1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.06.05. 08:19 HaFr

Jó zsaru, rossz zsaru

Ha hinni lehet a pletykáknak (és miért ne, ha van bennük ráció), a kiváló Lázár "Cenzor" János fogja váltani a még kiválóbb Orbán Viktort a miniszterelnöki székben 2017-ben, amikor az utóbbi birtokba veszi a Sándor palotát (vagy az egész Várat, még nem tisztázott). Ennek megfelelően megkezdődött a leendő elnök kivakarása a napi politika ragadós szennyéből, amelybe Lázár úr magabiztosan és kedvvel vetette bele magát. Mit vetette, nem várt elánnal habozza azt!

Miközben Paczolay & gengnek hála minden nap várhatom, hogy melyik troll indít szemét (trash) kommentekkel támadást a blog ellen (mindenesetre észrevehető lesz majd, ha meghozták a direktívákat, pajtások, mert nem csak rám fog vonatkozni), vagy mikor zörget be Sáling Gergő az ajtón azzal, hogy társszerző akar lenni, mert sehol sem merik alkalmazni a pöttyös múltjával ebben a szabadságharcos országban, miközben egy Jordán Tamásnak is bizonyítania kell már a hűségét azzal, hogy nála is kinyílott a pitypang, miközben a jobbos értelmiség szerint továbbra is minden szép, és jó, és igazságos... na, ilyenkor érdemes csak értékelni azt a törekvést, hogy Valaki végre maga mögött akarja tudni ezt a szennyet. Magyarország Tényleges Elnökéhez Méltatlan Ez A Sárdobálás. Akkor is méltatlan, ha a sarat az ő utasítására hordták, teszik-veszik, és ha valami okból a hű János elakadna kreativitásban (amit nem hiszek), ezentúl is mindig számíthat Rá.

Mégis, kell a népnek (már csak ez hiányzik az összképből) a Jó Ember, a Haza Atyjának fikciója, aki majd olykor-olykor látványosan megdorgálja az Ő miniszterelnökét, ha nagyon elszalad vele a ló meg a puska. Európa erős embere tönkretette a demokráciát, az ország hagyta. Most visszavonul egy Tiszteletre Méltó Pozícióba, amelyet előtte alkalmas módon újrafazoníroz. Be van fejezve a nagy , igen. A gép forog, az alkotó pihen. Évmilliókig eljár tengelyén, Mig egy kerékfogát ujítni kell.

Gondolja ő.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr426280589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2014.06.05. 09:41:08

„Sándor-palota”? Haggyad má’!

Néhány tény – amelyet csak sorba kell rendezni:

• Gőzerővel folyik a városligeti múzeumi negyed-projekt előkészítése, melynek során központi elemként új épületet kap ott a Nemzeti Galéria is – amely KIKÖLTÖZIK A VÁRPALOTÁBÓL.
• Gőzerővel folyik a Horthy-kultusz, valamint napirenden van immár negyedik éve a Horthy-rendszer „köztudatba sulykolása is. Horthy, köztudottan, majdnem-király volt: KORMÁNYZÓ.
• Az Alaptörvényben szerepelnek a következő mondatok: „Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét. Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését.” Ha a Szent Koronában megtestesülő alkotmányos állami folytonosságot és a német megszállást követő „nem-királysági államformák” el nem ismerését összerakjuk, abból A KIRÁLYSÁG RESTAURÁCIÓJA következik. (esetleg, netán felvezető fokozatként, a Horthy-féle „majdnem-királyi” formában…)

Mondd, ugyan mi más elégíthet ki egy „mélyről jött” és emiatt rettenetesen „pozícióvágyó” embert, mint valamiféle, őt a többi ember fölé emelő „nemesi titulus”? Ez persze színtiszta téboly.

Ezek után:

„Harcolnunk peniglen nem akarmi okért
Kell, hanem keresztény szerelmes hazánkért,
Urunkért, feleségünkért, gyermekinkért,
Magunk tisztességéért és életünkért.”
(Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem, Ötödik ének, 27. – 1651)

Baszki, hogy 363 év múlva még mindig ez a feladat?!

almodhi 2014.06.05. 10:42:19

"Baszki, hogy 363 év múlva még mindig ez a feladat?!"

Nem. 987 éve. :-).

"...Mert ha a királyt istentelenség és kegyetlenség szennyezi, hiába tart igényt a király névre, zsarnoknak kell nevezni. Ennek okából hát, szerelmetes fiam, szívem édessége, sarjam jövő reménysége, kérlek, megparancsolom, hogy mindenütt és mindenekben a szeretetre támaszkodva ne csak atyafiságodhoz és a rokonságodhoz, vagy a főemberekhez, avagy a gazdagokhoz, a szomszédhoz és az itt lakóhoz légy kegyes, hanem még a külföldiekhez is, sőt mindenkihez, aki hozzád járul...."

