1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.11.07. 12:54 HaFr

Meddig falaz még Merkel Orbánnak?

Orbán vélhetően Merkel hozzájárulásával építi Paksot (amelynek építése során egy szakértő szerint kb 4-500 milliárd forint fog "eltűnni" a rendszerből), mert Németországnak szüksége van (szigorúan a saját határain kívül, a csodálatosan zöld, jövőbe mutató belföldi nap- és szélerőművek mellett) folyamatosan elérhető energiára.

Orbán vélhetően Merkel hozzájárulásával barátkozik Putyinnal, mert a német kancellár Európa melletti elkötelezettségébe belefér, hogy Putyin terveit is szolgálva ellensúlyozni akarja az USA befolyását a kontinensünkön, miközben a német iparnak a részleges embargó ellenére Svájcon és/vagy Fehéroroszországon keresztül továbbra is sikerül zavartalanul értékesítenie a termékeit Oroszországban.

Orbán vélhetően Merkel megértésével találkozik, amikor -- a szintén privát megoldást, ti. csővezetéket, implementáló németeket követve, az "egységes" EU irányelvek ellenére -- kitart a Déli Áramlat mellett.

Orbán vélhetően Merkellel egyeztetett, amikor a minap a bajorokkal egyeztetett -- és Merkel nem adta az arcát ehhez. Orbán viszont világossá tette, hogy Németország üzenetét hozta haza: követnünk kell a külpolitikánkban a német stratégiát (a függetlenségünk nagyobb dicséretére persze).

Orbán vélhetően Merkel útmutatásait követi, amikor összeszerelő és közmunkás-üzemmé teszi az országot, mert a németeknek szükségük van a piacaikhoz közel fekvő, de alig valamivel a kínai bérek fölött fizető gyárakra, ahogy szükségük van a nyugati árak fölött szolgáltató közműcégeiknek is a magyar fogyasztókra  -- és velük egy magas színvonalú oktatási rendszer és magas hozzáadott-érték termelő, ezt növekvő bérekkel honoráló, nota bene versenyképes ország felemelkedésének megakadályozására. Orbán ezért is mondhatott le a magyarok feléről, akiknek sorsa ebben az országban a manipuláció, a néhány ezer forintos állami baksis-rendszer, és a kiszolgáltatottság lesz. (Nem mintha a helyzet a világban növekvő automatizálás és tőkecentralizáció miatt könnyű volna: állami beavatkozásra és újraelosztásra -- libertárius barátaim vágyai ellenére -- egyre inkább szükség lesz a szélesedő munkanélküli tábor túlélésének biztosítására).

A németeknek van Magyarország-stratégiájuk. A félreértések elkerülése végett, ez ugyan nagyjából egybevághat Orbán Viktor személyes hatalmi és gazdasági törekvéseivel, de aligha esik egybe a magyar nép érdekeivel. Bizony. A németek most megpróbálják elérni Washingtonnál, hogy vegyen vissza Orbán bírálatából, és bízza rájuk a magyar kormányfő kezelését. És akkor Orbán Viktor vonásai újra kisimulnak majd. Bizony.

256 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr586874851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BelAmi 2014.11.08. 07:31:06

@Fеjesrob: "Kádárék médiálya nem nyalta az oroszok seggét olyan vehemensen mint a ballibsi média az amerikaiakét."
És ehhez mit szólsz:
"Kádárék médiája nem nyalta az oroszok seggét olyan vehemensen mint a fideSS-média."

wantaan 2014.11.08. 07:49:01

@Fеjesrob: Tényleg mi a faszom van itt? Putyin nem a fönökünk! S mégis Orbán Putyin fszát szopja (a lengyelek szerint) Kádár csak csókolózott Brezsnyevvel! ....hát már ennyire buzi a magyar?

A lengyelek különben már tagadják ,hogy a lengyel s magyar két jó-barát, mert még a látszatát is kerülni akarják a fura fiússágnak.

2014.11.08. 08:06:37

@HaFr: Azért a tények: a Déli áramlat simán kikerüli Magyarországot, ha kell. Talán nem véletlen, hogy az egyik nyomvonal átvezet az olasz csizmába...
Németország energiaellátását Paks sosem fogja fedezni. Ugyanis a jelenlegi magyart sem lesz képes, ha elkészül az új. A régit be kell zárni...
Merkel kapcsolata Putyinnal feltehetőleg jobb, mint Orbánnak. Tehát kurvára nincs szüksége, hogy Orbánnal puszizzon.
Európának és az USA-nak is elemmi érdeke, hogy az orosz ne alakítson ki közép-európai bázist. Ezért kokizzák és sallerozzák Orbánt.

2014.11.08. 08:08:10

@Blogger Géza: És így volt ez a kádári korban is. A nép egységesen, szinte száz százalékban Kádárt akarta. Vagy mégse? Te kire szavaztál?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.08. 08:19:32

Nyilvánvaló, hogy Merkelnek legalább olyan jó a kapcsolata Putyinnal, mint Orbánnal.

Ebből következik logikusan, hogy Orbán nem demokrata putyinpincsi. És Merkelpincsi.

Az is következik belőle hogy Merkel nem putyinpincsi, és Putyin sem merkelpincsi.

Orbán viszont született pincsikutya, és ezért nem demokrata, hanem illegitim. Illegitim különben főleg azért is, mert nem obamapincsi, szóval ráadásul náci pincsi.

Fejesrob 2014.11.08. 08:33:11

@Tiszteltetem Brüsszelet:

A NAV nyilván belenyúlhatott Clintonné magyarországi bizniszébe.

A forgatókönyv az lett volna, hogy az USA bejelent, a Sorosék által pénzelt ballibsi szervezetek megindulnak, forradalmi hangulat, százezrek tüntetnek Orbánék ellen.

Azzal nem számoltak, hogy ezek a ballibsi szervezetek magukra és baromságokra költötték el a beléjük tuszkolt százmilliókat, nem szólítanak meg ezek nagyon senkit.

További dolog, hogy itt a ballibsi politikusokat a többség alapból bénának és hazaárulónak tartja.

Nem véletlenül fideszeznek ezek, pedig ez a többség egyáltalán nem fideszes.

Fejesrob 2014.11.08. 08:35:21

@Tiszteltetem Brüsszelet: Ja, ez a náci pincsi éppen most tol bele az MTK stadionba több milliárdot.

Fejesrob 2014.11.08. 08:39:18

"Elképesztő Orbán-sikerről ír a Bloomberg"

Na már a Blomberg is náci, továbbá szopja Putyinék farkát.

2014.11.08. 08:40:58

@Fejesrob: Nyilván. Mert mindenki a mi földünket akarja... nomeg a vizet! Mert a világon máshol nincs víz, csak itt!!!
És a magyar föld is aranyat ér! Különben is! Csak itt van leszállópálya a szíriusziaknak!
Illés szekere kell ennek a mocsok Clintonnénak!

2014.11.08. 08:41:59

@Fejesrob: Te is olyan hülye vagy, hogy szaporítani kellene. Golyószóróval.
Miért nem olvasod el a cikket, amire hivatkozol????

2014.11.08. 08:43:22

@Fejesrob: : Ja, ez a náci pincsi éppen most tol bele az MTK stadionba több milliárdot. "

Ez "ütős " érv!
Akkor minden más! Ha az MTK stadionba, akkor minden jóóóóó!
Te hülye, nem stadionra kéne költeni!!!!

2014.11.08. 08:46:19

@Fejesrob: Tényleg, abba belegondoltál már, hogy mondjuk az usákoknak, a skótoknak, franciáknak több a "csodás" ivóvizük???

Fejesrob 2014.11.08. 08:48:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: B+, de ostoba vagy te.

A mondat értelme nem az volt, hogy milyen jó, hogy Orbánék beletolnak milliárdokat egy stadionba, hanem az, hogy antiszemitázzák őket, miközben felépítik a zsidóknak Európa egyik legkorszerűbb stadionját.

