1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.25. 09:45 HaFr

Hol van Pokorni?

Némely kormánypárti politikushoz (tán egy kezemen meg tudom számlálni) visszatérően nagy reményt fűz -- nem az ellenzék, az nem érdekel, hanem -- a józan ész. Volt ebben a pozícióban a ciklus legelején Navracsics, ilyen volt (és a reményt csak azért vesztettük el benne, mert nyilvánvalóan nem politikusi alkat) Ángyán, volt ilyen momentuma Lázárnak és Vargának is, de az adu ász, mondhatni a törzstag, ebben a körben egyetlen egy van: Pokorni Zoltán.

Körülötte folyamatosan cserélődnek a tagok, ő az egyetlen, akinek a közvélemény folyamatosan biztosítja a belső ellenálló nimbuszát -- még ha meg-megbicsaklik is a bizalom, és keveredik a Pokorni szelep voltának gyanújával.

Ellenálló könnyen lesz valakiből: csak negyedfordulattal kell ellent mondania Orbánnak vagy valamelyik Orbán-bábnak. Pokorninak jó pozíciója van, mert még Fidesz-alelnök is, plusz annak idején oktatási miniszterként a ma ismert legjobb oktatáspolitikát vitte, tehát szakpolitikusként is van presztízse, plusz Orbán-bábként az egyik legarrogánsabbat és legsötétebbet, Hoffmann "KLIK" Rózsát fogta ki. Álomszerep, mondhatni.

A budapesti kremlinológia mai állása szerint azonban Pokorni formális súlya a Fideszben a nullához konvergál, Orbán-kihívó csak Orbán (valódi vagy politikai) halálos ágyán válhat belőle, amikor a többi ágyon ott fekszik Lázár, Rogán, Szijjártó és a Lendvay utca portása is. Pokorni a szalonok ellenállója: intelligens fej, óvatos száj, a legbátrabb mozdulata, hogy a kávéját az óramutató járásával ellentétesen keveri (a gyengébbek kedvéért, balra).

Pokorni el is döntötte, hogy jobb lesz neki a Hegyvidéken. Bejárni a Böszörményi úti irodába, átruccanni néha az út túloldalára Szamoshoz (cukrászda), felavatni egy-két sípályát a Normafán, és közben lehetőleg még a természetet is megőrizni -- röviden, "polgárian" élni.

"Polgárian" hazudni. "Polgárian" lapítani. Legfeljebb "polgárian" lemerülni, és "polgárian" kibekkelni. A polgári Magyarország ellenében, Zoli bátyám.

 

66 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr975831873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.25. 12:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2014.02.25. 10:47:18

Az nem olyan nagy baj, hogy Pokorni a háttérben van, míg O.V. tányérnyalói ( Lázár, Rogán, Varga) kerültek most előtérbe. A jelenlegi
helyzetet azonban nem biztosan lehet még 2018-ig sem fenntartani és akkor jöhet POKORNI (-ugye megmondtam- ) ZOLTÁN. Én drukkolok neki...

egyetmondok 2014.02.25. 11:30:50

Pokorni Zoltán ott van, ahol a polgári Magyarország programja. Sehol.
Ám ne feledjük,ez azért nem olyan rossz hely,én is oda sorolom magamat,és e "sehol" csak a Fideszhez, meg ehhez a másik brigádhoz,a magát demokratikusnak tartó ellenzékhez képest létező sehol.

egyetmondok 2014.02.25. 11:39:58

A mai körülmények között,elnézve a kormányzást,meg hogy mit kínál az ellenzék,lehet nagyon más az embör ?
Talányos...,ja,ez jó szó!
Egyelőre talányos a polgári Magyarország esélye.De csak egyelőre !!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 11:47:45

@egyetmondok: Csak az egyelőre szó maga a talányos :)

vantaan2 2014.02.25. 11:54:28

@egyetmondok: polgári Magyarország? a meg mi fán terem? ....és még esélye? Naaaa.
Magyarország távolabb áll a polgáriasságtól most 2014 februárjában mint áll 1989 februárjában.
Kövér kutyából nem lesz demokrata szalonna akármivel kenegetik is. A magyarság tartatlansága, már már jellemtelensége miatt nem lehet polgár európai értelemben még sok sok évtizeden keresztül.