Pan Modry 2014.06.05. 14:57:26

miert szavaztak a magyarok a fideszre ennyien?

Ezert a sok szarert leginkabb azok a fidesz szavazok es a fideszm szimpatizansok a felelosek akik a mai napig vedik ezeket a vallalhatatlan donteseket? Mert nem kell ahhoz se libsinek, se jobbikosnak, se akaminek lenni hogy fideszeskent kiallj es megmondd hogy vazze ezt ne, ez mar gaz!!!

Az ellenzek meg egy nagy balfasz, egy cselekedni keptelen kontraszelektalt korrupt mutyizos senkihaziakbol allo massza (tsztelet a nagyon keves kivetelnek, de kivetel a fidesz oldalon is vannak)

ugyhogy mi a faszt csodalkoztok magyarok??? Pont annyit tesznek meg veletek amennyit hagytok!!!
Sokatok ugyanolyan kis pitianer szervilis senkihazi mint a hatalomnak bepucsult origos Vaszily aki a sajat szaros rovidtavu erdeke miatt bealdozta a foszerkesztojet, vagy a Palma Akos aki siman ravetette magat a meguresedett koncra. Lehet hogy ok amugy nem rossz emberek, de ez a szervilizmus egyszeruen hanyingert kelto, nem is tudom ilyen viselkedes utan hogyan lenne mondjuk pofam barmit mondani a gyerekemnek vagy akarcsak a szemebe nezni tudvan hogy a sajat szervilis genny cselekedeteimmel az o jovojet is negativ iranyba befolyasoltam.

Blogger Géza 2014.06.05. 15:06:29

Nem vagyok benne biztos, hogy Lázár vezetésével nyerne a Fidesz 2018-ben. Persze rengeteg még a nyitott kérdés (hogyan szuperál a gazdaság? ettől nem függetlenül kipukkad-e a Jobbik? létrejön-e ütőképes baloldali párt[szövetség] stb), de lehet, hogy 2017-ben mégsem merik meghúzni ezt a lépést, hiába akarna Orbán visszavonulni a miniszterelnöki poszttól. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy komoly karaktergyilkossági kampány folyik Lázár ellen. Nem lehet tudni, 2017-ben ez hol fog állni.

Blogger Géza 2014.06.05. 15:11:34

@Moin Moin: Nehéz sorrendet felállítani, de eddig ez talán a legröhejesebb és legszánalmasabb beírásod. Szóval a ballib féregáradat harcol Orbán Viktor ellen a keresztény Magyarországért? Anyám...

Pan Modry 2014.06.05. 15:11:38

@Blogger Géza:
Ha itt karaktergyilkossag van, azt lazar generalja a sajat tetteivel.

_most_ 2014.06.05. 15:17:22

hát ha a fideszbirkák megválasztják Lázárt is, akkor tényleg menthetetlenek, mert Lázár még Orbánnál is vállalhatatlanabb, ami nem kis teljesítmény.

béla a görög (törölt) 2014.06.05. 15:25:36

Lázár nem keményebb, hanem gátlástalanabb mint Orbán. Ez azért különbség.
A kora meg Hódmezővásárhely okán. Ennyi.
Majd ha sikít mint Simicska az APEH-osoktól a szocik idején - akkor éri el Orbán gátlástalanságának szintjét.

Giskard07 (törölt) 2014.06.05. 15:49:16

Visszaállna a királyság? Helyes! Az ország addig volt nagy és többnyire erős, ameddig a Magyar Királyság volt. Amint átnevezték köztársasággá, rögtön széthullott. A mai napig isszuk a levét.

mikka 2014.06.05. 15:55:32

Orbánnal jobban jártok mint velem. Csak szólok..

Blogger Géza 2014.06.05. 16:00:28

@Pan Modry: Ugye nem hiszed, hogy ő az egyetlen, aki drága hotelben szállt meg? Vagy ő az egyetlen, akinek drága hobbija van, amit el lehet kezdeni piszkálni (fácánok) stb.

Nyilvánvalóan utaznak rá.

iszkiri39B (törölt) 2014.06.05. 16:05:11

@Moin Moin:
Bocs., de a várostrom 1566-ban volt. Én onnan számítanám, nem az eposz születésétől.

polgári kór 2014.06.05. 16:06:27

Lázár nekem nem tetszik, de majd idősebben jó lehet.

Orbánc a választásom.

