1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.07.13. 15:45 HaFr

Kedves feleim, hát miért ne juthatna be a PKP a parlamentbe?

Közhely, hogy a média nagyobb része miképp lejt (egyik ebbe, másik abba az irányba), és a a maradéknál pedig a kattintásszám a vezető szempont (nem pedig az, hogy bármilyen újsütetű szereplőt szisztematikusan segítsen a megmutatkozásban). Ez van, semmi gond. A média logikája ráerősít a pártrendszer logikájára, miközben persze jelentős számban nyafognak a médiamunkások (nyilván főleg az ellenzékiek), hogy az ország ki-, le- és szétcsúszik, halálra van ítélve, miegymás. (LOL) Teret azért nem nyitnak. (LOL)

Mármost tegyük fel, hogy van az az ember, aki nagyon nem talál magának pártot, viszont hallott a PKP-ról, esetleg olvassa ezt a blogot, még esetlegebb megnézte a www.pkp.hu-n fellelhető tájékoztatást. Közbevetőleg ezekből a forrásokból összehasonlíthatatlanul többet megkap, mint a domináns pártok összes fellelhető anyagából, tehát nem mondhatni, hogy viszonylag kis fáradsággal nem lehet megtudni, mit akarunk. Ez a tudás ráadásul -- finoman fogalmazva -- van olyan érdekes, mint bármelyik párté, nem a kontenttel van a baj, nem hát, hanem a hordozó pedigréjével és médiaképességével (lásd feljebb). Fair enough.

De! Ha tényleg van az a bizonyos ember, aki feltéve és megengedve fikázni nem rest, ugyanakkor tenni is akar, azzal szívesen megosztom, hogy a PKP-nak semmi oka, hogy ne jusson be a parlamentbe, és képviselje ott egy nyugat-európai értelemben vett, piaci és közösségi alapú, a korrupt államot kerékbe törő, versenyképes, büszke nemzet érdekeit, ha mind a 106 választókerületben elég erős szervezete lesz ahhoz 2016 közepére, hogy hathatósan tudja szervezni a párt közegét és közönségét helyben és saját alternatív nyilvánosságán keresztül -- az országos sajtó keserűen tudomásul vett támogatása nélkül is.

Tekintve a jelenlegi pártkínálatot, tekintve a PKP felfogását és érvrendszerét, valamennyire is alkalmas emberek mindenképpen el fogják érni, hogy a párt részint annyi saját jogú képviselőt küldjön az országgyűlésbe, részint olyan alkupozícióba kerüljön helyben még a választások előtt, hogy e két forrásból frakciót tudjon majd alakítani a választások után. Ez nem óhaj, ez meglapozott és alátámasztható várakozás.

Tehát újfent mondom: hajrá! Mindazok, akik nem akarják, hogy a gyerekeik és unokáik egy másik kultúrában nőjenek fel, mert még látnak reményt Magyarországban, de nem tudják, hogy kell valósággá emelni azt; mindazok, akiknek elegük van az általános erkölcsi és anyagi korrupcióból, és nem akarják egy lecsúszó ország összes hátrányát és kockázatát viselni; és mindazok, akik nem akarnak 2018-ban a Jobbik, a Fidesz és egy bizonytalan összerángású baloldali trupp közül választani -- tehát minimum egyiket ezeket közül nem akarják --, bátran vegyék fel velem a kapcsolatot, hátha meg tudom győzni őket egy kis -- helyben végzendő -- politikai munkával kapcsolatban. Alkalmat adunk az alkotásra! Béndek Péter, azorszagfaja@gmail.com -- Van helyed köztünk, várunk!

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr727622522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzimorzi 2015.07.13. 16:14:46

Elgondolkodtató.
Üdv:
b

Adam Ant 2015.07.13. 16:18:04

Hajrá konzervatívok!:)

zipe moha 2015.07.13. 16:49:35

...ej , Péter, ej...mit mondjak?...nem mondom....szerintem tudod...

el kellene gondolkodni még is a "Holt tenger feltámasztása" projekten...az könnyebb

Khonsu 2015.07.13. 16:57:15

@zipe moha: Ne légy olyan kishitű...

Az internet korában ennél nagyobb csodák is megestek már.

Khonsu 2015.07.13. 17:02:29

Politikusként nem lennék túl meggyőző (szerintem legfeljebb kinevetnének), de közvetettebb módon szívesen segítek, ha mással nem, akkor az agymenéseimmel. :)

zipe moha 2015.07.13. 17:09:56

@Khonsu: ...."Minden nagy tett egyfajta álmodozásból, precízebben a képzelőerőből indul ki, és itt nagy tett alatt bármit érthetünk, ami egy ember életének egy jobb formájára vonatkozik: jóságra, gazdagságra, sportolói vagy művészi karrierre, családanyai vagy családapai babérokra, sorolhatnám. A képzelőerő a valósággal szemben működik, ha nincs, akkor az ember óhatatlanul fogja marad a mindennapoknak. A képzelőerő az akarattal párosulva csodákat művelhet, egész nemzetek nőttek fel a mítoszán -- gondoljunk az Egyesült Államokra --, sorsokat változtat meg gyökeresen, nyugodtan mondhatjuk, hogy a boldogság és az elégedettség egyik legfontosabb forrása. "...én ezt ismerem , ezt szeretem....ha erre mentek szívesen... ha ennél kevesebb, kösz..:)

Marcus015 2015.07.13. 17:23:09

Kedvemrevaló lenne PKP-képviselőket (és más, új konzervatív párt(ok) képviselőit) látni a következő parlamentben. A helyzetet most látva ezt kicsit nehéz elhinni de hasznára válna az országnak.

Frank Endi 2015.07.13. 17:34:44

Péter Úr, már meg ne haragudjon, de a népnek nem duma kell, akármilyen jó is. Ez nem elég a figyelemfelkeltésre. TENNI kell valamit, sokat! Kitalálni valamit amire felfigyelnek. Amire sokan rákérdeznek, hogy ki is csinálja, csinálta? Ja, a pékápé? Mi az? Egy párt? No nézzük csak. Szóval kitalálni valami látványos akciót. Lehet újféle karitatív valami, de lehet politikai is

Frank Endi 2015.07.13. 17:37:20

Folytatom: szóval például meghívni Lord Feldmant a toryktól. Nagyon jó fej, hallottam beszélni. Nem kizárt, hogy eljönne előadni valamelyik egyetemen, hogy segítsen pátyolgatni egy új magyar konzi veteményt. STB.

