1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.29. 13:20 HaFr

Magyarország túl gyenge lenne elviselni egy szélsőjobbos rendezvényt?

Orbán Viktor személyesen rendelkezett arról, hogy "minden törvényes eszközzel" meg kell akadályozni a hét végére Budapestre szervezett rendezvényt, amelyen ismert szélsőjobbos előadók szólaltak volna fel.

A rövid meglátásom, hogy több ok miatt nem értem a közleményt. Először is, minden törvényes eszköz adott attól a pillanattól, hogy Orbán kifejezte óhaját. Ebben az országban Orbán óhaja ugyanis ötödik éve törvény. Mit kell bármit is keresgélni?

Másodszor is, most döbbentek volna rá arra a két hónapja ismert tényre, hogy itt bizonyos politikai meggyőződésű elemek randevút adnak egymásnak? Kétlem. Akkor mi az oka a hirtelen eszmélődésnek? Csak nem a rossz lelkiismeret?

Harmadszor, nem értem, hogy egy miniszterelnöknek mi köze ahhoz, hogy civilek konferenciáznak Budapesten, és milyen alapon minősíti őket vagy a beszélgetésük tárgyát azzal, hogy betiltja őket? Úgy értem, én minősíthetem, aki ráadásul még olvasott is valamit abból, amit Dugin és Jared Taylor irkál, de a magyar állam aligha.

Utoljára, miből gondolja a miniszterelnök, hogy Magyarország nem bírna ki egy másfél napos rendezvényt, ha kibírja őt? Sőt nem is kibírja, hanem -- relatív többségben -- imádja?

Utolsó utáni, ami nem a közleménynek szól, hanem balra: nem érzik a most elégtételt érző tisztelt baloldali véleményformálók, hogy folyamatosan aláássák saját polgári jogi elveiket, jelesül itt és most a szólás- és véleményszabadságot? És akkor csodálkoznak, hogy már egy főpolgármester-jelöltet sem tudnak kiállítani? Bizony, a dolgok összefüggenek.

38 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr756741523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A betiltott Dugin előadása és a tudatökológiai vonatkozások figyelembe vétele 2014.10.12. 22:43:27

Humánökológiai és tudatökológiai, természet- és kultúraőrző szép jó vasárnap délutánt kívánunk! Íme Alexander Dugin Budapesten - a kormányerők általi betiltás miatt - elmaradt előadása magyar felirattal. Előadása a politikafilozófia olyan területéről s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2014.09.29. 13:26:12

Ékes példája Orbán WJC-beli szövege, mert ugye ő nem antiszemita…. – állítja. De használja az antiszemitákat és az antiszemitizmust, hogy építse hatalmát.
Orbánt mindenki tehetséges, okos, nagy formátumú politikusnak tartja illetve tartotta, még olyanok is,
mint Soros, Fejtő, stb. Minden tiszteletem ezen uraké, de szerintem Orbán egy primitív deviáns fasiszta tahó. Ha tetszik, ha nem. Én már ezt több mint 20 éve mondom.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.29. 13:28:13

1. Nem szélsőjobbos.

2. Szánalmas az egész betiltósdi.

almodhi 2014.09.29. 14:05:10

Van itt egy aktuálisan fontos mellékszál: lehet bizonygatni, íme egy _amerikai_ náci szervezet akar itt gyűlésezni és _mi_ nem engedjük. Van akinek ez csattanós válaszként működik az utóbbi amerikai hm... kritikákra. Ez persze szomorú...

panelburzsuj 2014.09.29. 14:19:45

@almodhi:
Van ennél nyomósabb ok is: Orbán rühellené, ha fekete-fehéren kiderülne, kiktől lopkodja össze a "saját zseniként" föltüntetett okoskodásait.

Magyarán: nem az elvi ellenséget, hanem a "meglopott" eszmegyártókat tiltotta ki.

