot faragni, ha a muszka és a jenkik egyszerre vonulnak ellenünk. Ezen a lehetőségen már túl van. Ahhoz túl jól sikerült egymásnak ugrasztania minket, hogy vele, Bayerral, Rogánnal, Mészáros Lőrinccel, az ellopott százmilliárdok terhével és a versenyképtelen, keserű országgal legyen visszaút. Ma a felégetett föld stratégiáját látjuk érvényesülni magunk körül. A szomorú tény, hogy az ellenségünk már önmagunk, a magunk földjét égetjük, magunkat irtjuk. Erre tudta Orbán rávenni ezt az országot a történelme kivételes fejlődési lehetőségei közepette is. Lehetnek még illúzióink önmagunkról?

125 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2811817601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.18. 21:37:44

@A mélyben néma hallgató világok:
ha külső támogatót kap, akkor ez nem ennyire egyértelmű. nem azt állítom, hogy valószínű. hanem azt, hogy ezzel ne szórakozzunk.

2016.10.18. 22:24:19

@Khonsu:
a szomszéd irmsuka mosógépet vett a média marktban. lg. made in russia. tehát van egy nem túl bonyolult iparcikk. ezen keres korea, oroszország és németország. és budaörs. mert ott osztják el az árut. ők a leggazdagabbak. és a pkp nevű budaörs párt hirdeti a globális kapitalizmust. ti meg beszopjátok, hogy ebből lesz a polgárosodás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 22:52:28

@unionista᠋:

"a magyar történelemben vagy van egy nemzeti keresztény látszat egység, vagy nincs."

Hamis dichotómia.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 04:30:11

@unionista᠋:

"a szomszéd irmsuka mosógépet vett a média marktban. lg. made in russia. tehát van egy nem túl bonyolult iparcikk. ezen keres korea, oroszország és németország. és budaörs."

Irmuska néniről már régen ismert, hogy egy judaista hazaáruló. Hiszem

- judaista pénzimádó módon berakta élete megtakarítását, az egymillió forintját a Qaestor-kötvényekbe, ahelyett, hogy a magyar kincstárat segítette volna jó magyar államkötvényekbe befektetéssel ... tette mindezt vagy 2%-os extrahaszon reményében

- zsidó ATV-t néz

- a zsidó szocialistákra szavaz, mert félti a nyugdíját (pedig a nemzeti keresztény Orbán megvédte azt)

- talán még zsidókeresztény (római katolikus) is

- ha megmérnék az mtDNS-ét, biztosan kiderülnének róla más turpisságok is

Így hát semmi csodálkozni való nincs azon, hogy Irmuska néni az idegeneket gazdagítja, nem pedig belföldi gyártású Hajdu mosógépet vett. Az ilyen idegengazdagító, magyarellenes egyénektől kellene megvédeni a magyar termelői piacot ...

Budaörs köré meg falat kell építeni, vizesárokkal, amiben cápák meg krokodilok úszkálnak: fulladjon bele az az idegen eredetű árufölényébe a sok hazaárulója. Senki sem fog sírni utánuk, legfeljebb az Irmuska néni félék, de ők majd rendre lesznek tanítva.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 05:35:53

@Khonsu:

"Liberális fordulatra a közeljövőben esély sincs, mint ahogyan valószínűleg a nyugati integráció esélye is elúszott."

Végre egy jó hír!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 05:38:36

@Khonsu:

Az eurázsiai eszme pont ezt nem jelenti. Ennek lényege: közös otthon teremtése a történelmileg orosz kötődésű földeknek, ez lehet birodalom, de szimpla szövetség is.

2016.10.19. 07:30:18

Szent Bertalan éj reloaded

2016.10.19. 07:35:44

@a BircaHang Média szerk.: Mi köze van a latin kultúrájú Kárpát-medencének az oroszokhoz? Semmi. Mint ahogyan az anakronisztikus marhaságokhoz sem lenne.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 08:13:15

@je suis chauve:

S ez hogy jön ide? Nem lehet szövetség ellentétes kultúrák között?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 08:53:19

@a BircaHang Média szerk.:

És ez hogy' jön ide? Arról bugyogtál, hogy "közös otthon teremtése a történelmileg orosz kötődésű földeknek"; a Kárpát-medence magyarok lakta részének milyen "történelmi kötődése" van az oroszokhoz? Az, hogy 1849-ben meg 1956-ban orosz szuronyok ill. tankok adtak a lázadó magyarok formájának?

Lexa56 2016.10.19. 09:04:39

@unionista᠋: tessen olvasgatni Huntigntont. Teóriái neki is voltak. Egy része bejött, mert vagy 20 évvel ezelőtt írta.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 09:14:56

@neoteny:

S ez hogy kapcsolódik ide?

Ki mondta, hogy Mo. csatlakozzon az Eurázsiai Szövetséghez? Senki. Mo. szövetsége lehet ennek a szövetségnek, nem tagja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 09:19:54

@a BircaHang Média szerk.:

"Mo. szövetsége lehet ennek a szövetségnek, nem tagja."

Ez egy értelmetlen állítás.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 09:37:07

@neoteny:

Ezen az alapon Mo. NATO-tagsága is értelmetlen.

2016.10.19. 09:37:26

@a BircaHang Média szerk.: Megértem, ha rajongója vagy Tristan Tzara-nak, Picabia-nak, vagy Hans Arp-nak, de a dadaizmus az őrület ellen és nem mellette szerveződött.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 09:42:15

@a BircaHang Média szerk.:

"Mo. szövetsége lehet ennek a szövetségnek, nem tagja."

Ez egy értelmetlen állítás.

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.19. 09:47:36

@unionista᠋: "ha külső támogatót kap, akkor ez nem ennyire egyértelmű."

Valóban, lásd az ukrán narancsos sztori tragikus eredménye, lásd a dicsőséges arabtavasz következményeit ...
De szerintem Magyarországon ennek epszilonnyi valószínűsége sincs. A blogszférában mindenfelé nyomatják a végtelenül elkeseredett forradalmi tömegek vízióját, akik 2010-óta hirtelen rettegésben félve élik az életüket, és egy szerencsétlen Hadházy képes még a parlamentben is fegyveres felkelést vizionálni.
És nem érti, miért hülyézik le :)

De abszolút egyetértve: ezzel még ne is szórakozzunk. Még ha a modern szólásszabadságba bármi is beleférhet, sajna.

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.19. 09:50:18

@digipenna: nem, és még mennyi mindent nem :)
és ezt?
hogy a mai valóságértelmezésnek is jusson egy kis hely :)

hvg.hu/itthon
/20161005_Arokasasra_kenyszeritve_oktataspolitika_zold_konyv

"A baloldali kormány által készített és a Fidesz-KDNP által megvalósított oktatáspolitikai koncepció hasonlósága tehát cáfolja azt a közvélekedést, miszerint az oldalak között átjárhatatlan szakadékok lennének. A kialakult szakadékok sokkal inkább mesterségesek, a pártrendszer megosztottsága nem a társadalom választóvonalait képezi le, hanem fordítva, a politikai elit a saját törésvonalait kényszeríti rá a társadalomra, miközben meghagy magának rejtett átjárókat.

A kommunikációjukban pedig a felek ezeket a szakadékokat olyan mélyre és szélesre próbálják ásni, hogy azzal kioltsák a „centrális erőtér” logikájából fakadó hátrányokat. A „centrális erőtér“ ugyanis – amelyben a középen lévő tömb szélsőségesnek tüntetheti fel a tőle balra és jobbra állókat, összeférhetővé tesz egymással ideológiai alapon nehezen összeegyeztethető döntéseket – fokozatosan lebontja a pártok ideológiai hátterét. A „centrális erőtér“ logikája tehát menedzserszemléletet követel meg a politikusoktól, nem számít, hogy a siker érdekében éppen a Jobbik választási programjából kell átemelni „a nemzeti összetartozás napját”, vagy egy a Gyurcsány-kormány által összeállított oktatáspolitikai koncepciót felhasználva kell levezényelni a közoktatás átalakítását."

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.19. 09:57:10

@Khonsu: Nem lesz, azt nem az elért kattintásszámra hirdetve szokták megtartani ;-)

Ahogy a szocialista kultúra körbenyalakodott ünnepelt írójáról írta egy rajongó publicista némi malíciával: többen szerették, mint ahányan olvasták.

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.19. 10:08:23

@unionista᠋: " a magyar történelemben vagy van egy nemzeti keresztény látszat egység, vagy nincs. ez utóbbi esetben szétesik az ország. "

Lásd az Usa erre kiváló prezentáció.
Ha Magyarországon annyit hivatkoznának Istenre, a bibliára tett kézzel kéne bárkinek esküt tenni, itt már klerikális armageddont hirdetek volna ki.
(Pedig ha van politika, ami fényévekre jár bármiféle 'kereszténységtől', az épp Amerikáé...)

Valóságos egység nyilván sehol nem jöhet létre a világon ( legalábbis normál üzemmenet alatt), de valami elfogadott formális keretek elfogadása nélkül csak ez a végnélküli ajvékolás fog menni.
Mindig lesznek, akik gyűlölnek ...

Khonsu 2016.10.19. 10:40:01

@A mélyben néma hallgató világok:

Pedig abban igaza van unionista-nak, hogy miközben a belső indíttatású fegyveres felkelés, polgárháború valószínűtlen (nem olyan a "néplélek"), de van a megosztottságnak egy olyan szintje, melyre adott történelmi helyzetben jellemzően rárepülhetnek külső hatalmi erők is. Ez pedig már igencsak megnöveli az esélyeket. Szélsőséges esetben még harcoló erőket is küldenek, mint Ukrajnában.

Hihetetlennek tűnik, a közvetlen szomszédunkban is annak tűnt, mégis megtörtént.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 10:46:11

@A mélyben néma hallgató világok:

"a bibliára tett kézzel kéne bárkinek esküt tenni"

Az USA alkotmánya explicit módon kiköti, hogy semmilyen szövetségi kormányzati hivatal viselőjétől vagy alkalmazottól nem követelhető meg az, hogy bármilyen partikuláris vallás vagy doktrína hívének vallja magát (VI. alkotmánypont, 3-as kikötés). Ez rögtön az után következik, hogy az alkotmány megköveteli azt, hogy minden szövetségi és tagállami tisztviselő esküt _vagy_ szigorú fogadalmat tegyen az alkotmány támogatására és védelmére.

