1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.01.21. 08:22 HaFr

A rektor úr gyáva

A Közgáz rektora válaszolt egy KDNP-s államtitkár, bizonyos Rétvári, követelőzésére, hogy az egyetem távolítsa el Marx szobrát az aulából. Rostoványi rektor úgy döntött, magyarázkodni kezd, és előszedte az egyetem történetétől kezdve a már meghozott "radikális változtatásokon" keresztül a nyugati Marx-tradícióig a mellébeszélés minden elképzelhető fordulatát. Íme, Rostoványi úr levelét kissé (nagyon) átírtam, és ezúton is ajánlom az államtitkár figyelmébe, ha már az eredeti levél úgy félresikerült:

"Tisztelt Államtitkár Úr!

Ön olyan ügyben nyilvánított véleményt, amely szigorúan az egyetemi autonómia részét képezi, ezért a véleményét az egyetem kikéri magának. Egyebekben jelezzük, hogy további levelezését címezze a Jogi Osztályunkhoz, amelynek helyettes vezetője szívesen áll rendelkezésére a civilizált világ egyetemi tradícióinak és a jognak egyéb útvesztőiben.

Szívélyes stb."

Ha a rektor úr nem tudná, Magyarországon hullámokban folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás, amelyből az államtitkár minisztériuma sajátosan kiveszi a részét, és ez így együtt különös jelentőséget ad a tudomány és az oktatás fellegvárai felett őrködő személyek, így Rostoványi szavainak is. Éppen ezért különösen kár, hogy a szavai ebben az országban jól ismert módon a gyávaság, az alázatoskodás és a hazudozás reflexeit erősítették.

(P.S. Batta András, a Zeneakadémia volt rektora, az egységes komolyzenei koncepció kialakításáért és végrehajtásának koordinálásáért felelős kormánybiztos. Ezt hívják fasizmusnak, T. zsidózó polgártársak. Még csak zsidó sem kell hozzá, visszább vehettek.)

178 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr725772282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

___________________________ (törölt) 2014.01.21. 09:58:56

Nem vágom, hogy egy államilag finanszírozott intézmény miért legyen autonóm? A nyugati egyetemi autonómia tradíciója arra épül, hogy ezek nagyrészt magánintézmények, pl. a Stanfordot egy gyáros alapította. Illetve egyházi gyökerűek, Bolognától Párizsig.

Sajnálom, hogy itt is jellemző az a mentalitás, amit a magyar ballib értelmiség legvisszásabb tulajdonságának tartok: hogy az értelmiséget az állam fizesse, de ne szóljon bele, hogy mit csinál, és gyakran mindezt olyan nyugati tradíciókra alapozva, amelyek sokkal kevésbé állami finanszírozásúak, vagy ha ma azok is, nem tradicionálisan azok.

Én azt mondom, aki az államtól pénzt fogad el, kussoljon és legyen csicska. Igenis legyen kurzusértelmiségi, legyen seggnyaló, ki se látszódjon az aktuális kormánypárt alfeléből. És ha ez nem tetszik, akkor lehet a tisztes utat választani és nem állami apanázsból dolgozni, hanem mentorokat találni vagy a piacról megélni, ahogy mindenki más, aki mondjuk nem egyetemi tanár, színházi rendező vagy múzeumi kurátor, hanem mondjuk informatikai szakértő vagy építőmérnök.

A "fizesse, de ne szóljon bele" az egyik leggusztustalanabb kádári tradíció IMHO. Annak idején mindent az állam finanszírozott, kb., így nem volt nagy különbség aközött, hogy pl. egy színdarabot a pártállam hatalmi szóval betilt, vagy csak állami pénzt és állami vagy tanácsi tulajdonú színházat nem biztosít hozzá, az eredmény ugyanaz volt. Ezért anno a kádári szalonellenzéki értelmiség, aki az autonóm szabadság köreit - helyesen - tágítani kívánta, nem is választhatta azt az opciót, hogy "ne szólj bele, de akkor nem is kell fizetned", mert nemigen volt más, aki fizessen.

De normális értelmiségi kultúrában a rendszerváltás környékén a büszke, öntudatos, polgári - igen, most HaFr értelemben vett polgári - értelmiséginek elsőként kellett volna visszautasítania az állami finanszírozást, hogy a piacról vagy mentorokból élve, tényleg szabadon dolgozhasson. Ehhez képest az összes gerinctelen ballib szürkeállomány az állami finanszírozást azt kösszöm'szépen elfogadta, de verte magát, hogy autonómia meg szabadság, ha a pénzért cserébe valamit elő kívántak volna írni neki, hogy mit hogy csináljon, főleg ha jobbról. Na ez a gusztustalan.

Ki fizeti a rektort, ki adja neki a költségvetést? Na, hát akkor a nótát is az rendeli. Ha ez nem tetszik, lehet tandíjat szedni vagy beszélni a Csányival, vagy akár a Sorossal, hátha a zsebébe nyúlna, mint anno Stanford.

Soha nem lesz polgári társadalom, ha nem követeljük meg mindenkitől, hogy ha állami pénzt fogad el, akkor igenis csicska legyen. Ugyanis ekkor és csak ekkor fogják a nem-csicska mentalitású emberek visszautasítani az állami tőgyet és kimenni a piacra, ami a polgári társadalom alapja.

stoppos76 2014.01.21. 10:21:56

@Shenpen: Ha így gondolod, akkor tökéletesen beleillesz a jelenlegi kormány elképzelésébe az állampolgárról. Esetleg veszel fel családtámogatást vagy bármit a közösből? Mert akkor mehetsz nyugodtan csicskulni te is, hisz fizet neked az állam. Majd valami senkiházi megmondja neked, hogy a nappaliban a tájképet vedd le a falról, mert oda jobban illene egy rézkarc a Gömbös Gyuláról...

___________________________ (törölt) 2014.01.21. 10:49:29

@stoppos76: lehet, hogy beleillek, mert lehet, hogy ők is ennek a logikának az alapvető igazságtalanságát látták be, nem tudom. Mert mi a másik verzió? A fizesse az állam de ne szóljon bele, az azért szar, mert az azt jelenti, hogy tejeljen az adófizető, de eszébe se jusson - választott képviselőin keresztül - feltételeket szabni annak, aki azt a pénzt felhasználja. Tehát hiányzik a kölcsönösség, az egyik kötelességgel szemben - adófizetés - az adó-felhasználó célszemély vagy célszervezet részéről nem áll fenn hasonló kötelezettség.

Valóban érzem a Fidesz részéről, hogy a kötelezettségeket azok kölcsönössé tételével igyekszik igazságossabbá tenni, úgy értve, hogy ha az adófizető fizeti a segélyt, akkor cserébe megkapja a közmunkát, ha fizeti a tandíjat, cserébe a "röghöz kötést" stb. (bár ezek csak akkor lennének igazságosak valójában, ha a több adót fizetők felmentést kapnának, de ugye az iszonyú népszerűtlen lenne...) nem látok bele a fejükbe, de szerintem egy hasonló igazságérzet lehet bennük.

De én most főleg arra szeretnék appellálni, amit HaFr az államtól alapvetően függetlenül álni vágyó polgári rétegnek szokott hívni. Ha ilyet szeretnénk, akkor valamilyen szinten szívatni kell az államtól anyagilag függőket, hogy legyen motivációjuk függetlenedni és kimenni a piacra, nem?

panelburzsuj 2014.01.21. 11:06:12

@Shenpen:
"Ki fizeti a rektort, ki adja neki a költségvetést?"

És ki adja az államnak a költségvetést?

A Nyuszi, a Mikulás vagy a Jézuska?

Vagy Shenpen meg panelburzsuj - (és még páran...) - akik dönthetnek arról, hogy

1. csökött kurzusdrukkerként viselkedve több garnitúrányi, főtevékenységként kölcsönösen egymás mószerolásával és fúrásával foglalatoskodó értelmiséget rendelnek a politikától

2. autonóm - (ejtsd: saját belső, szakmai mércéi szerint alakuló, formálódó) - állami felsőoktatást forszíroznak

3. nem kívánnak állami felsőoktatást

stoppos76 2014.01.21. 11:20:55

@Shenpen: Az a baj, hogy ementén a logika mentén fel lehetne építeni szépen a diktatúrát. Hisz az ügyészség, a rendőrség, a bíróság is a közösből kapja a lóvét, tehát az állam beleszólhatna a működésébe. Számomra elfogadhatóan ez úgy működne, hogy az egyetem betartja a törvényileg előírt kötelezettségeit, ugyanakkor saját döntési jogkörrel rendelkezik az intézmény falain belül, vagyis autonómiát élvez. Ne egy nyikhaj ugasson már bele kívülről abba, hogy mit is kellene az egyetemnek csinálnia. Pláne egy csökött szoborral.

___________________________ (törölt) 2014.01.21. 11:23:06

@panelburzsuj: na, ez jobb megközelítés, közelebb van. Itt ugye azt kell mérlegelni, hogy az adófizetőnek lényegében csak választott képviselői révén van lehetősége bármibe is beleszólni, akkor is, ha amúgy megvan a véleménye a képviselőiről.

Innen kezdve az adófizető részéről az advekvát megközelítés lehet, hogy ebbe vagy abba nem kívánok beleszólni, mert a szakemberekben jobban bízom, mint a politikus bandában, azaz, kussoljon a képviselő, a kormány.

Viszont az nem adekvát megközelítés, ha az intézmény mondja a képviselőnek, kormánynak, hogy te ne szólj bele, nincs hozzá jogod.

Ez teljesen felborítja a nótarendelési hierarchiát, aminek a csúcsán az adófizető áll, közepén képviselője, alján meg az intézmény, aki felhasználja.

___________________________ (törölt) 2014.01.21. 11:27:33

@stoppos76: "Az a baj, hogy ementén a logika mentén fel lehetne építeni szépen a diktatúrát. Hisz az ügyészség, a rendőrség, a bíróság is a közösből kapja a lóvét, tehát az állam beleszólhatna a működésébe."

Ezt a logikát nem értem. Hiszen a felsoroltakból alapból csak a bíróság független, a rendőrség, az ügyészség soha nem volt az, nem is volt cél soha.

Mi köze van ennek a diktatúrához? Lényegében a diktatúra lényege a szabad választások rendőri megakadályozása lenne, kb. meg az ellenzéki hangok rendőri elkussoltatása.

De ez régóta ismert, ez ellen vannak pl. olyan ellensúlyok, hogy alkotmányellenes parancsot nem szabad végrehajtani stb. stb.

