1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.11.04. 09:43 HaFr

A Juhász Péter - Fekete-Győr András duellumhoz

Image result for fekete-győr andrás juhász péter

Juhász Péternek elévülhetetlen érdeme van Rogán háttérbe szorításában, de ezzel nagyjából ki is merül a politikai szerepe. Az Együtt elnökeként nem sikerült az egyszázalékos pártból háromszázalékost csinálnia, miközben a nyilvánosság részéről adott volt számára minden. Rogán volt az ő olimpiája, de nem sikerült egyről a kettőre lépnie vele, pedig ott volt neki a nyilvánosság és az ellenzéki szavazók erkölcsi támogatása. Juhász elfecsérelte a saját momentumát és az Együttnek ma már semmi esélye épkézláb párttá válni a vezetése alatt. Juhász Péter nem alkalmas pártelnöknek, noha alkalmas sok minden másnak a politikában.

Mármost Fekete-Győr Andrást paradox módon ugyanez fenyegeti -- ha egyelőre csak fenyegeti --, miután a Momentum a tavasz végi zenitjén eddig nem tudott túllépni, és szintén megrekedni látszik az Együttéhez hasonló tartományban. De a Momentum a hírek szerint előrébb jár a pártépítésben, tehát ennyivel azért jobb állapotban van -- nem beszélve arról, hogy mégiscsak egy féléves párt, szemben az Együttel, amelyiknek az akkori elnöke, Szigetvári Viktor már két éve megjósolta, hogy az ellenzék el fogja veszíteni a választásokat, mert képtelen egyebet adni, mint 2014-ben (vagy, ahogy én fogalmaznék, képtelen egyebet adni, mint önmaga). Mit sikerült tenni ez ellen Juhásznak? Semmit. Most ismét Gyurcsány kezébe csúszott át az ellenzék vezetése, és a kis pártok alig győzik leplezni, hogy bármiképp is alakuljon az ellenzéki összefogás, bárki vezesse azt, bárki nyírjon ki bárkit a megmaradt pozíciókért, ők ott szeretnének lenni a szekéren. Nem véletlenül, hiszen egyedül nem jutottak sehova. 

Mármost milyen erkölcsi adu van Juhász kezében ilyen teljesítmény mellett, hogy Fekete-Győrt visszalépésre bírja? Szerintem semmilyen. A Momentum világképét ismerve a követelése pedig inkább megmosolyogtató, ahogy a baloldali kórusé is, amely aztán igazán ettől a visszalépéstől teszi függővé a "demokratikus ellenzék" elsöprő győzelmét az adott választókerületben. Fekete-Győrnek egyetlen dolga van, hogy a pártját legalább 5%, de inkább 7-8% körüli állapotra tornássza tavaszig. Ezzel kell foglalkoznia, nem Juhász Pétert megpróbálni meggyőzni És hogy utána ki áll be ki mögé, az akkor elválik. De biztatom Juhász Pétert, ne aggódjon. Ha minden úgy lesz ahogy ő szeretné, és csak a Momentum fog hiányozni a támogatóinak sorából a választásokon, akkor a Momentumot azok fogják büntetni, akiket most Juhász a szavazói közé számít (a balosok), ellenben Fekete-Győr meg fogja kapni azoknak a szavazatát, akik szerinte nem szavaznának Juhászra és Juhász sem számíthat rájuk komolyan (a választókerület Fidesz-dezertőr jobbközép, polgári rétegéét), azaz mindenki jól jár. Juhászt megválasztják, Fekete-Győr megkapja, amit akart. Ezért jó a verseny. De ettől eltekintve is értelmetlen az ilyen egyeztetés öt hónappal a választás előtt. 

76 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5413172756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2017.11.04. 10:48:48

Az emberek csak egy karizmatikus embernek hiszik el, hogy Orbán leváltható. Ráadásul a meglévő ellenzéknek mögé kell állnia és segíteni neki.

Addig, amíg nem találunk egy új Torgyánt, nincs remény

Moin Moin 2017.11.04. 12:15:44

Úgy látom, neked hajlamod van hamis, önző, gátlástalan, demagóg és akarnok embereket támogatni: egy időben Orbánt, most Fekete-Győrt!:-)

Hidvégi Mihály 2017.11.04. 13:24:48

@Moin Moin: Fekete-Győr talán nem akarnok s még tehetünk is róla, hogy ne legyen az.

Lavinia Pinkerton 2017.11.04. 13:59:33

Fekete-Győr a fidesz bankárjának a fia.
Mivel a fideszbankár apucit a fiacska ellenzékisége után nem ejtették ki a kegyekből és nem is csukták le hirtelen valamiért, ezért én azt mondom, a fidesz megbízásából kreált álellenzék a Momentum.

Amúgy se akartak Orbánék Olimpiát, úgyhogy megbízták a fideszesek kölkeit, hogy az olimpiát piszkálják meg,
kapnak hozzá médiatámogatást meg szavazatgyűjtő építményeket, ki se kell mozdulni a városból, aztán legalább fidesz kézben maradnak az olimpiaellenes pesti emberek is.
Olyan világos, mint a fényes napvilág.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.04. 15:07:49

@Moin Moin: há mit csináljak, ha a Fidesz fizet?

nevetőharmadik 2017.11.04. 15:48:25

@Hidvégi Mihály: mégis mit, elütöd hajnalban egy buli után?

nevetőharmadik 2017.11.04. 15:51:54

Akkor ide is:

Ahelyett, hogy két párt a korlátozott erőforrásait arra használná, hogy két körzetben legyen egy-egy erős(?) jelölt, inkább arra használják, hogy egy körzetben legyen két gyenge jelölt.

Ennyit a Momentum teljesítményalapú 21. századiságáról, továbbá arról, hogy majd hatékonyabban használják fel az adóforintjainkat.

Péter, ebben az esetben abban tévedsz, hogy itt és most nem pártokról, hanem egyéni jelöltekről van szó. Juhásznak az Együtt pártvezetőjeként sem tehetsége, sem esélye. Egyéni jelöltként azonban esélyes.

Moin Moin 2017.11.04. 15:51:59

@HaFr: Wes Brot ich ess', des Lied ich sing'!" - szól az egykori svájci zsoldosok mondása...

Látod, látod: ezért lenne jobb, ha nem lutheránus lennél, hanem katkó, mert akkor a Svájci Gárdában szolgálnál, nem Magyarországon rontanád a levegőt!

...De azért ezt kiérdemelted tőlem: íme, a Svájci Gárda indulója, mégpedig (ügynökhöz illően) az egykori NDK Belügyminisztériumának Központi zenekara által előadva.
www.youtube.com/watch?v=fZZdupptWAw

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.04. 16:23:52

@nevetőharmadik: a legegyszerűbb, ha rendeznének egy helyi közvéleménykutatást majd márciusában aztán pragmatikusan döntenének (ha a pragmatizmus lesz mindkettejük érdeke), de mit rugózik ezen Juhász november elején??

