1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.13. 15:31 HaFr

Lázár leposztkommunistázta a Fideszt

Egy "érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve" - közölte Lázár egy példát említve, miszerint látott olyan televíziós beszélgetést, ahol azt mondták, az olimpia sikere azon múlik, hogy van-e sportminisztérium. Az adózás rendszeréről azt mondta, "ugye a söralátéttől most már egy sörgyárig jutottunk, ami szükséges, mert a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét adóbevallás" -- írja a HVG Berkecz Balázs blogjára hivatkozva, aki jelen volt a miniszter fórumán. Lázár arról is beszélt, hogy "riasztó állapotban van az állam", nagy, mozgásképtelen és elnehezült a rendszer.Továbbá "nem tudjuk megállítani Nyugat-Európa elszívó hatását, az ottani bérekkel nem tudunk versenyezni a következő 20 évben." Azért ez egy kicsit összeszedettebb és mellbeverőbb, mint bármi, amit az ellenzék az utóbbi 5 évben mondott, nem?

Természetesen semmi újság, mindössze a cinizmus szökik a magasba. Elképzelem, hogy 4-5 év múlva, amikor a Fidesz már végleg szétesett a belső marakodásban, egyre-másra tűnnek majd elő a belső levelezések, amelyekből teljesen világos, hogy mindenki, aki számít, már legalább 2012-től tudta, hogy a Fidesz kormányzása kizárólag a lopásra és az ehhez szükséges mennyiségű ember hülyítésére irányul.

Akkor majd a Batthyány-körös professzoroktól kezdve a lelkes utcai aktivistákon át a legaljasabb századvéges tankosokig mindenki egyszerre mondja azt, hogy "Nahát!". És mindegyik mást ért majd alatta. 

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr97539248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2015.06.13. 15:50:26

Nane, itten mindenki állandóan újkádárizmusról, meg az 50-es évekről,beszél,pedig hát ami történik sok elemében és/vagy leginkább 30-as évekről,a neo-horthyzmusról, Mussolini korporációs fasizmusának járma alatt nyögő Olaszországra és a sztálini Szovjetunióra hajaz...munkaalapú társadalom,illiberálisok ,ezeket ne feledjük!
McCain neofasiszta Orbánja és Newsweek Mussolinija inkább a meghatározója Orbánnak.
Utóbbi:
index.hu/kultur/media/2014/07/31/a_newsweek_mussolinihez_hasonlitja_orbant/
koznaplo.blog.hu/2014/08/01/a_newsweek_szerint_orban_olyan_mint_mussolini

borzimorzi 2015.06.13. 15:54:42

Így van. Na, akkor kell majd nagyon vigyáznia a PKP-nak, hogy ezek a szennyes alakok ne tudják elárasztani! Mert hozzák magukkal a beléjük égett korrupciót, a potyalesést meg a többit is, mind.

Amúgy Lázár az egyetlen a Fidesz korifeusai közt, akinek még nem az orráig, csak a torkáig ér a matéria. Ki akarja hívni Orbánt a fővezérségért vívott küzdelemben. Csakhogy a Fideszben nincsen belső demokrácia sem, tisztesség sem 1993 óta. Ki fogják nyírni Lázárt. Is. A tisztességes Ángyánnal már szereztek gyakorlatot, Lázár annyiban keményebb dió, hogy ez korrupt, és síkos, mint az angolna.

Ha netán sikerülne leváltani Orbánt, a Fidesz akkor is maffiapárt maradna. De persze majd fanfárokkal harsogják világba, mennyire megújultak. De kutyából szalonna...

Üdv:
b

almodhi 2015.06.13. 16:47:23

Egy civilizált országban egy hivatalban lévő miniszter nem mond ilyeneket. Előbb _lemond_, és utána mondja.

SEHERIKE23 2015.06.13. 16:55:08

hehehe... Lázár a miniszterelnökségre gyúr.:)

2015.06.13. 16:55:26

azt képzelem el, hogy 4-5 év múlva lázár a miniszterelnök és vona a belügyminiszter.

