1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.01.15. 10:36 HaFr

A KDNP Orbán Jobbikja -- őrültség lenne megmosolyogni

Az ellenzék első és utolsó fegyvere a KDNP-vel szemben a gúny, amivel semmi mást nem bizonyít, aminthogy nincs más fegyvere egyébként sem. "B*djál meg KDNP!" címmel népszerű és sok vihogást kiváltó, "mélyen lényeglátó" kampány ment és megy máig a neten a párttal szemben a vasárnapi boltbezárás miatt, pedig nyilvánvaló, hogy a boltbezárás Orbán akarata nélkül nem valósult volna meg. Most elkezdődött a gúnyolódás a szingliadón, a népesedésügyi biztoson, az abortusz tilalmán (megszigorításán), amivel megint totálisan hibás képbe helyezik ezeket az ötleteket. A valós kép pedig ez: Orbán (amennyire lehet) önellátó autokráciát épít és bár ennek a lehetőségei a nullával egyenlőek, a Nyugattól való függetlenedésben vannak még "tartalékok", illetve új modellel (ami a "humánerőforrás újratermelését" illeti) a bevándorlással szemben lehet új, Európában is népszerűsítendő (persze fasiszta) modellt felmutatni -- hogy ezt éppen a KDNP dobja be, annak semmi jelentősége nincs a végkimenetet illetően, ugyanakkor azzal az előnnyel jár, hogy etnicista (és nem a Jobbik-féle rasszista) alapon fenn lehet tartani a radikális jobbos szavazókkal való szövetséget, anélkül ráadásul, hogy a Fidesz elidegenítené "finom, úri közönségének" a szabadságra még valamennyire kényes részét.

A sorba illeszkedő, most készülő felhatalmazási törvénnyel Orbán valósággá teszi azt, ami tanácsadói képzeletét már régóta foglalkoztatja: Carl Schmitt náci jogtudósnak a szuverenitás meghatározásában elért "áttörését": nevezetesen, hogy szuverén az, aki a kivételes vagy szükségállapotról dönt. Magyarország nem szuverén, és sose lesz az. Orbán lesz az. Akit megmosolyogtat ez a fogatókönyv, javaslom, mosolyogja jól ki magát, amíg lehet, de addig is olvasgassa Sebastian Haffnert, pl: "Hátborzongató volt figyelni, hogyan erősíti egymást kölcsönösen ez a három tényező: a senkiházi heccpróféta arcátlansága, amellyel fokozatosan démonná nőtte ki magát; a dúvadra ráállított idomárok bárgyúsága, akik csak fáziskéséssel fogták fel azt, amit a célszemély mondott vagy művelt, amikor az újabb aranyköpések és manőverek már túllicitálták az előbbieket;és a közönség dermedt hipnózisa, amint egyre kiszolgáltatottabbá vált a gonosz által rábocsátott bűzvarázzsal szemben" (idézet az Egy német történetéből).

Orbán két forgatókönyvvel dolgozik: egy olyan Európáéval és EU-éval, amely nagyjából befogadta az ő világképét, és egy olyannal, amelyik nem, és amelyből 2019-20 körül ki lehet szállni, amikor a gyorsított pénzlehívás eredményeként már "nem tud mit adni" nekünk: ez utóbbi esetben Magyarország előtt megint csak két út áll: a V4 (egy, a fenti képhez képest átalakított Intermarium -- tengerközi) övezet, vagy Oroszország. Az "ellenzék" mindig csak a lényeget felejti el: Orbán nem engedheti meg magának, hogy ne ő legyen kormányon, és mindent, de mindent hajlandó lesz bevetni azért, hogy ilyesmi sose fenyegesse. Az "ellenzék" még mindig hajlandó eljátszani a demokráciát, pedig Orbán már rég háborút visel a Nyugat és minden nyugati eszme, így a demokrácia ellen. Ez a háború még kilátástalanabb, mint amit Putyin vív: és hajlok rá, eszeveszettebb is. Hamarabb egyezne ki Putyin a Nyugattal az országa kellő feltőkésítése érdekében, mint Orbán. 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr408274448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.15. 10:46:38

Ha az EU nem változik meg gyorsan, felesleges lesz kiszállni, mert az egész ateoliberális bűzlő brüsszelita barlang magától fog szétesni. Azaz álproblémát vetsz fel.

