1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.18. 08:58 HaFr

Megoldást várni Béndek Pétertől

Többen jelezték a legutóbbi posztom után, hogy szép, szép, hogy látom -- adott esetben túl kíméletlenül -- a problémákat, de elő is kéne jönni valami megoldással, egy pártvezetőtől, aki hatalomra akar jutni, megoldásokat vár a közvélemény.

Ez így van. A blogon a rengeteg kritikai poszt mellett van több tucat a kívánatos mentalitással, politikai filozófiával, szakpolitikával foglalkozó poszt, be se linkelem őket, annyi -- és az olvasottságuk rendszeresen a töredéke a jobban eltalált benyomós posztokénak. Talán ezért is nem maradtak meg annyira az olvasók tudatában.

De sokkal fontosabb: ezt az országot természetesen semmiféle blogolás nem menti meg, hanem csakis a népe, az egyes emberek összessége. Én felajánlottam egy keretet, egy blogot és egy pártot, tehát legalább a szimpatizánsoknak van helyük arra, hogy megmutassák, többre is képesek, mint rám várni. Hatalomra jutni sokkal nehezebb, mint a hatalmat jól gyakorolni, efelől semmi kétségem nincs, és ebben kell most (egy ideje) a segítség. Noha az ország nagy bajban van, és egyre nagyobba csúszik, egyáltalán nem reménytelen eset, vissza lehet fordítani az eróziót, meg lehet találni a helyes utat, amely -- mondanom sem kell -- nem a nevetséges bal- és jobb- posztkommunisták útja.

Ami engem illet: a feladatom kapcsán egyértelműen a felháborodás és a tenni vágy visz előre, a hatalom nem érdekel, csak érdekelt vagyok benne -- ti. ha bármit el akarunk érni, ami más, mint a mai állapot. Filozófiai és gazdasági környezetben felnővén mindig is körül voltam véve nálam okosabbakkal is, ez fegyelmez, de a versengő környezet a világban elsősorban erkölcsi tartást vár el, és erre kell építeni. A mai politikai korrupció, parlagiság, és tehetségtelenség az eredendő polgárosulatlanság és a társadalmi inkompetenciáink mellett elsősorban erkölcsi romlást tükröz, undorodom is a mai politikai valóságunktól, de nem gondolom, hogy fátumszerűen jár nekünk.

Ám magamat se tudnám a saját akaratom ellenére formálni, és főleg nem tudok másokat -- a maguk ellenében. Aki elzárkózik a hittől, azt az Úristen sem fogja megtéríteni. Aki nem érzi, hogy jobb perspektívát nyújtok neki, mint bármi, ami mások politikai napirendjén szerepel, és sokkal jobb politikát tudnánk közösen csinálni, mint bárki a szellemi, erkölcsi, és anyagi korrupció provinciális ágyasai közül, azt már nem tudom jobban megihletni -- a blogon keresztül legalábbis. Mindezek okán lassan tudunk csak haladni, de haladunk. Aki többet és gyorsabbat akar, az ne itt kommenteljen, hanem a pártban és a párt nevében vitatkozzon. Abban biztos lehet, hogy én nem fogom cserben hagyni, viszont majdnem ennyire biztos az is, hogy hatalomra jutni csak politikai szervezettel lehet, tehát ennek növekedéséről -- közösen -- gondoskodnunk kell.

Hadd legyek még egy kicsit szarkasztikus a végén: hallom, tapsvihar tört ki a minapi Koncz Zsuzsa-koncerten egy ismert dal eléneklése közben, mert akkor ott valamiért mindenki azt gondolta hogy nyitott kapunak kell lennünk a világ előtt, sőt talán azt is szerette volna mindenki hinni, hogy zászlóként "minden szélnek haragosa volna", nem lenne játéka egyiknek sem. Nos, csalódást kell, hogy okozzak. A kapukról már írtam korábban. Viszont a zászlókról még nem. A magyar zászlók többsége az olyan, hogy hétköznapokon, koncerteken kívül -- túl kevés kivételtől eltekintve: lobog. Fennen. Méghozzá arra, amerre az aktuális szél fújja.

És semmi kétségem afelől, ha 2035-re a rosszabbnál is rosszabb helyzetben leszünk, a nagy többség meg fogja tudni majd magyarázni magának: ma miért csak a koncerteken volt a helyén a szíve.

88 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr127714462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Ant 2015.08.18. 09:47:15

Nem csak a koncerteken van a szívük, csak zavarodottak és csalódottak az emberek. Lássuk be, hogy az utóbbi évtizedek kiölték belőlük a tenni akarást és a hitet. Nem merik elhinni, hogy sikerülhet bármi is. Fel kell emelni őket oda, hogy újra képesek legyenek hinni önmagukban és az országban. Én nem várok csodákat egy pártvezetőtől, számomra elég, ha időnként irányt mutat és gondoskodik arról, hogy tudjak hinni a sikerben. Majdnem minden más egy pártban a tagságon, annak akaratán és szervezettségén múlik. A magyar csodavárás legendáját nem könnyű átírni arra, amelyben csak erőfeszítést, verítéket és könnyeket ígérhet az ember és megtalálja azokat ehhez, akik hajlandóak elvégezni a munkát azért, mert tudják, hogy ez az egyetlen út, amely visz valahova. A feladat persze nem is lehetetlen és van egy nagy előnye, útközben mindig csak könnyebb lesz.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.08.18. 09:58:26

Ahogy a korábbi posztodnál is írtam. Államférfi kell, hiteles vezető......és ez belülről jön. Kétszer kinn voltam a fővám téren, és benned ez megvan.....de finomítani kellene rajta, talán egy kicsit megváltozni....ez az az áldozat amit meg kell hoznod, (boccs hogy ezt így írom le) ha fontos a haza. Van egy olyan érzésem, hogy képes vagy olyanokból is ellenséget csinálni, kik nagyon barátkozni szeretnének Veled.

Adam Ant 2015.08.18. 10:06:24

@Fuxos (ex bömis): ez azért tűnik így, mert egyszerre elemzőnek és pártvezérnek lenni nehéz.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.08.18. 10:23:08

Pedig egyszer el kell dönteni, hogy mi akar lenni az embör fia..... politizáló polgár az egyik legjobb római családból, vagy az az államférfi ki új alapokra helyezi Rómát és biztosítja a további fejlődését. ( Ceasar dillémája a Rubico átlépése előtt). Ésszel a másodikat választotta, de tudat alatt mindvégig megmaradt az elsőnek. Ez okozta a vesztét. Octavianus nem követte el ezt a hibát.
Péternek is át kell lépni a Rubicót. Persze kellenek hívek is (és lesznek is), de az ő személye elsődleges.

Adam Ant 2015.08.18. 10:58:50

Nem építenék pártot egy személyre, egy ilyen párt szétesik, amennyiben az a személy, aki köré épült valamilyen oknál fogva már nincs jelen. Erre számos példát tudnék hozni. Majd ha lesz a pártnak " megmondóembere " , akkor nem a pártvezetőre hárul a beolvasás kellemetlen feladata és könnyebb lesz stratégiai szempontok szerint " barátkoznia ", vagyis potenciális szövetségeseket keresnie.