Végső soron egyetlen igazi ellensúly van, diktatúravédelem van, az erőszakos forradalom fenyegetése, minden más csak jogi formula, azokat meg egy jogász úgy kavarja, ahogy akarja.

stoppos76 2014.01.21. 11:29:11

@Shenpen: "Viszont az nem adekvát megközelítés, ha az intézmény mondja a képviselőnek, kormánynak, hogy te ne szólj bele, nincs hozzá jogod."
Pedig pontosan ez az autonómia lényege. Ahogy a bíróság is leugatta a Rogánt, amikor megpróbált beleszólni a dolgába. Az egyetemnek is jogai és kötelességei vannak. Amennyiben a jogain változtatni szeretnél, azt a parlamenten keresztül, törvényekkel teheted. Ennyi. Még egyszer: Egy nemtudommicsoda bence nem ugathat bele az egyetem dolgába. Ott a törvény, hogy kinek nem lehet szobra közintézményben, köztéren, akárhol. Hitlernek, Sztálinnak nem lehet. Ha Marx nincs rajta a listán, akkor vagy rá kell tetetni a parlamenttel, vagy kussolni a francba. Az ilyen majd én megmondom módszer nem demokráciába való.

stoppos76 2014.01.21. 11:37:38

@Shenpen: "az ügyészség soha nem volt az, nem is volt cél soha"

Megint csak belefutunk egy alapvető problémába. Amennyiben az ügyészségnek nem kell szerinted függetlennek lennie, ki akadályozhatja meg a kormány törvénytelenségeit?

"Mi köze van ennek a diktatúrához? Lényegében a diktatúra lényege a szabad választások rendőri megakadályozása lenne, kb. meg az ellenzéki hangok rendőri elkussoltatása."

Najahh, de ha a rendőrség, az ügyészség az államhatalom zsebében van, akkor simán csak ellenzékeik ellen léphetnek fel. Egy szép nagy lépés a diktatúra irányába.

A fékek és ellensúlyok rendszere nem ér véget az alkotmánynál.

panelburzsuj 2014.01.21. 11:39:33

@Shenpen:
Van egy negyedik változat is: a Szakály-féle.

Amikor ugyanaz a megélhetési csorda szolgálja ki teljes odaadással a legváltozatosabb kurzusok rigolyáit.

Magyarország ebben a versenyszámban teljesít legjobban.

___________________________ (törölt) 2014.01.21. 13:06:47

@stoppos76: nem hallottam még, hogy komoly igényként felmerült volna az ügyészség függetlensége, tekintettel arra, hogy az ügyész egy perben az állam jogi képviselője. Érdekes fordulat lenne. Ki a túrót képviselne akkor? Nem törvényeket - az a bíró dolga. Az ügyésznek, ügyvédnek, egy peres felet kell, az ügyész esetében az államot.

Alapvetően a kormányzat a Parlamentnek felelős, az akadályozza meg a törvénytelenségeit. Ha persze szép nagy többsége van, akkor meg úgyis lófasz, mert legfeljebb majd hozzá igazítják a törvényeket, ugye? Láttunk rá példákat. Innen kezdve csak alkotmány és annak bírósága van, kétharmadnál az sem. Gyakorlatilag kétharmadnál nincs, nem is lehet semmi igazán komoly fék. Érdemes körülnézni más országok jogi rendszerében, legfeljebb olyanfajta fékek vannak, hogy pl. bármelyik kanadai provincia megakadályozhat egy alkotmánymódosítást, vagy Svájcban bármilyen törvény népszavazással kilőhető. Tehát ilyen decentralizált fékek. De megfelelő többség esetén centrális fék nemigen van, maximum az önkéntes visszafogottság, mert hogyan is lehetne? Mi lenne a technikája, úgymond?

Ha van egy törvényhozó, és megfelelő többséggel alkotmányozó centrális hatalom, akkor legfeljebb dencentralizált, federalista jellegű fékeket tudok elképzelni, mi mást lehetne?

Még egyszer mondom, természetes, hogy a rendőrség a kormányzat zsebében van, talán azt az egyetlen esetet leszámítva, amikor inkább önkormányzati jellegű, Amerika, de ott is van ugye szövetségi.

Szerintem ezek vágyálmok, ilyen fékek nem lehetségesek, és szerintem máshol sem szokásosak. Olyan fékek vannak, hogy pl. ha a rendőrfőnök alkotmányellenes parancsot nem dob vissza, akkor ezért később felelősségre vonható stb. stb.

___________________________ (törölt) 2014.01.21. 13:10:39

@stoppos76: értem a felvetést, tehát akkor ezt úgy kellene megfogalmazni, hogy a végrehajtó hatalmi ággal szemben autonóm, törvényhozó hatalmi ággal szemben persze nem autonóm intézmények. Ennek így valóban van értelme.

De továbbra is fennáll a probléma, hogy a közpénz elköltése inkább a végrehajtó ághoz tartozik. Végül is el tudok képzelni olyan szitut, hogy a végrehajtó osztja a zsét, de az intézmény működésébe mégiscsak csak a törvényhozó szólhat bele, de nem lenne ez így kissé fura? Végső soron el tudok képzelni olyan vállalatot, ahol a pénzügynél kell lobbizni egy egy projekt finanszírozásáért, de a műszaki osztály mondja meg, hogy kell megcsinálni, de... fura.

kuszkusz1 2014.01.21. 13:12:00

@Shenpen:

Igazad van!

Marxot el kell paterolni és a helyébe az
"Orbán-Torgyán kormány a puttókkal" című műalkotást biggyeszteni.

kuszkusz1 2014.01.21. 13:15:35

@Shenpen:

"Soha nem lesz polgári társadalom, ha nem követeljük meg mindenkitől, hogy ha állami pénzt fogad el, akkor igenis csicska legyen."

Ebben is igazad van. Aki állami pénzt fogad el az legyen baromi hülye. Mondjuk, vannak akik már elérték az általad kívánatosnak tartott szintet. Itt van pl. Kerényi Imre, aki megtestesíti a vágyálmodat.
Nagyon sok állami pénzért nagyon hülyének lenni!

Bravó!

kuszkusz1 2014.01.21. 13:17:58

"Ha a rektor úr nem tudná, Magyarországon hullámokban folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás,.."

Ezt viszont a blogszerzőtől szeretném megkérdezni, hogy mi van ezzel a fasizálódással? Mik ennek a jelei?
Én a hülyeség elharapódzását azt érzékelem, de mást nem. Vajon miről maradtam le?

stoppos76 2014.01.21. 13:37:17

@Shenpen: "Végső soron el tudok képzelni olyan vállalatot, ahol a pénzügynél kell lobbizni egy egy projekt finanszírozásáért, de a műszaki osztály mondja meg, hogy kell megcsinálni, de... fura."

Nézd, én informatikus vagyok, sok közöm nincs a joghoz. Viszont pontosan így működnek a projekteim. A pénzügy mondja meg, hogy ad-e rá lóvét, én pedig megtervezem a rendszert a követelmények alapján. De magába a tervezésbe nem szólhat bele senki. Azt én tudom a legjobban, az én felelősségem, az én munkám. nem mondom, hogy nem próbálják meg néha, de azokat finoman el szokta hajtani. Ha nagyon nem megy, elmagyarázom miért nem jó úgy, ahogy akarják. Autonómként működöm, akkor vonnának felelősségre, ha elkúrnám, kifutnék a lóvéból, vagy nem a követelményeknek megfelelő lenne az eredmény. :)

stoppos76 2014.01.21. 13:46:45

@Shenpen: 2004-ben volt egy csörte az alkotmánybíróságon az ügyészség függetlenségével kapcsolatban:

"Az ügyészség függetlensége vonatkozásában kiemelést érdemel az a magyarázat, mely
szerint a legfőbb ügyész egyetlen más szervnek, így az Országgyűlésnek sincs
alárendelve. Az Országgyűlés az ügyészség tevékenységét kétféle módon, az éves
legfőbb ügyészi beszámoló, illetve a legfőbb ügyésznek a rendelkező rész szerinti
korlátozott válaszadási kötelezettségén keresztül ellenőrzi. Minden más értelmezés 22
ellentétes a hatalommegosztás és az alkotmányos szervek egymástól elkülönült
független működésének biztosítása elvével.

Ebből nyilvánvaló, hogy az ügyészségnek és a legfőbb ügyésznek a feladata ellátása
során csak az Alaptörvényre és más jogszabályokra kell tekintettel lennie, más szervnek
vagy közjogi méltóságnak nincs alárendelve."

Namost egyrész az jó, másrészt a jelenlegi state capture állapotokat figyelembe véve nem annyira jó. Hogy ilyen hatodikos "mit láttunk az állatkertben" szinten fogalmazzak.

Kivlov 2014.01.21. 15:55:05

"Ha a rektor úr nem tudná, Magyarországon hullámokban folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás..."

apád f*sza. a libbant hisztizés, meg a mindenért nyafogás van felerősödőben.

Jenyei 2014.01.21. 15:55:54

@kuszkusz1: Ha az ECHO TV-n -ami azért mégis csak Széles Gábor tévéje, ott van nála Bayer a FIDESZ top-csapatából-, szóval ezen a "tévén" Vona országértékelőjét leadják egy órában, akkor az nyílt színi csontig benyalás a Jobbiknak. Hát ez lehet, hogy nem fasizálódás, de azért nincs attól fényévekre.

zavaros 2014.01.21. 16:08:47

"Ha a rektor úr nem tudná, Magyarországon hullámokban folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás,"

Borzasztó...
Az előbb voltam kint az utcán, alíg győztem eresz alá menekülni a hullámokban folyó barna esőtől...:P

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.21. 16:10:41

Az egész ügy vihar a biliben (felőlem maradhat, és el is távolíthatják a szobrot), de ahol egy, zsidó létére antiszemita (igen, tudom, hogy egy csomó idézet nem is tőle, és nem is úgy származik, de ettől függetlenül nem szerette saját származását), és antikapitalista közgazdász-filózófus szobrát a ballib oldal védelmezi, foggal-körömmel, ott röhögni kell... :)

zavaros 2014.01.21. 16:13:06

@kuszkusz1: ("Ezt viszont a blogszerzőtől szeretném megkérdezni, hogy mi van ezzel a fasizálódással? Mik ennek a jelei?")

Nem ismerős számodra a TGM "nevü" phéregtől erendendő ballibsi filozófia ?( aki ugye 1990-ben azt volt képes mondani a választások előtt:" Vagy SZDSZ. Vagy lábszag és mucsa")

Számukra van két változat: mikor az mszp-szdsz győz, az maga a "demokrácia", a nép okos és értelmes,a nép akarata úgy döntött hogy stb.

