1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.04.11. 16:17 HaFr

Magyarország műveleti terület

Magyarország hadban áll. Régóta felvonulási területe az orosz titkosszolgálatoknak (megkockáztatom, már kettős hatalomról is beszélhetünk hazánk területén), de az Orbán-kormány az első a rendszerváltáskori magyar közelmúltban, amely a saját hatalma stabilizálásának érdekében is hasznosítja az oroszok erőteljes ajánlkozását (vö. hazaárulás), amely ajánlkozást elháríthatatlanná teszi - több forrás és gyanú szerint - Orbán személyes zsarolhatósága. Valamikor azt is tudni fogjuk pontosan, hogyan nyílt meg a magyar történelemnek ez az egyik legsötétebb fejezete, de erre még várni kell. Mindenképpen igaz, hogy a nagyhatalmak titkosszolgálati és dezinformációs hadviselésében hazánk a frontvonalban van, ami csak erősödni fog, i) ahogy a kriminálisan gyenge Obama-adminisztrációt felváltó Trump-kormányzat felvenni látszik a kesztyűt az oroszokkal szemben, ii) az EU már nem taktikázhat tovább Orbán kezelésében, (iii) illetve a magyar ellenzék frissül és egyre nagyobb támogatást kaphat az Orbán-ellenes választói többségtől.

De még messze nem vagyunk túl a nehezén. Várható még egy egyoldalú moszkvai nyilatkozat, amelyben az oroszok "védhatalmi szerepet" vállalnak Magyarország fölött (praktikusan a magyar kormány fölött) a paksi beruházás stratégiai és a térség biztonságát érintő jellege miatt, kvázi mi leszünk az oroszok túszai a NATO ellenében. (Persze a kormánymédia ezt is a szuverenitásunk jeleként fogja előadni.) Ne feledjük, hogy a magyar kormány funkciója Putyin kezében Európa destabilizálása, amelynek csak első fejezete volt az Orbánra a migrációban kiosztott szerep. A Paks-szerződésnek praktikus következményei lesznek az ország nemzetközi státusára és mozgásterére. Az EU sosem feledhető bűne, hogy ehhez -- erkölcsi züllése, inkompetenciája és korrupciója eddigi mélypontján -- a hozzájárulását adta.

Orbán évek óta háborús frazeológiát használ, amely végül elhozta a háborút is ránk. Ez nem az egész társadalmat egzisztenciálisan veszélyeztető, fegyveres harc lesz eztán sem, hanem "mindössze" az erkölcsi és tudati állapotunkat eddig is igénybe vevő agresszió fokozódása, amely jó eséllyel kiegészül az ellenzék és a civilszféra prominenseinek személyes üldözésével, fenyegetésével, rosszabb esetben koholt perek és eljárások latba vetésével, 2018 után a parlamenti demokrácia további korlátozásával és nagy valószínűséggel az EU-ból való kilépésünkkel. Hogy ezzel automatikusan belekerülünk-e egy Moszkva-Teherán-Ankara-Belgrád szövetségi körbe, az szinte mindegy. Így is, úgy is a semmibe hullunk, ha nem teszünk valamit -- most.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4912417461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biohouse 2017.04.11. 17:11:35

És vajon mi lesz kisvasútas-szotyialista kapitányunk kedvenc játékval, a focival?
A végén kiderül, hogy ezek a remek stadionok tömegek elzárására épültek. Az MTK stadion pl direkt.
Focializmus, vagy szotyializmus mindegy, de a számításból kihagyni hiba, a hülyegyerek sose ereszti el a lasztit.

2017.04.11. 18:43:10

"Ez nem az egész társadalmat egzisztenciálisan veszélyeztető, fegyveres harc lesz eztán . . ."
egyfelől ezzel a kijelentéssel még várnék, mert Magyarország geopolitikai helyzete, szomszédsági viszonyai nyilván a rivális nagyhatalmak által is ismertek és a területen található sokszínű érdekviszonyok ennek megfelelően manipulálhatók.
A világon nem sok olyan ország van, amelyiknek 7 szárazföldi szomszédja lenne és tkp eggyel sem ápol olyan viszonyt, amit ne lehetne se pillanat alatt befelhősíteni.
Másfelől u.akkor a ruszkik nem szomszédaink. nekik nyilván túl nagy ugrás lenne most Magyarországot "védelmezni". Légi folyosón? Mint afféle 21.sz.i nyugat-Berlint?
Én azt mondom, talán akkora vész még nincs.
Azt inkább tartom bajnak, h a fidesznek még most sincs alternatívája.
ez hihetetlen.
szellemileg leépült ez a komplett nem fideszes politikai/elit
www.youtube.com/watch?v=y7EpSirtf_E