Moin Moin 2017.11.04. 16:59:41

@HaFr: Azgt rugózza, hogy ha márciusig egymás ellen fognak kampányolni, addigra kölcsönösen hiteltelenné teszik egymást.

Ez egy egyéni képviselői mandátum, ahol az kellene legyen a természetes, ha a jónép az egyes egyéni jelölteket mérné meg magában. Juhász jól teljesített és jól be van ágyazva a vk. ellenzéki szavazói körében. Egy jó kampány esetleg be is húzhatja neki a mandátumot. F-Gy ezzel szemben nem rendelkezik semmiféle lokális potenciállal, a Momentum pedig nem annyira népszerű, hogy az komolyan megemelhetné az ő esélyeit.

Hidvégi Mihály 2017.11.04. 17:05:25

@nevetőharmadik: nem hallottál még demokratikus pártról? Az úgy néz ki, hogy ha valaki a tisztségére méltatlanná válik, egyszerűen kirúgják. Még akkor is, ha történetesen ő az arca a pártnak.

Boross Bence 2017.11.04. 17:13:05

@legeslegujabbkor: Ne haragudj, de ez butaság. 2002-es példa mutatja, hogy egy beszédképtelen, arisztokratikus volt kommunista apparátcsik is simán meg tudja verni Orbánt, és nem kell ehhez semmiféle karizma. Medgyessyt az az egyszerű tény segítette hatalomba, hogy a harcias és a békés vezető közül a magyarok mindig a békéset választják (lásd még 1990-ben a nyugodt erő szlogennel kampányoló MDF-et a radikális SZDSZ-szel szemben).

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 17:13:47

A régi ballibek harca az új ballibek ellen.

Jó mulatság. A néptömegeknek meg is van az ingyen szórakozása: a drogosok harcát nézni jó mulatság.

Boross Bence 2017.11.04. 17:18:42

Egyetértek a poszttal, FGYA jól tette, hogy bejelentette az indulását a Belvárosban, neki most már több dolga nincs is ezzel, elég a pártját vezetnie. A balliberális oldal áprilisig elvégzi önmaga teljes lejáratását.

nevetőharmadik 2017.11.04. 17:25:22

@Hidvégi Mihály: Nem, még nem hallottam ilyenről. Te igen?

nevetőharmadik 2017.11.04. 17:26:10

@HaFr: Ahelyett, hogy két párt a korlátozott erőforrásait arra használná, hogy két körzetben legyen egy-egy erős(?) jelölt, inkább arra használják, hogy egy körzetben legyen két gyenge jelölt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.04. 17:34:27

@nevetőharmadik: "De biztatom Juhász Pétert, ne aggódjon. Ha minden úgy lesz ahogy ő szeretné, és csak a Momentum fog hiányozni a támogatóinak sorából a választásokon, akkor a Momentumot azok fogják büntetni, akiket most Juhász a szavazói közé számít (a balosok), ellenben Fekete-Győr meg fogja kapni azoknak a szavazatát, akik szerinte nem szavaznának Juhászra és Juhász sem számíthat rájuk komolyan (a választókerület Fidesz-dezertőr jobbközép, polgári rétegéét), azaz mindenki jól jár. Juhászt megválasztják, Fekete-Győr megkapja, amit akart. Ezért jó a verseny. De ettől eltekintve is értelmetlen az ilyen egyeztetés öt hónappal a választás előtt."

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.04. 17:35:14

@Moin Moin: heheh, vicces kedvedben van, de szerencsére ismerem a valós véleményedet a csapatról

2017.11.04. 18:05:17

@Moin Moin:
elvben ez elég egyszerű dolog. egy előválasztási kampányban eldöntik, hogy ki induljon. csakhogy nagyjából 150 millió forint múlik azon, hogy egy párt minden választókerületben állít-e jelöltet, vagy sem.

3. § (1) Az országgyűlési képviselők általános választásán minden pártlistát állító párt a központi költségvetésből az 5. § szerinti összeg
a) 15%-ával megegyező összegű támogatásra jogosult, ha legalább huszonhét,
b) 30%-ával megegyező összegű támogatásra jogosult, ha legalább ötvennégy,
c) 45%-ával megegyező összegű támogatásra jogosult, ha legalább nyolcvan,
d) 60%-ával megegyező összegű támogatásra jogosult, ha minden egyéni választókerületben jelöltet állított.
...
5. § (1) A 3. § és a 4. § szerinti támogatás alapja az országgyűlési képviselők általános választásán megszerezhető összes mandátum és ötmillió forintnak a szorzata.

2017.11.04. 18:13:18

ezért akar mindenki mindenhol jelöltet állítani. mert ez közel 600 millió forint állami támogatást jelent. ha csak a választókerületek negyedében indít jelöltet, akkor is lehet már országos listát állítani (feltéve, hogy van jelöljük a megyék felében és a fővárosban). de ez esetben az állami támogatás nagyjából 150 millió forint.

csak az ugye hogy veszi ki magát, hogy az ellenzék az elvekről és a tisztességről beszél. csak ugye a pénzre hajtanak.

nevetőharmadik 2017.11.04. 18:28:48

@HaFr: Ennek kizárólag akkor van értelme, ha feltételezzük, hogy Juhász és a Momentum választói bázisai hermetikusan szeparáltak ÉS Fekete-Győr képes megszólítani és elvonni jelenlegi Fideszes szavazókat VAGY a dezertőr Fideszesek többen vannak, mint Juhász "balos" szavazói.

E háromból egyik sem igaz. FeGyőr nem tud elvonni jelenlegi Fideszes szavazókat, senki sem tud, ők adottak. A kiábrándult, dezertált Fideszesek nincsenek többen, mint a "balosok", innentől pedig teljesen mindegy, hogy valakire ők szavaznak-e, vagy sem. Végül pedig a Momentum bevallottan a teljes ellenzéki szavazóbázisra hajt (höhöhö).

Innentől pedig még abban az esetben is, ha FeGyőr egyáltalán nem osztja meg az ellenzéki szavazatokat és Juhitól egyetlen szavazatot sem szipkáz el, a Momentum ELPAZAROLJA az erőforrásait és veszni hagy egy olyan körzetet, ahol esélye lehetne behozni az ÖSSZES ellenzéki szavazatot. De ez a leges legjobb eset. Ha a Juhitól is elvon szavazatokat, akkor máris két körzetet és két párt erőforrásait pazarolta el a nagy büdös semmire.

Vedd elő a kapitalista eszed!

nevetőharmadik 2017.11.04. 18:34:52

@nevetőharmadik: Kiegészítés: lehet, hogy Juhásztól nyavalygásnak hangzik, amikor nehezményezi FeGyőr ostoba lépését és talán nem kéne mondania semmit, de én, mint a Fideszt pokolba kívánó, általuk megnyerendő szavazó azt mondom, hogy a Momentum egy ostoba fostalicska zsúrcsapat nulla stratégiai érzékkel, de jó nagy, cinikus pofával és kiérdemelt hellyel az imént említett pokolban.