Zoltán Lukács 2015.07.13. 17:46:16

Azért ez nem ennyire egyszerű. Az tudható (pl. az Együtt kudarcából vagy az LMP negyedsikeréből vagy éppen a jobbik jelentős térnyeréséből), hogy a társadalomban, ezen belül a magyar vidéken nem megfelelően szervesült politikai alakulatok lehetőségei erősen korlátosak. Ezt nehéz lesz a második kerületből megszervezni. Szegeden pl. ki a párttitkár?

Zoltán Lukács 2015.07.13. 17:51:59

@Frank Endi: Elképzelem mekkora terepismerete lehet ennek a Lord Feldmannak a magyar ugaron. Lehet, hogy érdekes figura, de ide a bökőt hogy hogy nagyon nem tud releváns állításokat tenni a mai magyar rögvalóságról. Ez a splendid isolation eddig se jütt be a "magyar polgári jobboldalnak" (bocs az idézőjelért, egyelőre sajnos több mint indokolt). Szerintem többre mentek, ha megpróbáljátok megismerni az országot.

2015.07.13. 18:16:38

@Frank Endi: konzi veteményt itt pátyolgatni teljesen értelmetlen. személyek nyerik a választásokat (meg az 5%-okat), nem ideológiák. illetve van egy fontos ideológia, a gyűlölet. jelen pillanatban nagyobbrészt orbán viktor gyűlölete, kisebb részben gyurcsányé. meg hogy ne jöjjön fel a jobbik. ehhez kell egy nyugatos párt, én támogatom a pkp-t. de nekem ne jöjjenek azzal, hogy konzervatívok, mert kónya imrékből egyszer már elég volt. senki nem kíváncsi a közepes tudású hatvanas professzorokra, amint kilóg a lábuk a zokni és az öltönynadrág között.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.13. 18:25:24

@storker: kétségkívül, meg kell szokni itt még, hogy a konzervativizmus mást jelent -- ám a támogatás tényleg fontosabb :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.13. 18:26:33

@Zoltán Lukács: nyitott még a pozíció -- de nem értem, ha elolvastad ezt a posztot, nem láttad belőle, hogy pontosan a II. kerületi szervezkedés ellenében hív fel?

Sylvester94 2015.07.13. 18:49:10

Erről a felhívásról egy jelenet jutott eszembe a Mátrixból:

- Mit akarsz ezzel? Kerüljem ki a golyókat?
- Nem. Azt mondom, mikor kész leszel, még az sem kell.

Úgy vélem, ez találó párhuzam a PKP eme felhívására - szerintem először találják ki, merre és hogyan akarnak elindulni, legyen meg a program, legyen tökélyre csiszolva a stílus, legyen meg az a vezérelv, az a kulcsgondolat, amire építve meg akarják nyerni az embereket - és ha ez megvan, akkor forduljanak az emberekhez. Találjanak ki figyelemfelkeltő akciókat (mint amilyen most a Kétfarkú Kutya válaszplakát-akciója - ezt persze nem lemásolni!), akár olyanokat is, amik nem is a párthoz kapcsolódnak, épp csak érintik a párt "érdeklődési körét". Ilyenekből többet, többet, többet, többet és még többet!

Ha ezt megcsinálják lelkiismeretesen, akkor nem kell majd lasszóval fogdosni az embereket. Ha ezt megcsinálják lelkiismeretesen, akkor nem kell lasszóval fogdosni az újságírókat sem, mert maga a párt önmagában is elég "furcsa", "más" lesz ahhoz, hogy foglalkozzanak vele az emberek. Tegyék érdekessé a PKP-t, hogy ne kelljen kerülgetni a golyókat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.13. 18:54:33

@Sylvester94: nekem meg ez jutott eszembe a Mátrixból: a piros vagy a kék tablettát kéred. Nos?

Khonsu 2015.07.13. 19:12:58

@Sylvester94: Pontosan megfogalmaztad mi lehet a siker kulcsa.

1. "forduljanak az emberekhez"

Közvetlenül, kezdjenek el foglalkozni az emberekkel, a problémáikkal, a és közvetlenül csak a feltétlenül szükséges mértékben ütközzenek meg a többi párttal.

Ebből a választó mit lát?

Na végre egy párt, ami velünk foglalkozik nem a többivel marakodik.

Mit lát a többi párt?

Egy szokatlanul viselkedő ellenfelet, amire nincsenek kellőképpen felkészülve. Csak annyi tehetnek, hogy ráígérnek, és onnantól a saját demagógiájuk csapdájába estek, amint a PKP válaszul bemutatja a "hogyant" is.

2. "Találjanak ki figyelemfelkeltő akciókat"

Ne vitatkozzanak a hülyékkel, mert csak lesüllyednének a szintjükre, ott meg győzne a rutin.

Ehelyett inkább tegyék fel a fejükre a csörgősipkát és csináljanak belőlük bolondot.
Az emberek látják a hülyeséget, és a nevetés felszabadít. :)

Sylvester94 2015.07.13. 19:13:55

@HaFr: azt ugye tudja, hogy az emberek 99%-a a kéket választaná? Nem azért, mert (elszakadva a hasonlattól) nem utálják a rendszert, csak túl sok embertől hallották már, hogy tőlük jobb lesz a világ... egy vezető (legyen akár jó, akár rossz) soha nem ajándékba kapja az emberek bizalmát - és ezzel a tekintélyét - hanem kiérdemli.

Maga kiérdemelte már ezt a bizalmat?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.13. 19:18:02

@Sylvester94: ez úgy van, hogy növekszik azoknak köre, akiknél igen. De szerintem ezt ÖN is tudja, le van írva a posztban egy kulcs nehézség. Ezen (is) át kell lépnünk. Szóval, ez nem olyan yes or no játék, amire Ön gondol. Ha Ön viszont az 1%-ban van, akkor tudja, hogy ezzel kötelezettségek járnak, nem akarnám ezt a Neós metaforát továbbgördíteni, de Ön kezdte. A film nem arról szól, hogy kiválasztod a pirosat, aztán potyautas vagy a hajón, és néha beírsz a hajónaplóba. Biztos érti. Ön most épp a oda írogat.

almodhi 2015.07.13. 19:35:24

Nézzük, 1994 óta milyen előzmény nélküli (vagy kevés előzménnyel rendelkező) pártok jutottak a parlamentbe vagy a közelébe (>2.5%). A legjobb eredményt zárójelbe tettem, 1990 nélkül, mivel akkor szinte mindenki előzmény nélküli volt:

Jobbik: 20.22% (Itt persze az előzmény a MIÉP, annak meg az MDF, De a választási eredmények fényében nyilvánvaló, hogy sok új szavazót nyertek... de ehhez három ciklus kellett)

LMP: 5.47% (bár itt előzmény lehet az SZDSZ releváns része + a Védegylet, azért az LMP közel van az nulláról induláshoz)

CENTRUM Összefogás Magyarországért: 3.9% (emlékszik még rájuk valaki?)

