1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.12.16. 10:05 HaFr

Orbán a választási veresége után is irányítaná az országot

Képtalálat a következőre: „private state”

Nem a lényeg, hogy mindent ellopnak, hanem az, hogy az élet infrastruktúrájába ássák bele magukat, tehát folyamatosan szedik a pénzt lelkes népünktől, miközben függésben is tartják őt, nemsokára már bölcsőtől a sírig. (A banktól a gázszolgáltatáson és a tömegkommunikáción át a szatócsboltig az élet minden területén ott vannak.) Minden nappal, amellyel továbbélünk, hizlaljuk a hatalmukat. Azon csodálkozom csak, miért nem jött létre már a devizahiteles lakások kivásárlására és bérlakássá alakítására is egy "Mészáros"-monopólium, hogy kétmillió ember feje fölött a tető is az ő akaratukból álljon. Bérlakásokban a bérválasztó. Vagy miért nem -- pontosabban mikor -- jön létre már a "Mészáros"-egészségügy. Megmondom: létrejön, amikor odaérünk a hídhoz. Mire az államit -- ti. nem épp érdekmentesen -- tönkreteszik. De lesz ez is, az is, minden. Nagy tétet mernék tenni rá.

A Kádár- és Horthy-rendszerekkel való összevetés lényegileg téves. Ez egy magántársaság, amely az államnak kulcsterületeken csak átmeneti szerepet szán, amíg maga kellően meg nem erősödik. Ilyen átmeneti szerep jut az államnak pl. a vagyonkezelésben, ti. amíg át nem játssza a közvagyont (ideértve az előzőleg törvényes magánvagyonból államosítással megszerzett közvagyont) magánkezekbe. De az állam más alrendszerei -- főleg az egészségügy és a nyugdíjrendszer -- is átmenetiek: folyamatosan nyomorítva ezeket az állam lassan már csak a rendfenntartást és az ellenfelekkel szembeni megtorlást szolgálja, ami alatt elsősorban az adóztatás, a (társadalmi békét minimális biztosító) újraelosztás és az erőszakmonopólium fenntartása értendő (és ez utóbbinak még örülnie is lehet, ti. amíg nem grasszálnak Rogán-gárdák, Kubatov-különítmények és Lázár-fiúk az utcákon). A klasszikus liberális modellel való formális hasonlóság -- hogy ti. hogyan szűkülnek a tényleges állami funkciók -- rémisztő, és ebből is látszik, hogy az államok morfológiája önmagában semmit sem jelent az emberi életek szempontjából -- az erkölcs, a hatalommegosztás struktúrái, a szabadság társadalmi intézményeinek ismerete nélkül. 

A korábbi diktatórikus rendszerekkel szemben a társadalom anyagi és szellemi irányítását már nem az állam, hanem az állam egy szűk uralmi hálózattal összefonódva végzi, az utóbbi szolgálatában. A pártállam helyét, amelyben az állam a párt igazgatási szerve volt, a klikkállam vette át (értelemszerűen az állam a klikk érdekeit szolgálván, de zombi formában, vagyonvesztve, funkcióiban kifilézve). Mindezek miatt ad absurdum oda juthatunk, hogy egy választási vereség -- az állam feletti ellenőrzés elvesztése -- sem számít majd az Orbán és tsai Zrt.-nek a társadalom feletti ellenőrzése szempontjából. Kettős hatalom jönne létre, mert az életet ellenőrzik már.

A rendszer elsősorban néhány aljas ember ötletéből, de a gondolattalan, (tágabb, erkölcsi) korrupcióba süllyedt ellenzék és ez utóbbi mára már szétvert, gyenge emberek által üzemeltetett intézményi hálózatának kollaborálásával jöhetett csak létre, a magyar nép eredendő képességhiányára alapozva ti. a szabadság megőrzésében és a produktív együttműködési készségekben. Ne feledjük, ha elrévedünk Magyarország gyönyörűségén: valójában ez a realitás. Ezt tudjuk, erre vagyunk képesek -- ez Magyarország.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1213504857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napi bérrettegés 2017.12.18. 2017.12.18. 09:26:49

Hétfő   Új hét kezdődött, remek lehetőség ez a baloldali hír és blog gyártóknak, a bérrettegésre.Nem is történt ez máshogy, éltek is a lehetőséggel. Index főoldal Az Index főoldalon a napi nyertesünk a bérretegés kategóriában, a Sárosdi Lilla pos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexa56 2017.12.16. 10:27:40

Mindig mondom: csak azt kapjuk, amit érdemlünk. Van aki jutalomként van aki büntetésként, de gyakorlatilag ugyanazt.

ijontichy 2017.12.16. 10:38:28

@poszt: "A Kádár [...] rendszer..."
Annyi köze van a Kádár rezsimhez, hogy '98-tól az egykori rezsim gazdi nélkül maradt - főleg vidéki - hálózatára kezdett építkezni Vitya. Ez nem csoda, abba született, jól ismerte, csak "felszedte" a szálak végét. 8 év kevés volt, hogy az ország átalakuljon, új irányt vegyen, megerősödjön. A balfék ballib meg nem igazán ismerte fel, mivel (kivel) áll szemben :-/. Persze ez a mai fityesz már egészen más, szerkezetében, nomeg sok szereplőjében is. Bár ez a lényegen nem változtat.