Adam Ant 2015.08.18. 10:58:50

Nem építenék pártot egy személyre, egy ilyen párt szétesik, amennyiben az a személy, aki köré épült valamilyen oknál fogva már nincs jelen. Erre számos példát tudnék hozni. Majd ha lesz a pártnak " megmondóembere " , akkor nem a pártvezetőre hárul a beolvasás kellemetlen feladata és könnyebb lesz stratégiai szempontok szerint " barátkoznia ", vagyis potenciális szövetségeseket keresnie.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.08.18. 11:05:49

@Adam Ant: Egyetértek....egy pártot nem szabad egy személyre építeni......de kell egy leader.

kommenthelyett 2015.08.18. 11:08:09

'Undorodom a mai politikai valóságunktól. '

nem egy fényes perspektíva felvillantása ez a leendő párttagjai számára, mi lesz ha egyszer részt is kell majd venni ebben az undorító valóságban?

'De annál többet, minthogy magamat olyanná gyúrtam, amivel elégedett vagyok, nem tehetek'

igen, ez lehetséges, ez már a csúcs, innét már lefelé van út.
de legalább egy elégedett ember már van 2030-ra, vagy ahogy egy volt kolléga posztolta valamikor:

'Gőggel teli ajkon a nagy szavak nagy romlásra vezetnek, s józanná nem tesz csak a vénség.'

vagy még az sem.
sorry.

Adam Ant 2015.08.18. 11:09:42

@Fuxos (ex bömis): nyilván kell egy leader és én Béndek Pétert alkalmasnak is látom erre a feladatra.

Adam Ant 2015.08.18. 12:27:46

@kommenthelyett: 1. " nem egy fényes perspektíva felvillantása ez a leendő párttagjai számára, mi lesz ha egyszer részt is kell majd venni ebben az undorító valóságban? "

Az, hogy részt veszel benne, nem jelenti azt, hogy te is undorító leszel, legfeljebb azt, hogy ilyen közegben harcolsz a megváltoztatásáért.

2. " Ám magamat se tudnám a saját akaratom ellenére formálni, és főleg nem tudok másokat -- a maguk ellenében. "

Biztos óriási veszteség a pártunk számára, hogy nem tartasz velünk, de remélem, hogy valahogy majd csak túléljük.:) Mi sajnáljuk a dolgot a legjobban, mivel nekünk, más pártokkal ellentétben- minden ember, mint olyan, külön is fontos.

kommenthelyett 2015.08.18. 13:15:07

@Adam Ant:
nyilván mindig és kizárólag a 'másik' teszi undorítóvá a politikát, és 'én' azt pontosan tudom mi az undorító benne.

mert 'mi' tudjuk ki a gazember, és jól meg is mondjuk

és sajnálkozunk a politikai kultura alacsony színvonalán, ahol a 'mások' gyűlölködnek állandóan.

mert mi különleges anyagból vagyunk gyúrva, asszem ezt így kell mondani.

mi tudjuk a helyes utat, a mértéktartó konzervativizmus egyedüli letéteményeseiként.

csak a megvezetett buta köznép nem fogja még fel, mi az igazi érdeke, amit megint csak 'mi' tudunk egyedül
a pártalapító Hidvégi úr karakánul a szemünkbe is mondta: szart húgyra cseréltünk eddig.

hát hogyne várná repesve a választópolgár 2016-ot, amikor Adam Ant Pártja végre megdönti ezt az undorító rendszert
meglátjuk

explanatus 2015.08.18. 13:33:05

Azért nehéz ez, mert nem csak új pártról van szó, hanem egy teljesen újfajta politizálásról, hozzáállásról, gondolatrendszerről. A pártonkívüli mobilvillogásos megmozdulások megmutatták, az egy jó buli volt, semmi több. Az ellenplakátolás közadakozással történő groteszkbe fordulása ugyancsak nem jutott túl egy jól odamondunk akciónál.

Ezek a tevékenységhelyettesítő dolgok károsak, mert azt közvetítik, ennél többet nem tehet élő ember fia itt.

Valahogy nem jutottunk el addig, hogy felismerjük, beismerjük: Nincs csoda! Munka van, vagy be kell állni a sorba. Egyelőre beállni a sorba anyagilag kifizetődőbb. Nagyon érdekes jelenség, hogy a kisebb településeken mekkora a tülekedés a képviselőjelöltek között. Felületesen nézve úgy tűnhet megélénkült az aktivitás a közélet iránt, holott arról van csak szó, csak így lehet ott helyben helyzetbe jutni, mert valós munkahelyek igen korlátozott számban állnak rendelkezésre, ha egyáltalán.

Ha nem így lenne, ez az aktivitás nem halna el a választás napját követően, hanem megpróbálna csatornákat keresni, amelyeken keresztül érvényesülhetne. Azonban nincs ilyen. Ráadásul a közélet uralóitól olyan jelzések jönnek, hogy kevesen merik vállalni, hogy megtapasztalják a jelzések tartalmát saját bőrükön.

Így a párt, és annak elnöke gondban van. Ezt a gondot itt a blogon többen úgy állítják be, hogy csak posztok jelennek meg, de recept a hogyanra nincs. Pedig a recept számtalan posztban benne van. TE választópolgár vagy elég felnőtt ahhoz, hogy eldönts mi a jó neked, szűkebb, tágabb környezetednek. Ha te úgy gondolod, itt minden rendben, és ez a világok legjobbika, akkor személyeskedő, agresszív hangnemben kioktatod párt elnökét.

Ha úgy gondolod nincs minden rendben, tenned kell, mert a dühös, csalódott ember szavazata ugyanannyit ér mint az elégedetté. Az elégedett érdeke meg az, hogy te ne válj aktívvá.

Elsősorban nem Béndek Péteren múlik, hogy mi lesz a pártból, hanem tőled, tőlem, tőlünk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.18. 13:42:51

@kommenthelyett: ejnye, 100 kommentes barátom... ideje volna kibújni a bőrödből

Adam Ant 2015.08.18. 14:01:19

@kommenthelyett: Nem volt itt megvezetett, buta köznépről szó. Itt arról van szó, hogy létezik egy koncepció, egy konzervatív értékrend, amely nyilván különbözik más értékrendtől és ebből az aspektusból tekint a világra. Helyesnek tartom kristálytisztán jelezni, hogy mi az, amit támogat ez alapján az értékrend alapján a párt politikája és mi az, amit nem. Történelmi-politikai okokról beszélünk, amelyek oda vezettek, hogy apolitikus lett a magyar, alacsony pl. a választásokon a részvétel, az ország fejlődése elmaradt a reményeink szerintitől, stb. stb.
Sajnálom, hogy Mi és Ti-ben gondolkodsz, mélyen egyetértek viszont Hidvégi úrral abban, hogy mi magyarok " szart húgyra cseréltünk " eddig és éppen ideje, hogy változtassunk a szokásainkon, legyen ez 2016-ban, vagy 2018-ban, vagy akár most azonnal, csak jól jöhetünk ki belőle. Nekem ez lenne a végszavam a témában.