egyetmondok 2014.02.25. 11:58:39

@HaFr:
Elvi éllel szögezem le...bakker,az ujjamra csaptam,nade most, baaang,a szögre: az egyelőre,az kérem nem talányos. Na az nem, mert lesz itt kérem a polgári Magyarországnak politikai programja, amelyre szavazni is lehetséges lesz.

stoppos76 2014.02.25. 12:20:52

Pokirni tökéletesen megfelelt volna egy jobbkonzervatív polgári pártba. Komenista lózungok ugatása nem megy jól neki, ahhoz olyan szellemi világítótornyok kellenek, mint németh "rezsibiztos" szilárd. Úgyhogy talán jobb is, ha a háttérben marad, ha maradni akar a pártban és polgármesterkedni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 12:21:35

@egyetmondok: Ez a része igaz, de mindketten tudjuk, hogy nagyságrendekkel nehezebb lesz ennek érvényt szerezni -- ez valójában ma még csak spekulatív jelentőségű probléma. Az út kétfelé ágazik, és magam nem tudom a jobb megoldást, bár az egyik mellett letettem a garast: előbb tönkre kell menni mai énünkbe vagy a jogállam helyreállítása és üzemszerű működtetése lassan elhozza a mentalitásjavulást is. Ma még nem hiszek az utóbbiban, bár ami azt illeti, ez az, amit kevesebbszer próbáltunk. Mohács már volt néhány, és nem vezetett sokra.

tamas11 2014.02.25. 12:32:21

tudod, mi segített Pokornin?
Az, hogy középiskolai tanár volt egy budai gimnáziumban, jó viszonyban a diákjaival. Márpedig ezek, megjelenve a látóterében toronyiránt nyilváníthatnak véleményt és kritikát. Sőt, számonkérték rajta korábbi énjét.
A Balatonfelvidéknél állanak az ún. tanuhegyek. Lekopott a süvegük, bizonyítva hogy miféle anyagból valók... Így lesz tanuhegy a TÖBBI-ből is, azok süvege ugyanis NEM kopott le...

tamas11 2014.02.25. 12:35:13

@HaFr:
Igen, úgy tanítják a menedzseriskolán, hogy az a projekt amihez nem társítasz időintervallumot, az tulajdonképpen nincs is...

egyetmondok 2014.02.25. 12:52:38

@HaFr:
Szerintem nem azon kell agyalni,hogy hogyan lehet "érvényt szerezni",hanem azon, hogy miféle nagyon is konkrét politikai programok szolgálhatják a polgárosodást.
Azt pedig már átbeszéltük, hogy ebből nem kell túl sok,sőt,a kevesebb bőven elég.
Hogy mi jut érvényre,meg mi nem,az nekem már a politika hatalmi ügye.Fontos,ám nekem ez olyan,mint a táncrend: az is akkor mutat szépen,ha előbb van hozzá táncolható koreográfia,amely akár csak pár lépés is lehet,nem kell rendkívüli bonyolultságú.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 12:58:18

@egyetmondok: Itt némileg eltér a véleményünk.

egyetmondok 2014.02.25. 13:21:02

@HaFr:
Az jó,mert én olyannal "dógozni" együtt sose szerettem,akivel mindig egyetértettem. Az ugyanis nem egy kunszt.
A kunszt azzal - jelen esetünkben - politikai programban megegyezni,akivel nem mindenben értünk egyet,sőt akár lényeges pontokon van véleménydifi.
Na abból jöhet majd valami.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 13:22:11

@egyetmondok: Lényeges pontot eddig sajnos még nem láttam :)

egyetmondok 2014.02.25. 13:24:37

@HaFr:
A velem való diskurzusban ? Hát,hogyan is került volna ilyen eddig érdemben und elő ?
Várjuk meg a postást, hű, lehet csapkodjuk majd kissé az asztalt...:)))

befano 2014.02.25. 13:37:29

Ne örüljetek sumák újrahasznosított komcsik,
ettől a cikktől még nem fog mellétek állni
Pokorni, ti folytassátok csak továbbra is egymás
csipkedését. Lesz ebből még marakodás is, "nem
kicsi, NAGY " !