Moin Moin 2017.12.16. 10:51:38

Ezt az egészet a rezsim csak hatalma birtokában képes megtenni és megtartani. Ha a hatalom oda - és a kövi miniszterelnök egy tökös csávó, akinek lesz saját stábja -, akkor ez napok alatt fog annullálódni.

Mindent, ismétlem: mindent el lehet venni tőlük - feltéve, ha megvan a hatalmad ehhez! És ráadásul ez még abszolút legitim is lesz..., na meg kurvára népszerű!:-)

Gondolj csak bele abba is, hogy Magyarországon a társadalmi és gazdasági befolyását a hatalmára alapozó rezsim a bukását követően sosem volt képes megőrizni ezt a befolyást. (Még a híres "állampárti elit" sem, erre a mostani helyzet a bizonyíték... Akik az akkoriak közül ma is befolyásosak, többnyire moszkovita titkosszolgálati szereplők és az azzal szervesen összekapcsolt "gazdasági szakértők", csak egyedül a rezsim érdekében működhetnek - pl. Genosse Széky kissé paranoid módon túltolt „vasháromszöges” elméletével szemben nem alkotnak szuverén, egységes és „mindent a hatalma alatt tartó” klikket: egyenként leölhetők-pótolhatók…)

Bizony, erre is igaz, amit Jézus uratok mondott: „Semmi hatalmad sem volna rajtam, ha felülről nem adatott volna néked” – ha ez a felső hatalom eltűnik (mondjuk az új kormány megalakulása után 25 perccel (addig tart majd kb. az út Orbánnal az Országházból az IMEI-be), onnantól az Úristen se védi meg őket…

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.12.16. 11:26:18

@Moin Moin: ha be is következne ilyen fordulat, azt csak lúzer neresek bánnák -- a nagykutyák már rég napozni fognak valamilyen tropikus tájon és a halálos ágyukon is röhögve mesélik majd az anekdotáikat -- nemzeti érzelem! hahhhaaa, migráncsok, hahhhahhaa, bircanép, hehehhee

Szimijo 2017.12.16. 11:35:42

Mérges mese a reménykufárok ellen való áfiumról

Van itten egy ország, hogy olyan még a mesében sincs! Mert a királya már rég lelepleződött: meztelen ő már népe javának a szemében is, oszt mégsem bujdosik el - csúfságát takargatva, árkon bokron át - az óperencián is túlra! (Mondjuk ez érthető, mert az mégis nyugat felé esik, ahol szintén ujjal mutagatnak csak rá.) Nem, ő inkább itt marad királykodni. No nem nekünk - inkább a vazallusainak meg a bugyellárisának – , hanem rajtunk.
Hol marad hát a szegény juhászlegény, hogy ne sínylődne tovább istenadta népünk?
Megkerestem. Látom ám, hogy szegénynek ugyan szegény, viszont majdnem világtalan az ebadta: csillagszemére ő bizony kín keservesen hályogot növesztett. (A budira is alig-alig talál ki, hát még a tiszta vízű kúthoz). Útmutatására hiába számítván, most aztán mitévők legyünk kedves feleim?

A hülyeség – egy „klasszikus” kijelentés szerint állampolgári jog.
De (még) nem kötelező! Kedvenc ellenzéki pártjainknak talán igen, hiszen őket bizonyára meg is fizetik érte. (Ingyen és önmagától senki sem lehet ennyire fogalmatlan népáruló!)
Így aztán fontosabb is nekik a saját személyes boldogulásuk, a nevetségesen üres elvieskedésük, mint az állítólag (!?) rendszerváltást akaró többség elvárásai. Bizarr módon a haszonélvező NER-bódultak az irigylésre méltóbbak, mert az ő mesés tudatállapotukat legalább valóságos „anyag” (pénz és mák) eredményezi, míg nekünk be kell érni a du-mákból készült ópiummal. Amíg meg nem elégeljük!

Mert mit is akarunk mi? - Kétharmados többséget a maffiózó országrombolók ellen!
Lehetséges ez? - Igen! Könnyedén elérhető!
Mi kell hozzá? - Szembe kell nézni a valósággal, és abba kell hagyni az ön-és néphülyítést!

