1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.12.18. 08:49 HaFr

Van-e értelme a tüntetéseknek ebben a formában?

Egymást követik, egyikre ezer, a másikra 6-8 ezer ember megy el (a második netadós tüntetés elsöprő erejét nem sikerült megismételni), a legutóbbinak a hangosítása és a "content" oldala is hagyott kívánni valót maga után, ha csak a hivatalos részét nézzük is. A tüntetésszervezők beszorulni látszanak a pártpolitikától való idegenkedés és a radikalizmustól való félelem egyre szűkülő mezsgyéjére, miközben a Pillanat éppenséggel alkalmasnak tűnik arra, hogy jobb stratégiával és jobb szervezéssel bármilyen politikai célt elérhessenek. De a tüntetéseknek nincs politikai célja, amit kiválóan mutatnak a konfliktusos üzenetek az issue szinttől a 25 év generális elparentálásáig, a résztvevői spektrum a radikális baltól a középjobbig, a felbukkanó motivációk az egzisztenciális félelemtől a nagyobb sávszélességig.

A szervezők -- ha tegyük fel, bele is akarnának állni valamibe -- nem tudják, hogy mi lenne az. A demonstrálók reményével ellentétben többnyire lelkes, valóban civil amatőrök, a politikai stratégiához nem értenek, forrásaik szűkösek, a fenyegetettségük még mindig -- a Fidesz bomlása idején is -- jelentős, a társadalom szimpátiája esendő és kiszámíthatatlan. A kiszámíthatatlanságot azonban csak fokozza a szervezők vezetéstől való ódzkodása, márpedig a magyar társadalom rájuk rezonáló és növelhető tábora vezetőkre vágyik, akiket követni szeretne. Ha a szervezők sokat tipródva és a mondanivalóikban megrekedve megvárják, míg megcsappan mögöttük a lelkesedés, és ami a legnagyobb veszély, visszakerül a kezdeményezés az ellenzéki oldalon a baloldali roncspártokhoz, elveszítik minden elért eredményüket a tömeges ellenállás élményének megteremtésében, és félő, csak tovább fog nőni a kiábrándulás és frusztráltság a társadalomban, további tápot adva ezzel a szélsőségeknek. 

Vezetőnek többnyire nem születik senki, hanem azzá válik. De a célja is ez kell, hogy legyen. Ha a most tüntetéseket szervező, többnyire fiatalok közül néhányan nem vállalják fel ezt a célt, törvényszerűen elvész a mozgalom. A vezetővé válás céljának politikai célokkal kell párosulnia. Mi a távlati politikai cél? Kár ezzel kapcsolatban szemérmeskedni: a hatalom megszerzése. Csak így váltható le a NER, és alakítható ki egy "új ország". (Bár én ez utóbbiban nem hiszek, de ennyi különbség azért minden egalitárius balos és konzervatív között megvan.) Ha a vezető személye és a hatalom megszerzésének célja közül egyikkel kapcsolatban is kétségek vannak, a mai -- illegitim, autokrata, válságos -- kormányzás idején nem is érdemes az utcára menni. Már nem érdemes. A partikuláris kívánságok ideje lejárt, nem a cukor ÁFÁ-ja, a pedagógus bértábla és Lázár aranyórája a tét. Január 2-án sem lesz érdemes az utcára menni, ha beleragad ezekbe a retorika. A cél a vezető megmutatása és a hatalom megszerzése iránti elkötelezettség kinyilvánítása. Minden más love, peace, drog és rock 'n roll. Meg birkaság.

Január 3-tól pedig a "hogyan" kidolgozása következik mindazokkal a problémákkal számot vetve, amelyek egy részét már most is látni. De a sorrend mindenképp ez: vezető, cél, koncepció.

107 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr316994083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiazmarmegint 2014.12.18. 09:52:43

@HaFr: azt en sem latom, hova tartanak most a tuntetesek, de azert jobban erzem magam, mint ket honapja, amikor me'g nem voltak. Szerintem most a kormany erzi, hogy ketharmad ide, vagy oda, barmit azert ok sem tehetnek, meg, peldaul nem vezethetik be az internetadot.

unionista (törölt) 2014.12.18. 09:57:37

@mrbateman:
nem mindenről. csak arról, ami budapesten történik. jelzem inkább vagyok szemita, mint antiszemita. egész egyszerűen megértem a nácik dühét is. mert nem vagyok végtelen gonosz, mint azok a liberálisok akik zéró toleranciát hirdetnek. inkább vagyok álantiszemita, mint álliberális.

mrbateman 2014.12.18. 10:10:36

@unionista: próbálj leszokni arról, hogy mindent a zsidó-nem zsidó kontextusban nézel! Le kell szarni az egész zsidókérdést!

Fontosabb, hogy a jó ügyek-rossz ügyek tengelyen értelmezzük a történéseket.

unionista (törölt) 2014.12.18. 10:24:14

@megamind:
oké, de az orbán sátánozás egy újabb kétharmadot eredményezett. oké persze vesztett 10%-ot. mert 2010-ben 53%-ot ért el, 2014-ben 43-at. és az is lehet, hogy 2018-ban nem kap csak 33-at. de még azzal is nyerni tud. legfeljebb annyi történik, hogy a jobbikkal kénytelenek kormányozni. engem nem zavar az sem ha ez történik. mert akkor ezt akarják a választók.

2014.12.18. 10:56:07

@unionista: Azért attól a "sátánozástól" kicsit többre volt szükség az újabb 2/3-hoz. Ha ez az ilyenforma több nem kerül hozzáadásra, akkor nincs újrázás. Sőt!

Nálunk igencsak ütős ellenzéki csapat, meritokrata alpokon szerveződve állított jelölteket a helyhatóságin. Ezek a jelöltek nem törődtek a pártjaikkal, sokuknak nem is volt. A városért álltak össze... program, minden megvolt, aminek csak lennie kellett. Az eredmény viszont az lett, hogy egyikőjük sem kapott elég szavazatot, mindenhol fideszes jelölt nyert. Olyan jelöltek nyertek, akik még a saját választási programjukat sem voltak képesen nemhogy elmondani, hanem felolvasni sem. Mégis nyertek. Nem sokkal. Kicsit matekoltam, és arra jutottam, hogy nagyjából éppen annyival nyertek, amennyi szavazatot vásároltak. Tehát, ha azokat, akik eladták a szavazatukat levonom, akkor arra jutok, hogy csak alig néhány fideszes jelölt nyert volna, de a lényeg; nem azt akarták a szabadon választók, ami az eredmény lett. És nap közben mindenki tudta, hogy mi megy, hogy ami van, az nem szabad választás, hanem szavaztatás. Igaz, ez a helyhatóságin volt, de ilyesmi volt az OGY is, nem ragozom; nem tisztességes módon nyertek. És arányokban nézve nem legitim a mai 2/3. És nincs következménye! Minek szervezkedjek Én, ha a másik párt (vagy pártok) a szavazatok megvásárláshoz, vagyis ócska trükkökhöz nyúl...? ÉS ha '18-ban már 33% is elég lesz a 2/3-hoz, az akkor is maximum csak legális, de legitim nem lesz sosem. Hiába! Szerezhet Orbán bármennyi pénzt, vagyont s rangot, de legitim módon sosem fogják elismerni a hatalmát!

unionista (törölt) 2014.12.18. 10:56:23

@mrbateman:
de nem lehet leszarni. azért nem, mert a 89-es totális parlamentarizmus, az a szimplex jogrend, amit a rendszerváltók létrehoztak elsősorban a budapesti zsidóságra voltak szabva. és ha megnézed, akkor a rendszerváltók jelentős részben zsidók voltak. mert az átlag magyar nézte a szomszédokat a tévében. lenke nénit és taki bácsit. csak még az a sorozat is úgy volt rendezve (egész véletlen zsidó rendezővel), hogy a kossuth díjasok jutalomjátéka mögött a sorozat zsidó mellékszereplőkkel volt tele kulka jánostól a bőhm bácsiig. de persze őket a nép szerette. egészen addig, amíg nem akartak maguknak hatalmat. bőhm bácsit siratták, mert ugye a halálos ágyán ott volt a kamera. de ő egy zsidó házgondnok volt. szóval amíg magyarországon városias kiskapitalizmus volt addig a zsidók voltak a többség elsőszámú kedvencei. csak ebből a fővárosi bankárok, újságírók, jogászok uralma lett. és ez nem tetszik a köznépnek. lehet, hogy nyugaton tetszik, amerikában ezt eladják. itt nem.

de bennem semmiféle gyűlölet nincs. csak azt mondom, hogy ez a helyzet. álljon ki kulka a színpadra. a köznép átverve érzi magát. mert ő ugye malek andreába volt szerelmes a sorozatban. aki ugye egész véletlen zsidó princzhez kötődött. nem lehet magyar princess. ez egy zsidó összetartás, amiből csak és kizárólag főváros profitál. ez nem kell a népnek záhonyban. ahol ugye élnek emberek. és hallják, hogy ne nyissunk szovjet-oroszország felé. de ők annak a határán élnek. miért kellene egy újabb vasfüggönyt építeni. oroszországból ki vannak tiltva a zsidók. és akkor ők ellenség. de miért ne lehetnének kereskedelmi partnerek. mindegy, hogy mennyit ér a rubel. cseréljünk velük árut bartelben. itt van termőföld. ott van gázmező. ne függjünk tőlük, de legyen kapcsolat.

ezt a halicsi zsidók értették. a galíciai jöttmentek. csak őket megölték. a budapestiek nem értik. egyszerűen nem akarnak igazodni a többségi magyarok elemi érdekeihez. a budapesti zsidóság egy végtelen önző, jelentős túlhatalommal rendelkező csoport. próbáljátok már megérteni, hogy azért van ner, mert ez a csoport az első számú ellenség. és ehhez kell egy civilizált endlösung.

az, hogy a zsidók szerveződjenek hitközségekbe. kapjanak teljeskörű autonómiát. legyen magyar zsidó kisebbségi szószóló a parlamentben. ortodox és nem ortodox (neológ) zsidó. ahogyan legyen magyar romungró, oláhcigány vagy beás. cigányból több kell, mert többen vannak. és az a demokrácia lényege, hogy minden szavazat egyenlő. és hogy ne legyen félelem, hogy elnyomják őket ezek a csoportok kapjanak autonómiát ott, ahol többségben vannak.

a parlamentben legyen 1 vagy 2 zsidó. és az önkormányzatokban annyi, amennyien vannak. így lehet őket integrálni. a zsidóságot integrálni kell. mert az integráció nem szociális, hanem védelmi kérdés. de ha nem, akkor majd felerősödik a szélsőjobb.

franciaország elég civilizált ország. nem olyan régen géppuskával lövöldöztek. nem is olyan nagyon régen molotov koktélokat dobáltak zsidó iskolabuszokra. marseille és montpellier zsinagógái porig égtek. a 21. században. csak ezt nem ismételgeti el nap, mint nap a média. ehhez képest magyarországon igen csak békés a helyzet. mégis magyarázzák, hogy micsoda fasizmus van. mert felállítanak egy szobrot, ami nem teszik. oké, nekem sem tetszik. az a szobor cigányos, kicsit giccses. miért nem adott össze a zsidóság egy szoborra valót. és akkor nem lett volna vita. hja, hogy ők még fizessenek is ezért a fasiszta magyaroknak. igen. ez a probléma.

unionista (törölt) 2014.12.18. 10:57:57

@megamind:
ide figyelj, a köznép nem így gondolkodik, hogy eddig nem vót meritokrácia, de hónaptól jó lenne. ez nem politikai program, hanem egy vicc.

2014.12.18. 11:04:34

@unionista: Szerintem meg nem arról írtam, hogy a "köznép" (az mi az??) hogyan gondolkodik.

Egyébként pedig nem vicc, jól látszik két szemlélet szembenállása. Meritokra és a másik, hát Én azt Szovjet szemléletnek nevezem. Szóval orbán nem a "balkáni cigány kultúra" szerint működik, hanem az általam szovjetnek nevezett szemlélettel rendelkezik.

2014.12.18. 11:06:30

@unionista: ...és elfeledtem. Nem a meritokrácia volt a program, hanem azon az alapon szerveződtek.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2014.12.18. 11:15:42

@unionista: Ebben van valami. 18 évet éltem határ menti közepes város melletti kisvárosban, nagyszülők faluban. Feleségem még egy fokkal jobban vidéki. Utána 8 év Budapest egyetemek miatt, sok ismerős, akik ott nőttek fel és ott éltek csak. Tényleg sokan nem értik, hogy mi más vidéken, és a családjaink környezetében tényleg úgy érzik, hogy Budapest egy másik világ, az ottani események pedig nem róluk szólnak. Sokszor úgy gondolják, hogy egyesek számára az ország=Budapest, és megfeledkeznek róluk.

2014.12.18. 11:16:54

@unionista: ...és Te figyelj ide! ...vagy oda. ;]

quendelapo 2014.12.18. 11:34:15

@HaFr
Teljesen igazad van. De anarchista fiatalokból nem lesz mainstream váltópárt. Néhány hát alatt biztos nem.
Mondhatnám, hogy állj az élükre! de hát hogy néz ki egy konzervatív a barikádokon?
Ki más lehet itt a vezér? Kell egyáltalán?
Talán elegendő lenne egy cél is: egy-két ember vagy egy rövid lista.

