1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.05.12. 09:19 HaFr

Nem leszünk tekintettel az ellenzékre sem

Az Orbán-rezsimért való felelősség nem áll meg Orbán személyénél, de még a közvetlen kitartottjainál, sőt a Fidesz szavazóbázisánál sem. Felelős érte a parlamenti baloldal, amely ezt a színvonalat tudja nyújtani, ezt a nulla színvonalat nyújtja tartósan és megbízhatóan a kiéhezett és politikai cselekvőképességre vágyó ellenzéki szavazóknak. Ne tévesszen meg senkit, hogy az MSZP időközi választásokat nyer vagy balos támogatással független jelölt nyer egy képviselői pozíciót. Ettől függetlenül a baloldalnak nincs jövőképe Magyarországról, nincs társadalmi víziója, nincs stratégiája, nincs integritása, nincs politikai érzéke, nincsenek minimálisan tehetséges politikusai -- a fókuszált kormányzat propaganda és pénzosztogatás pillanatokon belül újra vereséget vereségre fog mérni rájuk, ha eljön az ideje. A baloldali ellenzék egy roncstömeg, és a jelenlétével visszaél a magyar ellenzéki szavazóknak egyfelől a reményeivel, másfelől a nyilvánvaló politikai cselekvésképtelenségével, ami új pártok létrehozását illeti.

A PKP eltökélt ellenfele a baloldali ellenzéknek. A PKP a szabad nemzet pártja, amely a nemzet szabadságát (versenyképességét, kulturális önazonosságát, a nemzetek tágabb szövetségében elérhető maximális szuverenitását) a magyar emberek személyi és polgári szabadságával együtt tartja egyedül elfogadható ajánlatnak. Ez az ajánlat szembemegy az MSZP-től a PM/LMP-ig terjedő baloldaléval, amely a műveletlenségé, az összehordott kliséké, a gyötrődésé, az illúziótlanságé, a posztkommunista kilátástalanságé, a szürke országé, a saját hirdetett  értékeinek rendszeres megtagadásáé, a korrupt asztal alatti egyezkedéseké, a magukat eltartani nem bíró megélhetési politikusok napi megalkuvásáé, a brancson belüli romboló civódásé, a nemzeti modernizációra való teljes képtelenségé, a tehetségtelenségé, az unalomé, a hányingeré. És természetesen szembe megy a PKP kultúrája az orbánizmus bosszúhadjáratával -- mert ne legyen illúziónk, Orbán bosszúhadjáratot indított a magyar nemzet és a magyar emberek ellen a  meggyöngítésükre, a kifosztásukra, és a maximális megalázásukra. Orbán 2002-ben lemondott egykori önmagáról, és azóta várta, hogy visszavághasson az akkori választási vereségéért -- a választóknak. És kivegye a legtöbbet belőle -- magának.

Mióta Orbán uralmon van, a magyar nép energiái gyöngülnek, a nemzet sápad, az erőforrásai apadnak, a versenyképessége csökken, fiatal és/vagy kis nemzetekkel szemben került hátrányba, mint a szlovén vagy a szlovák, amelyek egykor még tanulni akartak tőlünk. A kormányfő az államiságunk nagy tradícióira és történelmünk tanulságaira fittyet hányva vezeti az országot a szakadék szélére, a szuverenitás álcája alatt a rothadásba és kallódásba, amit csak az leplez el hívei előtt, hogy egyrészt esküdt ellensége, az EU, teljesen érdemtelen alakulattá aszott össze érdemtelen politikusok vezetése alatt, másrészt a magyar fülnek oly kedves nacionalista propagandát nagy tehetséggel önti a kormányzata sűrűsödő repedéseibe, nehogy a gyakorlatlan szem fel tudja fedezni abban a hiátusokat, töréseket, anyaghiányokat, silány munkát. És ha jól megfigyeli a tisztelt olvasó, ez a nacionalizmus a mások (mindig aktuálisan valaki: a "baloldal", "Brüsszel", a "migránsok") gyűlöletére épül, nem a nemzet felemelésére, mert ez utóbbihoz Orbán nem ért.

