1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.15. 21:18 HaFr

A tanári életpálya-modell bukása egy fapados országban

Ja igen, már nem csak gipszet és pelenkát kell vinni a kórházakba, WC-papírt és krétát az iskolába, de a tanári életpályamodellért is fizetni kell a Balog-féle univerzumban. Világos, hogy a HR (emberi erőforrás) megújítását -- az esketésével és a temetésével együtt -- régóta, bár egyre egyre jobban tolják át az egyébként Európa egyik legtöbb adóját fizető polgárra, de a fejlett világban található bérek ötödét kereső tanároktól az is elváratik, hogy maguk fizessék ki az életpályamodelljük költségét: konkrétan azt a kétéves egyetemi továbbképzést, amellyel az éhbért jelentő Pedagógus I. fizetési osztályból feljebb kerülhetnek. A nagy dérrel-dúrral beharangozott korporatív testület és a sokmilliárdos tartozást görgető KLIK kettős biztonsága odáig terjed, hogyha akar valaki, és megfelel a követelményeknek, saját pénzből feljebb léphet az állami ranglétrán -- sajátos ötvözete ez az állami és a privátszférának (PPP), hogy így mondjam: diametrális ellentéte a másik ismert PPP konstrukciónak, amelyben a közpénzt lopják el magánvállalkozásban. Az előzőben még többet kell beadnod a saját pénzedből, hogy megkapd, ami a törvény szerint jár, az utóbbiban pedig még többet lophatsz abból, ami eleve sem jár (hanem versengeni kéne érte). Nem sok tanár fog így -- anyagiak híján -- látványosan emelkedni a fizetési létrán, de hát Istenem, ha nem, hát nem. Több marad a másik PPP konstrukcióra.

Fapados országunkban már mindenért fizetni kell, ami az életben maradásnál egy fokkal jobb. Az állam mint olyan egy fabatkát sem ér, a törvényesség és a közpénzek gondos kezelése egy álom, a szakértelem dögrováson. De van Mad Max drótos kocsi, hepaj, füst, hőzöngés és terelés. Nem véletlenül kellett kihirdetni a válsághelyzetet. Csak a legtöbben nem tudják, hogy nem azért. És azt sem, hogy már régen ki kell volna hirdetni, mert ebben az országban bizony válság van már hosszú évek óta. Elképesztő állapotban vagyunk mindösszesen, és én nap mint nap csak csodálkozom és csodálkozom a magyar nép végtelen jámborságán.

87 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr197791212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyetmondok 2015.09.16. 07:21:12

Az állam hálapénzt kér.
Ám ez,ha jól tudom,büntetendő, hiszen a pedagógus nem utólag adja,mert elégedett volt az állami szolgáltatással.
Jujj,most mi lesz?

Csabapa 2015.09.16. 07:25:47

Birkák vagyunk! (igen, én is!)
A környezetemben szinte mindenki szidja a mai "vezetést", de senki nem lép! Én sem, sajnos... :-(

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.16. 07:52:20

' és én nap mint nap csak csodálkozom és csodálkozom a magyar nép végtelen jámborságán.'

Igen, ezt látjuk, posztról posztra, a csodálkozást a valóságon.

Ugye akkor vagy tényleg ennyire értetlen jámbor juhtenyészet ez a nép,
vagy esetleg 'mi' nem értünk vagy valamit, vagy semmit.
De ez legalább biztos.

ördöngös pepecselés 2015.09.16. 08:09:35

Nettó hazugság az egész poszt.

ördöngös pepecselés 2015.09.16. 08:10:08

@Csabapa:

Én inkább azt látom hogy még az olyanok is Orbán Viktort támogatják jelenleg, akik nem is szavaztak rá.
Érik a 4/5... :)

zipe moha 2015.09.16. 08:10:14

26 évig ásatták az emberekkel az árkokat az elvtársak...ahol csak lehetett megrepesztették a Társadalmat, mára 9 millió 1 személyes repesztésben állunk, melyből 1, 5 millió nyugdíjas és 1 millió hűbéres kapaszkodik csak össze...a liberális dogma többek között azt takarja, hogy már csak vitatkozni tudunk egymással beszélgetni se nagyon...és akkor még az egyetértés hol van még a cselekvő összefogás

egyetmondok 2015.09.16. 09:21:40

Ez bevándorlós buli,hát ez sokkal tutibb,mint a 2008-as nagy pü.válság ! Mi mindent lehet keresztül nyomni,de izibe...

zipe moha 2015.09.16. 09:27:50

...ha már a Polgár is lebénultan csodálkozva áll, mit tehet a tömeg?...aki csak elállni tud valami mellől,hozzá állni valamihez nem...mert ami van érdemtelen,érdemes pedig nincs....csodálkozzunk inkább együtt...:)))

zipe moha 2015.09.16. 09:30:43

@ördöngös pepecselés: ördöngös...ne pepecselj...térj a lényegre...:)))

zipe moha 2015.09.16. 09:34:24

@ördöngös pepecselés: egyszerű ez különben az egész 1/3-ának négyötöde az az egész cca.27%-a.... a maradék 2/3-ot viszont tényleg nem értem...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.16. 09:39:48

@zipe moha: keress gyorsan nekem egy varázspálcát, de lehet kapni a King's Crosson is, majd veszek, és kipróbálom -- egyébként mindig lefegyverez, ha a blogot az egész univerzumként fogja fel valaki -- hahó, ezen kívül is van élet! és lehet elkezdeni élni :)

ördöngös pepecselés 2015.09.16. 09:44:00

@zipe moha:

A Jobbikosok legalább fele már Orbán Viktort támogatja. Kb. 2,5 millió szavazatot kapna most a Fidesz.

zipe moha 2015.09.16. 09:56:38

@HaFr: ...ne zavarj...most éppen csodálkozom...:)))

ördöngös pepecselés 2015.09.16. 10:16:49

@HaFr:

Akár. A lényeg, hogy a libsi politikának vége. :)

Khonsu 2015.09.16. 11:02:05

@ördöngös pepecselés: Ami szomorú a fityiszre nézve, ugyanis csak puding ellenféllel szemben működik a szájkarate.

Venyigeszu 2015.09.16. 11:13:33

@ördöngös pepecselés: Mi benne a hazugság?
Mert fröcsögni nem nehéz - értelmesen, tényekkel cáfolni annál inkább.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.16. 11:51:24

@Venyigeszu: nem azért van ő itt, hogy bármit cáfoljon

prognosys 2015.09.16. 12:53:38

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: "Ugye akkor vagy tényleg ennyire értetlen jámbor juhtenyészet ez a nép,
vagy esetleg 'mi' nem értünk vagy valamit, vagy semmit."

Vagy már annyira kiábrándult a nép a politikából, hogy már nem bízik abban, hogy lehet jobb. Különben igen gyorsan cserélődnének a pártok (és az arcok) a parlamentben...de az a helyzet, hogy a politika folyamatos lezüllésén mit sem segített az SZDSZ, MDF eltűnése, az MSZP eljelentéktelenedése, illetve az új formációk, LMP, JOBBIK megjelenése. Nem véletlenül.

Ha nem igy lenne, akkor a PKP-nak egy gyors ütemű, látványos emelkedést kellene mutatnia. Nekem volt szerencsém az egyik ilyen 'új' formáció helyi szervezetének tagja lenni. Az a helyzet, hogy a pártok mostanra a társadalom legfőbb ellenségeivé váltak, függetlenül attól, hogy mit mondanak vagy képviselnek. Ezért aztán nincs tömeges tagsági jelentkezés egyik pártnál sem - pláne ha megtapasztalják (amit én is), hogy a legtöbbször az egyébként is inkompetens tagság nem képes friss levegőhöz juttatni a szervezetet, csupán a helyi vezető (hívjam Döbröginek?) státuszának biztosításáért tartják a szervezetben, amit a szervezetek maguk 'termelnek ki' egykor volt korábbi pártok tagjaiból, mondván, hogy tapasztaltak (igen, a gazembersében!)...de amint lázadni kezd akár bizonyítható visszaélések ellen, kicsinálják - mint engem is, a régi módszerek szerint.

Szóval ki akar így politizálni?

2015.09.16. 12:53:52

@Khonsu:
nem egy puding ellenfél. kereskedelmi bankok, szabad kereskedelem, kereskedelmi média, szabad sajtó, multinacionális vállalatok, közalapítványok hosszú sora. a köznép elsőszámú célja, hogy az ortodox liberálisokat majdnem teljes egészében kiszorítsák a magyar közéletből.

a náci fajelmélet lényege az volt, hogy ha két eltérő etnikum keveredik, akkor alacsonyabb rendű emberek jönnek létre. a libsi fajelmélet szerint a keveredésből jönnek létre magasabb rendű csoportok. mindkét teória fasiszta. mindkettő alsóbb és felsőbb rendűekben gondolkodik. libsi elmélet szerint mondjuk a meszticek, a mulattok és a zámbók magasabb rendűek, mint a fehérek, az indiánok, vagy a feketék. nyilván nem azok. és természetesen nem is alacsonyabb rendűek. a népcsoportok között leginkább csak mennyiség alapján sorrendet felállítani. lényegi minőségi különbség (alsóbb és felsőbbrendűség) ritkán adódik. a libsik valamiért a zsidókat tartják felsőbbrendűnek. magyarországon a nácik a zsidókat alacsonyabb rendűnek. vélhetően azért, mert a libsik többsége fővárosi zsidó vagy zsidóbarát értelmiségi. szóval ez egy etnikai konfliktus. a zsidókérdés. és van egy másik etnikai konfliktus a cigánykérdés. a libsik a magyar mondják, hogy a társadalmat ezek után még a közel-keleti menekültkérdéssel is kellene terhelni. úgy, hogy az orosz-ukrán testvérháború lezárásáig kialakulhat egy újabb hasonló probléma. ebben az esetben szomszédként elemi kötelesség közvetlen segítséget nyújtani.

ez önmagában egy jelentős problémahalmaz. és most ez visz mindent. a tanári életpálya modell másodlagos.