kommenthelyett 2015.08.18. 14:26:04

@Adam Ant:
'Nem volt itt megvezetett, buta köznépről szó.'

el kell olvasni néhány posztot, de fogadjuk el, te ezzel még nem találkoztál.

itt én legtöbbet az un szabad piac meg szabadversenyes kapitalizmus mindenhatóságáról olvastam, engem nem győzött meg.

már csak azért sem, mert a 'világ' mai állapota egyáltalán nem írható le egy laza kapitalista sikertörténetnek, azt meg dőreség lenne állítani, hogy ez azért van, mert még nem volt rendes igazi szabadversenyes kapitalizmus, de majd ha a PKP jön, akkor

nem az értékrenddel van a 'baj', hanem ezzel a mindenttudó, végtelenül magabiztos kapitalizmus-szakértelemmel párosuló teljes önbizalomhiánnyal, hogy majd 20 év múlva.
se.
ami meg most van az szar meg hugy - a sorrend nem fontos.

de ha te meg a pártalapító meg a pártelnök azaz 'ti' úgy gondoljátok, így lehet megágyazni az orbánrendszer leváltásának, hát
sok sikert.

kommenthelyett 2015.08.18. 14:26:47

@HaFr: nem számoltam, de jól elvagyok a bőrömben, minek vetném le

kommenthelyett 2015.08.18. 14:36:38

@explanatus:
' Ha te úgy gondolod, itt minden rendben, és ez a világok legjobbika, akkor személyeskedő, agresszív hangnemben kioktatod párt elnökét. '

lehet félreértettem, de a kommentemet követve nekem is írhatta

nem gondolom hogy ez lenne a világok legjobbika, de azt gondolom hogy két évtized után jó irányba indultak el a dolgok.

négy évig tolta a leszerepelt garnitúra a legváltozatosabb szörnyűségeket a mostani kormányról, a kormányzás sikertelenségéről, a nép meg Hidvégi úr szavait kölcsönvéve leszarta őket ismét.

lehet persze új vegytiszta párttal nekilátni a haza felvirágoztatásához, elzavarni mindenkit, mert mindenki gazember 'ott fent', semmi akadálya.
csak akkor nem kellene ez a mélabús önsanyargatás, hogy húsz évig úgyse rúgunk labdába.
így nem, az ziher.

hol voltam agresszív??

Hidvégi Mihály 2015.08.18. 15:01:06

@kommenthelyett:
"...azt gondolom hogy két évtized után jó irányba indultak el a dolgok."
Te ezt gondolod, a legtöbb ember nem ezt gondolja, hanem azt, hogy továbbra is megy a mélyrepülés, a román gazdaság is elhúz mellettünk, mindenki, mindenki, mi leszünk Európa legszegényebbjei.

"...négy évig tolta a leszerepelt garnitúra a legváltozatosabb szörnyűségeket.

Igen, tolták ők is. De nem csak a leszerepelt garnitúra tolta, hanem mi is.

Mi, akik nem szerepeltünk le, s nem is fogunk leszerepelni, mert én nem ahhoz szoktam, hogy ha valamibe belekezdek, akkor leszerepeljek. Győzni szoktam, s ehhez jobb ha hozzászoktatod kis gondolataidat. Győzni fogunk, győzni fog a magyar nép, örökké nem lehet vesztes, épp elég ideig élvezkedtek rajta Orbán s más kis vackok s nyomták veszteségbe.
Naná, beénekelte magát Orbán ismét az emberek szívébe, lehet ezt tenni, ideig-óráig, de nem örökké. Nem vitás, igen nagy tehetsége van a szirén-énekhez, a magyarok szeretik is hallgatni, de ne gondold, hogy éhes szájjal is majd Orbánért kiáltanak, inkább akasztófáért.

Adam Ant 2015.08.18. 15:15:00

@kommenthelyett: Ha úgy vesszük, akkor a világ úgy, ahogy van, egészében véve egyáltalán nem írható le sikertörténetként.
Egy konzervatív tisztában van azzal, hogy a világ menthetetlen, csak a véget próbálja meg elodázni.
Ne vedd önbizalomhiánynak azt, hogy nem áltatnak azzal, hogy már holnap jobb lehet, ezt vedd a tisztelet jelének, vedd annak, hogy nem akarnak neked hazudni, nem akarnak áltatni, hogy egyenrangú partnernek tekintenek,- mert ezt jelenti.
A kapitalizmusnak az a képe, amelyet B. P. elénk vetít, alapból sikerben gondolkozik és sokkal jobb variáció mindannyiunk számára, mint a jelenlegi pántlikás mutyirendszer, ebben biztos vagyok és ezt nem csak mi hárman gondoljuk így.
A sikerre vonatkozó jókívánságot pedig köszönöm.

kommenthelyett 2015.08.18. 15:33:45

@Adam Ant:
'Egy konzervatív tisztában van azzal, hogy a világ menthetetlen, csak a véget próbálja meg elodázni.'

nyilván ha exkatologikusan tekintünk a világra, akkor egyrészt fizikailag valóban menthetetlen, bp multkori posztja viszont szégyenlősen ugyan, de a visszavonhatatlan megváltottság, megmentettség tényéről tanúskodik.

egy konzervatív ha nem pusztán a vágyak világát akarja reménytelenül felépíteni, akkor a meglévő valóságból indul ki, és reparálgatja, ha lehetséges.
de ha jobbat tudtok - csinálni, nem csak hirdetni - ám legyen.

kommenthelyett 2015.08.18. 15:36:18

@Hidvégi Mihály:
'de ne gondold, hogy éhes szájjal is majd Orbánért kiáltanak, inkább akasztófáért.'

ez már tekinthető az itt formálódó konzervatív programcsomag részének?
biztos ön abban, hogy ez vezet majd sikerre?

Adam Ant 2015.08.18. 15:39:39

A megváltottságnak, mint olyannak semmi köze ahhoz, hogy a világ, mint olyan menthetetlen, de ha ilyen jól tudod, hogy mit tesz egy konzervatív és mit nem, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy konzervatívnak állsz.:)

Adam Ant 2015.08.18. 15:41:40

@Adam Ant: ( a hozzászólás természetesen kommenthelyettnek szólt.)

kommenthelyett 2015.08.18. 15:46:43

@Adam Ant: én régóta annak vélem magam, most akkor mi legyen?

explanatus 2015.08.18. 16:53:26

A baloldal nagy, saját maga által bevallott hibája volt a, "Hazudtunk reggel, éjjel meg este" A Fidesz abban nagy, hogy saját tehetségtelenségének, sikertelenségének okait mesterien tudja másokból -emút8év- eredeztetni. Ez sokak számára elegendő is saját kudarcaikat látják benne igazolva (mindig, mindenért más a hibás). És amikor a tényeket úgy tálalják eléjük, hogy az összefüggések a szétdaraboltság miatt ne legyenek felismerhetők (rezsicsökkentés) hátradőlhetnek és azt mondják, győztünk. Ha ebbe az ellenzék a maga (megjátszott bénaságával) besegít, akkor beteljesedik az igazi mű, a kétharmad. Igazi csemege, amikor mások eredményeit, mint sajátot kisajátítanak (kecskeméti merci).