És van az amikor(még kimondani és szörnyű)az mszp-szdsz nem győz...
akkor jaj és ajvé, tombol a fasizmus,akkor a nép hülye és agymosott,nem látják hogy barna eső hullik, Europa aiúta, jöjjön kohn-bandita az EU-s tankokkal meg vonuljon heller ágnes a pucér köldökével, különben itt pusztulunk meg, bal és/vagy libsi közgazdászok és véleményformálók lövik sk.magukat naponta a Dunába,nem győzik őket kifogni Mohácsnál.(hajóvonták találkozása tilos.)

Ugyan kérem.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.01.21. 16:14:53

@Shenpen: Arról, hogy süket és vak vagy, nem mitehetünk. Felmerült az ügyészség függetlensége, sok kulturált országban független a kormánytól. És de facto Polt Péter teljesen független volt nem csak a pártállásánaknem megfelelő kormányoktól, hanem az igazságtól is.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.01.21. 16:15:38

Úgy látom a bérkommentelők nicket váltottak.

Baltay Lászlóné 2014.01.21. 16:19:14

@jobbdemokrata: Rajtad is röhögni kell édesem!És nem a ballib -ahogy te nevezed - védelmezi Marxot, hanem a józan ész.Elég volt már a szobrokkal való játszadozásból%
!Foglalkozzunk értelmesebb dolgokkal!Ja hogy az strapás!Az más, akkor bujj vossza a pincelyukba!

Ordzsonikidze 2014.01.21. 16:19:19

@Shenpen:

"Ti szolgák pedig teljes félelemmel engedelmeskedjetek uraitoknak, ne csak a jóknak és méltányosaknak, hanem a kíméletleneknek is." (1 Péter 2:18)

Vu, de ja vu 2014.01.21. 16:19:28

Szerintem meg Marx és a közgazdaságtan kb. olyan viszonyban van mint Wernher von Braun a rakéta-technológiával...

Vagyis államtitkár úr keressen már valami hasznosabb elfoglaltságot, a szobor(csopor)-telepítés és/vagy eltávolítás, köztér el/átnevezés ugyanis korántsem olyan népszerű, mint pl. ha nem is egymillió, de legalább 100 ezer új (produktív, nem költégvetési) munkahely, vagy éppen a munkanélküliek részére nyújtandó HASZNOS szakismeretek, nyelvek támogatása!!!

Szóval innen LENTRŐL most ugyanmindegy, hogy kinek a szobra van a Közgázban, néhány olyan dolgot szeretnék látni az itt-ott elejtett ígéret-cunamiból, aminek haszna is van... Üdv... a Lenin utcából:-o

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.21. 16:19:36

Ez az egész hőbörgés akkora gáz, mint a hírhedt "idegenrendészeti" antiszemitizmus esete. Ez utóbbival kapcsolatban idéznék egy Magyar Narancs cikket (Takács Ferenc 2010.07.15):

"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez, amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak"."

Szerintem mókás :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.21. 16:23:27

@Baltay Lászlóné: Imádnivaló a személyeskedő hangnemed, és a korrekt helyesírásod. Bemásznék én a pincelyukba, de félek, hogy nem lesz melletted már hely... ;)

szonár 2014.01.21. 16:24:31

Nem fasizálódás zajlik Magyarországon, hanem a baloldal idiotizálódása. Ez a blog is jól mutatja ezt a nem túl lelkesítő folyamatot.

kuszkusz1 2014.01.21. 16:27:25

@Jenyei:

Olvastam erről, de nem nézek Echo-t, igazság szerint semmit, csak filmeket meg a Mezzo utódját.

Na és sok hülyeséget mondott a Vona?

♔batyu♔ 2014.01.21. 16:27:29

Ja, már nem férek a sok nácitól.

Azt nem értem, ha ez tényleg így van, miért érzik olyan jól mégis itt a zsidók.

Még Kertész is inkább ebben a náci államban kezelteti magát.

A holokausztozás és nácizás helyett inkább valós problémákra kellene koncentrálni. A holokauszt emlékév körül máris dúl a harc, mi lenne, ha a holokausztemlék év a zsidók problémája lenne? Itt van egy kis pénz, oldjátok meg.

Most kidobnak egy vagon pénzt és a zsidók máris revolverezik a kormányt, hogy bojkottálják. Az egész ráadásul a külföldnek van, ezt itthon magasról szarják le, kérdezz meg egy ballibsit, sorolja fel a holokauszt év rendezvényeit, a legjobb esetben hülyén néz rád. Még egy zsidó sem tudja, minek tudná, neki sem szól.

room_101 2014.01.21. 16:27:56

@zavaros:
Helyettesítsd be: SZDSZ=FIDESZ, lábszag és mucsa = nemzethalál, és ezt halljuk ma. Minden pártnak morbid víziói vannak arra az esetre, ha nem ők győznek. Pedig csak a húsosfazék feletti rendelkezés számít.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.21. 16:28:54

@jobbdemokrata:

ha valaki félre akarná érteni a "mókás" szavamat: mókás (ironikusan), hogy a ballibek most egy történészt hasonló kijelentésért meghurcolnak, miközben akkor szó nélkül hagyták a házi lapjuknál....

stoppos76 2014.01.21. 16:33:26

@Kivlov: @♔batyu♔: Nu. Elolvastatok egy sort a címlapon, azt komment? A bejegyzéshez is van hozzáfűznivalótok, vagy csak a nemnáculunk, nemnáculunk skandálás megy?

kuszkusz1 2014.01.21. 16:33:31

@zavaros:

Ezt nem ismertem a TGM-től.

Fix, hogy ezt mondta? Azért kérdezem, mert én eddig is hülyének tartottam TGM-et, de ha ez fix akkor még sokkal inkább annak fogom - ha ez emberileg lehetséges.

Mindazonáltal, megjegyzem, a győztes MDF tényleg fertelmes vala, avíttas meg ilyesmi.
De, hogy ez a reflektorfényben hemzsegő alak - mármint a TGM - ilyen ordenáré nyilatkozatot tegyen, azzal a pökhendiséggel amellyel megáldotta a Teremtő, ez azért kínos.

egyetmondok 2014.01.21. 16:35:05

Annak a szobornak valóban nem ott van a helye, sokkal inkább a parlamentben kéne lennie,ahol virágzik a materializmus.

Szelid sunmalac 2014.01.21. 16:35:52

Hafr! Olvasvan a kommenteket, egyre elkeseritobb a helyzet! Ketsegeim vannak azt illetoen, hogy ezt egyaltalan lehetseges-e atlepned majd.

♔batyu♔ 2014.01.21. 16:37:08

@jobbdemokrata: Valahol Orbánék megérdemlik ezt. Az égvilágon mindent megtettek, hogy tényleg, senki ne vádolhassa őket antiszemitizmussal. Több milliárd Ft, a kormányemberek már meg sem mernek szólalni és mégis, folyamatosan antiszemitázzák őket.

Egy félreérthető mondat és már nyakában vannak Gyurcsányék. Persze most nem komcsiként, hanem zsidóként. Folyamatosan megy a bruszt, hogy Orbánék tartóztassák le ezt és ezt, tiltsák be amazt és különben is, még mindig kevés a holokausztra fordított összeg.

Orbánék újították fel a Dohány utcai zsinagógát, Zuglóban Papcsákék most adtak 16 milliót és nincs olyan nap, hogy ne nyafogna valamelyik, mekkora itt a fasizmus.

♔batyu♔ 2014.01.21. 16:39:59

@stoppos76: Bevallom, kurvára nem érdekel. Ha rajtam múlna az összes olyan blog, cikk szerzőjét szénné büntetném, ahol előfordul a zsidó és náci szó. Akár jobb, akár baloldalon.

Ahogy most Izraelben.

stoppos76 2014.01.21. 16:46:09

@♔batyu♔: "Orbánék újították fel a Dohány utcai zsinagógát, Zuglóban Papcsákék most adtak 16 milliót" Aztán másnap közlik hogy idegenrendészeti eljárás volt, majd szobrot avatnak a szerencsétlen áldozat magyar nemzetnek, akik csak a németek miatt. Ugye?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 16:51:37

@Shenpen:

A trafikosok nem állampénzen éltek.

Mind egy szálig magánvállalkozók voltak a saját boltjukban.

Kimentek a piacra, ugye-ugye... hol vannak most ?

Egy pártállamban nincsen piacra kimenés büntetlenül.

Az Orbán-jugend már el is vette a boltjaikat.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 16:53:26

@♔batyu♔: És nem rajtad múlik ?
Szavazzátok meg ott a fideszházban és máris teljesül a kívánságod.

kuszkusz1 2014.01.21. 16:54:10

@zavaros:

Hogy ez a TGM mekkora marha!

♔batyu♔ 2014.01.21. 16:55:01

@stoppos76: Nem tudok mit kezdeni a paranoiáddal.

ezazamivalami 2014.01.21. 16:58:02

@Shenpen: 1. az egyházat nem kellene idekeverni, mivel a jelenlegi státuszuk a kormány mellett nagyon megváltozott ahhoz képest, ami az elmúlt pár évszázadba volt olyan országokban, ahol hagyományosan rég vannak egyetemek.

2. az egyházak is nagyobb hányadban támogatásból élnek, ergó belőled.

3. fel kellene fogni, hogy vannak olyan területek, amik egyes országban nem tudnak megélni a piacról. ezt lehet utálni és nem elfogadni, de az általad valamiért kipécézett színházakról ez ma magyarországon elmondható, de sok minden más –főleg kulturális– területről úgyszintén.

ebben az esetben viszont nem "szalonértelmiségi'-ezni kéne, hanem felvállalni azt, hogy
a.) aki nem él meg a piacról, az dögöljön meg (így lennénk szép lassan a tízmillió informatikai szakértő, vagy építőmérnök országa, ellenben egy-egy mecénás által fenntartott intézményt leszámítva a múzeumok, egyetemi tanárok (kivéve persze az építőmérnököket), színházi rendezők és kurátorok nélküli ország.
ez jó lenne így?
b.) igenis vannak olyan értékek, amely egy kis nemzet, melynek nyelvét kevesen beszélik a világon megér annyit, hogy nyelvében, kultúrájában, hagyományaiban, stb. fent tudjon maradni –állami, AZAZ a társadalom közösségi formájában.

4. sokszor felhozott kritika a tőlünk nyugatabbra található egyetemek költsége, "piacról való megélése", csak épp az van elfelejtve, hogy legtöbb országban igen komoly támogatást (azaz a tandíj teljes hitelezését) kapnak a tanulók, akiknek adott esetben ezt a támogatást nem is kell visszafizetni. ennek az egyik legfőbb kritériuma a későbbi kereset, tehát az adott tanuló későbbi boldogulása. ez a kereseti limit viszont általában olyan szinten van meghatározva, ami már egy tisztességes élet fenntartásához bőven több, mint elegendő és arányos is ezekkel a bevételekkel. a sajnálatos rosszabb anyagi körülményű későbbi végzetteknek egy adott határidőn belül (egy dekád– vagy évtized) pedig elengedik a visszafizetést.