Andras Pinter szerk 2016.01.15. 11:00:53

@BircaHang Média: Miért is esne szét? Ezt kifejtenéd bővebben? Köszönöm.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.15. 11:08:58

@Egy Ló:

Megoldhatatlan ellentétek, pl.:
- gazdasági: a magállamok nem akarják abbahagyni a periféria pénzének szívását,
- a liberális lobbi hisztizve követeli saját értékrendje egyeduralmát,
- a magállamok igyekeznek korlátozni az EU-s alapjogokat.

Carmichael 2016.01.15. 12:48:03

@BircaHang Média:
Most jöttem rá, hogy te tulajdonképpen egy Sith Lord vagy. Csak végletekben vagy képes gondolkodni...

DrGehaeuse 2016.01.15. 13:00:58

@Carmichael:

Ja persze: Lord of Sheeps alias Darth Wether !! :)

gellért mária 2016.01.15. 14:39:46

Orbán, Fidesz, szerintem Bogár László globaloma professzor concepcióját követi: jobbra-balra "birodalmak", melyek szívják erőforrásainkat, de össze fognak omlani és nekünk arra kell vigyázni, nehogy ránk omoljanak, ezért kell szuverénnek lenni és pávatáncot járni. Hát így... részletek nem érdekesek. Sok komment is így vagy úgy, de részben hasonló.
A KDNP meg kell a Fidesznek...a frakcióban, parlamentben, szavazóival...elég kicsi párt ahhoz, hogy ne tudjon igazán zsarolni, de azért néhány jelentéktelen koncot kell nekik dobni.

rasztaszív 2016.01.15. 16:09:03

na,na,indulgat valami lassú ébredés?ideje lenne.

"Az 1989–90-es kelet-európai változások szabaddá tették az utat az Opus Dei számára, hogy megalapíthassa szervezeteit a volt kommunista országokban, így Magyarországon is. A pápai cél: az európai katolikus szövetség – amelyet már XII. Piusz pápa szorgalmazott a kommunizmus ellen – most megvalósíthatóvá vált. XII. Piusz tervében a kulcs egy észak-déli és kelet-nyugati katolikus tengely létrehozása. A tengerek közötti ("inter marae") folyosó Lengyelországtól Szlovákián és Magyarországon át Horvátországig nyúlik, míg a Keletet a katolikus Nyugat-Európával Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Horvátország, valamint Magyarország kapcsolná össze."

www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200203/a_cel_europa_meghoditasa
www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200203/a_fasizmus_papai_tamasza

gellért mária 2016.01.15. 17:04:32

@rasztaszív: Ez a pápa nem az a pápa.A világ sem ugyanaz.

rasztaszív 2016.01.15. 17:20:34

@gellért mária: a pápával most nincs gond.de az ő hatalma a vatikánban nem sokkal nagyobb,mint az angol királynőé angliában.a vatikán valódi ura az apparátus,az pedig lecserélhetetlen,megreformálhatatlan.

Köldök_szösz 2016.01.15. 17:39:53

@Carmichael: Minden jobbos, meg konzervgyökér csak végletekben tud gondolkodni.
Azt meg még mindig nem tudom érteni hogy miért kell a nyugatot temetniük nap mint nap merthogy még mindig csak jókat hallani az ottani életszínvonalról és itt nem csak arra gondolok hogy pár blog megírja hanem ismerősökre is akik kimentek és mesélik.
Szerintem egy modern társadalomban a vallásosság egy opció, nem kell kitúrni őket de hogy ilyen módon belepofázzon egy vallásos párt a közéletbe az egy kicsit röhejvicc. Mi a fasz van, visszamentünk a 11. századba?

agarik 2016.01.15. 17:50:09

Két kitétel lemaradt:

#1 A "Visegrádi Négyek" mind EU-tagok. Tehát tagnak lenni ott azt jelenti hogy EU-tag is kell lenni. Ezért ez nem opció.

