1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.07.03. 18:59 HaFr

Vajon mennyire felkészült a magyar állam az ISIS-szel szemben?

A kerítés egyik célja lehetne, hogy valami értelme is legyen a dolognak, a mélységi határellenőrzés párhuzamos visszaállítása és a magyar titkosszolgálati munka minőségének radikális javítása az észak-balkáni államokkal való együttműködésben -- Európa védelmében. Az ISIS egyre nyilvánvalóbb veszélyt jelent a kontinensre, amelyet az egyelőre nem tud kezelni. Az Iszlamista Állam elleni többfokozatú akciókból nem látszik sok (jó, egy részükből jobb, ha nem látszik), ami rövidesen -- ha minden így folyik tovább az ISIS terjeszkedésében -- bizonytalanságot és növekvő veszélyérzetet fog kelteni a közvéleményben, és joggal.

Az ISIS keltette veszély, amelyet kár alábecsülni ebben a stádiumában, és megvárni, amíg merényletsorozatban ölt testet Európában, annál is nehezebben fordítható vissza, hogy több milliós potenciális, integrálhatatlan hátországa van az itt élő muszlim közösségekben, amit eltagadni, és akár valami ábrándos "jó állampolgár" képpel, akár a diszkrimináció vádjával agyonütni végezetes tévedés lenne. Az Iszlám -- függetlenül attól, hogy felszólít-e közvetlenül is a hitetlenek lemészárlására -- nyilvánvalóan nem a szabadság és a szekuláris állam lehetőségének (mindösszesen a toleranciának) a vallása, és ilyetén módon idegen Európától, amelynek valamennyi őshonos vagy bevett hagyománya a hellenizmustól a germán törzsekén és a humanizmuson át a zsidó asszimilációig a szabadság valamilyen koncepcióján alapul. (Néha, ugye, végzetesen nem sikerült érvényt szereznünk a szabadságnak és az emberiességnek, de attól még így van.)

Én személyesen eljutottam már oda, hogy nem vagyok ellene a kerítésnek (még ha ezt egy ab start etnicista kormány állítja is fel), de értelmetlennek tartanám önmagában, ha nem erősödne mellette a magyar állam taktikai védelmi képessége. Ha abból indulok ki, hogy az állam milyen hatékonysággal és szakértelemmel funkcionál akár a honvédelemben, akár egyéb területeken, csak reménykedni tudok, hogy nem ma, és nem holnap lesz szükség ezekre a képességekre. Egyedül azonban a megnövekedett képességekre is hiába számítunk. A NATO, az európai titkosszolgálatok, és valamiféle nemzeti gárdák együttes, jelentős fejlesztésére van szükség ahhoz, hogy a kontinenst -- miközben a Nyugat mindent megtenne a válságrégiók stabilizálása érdekében --  relatív biztonságban tudhassuk az iszlám erőszakos képviselőivel szemben. És akkor még külön meg kell fontolni az oroszok szándékait is az Európával szembeni növekvő nyomás állapotában.

147 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr547593966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béndek Péter: Vajon mennyire felkészült a magyar állam az ISIS-szel szemben? 2015.07.03. 19:26:01

Az Iszlám nyilvánvalóan nem a szabadság és a szekuláris állam lehetőségének a vallása, és ilyetén módon idegen Európától. Én személyesen eljutottam már oda, hogy nem vagyok ellene a kerítésnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apanna 2015.07.04. 15:40:43

@csak egy néző: Álságos demagóg görény.

Gerilgfx 2015.07.04. 15:40:58

@midnight coder:

Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék;
Csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold.
Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott
Oszlopi közt lebegő rémalak inte felém.
És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!

-------

még egy szaros rakétát sem bírnak a jambikuspentameter-szakértőink megtervezni, hogy fellőjünk egy telkóműholdat. amit nyilván megintcsak nem bírnának megtervezni, mert egy 200 ezer forintos minipc-t napellemmel, antennával és linuxxal összerakni, az meghaladja mind az egymillió, semmihez sem értő nagypofájú közalkalmazott-ingyenélő képességeit.

ma itt semmi technológia, tudomány, haladás nincs, csak öntelt, nagypofájú nyálverés a 80%-os adóból, legalábbis hivatalos, állami, akadémiai, és tudományos szinteken.

persze a versenyszektorban van valamekkora innováció, de ott hétpecsétes titok minden, az ottani technológiák aligha válnak publikussá.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 15:46:47

@HaFr: Épp azt teszem. Több muszlimot láttam eddigi utazásaim során Európában, mint amennyit az egész KDNP valaha is fog (szavazótábort beleértve). De én a történelemről beszéltem.

midnight coder 2015.07.04. 15:46:55

@HaFr: Az, hogy a művészek megőrülnek nem annyira szokatlan. Lásd Van Gogh.

Az meg hogy az osztrák-magyar monarchiában ki volt német, ki magyar, ki román, ki asszimilált zsidó, igazából csak kulturális kérdés. Genetikailag kb. azonos csapatról beszélünk, a mai európai zsidóknak már pont úgy nincs sok köze az izraeli ősökhöz mint ahogy az átlag magyarnak sem sok a hajdani apró termetű, barna bőrű, hátrafelé nyilazó ősmagyarokhoz. A kultúra szintén kb. egységes volt: Neumann, Teller, stb. nem a Tórából tanulták a fizikát hanem ugyanabban az oktatási rendszerben ahonnan akkoriban mindenki más. Az megint más kérdés, hogy idehaza nem biztos hogy összejött volna a számítógép vagy a hidrogénbomba, mivel az anyagi lehetőségek az amcsiknál akkoriban picit mások voltak. Persze az is igaz, hogy ha nincs a II világháború, akkor valószínűleg az amcsiknál sem jön össze akkoriban a pénz az ilyesmire.

A zöldhatáron pedig nem az indiaiak jönnek. Az ő civilizációjuk többnyire összeegyeztethető a miénkkel. Azért csak többnyire, mert azért él ott elég sokféle népség, sokféle vallással és kultúrával.

Afrika pedig a következő 5000 évben biztosan nem fog felemelkedni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 15:48:02

@midnight coder: Akkor tanuljál Avicennáról, Bagdadról, az Ezeregyéjszakáról, az Alhambráról...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 15:48:29

@Kuviklacz: khm, nem értem -- és e sok találkozásod után (+világtörténelem) továbbra is azt mondod, hogy a Nyugat történelmében a szabadság nem szerepel kitüntetett helyen (pace tévedések és vargabetűk)?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 15:49:10

@midnight coder: hát, sajnos én nem látok a jövőbe, nyertél

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 15:49:20

@apanna: Attól tartok, eltévesztetted a házszámot. A szerbek éppenhogy ellenségei az iszlámnak, és kedvenc demagógaid épp nemrég jelentették ki, hogy biztonságos ország a menekültek számára.

midnight coder 2015.07.04. 15:57:00

@Gerilgfx: "még egy szaros rakétát sem bírnak a jambikuspentameter-szakértőink megtervezni, hogy fellőjünk egy telkóműholdat. amit nyilván megintcsak nem bírnának megtervezni, mert egy 200 ezer forintos minipc-t napellemmel, antennával és linuxxal összerakni, az meghaladja mind az egymillió, semmihez sem értő nagypofájú közalkalmazott-ingyenélő képességeit"

Na most, az amcsinak is úgy lett rakétája, hogy elrabolták a németekét. A rakétatudósokkal együtt. Az akkori német rakétatechnológia már kb. ott tartott hogy el lehetett volna vele érni a világűrt. Ennél sokkal tovább viszont azóta sem jutottak, max. finomodott a technológia, de a jó öreg náci rakétáknál azóta sem sikerült jobb hajtóművet kifejleszteni a sok NASA-s ingyenélő közalkalmazottnak...

A 200 ezer forintos miniPC-t napelemmel a kicsi kínaiak gyártják. A mini PC-t is, meg a napelemet is. Viszont a linux kernelnek van magyar fejlesztője is.

"persze a versenyszektorban van valamekkora innováció, de ott hétpecsétes titok minden, az ottani technológiák aligha válnak publikussá."