Zakk (törölt) 2014.01.21. 16:58:12

Én nem fasizálódok
csak nem szeretem hogy megmondják nekem mi a helyes gondolkodás.. Nem gondolom hogy egy kisebbség, bármelyik is legyen az,olyan dolgokat követelhet mint ahogy a következő idézetben elhangzik...

"A Mazsihisz elsősorban párbeszédet szeretne, és nem ad ultimátumot a kormánynak, de elég konkrét álláspontja van a problémás ügyekről: azt szeretnék, ha Szakály lemondana a Veritas Történelemkutató Intézet vezetéséről, ha nem épülne emlékmű a német megszállásnak, és ha az előreláthatólag Schmidt Mária vezette új holokauszt-oktatóközpont fölött szakmai kontrollt gyakorolhatnának. Arról egyelőre még nincs döntés, hogy mi lesz, ha a kormány – amely eddig nem reagált a megkeresésükre – nem tesz eleget ezeknek a kéréseknek."

Index.hu
Botrány a Mazsihisz sajtókonferenciáján

♔batyu♔ 2014.01.21. 16:59:14

@a 17 éves Parker Schnabel: Te ostoba, azt hiszed, hogy aki nem a ta baromságaidat hányja vissza, az mind fideszes?

Ehhez azért te nem vagy elég nagy kaliber.

Che21 2014.01.21. 16:59:48

Kb. 25 éve naponta/hetente azt olvasom, hogy Magyarországon folyamatosan erősödik a fasizmus, nácizmus, antiszemitizmus.

stoppos76 2014.01.21. 17:01:22

@♔batyu♔: Mi ebben a paranoia? Leírtam a tényeket.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:02:38

@Zakk: Válaszként azt adnám, hogy semmi gond, le fog mondani Szakály, ha a Mazsihisz elnökét is demokratikusan választja az ország lakossága.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:03:35

@stoppos76: Igen, te azt hiszed, hogy ezek a tények. Ha nem így lenne, nem lennél paranoiás.

tarackos 2014.01.21. 17:04:50

@Shenpen: Szvsz ott hibázik az érvelésed, hogy nem az állam fizet hanem az adófizetők ezért max. az adófizetők várhatnának el ezt-azt nem pedig az állam.

Nem attól lesz vki polgár ha nem kap pénzt -amúgy a szolgáltatás is számszerűsíthető- az államtól hanem ha úgy fogja fel a viszonyt ha már fizet akkor tessék szépen elszámolni és nem dönteni az unokám adósságáról nélkülem vö Paks.

kuszkusz1 2014.01.21. 17:05:05

@♔batyu♔:

A nagypolitikában ez van, de én azt tapasztalom, hogy a Fidesz hívek keményen zsidóznak.

2002-ben egy fideszes ismerősöm meglepett azzal, hogy a Viktor a zsidók miatt veszítette el a választást. (Így: zsidók miatt, általános jelleggel.)

Közelebbről: a közvéleménykutatók zsidók (!?) és direkt alámérték a Viktorékat ezzel elaltatván az ő éberségét, ezért lanyha vala a kampány és ez az ok.

A hölgy egyébként könyvtáros...rossz belegondolni, hogy mit agyalhat ki az aki nem a kultúra területén dolgozik...

Azóta még vehemensebb zsidózással és zsidógyűlölettel találkozni a Fidesz drukkerek között a napi beszélgetés szintjén. Hangsúlyozom, ez nem a nagypolitika ez az utca.

Én persze ezt sokkal szívesebben írom az emberi hülyeség számlájára, mintsem hogy végzetes következtetéseket vonjak le belőle.

De azért nem szívet-lelket vidámító dolog az ilyesmi.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:05:19

@Che21: Kertész már annyira nem normális, hogy idejön magát gyógykezeltetni egy náci országban.

Sőt ebben a náci országban a zsidó szervezet vezetője ultimátumot adhat a miniszterelnöknek, kit váltson le.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:08:19

@kuszkusz1: Jah. Én speciel MSZP-st hallottam zsidózni. Ezek szerint az MSZP hívek keményen zsidóznak.

Mellékesen egy probléma van ebben, ahogy magyarozni szabad, zsidózni is szabad.

ben2 2014.01.21. 17:10:10

Van még ebben az országban akár egyetlen ember, aki nem immunis a "fasiszta", "náci", "kommunista", "bolsevik", "hazaáruló" kifejezésekre?
Sőt tovább megyek: nem immunis az olyan bűntudat gerjesztő arrogáns szövegekre, hogy a nácizmussal, kommunizmussal, hazaárulással, stb. szembeni apátia egyenlő a cinkossággal, bűnpártolással?
Van még valaki, aki nem unja az 'aki nincs velünk az ellenünk van' uszítást pro és kontra?
És ha amúgy senkire nem hatnak ezek a szavak, azaz egy fia szavazót nem mozgósítanak egyik oldalon sem (akik azt állítják, hogy de őket mozgósítja, azok amúgyis évekkel ezelőtt mozgósítva lettek, vagy pont ezzel próbálnak - sikertelenül - másokat mozgósítani), akkor nem kellene már egyszer és mindenkorra felhagyni a közbeszéd konstans mérgezésével?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 17:14:23

@♔batyu♔:

Nem elég nagy kaliber vagyok ?

Közzétennéd a listádat, hogy hanyadik vagyok a kaliberek között ?

zavaros 2014.01.21. 17:14:30

@kuszkusz1: ("A nagypolitikában ez van, de én azt tapasztalom, hogy a Fidesz hívek keményen zsidóznak.
2002-ben egy fideszes ismerősöm meglepett azzal, hogy a Viktor a zsidók miatt veszítette el a választást. (Így: zsidók miatt, általános jelleggel.)"

No tegyük ezt tisztába.Bár nem találkoztam az ismerősöddel, azért az történelmi tény hogy egy ron werber ahová csak betette a lábát, ott elszabadult a pokol, akár" 23 millió beözönlő román", akár mint Romániában," Erdélyt akarják elrabolni a magyarok " kampányokkal...

Vagy nézd csak a friss eseményeket:

" nepszava.hu|2014. jan 08. 17:31

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán Bitó László író, orvoskutató mellett többek között Heller Ágnes filozófussal, Konrád György íróval, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajos és Závada Pál írókkal. Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett."

Vagyis ahogy sejthető volt, a szárszói gerontokrácia zsarolta be/ki
a megállapodást...
Ők ültették rá a strómant az Apró-klán miatt a szopórollerre.

nepszava.hu/cikk/1007464-az-utolso-pillanatban-vagyunk---neves-kozeleti-szemelyisegek-felhivasa

Ez meg a levitézlett strigák és honkupecek végvonaglása.
Még szánalmasabb mint a 2010-es MDF-SZDSZ közös lista...

Szólj ha gójokat látsz:D

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:16:08

@ben2: Szerintem ez a hiszti nem is a magyar szavazók, legfőképpen a magyar zsidó szavazók miatt van. Ennyit azok nem érnek.

Külföldi pénzekről, befolyásról van itt szó. Az természetesen lehet, hogy egy ostobábbja magától nácizik, de a fő csapásirány az a pénz és befolyás szerző kampány része.

Az összes országban ezek mennek, még a fejlettebb afrikai országokban is.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:16:45

@a 17 éves Parker Schnabel: Minek a lista, a tízmilliomodik vagy.

kuszkusz1 2014.01.21. 17:20:23

Ráutaló jelleggel a Viktor igenis felelős a közvéleményben meglévő antiszemitizmusért, mivel ő kezdte feszegetni, hogy az az (igaz) magyar aki fideszes.

A fideszes magyar "a haza amely nem lehet ellenzékben", a fideszesnek úszik a korona a Dunán, a fideszeshez szól a katolikus/református pap a templomban, a fideszes magyarnak leng a nemzeti zászló.
És hát: a fideszes (általában a jobboldali) a nemzeti érzelmű.

Kérdem, ha a Fidesz mindent visz akkor mi marad a nem-fideszeseknek?
Ők a nemzetellenes érzelműek? Ők nem a haza? A fenti felosztás szerint nem, mert a haza a Fidesz, amely nem lehet ellenzékben.

Szóval: nagypolitikai gesztusok ide vagy oda, a Viktor igencsak gerjesztője a zsidózásnak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.21. 17:20:28

egy pillanatra tényleg elhittem, hogy EZT válaszolta a rektor.

zavaros 2014.01.21. 17:20:35

@♔batyu♔: ("Jah. Én speciel MSZP-st hallottam zsidózni. ")

Tudod, hogy a Fidesz=Zsidesz c. " poén" honna ered?
Netán a kurucinfóról? Hát egy frászt.
Az 1990-es kampányban a plakátokat ezzel a felirattal a Kiss Péter vezette Baloldali Ifjúsági Társulás(BIT) aktivistái látták el...
Érdekes, nem?

És akkor az "Orbán cigány"(orsós stb.) típusú balliberális lejárató legendákról még nem is szóltam.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:20:38

@zavaros: Azért van ennek egy pár előnye. Pld. sikeresen benyomták Gyurcsányt és Fodort a társaságba.

Most az MSZP-sek izzadhatnak, hogy rejtsék el azt a Gyurcsányt, aki innentől kezdve naponta fog szerepelni a hírekben. ma feljelenti a kormány emberét, holnap megmozdulást szervez, holnapután sárgacsillaggal a mellén dunába veti magát a nemzetközi média kamerái előtt , jelképezve, Orbánék ezt fogják csinálni ha megnyeri a választásokat.

A náci kártya pedig 2010-ben sem jött be.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 17:20:52

@tarackos:

Az állampénz mind Orbáné.
Orbán zsákmányolta a fideszeseivel.

Ő osztogatja a szolgáinak, ha jónak látja.

Az adófizetők pedig az Orbán foglyai.

A zsírjukon él a szolgáival együtt.

Így már érthető, hogy aki állampénzt kap, az Orbánnak lesz a szolgálója.

Ezt kell megértened, ha Orbanisztán fidesznépével beszélsz ...állampénzről.

Ebben az országban Orbánon kívül - csak - szolgái élnek.

2014.01.21. 17:21:15

@Shenpen: Az állam csak elosztja a befolyó adóforintokat, nem finanszíroz. A finanszírozást kb 4 millió ember végzi, sarkítva. Az egyetemek is az ő jóvoltukból működnek leginkább, és üdvös lenne ez miatt az elv, hogy legalább ezek az intézmények fölött ne gyámkodjon az erőforrásokat dilettáns módon elosztó állam.

ben2 2014.01.21. 17:22:37

@kuszkusz1:

Az index fórumokon is rendszeresen olvasni olyan hozzászólásokat, hogy Orbán így cigány, úgy cigány és nem éppen pozitív, kisebbségbarát kontextusban, hanem keményen szitokszóként használva a 'cigány' kifejezést.
Ezek alapján kijelenthetjük, hogy balliberális körökben dühöng a kirekesztés és a rasszizmus?
Na ugye.