Fеjesrob 2014.11.08. 09:08:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: A zsidók meg csak örülnek az új stadionnak, hiszen ott korlátlanul ihatják a páratlan ásványvizünket!

Fеjesrob 2014.11.08. 09:09:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: Amit majd a Déli áramlaton keresztül ellopnak, ha Putyin nem szállít benne gázt.

Fеjesrob 2014.11.08. 09:10:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, mert az már a rohadó kapitalizmus miatt szennyezett.

Fеjesrob 2014.11.08. 09:12:28

@Tiszteltetem Brüsszelet: na mit szólsz? Egy kommentben háromszor leírtam hogy ballibsi, majdnem sikerült elélveznem. Mindenesetre rendesen felállt tőle. :-))

Fеjesrob 2014.11.08. 09:14:09

@BelAmi: Az oroszok permanens fejlődést hoztak nekünk, az EU csak visszaesést.

Fеjesrob 2014.11.08. 09:15:11

@wantaan: A ballibsik szoktak buzulni. Brezsnev is buzi volt, a homoklobbi fogja.

Andy73 2014.11.08. 09:30:56

@wantaan: Fogalomzavarban élsz. A böszme a baloldal, amelyiket bölcsen elzavart a magyar nép 2010-ben.

Andy73 2014.11.08. 09:38:23

@panelburzsuj: Ne tőlem kérdezd, hanem azoktól, akik fizetnek az itteni trollkodásodért. Felőlem annyiszor mehetsz pisilni, ahányszor csak akarsz.

unionista (törölt) 2014.11.08. 10:16:42

@Tiszteltetem Brüsszelet:
orbán merkelpincsi, putyinpicsi és most már obamapincsi is.

Szélmalomharcos 2014.11.08. 10:21:00

@De hová tűnt Columbo felesége?:
Hogy kik törnek a magyar népakarat ellen?

Akik külföldről óriási pénzeket tesznek pártokba és Orbán megbuktatását célzó egyéb politikai projektekbe, akciókat szerveznek az ország destabilizálása érdekében, bárhonnan szalajtottakat felhasználva próbálnak egy Majdan receptje szerint készült lázadást összehozni

borzimorzi 2014.11.08. 10:27:02

@Mr. Waszabi: Ez pontosan így van, csak az a bibi, hogy továbbra sincsen olyan párt egy sem, amelyik a Fideszt le tudná váltani. Ráadásul Orbán olyan tempóban hülyül elfele, és olyan tempóban utáltatja meg magát a magyar társadalommal, hogy a legrosszabb esetben túl korán bukik meg, mielőtt még egy civilizált alternatíva létrejöhetne. Akkor pedig a még Rosszabbik jön, és végképp taccsra vágja az országot.

Rokonszenvezem a PKP-val, de havonta egyszer összeröffenni: ez nem a megfelelő tempó. Horribile dictu, ebben a tempóban valamikor 2030 körülre lehet egy parlamentképes pártot (tagsággal, támogatókkal, médiajelenléttel, ahogy kell) összehozni. Persze, a jó gondolatok elállnak, mint a befőtt, csak az országnak addigra túl későn lesz...

Üdv:
b

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.11.08. 10:46:58

@Blogger Géza:

Géza, ha alaposabban elolvasod, ezt írtam le én is.

@Szélmalomharcos:
Szerinted amikor a ruszkik kivonultak, akkor az kizárólag a magyar népakarat, a magyar politikai ellenzék érdeme volt?
Nem kérlek, a nyugat és az USA keze masszívan benne volt a nyitásban - sőt, nélkülük nem is ment volna. Naivság azt gondolni, hogy a politikai (vagy bármilyen) lobby a határoknál megáll.
Ugyanez a lobby engedte, hogy Gyurcsány megbukjon, most mi a bajod?

borzimorzi 2014.11.08. 10:47:35

@egyetmondok: Vida Ildikónak konkrétan az az érdeke, hogy külföldön az amcsiknak szépen eldalolja, mi minden vaj van a fidesznyikek fején. Aztán megvalósítja a saját elképzelését öreg napjairól, vagyis a tanúvédelmi progi keretében lesz neki egy szép, kellemes, felső középosztályi egzisztenciája valahol Floridában. Oszt' jónapot.

Orbán meg legkésőbb másfél év múlva választhat, hogy elmegy szépen magától, és akkor néhány bankszámlájának egyenlegéből eléldegélhet valahol, mert csak a többit üríti le az információval - addigra - kellően ellátott magyar igazságszolgáltatás, vagy az ő szennyesét fogja teregetni pár világlap hetekig. Viszont ha a második opciót választja, onnantól kezdve nem kérdés, hogy elfelejtheti az összes, külföldi és offshore bankszámlán tartott pénzét, és megy a böribe.

Nekem mindegy. Én nem kívánok senkinek olyasmit, amit magamnak ne kívánnék. De az biztos, hogy már ma is van Magyarországon 3-4 millió olyan ember, akit az Orbán-rezsim elszegényített és akiknek a gyerekeit is épp most foszt meg minden felemelkedési esélytől. Ezek az emberek elképesztő indulatokkal vannak.

Ha jobban belegondolok, Orbánnak magának is az az érdeke, hogy szépen eloldalogjon a balfenéken. Ugyanis az egy dolog, hogy én nem kívánok neki semmi rosszat, de van 3-4 millió, aki viszont igen. És a lincselés igen csúnya dolog... Nem szeretném a hazámat olyan szégyenben látni, hogy itt ilyesmi történhet. De az is biztos, hogy nem fogom Orbánt megvédelmezni a csőcseléktől. Sőt, a testőrei sem fogják, pedig azokat ezért fizetik. Ő maga is jobban jár, ha szépen elhúz. De persze túl buta és önhitt ahhoz, hogy ezt valaha is belássa.

Üdv:
b

Mr. Waszabi 2014.11.08. 10:48:07

@Szélmalomharcos: el vagyol tévedve, picinyt. Én vezetem az országot, bémeg? Én ígérek hazugságokat az embereknek? Én semmizzem ki őket, lopom el tőlük a normális élet perspektíváját is évtizedekre? Én ugrasztom össze az embereket egymással, miközben kilopom a szemüket? Az én haverjaim, alkalmazottaim korruptak velejükig? Ne röhögtesd már ki magad.
Maga Orbán is azt mondta, azt nézzük , amit tesz, ne azt amit mond. Hát a tettei alapján az látszik a valóság talaján, hogy jelenleg az 50-es évek politikai rendszerét kopizza, meg annak módszereit alkalmazza, az pedig Rákosi rendszere volt, ha tetszik a kép, ha nem. Ez van.

borzimorzi 2014.11.08. 10:49:14

...fosztJA, természetesen.

Mr. Waszabi 2014.11.08. 10:53:23

@borzimorzi: ez a hajó már elment akkor, amikor az emberek nem fogták fel, hogy egyetlen párt/szövetség többségi hatalma káros lehet csak egy kezdődő demokráciában. Ez megy 98 óta. Közben adódott egy malőr, amikor Orbán elunta, hogy veszthet is egy választáson, ezért szépen bebetonozta a hatalmát. Ezen csak egy összeomlás segíthet. Meglesz az magától is, nem kell forradalomra gondolni - elég megnézni a fidesz körül elhatalmasodó káoszt, kudarchegyeket. A della már elfogyott, ilyenkor mindig összekapnak a zsiványok - régi forgatókönyv ez.

felcsutisuttyo 2014.11.08. 10:53:32

a túrót...Merkel nem lobbizik Oboamánál a rohadék suttyó miatt...sőt...Ő lesz az első aki pofán vágja majd az EU ban.!!!!!Orbán el lesz picsázva az EU-tól is!!!!MEG ITTHON IS!!!!!