Ahogy szerte a világon máshol is. A 200 ezer forintos mini PC-d és a napelemed nem a közhivatalok fejlesztették ki, hanem magáncégek. És a gyártási technológia hétpecsétes titok, ami meg nem az szabadalmakkal van körülbástyázva.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 15:59:19

@HaFr: A szabadság igen, de az többnyire a többség szabadsága volt a kisebbség elnyomására. Voltaire eszméi nyomán jakobinus diktatúra stb. Egyébként csupán csak a nagy arc zavar, amikor a tévedések és vargabetűk (idevenném a visszalépéseket is) több volt, mint az egyenes.
Persze, hogy eszmeként ott volt, a szabadság többeknél, a tolerancia kevesebbeknél (a 48-as forradalmárok zömének hozzáállása a zsidókhoz, pl.).
No meg az iszlám ilyetén megítélése. Rengeteg oka van annak (Európa jólétéhez hozzájáruló oka is), hogy az iszlám hangadói radikalizálódtak.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 15:59:26

@HaFr: A szabadság igen, de az többnyire a többség szabadsága volt a kisebbség elnyomására. Voltaire eszméi nyomán jakobinus diktatúra stb. Egyébként csupán csak a nagy arc zavar, amikor a tévedések és vargabetűk (idevenném a visszalépéseket is) több volt, mint az egyenes.
Persze, hogy eszmeként ott volt, a szabadság többeknél, a tolerancia kevesebbeknél (a 48-as forradalmárok zömének hozzáállása a zsidókhoz, pl.).
No meg az iszlám ilyetén megítélése. Rengeteg oka van annak (Európa jólétéhez hozzájáruló oka is), hogy az iszlám hangadói radikalizálódtak.

inebhedj - szerintem 2015.07.04. 15:59:35

@Gerilgfx:

"ha a rendszerváltás után elmenekült kommunista (...) bűnösöket kényelmes külföldi otthonaikban rejtélyes körülmények között halva találnák" :D

Ennek az álmodnak valószínűleg az tett keresztbe, hogy nem volt ilyen, nem egyszerűen okuk nem volt elmenekülni, de minden pragmatikus politikai és gazdasági érdeküknek ellentmondott volna az emigráció.

Jó, tudom, előfordul, hogy egy-egy irgalmatlan vagyon tulajdonosa meglévő javait szétosztva, jövőbeni, akár halálbiztos üzleti, bevételi lehetőségeitől elfordulva, afféle vezeklőként a visszavonulást, a szerény, aszkéta életet választja, de ezekről épp azért tudunk, mert annyira ritka az ilyesmi, hogy még a bolygón is hírértéke van.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.04. 16:04:33

@camilló: A magyar zeneoktatás világszínvonalú. Miért? Mert kiváló alapokon nyugszik, hozzáértő szakemberek tanítanak, és nem csak elméleti oktatás folyik, hanem rengeteget gyakorolnak.
Az előbbi megállapítások közül érvényes akár egy is a magyar katonák kiképzésére? Szerintem nem. Hol és min gyakorolnának? Céltáblákon? Nem mozog, nem lő vissza. Harcedzett szakemberek tanítják a fogásokat? Fenéket. Hallottál már olyan megfogalmazást, hogy a "rettegett magyar hadsereg"?
Az autóvezetés nem túl bonyolult szakma, mégsem szimulátorban tanítják, nem is csupán a rutinpályán, hanem kimennek a valós forgalomba. Na, ez hiányzik a katonai képzésből, a valós harci helyzetek. Egy kőművest sem alkalmaznék, ha korábban nem rakott falat, nemhogy tapasztalatlan katonákra bízzam a honvédelmet.

@apanna: Igen, a civilekkel szembeni bevetés elsősorban a rendőrségre jellemző, de a tömegoszlatás része a katonai kiképzésnek is. Mint minden szakmára, a katonaságra is érvényes, hogy csak úgy lehet jó eredményeket elérni, ha komolyan veszem. Na de hogy lehetne komolyan foglalkozni a katonasággal békeidőben?
Az úszás roppant egyszerű tevékenység, miután a képességet sikerült megszerezni. Emlékszem, ahogy kiskoromban minden mozdulatot begyakoroltunk a medence partján, meg a vízben is a korlátba kapaszkodva, mégis a frász kerülgetett, amikor először ugrottam mélyvízbe. Nem volt egyértelmű, hogy nem fogok belefulladni. Képzeld el ugyanezt háborús helyzetben, a "jól kiképzett, és bevethető", hivatásos magyar katonákkal. Becsülöm a bátorságukat, hogy - képletesen – mernek majd fejest ugrani a sötétbe...

midnight coder 2015.07.04. 16:11:47

@Kuviklacz: Az iszlámnak is van sokféle iránya, áramlata, némelyik valóban értékes dolgokat tud produkálni. Az európai civilizáció is sokat köszönhet nekik Pl. az arabok közvetítésével jött át Indiából a ma használt számábrázolásunk ami lehetővé tette a komplex műveletek végzését.

De attól tartok, hogy azok az iszlamista négerek akik elözönlik Európát nem ezt az irányt fogják képviselni.

midnight coder 2015.07.04. 16:16:50

@Kuviklacz: "Rengeteg oka van annak (Európa jólétéhez hozzájáruló oka is), hogy az iszlám hangadói radikalizálódtak."

Ha van oka a radikalizálódásuknak a vallásukon kívül, azt leginkább Izraelnek hívják.

De ha megnézed, Pl. Oszama Bin Laden is egy kőgazdag család kőgazdag sarja volt. Akik amúgy az európaiak nélkül a hajukra kenhették volna az olajukat.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 16:20:51

@midnight coder: Iszlamista négerek...
Izrael...
Megjöttünk.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 16:22:43

@HaFr: www.lefigaro.fr/vox/politique/2015/07/03/31001-20150703ARTFIG00368-natacha-polony-le-touriste-est-l-avenir-de-l-homme.php (Úgy emlékszem, olvasol franciául): "l'expression revenue, elle aussi, sur le devant de la scène: «guerre de civilisation» pour expliquer que la guerre n'était pas entre chrétiens et musulmans (comme le pensent certainement les méchants réacs ; faut-il rappeler au brillant éditorialiste que le terme «civilisation» est au singulier, suggérant un combat de la civilisation en général, Orient et Occident, chrétiens et musulmans, contre la barbarie?) mais entre le camp du Bien, les tenants de «l'ouverture» et du «métissage», et le camp du Mal, partout dans le monde, de Poutine à Philippe Muray, des souverainistes aux islamistes, mis dans le même sac pour faire bonne mesure. Et moquer les touristes, c'est être dans le camp du Mal."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 16:32:37

"több milliós potenciális, integrálhatatlan hátországa van az itt élő muszlim közösségekben, amit eltagadni, és akár valami ábrándos "jó állampolgár" képpel, akár a diszkrimináció vádjával agyonütni végezetes tévedés lenne. Az Iszlám -- függetlenül attól, hogy felszólít-e közvetlenül is a hitetlenek lemészárlására -- nyilvánvalóan nem a szabadság és a szekuláris állam lehetőségének (mindösszesen a toleranciának) a vallása, és ilyetén módon idegen Európától"

Te legalább végre beláttad, és MÁR nem csaholsz együtt a libsi hazaárulókkal.

"Az Iszlám ... mindösszesen a toleranciának a vallása"

Legalábbis szóban. De szóban a kommunizmus eszméje is szép volt.

@Hidvégi Mihály:

"Erre egyszerű a válasz: nézd meg mit mond Orbán s az ellenkezője a jó válasz."

Te egy orbánfóbiás idióta vagy, az agyad meg pusztán egy logikai NOT kapuból áll.

midnight coder 2015.07.04. 16:39:56

@Kuviklacz: Iszlamistában sem mindegy hogy honnan érkezik. Más egy iráni és más egy szudáni, ahol olyan kedves dolgok színesítik a helyi kultúrát mint a nők körülmetélése.

