1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.04.23. 08:51 HaFr

Hallatlanul szívós vagyok

Annyi mást és másvalakiket elemző poszt után, amelyek sorában a legutóbbi az arról szóló beszámoló volt, hogy milyen hiányosságai vannak a PKP-nak (pénz, nyilvánosság, miegymás), hadd jelezzem, hogy az ellenfelek mind visszaszoríthatók vagy legyőzhetők, és a hiányosságok mind bepótolhatók -- én meg arra szerződtem, hogy ebben szerepem legyen, mert a magyar nép boldogsága és az ország sikeressége ezt kívánja.

Senkit ne tévesszenek meg az elemzői attitűdből fakadó kétségek -- én attól még abból élek a civil életben, hogy vállalatok átalakításában veszek részt 200 és 180 ezer fő közötti embertömegekben (és ami sokkal fontosabb: ennyi különböző emberben) gondolkodva. A helyzet pontos ismerete viszont elengedhetetlen egy sikeres változásmenedzsmenthez, és ha hozzá még a -- jelen esetben -- politikus-ember erőforrásai korlátozottak is (mivel azok nagy része számunkra kellemetlenül van felosztva, és a felosztás egyelőre még tartja magát egy nekünk nem kedvező logikához), akkor nyilván lassabban megy munka.

De a munka megy. Senkinek ne legyenek kétségei. A PKP a helyén van, és tudjuk a felelősségünket, amely a jelenlegi posztkommunista rendszerben hárul ránk, és az ország szabadságában és versenyképességében egyszerre érdekelt milliók vágyaiban tükröződik. Ezek a vágyak azonban egyelőre nem többek vágyaknál, mert ugyanezek a milliók bizalmatlanul és kishitűen néznek a világba, és így néznek legfőképp a politikára. Ebben a 22-es csapdájában a szívósság a legnagyobb erény.

És én még nem találkoztam magamnál szívósabb emberrel, ebbe a versenybe bárkivel szívesen beszállok. A párt a semmiből az 1% köré vergődik ezekben a hetekben. És meglesz az áttörés is. Aki mást akar, mint amit a mai politikai garnitúrától kap, jöjjön. Aki nem, az maradjon a helyén, és bízza magát továbbra is Habonyra, Rogánra, Gyurcsányra és Tóbiásra. www.pkp.hu

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr847390984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pucros 2015.04.23. 09:01:20

Hát örülök.

De azért sajnos mindmáig tapasztalom, hogy a "miért nincs alternatív jobbközép erő" kérdés fölött nyavalygó publicisták előtt a PKP ismeretlen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.23. 09:05:01

@pucros: nem ismeretlen az (a nagy részük előtt), csak ez az érdekük nem mi vagyunk, hanem a nyavalygás és a status quo

Lexa56 2015.04.23. 09:11:06

Így van, a legtöbbünknél sokkal szívósabb vagy. Köszönet érte.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.04.23. 09:13:58

Kedves Péter,

Na ez a beszéd! Tetszik.....de nagyon. :)

Off

Változásmenedzsment: Analitika és érzelmi mozgósítás....az analitikát meg lehet tanulni, az érzelmi mozgósítást nem. Az benned van és a hitelességről szól.......és amióta hallottalak beszélni a Fővám téren, nincsenek kétségeim, hogy ez Neked menni fog. Még akad csiszolgatni való...de jó lesz ez. :)

Off off.

Egy idealista 2015.04.23. 10:13:50

Kedves Péter!

Továbbra is azt látom, hogy azonos az értékrendünk, és nagyon is támogatandó mindaz, amit képviselsz.

Április 20-án volt a FB-on egy posztod az Országos Tanácsadó Testületről.

Van ott egy e-mail cím is, arra írtam, várom a válaszod.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.23. 10:41:57

@Egy idealista: figyusz, egy csomó jogos kritika ér az infrastruktúránk miatt, ha nem kaptál még választ, tedd meg azt a szívességet, hogy elküldöd még egyszer, figyelni fogom

Egy idealista 2015.04.23. 11:09:07

@HaFr: Köszönöm a lehetőséget. Elküldtem újra. :)

2015.04.23. 12:17:36

ez a beszéd! ez már jobban tetszik, mint a múltkori:) figyeljétek meg, előbb-utóbb befuttok, és akkor lesz nagy pezsgőzés!

kiazmarmegint 2015.04.24. 02:40:03

@HaFr: Gratulalok, ha helyes a becslesed, es tenyleg egy szazalekon van a part, mar most, harom evvel a valasztasok elott, az nagyon nagy szo.

Kulonben tudja valaki, most mi a torveny? Sokaig ugy volt, hogy ha egy part kapott egy szazalekot az orszaggyulesi valasztasokon, akkor allami tamogatashoz jutott. Most ez hogy van?