Így hát senkinek nem _kell_ a bibliára tett kézzel esküdnie. Aki valamilyen keresztény felekezet tagjának vallja magát, az esküt tehet a bibliára. Aki nem, az esküt tehet a vallásának a "szent könyvére"; esküt tehet bármilyen "szent könyv" nélkül; vagy szigorú fogadalmat tehet, ha vallása vagy meggyőződése tiltja az eskütételt.

A (keresztény felekezetekhez tartozó) amerikai Alapító Atyák már csak ilyen kis toleránsak voltak: megkövetelték az alkotmány támogatására és védelmére szóló szigorú ígéretet, de azt is kikötötték, hogy ez nem köthető bármilyen partikuláris valláshoz vagy hithez -- és még csak esküformához sem.

2016.10.19. 10:49:45

@neoteny:
irmuska nem nagyon szereti a római katolikusokat, de kedveli a zsidókat. azért, mert fischeréknél sok mindent vásárolt gyerekként. az olyan jó kis bolt. a szocialistákat nem szereti. csak a "ferit". mert egyszer kezet csókolt neki. erre mondom azt, hogy úgy tűnik, hogy most nem a magas filosz, hanem az elemi biosz diktál. gyurcsány kétszer-háromszor körbejárta az országot. orbánt utánozva a férfiakkal kezet fogott, a nőknek kezelt csókolt. és úgy tűnik, hogy ez működik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 10:53:37

@unionista᠋:

"úgy tűnik, hogy most nem a magas filosz, hanem az elemi biosz diktál"

Ezért vesz Irmuska néni LG mosógépet, nem Hajdu gyártmányút.

Khonsu 2016.10.19. 10:58:47

@A mélyben néma hallgató világok:

Adottak az megfelelő platformok. Ha ezeken valaki megfelelően virulens dolgot publikál (mondjuk jól becsomagolja), akkor gondolatai olyan gyorsan elterjedhetnek globálisan, hogy reagálni sincs rájuk idő.

Nyilván nem a kishalak fognak ilyet összehozni, de mindig van néhány nagyhal. Képzeld el, az egykori nagy ideologisták mit tudtak volna művelni ilyen háttérrel.

Én hiszem, hogy a történelemnek még nincs vége, és bármikor jöhet valami nagy hatású elképzelés (akár jó akár rossz szándékkal). Az elterjedése a társadalomban pedig már nem évtizedeket, hanem akár csak heteket vagy hónapokat fog igényelni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 11:17:55

@Khonsu:

"a történelemnek még nincs vége"

A történelemnek csak az emberi faj kihalásával lesz vége. A víz alapú élet a Földön szükségszerűen ki fog halni (kb. egymilliárd év múlva, amikor a Nap akkorára fúvódik, hogy elpárologtatja az összes vizet a földfelszínen); ha az emberiség kirajzik a világűrbe, akkor nem szükségszerű, hogy a történelem véget ér az életnek a Földön történő megszűnésével.

"az egykori nagy ideologisták mit tudtak volna művelni ilyen háttérrel"

Azok a nagy ideologisták egyirányú (broadcast) médián (nyomtatás, rádió, televízió) keresztül terjesztették tanaikat. Az internet minőségileg más: egyrészt megválasztható, hogy az ember mire fordít figyelmet, másrészt van lehetőség a visszacsatolásra, harmadrészt olcsó lehetőséget biztosít a kritikai hangok megszólalására is. Egy újságot "lelőni" viszonylag könnyű (ld. Népszabadság); egy weboldallal ugyanezt tenni már nehezebb (ld. kurucinfo.hu, torrent oldalak stb). Nem lehetetlen (pl. hazavágták a Silk Road-ot is meg a kickasstorrents-t is), de jóval több erőforrást kellett a hatóságoknak rájuk fordítani, mint amennyi kell egy újság, rádió- vagy tévéállomás lenyomásához. (Az igaz, hogy nem tudom, hogy az internet "szabályozása" milyen hatékonyan történik pl. Kínában.)

A propaganda és ellenpropaganda másként működik az interaktív térben, mint ahogy az történt a broadcast média világában.

Khonsu 2016.10.19. 11:29:27

@a BircaHang Média szerk.:

Ez rendben is van, amíg az "orosz kötődésű földeken" csinálják, addig engem nem zavar, de Magyarország, vagy úgy általában az EU, a NATO, vagy a "Nyugat" nem orosz kötődésű föld.

Még abban is egyetértek, hogy lehetne jó viszony is ezen szövetségek és országok illetve Oroszország és szövetsége között, de ehhez konstruktívabb hozzáállásra lenne szükség.

Pl. a másik fél területén folytatott műveletek azonnali leállítására.

2016.10.19. 11:43:01

@neoteny:
ebből propaganda és ellenpropaganda lesz. a kuruc infó úgy lett sikeres, hogy az összeesküvés elméleteket a zsidók, az erőszakos bűncselekményeket a cigányok nyakába varrták. és ezek féligazságként megálltak, megállnak. ennek totális tagadása (az, hogy ilyen nincs, ebből egy szó sem igaz) a liberális propaganda. és létrejött egy nemzeti radikális ellenpropaganda. és ez underground mérsékeltebb formában kormányzati támogatással kiszorította a mainstream véleményformálókat. magyarországon legalábbis. ez a kulturkampf egy modern kori vallásháború. az unortodox, illiberális nemzeti "kereszténység" áll szembe az ortodox liberális "zsidósággal". ez a két szekértábor. ehhez tartoznak az értelmiségi holdudvarok, kisebb-nagyobb médiabirodalmak, "civil" alapítványi hálózatok.

Khonsu 2016.10.19. 11:44:04

@neoteny:

Másként működik, de amint a broadcast média világában is az tudta sikerre vinni az elképzelését, aki rendelkezett a megfelelő képességekkel annak használatához, ez ugyanígy igaz az interaktív térben is.

Szükséges a kor médiájának ismerete, el kell tudni adni az elképzelést. Ez részben eltérő képességeket igényel most mint egykoron, de ugyanúgy megoldható, a információterjedés sebessége ellenben nagyságrendekkel gyorsabb.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 11:58:02

@unionista᠋:

"a kuruc infó úgy lett sikeres"

A kurucinfó kommentfelületein Vona Gábort is megfikázzák egészségesen, amikor ő a broadcast médiában előhozakodik a Jobbik tömegpártosításának ötletével. Az internet előtt ilyesmire csak a pártgyűlések berkein belül lett volna lehetőség, ill. a pártsajtóban -- ami több-kevesebb kontroll alatt állt.

Az interaktív média jóval inkább kétélű kard, mint a broadcast média; sok új lehetőséget is nyújt, de nehezebb is kontrollálni azt.

2016.10.19. 12:15:23

@neoteny:
egy hajdú mosógép elvben állhat lg főalkatrészekből is. az összeszerelés és a szolgáltatás (szerviz) lehet helyi. a hajdúsági iparművek része lehet egy (állami) gépipari tanműhely ahhoz kapcsolódóan egy (szabad piaci) kisüzem. egy hajdú (városi) mintabolt. tehát az lg beszállít 2N darab motort. és kap 2N darab mosógépet. ennek a fele helyi piacra kerül. a másik felét továbbértékesíti a félállami keravill. a hiányzó nyersanyagok, energiahordozók ellenértékét előállítja az agrárgazdaság: hajdú vármegye (városmegye). csak ez nem az ortodox (kommunista/kapitalista ~ szociálliberális) "zsidó" gazdasági modell. hanem unortodox. persze a hajdúsági iparművek lehetne reformált "zsidó". erre mondja azt sanyi, hogy egy kicsit "zsidónak" kell lenni, csak nem "úgy".

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 12:26:29

@Khonsu:

Mo. számára az ideális a semlegesség, oroszpárti semlegesség. Csatlakozni orosz blokkokhoz ugyanolyan hiba, mint a NATO-tagság.

Az eurázsiai projekt eleve nem is számol egyébként Mo-gal, sem más európai állammal, leszámítva az orosz földeket, lásd Ukrajna, Belarusz, Moldova, a 3 balti állam, Finnország (de ezek közül is csak az első 2 feltétlen elem).

2016.10.19. 12:26:58

@neoteny:
ki is rakták novák elődöt.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 12:32:13

@Khonsu:

"Ez részben eltérő képességeket igényel most mint egykoron, de ugyanúgy megoldható"

Az érdekes kérdés épp' az, hogy ugyanúgy megoldható-e. A broadcast média korában viszonylag egyszerű volt monopolizálni az információáramlást: a Harmadik Birodalomban is, a szocialista Mo-n is bűncselekménynek számított az ellenpropaganda adóinak hallgatása (valamint fizikailag is próbálták zavarni a rádiójeleket). Ez az interaktív médiában jóval nehezebb. Vagyis a broadcast média korában könnyebb volt "foglyul ejteni" a hallgatóságot.

Az igaz, hogy az interaktív médiában gyorsabban kialakul a pozitív visszacsatolás, hogy robbanásszerűen terjed valamilyen mém. De több mém (és mémgyáros) vetekszik a "nézők" figyelméért, és gyorsabban is le tud csengeni a mémhullám -- részben az ellenmémek interaktív megjelenése miatt.

Az interaktív média "viszkozitása" alacsonyabb, mint a broadcast médiáé: mint ahogy egy vízzel töltött közlekedőedényben gyorsabban lehet hullámot gerjeszteni, mint egy mézzel töltöttben, gyorsabban is kiegyenlítődik a vízszint mint a mézszint.

Putyin elvtárs még mindig tévéműsorokban osztja az észt (mint ahogy FDR is tette heti rendszerességű rádióműsoraiban). Az interaktív médiába a bérkommentelő hadat küldi -- de ugyanaz az interaktív média terjeszti a mémet, hogy vannak bérkommentelő hadak. (Ami aztán átkerül a broadcast médiába is.)