Köztársaság Párt: 2.55% (és rájuk?)

Látható hogy a fennálló rendszeren kívülről nehéz bejutni, de ha sikerül, ahhoz
1. Sok aprómunka
2. Pár száz millió forint
3. Inkább két ciklus kell

A PKPO előtt álló feladat nagyon nehéz, de nem teljesen reménytelen.

Sylvester94 2015.07.13. 19:50:54

@HaFr: szépen csavargatja a szavakat, de nem tudom meg belőlük, miért kellene támogatnom a PKP-t. Nem tudom meg, miért kellene egyáltalán foglalkoznom vele - a PKP mellett szóló egyetlen érv még mindig az, hogy a PKP elnöke szerint ez a legjobb magyar párt. Bizonyítsa! Maga bizonyítsa! Ne azt várja, hányan kopogtatnak az ajtaján, hanem maga kopogtasson mindenki ajtaján! Egy jó vezető irányítja az eseményeket, nem lohol utánuk.

(Az meg a Kétfarkú Kutya plakátkampányának árnyékában egyenesen nevetséges érv, hogy a sajtó "nem nyit teret". Annak nem nyit, aki nem érdekes... aki az, annak nyit. Tegye vonzóvá a pártját, és megkapja a nyilvánosságot is!)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.13. 20:11:35

@Sylvester94: ühüm.. nem nevetséges, egy csöppet sem, én legalábbis nem tudok nevetni rajta (szócsavarás) -- nem a legjobb párt, ilyet nem mondtam, hiszen mások sokkal hatékonyabban űzik a hatalmi játékot

Sylvester94 2015.07.13. 20:19:44

@HaFr: nem válaszolt a kérdésre.

explanatus 2015.07.13. 20:58:52

Gandhinak könnyebb volt :)

Elindult mezítláb és mögé álltak és mentek vele, útközben hallgatták, tanultak tőle. Itt meg csak, jó tanácsok, jó tanácsok, meg nem fog ez menni nektek.

Tényleg nem értitek?
Tényleg nem értitek.

Egy ember csinált egy keretet (pártot), hogy a jelenlegi pártokkal pártként lehessen megküzdeni. Melós munka. Persze, de amit eddig a párok készen nyújtottak ide vezetett, hogy egyre gyorsabb ütemben görögösödünk. Ezért teljesen új módon kell a dologhoz hozzálátni. Annyit mondjátok a második kerületet, hogy onnan nem lehet megoldani. Persze, hogy nem lehet.

Megoldani a helyszínen lehet, a ti helyszíneiteken. 106 ilyen helyszín van. Igen, sokba kerül. Saját idő, saját pénz, saját energia kell hozzá meg sok sok saját ötlet. Nők, férfiak, fialok, tapasztalt vén rókák, vegyesen.

Hogy oldja meg egy bajai a gyügyeiek meggytúltermelését, ha ő a halat kedveli? A kalocsaiak a pécsiek gondját, amikor évekig még közvetlen buszjárat se volt, hiába épült föl a híd? Ki ki kedvére találhat hasonló nem-fog-menni megoldásokat.

Helyi ember kell, helyi ismeretekkel. Lépjen elő, akiben van mersz, tudás, akarat. Akkor az urnákhoz járuló nénikék elmondhatnák neki: Aranyom, ugye hazahozzátok a gyerekeimet, meg az unokáimat? Azon leszünk. A Jóisten segítsen benneteket a munkátokban. De ehhez ti kellettek ott, mind a százhatban. Enélkül nem fog menni. Enélkül minek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.13. 21:07:17

@Sylvester94: dehogynem, többször is -- csak úgy tűnik, nincs hozzá füle. Ha maga hosszú időt tud eltölteni azzal, hogy velem vitatkozzon azon, hogy én mit tudok magának nyújtani egy kis párt vezetőjeként, akkor más malomban őrlünk. Akkor magához nekem majd két év múlva kell szólnom, most nem ilyen materiát keresek, ne haragudjon, se érveim, se időm. Maga egy követő típus, de annak is lassú, meg kell várnia, amíg elég sokan leszünk, addig nincsen jó érvem magának. Ezt próbáltam több körben is érzékeltetni.

program készítő 2015.07.13. 21:40:27

Az L.C.M 200 független "igazi" képviselővel veszi fel a harcot a jelenlegi parlamenti pártok ellen,reméljük sikerül a pártokat civil szervezetté visszaminősíteni.

Boross Bence 2015.07.13. 21:53:44

@explanatus: Ön például miért nem az igazi nevén szól hozzá?

explanatus 2015.07.13. 22:16:40

@Boross Bence: Kedves Barátom! Egy blogban, mint kommentelő, nem tudom üdvözléskor nyújtani a kezemet. A blog már ilyen. Aki blogon saját neve alatt fut, őróla se tudni többet. Úgy gondolom, több szabadságot ad, nem nekem, hanem akik velem beszélgetnek. Nem kell konkrét személyhez kössenek. A mondanivalóm, a kommentelő társakhoz való viszonyom sokkal fontosabb.

csak zárójelben, nem tiszteletlenségből mellőzöm az Ön szót beszélgetőtársaimmal szemben. Fiatalabbaknak szinte mindig fölajánlom a tegezést. Az különösen meg szokott mosolyogtatni, ha olyanok fogadják el a felajánlott tegeződést, kiknek szüleivel magázódunk.)

Egyébként név és cím bloggazdánál.

Khonsu 2015.07.14. 01:18:56

@explanatus: Ez bizony így igaz.

Annyi megjegyzést azért hozzáfűznék, hogy különbözőek vagyunk. Nem mindenki alkalmas frontharcosnak, ellenben mondjuk stratégaként elemében érzi magát, míg másoknak a szervezet működtetése fekszik, vagy a háttérmunkálatok egy stáb tagjaként.

Mindenkire szükség van, de minden posztra meg kell találni az arra legalkalmasabbakat.

Most úgy tűnik épp frontharcosokból van hiány, amit meg is értek, hiszen leginkább az ők fülük mellett süvítenek majd a golyók. Olyanok kellenek, akik nem rezelnek be egykönnyen.

Frank Endi 2015.07.14. 07:54:40

@Zoltán Lukács: Félreérted. Nem azért kellene egy Lord Feldman (Cameron után a 2. legfontosabb ember a toryknál) hogy megmondja a frankót. Hanem csakis figyelemfelkeltésre, hogy PKP szervezés. Hogy halljanak az emberek a PKP-ról, ha érdekli őket mit mond a lord. Nyilván nem magyar dolgokról beszélne, hanem britekről, de attól még nagyon sokaknak lehetne érdekes amit mond, olyanoknak is akik nem is hallottak a PKP-ról.