A Fidesz-szavazók egy része -- nagyjából az alacsonyabb iskolázottságúak az egyik oldalon, a közvetlen közpénz-felszívók a másik oldalon -- nem rendíthetők meg, ők a történelem lapjain úgy fognak megjelenni, mint akik megvehetők voltak, ennyire futotta az életükből. Nem baj, sok százmillió ilyen embert ismerünk a múltból, tiszteletet nem érdemelnek, legfeljebb megértést -- ilyen is az ember. Tisztelet az érdemel, aki szembe mer fordulni korábbi tévedéseivel, és le tud számolni az Orbánhoz kötődő illúzióval. Azt tudja mondani, eddig, de ne tovább! Azt tudja mondani, keressünk valamit mást, amely az erkölcsi értékeimet megerősíti, kiutat mutat a hazának, és reményt arra, hogy mihamarabb politikai közösség és gazdag nemzet lehessen ennek a szétesett népnek a helyén, amelyet urai a Csák Mátéktól Orbánig a maguk érdekei szerint manipulálnak régóta, máig. Ezeknek hoztuk létre a PKP-t! www.pkp.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr18708950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

my_anyád (törölt) 2016.05.12. 12:14:23

tökéletes. grats.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.05.12. 12:42:25

Ez annyira üt, hogy kommentelni sem mernek a trollok. :)

zipe moha 2016.05.12. 12:54:09

..igen..tényleg jó...megcsinálni nehezebb, mert a piramis középvonalának tetejétől magasabban minden közéletileg nyilvánosan aktív le van kötve(fizetve..:)...így elromlik a játékuk, ha nem acsarkodhatnak akkor kiderül, hogy alig különböznek egymástól..sőt szemernyit se...
szóval kb 2 millió ember kizárva...8 milliót még megnyerhetsz..:)..világos , hogy kik az ellenérdekelt felek...és az is, hogy kik a potenciálisan érdekeltek...akikhez beszélned kell...kell ennél jobb??..:)

ui: útkereszteődés aminél el kell fordulni valamelyik irányba végre és végképp...ám nem lehet naponta vissza is lépegetni...mert akkor jobb ha el se indulsz...ekkor te nem jutsz el sehova...ez a nem -közösség meg bejárja a történelmében számtalanszor megismételt , szokásos pályáját....

profilo 2016.05.12. 13:30:11

A Fidesz szavazók azon részét, akik szerinted iskolázatlanságuk miatt könnyen megvehetők, egy sikeres kampány során bezsákolja és zsebre teszi az általad kritizált és lenézett ellenzék.
Te lemondtál róluk és amolyan SZDSZ-s módon megaláztad őket.

"...tiszteletet nem érdemelnek, legfeljebb megértést -- ilyen is az ember."

Ha valaha álmodtál is arról, hogy egyszer, egy szebb világban, a PKP-nak miniszterei, miniszterelnöke lesz, akkor álmodban nem szólt valaki, hogy az országért, a társadalom minden tagjáért, minden állampolgárért dolgozol és harcolsz?

Ha úgy gondolod, hogy tiszta inggel és tiszta kézzel, úgymond becsületesen elérhetsz valamit a politika színpadán, akkor maradj meg álmodozónak.
Ahhoz, hogy építeni tudj, sajnos elkerülhetetlenül rombolnod, érdekeket sértened és bizonyos szempontból könyörtelennek kell lenned. A PKP steril, laboratóriumi körülmények között talán működő programja nincs sikerre ítélve. Vért, verítéket és könnyeket ígérve a távoli jövőért nem dob oda mindent a választó. Sokszor megtette már...feleslegesen. Ezért aztán elmozdul a populizmus, a könnyebbnek vélt út, a rövidtávú ígéretek felé, amit te nem vállalsz. Igen hazudnod is kell majd. Ez egy ilyen világ. És bizony néha az ördöggel is cimborálni a cél érdekében.
De ti ezt nem akarjátok.
Legfeljebb a végén megint kap a képére a tanulatlan, megvehető, becsapható és megvezethető választó.

Remek elméleti szakemberek vagytok...de a gyakorlat...a valóság...

Moin Moin 2016.05.12. 13:40:02

@Fuxos (ex bömis): Ó, hát jövök én trollkodni: rohanok, sietek, csak délelőtt hivatalos dolgom volt!:-)

...Szóval. Ez áll a posztban:
"Ettől függetlenül a baloldalnak nincs jövőképe Magyarországról, nincs társadalmi víziója, nincs stratégiája, nincs integritása, nincs politikai érzéke, nincsenek minimálisan tehetséges politikusai..."