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 13:41:14

@befano: Magának ilyenkor aludni kéne, láthatóan nincs kipihenve

Moin Moin 2014.02.25. 13:55:23

A nevezett az egyik egyetemi csoporttársam-barátom unokatesója, így a '80-as évek derekán, amikor még a Fidesz a kanyarba' se vót, én még a "nettó Pokornit" ismerhettem meg. Valahányszor a barátoméknál talákoztam vele és a társaság valami magasabb szintűről is szót ejtett, mint az időjárás és a nevezett is beleszólt, elmondván gondolatait, olyankor barátom anyukája rezignáltan szólalt meg:
- Zolikám, te hallgass, te hülye vagy!

laci_52 2014.02.25. 14:00:13

Nem értem a cikk íróját, miért bántja Pokornyt. Ő teszi a dolgát, nem mond hülyeségeket, nem szeretne lesüllyedni az Orbán környezetében levő néhány szörnyű bunkó ember(Lázár, Rogán, Szijjártó stb.) szintjére.

Négy évig újra polgármester lehet a Hegyvidéken, ebben neki áll a zászló. Nem olyan öreg még, később eljöhet az ő ideje, amikorra a Fidesz mostani vezetői már kellőképpen elhasználódnak.

zavaros 2014.02.25. 14:02:17

"de az adu ász, mondhatni a törzstag, ebben a körben egyetlen egy van: Pokorni Zoltán."

Bezzeg mikor meruk józsef nevű phereg előállt a szerencsétlen börtönbe vetett, megzsarolt besúgó Pokorni apjának leleplezésével, akkor fülig érő szájjal röhögött a teljes ballib tábor.

Most már oda jutottak hogy mégis Pokorni volna az "adu ász".
Muhaha.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 14:05:42

@laci_52: ??:) nem tudom, miért tűntem úgy, mint aki bánt... azon túl, amit leírtam -- akkor jó lenne arra válaszolni

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 14:06:39

@zavaros: Muhaházz barátom kedvedre -- nem ismerem merukot meg a nexusaidat, nem voltak jelen a gyerekszobámban

Carmichael 2014.02.25. 14:18:54

Pokorni egyéni tragédiája lehet, hogy - vezető párttársaival ellentétben - szeret(ne) alkotni, építeni is, nem romboló alkat. Beláthatta, hogy erre sokkal nagyobb lehetősége van polgármesterként, mi több, direktebb visszajelzése is a munkájáról. Szerintem nem nagypolitikus típus, ami kiderült számára is, ennél egyszerűbben gondolkodik, neki talán kijózanodás tekintetében is jól jött az apja miatti kavarodás.
Mondom ezt úgy, hogy különösebben nem kedvelem őt, csak igyekszem megérteni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 14:26:53

@Doomhammer: Aha, és mit árul? Várjál, hadd találjam ki.. a nemzetet?

laci_52 2014.02.25. 14:27:17

@HaFr: Az utolsó bekezdés kimaradhatott volna az írásból...

nevetőharmadik 2014.02.25. 14:31:49

Uraim, lehet itt vadászni a cukinyuszi, édibédi és babusgatni való fideszesekre, de van egyetlen egy tény, amit először tudomásul kell venni és onnan továbblépni (ha van hova - nincs). A tény pedig:

A Fideszből ki is lehet lépni.

Aki még 2014-ben is, miután végigasszisztálta ezt a négy évet, a Fideszben van, az nem cukinyuszi, hanem gerinctelen szarházi, de minimum ostoba, gyáva ember. Pont. Nincsen kivétel. Nincsen mentség.