És nem mellesleg: a jelöltkoordinálásról 5 hónappal a választások előtt nemhogy korai beszélni, hanem már öt hónapja meg kellett volna állapodni benne. Így már csak ostoba cirkusz az egész borítékolt végeredménnyel.

Barkalot 2017.11.04. 19:36:03

@nevetőharmadik:

És mi van ha FGya pont annyi csalódott fideszest fog elvenni, ami által Juhász lesz a győztes? Kérdés mennyi a csalódott fideszes Bp.-n 2014 óta, akiknek alternatíva a Momentum? Volt Újpesten, Zuglóban, Józsefvárosban időközi, annyira nem állnak jól.

nevetőharmadik 2017.11.04. 19:38:38

@Barkalot: Az a csalódott fideszes, aki FeGyőr hiányában a Fideszre szavaz, nem csalódott fideszes, hanem csak fideszes.

barli 2017.11.04. 19:40:28

1. Az ún. Demokratikus ellenzék még azt sem tudja, hogy kit, hogy és hol indít, azaz a Momentum nem vette el senkinek sem az esélyét. Indítsák máshol a drogost.
2. A Momentum abból indul ki, mint bárki más, hogy 2018 elúszott. Ergo tökmindegy, hogy ki nyer az egyéni körzetben

Barkalot 2017.11.04. 19:42:42

@nevetőharmadik:

Mármint ha indul Fekete is. Megtudja nyerni Juhásznak a körzetet a csalódott fideszesek elszipkázásával?

És engem még valami érdekel:
Ugyanez a cirkusz lesz ha az LMP is indít jelölteket a pesti körzetekben? Mert attól tartok esélyes ez is.

nevetőharmadik 2017.11.04. 19:55:11

@Barkalot: Bocs, nem volt egyértelmű: Fekete-Győr nem tud elszipkázni senkit, aki jelenleg a Fideszre bármiért is leszavazna. Aki jelenleg a Fideszre bármiért is szavazna, az menthetetlen, annak egy Fekete-Győr pont nem fog jelenteni semmit. Az "elszipkázható csalódott fideszesek" egy jobboldali unikornis.

nevetőharmadik 2017.11.04. 19:57:11

@Barkalot: Ja igen: persze ugyanez az LMP is, de hát Schiffer pont ezt csinálta pont ott pont így 2014-ben, és az lett az eredmény, ami. Nyilván ma úgy néz ki, hogy az összes ellenzéki párt túl hülye, de éppen a Momentum az, amelyik arra veri az orrunk előtt a kis micsodáját, hogy ők a profi, teljesítményelvű, németesen gondolkodó fiatalok.

Barkalot 2017.11.04. 19:59:58

@nevetőharmadik:

2010 és 2014 között 600 ezerrel kevesebben szavaztak orbánra. Azóta megint elteltek évek...
Én bizakodó vagyok. Ez már 8 év pusztítás, nem 4.

Barkalot 2017.11.04. 20:03:21

@nevetőharmadik:

Nekem az a gyanúm, hogy a Momentum most nullázza le magát. Az emberek nagy többsége váltást akar, de minimum a 2/3 megdöntését. Ehhez pedig koordinált jelölt kell, és arra fognak a változást akarók szavazni.
És ez még a ballib oldal és a Jobbik között is működhet oda-vissza.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.11.04. 20:16:59

Juhász igenis rendkívül sokat tett a füttyögő csürhe kórus megalapításában, és a 25 fős tagság aktív szerepeltetésében.

nevetőharmadik 2017.11.04. 20:24:29

@Barkalot: Ez lehet így, de mit érünk vele, ha az ellenzéket még többen hagyták ott? 2006-ban úgy vesztett a Fidesz a baloldallal szemben, hogy több szavazatot kapott, mint 2010-ben. Ez - sajnos, nem sajnos - nem fordult visszájára.

Egyetértek, a jelenleg ellenzéki oldalon ismert stratégiák közül még a koordinált jelöltállítás és Bokros 500 napja együtt emlékeztet legjobban arra, amire szükség lenne.

berne 2017.11.04. 20:29:29

Hol van az megírva, hogy egyedül Juhász indulhat?
Igencsak megosztó figura, s ha s Fidesz valami épeszűt indítana ellene, - simán verné. Korántsem lehetetlen, hogy Fekete - Győr is veri.

Európai téridő 2017.11.04. 20:30:56

@Lavinia Pinkerton: Hölgyem, ez eme tény nélkül is egy lehetséges opció volt, de így világosabb a szitu.

FCUK10 2017.11.04. 20:59:57

A kiindulópont eleve hibás. Juhász Péter soha a büdös életben nem fog nyerni az ötkerben. Fegyőr sem. A második-harmadik helyet meg tökmindegy, hogy osztják.

nick papagiorgo 2017.11.04. 21:07:52

@FCUK10:
pontosan erről van szó. Teljesen igazad van.

morph on deer 2017.11.04. 21:11:19

@Barkalot:
“Ez már 8 év pusztítás, nem 4.”

Úgy érted, az első 8 év?

Mert ez a kissé adolescent csapat is azon szorgoskodik, hogy a jelenlegi kormány ellenzékeként tanulja meg a politikai 1x1-et, hisz erre a célra szerveződtek...
Az “új erő”... ;P

morph on deer 2017.11.04. 21:15:00

@nevetőharmadik:
“amire szükség lenne.”

Pontosan!
Remélem, páran magukhoz térnek legalább időlegesen annyira, hogy mellé állnak.

2017.11.04. 21:54:00

@nevetőharmadik: nem muszáj a fidesztől elszedni a szavazókat. és nem a meglévő szavazatokat kell osztogatni ide-oda.

ostvan1 2017.11.04. 22:33:06

Kedves HaFr! Szerintem érdemes lenne elindítani egy elemzést - majd akkor, ha az egyéni körzetek képviselőjelöltjei ismertté válnak - választókerületenként, hogy melyik jelöltnek mennyi esélyt adnánk. Ha mi, kommentelők is szavazhatunk, lehet, hogy hasznos infók jönnének össze.

Zsoltbacsi 2017.11.04. 23:04:03

@ostvan1: És hogy biztosítod, hogy bármilyen szinten reprezentált legyen az eredmény?

Zsoltbacsi 2017.11.04. 23:07:13

@ostvan1: Ha a listás szavazás érdekelne, akkor még talán, nade egyéninél...?

Zionnépe 2017.11.05. 00:23:51

@nevetőharmadik: Igenis mérje meg magát minden jelölt! Ugyanis nem feltétlen akar szavazni az, aki a Juhászra szavazna Fekete-Győrre ill fordítva.

Majd, ha már látszik a végeredmény egyezkednek.

A fideszesekből meg aki kiábrándult az alig néhány százalék (kb 2-5 max) ellenben a nem szavazó többséget az ellenzék oldalára állítani és velük nyerni lenne a legszebb kihívás!