Frank Endi 2015.07.14. 08:01:33

@storker: Jaj, te sem érted. A pátyolgatás nem kell, hogy okoskodóan tárgyszerű legyen, csak annyi egy érdekes embertől, hogy felhívja a figyelmet a meghívójára, hogy LÉTEZIK A PKP! A legnagyobb gond szerintem az ismertség hiánya. Sok jó ember nem is hallott róla. (Csak tőlem. :) )

2015.07.14. 10:56:15

@explanatus:
a magyar egy töredezett döntően paraszti kultúra. ennek a megszólításához kossuth lajos kell. ő meg ugye a mai fogalmainkkal nem polgári konzervatív, hanem nemzeti liberális volt. persze lehet, hogy valakinek széchenyi a példaképe. csakhogy a magyar történelemben nem lett volna érdekes, ha nincs pénze. ő mai fogalmainkkal egy oligarcha volt, aki felismerte, hogy nagypolgárrá kell válnia.

tehát ha a pkp-t csányi, széles, demján és andi vajna alapította volna és adakoznának, akkor esetleg lennének támogatói. bár lehet, hogy a köznép őket is elküldené a picsába. és egyébként az is lehet, hogy kossuthot is. mert elegük van a nagy szavakból. a népek konkrét cselekvési programokat várnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.07.14. 11:08:29

@unionista᠍᠍᠍:

"a népek konkrét cselekvési programokat várnak."

Mindaddig amíg nem nekik kell cselekedniük. De legalább is nem többet mint amennyit a téeszben kellett. ;-)

2015.07.14. 11:37:12

@neoteny:
olyan cselekvési programot várnak, ami az adott populációhöz és a környezetéhez igazodik. nem üres lózungokat várnak.

2015.07.14. 11:54:26

@Frank Endi:
az átlag magyar választó leszarja, hogy cameron után ki a második legbefolyásosabb tory. ha a pkp vilmos vagy mondjuk henrik herceget tudná megnyerni, az érdekes lenne. csak ahhoz főnemesnek kell születni. vagy olyan politikai programot kell alkotni, amibe a brit uralkodóház beleillik. az tetszene a magyaroknak. lord feldman ki a faszt érdekel. ha egy idegen úr, akkor legyen minimum herceg egy hercegnő. vagy egy hercegné legalább. megkérdezni katalintól, hogy a kis sárlott, sárika hogy van. és az, hogy kap egy tulipános ládikát. ez érdekli az átlag magyar választót.

a feudális logika és ahhoz kapcsolódó nemzetieskedés kelti fel a figyelmet. a polgári konzervativizmus azt mondja, hogy ez teljes egészében meghaladott. még a briteknél sem, de magyarországon különösen nem. csak persze errefelé nem nagyon lehet idegen főnemessekkel kvaterkázni, legfeljebb olyanokkal, akiknek a felmenői elnyomók voltak. a polgári konzervativizmus a magyar közegben nagyon nehezen érvényesül. legfeljebb úgy működhetne ha van egy sikeres nemzeti liberális párt. ami időnként elveti a sulykot. és azt fékezendő, azt ellensúlyozandó. csak ugye ilyen párt nincs. fodor gábor féle mlp van. legfeljebb annak az ellensúlya lehet a pkp.

2015.07.14. 11:57:07

@neoteny:
nyilván az embereknek kell cselekedni.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.07.14. 12:02:35

@unionista᠍᠍᠍:

És csak akkor tudnak cselekedni ha egy kormányzat megmondja nekik hogy mit cselekedjenek?

unionista᠍᠍᠍ (törölt) 2015.07.14. 12:04:24

a magyarok többsége a belpolitikában nem totális szabadságot akar (mindenki azt csinál, amit akar), hanem konkrét cselekvési programokat és ebből következő rendet. és aki ebbe a modern kori rendiségbe nem illeszkedik az költözzön el. a köznép szemében ők a "libsik", a "zsidók". és jelentős részben tényleg azok. de ez nem antiszemitizmus. a magyarok többségében magyar országot szeretnének. és aki ehhez nem tud, vagy nem akar igazodni az költözzön el. ebből egyébként nemzeti kereszténység következik. a férfiassághoz és a nőiességhez kapcsolódó szokásjogok. és hosszasan lehetne sorolni. ez mind olyan, amire a nyugati társadalmak azt mondják, hogy ez teljességben meghaladott.

tamas11 2015.07.14. 12:10:01

@HaFr: @Khonsu:

Egy alakuló pártszervezetnél kopogtatva ott billeg a kérdés, hogy engem be- illetve elfogadnak e, de még az is, hogy én elfogadom e maradéktalanul a célkitűzéseiket.
A célkitűzésekkel a PKP-nál nincs baj, azokkal egyetértek. Viszont feladatvállalás esetén- legjobb tudásomnak engedve - olyasmit ajánlanék, ( az a hozományom), ami nem lesz kelendő, én másként oldanám meg a feladataokat, ( a szavazóbázis felépítését) és ez a friss, kicsi politikai közösségben zavart keltő.
Politikai orientációval keveredik a szakmai hitvallás, például azügyben, hogy merre, miért, mennyire legyen nyitott a PKP.
Persze ez a problémám egyéni annyiban, hogy a kommunikációs szakmában működtem és tanítottam, ezért hivatásszerű a viszonyom a számomra jól látható feladatokhoz.
Közelíthetnék, mint "magánember" is, de oktalanság lenne hátrébb lépnem, épp amikor maximális erőbedobásról van szó.

Figyelem tehát, próbálom bemérni a jeleket amelyek esetleg ellenjavallttá teszik besorolódásomat.
Egy kommentelő (Holger Hartland nevű) ezt még télen nagyon élesen, korlátok közé beskatulyázva engem, úgy fogalmazta meg, hogy ha baloldalinak érzem magam, akkor ez nem az én politikai közösségem, mit keresek itt.
Csakhogy mi, Béndekkel együtt, elvetettük a kétosztatú kényszeres besorolásokat, ez az új paradigma alaptétele. A PKP céljai kellenek, szinte köteleznek, de mindaz, amivel a pártalapító filozófiaként keretezi mozgalmát, többünket visszatart, tkp kirekeszt (Quendelapó írt errről legutóbb 2-3 napja, egy másik posztnál).
A helyzet túlmutat azon, hogy "lehet e jelentkezni" egy pártba. El kell dönteni, hogy árnyék vetül e ránk, vagy épp bealkonyult, és kinek. A megítélésnek nincs egyetlen, oldalhelyes olvasata.
A Holger Hartlandok álláspontja lesz mérvadó, vagy a meddő okoskodásukat követő szükségszerű távozásuk?
Ha nekiülök gondolkodni a PKP lehetséges stratégiáján, hogy miként szólítsunk meg x mennyiségű embert, ott nekem fontosak olyan csoportképző értékek, amikkel Béndek nem szimpatizál. Nem fogok liberálisozni, elég példának mondjuk egy oylan kritérium, hogy NŐK fémjelezzék e a PKP-t , vagy hogy milyen körben kell keresni húzó arcokat, és máris aligha tudnánk megegyezni. Vagy : miként hiányozhatnak a fiatalok a korszerű célok friss PKP-s rohamcsapatából? Általánosságokkal már nem lehet kiszolgálni ezeket a dilemmákat.
Mi történik ilyenkor?