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:22:55

@kuszkusz1: Ez marhaság, a zsidó is magyar. Ráadásul éppen Orbán az, aki nagyon is ügyel arra, hogy a zsidók a magyarságon belül érdemben és méltósággal jelenjenek meg.

Az más tészta, hogy Hellerékkel nem tud mit kezdeni, de azokkal szerintem Mesterházyék sem.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 17:24:55

@♔batyu♔:

Nincs tízmillió lakos Magyarországon.

Te melyik medvetáncoltató fidesznyik vagy, kispofa ?

kuszkusz1 2014.01.21. 17:26:28

@zavaros:

Rohadtul nem érdekel, hogy ki a gój, meg hogy ki a zsidó.
Semmi érzékem az ilyesmihez és már nem is hiszem, hogy valaha ki fog fejlődni.

Arra viszont érzékeny vagyok, hogy ki a hülye!
Az általad felsoroltak között sok a hülye.
Aminek semmi köze sincs a származáshoz szerintem.
Nem mondtam még, hogy összeesküvésből is roppant gyönge vagyok?

♔batyu♔ 2014.01.21. 17:29:44

@a 17 éves Parker Schnabel: Te ennyire ostoba vagy b+? Vedd bele az osztrákokat is:)))

kuszkusz1 2014.01.21. 17:29:57

@ben2:

Igazad van, ez engem is dühíteni szokott.
Én nagyon utálom Orbánt - nem is hiszed, hogy mennyire! - de sohasem foglalkoztam azzal, hogy származik-e vagy sem. Nem számít.

kuszkusz1 2014.01.21. 17:38:43

@♔batyu♔:

Sajnálom, de tartom magam ahhoz, hogy felelős politikus, miniszterelnök, pártelnök nem mond olyan zöldségeket, hogy ő és az ő pártja nemzeti érzelmű.

Mert akkor mi marad a többieknek?

czjanos 2014.01.21. 17:42:14

Április hatodikán meg lehet állítani. Április hatodikán meg kell állítani!@kuszkusz1: Orbán már korábban megmondta: a haza (mármint ő) nem lehet ellenzékben.

czjanos 2014.01.21. 17:44:02

@dr kotász: Ha az állam elosztja, az rendben van. Ha ellopja, az már gázos.

ben2 2014.01.21. 17:45:14

@a 17 éves Parker Schnabel:

Te rasszista vagy?
Ha nem, akkor miért kérdés ez egyáltalán?

kuszkusz1 2014.01.21. 17:45:44

@czjanos:

A haza nem is szokott, de az jó lenne, a Viktor és a Fidesz ellenzékben lennének.

De sajna nem vagyok ilyen optimista.

czjanos 2014.01.21. 17:45:49

@kuszkusz1: A fajelmélet a nácik sajátja. Nem a származás számít, hanem a cselekedet avagy a mulasztás.

főkolompos · http://fokolompos.blog.hu/ 2014.01.21. 17:45:52

@Shenpen:
az Állami Számvevőszéket pedig zárjuk be ugyebár, hiszen az állami fizeti, mégse dugja bele az arcát a képviselőúr fenekébe.

Az egyetem feladata elsősorban nem az oktatás, hanem a kutatás. Az oktatásra ott vannak a főiskolák. Kutatni pedig nem lehet politikai vezényszóra. És igen, azért fizetjük az adót, mert megbízunk abban, hogy az egyetem falai között dolgozó okos emberek majd valami okosat kitalálnak. Olyat, ami a tudománynak hasznos. És nem olyat, amit a politika elvár.
Erről szól az egyetemi autonómia.
Ha pedig valaki ebbe bele akar avatkozni, bármilyen kis léptékben is (lásd szoborügy), az alapjában dönti meg az egyetemi autonómiába vetett hitet, így a szakmailag magas színvonalú oktatói, kutatói tevékenység kiszámíthatóságát és folytatólagosságát.
Márpedig ezen kívül nem sok dolog maradt, ami a brilliáns elméket ebben az országban tartsa.

Tudod nagyon jó dolog a football meg minden, de egy olyan országban, amelynek több Nobel-díjasa volt, mint ahány football VB-re meg EB-re összesen eddig kvalifikálta magát, lehet, hogy nem focira, hanem tudományra kellene áldozni.
Tudományt viszont csak és kizárólag a politikától függetlenül lehet csinálni.

czjanos 2014.01.21. 17:46:58

@kuszkusz1: Az előbb írtam: április hatodikán el lehet menni. Április hatodikán el kell menni!

zavaros 2014.01.21. 17:49:11

@kuszkusz1: ("Rohadtul nem érdekel, hogy ki a gój, meg hogy ki a zsidó.
Semmi érzékem az ilyesmihez és már nem is hiszem, hogy valaha ki fog fejlődni.")

Teljesen világos.
Te nem is tudod no meg nem érdekel hogy ki a gój meg ki a zsidó, téged csak az érdekel hogy:
"Ráutaló jelleggel a Viktor igenis felelős a közvéleményben meglévő antiszemitizmusért,"
meg
" nagypolitikai gesztusok ide vagy oda, a Viktor igencsak gerjesztője a zsidózásnak."

Ezek után akkor már különösebb illúziók nélkül kérdem hogy
mi is az az "antiszemitizmus" meg a "zsidózás" amiért-szerinted-Orbán felelős?!

zobod 2014.01.21. 17:51:09

@zavaros: a liberális értelmiség csak egy fügefalevél a rusnya kékeres utódpárti fax előtt. El ne hidd már, hogy hetvenes-nyolcvanas éveikben járó felhőtologató öregemberek döntik el, mi a pálya.

czjanos 2014.01.21. 17:52:13

@♔batyu♔: Az a baj, hogy azokkal a magyar-zsidó származású Nobel-díjasokkal sem tudnak sokan mit kezdeni, mert "hogy jönnek ahhoz, hogy zsidó létükre Nobel díjasok legyenek"?
Félre kellene tenni az ostoba fajelméletet és csak a tettek alapján ítélni meg embertársainkat.

kuszkusz1 2014.01.21. 17:52:31

@czjanos:

Majd igyekszem elvonszolni magam. Mert ha azt hiszed, hogy az az izé, szövetség vagy mi a túró örömmel tölt el....

De majd erőt veszek magamon.
Azért nem bántam volna, ha egy épeszű bagázs gyülekezik össze az ellenzéki oldalon.

czjanos 2014.01.21. 17:55:09

@a 17 éves Parker Schnabel: Korodhoz képest felnőttes a látásmódod :-)

czjanos 2014.01.21. 17:57:12

@kuszkusz1: Ez az, kuszkusz1, hogy erőt tudjál venni magadon! Lehet a Gyurcsány-kormányt sok mindenért jogosan szapulni, de közel sem követtek el annyi társadalom- és demokrácia ellenes lépést, mint Orbánék.

ben2 2014.01.21. 17:58:41

@kuszkusz1:

Ha valaki deklarálja, hogy ő vagy a politikai közössége nemzeti érzelmű, azzal nem állítja automatikusan, hogy más rajta kívül már nem lehet az. Elképzelhető, hogy ezt más mondatával megteszi, de akkor azzal a mondattal van a gond és nem azzal, amivel a nemzeti érzelmét kinyilvánította.
Ennyi erővel egyetlen pártelnöknek vagy miniszterelnöknek sincs joga saját magát bármely érték irányába elkötelezni, mert azzal rögtön kizárna abból másokat, akikkel nincs azonos politikai közösségben.
Ez nyilvánvaló nonszensz, hiszen a politikai párbeszéd legalapvetőbb feltétele, hogy az egyes kérdésekben szemben álló felek megállapodjanak a közös értékek minimumáról és azok prioritását magasabbra helyezzék, mint azokat, amelyekben nem tudnak közös nevezőre jutni. Ha azonban az értékek iránti elköteleződést deklarálni sem szabad, akkor hogyan alakuljon ki bármilyen közös nevező a politikai oldalak között?
Arra a kérdésre tehát, hogy mi marad a többieknek, a válasz az, hogy minden, mert a nemzet iránti elköteleződés nem zéró összegű játszma.
Normális országokban _minden_ mérhető támogatottságú párt nemzeti érzelmű, és ezen elköteleződését nem hogy nem szégyenli, de rendszeresen ki is nyilvánítja és a politikai szereplőknek eszükbe sem jut ilyen nyilvánvaló dolgok miatt egymást ekézni.

czjanos 2014.01.21. 17:59:12

@♔batyu♔: Nyugodtan aggódjatok Gyurcsány miatt! Ha árvíz van, nem nézed, hogy ki tölti melletted a homokzsákot!

czjanos 2014.01.21. 18:03:50

@kuszkusz1: Nem az a meghatározó, hogy Orbán mit tett az antiszemitizmus ellen, hanem az, hogy mit tehetett volna! Ha éppen nem a szárnyai alól nőtt volna ki Vona Gábor, ha éppen nem kaszálták volna el a gyűlöletbeszéd jogi szankcionálását, ha nem éppen a Horthy rezsimet és annak köztéri relikviáit akarnák feléleszteni, ha október 23-án, az állami ünnepen nem szólítaná fegyverbe a hívőit az ellenzék ellen.... Mondjam még?

wallenberg8801 2014.01.21. 18:08:22

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ha az egyetem aulájában például Alfred Rosenberg-szobor lenne, akkor már hirtelen nem lenne egyetemi autonómia, akkor már hirtelen boldog-boldogtalannak köze lenne hozzá.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

martineden 2014.01.21. 18:18:56

@Shenpen: csak akkor lennének igazságosak valójában, ha a több adót fizetők felmentést kapnának, de ugye az iszonyú népszerűtlen lenne...)....Te meg igen okosnak gondolod magad,pedig iszonyuan hulye vagy fideszcsicska

ben2 2014.01.21. 18:22:02

@főkolompos:

Egyetemi autonómia ott lehetséges, ahol az egyetem saját maga finanszírozza saját magát. Ilyen az angolszász modell.
Egy demokráciában a hatalmat (tehát a költségvetési pénzek elosztását is) a nép a választott képviselőin keresztül gyakorolja. Ha tehát az államtól egy egyetem pénzt kap, akkor egyrészt annak elköltéséről részletesen el kell számolnia az állam felé, másrészt eredményeket kell leraknia az asztalra, hogy a neki adott pénzből az őt finanszírozó társadalom számára hasznos értéket termel.
Ezt viszont a társadalom csakis választott képviselőin keresztül (értsd: kormány) tudja az adott intézményen számon kérni.
Miért nem evidencia ez?
Nos talán azért, mert a rendszerváltás után egyes értelmiségi körökben elharapózott egyfajta kettős arrogancia: egyrészt folyamatosan követelik, hogy a költségvetés állapotára tekintet nélkül minden évben egyre több pénzt adjon nekik az állam, másrészt - az intézményi autonómiára hivatkozva - azért semmit ne kérjen cserébe, sőt az esetleges gazdasági bűncselekményeket is lehetőleg tekintse az adott értelmiségi kör belügyének.
Ilyen szemlélettel találkozhatunk a művészet finanszírozásban, kutatás-fejlesztésben, felsőoktatásban, stb.
Ez a helyzet viszont nyilvánvalóan tarthatatlan. A "vegyétek el erőszakkal az emberektől a pénzt, adjátok nekem, én meg majd elköltöm belátásom szerint" súlyosan antidemokratikus álláspont, kb. az egyházi tized rendszere, csak a pénzt nem az egyházak, hanem értelmiségi klubbok kapják.