2015.09.16. 13:11:25

@prognosys:
a közélet természetes állapota a törzsi háborúskodás. béndek péter is basáskodik a pkp felett. minden párt és pártvezető így működik. csak a pkp mögött nincs titkosszolgálat, nem áll ott egyik nagykövetség sem, és nem rendelkeznek jelentős pénztőkével, országos médiatámogatottsággal. de ha lenne, akkor sem lennének jobbak, mint akármilyen párt.

jelentős ismertséget most szinte csak rasszista, antiszemita, homofób, xenofób kijelentésekkel lehet elérni. érdektelen, hogy ki mit gondol a tanári életpálya modellről. béndek péter nem gondol semmit. de ha gondolna, akkor is érdektelen lenne. ma országos népszerűséget leginkább úgy lehet szerezni, hogy valaki beleordítja a mikrofonba azt, hogy ZSIDÓK. és ez így lesz egy ideig. az is lehet, hogy a 10-es évek végéig. utána jön trianon 100.

prognosys 2015.09.16. 13:24:36

@unionista᠍᠍: akkor mitől is várunk jobb létet, több politikai aktivitást, innovációt, értékteremtést vagy konstruktivitást? Ha a magyar politika ilyen, vagyis a legfőbb mentalitáson, hozzáálláson és vitakultúrán nem lehet változtatni, mert mindig lesz aki megfúrja azt és körbeveszi magát tíz-húsz gyáva alakkal, aki támogatójaként még a bűnbe is utána megy...hogy lehet ebből polgárosult országot csinálni? A jó politikához sokkal több öntudatra volna ehhez szükség -mármint polgári szinten - ...no meg a közösen hozott szabályok betartására...

Én tisztelem, becsülöm Béndek Pétert, amiért az élére állt egy ilyen kezdeményezésnek, mint a PKP...adja Isten, hogy húsz-harminc év múlva látható eredménye is legyen munkásságának, de amíg itt tényleg csak a hangos zsidózás mozgat meg (egyébként egyre kevésbé) tömegeket, addig itt tényleg nem lesz változás

zipe moha 2015.09.16. 13:49:25

@prognosys: "Én tisztelem, becsülöm Béndek Pétert, amiért az élére állt egy ilyen kezdeményezésnek, mint a PKP...én is tisztelem és becsülöm is.....amit viszont jobb ha minél gyorsabban megért:
ha valaki nem mond semmit attól nem várnak el semmit...ha valaki A-t mond attól viszont elvárják, hogy előbb utóbb B-t is mondjon, hogy legyen Finálé...mert a népek hálátlanok és semmilyen valódi indokot nem vesznek figyelembe, ha a Finálé elmarad....

" csak az jöjjön akik végig is csinálja...", barátsággal..:)

zipe moha 2015.09.16. 13:51:44

így pontos:"Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja."
zene...
www.youtube.com/watch?v=D15_5Cq_LuU..:)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.16. 13:52:57

@prognosys:
'Vagy már annyira kiábrándult a nép a politikából, hogy már nem bízik abban, hogy lehet jobb.'

Ez is egy lehetséges álláspont, vélemény.

Ezzel persze kizárólag onnét szoktak 'érvelni', ahonnét ez a randa, undorító de hőn áhítozott 'politika' elérhetetlen messzeségben látszik.
Még a lízingelésre kinézet levitézlett 'fideszesekkel' sem jön össze semmi.

'Ha nem igy lenne, akkor a PKP-nak egy gyors ütemű, látványos emelkedést kellene mutatnia.'

De nem mutat.

A legegyszerűbb magyarázat ugye a fenti.
Amiből az is következik, hogy soha nem is lesz, hiszen a zemberek egyre kiábrándultabbak, egyre reménytelenebbek, egyre elképesztőbb állapotokat lát a pártelnök, és egyre csak csodálkozik.
Azaz nem érti, miért.
Hát ezért. Is.

Én azért a pártelnök helyében csak elgondolkodnék azon, tényleg a család a békeidők legnagyobb fenyegetése?
A tervszerű bevándorlás lenne a nyugdíjrendszerünk záloga?
A gonosz állam felére nyisszantása?
Tényleg a szabadversenyes kapitalizmus alias liberális demokrácia, leendő lánykori nevén 'polgári kapitalizmus' lenne a kulcs a felemelkedésünkhöz?

Mi van, ha ezekből a liberális lózungokból lett elegük a népeknek?
Ez is egy lehetséges álláspont, nem gondolod?

Lehet alternatívákat állítani, mert természetesen verseny lesz, és a választók fognak dönteni.

Makkasz 2015.09.16. 13:57:01

Fenyeseszu a magyar nep sotet lelkenek kivetulese. Azt teszi amit a hatalom megtartasahoz szukseges tobbseg akar. Ha nagy allamot akar es ingyenebedet, azt kapjak, ha despotizmust akkor azt, ha gyulolkodest akkor azt.

Orban nem vezetoje nepenek, hanem aljas osztonok meglovagloja.

Az eletpalyamodell, minden amibe belefog, az egyszemelyi vezetes es dontesek megkerdojelezhetetlensege miatt visit a szakertelem hianyatol. A "tehetseges politikus" a hatalom megtartasan kivul mashoz nem ert, nem tud embereire tamaszkodni, hiszen kiszelektalta a lojalisakat, a soha ellent nem mondokat. Nincs olyan alacsony szintu terulet ahol nelkule mernenek donteni. Ezert tunnek butanak a vezetok, egyreszt mert azok a kontraszelekcio miatt, masreszt mert nincs, nem is lehet onbizalmuk szakmai donteseket hozni.

Hallottam (lehet varosi legenda), ha tevedesbol jo szakember kerul egy terulet elere, sikeresse valik, a terulet mindjart vonzo lesz egy a kiralyi segghez kozelebb allo csinovnyik szamara, es a sikerest kibasszak, ot beultetik. Nem tudom hogy ez szabaly-e, de tobb konkret sztorirol is tudok (sokrol nem, mert az lehetetlen is lenne).

prognosys 2015.09.16. 14:01:20

"Tényleg a szabadversenyes kapitalizmus alias liberális demokrácia, leendő lánykori nevén 'polgári kapitalizmus' lenne a kulcs a felemelkedésünkhöz?"

Szerintem lehetne...de pont ehhez hiányzik a polgárosult, pénzügyileg és társadalmilag is tudatos életforma. Vagyis a rendszerváltást követő 25 évben nem történt meg még az alapkő letétele sem. Akiknek pedig ez lett volna a feladata, az nemes egyszerűséggel elárulta ezt a kezdeményezést és beáldozott mindent a kormányzati szintű családok, lopások oltárán, miközben ezt a nettó szabadrablást nevezte liberális demokráciának

Khonsu 2015.09.16. 14:10:29

@unionista᠍᠍: A bankokra rakott terhek nagy része könnyedén áthárítható. A globális bankrendszert pedig amúgy sem akasztja meg, ha egy kis országban szórakoznak néhány helyi, vagy leánybankkal. Nem a bankrendszer működésébe nyúltak bele, csak megfejték őket egy kicsit.

Szabad kereskedelem? Viccelsz? TTIP.

Kereskedelmi média? Elég volt annyi, hogy az RTL elkezdett híreket adni a híradóban és már ment is a vinnyogás, meg a tűzoltás.

Szabad sajtó? Volt nálunk olyan?

Multinacionális vállalatok? Dupla áron kivásárolva. A többieknek mélyen benyalva, munkásokat teljesen kiszolgáltatva. Hú de rossz lett nekik...

Közalapítványok? Csak nem a környezetvédő, hajléktalan segítő és egyéb rendkívül veszélyes civil szervezetek baromi értelmes vegzálására gondolsz?

A Fidesz még soha sem mert szándékosan nekimenni tökös ellenfélnek, legfeljebb szavakban. Ha véletlenül mégis beletenyerelt valamibe, gyorsan visszatáncolt, kártalanított, stb.

Politikában sem mernek direktben nekimenni mondjuk egy Jobbiknak, inkább túllicitálják.

Ha belépne a játékba egy igazán kemény ellenfél, akkor nem hiszem, hogy pótcselekvésnél és vinnyogásnál sokkal többet tenne a NER. Ugyanolyan dicstelen végük lenne mint a ballibeknek.

2015.09.16. 14:34:43

@prognosys:
nem arról van szó, hogy nem lehet változtatni. hanem arról, hogy ezek nem mennek egycsapásra. és esetleg meg kellene érteni, hogy miért erősödött fel a szélsőjobb.

a szomszéd irmuska néni fia zolika miért jobbikos. és mellé áll andika barátnője, aki inkább baloldali vagy semleges. ő még a szegény kicsit a kisszíreket pátyolgatná, hogy leendő anyaként gyakorolja a gyermeknevelést. zolika azt mondja, hogy ezeket le kellene lőni a határon. persze ezt nem gondolja komolyan. mi ennek a szociológiai magyarázata. lehet mondani, hogy a frusztráltság. (szerintem nem egészen, de első közelítésben rendben van.) mi a frusztráltság szociológiai magyarázata. mitől sikertelen a magyar társadalom többsége? lehet mondani, hogy az általános magyarázatokat. a jobbikosok azt mondják, hogy két oka van ennek. a vidéken a cigányság a pozitív diszkrimináció következtében húzza lefelé a társadalmat. és ezzel szemben alakul ki a hátrányos megkülönböztetés. és ezt a problémát a fővárosi zsidóság politikai, hatalmi, uralmi céllal gerjeszti. és hosszasan lehetne sorolni a náci toposzokat. az idegen kereskedelmi bankok pénzügyi fölényéről. az idegen szabad kereskedelem árufölényéről. az idegenek információ fölényéről, amit a szabad sajtó hoz létre. az idegenek kultúrfölényéről, amit a kereskedelmi média. nincs ebben semmi igazság? nem lehet, hogy ez sztereotip módon féligazságként ugyanúgy érvényes, mint minden egyéb politikailag korrektnek elfogadott filozofikus magyarázat? nem szabad olyat mondani, hogy nem kizárólag a zsidó-kereszténység a civilizáció alapja. nem szabad azt mondani, hogy a magyarok a kárpát-medencét akarják többségi alapon szervezni. mert ez sérti a szomszédos népeket. egymást metsző kultúrkörök vannak. és ebből az egyik a nagy-magyar. most mit csináljunk. hosszasan lehetne sorolni. a liberalizmus azt mondja, hogy ezek mind fasiszta gondolatbűnök. és egy csoportosulás inkvizíciószerűen mondja, hogy ezt ki kellene zárni a közéletből. és ez bukik el feltéve, hogy nem számolják fel a demokráciát.