Szélmalomharcos 2014.11.08. 10:57:28

@Mr. Waszabi:
"Én vezetem az országot, bémeg? "

Szerencsére nem. A megnyilvánulásaid alapján olyan törpe vagy, aki késztetve érzi magát, hogy minden útjába eső hordóra felkapaszkodva hirdesse magát

Szélmalomharcos 2014.11.08. 11:03:00

@De hová tűnt Columbo felesége?:
Naív léleknek kell lenni, hogy valaki 2014-ben is bekajálja még a Nyugat által kiüldözött szovjetek meséjét

Valójában megrémültek, és könyörögtek a kommunistáknak, hogy inkább maradjanak még egy ideig legalább hatalmon, nehogy valamilyen kontrollálatlan helyzet alakuljon ki a hatalmi vákuumban. El lehet olvasni a korabeli diplomáciai feljegyzéseket erről

borzimorzi 2014.11.08. 11:05:07

@Tiszteltetem Brüsszelet: :-DDD

Vidát Orbán nem fogja eltüntetni, mert Vidának több esze van annál, hogy hazajöjjön.

Tudod, élete mindenkinek csak egy van...

Ott volt ugye az első emberke, aki meg merte verni Orbánt egyéniben azon egyetlen alkalommal, amikor Orbán egyáltalán indulni mert egyéniben. Vancsik Zoltánnak hívták, érdekes autóbalesetben halt el, állítólag a kereket rögzítő csavarok nem voltak rendesen meghúzva az autóján... (Vagy meg voltak lazítva, teszem hozzá én.) Aztán ott volt Toller László, aki hosszas kóma után hunyt el, és valami okból szintén utálta őt az a Fidesz, amelyiknek állítólag nem jattolt a "Pécs - EU kulturális fővárosa" projekt kapcsán leesett zsozsóból. Az idei önkormányzati választások előtt Váradi Andrást, az alcsúti juhászt és polgármester-jelöltet ütötte el "véletlenül" egy '56-os hazánkfia, amúgy osztrák állampolgárságú agyalágyult. Tegnap pedig Rózsa Milán politikai aktivista ugrott a vonat elé. (Vagy lökték, teszem hozzá én.) És hogy ne csak baloldali legyen, bizonyos Eszes Tamást, a Véderő nevezetű szélsőjobboldali csapat vezetőjét is felakasztva találták meg Gyöngyöspatai házában.

Hm. Hogy, hogy nem, mindegyik ilyen érdekesen elhunyt emberke a Fidesz ellenlábasa volt...

Mibe fogadunk, hogy ha Vida Ildikó hazajön, valami baleset fogja érni?

De persze több esze van annál, mint hogy hazajöjjön. Nőből is van, meg elég fideszes gennyet látott ahhoz, hogy esze ágában se legyen ezekben megbízni. Egy percig se.

Üdv:
b

Mr. Waszabi 2014.11.08. 11:09:37

@Szélmalomharcos: szólásszabadság van, vagy mi a szösz...neked is. Tehát, ha akarsz, felállhatsz egy hordóra, és mondhatod a magadét. Persze, ha nincs mit mondanod semmi értelemeset, ami esetleg érdekelhet másokat is, abból lesznek az ilyen ovis személyeskedő beszólások. Nem az én pöcsöm kicsi a jelek szerint...

borzimorzi 2014.11.08. 11:11:14

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]: Jahahajjj! :-DDD Ez nagyon ott volt! Szíves engedelmeddel később majd használnám.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.11.08. 11:19:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: A nép egy jó része most is Kádárt akarja. Csak most ezt a szerepet egy Orbán Viktor nevű ripacs alakítja.
Üdv:
b

Szélmalomharcos 2014.11.08. 11:19:30

@borzimorzi:
Kihagytad J.F. Kennedyt a felsorolásból. Ő azért volt útban a Fidesznek, mert nem támogatta a pálinkafőzést. Kubát is a rum miatt akarta bombázni

Szélmalomharcos 2014.11.08. 11:29:57

@borzimorzi:
Vancsik Zoltánnak nem a kerekével, hanem a sebességérzékelőjével lehetett valami baj. Honnan is tudhatta volna szegény hogy a megengedett 60 kilométer helyett 140-el megy a két sávra leszűkített M7-esen, az egyik kezében mobiltelefonnal

Toller László poszthumusz akart vele versenyezni, de csak 130-as tempóra tellett, igaz nem is halt meg rögtön a frontális ütközésnél

borzimorzi 2014.11.08. 11:33:34

@borzimorzi: ...gyöngyöspataI, természetesen. Mi a fene van ma, olyan álmos vagyok, hogy már helyesen írni se tudok?
b

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.11.08. 13:44:39

@Szélmalomharcos:

Azokra a diplomáciai feljegyzésekre gondolsz, amit a KGB hamisított?

Mosoly, móka és kacagás.

igazi Ténytár 2014.11.08. 13:50:07

@ingyenebed: Az a röhej, hogy közben ezek rinyálnak állandóan TRIANONon, meg a 40 éves ruszki megszálláson.

Aztán pont a két főbűnös nép talpat nyaljak állandóan.

conchita wurst 2014.11.08. 13:51:25

@borzimorzi: 'Vidát Orbán nem fogja eltüntetni, mert Vidának több esze van annál, hogy hazajöjjön.'

ööö, itthon van.

igazi Ténytár 2014.11.08. 14:04:00

@borzimorzi: Maga a baratja adta ki a parancsot mit kell a nepnek tenni!

Nem is kell ennel nagyonn Isteni buntetes Orbannak!

_______________
Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

(...) NEM VAGYOK HAJLANDÓ EGY BÜDÖS VASAT SEM FIZETNI EZEKNEK. Sem magam, sem az autóm után.

Miképpen NEM VAGYOK HAJLANDÓ BIRKAKÉNT TŰRNI azt sem, hogy ez az állam, amely ellenségének tekinti a saját állampolgárait, amely MINDENKIT MEGPRÓBÁL MINDENÉBŐL KIFORGATNI, MIKÖZBEN SEMMILYEN SZOLGÁLTATÁST NEM NYÚJT, nos, hogy EZ A RABLÓ ÁLLAM azt csináljon velem, amit akar.

(...)

KOHLHAAS MIHÁLYNAK KELL LENNI!

Nekünk van igazunk, és nem követtünk el semmiféle jogsértést. Igazunkért pedig meg kell küzdenünk.

Az ÁLLAM, az ADÓHATÓSÁG, szegény vám- és pénzügyőrség, s mindenekelőtt a jó Gyurcsány Ferenc pedig TEHET nekünk EGY SZÍVESSÉGET. Ez van.

archivum.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=148677
_________

hu.wikipedia.org/wiki/Kohlhaas_Mih%C3%A1ly

Kohlhase jogi úton keresett elégtételt, de hiába, ezért 1534-ben hadjáratot hirdetett: Wittenbergben házakat gyújtott fel és kifosztotta a zinnai kolostort. Martin Luther figyelmeztető levele sem tudta jobb belátásra téríteni, és további bűncselekményeket követett el. Többek között 1540 februárjában egy híd mellett megtámadta II. Joachim brandenburgi választófejedelmet is;
______

DrGehaeuse 2014.11.08. 14:07:35

@ingyenebed:
Dehogy várnám el, hogy idejöjjön. De mondjuk az elvárható lett volna, hogy 56 nov. 4.én összehívják az ENSZ Biztonsági Tanácsát és odacsapjanak az asztalra.
Nem igaz, hogy az amik nem tudtak róla, hogy mire készülnek a ruszkik. Csak éppen az USA pillanatnyi érdekei azt diktálták, hogy szabad kezet engedjenek a ruszkiknak. Tehát ami Nov. 4.-én és utána történt az az USA előzetes beleegyezésével történt.

Na ezért nem kell annyira ajnározni samubácsit.

conchita wurst 2014.11.08. 14:10:55

@a Ténytár: az a helyzet, hogy tökre igazuk volt azoknak akik nem akartak a szociknak egy vasat se fizetni

ma az adóbeszedés zavartalan, mert épül-szépül az ország.