Ami az ominózus szobor ügyet illeti, az egy nyilvánvaló politikai gumicsont, amire meglepő gyorsasággal vetődött rá a baloldal.
Jól látható, hogy a kampányt az ilyen akciók fogják jellemezni:
az ideológiai kérdéseken vívott árnyékbox jól jön a kormánytöbbségnek, mert ezzel passzivitásban tartja a kormányváltást akaró bizonytalanokat, akiket nem az olyan mondvacsinált agyament hülyeségek érdeklik, hogy melyik egyetemen van Marx szobor. De jó ez a baloldali ellenzéknek is, mert lehet hergelni a híveket, amivel választást ugyan nem tudnak nyerni, de legalább bebiztosítják a biztos szavazóik aktivitását. Win-win.
Aki veszít rajta, az a választók azon része, akik értelmes kérdésekről folytatott normális párbeszéd alapján próbálják eldönteni, hogy kire bízzák az országot a következő 4 évre.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 18:23:45

@ben2: Nem kérdés.

Te se állítanád, hogy nem cigány. Mivel nem vagy vak.

martineden 2014.01.21. 18:25:59

@Shenpen: nem hallottam még, hogy komoly igényként felmerült volna az ügyészség függetlensége, tekintettel arra, hogy az ügyész egy perben az állam jogi képviselője. Érdekes fordulat lenne.....Hat igen,ezert nem indult bunteto eljaras a Kaya Ibrahim,a Josiph Thot,az Ezusthajo kft es tarsai ugyeben.Mert a polt nem fuggetlen.Jo hogy elismered

Anselmo 2014.01.21. 18:34:59

poszt: "Magyarországon hullámokban folyik...fasizálódás"

Inkább azt mondanám, hogy a csapból folyik. De talán eljön majd egy szebb jövő, amikor nem kell ezt hallgatni.

martineden 2014.01.21. 18:39:01

@♔batyu♔: @a 17 éves Parker Schnabel: Te ostoba, azt hiszed, hogy aki nem a ta baromságaidat hányja vissza, az mind fideszes? ...Igen ,rosszul hiszi.Te egy jobbikcsicska vagy ,aki tovig benyal a fidesznek

vladimir964 2014.01.21. 18:39:04

A politikának nincs keresnivalója sem a templomokban, sem pedig az oktatási intézményekben, így az egyetemeken sem. Ilyen szempontból tulajdonképpen jogos is a szobor eltávolítása, ráadásul még onnan sem védhető a dolog, hogy Marxnak lett volna magyar kötődése (ha csak az alkoholizmusát nem tekintjük annak).
Érdekes módon a belgák nem állítanak neki szobrot, pedig hát jópár évig élt ott, művei jelentős részét ott írta, és vastagon szervezkedett.
Az is igaz ugyanakkor, hogy az elmebetegséggel volt határos Ronald Tehetségtelen Reagan szobrának felállítása.
Különben ez az egész szobor ki-be vivősdi Kelet-európai agyrém. Mexicoban a sugárutak mentén remekül megférnek egymás mellett a diktátorok és forradalmárok szobrai egyaránt, és a kutyát sem zavarják.
Fasizálódás pedig ott van, ahol szarul élnek az emberek, tehát nálunk is.

Reggie 2014.01.21. 18:40:11

Pedig ha hitler szobor lenne, mar kibaszta volna a sabeszdeklit bennetek.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 18:41:19

@Anselmo:

Nem jön szebb idő. A fidesz ötösével szaporodik.
A pártállam még ilyen szapora népség kezében sose volt.
Mind államtitkár lesz, aztán mind Hitler-szobrot avat majd és pottyant az is mind öt államtitkár-kölköt.

ben2 2014.01.21. 18:43:04

@a 17 éves Parker Schnabel:

Látom problémád van a szövegértéssel, megpróbálom egyszerűbben:
miért számít az bármiben is, hogy Orbán cigány-e vagy sem?
Ez legfeljebb egy rasszistának probléma.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 18:51:54

@ben2: Ha nem probléma, akkor te miért problémázol rajta ?

Egy cigánynak szolgálsz.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.21. 18:55:12

Tisztán látszik hogy fasizálódik az ország.

Mi sem tanusítja ezt jobban, minthogy az antiszemita, és rasszista Marx szobor után, a kommunista MSZP-s diktatúra pártolói hogy siránkoznak.

ben2 2014.01.21. 18:56:51

@czjanos:
"Lehet a Gyurcsány-kormányt sok mindenért jogosan szapulni, de közel sem követtek el annyi társadalom- és demokrácia ellenes lépést, mint Orbánék."

Ellenzéki képviselő eszméletlenre veretése és utána ízléstelen viccelődés a parlamentben ezek szerint nem minősül társadalom- és demokrácia ellenes lépésnek?
Újságírók jogtalan letartóztatása, nyilvánvalóan hazug rendőri tanúvallomások alapján, majd hónapokig előzetesben tartása anélkül, hogy egyszer is kihallgatták volna őket szintén nem társadalom- és demokrácia ellenes lépés?
Ahogy az sem, hogy zárt körben elismerték, hogy hazudtak éjjel-nappal és trükkök százaival verték át a választópolgárokat?

Hagyjuk már ezt.
Mindegyik drukker mondja a magáét ez eddig rendben van, de az ellenfél démonizálása csak egy szűk szektának érv a saját vállalhatatlan figurái felmentésére.
A többség vagy elfordul az ilyenektől vagy apátiába süllyed. A szekta mentalitás nagyon veszélyes, mert öngerjesztő folyamatot indít el: minél jobban hergeli magát a keménymag, annál ellenszenvesebb kívülről, a csökkenő népszerűségből viszont - hibásan - arra következtet, hogy nem hergelődik eléggé, ezért rátesz még egy lapáttal és így tovább.
Aztán a választásokon meg szembe jön a valóság.
Ebbe a csapdába hajszolta bele magát a Fidesz holdudvar is 2006-ban, amikor azt hitte, hogy nettó Gyurcsányozással megnyerheti a választásokat, pedig akkor csak néhány százalék különbség volt a táborok között nem pedig 15.

ben2 2014.01.21. 18:59:25

@a 17 éves Parker Schnabel:

Én azon problémázom, hogy azok, akik fasizálódásról papolnak, a következő mondatukban simán cigányoznak.
Illetve dehogy problémázom, inkább mulattat a szánalmas önleleplezés.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 19:02:41

@ben2:

Szóval szerinted fasizálódás azért nincs, mert Orbán cigány ?

A két állítás kiüti egymást ?

torró 2014.01.21. 19:06:35

@a 17 éves Parker Schnabel:
Nem állhatom meg szó nélkül, de ez nem rasszista megnyilvánulás? Mellesleg a nácik rasszisták.
Amúgy már számtalanszor leírtam, hogy merő tévedés Orbán cigányozása. Az unoka testvére majdnem telek szomszédom. Apáik testvérek voltak. És határozottan tudom, hogy semmi közük a cigányokhoz.
Amúgy mielőtt nekem esnél, nekem meg a Ferenc tartozik a rokoni körbe.

ben2 2014.01.21. 19:09:47

@a 17 éves Parker Schnabel:

Fasizálódás nincs, legfeljebb politikai oldalaktól függetlenül terjedő rasszista nézetek.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 19:10:44

@torró: Igen. Ezt te már számtalanszor leírtad.
Csak ülsz és írod.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.21. 19:19:57

@ben2: A fasizálódás inkább államforma.

A pártállami rendszer, amit csináltatok.

A nézeteitek már 20 éve fasiszták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.21. 19:20:28

@Shenpen:

"Nem vágom, hogy egy államilag finanszírozott intézmény miért legyen autonóm?"

Az igazságszolgáltatás is állami finanszírozású. Akkor a kormány előírta ítéleteknek kell születniük?

JohnHenry 2014.01.21. 19:25:37

vicces, hogy a ballibsiző kommentelők láthatóan azt se tudják, kinek a blogján járnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.21. 19:26:36

@Shenpen: "el tudok képzelni olyan vállalatot, ahol a pénzügynél kell lobbizni egy egy projekt finanszírozásáért, de a műszaki osztály mondja meg, hogy kell megcsinálni, de... fura."

Valóban, milyen fura. :D

Behajtó70 2014.01.21. 19:32:39

Magyarország fasizálódik? LOL! Ezt rajtad kívül még hány elmebeteg, ostoba mondja? Vagy neked bármi fasiszta, ami ne mte vagy?

"csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság"

A.Einstein

Ez uróbbit rólad mondta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.21. 19:32:55

@♔batyu♔:

"Ez marhaság, a zsidó is magyar."

A kép kissé árnyaltabb. A zsidó aszerint magyar vagy zsidó, esetleg zsidó magyar, hogy mit kíván meg az érdeke. Mellesleg ez nem zsidó specialitás, a kisebbségek általában is így vannak ezzel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.21. 19:35:38

@stoppos76: Van egy propaganda hadjárat a Nyugat felé ("védjük a zsidóinkat") és egy másik a jobbik felé (Gábriel arkangyalt meghágta a császári sas, "idegenrendészet") -- merő pragmatizmusból MINDKETTŐ: ettől persze a fasizálódás simán lezajlik, mert a nép (tekintélyes rése) nem ilyen rafinált. Csak azt látja, hogy a kormány nem tart ellent a könnyű gondolatoknak.

Moin Moin 2014.01.21. 19:43:26

A magyar egyetemek csak papíron autonómok, ám számos formális (állami finanszírozás, támogatások, stb.) és informális eszközzel a kormányzati hatalom gyakorlatilag azt csinál velük és bennük, amit csak akar.