1. A jelenlegi választási rendszer keretein belül (egyfordulós választás, erősen billenő pálya) lehetetlen legyőzni ezt az eszközeiben is gátlástalan, ön-”törvényes” kormányzatot a „szokványos” politizálás mentén. A szétforgácsolt ellenzék el sem juthat odáig, hogy a szánalmasnál erősebb ellenerőként lépjen fel: egy jó részük, a parlamenti küszöb alatt maradva, csak a kormánypártot támogatja a megkapott szavazatokkal. A többiek pedig biodíszletként képviselik tovább a semmit és senkit a parlamenti bársony-székükben. Elvben, mert a valóságban alig járnak a munkahelyükre, csak a fizetésüket veszik föl. (Miben reménykednek? Miért hitegetnek bennünket? Vakok tán? Nem tudnak számolni? - Dehogynem, csak helyezkednek. A leeső, eléjük szórt koncokért marakodnak, mint a sakálok.)
Így áll elő az a helyzet, hogy másfél-két millió választó kétharmados „többséggel” rángathatja a „maradék” hat milliót. Mesébe illően észveszejtő, nem?

2. Elég lenne egy időre felfüggeszteni az „elvi” stb. politizálást és valóságos győzelemre törni. A Jobbik és az un.demokratikus ellenzék együtt már igazi kihívó lenne, technikai választási tömörülésük könnyen legyőzhetné a mostani „koalíciót”. (A felmérések szerint majdnem tíz százalékkal, de a „bizonytalanok” 35 százalék fölötti tömege is rögtön tudná, hogy mégis volna miért elmenni szavazni és azt is, hogy hova ikszeljen.)

3. Az ideiglenes választási tömörülés pártja, mint egyedüli valóságos kihívó tehát KÖNNYEDÉN nyer, leváltja a maffiakormányt, és előre elfogadott menetrend szerint:

Helyreállítja a jogállamiságot – új Alkotmány, stb.
Helyreállítja a demokráciát - új választási rendszer, elszámoltatás, stb.
Adott időpontra előre kiírja a következő választást, és ezzel egyúttal meg is szünteti önmagát.

4. A JobBal Tömörülés nem akar és nem is fog kormányozni! Tehát nincs szükség politikai egyeztetésre. Azaz arcvesztés (a jobb, a bal vagy a közép oldalnak tett elvi engedmények) nélkül csatlakozhat bárki, aki tényleg változást akar.

5. Van rá idő! Az egész hetek alatt is megoldható, minthogy csupán technikai kérdéseket kell előre rögzíteni! (menetrend és az ügyvezetés módja az újonnan választott
parlamentig)

6. A technikai interregnum alatt mindenki készülhet a következő választásokra, azaz fölépítheti önmagát és a saját választói táborát, de megkeresheti természetes koalíciós partnereit is.

7. Ha pedig a FIDESZ az általa és önmagának kreált irtózatos jelenlegi hátszele nélkül és ott is képes lenne többséget szerezni, akkor azt meg is érdemli. Ahogy mi is!

Mesemondó: az erdész (www.youtube.com/watch?v=hb6QsKSw_GI )

Moin Moin 2017.12.16. 11:36:50

@HaFr: Hadd szabadjon itt emlékeztetnem tzéged az Eichmann-ügyre...

Tudod, ahogy Quendel mondja A fekete városban: "Egy kis élvezet nekem is jussa.":-)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 11:42:53

Dehogy irányítaná! Ha nincs meg a parlamenti többsége, nem tud irányítani.

zipe moha 2017.12.16. 11:47:14

...azt kell ( persze ezt se kell...) világosan megérteni...és elmondani is:

a NER csúcstermék..ráadásul EGYEDÜL ÁLLÓ csúcstermék... a teljes járadékos értelmiség, az kijelölt politikai elit és a kiválasztott gazdasági elit minden teljesítménye ebben összegződik..ez minden, ennyire fussa...leosztom a hatalmat, ezen keresztül elosztom a vagyont majd folyamatosan elosztom a termelődő jövedelmet...

annak érdekében, hogy a szisztéma uralni tudjon 4,5 millió munkaválallalót ...annak humánerő-forrását:)...és legyen egy olyan alibi " vállalkozói" réteg is ami hivatkozási alap, a "kapitalizmushoz"....

a "képviseleti demokrácia" magyar módra 89-től csak ürügy volt a demokrácia-látszat keltéshez...

a magyar vállalkozásokba (lukas vödrökbe) beleöntött több 10.000 milliárd pedig ürügy volt a kapitalizmus-látszathoz...

mit kellet takarniuk?....azt talán, hogy a globális elit bevette a nemzetek politikáját ( mint actor, mint politika -jelölt állító)?...és a globalizmus oligo-és monopóliumainak valódi működési természetét?

ezt sikerült összehozni ...itt kelet-európa közepén...hol van bármilyen koherens alternatíva..és pláne emberek akik beleállnak??...nincs??...SEHOL...SEMMI....MINDENÜTT SEMMI...érdekes, érdekes...s mindezt intellektussal elérni..igazán értékelhető teljesítmény..csak végre válljon világossá miben )kiknek) élünk és hagyja abba a járadékos értelmiség a béréért cserébe nyújtani gondolt hazudozást, közcsalást...már nem kell...közcsalás helyett lehet kimenni a monopol piacra ugri-bugrinak..:)