áfa bevétel 2010: 2313 Mrd Ft
áfa bevétel 2013: 2810 Mrd Ft
áfa bevétel 2014 (terv): 3014 Mrd Ft

Ezek a számok magukért beszélnek.

borzimorzi 2014.11.08. 14:29:49

@conchita wurst: Ismered az "Apu, hogy megy be... ?" kezdetű kuplét? "Ha az ormányát dugja be a buta, az kész könnyelműség..."

:-)

Üdv:
b

igazi Ténytár 2014.11.08. 14:32:23

@conchita wurst: ezt is megéltük.

Azért ujjong a fidesz szekta hogy milyen magasak az adok, meg hogy eddig másoknak (mert az nem Magyarország nem magyar lakosság volt ugye?) adótcsaltak.

ralf 2014.11.08. 14:58:46

Azért mielőtt még elsírnánk magunkat, ha mindez igaz is (nem tudom), ez azért történhet, mert Magyarország alkalmas rá, hogy ilyen célokra használják. És mi tesszük alkalmassá. Merkel segít, hogy Oroszországgal lepaktáljunk? De ha nem akarnánk lepaktálni, nem kéne hozzá segítség? Majdnem kínaiak a bérek? Hát ilyen egy ország, amelyik a munka, és nem a szolgáltatások és az ész társadalmát építi. Németország akadályozza "egy magas színvonalú oktatási rendszer és magas hozzáadott-érték termelő, ezt növekvő bérekkel honoráló, nota bene versenyképes ország felemelkedését"? Hogyan tudná ezt megakadályozni, ha az országunk ezeket tűzné ki célul? Németország rohasztja le az oktatási rendszert, Németország döntött úgy, hogy nálunk csak alapszintű összeszerelési munkák folyjanak? Hogy olyan alacsony hozzáadott-értékű munkát igénylő cégeket támogassunk a befektetésre, amelyek kínai bér ára munkát igényelnek csak? És nincs igaza Merkelnek, hogy ha az igénytelenségért nem kell Kínáig elmenni, akkor éljen a lehetőséggel?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.08. 15:00:50

@ralf: kényelmetlen kérdések természetesen

Mr. Waszabi 2014.11.08. 15:03:19

@Fejesrob: a normális út, hogy a politikus betartja egy nemzet közös akaratából hozott szabályokat. Például, ha egy nemzet úgy döntött, hogy elege van a diktatúrából, amely mindig, mindenütt csak ígéretek és átbaszások halmaza tudott lenni, a plebsz zsírját kisajtolva, s ez a nép megszavazta, hogy demokrácia legyen, akkor a politikus nem bassza át a nemzet testét, és nem csinál a demokráciából ismét diktatúrát. Mint ahogy ő előtte senki nem merte 20 évig, 1989 óta. Pláne úgy nem, hogy egészen véletlenül csak akkor tartja azt járható és ajánlott útnak, amikor ő van épp hatalmon. Lehet ugatni elődei ellen, de közülük egyik sem nyúlt hozzá a demokratikus jogrendszer fékjeihez - csak ő. Mert nagyon büdös a dolog. Márpedig az elmúlt 25 év alatt Orbán volt az egyetlen, aki ezt megpróbálta és megtette. Amikor 2002-ben elvesztette a választásokat, onnantól ássa alá permanensen a demokráciát, csak mert ő akar lenni az örökös diktátor.
Csak hülye emberek nem veszik észre, mire ment ki ez idő alatt minden megmozdulása. Ordibált kígyót-békát bárkire, aki veszélyeztette és veszélyezteti ebbéli törekvéseit - és a nagyon marhák, gondolkodás nélküliek, vagy akik hozzá hasonlóan egoisták, leszarnak mindenki mást - tehát valójában a nemzetet is - , nos, mind megeszik ezt a szart. Mert azt gondolják, hogy ha őt támogatják, akkor nekik is sikerülhet valódi teljesítmény nélkül, mások kizsigerelésével, meglopásával előnyre, megélhetésre, azaz ingyen élésre szert tenniük - ilyenek voltak az elvtársak egy jó része is a Kádár rendszerben - kiszolgálták a hatalmat holmi egyéni előnyökért. Orbán is, csak hogy ne legyen tévedés.
Hogy lássuk a valót: Orbán életében nem dolgozott egy percet se sehol - sem a Kádár-rendszerben, sem azóta. Érdemi munkáról fogalma sincs hát 50 évesen, de tanítani akarja - vagy inkább kihasználni - a nemzet testét e témában, amelynek javarészének még 8 általánossal is több és valóságosabb tapaszalata van ebben a témában. Ő egyfolytában közpénzből él azóta is, s nem is átlagos életszínvonalon. Azért érdemes végiggondolni, hogy 1992-93-ban, amikor itt 20%-os munkanélküliség volt, meg lánctartozás, ő akkor is szépen éldegélt a parlamenti- és pártfizujából, meg még ki tudja még milyen előnyökből. Tényleg jobb nem is tudni.
98-2002 között hivatalosan kerestem annyit, mint ő - nekem mégse sikerült több százmilliós vagyont felhalmoznom azóta, míg neki igen. Adódik a kérdés, hogy hogyan csinálta, ha neki sem volt vállalkozása, és én sem herdáltam a pénzt. A válasz egyszerű - előnyökre tett szert itt-ott, úgy csinálta.
Mind e közben a normális ember építette ezt az országot, nem pedig kisemmizte, meglopta. Magyarázzam még, hogy mi a normális, vagy dereng már, hogy Orbán zsákutca? Mindenki támadja Magyrországot? Lófaszt. Orbán lóg ki a normális nemzetek kormányainak sorából, ahová állítólag szánta országunkat 1990-ben, csak valahogy, amikor hozzá került a hatalom, nem kevés gesztenyekaparás árán - csak háromszor kellett átöltöznie alapvető elvi kérdésekben -, akkor valahogy mindig ez az önjelölt ál-arisztokrata beütés dominált benne. Önjelöltnek mondom, mert arisztokrataként akarja eladni magát, mint aki született jogok mentén teszi magát felsőbbrendűvé, kivétellé, de hát születni én születtem annak, nem ő. S ha én nem engedem meg magamnak az ilyen luxust, azaz demokrata vagyok, akkor ő honnan veszi a bátorságot, hogy a nemzettől demokratikusan ráruházott hatalomnál fogva azt a demokrácia lebontására használja? Elmehet a picsába a sudri bunkó. És aki hasonlóképpen képzeli az ország jövőjét, az is vele tarthat mind - inkább most, önszántából, mint kergetve az elégedetlen plebsztől.
Ma látszik, hogy a törikönyveket a többség mesének tartja - nem látják, mert nem akarják, hogy ebben az országban mindig volt egy határ, amit a nép nem engedett átlépni, vagy ha átlépte az uralkodó hatalom, akkor helyretették. Ez történt 56-ban is. Nem volt ott sem szervezet ellenzék, csak emberek, akiknek egyszerre tele lett a tökük, egy Orbánhoz hasonló, önjelölt nemzetvezetővel és idiótaságaival, aki lenyúlta a választásokat, aztán kisöpörtette a padlásokat, etc, etc.
A normális tehát az (lenne), aki betartja az alkotmányt, és nem azt módosítgatja saját hatalmi vágyaihoz, akár havonta. Ha még is eljutunk oda, hogy már a demokrácia is büdös, inkább az illiberális állam a kívánatos, akkor nem kell hazudozni, tessék kimondani: diktatúra lesz, meg foglak szopatni benneteket, kiszívom a véreteket, mint Joszip Viszarionovics, mert én ezt akarom. Csak hát akkor tessék szembenézni a valósággal, vállalni a hasonlatosságot- tetves kommunista vagyok, aki a nép véréből képzelem elborult agyam képzelgéseit megvalósítani. Ez mondjuk férfias, magyar beszéd lehetne, de ez a féreg még a saját népnyúzó ötleteihez sem adja nevét, hanem különböző strómanjait sározza be velük.
Nos, a normális, az építi ezt az országot, népét, úgy anyagilag, mint emberi értékek szempontjából. Orbán egyik tekintetben sem építi. Gondolom, nincs több kérdésed a témában.

