1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.12. 10:55 HaFr

A migránsok hősiessége

Egyesek hajóra kelnek úgy, hogy belehalhatnak. Konténerekbe zárva hánykolódnak sok ezer mérföldön át úgy, hogy szintén belehalhatnak, de a végén mindenképpen jó eséllyel lebukhatnak, és visszatoloncolják őket. Zöldhatáron a családjaikkal át az internálást kockáztatják egy ellenséges kultúrában. Mi ez, ha nem bátorság? Mi más a kétségbeesettség, ha nem ez?

Mások szembenéznek azzal, hogy nem ezt az életet remélték maguknak vagy a gyerekeiknek, de az állampolgárságuk (puszta szerencséjük) birtokában legalább nem halnak bele ebbe. Idegen nyelven nem tudnak, de munkát keresnek vagy csak reménykednek benne, amikor felszállnak az első Wizzair járatra London felé, ahol hasonszőrűek tucatjai utaznak még. A szeretteiktől távol dolgoznak először konyhalányként, sztriptízbárban, bevásárló-kocsitologatóként, kifőzdében. Aztán egyet előre lépve baromfi vágóhídon, parkőrként, londinerként, gyárban. Dolgoznak, nélkülöznek, félretesznek, szenvednek, mert jobbat akarnak maguknak, miközben a haza hovatovább az ellenségükké vált, és vissza nem lehet menni előreláthatóan még sok évig. Hiányzik? Igen. De nem bíznak a saját népükben és a saját kormányukban. Közben új hazára tesznek szert, amely egyre nagyobb hálaérzést ültet el a szívükben maga iránt. Félszívű britekké, németekké, hollandokká válnak, mert az új haza ráadásul megkönnyíti ezt. Mi ez, ha nem bátorság? Mi más a kétségbeesettség, ha nem ez? És mi ez, ha nem iszonyú veszteség Magyarországnak? Elmennek a legbátrabbak.

Miért? Amit mindenki tud. Százmilliárdokat tapsolnak el politikusbűnözők, családok százezreit rövidítik meg minden nap. Olcsó miniszter olcsó EU-biztossá avanzsál és még véleménye is van, közpénzen tartott amorális tanácsadók gyomorforgatóan érvelnek, polgármesterek korrumpálják a saját városukat, vastag földtámogatást vesznek fel gázszerelők, havi ötmillió forintot fizetünk valakinek, mert főügyész-feleség, a kilátástalanságot cicomázzuk, az ellenzék hallgat és/vagy impotens, szabad a rablás, szabad meghalni -- és közben harcolunk a migránsok világa ellen, a kiszolgáltatottak bűnözővé fordulnak a közbeszédben, a halálos veszély és az éhező gyomor ellenszenvhullámot gerjeszt. Védjük a "kultúránkat", amely megöli a nemzetet.

Azokat, akik a hősök, kiszolgáltatottak, bátrak, emberek -- egy velejéig rohadt rendszer kioktatja. És a többség a mocskos rendszer mellé áll a hallgatásával, inaktivitásával, belenyugvásával. Így élünk, amíg meg nem halunk.

69 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr897536428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béndek Péter: A migránsok hősiessége 2015.06.12. 12:13:01

Azokat, akik a hősök, kiszolgáltatottak, bátrak, emberek – egy velejéig rohadt rendszer kioktatja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.12. 11:06:02

ezt a süketelést, ilyet már régen olvastam, összemosol, mindent mindennel! Persze jöjjenek csak a bevándorlók, a sok írástudatlan, beteg, műveletlen, erőszakos, jöjjenek csak, mindegy, hogy csak bűnöző és menekül a büntetés alól, igazad van milyen bátor, hogy megszökött a hazája igazságszolgáltatása elől! Ekkora sötétség legyen valaki fejében, mint a tiédben! Majd te fogod őket eltartani, csak kérdezem? Sőt micsoda ős, az is aki a boltban lop, hiszen ott a sok őr, a lebukás kockázata, és ha megfogják, mekkora hős, ha szájbaveri a biztonsági őrt és elszalad! Tényleg micsoda hős! Kicsit baj van a gondolkodásoddal!

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.06.12. 11:11:34

Kedves Péter,

Ha így folytatod, a végén még miniszterelnöke leszel ennek az országnak. Tudod hogy mit veszel a nyakadba? ....és ebben most nincs semmi irónia.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.12. 11:19:32

@Holger Hartland: jaj, hagyjál már, ez nagyon gyenge volt :( azt hittem, jobb vagy ennél, bocs

2015.06.12. 11:23:30

@HaFr: ez aztán az érvelés! Ennyire fáj az igazság?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 11:23:35

@HaFr: Szóról szóra ezt írhatnám a posztodra is. :)

2015.06.12. 11:24:36

@HaFr: csak a te gondolatsorodat követtem! hősnek tartani illegális bevándorlókat, ár ne is haragudj, ilyen alapon a rabló, a gyilkos, a tolvaj is hős! Nem én írtam orbitálisan nagy hülyeséget! Hanem te! Gondolkozz el azon amit írtál!

2015.06.12. 11:25:48

@HaFr: Persze tudjuk a baloldalnak még a nemi erőszakra is van magyarázata, szegényeknek le kell vezetni a feszültséget! Akkor én agyonverhetek cigányokat, csakhogy levezessem a feszültséget? Hogy is van ez?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.12. 11:27:32

@Holger Hartland: kedves Holger, alapvető szövegértési problémáid vannak amellett, hogy érezhetően nem ismered a valóságot sem, a fentebb kommentelő miszterrel beszélgess, egyetértenétek

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 11:40:32

@HaFr: Ha erre érdemben válaszolok, akkor ki leszek tiltva. :) Megspórolnám neked a visszaállítással járó műveletsort, inkább azt mondom: teljen el most egy kis idő, aztán majd alkalmas pillanatban próbáld meg ezt az írásodat és a válaszaidat egy külső szemlélő nézőpontjából, nagyon hideg fejjel értelmezni. Mintha a vállalatoknál nem change manager, hanem tréner lennél.