Laptop7712 2017.12.16. 11:50:32

@HaFr: Nem gondolod, hogy az egész gazdasági- szellemi elit, az elmúlt 27 évben szépen, finoman, de konzekvensen egyfajta árulást követett el?
Most meg megy a virnyák, hogy orban és tsai Zrt, meg miegymás. Hol van az elit, aki tettekkel is képes tenni ez ellen a 27 éves gyakorlat ellen? - A lóvé már szépen külföldön pihen, ahogy kell -
Hafar, ez a poszt álszent. A mindenkori elit az elmúlt 40 évben bőven tett arra, hogy miért választották meg. Mindegyik ezt csinálta, az elmúlt 27 évben, kezdve a dilettáns első kormánnyal 89 után. Hafr, a magyar melós eu-s mércével mérve mély szegénységben él. Ez azt jelenti, hogy az ország vegetál. Nincs jövőkép, a fiatalok offolnak, ezt sikerült összetákolni a 27 év alatt. Hallottad Puzsért tegnap este? Érdemes meghallgatni azt a 7 percet. Ennyit érünk, ezt sikerült, és így.
Egyszer egy külföldi azt mondta, hogyha tovább mennek így a dolgok, akkor mindenki rá fog baszni. És ha sokan basznak rá, akkor borul a bili. Moldova azt mondja - most volt az atv-ben - hogy ő még meg fogja érni, amikor borul a bili. És akkor az egész 27 éves szar kenegetés lavinaként fog visszacsapódni. Ennyi.
Eddig le voltak osztva a lapok, 70-30, le voltak osztva az iparágak, melyik kié, miért, már a nagy "tőkefelhalmozás után" ott a 90-es években. Most meg jött egy szereplő, aki fel akarja lökni a bilit, a többi párt meg melléáll. Ennyi történik.
Ha az ország kiürül, és pl. mások vásárolják fel fasza ingatlanokat, vagy egész városokat, ebből is lehet balhé, nem kicsi. Vagy konszolidáció, vagy éhség lázadás. Ha éhség lázadás, az kemény lesz. Annak örülök, hogy az emberek fele hisz még abban, hogy x húzogatással el tud érni valamit.
A balhé még nagyobb lenne, ha már ebben sem hinne.
Mi a tökömért kellett kipakolni az országot 2002-ig? Miért kellett minden esélyét felszámolni a gazdasági sikernek? Erre mondta egy német, hogy kurva olcsón adták el egyesek a lelküket, amire azt mondja a magyar, semmi baj ezzel, öregen, egyedül fog meghalni, az utókor meg köpni fog a sírjára.
Erről dumált Puzsér. Ebből kellene kihozni a maximumot.

Lavinia Pinkerton 2017.12.16. 11:55:20

@HaFr:
A poszt jó, akár magam is írhattam volna, csak nem idén, hanem 2002-ben.
Mert 2002-ben elvesztették a kormányzást, de a fideszesek ottmaradtak az államhatalom minden posztján, a pénzhatalom minden csúcsán, a média minden állásában, és az elitjük 8 évig rígatta a népet a tévében a sanyarú helyzetén nyígva.
Hogy mi mindent megtehettek ők a kormányon kívülről a fidesz az élet minden rendszerét behálózó háttérhatalmával, azt tudjuk.
Na, ez se lesz még egyszer.
Úgyhogy idén már 15 évvel vagyunk a helyzetjelentésed után.
A fidesz már nem maffia, hanem latorállam, mert már nemzetközi térfélen garázdálkodik 8 éve.
A latorállamok elleni fellépést a közel-keleti válság állomásain nézegethetjük.
Nem túl rózsás a kilátás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.12.16. 12:33:55

@Laptop7712: sajnos nekem Puzsér nem mérce, nekem az örökkévalóság a mérce és a magam erkölcsi világa. 1100+ posztot írtam ennek jegyében és egyik sem volt "álszent"

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.12.16. 12:36:20

@Moin Moin: én itt csak a te élvezeted tartom szem előtt lassan már öt éve, na jó, négy, mióta ismerlek

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.12.16. 12:39:23

@Szimijo: hát a Gyurcsi is megmontta, hogy minnyá kész itt az összeborulás, csak türelem

neoteny · http://word.blog.hu 2017.12.16. 12:59:13

@HaFr:

"én itt csak a te élvezeted tartom szem előtt"

Erre mondja azt az angol, hogy TMI.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.12.16. 13:24:08