A "tényfeltáró", "oknyomozó", "kritikai" média "induló költségei" roppant módon lecsökkentek. A "free press" soha nem volt az: egy nyomdagép, egy rádió- vagy tévéadó komoly befektetést igényelt. Egy weboldal felállítása sem ingyenes, de azért jóval olcsóbb, mint az előbbieké.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 12:51:12

@unionista᠋:

"állhat [...] lehet [...] lehet [...] lehetne"

Ezzel szemben az történt, hogy Irmuska néni megvette az orosz gyártású, LG márkájú mosógépet. Hogy téged idézzelek: most mi legyen?

Khonsu 2016.10.19. 13:07:15

@neoteny:

Szerintem megoldható. A marketing stratégia változott. Régebben egy elképzelést el lehetett adni forradalmi ideológiaként. Ma ez már nem valószínű, hogy menne, ahogy írod, legfeljebb egy gyorsan terjedő majd ugyanolyan gyorsan lecsengő mém lenne belőle, de nem válna önjáróvá.

Manapság az új elképzelést nem ideológiaként kell eladni, hanem szolgáltatásként (akár árukapcsolással), termékként.

Ebből következik, hogy a sikerre esélyes elgondolások ma sokkal összetettebb konstrukciók kell hogy legyenek mint egykoron. A megszületésüket épp bonyolultságuk hátráltatja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 13:23:27

@Khonsu:

"Manapság az új elképzelést nem ideológiaként kell eladni, hanem szolgáltatásként"

Ez egy érdekes gondolat.

Khonsu 2016.10.19. 13:23:31

@a BircaHang Média szerk.:

Szerintem Magyarország számára az ideális állapot a nyugati blokkhoz tartozás lenne, de nem csatlósként, hanem "valódi" nyugati országként, magországként. Ennek elérésére az esélyeink sajnos nagyon lecsökkentek. Minden más lehetőség rosszabb.

A semlegesség jól hangzik, de földrajzi helyzetünkből, kereskedelmi kapcsolatainkból, és a nyitott, védhetetlen határainkból következően nem igazi opció.

Ugyanakkor úgy gondolom, a nyugati és az orosz blokk közötti viszonynak nem kell szükségszerűen ellenségesnek lennie.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 15:07:30

@Khonsu:

Csatlakozni a szakadákba rohanó vonathoz?

Nekik kell HOZZÁNK csatlakozniuk, s ez be is fog következni. Európa vagy keresztény, humanista, antiliberális lesz vagy nem lesz.

A nyugati kisember már ébred, szóval együtt taszítsuk a szakadékba az egész liberális mocsarat!

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.19. 16:19:04

@Khonsu: "Én hiszem, hogy a történelemnek még nincs vége, és bármikor jöhet valami nagy hatású elképzelés "

hát ezt a kútfúró Sanyink magától is tudja, Fukuyama bácsi szerint meg túl is vagyunk rajta - majd harminc évvel ... Neo barátunk ennél optimistább :)

Van a Valóság, és vannak az Iróasztalnál Készült Meghirdetett Forradalmak, lehet ezeket eladni, és választani ... hajrá!

Khonsu 2016.10.19. 16:22:59

@a BircaHang Média szerk.:

Az ugyan már nem tart sokáig ami most van, de a következményt nem mondanám szakadékba rohanásnak, mindössze átbillen a rendszer egy új egyensúlyi állapotba.

Az átbillentésben talán lesz szerepünk, talán nem.

Bármi megtörténhet. :)

Khonsu 2016.10.19. 16:31:58

@A mélyben néma hallgató világok:

A valóságnak van egy olyan tulajdonsága, hogy szüntelen változik.

2016.10.19. 16:41:53

@neoteny:
ez nem egyszerű, mert a magyarok fele (kelet magyarországon legalábbis) brute force nacionalista. az elvárás nagyjából ez.
signum-laudis.hu/img/gallery/54e35a180652a.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 16:54:35

@unionista᠋:

"a magyarok fele (kelet magyarországon legalábbis) brute force nacionalista"

Ha azok lennének, mind Hajdu mosógépet vennének, nem pedig made in Russia LG-t.

2016.10.19. 17:21:00

@Khonsu:
a magyarok célja az, hogy a kárpát-medence többségi városait és kisebbségi városrészeit egy összefüggő félfeudális-félföderális hálózatba kapcsolja. az álom nem egy atlanti, transzatlanti metropolisz hanem egy nagy-magyar metropólia. aminek fele részben uradalmi jellege van, fel részben modern és ehhez társul nemzetbirodalmi romantikázás. ez utóbbi kulturálisan az oroszokhoz áll a legközelebb. gazdasági értelemben a dunai németekhez, társadalmi értelemben a lengyelekhez és a csehekhez. (a magyar gyerekek lengyel és cseh meséket szerették.) magyarország közép-kelet európai ország. sohasem volt, és igazán sohasem lesz nyugat része. azért, mert a lakosság többsége kelet-indoeurópai. lényegében az egyetlen nyugati kapcsolat a duna. a németek csak is azért kellenek, hogy erősítsék az etnikai alapú nacionalizmust. kellő számú tót, orosz, oláh, rác, horvát a magyar nemzet részéve váljon a szomszédos területekről. a cél lényegében a királyi magyarország renovációja. az, hogy a zágráb-pozsony-ungvár-kolozsvár-újvidék/belgrád ötszög központja újra budapest legyen. ehhez meg kell fosztani a főhatalomtól (kormányzati, parlamenti képviselettől) a "hazaáruló" "zsidó" "baloldalt". ezek után integrálni kell a cigányokat. és egy 10+10 éves szövetségi megállapodást kötni ausztriával és bajoroszággal lényegében egy emberöltőnyi időre: a felzárkózási időszakra. amivel a cél, hogy magyarország a legszegényebb német szövetségi állam szintjét elérje. nagyjából azt, amit budapest a rendszerváltás után lényegében a multik betelepítésével elért. a cél vidéken ugyanezt a fejlettséget elérni a multik kitelepítésével. úgy, hogy a főváros szinten maradjon.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 17:47:13

@unionista᠋:

"a magyarok célja az"

... hogy úgy élhessenek, mint ahogy a görögök tették a 80-as évek elejétől egy emberöltőn át -- és ne is kelljen megfizetni a számlát utána.

De ezt nem fogják elérni: Orbán Viktor megszervezte nekik a "munkaalapú társadalmat", amiben rend van. A rend pedig az, hogy fizetik az Európa-bajnok ÁFÁt, amiből Orbán és a Fidesz létrehozza a magyar nagypolgári réteget, ti. a pereputtyukat meg a csókosaikat. Ez is a királyi Magyarország egyfajta restaurációja: a "közpénzek" hűbéri rendszerben történő elosztása az uralkodót támogatók felé -- nem közvetlen föld- és népesség-adományozással, hanem közbeszerzési eljárások odaítélésével. Orbánnak csak arra kell figyelnie, hogy egyik alkirálya se erősödjön meg annyira, hogy rá tudjon ígérni arra, amit Orbán juttat a támogatóinak. Ennek a menedzsmentjéhez viszont láthatóan ért -- legalább is eddig hatékonyan csinálja.

2016.10.19. 18:28:52

@neoteny:
a jelenlegi hajdú mosógép a régi keverőtárcsás. és a különálló centrifuga biztonsági fedélkapcsolós. ezt gyártják. és nem is olcsó.
www.arukereso.hu/mosogep-c3167/hajdu/
centrifuga.arukereso.hu/hajdu/?gclid=CLf7zpGW588CFakK0wodBiQOQA
most nyilván azt gondolod, hogy ki olyan barom, hogy megveszi ezt a szettet 60 lepedőért. valóban, ennyi pénzért, mert egy alsókategóriás olasz indesit vagy török beko is kapható.
www.arukereso.hu/mosogep-c3167/indesit/iwsc-51051-c-eco-p100820855/
www.arukereso.hu/mosogep-c3167/beko/ev-5800-y-p184323065/
kicsit drágábban egy samsung.
www.arukereso.hu/mosogep-c3167/samsung/wf60f4e0w0w-p141019068/
de úgy tűnik, hogy mégis van aki megveszi a hajdú keverőtárcsás mosógépet és a különálló centrifugát a biztonsági fedélkapcsolóval. ezen túl bojlereket gyártanak. lényegében ugyanolyan üstbe, ami a mosógépet és a centrifugát szerelik. sanyi elsózta a régi (kb. harminc éves) bojlerét. kérdeztem tőle, hogy milyet vett? egy ugyanolyan hajdút. novotni úr 10 milliárdos vagyonnal rendelkezik. de megveszik a hétvégi telekre. vagy a cigányok. azért, mert ez "nem romlik el". ami azt jelenti, hogy ha mégis, akkor meg tudják javítani. a kérdés, hogy ilyen nagyjából 1 milliós lakosú kis piacokra (pólusokra, poliszokra) építhető-e local power? erre 100 közgazdászból 100 azt mondja, hogy nem. hiszen ez a globális piac alig több, mint 0,01%-a. ha valós árut akarsz termelni, akkor a nagyjából 10,000 alapvető iparcikkből találd meg azt az egyet, vagy néhányat, amiben versenyképes leszel a világban. gyártsd le a legjobb mosógépet. jobbat és olcsóbbat, mint az lg/samsung. csakhogy erre a "nyugat" se nagyon képes. ebben a szemléletben tömeges felzárkózásra vidéken esély nincs. kérdés, hogy az alternatív gazdasági modell micsoda?

Khonsu 2016.10.19. 18:40:42

@unionista᠋:

Ezt hogyan lehetne megvalósítani? Az érintettek egy részének ebből vagy nem sok haszna származna, vagy kifejezetten ellenérdekeltek.

Az ötszög városaiban a magyarság erőteljesen kisebbségbe szorult és egyik város sem tartozik Magyarországhoz. Ausztriának és Bajorországnak hol térülne meg a felzárkóztatásunk?