2014.12.18. 12:05:07

@quendelapo: Nekem nem kell vezért. Nem gondolom, hogy egy a hatalom megszerzésére elkötelezett vezető megtalálása és annak fel/bemutatása, és a mögé sorakozó politikai szervezetek, pártok kormánypárti szerepkörbe emelése/juttatása az az út, melyen járva egyszer elhagyhatjuk a NER-t. Legalábbis nincs semmi okom arra, hogy úgy gondoljam. Nem mintha számítana, hogy miről mit gondolok. Szóval tisztázni kéne (nem miattam, hiszen Én semmit nem számítok), hogy akkor most kormánypártok megszervezése és hatalomba segítése/juttatása a cél, vagy pedig egy rendszerváltás. Nem gondolom, hogy a kettő egyszerre menni tud, és lehet ezért (is) hülye vagyok, de akkor is; elvárom a politikai szervezetektől, hogy ne kerteljenek, mondják ki; kormánypárttá szeretnének női, hogy néhány év múlva úgy írhassunk rúluk is, mint jó pár éve a szocikról, vagy mint mostanség egy ideje a fideszesekről, avagy ténylegesen a rendszer ellenzékének a szerepét kívánják megtestesíteni, és tiszta lapról indulni, indítani...

unionista (törölt) 2014.12.18. 12:05:45

@megamind:
budapest belvárosában sárika úgy dönt, hogy nyit egy kis pékséget. jó fajta lisztből süt kenyeret és mindenféle pékárut. üzleti tervet készít. és jó eséllyel lesz egy működő kis üzlete, amit később bővíthet, vagy lánccá szervezhet. persze ez nem ilyen egyszerű, mint az ágyba szarás. de szabad piaci viszonyok között ez működik.

na most mondjuk porcsalmán vagy piricsén ha vért pisálsz, akkor sem tudod ugyanezt megcsinálni. elősorban nem csak az számít, hogy milyen teljesítményt nyújtasz, hanem hogy hol élsz, milyen a környezeted.

azt sem mindegy, hogy hol fejlesztesz szoftvert. mert ha a prezit békéscsabán írod meg (ami algoritmikusan semmi, vagy alig valami, semmi extra nincs benne), akkor esélyed sincs, hogy százcsillió dollár kockázati tőkét tegyenek bele azért, hogy a világ összes prezentációja a te szerverfarmodon legyen tárolva. és ehhez brutális méretű pénzt kell tolni az infrastruktúrába és a marketingbe. és jelentős előnnyel indulsz ha budapesti zsidó vagy. mert zsidó a lapszerkesztő, a kereskedelmi médiában a programigazgató. és a zsidók a zsidókat segítik. ezt nem tudatosan teszik. zsidó tehetséggondozás csak a kádár rendszerben volt. de akkor is csak korlátozottan. a zsidók védték a kultúrájukat. a zsidó művészek valahogy mindig ott voltak gyerekként a színfalak mögött. nem zsidók valahogy soha. de ez nem feltétlen gonosz. ez a természetes. a zsidóság brutális módon összetartó. legtöbbször nem is tudatosan, hanem tudat alatt. másképp nem is tartható fent egy szórvány.

na most a kérdés, hogy lehet piricsén szuper sütöde. hogy lehet békéscsabán prezi, vagy hogyan lehet menő színház. hogyan zárkózhat fel a vidék anélkül, hogy az oligarchák vagy despoták kifosztanák a kincstárt.

hogyan lehet körben városias kiskapitalizmust építeni. kisüzletekkel, kisüzemekkel, kisbirtokkal. hogyan lehet felépíteni egy mezővárost.

és szerintem valahogy úgy, hogy piricse a nyírbátori járás része lesz. és annak lesz egy önkormányzata. és abban kerestetik egy modern kori nemes. egy "báthory". persze nem feltétlen kell abból a családból származnia. de akár felveheti ezt a nevet. és ez identitást ad a többieknek. mi bátoriak vagyunk. ez nem kicsit feudális világkép. de erre van szükség, hogy összetartson a nép. de nekik szabályozniuk kell a piacot. nem lehet akármilyen a kenyér. az is lehet, hogy kitiltják a művirágot. és mondhatja a zsidók, hogy nem tilthatják ki. de miért ne tehetnék. mert másképp nem nagyon lehet kertészetük. azért, mert szegények. és a nénik azt mondják, hogy jó lesz az a művirág is. ehhez kell báthory, aki azt mondja, hogy nem lesz jó. és csinálunk kertészetet. félfeudális-félkapitalista módon felépítenek a nyírségben egy bútorgyárat. arra törekednek, hogy önfenntartók legyenek. persze nem tudnak mindent előállítani. ezért kereskedniük kell. a nyírséget gazdaságilag összekapcsolják a a kunsággal, vagy stájerországgal, vagy karintiával. nyírbátort összekapcsolják grazzal vagy salzburggal. ünnepi játékokat szervezzenek. de ehhez lehetőség szerint a helyi kertészetet, erdészetet használják. lehetőség szerint ne az ortodox zsidó logikát kövessék. vegyél ezt, vegyél azt. lehetőség szerint ne vegyél. aztán persze úgy is rászorulsz. de ne higgyék, hogy feltétlen olcsóbb megvenni a szöget és a kalapácsot. lehet, de nem feltétlen. számolni kell. és ehhez együtt kell működniük a szomszédiakkal. mátészalkával, baktalórántházával, nagykállóval, nyíradonnyal és nagykárollyal. ami a határon túl van, de magyar többségű. a kiscsaj, aki azzal, lett híres, hogy "és hol van nagykároly" kérdésre azt felelte: "erdélyben, miklós". (a partiumban van). és akkor majd jöhetnek malekék. hogy zenét kellene szerezni a báthoriaknak. majd rendelnek tőlük, ahogy mozarttól. és zenélhetnek a keresztény fatemplomaikban. és mozartkugel helyett akár malekkugel is lehet. szóval ebben részt vehetnek a zsidók. ez a felfogás legalább annyira szemita, mint antiszemita. kölcsey is vagy luther is antiszemita volt. ha ma élnének, akkor a zsidó inkvizíció őket is kitiltotta volna mindenhonnan. mégis őket kell utánozni szabolcsban vagy szatmárban.

szóval ugye világos, hogy ebben az antiszemitizmus alapja nem az irigység. nem az, amiről a fővárosi szociológusok beszélnek. akik véletlen zsidók. és magyarázzák, hogy micsoda fasiszták a magyarok. itt a zsidóktól függetlenedésről van szó. de ők is részt vehetnek ebben. csak nem lehetnek vezető szerepben. ebben a szemléletben a zsidók a hab a tortán.

DrGehaeuse 2014.12.18. 12:29:06

@megamind:
Nem szovjet az hanem bolsevik.
A bolsevikoknak a kommunizmus célja csak ürügy volt a Párt csak eszköz,a Tanácshatalom (szovjet) meg csak álca.

Orv-bán és csapata számára a NER csak ürügy, a kormány csak eszköz az illiberális demokrácia meg csak álca.

Igazi bolsevikok, még ha nem is tudják, nem is hiszik és nem is ertik (talán akaratukon kívül) de csinálják.

Khonsu 2014.12.18. 12:29:23

Teljesen egyetértek.

Annyival azért kiegészíteném, hogy vezetőnek az álljon, aki érez magában erre elhivatottságot és legalább valamilyen szinten rendelkezik vezetői képességekkel. Ezek az emberek nem feltétlenül a mostani tüntetések szónokai, de biztos vagyok benne, hogy ott vannak a tüntetők között, vagy az eseményeket otthonról követők között. Itt az idő, hogy ezen emberek feladják eddigi passzivitásukat, és aktív szereplővé váljanak.

A leendő vezetőknek nem feltétlenül a tüntetéseken kell megszólítaniuk a tömegeket, sőt, azok inkább arra szolgálnak, hogy az emberek kieresszék a gőzt és jelezzék a kormányzó erőnek, hogy azért nincs minden rendben. Ott inkább az aktivistáknak jut több szerep.

A leendő vezetőknek, és megszülető szerveződéseknek túl kell lépniük a tüntetéseken, és önálló rendezvényeket, gyűléseket szervezni, ahol nyugodtabb körülmények között kiállhatnak, elmondhatják céljaikat, lelkesíthetnek.

Ha úgy tetszik, el kell kezdeniük politizálni.

2014.12.18. 12:31:36

@unionista:
Azt mondod, hogy a zsidóknak túlhatalma van, Lásd be; belövöd a magyarokat a zsidók és a cigányok közé, így hozod létre azt a bizonyos rangsorolást (ABC). Ilyen rangsorolás csak beszűkült elmeállapotokban jöhet létre (öncsonkítás; vagyis egy információs halmaznak több, mint a felét kizárod)...

ParaZita2 2014.12.18. 12:43:48

@_Maverick: "...Budapest egy másik világ, az ottani események pedig nem róluk szólnak. Sokszor úgy gondolják, hogy egyesek számára az ország=Budapest, és megfeledkeznek róluk...."
Évek óta hangoztatom, miért is ne lehetne - átmeneti céllal- létrehozni egy Vidék-Magyarországot.
Az M0 nemcsak fizetős, de legyen vízumkényszeres határvonal is. A Vidék pedig kezdje meg a saját állam-közösség megszervezését!
Ki van benne?

almodhi 2014.12.18. 12:45:11

Vezér nem okvetlenül kell. De koncepció, az igen.

ParaZita2 2014.12.18. 12:46:21

PKP: "vezetőre" fel!
BP, vezető?
A cél világos, most már csak széles körben kell szinte tőmondatokban közzé tenni.

unionista (törölt) 2014.12.18. 12:58:51

@_Maverick:
budapest úgy működik, hogy az ellátási lánc végére beállnak és a hasznot lefölözik. persze minden főváros így működik. bécs és pozsony is. általában nincs ezzel probléma.

csak mondjuk pozsonyban senki sem gondolja, hogy milyen jó lenne ha szlovák gazdaság összeomlana. és ezt mečiar idején sem gondolták. illetve azt a csoportot marginalizálták a közéletben. egyszerűen azt mondták, hogy aki nem szlovák érzelmű az távozzon a szlovák közéletből.

itt magyarázni kell, hogy nem az a jó diplomata, aki elkötelezett atlantista. nem amerika oldalán kell állni, hanem magyarország oldalán. akármilyen szar kormány van. ha mc cain szenátor azt mondja, hogy magyarországon neofasiszta dikatúra van, akkor diplomáciának vele szemben fel kell lépni. ettől függetlenül el lehet takarítani orbánt és a dunakesz focicsapatot. de az nagyon helyes, hogy elkötelezett atlantisták többségét kirúgták. mert az a zsidó túlhatolom volt a külügyben. és az csak korlátozottan legyen jelen. majd akkor lesz jelentős a diplomácia, ha egy magyar paraszt lesz a külügyminiszter. ahogyan akkor volt a lengyel diplomácia erős, amikor azt egy villanyszerelő vezette. walesa nem elkötelezett atlantista volt, hanem elkötelezett lengyel.

és ezt csak orbán mondja a közéletben. de ebben igaza van. mert ő egy becsvágyó cigány. alulról jön még akkor is ha az apja téesz elnök volt. zsebre dugott kézzel jár. úgy bontja fel a csokit, mint egy cigány. a fogával. hordja a batyut (a hátitáskát) az öltönnyel. szóval ő le sem tagadhatná, hogy cigány. de nem ezzel van a probléma. hanem, hogy nem tisztességes. de ő is a cigányokért küzd. építőipar, jövedéki ipar, állattartás, sportiskola. ezek mind a cigányoknak kedvez. zsidó alapítványok helyébe cigányokat akar ültetni. lázár is. a jobboldalon a balkáni cigány kultúra vonul fel. a sok gyerekkel, az időnkénti félrekúrásokkal. a szefárd despotákkal. andy vajával és palácsik tímeával. ők valójában sémik közé ékelődött cigányok.

de ez is része annak a világnak, amiben élünk. csak nyilván nem válhat tartósan uralkodóvá. mert ez a csoport a lakosság 10%-át adja. de a velük szemben álló zsidók 1%-ot. értem, hogy a holokauszt miatt. a románok integrálták az oláh cigányokat. és így foglalták el erdélyt. aztán lehet mondani, hogy miért van román többség. erdély nagy részén a magyaroknak el kell fogadni a kisebbségi létet. a zsidóknak el kell fogadniuk, hogy ők egy törpe minoritás. demokratikus közéletben ebből következően alig lehet szerepük. ehhez képest egy fél tucat zsidó párt és egy tucat zsidó civil szervezet törekszik hegemóniára.

a cigányok mellett zsidóknak legyen kisebbségi szószólójuk a parlamentben. vegyük figyelembe, amit mondanak. kapjanak autonómiát a hitközségekben. ünnepeljék a hanukát. senki sem mondja, hogy ne tehessék. járjunk zsidó plába bevásárolni, vagy zsidó hipermarketbe. de akkor lennének a magyarok kedvencei ha cohen bácsi kisboltot nyitna. a zsidóság a városias kiskapitalizmus szintjén lehet népszerű és nem a nagybankokkal.

na jó, nem ragozom ezt tovább. szerintem ezért nem csatlakozik a nép a tüntetőkhöz. nem azért, mert nem értik, hogy a nav korrupt. hanem, mert vida ildikó, aki egy nagykunsági cigány, az összes ügyetlenségével közelebb áll egy átlagos idegen nyelvet nem, vagy alig beszélő magyarhoz. miközben persze senki sem szereti az adóhivatalt. ahogyan vegzálják a kisembereket. felháborodnak. de a hanuka ünnepségen goodfriend megjelenik a feleségével, akkor rögtön azt mondják, hogy miért nem fértek fel ezek a vonatra. mert az emberek azt kérdik: őexcellenciája goodfriend elvtárs úr elsősorban miért zsidó- és nem magyarbarát. miért nem játssza el, hogy kanalazza a halászlevet. és magyarázza, hogy az milyen finom. ha nem ízlik neki a paprika, akkor kérjen paradicsomot. csak tegyen úgy, mintha. ha nem iszik alkoholt. akkor kérjen teát. de magyarázza el, hogy az milyen finomak a magyar borok. mert ez kell a parasztoknak. egy kicsit azonosuljon velük. ő kiáll, hogy akármit tehet, mert védi a bécsi egyezmény. kivagyi, rátarti zsidókat utálja a nép. legyen becsvágyó. de udvaroljon a többségi magyaroknak. ez a diplomácia lényege. túl azon, hogy egy idegen kormányt szolgálnak.