Moin Moin 2015.04.24. 19:05:51

"A PKP a helyén van és tudjuk a felelösségünket..." - "A kormány a helyén van, csapataink harcban állnak."
:(

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.24. 19:12:18

@Moin Moin: na de lehet még emlékművünk, nemde?

búvár kondér 2015.04.24. 19:22:26

@HaFr: már van! Itt van ez a 2-3 naponta megjelenő politikai szösszenetek sora.
..... csak , hova tegyük a koszorút? S mire emlékezzünk?

Régebben tetszettek a gondolatok ...sőt még néha most is ....de ....de lassan valami végtelen szófolyammá dagad s elveszti az ember az érdeklődést. ...az egész olyan Pató Pálos történetté válik ej ráérünk arra még de van egy jó elméletem ,hogy miért nem ....néha a földobodás után balos/jobbos komcsi - libsi meg még pár elcsépelt szó ..... de hol a megfogható tartalom? .... vagy csak szófosás? (Bocsánat az erős kifejezésért!)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.24. 19:42:35

@búvár kondér: ja-ja, váltani kéne, mellesleg a magvas tartalomra nincs vevő, ez nem az a csatorna, itt csak száz-kétszázan olvasnak olyat,és bizony ez csak pótcselekvés ma már

búvár kondér 2015.04.24. 20:11:56

@HaFr: pótcselekvés? ....de hát minden megmozdulás előtt a szervezők azzal riasztanak el ....hogy Te ezért ....te azért ne legyél ott. Ide csak az igaz magyarok ....vagy csak a nép-nemzeti magyarok ....vagy csak az igaz nép-nemzeti magyarok vagy az igazi liberálisok ...vagy CSAK a polgárok ... csak ....csak ....csak ezek vagy csak azok jöhetnek. s láss csodát mindenki rendszert szeretne váltani de nincs kivel mert az ugye libsi esetleg komcsi ....netán bolsi vagy DéKás , de lehet hogy náci vagy hungarista?
Atomizálódik a társadalom .... szétesünk és a szétesésünket még meg is ideologizáljuk. (lásd a Qeastor tüntetés --csak pártok ne!!!)

Nem a károsultság számít hanem az ideológia? NOOOOORMÁLIS????
bal-jobb libsi-náci komcsi-keresztény keresztyén HOGY CSAK ÖSSZEFOGÁS NE LEHESSEN MÉG A LEGMAGASZTOSABB CÉL ÉRDEKÉBEN SE!

...persze ej ráérünk arra még! Ráérünk? ....tényleg?

Moin Moin 2015.04.24. 20:17:35

@HaFr: Én azt hittem, hogy a Gábrieles a tiéd - megelőlegezetten.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.24. 20:22:25

@Moin Moin: á, sajnos nem -- járkáltam emiatt eleget Viktorhoz, de nem állt kötélnek. viszont ígért nekem egy lángpallossal meg vattacukorral, hogy mindenki a magáénak érezhesse

Moin Moin 2015.04.24. 20:39:29

@HaFr: "Járkáltam eleget Viktorhoz": ""...a cigány bűnöző mindenekfölött tiszteli az erőt és az elszántságot." Vagyis: nem kell hozzá járkálni - egyszer kell menni: tankkal!

tamas11 2015.04.24. 20:55:11

@HaFr:

Mit kéne tenni? Biztos van valamilyen stratégia, és annak a tövében ücsörög alkotója, egy stratéga... Nna azt meneszteni kéne, harag nélkül.
Utána pedig,
Nem fogom leírni azt a szót, hogy összefogáskényszer.
De hát ott van az a BOKROS lajos....A palettán ő a leghasonlatosabb, "hozzánk", neofita pszeudokonzervatívokhoz, mi több, ő maga is ezt állítja...A fővárosi polgiválasztáson több mint 30 %-ot szerzett, (!), majdnem megverte Tarlóst!!
Szárnysegédei Pusztai erzsi, meg a kispálffy - újrakalibrálták magukat, volt MDF alaptagok!!
Az ő véleménycseréjük logikája követhető, és nem vádolhatók, mint komcsik. Harmadiikként pediig be kéne tudni fogadni "valami Zöld hajaalandóságú hlégyet, vonzót, szociális fogékonysággal ab werk megáldva és hitelesen felkarolva a fiatalokat - korra nemre való tekintet nélkül. .(Volt esztergomi polgiasszony??)
Ezt a formációt makacsul tartani kéne, sosem kibeszélve a brancsból de a saját arcéleket megtartva pártokat nevesítve mégis .
Ebből 20 18-ra kész a nyerő formáció. De kapkodni kell, mert lehet, hogy hónapokon belül szükség lesz olyan politikai otthonra, ahová nagyon-nagyon sokan menekítendők.
Munkahelyeket pedig nem ígérni kell, hanem ajánlani tudni!
Külpolitika? Hillary Clinton befutására kéne játszani,
süti beállítások módosítása