2016.10.19. 19:25:32

@neoteny:
ennek a társadalomnak nagy gyakorlata van abban, hogy alkalmazkodjon az autokratikus rezsimekhez. a debreceni reformált kollégiumot 1538-ban alapították. abban az évben, amikor ferdinánd és szapolyai jános a szomszédos váradon békét kötöttek a reformáltak kollégiumot alapítottak. mert végre a római katolikusok befolyása csökkent. amiben segédkezett az oszmán-török birodalom előrenyomulása. később kismarjai bocskai ahmed szultántól koronát is kapott. miután bihardiószegnél a kóborló hajdúk/hajtók segítségével (nem kevés cigánnyal) megverte a császár seregeit. hagyományos bocskai ökölvívó emlékverseny.
telesport.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/02/DEBRE20160203016.jpg
ebben még ma is a hadháziak járnak élen. a gyerekek fele magyar, fele cigány. a nemzeti együttműködés keretében az angol mellett német kéttannyelvű osztályt indítanak a legjobbaknak. csak ez nem az, hogy jaj szegény kis cigányok rájuk támadnak a fasiszta magyarok. amit goda krisztina balázs béla díjas rendező megfilmesít.
stat.mozi24.hu/images/pe/2421/242088_800x600.jpg
ezek a gyerekek kevés kivételtől eltekintve nagyon alacsony szinten integrálódtak. úgy, hogy a többségi magyarok lecsúsztak. és a szociális feszültségek így szűntek meg. és mostanában indult meg a felzárkóztatás. a közmunka bérből vásároltak a hervis-ben.
stat.mozi24.hu/images/pe/2421/242088_800x600.jpg
velük kell polgári magyarországot építeni. civil kezdeményezés: hadházi káposztás napok. www.gyogyvizek.hu/gallery/program/769/769_programkep.jpg
static.regon.hu/ci/2016/09/p9237637.jpg
ez egy teljesen más világ, mint amiről béndek péter és boeing-777 közönsége értekezik.

2016.10.19. 20:35:27

@Khonsu:
a térségben mindenki nacionalista. a "balliberálisok" azt mondják, hogy ezt az egészet feloldják a nyugatos nemzetköziségben. mindenhol tesco lesz és ezzel megoldódnak a problémák. a leszakadó térségekben a multik váltak a közös ellenséggé. a liberális fejlődési pálya nem az, hogy teljesen felszámolják a nacionalizmust, hanem azt, hogy megengedjük. ezek egymást érintő vagy metsző gazdasági érdekszférák, kultúrkörök jönnek létre.

tehát a kis-orosz (ruszin) ungvár nagy-magyar nagy-orosz határváros. csap mellett pakolják át az árut. és ugyanúgy része a magyar és az orosz gazdasági érdekszférának. debrecen-kolozsvár együttműködés magyarországról nézve erdély visszavétele. de a másik oldalról úgy érzékelik, hogy a nagy-román gazdasági térség bővül. egy román ismerősöm mondta azt, hogy román villamost, autóbuszt a tisza vonaláig lehet eladni. nem azért, mert az feltétlen annyira rossz. hanem mert attól függetlenül ki venne mondjuk roman teherautót. a kelet-magyarország és erdély között megvalósulhat a kölcsönösen előnyös az árucsere. és ez működhet úgy, hogy a németek belépnek úgy, hogy a főalkatrészeket, összeszerelő gyártósorokat szállítják. a felnőttek bérmunkát végeznek, a diákok tanulmányi szerződéseknek kötnek. jawohl herr general.

belgrád és zágráb számára ez a nyitás a balkán felől. pozsony a kérdéses. egyszerűen meg kell engedni, hogy létrehozzák a nagy-morva érdekszférát. észak-magyarországot és a felvidéket összekapcsolni. a szlovák államiság alapja a tatra-matra-fatra hármashalom. oberungarn részben slowakische (pl. nógrád-novo hrad) és részben magyarische. a szlovákoknak a királyi magyarország informális hiánya kulturális értelemben nem jó. és gazdasági értelemben se, mert fejlettségben hiába közelítették meg csehországot, lakosságszámban fele akkorák sincsenek. tehát prágával szemben pozsony alárendelő viszonyba kerül. nyugat-magyarországon keresztül nyitható egy rajka-pozsony-zágráb-rijeka korridor és így a nagy-magyar királyi együttműködés újra kiléphet az adriára.

a népeket összekapcsolja a közös vallás. a kárpát-medencének lehet egy közös pápaválasztó bíborosa. egy közös kardinálisa. oké, hogy ehhez a magyar és a latin mellett szláv és az újlatin román nyelven is kell beszélnie. ez a feladat. ezt azért megoldhatja meg egy művelt római katolikus. a cigányok a európai közvetítő nép. a liberális zsidók szopják amerika faszát, vagy nem tudom. döntsék el.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.19. 21:17:42

@unionista᠋: A vágyaid: "ez működhet úgy, hogy a németek belépnek úgy, hogy a főalkatrészeket, összeszerelő gyártósorokat szállítják. a felnőttek bérmunkát végeznek, a diákok tanulmányi szerződéseknek kötnek"

A gyakorlat: jön a számodra kedves befektető (6 db géppel) és kioktat azonnal mindenkit: "a probléma a szülők gondolkodásmódjával kezdődik, folytatódik a tanárokkal, és ez megy a politikában is.. .. egyesek nemhogy németül vagy angolul, de még románul sem tudnak."

A csúcs, a székelyek szemére veti, hogy nem tudnak románul :)

szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/ezert-nehez-szekelyfoldon-munkaerot-talalni-egy-nemet-vallalkozo-szerint

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 21:24:40

@unionista᠋:

"de úgy tűnik, hogy mégis van aki megveszi a hajdú keverőtárcsás mosógépet"

Nyilvánvalóan: azért létezik a Hajdu márka.

De te azon vergődsz, hogy Irmuska néni made in Russia LG-t vett; hogy nem minden magyar Hajdut vesz, hanem megveszik az olasz Indesit-et, a török Beko-t vagy a Samsungot is. Vagyis úgy gondolod, hogy "a népeknek" olyan fogyasztói döntéseket kellene hozniuk, amiket te helyesnek látsz. Ha pedig nem úgy tesznek, akkor rá kell kényszeríteni őket "piacvédelemmel". Mert te jobban tudod, hogy mi nekik a jó, mint ők. Felsőbbrendűnek gondolod magad, mint "a népek".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 21:44:20

@unionista᠋:

"ennek a társadalomnak nagy gyakorlata van abban, hogy alkalmazkodjon az autokratikus rezsimekhez."

Erre számítanak az autokratikus rezsimek működtetői.

"ez egy teljesen más világ, mint amiről béndek péter és boeing-777 közönsége értekezik."

Akkor miért akarják "felzárkózva" elhagyni ezt a "teljesen más világot"?

2016.10.19. 22:34:14

@digipenna:
így épül buszgyár debrecenben. az intertanker/civisbusz nevű konzorcium leszerződött a németekkel. a daimler szállítja a főalkatrészeket. és ezek után kaptak 15,5 milliárd forint hitelt. persze lehet mondani, hogy miért kellenek ehhez a németek. ha az üzleti terv megalapozott, akkor nélkülük is nyújtanak hitelt. elvben igen, a gyakorlatban nagyobb beruházáshoz szövetségessel kell rendelkezni. ez egy működő modell.

a német megépíti az üzemcsarnok mellé a tanműhelyet. ennek az árát ki kell fizetni. vagy tanulmányi szerződést kell kötni. ez szintén debreceni példa.
www.kormany.hu/download/3/d6/10000/DEBRE20140905012.jpg
de hasonló van kecskeméten, szombathelyen. neki az a lényeg, hogy ne legyen mellette nem-német multi. ne legyen multikulti. mert akkor esetleg egy franciának, egy britnek vagy egy amerikainak képzi a gépészt. a magyar iparvállalatoktól nincsenek beszarva. attól, hogy leversenyezi őket a paraszt. persze nagyon magas szintű oktatást nem akarnak. leginkább csak érettségizett szakmunkásokat. ehhez találták ki a szakgimnáziumokat. ami egy hülyeség. szakközépiskola és műszaki főiskola kellene: politechnikum/industrieschule. és azt megalapozó körzeti bundesschulzentrum. orbán és seehofer kössenek szövetségi alapszerződést, vagy valamilyen kormányzati megállapodást. strache azt mondja, hogy ausztriának társulni kellene a visegrádi csoporthoz, mert ellensúlyozni akarják merkelt.
kurier.at/politik/inland/strache-oesterreich-soll-visegrad-gruppe-beitreten/221.573.953
orbánt lehet gyűlölni. de jelen állás szerint balról nem nagyon lehet alternatív politikát mondani. legfeljebb csak azt, hogy jönnek a fasiszták. legfeljebb jobbról lehet előzni. ahhoz tényleg fasisztának kell lenni. szóval eddig legalábbis ügyesen manőverezett. de ez egy ilyen játszma.

2016.10.19. 22:51:37

@neoteny:
hagyják el. a nyugat nyugaton van.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 23:03:47

@unionista᠋:

A "teljesen más világban" élők akarnak "felzárkózni". Miért?

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.19. 23:49:59

@neoteny: valóban nem kell, de valamiért mégis ezt teszik:
ircblog.usembassy.hu/2013/01/18/egy-kulonleges-hagyomany-az-elnoki-beiktatas-amerikaban/

"Az amerikai alkotmány nem részletezi, hogy milyen módon iktassák be az elnököt, csak annyit ír elő, hogy a megválasztott személynek le kell tennie a hivatali esküt, s még ennek szövegében is megenged némi eltérést: „Ünnepélyesen esküszöm (vagy „fogadom”), hogy az Egyesült Államok elnökének tisztét híven gyakorolom, és legjobb képességeim szerint fenntartom, óvom és megvédem az Egyesült Államok alkotmányát”.

A „fogadom”’ változat használható abban az esetben, ha valakinek a vallási meggyőződése tiltja az eskütételt. Franklin Pierce volt idáig az egyetlen elnök, aki 1853-ban ezt a kifejezést választotta."

... A Bibliára esküdni nem kötelező, de a legtöbb elnök ezt teszi. "

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 00:00:57

@A mélyben néma hallgató világok:

"valóban nem kell"

Erről van szó: vagyis "a bibliára tett kézzel kéne bárkinek esküt tenni" feltételezésed a tudatlanságodból eredt.

"de valamiért mégis ezt teszik"

Hogy az olyan "eccerű vidéki kétkezi eszü konzervatív-szerű liberálisféle keresz..."-eknek, mint te, legyen min szörnyülködni.