2014.12.18. 13:12:06

@ParaZita2: Egyáltalán nem szeretem ezt a "vidékezést", de attól függetlenül; Centrális erőtér, meg ilyenek? Az alaptörvénnyel megalapozva felénk éppenséggel visszanyesegették az önszerveződésre irányuló törekvéseket, a "centrum" maga alá szervezte az országot...

quendelapo 2014.12.18. 13:35:39

@megamind:
Kormányra pedig szükség van, ha ez megbukik, akkor kell egy másik. Lehet ideiglenes ügyvivő jellegű és lehet az átmeneti kormányzás közben rendszert váltani, lehet korlátozott felhatalmazású is, de valami kell.
Abban egyetértek, hogy vezérre ehhez nincs szükség, de egy csapatra, világosan megfogalmazott célokra és jó taktikára igen.

unionista (törölt) 2014.12.18. 13:52:04

@megamind:
nézd, én azt állítom, hogy a közéletben számít a származás. nem véletlen, hogy mit tudom én a vikingek nem importáltak királyt a dél-afrikából. hanem kiválasztottak maguk közül egyet. ez még ma is így működik. csak ma már a törzsi háborúk civilizáltak. többnyire csak verbálisak.

a zsidóság a holokauszt miatt örökös bírálhatatlanságot követel magának. és ennek véget kell vetni. véget kell vetni a zsidózásnak. de úgy, hogy annak ne legyen alapja. a pártok ne belvárosi háttéralkukra alapozva irányítsák az országot. mert erről szól a közélet. és ez a zsidó illetve a budapesti zsidókereszténység érdeke. senki másé. ettől a csoporttól csak és kizárólag a közéleti korrektség az elvárás. és akkor majd lehet politikai korrektség. ne legyen ok zsidókeresztényezni és keresztényzsidózni. és akkor majd azzal szemben fel lehet lépni. amikor szimplán bunkóságnak számít. ma magyarországon nem számít annak. hanem az igazság egy részének a kimondása.

2014.12.18. 14:00:35

@quendelapo: Amíg az a bizonyos "alkotmányos válság" meg nem oldódik, addig itt ebben az országban nem legitim módon működnek a dolgok. Ideiglenes, ügyvivői kormány. Előre meghatározott időre, nyíltan vállalt "ügyek" intézésével megbízott -- ezek közt az ügyek közt elsődleges az alkotmányosság válság megoldása, hogy egyáltalán legitim módon lehessen bármit... ÉS az a "bármi" csakis tisztességes, szabad választások után kezdődhet.

fvipera 2014.12.18. 14:35:46

@unionista: legutóbb nem tipikus belvárosi gyerekek álltak a színpadon.

fvipera 2014.12.18. 14:36:47

@quendelapo: egyetértek. koncepció, cél szükséges. vezér egyáltalán nem. ha vezérre várunk, meg fogjuk kapni és megint nem lesz benne köszönet.

unionista (törölt) 2014.12.18. 14:46:02

@ParaZita2:
német-osztrák-svájci mintára vegyes közigazgatást létrehozni. úgy, hogy az ország különféle méretű szuverén helyhatóságokból össze.

ez nyilván a központi régió. de az ország nagy részén a várost és a vidéket egyben tartó megye kell. (most a megyei önkormányzatból kiemelték a megyei jogú várost. a "lyukas" megye nem nagyon működik. mert ez olyan, mintha a fővárosi agglomerációból kiemelnénk a városmagot. és úgy lenne önálló. nem sokat ér.) szóval vidéken a tradicionális megyerendszerre van szükség. iparváros és annak agglomerációja. illetve határmenti kerületek kellenek oda ahol a potenciális megyeszékhely idegen területre esik, ahol a tájakat szétvágták. és a mezővárosok körül hozhatók létre kerületek vagy járások.

de ebből az egészből a megye a legerősebb. mert abban lakik a többség. de nem csak magyarországon, hanem az egész kárpát-medencében. a fővárost is informálisan nagykerületekre kellene osztani. ahogyan new york is öt county: manhattan, queens, kings, bronx és richmond. úgy a magyar főváros lehetne buda, pest-buda és pest county.

erre azért van szükség, mert ez az informális megyerendszer egy mátrix-szerű struktúrát hoz létre. nem pontosan olyat, mint az amerikai.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Map_of_USA_with_county_outlines.png
nem egy négyszögű sakktáblához, hanem hexasakkhoz hasonlót.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Glinski_Chess_King.svg
erre azért van szükség, mert a fenntartható fejlődés a feltétel nélküli végtelen haszonszerzéssel szemben a feltételes véges optimumkeresésről szól. és ahhoz valamilyen matroid struktúra kell. egész egyszerűen azért, mert ehhez van indoeurópai matek. de ezt a zsidók nehezen látják be. a legokosabbak is. azért, mert a zsidók nem szeretik, amikor kiderül, hogy nem az ő véletlen, irányítatlan modelljük a leghasznosabb, hanem csak a legáltalánosabb.

ettől függetlenül a zsidóság a legtöbb területen azért végez úttörő munkát, mert generikus megoldásokat keresi. azt, ami mindenhová odaillik. de utána ezek az általános megoldások kiüresednek, mert nincs bennük környezetfüggő elem. viszont a központban erre nincs is szükség. a zsidósággal rendszerint csak ők jár jól. a központosított túlhatalmat rendszerint ez a csoport biztosítja. de ők válnak gazdasági bűnbakká. mert valójában azok is. csak ez nem azért van, mert a zsidók gonoszak, hanem mert ennek ez a természetrajza. kultúrában ugyanez a helyzet a kereszténységgel. csak ott ezzel kevesebb probléma van. egyrészt azért, mert a kereszténység szekularizált, másrészt azért, mert a kultúra jelentős része is technika vagy technológia legalábbis a fejlett világban.

szóval valamilyen formális közjogi, informális közgazdasági felosztásra van szükség. de ehhez sajnos mellőzni kell a zsidóságot. ehhez szakközgazdászok kellenek és nem a kampósorrúak.

unionista (törölt) 2014.12.18. 15:01:38

@fvipera:
itt mondjuk arról kellene beszélni, hogy országos, megyei és a járási szinten vagyonleltárra van szükség családokra lebontva. és egy bizonyos küszöbszám fölött nyilvánosságra kell hozni a leggazdagabbak érdekeltségeit. és nem számít, hogy mit mondanak a zsidó ügyvédek. milyen római jogelvekre hivatkozva magyarázzák el, hogy ez lehetetlen. ahol a tulajdonos személye nem ismert ott egész egyszerűen államosítani kell. fel kell számolni az offshore világot. névtelenül haza lehet utalni a pénzt az államkicstárba. vagy tessék bevallani a tulajdoni lapokon, hogy ki mit birtokol. és annak a csúcsát nyilvánosságra kell hozni.

és akkor mellőzni lehet a kommunizmust. azt, hogy valakinek miért van sok. ha van mögötte teljesítmény (szellemi vagy akár fizikai), akkor semmi probléma nincs ezzel. de azért az látni kell, hogy a zsidóság alapvetően a kapcsolati tőkére alapozza a gazdagságát. csak ők hitelpénzből gazdálkodnak és nem a kincstári befizetésekből. hitelképesség az induló állapottól függ. kevés ma élő zsidó csinált nullából egyet. az a legnehezebb. százból százegyet csinálni sokkal könnyebb. ezért kell valamilyen progresszió az adórendszerben. csak nem is jövedelmi, hanem vagyoni.

de ezekkel nem lenne senki túl népszerű a belvárosban.

nem a személyükkel van probléma, hanem az elveikkel. azzal, hogy ők feltétlen módon a patriciusokat szolgálják. amerika seggét nyalják.

a plebs ítélje meg, hogy a patriciusok gazdagsága megérdemelt, vagy sem. és ne csak mészáros lőrincről és simicska lajosról beszéljünk.

quendelapo 2014.12.18. 15:34:26

@megamind:
Ideiglenes ügyvivő kormányt a jelenlegi parlamenti többség alakíthat, hasonlóan ahhoz, ahogy a szocik megbízták Bajnait. (Persze ehhez kell némi külső ráhatás :))

Új választásokhoz pedig pártok kellenek. (Nem muszáj, lehet a jelenlegi kínálatból is választani, de akkor az mitől lesz új?)
Pártalapításhoz csapat kell, célok, szervezet, program stb. - innen indultunk.

@fvipera:

ParaZita2 2014.12.18. 15:40:41

@unionista: (a svájci-osztrák-német vegyes közigazgatási rendszerrel egyetértek, miként a svájci alkotmánnyal is és a svájci államformával is, következésképp)
Kettő kérdés ugrik be:
1) Írod: "...szóval valamilyen formális közjogi, informális közgazdasági felosztásra van szükség. de ehhez sajnos mellőzni kell a zsidóságot. ehhez szakközgazdászok kellenek..."
Rendben, de mire alapozva -és kinek a döntése alapján- kell kiválasztani a szakközgazdákat? pl. pozíció-pályázat útján? Ez valamiféle pozitív diszkriminációnak tekinthető a magyarság szemszögéből?
2) Van-e lehetőséged a gondolataidnak még nagyobb teret adni? Nem gondokoznál-e el a PKP vidékiesítésén is, vagy, ha nem megy, akkor esetleg attól függetlenül formális keretet teremtve elveid irányzatának?

A zsidóktól azért azt hiszem sok mindent érdemes és lehet tanulni. Nem értem, nincsenek zsidó parasztok?
Nincsenek vidéki -echte- zsidó emberek? (ok, tudom, pl. Tokaj környékéről is sokakat elvittek)

ParaZita2 2014.12.18. 15:45:07

@unionista: "...itt mondjuk arról kellene beszélni, hogy országos, megyei és a járási szinten vagyonleltárra van szükség családokra lebontva...
Ez is korrekt és jó.
De itt is a kérdés: ki(k) végzi(k) el ezt a munkát?
Hogyan lehet az elvből gyakorlat?

2014.12.18. 15:55:29

@unionista:

hogyan lehet körben városias kiskapitalizmust építeni. kisüzletekkel, kisüzemekkel, kisbirtokkal. hogyan lehet felépíteni egy mezővárost."

most a torz elméleteidtől eltekintve: sehogy.
nem is lehet, nem is kell. igen, ennek nagyon nagy ára van, de nem kár érte, nem kár az így elvesző emberekért. szerintem.

2014.12.18. 16:05:23

@quendelapo: Nyilván, a jelenlegi szabályok alapján, melyek csak legalizálják, de nem legitimálják a hatalomgyakorlást.

Szabad választások - így értettem, bár ok, ez tényleg új lenne. Egyesek új pártokat akarnak, mások meg a régiekhez hűek -- ez adottság, ez is ok. Vagy be kéne tiltani valamelyik pártot? Annak van értelme? Hogy ugyanazok az emberek a betiltás után így vagy úgy, de átcsatornázzák magukat egy "új" pártba?

De a lényeg;

"Pártalapításhoz csapat kell, célok, szervezet, program stb. - innen indultunk."