Ezt rendkívüli módon megsínyli mind a felsőoktatás színvonala (a kontraszelekció miatt), mind pedig az egyetemekről kikerülő ifjúság szilárd, öntudatos, független polgári mentalitása. A helyzet erősen tart afelé, hogy az egyetemeken hatalomkedvence oktatók a hatalom szempontjai alapján összetákolt tananyag alapján önállótlan alattvaló-droidokat gyártsanak, független, kreatív érteliség helyett.

...Magyarország (hülyeségben már megint) jobban teljesít!

explanatus 2014.01.21. 19:45:34

Chemnitz: „A belvárosban található 40 tonna súlyú és több mint 7 méter magas Marx Károly emlékmű”
„Der 7,10m hohe und 40 Tonnen schwere Bronzekopf ist während des Sozialismus errichtet worden”

Bár egy békemenet ...

Moin Moin 2014.01.21. 19:46:34

@Behajtó70:

- Vannak rasszista nézeteid (antiszemitizmus, cigányellenesség, stb.)?

- Szeretnéd, ha e nézetek dominálnának a magyar politikában?

Ha mindkét kérdésre "igen" a válaszod, akkor te is fasiszta vagy!:-)

Knorr 2014.01.21. 19:47:00

@Shenpen: "A fizesse az állam de ne szóljon bele, az azért szar, mert az azt jelenti, hogy tejeljen az adófizető, de eszébe se jusson - választott képviselőin keresztül - feltételeket szabni annak, aki azt a pénzt felhasználja."

az államnak nincs pénze. az adófizetőnek van pénze. a fasizálódást meg pont az autónomia akadályozza meg, hogy nem viktor törpe ugat bele mindenhol mindenbe kis balfaszkám.

genyamagyar 2014.01.21. 19:47:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mellesleg ez nem zsidó specialitás, a kisebbségek általában is így vannak ezzel."

Például a romániai magyarság.

Knorr 2014.01.21. 19:50:58

@ben2: "Egy demokráciában a hatalmat (tehát a költségvetési pénzek elosztását is) a nép a választott képviselőin keresztül gyakorolja."

egy demokráciában nem egypárti alkotmány van és nem ül mindenhol a fékek és egyensúlyok rendszerében ennek a pártnak az embere. nem utolsósorban pedig ez az egy-párt nem pofázik bele az egyetemi autonómiába.

Moin Moin 2014.01.21. 19:55:43

@explanatus:

Berlinben - a "birodalmi fővárosban" - van Karl Max Alle, van Karl Marx Platz és van Karl marx Srtaße is, továbbá Münchenben Karl Marx Ring - biztosan ezzel akarják suttyomban a rohattnácigermánok demonstrálni a náciantiszemitizmusukat!

Szerintem itt lenne az ideje, hogy Rétvári államtitkár úr firkantson egy cirkalmasat Merkel néninek, hogy azzonnalll átnevezniii!

explanatus 2014.01.21. 19:57:47

@Moin Moin: (kicsaltad belőlem életem legrövidebb kommentjét, ja a zárójeles rész nem számít)

:)

val 2014.01.21. 20:14:31

"folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás"

Figyu!
Ez most melyik szintje a fasizálódának? A fokozhatatlan, vagy már azon is túl van?

2014.01.21. 20:49:57

Remélem, hogy a zsidók azért elgondolkodnak azon, hogy miért utálják őket a világ jelentős részén. És nemcsak most, de 100 éve is utálták őket valamiért. Talán ha magukba néznének és ők változnának, akkor megszűnne az antiszemitizmus,amit ők maguk gerjesztenek. És ez talán vonatkozik a cigányokra.
Abból mindig baj lesz, ha egy kisebbség akar diktálni a többségnek.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.21. 21:15:46

Te HaFr !

Ez a fasizálódás és a diktatúrázás, az MSZP szlogenje 1990 óta, mikor nincsenek éppen kormányon.

Most tényleg azt hiszed, ebben a műfajban le tudod őket nyomni ???

Jolka40 2014.01.21. 21:27:55

@kuszkusz1: Aki utálja, egy sem a származása miatt.

Jolka40 2014.01.21. 21:30:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A katolikus is magyar. A református is. Az evangélikus is.

Jerry West 2014.01.21. 21:35:57

„Ha a rektor úr nem tudná, Magyarországon hullámokban folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás”

Pff...

Lovag Mihály 2014.01.21. 21:44:10

@kuszkusz1: 2014.01.21. 17:05:05

"ez a piszkos zsidó több mint tíz százalékot levett a pénzből"

"Á, nekik már nem volt hideg"

na ki mondta ezeket? na ki?

(kettős a mérce?)

kvadrillio 2014.01.21. 23:16:32

MAGYARORSZÁGOT IS A ZSIDÓK VEZETIK ? NEM CSAK AZ USA-T ???

celebrations 2014.01.21. 13:01
"Választ kapott Rétvári: marad a Marx-szobor"
***********************-
rostoványi is kap választ nemsokára...
ő nem marad!
Meg a szobor sem!!! :)))))))))))))))))))))

itt is 1q zsidó vélemény.....UN.BENNFENETES ! :)

A HÜLYESÉG EGYRE JOBBAN HATVÁNYOZÓDIK A BELTERJES PARLAMENTI POLITIKUSOK KÖZÖTT !
MOST MÁR MEGTUDTUK AZT IS, HOGY MAGYARORSZÁG AZ ANGYALOK ORSZÁGA LETT ! VOLT ! VAN !
A CUKOR ÁFA-CSALÁSOK PEDIG CSAK ANGYALOK HUNCUTKODÁSA.....PFFFFF......

Gribbin János 2014.01.21. 23:24:16

1. A Marx szobrot ott kel hagyni, ahol van!

2. Rostoványi egy gyengére sikeredett "arab-szakértő", hihetetlen hozzá nem értéssel. Gyermekkorában is tenyérbemászó figura volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.01.21. 23:24:47

@Jolka40: "A katolikus is magyar. A református is. Az evangélikus is."

Szerintem érted te, csak kötözködsz. Vagy ha nem érted, akkor azért, mert nem akarod.

kuszkusz1 2014.01.22. 06:52:07

@ben2:

A nemzet iránt való elkötelezettség, a hazaszeretet nem kampánytéma, mert nem lehet semmilyen módon kétségbe vonni más pártok, más politikusok, más párt szimpatizánsainak a hazaszeretetét.

Nem lehet kétségbevonni semmilyen itt élő, itt született, itt nevelkedett náció és felekezet hazaszeretetét sem.

Ebben a témában mindenkit megillet az alapvető és kétségbevonhatatlan bizalom.

Sok minden lehet kampánytéma, ez nem.

Itt nincs helye a mérlegelésnek, nem lehet olyat állítani, hogy én jobban szeretem a hazámat mint más.

Ha egy párt, pártvezető magát "nemzeti érzelműnek" tolja fel, abban a pillanatban különbséget generál önmaga és mások között és teret nyit annak a gonosz és végtelenül ostoba gondolatnak, hogy mások hazaszeretete - politikai kötődés - mentén kétségbevonható, innen pedig már csak egy kicsiny lépés, hogy származás szerint is kétségbevonható legyen.

A magyarországi zsidózásért - (és még sok minden egyébért) Orbán Viktor, a nagy hatású és jellemtelen politikus a felelős.
A legnagyobb mértékben.

"Normális országokban _minden_ mérhető támogatottságú párt nemzeti érzelmű, és ezen elköteleződését nem hogy nem szégyenli..."

Mi az, hogy 'nem szégyenli'?

Mi szégyellnivaló van a hazaszereteten?
Ha feltételezed másokról, hogy egyáltalán szégyellhetik az ilyesmit akkor máris megetted az orbánizmust.

kuszkusz1 2014.01.22. 06:57:24

@Reggie:

Hitler szobor!?

Te megőrültél!!!???

kuszkusz1 2014.01.22. 07:02:45

@Lovag Mihály:

Gőzöm sincs.

Ki mondta ezt? És miért?

kuszkusz1 2014.01.22. 07:07:26

@Lovag Mihály:

Az egyik a Zuschlag volt, már emlékszem rá.

Na, de ki is iktatták a politikából, nem?

A zuschlagi izléstelen viccelődésből botrány lett. Az orbáni oldalon semmiből sincs botrány.
Szerintük minden jól van téve amit ott tesznek. punktum.

Hannibal ante portas 2014.01.22. 08:37:07

Ha Béndek Péter ezzel a pedigrével (hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9ndek_P%C3%A9ter) ennyi hülyeséget képes összehordani, mit lehet várni a többiektől, mondjuk pl. a kedves kommentelők nagy többségétől?

Hannibal ante portas 2014.01.22. 08:39:58

@a 17 éves Parker Schnabel: 17 évesen még szülői engedélyt kéne kérni, kisfiam, de bizonyára azért nem kérsz, mert apád lezavarna két nagy fülest, ha látná, kedves Parker fia mennyire kis kaliber. A baj az, hogy reményteleneül kis kaliber vagy, sose nőssz föl.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 08:40:50

@Hannibal ante portas: OK, tisztelt kommentelő pedigrével vagy anélkül, írja csak le bátran, mit talált hülyeségnek. Mert nagyszájúsággal tele a padlás, tépjen számot.

Pilatus 2014.01.22. 08:54:12

"A magyarországi zsidózásért - (és még sok minden egyébért) Orbán Viktor, a nagy hatású és jellemtelen politikus a felelős.
A legnagyobb mértékben."

No, sok marhaságot lehet olvasni a komentekben, de ekkorát...?

stoppos76 2014.01.22. 09:05:02

@HaFr: Az durva, hogy ez a kettős beszéd annyira átlátszó, mint az üvegablak, de valahogy nem esik le a népnek. Legalábbis egy jó részének. Ennyire hülyék lennénk?

szamaritánus 2014.01.22. 09:10:09

erősödőben van a fasizálódás :DDDD
azt nevezed fasizálódásnak, amikor a cigányasszony a saját házában késsel rabolná ki a nyugdíjast?

Lovag Mihály 2014.01.22. 09:47:18

@kuszkusz1: 2014.01.22. 07:07:26

Mind a kettőt ő mondta. És nem kiiktatták, hanem bcs-t követett el amiért letöltendőt kapott. Mindössze azért írtam ezt, mert a te logikád szerint (fideszes könyvtáros zsidózik=fidesz antiszemita) általánosítani kéne az MSZP-re egy ember megjegyzése miatt. A hülyeség nem pártfüggő.

kuszkusz1 2014.01.22. 09:51:23

@Pilatus:

Hát nemcsak ő, ez igaz. De neki van a legnagyobb, na nem tekintélye, hanem személyi kultusza a jobboldalon, ha ő ocsmányságnak tartaná a zsidózást akkor a fideszesek körében ilyen nem lenne, illetve csak elvétve.