Zionnépe 2017.11.05. 00:33:04

@Lavinia Pinkerton:, @Európai téridő: Érdekes feltevés, de kizártnak tartom, hogy ne kotyogja el valaki magát erről, ha így lenne. FeGyőrből még kinézném, de a többiek akik valóban utálják a Fideszt elvágnák a torkát érte :-) !

Nem mellesleg FeGyőr túl nagyravágyó és beképzelt ahoz, hogy báb legyen csak. Az más kérdés viszont, hogy hatalmi érdekből lepaktálna-e a Fidedszel a választások után, ahogy a Kdnp is... na azt viszont simán kinézem belőle.

Adam Gyenge 2017.11.05. 00:44:58

A Momentum ezzel a lépésével végleg leszálló ágba került, Juhásznak viszont nagyon jól jött a vita, mert ezzel újabb lendületett kapott ő is és az Együtt párt is. Immár az egész ország tudja, hogy Juhász lesz a esélyes ellenzéki kihívó a Belvárosban, és még ha végül nem is ő nyer, azért a népek egyértelműen Fegyőrt fogják hibáztatni. Sokan leírták az Együttet, de látszik, hogy a Párbeszéd is inkább visszakullogott hozzájuk, és egyre aktívabbak mindenhol az egész országban. Az látszik kirajzolódni, hogy a Juhász-Szigetvári-Karácsony Gergő hármas maga az Új Pólus, ami ami idővel az MSZP helyére léphet a Fidesz kihívójaként.

nevetőharmadik 2017.11.05. 00:53:41

@Zionnépe: Ezzel csak az a gond, hogy amikor már látszik a végeredmény, éppen számolják a szavazatokat és a következő lehetőség négy év múlva lesz.

Frick László Intézet 2017.11.05. 04:36:09

A "Momentum" egy tamagocsipárt, amit a véleményformáló újságírók, a csomóponti agymosodák töltöttek föl. A momentumosok olyan jógyerekek, akik helyett a felnőttek csinálták meg a házi feladatotazaz az olimpiakúrást -majd jólmeg is dicsérték a gyerekeket (= saját magukat) ... Igen mnókás, hogy a törökmárk-alakúak rendjéből vagy egy magyar peter russo-tól várják a feltámadást.

A magyar sajtómunkások 1990. óta képtelenek lejönni a politikacsinálás orgazmusáról. Ott tartunk, hogy a véleményformálás nemhogy nem szakmai szégyen a számukra, hanem még szinonimje is a magyar újságírónak. Holott a sajtómunkás számára a véleményformálás kb olyan dicsőség, mint zárdaszűznek a fasszopás.

Így jutottunk el 2017-re, amikoris a hírgyárakban mát kizárólag szimpla agitáció folyik. Nincs az a téma, mélyszegénység, kivándorlás, egészségügy, oktatás, migránsválság, mezőgazdaság, autósélet... kurvák élete, amit ne agitációs szempontok alapján tálalnáka.

A politika nem a jelen történelme, hanem a jelen történelmének az elhazudozása. A politikai kommunikáció a politika elhazudozása -azaz a hazudozásról valóó hazudzás.Az agitációs propaganda még a politikai kommunikéációnál is silányabb hazudozás -ez folyik ma már csupán a magyar sajtóéletben.

Ebben a helyzetben szerinteem az segítene, ha azok, akik tét és következmények nélkül a politikát csinálták -azaz a véleményformálók-állítanának ki egy Felelős Kormányt meg parlamentet.

Ha én lennék Csili Csala bá'. piri-a-parádé Uj Pétert tenném meg miniszterelnöknek és Tóta W. Árpádot oktatási miniszternek. Természetesen a Magyar Filozófia Győzikéje TGM és a kisfia is felelős pozíciókba kerülnének. Migránsügyi miniszternek a világlátott világutazó Bede Mártont! Jaj,m nehogy úgy járjak, mint a Magyar Jeti Zrt járt a 444-nel, hogy egy csupa férfiakból álló szerkike basztatta a magyar politikai életet azért, mert kevés nőre adják a politikussággal járó szopóálarcot. Úgyhogy csajok is lennének ebben a kormányban, természetesen a fele állna csajokból.

Azért annyira gonosz nem vagyok, hogy fekete-Győrre vagy Juhász Péterre bármit is bízzak... :D

Frick László Intézet 2017.11.05. 04:39:01

@Adam Gyenge: Nem értem ezeket a jajongásokat a Momentum osztódásán. Tusnádfürdő bizonyítja, hogy a Jók és Igazak mob-jába egyetlen egy lány is elég. Sőt, már robot mob is volt: egy ember sem kell hozzá:
hvg.hu/itthon/20170828_orban_szobor_a_nyugatinal

Ha az 50 tagú Momentum 127 részre bomlik, akkor majd a Felnőtt Szakállas Pulóvere Bácsik 127-szer csinálják meg helyettük a házi feladatot.

Nem tudom, mit kell kínlódni hús-vér emberekkel?

Már az Ötfaszú Kutyus is milyen alyanosz volt :D

neoteny · http://word.blog.hu 2017.11.05. 04:50:20

@Frick László Intézet:

"a politikussággal járó szopóálarc"

Mégis akadnak jelentkezők bőven.

administration 2017.11.05. 07:03:36

@Lavinia Pinkerton: Na végre! Momentum = Kriptofideszes reakció
Két valós OK miatt hozták létre az orbánék.
1., Lekaszálja a gazdasági emigráns magyarok szavazatait Ny-Európában.
2., Megossza a fiatal városi értelmiségit (civileket), (amelynek akár akkora hatalma is lehetne, mint a Netadó tüntetés.!!)
Civil mozgalomnak álcázott profi politikai marketinggel rendelkező csoport bukkan fel a semmiből, akik 1 év alatt milliókba kerülő köztéri kampányokkal manipulálnak. Egyetlen egy, de egyetlen egy épkézláb indokot nem hallottam, hogy miért indulnak külön és (kilóg a lóláb), miért indul a zötkerben a 3nevű JuhászP ellenében??!!!
Ceterum censeo Momentum = Kriptofideszes reakció.

administration 2017.11.05. 07:29:55

A bejegyzés írójának hibás a logikája és mintha nem ismerné a választási törvényt. Hibás a logikája amely annak a fel nem ismeréséből ered, hogy 18'-ban a nem fidesz és nem jobbik szavazókat nem nagyon fogja érdekelni, hogy melyik pártra adják le voksukat, a lényeg számukra, hogy a fidesz ellen szavazzanak. Nincs jelentősége a pártépítésnek, nincs jelentősége a karizmának, nincs jelentősége a programoknak és NINCS jelentősége a személynek sem, hogy ő mit tett és mit fog tenni.
Ezen a választáson a jelölteknek nem kell párttá válni vagy pártszerűen viselkedni, nem kell eredményeket felmutatni, a lényeg, hogy ellenzéki legyen.
Ha nem sikerül az együttműködés, de szavazni kell, akkor (én személy szerint) azt a jelöltet büntetem, aki akadályozza az ellenzéki egységet, tehát a fidesz gyengítését. Hát és András igen csak akadályozza!