Egy korábban feltett kérdésemre a válasz. Thx érte!

fvipera 2014.12.18. 16:11:23

@unionista: például egy roma srác, aki bőven huszonéves fejjel érettségizett a szegregáció miatt és most készül egyetemre. például a város mindenki csoport hajléktalan aktivistája. például egy mozgássérült srác. ők pl. felszólaltak kedden. ne becsüld alá annak a fontosságát, hogy ezt megtehették

fvipera 2014.12.18. 16:11:53

@ParaZita2: kantonokra lebontva kellene valójában

Kanguru76 2014.12.18. 16:40:13

A tüntetéseket nem szabad túlértékelni. Nem alkalmasak a NER azonnali lebontására vagy pl. arra hogy a skandált "Orbán takarodj!" jelszó megvalósuljon. Ehhez forradalmi helyzetre is szükség lenne, szerintem ez a helyzet még nincs.
Hiba azonban az is ha alulértékeljük mert a tüntetéseknek fontos szerepük van. A tüntetések ráébresztik a polgárokat hogy nemcsak ők érzik egyre rosszabbul magukat a rendszerben mert látják a TY-ben (vagy maguk mellett az utcán) hogy mások is így vannak ezzel. A tüntetések jelzik a hatalom felé is hogy "baj van". Egyes esetekben meghátrálásra is kényszerülnek, sőt a tüntetések esetleg képesek megosztani is a hatalom birtokosainak az egységét.
Sokszor van úgy hogy nem elég egy íróasztalnál írogatni mint ahogy mi is tesszük.

Kanguru76 2014.12.18. 16:45:29

HaFr:"... a sorrend mindenképp ez: vezető, cél, koncepció."
Teljesen más a véleményem: Cél, koncepció, vezető. Persze én demokratikus oldalról nézem...

unionista (törölt) 2014.12.18. 17:12:10

@fvipera:
a nevüket mondd. a sajtóban mutasd a cikkeket. ne a hajléktalant, a mozgássérültet. ne egy bénát mutass, ne egy szegény kiscigányt. hanem egy TÖBBSÉGI MAGYART. egyet mondj, akit egyáltalán felengedtek a színpadra. nyilván sokkal több nem kisebbségi magyart fel kellene engedni a színpadra ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő embert. de egyet mondj, akit egyáltalán felengedtek. egy szorgalmas, tehetséges parasztgyereket. aki tudja, hogy mitől döglik a légy. aki érti a csíziót. nem ezt az ócska alkotmányosság szöveget mondja. üres lózungokat, hanem elképzelései, megoldási javaslatai vannak. és akikről cikkezenek a lapok. akit megcsinálnának orbánnal szemben.

nekem nincsenek politikai ambícióim. engem nem érdekel ez különösebben. de az nyilvánvaló, hogy ez a csoport egy maidant akar csinálni. nem véletlen, hogy demszky is ment volna tanácsadónak kijevben. szerited melyik natív ukránnak jut eszébe, hogy demszky gábor legyen a főtanácsadójuk. ez az us/imf/nato hatalmi csoport. amelyik ugyanúgy piacokat akar foglalni, ahogyan egyébként az oroszok is. ortodox liberálisok vs. ortodox nacionalisták. nem érted, hogy ide egyik se jó?

csak ezek a zsidók még ahhoz is hülyék, hogy egy maidant csináljanak. ez a csoport, amihez hozzányúl az szarrá változik. baloldaliság, liberalizmus, civilség. ez egy jól szituált, vagyonos, befolyásos, de elképzelés nélküli kontrakultúra. és nem értik, hogy elsősorban velük van a probléma. nem mészáros lőrinccel. mert tőlük akármikor el lehet venni a sertéstelepet, vagy a focisulit, vagy akármit. mészáros lőrinc egy cigány. persze azonnal jelentkeznének a zsidó ügyvédek, hogy a jogállamiság, meg mit tudom én micsoda. és nem lehet elvenni. mert ők ebből is pénzt csinálnának. mert ilyenek. de nem állítom, hogy feltétlen rosszak, vagy gonoszak. hanem azt, hogy ilyenek. így kell velük együtt élni. nincs mese. csak nem feltétlen kell ezt a kultúrát követni. és miért ne lehetne a hegemónia kísérleteiknek útját állni. jelzem ez a zsidóság hosszú távú érdeke. mert ezekre a civil aktivistákra aztán tényleg nincs szüksége a magyar társadalomnak. ők nem tudnak semmit, amit egy átlagos érettségizett ne tudna. hiába van öt diplomájuk. semmihez sem értenek, ami a többség hasznára válhat. egy se tud buszt vezetni, vagy vagont szerelni. és csak azért kell ez a sok alapítvány, hogy ne menjenek londonba mosogatni. civil szervezetekre évi 1000 milliárdot költ az állam. nézzük már meg, hogy az elmúlt 25 évben kik markolták fel ezeket.

a város mindenkié csoport úgy működik, hogy hajléktalanonként havi 100 ezer forintot kapnak. de nem a hajléktalan. mert annak a feléből, vagy a negyedéből is ellátná magát. kapna kosztot és kvártéjt egy dologházban. aztán legfeljebb hajnalban pakolna a zöldségesnek. este kapna a megmaradt áruból. ha másnem azért, hogy másnap reggel is segítsen pakolni. a maszek zöldséges jól felfogott érdekéből. és azért a többség emberséges. csak akkor a zsidók civilek miből élnének. a hajléktalanellátó aktivistáknak miből lenne jövedelmük. nekik mi lenne a dolguk. nem követelhetnék az utcára pisálás és szarás jogát. mert a hajléktalannak lenne valami kis ellátmánya, munkája.

csak itt belép a zsidó kontrakultúra. jaj szegény kishajléktalanok. ez a cselekvő részvét az alapprobléma. az, hogy a zsidók a hatalmi fölényüket úgy próbálják megtartani, hogy minden kisebbséget lesajnálnak. szavazatszerző céllal teszik. és a mainstream médiában nem lehet velük szemben egy mukkot sem mondani. mert bárki aki ellenük egy szót is emel azt azonnal lefasisztázzák, leidiótázzák. lejárató cikkeket írnak a vezető lapokban, de akár a világlapokban. és valahogy mindig zsidók azok az újságírók. és így az ellenoldal is kontra-szelektálttá válik. de kálmán olga a hitgyülekezetének dolgozva ugyanúgy hatalmi érdekeket szolgál, mint obersovszky péter. sőt még sokkal inkább. az atv-ben próbálj meg szólni bármit is. nem a cseh, a szlovák, a lengyel, a horvát, vagy a szlovén nagykövetet hívják be hetenként (ezek a hozzánk hasonló országok), hanem az izraelit. mi van a szegény kiszsidókkal izraelben és a belvárosban.

de nem lenne ez gond ha ez egy zsidó tévé lenne. legyen ilyen is. mert így kerek a világ. de ez az ellenzék televíziója. ami ugyanúgy háttéralkukkal működik, mint széles vagy simicska médiabirodalma. mint az origo, vagy az index. vagy soros százmillióiból (!) készülő !!!444!!! a belvárosi zsidó kommentelőkkel.

Khonsu 2014.12.18. 17:15:23

@Kanguru76: A sorrend majd menet közben kialakul, de mindháromra nagy szükség lenne.

Részemről célra és koncepcióra vannak ötleteim amúgy, de vezetést nem vállalok. Arra teljesen alkalmatlan vagyok és soha nem is akartam vezető lenni. Rám senki sem szavazna, abban biztos vagyok. :D
Ezen túl viszont elég cifra dolgokat tudok kitalálni, csak kell valaki aki viszi a zászlót.

Khonsu 2014.12.18. 17:15:41

@Kanguru76: A sorrend majd menet közben kialakul, de mindháromra nagy szükség lenne.

Részemről célra és koncepcióra vannak ötleteim amúgy, de vezetést nem vállalok. Arra teljesen alkalmatlan vagyok és soha nem is akartam vezető lenni. Rám senki sem szavazna, abban biztos vagyok. :D
Ezen túl viszont elég cifra dolgokat tudok kitalálni, csak kell valaki aki viszi a zászlót.

unionista (törölt) 2014.12.18. 17:16:49

@WiteNoir:
oké, te azt mondod, hogy sehogy működhet egy mezőváros vagy egy község. csakhogy a magyarok fele ezekben él. a fővárosi a megyei jogú városok agglomerációján kívül 5 millió ember él. nem lehet az országot egy 10 milliós metropolisszá szervezni. ezzel próbálkozik az ország 25 éve. mert az ortodox zsidó kultúrát kötelező követni. majd amikor marginalizálva lesztek, akkor lesz fejlődés. nem orbánnal, de nem is veletek.

quendelapo 2014.12.18. 17:28:39

@Kanguru76:
Szerintem rövid távú célként most Vida és Polt lemondását, lemondatását kéne kitűzni. Jelképes, fontos cél és alkalmas arra, hogy tovább lehessen utána lépni. Jól kommunikálható és látványos akaciókat lehet erre szervezni.

fvipera 2014.12.18. 17:29:46

@unionista: nincs türelmem, képességem az átfogó válaszadásra.

viszont az alábbi kijelentésed megütötte a szemem:
"a város mindenkié csoport úgy működik, hogy hajléktalanonként havi 100 ezer forintot kapnak."

kik kapnak?
minden hajléktalan után? (Budapesten cca. 20,000 x 100 eFt)
havonta kapják?

illetve jól értem, hogy a város mindenkiért csoport azért dolgozik, hogy minél több hajléktalan legyen?

őszinte leszek veled. ezt a kérdést azért feszegetem, mert az eddigi élettapasztalatom arra tanít, hogy ha valaki felületes egy dologban, akkor mindenben felületes. konkrétan arra gondolok, hogy egész véletlenül van fogalmam a nevezett csoport működéséről és ez a tudás nem egyezik meg azzal, amit ideírtál. mivel kibaszott jóhiszemű vagyok, ezért nem feltételezem, hogy direkt hazudsz, csak azt, hogy felületes vagy. mindenben. de nincs időm, kedvem minden állításodat ellenőrizni. amúgy tényleg érdekelnek a nevek? mert akkor megkeresem a neten. fent vannak

prognosys 2014.12.18. 17:36:43

@megamind: "nem miattam, hiszen Én semmit nem számítok"

Sokan gondolják ezt, ezért nem mennek szavazni, tüntetni, szervezkedni. Itt rontják el, hiszen a hatalom pont erről szól: ha körön kívüli vagy, akkor ne is próbálj semmit se tenni, mert "túl kicsi vagy, túl kevés vagy, tehetetlen vagy" -> ez a hosszú távú autokratikus hatalom megtartásának egyik - ha nem a legnagyobb - pszichikai jellemzője!

2014.12.18. 17:54:06

@prognosys: Ajajj! No, hát a "történelmi esély" -hez képest gondoltam. Szóval, rám nézve kissé kora volt levonnod azokat a következtetésedet (inkább érdemes többször bekérdezgetni, célirányosan, ha "virtuális" képet akarsz készíteni vkiről - e ha rólam csináltál már, akk mutimeg!!). ;]

toportyánzsóti 2014.12.18. 18:01:00

Aki jogállamról ábrándozna az menjen poltpetike ellen tüntetni,mióta ő van az ügyészség élén azóta lehet a narancsmajmoknak büntetlenül lopni hazudni erőszakolni.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.12.18. 18:06:20

Miért kéne siettetni a folyamatokat? 25 évig főttünk a politikusok levesében, most építjük a létrákat, amiken majd kimászunk a fazékból, illetve keressük azon társainkat is, akik szintén elhagynák a forró levest, mielőtt az egészet bezabálják a mohó "uraink". Nincs múltja a polgári engedetlenségnek a társadalomban. El se tudjuk képzelni, hogy igen is pofán lehet rúgni a hazug férgeket és elzavarni a picsába. Idő kell a társadalomnak és egy kemény tél, hogy nagyon dühös legyen tavasszal. Teljesen érthető, hogy ódzkodunk a vezér szereptől, mert lásd Orbánt, akiből minidiktátor lett, a vezér szerep a fejébe szállt és kiforgatta emberi mivoltából is, egy gólem. Ijesztő és nyomasztó figura. A fene se akar ilyen valamivé változni!
Tessék tüntetést szervezni, annak élére állni, ha ennyire feszít a tettvágy és tessék békén hagyni a civileket. Haladunk a magunk tempójában, célunk van, vezérre pedig nincs szükségünk. Kell a fenének még egy Orbán!
Ha annyira gyorsan akartad volna a dolgokat intézni, már idén kész lett volna a pártod, a programod és indultál volna a választásokon, de te is inkább visszavettél a tempóból és majd 2018-ban indulsz. Akkor mégis miért siettetnéd a civileket? Miért vársz el tőlünk olyasmit, amit te sem tettél meg idén?!? Mindennek eljön az ideje. Kezd elegem lenni az értelmiség értetlenkedéséből, hogy mit tökölnek az amatőrök. Hidd el, van elég dühös ember, akik életben tartják a civil mozgalmat, és nem hagyják leállni a folyamatot. Ha pedig kemény tél lesz, minden felgyorsul. Számítok a narancsos bagázs öntökön rúgásaira is, tehát lesz alap, amire felállhatunk tavasszal.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.12.18. 18:11:11

@Gamma Leonis: A mottóm: "Mindannyiunknak van akarata, és az akarat kinyilvánítása, majd a cselekvés, a hatás a folyamatokra maga a hatalom."
Bennem még él a rendszerváltás lelkesedése, nem felejtettem el az erős érzést, amit 1989-ben éreztem a választási műsorok nézése közben. Se nyavalygás, se kétség, se félelem, a kártékonynak bizonyult férgeknek vesznie kell és veszni is fognak.

Moin Moin 2014.12.18. 18:18:30

"Vezetőnek többnyire nem születik senki, hanem azzá válik." - Az igazi, rátermett vezető (ahogy a "rátermett" szó is megmutatja) bizony, születik!