de rendben van, induljuk ki abból, hogy a polgárosodáshoz polgárok kellenek. a politikához poliszok. először egy várost és annak környékével együtt, magyarul valamelyik vidéket próbáld meg felépíteni. budapest hogyan nézzen ki. egészen konkréten. a kisalföld, a mezőföld vagy a matyóföld. hagyjuk már az általánosságokat a polgári öntudatról. a szocializmusban ugyanezt mondták. csak akkor mindenkitől a szocialista öntudatot várták el. most globális kapitalista öntudat kellene. az, hogy szolgálja a globális kapitalista pénzalapokat. ezzel 25 éve próbálkozik magyarország. ezzel a többség nem képes polgárosodni. és a belföldi fiatalok többsége szemben áll a multikkal. aki nem az többségében kivándorol. ez egy új helyzetet teremt. a rendszerváltás után született generáció azt mondja, hogy nem elég magyarországot függő helyzetbe hozni. csak persze ezt a generációt a függésre (a külföld feltétlen kiszolgálására) képezték ki vagy arra sem. mondok egy egyszerű példát.

teljesen természetes, hogy budapest francia és orosz metrókocsit, német és baszk villamosokat vesz. fel sem merül, hogy hazai gyártású kellene. rendben van. de akkor miért van műegyetem. ha az csak a külföldet akarja kiszolgálni, akkor érdemes lenne megfontolni, hogy bontsuk le és a rakpartot vessük be kukoricával. mert az is több hasznot hoz az országnak, mint jelenlegi állapotában. persze ezt kisarkítom. de egy átlagos vidéki jobbikos szakmunkás ezt gondolja. és ehhez a mérnököknek igazodni kellene. azért, mert demokrácia van. és szakmunkások vannak és lesznek többen. még akkor is ha papíron az egyetemi diplomások lesznek többségben. szóval miért nincs magyar járműipar? miért nem invesztált ebbe az állam/nép/nemzet/piac? miért nincs magyar mezőgazdasági gépgyártás. miért nincs komolyabb magyar konzervgyár? miért kell a magyarországi borsó fagyasztásához francia vállalat? ha magyarországon lengyel kekszet veszel, akkor miért kell francia kereskedő? a nemzeti érdekek miért nem érvényesülnek? orbán a hibás?

2015.09.16. 14:44:01

@Khonsu:
ebben a játékban a kemény szereplő egy igazi náci párt lenne. és az könnyedén nyerné meg a választásokat. alkotmányos többséggel. félre értés ne essék. nem azt állítom, hogy ez lenne a jó. hanem azt, hogy ha kemény szereplőt akarsz, akkor ez lenne. könnyedén szerveződne meg a "lófej" magyarországon.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Hungary_1941-44_Administrative_Map.png
és várhatnád a nyugat bevonulását. csak már előzetesen bent lennének az oroszok.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.09.16. 14:49:57

"Fapados országunkban már mindenért fizetni kell, ami az életben maradásnál egy fokkal jobb."

Önmagában ez nem akkora probléma, hiszen mindig mindenért kell fizetni. A baj az, hogy az állam nem csak a pénzed több, mint 60%-át veszi el azzal az ígérettel, hogy majd ő megoldja, de vagy cinikusan elvárja, hogy e mellet te old meg ezeket, ha az állam bénázik, vagy egy rahedli jogszabállyal még meg is tiltja vagy jelentősen megnehezíti a problémák alulról történő megoldásának lehetőségét.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.16. 14:55:22

@stoic79: igen, hát ezt is beleírtam. asszem -- teljesen más lenne a tészta fekvése, ha 15% adóékkel élne a drága

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.16. 15:02:00

@prognosys: 'Szerintem lehetne...de pont ehhez hiányzik a polgárosult, pénzügyileg és társadalmilag is tudatos életforma.'

Ezek szerint nem is volt Mo-on liberális demokrácia, mert még ki sem alakult a hozzávaló polgári társadalom.

Ezek szerint az egész csak halandzsa, hogy az Orbán felszántotta a leberális demokráciát (alias 'demokratikus jogállam'), hiszen az nem is létezett még.

Valami azért csak volt belőle, amit az 'orbánrendszer' felváltott, hiszen a 89-es alkotmány körül még negyedszázad múltán is a liberális demokrácia siratóasszonyai jajgatnak, hogy vége, kimúlt, jajjajjajjaj!

Nem csodálom hogy a népek 'hallgatnak', nem jajonganak és nem nagyon törik magukat a sosemvolt libdem visszaállítására, arra meg végképp nem sok affinitást mutatnak, hogy a konzervatív forradalom felvizezett előverziójának útján - a 'polgári demokrácia' - rögös útján jussanak el újra oda, ahol még sosem jártak.
Abból elég volt 20 év is, legalábbis úgy látszik ez az álláspont a legerősebb.

Szerintem most megvárják, mit süt ki az Orbán ebből az alapanyagból, amit örökölt meg amit hozzátermesztett;-)
(Engem pedig megint kiebrudal a minimális ironikus kritikámért szeretett bolggazdánk, de hát a fák sem nőnek az égig ...)

Khonsu 2015.09.16. 15:04:04

@unionista᠍᠍: Dehogy kéne ehhez náci párt. Az ideológia változatos irányokból jöhet. Ebben az esetben a csomagolás lenne a lényeg, hogy meddig hajlandó elmenni a harcban. Szavak és tettek szintjén egyaránt.

prognosys 2015.09.16. 15:13:42

@unionista᠍᠍: "mitől sikertelen a magyar társadalom többsége?"

őőő, tán mert az info-kommunikáció korszakában az veszít, akinek nem hagyja el két értelmes mondat a száját...még az egyszerű összefüggéseket sem érti, nem hogy a bonyolutat...csak ezt vagy nem magyarázta el nekik senki, vagy egyszerűen ők nem fogták fel. Vagyis ma hiába szorgalmas valaki, ha közben "kilóg a kapanyél" a szájából!

"a vidéken a cigányság a pozitív diszkrimináció következtében húzza lefelé a társadalmat"

Azért igen nehéz védeni azt a segélyezési rendszert, ahol a cigányság egy része öt kilós fuxokkal, BMW-vel, csatazajjal és 10+ gyerekkel mennek a városházára többszázezres segílykéért, miközben az egyszeri minimálbéres gondolkodhat, hogy zsíros kenyér legyen-e vacsira vagy a villanyszámlát fizeti be. Ez volt a baloldal 'szociális rendszere', ami igen sokáig sértette a magára hagyott többségi társadalom igazságérzetét. Ugyanakkor nem keverném ide a zsidókat!

"hagyjuk már az általánosságokat a polgári öntudatról"

Szerintem ne hagyjuk! Én jelző nélkül emlegettem, s ezt úgy értelmezem, mint hogy az egyén olyan önálló véleményképzési képességel, önreflexióval és vitakultúrával rendelkezik, ami alkalmassá teszi őt a mai kor kihívásainak való megfelelésre. A vesztes többség - lássuk be- nem ilyen!

kalbász 2015.09.16. 15:16:41

@Csabapa: Nemcsak birkák, hanem buták is vagytok.

prognosys 2015.09.16. 16:00:57

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
"Ezek szerint nem is volt Mo-on liberális demokrácia, mert még ki sem alakult a hozzávaló polgári társadalom"

Pontosan! Elvégre alig akad közöttünk olyan, aki tudja, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie ahhoz, hogy legalább a saját lecsúszását megakadályozza.

"Ezek szerint az egész csak halandzsa, hogy az Orbán felszántotta a leberális demokráciát"

Nem teljesen, csak majdnem, mert ő a többször megreformált 'Antall-féle' intézményeket szántotta fel -> tehát volt valami, de nagyon gyenge, rozoga lábakon állt, amit öntudat nélküli polgárok hagytak felszámolni. Persze, hogy hagyják, ha egyszer semmilyen, a bőrükön érezhető hasznot nem hozott a 'fékek és ellensúlyok' Antalli rendszere. Vagyis vígan ment a szabadrablás, a korrupció, a simlisségek és összefonódások ezekkel együtt is.

Csak akkor szisszent fel (egy kicsit) a nép, amikor az akkori kétharmados kormány tevőlegesen korlátozta az alkotmánybíröság jogkörét, ami akkor elég durva beavatkozásnak számított, mivel az még ért valamit a kormányzati túlkapásokkal szemben, de az sem sokat.

Arra pedig nem is emlékszem, hogy 1990 óta történt-e olyan, hogy amely törvényt a köztársasági elnök visszaküldte megfontolásra, azt valóban megfontolták-e, mert szinte minden esetben változatlan tartalommal nyújtották be, fogadták el, s hirdették ki...szóval már itt el volt cseszve a dolog:

ad 1, köztársasági elnököt nem választhat közvetlenül a nép (pláne nem függetlent!). Erről egy népszavazáson döntöttünk - ha jól tévedek - még 1990 nyarán...akkor, amikor a nép egyrészt azt se tudta, hogy eszik-e vagy isszák a köztársasági elnököt! E miatt és a nyaralási időszakból kifolyólag (nem véletlen az időzítés) érvénytelen volt a népszavazás. Azóta is ennek isszuk a levét!

ad 2: a köztársasági elnök nem rendelkezik vétó joggal a frissen elfigadott törvények felett, tehát ellensúlynak sem számít

ad 3: egyetlen képviselőt sem hívhatnak vissza azok, akik beszavazták a parlamentbe

ad 4: listás képviselők jelenléte pedig egyértelműen pártérdekeket szolgálnak

Szóval ennek tükrében mondom, hogy 'szabad' választás ide vagy oda, ez (ugyan nem diktatúra) nem épp a demokratikus berendezkedés rendszere.