Zionnépe 2017.11.05. 07:50:12

@nevetőharmadik: Volt mostanában pár helyen közös jelölt, pl Zuglóban. Ugyanolyan alacsony lett a részvétel - ha nem roszabb - mint korábban.

A kulcs a magas(abb) választási reszvétel, nem a közös jelölt. Inkább próbáljanak az ellenzékiek is Kubatov-lista szerűen mozgósítani minden körzetben.

Én a helyükben akár még valami "részvételi tombolajátékot" is szerveznék, csak menjen mindenki, aki él és mozog!

A Fidesz érdeke pedig pont az alacsony részvétel, ahol minél nagyobb arányt tudnak a kb 2 milliós táborukkal - és az “új állampolgárokkal" - összehozni.

Zionnépe 2017.11.05. 07:50:20

@nevetőharmadik: Volt mostanában pár helyen közös jelölt, pl Zuglóban. Ugyanolyan alacsony lett a részvétel - ha nem roszabb - mint korábban.

A kulcs a magas(abb) választási reszvétel, nem a közös jelölt. Inkább próbáljanak az ellenzékiek is Kubatov-lista szerűen mozgósítani minden körzetben.

Én a helyükben akár még valami "részvételi tombolajátékot" is szerveznék, csak menjen mindenki, aki él és mozog!

A Fidesz érdeke pedig pont az alacsony részvétel, ahol minél nagyobb arányt tudnak a kb 2 milliós táborukkal - és az “új állampolgárokkal" - összehozni.

Zionnépe 2017.11.05. 07:56:43

@administration: Ez egy baromság.

Ponthogy a közös jelöltek fogják gyengíteni még jobban a szavazókedvet! 2-3 helyen már kipróbálták idén, és sorra gyengébb eredmények születtek a reszvételi statisztikában és a Fideszes ellenszavazásban is!

Akinek a közös jelölt nem szimpatikus valamiérz, az ugyanúgy nem fog szavazni inkább, vagy ha valamiért nagyon unszimpatikus még inkább a Fideszesre fog.

Minél több a lehetőség, annál nagyobb az esély arra, hogy minden választó talál szimpatikus jelöltet, akire szavazhat.

A mozgósítás a legfontosabb!

Frick László Intézet 2017.11.05. 08:18:04

@neoteny: Imádom a magyaroknak ezt a romantikus szemléletét, 30 év után is elhiszik még, hogy a politikusok a Hóóód-bú' pottyannak meg a Göncöl szekerirű esnek alá..
Nem. A politikusok a társadalomból vétetnek és nagycsibe korukban azt csinálják, amit kiscsibeként megszoktak. A Momentumban pl a törökmárkalakúak rendjébe látják bele az "elitváltó"-kat... Ha HÖK-ösökként abban szocializálódtak, hogy a rektort meg a professzori kart vagy zsarolják... vagy összejátszanak velük... Török Márk-nak, a rend névadőjának olyan 32 milliója folyik be HÖK-gőóréságból évente... az ilyen "direkt moralisták" "lázadókként" így s így ... aztán, majd ha befutnak, rossz lelkiismerettel meg úgy-s-úgy.

Ebben az országban csak azt nem lkoopják el, ami le van hegesztve. Ugyanis a magyarok szerint a cigány (vagy a másik párt) lop, ők ugyanis szereznek, vagyis a magyarnak robbanómotoros vágókorongja van és a lehegesztettet levágja, csak ezt ő szerzésnek eufemizálja. A magasfokú ármányöltönyös értelmiiségiu, pl a frakasverembe esett ártatlanarcú kisiúk rendje viszont "kreatívkönyvel".

Olyan országban élünk, ahol 5-10 km-ként lehet raklapot eladni, 1500 Ft dab-ja és MIND lopott raklap. A magyar a legtolvajabb népség Európában.. és nemtolvaj, nemszerzésvágyú, nem-kreatívan könyvelő politikusokról ábrándozik?

A magyar "Peter Russo" luxusalbérlet ügye kipattanásakor két nap alatt 3 millát gyűjtött össze albérletre a "nép"-től... senki nem kezdett el azon gondolkodni, hogyy ez a direktmorál fázisában hőbörgő , kokainozásba rekedt csávó ugyan miben különbözik a rogánalakúaktól... :D

És a véleményformálók? Hát Mester Ákos meg Bölcs IStván ugyanúgy állami javakon élősködve gründolták a cégeiket, mint azok a földesurak, akik a termelőszövetkezeti vagy állami gazdasági vagyon fosztogatásával.

Betéti társaságként a saját résztulajdonában álló tényfeltáró kft-nek számlázta a kulináris riport-ja éttermi számláját A Hős Megmondóember.. és le is írta az adójából meg is költségelte és még faszagyerek is volt :D És az orgánumában szelektívténykezeltek gazdasági visszaélésekről riportokat :D

Ma már a hazugsággyártás otthonvégzett meló, de azért az Amerika Hangjá-nak van "szerkesztősége".. amikor a társszervezet [Házon Kívül Mózer Aranka díjas stáb ] PR-riportot csinált náluk, beültek a szerkikébe, mintha még ott folyna munka a hirdetésszervezés és könyvelési csicskázáson kívül :D

nevetőharmadik 2017.11.05. 08:29:40

@Zionnépe: Nem inkább, hanem és. Magas részvétel közös jelölt nélkül = bukás. Közös jelölt alacsony részvétellel = bukás. Ideje szembenézni a valósággal.

nevetőharmadik 2017.11.05. 08:30:22

@Frick László Intézet: "törökmárkalakúak rendje" - ez azért megérdemli a nap kommentje díjat :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.05. 08:35:22

@administration: például ,mert nézz rá a közvéleménykutatásra meg a baloldal állapotára -- ahhoz igazán nem kell a momemtum, hogy JP a sírba tegye magát a többiekkel együtt, a Momentumnak 1-2%-a van ma, tőle függetlenül veszített 15%-ot a baloldal a 2012-es állapotához képest

ostvan1 2017.11.05. 08:56:40

@Zsoltbacsi: Elemzői véleményeket gyűjtenék. Lehetőleg több ember csináljon ilyet, ahol a hitelességet az elemző korábbi munkássága szavatolja. Biztos, hogy a fidesz azonnal ellenlépéseket tenne, ám - valószínűleg - elválaszthatóak lesznek a régi, ismert nevek, meg az "'újak".
Szóval, ahhoz, hogy a pl. 23-as választókerületben ki az esélyes, és ki a kamupártok "vattaembere", azt jó volna látni.