Pokorni, bármi érdeme volt is valaha, a fenti két kategória egyikébe esik bele. Vele kapcsolatban sincs miről beszélni. Lehet, hogy nem gonosz, mint a többi (Isten látja a lelkét, majd Ő megítéli és megbocsát), de velük van. Az ország szempontjából ez az egyetlen, ami számít.

Örülnék, ha bocsánatot kellene kérnem e sommás kijelentésemért, de nem kell. Nincs miért, mi alapján bocsánatot kérnem. Ha lesz, megteszem. De nincs.

sinclairzx81a 2014.02.25. 14:35:15

" annak idején oktatási miniszterként a ma ismert legjobb oktatáspolitikát vitte"

Bizony igaza van ebben tisztelt BP, no meg abban is, hogy Pokorni a 'józan ész' számara a legszimpatikusabb politikusunk ( még ha tudjuk is, hogy minden politikus korrupt, hazudik;-) )

Oszt meg tudná mondani, mi maradt Pokorni oktatáspolitikájából az azt követő szoclib érában?

Oszt emlékszik, csupán a brutális zsarolással ügynökké kényszerített édesapja miatt mit kapott Pokorni?

Ugye valamiért Ön is tanácsadója volt az első orbáni kormányzatnak, csak 2002-ben fordult velük szembe -bizonyára meg volt rá az oka.
A támogatásra is, meg az elfordulásra is.

Nos, mit gondol, a mi kis haza posztszoci mélységesen beágyazódott politikai homokozónkban hány perc alatt ennék meg Pokornit is, meg bárki politikust, aki alapvetően politikai ellenfeleivel való megyegyezésre alapozná a kormányzást, ha netán kormányfó lehetne?

Orbánnak volt eg későn jött 'nagy felismerése' 2002 után: "
"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed"

Durva szavak kétségtelenül, de ha a 2006-os kontextusba helyezi, mindjárt beláthatja Ön is ennek egyedüli racionalitását.

Csak 12-16 év ballib mentes kormányzás után lesz Magyarországon lehetőség egy konszolidációra.
Evvan.
És remélhetőleg így lesz!

(Lásd a kötcseit)

Ön sem gondolta előbb konzervativizmusa meggyökeresedésének lehetőségét, még ha más megfontolás eredményeként.
Együtt türelmesen kivárjuk!

panelburzsuj 2014.02.25. 14:50:44

@sinclairzx81a:
"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed"

Na most képzeld, ha a majd háromnegyedes többségű pufajkás is eljutott volna efféle keresztény igazságokra.

billy reed 2014.02.25. 14:51:28

@nevetőharmadik: Ez pontosan így van.
Aki nem ért egyet, mégis marad, az gyáva, vagy hazudik, mert mégis egyetért. Vagy csak egy kis szeletével nem ért egyet, a többi meg mehet.
Az elvek, uraim!

@sinclairzx81a: "Oszt emlékszik, csupán a brutális zsarolással ügynökké kényszerített édesapja miatt mit kapott Pokorni?"

Áldott emlékű katolikus magyartanáromtól anno még a szociban az első dolog, amit megtanultunk ez volt:
Van-e az embernek szabad akarata?
Van.

Tehát: Lehetett volna nemet mondani?
Igen.
Csak vállalni kellett volna a következményeket.
Voltak-e ilyen emberek a történelemben?
Igen. Tessék utánanézni.

"Orbánnak volt eg későn jött 'nagy felismerése' 2002 után: "
"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed"

Durva szavak kétségtelenül, de ha a 2006-os kontextusba helyezi, mindjárt beláthatja Ön is ennek egyedüli racionalitását."

Az ilyesfajta gondolkodáshoz inkább nem fűzök megjegyzést. Önmagáért beszél.
Fura, a "ballib" (az vajon mi lehet, mert valaki vagy baloldali, vagy liberális, de mindegy) sosem mond ilyeneket.
Mindig a jobboldal akar elintézni, kiiktatni, stb.
Hm.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.02.25. 15:03:08

@HaFr:
Az SZDSZ-esek a globálbirodalom Magyarországon állomásozó ügynökei. Az ilyenek cipőjét nyalja Pokorni is. Azért próbálta aláásni az oktatás átalakítását neveléssé. Tudta, hogy a köznevelés bevezetése jó lenne a nemzetnek, ezért tett ellene.