@Lavinia Pinkerton: Nem, 2002-ben nem ez volt a helyzet, és ha nem a balos geng jutott volna hatalomra, hanem egy imaginárius, minimális erkölcsi integritással rendelkező társaság, akkor ma nem tartanánk itt. De a másik oldalról nézve, 2010-ig sem ez volt, a mai helyzet minőségileg más -- tehát ha írtál volna is valamit, az téves lett volna, és semmi esetre sem az, amit én írok

Lavinia Pinkerton 2017.12.16. 13:53:08

@HaFr:
Ez csak egy hangulatfestés volt, hogy ezt írtam volna.
De hogy 2002-ben volt egy ilyen maffiaállam, az ténykérdés. Polt Péter, Csányi Sándor, Simicska , Pintér, meg az egész bagázs már akkor ugyanilyen módon volt megszervezve, mint most, és ugyanezzel a céllal.
Loptak, hogy politikai hatalomhoz jussanak és politikai hatalomhoz jutottak, hogy lophassanak.
Az utánuk következő kormányokat mind megpuccsolták az ebül szerzett pénzükkel és a bebetonozott embereikkel.
Az történt, amit te a jövőre jósolsz.
Ez az elmúltnyolcév volt.
2010 óta nincs már politikai mozgás egy picike sem.
A fidesz már azt csinál az országgal, amit akar.
Túszokat szedett és ebből nyeri a pénzét, hogy rugdossa az országot és éhezteti.
A külföld ezért még fizet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.12.16. 13:56:32

@Lavinia Pinkerton: nem jósolok semmit, illetve ami folyamatot észrevételezek, az állam leépülése, egyre több funkciójának elsorvasztása és privatizálása, ezek az utóbbi évek folyományai, és ebben a mederben mennek majd tovább a dolgok

Khonsu 2017.12.16. 14:17:48

Ez a NER lényege. (mióta mondom...)

Az a furcsa helyzet állhat elő, hogy amíg többé-kevésbé az itt leírtakat a Nyugat legnagyobb részén a techcégek konglomerátuma teszi majd meg (az államok helyébe lépnek), addig Magyarországon ugyanezt a NER végzi el, a leírt módon. Amennyiben pedig a NER tovább fejleszthető, akkor a jövőben akár integrálhatóvá is válhat előbbiek rendszerébe.

Ellenben, ha nem jön létre ez a jövőálló NER 2.0, az elképzelhetetlenül súlyos, akár teljes megsemmisüléssel fenyegető konfliktushoz vezethet.

Vagyis, ha nem is olyan szépen mint a NER nélkül, de éppen a NER-el sem teljesen elképzelhetetlen a jövő, de nem a mai NER-el.

A "NER 2.0" létrehozható a mai verzióból kiindulva, de a kívánt eredmény jobban hasonlítana egy techcéghez, mint a mai verzióhoz. A váltáshoz pedig kétlem, hogy a jelenlegi vezérkar képességei elegendőek lennének.

Ha a NER ilyen módon, az egyetlen lehetséges (nem számolva egy orosz vagy kínai megszállással) módon fenn akar maradni, akkor hamarosan kénytelenek lesznek új gondolatokat (és velük új embereket) beengedni.

tiszafa 2017.12.16. 14:20:40

@Lavinia Pinkerton:
Sehol nem maradtak 2002 után.
Még a takarítónőket is elzavarták.
Lamperth Mónika 2066-ban az elvesztett önkormányzati választások után megmondta, a pénzt mi (ti. az MSZP) osztjuk.
Ennyi szamárságot elég nehéz összeírni élen a cikk teljesen komolytalan szerzőjével.
Ezen az alapon érdemi vitát folytatni konszenzust kialakítani lehetetlen.
Csak a gyűlölet és az irigység élteti az ilyen véleményeket.
Mi jön a Jobbik meg a ballib amúgyis ingatag pártjainak "technikai "koaliciója" után?
Új választás kompromisszumra képtelen politikai erőkkel.
Milyen kormány lesz ebből?
Németországban nem tudnak kormányt alakítani, pedig ott alig van különbség a CDU-CSU,FDP,SPD,Grüne között.

Lavinia Pinkerton 2017.12.16. 14:21:06

@HaFr: Egyetértek. Csak ez egy folyamat, ami már 20 éve kezdődött. Orbán már a 98-as székfoglalójában arról beszélt, hogy megvan ő ellenzék nélkül is. Aztán azt mondta, hogy nem kéne választás, mert ő szépen eldolgozgatna akármeddig. Attól kezdve örökös miniszterelnök volt a neve. De ha szerinted Orbán Győző, Csányi, Simicska, meg a többi oligarcha csak pár éve szerezte a vagyonát, nekem az is mindegy.
Ahogy tetszik.

Robur 2017.12.16. 14:24:53

Magyarországon már csak egy Pinochet tábornok segíthet.

Lavinia Pinkerton 2017.12.16. 14:30:16

@tiszafa: Hol van akkor az az mszp, amelyik 8 évig lopott ? Hol a vagyonos réteg ? Hol vannak az oligarchák ?
Méghogy lecserélték... muszáj röhögni.