Nem velem szúrsz ki, ha elutasítod a feedbacket. Majd egyszer, ha úgy alakul, megbeszéljük.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.12. 12:09:20

@Holger Hartland: :) nagyon magabiztos vagy, vajon mire?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 12:57:38

@HaFr: Nem vagyunk egyenlőek. Egy magamfajta jelentéktelen, senkiházi, névtelen blogger megengedheti magának, hogy 1) ignorálja vagy lesöpörje az írásaira kapott feedbacket, 2) alkalmanként arrogáns és nagypofájú, sőt, agresszív legyen, 3) reflektálatlan és inkonzisztens legyen vagy annak látszódjon. Ez a magabiztosságom egyik titka. A másik az, hogy szerintem tényleg jó gondolataim vannak, de ez már az én problémám, nem a tiéd.

A te problémád az, hogy komoly politizálásra készülő pártelnök-bloggerként neked kevésbé adatnak meg ezek a szabadságok. Te sokat veszíthetsz a szemétbe dobott feedbackkel, a stílussal és az ügyetlen politikai következetlenséggel is. Én csak időt veszítek, az is elég baj, húzok is.

egyetmondok 2015.06.12. 13:02:49

Ha legalább arra képes lenne a (kormányzati és jobbikos) magyar jobboldal, hogy tartja a száját, hogy azt ne mondjam indulatosan,hogy befogja...,ebben az egész bevándorlással kapcsolatos magyar giga-hamisítási politikai hisztériában...

Ha legalább a Holger Hartlandok csendben maradnának,és elgondolkodnának, hogy mit is követelnek úgy általában Európán (miközben minden létezőt elkövetnek,hogy olyan,hogy általában Európa véletlenül se jöhessen létre...,de ez most nem is annyira fontos):

Egyedül a német munkaerőpiacnak a következő tíz évben kb 7millió bevándorlóra van szüksége,ha azt a gazdasági (növekedési) állapotot meg kívánja őrizni,amit elért,ennyi ember hiányzik,ott se születik meg ugyanis. Képzeljük már el,ha Németország beleáll abba,amit a jobboldal (fidesz-jobbik)olyan lelkesen hirdet és követel, valami antidemokratikus nacionalista,etnicista hisztéria mentén történő súlyos korlátozásba. Az a munkaerőigény ettől még nem fog ám elmúlni,s akkor vajon honnan pótlódik ? Hát innen,pl.tőlünk, és más közép-európai társadalmakból.

Amit a Holger Hartlandok követelnek,azt azzal párhuzamosan szabad(na) csak követelni, hogy nem csak délen,de mindenhol le kell zárni a magyar határokat,úgy,hogy bevezetjük a kiutazási vízum-kényszert,mert a nyugati államok elszívó ereje pillanatok alatt a sokszorosára növekedne.

A másik ez a végzetesen szánalmas szociális demagógia...,"nem tudjuk őket eltartani"-féle büszke magyar tempó...,
- miközben a magyar államháztartás egy napot se élne tovább egy gazember, rabló, lator-állami (külön)adó rendszer nélkül;
- miközben lassan egy kórházi szappantartót se lehet lecserélni a nyugati államok tehetős polgárai megtakarításainak uniós ideterelése nélkül;
- miközben a magyarországi (nem magyar) gazdaság növekedési adata a nullához közelítene olyan giga-multi idegen cégek kibocsátása (szimplán kiszámlázása) nélkül,amelyekhez viszont az államháztartás közeledni se mer a maga rabolvics tempójávval (AUDI,Merci,stb.),és amelyek vígan visznek kifele innen olyan irdatlan pénzeket (egyedül az AUDI 2013-ben 900milliárdot),amelyek apró töredékét, ha kereskedő cég viszi,a fidesz-jobbik földhöz veri magát hisztérikusan..., és kitalál egy újabb különadót,sepcó-geckó arra a cégre...

s mindezt úgy,hogy a tábor lelkesen ünnepel valami olyan mértékű állami korrupciót, amelyhez csak az afrikai törzsfőnökök tempója hasonlítható,akik az ENSZ és nyugati segélyek jelentős részét simán ellopják,valamit odalkönek a törzs(közönség)nek, amely lelkesen ünnepel...

Szóval legalább kussolni tudnánk ebben az ügyben,ahelyett ami itt megy. De nem,csendben maradni se vagyunk képesek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.12. 13:03:41

@Holger Hartland: hát, ha ennyire kalibrálod magad ..

egyetmondok 2015.06.12. 13:29:58

@HaFr:
Lehet,tán inkább az előző poszthoz illett volna a kommentem,azt most olvastam csak el.
S persze erről,amit írtál,nem szabad lemondani,hogy elmondjad.
Még mindig ott tartunk ebben az országban, hogy a politikailag tudatosak többsége (és nem a magyar nép úgy általában) karriert kínál a a bátor tehetségesnek...,és emigrációt a bátor igaznak (vagy olykor akasztófát),s gondosan vigyáz, hogy a bátor tehetséges meg a bátor igaz össze ne érjen a magyarban.

auroraborealis21 2015.06.12. 13:45:23

HaFr: "Elmennek a legbátrabbak."
Nem biztos, hogy ehhez kell a legnagyobb bátorság... Lehet, inkább az itthonmaradáshoz és itt cselekedni, fölvállalni valami olyat, ami a változás irányába fordítja az országot.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.12. 13:46:37