___________________ (törölt) 2014.09.29. 14:51:28

Ugyan. Egyszerre megszívatni a saját legfőbb konkurrenciáját - mert az nyilván Jobbik - és beírni egy pirospontot az eléggé ellenséges nyugati közvélemény szemében a politikai taktika természetéből eredő pragmatikus hatalomtechnikai lépés.

Meg egyébként is, ha meg nem, akkor majd megint megjelenik a nyugati médiában egy-két ügyesen összemosó cikk, hogy bár ez itt nem Orbánék brigádja, de mindkettő egyazon "fasizálódási" trend következménye. Logikus volt tehát ezt megelőzve vonalat húzni. Hogy persze a vonalon túlra rögtön "tüzelni" is kell, hát... gondolom, minden nem tiltást be lehet állítani hallgatólagos támogatásnak, és ezért.

2014.09.29. 15:20:20

kéne egy link ahhoz, hogy a baloldali véleményformálók most elégtételt éreznek

abdul hackeem 2014.09.29. 16:52:07

@almodhi: Na most akkor ki kivel van?

Ha okosan taktikazott volna viktator, a nacikra küldhette volna a birkamenetet, mint a kerdem független civilseg demojat.
Lett volna nagy fejvakaras :-)

2014.09.29. 17:02:27

@almodhi: értem, az MSZP tagozata mint balodali véleményformáló, röhej

panelburzsuj 2014.09.29. 17:07:14

@h.kovacs:
Mi a trendi baloldali véleményformáló e pillanatban?

Van ilyen?

2014.09.29. 17:12:24

@panelburzsuj: tudja af*szom, de a jobberek inkább személyeket szoktak idézgetni, főleg liberálisokat, azt hittem hogy valami ismert libsi megmondó szólt be, amúgy én libsi lévén símán engednék ilyen gyűlést, lelkük rajta, ha uszulni akarnak

nevetőharmadik 2014.09.29. 17:43:12

Egy: ennek fényében a humorérzékemet csiklandozza, hogy Orbán épp az imént üzent hadat a politikai korrektségnek.

Kettő: Orbán csak a maga otromba módján akarja bizonygatni kifelé, hogy ő mekkora demokrata és politikailag mennyire korrekt (lásd egyes pont).

Három: a humorérzékem az is csiklandozza, hogy a nagy demokrata utasít és betilt (lásd kettes pont).

Négy: bár jól esik elszórakozni a tolerancia nevében fellépő intolerancia logikai bukfencén (lásd hármas pont), azért eszembe jut, hogy ha ebből a humorbonbonból dogmát csinálunk, akkor eljutunk a szabadság önvédelmének leépítéséhez. Azaz lehet indokolt a betiltás. Hogy most az-e, nem tudom, mert nem ismerem a kérdéses szervezetet.

almodhi 2014.09.29. 18:52:53

"A belügyminiszter – teljes összhangban a Kormány és a magyarországi parlamenti pártok közzétett állásfoglalásaival – megállapította, hogy a nyíltan rasszista ideológiai alapokon álló szervezet tervezett konferenciájának előadói a fajelmélet hirdetői, véleménynyilvánításuk Alaptörvényünkbe ütköző, ezért a konferenciát betiltja."

Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik...

almodhi 2014.09.29. 19:03:14

A belügyminisztérium érvelés szerint a továbbiakban nem rendezhető Magyarországon ateista, anti-ateista, az azonos neműek házasságát támogató, vagy a GMO-t támogató konferencia.
Valamint akik a fentiek hirdetői, azok nem tartózkodhatnak Magyarországon...

("...és kezdeményezze a konferencia közismerten rasszista nézeteket terjesztő előadóival szemben a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését.")

Szerencsére az alaptörvényben semmi sincs a gravitációról. A fizikusok egyelőre maradhatnak.

Moin Moin 2014.09.29. 20:47:16

Gyeerekek: fontos ez a hír?
Nem kellene inkább saját politikát csinálnunk? Mert: lehet-e úgy polgári demokráciát csinálni, hogy folyton Orbánról és a szélsőjobbról megy a duma?