Van egy nagyon fontos dolog, amiben a parlamenti pártok között konszenzus van. Akkorára duzzasztani a választásoktól távol maradók számát, hogy csak a „mindenáron hívek” maradjanak, mert így elég a híveknek juttatni a hatalom megragadás/megtartása érdekében. Ez legbrutálisabban a határon túliak és a külföldön dolgozók szavazási szabályaiban mutatkozott meg.

Könnyű belátni, a külföldön munkát vállalók az éppen aktuális vezetés ellen szavaztak volna. Ráadásul nem alakulhat ki olyan helyzet mint a románoknál, hogy a kint dolgozók az otthon maradtak véleményét is befolyásoltják.

Amikor megjelenik egy új párt, akkor az első lépés, megpróbálni nevetségessé tenni (ha a saját blogján nem megy, akkor összehoznak egy - - blogfigyelő blogot - - , ahol lehet ütni, vágni). Szép példa erre a kamupárt fogalom is. Ha ennek ellenére a párt megmarad, akkor jön a győzzük le őket azelőtt, mielőtt porondra léphetnének. Erre példa az ajánlószelvények lerablása a konkurensek elől.

Végül. Pár tesztelés után kizárni a médiából. Ha egy az egymilliószor a médiában az arány a rezsicsökkentés és a PKP megjelenése között, akkor ez azt sugallja a választónak, ezek semmik, arra se érdemesek, hogy bárki is utána nézzen kicsoda, micsoda az a PKP.

Itt vagyunk most.

kommenthelyett 2015.08.18. 17:33:19

'Hadd legyek még egy kicsit szarkasztikus a végén'

én is akkor, ha jól érzékelem, azok a permanensen fennen lobogó zászlókkal csak az a baj momentán, hogy nem az a szél fúdogálja, amit a blog keltegetne.

valószínűleg tényleg nem hiszik el a jobb perspektívát, még ha az önelégedettség szavai dícséretes módon el is tűnnek a posztról.
valami oka kell hogy legyen ennek a hitetlenségnek

a konczzsuzsikoncertről írt merész véleménye viszont nagyonnagyon találó, remek.
azt gondolom, amíg 'az' a szellemiség itt van ( lásd uniós kolléga brutálisan jó meglátásai), addig a pkp-nak semmi esélye komolyan pályára lépni.
aztán meg? ki tudhassa aztat

Vállalati tanácsadó 2015.08.18. 17:50:31

Akármilyen megoldást is kínál a problémákra Béndek Péter, de az biztos, hogy az blogbejegyzés formájában fog megszületni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.18. 18:15:03

@kommenthelyett: @Vállalati tanácsadó: persze, persze, de hát mégiscsak az a helyzet, hogy ti irkáltok az én blogomra, és nem én a tietekre -- úgyhogy kezdjétek ennek felfogásával minden kommenteteket, tegyétek helyre magatokat.

kommenthelyett 2015.08.18. 18:30:10

@explanatus:
ne haragudjon, de nem tudom megállni:
' A Fidesz abban nagy, hogy saját tehetségtelenségének, sikertelenségének okait mesterien tudja másokból -emút8év- eredeztetni.'

lehetséges, de idézném párttársa kommentjét:

'Nem csak a koncerteken van a szívük, csak zavarodottak és csalódottak az emberek. Lássuk be, hogy az utóbbi évtizedek kiölték belőlük a tenni akarást és a hitet. Nem merik elhinni, hogy sikerülhet bármi is. Fel kell emelni őket oda, hogy újra képesek legyenek hinni önmagukban és az országban. '

dettó ugyanaz a magyarázat ( mindkettő téves azt gondolom), az embereket mások becsapták, mások kiölték a hitüket, és így tovább

de majd mi jól felemeljük őket, hitet adunk nekik

az egyiknek sikerül, a másiknak nem, miért?

a rezsicsökit meg egyszer már végiggondolhatnák komolyabban, bár ez ugyanaz a becsukottszem becsukottfül szindróma, amit egyetmondok párttárs? megingathatatlanul tol tovább a manyupról.

ön azt mondja, a kamupártok, az ajánlószelvények, a megjátszottan béna ellenzék, a média tehet arról, hogy 'itt tartunk'

én meg azt gondolom, amíg a mindenható szabadversenyes kapitalizmusba vetett feltétlen hit mozgatja a pkp-t, amíg a gonosz állam leépítésében látják a felemelkedés zálogát, addig nem is fog ez változni.

persze, a kádárnépe posztszocialista elcsábulása, arra lengedeznek amerre az aktuális szél fújja őket, és így tovább a végtelenségig

kommenthelyett 2015.08.18. 18:31:08

@HaFr: igenis értettem, elnézést a meggondolatlan kommentjeimért

explanatus 2015.08.18. 19:03:53

@kommenthelyett: „párttárs” ez tetszik :)

Barátom, írhatsz, amit akarsz. Ragaszkodásod ehhez a bloghoz nyilvánvaló, hiszen az Aktivitás szerint csak ezen a blogon nyilvánulsz meg.

Ennek két oka lehet:

Mélységes szimpátia a blog szellemiségével, vagy munkaköri kötelesség.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.18. 19:22:14

@explanatus: vagy a saját hagyományainak a tisztelete

zipe moha 2015.08.18. 19:43:25

@kommenthelyett: ...Béndek Péter természetesen tiszteletet érdemel ezért a blogért...a bloggon keresztül kifejtett hatásért...bár a magyar értelmiség több tagja is kötelező érvényűen tekintene a bajban lévő Haza melletti kiállásra ...de erről nincsen szó.... beérik nettó szemforgatással, helyezkedéssel, járadék vadászattal....szóval szépen élik fel a hétköznapjainkat...meddig?

nézzük csak ..meddig: a hatalom megszerzése tiszta technológia semmi más!

pont mint egy vállalati értékesítési hálózat...kiépítése és üzemeltetése leginkább közpénzből a legjobb deal, mert nagyon drága.. legjobb amikor a közpénz sok formában érkezve tartósan tartja fenn a párt struktúrákat....ilyenkor kívülről bejönni szinte lehetetlen mert olyan magas a (" piacra") belépés költsége, melyet egy külső forrásból finanszírozott vagy eredendően korrupt párt képes megfizetni....

vagy....közösségi ( nemzet) általi finanszírozás képes a belépést lehetővé tenni..pont

ehhez viszont sokat kell adni...mára már egyébként is....valójában olyan párt tud belépni aki a pártoskodást győzelme esetén ideglenesen felfüggeszti...és állam újraalapításra vállalkozik.....kérdés van -e ilyen... a felerősített individuum semmilyen részérdek képviselőt nem ajándékoz már meg nem hogy a hatalommal, de részvétellel sem...kezdetnek