@auroraborealis21: lehet -- de ezt nem csinálják, ugye, túl sokan. Sokkal többen maradnak csendben, illetve nem is próbálják ki magukat másutt

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.12. 13:49:52

Véleménykülönbségeink megfelelő színvonalú megbeszélése sajnos olyan sok időbe és energiába kerülne, hogy az már sem az itteni PKP-tábornak nem éri meg egyetlen lehetséges további szavazóért, sem pedig nekem, aki pár hónap gondolkodás után inkább arra hajlok, hogy a PKP nem az én pártom. Elköszönök: sok jó beszélgetést és jó időtöltést kívánok nektek.

borzimorzi 2015.06.12. 13:50:48

@Holger Hartland: Bocs, de ebben tévedsz. Ha figyelmesen elolvasod az általad belinkelt cikket, akkor láthatod, hogy ezek a gusztustalan, erőszaktevő muszlimok nem saját maguk vándoroltak be, hanem már ott születtek az Egyesült Királyságban. Az első generációval még nem volt semmi baj. Hafr az első generációsokról beszélt, és azok közt tényleg vannak hősök is.

Ugyanakkor gazemberek is vannak köztük szép számmal. Mind azt állítja ugyan, hogy ő véres diktatúra és kegyetlen üldöztetés elől menekül, de ez csak egy részükre igaz. Emlékezzünk vissza az interjúkra, amelyeket a Kanadába kivándorolt borsodi cigányok adtak a bevándorlásiaknak! Ott is volt mindenféle diszkriminációs rémtörténet, ami belefért, nulla bizonyítékkal persze. Haza is pofozták őket. Aztán emlékezzünk az 1956-os menekülthullámra, és arra, hogy az amerikai bevándorlásiak micsoda ótvaros nyilas dumákat rögzítettek. Külön gyönyörűség a rendszer házi ideológusának, Heller Ágnesnek a története, aki nyilván előadta az amerikai bevándorlásiaknak a kis korcsulai kitérő után, hogy őt hogy üldözte a rendszer. Közben meg éppen ő volt az, aki főideológusként tanácsokat adott a rendszer vezetőinek, hogy "kit üldözzenek máma". Persze, az ő intellektusával úgy vágta át a felkészületlen amcsi bevándorlási tisztviselőket a palánkon, hogy csak úgy döngött. :-) Nem lepne meg, ha ő is, meg a Timike férje is épp azért boldogítana bennünket újfent jelenlétével, mert idővel azért az amcsik szeme is kinyílt, és hazapofozták őket a soha viszont nem látásra.

Ceterum censeo, nem szabad mindent elhinni, amit messziről jött emberek regélnek. Azokat, akik képesek voltak utastársaikat a tengerbe dobva elpusztítani, csak mert a bedobottak pl. keresztények voltak, vagy síró kisbabaként zavarták őket, azokat úgy pofoznám vissza, hogy közben ott lenne a hátukban a kivégzőosztag is. Aki csak hátranéz, kapjon golyót! Egy csepp szánalom nem sok, annyi sincsen bennem a gyilkosok iránt.

De a sok szemét közt vannak gyöngyszemek is! Tartozunk magunknak, a magunk emberségének annyival, hogy azokat gondosan kiválogatjuk, és megőrizzük a jövőnek.

Okosan és ravaszul, az anyanyelvükön értő beépített embereket is felhasználva el kell választani az ocsút a búzától. Megvannak ennek a rendőrségi technikái régen. Pláne manapság már filmen is rögzíteni lehet mindent, sőt kell is. Ebben a jogvédők példát mutatnak, pl. a Jemenben tapasztalt menekültügyi esetekről szóló beszámolók filmre vételével. Nem kétséges, hogy bizony, jönni fognak az ISIS terrorlegényei is, meg azok is, akik drogkereskedők és azok akarnak lenni itt is. London drogkereskedelmében a jamaikai bevándorlók, Párizs drogárusai közt a marokkói bevándorlók viszik a prímet. Nem kellenek ezek nekünk! Épp ezért az egyedülálló 30 alatti férfiakat kifejezetten szigorú megfigyelés alatt kell tartani. De azok is jönnek, akik csak tisztes polgárok, akik csak a családjukat, a gyerekeiket menekítik a puskaropogásból. Ők, vagyis a komplett gyerekes családok azok, akikre kiemelt figyelmet kell fordítani, és segíteni őket, mert ők jó eséllyel nem csalók, nem bűnözők.

De sem a hisztérikus széljobbos / Fideszes hozzáállás - "Mind terrorista és elveszi a munkát!" - nem helytálló, sem a szentimentális baller nyáladzás - "Mind angyalok, akik csak jönnek!" - nem helyes. Az aprómunkát nem lehet megspórolni.

Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 14:29:48

@egyetmondok: A munkaerőhiány pótlására az lenne a legkézenfekvőbb megoldás, hogy több saját gyerekünk legyen. Legfontosabb, hogy ne haljunk ki, hogy az európai őslakos népesség reprodukálja önmagát. Ennek megoldása céljából a jelenlegi eszközök nem elegendőek. Sajnos, a kultúránk nem támogatja a gyermekvállalást a biológiailag legmegfelelőbb korban. Az 1970-es évek demográfiai felfutásának szülöttei között számosan vagyunk olyanok, akik nagyon is szerettünk volna gyermeket, de egyszerűen anyagi okokból nem mertük vállalni abban az életkorban, amikor biológiailag a legjobb lett volna. Sokan vannak olyanok is, akik csak 40 felett találják meg életük párját, vagy csak 40 felett lesz biztos egzisztenciájuk. Őket kell hozzásegíteni a gyermekvállaláshoz ab start azzal, hogy törvényileg lehetővé teszünk mindent, ami ehhez kell: spermabank, petesejt-donáció, hivatásos béranyaság legálisan, 4. gyermekek vállalása esetén a nem szabad megválasztása a meglevő 3 egynemű gyerekének kiváló nevelést adó családokban stb. Sőt, a méhen kívüli megoldások is fontosak lehetnek, hiszen vannak, akik pl. életkoruk, korábbi betegségeik vagy sérüléseik miatt nem tudnak kihordani egy gyermeket.