Boross Bence 2014.09.29. 23:21:39

@Moin Moin: Igen, fontos. A szólásszabadság az egyik legfontosabb dolog. Az utolsó bekezdés neked is szól ám!

nevetőharmadik 2014.09.30. 01:25:21

@Boross Bence: Attól, hogy az egyik legfontosabb, még nem biztos, hogy a legsürgősebb.

tralalala 2014.09.30. 01:36:59

Szokásos csikicsuki.

- Ha Orbán betiltja: Jaj elnyomják a civileket, hol a szólásszabadság, ez már a fasizmus előszele.

- Ha nem tiltja be: A Fidesz összejátszik a fasisztákkal, tisztességes államba az ilyeneket nem engedik be, stb.

kasu 2014.09.30. 06:14:42

@tralalala: pontosan. Van rajta sapka nincs rajta sapka. Aki gyűlölködik a fidesz ellen, annak jó indok, na már megint, és lehet fasisztázni.
Esetleg.. Valaki... Nem gondolt arra, hogy TÉNYLEG nem kéne egyáltalán ilyen rendezvényt tartani? De ha mégis, akkor pont nálunk? Minimum provokáció, aztán lehet írni a levellet Obamának.

gázóra ellenőr 2014.09.30. 06:48:33

Olvasd végis a kommentjeimet ha óhajtod, szerintem mindenki tudja hogy utálom Orbánt. De.
Orbán egy legitim miniszerelnök.

Egy legitim miniszterelnöknek joga van kifejezni a politikai óhaját.

Egy legitim miniszterelnöknek joga van politikai alapon utasítást adni.

Egy legitim miniszterelnöknek joga van eldönteni hogy milyen külföldi szervezetek tartsanak konferenciát országunkban.

Egy legitim miniszterelnöknek joga van akkor cselekedni, amikor egy dolog elér egy bizonyos határt. Szervezeteknek találkozgatni, meg nemzetközi konferenciát tartani nem ugyanaz.

Van miért támadni Orbánt. De ez nem az az eset.

gázóra ellenőr 2014.09.30. 06:49:45

@tralalala: Van rajta sapka, nincs rajta sapka.

gázóra ellenőr 2014.09.30. 06:52:49

@___________________: "Egyszerre megszívatni a saját legfőbb konkurrenciáját - mert az nyilván Jobbik - és beírni egy pirospontot az eléggé ellenséges nyugati közvélemény szemében a politikai taktika természetéből eredő pragmatikus hatalomtechnikai lépés."
- Pontosan.

nu pagagyí 2014.09.30. 07:00:03

Magyarországon szélsőséges is csak Orbán lehet.

gázóra ellenőr 2014.09.30. 07:05:34

@almodhi: Azért a diktatúra és nácizmus ugye nem feltétlenül kapcsolódik össze.
Mondjuk diktatúra sincs, csak lejtős demokrácia, amihez hozzájárul egy béka segge alatti színvonalú ellenzék.
Sajna Orbán határozott, ellentmondást nem tűrő, ha úgy tetszik diktatórikus kormányzása még mindig jobb mint ennek az ellenzéknek a balfaszkodása, akik két héttel a választások előtt még egy rendes főpolgármester jelöltet sem tudnak összehozni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.30. 07:36:22

@HaFr: Ez nem utálat vagy nem utálat kérdése, hanem demokráciáé és nem-demokráciáé

inebhedj - szerintem 2014.09.30. 08:09:54

Az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell.

mojszipupi 2014.09.30. 08:33:34

Semmi több mint egy álca h mondhassa h ő tesz az antiszemitizmus ellen. Pár külföldi jelentéktelen figura mögé bújik, miközben felépített egy igen kétes emlékművet és eteti a jobbikot is, mikor az érdeke úgy kívánja. Orbánnak ez egy népszerűségi kérdés semmi több, lehet tetszelegni azok előtt akik eddig náciztak, méghozzá nulla erőfeszítéssel.

borzimorzi 2014.09.30. 09:06:05

@kasu: Nem gondolod, hogy a világ talán mégsem Orbánról szól, hiába, hogy a te gondolkodásodnak ő az origója, és mindent csakis az ő szempontjából értékelsz?