Még a köztársasági elnök is mindvégig fideszes volt, ahogy minden más vezető poszt is.

Mádl, Sólyom, Schmitt, Áder - mind fideszes.
Sehol egy szoci.
És így volt ez a főügyészekkel és minden más vezetővel és beosztottal.
Egyszerűen azért, mert csak konszenzusos jelölteket lehetett megszavazni. Sosem volt kétharmada az elmúltnyolcév kormányainak és nem írhattak új alkotmányt sem.

Lavinia Pinkerton 2017.12.16. 14:30:39

@tiszafa: Hol van akkor az az mszp, amelyik 8 évig lopott ? Hol a vagyonos réteg ? Hol vannak az oligarchák ?
Méghogy lecserélték... muszáj röhögni.

Még a köztársasági elnök is mindvégig fideszes volt, ahogy minden más vezető poszt is.

Mádl, Sólyom, Schmitt, Áder - mind fideszes.
Sehol egy szoci.
És így volt ez a főügyészekkel és minden más vezetővel és beosztottal.
Egyszerűen azért, mert csak konszenzusos jelölteket lehetett megszavazni. Sosem volt kétharmada az elmúltnyolcév kormányainak és nem írhattak új alkotmányt sem.

Lavinia Pinkerton 2017.12.16. 14:35:04

@tiszafa: Hol van akkor az az mszp, amelyik 8 évig lopott ? Hol a vagyonos réteg ? Hol vannak az oligarchák ?
Méghogy lecserélték... muszáj röhögni.

Még a köztársasági elnök is mindvégig fideszes volt, ahogy minden más vezető poszt is.

Mádl, Sólyom, Schmitt, Áder - mind fideszes.
Sehol egy szoci.
És így volt ez a főügyészekkel és minden más vezetővel és beosztottal.
Egyszerűen azért, mert csak konszenzusos jelölteket lehetett megszavazni. Sosem volt kétharmada az elmúltnyolcév kormányainak és nem írhattak új alkotmányt sem.
A fidesz szavazata kellett mindenhez, és ők csak a saját bizalmi embereiket tolták be mindenhová.
Nem fogadtak el se szocit, se pártonkívülit, csak olyan pártonkívülit, akit maguk küldtek.
Mivel maffia voltak már akkor is.

zipe moha 2017.12.16. 15:03:09

@Robur: "Magyarországon már csak egy Pinochet tábornok segíthet."

Am 3.30h..Kop-kop-kop (lábbal)..."Robur, pakoljon velünk jön!!Ééénn, miért??...Még kérdezgetsz is, nesze..?!"

Pinochet kell Robur, ugye?!

screpes 2017.12.16. 15:05:09

@tiszafa:

nem igaz, amit írsz.
Egy egy fideszes városban már kétezer-tíz előtt is a szoci takarítónőket zavarták el, és nem fordítva...
Az önkormányzeti szférában már Gyurcsány alatt is (!) döntő fölényben, többségben voltak az orbáni hatalom és technika birtokosai. A sajtó felvásárlása sem 2010-zel kezdődött, hanem a vesztes 2002 után, annak ellenére.
Igaza van Lavina Pinkerton nicknek, amikor ebben a kérdésben "érvel". Tulajdonképpen a véleménye = egy bennfentes emlékezete.

ijontichy 2017.12.16. 15:34:58

@zipe moha: Lehet, hogy Pinochet szemüvege megvan még Jaruzelski hagyatékában. Lengyel barátaink biztosan szívesen kölcsönadják Vityának ;-)

Robur 2017.12.16. 15:58:12

@zipe moha: Pinochet nem volt feltétlenül jó ember, de Chile Dél-Amerika legjobban működő országa. Az a baj, hogy itt már csak átvágni lehet a gordiuszi csomót.

morph on deer 2017.12.18. 00:37:05

@Lavinia Pinkerton:
“...Pintér, meg az egész bagázs már akkor ugyanilyen módon volt megszervezve, mint most, és ugyanezzel a céllal.”

Pontosan!
Akkoriban kevesen feltételezték, hogy ez lesz belőle, de az alapok álltak. A közbenső szoci interlude közel sem járt a felismeréshez, hogy orbán minek a strukturáját kedte építeni, csak a saját próbálkozásaikra figyeltek.

A politika - viktor cezaromániáján túl - csupán eszköz az ország módszeres lerablására, semmi egyéb. Azért ilyen, mert éppen ezt lehet legjobban eladni kis hazánkban, ehhez van meg az ‘anyag’, meg a kulturális hátttér, meg ennek kedveznek a körülmények is.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha éppen egy iszlám kalifátus jövedelmezne jobban, akkor már az egész csapat muszlim lenne. Nem vicc.

