1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.27. 20:33 HaFr

Izé, döncsük má' el, mit akargyunk: keresztényet vagy illiberálist

Na, figyelj, haver, megköszönném végre, ha a think tank leadna, mondjuk, három üdvlövést, ha kisütöttétek ott benn, miféle kráciát akarjon a Vezér: per momentán ismerjük az illiberális és a kereszténydemokrata plánumot, és van a harmadik, a biztos létező, a kleptokrácia, és nagyon nem szeretnék egy negyedikről is értesülni a legközelebbi vakondtúrás átadása alkalmából. Nagyon fel*na, érted. S*kik a mu* tesz*. Azt meg rohadtul nem szeretném, ha Török Gabinak az én sorsomra kelljen jutnia, hogy aszongya csalódnia kelljen a nagy kis nagy kis nagy formátumú Emberünkben. Nem kívánom neki, érted. Megmondom, apám, nagyon sz*r ez így, ebben a bizonytalanságban élni, fogod? Belémveritek az ideget, haver. Az ember úgy fekszik este, és úgy kel, hogy semmi se biztos ebbe a rohadt világba azon kívül, hogy krácia, de az is egyszer erre, egyszer meg arra billeg, mint a puha p*k, na. Ez így nem kóser. Nem ezért accepetálytam a rezsicsökit, OK? Nem ezér cöfföltem, jó?

Na, kösz, csak ennyit akartam. Elküddöm a wiki linkeket, hátha a Századvég könyvtárnak nem jut a csilliárdokból, jó? http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_democracy - http://en.wikipedia.org/wiki/Illiberal_democracy - http://en.wikipedia.org/wiki/Kleptocracy

Megoldásokat a szokásos náci kommentekben is fogadok. Csók.  

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr666737409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kormoreán 2014.09.27. 21:36:39

Man, you went full retard. Never go full retard

ParaZita2 2014.09.27. 22:15:38

csííz, kíp smájling...
Csak tudnám hova megyünk.
Mér, már megyünk?

vitéž munkášőr 2014.09.27. 22:27:50

@Kormoreán:

"Kormoreán 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2011.04.29. óta tag."

halistennek te igy sosem leszel retard

unionista... (törölt) 2014.09.27. 23:15:01

külföldi oligopóliumok vs. belföldi oligarchák.
zsidók vs. cigányok
elég náci?

egyetmondok 2014.09.28. 00:07:24

@unionista...:
Á,dehogy ! Van neked ennél bőven jobb is,amikor naponta tolod a betevő fixációdat-reményedet,hogy a magyarok innen "kisöprik a zsidókat".
Inkább gyere ezzel.Az elmegy nácinak.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 00:21:14

@egyetmondok:
én akkor a fejemet fogom fogni. szóval ne gondold már azt, hogy mindennek örülnék ha bekövetkezne. de bekövetkezhet. mert ennek a "szabadságharcnak" akkor van értelme ha belvárosi ablakokban magyar zászlók lesznek és magyarországnak magyar fővárosa lesz. szóval ti félre akartok mindent érteni. szépelegni tudtok és gyűlölködni. és másokban is ezt keresitek. ezért nem értjük egymást.

Szúrófény 2014.09.28. 05:27:36

@ParaZita2: Két választás? Választék!: „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az”.
Kik is a Szabad(elvű) Demokraták?
Szabó Dezső író cikkei nyomán.

„A közéletben súlyos tehetségű morális embert veri az immorális, minden ordításra kapható, ezerfogú éhes emberbestia. És megszületik a szervezett gyilkosságok, rablások a morállá konszolidált bűnök, hazugságok és perverzitások irtózatos szisztémája, a világtörténelem legóriásibb arányú haláltánca: a korlátlan szabadverseny, a polgári kapitalista demokrácia, a zsidónak megígért nagy történelmi szüret… Legáltalánosabb formája a politikai szabadverseny elvének: az állam minden felnőtt tagja választhat, és választható.
De egyszerre felhemzsegnek a műveletlen, semmi lelkiismereti törvénytől meg nem kötött, vad politikai kalandorok, elszánt éhes politikai apacsok, akik a törvények dzsungelében könyörtelenül gázolnak át mindenen szilaj étvágyuk kielégítésére. És ezek jobban tudnak ordítani, ezek mindent tudnak ígérni a nép őselégületlenségének, ezek a végsőkig tudják nyargalni az aktuális jelszavakat, mert a becsületes lehetőségek, hazafias aggódás és a felelősség nehéz érzése nem köti őket. (a népképviselet problémája cikkből