Mármost:

1.) A PKP-ek - pontosabban Béndek Péternek - van ugyan egy jövőképe, azonban arra nézvést nincs reális, megvalósítható stratégiája, hoyg a mából hogyan jut l az ország/a magyarság abba a bizonyos jövőképbeli állapotba. Itt csupán ködös, bizonytalan szlogenek olvashatók erről, hogy valamiféle "szerves fejlődéssel" - ám arról egy kanyi sincs, hoyg miféle belső (társadalmi és /vagy egyéni) erők, motivációk és algoritmusok működtethetnének egy efféle "szerves folyamatot".

2.) A PKP-nak van társadalmi víziója - azonban ez a vízió semmiféle köszönőviszonyban sincs azzal a (nevezzük így) "potenciális befogadói piaccal", annak az elvileg mobilizálható elsődleges szavazóbázisnak az értékpreferenciáival, akik tömeges mozgósítása nélkül pedig törpepártiság garantált marad. De még csak a politikai mondanivaló (a társadalmi vízió) előadásmódja sem kompatibilis ezen potenciális elsődleges szavazóbázis "saját nyelvezetével" és gondolkodásmódjával, önképével...

3.) Mindezek pedig - többek között - azért is vannak/lehetnek így a PKP-ban, mert, legyünk őszinték, a PKP-nak sincs egyetlen "minimálisan tehetséges" politikusa sem! Az, hoyg a fenti két pontban leírtak így állhatnak a pártban, már önmagában is bizonyítéka e megállapításom helytállóságának...

Moin Moin 2016.05.12. 13:43:49

@profilo: Én is épp ezt írtam - csak kissé szofisztikáltabban és sokkal kegyetlenebbül!:-)))

(Mindamellett Pétert nagyra tartom a "fel-feldobott kő"-szerű újra és újra nekikezdő, a Fidesz-világgal megbékélni nem tudó attitűdjéért..)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.05.12. 14:03:04

@profilo: @Moin Moin:

1. Minden siker egy álommal kezdődik.
2. Mégis mit kellene hirdetni????? A PKP is lopni fog csak kevesebbet...vagy azt hogy majd 17 havi nyugdíj is lesz....vagy azt hogy a kecskék majd házasodhatnak a villanykaróval... ??????
3. Ha valaha is azt szeretnénk, hogy a magyar nemzet egy gazdag nemzet legyen, akkor bizony végig kell járni a "Krisztusi" utat. (vér és verejték) Nincs siker kemény és okosan végzett munka nélkül...nespa?

Moin Moin 2016.05.12. 14:28:04

@Fuxos (ex bömis): Mindenek előtt súlyos tévedésben/félreértésben vagy: a stratégia nem azonos a "hirdetéssel", a stratégia hiánya pedig nem azonos azzal "nem ígérgetnek".:-)

Az álom pedig szép dolog, de ahhoz, hoyg valóság lehessen belőle, kell egy technológia, amelyet követve - tekintettel az adott megvalósítási közegre és feltételekre - a végeredmény kb. az álomnak megfelelő lehet.

...És még valami fontos: Péter "a konzervatív gondolat implementációjának" problémája során rendre azzal találkozott, hogy "a média" nem vevő a politikai termékére - és ennek okát mindenek előtt a média ellenérdekeltségében/megregulázottságában látja. Azonban ez tévedés: a sajtó azért nem érdeklődik és azért nem teríti a PKP létét, mondandóját, mert erre a mondandóra és így előadva ne lenne érdeklődés a médiafogyasztók részéről. Márpedig a nem kifejezetten ormánykézben lévő (Orbán- és Vajnatv-k, Magyaridióta Idők, Pestifaszok, stb.) magyar médiumok is alapvetően piaci entitások: azt nyomlák, amire van - vagy: rövid munkával felkelthető - a kereslet. Ha a PKP "blickfangos" és "most heavy-duty" téma lenne, akkor nem lenne az a főszerkesztői/laptulajdonosi érdek, amely "letiltaná" a PKP-t... Amikor tehát Péter a sajtó érdektelenségére, elzárkózására, elérhetetlenségére panaszkodik, akkor - igen sajátos módon egy piacpártitól - éppen a piac alapvető sajátossága ellen ágál.:-)

Minden további kérdést-problémát tisztázandó pedig: progressziv.blog.hu/2014/11/15/a_konzervativ_modszer_kritikaja

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.05.12. 15:34:58

@Moin Moin:

"...És még valami fontos: Péter "a konzervatív gondolat implementációjának" problémája során rendre azzal találkozott, hogy "a média" nem vevő a politikai termékére - és ennek okát mindenek előtt a média ellenérdekeltségében/megregulázottságában látja."