Khonsu 2016.10.20. 00:08:32

@unionista᠋:

Az "egymást érintő vagy metsző gazdasági érdekszférák, kultúrkörök" már létrejöttek, nagyrészt az EU-nak köszönhetően.

"egy román ismerősöm mondta azt, hogy román villamost, autóbuszt a tisza vonaláig lehet eladni"

Ezzel magad is elismered ezt.

"és ez működhet úgy, hogy a németek belépnek úgy, hogy a főalkatrészeket, összeszerelő gyártósorokat szállítják"

Ez már régóta így van, mégsem zárkózunk fel.

Mi motiválná az osztrákokat és a németeket, hogy nem kevés ráfordítással 10 év alatt a saját gazdasági szintjükre emeljék fel Magyarországot?

A Szlovákiát érintő, "szláv folyosót" is magában foglaló javaslatod pedig az I. vh. végén meg nem valósult cseh területi igényekre emlékeztet.

Íme:
valasz.hu/data/cikk/2/9804/cikk_29804/trianon_2.jpg

A közös vallás is csak annyiban adott, hogy keresztény népekről van szó, de hogy milyen arányban vallásos a lakosság, az kérdéses. Továbbá még ehhez jönnek a felekezeti ellentétek.

Mit is közvetítenek a cigányok Európában?

A liberális zsidók se tudják, csak azt, hogy szeretnék ők eldönteni, hogy mit szeretnének.

Szóval hogyan valósítanád meg "a nagy-magyar királyi együttműködés" tervét úgy, hogy az minden érintett kedvére legyen, gyarapodását szolgálja, és mondjuk ne egy diktatúra vagy egy háború legyen a végeredmény?

2016.10.20. 00:14:58

@neoteny:
azért, hogy szabadabb módon szervezhessék a maguk kis világát. nem cél nyugatossá válni.

ezek az emberek hajdúságiak, nyírségiek, érmellékiek, sárrétiek akarnak lenni. béndek péter erre nyilván azt mondja, hogy ezek hülyék. miért nem akarnak "nyugatiak" lenni. mert a nyugatosság eredendően biosz és nem filosz. ezek a népek nagyrészt kelet-indoeurópaiak, őseurázsiak, délszlávok és cigányok. hiába mondják nekik, hogy ott van new york. legyél olyan, mint ők. legfeljebb a nyugat-európa nemzeti keresztény múltját tekintik mintának. vagy az amerikai protestantizmust. és van egy csoportosulás, amelyik elutasítja kozmopolita akar lenni a boeing 777-esen. nem magával a repülőgéppel van probléma. hanem a neolib/neokon gondolkodást utasítják el. illetve el se utasítják. egyszerűen nem arra szavaznak. hanem a tradicionalizmusra, nemzeti kereszténységre, keresztényszocializmusra, nemzeti liberalizmusra. ez egy vallási ellentét. ha lenne klasszikus baloldali szociáldemokrata párt, akkor a szakmunkás szavazók többségét nem tudná elvinni a szélsőjobboldal. de nincs. nem is lehet. mert "zsidó" baloldal van. és részben azzal szemben jön létre a jobbik. vonának se jön be a mérsékelt hang. a nemzeti radikalizmusra igény van. aztán persze azt se kell ész nélkül tolni. szerintem a kormányt leginkább a független reálértelmiség tudja kontrollálni önkormányzati keretek között. és így mehet végbe egy konszolidáció. persze értem, hogy a demokratikus ellenzék meg akarja buktatni. buktassák meg. csak kivel és mivel. engem az sem zavar különösebben feltéve, hogy békés úton teszik. azt meg csak remélni tudom, hogy washington és moszkva nem akarja kiélezni a konfliktust. és megelégednek egy hidegháborúsdival.

2016.10.20. 00:21:31

@Khonsu:
a közös vallás nem a bigott zsidókereszténység. hanem a nemzeti kereszténység. ami nacionalizmus finomított változata. ha ezt sem érted, akkor semmit. inkább tartsunk egymást kölcsönösen idiótának.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 00:27:45

@unionista᠋:

"nem cél nyugatossá válni."

Ja, hogy nem is akarnak "felzárkózni".

"egyszerűen nem arra szavaznak."

Irmuska néni a made in Russia LG mosógépre szavazott a pénzével, nem a magyar gyártású Hajdu termékre. Meg teszi az összes többi magyar, akik az olasz Indesit-et, a török Beko-t vagy a Samsungot veszik. Gyakorlatias kozmopoliták. Te és az elvtársaid ezt a szavazati szabadságukat akarjátok elvenni a "piacvédelemmel" -- mert "a népeknél" felsőbbrendűnek gondoljátok magatokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 00:35:20

@unionista᠋:

"a közös vallás nem a bigott zsidókereszténység. hanem a nemzeti kereszténység. ami nacionalizmus finomított változata."

Ez posztmodern süketelés; magyarul bullshit. Úgy hangzik, mint ha valamilyen mély jelentés bújna meg benne, holott csak hangzatos semmitmondás.

Khonsu 2016.10.20. 00:52:06

@unionista᠋:

Tényleg nem értem mi az a "nemzeti kereszténység". Nekem ez kínai, mint Sanyinak a transzhumanizmus, Irmuska néninek a közösségi kapitalizmus, vagy unionista-nak az anarchizmus és az "új-nyugat".

Írd le, milyen jószág az a "nemzeti kereszténység", de úgy, hogy Pisti komám is megértse, aki keményen nacionalista, ezért szerintem érdekelné, de amúgy rendíthetetlen ateista (bár azt mondta egyszer, a buddhizmus tetszik neki), és amikor Németországban dolgozik (mert itthon nem jött ki a fizetéséből), elbűvölte az ottani világ, és azóta is folyton arról áradozik, mennyivel jobb mint ami itthon van. De Pisti amúgy nem politizál, mert szerinte úgyis mind csak lop és nem foglalkoznak a kisemberrel.

Szóval mitől "nemzeti" és mitől "kereszténység"?

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.20. 07:28:07

@neoteny: "Erről van szó: vagyis "a bibliára tett kézzel kéne bárkinek esküt tenni" feltételezésed a tudatlanságodból eredt."

OFF
Neo, u.nak tényleg igaza van, nagy.arc vagy.
Jó, már írtad, sose olvasol szakmai könyveken ( tanulmányon, értekezésen, taktaktak...) kívül mást, így érthetően semmi affinitásod nincs az árnyalt szövegértelmezéshez.
üdv! l.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 07:40:11

@A mélyben néma hallgató világok:

"semmi affinitásod nincs az árnyalt szövegértelmezéshez"

Affinitásom valóban nincs hozzá ... de felismerem az "árnyalt szövegértelmezésként" árult posztmodern bullshit-et.

2016.10.20. 09:27:21

@Khonsu:
(naiv) istenhit, nemzeti érzület és szabadságvágy (ezektől lesz a kereszténység unortodox). nagyjából ezek jellemzik a tradicionális magyar elitet. mégis ezek az egyidejűsége a magyar államiság alapja. ha ez nincs, akkor az ország szétesik.

a zsidók és a zsidókeresztények egy része (neolibek és neokonok) azt mondja, hogy ez egy anakronizmus. ezek semmilyen módon nem kapcsolhatók össze, vagy ha mégis akkor ezeket meghaladta a nemzetköziség: a nyugat.

a kelet-közép európai politikai vezetők azt mondják, hogy európa egésze térjen vissza nemzeti keresztény tradíciókhoz. ehhez átmenetileg illiberális demokráciára van szükség. mert a "liberális" demokraták a kereszténységet, a nemzetet és a magyar államiságot elutasítják.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 09:48:49

@unionista᠋:

"szabadságvágy [...] ezek jellemzik a tradicionális magyar elitet."

Vágy arra, hogy az elitek maguk szabadok legyenek -- de nem arra, hogy "a népek" szabadok legyenek.

Ld. pl. amikor te a "félállami" gazdaságszervezést meg a "piacvédelmet" tolod: ez az elitek versenytől való szabadságát hivatott elősegíteni "a népek" szabadságának rovására, ti. hogy szabadon megválasszák, melyik termelőtől vásárolják a milyen termékeket és/vagy szolgáltatásokat milyen árakon.

2016.10.20. 09:50:38

@neoteny:
irmuska hajdú mosógépet vásárolna ha lenne benne hatféle dobmozgás. andika ajánlotta neki. a "six motion" "szexmóson" lett (~szexi mosoda). irmuska a régi mosógépét sem akarta kidobni. a szerelő azt mondta, hogy nem lehet benne egyszerűen kicserélni a csapágyat, mert az olcsóbb indesitek üstje nem bontható. sanyi meg is vette tízezerért. egy működő mosógépet, amiben csapágyat kellene cserélni. csak nem lehet, vagy nagyon körülményes. ezért azt ajánlják, hogy vegyen egy másikat áruhitelre. és irmuska vásárolt is egyet a médiában nulla százalékos téháemmel. (magyarul a kamat az árba van építve). és törleszti tízezrével úgy, hogy egy kicsit később fizeti be a vízdíjat és villanyszámlát és van egy új mosógépe. így trükközik a kisnyugdíjas. te úgy vagy liberális, hogy azt mondod: ezek alternatívája csak a totális anarchia. de nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 10:09:17

@unionista᠋:

"irmuska hajdú mosógépet vásárolna ha"

De nem azt vásárolt, hanem made in Russia LG-t. A szabadság meg az, hogy ő dönti el, hogy mire költi a pénzét, nem te tervezed meg neki, hogy mit vegyen. Nem vagy felsőbbrendű, mint Irmuska néni.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.20. 10:35:04

@unionista᠋: Manőverezés. Meg fogsz lepődni, igazad van, elismerem, ügyesen manőverezik. Azon meg te fogsz meglepődni, ha azt mondom pont ez a baj. A manőverezés. Hogy miért? A gyerekek pólóján látni három logót, azaz összeállt három multi (meg akik nem akarták kitenni a logójukat) és igényeiknek megfelelően "beavatkoznak" a magyar oktatási rendszerbe. Német viszonyokat ismerve, az ilyen "beavatkozások" sokasodni fognak, mert az iszonyatos éhségű német ipar/szolgáltatás utánpótlással küzd otthon. Egyszerűen alig akad gyerek, aki szakmát akarna tanulni. (Zárójelben, azt is el tudom képzelni, hogy az előző kommentemben fölhozott példában nem az az elsődleges szempont, hogy nyereséges legyen a vállalkozás, hanem, hogy fölmérje, hol lehetne ugyanilyen oktatási központokat létrehozni).