Ami pedig Izraelt illeti, az egész története a környező arab országokkal való harcról szól.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 16:41:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azt az iszlámos megjegyzésem nem egészen jól értelmezted meg hát a kategóriarendszered sem engedi, h egy platformja kerüljünk, de hát több is veszett Krahácsnál

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 16:43:04

@Kuviklacz: nem egészen vágom ezt a Bien-Mal felosztást, de nagyon spirituális, az biztos

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 16:43:37

@HaFr:

"Afrika felemelkedése éppen a küszöbön áll. A legnagyobb gátja viszont kétségtelenül az iszlám terrorizmus és a együttműködési nehézségek a népeken belül."

Éppen ezért még messze nem áll a küszöbön.

Jolka40 2015.07.04. 16:44:10

Akik az iszlám országokból elmenekülnek, nem úgy értelmezik a vallásukat, ahogy az ISIS. Minden vallás nevében lehet gyilkolni, még a kereszténység történetében is volt rá példa bőven. Ezek a beteg lelkű emberek megfertőznek befolyásolható fiatalokat, és ez a horda a saját népére támadt. A halál elől menekülők ellen pedig a mi keresztény kormányunk plakátokon uszít, kerítéssel kizárja őket, és ne tévedjünk, akkor is gazdasági bevándorlóknak fogja minősíteni őket, ha az életükért menekülnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 16:45:48

@HaFr:

Jól értelmeztem, hidd el. Sajnos a te alapállásod nem engedi, hogy egy platformra kerülj velem, akit nem is olyan rég még súlyosan elítéltél azért a véleményéért, amit mostanra már te is magadévá tettél. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 16:48:45

@Jolka40:

"A halál elől menekülők ellen..."

A halál ellen menekülők magukkal hozzák ugyanazokat az ellentéteket, amelyek miatt a hazájukból menekülniük kellett. És minálunk fogják megvívni a következő harcukat egymás ellen - és ellenünk.

wektor77 2015.07.04. 16:54:56

Jaja a Magyar allam meg az ISIS....Fasznak nem kerdezed meg azokat akik letrehoztak oket..?

Csatos Bambi 2015.07.04. 16:55:20

@Jolka40:

"A halál elől menekülők ellen pedig a mi keresztény kormányunk plakátokon uszít"

Honnan tudod, hogy melyik országból jön, ha kóborlás közben direkt eldobálja a papírjait, hogy ne lehessen a származási országát megállapítani?

Aki a halál elől menekül, és a célja a letelepedés, az a személyazonosságát igazoló dokumentummal lép be az országba a hivatalos határátkelő helyek egyikén.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 16:56:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ne mond, biztos vagy benne, hogy pont ugyanazt a véleményt ítéltem el? Jól értelmezted? Nagyon ritkán mondok ellent totálisan önmagamnak.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.07.04. 16:56:56

@midnight coder: És miért harcolnak ellene az arabok?
Nem azért a 10%-nyi területért, amennyit kihasított a "birodalmukból". Hanem mert az életkörülményeik (az araboké, de különösen a palesztinoké, akiket vezetőik menekülésre buzdítottak mindenféle rémhírekkel (és igen, Izrael nem tartotta vissza őket), majd arab testvéreik ahelyett, hogy az ENSZ-határozatnak megfelelően (a határozatban a palesztinai arab állam számára meghatározott terület a szomszédos arab országok kezén volt akkorra) államalapítást tettek volna nekik lehetővé, bekebelezték a területet, és a menekülteket táborokba zárták.

Csatos Bambi 2015.07.04. 16:59:33

"Az Iszlám -- függetlenül attól, hogy felszólít-e közvetlenül is a hitetlenek lemészárlására "

Az iszlám NEM szólít fel a "hitetlenek" lemészárlására. Ezt hangoztatni kb. akkora butaság, mint ha a keresztényeket vádolnád olyasmikkel, amik a zsidók törvényei voltak valamikor a ködös, sokezer éves múltjukban - arra hivatkozva, hogy az Ószövetségben olvastad.

Ráadásul a keresztények az iszlám szerint nem hitetlenenk, hanem testvér vallásúnak számítanak.

Az IS-nek meg semmi köze az iszlám valláshoz.

nu pagagyí 2015.07.04. 17:01:55

Nem kéne magunkra húzni a problémát. A fal építés egy gyáva cselekedet, nem old meg semmit. Vacoghatunk a fal mögött.

Itt lenne az ideje és szerintem lenne is kellő támogatottsága egy több ország részvételével végrehajtott katonai akciónak. Célul nem csak az iraki és szír területeken létrehozott terrorállam felszámolását kell kitűzni, mert az IS már elkezdte behálózni az Észak-Afrikai államokat is. Az érintett államok hatóságainak szintén aktivizálnia kell magát, tevékenységüket összehangolva a nemzetközi erőkkel. Irak és Szíria mellett még Líbiában kellene külső segítség az IS letörésére.

Egy katonai akcióban az USA és az EU mellett számítani lehet Iránra, Szaúd-Arábiára, Jordániára, Tunéziára, Egyiptomra, a kurdokra és az iraki hadsereg maradványaira. Izrael és Törökország nyíltan nem vehet részt, de logisztikai segítséget nyújthat. Igen, nekünk is részt kellene venni a dologból, ha jelképesen is.

wektor77 2015.07.04. 17:03:29

@Csatos Bambi:

"Az IS-nek meg semmi köze az iszlám valláshoz. "

Persze,hogy nincs..Varjal meg egy-ket evet aztan majd ugy is meglatod mennyire van hozza koze..Te madar Te....

Csatos Bambi 2015.07.04. 17:05:24

@Jolka40:

"és ne tévedjünk, akkor is gazdasági bevándorlóknak fogja minősíteni őket, ha az életükért menekülnek"

Ja, tegnap volt hír az egyik ilyen életét mentő kicscaládról az egyik híradóban.

Papa, mama, pár hónapos csecsemő menekült a puszta létéért, többezer kilométeren át.

A baba pelenkája meg úgy volt megcsinálva, hogy el lehetett benne rejteni közel 2.000.000 forintnyi eurót.

Meg tudod magyarázni, hogy aki ilyen jól el van eresztve kápéval, az miért a zöld határon át hurcibálja magával a pár hónapos babáját?

Niebur 2015.07.04. 17:05:35

@udvaros: Azért ilyen kevés ismerettel ilyen határozott állításokat tenni,nagy bátorságra vall...

Csatos Bambi 2015.07.04. 17:09:04

@wektor77:

Az iszlám vallásnak semmi köze nincs az IS nevű terrorszervezethez.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 17:09:15

@HaFr:

"ne mond, biztos vagy benne, hogy pont ugyanazt a véleményt ítéltem el?"

Az én véleményem a műszaki határzárról és a bevándorlásról az elejétől fogva jottányit sem változott - ha nem hiszed, olvass vissza és cáfolj megk idézz tőlem a határzárat elítélő vagy a bevándorlást támogató véleményt. A tiéd pedig elég sokat, ezt te is elismered - ha nem, olvasd vissza a korábbi posztjaidat - bár nem lepődnék meg, ha idővel szégyellni fogod és törlöd őket.

"Nagyon ritkán mondok ellent totálisan önmagamnak."

Totálisan biztos csak ritkán. 170 fokban már gyakrabban, mint pl. a határzárral és a bevándorlással kapcsolatban is.

Nézd, nem szégyen, ha elismered a tévedésedet. A szememben így többet érsz azoknál, akik képtelenek belátni és elismerni a tévedésüket. De nehogy már úgy állítsd be, hogy mindig is Óceánia ellen háborúztunk.

Velem is előfordult nem is egyszer, hogy meggyőztek. Ilyenkor karakánul elismerem, hogy tévedtem. Nem szégyen az ilyesmi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:10:50

@Csatos Bambi: értem, éppen két órája olvastam egy írást, amelyik a releváns szúrákat citálta mészárlás is igaz hit dolgában. Gondolom, az iszlám szó az IS-ben sem jelent semmit. Jó, nem akarnálak nagyon meggyőzni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:11:49

@nu pagagyí: igen, én azért a komplementer megoldásokban bíznék

wektor77 2015.07.04. 17:15:08

@Csatos Bambi:

"Az iszlám vallásnak semmi köze nincs az IS nevű terrorszervezethez."