Jenyei 2014.02.25. 15:03:36

@zavaros: az egy nagyon ronda dolog volt. De arra jó volt, hogy kénytelen voltak kicsit lejjebb adni, magyarul némi emberi pofát is mutatni. Miszerint a besúgó is lehetett ember, nem aljas gerinctelen féreg, hogy a világ sosem volt fekete-fehér, stb-stb.

dr kíváncsivagyok 2014.02.25. 15:04:16

Pokorni egyszeruen sunnyog...Orvbánnak azért nem kell , mert nem akart a náciknak is tetszo oktatást bevezetni ....
Most sunnyog...mint szar a fuben...
Kicsi , de biztos pénz a polg.mesteri apanázs ,..de jobb mint ha dolgozni kene menni...

sinclairzx81a 2014.02.25. 15:06:07

@panelburzsuj:
Ön mióta ily mimózalelkű?
'Politikai csatározásokban' karaktergyilkolják egymást mindenfelé, nem?

Ez a kereszténységre való hivatkozás kifejezetten mulatságos.
Hát ha már annyira fontos a keresztényi magatartás, nosza lehet gyakorolni!
Szépen, megértően, szeretettel beszélni politikai ellenfeleinkről, kommentelő felebarátainkról, a velünk békésen egyet nem értőkkel.

UTÁNA lehet elvárni.

Persze hogy hiú ábránd, még egy Pokorni is lehet itt ' gerinctelen szarházi, de minimum ostoba, gyáva ember.'

dr kíváncsivagyok 2014.02.25. 15:08:08

@sinclairzx81a:
"Oszt emlékszik, csupán a brutális zsarolással ügynökké kényszerített édesapja miatt mit kapott Pokorni?"

Affene...Orvbán apját is utotték , hogy párttitkar legyen ?
meg a felcsuti suttyót , hogy kisztitkár ?
én miért nem lettem még tag se ??

dr kíváncsivagyok 2014.02.25. 15:14:53

@sinclairzx81a:
"Persze hogy hiú ábránd, még egy Pokorni is lehet itt ' gerinctelen szarházi, de minimum ostoba, gyáva ember.' "

...és sunyi módon azt a látszatot kelti , mintha ellenezné a Rózsika politikáját,...kozben gond nélkul megszavazott mindent !

sinclairzx81a 2014.02.25. 15:15:11

@billy reed:

"Durva szavak kétségtelenül, de ha a 2006-os kontextusba helyezi, mindjárt beláthatja Ön is ennek egyedüli racionalitását."

Az ilyesfajta gondolkodáshoz inkább nem fűzök megjegyzést. Önmagáért beszél."

Természetesen egy leponex-féle csavarintással konkrét gyilkosságra való készületként is lehet szörnyűlködni rajta, de hát Ön is pontosan érti a lényegét.

Ha látta a 2006-os emlékezetes vitát Feri és Vikror között, ha fel tudja idézni, hogyan kérte meg egyik a másikat hogy ne hazudjon, dehogy akar ő vizitdíjat bevezetni, úriember nem hazudik, mert az Nemigaz országhoz vezet.

Kontextuálisan így már befogadható?

sinclairzx81a 2014.02.25. 15:16:36

@dr kíváncsivagyok:
"én miért nem lettem még tag se ?? "
Emlékszem, tényleg olyan is volt, hogy valaki még arra sem volt alkalmas :)

dr kíváncsivagyok 2014.02.25. 15:17:07

@Doomhammer:
"Tudta, hogy a köznevelés bevezetése jó lenne a nemzetnek, ezért tett ellene. "

Melyik Nemzetnek ???
Amelyik nyócévig ellenzékben rombolta az országot ??
Most meg kormányon árt ??