Itthon a szakmaképzés folyamatos átszervezés alatt áll. Itthon nem áll össze több cég, hogy összehozzon egy oktatóbázist, persze az is benne van ebben, hogy a jól kiképzett gyerekek azonnal lelépnek külföldre. Na most vegyük két legtőkeigényesebb szakmát. Több komponensű műanyag fröccsöntés és CNC megmunkálás. Ezek a gépek nagyon drágák. A németeknél és az osztrákoknál gép- és CAD-CAM program gyártás, tervezés is folyik. Nálunk egyik se. Ezeken a gépeken előállított nagy-szériás termékek élőmunka igénye, - -közvetlenül a gépen- -, elenyésző. Kis túlzással, tök mindegy mennyi a dolgozó bére. Az egyedi gyártásnál a bérek (arányaiban) lassan közelítik a németet, osztrákot.

Összegzés. Amíg az alapfokú szakmai oktatás a mérnökképzésig nincs finomhangolva, egymásra építve, kedvükre csemegézhetnek a multikból összeállt szakképzőközpontok és persze ügyesen lehet tovább is manőverezni. Itthon meg szerezhet bárki, szinte semmire se jó, második szakmát ingyen.

2016.10.20. 10:36:18

@neoteny:
ezek a nemzet szabadságát hivatottak megvédeni. az lg eladja a mosógép alkatrészt az oroszoknak. azok összeszerelik. és még magyarországra is jut belőle. a media markt raktárába. ezt elvben megcsinálhatná a hajdúsági iparművek is. te azt kérded, hogy miért nem csinálja meg. azért, mert a nagy-orosz piac 200 milliós, kis-debrecen 200 ezres.

itt lép be a nacionalizmus. a magyar állam vásárolja ki az electrolux magyarországi üzemeit. hozzunk létre pólusokat. debrecen és nyíregyháza környéke nagyjából 1 milliós pólus/polisz. és az ott levő electrolux összekapcsolható a hajdúsági iparművekkel. és ezek után közkereseti társaságok (lánykori nevükön gmk-k) alkotnak részvénytársaságokat az iparban. de itt a köztulajdon valódi közösségi tulajdont jelent. tehát ha valaki ellopja a félállami electrolux gyárból a csavarkulcsot, akkor a szomszédjától lopja el. tehát nincs az, ami az állami időkben volt, hogy a munkások ellopták a gyárat. és milyen jól jártak, mert kitoltak az állammal. lehet mondani, hogy ez a kommunizmus. majdnem. a mosógép nem lesz mindenkié. egy része igen. az köztulajdonban marad. és bekerül a helyi közintézményi mosodákba. az állami hivatásrendek (orvosok, tanárok/diákok, katonák, bírák) egyenruháit. de ez egy vegyes rendszer. lehetnek magánorvosok, nem kötelező iskolai egyenruhát hordani legfeljebb csak az ünnepségeken. de aki szegény az kapjon napi váltást. és esetleg aki gazdag az is azt hordja. a tanárok egy része lehet "kockásinges". de ebből kialakulhat ilyesmi: i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02855/eton_2855585b.jpg
a fiúk hordják a tradicionális iskolai viseletet. a lányok kiválasztják a glamour napokon, hogy milyen legyen a legújabb divat. ez esetben a hagyomány a férfiassággal, a szabadság a nőiséggel párosul. ilyenkor a filoszemiták ordítják, hogy ez szexizmus. miért gondolod azt, hogy vannak nők és férfiak. csak emberek vannak. oké, de vannak nemek. minden iskolai körzet kialakíthatja a maga viseletét. és ezek után esetleg andikának is lesz munkája, aki varrni szeret.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 10:50:00

@unionista᠋:

"ezek a nemzet szabadságát hivatottak megvédeni"

Ez a duma: a valóság meg az, hogy a "nemzeti" elitek versenytől való szabadságát hivatottak megvédeni, a fogyasztók döntési szabadságának kárára.

"itt a köztulajdon valódi közösségi tulajdont jelent. tehát ha valaki ellopja a félállami electrolux gyárból a csavarkulcsot, akkor a szomszédjától lopja el. tehát nincs az, ami az állami időkben volt, hogy a munkások ellopták a gyárat. és milyen jól jártak, mert kitoltak az állammal."

Szép álom -- csak épp' a félállami Elextrolux gyár alkalmazottja elmagyarázza magának és a szomszédjának is, hogy a gyár nem fizet nekik annyit, amennyit megérdemelnének, így a csavarkulcs magántulajdonukba szervezése csak igazságtevés.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 11:09:32

@unionista᠋:

"nem kötelező iskolai egyenruhát hordani legfeljebb csak az ünnepségeken. [...] minden iskolai körzet kialakíthatja a maga viseletét."

És máris nem tudod kiszámolni, hogy mennyi iskolai egyenruhára van szükség -- hiszen minden iskolai körzet maga alakítja ki az egyenruháját.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 11:27:21

@unionista᠋:

"az állami hivatásrendek (orvosok, tanárok/diákok, katonák, bírák) egyenruháit."

"Állami hivatásrendek" -- ez nagyon bájos. :)

De ha már álmodsz, merj nagyot álmodni: en.wikipedia.org/wiki/Chinese_tunic_suit

Khonsu 2016.10.20. 11:29:13

@unionista᠋:

Pisti azt mondja, hogy az a naiv, aki hisz istenben. Nem értek vele egyet, de erre azt mondja, akkor bizonyítsam be, hogy van, mert ő csak a saját szemének hisz. Szeretne egy erős országot, de azt mondja, ehhez előbb a teljes elitet lámpavasra kéne húzni, mert csak akkor építhető fel ilyen, tiszta lappal. Ráhagyom.

A zsidókat gyakran szidja, de amikor erről beszélgettünk, kiderült, hogy a zsidó néppel neki nincs is semmi baja, ő csak a bankárokat és a nagytőkéseket nevezi annak, nemzetiségüktől függetlenül.

Azt is mondja, neki mindegy, hogy minek nevezi magát az aktuális kormány, ha végre emberhez méltóan lehetne élni az országban a kisembernek is, ő támogatja, de azt mondja, ezek közt egyik se olyan, csak lopnak és hazudnak, elege van. Ezután ismét elkezd Németországról mesélni.

2016.10.20. 11:47:10

@digipenna:
azért jönnek ide. mert a német gyerekek nem nagyon akarnak gyári munkások lenni. és oké, hogy majd robotok lesznek. ezzel a munka kényelmesebbé válik. és csökkenthető a munkaidő. de ehhez is kellenek emberek. magasan képzett szakmunkások. és olyan senki se akar lenni. mert ahhoz tanulni is, dolgozni is kell és egy gyárban nem keres nagyon sokat. mert csak így lehet versenyezni a kínai félkatonai üzemekkel. vagy így sem. ezért a magyar állam támogatja a betelepülő többnyire német összeszerelő üzemeket. én erre azt mondanám, hogy hozzunk létre vegyesvállalatokat. csak ezt a mercedes vezetői nyilván megmosolyognák. mercedes hungária német-magyar vegyesvállalat. ezt aligha nagyon fogadnák el. ők adják a nyersanyagot, a technológiát, mi pedig az alapvető infrastruktúrát, a munkaerőt és a piac felét. (ez esetben állami autók hazai gyártású mercedesek lennének. az iskolabusz és a mentőautó gyártása is ezen alapulna). ez már azért jobban hangzik. olyannyira, hogy esetleg ezt hosszabb távon a konkurens bmw/man/fag is vállalná. nézzük meg, hogy melyik ad jobb ajánlatot. és ezt azért támogathatja bécs, mert ilyenformán lehet német-osztrák az öaf. mert jelentős részben ausztria is felszámolta az ipart mondván, hogy majd csak szolgáltatnak. ha nem termelünk kávét, akkor legalább kávéfőzőt gyártsunk. hanem azt mondták, hogy elég kávézót nyitni. ez működik bécs belvárosában. de kevéssé működik a külvárosokban és vidéken. tehát ebből lehet egy dunai német-magyar együttműködés. ezzel a legszegényebb szövetségi állam szintjére lehet zárkózni. mert ugye a németek elviszik a nyereség felét. de a másik felét itt hagyják. és lehet tőlük független magyar ipar. bécsből és münchenből vagy stuttgartból gondolhatják azt, hogy ez örökös függést jelent. így a magyarok sose fogják a németeket beelőzni. hiszen mindig megvehetik a legjobb mérnököket. és ha nem és alkotnak valami újat, akkor megveszik az induló vállalkozást. a magyaroknek úgyse lesz elegendő gyártó kapacitásuk a világpiacra. de ennél a bérmunkán alapuló felzárkózásnál senki sem tud sokkal mondani. róna ellenzik ezt az egészet. de mi az alternatíva. vajon melyik vállalkozó kap annyi hitelt, hogy felépítsen önállóan egy buszgyárat. a kaposvári nabi is becsődölt. debrecenben most épül egy buszgyár. nekem erősek a kétségeim affelől, hogy kitermeli-e valaha azt a 15,5 milliárd forintot, amit állami garanciavállalás mellett hitelként beleraktak. de nyilván közgazdászok számoltak. vagy nem. azt mondták, hogy ez biztos megrendelés lesz a németeknek. itt a pénz. és ha nem termeli ki a buszgyár, akkor majd elveszi a néptől állam. amúgy is támogatja a buszozás költségeit. majd még hozzátesz. viszont új munkahelyeket hozott létre szijjártó péter. persze ha a buszgyár 10 milliárdot, akkor multiplikatív hatásokkal már valószínűleg megérte. és annyit kitermel. nekem erős a gyanúm, hogy kábé így gondolkodnak.

2016.10.20. 11:50:02

@Khonsu:
oké, elég egy neoteny. aki mint egy kis óvodás próbál mindenbe belekötni.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.20. 11:59:51

@unionista᠋: Te küldted a facebook oldalamra :)?