2017.04.12. 09:04:13

először is világossá kellene tenni, hogy magyarország nem atlanti és transzatlanti elkötelezettségű ország. ez nem kötelező. ausztria sem az. európából csak britek és a franciák atlantisták. a többiek nem. a magyar zsidóság egy része van elköteleződve amerika irányába. a magyar nép egésze nincsen. miért lenne? (mást ne mondjak, a magyar vidéki városokat az usa a második háborúban szanaszét bombázta. a debrecenben a nagy zsinagógát az amerikai légierő rombolta le). ez a dolog egyik része. a másik oldalról magyarok természetesen nincs elköteleződve oroszország irányában sem.

magyarország közép európai ország. nem nyugatos, de nem is igazán keleties. ezt megint csak a magyar zsidóság "liberálisnak" mondott istentelen része nem érti. ők rohangálnak az amerikai követségre, azzal, hogy fasizmus van. ami azt jelenti, hogy nem ők nyerik a választást.

18 tavaszán le kellene zárni ezt kutyakomédiát. és ezt egyértelművé tenni. a közép-európaiságot errefelé nem egy kanadai orosz zsidó diktálja, hanem a magyar nép. a többségi magyar nemzet, a tiszai magyar-cigány nemzetség és a dunai magyar német nemzetiség. elsősorban ezek. a magyar nép befogadó. kanadai orosz zsidó író is lakhat budapesten. de ha ő felül a repülőre és szalad a fehér házba, akkor a politikai ellenfelei a kreml ajtaján kérnek bebocsátást.

az egy őrültség, hogy a kijevi rusz amerikai zsidó fennhatóság alá kerüljön. az egy újabb világháborút jelentene. kelet-közép európában vissza kellene térni tradicionalizmushoz. ahhoz, hogy a zsidóság különleges státussal felruházott szekularizált hitközségekben (gettókban) él a a nemzeti keresztény területeken. nem megy máshogy. kínaiak is csak élhetnek errefelé, hogy van egy chinatown. vagy neohindik úgy élhetnek, hogy van egy krishna völgy. a neolibek úgy, hogy van drogos-buli-buzi negyed. mert ők egy ilyen világot akarnak. de ez egy kis világ. tíz utca. száz nagyobb háztömb. néhány hitközség. egy részükkel a kormány kiegyezett. megvette őket kilóra. és van egy istentelen csoportosulás, amelyik egyszerűen képtelen megérteni, hogy nem az a demokrácia, amit ők diktálnak. és az nem antiszemitizmus, hogy őket bírálják. ez az ortodox liberálisok hegemónia kísérlete amerikai segédlettel, amivel szemben a többség szupremáciát hirdetett. és ez eredményezi unortoxiát és az illiberális demokráciát. és így léptek be az oroszok.

2017.04.12. 09:33:47

szóval ha zsidó (mint ahogyan nem vagyok zsidó) lennék, akkor azt mondanám, hogy rendben. valamelyik amerikai állami egyetem indítson képzést pesten. és erről az adott állam kormányzója állapodjon meg a magyar kormánnyal. ez teljesen természetes. ez azért még nem a fasizmus. és legyen "egy" és nem "a" közép-európai egyetem. és a ceu 2.0 része a közép-európai szövetségi, vagy szövetségi állami egyetemi hálózatnak. ahogyan mondjuk a országos zsidó rabbiképző is része a magyar felsőoktatásnak. a zsidó egyetem lehetne a magyar "királyi" egyetem hittudományi karán a zsidó intézet. ennek a világias (~felvilágosult) változata a ceu. ha orbán újra megnyeri a választást, akkor sorost utasítsák ki. ez lenne a kiegyezés. a másik opció, hogy ez a liberális bagázs menjen bécsbe. szuper jogosítványaik lesznek. hiszen ausztria egy kicsit sem fasiszta. arról híresek.