Moin Moin 2014.09.28. 09:13:46

Mi van: összeálltál Varánusszal?:-)

Vagy csak rádragadt tegnap az alpári stílusomból?

toportyánzsóti 2014.09.28. 09:24:55

@Moin Moin: Nem megy a blogod hogy itt ajvékolsz?

toportyánzsóti 2014.09.28. 09:31:29

Magyar jobber oldal simán kinevezte magát angyali oldalnak,pedig saját maguk által hozott törvényeit is széles ívben leszarja ha valemelyik tagja áthágja.Agyturkászok skizofréniának nevezik ezt az agyi defektet,normális ember pedig seggszájkodásnak.Csuti orálmuzsik régóta seggszájkodik,már nincs olyan korábbi mondata amit ne szart volna vastagon pofán,nem is tartják csak putinpincsikutyának-pusztai putinnak-homoerotikus pávatáncosnak attól függően melyik országban kérdezed.

toportyánzsóti 2014.09.28. 09:32:35

@vitéž munkášőr: Retardált szegény annyi varázsgombát fogyasztott.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.09.28. 09:47:59

@Moin Moin: Nem, hiszen kicsillagoztam a lényeget!

wantaan 2014.09.28. 10:04:35

Sajnálatos ,de a mai magyar valóság az hogy nem akarjuk eldönteni, mert Mi keresztény-illiberális-kommunista-demokrata-népnemzeti-náci-kisgazda-liberális-kleptokrata-kayaibrahimmuszlim-kötelesKövér-Semjénzsóti-rogánLopta-szijjártóSibolta-orbánBöszme-klikkes-gyurcsányahibás-turulszarta ...... nép vagyunk.

....vagy mi???

vitéž munkášőr 2014.09.28. 10:06:27

@toportyánzsóti: de legalabb ritkan omlik a fos a klavijabol…

vitéž munkášőr 2014.09.28. 10:08:52

@Szúrófény:

"mert a becsületes lehetőségek, hazafias aggódás és a felelősség nehéz érzése nem köti őket"

kerlek mutass ra, hogy kik lennenek azok, akik e kotelmeknek momentan megfelelnek

egyetmondok 2014.09.28. 10:34:15

@unionista...:
Magyarországnak magyar a fővárosa.
Magyarországnak magyar a népe,a szokásai,a nyelve,a politikai hagyományai,stb.,stb.

Ez van,de persze,aki ezt nem bírja elviselni - mint Te se -,az gyűlölködve fröcsögni fog,össze-vissza delirálva ilyen - olyan etnikai egyensúly hiányokról,belekeverve elképesztő biológiai okfejtéseket,étkezési szokásokat, öltözködési szokásokat,etnikai jegyeket, verslábakat és szobrokat olyan politikai lázálmokba-okfejtésekbe, amelyekből pont a politika hiányzik.
Mint ahogyan Te teszed.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 11:05:49

@egyetmondok:
úgy látszik, hogy nem érted a nagyon egyszerűt. amikor egy populációban az etnikai sorrend megváltozik, akkor a társadalom új egyensúlyi állapotot keres. mert olyankor a törzsi csoportok rangja megváltozik. a győztesek a vesztesek helyére szeretnének lépni. magyarországon valószínűleg ez történik. a balkáni cigányok számosságban megelőzték a zsidó-keresztényeket. ezt nem lehet számokkal alátámasztani, de cáfolni sem lehet. a kérdés az, hogy mi lehet ennek a többség számára a haszna. nekem lenne tippem arra, hogyan kerüljük el a törzsi háborút. és nyilván nem arról van szó, hogy én egyedül akarom ezt megoldani. csak azt gondoltam, hogy nyilván beszélni kellene erről. de beláttam, hogy ez értelmetlen. egyszerűen nem lehetséges. és azt gondolom, hogy ha ez így folytatódik, akkor magyarországon a zsidókérdésnek primitív, de civilizált megoldása lesz. hány zsidó gyerek születik budapesten? a cigányok többsége átállt jobboldalra. de nincs is ilyen. semmi ilyesmi nincs. hanem az van, hogy orbán viktor azt mondja: csigatészta, vagy fapapucs. ezeknek van jelentősége. rágjátok ezeket.