Annak alapján, amit hirtelenjében a neten találtam ezekről az emberekről, az egy szál, akit tényleg nagyon nem látok szívesen, az a Dugin nevű nacionálbolsevik, aki őrült terjeszkedésbe akarja belerángatni Oroszországot. Célja az öszes oroszlakta terület bekebelezése, legyen az a terület Ukrajnában, Grúziában, vagy bárhol, bármelyik, függetlenné vált hajdani szovjet tagköztársaságban. Tekintet nélkül az emiatt borítékolhatóan bekövetkező emberveszteségre, ráadásul olyan európai kultúrájú nemzetek tekintetében, amelyek amúgy is fogyatkoznak. Ez az ürge és a nézetrendszere konkrétan ártalmas mind az oroszokra, mind az ukránokra és a többi érintett népre nézve. Az ugyanis nem megoldás, hogy mivel képtelenek együttműködni szabad, egyenlő nemzetekként, akkor nem az együttműködés módját kell megtanulni végre, felnőve a nagy nemzetekhez, hanem vissza kell nyúlni a birodalmi módszerekhez, és katonai erővel bekényszeríteni a függetlenné vált országokat ill. azok egyes részeit a birodalomba. A felnövést, a politika művészetének megtanulását, a kompromisszumok kialakításának megtanulását nem lehet szerintem megspórolni. Legfeljebb az a kérdés, hogy milyen gyorsan sikerül elsajátítani az anyagot, és addig hány kört futnak az értelmetlen gyilkolászás terepén.

A többiek csak szimplán olyan személyek, akikkel nagyon nehéz olyan pontot találni, amiben egyet lehet érteni velük, és nagyon kevés ilyen pont akadhat. De ettől még hadd mondják el a véleményüket. Talán meg kéne bízni a hallgatóságban, hogy képes megítélni, mivel óhajt, és mivel nem óhajt egyetérteni.

Az biztos, hogy Orbán fellépése csak reklám volt a rendezvénynek, én például amiatt kerestem rá ezekre az emberekre, mert akiket Orbán annyira utál, hogy szóhoz sem akarja engedni őket, azok hátha olyan személyek, akikre érdemes odafigyelni. Nos, ezekre legfeljebb annyiban, hogy véletlenül sem szabad a hatalom közelébe engedni őket. De amúgy hadd beszéljenek, a szólásszabadság őket is megilleti.

Arról nem is beszélve, hogy a titkosszolgálatnak meg kifejezetten jól jön, ha kiszűrhetik, leválogathatják azokat, akik a fajgyűlöletre fogékonyak, és netán tettekre is váltják azt. Sajnos, a szofisztikált gondolkodásra képtelen ifjoncok közt akad bőven, aki nem képes különválasztani a bármely személy vagy csoport tárgyában érvényes kritikai szabadságot a gyűlöletre való, képzelt szabadságtól.

Orbánnak ehhez legfeljebb annyi köze van, hogy személy szerint ő és Gyurcsány a felelősek azért, hogy Magyarországon a jogállam keretei fellazultak, az erkölcsi normarendszer sikamlós pimpóvá silányult, a jogkövetési hajlandóság nagyban eliminálódott, és nagyon sok, morális fogódzó és tartás nélkül maradt fiatal fogékonnyá vált a faji alapú gyűlölködésre.