2015.06.13. 16:55:58

(félre értés ne essék, túlzottan nem örülnék neki)

2015.06.13. 17:06:21

@borzimorzi:
lázár olyan, mint klicsko. be lehet neki vinni egy-két gyomrost, kaphat egy-két taslit, le lehet léptetni, de nehéz kiütni.

explanatus 2015.06.13. 17:18:39

De hát mit tehettem volna ? Sok évszázadon át napjainkig, amikor az ifjabb generáció feltette a kérdést az „öregeknek” jött a kimosakodós, de hát mit tehettem volna, válasz.

Ők tudták : www.erdekessegek.hu/index9_21.htm „Nézd, apám ! Egy kalap van az oszlop tetején ! - kiáltott fel a kisfiú. Apja megvonta a vállát: - Mi közünk hozzá ?”

Nálunk nem lehetett hallani a felállított Alkotmány asztala kapcsán, hogy: „Apu, nézd, itt egy asztal! Meg azt sem, „Mi közünk hozzá?” hanem egymást taposva csipegettük fel alóla a morzsákat.

Azt gondolom, mindannyiunk életében van legalább egy pont, amikor visszaemlékezve, azt mondjuk, itt kellett volna cselekedni. A nem gyávák meg is cselekedték.

Ők is : indavideo.hu/video/ztlsszmrj-viner 2:13:34 -től

Itt meg egy a magyar történelemből, amikor a mi is tudtuk : www.flagmagazin.hu/userfiles/text/Halas_kegyelettel_a_200_szekely_vertanu_emlekere.jpg

Azt azért nem lehet majd mondani, ha nekünk teszik fel a mi gyerekeink, unokáink a kérdés, hogy nem tudtunk róla. Nem gondoltuk, hogy az oktatás káoszba taszítása, nem maradandó, fájó heget hagy a nemzet testén. Az se mondhatjuk, hogy a kórházbezárásokra a minőségibb ellátások miatt volt szükséges. Azt meg végképp nem, hogy a több százezer külföldön munkát vállaló azért hagyta el hazáját, családját, mert ők az az örökké nyughatatlan fajta, aki semmi másban nem leli örömét, mint a változatosságban.

profilo 2015.06.13. 17:52:58

@explanatus:

Hozzászólásod után adódik a kérdés - és nem kötekedésből - ,hogy te mit tettél vagy mit nem tettél,te mivel fogsz mosakodni,mi lesz a kifogás?

"...hanem egymást taposva csipegettük fel alóla a morzsákat."

Egyszer nagyon szeretnék egy olyan tömegrendezvényt,egy olyan tüntetést látni,ahol a szónok a százezres tömeg képébe vágja,hogy:

Szabadok,egyenlőek és boldogok lesztek!Nem igérem,hogy hamar.Dolgozni kell érte,sokat...és éhesek is lesztek,de az erőfeszítések meghozzák az eredményüket!

:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.13. 17:59:06

@profilo: nem a képbe vágással van a baj ott, hanem azzal, hogy akik erre szomjaznak, és emiatt összegyűlnek, abból sosem lesz százezer

explanatus 2015.06.13. 18:12:03

@profilo: Írtam 927 kommentet, jó, te a dupláját, akkor te kétszer annyit tettél, mint én :)

Olvasom is őket, így azonnal beugrott, hogy írásod második felét egyszer már feltette (profilo 2014.11.23. 17:49:28), és válaszoltam is rá :)

hafr.blog.hu/2014/11/24/a_pkp_elso_valasztasa_veszprem?full_commentlist=1#comments

explanatus 2014.11.25. 20:46:33

Lexa56 2015.06.13. 18:48:54

@profilo: gondolom Chruchill kortesbeszédét ismered, ahol vért és könnyeket ígért választóina (akik megválasztották!) - igaz, ott nem magyaroknak kellett beszélni ...

Toportyán Zsóti 2015.06.13. 19:01:48

Előző rendszer sikerrel átörökítette ezekre a teljes erkölcs és morálnélküliségét,erre még rátették a seggnyalás kultúráját a hozzáértés teljes hiányát.

profilo 2015.06.13. 19:05:30

@Lexa56:

Amennyiben a két helyzetet egyformának,hasonlatosnak véled,akkor készséggel elfogadom azt amit írtál.

:)

profilo 2015.06.13. 19:10:10

@HaFr:

Milliónyian vannak...
Tudom,hogy nehéz megszólítani,aktivizálni őket.
Hosszú évek munkája lesz és csak a Fidesz széthullása,Orbán visszavonulása után lesz eredménye.
Kitartás...