Frick László Intézet 2017.11.05. 09:24:49

@nevetőharmadik: tamagocsipárt? Még a bohócpártnál is olcsóbb működtetésű. Lényegében véleményformáló újságírók "csinálják meg a gyerek helyett a házifeladatot" majd még meg is dicsérik [magukat, gyakorlatilag :D ]

vö: A Magyar Narancsban Fekete-Győr párszor, mint címlaplány :D

A bohócpárthoz kell pártucat ember -és a mogácsok [-> pomogácsok /Lázár Ervin szava/]

a tamaagocsipárt állhatna mangákból á anime... Kártyagyűjtó füzetekkel is lehetne markecolni...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.11.05. 09:30:03

@Frick László Intézet:

"a politikussággal járó szopóálarc"

Mégis akadnak jelentkezők bőven.

Frick László Intézet 2017.11.05. 09:30:10

@HaFr: Szerintem ennél tanulságosabb, hogy a "baloldal*" szavazóbázisa eléggé stabil, legalább másfél millió [igaz, 50 éven felüli] ... és ezek szerint nem volt elég nagy lecke 2014-ből az, hogy esetleg az orbángyűlöletbe veszekedetttek , ha átszavaznak Ferencre.
Ferenc most viszont a maradék gyűlölettől elvakulnak is bemutatkozott a 20%-os sáp megszellőztetésével. Akiknek még az idén sem lett világos az, hogy:
-Gyurcsány ugyan miért akarna Orbánt váltani
és
-Gyurcsány kúrta szét az MSZP-t

azoknak legalább már az idén be kellett volna látniuk...

Szerintem a kméréds az -és ez, ha Orbánéknak lenne esze( mint ahogy nincs) számukra is riasztó: miért nem akarnak felelőspolitikai, csak megélhetési pozíciókat az ellenzékiek? [Túlélés a budapestipolitikában c műsorszám...]

*Nagyon-nagyon nem szenvedhetem a baloldal-jobboldal felosztást és szerintem liberálisok sincsenek ma már, nemhogy Magyarországon, de EU-politikában sem...

Cheraups 2017.11.05. 09:53:47

Több hiba is van a gondolatmenetben, kezdve azzal hogy nem ismeri fel az írója hogy a Momentum már eddig is többet veszített ezzel mint amennyit nyert. Nem érti mennyire azonos a két párt támogatóinak értékrendje, mennyire árulásként fogják fel ezt a saját szavazói is, mennyire erodálja hitelességét, és hogy az annyira fennen hirdetett ártatlanságát veszíti el éppen.

Ezen már nevettem: "Fidesz-dezertőr jobbközép, polgári rétegéét" Ilyen réteg nem létezik. Polgári még régen sem volt, és már ők sem így tekintenek magukra, évek óta.

Zionnépe 2017.11.05. 11:03:08

@nevetőharmadik: Magas részvétel mellett nagyjából mindegy melyik ellenzéki párt szívja fel a plusz szavazatokat, úgyis nagykoalícióra lesz szükségük.

Alacsony részvételnél meg ismét a Fidesz fog nyerni, az teljesen mindegy milyen jelöltstruktúra mellett.

Magas részvételt közös jelölttel lehetetlen elérni!

Zionnépe 2017.11.05. 11:03:16

@nevetőharmadik: Magas részvétel mellett nagyjából mindegy melyik ellenzéki párt szívja fel a plusz szavazatokat, úgyis nagykoalícióra lesz szükségük.

Alacsony részvételnél meg ismét a Fidesz fog nyerni, az teljesen mindegy milyen jelöltstruktúra mellett.

Magas részvételt közös jelölttel lehetetlen elérni!

Zionnépe 2017.11.05. 11:10:24

@Frick László Intézet: GyF és az Mszp manapság már csak zavaró tényező, semmi politikai "hatalmuk".

Teljesen mindegy mit csinált az Mszpvel GyF, az a generáció akik rájuk szavaznak lassan elfogy, vagy már nem fog tudni szavazni menni.

Ráadasul akik utálták GyF-et és az Mszp politikáját, minél többet foglalkozik velük sajtó, és rugóznak a blogosok, annál inkább nem mennek szavazni, vagy szavaznak csakazért is OV-ra, nehogy véletlen GyF újra hatalmi pozícióban lehessen.
Ő is ritka egy barom, és rémélem egymás seggét fogják majd a börtönben pacsizni OV-al (mert az nem kérdés, hogy mindkét nagy ámokfutót sittre kell vágni a sleppjükkel együtt) !

nevetőharmadik 2017.11.05. 12:11:35

@Zionnépe: Mondd, tudatában vagy te annak, hogy milyen választási rendszer van érvényben ma Magyarországon, hogy itt beszéled a marhaságokat?

Magas részvétel mellett is arra van szükség, hogy egy, és csakis egy ellenzéki párt szívja föl a plusz szavazatokat, annyit, hogy több szavazata legyen, mint a Fidesznek. Ha nem így van, és egyenként akár csak 1 szavazattal is kevesebbjük van, mint a Fidesz jelöltjének, akkor bukta az egész, a Fidesz mindent visz, semmiféle nagykoalíciózás nem lesz.

NotaBene 2017.11.05. 15:49:56

@administration: @Cheraups: Lehet a korábban sikertelen módszerrel újra próbálkozni:
-"majd a pártelitek kiválasztják az egyetlen alkalmas jelöltet, a választók pedig a pártelitek útmutatása szerint szavaznak"
-és elvárni hogy mások (Momentum, LMP) is csatlakozzanak az egydül üdvözítő megoldáshoz.

A "demokratikus ellénzéknek" az "összefogás" jelszaváról a korábbi válastrásokon kiderült, hogy nem működik.

Pártokra alapozott választási rendszerben választók által támogatott pártra van szükség, a "gittegyletek" összefogásáról felesleges ábrándozni.

A Momentumnak van esélye arra, hogy 2022-re komoly politika párt legyen. Juhász pártja gittegylet, amelynek nincs esélye arra, hogy a választáson komoly eredményt érjen el, egyetlen lehetősége, hogy a "elvtári együttműködéssel", a választók többségének direkt támogatása nélkül parlamentbe kerül.

Bibó idézet:

"Abban a görcsös félelmi állapotban, mely elhiszi, hogy a szabadság előrehaladása veszélyezteti a nemzet ügyét, nem lehet élni a demokrácia javaival. Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük. Közép- és Kelet-Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni."

Cheraups 2017.11.05. 18:50:47

@NotaBene: A 2014-es összefogás rossz konstrukció volt (mert nem két lista volt a régieknek meg az újaknak, hanem egy), de még mindig jobb volt a semminél, igenis működött, ugyanis ha az nincs, az akkori választásból még rosszabbul jön ki az ellenzék, még nagyobbat nyer orbán, ami még rosszabb az országnak.

2014 inkább arra bizonyíték hogy a széthúzás orbánnak kedvez, egy tucat helyen a már akkor is széthúzó LMP miatt nyert a fideszes jelölt (LMP-s természetesen sehol sem nyert, eleve semmi esélyük nem volt), és lett meg orbánnak a 2/3. és ahogy elnézem a nagy széthúzást, az LMP és a Momentum 2018-ban is megcsinálja a 2/3-ot orbánnak, előre is gratulálok.