Üdv:
b

kasu 2014.09.30. 09:59:53

@borzimorzi: ok. egyetértek sok mindennel, amit írtál.
A "felnövést", meg a "kompromisszumok megtanulását" a te optimizmusod sugallja, ebben szerintem sokkal radikálisabb a valóság: ezek a népek/emberek az erő pozíciójából szemlélik a világot. Nem akarnak semmi békét, kompromisszumot megkötni, hanem mennek előre, mint a buldózer, mert nekik van fegyverük és erejük -legalábbis ezt képzelik, az erő elegendő.
Az Orbán követése a részemről roppant egyszerű: a bal, a liberális oldal leszerepelt. Tettekben és nulla a koncepció, és nulla emberek hadoválnak össze vissza. Orbán mond valamiket, értelmes dolgokat, plusz tesznek is, rengeteget léptek előre. Nagyon földhözragadt,bulvár téma, hogy miért van egyeseknek sok pénzük, meg Szígy-nak villája... A magyar politikai elitnek menjen jól. Mert mit várhatunk mi, ha nekik sem megy? Ez még sose működött, hogy ha nekik nincs akkor nekünk jó, hanem fordítva. Ráadásul ha a többieket megkaparjuk, sok csontváz kidőlne még a szekrényből a szociknál és a libsiknél is.
Azt fenntartom, hogy pl. fasiszta rendezvényt sem szabad idehaza megtartani engedni. A dolgok nem attól jók vagy rosszak, igazak, vagy hazugok, hogy ki mondja. A holokauszt volt és bűn. Lehet utálni a szomszéd zsidó fűszerest, de elpusztítani és Dunába lőni mégiscsak emberiség ellenes tett. A fasizmus sem lehet baráti, a kommunizmussal kéz a kézben járt, mindkettő az ember ellen, a társadalom ellen és pusztító a létezésre nézve. Mindegy ki mondja, a dolog megáll. Miként a mai politikában az iszlám gyilkosságai is bármilyen köntösbe burkolják, mégiscsak gyilkosság és emberek elpusztítása. De az inkvizíció is az volt, meg az első világháború pl., amikor a papok a kereszténység nevében és Krisztussal a szájukon küldték a halálba a tömegeket, egyfomán -milyen paradox!!- mindkét oldalán a lövészárkoknak.
Szóval nem kell egy ilyen konferencia, megismétlem van, akinek ez érdeke, hogy lehessen mocskolni Magyarországot.A titkosszolgálatok manipulációit sem becsülném le, mindenhol ott vannak, a szervezők között is és a megakadályozók között is, politikai célokat valósítanak meg itt is, ott is...

borzimorzi 2014.09.30. 10:17:47

@kasu: Na látod, tudsz te értelmeseket is mondani, ha kicsit a saját eszedet használod, és nem Orbánnak akarsz a kedvébe járni... Mihelyt észreveszed, hogy nem Putyin az egyetlen a környéken, aki az erő szempontjából tekinti a világot, tesz a kompromisszumokra, és le akar bulldózerezni bárkit, aki neki nem tetszik, hanem van őneki egy nagyon tanulékony hazai tanítványa is, bizonyos Orbán Viktor, akkor egész más perspektívába helyeződnek a történések számodra is.

Ami azt illeti, hogy menjen-e jól a politikai elitnek, egyet is értek, meg nem is. A politikai elitnek szerintem menjen pont annyira jól, amennyire jól a munkájukat végzik, amennyire jól a hazájukat szolgálják. Szerintem, ha teljesítményarányosan jól élnének az elmúlt 25 év főállású politikusai, akkor maximum egy paneljük lehetne a Havannán. Nézd meg, mit csináltak az országból 25 év alatt, hogyan züllesztették gazdasági tekintetben régiós éllovasból sereghajtóvá, politikai jó hírét tekintve pedig a Vasfüggöny lebontójából a világ köpőcsészéjévé, és magad is belátod.

A többivel nagyjából egyet tudok érteni.

Üdv:
b

almodhi 2014.09.30. 11:51:56

@gázóra ellenőr:

"Azért a diktatúra és nácizmus ugye nem feltétlenül kapcsolódik össze."

Azért (egy gondolatkísérlet erejéig) kíváncsi lennék
arra milyen az a demokratikus nácizmus...

"Orbán határozott, ellentmondást nem tűrő, ha úgy tetszik diktatórikus kormányzása még mindig jobb..."