Gondolom elsore nehez volt felfogni ?!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:19:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem lenne ezzel semmi bajom, de az eddigi megnyilvánulásaim kerítés ügyben vagy a pártpolitikai céljait domborították ki (ugye, nem mondod, hogy nincsenek neki), vagy az egyedüliségében való elégtelenségéről szóltak. Most pedig kifejezetten a terroristákkal szembeni elhárításról írtam -- nem összekeverendően a migránsokkal. Tudom, hogy ez így talán bonyolult, de ez van.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:27:01

@Jolka40: persze, ebben van igazság, de ez az a helyzet, amikor nem nagyon áll se módunkban, se képességünkben a differenciálás, és felvetődik, hogy a kontinens nyitottságának megőrzése megéri-e a szabadságunk egy részének feladását. Vagy kifelé védekezünk, vagy befelé. Vagy kívül állítunk kerítést, vagy a belső szabadságunk közepébe-

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 17:29:16

@HaFr:

Kit érdekel a kerítés pártpolitikai vonatkozása, ha közben valós problémára ad valós választ? Akkor is az Orbán-kormány ellen fogsz hadakozni, amikor már elözönlenek bennünket a migránsok és elfoglalták a hazánkat? Vannak esetek, amikor le kell szarni a pártpolitikát, és a belső harcokat félretéve össze kell fogni a haza érdekében.

"Most pedig kifejezetten a terroristákkal szembeni elhárításról írtam -- nem összekeverendően a migránsokkal."

Ühüm. Akkor a tőled már idézett mondatnak ("Az Iszlám -- függetlenül attól, hogy felszólít-e közvetlenül is a hitetlenek lemészárlására -- nyilvánvalóan nem a szabadság és a szekuláris állam lehetőségének (mindösszesen a toleranciának) a vallása, és ilyetén módon idegen Európától") egyértelműen a terrorizmusról szól? Ha igen, akkor nagyon gyatrán tudsz fogalmazni. Ha nem, akkor meg miért akarod sásképp beállítani?

"Tudom, hogy ez így talán bonyolult, de ez van."

A fölényeskedéseddel csak magadat járatod le. Azért előbb jobb lenne, ha értelmeznéd a saját mondataidat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:35:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azok értelmezve vannak a szövegben -- az iszlámról (szemben az ISIS-szel) az ISIS potenciális hátországaként írtam. Megfordítva, ha nem lenne iszlamista terrorista veszély, akkor a muszlimok nem szabadságalapú vallása nem támasztana közvetlen veszélyt Európára, és az egész kérdés legfeljebb migrációs, illetve közvetve kulturális kérdés volna. HA így volna -- és erre vonatkoztak a korábbi posztjaim -- a kerítéssel kapcsolatban szkeptikus lennék, és főleg belpolitikai célt látnék benne. Érted? (Nem fölényeskedve kérdem.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 17:36:12

@HaFr:

Nézd, elhiszem, hogy egy parlamenten kívüli, maroknyi taglétszámú pártocska elnökeként - akinek ugye szerinted kijárna az Elnök úr, esetleg az Excellenciás uram megszólítás is - más perspektívából látod magadat. De ez érzéki csalódás.

Nem akarlak bántani, és tényleg csak a velem szembeni korábbi fölényeskedésedre írom válaszul (különben finomabban fogalmaznék), de hasonlítasz a szemétdombon kukorékoló kiskakasra. A véleményed semmivel sem számít többet attól, hogy a 10 párttag vállán ágaskodva kukorékolod világgá.

Kicsit több szerénységet, kevesebb fölényeskedést és több érvet próbálj felmutatni.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.04. 17:36:40

@Niebur: Az ismereteim bármilyen fokúak is, a hozzászólásodtól nem gyarapodtak, pedig milyen jó is lenne a "nagyoktól" tanulni...

Csatos Bambi 2015.07.04. 17:42:57

@HaFr:

"amelyik a releváns szúrákat citálta mészárlás is igaz hit dolgában."

Az Ószövetségből is lehet a verseket citálni, amivel bizonygathatod, hogy a kereszténység alapvetően egy vérengző vallás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 17:43:55

@HaFr:

"ha nem lenne iszlamista terrorista veszély, akkor a muszlimok nem szabadságalapú vallása nem támasztana közvetlen veszélyt Európára, és az egész kérdés legfeljebb migrációs, illetve közvetve kulturális kérdés volna."

A terrorizmus minimális veszélyt jelent Európára. Túléltük a Vörös Brigádokat, a Rote Armee Fraktiont, az IRA-t és a többit is komolyabb vérveszteség nélkül, és még a többé-kevésbé demokratikus európai berendezkedésünket sem sikerült e terrorszervezeteknek megrendíteniük. Az európai muzulmán népesség körében is minimális a terrorizmus, és akiben van ilyen hajlam, az is inkább az IS-hez csatlakozik, de nem Európában.

A terrorizmus támogatottsága az iszlám államokban is minimális, ott is szenvednek tőle.

Az igazi veszély nem a terrorizmus, hanem az iszlám bevándorlás, ami ha úgy tetszik, békés úton fogja felszámolni az európai demokráciát. Ezt kellene belátnod.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:46:20

@Csatos Bambi: az Ószövetség nem a legjobb referencia a keresztény szeretetparancsolatra

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 17:46:41

@HaFr:

"látod, elvesztetted a meccset, szia"

Elhiszem, hogy te így látod.

Eleve sajnálom, hog yte ezt egy meccsnek tekinted. Én véleménycserének hittem, nem valamiféle párharcnak. Szereptévesztésben vagy.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.04. 17:47:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kár, hogy elővetted előbb parlagi személyeskedést, majd legközelebb talán

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 17:52:06

@HaFr:

A parlagi személyeskedést te kezdted azzal, hogy ilyesmiket írtál: "Tudom, hogy ez így talán bonyolult, de ez van."

Ne becsüld le a vitapartner értelmi képességeit. Én sem becsültem le soha a tieidet, csak a perspektívádat bíráltam, ami viszont nem személyeskedés. Akkor sem, ha annak nevezed.

Mindegy, látom, közel állsz ahhoz, hogy kitiltsál. Tedd meg nyugodtan, egy kellemetlen véleménneyl kevesebbet kell olvasnod. Cserében abban az illúzióban ringathatod magad, hogy még többen értenek egyet veled. :)

Csatos Bambi 2015.07.04. 17:56:09

@HaFr:

Mi az a "szeretetparancsolat"? :D

Ám ahogy a keresztes háborúk, az egyéb vallásháborúk, az "eretnekek" üldözése, vagy az inkvizíció nem Jézus tanításaira épült, úgy az arab terrorszervezetek tevékenysége sem az iszlám tanításaira épül, hanem világi érdekek (pénz, hatalom, nyersanyagok, stb. megszerzése) állnak mögötte. Méghozzá nyugati érdekek.

Gerilgfx 2015.07.04. 18:25:03

@midnight coder: az alapanyagokat mindig a világpiacról kell beszerezni. ha én mondjuk egy rádiót építek, akkor ahhoz a kicsi kínai diódákat fogom beépíteni a kicsi kínaiaktól megrendelt műanyag házikóba.

de ha diódát akarok építeni, akkor ahhoz is meg kell venni az alapanyagokat valahol. aztán mehetünk lejebb, amíg eljutunk a nyers homokig, nyersolajig, különböző nyersanyagokig.

ha neked az jött le a fentebbi elbeszélésemből, hogy azt akarnám, hogy MINDEN egyes komponenst ősmagyarok fonjanak meg hozzá bambuszból, akkor tévedsz, mert én ilyet nem állítottam. azt azonban állítom, hogy magának az említett témakörök szempontjából kritikus és kohézív végtermékeknek (rakéta, stb) a létrehozására KÉPTELEN a magyar államapparátus és tudományos élet, mert tudatlanok, tehetségtelenek, nincsenek tisztában a terméklétrehozás fogalmával, buta 80%-os adódól élősködő kis trehány geci férgek mind.

PONT.

amikor ezt mondom, akkor én egy tényt mondok, ami nem megcáfolható.

a rakétagyártásról pedig minden információ elérhető google kereséssel, ha a hadseregnek ez ez alapján sem megy, akkor le kell váltani a teljes vezérkart. nem kötelező kávét iszogatni, meg tankok képeit nézegetni napi 8 órában, hanem el lehet menni DOLGOZNI is.