Csak mutatóba, hogy hol tart a tudomány:
index.hu/tudomany/2015/06/09/laborban_gyartottak_valodi_patkanylabat/
index.hu/tudomany/agy041028/

Félreértés ne essék, nem szabad ingyenessé tenni! De törvényileg szabályozottá és elérhetővé nagyon is. Nyilván majd magáncégek fognak vele foglalkozni. Kivétel csak a családban már meglevő, 3 egynemű gyermek utáni eltérő nemű gyermek esete, de ott csak simán engedélyezni kell, hogy az IVF eljárás során a nemet szabadon választhassák meg a szülők. Természetesen csakis olyan családoknál szabad engedélyezni, ahol máskülönben nem vállalnának 4. gyereket, és az eddigi 3 gyermek is minden tekintetben kifogástalan nevelést kap.

Ezeket a kutatásokat kellene inkább felfuttatni a tömeges bevándorlás helyett, mert a bevándorlókat ugyan részben be lehet illeszteni a társadalomba, de a 2. és 3. generáció szignifikáns része már nagyon frusztrált lesz attól, hogy nem érzi magát a helyén.

Szívem szerit ezt nem is tudom nekik felróni. Gondolj bele, befoghatsz egy oroszlánt Afrikában, elviheted egy svéd állatkertbe, adhatsz neki olyan tápot és orvosi ellátást, amitől 3x annyi ideig él, mint a többi oroszlán a szavannán. De meg tudod adni neki a hatalmas sazvannát magát? A vadászatot a gnúkra és antilopokra, a rekkenő hőséget, az afrikai napsütést? Svédországban aligha. Soha nem fogja magát igazán otthon érezni. Ugyanez igaz az afrikai bevándorlóra is. Áll a buszmegállóban nyakig beöltözve az egy szál pólóban ácsorgó bennszülött svéd mellett, áprilisban. Soha nem fogja magát otthon, vagy igazán jól érezni! A klíma egyszerűen nem neki való. És ezen a legnagyobb jóindulattal sem tudunk változtatni.

Saját gyerekekre van szükségünk elsősorban, és ennek érdekében el kell hárítani az összes törvényi akadályt. Ha valakinek 60 évesen szottyan kedve szülni, de a méhe már nem alkalmas, akkor ektogenezis segítségével. Kecskeembrióval már az 1990-es években is ment:
444.hu/2014/08/08/akarod-hogy-egy-tartaly-hordja-ki-a-gyerekedet/

Ha ez kell, hát ez kell. Nem kell ide se stadion, se x-edik metró. A stadiont soha nem használja majd a lakosság azon 98%-a, akit nem érdekel a magyar foci. A metróval a vidéki 8 millió magyar nem sokat fog járni. Az viszont a kutatások szerint jellemző a magyar családok zömére, hogy a szülők által óhajtott és tervezett babáknál (jóval) kevesebb születik meg. Ezen segíteni elsődleges fontosságú lenne egy olyan ütemben fogyatkozó nemzetnél, mint a magyar.

Üdv:
b

egyetmondok 2015.06.12. 14:35:13

@borzimorzi:
Tudomány ide,tudomány oda,"Szüljél anya!" felszólítások amoda,az van,ami.
Európa stabil gazdaságai bevándorlásra szorulnak,s a fő kérdés szerintem nem az, hogy ez jó vagy nem jó,hogy mit kell tenni "ellene",hanem hogy képes-e még az európai politikai civilizáció asszimilálni...,ez pedig erősen kétséges,hiszen mi magyarok vagyunk az élő példa arra,hogy ez nem egyszerű feladat: bennünket se sikerült.

borzimorzi 2015.06.12. 14:54:23

@egyetmondok: Pontosan. Az európai civilizáció önhittségében messze túlbecsülte saját asszimilációs és integrációs képességét, valamint vonzerejét a nagyon különböző kultúrák / civilizációk szülöttjeinek szemében. Ezért a hübriszért igen nagy árat fogunk fizetni még mi, magyarok is, nem, hogy az angolok és a franciák...

Franciaországban az átlag muszlim családban 8 gyerek van, az átlag őslakos családban 2 (se). A muszlimok szinte mind családot alapítanak, az őslakosok közt rengeteg a szingli, a gyermektelen. Nem adok 30 évet, és elindulnak a szeparatista mozgalmak, mert a muszlimok saját államot akarnak majd, ahol szabadon járathatják a nőket denevérszerkóban, és nem kell a hitetlenekkel együtt élniük. Spanyolország, Portugália, Anglia, Dánia, Hollandia, Belgium mind ugyanezzel a problémával fog szembesülni nemsokára.

Ceterum censeo, a bevándorlás a jövendő generációk nyakába olyan hatalmas terhet zúdít, amekkorát már nem tisztességes rájuk kényszeríteni. Plusz meg kellene zabolázni kicsinyég a nagy korporációkat is, mert a társadalom érdeke az, hogy olyan fizetéseket adjanak, amelyekért nemcsak az éhenhalás szélén álló bevándorló áll oda dolgozni, hanem az őslakos is. Még ha emiatt kicsit kevesebb profit is lesz, a társadalmi béke megér ennyit az üzletnek is.