Az utóbbi évek evolúciógenetikai eredményei egyértelműen igazolják, hogy bizonyos veleszületett tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki elhivatott és "automatikusan követett" vezetővé válhasson. Természetesen korántsem elegendőek a veleszületett (genetikus) képességek, nyilvánvalóan a megfelelő szocializáció is szükséges.

...Persze mindez a részemtől csak tudományos okoskodás és szófosás: maga a vezető ettől még nem áll elő!:-)))

HaFr: Ezt a posztot én is írhattam volna - két mondat kivételével. Az elsőről fent írtam, a másik pedig az, amelyikben a legnagyobb veszélyként azt írod, hogy "visszakerül a kezdeményezés az ellenzéki oldalon a baloldali roncspártokhoz". Már hogyan kerülne vissza azokhoz a kezdeményezés, akik évtizedes távlatban sohasem voltak képesek (tehetség és tudás híján) kezdeményezni?:-)

Efelől ugyan nyugodtan alhatsz!!!

ricardo 2014.12.18. 18:31:31

(Jön a Vízöntő-kora?)

unionista (törölt) 2014.12.18. 18:31:34

@ParaZita2:
független önkormányzatiságra volna szükség. és a városok a megrendelők. nyilván segíthetné ezt az egészet a magyar tudományos, művészeti és (a jelenleg nem létező) katonai akadémia. mert településtípusokra lehetne készíteni generikus programokat. általában mit lehet csinálni egy határmenti leszakadó kistérségben. lehetne készíteni mondjuk nagy-tisza tervet. a tisza és mellékfolyói völgyében élőknek.

vagy mondjuk debrecen lehet olyan erős, hogy azt mondja, hogy a környező településekkel majdnem félmilliós agglomeráció. második fővárossá akar válni.
images.slideplayer.hu/8/2086175/slides/slide_5.jpg
kikövetelt magának egy minisztériumot. az erre az agglomerációra készíthet operatív programot. debrecen elég nagy ahhoz, hogy akadémiai bizottságot állítson fel. orvosi kamara, mérnöki, kereskedelmi és ipar kamara, ügyvédi kamara tagjait közvetlen megválasszák. ami ebben a kulcs elem, hogy a városnak saját bankháza legyen. debrecenben a civisház a vagyonkezelő. kell mellé egy civis bankház, ami a városé. a városnak van bankja. debrecen szeirntem az egyik legkönnyebb eset. ott majdnem biztosan svájci mintát kellene követni. a polgárosodás úgy mehet végbe ha reformált helvét kantonná alakul. a reformáció helvét zászlaját felhúzzák a nagytemplomra. de az ott van a város címerében is.
pctrs.network.hu/picture/1/2/5/_/debrecen_cimere_125946_24253.jpg
és akkor onnantól kezdve el kell kezdeni dolgozni. a lényeg, hogy valamilyen sikeres kulturális mintázatot kell adaptálni. ez debrecenben működhet svájci hozzájárulással. svájci mintára szerveződnek egyetemi népegészségügyi intézmények. már most is. csak van ehhez elegendő szakorvos a nagyedőben. ha nincs, akkor a városnak meg kell fizetni. vagy ha ehhez nincs elég pénz, akkor azt kell mondani, hogy az egészségügyi reformot vigye a swiss life. feltéve, hogy mellé belép a svájci gyógyszeripar. a debreceni szövetségi állami gazdaság bio suisse minősítéssel rendelkezzen. nestlé léphet a régi konzervgyár helyébe. akár az atomki és a cern is megállapodhat valamilyen kutatási programban. a svájci stadler mondhatja azt, hogy épít egy vagongyárat azért, hogy a gyesev mintájára a tiszántúlon regionális vasúttársaság szerveződjön. dvsc stadler lesz a huligánok kedvence. és zúghat a hajrá loki. svájci minta. és akkor persze kérdés, hogy a civis bankház mellé beszáll-e a ubs vagy credit suisse. lehet, hogy ez tetszik nekik. az is lehet, hogy nem. úgy válhat szuverénné debrecen, hogy van egy komplex fejlesztési programja. ami részleges állami újraosztáson és azon alapul, hogy az adók egy jelentős része helyben marad. és van egy elképzelés arra nézve, hogyan húzza magával a környező településeket. létavértest vagy mikepércset. mert annak is működnie kell valahogy. de itt egy védett piacon lehet hosszútávú megtérüléssel számolni. tehát kvázi egy városállamba fektetnek be. irányítottan és tervezetten. és demokratikusan. úgy, hogy a polgárság kimegy a piac utcára. és azt mondja, hogy igen, mink itten a pusztában kantonná szeretnénk válni, vagy mi a lószarrá. mert ez debrecen. identitást kell adni a polgárságnak. és akkor ez a kísérlet vagy sikerül, vagy nem. de talán ez bíztatóbb annál, hogy csak válasszuk meg lajost, és akkor minden jó lesz. mert majd kipakolja nekünk a kincstárt. mert eddig ugye ez volt a stratégia.

hanem akkor el kell számoltatni a helyi klánokat. vagy tisztességesen ki kell velük egyezni. azt kell mondani, hogy oké gábor, lehet résztulajdonod a kaszinóban. de az egész nem lehet a tiéd. felakaszthatnánk a főtéren. szóval persze ebben lennének ilyen elemek. de nem megy másként.

hja, és akkor lehet ebben autonóm zsidó hitközség. egy helvét mintára szerveződő reformált kantonban miért ne lehetne. csak ugye ez mégsem a budapesti iskola. ez egy nem ortodox, de liberális felfogás. mert ez mindent megad a zsidóságnak. egy dolgot kivéve. a hegemóniára való törekvés lehetőségét. azt kizárja. de lehet az a szokásjog, hogy a hitközség adja a jegyzőt. mert az egy generikus ellenőrző feladat. de akkor ebben már nem csak absztrakt elvek sorakoznak. hanem ebből kirajzolódik egy város. amit sziszematikusan fel kell építeni. a puszta és az erdőspuszta egy részét önfenntartó ökoszisztémává kell alakítani. de ehhez nem kell schiffer andrás. illetve lehet, hogy kell, de értsen valamihez. nem arról van szó, hogy ne legyenek zsidók. alföldi róbert rendezze meg a virágkarnevált. és a városnak kell megfizetnie. kalkuláljon az arany bika szálló akár a swissôtel tagjaként, hogy mit nyerhet vagy veszthet ha kicsit több pénzt pakol a karnveválba. de a város is tehet bele pénzt. és ezt a polgárságnak kell legitimálnia. és lehet, hogy a leghülyébb náci is azt mondja, hogy ez a karnevál elég jó vót. végre olyan vót, mint eddig. mert alföldi esetleg ehhez kreatív. de lehet, hogy azt mondja, hogy legközelebb ne ez a buzi rendezzen itten. mert menyi pénzébe is került a városnak. ez a klasszikus polgárosodás. nem az imf, goodfriend, döntsünk be forintot, orbán sátán, stb.

unionista (törölt) 2014.12.18. 19:14:05

@fvipera:
az állam évi közel 1000 milliárdot költ civil szervezetekre. a civilek jelentős részben politikai érdekeket szolgálnak. az állam önkényesen átrendezheti a forrásokat. és folyik egy hatalmi harc. zsidók vannak az egyik oldalon és a keresztények a másikon. ez a bal és a jobb. pontosabban ez volt. mert erről szólt ner előtti korszak. orbán ugyanis behozta a cigány kultúrát. ő a keresztényeket is kijjebb szorítaná. a jobboldal kifejezetten antiszemita volt. ezen alapult a népnemzeti politika. csak a nyílt zsidózás helyett mindig kitaláltak valamit. ez az urbánus és népiek vitájából jött erendően. és ez lett mára a budapesti zsidó és az orbán viktor által képviselt balkáni cigány kultúra törzsi háborúja. és persze orbán oldalán a "tökfejek" (demján, széles, csányi, vajna, simicska) nem sémik. hanem balkáni despotikus kultúrát képviselik. számukra az a normális, amit ők csinálnak. mert nem minden ember egyforma. ez egy törzsi háború. eredetcsoportok harca. nincs releváns filozófiai értelmezése, ez elemi biológia. de a többség nincs képviselve. az ellenzékben különösen nem. mert a vidéki fidesz még úgy ahogy kapcsolt be embereket. de az szdsz szétesése után a zsidók kapartak minden politikai pozícióért. ezért van ennyi kispárt.

ezek az emberek a baloldaliság, a liberalizmus után a civil gondolkodást is le akarják járatni. erre mondom azt, hogy a zsidókeresztények szervezzék meg a hitközségeiket. vagy ha ez nem megy, akkor egy újpogány kultúra következhet. és marseille és montpellier zsinagógái porig égtek. félre értés ne essék. eszembe nincs felgyújtani. felteszem itt senki sem kap ehhez kedvet, de ha franciaországban lehetett ez nem olyan régen, akkor itt is lehet. bekövetkezhet az, amiről írnak a világlapok. szóval ha én zsidó lennék, akkor is azt mondanám, hogy nem nyomulni kellene a téren. mert azzal legfeljebb a szélsőjobb erősödik. hanem vonuljunk vissza. vegyük elő a számolótáblát. és dolgozzunk. ne akarjunk újabb pozíciókat addig, amíg magyarország a régióban utolsó. van egy ilyen háttéregyezség. de ennél több kell. független önkormányzatiság kell. a pártokat ki kell rakni a helyhatóságokból, vagy a németeknek kell rendet teremteni.

unionista (törölt) 2014.12.18. 19:19:45

na, azt hiszem mindent megválaszoltam. nem kötelező egyetérteni. az idén nem írok több kommentet. szerintem jövőre sem. kényelmesebb a megfigyelői státusz. kellemes karácsonyt/hanukát/fenyőünnepet, boldog újévet. akit megsértettem attól bocsánatot kérek. mea culpa mea maxima culpa. mindenkinek minden jót.

unionista (törölt) 2014.12.18. 19:31:58

@fvipera:
még annyit, hogy kérj a haverjaidtól hivatalos beszámolót. kérd meg őket, hogy hadd nézzél már bele a könyvelésükbe. a hajléktannak kell odaadni az ellátást. csak rendszeresen segélyezni kellene pénzhelyettesítővel, és akkor majd megvásárolja a jogvédő szolgáltatást ha akarja. de ez budapesten fog a legutoljára megváltozni. budapesten a zsidók fognak uralkodni egészen addig, amíg a központi agglomerációt el nem kezdik újraiparosítani a németek. vagy amíg a magyar gazdaság tényleg össze nem csuklik, mint egy zollstock. tschüss.

2014.12.18. 19:36:13

@unionista:

"elkerülhetetlen, hogy egyre inkább budapest-ország leszünk"
lengyel lászló, csc/phd, sok évvel ezelőtt

unionista (törölt) 2014.12.18. 20:41:13

@WiteNoir:
lengyel lászló is úgy képzeli, hogy magyarország majd egy 10 milliós metropolisszá válik. mert annyira modern lesz, hogy csak na. lengyel lászló tipikusan az a közgazdász, akire nagyon sok pénzt költött az állam. ne elemezzen tovább. nem kérjük. vegyen egy új pulóvert.

nem az a probléma lengyellel, hogy ostoba. hanem az, hogy amit elképzelt az nem jött be. vidéken mezőgazdaságot, ipart kell szervezni. nem egyszerűen szolgáltatásokat. szolgáltatások is kellenek persze, de azokat a helyben előállított áruhoz kell kapcsolni. lengyel is úgy képzeli, hogy majd porcsalma és piricse közvetlen bekapcsolódhat budapest gazdagságába. mert majd ezt megoldjuk valahogy. de az a probléma, hogy a magyar főváros a kárpát-medence egészére van méretezve. tőkepiaci szolgáltató központnak túlságosan nagy.

budapest környékét ezért újra kell iparosítani. pontosan úgy, ahogyan orbán mondja. pontosabban ezt nem ő találja ki, hanem a németek, akik a duna partjára egy szövetségi várost képzelnek el. és közben a zsidó közgazdászok hada magyarázza, hogy nem kell termelés, mert az elavult. a mezőgazdaságot már meghaladtuk, és van aki azt mondja, hogy ipar sem kell. de ez egy hülyeség. ahogyan az is az volt, hogy szolgáltatás nem kell, mert az nem elég produktív. most meg azt mondják, hogy ipar nem kell, mert az nem elég profitábilis. csak tudnám, hogy a liba, amit felszolgálnak honnan lesz. az ortodox liberálisok válasza, hogy majd behozzuk a távoli nagy libagyárból, mert az a legolcsóbb. de ez a globális optimumot keresi. és nem az optimális áruösszetételt. a szabad piac a legfejlettebb privilégiuma. budapestnek még éppen jó, de attól távolodva egyre rosszabb. és az nem véletlen, hogy lengyel lászlót és a liberális közgazdászokat vidéken már számtalanszor elküldték a halál faszára. mert amit mondanak az nem jó. nem azért, mert ne lenne olyan tankönyv, ami szerint igaz, hanem a gyakorlatban nem alkalmazható.