Nem jobb.

kasu 2014.09.30. 13:00:10

@borzimorzi: "Na látod, tudsz te értelmeseket is mondani, ha kicsit a saját eszedet használod" írod és ez jól esett! Köszi apuci :-)
persze mások is mondták már.
Azért szeretném ha észrevennéd, nem nyalom Orbánt. Nem vagyok elkötelezett semerre. (talán a ffi-nő kapcsolatra. ok.) Egyszerűen csalódott és kiábrándult vagyok az utódállam átmentett szoc.lib vonulatából. Hogy Orbán is akkor végezte az egyetemet? Meg KISZ-es volt? Én is. De érdekes módon már akkor is hajlottam rá, hogy nem attól függ kinek van igaza, hogy ki az, aki mondja. A dolog vagy úgy van, vagy nem. A dologról alkotott véleményem, hogy igaz v. sem, ez vezérel. Sok dolog szerintem úgy van, ahogy jobbról mondják. A handabanda bárkitől nevetséges, mostanában jól látszik jobbról is, de főképp balról a saját ostobaságuk. Persze a fideszben is rengeteg karrierista és nagy barom lehet, nem vitatom. De ők még nem bizonyítottak, a bal oldalon és a libsik meg már igen. Az alkalmatlanságukat.
Különben meg ki lenne hiteles, az igazi jó megoldás? Nincs ilyen, nagy fertő van. De mégis aki a hatalom birtoklásán túl mégis akar valamit csinálni, annak nálam több a hitele.
A hatalom egyik fő dolga, hogy úgy mondjam, csináljon rendet. Egy elfuserált múltszázadbeli történelem után, a romboló kommunista rendszer után, nem megy könnyen és főleg hamar. Erős emberek kellenek, tisztességes emberek kellenek (még ha az első a saját vagyon, akkor is) mert honnan lenne vagyonos, független önálló politikai réteg? Meg kell erősíteni a támogatókat, a gazdaságot és ez egyenlősdivel, meg társadalmi igazsággal nem megy.
Putyin meg Oroszo. ott vagyis itt van. Realitás, olyan, amilyen, nem vagyunk rá hatással. De a nyakunkon van, jóban kell lenni velük, a németekkel, meg minden tényezővel, hogy mi tudjuk a saját életünket alakítani. Az euban is ott kell lenni, és vitázni kell, mert aki hagyja magát azt igencsak letojják és háttérbe szorítják. Most őszintén el tudja valaki képzelni, hogy egy Gyurcsány kiáll és mondjuk azon a fórumon az euban meg tudja védeni az álláspontját vagy az országot? Kevesen rendelkeznek ilyen kvalitással és tudással, ami ehhez kell! Emberileg is alkalmatlanok és nem hiszem lenne álláspontjuk... Aztán tudni kell, a szoc és lib. is hatalmas milliomosi kör, csak nem tudjuk eléggé, hogy így van.
A magyar nagyon hozzászokott, hogy mindent támad, ami történik, hol a megálló, miért van felbontás, ez sem jó, az sem jó, lapos és otromba bulvár a tv, a sajtó, alantas támadások mindenkire, aki valamit akar csinálni. Pedig jobb lenne, ha tényleg mindenki a saját dolgával törődne és az adott szó szent volna, az áskálódás meg háttérbe lenne űzve. Például.
Úgyhogy megyek is :-)

Conchobar 2014.09.30. 16:41:58

@almodhi: "Azért (egy gondolatkísérlet erejéig) kíváncsi lennék
arra milyen az a demokratikus nácizmus..." - Olyasféle, mint a demokratikus rabszolgatartás (ókori Athén, USA a XIX.sz közepén). A kiválasztottak számára demokrácia, mindenki más számára diktatúra

borzimorzi 2014.10.06. 13:14:15

A jelek szerint tényleg:

index.hu/belfold/2014/10/05/fajvedok_konferencia_elfogas_betiltas_rendorseg_ellehetetlenites_spencer_dugin/

Mellesleg az itthon szerveződő ellenzék is ízelítőt kapott abból, hogy mire számíthat bárki, aki politizálni mer... Hiába, a kihívás az kihívás, ugyebár.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása