1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.01.07. 02:10 HaFr

Képviselőjelölteket keres a PKP

Kedves Érdeklődők!

A Polgári Konzervatív Párt országgyűlési képviselőjelölteket toboroz az ország minden sarkából.

Kizáró ok a törvény szerint + más pártban fennálló tagság + más párttal fenntartott gazdasági vagy egyéb haszonélvezői viszony + korábbi állampárt helyi, regionális vagy országos szervezeteiben viselt vezető pozíció + korábbi vagy fennálló fedett állami feladatkör. Mindezekkel kapcsolatban írásos nyilatkozatot várunk.

Stratégiai célunk a Fidesz és az MSZP távol tartása a kormányzati hatalomtól. Minimális cél a parlamenti ellenzéki szerep. Kormányzati célunk az emberi méltóság és a polgári szabadság praktikusan elérhető legnagyobb teljességének biztosítása minden egyes honfitársunk számára, valamint egy minden polgára által szerethető, élhető és polgárai értékteremtő munkájára számító ország kialakítása.

Alapértékeink: szabadság -- kisközösségek rendje -- értékteremtő piaci kapitalizmus -- átlátható, szolgáló állam.

Tájékozódni lehet a következő referenciaanyagokból: ez a blog, ATV, 168 óra, Gépnarancs stb.

Jelentkezhetsz a blog email címén életkor és irányítószám megadásával: ezamihazank@gmail.com. Mindenkinek visszajelzünk a továbbiakról.

Ez egy polgári párt. Minden polgárra számítunk. A politika nem úri vircsaft vagy felkapaszkodott tahók és országrablók bérelt hivatása. Nem tetszik a rendszer? Változtass rajta! Nem tetszik, amit a miniszterelnök vagy a helyi méltóságok művelnek? Küldd el őket! Ha nem teszed -- maradnak. Nagyon egyszerű.

Azt mondod, nem érdekel a dolog? Rossz választás. Mennyi veszteséget kell még elszenvedned ebben az egyetlen életben, hogy elég legyen?

Jelentkezz, hogy változtass! Jelentkezz, ha jót akarsz! Soha vissza nem térő alkalom, mielőtt elér minket az alkony.

123 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr725741705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eqlessootista 2014.01.07. 16:51:29

PKP: közelebb állna hozzám annak az érzékelhetőbb
hangsúlyozása, hogy kisebb és korlátozottabb államra van szükség:
lényegesen átfogalmazott alkotmányból kell kiindulni. Abban alapvető
emberi jogokat és állami/irányítói kötelességeket kell megfogalmazni.
Mi az alaptétel?
Nos:
Az állam (kizárólagos?) feladata a növelni az állampolgárok életben maradási és boldogulási esélyeit. PONT!
Ez nyilván igen sok következménnyel jár együtt: beleértve a szociális háló, a környezetvédelem (amibe élet és vagyonvédelem is beletartozik) "irányítását" is.
Adózás önkörmányzati (helyi/térségi?) és országos részből tevődne össze. Bevételi szolgálat kezelné, hatósági jogosíványokkal, de civil kontrollal.
... és így tovább.

A közbiztonsághoz (személy szerint nekem tetszene a következő): minden
ember (először a 14-40 év közötteiek)
testébe jeladót (GPS, RFID, stb, stb - technikája előttem nem ismert) kell ülteni, tér-idő koordinátája bármikor kereshető/megismerhető legyen választott civil szervezetek által ellenőrzött és arra jogosult, kettőnél több rendvédelmi szerv
által és tárolva legyen megfelelő szervereken.
(pl. kirabolnak egy idős embert, X falu, Y utca, Z hászám alatt, x nap, y percében. A rend őre megkapná egy percen belül, hogy mely egyéb
ember(ek) tér-idő koordinátája egyezik meg a X,Y,Z,x,y kooordinátákkal.
Egyből ismert volna az elkövető(k) személye, perceken belül elfogható volna - ennek a tudata
a legjobb bűnmegelőzés lenne is egyben.
Kötelező tüdőszűrés helyett/mellett kötelező jeladó szűrés is lehetne évente.)

eqlessootista 2014.01.07. 16:53:02

@gacsiiiz: (pontosítás: "... feladata: növelni az...)

notC 2014.01.07. 17:14:43

@gacsiiiz: na most szereztél egy erős ellenzéket magadnak.... Tudod kit csippezzél be!

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.01.07. 17:22:05

azt hiszem elég rosszkor sikerült ezt a posztot élesíteni, mert a "hivatalos" és egyetlen demokratikus ellenzékben meg-/újraindult a miniszterelnök-casting. nagy a verseny :)
persze így legalább a megélhetésiek ott kopognak először. csak nehogy az onnan kirostálódók jussanak ide.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.07. 17:25:12

@milliliteratura: Ó. ez a poszt önmagától élesedett, annyira ki akart bújni.

kuszkusz1 2014.01.07. 17:26:49

@HaFr:

Kérlek, tömjénezzél csak nyugodtan, ne fogd vissza magad!

notC 2014.01.07. 17:27:32

Amúgy én is szeretném, ha lenne egy új eszmeiség a politika, vagy inkább a közélet színpadán, mint voltak hajdan a zöldek, vagy volt az LMP fénykorában, vagy a Kupa-féle gyülekezet, de mostanság nem nagyon sikerül feltalálni semmit.
Egyetlen rendező elvnek az kevés, hogy váltsuk le a jelenlegi kormányt. Ezzel csak protest szavazókat lehet fogni. De azoknak meg megvan az a nem túl kellemes tulajdonságuk, hogy arra hajlonganak, amerre a szél éppen fúj. Alapító bázisnak pedig ez elég gyenguszka...
Ha van valami ötlet, (mint pl. a GPS-jeladó), és az eladható (nem úgy, mint a GPS) akkor azt lehet támogatni, mellé állni, beszélni róla, vágyni rá, akarni, másokat is meggyőzni. De kell egy ideológia, egy valamilyen izmus, mert a régieket már annyira elcsépelték, lejáratták, hogy azokat újrafogalmazni tökre fölösleges...

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.01.07. 17:35:12

@HaFr: megnéztem az atv-st, szimpatikus amit mondasz, nekem még az is, ahogy mondod, de túl intelligensen mondod, amit. attól tartok (éltem kicsit londonban, tehát ez azt jelenti, hogy 100%-ig biztos vagyok benne :), hogy az istenadta nép egy részét ennek nem érti. persze gondolom hogy nem a tömegpártiság az első lépcsőfok a 2014-es célkitűzéseknél :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.07. 17:37:35

@milliliteratura: Na, majd leadok.. súlyt és értelmet :)

Don Quixote de la Ferko 2014.01.07. 17:41:25

@kuszkusz1:

"1988/89-re a kommunista eszme - legalábbis- nálunk - halott volt, illetve az utolsókat rúgta."

Hosszú küzdelem árán 2010-ben sikerült újraéleszteni. Vajon sikerül néhány lélegzetvétel után idén újra lenyomni, vagy még jobban életre kel?

valaki senki 2014.01.07. 17:43:31

Hm. Rokonszenvező kíváncsisággal várom a fejleményeket. Kisdobos/ úttörő még voltam, de én már KISZ tagnak sem jelentkeztem, pártoktól eddig csak nem megszorító csomagokat kaptam ( mind fájt) így e tekintetben tökéletes alany lehetnék. Kár, hogy az utóbbi időben a politikus számomra alig vonzóbb mint az ördög, így nehezen szánnám el magamat arra, hogy ilyen cimkéért még hajtsak is! Ha kicsit több idő lenne, nem néhány hónap, talán még meg is tudnál győzni róla, hogy dolgom van e téren, mert bár tisztességes ötleteim volnának, ki hiszi azt el, hogy tisztességes egy ötlet, ha politikus veti fel! :)

Sírköves Slomó 2014.01.07. 17:45:34

Va olyan referencia ami magyar tulajdonú ajtóban elérhető?

almodhi 2014.01.07. 17:51:09

@gacsiiiz: Ez csipes dolog bonyolult. Szerintem mindenkit zárjunk börtönbe. Különösen jó magaviselet esetén 3 év múlva szabadulni lehetne. Feltételesen.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.01.07. 17:52:49

@HaFr: a lefelé nivellálódással várjátok meg a választásokat légyszi, legalább addig legyen remény. aztán már úgy is mindegy.

Sírköves Slomó 2014.01.07. 17:53:58

@HaFr: A referenciákban nem találtam magyar tulajdonút 'Tájékozódni lehet a következő referenciaanyagokból: ez a blog, ATV, 168 óra, Gépnarancs stb.'

Szúnyog 2014.01.07. 17:56:10

Viccnek nem eléggé vicces, komolynak meg röhejes.

zobod 2014.01.07. 18:09:37

Isten óvjon minket azoktól, akiknek küldetéstudata van.

Nagyon sajnálok minden embert, akinek élete sora politikusok szándékától függ, és nem a maga tudása, akarata, rátermettsége, érvényesülési képessége adja meg a kereteket (amit persze a politika befolyásolhat).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.07. 18:17:15

@zobod: te egy nagyon bölcs ember vagy, szó se róla

heki 2014.01.07. 18:28:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Teljesen jogos, ős-magyari kérdés. :)
Vö. "van az a pénz, amiért korpásodik a hajam".

Tisztelem, becsülöm a blogírót, de a magyar közélet annyira elkurvult, amennyire Sólyom szerint nincs is erkölcsiség a társadalomban. És hát igen.

Itt, Magyarországon nem merünk már álmodni se. Illetve aki álmodik (I have a dream), az naiv pöcsnek lesz leírva, jó pár évig, évtizedig.

Carmichael 2014.01.07. 18:35:42

Mivel eddig koherens a dolog, maradok szimpatizáns és szavazó, de a napi politkára allergiás és alkalmatlan vagyok. :(
Ha lesz értékelhető személyi ötletem, becsatornázom...

quendelapo 2014.01.07. 18:38:14

@kuszkusz1:
Tölgyessy és Sólyom tényleg jó ötlet. Írtak már alkotmányt, amiben voltak fékek is meg ellensúlyok is, stabilnak is tűnt. Fasza volt, na. Aztán jött Orbán, kicsit megbillentette, megrázta, majd bevágta a kukába az egészet.

De ezek a tiszteletre méltó urak biztos tanultak a hibái(k)ból :)

eqlessootista 2014.01.07. 19:07:35

Biztos, hogy a "polgár" a nem városlakókat is
fölöleli majd? Vagy a PKP majd csak a nagyvárosiakat, elsősorban a pestieket, még "elsőbb" sorban a budaiakat képviselné?

Fontos: elutasítok minden olyan oktatási elképzelést, amelyben a jogi végzettség (4 és fél éves "tanfolyam" után) automatikusan doktorátust ad. A dr. kizárólag PhD. és kész
(doktor: szakterület önálló és eredményes kutatója).
Továbbá: akadémikusok nem tiszteletdíjat kaphatnak, hanem tagdíjat kell fizetniük, ha akadémikusoknak választatnak!
Ideje lenne már modernizálódni, és kilépni a neo-feudális középkorból.

legeslegujabbkor 2014.01.07. 19:49:53

"Alapértékeink: szabadság -- kisközösségek rendje -- értékteremtő piaci kapitalizmus -- átlátható, szolgáló állam."

Tetszik, hogy a korábbi állampárt vezetőit kizártátok a tagjaitok közül, ezzel korban is fiatalos párt lesz, mert az idősebb korosztály többi tagja, vagy már lejáratta magát a rendszerváltás utáni pártokban, vagy nem akar a politikához közel kerülni.

A FIDESZ és az MSZP hatalomtól való távol tartásának van néhány feltétele, a választókerületekben ennek a pártnak kell a legtöbb szavazatot megszerezni. Ezt csak akkor tudjátok elérni ennyi ellenzéki induló között, ha a mostani kormányzó párt szavazóit sikerül magatokhoz csábítani.

Mivel nem elég a programot olvasó kisebbség, meg kell szereznetek a többieket is, lesz az ígéretek között ingyenes orvosi ellátás, tandíjmentes felsőoktatás, olcsó BKV, kedvezményes tüzelőosztás, ribizliszüretelés minimálbérért, Mikulásünnepség a Parlamentben?

kuszkusz1 2014.01.07. 20:02:48

@Don Quixote de la Ferko:

Drága fiam, Viktor!

Büszkék vagyunk rád, csak így tovább!

Joszif Visszarionovics Sztálin és Lavrentyij Berija

no_successful2 2014.01.07. 20:08:43

@quendelapo:

"Tölgyessy és Sólyom tényleg jó ötlet. Írtak már alkotmányt"

Nem írtak, csak módosítottak. Azért az nem ugyanaz.

no_successful2 2014.01.07. 20:10:32

@legeslegujabbkor:

"Mivel nem elég a programot olvasó kisebbség, meg kell szereznetek a többieket is, lesz az ígéretek között ingyenes orvosi ellátás, tandíjmentes felsőoktatás, olcsó BKV, kedvezményes tüzelőosztás, ribizliszüretelés minimálbérért, Mikulásünnepség a Parlamentben? "

És német átlagbér 2015-re?

legeslegujabbkor 2014.01.07. 20:20:12

@no_successful2: Az túl átlátszó lenne, mert biztosan teljesíthetetlen.
Ki kellene találni, hogy a munkát, kenyeret követelésen kívül, mi érdekli a nem túl aktív választókat.

feketeesfeher 2014.01.07. 20:31:36

@poszt
"A Polgári Konzervatív Párt országgyűlési képviselőjelölteket toboroz"

És itt fordult át a dolog komikusba.
Egy párt ugyanis ne képviselőjelölteket toborozzon, hanem támogatókat, potenciális szavazókat, aktivistákat akik plakátolnak, szavazóköri munkát vállalnak, párttagok lesznek meg miegymás.

Addig, amíg egy nem létező választói réteget akar bárki megszólítani egy nemlétező párt nemlétező képviselőjelöltjeivel, addig az egész mondhatni vagy nagyon vicces, vagy csak fel akar valaki markolni pár millát, amit a kampánytámogatásra adnak.

Hát, egyik verzió sem szívderítő.

explanatus 2014.01.07. 21:37:45

Látom, nagy serényen megy a munka. Úgy is van, ne hagyjátok, hát hogy képzeli a blog gazdája, hogy blogon, interneten (azaz a kor műszaki színvonalának csúcsával) álljon ki ország világ elé és meghirdesse, az ---elég volt--- programot.

Mármint, elég volt abból, ahova mi szabad akaratunkból jutottunk és keressük egy másik utat, közösen. Persze, ki kell cikizni, jól meg kell neki mondani. Pedig vehetnétek úgy is, hogy meghívott az asztalához beszélgetni, de kényelmesebb nem leülni, hanem a sövény mögül az utcáról bekiabálni az asztalnál ülőkhöz, pedig ő kulturált módon próbál csak „beszélgetni”.

Elvakult, kicsinyes érdekharcosokká váltunk. (Félek, én is!?) Kellett egy kis privatizálható ez-meg-az, kellett egy, vagy sok trafik, esetleg erdő, termőföld és beálltunk a sorba. Mára azonban úgy jártunk, mint hajdanán a banánnal, mire sorba kerültünk volna elfogyott, de piszkosul büszkék voltunk, ha olyan „kapcsolataink” voltak, hogy nekünk jutott (morzsa) pult alól.

De most már lassan elfogyott a pult alól is. Persze nehéz ezt elhinni, ahogy azt is nehéz elhinni, hogy nincs már olyan „kapcsolatunk”, ahonnan jutna valami, hát beállunk a békemenetbe, hogy tartozzunk valahova, ahol sokan vannak, talán jut nekünk is valami. Mára eljutottunk oda, hogy már dolgozni is hajlandók lennénk, de már nincs mit, nincs miből tisztességgel megélni, gyereke(ke)t felnevelni és örülni az életnek.

És mostanra eljutottunk oda, hogy igen, az interneten keresztül kell szólani a „néphez”. Olyan ez, mit a sikoly a sötétben, halljuk, de nem akarjuk tudni az okát, azt meg végképp nem akarjuk, (kevés kivétellel), hogy a hang irányába futva segítsünk a bajba jutot(ottak)nak. A blog gazdája ha úgy gondolta alapít egy pártot, mert szerinte meglévőink már nem alkalmasak bajaink orvoslására, akkor hagyni kellene, csinálja. Nem találkoztam a kommentekben az alábbi mondattal:

Uram, én miben segíthetek?
Akkor kimondom.
Uram, én miben segíthetek?

salamander 2014.01.07. 21:42:55

Polgári konzervatív Párt....
Minderről a 168 órában és az atv-n lehet érdeklődni... Nagyon átlátszó!
Igen Bokros Lajos is olyan konzervatív lett hirtelen mint a sicc. (Nem régen még Horn Gyula "mély konzervatív" politikus kormányában szöszmötölt)

Mit akarnak konzerválni? Ha a polgári értékeket akkor jelzem azok nálunk nincsenek. Netán a komcsi értékeket... azt nem kellene. (Alig várjuk, hogy a társadalom kinőjön belőle.)

Hidvégi Mihály 2014.01.07. 21:58:48

@salamander:

Komcsi értékeket a Fidesz melenget a keblén, ugye ezzel a megállapítással te is egyetértesz? S arról ugyan mit gondolsz, hogy vajon, ugyan, miért nem kell a közmédiába új polgári konzervatív hang? Miért az ATV-ben kell megszólalni? Vajon miért? Vajon?
Ugyan mit gondolsz erről?

feketeesfeher 2014.01.07. 22:15:22

@explanatus:
"álljon ki ország világ elé és meghirdesse, az ---elég volt--- programot. "

Naponta három ilyet olvasok.

explanatus 2014.01.07. 22:20:18

@feketeesfeher: irigyelnivalóan tájékozott lehetsz

Sírköves Slomó 2014.01.07. 22:24:28

Itt még programokra nem szavazott soha senki.

Nem is kell, Orbán és az EgyüttMszp régi játékosok, mindenki sejtheti kitől mit várhat. Forradalomhangulat meg nincs, így az új pártoknak coki, az szdsz hulláján legalább 5 párt marakodik. Igaz lesz majd egy csomó új párt az mszp hulláján is.

feketeesfeher 2014.01.07. 22:26:39

@explanatus:
"irigyelnivalóan tájékozott lehetsz"

Az átlaghoz képest valóban az vagyok.
De ebben szerencsés vagyok, mert ilyen a munkám, a hobbim és az önkéntesként végzett munkáim.

explanatus 2014.01.07. 22:34:29

@Sírköves Slomó: El szoktad olvasni, amit írsz és nem félsz magadtól?

-Forradalom
-coki
-szdsz
-hulláján
-marakodik
-mszp
-hulláján

ráadásul a nikneved se vidámságot sugároz
Mondd, boldog ember vagy? Ha igen, az jó.

ha nagyon magam alatt vagyok, akkor mindig akad valaki, akinek vehetek egy szál virágot, ez jól esik annak, aki kapja, meg nekem is, igaz pénzbe kerül - én így herdálok:)

vantaan 2014.01.08. 00:49:04

"Kár" mondta a varjú és kiesett a sajt a csőréből!
"Kár" miért szavazzak a -ra, -re?
"Kár" miért nem szavazok a -ra, re! ....MERT! .... sőt CSAK AZÉRT SE!

Kár hogy eddig valami hasonlót adott elő a blog gazdája. Nagyon nagy kár!

Szoboszlay György · http://anyoos.blog.hu/ 2014.01.08. 06:48:24

Én jót és változást akarok, ezért meggyőződéses függetlenként fogok a választáson részt venni, a Fidesz elzavarásának radikális, kompromisszummentes programjával. Minden polgárra (és természetesen pógárra) számítok, ezért felhívást intézek a PKP-hoz, hogy a maga infrastruktúrájával, kiterjedt aktivista-hálózatával támogassa független harcomat. Elsőként az induláshoz szükséges 500 aláírás összegyűjtésével.
Ne feledjük: ötszáz tízmillióért. Nem rossz üzlet, a hülyének is megéri.

salamander 2014.01.08. 08:43:52

@Hidvégi Mihály:
Nem, nem értek egyet azzal, hogy a Fidesz komcsi értékeket követne. Tény, hogy a Fidesz nem jobboldali, sokkal inkább szociáldemokrata beállítottságú.
Jobboldali polgári hang az ATV-ben elfér, csak ahhoz az ATV stábjának szerkesztőségének kellene átalakulnia, mivel ők leginkább szélsőségesen liberális nézeteket vallanak (meglátásom szerint.)

Mellesleg ahhoz, hogy polgári konzervatív hang megjelenhessen a politikában, szükséges lenne egy azt igénylő és eltartani képes középosztály létrejötte. Ez ma nincs meg.
Egy 3 milliós kádárista értékeket igénylő és elismerő nyugdíjas szavazó réteggel egy két milliós közigazgatásban dolgozó (opportunista) közalkalmazottal és közmunkással megáldott országban, ahol csupán másfél millió ember dolgozik a közszférában piaci körülmények között, egyszerűen nincs lehetőség csak végletekig leegyszerűsített szociális baloldali retorikát nyomni. Ebben ma a Fidesz a legjobb.

Ezek a béna (konzervatívnak hazudozott) próbálkozások, amit Bokros meg egy-két volt MDF-es manapság inkább gyurcsány közelivé avanzsált ürge (Herényi, Pettkó, Debreczeni stb.) tesz, az több mint vicces.

vantaan 2014.01.08. 09:44:05

@salamander: Nem vicces! Sőt!!! Inkább polgári mint bárki vagy bármi ami annak hazudja magát!
Lásd a vér komcsi fidesz amely mint retorikájában, mint attitüdjeiben inkább hasonlít a rákosista komcsikra mint bárki más a mai politikai palettán.
Sőt még a párttitkárok,pártcsinovnyíkok is a rákosista vérkomcsikat utánozzák!
(A Tanú cimű film vadász jelenete szerintem pl semmiben sem különbözött mint Lázár János vadászata ahol cc. 10-12 puskával 913 fácánt lőnek le. Ez bizony csak úgy történhetett ha valami bekerített fácán telepre mentek be vagy a hajtók a már eleve lelőtt madarakat dobálták a levegőbe)
Sajnos vagy nem de Gyurcsány inkább polgári mint bármely fideszkomcsi politikus.

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 09:57:57

@salamander: Azt írod, hogy szociáldemokrata beállítottságú a Fidesz. Hát, kicsit kételkednék ebben, hiszen az utolsó három évben mindent megtett a szegények még szegényebbé tételére. Nem éppen szociáldemokrata vonás a legkisebb keresetűek megadóztatása, a hajléktalanok vegzálása.
Persze szóban lehetnek akár szociáldemokraták is, de a tett a lényeg nem a szó.
Én miért írtam, hogy inkább kommunista értékeket vallanak s követnek? Látod, a rezsicsökkentés az pont ilyen kommunisztikus elem: nem a lényeges dolgokhoz nyúlnak, a nagy rendszerek átformálásához (nyugdíj, egészségbiztosítás, közösségi közlekedés, stb.), nem az államot csökkentenék s a magángazdaságban a versenyt erősítenék, hanem a jövőt éltetik fel az országgal: csökkentsük a rezsit! Ócska, populizmusnak tudnám ezt nevezni. Tehát azt is mondhatnám, hogy nem is kommunisztikus ez, hanem orbánizmus,m aminek egyetlen lényege az, hogy hogyan maradjon minél tovább hatalomban őfensége a paraszt. Utóbbit csak azért írtam, nem gyalázkodásból, csak nehogy valaki arra asszociáljon: őfensége a király. Nem, hanem őfensége a paraszt. (Királyként az emberekben inkább Mátyás az igazságos él, nem szeretném, ha erre asszociálna bárki is a kisemberrel kapcsolatban).

A médiában megjelenéssel kapcsolatban azt szerettem volna jelezi, hogy a Fidesz által elfoglalt közmédia az utolsó lesz, aki meghívja a Polgári Konzervatív Párt vezetőjét a műsorába. Ha Orbánnak valami nem hiányzik, akkor az a (látszólag) az ő térfelén egy értelmes párt s ember megjelenése ővele szemben. Tehát ezért az ATV s más, sokak szerint zsidó, cigány stb.más kiirtani való oldalú médiákban van lehetőség megjelenésre.

Eltartó középosztály: erre itt vagy te s én. Meg biztos más is, ha nem tartjuk el magunkat, hát isten mentsen bennünket.

Vicces, vicces lehet Bokros, de amit leírt pl. a szilveszteri ÉS-ben, az bizony helytálló s nagyon megszívlelendő. Biztos, hogy annyira vicces? Számomra ő komoly embernek tűnik. Hogy Horn, egy szoci kabinetben volt pénzügyminiszter? Sokak véleménye szerint akkor ő állította jó pályára az országot, ami aztán futott I. Orbán utolsó előtti évéig, amikor elkezdte szórni a pénzt - hatalommániákusan.

salamander 2014.01.08. 10:32:52

@Hidvégi Mihály: ez az egész polgári konzervatív szövegelés nem más, mint "demokratikus-baloldal" össze-vissza szaladgálása a közelgő vereség miatt. Létező elmélet hogy az MSZP a Fidesz 2002-es vereségéből való felépülésből tanulni igyekszik [már 2009-ben ez volt a fő motívum]: látták, hogy Orbán mit, hogyan csinált és erre Gyurcsány ökörködésétől való megszabadulás reményében - beszereztek egy Bajnait, aki fizimiskájában egy riadtan pislogó orbánveréb (lenne), de nem jött be, mert Gordon nem karizmatikus ember.
Most is az a probléma, az állítólagos baloldalon, hogy a külső pénzügyi forrás meg lenne, de szükséges hozzá egy nagyjából a felszínen egységes szerkezetű struktúra és egy "vezető", aki legalább el tudja táncolni, hogy ő vezető. A többit megoldják az amerikai francia=(Bajnai-E2014-PM) német esetleg osztrák (MSZP) politikai agytrösztök (kinek honnan érkezik a támogatás nagyobb része).

Ma azonban nincs olyan ember, aki ezeknek már az élére állna, mert még egy konzum idióta celeb: pl. Vágó István sem vállalja a szerepet. (most éppen Surányit kerülgetik ismét...)
Úgy gondolom, hogy a külső pénzforrásokat kezelő liberális szabadelvű szervezetek - látva a mostani "demokratikus" ellenzék fantasztikus emberi teljesítményét politikáját, illetve esélyeit, a pénz irányát át akarja fordítani egy új, feddhetetlen formáció felé. Ez lenne az retorikai és ideológiai felület, amit a "Konzervatív Polgári Párt" képviselne.
Félreértés ne essék, az országban nem a szerint oszlik meg a politika, hogy a választók szempontjából mi lenne a jó vagy előnyös, hanem hogy ki honnan kapja a forrást. Ez pedig két irányból történhet: külső vagy belső oldalról. A külső forrásadó nyilván erős külső kitettséget kér és követel a belső források adója termelője viszont nemzeti szempontokat és piacvédelmet követel. Nos, belső oldali forrásokon ott ül a Fidesz-KDNP és a Jobbik, a külső forrásokért pedig a többiek jelentkeznek.
Érdekes lenne látni egy konzervatív Polgári Párt melyik forrásból építené fel szervezeti és országos hálózatát, kampányolna és indulna a választásokon...
Álláspontom szerint a belső források elérésére más pártoknak a Fidesz-KDNP-n és a jobbikon kívül ma nincs esélyük.
Lássuk tehát, kinek az érdekeit karolná fel egy amerikai vagy egy francia netán egy német vagy orosz esetleg kínai pénzből elinduló (konzervatív-polgári mindegy milyen) párt!

egyetmondok 2014.01.08. 11:01:18

@salamander:
" Álláspontom szerint a belső források elérésére más pártoknak a Fidesz-KDNP-n és a jobbikon kívül ma nincs esélyük. "

Miért nincsen erre senki másnak esélye ?

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 11:10:26

@salamander: Azt hiszem egészen más a helyzet, mint amit elképzelsz.

Azt írod, hogy a polgári konzervatív szövegelés nem más, mint a "demokratikus baloldal"...

Egészen biztos forrásból tudom, hogy nem így van. Én is a PKP alapítói között vagyok s nem ez a helyzet. Semmi közünk a "demokratikus baloldal"-hoz.
Nem. Általánosítás az a Fideszhez valamilyen szinten kötődő, vagy azzal szimpatizálók között, hogy aki nincs velük, az a másik oldal (MSZP, Gyurcsányék, volt Szdsz utódok stb.) valamilyen szekértolói.

Nem. Én személy szerint épp annyira haragszom az ún. baloldalra, mint a mostani szájkaratés "jobb"kurzusra. Mindkét oldal hihetetlen károkat okoz ennek az országnak, mindkét oldal felelős a szegényedésért, azért, hogy nemhogy felzárkóznánk a fejlett országokhoz, hanem éppenséggel további leszakadásunk folyik.

Tehát az általad felsorolt balos szövegeléssel engedd meg, hogy ne foglalkozzam, nem érdekel hogyan vergődnek.

Magunkkal, a polgári konzervatívokkal már inkább foglalkozom. Te úgy véled, hogy esélyünk nincs belső forráshoz jutni. Szerintem van.

Lehet, hogy még korai. Orbán rendszere, a populizmus-hatalommegtartás tarol a nép között. Még. De mivel a gazdaság makacs, s nem fejlődik parancsszóra, eljön az az idő, amikor az átlagember is elgondolkodik hogy valóban Orbán-e az ő embere vagy pedig más, mert az ő eddig gondolt embere csak egy ócska kis gazember. Nos, mikor idáig ér a gondolkodásban, akkor jöhet el a polgári konzervatívok ideje.

Persze jobb lenne ennek elébe menni. Pl. úgy, hogy kiállok az első sarokra s figyelmeztetnék minden embert, hogy lásson ne csak nézzen. Félek, hogy kinevetnének sokan most még - van nekem erre szükségem, szolgálnék én ezzel az ügynek? Nem biztos, de azzal igen, hogy néked szépen válaszolok, beszélgetünk, s egyszer hátha te is rájössz, hogy igazi emberek állnak a PKP mögött akik között minden magára adó embernek van helye, amely talán az egyik lehetséges út a felemelkedés felé.

kuszkusz1 2014.01.08. 11:12:38

@salamander:

Szerintem lenne esélye egy olyan pártnak amely azzal döbbentené meg a boldogtalan nagyérdeműt, hogy normális és tisztességes.

Nézegettem ma a Hírkereső blogjait és ráakadtam Dopemanéra. Hát valami iszonyú. Arról képzeleg a szerencsétlen, hogy ők hasítanak.
Ja. Hasítanak. De még hogy.
Továbbá azt vízionálja a félrőrült egyed, azért nem hívják őt meg ide meg oda mert félnek a Fidesztől.

Hát nem tudom.
Én speciel utálkozom tőle - (most már végképp), és el tudom képzelni, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

Ez az egész Bajnai-Mesterházy nász, a körülvevőkkel egyetemben valami iszonyúan alacsony színvonalat képvisel.

És még jön a Gyurcsány is, de már ezeknek már mindegy.

clozapine56 2014.01.08. 11:15:54

@salamander:
4*
Merész gondolat, de talán nem is annyira ...
Hafr barátunk ugye Bajnaiban látta a konzervatív üdvöskét -abban a Gordonban, akinek a John Hopkinson kreáltak helyet, (mi másért, mint a világszerte elismert egyetemi tanári produkciójáért ;-) ), akit Csárlsz Gáti antidemokratikus eszközökkel is támogatott volna a demokratikusan megválasztott legitim magyar kormány ellenében Hillary asszony lelkes támogatásával.

És a PKP elnöke csak azért szeretett ki Gordonból, mert az bébújt Attila hátsó fertályába - ahogy keresetlen sazvakkal maga a bloggazdánk írta.

De azért felállította a következő kívánatos trojkát Hafr: Bajnai miniszterelnök, Bokros pénzügyér, Mesterházy frakcióvezető.
Persze, utólag már remek lábjegyzetben magyarázta el kommentelőinek, miért is volt e kisiklás :)

A Párt megalakulásáhotz meg mindjárt kétnyelvű sajtótájékoztató lett összetrombitálva, hátha Magyarországon a potenciálisan érdeklődő választópolgárok széles rétege már/még nem tud hazaiul ...

A választásokat bizony tényleg a legnépesebb aktív szavazók csoportja, a nyugdíjasok döntik el hazánkban, így akarhat bármiféle remek programot a politika, nélkülük csak ezüstéremre van esély.
Ne szépítsük, de ebben is nagyon leverte ballib ellenfeleit Orbán ...

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 11:40:28

@clozapine56: Engedtessék meg annyit hozzátenni, hogy Orbán nem a ballib ellenfeleit veri le, hanem az egész foglyul ejtett Magyarországot.

Nem voltam ott, de ha jól tudom négy nyelvű volt a sajtótájékoztató. Te azt vonod le, hogy ez micsoda szélhámosság, szemedben ez hazaárulás, de inkább ez tudás leginkább. Hogy ha odatéved egy külföldi, aki nem beszéli kis nyelvünket ne álljon ott értetlenül.
De neked ami nem magyar az hazaárulás valszeg, sajnálom, tanulj még kedves barátom s esetleg olvass bibliát. Vagy bármi mást amiből okulsz.

quendelapo 2014.01.08. 11:51:05

@Hidvégi Mihály:
Egyetértek. Bokros azért is szimpatikus mert - a Mesterházy féle mszp-vel minden bizonnyal ő sem ért túl sok mindenben egyet - látja, hogy együttműködés, összefogás nélkül ebben a válsaztási rendszerben nem lehet elzavarni Orbánt, anélkül pedig biztos nem lesz esély korrekcióra, felzárkózásra, konzervatív liberális átalakításokra.

Carmichael 2014.01.08. 12:47:08

@salamander:
Lehet, hogy tévedek, de szerintem ott maradsz le, hogy itt nem új játékos van a régi pályán, vagy új taktika a régi játékhoz.

A ma közkeletűen elfogadott nézet a társadalomban (úgy látom te is osztod), hogy a politika a hatalom megszerzéséért folytatott verseny/harc, hogy a győztes oszthassa szét a hadizsákmányt a sajátjai között. Ezt alapvetésként látom elfogadva a beszélgetésekben, vitákban, csak épp azt gondolják másként, melyik csapatnak kellene nyerni.

A PKP esetében az látom - az eddigi bejegyzésekből kiindulva -, hogy új paradigmát akar teremteni, és megértetni az emberekkel, hogy nem ezt a játékot kellene újra és újra játszani más felállású csapatokkal (nálunk már ez utóbbi sincs meg..).

Egy új konszenzusra van szükség arról, mit akarunk és várunk el a politikától és a politikusoktól, és ezt csak úgy tudod megérteni és megítélni, ha leveszed az eddigi, megszokott szemüveget. Nem könnyű, de legtöbbször megéri...

clozapine56 2014.01.08. 13:34:41

@Hidvégi Mihály:
'foglyul ejtett Magyarországot. '

Nagyon megtetszett mindenkinek ez a pompás kis bonmot, a varázsszó, ami fügefalevél lenne csak a felismert politikai tehetségtelenség/tehetetlenség álcázására; azért nem lehet tenni semmit, mert ötszáz éve önmaga választotta szolgaságában sínylődik ez a nép, ráadásul 2010-ben rabláncra is fűzte őket a Zorbán ...
Akinek ez elég magyarázat, hát vígasztalja magát ezzel.

" ha jól tudom négy nyelvű volt a sajtótájékoztató."
:)
Valójában HaFr barátunk szellemes riposztja volt ez felém, hiszen négyen voltak az asztal mögött az egyszem érdeklődő sajtómunkás (plusz a fotós) rohamát állni, négy ember - négy nyelv :)

' Te azt vonod le, hogy ez micsoda szélhámosság,'
Dehogy, csak a túlméretes önbizalom önparódiáját láttam felcsillanni, a mindenkit agyagba döngölő realitásérzéket ;-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.08. 13:52:36

@clozapine56: Johns, és a többi sem stimmel kronologice, de csak toljad, aranyom -- pl. semmiféle kisiklás nem volt, hiába erőlködsz minden idegszáladdal már hónapok óta itt -- önbizalom az van, és gúny az elvtársaiddal szemben, na ezt vállalom

Vén Csataló 2014.01.08. 14:00:06

Látom, az SZDSZ-t illetve a maradványait viszont nem akarjátok távolt tartani a hatalomtól.
Hogy meg vagyok lepődve!

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 14:01:54

@clozapine56:
Igen, nekem tetszik a kifejezés, Magyarország foglyul ejtése Orbán által.

Hiszen tökéletesen illik a helyzetre, itt egy nép, amelyik szeretne jobb sorsot, s hát Orbán ígéri, ígéri, s ezzel az ígérgetéssel sikerül a fogva tartás.

Nézd meg az M1 híradóját, folyamatos ígérgetés megy, folyamatos hurrázás, magunk mögött hagytuk - állítólag - az egész világot, elérkezett ide, vagy legalábbis el fog érkezni a teljes Kánaán, csak várjunk még egy kicsit, csak szavazzunk még egy kicsinykét Orbán elvtársra. Menjünk el rezsicsökis szeánszokra, menjünk el békemenetre - hát mi más ez, ha nem foglyul ejtése a messiást váró magyar népnek?!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.08. 14:03:19

@Vén Csataló: Mit szeretnél pontosan, barátom? Nem látod, hogy működő pártokat említettem? Talán mindenkinek vizsgáljuk meg, körül van-e metélve és megvolt-e a bar-micvója? beszélj nyíltan, istálló jószága

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 14:05:23

@Vén Csataló: Már miért ne akarnánk? Épp annyi hibát elkövettek ők is, hogy a nép joggal utálta meg őket, szitokszó azóta is a liberalizmus. Pedig mennyire szükség lenne arra is! De fogadom, ezt a mondatot is tökéletesen sikerül félreérteni annak, aki úgy szeret mindent félreérteni, csak Orbánka nehogy károsodjon.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.08. 14:10:53

@Hidvégi Mihály: Mihály, csodálom angyali türelmed. Amikor mindenki, akinek egy csöpp esze van, látja, hogy Orbán minden téren beszűkíti a politizáló társadalom lehetőségeit, ahogy már említettem,10 milliárd forint és 2 új tévécsatorna nélkül lehetetlen labdába rúgni, és lassan ez sem lesz elég, mert gyógyszerfüggő barátunk tróger elvtársai (madarat tolláról) gyakorlatilag semmit nem szégyellnek ellopni, ami a keze ügyükbe kerül, csak hogy a barátunk által védett népet olajozottan manipulálhassák és nehogy bármit is kockáztassanak a választásokon, és by the way, közben elérik, hogy már lassan Romániát nyaldossa alulról ez az ország, ennek a gyógyszerfüggőnek van képe naponta a tiszteletét tenni itt a hol kenetteljes, hol bratyizó, hol lejárató, hol egyenesen aljas modorában, és bármit szólni azok ellen, akik valamit - BÁRMIT -- tenni akarnak ez ellen. A fickó annyira cinikus, hogy a szólásszabadság iránti minden tiszteletemet próbára teszi. Szóval riszpekt neked.

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 14:18:34

@HaFr: Bennem csak az munkál, hogy senki nem elveszett a nép között örökre. Persze vannak nekem is rosszabb perceim, ugye.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.08. 14:23:35

@Hidvégi Mihály: Nagyon optimista vagy, van aki örökre elveszett

Vén Csataló 2014.01.08. 15:54:03

Jujj srácok! Hamahama emigrálni! Amíg még lehet ebben a csúnya nagy diktatúrában.
Nyomorult kis vonyító SZDSZ-árvák vagytok, óriási egóval és szánalmas intellektussal, semmi egyéb. A jelentőségetek a nulla jelentőségét meg sem közelíti. És ez így van/lesz rendjén.

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 16:05:55

@Vén Csataló: Tévedsz apám, semmi közünk az szdsz-hez, sem más párthoz, önállóan gondolkodó emberek vagyunk. Az egóról amit írtál, rendben, az van, nem is kicsi, sőt még intellektusunk is, ám eszünkben sincs emigrálni, itt születtünk, itt fognak sírba tenni. Nem tetszik? Sajnálom, de ne rekessz ki a hazámból, mert hátba váglak, akármilyen békés ember is vagyok.

Rohadt nagy diktatúra van itt, ebben igazad van. Nem lesz mindig így, ne izgulj!

clozapine56 2014.01.08. 16:17:42

@HaFr: Valóban lemaradt egy 's', bocsáss meg sokadik figyelmetlenségemért kedvews Hafr, ezek szerint a tartalom viszont rendben.

Láthatod, nagyon visszafogottan tolom, méltányolom aktivitásodat a pártvonaladon. Különösen a keresztény-szociális feléledését várom.

' önbizalom az van' - nagyon helyes, tán emlékszel, épp a startupod depresszivitását kifogásoltam.

'és gúny az elvtársaiddal szemben, na ezt vállalom'

Az elvtársazással melléfogtál, a gúny meg tudod hogy visszafelé szokott elsülni ...

Mosolyogva, szellemesen, könnyedén, akkor tán elhiszik Neked, hogy nem csak szavakban van meg az az önbizalom.

' A fickó annyira cinikus, hogy a szólásszabadság iránti minden tiszteletemet próbára teszi.'

Látod, ehhez a 'cinikus' fikciódhoz is csökönyösen ragaszkodsz, pedig tényleg igyekszem egész halavány iróniámmal csiklandozni legendásan végtelen tiszteletedet a szólásszabadsághoz.
De változatlanul adós vagy a konkrét magyarázattal, miben is volt aljas modoru a leponex.

Meg azzal is, miért radíroztad ki a saját posztodat.

' és bármit szólni azok ellen, akik valamit - BÁRMIT -- tenni akarnak ez ellen. '

Nem bontottad ki az igazság minden szálát, bíztattalak kedves HaFr, nem is egyszer!

Én változatlanul örömmel vennék egy valódi (keresztény alapokon álló) konzervatív párt megalakulását.
A Tied nem ilyennek látszik, nekem semmiképp.
De majd eljő a megérdemelt konzervatív igazság pillanata, ahogy Magad is vallottad!
Szívesen visszatérek rá áprilisban.

(Egy szmájlit azért gondolj valahova lécci, nem akartam azokkal sem bántani érzékenységedet.)

( Mit csinálnál egy valódi, éles kampány-vitában, ahol mindenféle negédes szavakat, úgymint: gazfickó, tolvaj, rabló, tróger, aljas fognak a fejedhez vagdosni 'profik', ha egy vidéki, negyedművelt kommert sem bírsz elviselni blogodon?
Aki eddig egyetlen sértő kifejezést nem használt Veled szemben? )

rendíthetetlen barátsággal:leponex

clozapine56 2014.01.08. 16:24:40

@Hidvégi Mihály:
'Nézd meg az M1 híradóját,'
Szoktam.
Meg a többit is, hadd ne soroljam, de legtöbbet az atv-t.
Már nem emlékszem, melyik nagy tudós mondta, hogy ha felállít egy elméletet, nem azon töri magát, hogyan bizonyítsa, hanem mivel lehetne megcáfolni.
Neki volt önbizalma, és nem félt az igazságtól. Szerintem.

clozapine56 2014.01.08. 16:43:30

@Hidvégi Mihály:
'Tévedsz apám, semmi közünk az szdsz-hez, sem más párthoz, önállóan gondolkodó emberek vagyunk.'

Na most próbálkozz meg egy gondolatkísérlettel, képzeld el, tán mások is valami ilyesmifélék.
Olvasgatnak, nézelődnek, és igyekeznek önállóan gondolkodni.
Horribile dictu, akár még másképp is láthatják a világunk dolgait.
Orbánnál például azt, hogy végre valaki Antall után kormányozni kezdi az országot, melléfogásokkal, rosszul sikerült döntésekkel együtt.
Természetesen az államcsődig eljutott ballib barátainknak ez nem tetszik, ők most már pontosan tudják, hogyan nem szabad a saját múltbéli hibáikat elkövetni, ahogy Bajnai referálta fel magát, mint egy mai szocialista önkritikus az Angi Verából :)

Oszt vannak, akik pontosan tudják, hogy a politikusok hazudnak, a nép osssstoba és szolgalelkű, de majd ők jól megmondják, mi lenne az üdvös. Csak ne merje zrikálni az üdvtörténetüknek kezdeti szakaszában senki, hiszen ők a javát akarják e hálátlan helótáknak.

Csak épp egy megyei focicsapatot sem tudnak megszervezni rendesen, mert nem közvetíti a tévé.

Hát hajrá!
(leponex)

Carmichael 2014.01.08. 16:47:20

@clozapine56:
Lepo, segítek neked (ha már rajtad nem tudok + egy smájli)
Az a gond, hogy láthatóan bármit darabokra szedsz semmi perc alatt, csak azt nem látta még itt senki, hogy összeraktál volna valamit, akár csak egyszer, rosszul, nehezen, és vállaltad volna. Egy érvelős vita eddig mindig soknak bizonyult és azonnal visszamenekültél a leszólós, destruktív stílusod mögé.
Javaslom az elmélyülést a kritika és visszajelzés különbségeiben, ha már arról értekezel, hogy te csak segíteni akarsz a kommentjeiddel.
De az is elég, ha a következő 5 napban kipróbálod, milyen hozzászólásokra vagy képes, ha kiveszed belőle a maró gúnyt és lenézést. Lehet, csodálkoznál te is, mi marad...

panelburzsuj 2014.01.08. 17:15:42

@HaFr: @Hidvégi Mihály: @Carmichael:
Ha leponex görcsösen csak és kizárólag sajátlébenfőni kíván - miért akarjátok ettől eltéríteni?

Vagy ti nem úgy látjátok, hogy eddigi "írói munkássága" - minél sűrűbb, annál inkább - pont saját személyére, saját "táborára", saját bálványára veti a legrosszabb fényt?

salamander 2014.01.08. 17:21:00

@Carmichael:
Ez az új paradigma szöveg az LMP-től indult (szintén külső pénzforrásból) és úgy látom éppen most szűnik meg. (fele beolvadt a Bajnai-Mesterházy mellé, másik fele meg Fideszes lesz- avagy eltűnik.
Vonhatnánk egy egyenleget az LMP társadalomra gyakorolt pozitív-negatív hatásáról, szerintem ennek nagy része inkább neutrális vagy negatív.

clozapine56 2014.01.08. 17:27:47

@Carmichael:
Köszi a segítség szándékát, de szerintem HaFr barátunknak lenne szüksége erre, nem gondolod?