#2 Oroszországtól elválaszt a földrajz, ami több országot jelent, Ukrajna kivételével mind EU-s.
Ukrajna pedig szintén nem oroszbarát, rosszabb a viszonyuk már nem is lehetne.
Tehát az oroszbarátság nem járható út ugyanazért amiért a független Csecsenföld sem reális elképzelés (az a ruszkikkal van körülvéve minden oldalról).

----

Konklúzió: Orbán útja öngyilkos küldetés. Szinte sajnálom a palit akinek nem sikerült harmadszorra sem bérgyilkost bérelnie.

zenonküp 2016.01.15. 18:13:02

Teljesen véletlenül most olvastam Evans könyvét a Harmadik Birodalom születéséről. Nem véletlenül gondoltam arra, mily szép párhuzamokat mutat a magyar politikai rendszer közelmúltbeli változása eme eseményekkel. Magyarország fasizálódik, ehhez nem fér kétség. No de mikor vált fasisztává a FiDeSz vezető csoportja, élén Orbán Viktorral. A 33-as év első felének gyors változásai sokkírozták a német társadalmat. Mi, e hon átmeneti lakói pedig nem vettük észre a lopakodó fasizálódást.

Jobb egy orosz a hasamon, mint egy amerikai felettem, mondogatták a a berlini nők.
A foga fehérjét mutogató Orbán-rezsimnél még a putyini diktatúra is jobbnak tűnik. Sohsem gondoltam volna, hogy eddig jutok. Egy klasszikus-konzervatív, karamzini, az alig létező felvilágosult orosz abszolutizmus némely elemét mégis megtartva-felmutató orosz vezetésű Eurázsiai Szövetség érdekszférájában meghúzódni hovatovább édes, de hiú álomnak fog látszani.

Gondolta volna a fene, mondta János bácsi, hogy önnön piszkom még a nyakamba is fog csorogni, miután lelkes unokaöccse megreptette a téeszcsé trágyaszóró kétfedelűjén.

Jelentem, kérem alássan, az anekdóta rólunk beszél, és ez nem vicc.

Afrika steht an der Elbe 2016.01.15. 18:50:15

Az EU pont úgy fog végelgyengülésben kimúlni, mint a Szovjetunió annak idején.

1987-ben Kádár kijelentette a tévében, hogy nincs válság. Innen lehetett tudni, hogy válság van.

Soha nem gondoltam volna, hogy az egyik bolsevik smalasztikából szépen belemászunk a következő, ezúttal nyugatról érkező bolsevik slamasztikába.

Gyorgy Nagy 2016.01.15. 18:52:21

A KDNP egy megélhetésekből őssze àllt párt.Önnáloan nemmeri megméretteni magát.A TÖRPRÉK !

explanatus 2016.01.15. 19:35:45

Van egy (több) fura szokásom. Találomra hallgatok -nem magyar nyelvű- rádiókat. Ma reggel vagy fél órát egy német elit-kutatóval beszélgettek. Michael Hartmann meghatározása szerint az elithez azok tartoznak, akik „die gesellschaftliche Entwicklung durch ihre Position maßgeblich beeinflussen können.“ Szerinte Németországban 4.000 ember tartozik ehhez az elithez, és ebből úgy ezer ember az, aki ennek az elitnek a magját alkotja.

Ha a számokat Magyarországra vetítjük, akkor alig több, mint száz ember gondolja úgy, hogy Orbán tegye csak, amit tesz, amit akar, és azt gazdasági, politikai erejüknél fogva támogatják, hiszen ha nem így lenne, akkor az előbb említettekkel a médián keresztül leültetnék, a-nem-lett-összefogás meg a feri mellé a kispadra.