2015.09.16. 16:04:32

@prognosys:
kiindulhatsz abból, hogy a magyarok száját nem hagyja el két értelmes mondat. képzeld el, hogy ezt akármelyik másik országban mondanád. párizsban ezt mondanád a franciákról, vagy belgrádban a szerbekről. vagy akár szegény a kiscigányokról, vagy a menekülő kisszírekről. semmivel sem vagytok különbek, mint a leghülyébb fasiszták.

2015.09.16. 16:17:18

@Khonsu:
szerintem a következő választást szinte csak nacionalista párt nyerheti meg. jelen állás szerint radikálisabb annál nagyobb esélye lesz a győzelemre. a külpolitika miatt nem mehet az antiszemitizmus, a rasszizmus, a homofóbia és a xenofóbia kódolatlanul. ezért találják ki, hogy a "gazdasági bevándorló" és még megannyi kifejezést. (az külön érdekesség, amikor ezeket ortodox nacionalista zsidók találják ki az ortodox liberálisokkal szemben.) ez persze nyilván nem jó, de a többség mégis erre vevő. láthatóan nem akarjátok megérteni, hogy miért. ezzel szemben szinte csak az individualizmus és magyarellenesség áll. ezzel nemhogy választást nem lehet nyerni, a parlamentbe kerülés is kérdéses.

prognosys 2015.09.16. 16:24:53

@unionista᠍᠍:

"kiindulhatsz abból, hogy a magyarok száját nem hagyja el két értelmes mondat"

Nem, nem ezt mondtam! Hanem azt, hogy a vesztes többég azért vesztes, mert...nem magyaroztam, mert ez nem etnikum függő tényező, hanem szocializációs és öntudati kérdés!

Egyszerűen fogalmazva ez utóbbi kell ahhoz, hogy felismerje, mekkora sz...ban van, amibe önhibájából (korábbi életviteléből) vagy önhibáján kívül került, és keresse az ebből kivezető utat

Aki benne van nyakig a katyvaszban és csak az állam bácsi felé tartja a markát, az minden, csak nem öntudatos!

Egyébként nem értem, miért beszélsz többesszámban? Politikai árva vagyok. Engem nem képvisel senki, csak a saját véleményemet (meggyőződésemet) mondom.

kiazmarmegint 2015.09.16. 16:26:21

@unionista᠍᠍: Szokasomhoz hiven csak az egyik gondolatodra kerdezek ra, kerlek, hogy CSAK erre valaszolj.

Azt irod, hogy "az idegenek információ fölényéről, amit a szabad sajtó hoz létre".

Ilyent me'g nem hallottam, pedig en rendszeresen at szoktam nezni a kuruc.infot. En ugy latom, hogy mindig csak azt kritizaljak amit a nekik nem tetszo sajto ir, de azt nem banjak, hogy szabad sajto van. Tudsz mutatni egy-ket olyan nyilatkozatot, ahol valaki a sajtoszabadsagot karhoztatja?

2015.09.16. 16:59:32

@kiazmarmegint:
oké és mit jelent az, hogy sajtószabadság. nagyjából azt, hogy az ország egy pontján a főváros belső kerületeiben lehetsz vezető újságíró. és azt, hogy nincsenek szakújságírók. ezt eredményezi a sajtószabadság.

engem ez egy kicsit sem zavar. mondok egy példát. miért nínó karotta a vezető autós újságíró. és miért nem laci haverom, aki elég jó autószerelő. csak ő nem a rangos katalin kisfia. aki ugye az átévén megmondóasszony. ebben az esetben nincs jelen a familiaritás. azért választom karotta nevűt példának, mert ő nyilván nem rossz ember. nem kell emiatt utálni. de elég nyilvánvaló, hogy az ortodox liberális szabad sajtó igazságtalan viszonyokat eredményez a médiában. és abban jó eséllyel egy bizonyos csoport uralkodik egy olyan országban, ahol szinte minden túlcentralizált. azért, mert a főváros egy 25 milliós országra lett építve.

és erre mondom azt, hogy miért ne lehetne civilizált nacionalizmus. vagyis az, hogy budapest tudósít arról, hogy mi van pozsonyban, kassán, munkácson, kolozsváron, újvidéken, vagy zágrábban. tehát a kárpát-medence kultúráját közvetíti magyarul. vagy akár kelet-közép európáét. most az van, hogy az x faktorban van egy n+1. bejonszé imitátor, amire a zsűritagok (legalább fele zsidó vagy homoszexuális, mert a programigazgató is zsidó homoszexuális) vonaglanak a székben, hogy ez már majdnem a világhír. és utána ezeket az amúgy nyilván tehetséges gyerekeket eldobják, mert jön a következő széria. szóval ez mitől jobb, mint gattyán gyuri pornóbiznisze. és mitől gondoljuk azt polgárinak. engem nem zavar az, hogy van ilyesmi. egyáltalán nem vagyok konzervatív. de amit a kereskedelmi média és a szabad sajtó csinál az szemben szinte az összes generáció érdekeivel.

és ha megveszek egy doboz mosóport, vagy szinte bármit, akkor támogatom az rtl klubot. hiszen a termékek árában ott a reklámköltség. amiből a kereskedelmi média és a szabad sajtó profitál. ha akarom, ha nem. és még csak le sem válthatom őket. legfeljebb egy olyan kormányra szavazhatok, ami ezekre különadót vet ki.

a kereskedelmi média akkor lenne korrekt ha direkt előfizetéssel működnek. ahogy sanyi haverom mondja a hábédzsó korrekt. igaz, hogy nem fizet elő, miután ő is mint szinte mindenki torrentezik. szóval az egyik probléma a totális szabadság (pénzügyi látszat ingyesség). a másik, hogy a szabad sajtónak úgy kellene működni, hogy mindenkihez tartozik egy magyarorszag.hu vagy budapest.hu (városod neve) account. és posztolhatsz. a profi portálok különadó mellett működjenek. vagy direkt előfizetéssel.

mert ha nekem nínó karotta olyan autós tanácsot ad, amiért fizetek 1 centet, akkor az rendben van. de ő is csak egy származás alapján kiemelt hülyegyerek, mint a legtöbb. szóval a szabad sajtó és a szabad kereskedelmi média ortodox liberális változatban nem demokratikus játszma. nem 100,000 autószerelő blogjából választhatom ki a nekem megfelelőt. ezek eleve nem egyenrangú helyzetből indulnak. hanem aki elfoglalta a hub-okat azok uralkodnak. és ez termeli ki habonyi féléket. egy háború folyik azért, hogy kié legyen a "zsidó" origó.

kiazmarmegint 2015.09.16. 17:48:16

@unionista᠍᠍: Koszonom, elmondtad mi a velemenyed. DE en azt kerdeztem, hogy tudsz-e egy-ket idezetet mutatni, ahol valaki a sajtoszabadsagot rossz dolognak tartja. Jo, igaz, azt nem mondtam, hogy magadtol nem idezhetsz. De akkor most pontositok: tudsz arra peldat felhozni (legalabb kettot), amikor egy jelenleg aktiv, nevvel rendelkezo magyar politikus egy parlamenti partbol azt mondja, hogy a sajtoszabadsag rossz? (En nem tudok ilyenrol, ami szerintem azt mutatja, hogy a parlamenti partok szerint jobb, hogy van sajtoszabadsag, mintha nem lenne.)

zipe moha 2015.09.16. 18:28:58

@kiazmarmegint: "De akkor most pontositok: tudsz arra peldat felhozni (legalabb kettot), amikor egy jelenleg aktiv, nevvel rendelkezo magyar politikus egy parlamenti partbol azt mondja, hogy a sajtoszabadsag rossz? (En nem tudok ilyenrol, ami szerintem azt mutatja, hogy a parlamenti partok szerint jobb, hogy van sajtoszabadsag, mintha nem lenne.) "....

bocs , de szerintem ez csak azt mutatja hogy a politikusok nem a nyilvánosság szintjén tarják kívánatosnak a média megheckelését....bolondok is lennének ilyet a kamerába mondani.....hanem mondjuk a gazdasági holdudvar környékén...erről jut eszembe, andy vajna úgy tűnik tv 2-őt vesz...de még hogy!?...

másrészt ennek a politikának még mindig jobb az irányított nyilvánosság mint az egyoldalú....a demokrácia látszat sem maradna fenn különben....

a sajtó szabad és a vélemény?
az így készül pl...:
index.hu/belfold/1989/2009/06/11/nyilvanossagra_kerultek_hogy_kik_voltak_a_besugok_nagy_imre_ujratemetesen/

Hidvégi Mihály 2015.09.16. 18:49:04

@Csabapa: Jól mondod, szinte mindenki utálja Orbánt, utálja Orbán seggnyalóit, mégsem tesz senki semmit.

A többieknek, akik nem olvassák ezt a blogot, még van mentségük, mert nem tudják, hogy van itt a PKP-ban pár ember, aki tántoríthatatlanul dolgozik Magyarország felemelkedésén, s ennek a kis-embernek meg a hozzá hasonló politikusoknak az örökös elfelejtetésén.

Te viszont már tudod hogy ez így van s csupán annyi a teendőd, hogy jelentkezel nálunk, hogy cimborák, itt vagyok én is, erős vagyok, szilárd hitű, hányjuk ganéra aki oda való.
Nos, lenne kedved hozzá? Mert egyedül nem megy, neked sem, nekem sem, másnak. Csak közösen.