2017.04.12. 11:57:20

@unionista᠋:
te ilyen reál~, -politikai, -történelemtudományi, -társadalom áltudományi stb. kocka vagy, de ezek a dolgok sem nem vizsgálhatók, sem nem működnek olyan sablonok alapján, amilyenek a te fejedben vannak. Még akkor sem, ha - el kell ismernem, egyre többen látják hasonlóan a dolgokat.
elég rövid felfutás után, ez a mentalitás már általánosan válik destruktívvá noha az egyoldalú "homogén" konstruktív
társadalomépítés a célkitűzése. kontra produktív és a kedvezményezett céltársadalmára nézve is romboló.
tessék valami jobb minőségű, tiszta "a"-betűst fogyasztani. sokat segítene.
esküszöm.
:D

unionista᠋ (törölt) 2017.04.12. 13:24:57

@Bánegressy:
a magyar társadalomban férfiágon 4 eredet a meghatározó. ez az indoeurópai (R), a protoeurópai (I). ők a "fehérek". a hagyományban jáfet fiai (de ez valójában két eredet). vannak a feketék (E). ők a hagyományban hám fiai. és vannak a sémiták (J). ők sém fiai. a hagyományban az ő apjuk noe. de az ugye nem lehet. egy apa nem tud három egymástól eltérő y kromoszómát átörökíteni a fiaira. ha sém, hám és jáfet közös őssel rendelkeztek, akkor az csak nő lehetett. és ez noe. és egyébként a nő kínaiul is nű. persze ez utóbbi lehet véletlen. és azt aláírom, hogy ez tényleg egy elég meredek feltételezés. ez, hogy a zsidó-keresztény teremtéstörténetben az ősanya a közös. a matriarchátus (nőági szerveződés) rendszerint nem eredményez stabil államiságot. a magyarban a nő a növényszerűséget jelképezi. és egyébként a nőiségből ered a globalitás. a magyar folklórban a virág jelképezi a világot. és az ami nőies (feminin). az állat, az állam férfias (maszkulin) állapot. a keleties társadalmakban rendre a patriarchátus az erősebb. a magyarban megjelenik a nőiség. hungária istennő, egy nőalak. és magyarország ugye mária országa. ezzel együtt a napi közélet állatias, férfias. és azt feltételezem, hogy ebben az egyenes férfiági eredeteknek lényeges szerepük van. és ezt például arra alapozom, hogy az uralkodó y kromoszómák eloszlását mutató térkép egyben politikai térkép.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Haplogroups_europe.png
a politika legalábbis részben 20-25 ezer éves gének játéka. azt értem persze, hogy ennek a filoszemita bölcselet lényegében ellentmond. csak a valóság nem a filoszemita bölcseletet igazolja vissza. hanem ezt a szexista, etnicista szemléletet. ez azt mondja, hogy a baloldaliság a közéletben nőiség. és ennek a külpolitikában van jelentősége. a brit nagykövet egy juhász gyula egyik anna versét adja elő.
www.youtube.com/watch?v=Oe7XET9XLU4
ennek még a nyugat legádázabb elleneségei tapsolnak. ez a diplomácia. ami a nőiségen alapul legalábbis békeidőben. a belpolitika nemzetieskedő, férfiaskodó, arcoskodás. és a filoszemita világkép valójában egy egy olyan kifinomult törzsi tudat, aminek nincs jelentős politikai támogatottsága. azért, mert nincs túl sok sémita. természettudományi karra jártam. de előírták, hogy néhány szabadon választott bölcseleti tárgyat fel kell venni. meghallgattam a sémita filozófusokat. és azt mondtam, hogy rendben van. csak ez nem mi világunk. a filoszemiták valami olyasmiről beszélnek, ami magyarországon leszámítva a betelepülő németséget tartósan sohasem vert gyökeret. lehet beszélni a jogállamiságról. csak ki a faszt érdekel. jogászprofesszorok magyarázták, hogy a római jog. rendben van. de a magyarok többsége nem német-római. code civil. rendben van. de a magyarok többsége nem francia. persze ha valami jó, akkor az frankó, de ha nem, akkor menj a francba.