....és igaza van neki...a nagy semmitmondások simán megjelenek, sőt időnként a csapból is az folyik...pedig hírértékük semmi. Pl. az MSZP 2726.-szor feljelentette a Fideszt vagy a DK ingyenesé teszi a vizet és hagy ne soroljam.

Péter és a PKP tagsága lehetetlen küldetésre vállalkoztak.... szerintem meg fogják oldani. Sajnos ők nem birtokosai a mindent megoldó nagy receptnek, de majd kifőznek valamit. Én bízom bennük.

P.S. ....remélem hogy nem fogja az LMP vagy a Jobbik példáját felhozni, hogy azoknak bizony sikerült mert milyen nagyon okos meg csúcs stratégiájuk volt. Ön egy igen okos embernek tűnik, gondolom az egyik esetben sem eszi meg a szeplőtelen fogantatás meséjét.

Moin Moin 2016.05.12. 16:02:56

@Fuxos (ex bömis): Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy a médiatörvény a parlamenti pártok tevékenységéről való tájékoztatást a piaci médiumok (pl. kertv-k) kötelezettségeként írja elő. Ezért hír az RTL-en, ha ezek épp valami nagy semmit csináltak.

Ha ennek a kötelezettségének nem tenne eleget az adott médium, akkor ezért a médiahatóság megbüntethetné - és lásd be, ez érdeke is lenne Fidesznek, hiszen így (az ellenzékről szóló tudósítások által) demonstrálhatja a működő demokráciát és sajtószabadságot: hogy lám, a független média erről szabadon ugat!

Ezt a tevékenységet ezek a kermédiák nem a dolog híértékére tekintettel folytatják tehát...

Ehhez képest egy teljesen "belterjesen" kommunikáló pártocska tevékenysége a sajtó szempontjából kb. annyira fontos (és látható, érdekes, izgalmas, tömegeket-nézettséget és érdeklődést generáló), mintha postagalamb-tenyésztők közgyűléséről, vagy a krisnások konklávéjáról lenne szó. Az a politikusaspiránsok egyik legnagyobb tévedése, hoyg a saját politikai portékájukat a saját nézőpontjukból szemlélik és ezt elvárják "mindenkitől", jelesül a médiától is: hogy annak "halálos fontosságát" belássák és multiplikálják. Azonban egy adekvát módon kommunikáló politikus tudja, hogy a médiát a média - és a médiafogyasztók - szemszögéből kell néznie, mert minden más esetben kudarcok érik...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 16:43:25

@profilo: nem tudom, miről beszélsz azon kívül, hogy láthatóan bosszús vagy, mert nem 10 millió emberhez szólok. Valóban nem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 16:46:10

@Moin Moin: ezt már mi lejátszottuk néhányszor, Moin Moin uram :)
1. és 2. pontod eleve ellentmondásban van egymással, a 3. egy non sequitur, és hidd el, látok annyit a problémákból (PKP és ország), amennyit te

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 16:47:27

@Moin Moin: kifezetten mondom két éve, hogy nem érdekel a sajtó regulázottsága, nem tulajdonítok neki jelentőséget -- a lényeg, hogy ha így is van, ennek ellenére mit tehetünk mi. Tehát az egész komment süllyedt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 16:49:20

@Moin Moin: ismerek egy embert, kicsit hasonlító gondolatmenettel, mint a tied, aki azt mondta nekem két napja a telefonban. hogy engem lát az utóbbi öt évben az egyetlen tehetségnek az ellenzéki oldalon, majd összehozlak vele, szerintem ismeritek is egymást

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.05.12. 17:43:44

Van egy másik ország is, amelyik lassan, de kitartóan készül, és várja, hogy fölszálljon ez a mesterséges köd, amiben a rendszerváltás pártjai évtizedek óta tartják. Márpedig a köd oszlik. A „tisztánlátás” birtokosai még ha meg sem jelennek a médiában, hatnak. Közvetlen környezetükben. Ettől veszélyesek.

Nézve mostanában a választások eredményeit az EU-ban könnyen megjósolható, hogy egy alkalom kapcsán olyan pártok fognak megjelenni (a maiak anyagi, és kommunikációs segítségével), melyek kilengenek a szélsőségek irányába.

Emiatt is égetően szükség van egy pártra, amelyik nem akar: - - Kevesebbet lopni.- - Nem akar hazudni. - - Nem akarja rózsaszínre festeni a jövőt - - és végül, nem akar még egymillió közmunkás munkahelyet teremteni.