Hogy mi választópolgárok mit hiszünk, mit tehetünk, e teljesen félresiklott egykori reménységgel szemben, fentiek fényében azon még el kell gondolkodnunk. Talán beszélni kéne az elitklub szűk magjával, hiszen ha ez marad az irány, könnyen lehet, a sok cikk-cakk után azon veszik észre magukat, hogy történelemmé váltak és lejárt a klubtagsági igazolványuk.

neuearbeit.de/index.php/201-michael-hartmann-sprach-ueber-die-haltung-der-eliten-zur-sozialen-ungleichheit

nevetőharmadik 2016.01.15. 19:44:25

@Túrós: Azért temetik a nyugatot nap mint nap, mert csak ezzel a "reménnyel" képesek elviselni a kissebbségi érzésüket.

borzimorzi 2016.01.15. 20:29:54

A KDNP éppen úgy kell a Fidesznek, ahogy az SZDSZ kellett az MSZP-nek. A kisebbik koalíciós partnerrel vitetik el a kellemetlen, népszerűtlen döntések miatti balhét. Persze, a döntéseket valójában a nagyobbik partner hozza. De a törzsszavazóinak be lehet adni, hogy nem is ők akarták a dolgot, csak a "farok csóválja a kutyát". Stb. Szemfényvesztés, trükk, kamu.

Ami az államszövetségeket illeti, az EU bukását vízionálni még korai lenne. A lengyelekkel, csehekkel, szlovákokkal és horvátokkal (V4+Croa) azért kell szorosan együttműködnünk, mert az EU keretein belül is a jelenleginél sokkal nagyobb eséllyel tudjuk a közös érdekeinket érvényre juttatni, ha tömbként lépünk fel. Mintegy koalíciót kell alkotnunk az Európai Parlamenten belül. Ez a fokozott együttműködés jó felkészülés arra a legrosszabb forgatókönyv szerinti esetre is, ha az EU széthullana. Ebben az esetben mi öten együtt mehetünk majd tovább. A Nyugat és Oroszország, valamint Ukrajna és Belorusszia közti közvetítő kereskedelem nem ártana a régió összesített GDP-jének semmiképp. :-)

Aztán, hogy csak egy laza gazdasági szövetség lesz-e belőle kemény külső határvédelemmel és belső határok nélkül, közös vámpolitikával, adópolitikával, védelmi politikával és külügyekkel, vagy egy föderatív állam, amilyennek Jacques Delors az EU-t megálmodta, az aztán már végképp a jövő zenéje. Nagy valószínűséggel ez a jövő el sem jön, tehát még nem kell hangszerelési tervet készíteni ehhez a darabhoz. :-)

Üdv:
b

borzimorzi 2016.01.15. 20:32:23

@explanatus: A Fidesz a leggazdagabbakat is zsarolja ám!

Üdv:
b

Afrika steht an der Elbe 2016.01.15. 20:57:28

@borzimorzi:
Nem az SZDSZ kellett az MSZP-nek, hanem fordítva. A "liberális"-oknak mindig szükségük van egy gazdatestre, amelynek szívhatják a vérét.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.15. 21:05:37

@Gyorgy Nagy: ez teljesen érdektelen a lényeg szempontjából

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.15. 21:06:46

@borzimorzi: nem értek egyet ezzel az optimizmussal

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.15. 21:07:34

@Afrika steht an der Elbe: édes Istenem.. össze-vissza beszélsz, de hát ezért vagy itt, nem de?

borzimorzi 2016.01.15. 21:59:35

@HaFr: Ez optimizmus? Hűha! Abban a hiszemben voltam, hogy az EU összeomlása és a V4+Croa közös továbbmenése, amelyet felvázoltam, az nagyjából a legrosszabb forgatókönyv. Annyira hülyék csak nem leszünk, hogy atomizálódva, kis, különálló országokként hagyjuk, hogy az oroszok egyenként lecsapjanak ránk.

Üdv:
b

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.15. 22:01:11

@borzimorzi: pedig ettől tartok-..- sőt, attól is, hogy ez már le van zsírozva egy-némely kormányfővel

2016.01.16. 06:58:52

Fel nem foghatom, hogy az EU-t hogy tudják egyesek a bolsevizmushoz hasonlítani...

werecke 2016.01.16. 08:59:10

@Egy Ló: Migránsválság nem elég jó példa ?

werecke 2016.01.16. 09:01:34

@rasztaszív: Ez hasonló mit Csurka New-York- Párizs- Tel-Aviv tengelye ?