a magyar országépítés hagyományosan úgy zajlik, mint a franciáknál vagy a briteknél. a kereszténységben megtartva a nemzet kötődik két dologhoz. természetes földrajzi egységhez és beszélt nyelvhez. és még van két szempont. az, hogy a magyar diplomácia is folyamatosan próbál erőt demonstrálni és ehhez egy külső szövetségest keres.

te azt mondod, hogy ez homogenizál. de nem. a kereszténység éppen azt eredményezi, hogy keresztplatformok jönnek létre a társadalomban. azért, mert a kereszténység egy viszonylag nyitott vallás. meg lehet keresztelkedni. "megzsidóulni" nem lehet. bemehetek a rabbihoz, hogy szeretnék zsidó lenni. de az nem lehet. a zsidó vallás kirekesztő. és sajnos világi változatában is. amit toleranciának neveznek az semmi egyéb, mint egy hegemónia kísérlet. aminek alapja az, hogy többséget minden módon próbálják negatívan diszkriminálni. ma már ezt hívják liberalizmusnak. ez egy istentelen irányzat, amit a férfiágon szerveződő izrealiták se fogadnak el. izreal. ők nem az amerikaia demokratákat támogatják. ha a németek erre a demokratikusnak mondott oldalra állnak és nem a kereszténység és a nemzet oldalára, akkor kevés keresnivalójuk lesz magyarországon. mindegy, hogy milyen gyorsak az autóik. ausztria névleg legalább is beállt soros mellé. és a német államfő pedig mögé. ha a német politikai osztály egy zsidó láttán rögtön megalázza magát, akkor tegyék. ha nemzeti kereszténység helyett az iszlamizálódást választják, akkor hajrá. természetesen nem arról van szó, hogy az iszmaelitákat ki kellene rekeszteni. ez legyen a németek problémája. ősszel választások lesznek. majd kiderül, hogy marad a nagykoalíció vagy baloldali kormány lesz.

magyarországon jövő tavasszal lesznek választások. orbán kormány és soros ngo-i között lehet választani. ez a két hatalmi tényező van. vona légüres térben politizál. nincs szükség még egy "fasiszta" "néppártra". arra már ott a fidesz. és a pártpolitikában nincs középút. az lmp is beállt balra. a pkp (mondjuk nem a legerősebb tényező) jobbra. értelmesen gondolkodva középen kellene állni. csak azt egy vallásháborúban nem nagyon lehet megtenni.

2017.04.12. 14:13:35

@unionista᠋:
hááát! van benne rendszer, de attól még . . . :D

unionista᠋ (törölt) 2017.04.12. 17:11:11

@Bánegressy:
1990-2010 közötti időszakban a JEIR kultúra dominált. az egy zsidó-keresztény köztársaság volt. a parlamentben volt egy zsidó, vagy feltétlen zsidóbarát baloldal és keresztény jobboldal. és abban volt közmegegyezés, hogy ezek megosztják a főhatalmat. és paritásos alapon jelölik ki főhivatalnokokat. és egy politikai váltógazdaságban uralják az országot. ez a csoportosulás nem a európai értelemben vett nyugati típusú demokráciát, hanem valamit, ami nyugatosabb akart lenni a nyugatiaknál. a magyar társadalom nyugathoz való viszonya szélsőséges. néha van egy kényszeres megfelelés. egy évtizede ha megjelent egy cikk egy "tekintélyes" nyugati lapban, akkor a magyarok próbáltak megfelelni. most ennek majdnem az ellenkezője igaz. ez kényszeres meg nem felelés. mint a jó és a rossz gyerek. szerintem ez azért van, mert a magyarok többsége vallástalan. és ebből következően a közéletben nincs önbizalma. és ebből következően folyamatosan kívülről várja a megoldást. és a kudarcokért is folyamatosan a külső környezetet hibáztatja. ebbe bele játszik, hogy kicsik a családok. szerintem 10 főből átlagosan 1 versenyképes a nagyvilágban. tehát 2-3 generációt átfogó 10 tagú nagycsaládok lennének az ideálisak. ahol a nagypapának, az apának vagy a fiúnak nem azért van tekintélye, mert az asztalra csap. hanem mert köztiszteletnek örvend. és a többieket gyámolítják a lányok. ezek a hagyományos keresztény jobbágycsaládok. jelzem németország is ebből polgárosodott. ebből lett rendezett közigazgatás. és a jelenlegi iszlamizálódás tévútnak tűnik. de ezt a németek tudják jobban.

szóval 2010 óta egy új politikai kultúra vált dominánssá. ami a zsidókeresztény hagyományokat negligálta. és JEIR helyett az EIR az uralkodó. a sémik helyett a hámik viszik a prímet. a cigány kultúra hirdetett elsőbbséget. amit tévesen az orosz politikai kultúrával azonosítanak. arra amit orbán csinál arra van egy magyar szó. ez a "cigánykodás". de ez a politika is kezd háttérbe szorulni.