Egy ilyen párt garancia a mostaniaknak arra, hogy ha egyszer mindazt, ami elvesztette közpénzjellegét, (a baloldali pártok aktív szájtátása következtében) a választópolgárok ismét közpénz-jellegűvé akarják tenni, akkor legyen egy olyan párt, amelyik nem visszanyilaz, nem lebunkóz, nem megtorol, hanem „érdemek” szerint ítél. Ez a PKP.

Viszont az is elképzelhető, hogy olyan pártok jönnek, melyek erős ösztönzést adnak majd a szállóigévé vált „el lehet menni”-nek. Mármint azoknak, akik időben elindulnak.

Moin Moin 2016.05.12. 18:17:33

@HaFr: Az 1. és a 2. másról szól: az első a célról, a második a helyzetről (arról, hogy mire van fogadókészség és arra milyen tálalásban). Így - mivel, ismétlem, nem ugyanarról szólnak térben és időben sem, nem is lehet köztük ellentmondás. A helyzet az, hogy az 1. pontban emlegetett megvalósítási stratégiahiány és a 2-ban szereplő téves "piaci analízis" valójában ugyanarra vezethető vissza (amit már évekkel korábban mondtam): a PKP (egyik tagotok akkori szavaival élve) "identitásalapon" politizál, nem valóságalapon. És valóban: ezt már ezerszer lejátszottuk!:-)

A sajtó regulázottságáról annak az ismerősödnek épp tegnapelőtt beszéltél. Azt pedig a kommentemben olvashattad, mit lehet enni: adekvát politikai termék kell, adekvát propagandával, éspedig az elsődleges célcsoport értékpreferenciához szabva. ...De erről is már ezerszer!:-)

A tehetség önmagában semmi - ezt Napcsi óta tuggyuk: a tehetség akkor hasznosul, ha azt az adott működési körülményekre szabjuk. A te nagy előnyöd a Bajnaikhoz, Szigetvárikhoz, Gyurcsányokhoz, Schifferekhez, a mindenféle millásokhoz, civilekhez, stb-khez képest az, hogy nem elégszel meg holmi "szakpolitikai", "parciális" megoldásokkal ötletekkel, hanem tudod, hogy alapvető társadalmi stratégiabeli problémákra csak holisztikus módszerekkel lehet jól reagálni. A célod is adekvát - ez is előny az ilyen-olyan politikai próbálkozókhoz képest. Azt viszont egészen biztosan nem mondta az ismerősöd, hogy "gyakorlatias tehetségnek" tart téged "jelenvaló állapotodban".

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 19:08:36

@Moin Moin: nem, ezt nem mondta, de akceptálta, hogy lassan 20 éve egészen gyakorlatiasan járulok hozzá a kapitalizmus javításához :), tehát legfeljebb azzal lehet problémája, hogy a gyakorlatiasságomat nem a magyar politikába fektetem --- ja, ahogy így mondom ,ezt el is magyaráztam neki :)

Moin Moin 2016.05.12. 19:35:39

@HaFr: Mint VÁLLALATI kapitalizmus-istápoló, biztosan tudod, hogy a gazdaságban, vagy egy vállalatnál, de még egy "közszolgálati" jellegű munkahelyen is sokkal direktebb a motivációs hatás, ellentétben a tömegpolitikával, ahol az egyes állampolgárra ható motivációk egészen mások (sokkal kevésbé anyagi jellegűek, vagy ha azok is, ezek sokkal kevésbé azonnaliak és személyre szólók). Így a vállalatmenedzsmentben/-átalakításban használható módszereket nem lehet egy az egyben átültetni a politikába.

Emiatt a vállalati gyakorlatiasság egészen más, mint a politikai.

legeslegujabbkor 2016.05.12. 19:54:57

Túlságosan szárazok vagytok és elvontak. Szerezzetek be néhány könnyed fiatalt, akik a mobiljukat nyomogatják, különben eltűntök a süllyesztőben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 20:09:12

@Moin Moin: hát, miniszterelnök még nem voltam :) de Orbán se a politikai karrierje első 10 (tíz) évében, pedig azok még igen langyos idők voltak, amikor a legtöbb embernek nickre sem volt szüksége :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.12. 20:09:42

@legeslegujabbkor: ó, nagyon sok fiatal nyomkod nálunk nagyon sok telefont, köszi

kiazmarmegint 2016.05.13. 03:10:44

@HaFr: Nem akarki lehet ez a harom nappal ezelotti beszelgetopartnered, hogy ennyit idezel tole.
süti beállítások módosítása