2015.09.16. 19:19:24

@kiazmarmegint:
a közvélemény iránt érdeklődve kocsmába járok. elsősorban nem inni, hanem szemlélődni és beszélgetni. a tapasztalatom az, hogy létezik többségi vélemény és az rendszerint egy irányba mutat.

tamas11 2015.09.16. 20:16:06

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
"lehet alternatívát állítani"
...
Az igazi alternatívához hozzá kell tartozzék az azonos nyilvánosság, valamelyest kiegyensúlyozott médiaviszonyok.
Olyan pedig nálunk nem létezik.
A Bertelsmann médiakonszern egyik fiatal igazgatója mondta harminc éve a KÖNYVEKRŐL szólva, hogy nem a tartalom igazsága színvonala hozza létre a többsésgeket, (kereskedelemben a nagyobb vevői hajlandóságot), hanem a terjesztésben megnyilvánuló erő.
Döntsd el, hogy neked ez még mindig meglepetés, vagy egy közhely, vagy a lényeg, esetleg felháborító körülmény.
Napról napra úgy teszel itt, mintha a fenti mondás ellenkezője lenne igaz a közös környezetünkben.
Én túllépnék ezen, és arra kéne keresnünk a választ, hasznos e a társdalmunk számára az, hogy így van, ahogy van.
Hogy neked hasznos e, azt tudjuk.
Ezt a gazdasági erőt "új fölényt" nem tudja létrehozni a hazai viszonyok közt senki már. (Kizárólag külföldi beavatkozás keretében).
A leosztott kártyáknaka a médiavilág csupán egy vetülete, de önmagában is sorsdöntő, mert nélküle ugyanúgy nem létezhet (új) többségek létrehozása, amint nem létezhet gallérunknál fogva előrángatott gazdasági váltás sem.
Csak Te vagy itt Münchausen szóvivője, amikor Béndekre mutogatsz.

idejársz okoskodni, úgy téve, mintha a közállapotok mozdulatlansága Béndek (nem kellő színvonalú) tevékenységével függne össze, illetve, azok a közállpotok és trendjük megnyugtató lenne.

tamas11 2015.09.16. 20:20:58

@unionista᠍᠍:
Minden közösség törekszik többségi vélemyén kialakítására.
Ezért figyelmeztettelek, hogy amit megszondázol, az mindig egy adott (bár látszólag laza) közösség, a kocsmai.
Egy győri tanári testület biztosan gyökeresen más lenne például.
A varázsige ilyenkor a "többség", amit viszont könnyű előállítani. nem írogatom össze, hogy mi minden kell hozzá, elég ha ránézel az illető közösség informálódási szokásaira.
A kistelepüléseken ma Magyarország lakosságának mindössze 3 %-a él.

2015.09.16. 22:28:02

@tamas11:
magyarországon 5 millió ember 17 ezer főnél kisebb településen él. (ebből 4 millió 10 ezer főnél kisebb településen.)

győr budapest és bécs közelségét használja ki. győr libsi polgársága érzéketlen arra, hogy 30 km távolságban a csallóközben ezt éneklik a "fasiszta" futball huligánok:
www.youtube.com/watch?v=QDrJOdRpnJU
értem, hogy még mindig ezt gondolja győrben egy volt szocialista tanári testület. és ez egy platformon áll a zsidókeresztényekkel. a magyarok nemzetté válás és a polgárosodás problémáját össze akarják kapcsolni. azaz nemzeti keresztény és nem zsidókeresztény mintákat akarnak követni. meg lehet magyarázni, hogy éneklik ezek a fasiszták, hogy egy vérből vannak. és ez kulturálatlan. a többség naivan, de mégis azt képzeli, hogy ez lesz a sárga út. a zsidóság és a zsidókeresztények ehhez nem akarnak csatlakozni. hanem azt mondják, hogy ezeket a nácikat szemétbe kell dobni. most mit csináljunk?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.16. 22:40:55

@unionista᠍᠍:

"magyarországon 5 millió ember 17 ezer főnél kisebb településen él. (ebből 4 millió 10 ezer főnél kisebb településen.)"

Ezeket az "adatokat" a seggedből húztad ki.

www.ksh.hu/nepszamlalas/tablak_teruleti_00 (a legalján van a 4.3.6.1-es táblázat)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.17. 00:09:13

@tamas11:
'Az igazi alternatívához hozzá kell tartozzék az azonos nyilvánosság, valamelyest kiegyensúlyozott médiaviszonyok.
Olyan pedig nálunk nem létezik. '

Nem, valóban, ahogy unionista is utalt rá:)

Remek példa erre a mai röszkei piknik, ahol a legdurvább esemény az volt, hogy jogtalanul! átspriccelt a víz, és átszivárgott a könnygáz füstje Szerbiába.
Meg hogy összecsaptak a rendőrök a menekültekkel és könnygázt, vízágyút vetettek be.
Igaz, most a nácizás, vagy az, hogy az Unió állítólag szigorúan őrizni köteles külső határán erőszakkal kődobálással akartak átjönni, mert nekik ahhoz a TASZ-tól meg a Jenei Orsitól alapvető emberi joguk van, talán figyelmetlenségből elmaradt.

's arra kéne keresnünk a választ, hasznos e a társdalmunk számára az, hogy így van, ahogy van.'

Nem, egyáltalán nem hasznos.
Ha kétségeid lennének, nézd vissza például egymás után Olga asszony beszélgetését Konráddal majd Schifferrel, két csodazongora is kevés lenne a különbséghez ...

'Csak Te vagy itt Münchausen szóvivője, amikor Béndekre mutogatsz.'

Én inkább úgy mondanám, tán az egyetlen vagyok, aki komolyan veszi Béndeket, és ha úgy látom, egyetértek vele, ha nem, akkor meg azt kommentelem.
És őszinte részvétem néhány feltétlen támgatója miatt, neki se lehet könnyű, az 'ellenfeleivel' könnyen elbánhat, csak a fanklub rajongásával (és a fóbiáival) szemben tehetetlen.

2015.09.17. 01:04:29

@neoteny:
vedd a magyar települések listáját és számolj utána. az jön ki, hogy a magyar lakosság fele 100-ad akkora településen él, mint a főváros. balmazújváros vagy mezőtúr átlagos magyar településnek mondható. vagy karcag, ami két minisztert is ad a kormánynak (pénzügy, agrárügyek). vagy mondjuk a fejlesztési miniszter kisvárdai. ezek tipikus magyar települések. vagy a jobbikos győzelem miatt nagy vihart kavart tapolca. lehet mondani, hogy valószínűleg ezek sose lesznek versenyképesek a nagyvilágban. ez a probléma. magyarországon globális kapitalizmust nem nagyon lehet építeni. nincsenek megarégiók. a településszerkezeten lehet javítani. de a magyar vidék attól sem lesz sokkal versenyképesebb. kisvárda összeállhat dögével attól nem lesz pénz dögivel. próbálkoznak azzal, hogy vásárosnamény, fehérgyarmat és csenger egy vonalba rendeződnek. de nincs főút, ami összekötné ezt a három kisvárost. és el van zárva szatmárnémeti. hiába van autópálya a fővárosig. annak egyetlen célja a teljes központosítás. azért, hogy budapest világvárossá váljon. humán tőkét 150 éve elszívják vidékről. bécs és budapest között győr ezt mérsékelten érzi. de a vidék magyarországát ennek érdekében brutális módon szétverték. úgy, hogy esély nincs arra, hogy budapest világváros szerepet betöltse. vagy ha mégis, akkor az nem nagyon lehet amerikai típusú. szerintem a múltban sem volt erre esély. ez a kép egy váci szüreti mulatságot ábrázol (1859).
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Sz%C3%BCreti_mulats%C3%A1g.jpg
a magyarok jelentős része lélekben még mindig ebben korban él. mert azóta egy idegen fejlődési mintát próbálnak az országra erőltetni. a magyarok többsége abban hisz, hogy van egy sajátosan magyar fejlődési pálya. lehet mondani, hogy nincs ilyen. de az összes sikertörténet szinte csak ilyen specifikus elemekből áll. katar is, szingapúr is, kína is, vagy a fejlődő oroszország is. mind egy speciális utat jártak be. de az usa is. szlovákia sikere abban áll, hogy bécs mellett pozsonyt megcsinálták. de nem adtak el mindent az osztrákoknak. pedig kézenfekvő lett volna. és abból a pénzből fejlesztik az ország többi részét. de nem adták fel a saját fővárosukat. azt nem adták idegenek kezére. itt meg ez az alapvetés. de privatizációs bevételek se nagyon voltak. mennél több mindent külföldiek kezébe adni. és mennél többféle kézben van annál multikulturálisabb. a paraszt azt mondja, hogy szomszédsági kapcsolatok kellenek. és szövetségi kapcsolat. de úgy, hogy előbb létezzen többségi nemzet. és erre a libsik azt mondják, hogy egy délibábos romantikázás. ne akarjál nemzetet. az nem való semmire sem. lehet. de a nép mégis kipróbálná. és ha az működik, akkor nyilván a maradék zsidót is kiűzi. ha nem, akkor meg majd jönnek a globalizációt szolgáló kormányok. az imf, az usa, a nato, stb. de alapesetben ilyesmit a magyar nép nem akar. amerika csak problmát okoz a térségben a liberális demokrácia exportjával. ez a közvélekedés. egyébként nyugat-európában is. nincs önálló európai hadsereg. és most azon megy a vita, hogy határon a vízágyú átlőtt-e szerbiába. ha vizes lett a szerb útszakasz, akkor ez már beavatkozás szerbia belügyeibe. vagy jogosan védték meg a határt. értem, hogy van egy társaság, ami rögtön mondja, hogy igen, a szemét magyarok. a délszláv háborúban véletlen barcs mellett is bombáztak. szerbia problámája, hogy 30 fokban fellocsolták az utat. az nem zavarja őket, hogy ott vannak illegális menekültek. és az sem, hogy van egy schengeni határ. vizes lett az aszfalt. nemzetközi jogászok megszakértik, hogy most mi lesz. semmi. szlovákia a dunát is elterelte. szerbia hívja össze az ensz közgyűlést, mert vizes lett az aszfalt. ez a liberális idiótizmus. amerikában felszólítják őket és lőnek. vagy ausztráliában is. éles lőszerrel. a szerbek annyi aknát szórtak el, hogy a horvátok azóta sem szedték fel. de a magyarok a fasiszták. és ezt az egészet egy politikai csoport mondja kifelé. a világ értse már meg, hogy micsoda fasizmus dúl errefelé. a többségnek ebből van elege.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 01:22:39

@unionista᠍᠍:

"vedd a magyar települések listáját és számolj utána"

Számolj utána te: te tetted az állítást, neked kell annak helyességét bizonyítanod. Addig amíg azt nem teszed, minden állításod vehető szemenszedett hazugságnak.