Gerilgfx 2014.11.08. 15:03:30

meddig falaz? fektetett nyolcas. fél németország itt gyártat.

panelburzsuj 2014.11.08. 15:12:25

@Gerilgfx:
Inkább talán úgy, hogy ami itt gyártódik, annak felét németek gyártatják.

Szóval a magyar teljesítmény felét "generálja" a német gazdaság - nem a németekét a magyarok.

De ami nekünk életbevágó - az nekik leginkább csak praktikus. Ők meglennének nélkülünk is - fordítva viszont aligha.

Kicsi sufni nagy gyár hátsó traktusán.

tábormegsemmisítő 2014.11.08. 15:25:49

Szerintem téved a posztíró, vagy legalábbis túlságosan nyakatekert magyarázatot erőltet az egyszerűbb helyett

Merkel korábbi odamondogatása Orbán felé a koalíciós partner liberálisok (FDP) ösztönzésére történt, hogy finoman fogalmazzak. Valójában éppúgy megzsarolták időnként Merkelt, mint a hazai testvérpártjuk az SZDSZ a szocialistákat

Miután a választásokon ott is a a történelem szemétdombjára kerültek - Ausztria és Magyarország után - a liberális árokásók, láthatóan megenyhült a viszony Magyarország és Németország között

Ha társadalmi békét akarunk, soha nem szabad többé a hatalom közelébe engedni ezeket a kártékony fanariótákat

Fеjesrob 2014.11.08. 18:19:35

@tábormegsemmisítő: Libsiztél egy kicsit. Ettől áll fel?

Gerilgfx 2014.11.08. 18:20:08

@panelburzsuj:

tény: én meglennék audi nélkül is.
tény2: az audi meglenne nélkülem is.

de ez nem változtat azon, hogy a jelenlegi helyzetet sem merkenlenk, sem orbánnak nem érdeke semmilyen formában sem veszélyeztetni.

explanatus 2014.11.08. 23:18:23

@Fekete Mamba: Azért nem kellene minden előtt hasra esni, ami Németországból jön. Mai hír innen:

www.handelsblatt.com/politik/deutschland/zahlen-des-dgb-fast-300-000-jugendliche-sind-ohne-ausbildungsplatz/10952462.html

„In Deutschland sind nach Angaben des Deutschen Gewerkschaftsbundes (DGB) derzeit knapp 300.000 junge Menschen ohne Lehrstelle.”

Az itthon istenített német duális rendszer legnagyobb dicsőségére.

jaegtoer 2014.11.09. 05:59:42

@Gerilgfx:

"_meddig falaz? fektetett nyolcas. fél németország itt gyártat. _"

Nem kell túlzásokba esni. Bár úgy lenne. ...de nem úgy van, mert nem vagyunk erre 'alkalmasak'.

jaegtoer 2014.11.09. 06:12:30

@Mr. Waszabi:

Köszönöm szépen.
Mindig Imádom, Amikor megkímélt állapotomban, azt olvashatom mástól, amit magam is írnék, ha nem lennék egy lusta dög, no és persze a képesség... a képesség...:)

Gratulálok.

wantaan 2014.11.09. 07:19:37

@Andy73: Pedig böszme a magyar. Lásd pl ennek a korrupt rezsimnek adózik amit persze Orbán és falábú focicsapata ellop.. Nem tud annyit a szerencsétlen böszme nép adózni amit ez a korrupt rezsim el ne lopna.

wantaan 2014.11.09. 07:23:08

@Fеjesrob: A ballibsik szoktak buzulni. Igen ... de a régi ballibsikből lettek a mai illiberális jobbosok. Lásd Orbán szopását vagy Vona fura fiui indentitás zavarát. (tudod a Teri bácsi nyilatkozat óta Vona csak tagadja)

időtolvaj 2014.11.09. 07:25:53

@Moin Moin:

Remek a 9 pontos elemzés!

2014.11.09. 08:48:11

@Fеjesrob: Szerintem neked üldözési mániád van. Kezeltesd magad. Ennyi hülyerséget, na tényleg!
A Déli Áramlat csővezetékén ellopott magyar ásványvíz...
az MTK stadion építése , mint szemita kiállás.... Vaaazzzeeee!

2014.11.09. 08:50:20

@DrGehaeuse: Milyen érdekes, hogy idelenn ilyen világos minden. Az orosz és az amcsi, nomeg a német elbeszélget egymással, felosztja a világot és kijelöli a feladatokat. Nomeg a határokat.
Odafönn ez nem világos. Orbán csak harcol, csak harcol....

tábormegsemmisítő 2014.11.09. 08:55:29

@Fеjesrob:
Valódi liberális felfogású emberként mérhetetlenül utálom az önmagát liberálisnak valló szektás gyülekezetet. Ellopták és lejáratták a fogalmat

Andy73 2014.11.09. 09:07:51

@Mr. Waszabi: Higgadj le, és ha nem megy, akkor kezeltesd magad Orbán-fóbia ellen.
Próbálj meg elgondolkozni azon, hogy hátha te látod tévesen a világot, nem az a több millió választó, akik kétharmados többséggel választották újra Orbánt és a kormányát.
Ha csak egy része igaz lenne annak, amit itt összehordtál, akkor nyilván nem őt választották volna meg. Egy csomó párt indult tavasszal a választásokon, bőven volt kiből választani.

Andy73 2014.11.09. 09:16:56

@wantaan: Rosszul látod a dolgokat. Nem a rezsimnek adózik valaki, hanem az országának, hogy legyen miből ellátni a közfeladatokat: oktatás, gyógyítás, szociális kiadások, stb.
Azt is mindenki tudja, hogy az adózási morál a béka segge alatt van az országban a rendszerváltás óta folyamatosan - ezért is van kevés pénze a mindenre a mindenkori kormánynak.

Andy73 2014.11.09. 09:31:21

Te nem vagy magyar? Vagy te is böszme vagy? Ne általánosíts!
Egyébként rajtad kívül mindenki tudja, hogy ez a jelző Gyurcsányra és a csapatára vonatkozik, éppen ezért váltották őket le 2010-ben. Csak nem őket akarod megint vissza a hatalomba?

borzimorzi 2014.11.09. 10:18:24

@Mr. Waszabi: Ez tűpontos volt, pontosan ezt gondolom én is.

Üdv:
b

Mr. Waszabi 2014.11.09. 11:39:04

@Andy73: arra a majdnem kétmillió majomra gondolsz, akik négykézláb állnak sorba az államilag osztott banánért? Könnyű átlátni a fejük felett egyenes gerincű embernek, nem történt csoda. Akikből mellesleg él még itt kb. 6 milló, akik NEM álltak be a majom sorba. Nyilván, mert nem tartják magukat majomnak.
3 tárgyból állsz tehát bukásra egyelőre: matekból, bioszból és töriből.
Na, engem csak az a 6 millió emeber érdekel, a majmok nem. Csókoltatlak egy mérgeskígyóval:)

wantaan 2014.11.09. 11:50:20

@Andy73: Nem nem a böszme jelző az a békemenetes böszmékre vonatkozik ...meg azokra akik erre a nemzetáruló tolvaj bandára szavaztak! Ezek lopnak éjjel, lopnak nappal és még közte is. Gyurcsányék maximum csak hazudtak.
....de ezek annyira lopnak és kleptomániásak ...hogy már egymástól is. Lásd pl az Orbán lány esküvőjét...telefon .