és ha ez a teória igaz, akkor IR politika következik. ez vagy egy szlovákokra, a szlovénekre, szlavónokra jellemző mérsékelt nacionalizmus politika. amit a palkovics vagy navracsics csinál ceu ügyben. vagy szerbekre jellemző nemzeti radikalizmus. simicska-féle vadrác mentalitás. ebből a szláv társaságból lázár tűnik a legesélyesebbnek. ő a politikai opportunista. ezt képes váltogatni. orbán eljátszhatja tito marsallt. de azzal magyarországon nem tud legendává válni.

és az orbán utáni időszakra marad a lakosság relatív többségét adó indoeurópai világ: R. (ez a nép eredetében erősen indoeurópai annak ellenére, hogy nyelvében nem az. illetve nem tudjuk pontosan, hogy nyelvében miféle. vélhetően proto-indoeuópai, őseurázsiai. amit a lovas-nomád életmód miatt nagyon sokfelől ért hatás. de megőrződött a nyelv belső logikája.) ha nem lesz háború, akkor ezek után indulhat meg a valódi polgárosodás. mégpedig úgy, hogy ezek az egyenes férfiágon szerveződő törzsi csoportok nőágon keresztplatformokat alakítanak ki. és ezt teszi lehetővé a keresztény vallás. a RIEJ kultúra többségi magyar RI, kisebbségi magyar-cigány RE és magyarországi német RJ csoportokra oszlik. hagyományosan ezek képesek organizkus fejlődésre. egy nyelvet beszélve képesek politikai közösséget alkotni. a magyarországi németek biztosítják a szövetségi állami kereteket. a cigányság a kelet-közép európai nép. és a magyarok a kárpátok-medencében visszaszerezhetik a dominanciát. amit a zsidóság egy istentelen része (nem az összes) minden módon próbál megakadályozni. ebben a felfogásban az állam hálózatos. ebben a felfogásban az izraeliták is a magyarokkal lehetnek feltéve, hogy a magyar nacionalizmust támogatják. létrejöhet egy kelet-közép európai nemzeti keresztény területekre kiterjedő jeruzsálemi királyság: nagy-izrael. ez az, amit úgy, ahogy elfogadnak debrecenben. és nem fogadják el budapesten. mert ott a liberálisok egy amerikanizált városrészt akarnak. ami rendben van. de kis-magyarország egésze nem tud és nem is akar metropolisszá alakulni. a történelmi nagy-magyarország egy multikulturális metropólia. a kárpát-medence egésze képes kapcsolódni az alpesekhez. budapest lehetne a duna-medence pénzügyi-kereskedelmi központja.
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/c/cf/Duna-terkep.png
bécs a duna-majna-rajna útvonal központja.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/Europa_Ludwigskanal_Rhein_Main_Donau.png
igazán bécs közép-európai. budapest kelet-közép európai. aki a keletiességet nem tudja megszokni az úgy is hazaáruló lesz. és menjen bécsbe. semmivel se lesz több joga. a keletiek csak csattogtatják az ostort. verik az asztalt. kiegyezésre hajlanak. nyugati árják ha többségbe kerülnek, akkor igazi elnyomókká válnak. a királyi magyarok mentalitása uradalmi, a császári németeké birodalmi.

2017.04.12. 17:30:12

@unionista᠋:
. . . őrült beszéd.

és fölöttébb haszontalan

unionista᠋ (törölt) 2017.04.12. 21:03:56

@Bánegressy:
az majd kiderül, hogy mennyiben érvényesül.

2017.04.13. 11:24:06

@Bánegressy:
valaki mondta(de nem találja a gugli, úgyh lehet, h én): a jelen abszurd, a jövő homályos és inkább fenyegető, a múlt szürreális. tht "bármi megtörténhet"
süti beállítások módosítása