Tehát szerinted a szlovákok megszervezték maguknak a frankót; a magyarok meg, akik ugyanerre képtelenek, az egész Kárpát-medencét akarják szervezni. Miért nem a saját országukat akarják megszervezni legalább olyan jól mint a szlovákok az övéket?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 03:03:28

@unionista᠍᠍:

"de amit a kereskedelmi média és a szabad sajtó csinál az szemben szinte az összes generáció érdekeivel."

Helyesen: szembe megy a hatalom birtoklóinak érdekeivel.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 03:06:20

@unionista᠍᠍:

"nem lehet, hogy ez sztereotip módon féligazságként ugyanúgy érvényes"

Nem lehet. Ugyanis a féligazságok félhamisságokkal párosulnak: és a féligazságok hasznát a hatalmon lévők és az őket támogatók élvezik, a félhamisságok kárát meg a többiek látják.

2015.09.17. 10:00:31

@neoteny:
a hatalom birtoklóit a többség legitimálja. mindenki tisztában van vele, hogy orbán és bandája lop, csal, hazudik. az uniótól pénz kell, de ausztria és németország ne segítsen. mert nyilván a kerítés építésből is valaki hasznot húzott. százezer évre titkosították a paramétereit. mintha valamilyen szupertitkos katonai objektum lenne. mindenki tisztában van vele, hogy egy pitiáner tolvaj banda uralkodik. és azzal is, hogy a jobbikkal se lesz az ország sokkal előrébb. de az ellentábort még ennél is sokkal rosszabbnak ítéli.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 10:22:32

@unionista᠍᠍:

"a hatalom birtoklóit a többség legitimálja"

Akkor "a többség" megérdemel mindent amit kap a hatalom birtoklóitól.

Erre mondta Mencken azt amit már idéztem:

"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard."

tamas11 2015.09.17. 11:05:29

@unionista᠍᠍:

Olyan, mintha igazad lehetne, de nincs szerencséd velem..
Mert csodálom a tudásodat, amikor VAN, (nekem nincs annyi), ezért annál érzékenyebben érint, amikor még az én (csekély) tudásom is bőven elegendő veled szemben.
Itt van például a Karottagyerek, az autós szakújságíró.
Követtem, és ismerem az elmúlt negyven év autós szakújságírói mezőny tevékenységét, munkáját. Karotta nem azért emelkedett ki mert anyukája van, hanem mert Winklerrel együtt különb színvonalon művelte azt, amiről beszélünk. Részedről az igazán kompetens aututószerelő haverok emlegetése bumburnyák böhönc félrebeszéd, most te vagy az igazi "sanyi".
Bazsót, ha úgy tetszik, én választottam ki írásai alapján, és nem tudtam, ki a mamája. úgyhogy egyikőnk valszeg téved, (én a tehetségét illetően, vagy te a származási befolyások unalmas saccolgatásával) , sorry, ebben a kocsmában az én asztalomhoz zökkentél le.
(megjegyzem, kedvező ítéletem bazsó-winklerékről épp a kiválasztódásukra, a korai időszakokra vonatkozik, azóta nem szeretem őket, és nem értek egyet azzal a pályaívvel, amit rajzoltak maguknak, anyukájuk ugyanaz maradt...)
És, ha már itt tartunk, (én régóta itt tartok) sokszor leírtad, hogy ilyen-olyan szerepet alakítasz, találsz ki magadnak. Látom, az is közte van, amikor egy provinciális senki hőbörög, és abból merít, hogy valamit NEM jól tud.
Mert úgy neki könnyű..
Ha beleszólhatok, létező személyek oktalan megvádolása ne tartozzék a szerepeidbe. Az sosem a tisztánlátásban hanem a tévesztésekben segít.
Most látom, hogy NEOTENY hasonlót írt az imént: " a féligazságok hasznát a hatalmon lévők, a félhamisság kárát a többiek szenvedik el..."

2015.09.17. 11:22:22

@neoteny:
minden demokráciában többségi döntéshozatal van. értem persze, hogy a demokratikus döntések nem feltétlen helyesek, nem minden esetben méltányosak, stb. nem feltétlen kell demokratának lenni. mert ennek alapja a szociális demagógia. a nemzeti populizmusra lehet köztársaságot építeni. persze ez is többségi alapon szerveződik. ezek a közéleti alapmintázatok. államiság (etatizmus ~ szociális demagógia) és nemzetieskedés (nacionalizmus ~ nemzeti populizmus). a nemzeti szocialisták ezeket vegyítik össze. ezekre épít orbán és a jobbik is. ezek civilizált náci pártok. kódolva vagy kódolatlanul az antiszemitizmusra, a rasszizmusra, a xenofóbiára és a homofóbiára építenek. és egy népcsoportot vesznek célba. a cionista sonderkommandó segítségével felrajzolják a célkeresztet. nekem egyáltalán nem teszik. azt gondolom, hogy ennek az alternatívája az, hogy jelentős számban pártatlanok kerülnek a közéletbe.

tehát mondjuk kétkamarás parlamentben az alsóház pártlistás. és a felsőházban függetlenek ülnek. akiknek persze lehet valamilyen politikai szimpátiájuk. de nincsenek alárendelve egy pártvezető akaratának. ez valójában egy modern kori rendiség választott köznemesekkel. értem, hogy ez transzatlanti szemmel teljes anakronisztikusnak tűnik. de ezek múltbeli nyugat-európai, sok esetben kifejezetten angolszász minták. persze ilyeneket csak alkotmányos többséggel lehet csinálni. alkotmányos többséget jelenleg csak náci pártok szerezhetnek. akkor velük kell ezt megcsinálni vagy velük szemben. független önkormányzatiságot is csak így lehet teremteni. nemzeti radikalizmus nélkül vidéken nincs magyar polgárosodás. persze értem, hogy ez a fejlődési minta nem kizárólag zsidókeresztény kultúrán alapul. de nem feltétlen kell arra alapozni. egyetlen evolúciós ág akarja a fejlődést a többinek diktálni. és azt a paraszt visszavágja.

2015.09.17. 12:20:52

@tamas11:
nekem nincs problémám azzal, hogy winkler és karotta autókat tesztelnek a médiában. a köznép köpi le őket. és egyre inkább. azért, mert egy autószerelő szintjén sincs fogalmuk a járműiparról. és ők ennek ellenére vezető szerepben tetszelegnek. pedig arról van szó, hogy senkik ültették őket oda. ők egy gimnáziumi iskolatévében lehetnek jó fejek. csajozni lehet azzal, amit csinálnak. ezek az emberek nem szakújságírók. szakújságíró ezen a téren úgy lehet valaki ha minimális ipari iskolázottsággal rendelkezik. egy autószerelő, vagy járműipari mérnök jó fej lesz és önzetlen módon tanácsokat ad. vagy egy jó fej szaktanár, aki a legújabb modellek működését az iskolatévében vagy a mindentudás egyetemén elmagyarázza. te meg abból indulsz ki, hogy az ilyen mind bumburnyák. karotta és winkler a bumburnyák. ők csak vicceskedni tudnak. értem én, hogy ez a kereskedelmi média logikája. majdcsak legyártja valaki az autót és behozza. és ezek után az ellátási lánc végére kell odaállni és bohóckodni. csak az nem szolgálja a többség érdekét. mert így nem lesz magyar tulajdonú rába. sokkal hasznosabb a lenne a médiában bumburnyák traktoros, mint a médiasztár csonka pici.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 12:30:38

@unionista᠍᠍:

"minden demokráciában többségi döntéshozatal van"

Szó sincs ilyesmiről. A közvetlen demokráciában, ha kötelező a szavazásokon való részvétel (pl. egy ausztrál népszavazáson), többségi döntéshozatal van. Bármilyen más esetben teljesen esetleges hogy a többség hoz-e döntést: ha képviseleti demokrácia van, akkor már definíció szerint nem a többség hogy döntést, hanem a képviselőik. Az pedig hogy a képviselők mennyire reprezentálják a többséget, függ a választási rendszertől, de még a teljesen arányos választási rendszerekben (ahol csak pártlistákra történik szavazás) sem szükségszerű hogy az első helyre megválasztott párt(lista) a többséget képviseli.

"mondjuk kétkamarás parlamentben az alsóház pártlistás. és a felsőházban függetlenek ülnek. akiknek persze lehet valamilyen politikai szimpátiájuk. de nincsenek alárendelve egy pártvezető akaratának"

És ezt a felsőházi pártfüggetlenséget hogyan lehet elérni? A felsőház választásakor tilos a jelölteknek pártállást feltüntetni a hirdetéseiken és/vagy a választólapon? És ha már megválasztásra kerültek, akkor sem alakíthatnak semmiféle frakciót a "független" felsőházi tagok? Mert ha alakíthatnak valamiféle frakciót, akkor ott szükségszerűen lesz valamilyen mértékű frakciófegyelem is.

A "jelentős számban pártatlanok" egy utópia. Tegyük fel hogy egy egykamarás parlamentbe lottósorsolás eredményeként kerülnek be a képviselők: teljesen véletlenszerűen. Az első törvényjavaslatnál elkezdődne a frakciók kialakulása: ki szavaz rá, ki nem. És a gyakorlati politika mindig kéz kezet mos alapon működik: ma én szavazok a te törvényjavaslatodra, de ezért cserébe holnap te szavazol az én törvényjavaslatomra. Mert ha nem szavazol velem holnap, akkor holnapután én sem szavazok a tiédre, vagy annak a törvényjavaslatára aki ma a tiédre szavazott és ezért te is az övére fogsz.

Az amerikai Alapító Atyák nem akartak pártokat; rengeteget beszéltek arról hogy a pártok (amiket ők 'factions'-nak hívtak) milyen borzasztóak a közjó szempontjából stb. stb. Aztán már az ő életükben elkezdődött a képviselők és a szenátorok pártokba rendeződése.