...és annyira kleptomániásak hogy pl. az USA-ba némelyiket be sem engedik. ...pedig eddig csak Kismartonnál volt kiírva: Magyar ne lopj!

ingyenebed 2014.11.09. 12:19:46

@DrGehaeuse:

ez szimpla történelmietlen baromság amit írsz.
tudnám ajánlani a vincent blogon a vonatkozó okt 23-i poszt alatti kommentemet. ott idézem a forrásokat amikből kiderült miért írsz hülyeséget. olvasd el.

Andy73 2014.11.09. 12:20:58

@Mr. Waszabi: Vicces egy muki vagy, vagy inkább maki. Ez aztán a színvonalas politikai érvelés és matematika! Ha olyan jó vagy matekból, és ha ennyire ráérsz, akkor azt is írd ide, hogy a többi miniszterelnök-jelöltre és pártra hányan nem szavaztak! Meg azt is, hogy szerinted az eredmények alapján kinek kellene kormányozni, ha nem Orbánnak.

Tudjuk egyébként azt is, hogy akik nem mentek el szavazni, azok is Orbánra szavaztak, hiszen végig ezzel kampányolt a baloldal. Akik nem szavaztak, azok elégedettek voltak az elmúlt négy évvel, és nem voltak kormányváltó hangulatban. Akik le akarták váltani, azok el is mentek szavazni. Csak ők a jelek szerint nem sokan vannak, mert maradt a kétharmad.

Egyébként ha ez a színvonal a baloldalon, akkor nem csoda ez a rém gyenge szereplés a választásokon.

ingyenebed 2014.11.09. 12:21:12

@Szélmalomharcos:

pontosan.

olyan nincs, hogy putyin ügynökei vagyunk a nato-ban, közben meg amerikai védelemről papolunk az 5.cikkely alapján.

nincs ingyenebéd.

ingyenebed 2014.11.09. 12:22:06

@Fejesrob:

ez egy szr kamu. de tetszik nekik. ez a probléma.

ingyenebed 2014.11.09. 12:24:25

@zobod:

magyarország már csak papíron nato tag, gyakorlatilag elfordult a nyugati értékektől, és putyin ügynökévé vált. úgyhogy ne szövegelj itt 5. cikkelyről.
gyakorlatilag az usának a magyar népet kell védenie a saját kormányától.

Mr. Waszabi 2014.11.09. 14:13:44

@Andy73: szabadság van. Ebbe belefoglaltatott az is, hogy mindenki úgy csapja be magát, ahogy neki tetszik. Ennek viszont semmi ráhatása az én gondolkodásomra, mondandómra, tetteimre - én a saját szekeremet tolom, míg te valaki másét. Nem nagy logika, hogy nekem nem kell hazudnom, neked viszont muszáj. És ez mindaddig így marad, amíg valaki másét tolod. Nem vagy elég okos:)

Andy73 2014.11.09. 16:39:38

Továbbra is vicces egy manus vagy. A jelek szerint egy félreértett zseni, akinek nem értékelik eléggé a lángelméjét, és ezért abban éli ki magát, hogy ismeretlenekbe köt be az interneten keresztül. A kommentjeid alapján nem vagy egy túl nagy koponya, de csak hidd nyugodtan, hogy az vagy, hátha valaki felismeri egyszer a rejtett zsenidet.

nincs1itt 2014.11.09. 16:40:06

@Gerilgfx: nincs mit veszélyeztetni, ugyanis augusztusban volt az Audinál egy 3 hetes, "nem tervezett" leállás, okozott akkora gazdasági károkat, hogy Orbán most már ott is hajlandó(Bajorországban tett gesztusok)arra táncolni, amit zenélnek.

Andy73 2014.11.09. 16:42:59

@Mr. Waszabi: Az előző komment Mr. Waszabinak szólt, aki volt szíves látatlanban minősíteni - nem csak engem, hanem több millió honfitársát is.

Andy73 2014.11.09. 16:45:42

@Mr. Waszabi: Ismeretlenekbe belekötni az interneten a frusztrált senkik időtöltése. Ha ez okoz kielégülést, csak szánni tudlak.

nincs1itt 2014.11.09. 16:52:01

@Moin Moin: sok-sok ponton védhető a 9 pont, de pl. az autópálya díj bevezetése, éppen a "súlytalan" bajor min.elnök miatt is megtörténik, ráadásul jövőre, azaz 2015-től.
Schröder orosz-barát politikája sok esetben folytatólagos Merkel és kormányai esetén is. Éppen a gáz-függőség miatt. A BMW pl. visszafogta a termelését, éppen az embergó miatt.

nevetőharmadik 2014.11.09. 19:04:53

@HaFr: @ralf: Azért enyhén eufemisztikus "kényelmetlennek" nevezni ezeket a kérdéseket, amikor a rájuk adott őszinte válasz eldönti, hogy a poszt állításai és helyzetértékelése megalapozott-e vagy komplett tévedés :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.10. 04:47:52

@nevetőharmadik: a posztban a "hozzájárulásával" és a "megértésével", ill az "útmutatásával" kezdetű mondatok között van egy enyhe törésvonal. A német gazdaság stratégiai életterében vagyunk, a gazdasági kérdések sokkal fontosabbak nekik, mint a mi politikai és társadalmi inkompetenciánk. Ezeket inkább elnézik, de az a gazdasági kalibrálásunkhoz jogot formálnak. A "kényelmetlen" jelző inkább arra utal, hogy nem tudhatjuk pontosan a választ, ez a poszt a koherenciára (az egy irányba mutató jelekre), és nem a megalapozottságra épül, hiszen bizonyítékokat szerezni ezekben a kérdésekben aktuálisan elég nehéz lenne. Ahogy ahhoz is, hogy az ország az orosz-német-amerikai elvárások terében őrlődik, amit Orbán csak tovább bonyolított a korrupt "kormányzásával".

nevetőharmadik 2014.11.10. 13:25:32

@HaFr: Ezt értem, de nekem a bajom amúgy is a törésvonal utáni, "útmutatásával" kezdődő résszel van (az azt megelőzőekre Moin Moin válaszai bőven elegendőek, hiszen azon állításaidról, vagyis hogy a németeknek ez ezért meg ezért hasznos, kimondja, hogy a németek saját magukat érintő szempontjából valójában indifferens).

Szóval az útmutatós résszel az a bajom, hogy azt sugallja, hogy itt egy Magyarországnak szánt német stratégia valósul meg, és a dolgok azért lettek olyanok, amilyenek. Szerintem viszont arról van szó, hogy a németeknek nem egy, hanem több Magyarország-stratégiája is van, és aszerint alkalmazzák az egyik vagy másik stratégiát, hogy Magyarország milyenné alakítja magát. Abban természetesen igazad van, hogy empirikus módon vizsgálódva nehéz eldönteni, hogy Magyarország milyensége és a német Magyarország-stratégia közötti ok-okozati összefüggés milyen irányú. De éppen ezért jó és fontos Ralf kérdése, mert rámutat arra, hogy Magyarország milyenségének egészen bizonyosan oka az, hogy mi magunk milyenné tettük. Ez pedig valószínűsíti azt, hogy a német Magyarország-stratégia nem oka Magyarország milyenségének, hanem okozata.

Persze ez még nem bizonyítja, hogy a német stratégia nem lehetne ugyanúgy ok is, de önmagában is teljesen életszerű és hihető magyarázatot ad rá. Ugyanakkor arra a feltételezésre, hogy a német stratégia az ok, és a németek kezdettől fogva ezt a szerepet szánták Magyarországnak, nincs ilyen egyértelmű alátámasztó tény. A "Cui prodest" itt szerintem nem érvényes. Az, hogy Németország képes hasznot húzni Magyarország jelenlegi milyenségéből, bőven magyarázható azzal, hogy jó stratéga: mert a jó stratéga minden helyzetből képes valamilyen hasznot húzni. Arra nem utal semmi, hogy egy másmilyen Magyarország ne lehetne hasznos (vagy akár hasznosabb) valamilyen - természetesen más - módon Németországnak.