Münchenben villanyszerelő OKJ képzést tervezünk indítani 2017. január 7-ei kezdéssel és október végi vizsgával. A képzés helyszíne Münchenben lenne, csak a szakmai vizsgák napjára kellene Budapestre utazni. A végén német nyelvre lefordított szakmai bizonyítványt kapnál. Jelentkezési határidő 2016. november 1.

2016.10.20. 12:06:15

@Khonsu:
ha úgy érzed, hogy magyarországon nem lehet emberhez méltóan élni. és gyurcsány idejében, vagy előtte lehetett, akkor szerintem valamit nem értesz a világból.

utoljára megpróbálom ezt elmagyarázni. folyik egy vallásháború 25 éve vagy 125 éve. egy magát "balliberálisnak" nevező csoportosulás háborúzik a magyar államiság és a keresztény nemzet ellen. erre a "jobboldali konzervatívok" és a hozzájuk verődő szélsőjobboldali "újpogányok" azt mondják, hogy ezeket támadjátok, akkor hirdessünk magyar nemzeti keresztény államegyházat. és erre a "libsik" azt mondták, hogy hirdessetek. és megindult a hatalmi harc. és ebből a "nácik" kerültek ki győztesen. a demokraták mögül kihátrált a démosz vagy legalább is egy jelentős részük. a nyugdíjas néniket leszámítva szinte mindenki. de ők is kellenek ehhez az össznépi színjátékhoz. azért, hogy a porondon tartsák gyurcsányt. ami ellehetetleníti a "demokraták" összefogását. és így jön ki az, hogy irmuska ferire szavaz. a fia zolika jobbikos. az ő barátnője andika pedig fideszes. mivel ő nem akar radikalizálódni. vona azt gondolja, hogy a néppártosodással meggyőzi andikát. de lehet, hogy elveszti zolika szavazatát. irmuska se tudja, hogy mi van. mert képzelje kisdrága vona gábor volt "olgában". ne mondja irmuska. mit csináltak? tehát a média el kezdett össze-vissza húzni. ez amerikában is így van. japánban is. ettől még lehet emberhez méltóan élni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 12:06:38

@unionista᠋:

Neked az fáj, hogy nem tudsz válaszokat adni a kérdéseimre. Zavarom a szélesvásznú vetítéseidet.

2016.10.20. 12:18:41

@digipenna:
ez világos. többek között ezért is gondolom, hogy ezt a folyamatot egy félállami rendszer tudja megfékezni. tehát ezzel versenyezhet az mvm úgy, hogy van egy szolgáltató üzletága. és ebbe illeszkedik az, hogy egy létrejövő félállami (német-osztrák-magyar) kapsch kaposváron kapcsoló elemeket gyárt. unortodox módon a magyar állam száll be az üzletbe. és ezek után a piac nagy részéről kiszorítja a nem-németes érdekeltséget. legfeljebb egy "nyugati" csoport maradhat. hosszú távon egy sem (feltételezve a demokráciát). ezzel a felzárkózás ugyanis a legszegényebb szövetséges állam szintjére történhet. ha ez megtörténik, akkor a nacionalizmus azért szorítja ki a németeket, ha nem, akkor azért. első esetben mindkét fél nyert. utóbbi esetben mindkét fél vesztett.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 12:28:12

@unionista᠋:

Spanyolországban már 10 hónapja nincs kormány: és senkinek sem hiányzik. Az emberek élik az életüket, a gazdaság működik (kb. 3%-os növekedést várnak 2016-ra). Belgium sem omlott össze, amikor 589 napig nem volt kormánya 2010-2011-ben.

Ezek a "természetes kísérletek" nagyszerűen megmutatják, hogy van élet uralkodók (arkhoszok) nélkül; hogy a politikusok hazudnak, amikor azt állítják, hogy nélkülük összeomlik az ország.

Khonsu 2016.10.20. 12:34:24

@unionista᠋:

Pisti devizás volt, amit nem tudott fizetni, mondja is, hogy jól "megmentették", bezzeg aki gazdag... A Ferit sem szereti, azt mondja, ő kezdte, a Viktor meg befejezte az ország tönkretételét. Miután kiment németbe fél év alatt törlesztette a megmaradt hitelt, azóta a párjával, akit kint ismert meg, de szintén magyar a családalapításra gyűjtenek. Szüleiket látogatni járnak csak haza.

Mondtam neki, hogy azt olvastam egy blogon kommentben, hogy vallásháború van. Az iszlám terrorizmus jutott erről eszébe, mondta, hogy ez már szerinte is az, pedig nem kéne visszamenni a középkorba. Mondom neki nem arról van szó, hanem itt Európában, és Magyarországon, a keresztények, zsidók, meg a nacionalisták között. Kinevetett.

Gyuszinak is beszéltem erről, aki amúgy mélyen hívő, katolikus tanárember. "Zsidókeresztény liberális értelmiségi" ahogy mondanád. Bár ő sohasem nevezi magát liberálisnak, de elítéli a nacionalizmust. A cigányokkal mondjuk valahogy nem találja a közös hangot (ha érted mire gondolok), de ő ezeket a nézeteit össze tudja magában egyeztetni.

Szerinte sincs semmiféle vallásháború, csak a politikusok már úgy meghülyítették az embereket, hogy mindent elhisznek. Ő se szereti a politikusokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 12:36:08

@unionista᠋:

Például:

Ki(k)nek jó az "osztatlan közös vagyon" létezése, ill. az afölött történő rendelkezés jogának birtoklása?

2016.10.20. 14:10:48

@neoteny:
nyilván azoknak, akik egy ilyen konstrukcióban részt szeretnének venni. nyilván te azt mondod, hogy a magyarok nem akarnak vallási alapon összeállni és osztatlan közös vagyonnal részvénytársaságokat alapítani.

dehogy nem akarnak. nagyon sokan akarnak ilyet. úgy képzelik, hogy az államalkotók nemzeti keresztények álljanak össze. és hozzanak létre félig állami, félig magánvállalatokat. amiben van közös tulajdon és amihez kapcsolódhat magántulajdon. és aki nem akar csatlakozni az ne csatlakozzon. ha a "zsidók" nem akarnak csatlakozni, akkor ne csatlakozzanak. ezek után az mvm vagy a mol nem az aktuális ipari miniszter és haverjainak biznisze, hanem mindenkié. egészen pontosan azoké, akik ezt a pakettet választják. ebbe szállnának be magánjelleggel. ezek után az mvm részben villanyszerelőké lenne. nyilván csatlakozna hozzá mondjuk a mixvill, ami egy debreceni központú villamossági szaküzletlánc. ezek után az mvm áramot termel, kereskedik, szolgáltat. mindezt önállóan gazdálkodó egységekkel. tehát a mixvill (kft) az mvm (nyrt) csoport tagja. az mvm összehangolja a villamossági kis és nagykereskedők, villanyszerelők munkáját. ebbe csak azért kellene külföldi (szövetségi osztrák-német esetleg svájci) tulajdont bevonni, hogy az mvm a kisebbségi magyar területeken terjeszkedjen. a magyarok lakta járásokban átvegye a villamos energiahálózatot a románoktól, szerbektől, ukránoktól. úgy, hogy nemzeti keresztények vagyunk mi is. csak nem ortodoxok. ők meg ortodoxok. de ha a oláhok akarnak csatlakozni, akkor csatlakozzon. lehet, hogy egy részük visszamagyarosodna. tehát az mvm kisebbségi résztulajdonosa az eon. vagy az osztrák-magyar kapsch, gyártson kapcsolót kaposváron. amit forgalmazhat a mixvill és a titász (tiszántúli áramszolgáltó) csapata beszerel.

ez annyi, hogy vallási alapon összeáll a nép. csak ehhez hiányzik valemennyi tőke, tudás, technológia. azt adják a osztrák-német szövetségiek (esetleg svájci konföderációs jelleggel). sokkal több külföldi nem kell. ez az egyik álláspont. nem ezt csinálják orbánék. hanem kiosztják az üzletet garancsiéknak, azt amit elvesznek a szoci kapolyitól. tolvajok. de az ellentábor mellette hazaáruló. ők azt mondják, hogy adjunk el mindent. és a magyar polgárosodás alapja az, hogy mindenki a multiknak dolgozik. ez a modell azt mondja, hogy valaki németnek dolgozna, akkor menjen németországba, ha franciának, akkor franciaországba. ha az angoloknak, akkor nagy britanniába. ha a többségi magyaroknak, akkor dolgozzon magyarországon. tehát ez lényegében mindenféle működést megenged. csak nem akárhol. amire mondhatod, hogy ez egy nemzeti-közösségi korlát. az. de egyesek szerint az korlátozza a szabadságot, hogy egyesek mindent idegenek kezébe adnának. ebből fakad egy vallási ütközés. a magyarok a határon kívüliekkel nagyjából 100 ezer km2-en laknak. úgy vagyok vele, hogy 1 km2 legyen a "zsidóké". ha ők nem csatlakoznak, akkor ne csatlakozzanak. és ott hozzák létre a globális szolgáltató központot. de ők vagy szakadjanak le az összes államról (ahogyan hirdetik, ez esetben az usa dollárról is), vagy el kell fogadniuk a magyarországi szabályozást. tehát azt ne játsszuk, hogy alexa king a frissen nyomott dollárokkal megjön és egy táska pénzzel felvásárolja az eredményesen induló cégeket. veiszer alinda azt mondja, hogy ezekből a "sztártápok" jelentik a jövőt. csak ezek mind kerüljenek külföldi tulajdonba. ebben a modellben veiszer alinda nyilván nem lenne nemzeti keresztény. szövetségi államrendet sem akarna. hanem a "liberálisokhoz" (aka. zsidó "baloldalhoz") csatlakozna. jogában áll. de a többinek is. ebben a koncepcióban nemzeti/országos, szövetségi németes, és megengedi a multikultit. csak az valószínűleg háttérbe szorulna. mert ez a többségi akarat. de az a kisebbség, amelyik ezt kultiválja szakíthat minden tradicionalizmussal és mindenféle államisággal. nagyjából 1 km2-en létrejöhet az anarchia. tartsa fent magát.

2016.10.20. 14:22:46

@Khonsu:
tehát van "gyuszi", aki katolikus, liberális tanárember, nem szereti a cigányokat, de elítéli a nacionalizmust. lehet, hogy te ilyen vagy. de a nép nem.