2015.09.17. 13:23:24

@tamas11:
a másik dolog. a politikában féligazságoknál senkinek nincs többje.

a pkp azt mondja, hogy ha béndek péter lesz a miniszterelnök, akkor megszűnik a korrupció magyarországon. illetve ezt nem is a pkp mondja, hanem béndek péter. az ő személye erre a garancia. rendben van. orbán viktor minden kihívója ezt mondja. vona gábor is. schiffer andrás is. a párton belül lázár jános. és ha rogán lép a helyére, akkor ő is ezt fogja mondani. ami nem lesz túlságosan hiteles. de minden politikus ezt mondja.

szerintem a korrupció ellen leghatékonyabban úgy lehetne fellépni ha a legfelsőbb politikai vezetőkkel szemben esküdtbíróság eljárhatna. értem, hogy ez szemben áll a magyarországon hirdetett zsidó-keresztény dogmákkal. mert ez egy valódi népbíróság. de államfői kegyelem intézményével kombinálva sincs semmi garancia nincs arra, hogy ez működne. egy ilyen ilyen eljárásrendnek legfeljebb a parciális helyessége bizonyítható. de akármelyiknek. szóval ti valamilyen szuperfilozófiában hisztek. ami az, hogy ha a ti emberetek kerül hatalomra, akkor nem lesz korrupció. és erre béndek péter személyesen vállal garanciát. minden párt ugyanazt a generikus multilevel marketinget tolja. ehhez kapcsolnak valamilyen törzsi jelleget. ebből következően az nyeri meg a választást, amelyik a leginkább hasonlít egy nagy-magyar törzsi gyűlésre. a politikában ezért kell közönségesnek lenni. nem kényelemből húzom magamra a náci mezt. hanem mert meg akarom érteni a többséget. de előtte libsi mezt is magamra húztam. másképp a kisebbségeket nem lehet megérteni. ezeket a mezeket levetve is gondolok valamit. nem függetlenítem magamat az átlagembertől. sajnos belőlem hiányzik ez a kiválasztottság tudat. ami összesen annyi, hogy ti olvastatok valamit egy könyvben. és felmondjátok, mint a leckét az iskolában. én nem így gondolom, de lehet, hogy ti vagytok a jók. nekem legfeljebb féligazságom van. én meghagyom, hogy hozzátegyétek a másik felét. tartok tőle, hogy ez a liberalizmus.

2015.09.17. 13:53:58

@neoteny:
a képviselők többsége hozza a döntést. akárhogy csűrjük csavarjuk. persze lehet, hogy őket lefizetik. de az ugye a korrupció. az a vicc, hogy korrupcióra alapozva is működhetnek dolgok. sőt időnként az alvilági módszerek is helyesek. leginkább persze akkor ha ezzel egy másik alvilági csoportot vernek szét.

amikor sanyi haverom eltörte a pitiáner tolvaj csuklóját. azért, hogy ne lopjon a kisboltból. de az ugye adót csal. az online pénztárgép mellett is van egy kalkulátor. azért, hogy ha csak ismerősök vannak az üzletben, akkor azzal számolnak. biztonsági kamerát is elő kellene írni. és az adóhivatal mint a nagy testvér figyelné ezeket. persze azt is kijátszanák valahogy. sokkal egyszerűbb lenne valamilyen átalányadót kivetni ezekre. és elsősorban azért kelljen pénztárgép, hogy nyilván tartsa a forgalmat. csakhogy ezáltal a hazai kisboltos nem az idegen multik módján adózna. az ortodox liberalizmusban nem lehet különféle adózási módokat alkalmazni. városi/vidéki kiskapitalizmust nem lehet előnyben részesíteni a globalizált fogyasztói társadalommal szemben. erre mondja a többség azt, hogy akkor el kell vetni az liberális demokráciát. legalábbis annak az ortodox változatát.

2015.09.17. 15:39:54

@neoteny:
mondjuk a képviselőjelölt nem lehetne párttag. időlegesen le kellene mondani az esetleges pártbeli tisztségeiről. és a kampányban sem használhatná a pártok jelképeit.

a felsőházban területi alapon alkotnák a frakciót. például a központi régiónak lenne frakciója. a kisebbségek számarányuknak megfelelően rendelkeznének szabad kártyával. lenne egy zsidó vagy zsidóbarát kisebbségi szószóló. akár egyetlen zsidó is meggyőzhetné a modern kori választott szatmári vagy a rétközi nemest. mert ez arról szól, hogy az országrészek, nemzetségek, a nemzetiségek érdekeit össze kell hangolni. a tiszai cigányság nevében szólásra jelentkezik lakatos uram. a dunai németek nevében schlosser uram. a központi régióból jelentkezik tétényi mérnökasszony. hölgyem, öné a szó. vagy a határon túl kerületekből. csíkszék az egy üléshely (szék) a felsőházban. rendesen a zsidók se nagyon kaphatnak több helyet, mint a csíkiek. csak erre a budapesti zsidók azt mondják, hogy ez a fasizmus. ha ilyen modern kori rendi nemzetgyűlés lenne, akkor az ez pontosan azt jelentené, hogy magyarok szappant főznek belőlük. de szinte mindegy, hogy ki mit állít, a budapesti zsidóság ezt gondolja. ami nem ortodox liberális az fasiszta. ha aki a fasisztáknak énekelte, hogy "kimenék a kisajtó elibe" az is fasiszta. mert közösséget vállalt velük. és az ne énekeljen az antifasiszta közönségnek. rendben van. de ezek politikai kérdések. és erről szavazunk. lesz egy választás. irmuska azt mondja, hogy képzelje kisdrága. ezek az átévések is benácultak. azt mondják, hogy ezek a piszkos menekültek. figyelje meg ez lesz a trükkjük. szóval mindenki kombinál.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 17:25:09

@unionista᠍᠍:

Akárhogy is csűröd-csavarod, a képviselők többségének döntése nem a többség döntése. Ha az lenne, akkor nem vergődhetnél olyasmin hogy "a többség nem arra adott felhatalmazást".

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 17:30:09

@unionista᠍᠍:

"mert ez arról szól, hogy az országrészek, nemzetségek, a nemzetiségek érdekeit össze kell hangolni"

Ez arról szól hogy valakik hatalomba kerüljenek és azt megtartsák. Bármiféle "érdekösszehangolás" esetleges: ha az érdekek összehangolása a hatalom megtartását segíti elő, akkor megtörténhet. De ha a hatalom megtartható az érdekek összehangolása nélkül is, akkor nincs érdekösszehangolás.

Te az idealista náci mezét húztad magadra, nem a reálpolitikus náciét.

2015.09.17. 18:19:39

@neoteny:
hatalomgyakorlás
level 0. mindenki azt csinál, amit akar. nincs semmiféle irányítottság.
level 1. a nép közvetlen gyakorolja a hatalmat. népszavazás. nincs képviselet.
level 2. közvetlen választott képviselet. ez az, amikor nem pártlistára, hanem pártatlan közemberekre szavazunk.
level 3. politikai pártok. ebben az esetben a képviselők többsége nem közvetlen kiválasztódik van. hanem csak a listavezető személyére szavazunk. és az ő kiválasztottjai kerülnek a parlamentbe.
level 4. a pártok újabb embereket választanak ki azért, hogy befolyásolják a tömegeket. ebből lesznek a pártlapok írója és olvasói. a pártoló tagság.
level 5. a pártlapok szerkesztői is választanak ki címlapra "bloggereket". a posztok is pártcélokat szolgálnak.
level 6. ezekhez írnak kommenteket. amilyen ez is. és nagyjából ez csatolódik vissza a nulladik szintre. mert ebben a szemétben a népek majdnem azt csinálnak, amit akarnak. a piacvezető origón megjelenik egy cikk. ha kommentelhető, akkor nagyjából a második, harmadik már arról szól, hogy mocskos zsidók takarodjatok el. ez a magyarok országa. aránytalanul nagy a pénzügyi, médiabefolyásotok, ti szemetek. és tényleg nagyobb, mint a palócoké.

na most én valójában nem vagyok antiszemita. azt gondolom, hogy az alapprobléma, hogy a 2. szint közvetlen képviselet a hatalomgyakorlásból kimarad. azért nem a palócokat utálják, mert a zsidók és a zsidókeresztények miatt kell ezt a kihagyni. ők ugyanis csak nagyon korlátozottan vannak jelen vidéken. és a területi osztottság/arányosság hatalmi szempontból visszalépést eredményez. nekik az országos listák szervezése az ideális. mert a főváros belső kerületeikre azokra viszonylag könnyű felkapaszkodni. csakhogy ezeket elég egyszerű lezsidózni. és tényleg szinte minden ellenzéki politikai párt, civil szervezet, újság a zsidósághoz és a zsidókeresztény kultúrához kötődik. a pkp is úgy kezdte, hogy az eleven emlékmű mozgalmat. így került be országos tévébe. a zsidó átévébe. és ezeket a viszonyokat a kocsmában a leghülyébb is átlátja.

szerintem nem a zsidóság léte az alapprobléma. hanem a közvetlen kiválasztás, humán környezetben a természetes kiválasztódás korlátozottsága majdnem teljes hiánya. tulajdonképpen egy teljhatalmú "uruszágos" (országos) vezetőt választunk. teljhatalommal felruházott uraságot. jogilag azt sem követlen. mert ugye a miniszterelnököt a parlament választja. a párthadseregek törzsi jelleggel sorakoznak fel. ebből lesz a trónok harca.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 19:00:42

@unionista᠍᠍:

"azt gondolom, hogy az alapprobléma, hogy a 2. szint közvetlen képviselet a hatalomgyakorlásból kimarad"

Igen, és a gravitációt sem lehet kikapcsolni, akármennyi pénze is van Széles Gábor úrnak.

Hidvégi Mihály 2015.09.17. 19:30:48

@unionista᠍᠍: Tőlem, az én ronda számtól biztosan kaptál már hideget meg még hidegebbet, de most eljött az ideje, hogy azt írjam, totál igazad van az alábbiakban:

"...szerintem a korrupció ellen leghatékonyabban úgy lehetne fellépni ha a legfelsőbb politikai vezetőkkel szemben esküdtbíróság eljárhatna. értem, hogy ez szemben áll a magyarországon hirdetett zsidó-keresztény dogmákkal. mert ez egy valódi népbíróság. de államfői kegyelem intézményével kombinálva sincs semmi garancia nincs arra, hogy ez működne."