Na,..annak a nemzetnek az a neve : Fidesz...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.25. 15:17:08

@laci_52: AKkor csak a lényeg maradt volna ki

Anselmo 2014.02.25. 15:18:29

Én is őt akarnám, ha ellenfelet kellene választanom magamnak. Megértem.

dr kíváncsivagyok 2014.02.25. 15:18:51

@sinclairzx81a:
""én miért nem lettem még tag se ?? "
Emlékszem, tényleg olyan is volt, hogy valaki még arra sem volt alkalmas :)"

Ezt buszkén vállalom !
Mindig utáltam az Rákosi és Orvbán-fajta jellemtelen embereket !

dr kíváncsivagyok 2014.02.25. 15:20:06

@sinclairzx81a:
""én miért nem lettem még tag se ?? "
Emlékszem, tényleg olyan is volt, hogy valaki még arra sem volt alkalmas :) 2

A témára nem válaszoltál...
Nincs válasz , ugye ?

sinclairzx81a 2014.02.25. 15:24:37

@dr kíváncsivagyok:
"mintha ellenezné a Rózsika politikáját"
Ha jól emlékszem, a centralizáció tartotta túlzásnak, nem magát a koncepció lényegét, azt hogy a sokszáz különálló, anyagilag aránytalanul nagy eltérésekkel versenyképtelen az eszement magyarbálinti vadliberális oktatási ámokfutás. A PISA-felmérés már a 'végeredményről' tudósított.

És nyilván a rendszer felállását követően mind az ésszerű decentralizáció, az oktatás minőségbiztosítási rendje, életpálya, ... konszolidálódni fog.

sinclairzx81a 2014.02.25. 15:27:59

@dr kíváncsivagyok:
'Mindig utáltam az Rákosi és Orvbán-fajta jellemtelen embereket ! '

Vélem, Önnek Kádár alatt kellett volna kinőnie a kisdobos-korból hogy kisztag lehessen, Orbán alatt már hiába is törte volna magát, azt épp Feriék privatizálták, valami Demiszre ... Amig volt még pénz benne.

sinclairzx81a 2014.02.25. 15:30:37

@dr kíváncsivagyok:
'A témára nem válaszoltál...'
??
Írtam a poszthoz kapcsolódva, írtam Pokorniról, reagáltam a tisztelt panelburzsujnak, de még Önnek is.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.02.25. 15:46:37

@dr kíváncsivagyok:
Ha neked a nemzeti oldal országromboló, akkor te idegenszívű vagy, akinek az Idegenpártra kell szavaznia.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/09/magyarpart.html

tamas11 2014.02.25. 16:20:56

@Doomhammer: milyen kár, hogy nem lehet itt lemarházni senkit..
Tudod, az baj, hogy ez az ügynök húsz évig állt egy katedrán, és de facto mindent megtett a köz neveléséért. Ellentétben veled.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.25. 16:24:25

Pokornit már 2010-ben félretették, az alelnöki pozíciója csak kirakat, hiszen a Fideszben az alelnökök soha nem kaptak semmilyen tényleges hatalmat a cím mellé. Ő nagyjából a liberális jobboldali vonalat vitte, de eltűnt mellőle a csapata, legfeljebb önkormányzati szinten rúgnak labdába és a Bözsit vihetik.

@dr kíváncsivagyok: Pokorni nem szavazta meg a köznevelési törvényt és annak a tavaly nyári módosítását se.

@laci_52: Pokorni soha nem lesz egyik párt vezetője sem.

tamas11 2014.02.25. 16:25:39

@sinclairzx81a:
persze, mert kontraszelektál a rendszer, az ambíciózusak máris elhúztak, ti meg barkácsoltok a nemzetfogalmatokon.Ráérősen.

elwood 2014.02.25. 16:38:46

@sinclairzx81a: "Ha látta a 2006-os emlékezetes vitát Feri és Vikror között, ha fel tudja idézni, hogyan kérte meg egyik a másikat hogy ne hazudjon, dehogy akar ő vizitdíjat bevezetni,"

megvan ez valahol ?
nekem úgy él az emlékeimben, hogy telefonkampány volt, hogy 300 ezer lesz egy mandulaműtét, és fizetős egészségügy. erre mondta gyurcsány, hogy ne hazugsággal akarjon nyerni.