Hidvégi Mihály 2015.08.18. 19:57:46

@kommenthelyett: Igen, a konzervatív programcsomag része, hogy békés legyen az átmenet, ha lehet mindenki ússza meg felkoncolás nélkül. Minél tovább húzódik a helyzet, annál nehezebb lesz a békés átmenet.

kommenthelyett 2015.08.18. 20:00:18

@explanatus:
blogonként egy név, ennyi az aktivitásmutató oka, sok felesleges magyarázkodástól megóv

a ragaszkodásom meg változó, unionista abszolút egyedisége megfogott
én is azt gondolom Béndek úr és igyekvése tiszteletreméltó -mint bárki más, aki hajlandó a nyilvánossággal járó kockázatok vállalására, ezért is nehezményeztem a konzervatív bloghoz méltatlan gazemberezéseket, de úgy látszik ez az igény, mármint egymás tisztelete annyira nem kötelező itt.

kiragadtam egy mondatot az előbb:
'de ne gondold, hogy éhes szájjal is majd Orbánért kiáltanak, inkább akasztófáért.'

ön szerint ez mennyire konzervatívhoz illő?

vagy inkább hagyjam békén a blogot?

zipe moha 2015.08.18. 20:01:49

@Hidvégi Mihály:
Kossuth Lajos egyszer már elkérte ennek a népnek az aranyát....a legkisebbek oda is adták...próbálta volna ezt kérni a Habsburgokkal való tárgyalgatásokra...:))

kommenthelyett 2015.08.18. 20:02:30

@Hidvégi Mihály:
' ha lehet mindenki ússza meg felkoncolás nélkül. '
akkor ezt tekinthetjük konzervatívok saját hagyománytiszteletének egyik pillérének?

ezzel biztosan újabb pártolótagokra tettek szert

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.18. 20:20:35

@kommenthelyett:

"vagy inkább hagyjam békén a blogot?"

Nem szükséges ismét nicket váltanod. :)

Adam Ant 2015.08.18. 20:23:56

@kommenthelyett: Mivel engem idéztél, mondanék konkrét okokat is a sok közül, hogy megmagyarázzam, hogy miért állítom, hogy az emberek politikai kultúrája és önbizalma a rendszer megváltoztatására nézve olyan, amilyen: a szocializmus alatt passzívak lettek az emberek politikailag, mégpedig azért, mert " a Párt " hozott döntéseket helyettük. Ez a politikai kultúra nem változik meg egyik pillanatról a másikra, csak igen lassan. 1956 azok számára, akik részt vettek a forradalomban azzal a keserű tanulsággal járt, hogy, hogy az igazság csak pár pillanatra győzedelmeskedhet, utána törvényszerűen elbukik, ahogyan elbukott a forradalom is. Felemelés alatt pedig azt értem, hogy felmutat az ember egy másféle politikai kultúrát, ami nem sógor-koma mutyizáson alapszik, hanem megoldásokat kínál.

2015.08.18. 20:34:53

@kommenthelyett: @Vállalati tanácsadó: Béndek Péter addig és csakis addig jár a jó úton, amíg a magatok fajták "le" akarják őt és a pártját kommentelni; még nem sikerült felfogni (sem a fidesz pr-osztályán, sem az önjelölt híveknek), hogy ezzel a szokással és az állandó cikizéssel pont annak az ellenkezőjét éritek el, mint amit akartok. tehát paradox módon arra kérlek, folytassátok:)

NotaBene 2015.08.18. 20:44:35

Kedves "Párttársak"!
A blognak olyan olvasói is vannak, akik nem találják a számukra szimpatikus politikai csoportot. Érdeklődéssel olvassák az itt megjelent írásokat.
Unionista᠍᠍, kommenthelyett,… nélkül szürkébb lenne ez a blog.

explanatus 2015.08.18. 21:01:24

@storker: @NotaBene: Úgy gondolom, kettőtök mondanivalójából érezni leginkább, szükség van nem-párttársakra is a blogon. Ők a bizonyítékai, Béndek Péter a jó úton jár, és a „blogszínesítők” bevalljuk, nem valljuk be, hiányoznának, mert olyanok ők, mint a királyvíz. Részemről eddig is kínosan ügyeltem arra, hogy gondolatokkal szemben érveljek és ne emberségében bántsak meg valakit.

Nem gondolom, ha valaki másban hisz, az „rossz ember” Azt gondolom ahogy engem, úgy őket is érdekeik vezérlik, azok meg igencsak messze esnek az enyémektől.

kommenthelyett 2015.08.18. 21:06:18

@NotaBene: negyvenkilenc árnyalata elég lesz

@Adam Ant:
'Felemelés alatt pedig azt értem, hogy felmutat az ember egy másféle politikai kultúrát'

ez lenne a gazemberezés, akasztás esetlegessége, fekoncolás lehetőség szerinti elkerülése, minimálisan 2035-ig tartó depreszió, reménytelenség, netán a Párt aktiv blogján megjelenő néhány naiv kommentelőt érő tartalmas komment?

egyuttal mélységesen sajnálkozni a mindennapok jóindulatu, barátságos kommunikációjának hiányán?

igy együtt ?

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.08.18. 21:25:46

@NotaBene: Nekem az unionista nem hiányzik.....pedig egyszer tiltakoztam is a kitiltása miatt....már bánom.

Khonsu 2015.08.18. 21:26:40

@Fuxos (ex bömis): Szerintem maradjon önmaga. Addig, amíg önmaga marad garantáltan hiteles, és épp hiteles politizáló emberekből van óriási hiány ebben az országban.

Ha van egy kis esze az embereknek, akkor fel fogják ismerni, hogy ez az ember nem csak szerepet játszik, hanem amit mond, azt úgy is gondolja.

A csapatot kell építgetni, aztán majd kialakul valami.

Ha meg mégse, akkor megyünk menekültnek egy szerencsésebb sorsú országba. :)

Szerintem ahhoz a viharhoz képest, ami majd a világra jön a mostani még tulajdonképpen kegyelmi állapotnak tekinthető. Válságok után ez már gyakorlatilag megszokott dolog.

Itt nem egyik vagy másik pártnak a legyőzéséről és a hatalom megszerzéséről szól a történet, hanem arról, hogy kellően stabil, organikusan szerveződő közösségek, gazdaság legyen itt addigra, mire az első komolyabb széllökések megérkeznek.