Blogger Géza 2014.06.05. 16:21:32

@polgári kór: Az a kérdés, mi van, ha Orbán ezért vagy azért kiesik. Szerintem Varga vagy Navracsics szerethetőbb és sokkal kevésbé támadható figura. Igaz, a hatalmi helyezkedésekben talán nem állnak olyan jól.

polgári kór 2014.06.05. 16:28:26

@Blogger Géza: Fingom nincs mi folyik benne a fideszben, nem is érdekel.

És remélem nem is fog, ha nagyjából rendben lesz a haza akkor nem fog. Szerintem Lázár így ebben a formában nem egy ideális jelölt.

Varga akár OK is lenne, Navrát sem karmolom. Varga nem tudom elég karizmos-e ehhez, ő olyan libamentes Bajnai nekem.

Nekem aza debreceni csóka kell, mindenképpen legyen vidéki ME. Az kőne ide.

Vagy a Vonagábor, ha már felszalámizta a fideszet. jó gyerek az is.

Moin Moin 2014.06.05. 16:32:11

@iszkiri39B: ...Én meg onnan, hogy a magyarság elei kiszakadtak abból a szájbacsavart Kazár Birodalomból és elindultak nyugat felé...:-)

Moin Moin 2014.06.05. 16:41:27

@Blogger Géza: Bár a Zrínyi-idézetet képtelesen érettem (azaz: a valódi hazafiság és elvhűség példabeszédeként), de ha akarod, hát íme: igen, mi harcolunk az IGAZI (és nem a Fidesz és a magyar „hivatalos” katolikus, ill. „mainstream” reformált egyházak!), azaz jézusi-evangéliumi értelemben vett kereszténységért is. Mert az a „kereszténység”, amelyet Orbán, Semjén, Erdő Péter & Co. produkálnak, bizony, a pokolba váltott első osztályú és rendkívüli belépő számukra!:-)

…Tudtommal már öntik is odalent nekik a külön, személyre szabott üstöket!

És ha te is valódi keresztény lennél, nem pedig csak egy gyűlölködő bigott alak, akkor te sem harcol(hat)nál Orbánékért! Én ateista vagyok – reméld, hogy igazam van, mert ha nem, és mégiscsak van túlvilág, akkor te keményen rábasztál!:-)

Pan Modry 2014.06.05. 16:47:27

@Blogger Géza:

nekem is van draga hobbim, sot altalaban draga hotelekbe is szallok meg, csak en eppenseggel mindezt nem kozpenzbol csinalom.

Blogger Géza 2014.06.05. 18:18:29

@Pan Modry: Talán mert nem közügyeket intézel. Jééé...

Blogger Géza 2014.06.05. 18:19:52

@Moin Moin: Remek, remélem, legalább a 0,01%-otok meglesz. :)

gigacherry 2014.06.06. 00:52:37

@Blogger Géza: "Remek, remélem, legalább a 0,01%-otok meglesz. :) " Mármint azoknak, akik a kereszténységet nem fideszes értelemben értik, és a kereszténység számukra nem egyenlő a fideszességgel, KDNP-sséggel?

gigacherry 2014.06.06. 00:53:18

@Blogger Géza: Ha közügyeket intéz, akkor miért fizette vissza a szoba árát? Nem sántít itt valami szerinted?

Blogger Géza 2014.06.06. 05:31:55

@gigacherry: Vélhetőleg olyan diplomáciailag bizalmas küldetésben volt, amelyről többet semmiképp nem akar elárulni, és inkább ezzel le akarta zárni a témát.

Blogger Géza 2014.06.06. 05:33:44

@gigacherry: Az ilyen emigrálós, de Magyarországról mindent jobban tudós, haza ugatós ateista keresztény szuperprogresszíveknek...

Pan Modry 2014.06.06. 09:24:05

Hianyoltam a listarol a Queen mama szamot.

Moin Moin 2014.06.06. 19:46:53

@Moin Moin: No, honnan tudhattam ezt már tegnap???:-)))

index.hu/belfold/2014/06/06/megis_a_varba_koltozik_orban_viktor/

"A miniszterelnök Várba költözése szimbolikus jelentőségű, hiszen főhajtásként értelmezhető a demokrácia előtti államberendezkedés előtt."

gigacherry 2014.06.06. 23:25:46

@Blogger Géza: "Vélhetőleg olyan diplomáciailag bizalmas küldetésben volt, amelyről többet semmiképp nem akar elárulni, és inkább ezzel le akarta zárni a témát."

Ja, hogy az mégsem bűn? Amikor Bajnait vonták kérdőre, akkor úgy tűnt, mintha annak tartaná a "nemzeti oldal". :-)
süti beállítások módosítása