1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.05.26. 18:02 HaFr

Magyar Gyémántkereskedők Pártja

Na, most, hogy mindenki Attilája talán lelép, elmondanám hogy tizedmagammal megalapítottam a második pártunkat, a Magyar Gyémántkereskedők Pártját, és mától kezdve mi leszünk az egyedüli gyémántkereskedők magyar honban. Ugyan nem csinálunk semmit (ehhez nagyon értünk), se nem termelünk, se nem kereskedünk, se nem keresünk semennyi pénzt, és főleg senki se hiszi el, amit magunkról állítunk, de ha 2019-ben elveszítjük a következő EP-választásokat, akkor éjfél előtt negyed órával ki fogunk állni a nyilvánosság elé, és azt mondjuk, hogy ez idáig maga volt a gyémántkereskedelmi szakma megalázása, semmilyen folyót, ahol szitálhattunk volna, nem bocsátottak a rendelkezésünkre, semmi pénzt nem kaptunk furgonokra meg rabszolgákra, és az ellenfél aranyárusok is elég populista módon a nemesfém tőzsdén fektetnek be, nem a mi bizniszünkbe.

Gyenge metafora, de kb. így képzeli a "demokratikus oldal" és holdudvara a saját demokratikus voltát. Magára applikálja a címkét, várja érte az állami támogatást és a sajtóizgalmat (amit részben meg is kap egyébként, tehát olyan nagy méltánytalanság azért nem történt), közben nem tesz a demokráciáért semmit (az ajkain kívül mást nem mozgat meg érte), és a végén, amikor törvényszerűen bekövetkezik az n-edik elhasalás, akkor kiáll a pódiumra siránkozni. Nyafi, büfi. Utána meg "felajánlja a lemondását" némi számítással.

Weimárosodunk, weimárosodunk? Bullshit. Kell a demokrácia? Dolgozz meg érte! Félted a Fidesztől? Nagy szerencse, hogy van még ebben az országban tízmillió ember, akiket mind meggyőzhetsz erről. Ezzel szemben egy kézen megszámlálhatók a valamire való demokratikus megmozdulások az utóbbi négy évből, de egyiket sem "demokratikus" párt szervezte -- szerettek viszont ráakaszkodni valamennyire a Millától, a Ha-Hán át a legutóbbi Szabadság téri tüntetésekig. Az MSZP & Tsai valójában a demokrácia hiénái voltak, a Fidesz lemészárolta, ők dögették. Attilával ez volt a felállás, kis pénz, kis foci, de elég nagy ahhoz, hogy egy olcsó ember ne mozgassa meg a csülkeit négy éven át. 

A demokrácia a nép nélkül nem igazán jön össze. A jövőre nézvést is mondom. Ahogy nekem sem lesz soha egy valamire való darab gyémántom.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr956211118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.26. 18:34:08

Nem vagyok benne biztos, hogy mesterházy tényleg ennyire tehetségtelen. Mármint az, de tudta ő végig, hogy nem nyerheti meg a választást. Az alapján, hogy Molnár mit művelt, ő meg Habonnyal parolázott, úgy tűnik, az ő politikai feladata a Lendvay utcából érkezett és Bajnai semlegesítése volt. Valahol Svájcban pedig most lehet, hogy egy kicsit több pénz van egy Gipsz Jakab bankszámláján.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.05.26. 19:31:32

Minden rossz indulat nélkül egy nagy rakás hulladék az egész. Arra várni hogy lesz valami, de nem tenni érte. Nem is baj ha eltűnnek. Talán lesz valami értelmes ellenzék, helyettük. Persze nem fognak.

2014.05.27. 06:28:24

Illetve egy régi tüske van még bennem az MSZP-t és például a DK-t látva, de ugyanez vonatkozik a fideszes képviselőkre is. Van bennük valami borzasztó hétköznapiság. Nézem ezt a mesterházyt, és egy közepes területi képviselő jut róla eszembe. Ha a manus a versenyszférában dolgozna, kb. az ágybetétek door to door terjesztéséig jutna el Pest-megyében. És ilyenekkel van tele a baloldal: török zsolt?! szanyi? varjú lászló? molnár csaba? Még az okosabbja sem jutna messzebb egy ügyvédi munkaközösségnél. A legfélelmetesebb számomra nem is a korrupció, bár az is elég nagy gond, de az legalább világjelenség. Hanem hogy a szürkeállomány ilyen távol tartja magát a vezetői pozícióktól és ilyen egyszerű feljutni az elit legmagasabb szintjéig átlagjóskaként - na ez már nagyobb gond.

2014.05.27. 10:24:41

@storker: top komment of the day :-)
Negyedeves ertekeles, teruleti es regios tervszamok, 360'-os ertekeles, kompetenciaszint meres, coaching, evenkenti pszihologiai alkalmassagi vizsgalat es manager szures. Ha ezt Attila mind megugorja (day-by-day) akkor akar kozepvezeto is lehet egy kereskedelmi banknal vagy alapkezelonel ;-) Amig nem, addig jo az MSZP-be is.

stoppos76 2014.05.27. 10:33:35

@storker: Az idióták, idiótákat gyűjtenek maguk köré beosztottnak. Nem vélelten a mondás, hogy fejétől bűzlik. Láttam ilyet sokat. :)
süti beállítások módosítása