Egyébként a módszer valóban úgy működik, ahogy a blogban olvashattuk.
Elég csak a dohányipar, a szerencsejáték, vagy akár csak az MKB esetére gondolni.
A másik nagy ötlet a gigaberuházások állami pénzből, egészen az olyan extremitásokig képesek eljutni, mint az iráni Ikarus-gyár..!

Remélem, a koronázás - Isten kegyelméből - jól fog majd sikerülni, és még Trump nélkül is lesznek szép számmal ‘fontos’ vendégek!
Ázsiából, Afrikából, ahogy illik...

morph on deer 2017.12.18. 00:38:29

@Robur:
Meg minket. Értsd: Magyarország...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 06:14:58

@Szimijo:

Ez a ballib BalJobb egytagú gittegylet se tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a nép nem kér a ballib országrontásból.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 06:19:28

@Robur:

Pinochet nem lenne elfogadható Soroséknak és Brüsszelnek.

Pinochet ugyanis saját gazdáit is átverte. A washingtoni ukázokat csak félig teljesítette. Mert meg volt mondva neki, hogy takarítsa el a demokráciát és tegye piaci alapra a chilei gazdaságot (= adja azt át amerikai tőkéseknek), ő meg csak az első pontot teljesítette csak, a rohadék!

screpes 2017.12.18. 08:20:52

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

azoknak akik viszonylag nagy tudást szereztek, sorba kell állítaniok az ismereteiket...
Nálad is ez a helyzet, és a soktudás is lehet féltudás, - hajjaj!! - nem elég garancia a helyes következtetésekhez.
Azaz a féltudás közepette a tudatlansági hányad, a selejtest hordalék is arányosan megnő , óriásira.
Ezt tapapsztaljuk nálad is.
Az ilyen tudálékos alanyok úgy könnyítenek magukpon, hogy látva a meddőhányónt blöffökkel segítenek magukon.
(444 is ilyen)

Lavinia Pinkerton 2017.12.18. 08:23:33

@morph on deer:
Csak azzal vitatkozom, hogy kevesen feltételezték akkoriban. Azért az az egymásután két választási vereség azt mutatja, hogy sokan feltételezték.

Csak aztán látták az emberek, hogy a fidesz milyen titkosszolgálati hátországgal és korlátlan anyagi erőkkel gátlástalan eszközökkel robog tovább, hogy törvényen felül állnak, hogyan buktat meg kormányokat,
takarít el az útjából embereket, és akkor már féltek tőle.

Frick László Intézet 2017.12.18. 08:36:35

Hogyannemtudjukeztmegoldaniországban ennél pompásabb üreskifogást arra, miért nem akarózik végre már név is az orbánváltó rubrika mellé a szavazólapon, nem létezhet. Gratulálok, nyomjákkrachácsotolók!
dudenbuch.blog.hu/2014/06/05/vecen_sirni_hogyannemtudjukmegoldaniorszagban

Frick László Intézet 2017.12.18. 08:41:23

Azért ne ríjjon senki, hogy a termelőszövetkezetek és állami gazdaságok földterületeinek a javát, a szocializmusból örökölt iparijavakat zömében szocialista embertípusok és ingyen szerezték el 1990-1994. között olyan durva módon, hogy ezt még Vitányi Iván is a frakciója tudományoos-kritikai és művészeti-politikai folyóiratában, a Mozgó Világban kritizálta meg 1993-ban. Az se zavarjon senkit, hogy még a mai Minisztériumi Struktúra 80%-a szocialista érzelmű :D

Orbán a saját kis elitjévelpont úgy fog járni,mint Hunyadi Mátyás a parasztokbólkivakart saját elitjével, a Zápolyákkal [Szapolyaiakkal] Werbőczyekkel és hasonszőrökkel. Kinizsi Pál rablóvezérként, a Fekete-sereg vérnősző-garázda rablőseregként végezte,úgy kellett húsra vágni a regulárisoknak.

Ríjjatok csak, keressétek az üres kifogásokat :D

Frick László Intézet 2017.12.18. 08:44:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mert Sortost nem verik át? Könnyen,kis képmutató stréber nyavajgásokkal? A legtöbb magyar "Soros civil" ki se teszi a lábát Budapestről és linken hadovál. A legnagyobb széljámosság az Open Society-k körül puruttyál. Csupa kókler és képmutató szélhámos nézi palira vehető "Dzsó bácsinak" Sorost. :D

Maguk az afrikai embercsempészek palira veszik és "Soros civil"-eivel fuvaroztatják disztribúcióik végsejeiben a becsicskáztatott áldozataikat, akik abban a reményben jönnek föl és csakis a picsatársadalmakba, hogy ott megvetvén lábaikat újabb afrikaiakat csalnak föl becsicskáztatni.
Jó étvágyat, gyerekek! .. és Dzsóbácsi...