Üdv:
b

zipe moha 2015.06.12. 15:22:09

@borzimorzi: ...senkit ne tévesszen meg...egyetmondok a nyugdíja miatt aggódik...

képes lenne lezáratni a határokat mindenütt, hogy ne szökjenek meg a jelenlegi járulékfizetők..:...." nem csak délen,de mindenhol le kell zárni a magyar határokat,úgy,hogy bevezetjük a kiutazási vízum-kényszert,mert a nyugati államok elszívó ereje pillanatok alatt a sokszorosára növekedne..."

ha még is meg tudnak szökni a magyar munkavállalók, akkor..:

.."Ha legalább arra képes lenne a (kormányzati és jobbikos) magyar jobboldal, hogy tartja a száját, hogy azt ne mondjam indulatosan,hogy befogja..."...magyarán beengedné a bevándorlókat és csinálna belőlük járulékfizetőt a kivándorólt magyarok helyett...neki ugyan is mindegy hogy ki fizet számra nyugdíjat!

...de..."...Szóval legalább kussolni tudnánk ebben az ügyben,ahelyett ami itt megy. De nem,csendben maradni se vagyunk képesek. "....

ez az a sáska mentalítás ami lerágta az országot és amikor már nincs rajta bőr se tovább akarja rágni....ahelyett hogy magába fordulna és változtatna azon ami ezt okozza....

zipe moha 2015.06.12. 15:24:30

@egyetmondok: ...meg kell innod a 26 éves pártoskodás levét...nincs menekvés...
ui: ..és mivel látom, hogy akarsz szabadulni, a havi 1 zsák krumplit is visszavonom...

==T== 2015.06.12. 16:02:52

@borzimorzi: Butaság. Szó sincs itt semmiféle tévedésről, a migránsok eEU-s importja egy tervezett folyamat része.

Ismerős az a név, hogy Richard Coudenhove-Kalergi?

Ő a "páneurópai gondolat" megteremtője. Ami mentén megteremtődött a mostani EU (és elődszervezetei).

Ő még 1925-ben azt írta, hogy az egyesült Európa akkor hozható létre, ha megszüntetik a meglevő nemzeti identitásokat, amit úgy lehet megtenni, hogy igen nagy számú afrikai és ázsiai bevándorlót telepítenek be, és létrehozva egy keverékfajt.

Hogy csavarjak még egyet a dolgon, ez a Kelegri ebben a keverékfaj által belakott Európában a zsidóknak szánta a szellemi vezetés "terhét".

Két idézet az angol wikis oldalról:

In his book Praktischer Idealismus (Practical Idealism), he wrote:[41]
“The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.”

“Instead of destroying European Jewry, Europe, against its own will, refined and educated this people into a future leader-nation through this artificial selection process. No wonder that this people, that escaped Ghetto-Prison, developed into a spiritual nobility of Europe. Therefore a gracious Providence provided Europe with a new race of nobility by the Grace of Spirit. This happened at the moment when Europe’s feudal aristocracy became dilapidated, and thanks to Jewish emancipation.”

en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi#Views_on_race_and_religion

Elég jól halad a terve.

leponex 2015.06.12. 19:08:06

Péter,
... hagyjuk

' teljen el most egy kis idő, aztán majd alkalmas pillanatban próbáld meg ezt az írásodat és a válaszaidat egy külső szemlélő nézőpontjából, nagyon hideg fejjel értelmezni. '

Soha nem fogom tudni megérteni, mi történik egy filozófus bensőjében hogy ennyire, de ennyire elmerüljön a ... tényleg hagyjuk.
Időlegesen Megrendült Barátsággal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.12. 20:24:54

@leponex: nosza, ha már régi formádat visszanyerted... rögtön meg is rendülsz? ejnye

explanatus 2015.06.12. 20:45:20

@auroraborealis21: ""Elmennek a legbátrabbak."
Nem biztos, hogy ehhez kell a legnagyobb bátorság... Lehet, inkább az itthonmaradáshoz és itt cselekedni, fölvállalni valami olyat, ami a változás irányába fordítja az országot."

DrágaBarátom @auroraborealis21! Ezt csak Neked, csak most:

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember (azért szegény, mert nem tartozott se a bal, se a jobb oldali családba).

A szegény ember, úgy az ötödik X körül feltette magában, hogy szerencsét próbál és a tócsába, pocsolyába tocsogó települését a felgyülemlett tapasztatalatai birtokában kivezeti ebből a sárdagasztó, sehova se jutunk állapotból.

Összeszedett annyi ajánlószelvényt, hogy felkerült a polgármesterjelöltek listára. Elsőként. Lett is biza nagy riadalom. Mit képzel ez magáról, meg rólunk! Azonnal nagy sürgés-forgás támadt az egyik oldalon is, meg a másikon, és annyi jelölt lett a végére, hogy csak na. Kénytelenek voltak rá a > > független << jelzőt akasztani, bár az addig azoknak volt fönntartva, akik álruhás jobb-, meg baloldali jelöltek voltak.

Telt múlt az idő, a szegény ember összeállított józan paraszt esze szerint egy programot, és akciós áruházláncos A4-es papíron spórolósra állítva lézernyomtatója tonerét egy színben, azaz elég halványan kinyomtatta, és némi segítséggel bedugdosta a választópolgárok postaládájába.