Moin Moin 2016.01.16. 09:11:29

...Ha már Haffnert idézted: annak idején a nácik is azért ejthették foglyul Németországot, mert velük szemben senki sem bírt sem kellően világos és (a társadalom mentalitását és aktuális állapotát illetően) adekvát paradigmával, sem pedig egy kellően karizmatikus vezetővel.

Ez a helyzet a mai Magyarországon is: nem a Fidesz és Orbán "olyan jó", hanem a társadalom - és abban az ellenzék - gyenge (főként intellektusát és az intellektus gyakorlatba ültetését illetően)...

entrpnr 2016.01.16. 09:29:13

@Afrika steht an der Elbe:

Sokan mondták a 89-es rendszerváltozásról, hogy még akár csak egy évvel előtte se gondolták volna, hogy valaha vége lehet a szocializmusnak és a keleti blokknak. Még gondolkodó emberek is. Aztán meg mi történt...

Könnyen meglehet, hogy 5-10 év múlva ugyanez lesz: "Sosem gondoltam volna, hogy (abban a formában) az Európai Unió felbomolhat". De akár ilyen beszélget is lehet: "Nem hittem volna, hogy lesz újra határváltozás." stb..

Le merném fogadni azt is, hogy 10 év múlva lesz újra "Munkáspárt", ami a már meghaladott "múltba", a "dicsőbe", a régi Európai Unióba és az eurózónába akar majd visszatérni, némely politikus vagy politológus meg majd azon lamentál, hogy "mennyivel jobb volt még a 90-es, meg 2000-es évekbe, mint a ma." Nem tudnak, vagy nem akarnak majd beilleszkedni.

Mi meg (a többség) "őskövületeknek" fogjuk nevezni őket. De hát ez mindig így volt, nem?

Az emberek valamiért nem érzékelik a változást maguk körül, pedig most nagyon érezhető a levegőben egyfajta útkeresés, hogy hogyan fog alakulni a következő időszak, de aki "vájtfülű", annak már körvonalazódott...

zipe moha 2016.01.16. 12:08:30

@Moin Moin: + 1..pontosan így van....

ám ez azok felelőssége, aki akkor is dogmatikus, valamit követő ál alternatívákat erőltetnek...amikor sem a valóság sem a tömegek nem igazolják vissza...azokról nem is beszélve aki "ellenzéknek" láttaják magukat..közben csak az ezért kapott judás pénz árfolyamát verik fel...

magyarán amíg pártok a sajátelképzelésikhez keresnek tömeget...és a tömeg képviseletére nincs jelentkező...fordítva ülnek a lovon ...a pártos képviseleti demokráciának nevezett modell, mivel nem tölti be funkcióját...végül elbukik...ezt láthattuk a náci németország megszületése során...biztos ez a kimenet ma is...ha menet közben nem nyeri vissza a természetes funkcióit a képviseletei rendszer....

ugyan akkor tegyük hozzá , hogy világos legyen ...adolgok ilyetén alakulása nem mindenkinek kedvezőtlen( tanulság 2)...

a nácizmus és a diktatorikus modell szisztéma önvédelmi mechanizmus mindössze....nem valami új kezdet...hanem az entrópiával feloldhatatlanul sújtott régi védekezése.... az uralkodó osztály eszköze az elégedetlen tömegek megregulázására...indulataik felhasználására..

tehát a mai magyar politikai osztályt nem tudjátok ijesztgetni a potenciális diktatúra veszéllyel...mert max dörzsöli a tenyerét....egymást viszont ijesztgethetjük , mert a veszély valós...ismert hatalomtechnikai kimenet

DrGehaeuse 2016.01.16. 14:24:38

@Moin Moin:

Vagy talán az az intellektus aminek meglétéről annyi ódát zengett a liberális (chartás) baloldal főleg 2006-ig, valójában kamu volt. És valós adekvát programja a magyar rögvalóság termékennyé tételére soha nemis volt?

rasztaszív 2016.01.16. 22:20:01

@werecke: apró különbség,hogy a vatikán,és az opus dei létezik.
süti beállítások módosítása