Lexa56 2015.06.13. 19:14:33

@profilo: a helyzet annyiban hasonló, hogy aki vér és könnyek nélkül ígér kilábalást abból a helyzetből, amiben ma Magyarország van, az hazudik - és nem csupán mások vérére és könnyeire gondol. A vért (remélhetőleg) nem kell fizikailag érteni, de a könnyeket biztosan. A baj az, hogy ha a választó nem elég érett ahhoz, hogy ezt belássa, és egyik sarlatán kezéből a másikéba menekül, mert reméli, hogy megússza a nehezét (legalább ő személyesen). Ha a választók elég érettek lennének ahhoz (talán egyszer lesznek), hogy komoly dolgokról beszéljenek velük, akkor talán lesz esély arra, hogy ne kövezzék meg azt, aki nem hízeleg nekik és nem folyton azt duruzsolja a fülükbe, hogy minden bajukért mindig mások voltak felelősek és nekik kitartóan folytatni kell, amit eddig is tettek ...

profilo 2015.06.13. 19:14:41

@explanatus:

Semmit sem tettünk akkor.
De nekem már van magyarázatom,kifogásom.
:)
Ha "nagyban" nem is,de településünkön megtettem azt amit megkövetelt a...
Talán többet is,sokkal többet is,mint kellett volna.
Én így menekültem a gyarlóság és a realitás elől.
:)

profilo 2015.06.13. 19:22:12

@Lexa56:

A választó nem elég érett arra,hogy belássa,hogy a helyzet szar és kilátástalan...vagy egyszerűen nem így érzi?
Milyen komoly dologró akarsz beszélni azzal a választóval,akinek fontosabb a vasárnapi nyitvatartás,egy új tévé,egy új mobil,egy török sorozat az RTL-en,stb...

És azért a választó zöldnek éretlennek nyilvánításával is óvatos lennék,mert innen egy hajszálnyira van csak derék kopasz diktátorunk mondata:
„9 millió fasisztával nehéz szocializmust építeni.” ( a szocializmus részt itt kérem az "ide illővel" behelyettesíteni)

profilo 2015.06.13. 19:30:38

@Toportyán Zsóti:

Vazze Zsóti!
Ez most majdnem pontos.(a seggnyalás és a hozzánemértés őshonos volt az előző rendszerben is,de ezt magának tudnia kell Szabó kartárs!)

:)

Lexa56 2015.06.13. 19:33:45

@profilo: én inkább azt mondanám, hogy nehéz 5 millió jobbággyal és további 2 millió gőzös agyúval polgári demokráciát építeni.
Elég kilátástalannak érzem is, de ha már Péter belevágott, erőmhöz képest támogatom. Én biztos nem próbálkoztam volna meg vele. Józan ésszel innen csak elmenekülni lehet, nekem sajnos már késő. Amikor tehettem volna, eszembe sem jutott hogy megtegyem, mert akkor még naivan azt hittem, hogy a szerencsétlenségünk oka a külföldi megszállás. Ma már beláttam, hogy a bajok sokkal mélyebben rejlenek. Sebaj, ha Ugandába vagy akár Ukrajnába születtem volna, valószínűleg még úgyabbul érezném magam ...

profilo 2015.06.13. 19:38:01

@Lexa56:

"...én inkább azt mondanám, hogy nehéz 5 millió jobbággyal és további 2 millió gőzös agyúval polgári demokráciát építeni."

Ez még mindig csak egy hajszálnyira van attól a bizonyos mondattól.
Hiába árnyalod.

Lexa56 2015.06.13. 19:49:24

@profilo: de ezt vállalom. A Rákosival való összehasonlítást nem . Az összemosást még kevésbé, sőt az ki is kérném magamnak.

profilo 2015.06.13. 19:57:47

@Lexa56:

Kikérheted magadnak,de attól még szomorú,hogy leírtad azt a mondatot.
Tegyük fel,hogy te egy politikai párt vezetője vagy. Vajon mit gondol rólad,pártodról az a 7 millió állampolgár akit lejobbágyoztál,leidiótáztál?