Erre még nagyobb riadalom kerekedett, itt ott még a pocsolyák is kiszáradtak és a jobb- meg a baloldal is meg azok is megütköztek ezen, akik úgy gondolták eddig, szegény embernek nem való az ilyesmi, mert arra ott van a mindig, minden körülmények között felül lévő családok szűk, ősi hálózata.

Nem, programmal egyik jelölt se kápráztatta el az úgyismindegykireszavazunk véleményen lévő választópolgárok sokaságát, hanem színes, szinte művészi, legyezős-hajtogatós szórólapokkal árasztották el a a tócsába, pocsolyába tocsogó települést.

Lett is foganatja, mert a népek elkezdték mondogatni, mit akar ez a szegény ember, még színes fényképre se fussa neki. Kell ez nekünk? Nem! A népek még azt is tudni vélték, persze csak a jól tájékozottak, hogy azért nem bíztak egyik oldalon se mindent a vak szerencsére, és szépen leláncszavaztak.

Lett is nagy öröm. Két helyen is időben nekikezdtek bográcsban főzni, mert üres hassal az öröm sem az igazi. Miután az eredményt kihirdették, a nem nyert bográcsosok megelégedve mondogatták, még ha nem is mi nyertünk, megérte, jó ez a pörkölt.

Hát, azt mesélik, így történt a tócsába, pocsolyába tocsogó településen a nagy választás.

Többen, amikor találkoztak szegény emberrel és miután körbe néztek és megnyugodtak, hogy nem látja, hallja őket senki, azt mondták szegény embernek, ne haragudj szegény ember, de tudod te is, valamiből meg kell élni.

Azt beszélik, szegény embernek a felesége egy napon sütött hamuba sült pogácsát, a gyerekei meg adak neki egy olyan mobil internetes dugót és elment világgá.

auroraborealis21 2015.06.12. 21:37:51

Drága Barátom, Explanatus :) Én ezzel nem azt akartam írni, hogy akik elmennek, azok nem bátrak, és teljesen tisztában vagyok azzal, hogy gyanakodva fogadnak mindenkit a saját falujában, aki úgymond nem tartozik a számontartott családok sorába, és még ráadásul valamit meg akar változtatni. Pont te is leírod, hogy a szegény embernek csak úgy merték elmondani a véleményüket, ha senki nem látta-hallotta őket. Hát nem ahhoz kellett volna a nagyobb bátorság az emberek részéről, hogy kiálltak volna a szegény ember mellett, és segítették volna, hogy kivezesse azt a falut abból a tócsás-pocsolyás világból? Vagy ahhoz, hogy a mai világban újra valaki ki merjen állni, és nyíltan elmondja, vállalja a véleményét? De az is igaz, hogy helyzete válogatja, mikor kell maradni, és tenni, és mikor menni... a megszólítást köszönöm, igyekszem megszolgálni :)

egyetmondok 2015.06.12. 23:32:06

@Holger Hartland:
Annál megnyugtatóbbat én még tőled nem is olvastam, hogy a Polgári Konzervatív Párt nem a te pártod. Hű,ez szuper. Micsoda megkönnyebülés.

egyetmondok 2015.06.12. 23:34:39

@zipe moha:
A politikai párt a civil mozgalmak legszebb,legszerethetőb,legértelmesebb formája.

zipe moha 2015.06.13. 00:53:18

@egyetmondok: ...szeresd is ..én is ezt mondom ..és idd meg a levét...ami...azt

zipe moha 2015.06.13. 00:53:23

@egyetmondok: ...szeresd is ..én is ezt mondom ..és idd meg a levét...ami...azt

zipe moha 2015.06.13. 01:03:48

@egyetmondok: ..világosan meg kell értened..más támogatni egy pártot mint pártoskodni...ez utóbbi azt jelenti, hogy akkor is támogatod a pártot ha az nyilvánvalóan kárt okoz...csak azért részrehajlónak lenni mert az a "kisebbik rosz" ( ami egyébként a legnagyobb rossz megágyazója hosszútávon)...

"Nem tanultál, nem láttál sohasem működni magad körül olyan mintákat és életstratégiákat, amelyek a társaiddal közösen, egymásban megbízva mutattak-adtak volna módszert arra, hogy a hosszú távú érdeked és a perspektíva nem a napról napra való önkizsákmányoló kollaborálás, élethosszig, hanem a társaiddal a közös érdekek alapján való együttes érdekérvényesítés."...mondhatnám neked, ha kedvesen akarnám körülírni az állapotodat....tehát mintát kell számodra mutatni olyat amit te is értesz...minden nyugdíjadóval kapcsolatos kormányzati elképzelést támogatok!..:)

zipe moha 2015.06.13. 01:24:34

@egyetmondok: ...áldozatot kell hozni mára már nincs ember aki ezt ne tudná vagy legalább ne érezné...az a kérdés : ki hozza?...szerintem te, olyan 50%-ra , vagy inkább 75%-ra gondoltam...a többit már bevállalják az utánatok jövő korosztályok is akár..és akkor még mindig csak adósságot örököltek....fogd fel a "rendszerváltás természetes veszteségének" amolyan költségnek melybe a "rendszerváltásotok" került

zipe moha 2015.06.13. 11:05:49

@egyetmondok:

... mi a baj egyetmondok?...ha nincs szolidaritás az emberek között, az ilyen... nem csak szavak ám vagy filózófiai érvgyűjtemény..materiális valóság is tud lenni

....individualista farkas világot hoztatok létre...ha nem veszitek át az utánatok jövők szempontjait is , ha nem keressük meg a közös érdekeinket és nem vállaltok együttes érdekérvényesítést... magyarán , ha nem lépünk el onnan közösen ahova jutott ez az ország...akkor vége.