konkrétan ki kell találni, hogy szabolcs megyével mi történjen. debrecen kálvinista, nyíregyháza lutheránus. mert a tirpákok evangelikus tótok. és ők csináltak valaha polgárosodást. nem a zsidók. de menjenek oda a zsidók. csak olyanok, akik képesek mondjuk a ruszinok felé nyitni. és nem azt mondják, hogy fúj, kelet. hanem újrateremtik halicsot. nyíregyháza skandináv mintára szerveződhet. már most ott svéd electrolux és a dán lego. oda kell vinni a norvég alapot: nyíregyházára. és nem a fővárosi lgmtbq egyesületet kell támogatni. azzal sincs probléma. nem szabad bántani a homoszexuálisokat. de a polgárosodáshoz nem az ő egyesületeiket támogatni, hanem a köznépét. heteroszexuális szerelemház sem kell olyan településre, ahol mondjuk nincs rendes közvilágítás. gyermekáldás anélkül is megy. mert a norvég alap ilyen okosan osztotta a pénzt. egy megyébe kell odamenni és néhány járásba. és azokat evangelikus mintára megszervezni. ez tipikusan lehetne szabolcs. ott van északi érdekeltség. maga a nyírség passzol ehhez a világképhez. és akkor a cigány gyerek hans andersen mesemondó versenyen produkálja magát és ríkatja meg a dán nyugdíjasokat. olyan tanítónénik kellenek, mint selma lagerlöf.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/Selma_Lagerl%C3%B6f.jpg
így kell belenézni a cigány szemébe. szigorúan, de mégse mogorván. ezt kell gyakorolni. skandináv mintákat átvenni. feudális mintákat. menjen oda északról valamelyik hercegnő. és örülni fognak neki a cigányok. lappföldi mikulás, csokigyűjtő akció. ki kell találni ezt az északias világot. vallást és piacot kell teremteni. és ehhez nyújthatna támogatást a norvég civil alap. nem a country, hanem a county szintjén. de ez nem az, amit a budapesti zsidóság hirdet. hogy majd ők itt megreformálják az államot. 68 óta reformálják. lassan 50 éve. és az istennek sem sikerül. se dikatorikusan, se demokratikusan, se sehogy. közelebb kell menni. és akkor ugye majd versenyezne a kálvinista mintákat követő debrecen és a lutheránus modellt adaptáló nyíregyháza. a hurkások és a tirpákok. és persze együtt is működhetnek. mert maguktól létrehozzák a felsőoktatásban a pólusokat. a debreceni egyetemet és a nyíregyházi főiskolát esetleg összekapcsolják. mert a saját kezükben van a sorsuk, és abban lesznek érdekeltek. de összekapcsolódhatnak munkáccsal, szatmárnémetivel, zilahhal, nagyváraddal. a tiszántúl és a partium. csak ekkor megint ordítanak a belvárosi zsidók, hogy ez valamilyen revizionista terjeszkedés. az. és? ehhez hazafias zsidók kellenek, nem hazaárulók. na, nem ragozom tovább.

ParaZita2 2014.12.18. 23:21:33

@unionista: "...az idén nem írok több kommentet. szerintem jövőre sem. kényelmesebb a megfigyelői státusz...."
:) Szó sem lehet róla!
Aludj 1et, s holnap tessék folytatni! Az eredeti gondolatokra - minden híresztelés ellenére - mindig nagy szükség van.
(s még 1: emberi alapkötelesség azon ügyködni, ki-ki a
maga módján, hogy az utódok jobban érezhessék magukat a bőrükben, mint mi, vagy elődeink, im allgemeinen.)

laparoszkóp 2014.12.19. 00:21:10

@unionista:
'lengyel lászló tipikusan az a közgazdász, akire nagyon sok pénzt költött az állam. ne elemezzen tovább. nem kérjük. vegyen egy új pulóvert. '
:)))
No nem a fentiért csak, de tényleg fenomenális amit és ahogy írsz.
Csak rá kell szánni egyszer az időt, hogy végigolvasson a zember.
Talán Neked kéne nekilátni a konzervatív politikacsináláshoz?
Békés ünnepet!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.19. 07:32:53

@laparoszkóp: Ez pont annyira fenomenális, mint a Széles-cella. Talán jó lenne, de soha nem lesz. Megtalálható már Szabó Dezsőnél, Németh Lászlónál, mi meg épp a gödör alját vettük célba, mert "biológia". De nem abban az értelemben, mint unionista gondolja, hanem a pőre gátlástalan, egoista túlélésre berendezkedett szabályellenesség és a filozófiai gondolkodás hiánya miatt, ami kitermeli a Habonyokat, Orbánokat és Rogánokat. Nem kell erre politikát szervezni, mert köszöni, már van. A biológiánk működik, csak éppen 9,5 millióan a szívóágon vannak. Miért, hogy a sikeres nemzetek az ilyen prófétákat skanzenekben mutogatják?

ParaZita2 2014.12.19. 07:50:02

@HaFr: Én kissé toleránsabb vagyok unionista szemléletével szemben. Szerintem szükség van a miénktől eltérő, 50+ %-ban építő jellegű megvilágításokra is.
Továbbá tény, amióta itt lebzselek jómagam is, alig-alig olvastunk a PKP vidék-programjáról, de még csak a vidék átható, feltáró elemzésével sem találkozhattunk. Miért is?
Persze tudom, a közigazgatás abszolút központja Budapest, tehát azzal kell foglalkozni, ami ott zajlik. CSak azt is hozzá kellene tenni, hogy az miként érint 7.5millió magyart (a 2millió pestin kívül)

ParaZita2 2014.12.19. 07:54:44

@HaFr: "...9,5 millióan a szívóágon vannak...."
Miért is?
Mert az állam túl sokat vesz el az egyénektől, és keveset hagy meg önrendelkezésük számára. Következésképp, drasztikusan minimalizálni kell az államot. Pont. Sokkal többet kell a helyhatóságokra bízni. Ez valóban nem filozófia. Ez közmegegyezés (új alkotmány) tárgya.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.12.19. 09:49:50

A pár ezres tüntetéseknek, mint pl. a keddi, annyi értelmük van, hogy legitimálják a NER-t: "lám, demokrácia van, szabadság van, hiszen tüntetnek" - mondhatják a nernyikek.

NER-ellenes értelme az akkora tüntetéseknek van, mint a netadó elleni. Nem vezető kell hozzá, hanem szervezők - és tömeg. Ahhoz pedig olyan ügy, amiért sokan az utcára mennek. A hajléktalanokért nem fognak sokan kimenni, a jogállam elvont ideájáért nem fognak sokan kimenni, a netadó ellen kimentek, a vasárnapi zárva tartás és a fizetős M0 ellen kimennének, a fideszes tolvajelit lopásai és urizálása ellen kimennének.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.12.19. 09:50:13

@HaFr: Apropó, van-e fejlemény Veszprémben?

zipe moha 2014.12.19. 10:37:52

...mi közben mi csendesen polemizálunk arról, hogy van -e értelme a tüntetéseknek ect...érdemes kitekinteni mi zajlik dél-európában. a magyar média ritkán tudósít az igen élénk folyamatokról...nem véletlen!

rendszerváltás -hullám indul....ami lehet kollektivizáló...vagy polgárosító (esetleg, talán...)

ha ma azok, aki KÉPESEK ALTERNATÍVA állításra, nem cselekszenek...amikor ismét elszenvedői leszünk az újabb Változásoknak,arra érdemes gondolni, hogy koránt sem a sors csapkodja e nemzetet, hanem az elmaradt cselekedetek következményeit szenvedi ISMÉT el az ország...

némi kép arról mi zajlik (magyarul)...egész jó:
444.hu/2014/12/19/nagyon-csodbe-akarnak-menni-del-europa-lakoi/

zipe moha 2014.12.19. 10:46:12

..még némi infó:
1.Természetesen a Syriza koránt sem "szélsőbalos"....bár az európai neoliberálisok szemében persze tűnhet annak..:)
2. Egyik párt sem csak 1 párt...sokkal inkább "pátszövetség"...melyben a pártok platformot alkotnak....ugyanakkor egységként lépnek fel..

3. mindhárom országban VANNAK erős és HITELES valódi érdekképviseletek..más néven szakszervezetek....Magyarországon nincsenek...

biztos lehetne folytatni, de nincs megsütve a sültgalamb...és nem is fog berepülni miközben tátogunk...:)

unionista (törölt) 2014.12.19. 11:08:20

@HaFr:
kettőnk között az a különbség, hogy én konkrétumokról beszélek és ahhoz kapcsolok filozófiát. pl. azt, hogy egy tizedet osszunk szét egyenlően. ne azon gondolkozzunk, hogy a rászorulókat vagy a rátermetteket támogassuk inkább. mert egy tipikus filozófiai vita, ami eldönthetetlen. a politika emelkedjen ezen felül. és osszunk el egy tizedet egyenlően. ez ekkora összeget jelent.
www.wolframalpha.com/input/?i=hungarian+gdp+per+capita+in+huf+per+10+per+12
de ez éppen a rendszeres szociális segély összege. ennyi a minimálnyugdíj. nagyon kevés pénz. de ennyi járhat alanyi jogon. ennyi lehet a közmunkás induló bére. azon felül kapjon teljesítménybért. ennyi lehet az adójóváírás. ami a legszegényebb munkást is teljesítményre sarkallja. mert az adójóváírás lehet a megtakarítása. és ezt ki lehet préselni a költségvetésből. főleg úgy, hogy a szociális civil szervezetekre nem költünk annyit. mert a hajléktalanok is kaphatnak valamilyen heti ellátmányt pénzhelyettesítő formában. és akkor vásárolják meg a szolgáltatásokat. lehetnek erre szakosodott világi alapítványok, vagy akár teljes ingyenességet kínálhat az üdvhadsereg feltéve, hogy a bajba jutott tenni akar magáért.

de ez az egyenlősdi ha akarom, akkor korlátozott kommunizmus. mert végtére is az. csak nem 100% hanem csak 10%. de ha akarom keresztényszocializmus. mert a tradicionális egyházi tizedet osztjuk el az isten előtti egyenlőség nevében. és a katolikus hívők lemondhatnak erről az összegről az egyház javára. a protestánsok megtarthatják csak akkor a templom szegényesebb lesz és adományokból kell kimeszelni és le kell mondani a püspöki palotában a pompáról. de ugye ez a reformáció lényege. persze lehet ebből munkásszolidaritás és paraszti kárenyhítő alap. mert a családi gazdaságok ki vannak téve az időjárásnak. valaki gyümölcsöt termel, akkor a termés jelentős részét elverheti jégeső vagy a fagy.

ez például egy lehetséges békekötés ebben a törzsi háborúban. na most te hány ilyet tudsz mondani, mert én nagyjából egy tucatot.

egyetmondok 2014.12.19. 11:38:51

@unionista:
Minden magyar állampolgár között osszuk szét az éppen előálló össztermék 10%-át?

unionista (törölt) 2014.12.19. 12:21:17

@ParaZita2:
oké, csak a fővárosi zsidóság nem érdekelt abban sem, hogy létrejöjjenek a helyhatóságok. abban sem érdekeltek, hogy legyen egy központi régió. azért, mert az elővárosokban már nem élnek zsidók és zsidókeresztények sem. tehát erre azt mondják hogy ilyen ne legyen. és ehhez keresik a filozófiát. és lehet találni ilyet. ez a totális parlamentarizmus. minden az egykamarás parlamentnek legyen alárendelve. és abba alapvetően országos listán lehessen bejutni. a politikussá váláshoz országos listákra kelljen felkapaszkodni. és ezeket belvárosban háttéralkuk eredményeként szervezzék. ez a zsidó-kereszténység érdeke. ebből lett egy zsidó "baloldal" és "keresztény" jobboldal. és ezek paritásos alapon jelölik ki a főtisztviselőket. illetve ez a két csoport kiegyezik abban, hogy ki vezesse a legfelső bíróságot, és ki legyen az államfő. vagyis ez a törzsi csoport a saját elképzeléseire szabta a közéletet. ehhez talált filozófiát. és ez bukott el. ez a zsidókeresztény kultúra válsága. és ezt adják el úgy, hogy egy sötét diktatúra és fasizmus van. mindenben csak a rosszat lásd.

most én nem állítom, hogy ami van az jó. az is lehet, hogy magyarország holnap oroszország sorsára jut. de nem szurkolok ennek. márcsak azért sem, mert akkor az antiszemitizmus brutális méreteket öltene. akkor tényleg rettegni kellene a belvárosban, hogy rájuk gyújtják a házakat és felgyújtják a bankházakat.

miért kell egy bankháznak feltétlen magántulajdonban lennie? miért ne lehetne a budapest bank a főváros bankja. a fővárosé. és akkor azt minimális költség fejében biztosíthatja mondjuk a magántulajdonú citibank. szóval az üzletben benne lehetnek a zsidók. de ha ez nem jó nekik, akkor majd németek lépnek a helyükbe. tiltakozzanak az emlékmű ellen. ki van ez találva. berlinben nem hülyék ülnek. és a hátsó szobában biztosan elhangzott elég sok "scheisse", amíg eddig eljutottak, amíg merkel mamit meggyőzték.