Lexa56 2015.06.13. 20:03:53

@profilo: nem vagyok és nem is leszek egy politikai párt vezetője sem. De mindig lesznek olyan személyek, akiknek a tevékenységét támogatni tudom, és lesznek mások, akiknek a tevékenységét kártékonynak és erkölcstelennek tartom. Azt pedig fenntartom, hogy a magyar társadalomnak kollektív szinten súlyos pszichés ill. mentál-higiénés gondjai vannak. Innen a vér és könny, amit nem lehet elkerülni.

Toportyán Zsóti 2015.06.13. 20:29:12

@Lexa56: Vér és könny nélkül is megy a dolog,csak tudatosítani kell azemberekben hogy aki jól akar élni az elmegy szavazni...4 évenként 1 órácskát érdemes rászánni.

tamas11 2015.06.13. 21:14:03

@Lexa56:
Ma hallottam, hiteles forrásból, hogy egy elitgimi végzős osztályáből (létszám 31 fő ), HARMINCAN adták be jelentkezésüket külföldi továbbtanulási helyekre , és CSAK azokra. Maga az igazgató "dicsekedett" el vele. Kétségbeesve, mert az ő gyereke is ilyen sorsot szán magának, átrajzolva a család jövőképét.
Nagyon rossz, hogy így van, de mondjuk azt, hogy máshol is hasonlóak a trendek, meg azt is, hogy ezzel objektíve jobb lesz a soruk.. (Ebben nem tévedünk...)

Egyvalami viszont megbocsjthatatlan: ahogyan az ország illetékes, felelős vezetői, erről is, mint saját sikereikről beszélnek, vagy éppenséggel hallgatnak. Majd végső érvként azt hazudják, hogy ezek a fiatalok visszajönnek majd.

NotaBene 2015.06.14. 06:51:25

Lázár egy fontos kérdést vetett fel, amiről érdemes beszélni.

Magyarországon a vállalkozások adminisztratív költségei a GDP 10,5 százalék százalékát teszik ki. Ez kiugróan magas érték, az EU átlag háromszorosa. ( Adatok részletesen : hatasvizsgalat.kormany.hu/download/0/48/20000/vallatcs.pdf)
Nem tudom, hogy van-e olyan párt, akinek a programjában nem szerepel az adminisztrációs terhek csökkentése, de eddig egyetlenegy kormánynak se sikerült ezen a területen komoly eredményt elérni, és talán az is igaz, hogy valamilyen területen minden kormány rontott a helyzeten.

Az

Lexa56 2015.06.14. 07:02:56

@NotaBene: ezt már sajnos megboldogult Antall óta mindenki a zászlójára tűzte. Emlékszem, volt valami törvény, hogy a hatóság nem kérdezhet tőlem olyasmit, amit tud. Hát ebből bizony nem sok lett. Az adatbázisok összekapcsolására csak olyankor kerül sor, ha politikailag akarnak üldözni valakit. Egyébként a legtöbb központosító kormánynak nem érdeke egy függetlenül gondolkozó és cselekvő vállalkozói réteg kialakulása (a mostaninak sem). Ezért megy a "lip service" a hazai vállalkozók megsegítésére vonatkozóan, és egy vállalkozó-ellenes gyakorlata fenntartása a nem haveri körve tartozókkal szemben.

NotaBene 2015.06.14. 07:42:45

@Lexa56: „Az adatbázisok összekapcsolása” téma jól mutatja a magyar jogi elit színvonalát.
A személyi azonosító tiltása csak a számítástechnikai alapismeretekkel nem rendelkező jogászok szerint hasznos megoldás: Ha valakiről lehet tárolni az anyja neve, születési hely, idő adatokat, akkor a személyi szám ( személyi azonosító) használatának tiltása nem akadályozza meg az adatbázisok összekapcsolását. A rendelkezésre álló adatok alapján össze lehet kapcsolni az adatbázisokat, viszont minden hivatal, szolgáltató nyilvántartása a szolgáltatás szempontjából teljesen felesleges adatok(anyja neve, születési hely, idő) kezelésével lesz bonyolultabb.
A más területek ismereteire nem támaszkodó jogi megoldások csak az adminisztrációs terheket növelik.