Mert a jelenlegi kreálmány annyira mesterséges, és olyan gyenge lábakon áll, hogy az első erősebb lökés derékba töri. Utána pedig megismerkedhetünk a "négy lovassal"...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.18. 21:30:01

@fuxosbömis (ex kacagányos): unionistát nem lehet kitiltani, most sincs

kommenthelyett 2015.08.18. 21:30:29

@neoteny: miért váltanék nikket ? ha igy nem jó, akkor máshogy sem

Adam Ant 2015.08.18. 21:31:48

@kommenthelyett: Szerintem te a szezont kevered a fazonnal, így együtt! Szó sincs olyasmikről, amiket te valahogy mozaikszerűen, kedved szerint, morzsákból összeraksz abból, amit ketten, egészen más témáról mondanak. Nem tudom eldönteni, hogy mi lehet ennek az oka, de azt azért jelzem, hogy olyan mondanivalót kerekítsz, ami így soha nem hangzott el. Természetesen eszembe sem jutna feltételezni, hogy szándékosan teszed, csak így sajnos nincs sok értelme az eszmecserének.....

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.08.18. 21:31:53

@Khonsu: Sajnos egyer kell értenem Veled. (az unionistát kivéve)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.18. 21:32:49

@kommenthelyett: szerintetek a kommenthelyett nevű poszter a leponex egyik spin-offja, vagy csak beképzelem már a legsötétebbet a hasonlóan tenyérbemászó érvelésre?

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.08.18. 21:37:47

@HaFr: Engem az unionista nem zavar. Nem olvasom a kommentjeit....

kommenthelyett 2015.08.18. 21:39:44

@zipe moha: hogy önt se hagyjam válasz nélkül, ha egy pártnak van vonzó felülete, megtalálja azokat a forrásokat, akik hajlandók támogatni, legalább a szinrelépést

ez megint csak az a nyafogás, hogy miért nem sikerül valami, a külső okokra mutogatás
NB: unionistáénál sokkal nehezebb volt az ön kommentjeit dekodolni, de azért volt benne kevéske spiritusz, leginkább fantasztikum
bye

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.18. 21:40:40

@fuxosbömis (ex kacagányos): valaki jól fogalmazott róla -- ahogy egyébként ő is magáról, csak éppen dicsérőleg --, hogy nem zavarják a fogalmak.. csak egymás mellé teszi őket, nem filosz, hanem biosz. Nagyon érdekesen követhetetlen.

kommenthelyett 2015.08.18. 21:42:25

@HaFr: de, biztos az
vagy a mumusé
zsákosemberé
bákászé
lehet maga az unionista az, csak szégyelli
ki az a leponex?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.18. 21:52:04

@HaFr:

"szerintetek a kommenthelyett nevű poszter a leponex egyik spin-offja"

Persze hogy az; ugyanazokat a fúrókat lengeti amiket leponex és annak korábbi manifesztációi tették.

Beleértve a felajánlkozást hogy hagyja-e békén a blogot. :)

aeidennis 2015.08.18. 21:57:17

Kíváncsi lennék, hogy Koncz Zsuzsa ezt most csak énekli, vagy tényleg nem zárja a lakása ajtaját...

Khonsu 2015.08.18. 22:00:07

@fuxosbömis (ex kacagányos): Biztosíthatlak, unionistához semmi közöm, csak én ilyen "pozitívan" látom a jövőt...

Amit HaFr szeretne megvalósítani, úgy hiszem helyileg mérsékelheti a katasztrófa súlyosságát, mert egy ellenállóbb, jobban regenerálódó állapotot eredményezne.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.08.18. 22:18:11

@Khonsu: Félreérthetően fogalmaztam. Tudom, hogy semmi közöd az unionistához.
A helyzet megitélésével és a jövőbeni kilátásokkal kapcsolatban, többé kevésbé osztom a nézededet....sajnos inkább többé.

tamas11 2015.08.18. 22:28:50

@NotaBene: @HaFr: @storker:

Így van.
Volt olyan romboló szándékú kommentelő akit szándédkosan olvastattam a környzetemben élő egészen fiatalokkal, kicsit aggódva, hogy mételyezem őket. De nem lett baj belőle.
Azt kérdezték, "ki ez a hülye".
(csak most nehogy magára ismerve megvádoljon egy kommer, hogy vele személyeskedem...)

A nicknév-változtatók kitűnő alkalmat jelentenek a stílusjegyek alapján történő azonosítási gyakorlatokhoz.
(Leponex még cselhez is folyamodott: a modorosságait is levetkőzte, mert arról túl könnyen azonosítható volt.).
Odáig ment karakterépítésben, hogy imádta magát független vidékies elfoglaltsággal felöltöztetni, szüret környékén még a műmuslicákat is kész volt hessegetni.

Amikor csapatostul jelennek meg ezek az azonos beállítottságú trollocskák, az valamely kommunikációs iskola on-line kommunikációs tanfolyamának óráján zajló, konkrét műhelymunka miatt van. A feladat keretében lépnek fel egyszerre. Hasonló csúcsidőszak, amikor ugyanők házi feladatként kapják a kommentelléstt, - összegyűjtött vakkantásaim a aterepen - és a határidő közeledtével sűrűsödnek, megszállva a blogszféra keresett tereit. Egy ideje ukázba kapták-adják, hogy más más néven írjanak a különböző blogokban.
Féltudásuk lelepleződik, hiszen elveszítik a vámon, amit nyernek a réven, mert független önkép híján , leromlik a véleményeik hatásfoka. Ahhoz - mint tudjuk - valós hitelees személyiség, igazi "homlokzat" kéne..

ufópilóta 2015.08.18. 22:30:22

@HaFr:

Ha a te ismertségeden élősködik - azaz trollkodik - akkor nem tök mindegy, hogy hány személyben teszi ezt?

Ha hasznosnak látod, őrizgesd, ha undorít, dobd ki.

Te vagy a házigazda - mi meg a vendégeid. Akik legalább annyira az általad generált jó társaságot keressük, mint téged magadat... Saccold meg, hogy a neked/pártodnak kívánatos vendégek számára mennyire kellemes társalkodópartner a kommenthelyett nevű nyomi tolakodó - aztán dönts.

Lexa56 2015.08.19. 08:26:56

@tamas11: bizots vagyok benne, hogy szakember számára elég átlátszóak ezek az emberek, bár köztük is lehetnek profik. De őket a leleplezés sem zavarja, mint ahogyan a kormányt sem. Csak elég hangosan és kitartóan kell hazudni. A politika sajnos nem érvekről és igazságról szól ...

zipe moha 2015.08.19. 11:17:04

@kommenthelyett:

...nézzünk akkor érintőlegesen néhány "fantasztikumot"..:

-Géza testvérháborút viv, hogy német orientáció alapján vérei fölé kerekedjen...

-Dózsát és a parasztokat török vész idején lekaszabolják a nemesek..ahelyett hogy kifizetnék őket..( pénzt inkább elsikkasztják)

-1686-ban ahelyett, hogy az osztrákok kivonulnának gyarmatosítják az országot...

-Kossuth pénzt kér a néptől...és kap

-a több évszázados hagyományra tekintő arisztokrata opportunizmus megágyaz Trianonnak..és íme.

-horty végül a németek oldalára kerül...pedig az angolok nevezik ki...nem sodor , sodródik..