Én tudomásul veszem a hierarchiát, és ha az a feladat, más iránybe képzelem el a stratégiát, célcsoportot, s hozzá a médiáaigényt , és így tovább, ha van valaki aki megmondja a tutit.

De attól tartok ezzel elfogadnám, hogy Béndek Péter számára mindennél fontosabb az, amit a konzervativizmusról tud, és gondol, amivel viszont magára fog maradni. Nekünk mindaz nincs meg, ami neki, előttem csak egy mindenképpen nyertes párt képe lebeg, és elég tartalomnak a cél.
A konzervatívság a tömeges szavazóknak nem cél, hanem egy sallang.
Nem is próbálnék azúttal a konzervativizmus tartalmáról vitát nyitni, hanem csak arról, hogy mi kell egy adott parlamenti % eléréséshez. Ha én nem férek bele, aki itt 1000 hozzászólás fölöötti csevelygő vagyok, sokak szerint a "ház" tartozéka, született budavidéki, akkor mi lesz a többi háromszázezerrel, mondjuk vidéken?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.07.14. 12:10:14

@unionista᠍᠍᠍:

"a magyarok többsége a belpolitikában nem totális szabadságot akar (mindenki azt csinál, amit akar), hanem konkrét cselekvési programokat és ebből következő rendet."

Ez valamiféle genetikai szolgalelkűség? A Führerprinzip a DNS-be van kódolva?

zipe moha 2015.07.14. 12:23:09

@unionista᠍᠍᠍: "...a magyarok többsége a belpolitikában nem totális szabadságot akar (mindenki azt csinál, amit akar), hanem konkrét cselekvési programokat és ebből következő rendet. és aki ebbe a modern kori rendiségbe nem illeszkedik az költözzön el. a köznép szemében ők a "libsik", a "zsidók". és jelentős részben tényleg azok. de ez nem antiszemitizmus. a magyarok többségében magyar országot szeretnének. és aki ehhez nem tud, vagy nem akar igazodni az költözzön el. ebből egyébként nemzeti kereszténység következik. a férfiassághoz és a nőiességhez kapcsolódó szokásjogok. és hosszasan lehetne sorolni. ez mind olyan, amire a nyugati társadalmak azt mondják, hogy ez teljességben meghaladott" ...igen én is hasonlóan látom...a kérdés az , hogy mi következik belőle....szerintem nem az amire rendszeresen kikanyarodsz..épp ellenkezőleg nem elég a kard ...pajzs is kell...

nézd mit tartogatnak azoknak akiknek pajzsuk nincs...nézd és tanulj:
www.youtube.com/watch?v=eKrUMiLF9rY

unionista᠍᠍᠍ (törölt) 2015.07.14. 12:34:55

@neoteny:
a helyi kormányzó vagy kormányzat. ez paraszti kultúra alapja. tállai elvtárs megmondja, hogy mit kell csinálni mezőkövesden és környékén matyóföldön. jöjjön egy másik és váltsa le. de ehhez muszáj igazodnia:
www.polgarokhaza.hu/img/14/P9150011.JPG
és azt kell mondania, hogy legyen akkor valami házipari szövetkezet. ami kiszolgálja ezt az attrakciót.
felsofokon.hu/sites/default/files/users/turizmus-szabadidoben/images/tradicionalis-matyo-husvet-mezokovesden-4490.jpg
vagy ezt.
www.matyofolk.hu/images/header/05.jpg

ebben is van homoszexualitás:
postcards.hungaricana.hu/tile/thumb/kepeslap/magyar_neprajz_a-z/magyar_neprajz_a-z__2307.ecw/
vélhetően nem heteroszexuálisok találták ki azt, hogy matyó férfiak öltözzenek virágos jelmezbe. a magyarok mégsem azt mondják, hogy ezek ratyik. beillesztik a heteroszexuális világba.
users.atw.hu/zsikazsu/emo/matyok_elemei/matyo.jpg
két lány mosolyog egymásra. ez azonban nem a prájd kultúrája. a magyarok többsége azt mondja, hogy a szexualitást nem szabad ennyire szabadjára engedni. és egy csoport ezzel szemben azt mondja, hogy de. ők a "libsi zsidók". ők azok, akik nem illeszkednek a magyarokhoz. és nem számít, hogy a zsidó és a zsidóbarát értelmiség hány díjat nyer el a cannes-i filmfesztiválon. kulturálisan népnemzeti romantikus mesevilágot akarnak és nemzeti kereszténységet, gazdasági értelemben nemzeti liberalizmust.

lehet mondani, hogy ilyen világot a kárpát-medencében nem lehetséges építeni. de ezt megint csak a "libsik" mondják. egy biztos, hogy ennek kiindulópontjában nem a "nyugatos" társadalomszervezése áll.

unionista᠍᠍᠍ (törölt) 2015.07.14. 14:06:59

@zipe moha:
azt gondolom, hogy ezt a "libsi" vs. "náci" vitát a következő választásokig le lehet játszani. egyértelművé válik, hogy a magyarok többsége melyiknek enged utat. az egyik csoportnak távoznia kell a közéletből, vagy legalábbis majdnem teljesen marginalizálódnia. nekem mindegy, hogy ki nyer. az ortodox liberálisok és a keresztények is a saját magasrendűségüket hirdetik, valójában semmivel sem jobbak, mint az ortodox nacionalisták legfeljebb csak iskolázottabbak. majd kiderül, hogy mi lesz ennek a játszmának az eredménye. a "nácik" győzelme semmit se old meg, de semmit sem gátol meg feltételezve a demokráciát. ha a "libsik" a totális vereségüket látva bedöntik a gazdaságot, akkor magyarország polgárháborúba sodródhat. de nem lehet zsarolni népeket.