Csatos Bambi 2015.07.04. 18:41:40

@Frank Endi:

"be kell tartania a Korán 47. szúráját, amely Allah próbatételeként a hitetlenek torkának elvágására szólít fel. (Érdemes tanulmányozni ezt a szúrát, a neten hozzáférhető magyarul és angolul is)"

Érdemes bizony.

Hogy ne terjesszen hülyeségeket a tájékozatlan ember.

Itt a szúra, és az értelmezése is:

"Gyakran találkozunk azzal sajnálatos módon, hogy olyan emberek, akik egyáltalán nem, vagy csak felületesen ismerik Isten Szavát, „érvelésük” során idézik ezt az áját. Általában ezt írják (csak rosszabb helyesírással): 'benne van a Koránban, hogy „Ha találkozol egy hitetlennel, vágd el a torkát!” 47:4, ebből látszik, hogy az Iszlám erőszakos vallás!'

Isten bocsásson meg nekik, mert nem tudják, hogy mit beszélnek, így olyanok lesznek, mint akikről így ír a Korán: „És bizony, van köztük egy csoport, akik eltorzítják a Könyvet a nyelvükkel, hogy azt gondolhassátok, hogy az a Könyvből van, pedig nem a Könyvből van. És azt mondják: „Ez Allahtól van”, de valójában az nem Allahtól van. És hazugságot mondanak Allahról, miközben tudják.” 3:78

És ez a csoport pontosan az, amelyik az Iszlám tanításaival teljesen ellentétes dolgokat művel, a Korán szavait és a Próféta (s.a.w.s.) Szunnáját kiforgatva és önkényesen értelmezve szörnyűségeket cselekszik. A Koránból önkényesen kiragadni részletet, egy ájából annak egy részét, anélkül, hogy az ája egészét, a szövegkörnyezetet, a Koránban található más, hasonló értelmű ájákat illetve a kinyilatkoztatás idejét megvizsgálnánk – a legjobb esetben is felelőtlenség.

De hogyan szól ez az ája, a Muhammad szúra 4. ájája, és mi a magyarázata?

فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّىٰ إِذَا أَثْخَنتُمُوهُمْ فَشُدُّوا الْوَثَاقَ فَإِمَّا مَنًّا بَعْدُ وَإِمَّا فِدَاءً حَتَّىٰ تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا ۚ ذَٰلِكَ وَلَوْ يَشَاءُ اللَّهُ لَانتَصَرَ مِنْهُمْ وَلَٰكِن لِّيَبْلُوَ بَعْضَكُم بِبَعْضٍ ۗ وَالَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَلَن يُضِلَّ أَعْمَالَهُمْ

Magyarul (Kiss Zsuzsanna Halima fordítása):

„És amikor találkoztok azokkal, akik hitetlenek, üssetek a nyakukra, és amikor legyőztétek őket, kötözzétek meg szorosan, aztán vagy nagylelkűség, vagy váltságdíj, amíg a háború leteszi a terheit. Ez az. És ha Allah úgy akarta volna, bizonnyal bosszút állhatott volna rajtuk, de hogy próbára tegyen egyeseket közületek másokkal. És akik megöletnek Allah útján, azoknak Ő soha nem engedi veszendőbe menni a cselekedeteit.”

Kiegészítve a magyarázattal, kiemelve a magyarázó részek (Kiss Zsuzsanna Halima fordítása):

És amikor a csatában találkoztok azokkal, akik hitetlenek, üssetek a nyakukra, és amikor legyőztétek őket, kötözzétek meg szorosan, vagyis ejtsétek foglyul őket, aztán vagy nagylelkűség legyen, amit mutattok irántuk, vagyis engedjétek szabadon őket váltságdíj nélkül, vagy váltságdíj fejében engedjétek el őket, amíg a háború leteszi a terheit. Vagyis a háború valamilyen módon véget nem ér. Ez az, ami parancsoltatott nektek. És ha Allah úgy akarta volna, bizonnyal bosszút állhatott volna rajtuk (a hitetleneken), de a ti kötelességetekké tette a küzdelmet az Ő útján, hogy próbára tegyen egyeseket közületek másokkal. És akik megöletnek Allah útján, azoknak Ő soha nem engedi veszendőbe menni a cselekedeteit."

magyariszlam.hu/mikmagyar/news.php?readmore=338

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 18:42:38

@Gerilgfx:

"a rakétagyártásról pedig minden információ elérhető google kereséssel"

Ez komoly? Akkor nem is értem, miért fejleszt pl. a SpaceX rakétákat, az a hülye Elon Musk kikerestethetné a mérnökeivel az egész know-how-t a netről.

Gerilgfx 2015.07.04. 18:48:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az alapokat ők is onnét töltötték le, nem pedig transzba lépve súgta meg nekik a jeti. muskék rakétája azért olyan bonyi, és azért szülik meg ilyen lassan, mert annak több tonnás terhet kell tudnia szállítani, nem pedig 10 dekás műholdat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 18:56:48

@Gerilgfx:

Ajjaj, milyen szar lehetett az Apollo-program mérnökeinek, pl. Wernher von Braunnak, hiszen akkor még hol volt a Google... Pedig a fizika ezen része azóta sem változott.

Tébedésben vagy. Igen sok apróság van, amit nem olvashatsz el a neten, de még a műszaki egyetemeken sem tanítják őket, hanem csak gyártás közben tanulhatod meg. A fizikai és aerodinamikai alapok persze közismertek, de az ördög az apró részletekben bújik meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 18:59:12

@Gerilgfx:

"muskék rakétája azért olyan bonyi, és azért szülik meg ilyen lassan, mert annak több tonnás terhet kell tudnia szállítani, nem pedig 10 dekás műholdat."

Egy frászt. A visszatérés vezérlésén dolgoznak igen sokat, ami abszolút újdonság.

Több tonnás terhet már a V2 is fel tudott emelni.

Gerilgfx 2015.07.04. 19:03:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mostanában felszállás közben is felrobbannak/meghibásodnak a készülékeik. a visszatérés már működött nekik egy ideje, csak újabban az sem igazán sikerült nekik az sem, úgyhogy komoly újratervezést kell eszközölniük. ez van. persze tényleg nagyon jó munkát végeznek, és ezért puszi is a hasukra,

csakhogy:

alapvetően tévedsz, amikor muskék soktonnás rakományt hordozni képes rakétáit az egyszerű műholdak fellövéséhez szűkséges infrastruktúrával összekevered. az előbbi nagy és drága munka, az utóbbi méretében és bonyolultságában meg mérnök-egyetemistáknak való házifeladat azokban az országokban, ahol az állam nem arról szól, hogy a 80%-os adóból a lakosság 10%-a érdemi munka nélkül szarhat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 19:13:16

@Gerilgfx:

"alapvetően tévedsz, amikor muskék soktonnás rakományt hordozni képes rakétáit az egyszerű műholdak fellövéséhez szűkséges infrastruktúrával összekevered"

Ki beszélt az utóbbiról?

Az oroszoknál is felrobbantak az utóbbi időkben rakéták. Keresik az okokat. Egyáltalán nem biztos, hogy a SpaceX-nél komoly újratervezésre van szükség.

De ha te ott dolgozol, akkor biztos jobban tudod. Ha nem ott dolgozol, akkor is biztos jobban tudod, már csak úgy alapból is. :)

Irigyellek a biztos tudásodért, én csak találgathatok, mi lehet a probléma az oroszoknél és a SpaceX-nél.

Gerilgfx 2015.07.04. 19:14:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hogyhogy ki beszélt? én. aztán te jöttél a spacex-el, ami egy tök más téma. és még mindig arról beszélsz, a két dolgot összemosva. a spacexről a publikusan elérhető információkat tudom, mert figyelemmel követtem őket én is. amit állítottam róluk, azok mind publikusan elérhető információk, amiknek nyugodtan utána lehet nézni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 19:21:47

@Gerilgfx:

Mitől más téma a SpaceX? Komolyan azt hiszed, hogy amit elérsz a kutatásaikról a neten, az minden fejlesztésüket tartalmazza?