- az osztákok átslisszanak a nyugati szövetségi rendszerbe...a magyarok oroszul tanulnak

- 56' előtt a nyugat felszította a lelkekben a tüzet...majd magukra hagyta a magyarokat...csak egy deal volt , működött is..
-89'-ben végre független lehetett volna az ország...helyette leértékelte elkótyavetyélte a vagyonát, olcsósította magyarok munkaerejét, belépett a natoba és az unióba....egy ennyire koncepciótlan, önállótlan,szétesett nemzet sorsa, hogy beolvadjon és feloldódjon egy fejlettebb kultúrába....néhányaknak csak a föld kell és a viz...mit 1000 éves nemzet...

ki gondolta volna mindezt...fanatasztikum?...az

-

zipe moha 2015.08.19. 14:23:15

'"belépett a natoba és az unióba"
bocs pontosítok,

...belépett a natoba és az unióba eleve perifériának (periférikusnak) szánva így annak konstruálva....

explanatus 2015.08.19. 20:58:33

Van itt egy nagyon nagy gond. Az azonos irányba mutató blogok szétszórtsága, úgy (blog)térben, mint időben. Sokszor, sok helyen olvasni jó blogbejegyzéseket. Ezeket a jó írásokat megjelenésük után egy héttel már senki nem kommenteli, olvassa és nem tudni szerző mikor jelenik meg új írással. A megjelenés ritkasága miatt ráadásul ki is kerülnek még az elkötelezett olvasók látóköréből is, mert véletlenszerű az újra oldalra tévedés. Így nem tud egy olyan csoportosulás létrejönni, amelyik ha nem is mindenben, de fő vonalakban azonos véleményen van. Ez ráadásul azzal jár, hogy a változást akarók szétaprózódnak, így ha meg is lenne a változáshoz kellő mennyiségű akarat, nem talál egymásra. Azaz az akaratok, szándékok eredői nem összegeződnek, hanem búvópatakokként akár közel egymáshoz, de nyomtalanok maradnak.

tamas11 2015.08.19. 22:07:18

@Lexa56:

Bonyodalmat az okoz, hogy a tévedés meg a hazugság együtt jelenik meg, és keveredik a hittel és elkötelezettséggel.
Utóbbi tovább hasad aszerint, hogy képee e , hajlandó e bevallani és tudatosítani elkötelezettségét a politizáló.
Mint a várandós asszonyka, aki valójában nem képes becsapni a férjét, mert maga sem tudja, kitől van a gyerek.
A megvett/elkötelezett hívek sosem fogalmaznak úgy, hogy ezt vagy azt "azért a tizenötezer forintért mondtam, amit majd kapok", vagy mert imádom a szóvivőt. Csak teszik amit kell.

Az érdekek körülményesen igazolhatók, itt a csoporthoz tartozás meg az odatörekvés hasonló viselkedéssel jár.
Mekkora tömeget képeznek?

A népesség 10-20 százaléka még sok is lehetne, hiszen MÁS szörnyű rendszerekben ez a szám még alacsonyabb.
Egy perdöntő különbségtevés lehetséges:
van e átáramlás, mobilitás e nagy csoportok közt?

A mi hazai rendszerünkben pedig nincsen. Nincs felemelkedés, ma már fidesznyaldosással sem. Ez a képlet helyettesíti a polgárosulás valódi eszméjét és ígéretét.

NotaBene 2015.08.20. 14:04:12

Ez a blog a megjelenési gyakorisága, és a kommentek más blogoknál jobb színvonala miatt emelkedik ki a „blogtérből”.
Egy független olvasó számára a blog értéke, hogy a szerző értékrendjén kívül más, a szerzőtől nagyon távolálló érvek is megjelentek.
Érdekes konteókat lehet olvasni,: pl.: a PKP „párttársaktól” nagyon eltérő véleményt hangoztatók „ házi feladatként kapják a kommentellést”. Számomra nem meggyőzőek ezeket a félelmek, nem gondolom, hogy a Fidesz, Jobbik, Mszp… rettegne a PKP megerősödésétől, és trollok tömegét szabadítaná a PKP-ra.
Amikor a PKP ismertsége, népszerűsége eléri a közvéleménykutatók által mérhető szintet, akkor természetesen más lesz a helyzet, de jelenleg unionista, kommenthelyett segít a blog olvasótáborának növelésében.

NotaBene 2015.08.20. 14:04:16

Ez a blog a megjelenési gyakorisága, és a kommentek más blogoknál jobb színvonala miatt emelkedik ki a „blogtérből”.
Egy független olvasó számára a blog értéke, hogy a szerző értékrendjén kívül más, a szerzőtől nagyon távolálló érvek is megjelentek.
Érdekes konteókat lehet olvasni,: pl.: a PKP „párttársaktól” nagyon eltérő véleményt hangoztatók „ házi feladatként kapják a kommentellést”. Számomra nem meggyőzőek ezeket a félelmek, nem gondolom, hogy a Fidesz, Jobbik, Mszp… rettegne a PKP megerősödésétől, és trollok tömegét szabadítaná a PKP-ra.
Amikor a PKP ismertsége, népszerűsége eléri a közvéleménykutatók által mérhető szintet, akkor természetesen más lesz a helyzet, de jelenleg unionista, kommenthelyett segít a blog olvasótáborának növelésében.

tamas11 2015.08.20. 14:48:44

@NotaBene:
Olyan, mintha nekem írnál, "rólam válaszolnál", amikor kétségbe vonod a csapatos szereplések egyik lehetséges magyarázatát (ami tőlem származik).
Nos, csak te tévedtél bele a jelenség kapcsán a pártlogikába, (azt hívén, hogy xy adhatja csak közvetlenül feladatba azt, ami történjék), nem állítottam, hogy egyes pártok szabadítják rá a trolloskodókat a jelentéktelen PKP-ra, hanem az a tény, hogy a Béndektéma a blogtérben időnként dominál- te is belátod. Akik érdekeset, aktuálisat keresnek kénytelenek idetévedni.
Alkalamanként, és témánként 70 ezer látogatóval ezernyi bejegyzéssel.
Ami meg a feladatokt illeti, ilyenekről már rég lehet tudni. Ne csapjunk össze azon, hogy miként fogalmazódik meg politikai közösségenként ez az elhanyagolhatatlan feladat.
De fordítsunk egyet a dolgon: te mit adnál feladatnak egy on-line kommunikációs tanfolyamon a hallgatóidnak, ha a blogszféra politikai szerepe lenne téma?
"Nézzétek meg", reagáljatok, aztán elemezzük".