Persze azon is el lehet morfondírozni, hogy Németország milyen Magyarországból tudna nagyobb hasznot húzni (mert akkor ugye lehetne azzal számolni, hogy a németek felől segítség vagy akadályozás jönne), de ez megint Ralf kérdése miatt indifferens: ha mi másmilyen országot akarnánk, akkor a németek nem tudnák megakadályozni, ha akarnák sem. És még csak azt sem tudhatjuk, hogy akarnák-e.

És ebben sajnos az a felvetés sem nyújt támpontot, hogy ha a németek egy másmilyen Magyarországot tartanának jobbnak, akkor tennének érte (következésképp ha nem tesznek, biztos nem is akarnak másmilyet). Mert tényleg, mit tehetnének, mondjuk a társadalmi kompetenciáink fejlesztéséért? Köteleznék mondjuk a köztévét a ZDF politikai gyerekműsorainak 24/7 sugárzására? Mert egyébként maximum a liberális demokrácia intézményrendszerének formális meglétét kényszeríthetnék ki, de az még nem eredményezi a társadalmi kompetenciák fejlődését - az Orbán-rendszer minőségben változást nem érhetnének el.

És akkor eljutunk az Orbán-rendszer megbuktatásához, illetve a kérdéshez: meddig falaz még Merkel Orbánnak? Moin Moin erre pontosan megadta a választ: amíg nincs alternatívája. Nekik jobb egy stabil Orbán, akit terelgethetnek valamennyire, mint egy instabil és hónapokon belül úgyis megbukó balos kormánykoalíció vagy a lényegében oroszügynök-Jobbik. Semmilyen nemzetközi botrányt nem fognak engedni odáig fajulni, hogy az több legyen nyomásgyakorlásnál, vagy egyenesen kenyértörésre vigye a dolgot Orbán és az EU között - és pont ezért nem valószínűsítem azt sem, hogy valaha ténylegesen befagyasztanák az EU pénzeket, mert amíg az jön, addig van Orbánnak (és hátországának) mit veszítenie. Azt viszont nehezen képzelem el, hogy ha lenne Orbánnak potens, társadalmilag beágyazott (legitim) ellenpólusa, akkor ne hajítanák el a csútit nagy ívben a szemétdombra - főleg, ha ez az erő beülne a Néppártba Strasbourgban. Szóval a labda továbbra is itt pattog.

(És bocs, az, hogy a poszt nem megalapozottságra, hanem koherenciára épül, nehogy már érv legyen egy "miért" kérdésre adott válasznál. Babits Káp istene is koherens gondolkodás eredménye, de még a chemtrail is.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.10. 13:31:39

@nevetőharmadik: sok igazság van ebben, de az enyém sem gazság. Ez egy gondolatkísérlet (-menet), amelynek a relevanciáját esetleg az életünkben még megtudhatjuk. Mindenesetre a sajtóban több helyen is így-úgy reflektáltak rá, és annyi haszna minden bizonnyal van, hogy bekerül a köztudatba, tehát nem lehet reflektálatlanul folytatni ezt az árnyjátékot -- ha van ilyen. És ami azt illeti, cáfolni sem lehet. A gyakorlat teheti meg, de mint minden politikai szándékú írásnál (ez is ilyen), ha picit alakít a politikán, akkor is megérte, és így részévé válik a gyakorlatnak maga is.

nevetőharmadik 2014.11.10. 16:40:02

@HaFr: Nekem is föltűnt és mindenképpen örvendetes, hogy a PKP kezdi áttörni a média ingerküszöbét. És jó is, hogy alakít a politikán, csak éppen az alakítás irányát érzem aggályosnak. Túlságosan emlékeztet arra a Jobbikos-Fideszes toposzra, hogy a gonosz kapitalista-imperialista-multibérenc nyugat szándékosan tesz tönkre minket (és ehhez képest már csak egy lépés az, hogy a zsidók meg akarják kaparintani édes hazánkat), aminek semmi más értelme/folyománya nincs, mint önmagunk felelősségének (egész pontosan a ránk váró hasznos feladatoknak) elvetése, ezzel megakadályozása annak, hogy valaha rendben legyenek a dolgaink.

Lehet egyébként, hogy túl naiv vagyok, amikor nem _akarom_ a nyugatot ilyen rosszindulatúnak látni, de szerintem a "realpolitik"-ot éppen eléggé figyelembe vettem, amikor elfogadom, hogy a nyugatnak a jelen helyzetben nem érdeke megbuktatni Orbánt, még ha ez nem is vág egybe a magyar nép érdekével. Bár megjegyzem: a magyar nép saját stratégiája sem vág egybe a magyar nép érdekével. Mókás, mi?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.11.10. 16:52:52

@nevetőharmadik: nem, az első bekezdésben illusztrált álláspontot nagyon nem osztom (remélem azt is, hogy nincs ilyen imidzsünk, és őszintén,csodálkoznék is rajta).

nevetőharmadik 2014.11.10. 17:02:49

@HaFr: Mindjárt gondoltam, mert az az álláspont nagyon ellentétes lenne azzal, amit a PKP-ból megismertem. Ugyanakkor a poszt utolsó előtti bekezdése ezt mégis explicite mondja ki (természetesen az én szaftos jelzőim nélkül).

DrGehaeuse 2014.11.10. 17:12:27

@ingyenebed:
A vincent blogon hivatkozott cikk a História folyóirat online verziójában megjelent írás.
Nem az USA hanem a NATO tanácsa 56-os dolgairól szól.
Már az elején megállapítja: "A NATO Tanácsa azonban, amint az az újabban nyilvánossá vált NATO-dokumentumokból és nyugati diplomáciai iratokból is kiderül, a magyar válság „kezelésében” a mai aktivitásához képest jóval szerényebb szerepet játszott"

A kezelésében szó idézőjelbe tétele is jelzi, hogy valójában nem tettek semmit. Csak vitatkoztak a szóbeli intervencióról.

Ezt meg egész egyszerüen nem lehet komolyan venni:

"1956. november 2-án újra összegyűltek a NATO Tanács tagjai. Tudomásukra jutott ugyanis a Nagy Imre vezette magyar kormány előző napi döntése a Varsói Szerződésből való kilépésről és a semlegesség kinyilvánításáról. Az ülés elején a brit képviselő előadta a moszkvai brit nagykövettől származó információit az október 30-i szovjet kormánynyilatkozatról. A dokumentumból azt a korábban hihetetlennek tetsző következtetést vonta le, hogy a szovjeteknem akarnak beavatkozni a magyar forradalomba. Sőt, annyira törékenynek látják az általuk kreált rendszereket, hogy már eszközeik sincsenek azok megerősítésére. A forradalom lengyelországi és kelet-németországi kiterjedésének lehetőségeit latolgatva a brit felszólaló arra számított, hogy a szovjetek hamarosan előállnak Németország szabad választások útján történő újraegyesítésének tervével, feltételként szabva, hogy az nem lesz tagja a NATO-nak, és a semlegességet választja. A Magyarországra érkező szovjet csapaterősítéseket pedig akként interpretálta, hogy Moszkva bizonyára csak alkupozícióit igyekszik erősíteni ezáltal az új magyar kormánnyal szemben. Valójában azonban a szovjet hadvezetés a Forgószél hadműveletnek nevezett hatalmas támadását készítette elő Magyarország ellen. A magyarországi felkelés kezdete óta szinte naponta ülésező szovjet pártelnökség ugyanis október 31-én Hruscsov első titkár indítványára stratégiai-nagyhatalmi pozícióinak védelmében a magyar felkelés fegyveres leverése mellett döntött."

Mintha nem is katonapolitikus lett volna a "brit képviselő". Ilyen baromságokat feltételezni?