zipe moha 2015.07.14. 14:30:44

@unionista᠍᠍᠍: ..momentán ez a determinizmus, igen jól látszik a görög helyzettel kapcsolatos Eu neoliberális hozzálláson..a népek szembesülnek vele, hogy semmi hatalmuk nincs...hatalom nélküliek ...demokráciában. ...hát ez lett a vége....
és mindenütt feljövőben a "szélső-jobb"...ami nem más unionista mint a neoliberalizmus önvédelmi mechanizmusa...érted-e???
ha igen, akkor azt is, hogy amit te "náci-libsi" konfliktusnak írsz le, az egy mesterségesen gerjesztett szembenállás...egyetlen lényege a konfliktus....eddig a "libsik" mentek...ki is nyitották a Társadalmak jogrendszereit , gazdaságait.....a bűnjeleket a "nácik" tüntetik el..érted -e???

egyedül a "mindenki magyar aki nem hazaáruló" patriotizmusa tud segíteni...az emberek mindenképp harcolni fognak...mert belerángatják őket, mint mindig...hacsak a soha sem volt általános műveltség meg nem súgja nekik, hogy 99%-nak azonos az érdeke..érted-e?

zipe moha 2015.07.14. 14:40:06

@unionista᠍᠍᠍: ...csak most, csak neked...hogyan lesz a liberalizmusból fasizmus, hát így:

A fasizmus nem rendszerellenes jelenség. A fasizmus kapitalizmus végső önvédelmi mechanizmusa. Abban az esetben, ha a tőkés termelési módot veszélyeztető kihívás jelentkezik (piacvesztés, a berendezkedés ellentmondásaiból fakadó társadalmi entrópia - etnikai-vallási lázongások, bevándorlás, terrorizmus, stb esetleg rendszer-alternatíva) a kapitalista rendszer kénytelen megvédeni magát.
Az "életforma", az "értékek", a "rend", a "jogállam" és természetesen a hozzáférhető erőforrások, piacok (Keleti-partnerség, csendes-óceáni befolyás, Lebensraum) biztosítása érdekében totalitárius diktatúrát, hadi gazdaságot, hadi-kapitalizmust hoz létre, aminek ideológiai alapja a szociális demagógia, a nacionalizmus, klekirkalizmus és esetleg fajelmélet. A termelési mód és a tulajdonformák nem változnak, marad a kisajátítás.
A kapitalista termelés lényege látszólag a vállalati elkülönültségből fakadó piaci verseny. A vállalatok versenyelőnyre, azaz pillanatnyi monopolhelyzet elérésesére, azaz a verseny KIZÁRÁSÁRA törekszenek: A kapitalizmus valódi lényege a monopólium.
A hadi-kapitalizmus militarizmussal biztosítaná a folyamatos versenyelőnyt, a monopolhelyzetet vállalatai számára. A fasizmus/nácizmus = hadi-kapitalizmus.
A fasizmus a finánctőke legreakciósabb, legagresszívabb, legsovinisztább csoportjainak nyílt terrorisztikus diktatúrája.

ez már mind volt és a népek ismét csak menetelnek a végzetük helyének irányába...még meg lehet állni..talán

ui nincs "libsi-náci" ( persze mozognak , beszélnek de nem ez van..) 99% vs 1 %, ez van..

tamas11 2015.07.14. 15:10:54

@zipe moha:
a hosszú bekezdésed idézet.
De kitől is?

zipe moha 2015.07.14. 15:17:50

@tamas11: ...azt én is szívesen tudnám..:)

Zoltán Lukács 2015.07.14. 18:19:49

@HaFr: Mivel ott voltam a DK születésénél és láttam azokat a mechanizmusokat, amivel egy ilyen e-mailes jelentkezésen alapuló rendszer felépül, ellaposodik majd összeomlik, ezért talán nem egészen érdektelen, ha leírom a javaslataimat.
1. Ismerve a PKP nehéz médiahelyzetét, szerintem egy önálló hír- és fórum felületre lenne szükség, ami zárt lenne a megszólalásokra, de nyitott (legalábbis részben) az olvasóknak. Ez a blog erre nem alkalmas, mert egy személyhez kötődik, és mások nem indíthatnak topikokat. A jövendő tagság és vezetőség ezen a fórumon szerveződhetne, csiszolódhatna össze valamelyest. Az e-mailes jelenkezések alapján történő pártszerveződést nem tartom jónak, mert Magyarországon ma annyi jószándékú hülye van, hogy pár szóból nem lehet eldönteni, hogy kiből mi lehet, ugyanakkor nem várható, hogy egy szűk csoport sikeresen szervezzen meg egy országos pártot. A hozzászólók nicknnévvel is jöhetnének, de mindenkinek meg lenne adva a lakóhelye (város/falu), ami segítené, hogy a helyi közösségek kialakuljanak. Merthogy minden alul fog eldőlni, amit Béndek úrnak majd meg kell valahogy szoknia, de töretlenül optimista vagyok ebben a vonatkozásban.
2. Bár a magyar polgári politika nem különösebben gazdag ismert politikusokban, kellene egy próbát tenni arra, hogy azok, akik vélelmezhetően ehhez az értékrendhez húznak, politikai hazát találjanak a pártban. Én az Ángyánra, a Kész Zoltánra, a Horváth Andrásra és a Hadházyra gondoltam. Tény, hogy mind a fideszból jöttek, ami nálam speciel nem a legjobb ajánlólevél, de elég karakánul kiálltak az álláspontjuk mellett, ami nekem akkor is imponál, ha egyébként zavar, hogy honnan jöttek. Egyébként meg szegény ember vízzel főz.

Egy idealista 2015.07.14. 19:35:15

Már elég régóta olvasom ezt a blogot. Korábban még egész sűrűn hozzászóltam, egészen addig, amíg világossá nem vált az, hogy itt (is) tovább folytatódik az a parttalan és sokszor a személyeskedésig elfajuló "eszmecsere", amely más hasonló, politikai blogokra jellemző.

Aztán abbahagytam a posztolgatást. Még tavasszal jelentkeztem az idén júniusra beígért háttérmunkára, ami talán arra lett volna hivatott, hogy végre megfogalmazza a PKP programját, ami a mai napig csak vázlatos pontokban van fenn a párt portálján.

Tisztába vagyok azzal, hogy egy párt programot nem lehet összehozni pár hét vagy hónap alatt. De azt nagyon furcsállom, hogy arról a munkáról semmi adat nem érkezik. És azt is furcsának tartom, hogy erről a júniusi projektről nem kaptam semmi hírt.

Azt természetesen megértem, hogy ha a PKP vezetősége nem tart egy ilyen munkára alkalmasnak, és ezt őszintén megírja.

Nincs ezzel semmi baj, mert végül kommunikál, embernek nézi az igyekvőt.