egyetmondok 2014.09.28. 11:23:25

@unionista...:
" úgy látszik, hogy nem érted a nagyon egyszerűt. amikor egy populációban az etnikai sorrend megváltozik, akkor a társadalom új egyensúlyi állapotot keres. mert olyankor a törzsi csoportok rangja megváltozik. a győztesek a vesztesek helyére szeretnének lépni. " ---

ezt én tökéletesen értem Unionista.
Kettőnk között a különbség ott van,hogy szerintem ezek a soraid se tartalmaznak egyetlen egy használható, érdemleges, figyelembe vehető,stb.,stb. politikai ötletet,javaslatot,bármi támpontot.

Ezt én politikai szempontból annyira tartom használhatatlannak,mintha valaki a közügyekről folytatott nagy vitákban komolyan azzal szeretne jönni,hogy be kéne látni mekkora a különbség a magyaros hexameter és a klasszikus görög hexameter között,majd ragaszkodna ahhoz,hogy e különbséget feltétlenül vegyük figyelembe,ha alkotmányos,államhatalmi kérdésekről beszélgetnénk; vagy, hogy itt meg ott mekkora a különbség a lyányok blúzának szép hímzéseiben; vagy hogy a rántott hús prézlijét itt vagy ott az országban ki hogyan csinálja...,és még tudnám sorolni mindazokat a szép és lényeges néprajzi,etnikai, kulináris,öltözködési,irodalmi és egyéb dolgokat,amikből nem lehet államot,politikát csinálni.
Elfecsérelt idő ezzel töltened a közügyekre,politikára szánt óráidat.

panelburzsuj 2014.09.28. 11:35:45

@egyetmondok:
Kellemetlen meglepetésem van számodra: a szerinted politikai célokra tök használhatalan kacatokból egy Orbán nevű kétszer is kétharmadot gründolt magának. És ha az unionista által megfogalmazott, etnikai alapon új egyensúly keresése munkanevű projektet ilyen báván negligálod továbbra is, akkor azt se fogod észrevenni, amikor már az unionista által megfogalmazott megoldásokat is eldózerolja a kétszer kétharmados férfiú.

egyetmondok 2014.09.28. 11:41:43

@panelburzsuj:
" és még tudnám sorolni mindazokat a szép és lényeges néprajzi,etnikai, kulináris,öltözködési,irodalmi és egyéb dolgokat,amikből nem lehet államot,politikát csinálni. " ---

igazad van,javítok is:

"és még tudnám sorolni mindazokat a szép és lényeges néprajzi,etnikai, kulináris,öltözködési,irodalmi és egyéb dolgokat,amikből nem lehet alkotmányos, szabadságon nyugvó államot,politikát csinálni."

panelburzsuj 2014.09.28. 11:54:15

@egyetmondok:
Üdvözlet a valóságban: a politikai verseny nem arról szól, hogy ki tud legszebben "alkotmányos, szabadságon nyugvó államot,politikát csinálni", hanem hogy egyáltalán mennyien akarnak ilyet - mennyien másfélét.

egyetmondok 2014.09.28. 12:02:08

@panelburzsuj:
Igen,ez a döntő kérdés végül.

2014.09.28. 12:59:48

@unionista...: "a törzsi csoportok rangja megváltozik." - létezik ilyen rangsor? azok a fejében biztosan, akik külső genetikai adottságok alapján hierarchikus ragsorot állítottak fel, stb. nekik akarsz politikát csinálni?

unionista... (törölt) 2014.09.28. 13:34:09

@megamind:
ha az elemi biológiából egy szó is igaz, akkor minden populációban létezik egy elemi etnikai rangsor.

2014.09.28. 14:34:40

@unionista...: igaziból olyan rangsor nincs - ezért nem tudod bizonyítani!

vannak -- például Te --, akik "legyártják", meghatároznak egy rangsort, felállítják az említett hierarchikus rendszert.

unionista... (törölt) 2014.09.28. 15:23:03

@megamind:
van számosság, és van távolság. ebből következően van metrika. és topológia. elemi matek.

toportyánzsóti 2014.09.28. 15:48:33

@vitéž munkášőr: Blogjáról már 2 nicskemet kivágta,nem bírja a kritikát a demokrata.