Na de mindegy, meghajlok hatalmas tudásod előtt. :P

Gerilgfx 2015.07.04. 19:23:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mitől más egy horgászcsónak és egy anyahajó? ezek után tényleg jobb, ha meghajolsz. ha valamihez nem értesz, nem kell róla észt osztani :P

és főleg nem azt sugalmazni, hogy én a drága tisztességes magyar államtól rút módon az utóbbi komplexitását várom el, miközben csak az előbbit. talán te is egy kényelmes állami hivatalból szórakoztatsz minket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 19:29:57

@Gerilgfx:

"ezek után tényleg jobb, ha meghajolsz. ha valamihez nem értesz, nem kell róla észt osztani :P"

Mindig meghajlok azok hatalmas tudása előtt, akik az internetről összeszedett infók birtokában azt hiszik, hogy tudnak valamit.

Bátor vagy te, mint a cigány lova - bár az is lehet, hogy csak vak. :D

Gerilgfx 2015.07.04. 19:44:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mindig meghajlok azok hatalmas tudása előtt, akik pusztán saját elképzeléseik alapján, semmiféle utánanézést, vagy információgyűjtést nem végezve azt hiszik, hogy tudnak valamit.

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1s

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.04. 19:59:53

@Gerilgfx:

OK, rakétamérnök úr, tehát annyit már tudni rólad, hogy tudod használni a guglit. :P Grat!

csak egy néző 2015.07.04. 20:18:24

@apanna:
Miért is baromarcú?
Cáfolni persze nem sikerült.

camilló 2015.07.04. 20:39:50

@udvaros: No akkor csak hogy tudd! A magyar Honvédség KMZ katonái Afganisztánban az amerikai "szuper herókat" is kenterbe vágták nem egyszer. Az, hogy Te nem tudsz ilyen dolgokról, az nem azt jelenti, hogy nincs! A magyar átlag katona kiképzése megfelel a nemzetközi átlagnak, dacára a pénzhiánynak. Miért? Mert ha kell a katonák a saját pénzükön is megveszik a kiegészítő felszereléseket. A tisztikar sem rosszabb a nemzetközi átlagnál. Bizonyítja ezt külföldi akadémiákon végzett tisztek minősítése. De különböző más tanfolyamokon is helyt állnak a katonák. Ranger, stb. Gyakorolni nem úgy szoktak, hogy élessel lőnek egymásra. Már kitaláltak szimulációs technikákat, amiket már alkalmaznak nálunk is. Pl. olyan lőszerrel lőnek egymásra ami bizony fájdalmat okoz, de had ne soroljam. Persze a rátermettség úgyis a harctéren derül ki, amit nem lehet szimulálni, béke körülmények között. Ajánlok szakirodalmat ha tájékozódni akarsz a témában. Addig csak azt tudom írni, hogy amiről Te nem tudsz, az attól még lehet, hogy van! Szóval ne szóld le a magyar katonákat!

egyetmondok 2015.07.04. 21:08:26

@midnight coder:
A két világháború között lézetett magyar állam rideg,félfeudális rendőrállam volt,s ha azt összevetjük az 1867 és 1918 közötti létezett dualista magyar állammal,akkor az alkotmányosság szó szerinti rettenes romlását látjuk.

Abban nincsen veled vitám, hogy mindenki tudta,hogy "hol a helye".
Ez bizony igaz, és különösen igaz a magyar társadalom döntő,elsöprő többségét jelentő vidéki magyar parasztságra, amely inkább a jobbágy,mint a fél-jobbágy sorában és sorsában lett rögzítve,abba ragasztva...,

megfelelve persze rendesen a pusztító (ma is pusztító) werbőczyánus hagyománynak: a büdös paraszt sorának és sorsának.

egyetmondok 2015.07.04. 21:10:40

@apanna:
Régi magyar hagyomány azon népek elmaradottságát, "történelem nélküliségét", "nem is európaiságát" felemlegetni,amely népek felett a magyar államnak történeti joga volt...uralkodni.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.04. 22:42:54

@camilló: Eltérő álláspontjaink igazolására vagy cáfolatára nincs mód. Szerencsére. A korábbi jugoszláv, és a jelenlegi ukrán helyzettől eltekintve évtizedek óta békés Európában szerinted ki áll katonának? A társadalom krémje? Ugyan már. Egyszer randiztam egy német lánnyal, és az ő szavai csengenek fülemben: mein Bruder ist nicht besonders klug, deswegen ist er bei der Armee (magyarul: a bátyám nem különösen okos, ezért van a hadseregnél). Találkoztam a 90-es években az IFOR Taszáron állomásozó alakulatának tagjaival, és ők sem az USA elitjét képviselték. Szerinted nálunk nem így fest a helyzet?
Nem fogunk egyetérteni, mert te hiszel a magyar katonákban, én meg nem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.07.04. 23:13:26

én többnyire érdeklődéssel és nem egyszer egyetértéssel olvasom a szerzőt.

de. ezt most nagyon félrecsúszott.

- az is(is/il) tagjai nem egyszerűen moszlimok, hanem vahhabiták, akár az al kaida. konzervatívok, ortodoxok és legfőképpen fundamentalisták, nagyjából nulla vallási türelemmel, és ebből az is(is/il) tagjai nem a legkedvesebbek.

- ennek megfelelően az is(is/il) vahhabitái jelenleg éppen nem a keresztény európára, hanem a közel-keleti nem vahhabitákra jelenti a legnagyobb fenyegetést. az iszlám szent helyét mekkát (!) jelenleg is a szaudi vahhabiták rongálják.

- a szerbián keresztül érkezők nagy hányada az is(is/il) ELÖL menekül. líbia megtelt, törökország 2 millió szírt fogadott be, görögorszg most éppen leszarja a menekülteket, szerbie mg ugya szerbia.

- a kerítés NEM az is(is/il) ellen véd(ene), hanem többek között azok ellen, akik az is(is/il) terrorja ELŐL menekülnek. mekkora királyság.

- magyarország és az is(is/il) között ott van török szövetségesünk, amelynek a hadserege a natoban a második legnagyobb az államoké után, és a 6. legtöbet költi katonai célokra, vagyis nem szarral gurigázik, mint magyarország.

- törökország még ha nyíltan nem is lép be a háborúba, hát ott van, vagyis ők, a moszlim törökök lehetnek a keresztény európa védő bástyája. ezt is megérhettük.

- európában nem egy, hanem egyenesen három államban vannak van többségben a moszlimok: törökország mellett ott van albánia és koszovó, mindhárom szekuláris, parlamentáris köztársaság, ami a szerző szerint elképzelhetetlen.

- az egyik legnagyobb moszlim populáció - oroszországban él :-D

- az európai unió területén 19 millió moszlim él, ami az uniós lakosság 3,8 százaléka, a törökországiakkal a balkániakkal és oroszokkal (!) (a legnagyobb európai moszlim csoport) együtt pedig összesen 44 millió moszlim, ami az össz európai népesség 6 százaléka. az 4,5 magyarország.

- ha ez a 44 millió moszlim valóban olyan lenne, mint amilyennek a szerző lefesti, akkor európában már rég valláshábrú lenne.

- 44 millió moszlimhoz képest az európai terrorizmus szó szerint elenyésző.

- foglaljuk össze: az iszlám, ha európába kerül, ahova a szerző szerint nem való, akkor valahogy mégiscsak összeegyeztethető lesz szekuláris államformával meg szabadsággal, és a moszlimok milliói európában semmi olyasmit nem csinálnak, mint amit a szerző en bloc az iszlám hatásának tulajdonít.

- az is megállapítható, hogy addig álljon a szerző a fél lábán, amíg az is(is/il) közvetlen fenyegetést fog jelenteni magyarországra.

- megállapítható tehát, hogy a szerző irracionális alaptalan félelmek, illetve iszlamofób előítéletek miatt szerette meg az általa is elismerten semmire sem jó falat. ahogy az lenni szok. pompás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.07.04. 23:24:41

@mavo:

egy valami kimaradt: az is(is/il) támogatottsága az európai moszlimok körében nagyjából nem kimutható. az a talán! pár ezer, aki ki a akart menni, az már kiment.

a fiúk mehetnek a vágóhídra, a lányok pedig a ahhabita banditák szexrabszolgájának. márpedig ezek a hírek,szépen visszaszivárognak az itteni moszlimokhoz.