Továbbra sem látom, hogy miként és hogyan lehetne valaki a PKP tagja.

Az nekem nem pálya, hogy e-mailt küldözgessek vagy utcán állva szórólapozzak.

Szerintem mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget arra, hogy a maga választotta módon hozzájárulhasson a jobb és szebb jövőhöz. De ne úgy, hogy az egész tevékenysége abba merüljön ki, hogy itt aktívan beszólogasson egy gondolatait kifejtő olvasótársnak.

Befogadás és kommunikáció: ebből lesz az összefogás.

A korábbi hozzászólásokban volt szó a Kétfarkú Kutyapárt plakátakciójáról. Igen! Ők egészen ismertek lettek az egyik pillanatról a másikra.

Rákaptak egy forró témára és végigvitték. Ettől még nem fognak bekerülni a parlamentbe, de legalább most már nincs olyan választópolgár - aki egy kicsit is érdeklődik a közélet iránt -, hogy ne hallott volna róluk.

Ilyen és hasonló akciók kellenek.

"A fizikai világ a cselekvésre változik." Ez kérem nagy igazság. Nem közvetlenül a gondolatokra.
A cselekvést pedig az egy irányba gondolkodó emberek hajtják végre.

Nem az egymásra sértődött kommenteket fröcskölő "kemény mag" egy - egyébként jó posztokkal teleírt - blogon.

Béndek úrnak sok mindenben igaza van. Ha ő a pártelnök, akkor nyilván ő határozza meg a párt irányvonalát. Ez is rendben van. De azért jó lenne, ha másokat is odaengedne ehhez a szellemi központhoz.

Hogy mivel tudnám színesíteni ezt a központot?

A honlapomon rajta van minden. Nem titkolok semmit magamról. Az oldal könnyen elérhető, az itteni nevem elvezet hozzá.

De úgy tudom az Elnök Úr már korábban ránézet. Legalábbis egyszer azt írta nekem.

Nos, rajtam így ne múljon az, hogy a PKP bekerüljön-e a parlamentbe vagy sem.

explanatus 2015.07.14. 21:03:44

@tamas11: @Zoltán Lukács: @Egy idealista:

Nekem úgy tűnik valami megmozdult ennek a posztnak a kapcsán. - - - tamas11 , Zoltán Lukács, Egy idealista - - - . Igen, most a hozzászólásaitokkal érkeztünk el a lényeghez. Három markáns vélemény, de az irány ugyanaz. Egy idealista blogba kicsit belenéztem. Zoltán Lukács javaslata „egy önálló hír- és fórum felületre lenne szükség” jó gondolat és mintha lett volna korábban ilyen kísérlet. Tamas11 nagyon érdekes dolgot vetetett fel, hogy mennyire lehet a fővonaltól eltérő valaki, amikor saját példáját hozta fel.

Készülni kell bizony, mert a görög helyzet megmutatta az EU valós arcát. A görögöket korrupt vezetőiken keresztül becsalták az euróba és most benyújtják nekik a számlát. Eladni mindent bagóért a nagyoknak, az erőseknek. Azért gondoljunk bele, ha a mi korruptjaink miatt privatizálnák a Balatont, vagy Bugacot, esetleg a Hortobágyot és egy táblán az állna a bejáratnál, helyieknek belépés csak trojka engedéllyel, a mi szánk íze is keserű lenne. Akkor már az átok se segítene.

Az egykor úgy ahogy valamit termelő üzemeink átestek ezen az aktuson, de csak akkor vettünk róla tudomást, amikor megszűntek a munkahelyek és jöttek a dózerek. Ne legyenek kétségeink, hitványai minden népnek vannak, akik jól megalapozott anyagi jövőért bármire kaphatók, miért pont mi magyarok lennénk a kivételek.

Ezért én úgy gondolom, csak kellene legyen helye a fő iránytól eltérő nézeteknek is, ha nem kizárólagosságra törnek. Az adott szó meg az előélet elegendő garancia. Az említett „rebellis” nevekkel sincs különösebb gondom, de nagyon ellene vagyok annak, hogy volt OGY képviselők, a PKP jelöltjei legyenek. Szó sem lehet róla!

Én bízom abban, van ebben az országban annyi tenni akaró ember, hogy ha majd összeáll a tabló, csupa új arcokkal lesz tele, leszámítva pártelnököt :)

Boross Bence 2015.07.15. 14:27:08

Alapvetően továbbra is azzal van probléma, hogy a PKP nem párt, hanem Béndek Péter. Vagyis egyszemélyes párt. Ennek az egy személynek az előnyös és rossz tulajdonságai jellemzik. Vagyis nincs meg benne a közösségi bölcsesség, a több szem többet lát, a feladatok megosztásából származó nyereség, a többszólamúságból következő több kapcsolódási pont. Nincs szervezet, nincs politikai cselekvés. Viszont a dolgok 100%-ban úgy történnek, ahogy Béndek Péter akarja - vagyis sehogy. Az ő álláspontja az egyetlen hang.

Én hiszek a kitűnőnek mondott PKP-stratégiában, az MLM-elven szerveződő ország fájában, meg az állítólag már működő 10 választókerületi csoportban, csak valahogy nem látom a kézzelfogható eredményeket - és egy teljesítményelvet hirdető pártnál ez több mint visszás.

(Mielőtt a pártelnök úr ismét azt válaszolná, hogy a kitűnő stratégiából következően nincs még látszatja a dolgoknak, illetve nekem nem is kell látnom az eredményeket, hiszen nem vagyok párttag, megjegyzem, hogy a politika nem pusztán az okos gondolatok és/vagy a szómágia világa. Ha nincs kézzel fogható eredmény, akkor nem érdemes csinálni sem.)

Zoltán Lukács 2015.07.15. 17:53:24

@Boross Bence: Minden szavaddal egyetértek. Nekem is van hosszú ideje egy olyan benyomásom, hogy Béndek úr egy ragyogó koponya, de nem egy integratív egyéniség. Ez még nem volna nagy baj, mert a fityeszben vagy a jobbikban, de akár a szociknál is fényes karriert csinálhatna ezzel a habitussal. Azt kellene belátni, hogy a magyar társadalomnak azt a résézét, amelyik preferál(na) egy autoriter szisztyémát, a fityesz és a jobbik már régen elvitte. Akinek inkább baloldali perverziói voltak, azt pedig az MSZP integrálta, esetleg a kis balos pártok vagy a DK, de a mindenttudó nagyokos pártelnök úr figurája már Gyurcsánynak se jött be igazán, nem volt elég nagy a vevőkör. Az a kellemetlen hírem van, hogy egy européer, demokratikus, polgári párt "be van szorulva" a magyar társadalom nyugatos, demokratikus kultúrájú, polgárias, szolidáris, horizontálisan szerveződő (ettől olyan civilesek) sarkába. A jelenlegi keleties, autoriter kurzussal szemben akkor lesz esély alternatíva nyitására, ha olyan személyiságek alakítanak szövetséget, akik a politikai kultúrát nem Orbánról vagy Botkáról majmolják.

