1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.06.11. 09:12 HaFr

A magyar kormányzat egy kupleráj

Most már hivatalos. Ennek az embernek (Varga M.) fogalma sincs a szakmájáról: „látványos erősödésre van szükség (sic!) a második fél évben” (sic!) - nyilatkozza. Őszre (sic!) gazdaságélénkítő intézkedéscsomagot (sic!) ígér, aminek célja „elkerülni az autógyártás és az uniós források kizárólagos hatását, vagy éppen kitettségét [legalább végre megtudtuk, hogy tényleg van ilyen "kitettség", na de hogy ezt semmi perc alatt "el lehet kerülni", Teremtőnk!]”. Arról, hogy Orbán Viktor ennél jóval nagyobb, 5 százalék körüli növekedést szeretne (sic!), azt mondta: egyetért azzal (sic!), hogy magasabb növekedés kell (sic!), „szeretnénk még a mi életünkben elérni az átlagos uniós életszínvonalat” (sic!). Bolondok, sarlatánok, demagógok és professzionális bűnözők uralják a magyar politikát. Még nem döntöttem el, hova soroljam a gazdasági minisztert.

Miután egy-két nappal ezelőtt kiderült, hogy a magyar állam hirtelen nem tekinti feladatának minél jobb életszínvonal biztosítását minden magyarnak (miután éveken át tódították az unortodoxia csodáját és táplálták a hozzá nem értők körében Európa motorjának illúzióját), ellenben előtérbe helyezi a rendet (szoros összefüggésben azzal, hogy bandaháborúk törtek ki a magyar uralkodó rétegen belül a források újraosztásáért); ugyanekkor a Standard & Poors úgy döntött, nem minősíti fel a magyar államadósságot; kétségbeesett lépésekkel ide-oda csapkodnak, kizárólag a jövőre vonatkozó ígéreteket téve (márpedig volt-e valamikor, hogy ez a kormány betartotta egyetlen ígéretét is?) az egészségügy végleges válságának elkerülése érdekében, az oktatási rendszerben eldöntött totális államosításra újabb tanártüntetések a válasz (és a rutinszerű államtitkári szintű hazugság arról, hogy a pedagógusok követeléseinek nagy részét már kielégítették) -- ezek után már nem lehet csodálkozni azon sem, hogy egy gazdasági miniszter június közepén (!) meglepődik az Európában tök utolsó I. negyedéves GDP-adatok kapcsán, az viszont már kifejezetten a politikába ojtott kupleráj képzetét kelti, hogy utána olyan ellenszert hirdet meg (kvázi gonorrheára promiszkuitást), ami utoljára -- a szakszerűségét tekintve -- egy járási párttitkárnak juthatott volna eszébe a negyven évvel ezelőtti Magyarországon, és a főnöke mégsem rúgja ki sur place. A lényeg: politikai akarat és hűség (még) van, és ezért semmilyen arcvesztés és az értelmetlen, viszont annál károsabb locsogás sem kár.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr318799122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ijontichy 2016.06.11. 11:04:53

Ideillik a szakállas vicc: ha nem megy műintézmény, nem a bútort, hanem a lányokat kell kicserélni :-D

GNDL 2016.06.11. 12:38:41

„Még nem döntöttem el, hova soroljam a gazdasági minisztert.”

Segítek: a „hasznos idióták” egyébként népes fideszes táborának egyik jeles tagja. :)

GNDL 2016.06.11. 13:52:19

@NekemNemEzKell: Ez nem 9 millió fasiszta... ez nagyjából és legfeljebb 2-3 millió ködös szocialista nosztalgiában élő kádárista balfék. Sajnos ők a legaktívabb szavazók két évtizede, ez meg is látszik a választások eredményein... és az ország állapotán.

NYJetsTD 2016.06.11. 16:47:03

Mindig is utáltam, amikor vargát a mérsékeltebb, normálisabb fideszesek közé sorolták. Pedig ne keverjük a habitust a jellemmel.

A mélyben néma hallgató világok 2016.06.11. 17:18:43

'Még nem döntöttem el, hova soroljam a gazdasági minisztert.'

Dehogynem, nagyjából érthető.
Az nem, miértis?
A szakmájára nézvést pénzügyminiszterféle, még ha nem is ez a titulusa.
Amit kifejezetten jól csinál.

Csak kérdem, nem lesz nagyon kontraproduktív ez a nyolc sicc, amikor sehol egy kis szahara?
Egy kis mértékletesség még senkinek sem ártott.

@GNDL:
' ez nagyjából és legfeljebb 2-3 millió ködös szocialista nosztalgiában élő kádárista balfék.'

És akkor mi lehet a többségi 7-8 millió, ha ekkora minoritással szemben sem talál magának jobbat perpillanat?

Az ellenelitről nem is beszélve.

GNDL 2016.06.11. 17:34:53

@A mélyben néma hallgató világok: „akkor mi lehet a többségi 7-8 millió”

Egy nagyobb részük már nincs is az országban, a maradék fele nem is szokott szavazni, a másik fele meg összevissza... :) De a kádári nosztalgia az ami dúl, két évtizede csak a kádári nosztalgiával házaló Fidesz-MSZP kerülhetett kormányra. Pedig lassan ideje lenne pont ezt a kettőt a parlamenten kívülre zavarni, csak hogy végre objektíven fel lehessen mérni az általuk okozott károkat... és előbb megolvasni majd behajtani rajtuk az általuk ellopott közpénzeket.

Egyébként meg:

„szakmájára nézvést pénzügyminiszterféle ... Amit kifejezetten jól csinál”

Egyrészt nincs pénzügyminiszterünk, ilyen „szakma” sincs, másrészt Varga elvtárs egy olyasféle, még az átkosban (minden bizonnyal nem kevés protekcióval) végzett közgazdász, aki az életében nem dolgozott soha még a versenyszférában (tehát nincs tapasztalata, gyakorlata ezen a téren), és az állami szférában sem sokat lébecolt mire ilyesféle folyton csak pofázó és kampányoló politikus lett belőle. Tehát nem neki való ez a „piacgazdaság” nevezetű dolog, ez elég világosan tükröződik az eddigi „eredményein” is... már ha eredménynek lehet nevezni az orbánista ámokfutása nyomán az ország zuhanó versenyképességét, folyamatos leszakadását. Mert Magyarország gazdasága erőteljesen hanyatlik jelenleg, lásd uniós forrásokból finanszírozott állami beruházások (más néven szocialista tervgazdálkodás), és egy-két nagyobb autóipari multi teljesítménye nélkül a legjobb esetben is stagnálna az ország gazdasági növekedése, de inkább recesszió lenne.

Ha lehet ez egyfajta válasz arra is, hogy bármit is jól csinálna ez a félkegyelmű... :)

Szúrófény 2016.06.12. 05:31:29

@GNDL: Berzeviczinek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet.
Egy elfelejtett könyvből: Varga Jenő Kapitalizmus és a gazdasági válságok

Ma az organikus munkanélküliségnek vagyunk tanúi, a munkanélküliek serege növekszik, a termelők egyre kisebb serege, gyilkos intenzitással dolgozik! A dolgozók millióinak nincs munkája.
A tőke elhelyezési lehetőségek vívott harc, fő eszköze a tőkekivitel. 2. Racionalizálás útján csökkentik az önköltséget. 3. A munkaerő árát értéke alá nyomják le. (Vagy alacsony bérű államokba költöztetik a termelést!) „A tőkekivitel a fellendülés szakaszát meghosszabbító, válságot elmélyítő tényező!”
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc:
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc

2016.06.12. 06:24:12

@Szúrófény: Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel…

Válasz erre;
Nekünk is el kéne húzni a pénz után.

2016.06.12. 06:30:50

Tömörítsünk egy kicsit.
Buzi kormányunk a fejébe vette, hogy egy mezőgazdasági országból ipari nagyhatalmat csinál. Felvette a kínai és bangladesi modellt és nem engedi hogy a bérek emelkedjenek. Aki nem akar kenyéren is vízen tengődni élete végéig,az már mind elmenekült a nagyvilágba. Az itt maradók tengődnek, a multi kizsákmányol és jót röhög. A kormány pedig nem tesz az égvilágon semmit a megmaradt dolgozók védelmében. A munkanélküliségnek mindössze két oka van. Az egyik a képzetlenség, a másik a nevetséges 1563-as bérek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.06.12. 07:23:58

@Diorella Queen: azt nem hiszem, h a kormány buzi lenne, a többi véleményes

nevetőharmadik 2016.06.12. 08:52:25

@Diorella Queen: Ebben van egy pontatlanság, ami csak kiemeli a helyzet tragikumát: Magyarország nem mezőgazdasági országból (hiszen már régen nem elsősorban az) változtatandó ipari országgá, az az 50-es években történt meg. Hanem a tudásalapú gazdaság felé küszködő irányból fordítandó vissza pont az 50-es évek iparközpontúsága és felfogása felé. Az a bizonyos kínai meg bangladesi modell meg közben ott, a származási helyén is túlhaladottá vált.

Amok 2016.06.12. 17:46:37

"Európában tök utolsó I. negyedéves GDP-adat" - ez mit is jelent? Mert számomra a pongyola fogalmazás és/vagy a teljes hozzá nem értés demonstrálásán kívűl semmit.
süti beállítások módosítása