én is leponex vagyok 2015.08.20. 16:09:47

@NotaBene:
(néhai kommenthelyett, az ötvenedik árnyalat)

nem is értem ezt a trollozós, nikkváltózós, tenyérbemászós, fizetésért romboló szándékkal kommentelőzős reakciókat, fel is húztam magam rajtuk egy napig
nem tudom ki volt a leponex, mit csinált, de most már kíváncsi vagyok, miképpen tolerálják

storker párttárs mindenesetre támogat

bár lehet, tényleg mit keres ott az ember, ahol csapatépítés a cél

Marcus015 2015.08.20. 16:41:55

@explanatus: Szépen leírtad tömören egy induló párt, a PKP kezdeti nehézségeit.
Azt azonban hozzá kell gondolni hogy a PKP nehétségeihez a belső tényezők is hozzátartoznak. PL. ha a PKP legalább 2035-ig sanyarú jövőt fog prognosztizálni akkor garantáltan kimarad a parlamentből. Magyarországon ugyanis nem fogja senki Béndek Pétert egy Chucillnek elismerni hogy elfogadjon tőle egy ilyen jövőképet.

zipe moha 2015.08.20. 17:15:11

@Marcus015:

" Nem ígérhetek vért ....csak könnyeket és verejtéket a Polgári Esküdtszék sok ezer tárgyalásán.Ha kitakarítottunk...tisztaság lesz,új ÁLLAM és ahhoz illő új Alkotmány ahol Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre.
Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik.
Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását.
A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék.... ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Ámen"

B.Churchill.P...

igy jó lenne?.:))

NotaBene 2015.08.20. 17:44:36

Szerintem jó lenne beszélni a bog „játékszabályairól”.

HaFr ezzel a bloggal tényleg egy hasznos fórumot hozott létre. Az írásai a kommentekkel együtt alkotják az az értéket, amiért érdemes olvasni , és időnként véleményt nyilvánítani.
Egy blogon akkor nyilvánít egy olvasó véleményt, ha elfogadja vitafórumnak a felületet. A jelenlegi játékszabályok szerint ezen a blogon gyakorlatilag bárki leírhatja véleményét. Jól gondolják-e azok, akiket valamelyik téma érdekli, hogy ő véleményüknek is helye van itt?
Egy párttal más a helyzet. A pártba belépéssel azt is kifejezem, hogy lényegi kérdésekben egyetértek.
Sarkítva a kérdést: ez a blog a „közös dolgaink megvitatása”, „az ország helyes útjának” keresése céljából létrehozott fórum, vagy egy párt szimpatizánsai számára létrehozott felület?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.20. 18:51:17

@NotaBene: az előbbi, abszolút -- a kommentelés szabályainak betartása mellett, amelyet a legelején rögzítettem: NO rasszizmus (folyamatos határeset unionista tevékenysége), funkciótlan káromkodás, ad hominem (személyre és nem a gondolatokra vonatkozó) érvelés

ufópilóta 2015.08.20. 19:39:55

@HaFr:
Kiváló recept arra, hogy a "parlamenten kívüli közbeszéd fóruma" helyett a lehető legsebesebben beletaláljunk egy lokális-provinciális Hyde Park Corner szerepbe.

Önkéntes szpíkerekben gazdag nemzet vagyunk - most már végre igazi patrónusuk is akad. Derék.

Mindenki hozzon még egy sámlit!! :)

2015.08.21. 04:19:59

@Adam Ant: A társadalom legaljáról toborzott alakok hatalma alá kerültek. A lopás itt is mindennapos dologgá vált. Mélyen meggyökeresedett az a felismerés, hogy a hatalom, a siker nem a szorgalom és a hozzáértés eredménye, hanem a gátlástalanságé és pártvezetés korrumpálásáé. A munka itt is elveszítette értékét: bérmunkás-mentalitás uralkodott, amely szerint az érdekem, hogy minél több pénzért minél kevesebbet dolgozzak. Közmondássá vált, hogy „ők” fizetgetnek, „mi” pedig dolgozgatunk; kis pénz, kis foci, ugyebár. A városokban pedig gyors ütemben épültek a hatalmas kaszárnyára emlékeztető egyforma házak az új ipari hadsereg katonái számára. A korábbi falusiak számára felfoghatatlan tömegben éltek, laktak és dolgoztak itt együtt. Életük frusztráló idegenségben, arctalanságban telt, nem ismerték a szomszédaikat és többnyire nem is voltak kíváncsiak rájuk.
"Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1902! beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó! Márai Sándor
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)

2015.08.21. 09:20:46

@HaFr:
részemről ez egy szerepjáték volt. a valós politikai álláspontot a gyűlöletbeszéd határára "libsi" és "náci" irányokba kitolni. ez a korszellem.

egyetmondok 2015.08.21. 11:15:00

@unionista᠍᠍:
Őszinte coming out,komolyan.
Akkor és ezek szerint ezt a szerepjátékot abba is hagyod ?

tamas11 2015.08.22. 11:19:40

@NotaBene:
Miért ne lehetne egyszerre mindkettő?
Nekem egybeesik az ország dolgainak megvitatása azzal, hogy szimpatizáns vagyok.
Minden nyílt on line felület több funkciót hordoz, aszerint, hogy a fellépőknek mi a szándéka, ill. várakozása.
Pl Játékra , szórakozásra is alkalmas, tanulásra okulásra, és része próbál lenni a közéletnek is.
Akkor lesz az igazi, amikor a közéleti funkció fedi a szolgálati közleményeket...

2015.08.22. 14:33:02

@egyetmondok:
közben is leírtam jó néhányszor, hogy ezeket a kommenteket nem kell túl komolyan venni. a "komcsi", "szoci", "libsi", "konzi", "náci" néplélek megértéséhez a legegyszerűbb ha az ember magára húzza ezeket a mezeket. és utóbbit is muszáj, ha egyszer ez a korszellem.

egyetmondok 2015.08.23. 10:58:04

@unionista᠍᠍:
Dehogy muszáj,és dehogy korszellem ez.

2015.08.23. 13:40:10

@egyetmondok:
hja, nincs ilyen korszellem. csak tudnám, hogy akkor mitől rettegtek.

egyetmondok 2015.08.23. 22:07:58

@unionista᠍᠍:
Ti rettegtek,nem mi,ha nem így lenne,nem zsidóznátok,náciznátok,komcsiznátok,libsiznétekreggeltől-estig.

2015.08.23. 22:29:29

@egyetmondok:
induljatok el a választásokon. elindulnak a "nácik" is. egyikre sem fogok szavazni. tőlem függetlenül össze lesztek mérve. és majd kiderül, hogy mi lesz utána. de a magyar előtt még elég sok demokratikus választás lesz. lehet bégetni, hogy a magyarok fasiszták, de akkor a lengyelek, a dánok, a svédek is fasiszták, a franciák, a britek. és az olaszok is elég érdekesek. mert ott van a grillo féle populista mozgalom. és az északi liga, akik azt mondják, hogy létrehozzák padaniát. de ugye így kampányolnak ők is.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Manifestazione_Lega_Nord%2C_Torino_2013_51.JPG
ezek szerint ők is fasiszták. a bajorok is. és majdnem mindenki. majd kiderül, hogy mi lesz ebből az egészből. mondhatod, hogy épp nekem nincs semmiféle mondanivalóm. basszus, a töredékét se írom ide nektek, amit erről a kérdésről gondolok.

egyetmondok 2015.08.24. 08:29:57

@unionista᠍᠍:
De miért kéne azt mondani,hogy a magyarok fasiszták,meg hogy mindenki fasiszta? Mi oka van erre?
süti beállítások módosítása