Niebur 2015.07.05. 06:02:48

@udvaros: Talán megpróbálhatnál olvasni is, nem csak írni.

2015.07.05. 06:33:27

Az iszlám ha hódítani fog, azt úgy fogja megtenni, hogy a keresztény férfiaknak is megtetszik esetleg az, hogy a nőkből rabszolgákat és állatokat csináljanak . És ezen a " férfi igényen " keresztül hódíthat a vallás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.05. 07:01:49

@mavo: szerintem elégségesen differenciáltam általában a muszlimok és az ISIS között, az előbbit az utóbbi potenciális hátországának nevezve; az említett distinkciók fontosak, bár egy-kettőt -- pl ami a vahabitákra vonatkozott, nem értek --, de sztem irrelevánsak. Egyébként köszönöm.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.05. 07:07:00

@mavo: a probléma jelentős, nem is nekem kell megoldani, sőt nem is Magyarországnak; a poszt nem menekültkérdésben, hanem terrorügyben született, a kerítés pedig szimbolikus jelentőségű önmagában. A menekültkérdés megfelelő kezelésén se rontani, se javítani nem fog. Az ugyanis máson múlik.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.05. 08:01:12

@Niebur: Igazán kedves vagy, ahogy anyáskodóan foglalkozol velem, de a hozzászólásaidat újból és újból elolvasva még mindig nem lettem okosabb, pedig igyekszem, láthatod. Esetleg a szerző cikkének témájához kapcsolódóan volna valami észrevételed, meglátásod?

camilló 2015.07.05. 08:49:49

@udvaros: Az nem baj, ha nem értünk egyet, elvégre különbözőek vagyunk:) Én csak azt írom, hogy valószínűleg több az információm ebben a témában, mint Neked. Ki áll katonának, ma Magyarországon? Ne gondold, hogy az, aki másként nem tudja az egzisztenciáját megteremteni! A férfiak döntő többségének megdobban a szíve, ha fegyvert foghat a kezébe. A magyar katona, nem amerikai és nem német. Én is találkoztam velük, és hidd el azok tényleg zsoldosok.ha megtisztelnél, hogy elolvasod az alábbi linken található blogbejegyzést és csak átfutva a kommenteket is, közelednének az álláspontjaink, bár nyilván akkor sem fogunk egyetérteni, ami nem is baj!:) Szóval több a "fanatikus" mint hinnéd:)combatgear.blog.hu/2015/03/09/iron_sword#comment-form

Csatos Bambi 2015.07.05. 09:56:35

@udvaros:

"Egyszer randiztam egy német lánnyal, és az ő szavai csengenek fülemben: mein Bruder ist nicht besonders klug, deswegen ist er bei der Armee (magyarul: a bátyám nem különösen okos, ezért van a hadseregnél)."

Nézd, bármelyik állam lakosságának az átlagát nézed, az intelligencia-hányadosuk átlaga 100 körül lesz.

Márpedig a 100-as IQ - valljuk be - nem túl magas.

A 90-120 közötti IQ-val rendelkező emberek lehet, hogy nem kiemelkedően okosak, de JÓ emberek lehetnek.

Ők viszik a hátukon a civilizációt. A faj túlélését.

Te mire használtad a saját, kiemelkedő intelligenciádat?

Mit tettél vele annak érdekében, hogy a TÖBBI ember javára legyél vele?

Csatos Bambi 2015.07.05. 10:00:56

@mavo:

" az is(is/il) tagjai nem egyszerűen moszlimok, hanem vahhabiták"

Te tényleg bedőltél ennek a mesének?

Az arab terroristák SEMMILYEN vallási csoporthoz nem tartoznak.

Az arab terroristák az USA és Izrael zsoldosai.

Jól benyaltad ám a róluk szóló cion fedősztorit.

Csatos Bambi 2015.07.05. 10:03:10

@Diorella Queen:

"Az iszlám ha hódítani fog"

Az iszlám NEM fog hódítani.

Hódítani az USA és Izrael akar, az arab terrorista zsoldosain keresztül.

Csatos Bambi 2015.07.05. 10:20:17

@HaFr:

"szerintem elégségesen differenciáltam általában a muszlimok és az ISIS között, az előbbit az utóbbi potenciális hátországának nevezve;"

Az iszlám NEM a hátországa az arab terrorizmus ágainak.

Az arab terrorizmus egyes ágait az USA és Izrael hívta életre, azzal a céllal, hogy a gazdag ásványkincsekkel rendelkező arab országok kormányát befolyásolhassa, illetve, hogy el tudja takarítani őket az útból, ha nem akarnak együttműködni. Lásd Líbia, ahol Kadhafinak eszébe se jutott az országát nyugatra kiárusítani.

Az arab terrorista irányzatokat jelenleg is az USA és Izrael támogatja, fegyverekkel, harcászati járművekkel, pénzzel, logisztikai háttérrel, egészségügyi ellátással, hírszerzéssel (!), propagandával a nyugati sajtóban világszerte.

Ráadásul az USA és Izrael szintet lépett azzal, hogy a terorista zsoldosaival már nem csak az arab világot, de Európát is fenyegeti.

Az arab terroristák csak akkor fognak leállni, ha a megbízójuk visszahívja őket.

Az USA és Izrael ezt jelenleg nem tervezi.

Izrael hatalmat akar az arab térségben. Az USA meg akarja tartani a globális befolyását, ami egyre gyengül. Az USA globális befolyásának megtartása, esetleg növelése egyben azt is jelenti, hogy a cion harács-érdekek képviselete is erősödik világszerte.

Úgyhogy szerintem nem kell sok IQ hozzá, hogy kisakkozzuk, ki is a valódi ellenségünk.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.05. 10:43:56

@camilló: Az ajánlott írást elolvastam, ami egy meglehetősen őszinte, visszafogottan elkeseredett riportnak tűnik. Fény derül benne a magyar katonák felszerelésének szedett-vedettségére, továbbá arra, hogy a gyakorlaton résztvevő többi nemzet katonáihoz képest a magyarok voltak a sereghajtók - "egyenruha, egyéni felszerelés és fegyverzet terén". Elég szomorú, és bizakodásra semmiképpen nem ad okot az a hír sem, hogy egy nyamvadt esőkabátot sem képes a hadvezetés biztosítani a katonáknak, pedig a litván hadgyakorlaton nyilván igyekeztek odatenni magukat, akár egy kirakatban a portékát. Ahogy javasoltad, végigfutottam a hozzászólásokat is, és nem egyedül én látom így: "az egyéni felszerelés, ruházat, repeszállóstól mindenestől egy semmire nem jó alkalmatlan fos", írja hozzászólásában "kószák egyike", de "Katonabácsi" is jól jellemzi az állapotokat: "a 2008M polár pulóver semmit nem ér, főleg hogy a kontingens kb fele 56-ost kapott mindegy mekkora volt az illető". "Magyar Harczos" mindent visz a gázolásos balesetek elleni "Láthatósági Málhamellény Készletet" poénnal. Összességében a magyar hadsereg katonáinak megjelenése (nem egyenlő a helytállással) a nemzetközi gyakorlaton nem egy sikertörténet, inkább valami vicc. "CIKI! ULTRAGÁZ! ÉGŐ!", írja valaki. Akiknek persze nincs igazán szükségük a felszerelésre, mint a miniszter, és a bukott köztársasági elnök, naná hogy ők a legjobb cuccokban parádéznak: www.honvedelem.hu/files/9/bemutato_4nlead_1289624418.jpg
Ahol egy adminisztrátor-irodakukac, nyálas bürokrata politikus a honvédelmi miniszter, ott semmi jóra nem számíthatunk. Fejtől bűzlik a hal. Nem értek a politikához, mégis az a véleményem a magyarországi állapotokról, hogy a hadsereget nem véletlenül sorvasztották el. Egyrészt úgy gondolja mindenki, hogy a NATO tagság majd megvéd, másrészt egy erős fegyveres testület képes lenne átvenni a hatalmat, és rendet vágni a gátlástalanná vált politikuscsürhe között. Volt már példa ilyesmire a történelemben.
Összességében az a véleményem a katonaságról, hogy helytállással, igyekezettel, lelkesedéssel, de megfelelő felszerelés és gyakorlat híján nem lehet csodát tenni, ha úgy tetszik: szarból nem lehet várat építeni.
A feloszlatott magyar határőrségről vannak személyes tapasztalataim, ami téged érdekelhet: patak.blog.hu/2015/06/11/elmelet_es_gyakorlat_867