Frick László Intézet 2017.12.18. 08:48:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A szájjalliberálisok meg a fasszal sem baloldaliak akkor járnának a legpórabbul, ha viszont a nép tényleg liberálisokat keresne. Mert liberálisnak már lassan egész Európában irmagja sem marad. A buta jobbosoktól "ballib"-nek földicsért véleményformálók mindenek, csak nem liberálisok.Egyetlen eltérő vélemnényt nem olvashatsz, még a kulturrovatban sem. Mert az nem csoda, hogy az OrbánPropnak 1 a hangja.
De a jógyerek médiának is? index, hvg, 168 óra, hír24 mindenütt minden mindig ugyanaz, ugyanazokkal a szavakkal. Milyen liberálisok, akik nem mernek eltérni a Központi Utasítás-októl?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 08:49:26

@screpes:

Kösz a meleg szavaidat, de nekem csak negyedtudásom van, messze állok a féltudástól.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 08:53:40

@Frick László Intézet:

Jól megélnek ebből, BG-ban külön szó is van a liberális élősködőkre. A bolgár nép nagyon jó új szavak kitalálásában. Bolgárul грантаджия - az angol grant (pályázati pénz) + a török cı (foglalkozást jelölő végződés) keveréke. A bolgárban sok a török szó, különösen a szlengben.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 09:03:38

@Frick László Intézet:

A modern liberalizmus ilyen, számtalan tabu van. Ha egyet is megsértesz, vége a mesés megmondóemberi fizetésnek.

2017.12.18. 10:02:25

@Frick
mert sztm az orbánprop, meg az agitprop u.annak az éremnek a 2 oldala.(vagy még csak nem is? :)
pl.az orbánproposok is kitalálták a maguk pc.-jét. l.: EMMI egyszavak.tumblr.com/post/111564474411/sz%C3%B3t%C3%A1r-az-%C3%A1gazati-kommunik%C3%A1ci%C3%B3-aj%C3%A1nlott-%C3%A9s-nem )
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
a modern (?) hűbéruralomban a hierarchiában fölötted álló(vagy adott esetben az ő fölött álló) oligarcha, hűbérúr segge a tabu. dicsérned és nyalnod kell. fizetést még akkor sem biztos, hogy kapsz. talán lök valami koncot, mint a kutyáknak szokás.
maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · bircahang.org 2017.12.18. 09:03:38
ne bégess! pitizz és ha uszítanak, ugass és harapj!

vagy bégess, de akkor ide(a hozzászólásokba) is azt írd: bee-bee- bee,

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 10:33:20

@Bánegressy:

Mo. egyik baja, hogy még oligarchák sincsenek. Ha lennének, már jobb lenne a helyzet.

morph on deer 2017.12.18. 12:04:23

@Lavinia Pinkerton:
“Azért az az egymásután két választási vereség azt mutatja, hogy sokan feltételezték.”

Nem fejeztem ki magam pontosan: a rendszer kiépítését és a könyörtelen, gátlástalan harácsolás ilyen szintjét nem sokan látták előre - szerintem.
A rendszer strukturális átgondoltsága, alapossága mondjuk még engem is meglepett, holott az autokráciára való törekvés már tisztán látszott.
A nemzetiszocialista tendencia például már akkor egészen világos volt, a kommunikáció ehhez kellően ‘stílusos’, tehát kezdett szépen körvonalozódni, hogy milyen típúsú rendszer épül.

Igazából a nagyságrend az, ami egészen ‘imponáló’ - egyrészt, hogy az egész országot meg fél európát hülyére tudják venni, másrészt ahogy egy röpke évtized alatt afrikai diktátorokat és columbiai drogbárókat megszégyenítő mértékű vagyonokat voltak képesek összeharácsolni a fiúk, szóval le a kalappal!
Amíg van.

Lavinia Pinkerton 2017.12.18. 12:12:48

@morph on deer: És azt se felejtsd el, hogy egyiket se büntette meg még soha egyetlen lopásáért sem egyetlen bíróság, pedig már 25 éve lopnak. Az ellenfeleikről pedig mindenféle régi terhelő dolog kerül elő.
Ez pedig egy lényeges pontja a hatalmuknak.
Nagyon úgy néz ki, hogy ezek a fideszesek végig egy nagy testvér védelme és támogatása alatt álltak.
Én KGB-nek nevezném, de csak tippelek.

screpes 2017.12.18. 19:03:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

A féltudást úgy kell árteni, hogy negyed sincs, hanem egyszerűen csak, látványosan KEVÉS.

screpes 2017.12.18. 19:49:22

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
szép. szép, de akkor miért akarsz nagyvonalúan osztani belőle?

morph on deer 2017.12.18. 19:54:10

@Lavinia Pinkerton:
“Én KGB-nek nevezném, de csak tippelek.”

Ó, van ott még betű bőven!
Például FSB, SVR, GRU, vagy egyszerűen csak Szeva bácsi & Co. A kis táskájával.(!)
Mindenesetre a teljességhez túl szűkös az ábécé! :(
süti beállítások módosítása