Ez is csak azt bizobónyítja, hogy a NATO szándékosan félrenézett amikor a ruszkik letaposták a szabadságharcot.

Mr. Waszabi 2014.11.13. 19:10:35

@Andy73: reagálsz az alapján, ahogy te képzeled a valóságot. Ugyebár. Persze, ha nem ismered a valóság működését, csak képzelegsz, vélekedsz arról, vagy arról, hogy erről nálad tapasztaltabb emberek mit tudhatnak. Ez esetben könnyen előfordulhat, hogy nagyot tévedsz - mint ahogy ez most is történt ebből kifolyólag.
Az embereket nem ismerem személyesen, de nem is kell - tetteikből pontosan lehet tudni, hogy mit gondolnak, mik motiválják őket. Ez bizonyos mennyiségű tapasztat után már rutin. Ugyanis, mindenki a szerint cselekszik, amint érzései, gondolatai, indulatai vezérlik. Ennyi, nem több.
Kb 1-2 tucatnyi motivációs kombináció minta létezik, nem több. Ez is tapasztalat. Ergo, a tettek megmutatják, mi van belül, milyen közhelyes recept mentén épül fel valaki, akivel nem találkoztunk - de csak, ha már mindet láttad.
Csak az képzeli, hogy nem ismerhető ki, akinek nincs elég tapasztalata az emberekről.
Ilyen értelemben lehet tudni bárki megnyilatkozásaiból, hogy mi a maximum intelligenciája, mire gondolt s mire nem, mivel lehet motiválni, mit lehet neki eladni, rásózni, hogy lehet csőbe húzni, mi a gyengéje. A fél világ ebből a tudományból él, nem mellesleg jegyzem meg.
Én is ebből élek munkám során, mintegy 50%-ban, immár 20 éve, számszerűsített, forintban realizált teljesítményt produkálva, akár válság van, akár felszálló ág, ez mindegy.
Az előbbiek fényében, ha ehhez akarod mérni vélelmeidet, elképzeléseidet, akkor nagyon nem vagyunk egy súlycsoportban - tanulnod kell még a valóságot. Hogy te mit tudsz vagy nem tudsz elképzelni, az csak egy dolog a valósághoz képest - nem releváns. Tények vs. elképzelés, hit. Nincs pariban a kettő.
Ahogy az sincs, hogy el sem tudod képzelni, hogy valaki mindazt megosztja ingyen, amit saját bőrén tapaszalt - pusztán azon egyszerű gondolat alapján, hogy neki nem kerül semmibe, amit már tapasztalt, másnak viszont haszon lehet, rövidítheti útját, ha elég okos. Az, hogy te nem tennéd ezt, nos, az a te gondolkodásodat ábrázolja, nem az enyémet.
Nem vagy okos - megmondtam korábban ezt is. És most megerősítem. Most még nem vagy, így értem, tehát nem rovom fel. Ha tanulsz az esetből, az a te nyereséged lehet, ha nem, azt is te látod. Én biztosan nem leszek se szegényebb, se kevesebb a te döntéseid, gondolkodásod miatt, ezt azért lásd. Sok sikert!

Andy73 2014.11.14. 17:02:34

@Mr. Waszabi: Szerencsére nem neked kell megítélned az értelmi szintemet, arra megvannak a megfelelő tudományos fórumok. Én ide csak kikapcsolódásként kommentelek néha, de azért jót szórakozom az ilyen önjelölt zsenik szövegein. A világ amúgy sokkal bonyolultabb annál, ahogy te azt te itt meg tudod fogalmazni, de sebaj. Itt most inkább nem tartok neked ismeretelméleti továbbképzést.
Ha te így érzed jól magad, hogy idegenekbe beleköss, minősítsd és sértegesd őket, a te bajod, de továbbra is szánlak, hogy csak így tudsz kommunikálni másokkal. Ez egyébként a futóbolondok jellemzője, úgyhogy azért vigyázz magadra, és az utcán semmiképp se csináld ezt!

Mr. Waszabi 2014.11.14. 20:17:54

@Andy73: azt ítélek meg, amit jónak látok és ott mondom el, ahol nekem tetszik. Ez az én szabadságom, rajtam áll kizárólag. Mit tehetsz ellene? Hazudozol? Láthatóan nem nyerő pálya.

Egy kis ésszel már az elején felmérhetted volna, hogy nem érdemes belém kötnöd, ha a téma az egyenesség vs hazugság, s téged ez érzékenyen talál. Mert az 1000%, hogy egyenes jellemet nem sértenek állításaim, ergo akit sért, az nem egyenes jellem. Ráadásul önként jelentkeztél erre a fülesre, mert ne feledjük: nem én szólítottalak meg.
Még mindig okosnak hiszed magad? Mondtam, hogy nem vagy az eléggé.

Ha a saját nevedben tiltakoztál volna nyíltan, még tán elnézést is kértem volna a béke érdekében - az őszinteséget díjazom. De mivel ehelyett neki álltál kapásból hazudozni, köntörfalazni, s azt is több millió ember nevével takaródzva, nem a magadéban, nos, úgy látom, nagyon is megállják a helyüket erkölcsi megállapításaim a majomcsapatról, sőt, megerősítetted azokat. Ha úgy tetszik, magad igazoltad állításaimat saját viselkedéseddel.
Két pont között a legrövidebb út az egyenes. Erről szólt a mi kis "vitánk", nem egyébről, az erkölcsi tanulság megvolt.

Andy73 2014.11.16. 13:17:58

@Mr. Waszabi: Sajnos nem tudom vállalni a további kezelésedet. Kérlek, fordulj más szakemberhez.

igazi Ténytár 2014.12.03. 04:17:42

@

____

Az MTI a NÉMET KONZERVATÍV LAP szerzője, Robin Alexander Látogatás egy kívülállónál című írását szemlézi. Robin Alexander cikkének címe viszont az online kiadásban egész másképpen hangzik. Ott ugyanis az a címe, hogy MERKEL PUTYIN KISÖCCSÉNÉL TERVEZ LATOGATAST.

www.welt.de/politik/deutschland/article134855272/Merkel-plant-Besuch-bei-Putins-kleinem-Bruder.html

A cikk felidézi OrbánNyugatot bíráló kijelentéseit és kokettálását a keleti országokkal, az Oroszország elleni EU-szankciók bírálatát, majd az elmúlt hetekben a meglepő visszafordulatot az EU-hoz és a NATO-hoz.

index.hu/kulfold/2014/11/30/angela_merkel_budapesti_latogatast_tervez/
_____

igazi Ténytár 2014.12.10. 06:08:47

@ "építi Paksot (amelynek építése során egy szakértő szerint kb 4-500 milliárd forint fog "eltűnni" a rendszerből), "

______

Az elmúlt 25 év messze legnagyobb korrupciós lehetősége

index.hu/gazdasag/energia/2014/12/09/gyorsan_alairtuk_az_oroszokkal_a_paksi_bizniszt/

Korábban a Roszatom közölte, a berendezések 15 százalékát szállítja Oroszország, 30-40 százalékát a helyi beszállítók, 45-50 százalékát pedig a globális beszállítói kör.

Az Energiaklub és a Korrupciókutató Központ Budapest közös tanulmányában felhívták a figyelmet, a korrupciós kockázatok mindenképpenhozzátartoznak a beruházás megvalósításához. És már önmagában a Paks II-ről szóló magyar-orosz megállapodás lefolyásából és jellegéből is magas kockázatok adódnak, és a beszállítók szintjén is magas korrupcióval számolhatunk, fennáll a veszélye, hogy egy-egy cég jóval a piaci ár felett dolgozik majd.

____

pocaklakó minimanó 2015.02.16. 14:37:41

@Egéridomár:

"Ezt a foslékot még hányszor és mennyi blogba másolod be?"

Amennyiszer kedvem tartja. Ha nem vagy máshoz szokva, jó neked a "foslék" is.
süti beállítások módosítása