Khonsu 2016.10.20. 15:08:16

@unionista᠋:

Nem én vagyok. Valós személy, csak a név fiktív, ahogy Pisti esetén is. Ők is a nép, és még sokan mások. Pl. Zsuzsi, akit kis gyerekkel hagyott magára a párja egy albérletben. Nehezen jön ki anyagilag de megoldja, erős lány. Ki nem állja a "fajgyűlölőket" ahogy ő mondja, de eldöntötte, hogy legközelebb a Jobbikra szavaz, csak hogy ezek tűnjenek el.

Hogyan hoznád őket össze egy jól kiszámított modellbe, ami egyben Sanyival és Irmuska nénivel is kompatibilis, és még sok más emberrel?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 15:11:42

@unionista᠋:

Az MVM egy Zrt., nem egy Nyrt. Az MVM Zrt. 99%-ban a magyar állam tulajdonában van, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Így hát lehetetlen bármiféle "pakett választása", "beszállás magánjelleggel": ha mondjuk "a népek" egynegyede kívánná a "pakettet választani", "beszállni magánjelleggel", akkor is csak az MVM Zrt. vagyonának egynegyedét "választhatnák": hiszen az MVM Zrt. a magyar államé, a magyar állami vagyon pedig elvileg minden magyar állampolgáré.

"az mvm a kisebbségi magyar területeken terjeszkedjen. a magyarok lakta járásokban átvegye a villamos energiahálózatot a románoktól, szerbektől, ukránoktól."

Átvegye? Talán megvegye: azt a "villamos energiahálózatot" már birtokolják valakik Romániában, Szerbiában, Ukrajnában: miért "adnák át" az MVM-nek?

"amire mondhatod, hogy ez egy nemzeti-közösségi korlát. az."

Aha. A teljesen magyar tulajdonban lévő MVM "átveszi" a más szuverén államok javait (villamosenergia-hálózatot Romániában, Szerbiában, Ukrajnában), de Mo-n más szuverén államokból származó magánbefektetők nem hozhatnak létre teljesen általuk birtokolt gazdasági egységeket (vállalatokat) -- és az ilyeneknek dolgozni "hazaárulás". Mert ez "a többségi akarat".

Rajtad teljesen eluralkodott a megalománia.

2016.10.20. 15:36:55

@neoteny:
az az induló közös vagyon. és utána mehet ki a tőzsdére. ahogyan a mol. és ezek után vehet belőle kisebbségi üzletrészt a szövetségi e-on. és ezek után a hálózatot fejleszteni a kisebbségi magyar területeken.

ebbe kapcsolódhat a villanyszerelő kisiparos (mehet beregszászra, nagykárolyba építkezni), a mixvill legyárthatja, eladhatja az alkatrészeket. ezt csinálja a mol. és az otp. ezt a modellt követheti az mvm. tőkét von be. és ezek után kiviheti a kisebbségi magyar területekre. az a hálózat az ott a romániában, szerbiában, ukrajnában élő lakosoké. és azokban a községekben, körzetekeben, járásokban ahol magyar többség van nyilván a magyar hálózathoz kapcsolódnának. és részben azok is, akik nem magyarok.

kárpátaljai fekete cigányasszony magyarázta, hogy mink "színtiszta" magyarok vagyunk. vagy a partiumi ismerősöm, aki azt mondja, hogy ő elmagyarosítana több ezer cigányt. mert velük tudna terjeszkedni. hoznák az árut erdélyből. és vinnék a magyarországról. ők közvetítenének. sokaknak megéri ide tartozni. és azok majd idetartoznak. akiknek nem azok kivándorolnak. és így állhat át az ország a tradícionális fejlődési pályára (ami fejlődési pálya. a tradíció ellentéte nem a modernitás, hanem a tradíció ellenesség) és így jöhet létre a nemzeti keresztény államegyház. te azt mondod, hogy ilyen nem lesz, vagy ne legyen. mert szerinted ilyet a magyarok nem akarnak, vagy ha mégis akkor ez rossz lesz nekik. ezért mentél kanadába.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 20:32:55

@unionista᠋:

"az az induló közös vagyon."

Azoké, akik "ezt a pakettet választják". Azok meg, akik nem "ezt a pakettet választják", így jártak.

"és utána mehet ki a tőzsdére."

Ahol eladják az osztatlan közös vagyont.

"az a hálózat az ott a romániában, szerbiában, ukrajnában élő lakosoké."

Ebben biztos vagy?

"és azokban a községekben, körzetekeben, járásokban ahol magyar többség van nyilván a magyar hálózathoz kapcsolódnának."

Nyilván. De akik nem, azok majd kivándorolnak.

"sokaknak megéri ide tartozni. és azok majd idetartoznak. akiknek nem azok kivándorolnak."

Világos: vagy csatlakoznak a nemzeti keresztény államegyházhoz, vagy mehetnek Bosztonba. Mert a harmadik lehetőség csak a polgárháború. Mert a magyarok ilyet akarnak.

2016.10.20. 22:47:29

@neoteny:
van mondjuk egy villamosenergia hálózat. abban vannak termelő és fogyasztási helyek. ezek értelemszerűen össze vannak kapcsolva egymással. működhet úgy is, hogy minden közösségi tulajdon. a lakások, a háztartási gépek, stb. ez lenne az kommunizmus. és úgy is, hogy minden magánkézben van. ez az kapitalizmus. de úgy is, hogy az erőművek közösségi tulajdonban vannak, a fogyasztók pedig a háztartások és a magánvállalatok. ez a középutas "zöldek" válasza. persze ez a modell sem "tiszta", mert a fogyasztók lehetnek közintézmények. és ha az erőmű lehet köztulajdon, akkor nyilván az iskolák, vagy a kórházak egy része is. ha egy közösség elfogadja,

debrecen környéken nincs nagy hatalmas energiaforrás. ezért a debreceni erőmű rendszerint veszteséges. ilyenkor ugye három dolgot lehet csinálni. 1) lehet bele közpénzt rakni. ami ugye rendszerint elfogy, vagy elfolyik. 2) az üzemet be lehet zárni. ezzel további veszteség nem termelődik, de nyereség sem. és munkahelyek szűnnek meg, valamint a város kiszolgáltatottá válik. 3) el lehet adni az erőművet. ezzel a veszteség is megszűnhet. a munkahelyek is megmaradhatnak. ezt vállalhatja a befektető. de a város kiszolgáltatottsága megmarad. és a befektető egy idő után árat akar emelni. azért, hogy befektetett pénze megtérüljön és oligopol piaci nyeresége legyen az idők végezetéig. amire a magyar lakosság igénye az, hogy a hatóságilag csökkentsék az árakat és "gonosz" multit ellen vessenek be különadót. aminek következtében a befektető megpróbálja lefizeti a kormányt, vagy bírósághoz fordul, vagy kivonul.

ha elfogadjuk, hogy vegyes gazdaságot építünk, akkor induljunk ki abból, hogy debreceni erőmű fele részben magán, fele részben közösségi tulajdon. fele részben a városé és fele részben lehet magánbefektetőké. ezek lehetnek helyi munkavállalók, vállalkozások. az erőmű alkalmazottai, villanyszerelők, villamossági gyártó üzemek, vagy üzletek tulajdonosa. és ők vagy összeadják a legalább null szaldós működéshez szükséges pénzt, tudást, technológiát vagy nem adják össze. utóbbi esetben vonjanak be tőkét. annyit, amennyi szükséges.

ha az erőmű továbbra is veszteséget termel, akkor a külföldi befektetők a helyiek egy része is szabadul az üzletrésztől. változik magánbefektetői kör. és a városvezetésben is történnek változások. ha nyereségessé válik, akkor lehet örülni. ha nem akkor tovább variálni, vagy az erőművet bezárni. ebben a modellben a fix pont az, hogy a hálózat fele részben közösségi tulajdon. mind a termelői, mind a fogyasztói oldal. mert a végfelhasználók között ott vannak a magánháztartások, a közintézmények és a "félállami" vállalatok. ebben a modellben a papírgyár, vagy a buszgyár is "félállami". ez a klasszikus vegyes gazdaság. és ez alkalmazható a város, a vidék vagy az állam szintjén. és ugye az egy magyar sajátosság, hogy a hálózat bővítenénk a kisebbségi területeken. a románok ugyanúgy szabadulnának az üzemi veszteség egy részétől. és ők moldávia irányába terjeszkedhetnek a dnszeszterig. a szerbek bekapcsolhatják a hálózatukba a boszniai szerb köztársaságot. nekik az fontosabb, mint a vajdaság többségi magyarlakta részei. a vegyes zónában a hálózatok összekapcsolódhatnak. és ott lehet ebből a szempontból is vegyes tulajdon. de ebben semmilyen nagy dolog nincs.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.20. 23:11:11

@unionista᠋:

"ha elfogadjuk, hogy vegyes gazdaságot építünk"

Épp' azt kellene indokolnod, hogy miért és _kinek_ jobb "a vegyes gazdaság", ill. annak az "osztatlan közös vagyon"-on alapuló része.

Ehelyett tolod a világmegváltó ötleteidet, amelyek hibás feltételezések és hamis dichotómiák garmadáján alapszanak.

Az pedig, hogy "a többség ezt akarja", mindössze nárcisztikus önszopkodás a részedről. Őrült vagy -- amivel semmi gond sincsen mindaddig, amíg nem jutsz hatalomhoz, hogy megvalósítsd az őrültségeidet. Szerencsére erre kicsi az esély: te Vona Gábornak is elmagyaráznád, hogy ő egy hazaáruló, ha nem hozza létre a nemzeti keresztény államegyházat iziben, és nem szervezi meg az ahhoz csatlakozni nem kívánók kivándorlását vagy 1 négyzetkilométeres területű gettóba zárását.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.21. 07:25:01

@unionista᠋:

"ezek után az mvm vagy a mol nem az aktuális ipari miniszter és haverjainak biznisze, hanem mindenkié."

kep.index.hu/1/0/1376/13761/137617/13761788_d5dc9c1d35d3464d32bbb0260ac84b67_wm.jpg
süti beállítások módosítása