Lexa56 2015.07.15. 19:15:26

Én csak azt nem értem, hogy ha mindenki olyan jól tudja, hogyan kellene egy pártot létrehozni, miért nem hoznak létre egyet? Akkor nem kellene autoriter főnökökkel vitatkozni. Ahány ház, annyi párt.

explanatus 2015.07.15. 20:22:52

@Lexa56: Hát, mert nem egyszerű. Láthattuk a mobilvillogós tüntetéseken, hogy abból a sok tízezerből nem kristályosodott ki egy párt, hiába voltak annyian egy véleményen és ki is mutatták. Egy pártalapítás azért több, mint egy jó „buli”. A összetartozás addig tartott, amíg le nem merültek a mobilok.

Mi kell egy pártalapításhoz? Egyvalaki, akiben megfogalmazódik. Keresni kell hozzá társakat, legalább tízet. (Törvényi minimum a tíz fő)

Kell hozzá:
egy ügyvéd, meg összeszedni vagy saját zsebből állni az ügyvéd és a bejegyzés költségeit.
idő,
tér, ha nincs tér, találni, bérelni
egyeztetni időpontokat, ügyvéd, alapítók (országosan szétszórt egyének esetében elég macerás)
bizalom a kezdeményező meg egymás irányába
alapszabály
szükséges/előírt tisztségek szétosztása/vállalása
évente az előírt „közös foglalkozások” megtartása
program
program közzététele (internet, nincs más, ha van, több, mint gyanús)
tudatosítani a választókban, hogy itt az ALTERNATIVA
két éven át (szinte) napi rendszerességgel egy blogon ismertetni az ALTERNATIVÁT
szimpatizánsokkal, tagfelvételre jelentkezőkkel kapcsolatot kiépíteni
végül kell hozzá sok (tagok, szimpatizánsok által fölajánlott) pénz, ha nem akar dróton rángatható párt lenni
média jelenlét
kimenni az utcára
honlapot üzemeltetni
stb. (lista nem teljes)

Környező országokba körülnézni, ott hogy megy/ment ez, és okulni belőle.

Intő példák pártalapítóknak:

1 A bajor tartományi miniszterelnököt egy Gabriella Pauli nevű hölgy buktatta meg. Őt meg a párttársak. Alakított saját pártot, majd kitrükközték a saját maga alapította pártból.

2 Az AfD-t Bernd Lucke professzor alapította. Ahogy országos sikereket ért el kitrükközték. A múlt héten.

Az ember már ilyen, -nem csak a magyar- szereti megspórolni a munkával járó részt.

Lexa56 2015.07.15. 21:03:27

@explanatus: igazából csak ironikus akartam lenni. Az tetszik, hogy sokan idejönnek fikázni Péter munkáját, pedig ha valóban olyan jelentéktelen lenne, amit eddig tett, akkor nem kellene foglalkozni vele. Azzal az energiával már ki-ki hirdethetné a saját nézeteit is és kipróbálhatná magát ebben a lélekölő munkában. A magam részéről lehet, ahogy akkor hagyom majd ott a pártot, ha abban már nem Péter szemlélete fog érvényesülni, hanem a "profi szervezőké".

Egy idealista 2015.07.15. 21:26:38

@Boross Bence: Alapvetően egyetértek ezekkel a gondolatokkal.

Mivel ez a blog az Elnök Úré, ebből logikusan következik, hogy az ő gondolatait közvetíti.

Nekem is az a gondom ezzel, hogy nem látom a helyem ebben a körben. Fogalmam sincs, hogy mi lehetne azon kívül a feladatom, hogy ezeknek a gondolatoknak a szolgai szócsöve lennék.

Ahhoz megmondom őszintén nincs kedvem...

Egyébként én tisztelem az Elnök Úr bátorságát és tevékenységét, és nem kívánom az érdemeit csökkenteni.

Csak a helyemet keresném a csapatban, csak éppen nem látom a csapatot, csak egy embert, aki körül van egy sokhangú követő, akik gyakran egymás véleményével és személyével vannak elfoglalva.

Khonsu 2015.07.15. 22:14:26

@Lexa56: +1

Szerintem jól megfelel a pártvezetői szerepre, elég jól látja a dolgokat, ha pedig mégsem, úgy vettem észre, hogy nyitott az alternatív javaslatokra.
Ezen túl a vezetőnek leginkább koordinátori szerepe van, de ott sem a személyével van baj, hanem egyelőre még kevesen vannak akiket koordinálhatna.
De ki fog ez alakulni, szépen, megfontoltan halad, inkább legyen minden aprólékosan megtervezve, átgondolva, mint hogy a kapkodásban becsússzon egy végzetes hiba.
Közben meg szerintem gyűjti ő az ötleteket, többek között innen is, aztán majd beépíti őket valahogy. :)
A struktúrát kell nagyon jól felépíteni, onnantól a többi már könnyebben megy majd.

Boross Bence 2015.07.16. 01:01:35

@explanatus: Szívesen látnék egy Frauke Petry-szerűen ambiciózus magyar hölgyet valahogy a PKP élére trükköződni.

reposzt.hu/blog/jakab-koves-gyoparka/2015-07-06/eros-nok-nemet-politikaban

pitcairn (törölt) 2015.07.17. 09:41:46

bejuthat, de valószínűleg semmi sem fog ettől megváltozni:)

tamas11 2015.07.21. 09:31:07

@pitcairn:
dehogynem, adddig is változik, minden, folyamatosan.
Azt nem állítom, hogy előnyösen.

panelburzsuj 2015.07.21. 19:42:31

@HaFr:

Küldtem egy e-mailt az Ország Fája ültetőjének, valami Béndeknek... :)

2015.08.01. 04:53:13

@Khonsu: „Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
"Lettél magzatod miatt/ Magzatod hamvedre!" Kölcsei!
Valóban Magyarország?

Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
1956 4000 páncélos hívása, láncinges helyett, lánctalpon!
„István, a Szent, volt az első, csaknem tudatos szemétszállítónk, ez a kegyes király, kinek kóbor lovag-szállítmányairól talán csak a liberális angol premier tudhatna méltón megemlékezni.” Ady:
Nyelvében él a nemzet? (Szent királyunk áldásos bölcsessége nyomán! Legfeljebb!)
süti beállítások módosítása