(a vizitdíj egyébként nekem nem fizetős egészségügy, a gyógyszertárban is fizetünk az államilag már támogatott gyógyszerekért is, a CT-nek meg vizitdíj esetén sem valós árát fizetjük meg)

bölcsbagoly 2014.02.25. 16:44:58

@tamas11: no igen, de egy budai elit gimnáziumból mintha másként látszana a köznevelés mint egy külvárosi, vagy falusi iskolából, megtömve HHH-s tanulókkal! Pokorni OM-ként folytatta azt amit Magyar Bálint elkezdett, persze, hogy rajonganak érte a libsik és persze, hogy nem tetszik neki az amit Hoffman Rózsa képvisel!

bölcsbagoly 2014.02.25. 16:51:00

@dr kíváncsivagyok: azért nem lettél, mert a nomréális tagoknak sem kelettél, ahogy nagyon sok most melldöngető sem! A hetvenes évektől kezdve már nem analfabéta szájhősökből állt a párt tagság sem, többségük ugyanis nem ideológiai okokból lépett be, hanem a szakmai karrierjük érdekében tették. Akkor ugyanis senki sem sejthetet, hogy 90-től megszűnik a rezsim hatalma és aki nem akart sem emigrálni, sem lemaradni, az vállalta a kompromisszumot. Az ilyen tagokból álló alapszervezetek eleve olyan titkárt is választottak akik ügyesen tudta védeni az érdekeiket és nem akartak olyant, aki csak a felsőbb szervek parancsait akarta lesni.

explanatus 2014.02.25. 17:03:25

Két dolgot szemléltetésként az oktatáshoz, oktatásról. 1 Idegennyelv oktatás. Diploma végére a diákok hány százaléka szerez nyelvvizsgát anélkül, hogy nem kell magántanárhoz járniuk? 2 Tiszti iskolások esete a napfénnyel. Szegények, csuklottak össze a napon egymás után. Vagy a szervezők nem állat a helyzet magaslatán, vagy a jövő tisztjeinek fizikai állóképességével lesznek gondok. Az egyik, a szervezők hozzáértéséről ad bővebb felvilágosítást, a másik a kiválasztás milyenségéről. Biztosan tudnak majd hibátlanul üzenetet küldeni szövetségeseinknek, hogy help, de talán a fizikai erőnlét egy fegyveres egység parancsnokaként is követelmény kellene legyen.

Akkor még nem beszéltünk a gyerekek -általános iskolások- területi esélyegyenlőtlenségéről. Erről szülőként akkor szembesül az ember, amikor bemutatja a gyerek első félévi eredményét gimiben, szakközépben.

Az oktatás sokkal fontosabb kellene legyen annál mint pártok belső harcainak terepe. Ez nem sakkjátszma, hogy Rózsika lép, üti Zolit. Egy ország, ha nem tud elegendő erőforrást, pénzt, humánerőforrást (és ez egy értelmiségi szótalálmány) a jövőjébe azaz az oktatásba fektetni, ott komoly bajok vannak, nemcsak a pénzzel, hanem legfőképpen azzal, hogy ezt nem tartják fontosnak, az az ország nem jól gazdálkodik. Se a pénzzel, se a humánerőforrással.

Tandíjjal sarcolni családokat, melyekben a család „jövedelme” közmunkafüggő, ott gondok vannak, nem elsősorban a családban, hanem azok fejében, akik ezt „normális” dolognak tartják. Normális dolognak tartják és azzal érvelnek, hogy ott a lehetőség a gyerek előtt, tessék tanulni és lesz ösztöndíj. Ez vagy cinizmus, vagy a helyzet nem ismerése, vagy „cipész maradj a kaptafánál” esete. Közmunkás gyereke, legyen csak közmunkás!