""gittegyletek" összefogásáról felesleges ábrándozni."
Hm, ez érdekes, és a Momentum mitől is nem gittegylet szerinted ha pl. az Együttet annak tartod?

"A Momentumnak van esélye arra, hogy 2022-re komoly politika párt legyen."
Na ez talán a legsúlyosabb mondatod.
Először is erre a kijelentésre semmi de semmi alapod nincs, jelenleg arra van legalább 90%-os esély hogy jövő ilyenkor már csak egy régi emlék lesz a Momentum, mert nemhogy 2022-ben nem jut be a parlamentbe, de már jövőre sem, és szépen feloszlik. Volt már ilyen pár, pl. a 4K!, vagy a Centrumpárt, hogy az itteni blogíró pártját ne is említsem. Csaupa remény, csupa sehová se jutó átmeneti szereplő. Jelneleg ez a legreálisabb út a Momentumnak is. Te valami közösségi wishful gondolkodás rabja vagy, miközben 1-2%-on áll a Momentum, már az is csoda lenne ha jövőre bejutna.

A másik nagy baj ezzel az állításoddal, hogy jövőre nem 2022 lesz hanem 2018. Lehet neked nem számít újabb 4 borzalmas év és kisodródás az EU-ból Putyin kár karjai irányába, de az országnak igen. Talán fiatal vagy, ezért szarod le hogy másoknak nincsenek felesleges kidobandó 4 évei.

Egyáltalán mit tett le eddig a M. az asztalra? Ugyan mitől jók ők, vagy legalább jobbak? A Nolimpia volt az egyetlen dobás, amikor szépen rátelepedtek Erdélyi Kati újságíró kérdésére. Ez tulajdonképpen az autokrácia hibája volt, sok párt akart már itt népszavazni de ezt orbán nem engedi, ez véletlenül (mert eredetileg nem egy párt adta be a kérdést) átcsusszant, és persze könnyű az orbán-ellenes Budapesten összeszedni az aláírásokat. Ezzel nincs baj, ez oké, ez nekem is tetszett, és akkor még én is reméltem hogy ez csak az első nagy dobás volt, és lesz még legalább 3-4 jövő tavaszig, és fehér lovon bevágtat a Momentum a parlamentbe. Ehhez képest a nagy semmi van azóta. Semmiféle innovációt nem látni sem stílusban, sem ötletekben, se választók elérésében, megszólításában, ügyek kitalálásában, felépítésében, se semmiben. A Momentum az LMP és az Együtt fiatalabb kiadása. Egy picit biztos más, de semmi érdemi. Ha tag vagy te biztos nagyon másnak látod és hiszel benne, de az a szomorú hírem van hogy innen kívülről semmi különbség nem látszik, illetve annyi hogy kicsit nagy az arc.

És a végére a legfontosabb: Az a mondatod, hogy "A Momentumnak van esélye arra, hogy 2022-re komoly politika párt legyen." arról is árulkodik hogy nem Magyarországban gondolkodsz, hanem a pártodban. Na ez a nagy baj. És a Momentum is így gondolkodik, ez meg a fő baj. Egy normális országban ahol nem sorsfordító lenne hogy mi a folytatás, ez oké lenne. De ez nem egy normális ország. Itt nem a pártért önmagért kéne politizálni, hanem az országért. Nem önzőzni és a pártra gondolni, hanem az országra. De erre a Momentum nem képes. Akinek meg fontosabb a saját érdeke meg egója mint az ország, az nekem nem opció, hanem mélységes csalódás, akiért egy könnycseppet nem fogok hullajtani amikor jövőre lepattan az 5%-ról és feloszlik, de legalább orbán érdekét szolgálva tovább farigcsálta az ellenzéket.

Frick László Intézet 2017.11.06. 07:11:03

@Zionnépe: Számomra ennyire nem mókás a helyzet. Nem azt tekintem, hogy mely párt hívei öregednek le a piacról, sokkal nagyobb problémának látom azt, hogy 1990. óta nincsen politikai alapképzés.Ez azt jelenti, hogy egy, a KÖZGÁZ politlógia szakán politológus diplomátt szerzett ember, aki ma 40-en felül van már, butább a politikához, mint az a téesz brigádvezető "öreg bácsi" aki foxi-maxi alaptanfolyamot végzett.

Ma analóg, 2D síklogikus demagógiaai alapismeretekkel rendelkezhet az is, aki a szerinted aktív-valamitérő piaci életkor-szegmensbe tartozik.

Veszélyesebbnek látom azonban a szúszperkiánus, a politika iránt teljesen érdektelen, történelemből pedig zsírbuta-ostoba réteget, akik még a földrajzot sem tudják.

Gyűjteményem legfrissebje: idegennyelvszakos bölcsészek egy tesztben (a választott idegennyelven) nem találták el Európa fővárosait, Berlin minek és Párizs minek a fővárosa, ésígytovább.

Amikor a beszélgetésben idáig eljutok, szokott következni egy személyes élmény, miszerint a vitapartnerem konkrétan ismer egy 28 éves pártaktivistát.

A 40-mínuszos generáció hagyományos(elavult) médiát már egyáltalán nem fogyaszt, a 30 mínuszosok szinte soha nem néznek televíziót... (szerintem igazából a mai digitévéket inkább az internetes média körében kéne már tárgyalni)

Látványszinbten mókás, hogy a jelentősebb pártmozgalmaink nyugdíjas klub-hoz hasonló közönségképet mutatnak, de pl ha azt tekintem, hogy az Amerika Hangja magyar adása kiír egy pályázatot sikeres Kitántorggóóó!!!4!!4!-knak és két 60 körüli (fölüli!!) öreg néne nyeri.. nem azért, mert mozgalmárok, csak azért, mert még képesek írásban fogalmazni!

Tekints az OTP reklámkampányát: OTP fiók-dolgozókat választanak ki szereplőknek, akik a nyúlfarknyi szöveget nem képesek memorizálni, megtanulni, jól van, aakkor olvassák föl: Kántálva "énekelve" rosszul hangsúlyozva olvasnak -mert igazából az olvasási képességeik általkános iskola alsó tagozatosok.

8 éve kirúgták az egyik tanítóképzőnk esztétika tanárát. Észrevette, hogy a tanítójelöltek nem olvassák el a kiadott olvasmánnyokat. Gyanút fogott, leballagott az olvasás tp-tanszékre és kért alsós 4. osztályos olvasásfelmérőt. Elvégezte a felmérést a tanító jelöltekkel és a zömük nem teljesítette a 4. osztályos minimum követelményeket.

A Daimler kecskeméti gyárában "teszt"-et íratnak a jelentkezőkkel és érettségit kötnek ki. Ugyanis okostelefont üzemterületre bevinni tilos, viszont a huszonéveseink fejben egyjegyűvel kétjegyűt nem képesek szorozni, a munka-állás kifüggesztett előírásait nem képesek némaa-értő olvasásban leküzdeni.