2015.06.13. 12:46:07

@borzimorzi:

Legfontosabb, hogy ne haljunk ki, hogy az európai őslakos népesség reprodukálja önmagát."

ez egy üldözendő, beteg világnézet. nyugodtan kihalhatunk, semmi értékes nincs bennünk, a több gyerek szülessen egy beteg, gyilkos propaganda, elmebeteg emberektől.
és vegytiszta rasszizmus.
ami kultúránkból maradandó, azt színesek is megőrizhetik, amúgy számos megszületett nemszínes sz.rdarab sem őriz meg semmit csak rombol.

2015.06.13. 12:49:21

@==T==:

ez egy elmebeteg.
még betegebb mint holger hartland

egyetmondok 2015.06.13. 12:57:57

@borzimorzi:
" Az európai civilizáció önhittségében messze túlbecsülte saját asszimilációs és integrációs képességét, valamint vonzerejét a nagyon különböző kultúrák / civilizációk szülöttjeinek szemében. " --

az európai politikai civilizáció (de azért pontosabban,ha azt mondjuk, hogy a nyugati politikai civlizáció)a világon semmit se kell tegyen,jó régen nem is tesz semmit,hogy a Föld legvonzóbb helye legyen.
Szó nincsen itt semmiféle túlbecsülésről,önhittségről, a nyugati világ mára sokkal inkább elfelejtekezett erről,nem hogy túlbecsülné,önhitten nagyképűsködne erről, hanem ennek pont az ellenkezője igaz.

Bőven igaz,hogy a nyugat olyan bárgyú természetességel,már lehet mondani, hogy bárgyú természetességgel éli meg a világtörtnéelem legfejlettebb államhatalmi,politikai és gazdasági rendszerét,amely bárgyúságra nincsen mentség.

(Lásd a mi helyzetünket: igaz,tény,hogy az alaptörvényi magyar "alkotmányossággal" nem lehetne bejutni az Uinióba. Évekig tartó hossza egyeztetéseket lenne kénytelen Magyarország folytatni,hogy mi mindent kell megváltoztatni az Alaptörvényben ahhoz,hogy uniós tagállam lehessünk. Hogyan mulaszthatta el az Unió,hogy belegondol abba, mégis csak szükséges lehet valami eljárás,ha egy tagállam tényleg hátat fordít a nbyugati politikai civilizációnak...,elképesztő nemde.
Már régen szólni kellett volna a magyar államnak, hogy vissszaszámlálás indul...,egy két há' és nem vagytok tagjai az Uniónak...)

egyetmondok 2015.06.13. 13:12:39

@zipe moha:
Sajnos nem tudtunk individualista farkas-világot létrehozni magunknak ebben az országban Zipe. Bár így lenne,bár képes lenne a magyar társadalom olyan individualista farkas-falkaként működni...,mint például a svájci,vagy a dán,vagy a kanadai vagy az ausztrál farkas-falka individualista társadalmak.

Te láttál már farkas-falkát,amely arról vitázik,hogy ki igazi farkas a falkán belül...,és ki a farkasbőrbe öltözött, mondjuk kecske ? Mert én nem.

zipe moha 2015.06.13. 13:44:19

@egyetmondok: ...ha már ennyire megragadot a farkas képi jelkép...más se..akkor folytassuk ezzel..: más az amikor farkasok falkában közösen vadásznak bőség idején...más az amikor a magányos farkasok egymást marják mert nincs kaja...és főnök se akivel érdemes lenne egy falkát alkotni...ideje elkezdeni marakodni...még el sem kezdődött igazán...amit te tudsz a nyugdíjról kevés lesz a préda..) még kevesen forgatják az elméjükbe folyamatosan...különben tömegek tüntetnének a nyugdíjadó bevezetéséért..:))..

remélem azért mást is megértettél, más is megfogott nem csak a farkasos szimbólika.

és akkor döntést kell hoznod..úgy és azokkal mint eddig vagy másként és másokkal...én tudom hol állok...a pártodon, de akaratod ellenére és az én káromra nem állhatsz mert ...morgok és harapni fogok..:))

egyetmondok 2015.06.13. 14:00:11

@zipe moha:
Nem szeretem az állatvilágból hozott képi példákat,igyekszem kerülni,hogy politikai ügyekben ilyen hasonlatokkal operáljak,mert szerintem nem sokra lehet jutni velük.
De ez senkinek se tilos persze,neked se.

A nyugdíj körüli forgolódásodat nem értem. Szerintem én elmondtam,hogy erről mit gondolok. Az a kirovó-felosztó rendszer,amit a magyarok üzemeltetnek,halálosan veszedelmes pilta-játék,akkor is az lenne,ha a magyar gazdaság sokkal-sokkal nagyobb teljesítményre lenne képes, ezért annak folyamatosan csökkenő ellátási kapacitása természetes jelenség,s az, hogy ennek kisebb és kisebb az ellátási kapacitása pont megfelel a nyugdíj-adó ötletének, tehát tévedsz: itt tömegek valóban tüntetnek a nyugdíj-adó mellett, hiszen folyamatosan olyan politikai erőkre szavaznak,amelyek reggeltől estig hirdetik,hogy a kirovó-felosztó alapon finanszírozott öregkori nyugellátás az egyetlen közösségi megoldás...,mi más lenne ez, mint a nyugdíj-adó mellett történő nagy közösségi kiállás?

zipe moha 2015.06.13. 15:03:42

@egyetmondok: ...ne csúsztassz...még nem tüntetnek , mert nem értik...mint ahogy te sem értetted amikor elkezdtünk beszélgetni, hogy 1 generációnak kell elvinni mindenki után a balhét...majd megértik...és akkort tüntetni fognak...a másik lehetőség , hogy kiegyezünk addig és ennek első mozzanata a teljes mainstream a generációk közös akaratán nyugvó közös félreállítása...a nulladik már megtörtént. a lakájértelmiség elvesztette befolyásoló képességének jelenetős részét...a maradékot épp most veszti...kultúra-és elit váltás....vagy a vége polgárháború..én az előbbiben vagyok érdekelt...erősek-hatalmasok az utóbbiban...a tömeg meg bambul, aztán már nem

borzimorzi 2015.06.13. 15:13:51

@WiteNoir: Baromság. Az a rasszizmus, amit te csinálsz, ráadásul pont azt az embertípust utálod, amelyikbe magad is tartozol. Ezt magyarul öngyűlöletnek hívják, és kevés ennél betegebb dolog akad a világon.