Már az, hogy egy oktatással kapcsolatos intézmény, neve klik sok mindent elárul a „keresztszülőkről”. Abbahagyom, nem húzom föl magam tovább.

bölcsbagoly 2014.02.25. 17:10:43

@explanatus: sokban.....főleg az előbbiekben .... igazad van, de végén kibujt a szög a zsákból! Biza, biza, akinek nincs tehetsége hozá az nem válasszopn értelmiségi szakmát! Akinek meg van + szorgalma + akaratereje is , az ösztöndijas/nem tandíjas oktatásban fog részesülni! Ehhez persze a felvételi rendszeren is változtatni kell, no meg a bolognai rendszert is kiseprűzni minden olyan területről ahova nem alkalmas.

quendelapo 2014.02.25. 17:21:04

1 gyerek 1 millió, 2 gyerek 2 millió, 3 gyerek 3 millió Ft adókedvezmény - ezt mondta Pokorni a Fidesz elnöke 2002-ben a válsztási kampányban. Aki miniszterként megszüntette a tandíjat a felsőoktatásban. Nekem nem hiányzik a hegyvidéki balneológus. Nem is értem miért sírtok utána?

csőcsere 2014.02.25. 17:35:37

Olvastam a szakmámat érintő új törvény kapcsán a törvény megszavazása előtti bizottsági jegyzökönyveket. A jegyzőkönyvek tartalma alapján a magánvéleményem: Pokorni a kormány szelében jól elvitorlázik, semennyire sem ellenállója a kormánynak.

WYW 2014.02.25. 17:39:15

"Ezért az elszámoltatás a jövőről szól - mondta az ellenzéki politikus Ajkán egy lakossági fórumon. Megjegyezte: "a mieink előtt is világosnak kell lenni", hogy ha ők lesznek hatalomban, az nem jelentheti azt: "eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni" Egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak "le fogjuk vágni a kezét" - fogalmazott a Fidesz politikusa, hangsúlyozva, hogy "ezt kell nagyon világossá tenni"."

Zoli!!
Elfogyott a láncfűrész?
Vagy mi van nálatok ott a pártban?

czjanos 2014.02.25. 17:52:49

Ha valaki nem tudja megváltani a világot, de meg tudja váltani szűkebb régióját, azt is eredményként kell elkönyvelni. Pokorni már rájött, hogy lehet ugyan szél ellen pisilni, de a nadrágja szára azért nedves lesz.

aleb19 2014.02.25. 18:07:06

pokorni mint belso-ellenallo...ez viccnek is rossz
sima partkatona a legrosszabb fajtabol - egyik kedvenc sztorim mokor kicsit billegni latszo kepviselotarsaval kozli a parlamenti folyoson, hogy feleseget el fogja bocsatani a 12ker p.hivatalbol ha angyant tamogatja vagy egyeb gondolatbunt kovet el

toportyánzsóti 2014.02.25. 19:05:18

Pokorni sem hiszi ami most folyik kormányzás ürügyén,ép elme erre nem volt felkészülve,lassan röhejbe fullad az egész akkora kabaré.

program készítő 2014.02.25. 21:30:52

Nincs hova menekülnie a fideszből,és erre rá is jött persze.Csak egy marad függetlennek lenni,de azt most nem tudja már megtenni.2018-ra talán csinál egy pártot,ha bukik a fidesz.

Dezső Németh 2014.02.25. 23:03:15

@elwood: Miniszterelnökjelölti vita (2006) - Orbán & Gyurcsán vita - YouTube

Dezső Németh 2014.02.25. 23:11:30

@program készítő: Azért Pokorni sem egy észkombájn.... Volt oktatásügyi miniszterként olyat mondani, hogy a balneológia a bálnák nemi életével foglalkozó tudomány, kicsit erős.... Én Rejtő jenő emlőin nevelkedtem: 14 éves voltam, mikor az Albatrosz sorozatban akkor megjelent "A 14 karátos autó" című regényét olvastam, és 40 fokos lázam ellenére majd' leestem az ágyról, úgy röhögtem... Nos, Rejtő művei egyikében is szerepelt a balneológia, csak ott nem bálnatant, hanem FÜRDŐKULTÚRÁT és - gyógyászatot jelentett... Ennyit a kultúráról és Pokorni okosságáról....
süti beállítások módosítása