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.07.05. 10:45:21

@Csatos Bambi: én azért még várnék ezzel az interpretációval

csak egy néző 2015.07.05. 10:49:01

@Csatos Bambi:
Őzike, tőltsd ki a tesztet és kopizd már ide a végeredményed.

adaptiv-iq-teszt.mensa.hu/test.php?tid=1

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.05. 11:04:35

@Csatos Bambi: Alapvetően egyetértek veled, mert ami egyszerű, az valóban lehet nagyszerű. Nincs is gondom az egyszerű emberekkel, amíg nem kell rájuk bíznom például az életemet. Nem csak a katonákra gondolok, mert egy orvosi műhiba is eredhet a vizsgáin épphogy csak átcsúszó orvosdoktor egyszerűségéből. Bizonyos szakmák művelőinél elengedhetetlenek a jó képességek, nem elegendő csupán jó embernek lenni.
Az "off topic" kérdéseidre: teszem a dolgomat, amihez értek, és nem ártom bele magamat olyasmibe, ahol kellő szakértelem nélkül csak kárt okoznék. Láttam már Gauss-görbét, ami azt a statisztikai megfigyelést ábrázolja grafikusan, amiről írtál.

Csatos Bambi 2015.07.05. 12:03:14

@udvaros:

"Nincs is gondom az egyszerű emberekkel, amíg nem kell rájuk bíznom például az életemet. "

A katonák nem hozzák a döntéseket, hanem végrehajtják a döntéshozók utasításait. Egy katonának nem kreatív zsenibe oltott agysebésznek kell lennie, hanem bátor, elszánt, megbízható, elkötelezett, a hazáját szerető embernek.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.05. 13:11:37

@Csatos Bambi: A katonának kiadják a parancsot, de annak végrehajtása közben már nem állnak a háta mögött. Ekkor az egyszerű ember döntésein, elszántságán és bátorságán - no meg a rutinján - múlik az ügy kimenetele.
Megalapozatlan lenne a véleményem, hogy a mai Magyarországon nem az elkötelezettség, és nem is a hazaszeretet hatja a katonaság felé a jelentkezők többségét? Az a vélekedésem is teljesen légből kapott, hogy sokan nem hivatásul, hanem megélhetésül választják ezt a pályát, és csak egy elenyésző hányad tekinti elsődleges céljának az egyszer majd elé kerülő ellenség legyilkolását, az ehhez szükséges képességek fejlesztését? Alapos gyanúm van arra, hogy a katonák többsége nem vitézsége kiteljesedését keresi a seregben. Amíg csak az árvízi védekezésben mutatják meg rátermettségüket, vagy elveszett gyereket keresnek a határban, addig nincs is lehetőségük eloszlatni a gyanúmat.
A cikk címére a válaszom tehát: csekély mértékben. Nagyjából annyira, mint amennyire nem költöznék be egy színpadi díszletlakásba sem. A nézőtérről jól mutat, de ha közelebb mész, akkor látszanak a hiányosságok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.05. 13:18:21

@udvaros:

Mindegy, milyen okból megy el hivatásos katonának. Ha már ott van, a saját jól felfogott érdekében megtanulja a szakmát és inkább megtanul ölni, nehogy őt öljék meg.

Jobb is, ha ilyenek mennek el katonának és nem olyan vadállatok, akik a vérszomjukat akarják kiélni.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.05. 14:01:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem akarlak elkeseríteni, de abból nem lesz jó katona, aki ledermed, vagy sokkot kap a harctéri öldöklés közben elszenvedett hatásoktól, amiknek fontos elemei a hullák, a vér és a kiontott belek. Erre a feladatra - akár tetszik, akár nem - alkalmasabbak az "olyan vadállatok, akik a vérszomjukat akarják kiélni". Bennük csak annyit kell tudatosítani, hogy ki az ellenség, és ki a barát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.05. 14:12:07

@udvaros:

Nem. Erre a feladatra a jól kiképzett, hideg fejjel harcoló profi katonák a legalkalmasabbak.

Gerilgfx 2015.07.05. 17:36:51

@Csatos Bambi: szívesen venném, ha scifi novellákat írnál. egy olvasód már van.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.07.07. 08:41:35

Hű de zavaros poszt ez megint.
A kerítésnek semmi köze az ISIS (IS)-hez. Nem miattuk csinálják, és nem őket állítja meg, ha egyáltalán megállít valakit. Tehát két dologról lehet ezzel kapcsolatban beszélni: 1. Miért csinálják a kerítést?, és 2. Mi értelme, haszna van a kerítésnek?
A kerítést a fideszbűnözők téma- elterelésnek szánták, mégpedig a nagy stiklijeikről, lopásaikról, terelnék el a közbeszédet. Ráadásul ez a tématerelés, a korábbiakkal ellentétben, most nem is kontraproduktív, hiszen a magyar lakosság nagyobb része idegengyűlölő, akik örömmel veszik, hogy a menekültek most majd nem veszik el tőlük a munkájukat. Egy másik "haszna" lesz a kerítésnek, hogy ezzel is jó sok pénz lehet ellopni a közösből.
A kerítés természetesen nem állít meg senkit, hiszen, ahogy azt valahol már megjegyezték, bármilyen magas is a kerítés, azt 80 cm magasságban fogják átvágni. Teljesen hatékony határvédelemhez meg 100 milliárdok kellenének.
Nem mellesleg, a menekülteknek nem Magyarország a célállomása, nem itt akarnak tovább nyomorogni, ők a gazdag Ny. Európába igyekeznek.
Az ISIS pedig nem testületileg fog "ide menekülni", hanem az ő terrorizmusukra a helyi sejtek aktivitása a jellemző. Ami a közelmúltban is történt több helyen: az ottani másod-harmadgenerációs bevándorlók (születésüktől állampolgárok) terrorkodnak, és nagyon jellemzően nem az akkor frissen bevándoroltak. Mivel az ISIS (IS) soraiban több ezer ny. európai harcol, és ők egyszer majd vissza akarnak térni a "hazájukba", az reális veszély, hogy ők ott is terroristák maradnak. De ezt a mi kerítésünk a legkisebb mértékben sem állítja meg, az ilyenek nyugatra térnek vissza, útlevéllel, hiszen ottani állampolgárok.

Van a dolognak egy harmadik, és egy negyedik momentuma is, de ezekről nem beszélek, több okból is felesleges lenne. Ezek a megoldásról szólnának, és a morálról. Mit kéne tenni a közeljövőben várható, egyre erősödő migrációs hullámmal? És milyen erkölcsi szabályokat kéne alkalmazni az egyenlőtlenség, a nyomor, a szegénység, az üldözöttség ezen eseteinél, hogyan viszonyuljunk morális szempontból ehhez? Az első egy technikai-politikai kérdés, a második egy filozófiai (etikai). Nagyon távoli a megoldásuk.

Frank Endi 2015.07.07. 12:40:14

@Csatos Bambi: Bambi ne gyere itt finomított fordításokkal, "üssetek a nyakukra". Miféle marhaság ez? Angolul, németül, franciául és persze magyarul is a "vágás" szerepel. Üsd fel az autentikus, gyönyörű, zöld-arany magyar Korán kiadást, Simon Róbert prof. ismert iszlamista fordítása, (Helikon Kiadó, 1994) 364. oldal, 47. szúra, 4. vers így kezdődik: "Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat!" Stb. Ez egy félművelt sivatagi harcos esetében isteni felhatalmazásnak, próbatételnek számít. Szóval nincs helye semmiféle elkenő, modern értelmezésnek. A szövegkörnyezet is arról szól, hogy mindezt Allah is megtehetné, de ezzel teszi próbára híveit.
süti beállítások módosítása