Így, így, garancia még magam sem lennék elég arra, hogy flottul menjenek a dolgok ha PKP kormány lesz valaha, ezért kellenek más garanciák. A tolvajok dolgát meg a pedofilokét meg kell hagyni a szokásos bíróságra, de a nép által delegált politikusok fölött nem ítélkezhet az a bírói garnitúra, amelyik annyi gazember kedve szerint húzza- halasztja az igazság kimondását.

Csak talán annyit tennék hozzá, hogy ez nem a zsidó-keresztény dogmákkal áll szemben, mármint az esküdtbíróság intézménye, hiszen gondolj bele, az Egyesül Államok igazságszolgáltatása is eszerint működik, amennyiben jól tudom.

Gratula, Unionista! Gyerünk a PKP-be! (Csak azt a bizonyos fóbiáidat hagyd el :))

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 20:06:23

@unionista᠍᠍:

"a politikában féligazságoknál senkinek nincs többje."

Akkor neked sem az "egyszerű emberek igazsága" dumát kellene tolnod, hanem az "egyszerű emberek féligazsága" szöveget.

"sajnos belőlem hiányzik ez a kiválasztottság tudat. ami összesen annyi, hogy ti olvastatok valamit egy könyvben. és felmondjátok, mint a leckét az iskolában."

Az általad eregetett dumák túlnyomó része megtalálható vagy Hitler "Mein Kampf"-jában, vagy Alfred Rosenberg "Der Mythus des zwanzigsten Jahrhunderts"-jében, vagy Benito Mussolini különféle írásaiban. Te is csak ezeket kombinálod.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 20:24:31

@unionista᠍᠍:

"ami nem ortodox liberális az fasiszta. ha aki a fasisztáknak énekelte, hogy "kimenék a kisajtó elibe" az is fasiszta. mert közösséget vállalt velük. és az ne énekeljen az antifasiszta közönségnek. rendben van. de ezek politikai kérdések. és erről szavazunk."

Igen, az echte fasizmus amikor Józsi, az iszákos garázda kútfúró szavaz arról hogy más kinek az énekét (ne) hallgassa, kinek a tv műsorát (ne) nézze, kinél (ne) vásárolja meg a győri vagy a lengyel kekszet.

2015.09.17. 21:45:17

@neoteny:
oké, de a libsik és a nácik is azt mondják, hogy egymás énekét ne hallgassák, ne nézzék. a másik vélt vagy valós politikai nézetei miatt. mindkét szekértábor ugyanazt a logikát követi. a libsik ugyanúgy fasiszták, mint a nácik. szóval ez egy kölcsönös gyűlölködés. olyan ez, mint amikor szülők a válás előtt még mindent egymás fejéhez vágnak. erre mondom azt, hogy a demokrácia eredményezheti azt is, hogy a két népcsoport útjai elválnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.17. 22:13:43

@unionista᠍᠍:

"mindkét szekértábor ugyanazt a logikát követi. a libsik ugyanúgy fasiszták, mint a nácik."

A Kulturkampf egy dolog; az állam erőszakmonopóliumát felhasználni abban egy másik.

Ahogy már írtam volt: a bojkott egy legitim akció; a blokád (a kereskedelem erőszakos megakadályozása) nem az (pl. a nemzetközi jog nyílt háborús cselekménynek tekinti).

2015.09.18. 00:28:43

@neoteny:
azt állítod, hogy ha az ország határán megjelenik valaki 1,000,000 tonna áruval, akkor azt muszáj beengedni. eleve nem feltétlen kell bárkit beengedni. innentől kezdve lehet azt mondani, hogy az áru jöhet, de a tulajdonos nem. miért ne lehetne a szabad kereskedelmet szabályozni. ez nem kizárás, hanem korlátozás. az államok (kormányok) szabad kereskedelmi megállapodásokat köthetnek, a városok (önkormányzatok) szabad kereskedelmi útvonalakat hozhatnak létre. ez rendben van. de ha szabad piacot totalitárius módon értelmezed, akkor gyakorlatilag azt állítod, hogy nincs gazdasági szuverenitás.

a 25 milliós ausztrália a tengerbe lövi a menekülteket. a 35 milliós kanadát is nagyon könnyű lenne elfoglalni ha megjelenne néhány millió kazah. a 80 milliós németország azt hiszi, hogy egyszerűen befogadhat 800 ezer szegény kisszírt. nemcsak a terrorizmus a probléma. ugye minden egyes arab lehet szír. ezek után tömegével megjelenhetnek a szír pénzváltók. ha a német irmuschka néni is "mohó" lesz, akkor a pénzintézeti rendszert folyamatosan konszolidálni kell, és nem nagyon lesz más lehetőség, mint a bankrendszert államosítani. persze ez az egész rendszer előnyöket is kínál. de ez most olyan, hogy a német jóléti rendszer egy részét felrakták a kasznióban a pirosra. vagy bejön, vagy nem jön be.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.18. 00:49:39

@unionista᠍᠍:

"ha szabad piacot totalitárius módon értelmezed, akkor gyakorlatilag azt állítod, hogy nincs gazdasági szuverenitás"

Valóban: a "gazdasági szuverenitás" egy üres lózung. Biztos vagyok benne hogy meg sem kísérled kifejteni, hogy mit jelent.

2015.09.18. 09:06:49

@neoteny:
például azt, hogy egy államnak, vagy városnak joga van gazdasági rendeleteket alkotni. a belső piacát korlátozni, vagy szabályozni. adószedés joga is nyilván ebből fakad.

ha egy kibbutz lakói úgy döntenek, hogy az adó mértéke 100%, akkor ehhez jogukban áll. aztán lehet mondani, hogy biztosan nagyon rossz lesz nekik. mert egy ilyen kommunista közegben majd megjelenik a nagy sztálin és mindenkit belelő a meszesgödörbe. de ez is lehet civilizált. ahogyan a 0% adó is elképzelhető. és ebben az esetben anarchia van. ami nem feltétlen káosz. az északi sarkkör környéki falvak anarchiában élnek. vagy a szaharában egyes nomád csoportok. ehhez joguk van. általában minden populációnak (szaporodási közösségnek) jogában áll meghatározni, hogy milyen életformát választ. a humán populációban az egyéneknek a lehetőségük van a fajon belül közösséget választani. de a közösségek választhatnak a befogadás és a kirekesztés között. mindkettő lehet civilizált. az egyik a feminin, a másik maszkulin mintázat. van aki azt mondja, hogy merkel a női hitler. ő mindenkit befogadna. a totális humanitás az ugyanolyan problémákat okoz, mint a totalitárius kirekesztés. a fasizmus. de a német népet megilleti a jog, hogy mindenkit befogadjon. hamburg városának szent pálról elnevezett kerületében egyesek azt mondják, hogy ők nem lesznek szolidárisak a menekültekkel. ilyen csoportok.
www.mantiburi.com/files/5213/7397/1346/fc-st-pauli6.jpg
többségi alapon dönthetnek, hogy ingyen jegyeket osztanak nekik. mert demokrácia van. (ha diktatúra lenne, akkor egyetlen személy döntene. ha anarchia, akkor mindenki saját magad dönthetne arról, hogy vásárol-e jegyet egy szegény kismenekült focidrukkernek.) de a keresztény hittérítők megjelenhetnek st. pauli közösségeiben. és ő tanácsaikat megint csak vagy befogadják, vagy elutasítják. nincs jogukban megölni. de jogukban áll őket kiűzni. persze dönthetnek úgy is, hogy jöjjön 1000 menekült és rakodjanak ők a kikötőkben. nekik jogukban áll fellázadni az egyenlőtlen bérek mellett. stb.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.18. 17:16:03

@unionista᠍᠍:

"például azt, hogy egy államnak, vagy városnak joga van gazdasági rendeleteket alkotni. a belső piacát korlátozni, vagy szabályozni. adószedés joga is nyilván ebből fakad."

Ezek mind a politikai szuverenitásból (egy adott terület fölött az erőszak-alkalmazás 'jogos' monopóliuma) származnak.

Ahogy Franz Oppenheimer megfogalmazta: kétféle módja van annak hogy az ember kielégítse a szükségleteit. Ezek a munka és a rablás: valaki vagy megdolgozik a javak megszerzéséért, vagy erőszakkal elveszi azt másoktól. Az előbbi a gazdasági módszer; az utóbbi a politikai módszer.

A "gazdasági szuverenitás" azt jelenti hogy valaki szabadon eldönti hogy mit csinál a _saját_ tulajdonával. A "politikai szuverenitás" azt jelenti hogy valaki(k) eldönti(k) hogy mit csinál(nak) a _más_ tulajdonával. Ld. adók: azok beszedésének 'joga' az erőszak 'jogos' alkalmazásán alapul.

2015.09.18. 19:41:35

@neoteny:
a tőkepiacon a befektetés melyik kategória? munka vagy rablás?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.18. 21:08:21

@unionista᠍᠍:

Rablás nem lehet, hiszen nem valaki más tulajdonának erőszakos elsajátítása.

zipe moha 2015.09.18. 23:04:30

@neoteny: az eltulajdonítás erőszakos jellege mindössze rejtve marad...ha végig gondolod, a környezeti-társdalmi hatásokat nem is olyan nagyon rejtett a jelleg..főként a hitelpénz-rendszer esetéről van szó..de nem mentegetődzöm...:)

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.18. 23:27:00

@zipe moha:

"főként a hitelpénz-rendszer esetéről van szó"

Erre vonatkozóan teljes mértékben egyetértek veled. De a hitelpénz-rendszer is az állam hatalma által van szentesítve.

zipe moha 2015.09.18. 23:39:34

@neoteny: így van...csak azt a FED-et és az EKB-t ( egyre inkább) feledni tudnám..:))

zipe moha 2015.09.19. 09:30:03

@neoteny: hát , hogyne...épp erre gondoltam...és ehhez az állam hatalma asszisztál, pontosabban akié az állam azé a fed...vagy fordítva??..:)
süti beállítások módosítása