De - mint mondám - Orbán gazember.

Hannibal ante portas 2014.01.22. 10:17:39

@HaFr:
“. Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.” (Lk. 12.48)

Nem a számot (=számat) tépem, s a padlásokat már rég lesöpörték.
Így hát nézzük: “ Béndek Péter (1968–) konzervatív politikai filozófus.

Történelem–angol szakon végzett az ELTE-n, a filozófiai tudomány doktora (Ph.D.). Korábban az MTA Politikai Tudományok Intézetének munkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója. Jelenleg egy gazdasági tanácsadó cégnél dolgozik. Rendszeresen publikál politikai-filozófiai, politikaelméleti témakörökben, ő az '1000 leütés' c. politikai blog szerzője.” (Wikipédia)

BP tehát, elmondhatjuk, többet kapott. Annyit minden esetre, hogy tudásával, szorgalmával (ezek kapott ajándékok!) elérte azt, amit. Akkor többért is felelős. Azért feltétlenül, hogy gondolataiból miket tár a közvélemény elé. Amiket ebben a blogban, meg sok más blogjában is leír lehet a saját véleménye, de semmiképpen sem okos dolog ilyeneket írni: “Ha a rektor úr nem tudná, Magyarországon hullámokban folyik és most éppen felerősödőben van a fasizálódás,..” Lehet, hogy BP – nek igénye lenne rá, hogy így legyen, de attól még nincs így. Azután hogy jön ide Batta András? Azért is felelős mindenképpen, hogy gondolataival, írásával milyen reakciókat vált ki. A reakciókat olvashatjuk a kommentekben, nem valami üdítő olvasmány. A fasizmus emlegetése, mások lefasisztázása nagyon ócska és gyönge trükk, hasonló a szintén divatos – legalábbis nálunk, liberális és szocialista körökben alkalmazott – nácizáshoz. “A vitapartner náciként való lejáratása, illetve Hitlerrel való párhuzamba állítása (reductio ad Hitlerum) olyan széles körben alkalmazott retorikai trükké vált, hogy Mike Godwin a kilencvenes évek elején megfogalmazta a náci analógiák Godwin-törvényét, mely így szól: „Ahogy egyre hosszabbra nyúlik egy online vita, a nácikkal vagy Hitlerrel kapcsolatos párhuzam felmerülésének valószínűsége az egyhez közelít.”
Így azután könnyen előfordulhat, hogy módosítanom kell: BP nem hülyeséget ír, hanem szándékosan és gonoszul provokál. A hülyeségre még van mentség, erre azonban kevésbé.

kuszkusz1 2014.01.22. 10:20:22

@Lovag Mihály:

Nem általánosítottam minden fideszesre. Nem azt állítottam, hogy minden fideszes lelkivilágú könytárosnő zsidózik. De az én ismerősöm speciel ezt tette. Elmeséltem egy számomra felettébb megrázó élményemet ennyi történt.

És hozzátettem azt a tapasztalatomat, hogy sok fideszes antiszemita.

Ez nem általánosítás, legalábbis én nem szántam annak. Nekem semmi bajom azzal ha valaki jobboldali, netán fideszes, de soha, ismétlem soha nem találkoztam olyan fideszessel aki szerint az is lehet rendes ember aki Gyurcsány, Bajnai vagy MSZP-szimpatizáns.
A fideszes drukker - az én tapasztalatom szerint - azonnal anyázni kezdi a baloldalit milyest a pártszimpátiájáról értesül.
Persze nem okvetlenül zsidózásról van szó, többnyire inkább kommenistázásról, esetleg mindenféle másról, de a vérfideszes roppant intoleráns minden más párt híveivel szemben.

Erről eszembe, az egyik szomszédom, egy idős hölgy, nagy Viktor-hívő, sűrűn szokta szóvá tenni, hogy mekkora építményadót kell nekünk Érden fizetni és hogy ez a kommenisták műve. Bezzeg Diósdon...!
Amikor felhívtam a figyelmét arra, hogy Érden a második ciklusát tölti T. Mészáros András nagyonfideszes polgármester, csak legyintett és ragaszkodott hozzá, hogy a gaz kommenisták keze van a dologban.

Találkozott már valaki baloldali szimpatizáns iránt toleráns fidesz-drukkerrel a hétköznapokban?

Moin Moin 2014.01.22. 10:47:01

„Ő az az ember, aki a mi újjászerveződő művészeti életünket el tudja indítani abban a szellemben és abban az irányban, amelyet a nemzetiszocializmus követel.” („Er ist der Mann, der die Neuorganisation unseres Kunstlebens in dem Sinne und in der Richtung, wie es der Nationalsozialismus fordert, in die Wege leiten kann.”)

Így írt a Westdeutscher Beobachret Herbert von Karajanról – reméljük, hamarosan a Magyar Nemzet is így fog írni Batta Andrásról!:-)

Lovag Mihály 2014.01.22. 10:49:54

@kuszkusz1: én nem politizálok az életben, a neten is csak trollkodok. értelemszerűen 4 évente legalább egyszer előkerül a politika, mint téma az ismeretségi körömben. van mindenféle ember (kivéve szélső bal és jobb). mi azt az álláspontot képviseljük, h nevetünk ezen az egészen. a kérdésed pedig olyan kérdés, aminek szereplői felcserélhetők egész nyugodtan. az intolerancia mindkét oldal sajátja. olvass bele a blogok hsz-eibe. a kérdésedre válaszolva: igen, mint ahogy az ellenkezőjével is. oldaltól függetlenül.

kuszkusz1 2014.01.22. 11:55:56

@Lovag Mihály:

Van benne valami, az intolerancia tényleg többosztatú, de a jobboldaliakat - általában - vérmesebbeknek látom.

De a baloldalon is rengeteg hülyeség van és ne feledjük el a néhai SZDSZ-t sem, ők is kivették a részüket a baromságokból, nem is kevéssé.

Ha a baloldalon nem hömpölyögne a hülyeség én még mindig MSZP-szimpatizáns lennék és nem hontalan baloldali.

tamas11 2014.01.22. 12:33:20

@Hannibal ante portas:
Ennek a kószáló Hannibalnak nem láthatjuk a Wikipédián a "pedigréjét".
Elég lenne tehát ha nem többet adna, hanem kevesebbet, azaz a minimumot:
MIt jelentene számodra hazai viszonyaink közt a fasizálódás? (ha lenne)...
Úgy is feltehetnénk a kérdést: a hagyományos, tendenciózus túlérzékenységekből mennyi a TÚL?
Továbbá kié a hagyomány, ki a gazdája? Aki szítja, vagy aki bagatellizálja?

Lovag Mihály 2014.01.22. 13:39:58

@kuszkusz1: 2014.01.22. 11:55:56

szerintem a legjobb amit lehet tenni, hogy elmész szavazni arra aki számodra a szimpatikusabb, a többit meg magasról leszrod. annyi minden van, aminek lehet örülni az életben, kár acsarkodásra meg gyűlölködésre fordítani az időt. 4 évente max 1 hét van, amit érdemes a politikára szánni. a többi: család, haverok, foci stb stb

kuszkusz1 2014.01.22. 15:38:02

@Lovag Mihály:

Elvonszolom magam és a Titanic brigádra fogok szavazni, ha bírok. Olykor kételkedem benne, hogy képes leszek-e rá.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 16:04:48

@Hannibal ante portas: Természetesen mindebből csak az igaz, amit a Wiki rólam ír

Moin Moin 2014.01.22. 16:49:44

@HaFr:

Ufer, a zsidó kupléíró
Aludt a folyosón mélyen
Barátja, Herz, biztatta
Hogy ne remegjen, ne féljen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 17:42:15

@Moin Moin: Ő meg csak zsidósan remegett tovább, mi?

Moin Moin 2014.01.22. 17:50:17

@HaFr:

Remeg, mint a kocsona!
Tényleg: a kocsonya nem is kóser - akkor attól remeg, mert megette!

Ami igaz, igaz: az efféle rektor- és államtitkár urak se kóserek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 17:55:40

@Moin Moin: Majd a jeruzsálemi aliján, Herr Bruder!

Moin Moin 2014.01.22. 18:32:44

@HaFr: "L'shana habaa birushalaim"?

Moin Moin 2014.01.22. 18:58:04

@HaFr: "Az, ki zsidóul és" oroszul - és kész is a zsidó-bolsevista világ-összeesküvés!

...I wois ned, wås do los isch!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 19:04:53

@Moin Moin: Erre bátorkodtam utalni, az elvtárs kongeniálisan következtetett, találkozunk a mai sejtgyűlésen!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 19:06:40

@HaFr: ..bár ez a müncheni kocsmabűz kicsit elgondolkodtatott, hogy eddig fel nem tárt összefüggések is lehetnek a hátunk megett -- a fene megett e

Moin Moin 2014.01.22. 19:10:29

@HaFr:

Nem érek ma rá: pogromom van!
Münchner Kneipengestank: Ne feledd, hogy Hitler is először a szocikhoz pórbált dörgölőzni!

...Egy brancs vagyunk, hiába tagadjuk!

főkolompos · http://fokolompos.blog.hu/ 2014.01.24. 23:48:22

@ben2:
"Miért nem evidencia ez?"
Egyáltalán nem a számonkérésről van szó. Az egyetemeket a szakmai tevékenységükért fizetik, szakmailag legyenek is a topon, és igen, legyenek számonkérhetőek, a rektor úr meg a hök elnök ne vehessen hatalmas Audit az egyetem pénzéből. Stb.
Ez teljesen evidens.

Amiről itt szó van, az a politikai számonkérés, számonkérhetőség.
Nyilván, ahogy a fenti tény is, az is evidencia, hogy oktatási intézményben egy demokratikus országban nincs politizálás.
Normális országban még a sima közintézményrendszerben sem kellene, hogy legyen politizálás, nem gondolom, hogy azért, mert épp x párt van hatalmon, a teljes államapparátusnak arra a pártra kellene szavaznia, mondván, hogy éppen onnan jön a fizetés.
Egyszóval a probléma ott és akkor van, amikor az állam nem szakmai, hanem politikai eredményeket kér számon egy oktatási és K+F intézménytől. És ott nem kicsi, hanem nagyon nagy probléma van.

szicsa80 2014.02.15. 21:40:22

Ennyi primitív hozzászólást ritkán olvas az ember. Ez megerősített abban, hogy "a demokrácia valóban a csőcselék diktatúrája", ugyanis a helyesen magyarul írni sem tudónak is 1 szavazata van, mint mindenkinek. Sajnos !
süti beállítások módosítása