2014.09.28. 16:14:39

@unionista...: azzal magyarázod a "fajelméletedet"?

vitéž munkášőr 2014.09.28. 18:34:14

@megamind: @unionista... egy unikum. ne bantsatok! ilyen eszmefuttatasokat meg nem olvastam sehol blogokon. Karl Haushofer nyomatott valami hasonlot, de akkor meg nem volt net ugyebar… ;-)

unionista... (törölt) 2014.09.28. 19:29:35

@megamind:
azt gondolom, hogy egy kultúrát nem egyszerűen a nyelv hoz létre. mert akkor létezne egységes "angol", vagy "spanyol" kultúra. de erről nem beszélhetünk. sokkal inkább arról van szó, hogy minden kultúrához tartozik egy domináns törzsi csoport: egy eredetcsoport és a etnikai sorrend. tehát ha az evolúciós ágakat "betűvel" jelöljük, akkor a kultúra lesz egy "szó". ezekről azt gondolom, hogy többé kevésbé egyenrangúak. tehát ezek között már nem állítható fenn egyértelmű sorrend. a zsidó kultúra sem áll a magyar felett. de a mai magyarországon a zsidó-keresztény eredetcsoport kevésbé befolyásolja a kultúrát, mint a balkáni cigányság és a hozzájuk csapódó szefárd zsidóság. egész egyszerűen azért, mert a "cigányok" többen vannak, mint "zsidók". és akkor demján, széles, csányi, andy vajna a jobb oldalra állnak. vagy akár fásy ádám, a gypsy king, nótár mary és ll junior. szerintem ez a magyarázata annak, hogy az aksenázi zsidó kultúra háttérbe szorul. kevés zsidó gyerek születik magyarországon. cigány gyerek annál több. lehet kiáltani "fajelméletet". magyarországon a demográfiáról sem lehet értelmesen beszélni. azért, mert az ortodox liberális politikai csoport ezt gátolja. és ennek a csoportnak a közéleti kiszorítása folyik. a gazdasági érdekeiknek a kulturális értékeinek a gyengítése. végső soron az askenázi zsidóságnak a magyar társadalomból való kiűzése. én utóbbinak nem örülök. de ezekről a kérdésekről a magyar nép és az európai népárt dönt. és úgy tűnik, hogy ehhez a német és az osztrák néppárt is asszisztál. az amerikai demokrata párt tiltakozik. a magyar társadalom új egyensúlyi állapotot keres. majd meglátjuk, hogy mi lesz ennek az eredménye. nem nagyon akarok ezen rugózni. belátom, hogy értelmes párbeszédet nem lehet folytatni.

vitéž munkášőr 2014.09.28. 21:14:59

@unionista...: figyi! ha hiszed, ha nem, nekem peldaul nem kell az ertelmes parbeszed - de abba ne hagyd, mert rohadtul raereztel valamire. es azt a valamit most epp csaladi peldakon modellezem

(nem tudom hogyan nyomatekositsam, hogy komolyan is gondolom a fentieket)

DrGehaeuse 2014.09.28. 22:14:21

@toportyánzsóti:
Putincidázónak is mondják még itt+ott! :)

unionista... (törölt) 2014.09.28. 22:48:07

@vitéž munkášőr:
sajnos, ez most abbahagyom. azért, mert azt gondolom értelmes párbeszéd nyílt terepen nem lehetséges. van jobb dolgom is, nekem ez annyira nem fontos.

vitéž munkášőr 2014.09.28. 22:55:56

@unionista...: rohadtul sajnalom, komolyan mondom. mar pont kerdezni akartam: esetleg egy sajat blog?

vitéž munkášőr 2014.09.28. 22:57:06

@unionista...: azt se bannam, ha csak hebe-hoba…

toportyánzsóti 2014.09.29. 06:40:24

A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések....Te egyik mottód,telibe talált.

2014.09.29. 10:04:57

@unionista...: írtam neked egy terjengőset, de elszállt a kapcsolat, ezért nem sikerült elküldeni.

Azért nem tudsz értelmes párbeszédet folytatni az elméletedről, mert éppen az értelem hiányzik belőle. Már leírtam: nem rendelkezel kellő ismeretekkel, és amikkel nem rendelkezel, azok helyére kitalálsz valamit, amivel behelyettesítheted. Szóval gyártod a hülyeséget...
süti beállítások módosítása