egyetmondok 2015.06.14. 09:18:46

@NotaBene:
Az valóban az egyik legkirivóbb példája a magyar politika hamisításainak, amit írsz: minden választási kampány (na jó,olyan lassan nincsnen is) minden pártja....liberalizációt ígér a hazai gazdaság magyar szereplőinek.

zipe moha 2015.06.14. 11:11:40

@NotaBene: ...azért elgondolkodtató, hogy egy Lázár-kaliber sem tud mit kezdeni a magyar bürokrácia csökkentéssel...
rövid leszek : szerintem nem a jogászok hiányosságairól van szó...hanem az államban állam bürokrácia érdekérvényesítő erejéről:..." ősi jussom egy minisztériumi dolgozó szoba, de legalább egy íróasztal...ebből nem engedek,m ha belegebedtek is.."..értem... nem annyira ősi, mint magántulajdonnak tekintett privilégium...itt bizony csak borotválni lehet mára... a simogatás semmit nem ér..a HIVATAL kortalan..:)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.06.14. 11:40:40

Mindig is érdekesnek tartottam, hogy vezető politikusok rezzenéstelen arccal képesek az állam problémáiról úgy beszélni, mintha nekik semmi közük ne lenne az egészhez. Mintha ezek a dolgok csak úgy maguktól megtörténtek volna.

GluGluGlu 2015.06.14. 13:07:19

Lázár és Simicska túl sokat tud ahhoz, hogy félni kelljen tőlük. Szerintem.

NotaBene 2015.06.14. 21:06:22

@zipe moha: szerintem meg mindkét jelenség megfigyelhető:" az államban állam bürokrácia érdekérvényesítő ereje mellett mindig is megjelent a jogászok hiányosságai miatti káros szabályozás is. (Pl.: Az első gépkocsik megjelenésekor, a járművek előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember előírása.)
Napjainkra a műszaki kérdések nagyon széles köre alakult ki, amelyet jogi eszközökkel szabályozni akarnak. A szabályozásban illetékes a helyeken jellemzően jogi végzettséget várnak el a „szakemberektől”, esetleg még közgazdasági ismeretekkel is rendelkezik néhány munkatárs, de színvonalas műszaki ismeretekkel rendelkezők ritkán található. Az adatvédelmi szabályok is jó cél érdekében születtek, de a” járművek előtt piros zászlóval futó ember” előíráshoz hasonló színvonalú megoldást sikerült megfogalmazni.
Ez nem csak magyar probléma, de a „ féltudású magyar elit” a törvényalkotásban, szabályozásban nagyon sokat ront Magyarország versenyképességén. Ha valaki (pl. egy párt) ezt jobb színvonalon akarja csinálni, akkor meg kell találni a szabályok, törvények kialakításának új módszerét.
Politikai erőknél nem látom ezen a területen a megoldás keresésének a szándékát.

2015.06.15. 10:34:48

@tamas11: Ezek a nagy érveid, hogy hallottad? Forrás, vagy valami hasonló? Esetleg!

Én meg hallottam, hogy jövőre kétszeres lesz a nyúgdíj és mindenkinek fizet a kormány egy két hetes hawaii utat! :D Még jó hogy nem nálad tanultam, mert ritka nagy hülyeséget bírsz írni!

HALLOTTAM, HOGY HOGY A HOLDON VAN ÉLET, KÉPZELTED VOLNA!

eqlessootista 2015.06.16. 12:00:24

Megoldás?
Kicsi állam?
(netán egy új Magna Carta magyar módra, tehát új Arany Bulla?)
Kétkamarás parlament?
(zárdában élő) Bölcsek tanácsa a végrehajtó hatalom feletti élet-halál-jogrendelkezési jogsival?

5letek?
S mit lehet kivitelezni, mire ki ad pénzt, posztót, paripát?

Más kérdés: tudjuk mi a "népügyvédje" -absztrakt fogalom. De! láttatok már pl. hívő ügyvédet?
Láttatok már közpénzzel a köz érdekében ténykedő, igazi (nemes lelkű) "balekot"? (Széchenyi más kategória, mint Mahatma Ghandi is)

Új alkotmány (-t, de azonnal)!
Új oktatási-nevelési koncepciót (de azonnal)!
A PKP dolgozik ezen? Vagy van jobb dolga ennél?
süti beállítások módosítása