Én a gyakorlatban be is vetem: Hangosan olvastatom fel a szöveget, mert már eleve számízok arra, hogy a néma-értő olvaásási készsége 1. osztályos... sem...

Tömegesen találkozni funkcionális analfabétákkal, akik büszkék erre, nem értenek egy szöveget, akkor a szöveg a baromság. Ilyenkor feelolvastatom valakivl, aaki még tud olvasni: hangzóban már érti.

Szerintem az idiokrácia alapja a történelem és a földrajz tanítás hanyagolása. Pl az USA oktatási rendszerében a földrajz és történelem az, amit a legkönnyebb letenni,kihagyni, az alapoktatás a Történelmi Arcképcsarnokra,pl az Elnökök Névsorára terjed ki.

Mert az addig rendben -ugye? :D- hogy "vén hülyék" gyülekezete az MSZP vagy a FIDESZ... de pl ha a települési öntevékenységet vizsgálod, a néptánc, színjátszókör, közösségi aktivitás... ha nem számítom a kiterelhető iskolásokat... szintén a "vénségek"-é.

Tudok olyan vállalkozót, aki már kiköti, hogy csak 45 éven felüli nőket alkalmaz.

Nem az a problémaa, hogy csupa nyugger az MSZP vagy a FIDESZ bázisa, hanem az a probléma, hogy egy 55 éves nő -szemben azzal, amit a HR-eseknek az egyetemen tanítanak- "szétdógoz" két 30 éves (kislányszobájában otthon lakó, önálló életvitelre alkalmatlan) kislányt. Ez: vállalkozás, ezek rideg számok, ez pénz és teljesítmény: Többet bír, jobban teljesít egy 57 éves nő, mint egy 38 éves kislány.

Már a momentumos jógyerekek helyett is 40-en felüli Felnőtt Újságíró Bácsik csinálták meg a Hf-t :D

Még az MSZP-ről: 10 éve még elmondhattam, hogy az MSZP az egyetlen politikaiprofi párt a kínálatban. A Rencervátás-nak csak az egyik tragédiája, hogy az újságíróink képtelenek voltak lejönni a politikacsinálásról... meg az, hogy az EKA szakállas pulóveresei indokolatlanul nagy pofával voltak és úgy jártak, mint az osztozkodó medvebocsok...

Menjenek a nyuggerek a lecsóba, OK... de hozzájuk képest politikából is analfabéta az utánpótlás...

GyMasa 2017.11.06. 11:14:26

@administration:
...lényeg számukra, hogy a fidesz ellen szavazzanak...
Ahhoz viszont nincsenek elegen a potencialis szavazok, hogy ezzel elerjek ezt a celt.
A mai matematikaval meg a 2/3 megakadalyozasa is necces...

NotaBene 2017.11.06. 18:41:11

@Cheraups:
"Hm, ez érdekes, és a Momentum mitől is nem gittegylet szerinted ha pl. az Együttet annak tartod?"
Egy párt célja leegyszerűsítve: a politikai hatalomból részesüljön választások révén.

A Momentum a meglakulása után néhány hónappal képes volt következő választásra megnevezni a 106 egyéni körzetben induló jelöltjét. (Az Együtt hány körzetben indított/indít jelöltet?)

A Momentum mindent megtesz annak érdekében, hogy országban minél több helyen legyen helyi szervezete.(A Momentum eddig 105 helyi szervezet alapított. Az Együttnek hány helyi szervezete van?)

Hasonlítsuk össze össze a két szervezet honlapján atervezett eseményeket:
momentum.hu/momentum-esemenyek/
egyuttpart.hu/esemenyek/

Az eseménylista alapján gondolom én azt, hogy Együtt gittegylet, a Momentumnak pedig van esélye arra, hogy 2022-re jelentős pártá váljon.

"Lehet neked nem számít újabb 4 borzalmas év és kisodródás az EU-ból Putyin kár karjai irányába, de az országnak igen. Talán fiatal vagy, ezért szarod le hogy másoknak nincsenek felesleges kidobandó 4 évei."
Nem vagyok fiatal (betöltöttem a 60-évet)
Nem vagyok / nem voltam párttag.
Az elmult 60 években Magyarországon éltem, van véleményem a Gyurcsány és az Orbán "korszakról" is. Szerintem tragikomikus az a hit, hogy egy Gyurcsány is tartalamazó szövetséggel kell megmenteni az országot Orbántól.(Sokakkal együtt egy ilyen szövetséget nem támogatok.)
A Momentum programjának jelentős része nem tetszik.

Mégis van remény:
A fák nem nőnek az égig, azt gondolom, hogy 2022-ben a választásokon már nem a Fidesz nyer.
A változást szerintem egyetlen dolog akadályozhatja meg: ha valódi párt kinálat helyett Gyurcsány vagy Orbán között kell választani.

Cseh Tamás: Tíz év múlva...
www.youtube.com/watch?v=u7aScNDaDCI

Lavinia Pinkerton 2017.11.06. 21:20:20

@NotaBene:
Ez a Momentum úgy alapítja a szervezeti hálóját, ahogy Tarlós építi a bicikliút hálózatát Budapesten.
Tarlós húz egy vonalat az autósávba, és azzal kész a vadonatúj bicikliút.
A Momentum is húz egy vonalat a fideszesek közé, és ezzel kész a vadonatúj párt.

nevetőharmadik 2017.11.07. 01:17:32

@NotaBene: Annyiban igazad van, hogy az Együttnek nincsen semmi esélye. Ha lenne benne bármilyen (hatalomra kerüléshez szükséges) szellemi potenciál, ennyi idő alatt látnánk azt működni.

Sajnos azonban ez a szellemi potenciál a Momentumban sincs meg. Korainak tűnhet ezt kimondani így tíz hónappal a kezdés után, de kilenc hónapja az ég-világon semmi sem jött a Momentumtól, ami azt sugallja, hogy képes nagy tömegek figyelmét felkelteni és fantáziáját megfogni. A NOlimpia kivétel volt és nem szabály, pedig a siekrhez szabálynak kellett volna lennie. Mindenhol tudnak egyéni képviselő-jelöltet állítani? Ez szép és jó, nem kis munka lehet benne, de ez nem jelent semmit. Ha jelentene bármit is, akkor az MSZP, DK, LMP, Jobbik mind tönkreverte volna már a Fideszt.

GyMasa 2017.11.07. 12:39:15

@nevetőharmadik:
Azert, legyunk oszintek!
Egy ma 5%-os part, amelyik eppen bejut a parlamentbe, az hiaba mondja magarol, hogy kormanyozni is kepes lenne, nekem elegge aggalyosnak tunik ez.
En meg az LMP-t sem tartom ma eleg erettnek/tapasztaltnak a kormanyzashoz pedig azert ok mar regebb ota politizalnak, egy par honapos Momentumot meg aztan foleg nem.
süti beállítások módosítása