unionista (törölt) 2014.12.19. 12:37:01

@egyetmondok:
igen. hiszen az egy főre jutó tizedet amúgy odaadjuk a szegényeknek. a közmunkaprogramokat is támogatni kell. a közmunkás induló bére egyezzen meg a segéllyel. és azon felül teljesítménye alapján javadalmazzuk. és a piacon dolgozó alkalmazott is kapjon a segéllyel megegyező összegű adójóváírást. a közalkalmazott állampapírba fektetett megtakarítást. a piacon megkapja készpénzben. ez a munkahelyteremtő támogatás. legyen ennyi a minimálnyugdíj. ugye van, akinek alig van munkaviszonya. például azért, mert sok gyereket nevel. vagy mert fizikailag vagy szellemileg gyenge. a nyugdíjszámítás ma sem nulláról indul. hanem nagyjából erről az összegről. ez a tized lehet ápolási díj. ma is ezt az összeget fizetik ki egyébként. ez lehetne a családi pótlék. csak ott mivel gyermek a kedvezményezett, kapjanak kártyát, vagy pénzhelyettesítőt. azért, hogy a pénz felhasználást közvetlen felügyelni lehessen. de erről az összegről indulhat a tanulmányi ösztöndíj. tulajdonképpen mindenki ilyen, vagy amolyan címen kapja meg ezt a tizedet. a hajléktalan is.

ez most is ott van a költségvetésben. csak ezt önkényesen osztjuk el. a vállalkozó indokolatlan számolhat el költségszámlákat. és megmagyarázzuk, hogy a szálloda kellett. az ügyvédek kapnak adómentességet. mindenkinek ugyanaz a kedvezmény járjon alanyi jogon. egyezzünk meg abban, hogy ez az egy főre jutó tized. mindenki abban érdekelt, hogy ez több legyen. egy társadalom vagyunk. egy tized erejéig együtt sírunk, együtt nevetünk.

egyetmondok 2014.12.19. 12:45:21

@unionista:
Én biztosan nem támogatnám,hogy a Londonban élő,dolgozó,adózó,stb.,vagy az épp Pozsonyban vállakozó,ott született,ott élő magyar állampolgár alanyi jogon kapjon a magyar államháztartásból egy ilyen címen pénzt.

Most az a feladatod,hogy egy konkrét ügyhöz,ehhez, találj ki valami filozófiát,hogy miért is kéne kapnia minden magyar állampolgárnak ilyen jövedelmet,ellátást,minden,bármi személyes körülményétől függetlenül.

Barnalány 2014.12.19. 13:09:07

@egyetmondok: Mert hülye, azért.
Olvasd már el a kommentjeit! Ez egy futóbolond.

unionista (törölt) 2014.12.19. 13:58:29

@egyetmondok:
ez társadalombiztosítás része lehetne. érvényes tb kártya kellene hozzá. ha valakinek nincs rendszeres jövedelme vagy bankszámlája, akkor erre a kártyára kapná a pénzt.

egy londonban tartósan tartózkodónak vagy egy pozsonyban született és ott élő állampolgárnak felteszem nagy-britanniában illetve szlovákiában van társadalombiztosítása. szóval ez megoldaná ezt a kérdést. ha meg csak ideiglenesen tartózkodik kint, akkor tulajdonképpen turista. ennyi lazaságot éppen meg lehetne engedni. de persze lehet rigorózusnak is lenni.

szerintem az állampolgárságnak tb jogviszonyt kellene jelentenie elsősorban. másodsorban nemzetiséget. a szabad munkavállalás következtében egyre inkább fontossá válik, hogy a bevándorlóknak legyen parlamenti képviseletük. de ez is az etnicizmus irányába hat. londonban legyenek bevándorló indiai képviselők. és esetleg megfordítva az indiában élő briteknek legyen közvetlen parlamenti képviseletük delhiben. mindez a nemzetközösségi keretek között. de ez is egy etnicista közelítés. és éppen a kisebbségi jogokat való élés lehetőségét célozza.

magyarországon a budapesti zsidóság a rendszerváltás és a fővárosi zsidókeresztény értelmiség visszaélt ezzel. amivel nem lenne probléma. de ezt a túlhatalmat folyamatosan követeli magának. és erre az a válasz, hogy akkor a balkáni cigány kultúra megerősödik. és az őseurázsiai primitív entnicista kultúra kap erőre. ez orbán viktor és a jobbik.

egyetmondok 2014.12.19. 14:11:24

@unionista:
Mit jelent a "rendszeres" jövedelem,mit az, hogy valaki "tartósan" tartózkodik valahol,és honnan "ideiglenes" ez a tartózkodás ?
Ki döntsön és milyen elvi alapon ezekben a kérdésekben?

Maradjunk inkább annál az igen egyszerű elvi alapnál,hogy csak mert valaki valami állam állampolgárságával rendelkezik, hogy tehát csak ezért nem jár neki attól az államtól pénz. Egy peták se.

ParaZita2 2014.12.19. 14:12:37

@Barnalány: "...Mert hülye, azért.
Ez egy futóbolond. ..."
Csak kicsit akarok beleszólni: egy zoológustól megfontoltabb, kevésbé ex-catedra kijelentést várnék el (ok, lehet az én hibám ez), s kevésbé vagdalkoznék ilyen durva (nem is jelzőkkel, hanem) kategóriákkal.
Lehet, hogy igazad van, csak akkor előtte mondd meg, mit kell(ene) érteni "hülye" és "futóbolond" alatt.
(eltekintve az olcsó, kollokviális közjelentéstől)

ParaZita2 2014.12.19. 14:17:50

@egyetmondok: "...nem jár neki attól az államtól pénz. ..."
Unionista nem arra gondol, hogy a status quo-t finoman át lehetne hangolni egy ösztönzőbb és kevésbé pilitika és államfüggő rendszerré?

//ami engem illet: új alkotmány, minarchia, helyhatóságok, helyi adók, minimális szövetségi -értsd: állami- adók//

ParaZita2 2014.12.19. 14:22:55

Mi köze mindennek a tüntetésekhez?
Az 1000 alatti pillantásra pillantva, az kell mondjuk, nem sok. (persze, a trollok alszanak vagy pedig annyira nagy a forráshiány, már egymás nyakának esve marakodnak, mint a jó hiénák - // Barnalány majd helyre tehetné a hasonlat sántalábát// pl. LJ-PZ, OV-S???, stb), a PKP pedig messze az ingeküszöb alatt....

egyetmondok 2014.12.19. 14:32:20

@ParaZita2:
A "status quo" -t váltsuk át,fordítsuk le pénzre ?

laparoszkóp 2014.12.19. 14:41:26

@HaFr:
' Ez pont annyira fenomenális, mint a Széles-cella'

Nem ismerem Széles úr egyik celláját sem.
És unionistához tényleg rá kellett szánnom sok időt, visszamenőlegesen is elolvasni egészen sajátosan burjánzó - de kifejezetten élvezetes - stílusában írt kommentjeit.

Nem gondolnám, hogy abszolút két lábbal áll a földön, de messze legreálisabb értelmezést írt a mai valóságunk lehetséges okairól a hozzászólások között.
Az önkormányzatiságról meg tényleg zseniálisan egyszerű, értelmes, de talán még működtethető modell-ötletei vannak.
Egyetlen hasonlót nem hallottam egyetlen tüntetésen sem. Se papírból, se anélkül.

ParaZita2 2014.12.19. 14:44:07

@egyetmondok: "...fordítsuk le pénzre ? ..:"
Értésemben inkább olyasmi lehet, hogy van egy adott helyzet. Benne adott emberek, adott alkotói képességgel (v. annak hiányával), motivációval (ill. annak hiányával), illetve a jelelegi társadalmi berendezkedés (neo-feudális, oligarchiális, rabló-maffia-bolsevizmus) valamiféle etatizmusa - s ebből hogyan lehet ki- illetve továbblépni. Talán erre javasol egyfajta (sok közüli) megoldásfélét Unionista.
Bizonyára úgy véli, pénzre lefordítható, s abban mindenképp igaza van, sokkal többmindent lehetne pénzbeli számmal mérni, pl. magánbiztosítás esetén az egészséget/betegséget is jobban lehetne számszerűsíteni, stb, stb.

unionista (törölt) 2014.12.19. 14:46:06

@egyetmondok:
ezt a legegyszerűbben úgy lehetne eldönteni, hogy hol van társadalombiztosítása. mert ez egy társadalombiztosítási ellátás lehetne. ugyanaz az összeg különféle jogcímen járna. a hajléktalanellátástól a reprezentációs költségekig ugyanaz a havi összeg ami igényelhető, vagy visszaigényelhető.

ha valaki szerencsét próbálni megy londonba, akkor azt a magyar állam támogatja. mert ha itthon lébecolna, akkor is járna ez az összeg. mert ideiglenesen tartózkodik ott. de ha valaki nagy-britanniában munkát vállal, akkor köteles kiváltani egy ún. NI (national insurance) kártyát. ami nagyjából ugyanaz, mint a magyar TB. és onnantól kezdve az értelemszerűen nem jár.

de őszintén szólva én a londoni magyaroknak szavazati jogot se adnék. mert nagy-britanniát és londont építik. amihez természetesen minden joguk megvan. és nagyon klassz dolog. csak ők ne szavazzanak magyarországi pártokra. persze ha nagyon akarják, akkor a választás idejére jelentkezzenek ki a brit ellátásból, jöjjenek haza, és utána mehetnek vissza a szigetországba. jelentkezhetnek be megint. ha mondjuk érzelmileg fontosnak tartják a parlamentáris részvételt, akkor ez lenne a hivatalos menete ennek. ha rajtam múlna.

de ha valaki csak ideiglenesen van londonban, mert kiruccan munkát keresni, akkor még arra az időre járna az ellátás. mert magyar tb kártyája van és nem brit ni.

unionista (törölt) 2014.12.19. 15:00:21

@Barnalány:
kisvirág, lehet, hogy futóbolond vagyok, de mégis gondolok a világról valamit. és lehet, hogy az mégse akkora bolondság mint, aminek elsőre tűnik.

nem szeretek pszichologizálni. egy nick névből és egy pici fotóból következtetni. de az is lehet, te egy identitását vesztett cigánylány vagy. ezért fényképezed magad kézen állva. de ezt nem olyan érdekes.

egyetmondok 2014.12.19. 15:06:40

@unionista:
Látható a soraidból,hogy mennyire bonyolult,és milyen sok kérdést vet fel egy ilyen,elsőre akár szimpi ötlet,mint a Tiéd.
Én azért szoktam mondjuk így "csuklóból" tiltakozni az ilyen ötletek ellen,mert nagy bajnak tartom,hogy elosztási problémaként látjuk a társadalmi problémákat,a mi bajunk pedig nagyon nem elosztási,hanem értékteremtési.

Inkább az foglalkoztat,hogy ennek érdekében miféle állam (i szolgáltatás) kéne megvalósuljon.

unionista (törölt) 2014.12.19. 15:52:32

@egyetmondok:
oké, de én meg nem fogok veled vitázni úgy te nem állítasz semmit. hanem csak azt mondod, hogy ez nem jó. erre mondom azt, hogy ti zsidókeresztények többségében ilyenek vagytok. biológiai értelemben. filozófiai értelemben dekonstrukció. politikai értelemben kontraprodukció. bármire és az ellenkezőjére is azt mondjátok: nem. te is ilyen vagy.

zipe moha 2014.12.19. 15:59:16

@egyetmondok:
...".... elosztási problémaként látjuk a társadalmi problémákat,a mi bajunk pedig nagyon nem elosztási,hanem értékteremtési."-írod.

Érdekes és csak látszólagos paradoxon..azért elosztási problémát CSINÁLUNK...mert értek-teremtési problémáink vannak..

a probléma kör-körös, ismétlődik és ugyan az...

az új érték teremtés készsége, képességei politikai -társadalmi szinten alacsonyak. ennek fő oka, hogy az aktuális kurzus rátelepedik az értékelőállítók értékeire..azokkal tartva fenn saját meddőségét...ebből az következik, hogy az értékteremtők visszafogják teljesítményüket, esetleg elmennek vagy leállnak ( ez a józan válasz...)...így még alacsonyabb szinten áll elő az új érték...amely még nagyobb éhségnek van kitéve....így a teljesítmény elmaradásából származó hiányok egyre fokozottabban állnak elő...mely elosztási problémává transzformálja a hiányokat....az magyar elit önmaga számára az alsóbb néprétegekből magának vagyont-és jövedelmet transzferál...akár a középosztályt is felszámolja -és hűbéri szisztémát is kialakít (tehát ami ma van egyáltalán nem új keletű magyarföldön!), ha nem szűnik a kínzó hiány...az pedig évszázadok óta nem szűnik...vajon miért?... akik képesek leállnak vagy /és elmennek...így lett ez most is

zipe moha 2014.12.19. 16:26:06

@unionista:

ha belegondolsz ebben az országban a piaci verseny mint olyan, ami elengedhetetlenül szükséges az új érték előállítás során gyakorlatilag mára teljességgel megszűnt...így a versennyel alátámasztott társadalmi modell is kiüresedett..jogszabályi keretekkel egyben tartott folyékony trutyivá nemesült..