Minden állatfaj és az ember is törekszik a fajfenntartásra, mert az önfenntartás mellett ez az egyik legfontosabb késztetése. Papucsállatkától az elefántig minden állat, és eszkimótól a maszájig minden ember ilyen. Mindenki szeretné a gyermekeiben, unokáiban viszontlátni őseit és önmagát, csak persze "javított kiadásban". Ezek természetes késztetések, és ha ezek ellen akarsz harcolni, akkor szélmalomharcot vállalsz magadra.

Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.13. 15:16:07

@egyetmondok: Érkeznek a jelzések folyamatosan az EU-ból. Csak ez a hülye Orbán már annyira el van magától ájulva, hogy már azt sem képes megérteni, hogy fültövön csapják...

Üdv:
b

egyetmondok 2015.06.13. 18:14:37

@zipe moha:
Nem egy generációnak,hanem soknak, egymás utáni generációk mindegyikének.

egyetmondok 2015.06.13. 18:15:04

@borzimorzi:
Nem csapják, világosan látszik,hogy nem.

2015.06.14. 16:23:38

@zipe moha: é mondjuk megtörtént az elitcsere, új kormány meg minden, mi is fog megváltozni? Jaj bocs semmi, ugyanez a rendszer marad, ugyanazokkal a haszonélvezőivel, ti meg folytatjátok a balos-jobbos marakodást, ők meg hátradőlnek és röhögnek rajtatok, miköben eljátsszák az igazság bajnokait, aztán várjátok az újabb semmitmondó "elitcserét"! Ez lenne a nagy értelmes gondolkodás? Ez nem több sablonnál meg közhelynél!

2015.06.14. 16:26:14

@egyetmondok: Hányszor olvastad el az alaptörvényt, csak úgy mellékesen kérdezem, hogy ekkora alkotmány szakértő vagy?

egyetmondok 2015.06.14. 17:39:02

@ariskerase:
Annyiszor elolvastam,hogy egyetértsek az ilyen véleménnyel,s igen,értem is az ilyen véleményeket.

2015.06.14. 17:57:39

@egyetmondok: Most számolni nem tudsz, vagy egyszer sem olvastad el? Nem egy bonyolult kérdést kérdeztem, egy egyszerű Xszer vagy egyszersem válasz is megteszi, ehelyett a süketeléstől!

Tehát még egyszer sacc/kb. hányszor sikerült elolvasnod a jelenleg hatályos magyar alkotmányt?! Csak azért mert akkora alkotmány szakértő vagy! Pusztán kíváncsiságból kérdezem!

egyetmondok 2015.06.14. 19:16:47

@ariskerase:
Ha így visszagondolok, az elfogadás óta úgy kétszáz környékére biztosan tehető azon alkalmak száma,amikor volt a kezemben az alaptörvényi szöveg, pl.alkotmánybírósági döntések esetében,amelyeket fontosnak tartottam, vagy amikor súlyos kritikák érték,akár belföldről,akár külföldről.
De az is lehet,hogy többször történt ilyen.

2015.06.14. 23:08:18

@egyetmondok: Sőt még a wc-én is azt olvasod! Nem is gondoltam volna, hogy az első magyar írott alkotmány ennyire érdekes olvasmány egyeseknek! :D

egyetmondok 2015.06.14. 23:57:04

@toportyánzsótiribancanyja:
nem olyan sok a kétszáz,elvégre négy év telt el,az ugye kb. heti egy alkalom...,
azért egy alkotmánybíró ezzel naponta kell foglalkozzon, szóval neki nem kétszáz,hanem kb inkább az ezer-ötszáz stimmel.

2015.06.15. 10:22:31

@egyetmondok: akkor te csak alkotmánybíró helyettes vagy, mondjuk szerintem egy alkotmánybíró fejből felmondja neked az alkotmányt! Főleg, hogy előtte jogi pályán minimum eltöltött mindegyik 25-30 évet! :D

2015.06.15. 10:23:03

@egyetmondok: akkor te csak alkotmánybíró helyettes vagy, mondjuk szerintem egy alkotmánybíró fejből felmondja neked az alkotmányt! Főleg, hogy előtte jogi pályán minimum eltöltött mindegyik 25-30 évet! :D

egyetmondok 2015.06.15. 10:43:43

@ariskerase:
Ja,hát annyi időt nem baj ha egy alkotmánybíró eltölt a szakmájában. És igen, könnyen elképzelhető, hogy szinte fejből tudják a szöveget.

2015.06.15. 10:58:35

@egyetmondok: Egy jogásznak illik ismerni a jogot! :D

2015.06.15. 11:01:36

@egyetmondok: Akkor ok legalább ebben egyetértünk!

==T== 2015.06.15. 12:12:29

@WiteNoir: Őt nem ismerem, de sajnos tény, hogy ez a Kallegri az volt.
süti beállítások módosítása