1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.13. 18:50 HaFr

Mennyire pécé a gerontofóbia?

http://img.444.hu/bencsik-andr%C3%A1s-t%C3%BCntet%C3%A9s-magyar-narancs-c%C3%B6f-2.jpg

A 444.hu c. portál arról tudósít, hogy "Bencsik András, Bayer Zsolt és nagyon sok nyugdíjas azért vonult a szerkesztőség elé, mert a lap szögesdrótból Hitler-bajuszt rajzolt Orbánnak." Közben egy volt maszopos kormánytag "Őrzik a kerítést - zseniális képaláírás a CÖF tüntetéséről" címmel posztolja a portál itt is hozott fotóját. A helyszíni jelentés szerint "a Mester utca megtelt nyugdíjasokkal, akik egyébként rendezetten vonultak, atrocitás nem történt, de ha történik bármi, azonnal szólunk."

Én magam is várom azt a vidám pillanatot, amikor a felhergelt nyugdíjasok összecsapnak majd a tűzcsapokkal. De addig is oly felhőtlenül, mint a mai ég, kacagjunk egy sort rajtuk. Rajtuk, akik a zseniális képaláírókat meg tudták ihletni, noha ez utóbbiak nyilván erejük teljében lévő, és az élet teljével elfoglalt fiatalemberek, maguk mindég és örökké fiatalnak maradandók úgy testben, mint lélekben, szolgálva jó modort, demokráciát, gyülekezési és szólásszabadságot, pécét, míg a világ és egy nap. Ahogy egy rendes radikális baloldali portálon mindenki teszi. Vagy nem.

Ui. A CÖF-ös tüntetés létszámát alig haladta meg a baloldali pártok szintén mai, egyesült Orbán-ellenes tüntetéséé. A Hitler-bajusz pont annyi embert mozgatott meg, mint az Orbánnal szembeni "szégyen". Esetleg nem volna érdemes inkább ezzel foglalkozni ekkora tehetségeknek?

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr407785498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almodhi 2015.09.13. 19:36:43

Hát ez egy bevett "fordulat" Magyarországon, ha valamilyen politikai irány közeli "kihalásának" a szemléltetése a cél. Nem az első alkalom, és nem is a Maszop kezdte...

GNDL 2015.09.13. 20:27:56

Kádárista posztkommunista pártokhoz kádárista szocializmus nosztalgiájában szenvedő proli szavazók dukálnak. :)

KullWahad 2015.09.13. 20:51:27

Mi van??? Háromszor elolvastam a szövegeket, de én bizony egy árva bötűnyi gerontofóbiát nem érzek bennük. Írom ezt úgy, hogy magam sem tartozom a tizenévesek közé.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.13. 20:56:33

@KullWahad: nem baj, nem vagyunk egyformák

kiazmarmegint 2015.09.14. 04:10:34

@HaFr: en is KullWahaddal ertek egyet, a kepalairas, es az ot dicsero poszt legfeljebb kozvetve gerontofobias.

De az erdekes, hogy ezen a hetvegen sokan talaltak okot arra, hogy valamilyen ervelest ad hominemnek talaljanak. En is. A Facebookon Szabo Timea kepviselo egyik bejegyzesere, amiben arrol beszelt, hogy a Roszken szolgalo rendorok nem kapnak enni, Bencsik Andras azt valaszolta, hogy "adjunk valami fontos poziciot Timikenek". Most legalabb megtudtam, mi fan terem ez a Bencsik.

Levee44 2015.09.14. 05:55:17

Egy gerontokráciában egy gerontokrata védi a sok negyvenéves, államilag fizetett szabadságát töltő "idős" embert az ádáz tollforgatók szörnyű, képzelt támadásától... Csak így tovább! Amúgy a pártban még mindig csak rövid, ősz hajú fehér férfiak vannak?

HellerZ 2015.09.14. 17:49:40

@HaFr:

valóban nem vagyunk egyformák, pl nem mindenkinek egyformán szilárd a gerince.

neked a szélsőbayer által a mancs ellen rendezett tüntetésről az jut eszedbe, hogy a 444 gerontofób?

és a létszámban meg az nem tűnik fel, hogy a százezres békemenet 1500-ra olvadt? és hogy fiatal valóban egy darab nem volt küztük, ellentétben mondjuk a natadós tüntetéssel?

és te akarsz őszinte, nyugatos, polgári pártot szervezni? újfajta politikai mentalitást képviselni?

2015.09.14. 20:51:16

@almodhi: az lehet inkabb, hogy minden politikai formacio igyekszik "dobozolni", a csoportidentitashoz az ellenseget is konnyen abrazolhatova kell tenni. A cel a mindenkori 5%. Engem mind a verszomjas oregemberektol, mind a PM szerencselovagjaitol es azok udvartartasatol egyarant kiraz a hideg.

pamut 2015.09.15. 13:26:27

Elolvastam a 444 cikkét, nincs benne semmi gerontofóbia. Nem értem miért kell ilyen posztot írni.

Amúgy régóta röhögik ki a fideszesek a szoci nyugdíjas választóit, talán ezen alkalmakkor kellett volna gerontofóbiát kiáltani.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.15. 13:51:40

@HellerZ: jaj-jaj, bizony én. tán te is? és ha én, az nem megy máshogy, mint az elvárásaid mentén feltéve lejárt lemezeket -- jaj, mi lesz velem
süti beállítások módosítása