A közpénzekért való "verseny" sokáig bírta...lelepleződés nélkül..:) mára ez is megesett...

Az árrések 10%-alattiak...semmire nem elegendők

Társadalmi verseny nincs, minden szék foglalt és aki rajta ül kapaszkodik bele mint a nagykabátjába...új székek nem keletkeznek, a fiatalok kívülről nézegetik saját jövőjüket...

A szellemi élet "versenye" a lakájértelmiség készségességének fokozása terepeként leegyszerűsödött..

Több százezren akiknek nem jutott szék vagy megértették, hogy ez a játék Mo-on ősidők óta zajlik...leléptek...nem is akarnak itthon "versenyezni"..vajon miért?
Ahogy nagyapám mondta: " Eljön az idő amikor az urak, a gyerekek és az öregek szájából is kiveszik a falatot.."
Innentől csak mélyülő elosztási problémákra lehet felkészülni...feltéve ha...

Barnalány 2014.12.19. 16:44:15

@ParaZita2: A magyar politikai és értelmiség egyik sajátossága, hogy hosszan és részletesen elemzik a hülyeség legkülönfélébb válfajait. Kérdem én, minek? Én, ha az oroszlán üldöz, akkor nem állok neki zoológusként leírni sem őt magát, sem pedig azt, hogy miképp fog az állat belém marni a tépőfogaival és hány kN erővel csap majd a hátamra a mancsával. Nem, mert baj van, futok és igyekszem kiutat találni a helyzetből.
Ez a helyzet a politikában is. Nem leírni kell, a hülyeséget, mert azzal csak az erőnket pazaroljuk. Az adott helyzetben éppen elég annyit mondanunk róla, hogy „Te hülye vagy, amit írsz, az meg hülyeség!”
Mondd, mennyivel lesz jobb akár neked, akár neki, akár az országnak, ha oldalakat írnék tele és boncolgatnám, hogy melyik eszement ötlete miért nem működik? Ugye, nem? Ne a bolondokkal foglalkozzunk, hanem az értelmesekkel! Így leszünk eredményesek.

ParaZita2 2014.12.19. 16:56:37

@Barnalány: "...a politikában is. Nem leírni kell, a hülyeséget, ..."
/habár nem adtál értelmezést a kategóriáidra--- engedd meg, hogy kiemeljek tőled/
Ki és milyen kritériumok alapján dönti el valamiről, hogy az "hülyeség"?

Abban viszont igazad van, sok blog alulteljesít a megoldási javaslatokban, de még (akárcsak "hülye") 5letekben is.

hasonlatodat nem teljesen értem: "...z oroszlán üldöz, akkor nem állok neki zoológusként leírni ..."
Most tehát üldöz bennünket az oroszlán? (katasztrófa van? Nem vagyunk elegen, hogy elzavarjuk az oroszlánt, mint egy bivajcsorda?)

Barnalány 2014.12.19. 16:57:30

@unionista: A bolond is gondol valamit a világról, csak éppenséggel a gondolait nem adekvátak a világ valóságával. Éppen ettől bolond a bolond.:)

Te pl. azt képzeled a valóság egyik eleméről, azaz rólam, hogy identitását vesztett romacsaj vagyok, érvként egy nicket, egy képet és egy tótágast hozva fel. Jó, akkor nézzük ezt az egy állításodat! A nick és a fotó csak egy olyan tényt (egy fenotípust) rögzít, amely a magyar populáció több mint harmadára igaz. A cigányok ennél sokkal-sokkal kevesebben vannak. Így erről a következtetésedről egyértelműn kijelenthető, hogy elhamarkodott, a valóság tényeit nem kellő objektivitással kezelő és általánosító.
Ugyanez a helyzet a tótágassal is, amiről arra következtetsz, hogy megborult velem a világ. Pedig csak egy 10 órás autóút után, megérkezve a hotelbe, átmozgattam magam.

Ezek után, éppen a két esetben is koherensen alkalmazott módszertanodból következően, levonható az a következtetés, hogy a politikai és a társadalmi elképzeléseid is éppen ennyire hibásak, nyilván azok is a szubjektív alapokból kiindulva megválasztott rossz módszer és a hibás gondolkodás miatt.

Barnalány 2014.12.19. 17:01:11

@ParaZita2: Aki olyasmikről irkál, hogy Nyíregyházára kell vinni a norvégek támogatta zsidókat (vagy valami efféle esztlenséget), az bolond.
Nem elég róla és a dolgairól neked ennyi?:)
Az oroszlánhoz meg lennénk elegen, ha a legtöbben nem bolondok bolondságit elemeznék.

unionista (törölt) 2014.12.19. 17:34:17

@Barnalány:
nyíregyházán a tirpákok csináltak polgárosodást. a tirpákok ugyebár lutheránus tótok. nyíregyházán a svéd elektrolux és a dán lego a legnagyobb munkaadó. szóval majdnem triviális, hogy szabolcsot skandináv evengelizáció emelheti fel. és ehhez kapcsolódhatna a norvég alap. azt nyíregyházára kellene odavinni. persze ezzel néhány zsidó munkahelye megszűnne. de azt telibe kell szarni. a fővárosi zsidóságnak brutális túlhatalma van. ők a legkártékonyabbak. nem az összes zsidó. hanem a budapesti baloldalnak mondott egyébként masszív közutálatnak örvendő csoport. és szerintem ez a közvélekedés. de nem ez a lényegi mondanivalóm.

hanem az, hogy mivel ugye skandinávia is evangelikus. ehhez passzol a környezet. mert a nyírség kicsit hasonlít skandináviára, passzol a polgárosodást megteremtő vallás, ami ugye ott nem az izrealita volt, hanem a protestantizmus ezért a norvég alap mehetne szabolcsba. és összekapcsolódhatnak skandináv gazdasasággal.

de ha egy kommentbe sűrítve mondasz egy másik koncepciót arra mit is kellene csinálni szabolcs megyével, akkor van miről vitázni. ebben a megyében az 1000 főre eső társas vállalkozások száma 26. budapesten 140. na most ezzel valamit kezdeni kell. szóval mit is?

a cigányokról annyit, hogy a mérések szerint a a magyar lakosság majdnem tizede cigány. szociológiai értelemben persze ennél sokkal kevesebben vannak. ami azt jelenti, hogy vagy az identitásukat vesztették, vagy egész egyszerűen nem vallják be. de ez nem annyira érdekes.

a kérdés, hogy mit csinálnál szabolcsban? a bullshitet mellőzd drága kicsi barnalány.

Barnalány 2014.12.19. 18:56:05

@unionista: Szabolcs problémáira nincs helyi megoldás, mert Szabolcs problémái nem függetlenek az ország problémáitól. Ott csak kulminál az, ami egyébként egész Magyarországon létezik.
Emlegeted a budapesti ezer főre jutó 140 vállalkozást. Ebből a 140-ből mennyi a valóban életképes? Hány állná meg a helyét ezek közül Svédországban? Hány lenne versenyképes Norvégiában? Hány elég hatékony a 140-ből ahhoz, hogy versenyképes lehetne akár Dániában is?
No, látod! Az, hogy Bp.-n 140 jut ezer főre, Szabolcsban meg csak 26, nem azt jelzi, hogy Szabolcsnak a budapestiektől egészen eltérő és csak más vallás alapján elrendezhető bajaik vannak, hanem csak azt, hogy Budapesten nagyobb a gazdasági fluxus, aminek következtében az éppen csak megélő kényszervállalkozások is többen vannak, mert sűrűbben fordulnak elő a létezésüket indukáló esetek.
Az meg tényleg tiszta elmebaj, ahogy a Szabolcsra általad jellemzőbbnek talált felekezeteket kapcsolod kínlódva a Skandináviában elterjedt evangélikussághoz. (Arról nem tudom, van-e fogalmad, hogy miért éppen az evangélikus vallás terjedt el Skandináviában? Elárulom: ennek semmi köze sem volt a skandinávokhoz, királyi döntések állnak a hátterében! A praktikus és takarékos, nem szenvedélyes skandináv lélekhez sokkal közelebb állt volna a kálvinizmus.)
Még valami, ha már annyit emlegetted a Nyírséget: talán Nagykállón kellene próbálkoznod az önmegvalósítással, ui. ott van a tébolyda!:)

Barnalány 2014.12.19. 19:03:08

@HaFr: Ezt az unionistát ki kellene már innen tiltani, mert amiket összeírogat, az nagyjából mgfelel Alfred Rosenberg tanainak, amelyeket a Huszadik század mítosz c. könyvében fejtegetett!
Épp olyan felületes, épp olyan sekélyes és épp olyan náci.

unionista (törölt) 2014.12.19. 19:08:23

@zipe moha:
itt az államháztartást úgy kellene összerakni, hogy van a társadalombiztosítás. ennek része a humán alapellátás. van a nyugdíjrendszer. és mellette az intézményes gyermekjólét. ezeknek nagyjából egyensúlyban kellene lenni. tehát azt mondani, hogy 1 gyermekre annyit költünk, amennyi az átlagnyugdíj. csak lehet, hogy készpénz helyett pénzhelyettesítőt kellene adni. valamilyen módon ösztönözni kell a belső fogyasztást és korlátozni kell az importot. azért, mert költségvetési hiány van. ha teljes egyensúly lenne, akkor nem kellene. de nincs. így viszont muszáj a belső keresletet piac konform módon támogatni. mondjuk a családi pótlék pénzhelyettesítő formájában jár. és abból nem lehet megvenni a kínai tornacipőt, hanem csak a hazait. mondjuk a tisza cipőt. de lehet adidas vagy puma is. csak akkor hozzák ide a gyártást. ráütjük a magyar gyártású vonalkódot. és akkor a családi pótlékból megrendelhető. készpénzből persze bármi megvehető. szóval az idősekre és a gyermekekre, illetve a fiatalokra való költést kellene egyensúlyba hozni. illetve közös kasszából kell finanszírozni a népegészségügyet. mert vannak olyan részei az országnak, ami ténylegesen libéria vagy botswana átlag szintjén áll, és ugye nem akarunk járványügyi katasztrófát. és van még ugye az adósságszolgálat, ami szintén közös teher. de nagyjából itt véget is érne a kincstár hatásköre.

itt még hiányzik egy vagy inkább két kulcs elem. amit nem fogok leírni. inkább meghagyom, hogy találjátok meg barnalánnyal.

unionista (törölt) 2014.12.19. 19:25:27

@Barnalány:
aha. úgy kezded, hogy nincs megoldás. ugyanaz a probléma, mint akárhol. nem kell semmi különösen se tenni szabolcsban. oldjuk meg mindent országosan. nem vagy te véletlen soros pénzen tanuló díszcigány? azok gondolkodnak így. pontosan ugyanígy. mégpedig azért, mert ez vág egybe a magyarországi zsidók érdekeivel. mivel ők leginkább csak budapest belvárosában vannak jelen. elsősorban nekik érdekük a totális központosítás. és akkor ebből következik a filozófia. a biológiából és a földrajzi eloszlásból.

unionista (törölt) 2014.12.19. 19:35:45

mindenkinek kellemes karácsonyt, amerika-barátoknak haunkát, az orosz-barátoknak fenyőünnepet és boldog új évet.

quendelapo 2014.12.20. 08:34:09

@Barnalány:
"Az oroszlánhoz meg lennénk elegen, ha a legtöbben nem bolondok bolondságit elemeznék."

....... hanem arról írnánk, hogy milyen Magyarországot szeretnénk? vagy arról, hogy hogyan, milyen taktikával lehet eljutni Orbán megbuktatásához?

Meg lehet-e buktatni Orbánt anélkül, hogy megmondanánk, hogy mit szeretnénk utána? és milyen mélységben kéne ezt kifejteni?
Elég-e egy közjogi program és / vagy egy általánosságok szintjén felskiccelt gazdaságpolitikai terv? Ezek a kérdések többnyire közönybe fulladnak.
Vagy meg kell tudni mondani 2 közérthető mondatban, hogy miért lesz jobb belátható időn belül Szabolcsban?
A programalkotás legalább annyira taszítja az embereket, mint amennyire az Orbán-ellenesség (ma már) összehozza. Pedig, ha egy jól átgondolt konzisztens programot nem sikerül 6-7 pontos cselekvési tervvé sűríteni - amiben a politika iránt csak átlagos szinten érdeklődő szavazópolgár nem csak azt látja, hogy ez neki tényleg jobb lesz, hanem a dinamikát is és azt érzi, hogy "ha én is melléjük állok, akkor ezt meg fogjuk tudni csinálni" - akkor megint nem lesz Orbán-buktatás.
A tüntetések és az elégedetlenségellenére nem látom azokat a vitákat, azt a közös gondolkodást, programalkotást, ami ehhez elvezethetne. HaFr-nál sem látom és az itt kommentelők között sem, de más fórumokon, civil szerveződéseknél, pártoknál sem.
2007 és 2009 között volt egy ilyen időszak, amikor mindenféle társaságok, egyesületek és egyetemek programtervezeteket ontottak magukból - talán ennek is köszönhetjük, hogy Magyarország nem omlott össze a 2009-es világválságban.
Ideák és tervek nélkül nem fog sikerülni.
süti beállítások módosítása