Neki kellene összerakni végre valamit, és hálásan fogadni a 'leszólásokat', hogy még az éles kampány előtt szembesüljön velük :)
Nem venném a lelkemre, hogy az én szarkazmusom miatt dőlne öndugájába e nemes projekt.

A maró gúnyt természetesen visszautasítom, amint véltem, kontraproduktív az. Magam ellensége miért volnék?

Az iróniám erőssége meg inkább HaFr barátunk (pl: HaFr · hafr.blog.hu 2014.01.08. 14:10:53 ) kocsnmai 'politizálásával' igyekszik korellálni, messze elmaradva tőle karcosságában.

És magadból mennyit szánnál a PKP szárbaszökkentésére? Legutóbb mintha csak egy lájkra tettél volna konkrét ajánlatot az Ügy érdekében ...

salamander 2014.01.08. 17:58:59

@Hidvégi Mihály:
Örülök, hogy nem mentünk át trágárkodóba. Ezúton is sikereket kívánok és tisztelettel üdvözöllek. Kívánom, hogy az, ami most nekem, utópiának és teljesen megalapozatlannak tűnik - vagyis hogy létre jön egy igazi polgári konzervatív párt - sikeresen létrejöjjön.
"Igény lenne rá" kétségtelenül...

Azonban az általad leírt textus és a kontextus között nincs sok összefűzhető szál: azaz az ország jelenlegi politikai adottságai, teljesítőképessége, közjogi berendezkedése, választójogi /párt és kampányfinanszírozási rendszere nem kedvez egy "tisztán és becsületesen" újonnan létrejövő párt számára. Ugyan mivel tudnátok jobban egyszerűbben és hatékonyabban megszólítani a kedves választópolgárt, mint a Fideszes "okospolitika"? Rezsicsökkentés, banki különadó, közműszolgáltatók leverése ezek mind mind be és összeégtek a Fideszes-jobboldali Orbán Viktorral és a szövetséges KDNP arculatával.
Szóval lehet okosakat és szépeket mondani, hogy majd MOST.. MI jövünk ÉS megmutatjuk, MERT a TÖBBI... rossz volt...
Ezzel MA nem lehet szavazót sem választást nyerni. Ha mégis, akkor pedig ott van a meglepetés erejével bíró "ismeretlen arcok" tömegének tipikus bénázása mind a miniszterek és a miniszterelnök kapcsán, akiknek első két éve azzal menne el, hogy a közigazgatás és a hatályos jogszabályok kusza kazuisztikus rendszerét tanulmányozzák... Ezt minden tudatos szavazó pontosan tudja és mérlegel. Erre ma nem látok esélyt, mert az ország nagyobbik fele nagyjából elégedett a jól rosszul üzemelő közigazgatási rendszerrel. (Ez főként a Gyurcsány-Bajnai féle kritikán aluli működésnek köszönhető!) Tehát ehhez Viktoréknak valamit nagyon, nagyon rosszul kellene csinálni...
DE feltételezve, hogy bekövetkezik a vereség, akkor is nagyobb az esélye egy Vona Gábornak, esetleg egy Mesterházynak, mint egy most szerveződő magát "az igazi" jobboldalinak pozicionáló mindenkit „utáló pártocskának". Talán ha bizonyítékkal alátámasztottan fel tudna mutatni hihető magyarázatot adva arra, hogy ki és hogyan finanszírozza az adott pártot, még talán jelenthet ma egy sarokpontot a hitelesség felmutatásában. Ma már nem lehet olyan szöveget eladni, mint amiket az LMP mondott: (tagi adományok, bevételek sokan szeretnek minket stb. Mert ennek valós alapja nincs.)
Persze a Fidesz és az MSZP - nem véletlenül - mélyen hallgat a kérdésről.
Azért sikereket kívánok még egyszer, de a politika Nem Lehet Más - kiderült

clozapine56 2014.01.08. 18:04:06

HaFr barátunk a baráti sajtóban emígyen mosolyg:

'Azt kell mondanom, hálával tartozom mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy billentyűzetet ragadott, még ha aktuálisan nehéz volt is minden véleménnyel szembenéznem, és néha engem is elragadott az indulat. De jó játék és jó fórum ez, amelyet nem akarok feladni.'

No, ehhez tisztelettel és szívből csatlakozunk leponexxel együtt, az elragadó indulatot hátunk megé hajítjuk, nem is emlékszünk rá :)

Jó játék, jó fórum - ne adjuk fel!
:)

Carmichael 2014.01.08. 18:16:13

@panelburzsuj:
Javíthatalan idealista vagyok, tudom, kár értem.. :)

Carmichael 2014.01.08. 18:22:57

@salamander:
Szinte minden fontos szót és szándékot lejárattak már, de ez a lejáratókat minősíti. Ahogy te is látod, az LMP meg is kapja a maga jól megérdemelt leselejtezését, többek között azoktól, akik kitartanak a mellett, hogy kell a paradigmaváltás.
Ez utóbbiak pedig megkeresik (esetleg megalapítják) azt a pártot, amelyik majd képviseli. Előbb-utóbb csak sikerül, hátha épp most?

Carmichael 2014.01.08. 18:34:17

@clozapine56:
Szóval nem néztél utána, no sebaj.
Új kifejezés jön, aminek a szikrája - pl. az utóbbi posztodból is - teljesen hiányzik: önreflexió.
Valahogy soha semmi nem rólad szól, ugye? Mindig mástól kérsz számon, ő a hibás, ő változzon/változtasson, ossza a véleményed, mert ha nem, kevés hozzád?
Hozzád képest ezek szerint minimum egy lájkkal vezetek a hozzájárulási versenyben, szóval kapd össze magad, mert számítunk rád! :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.08. 18:41:29

@Carmichael: Teljesen mindegy, az önreflexión bőven innen a fickó azt sem érti, hogy ha ún. keresztény pártot akar, akkor talán csinálnia kellene egyet, nem itt turbékolni. Más kérdés, hogy nem tudom, miért akar keresztény pártot, mert az a legrosszabb fajta sekrestye kereszténység, ami lesír róla, a hangneméből, a retorikájából, ami már 150 éve is halálra volt ítélve a közéletben, preleonista, mondhatni, és egy rossz Semjénre enged következtetni, pedig azt hittem, annál nincsen lejjebb. Pechünk van, hogy minket kapott feladatául (vagy valamilyen flagelláns mozgalom tagja), de nem moderálhatom ki minden alakváltozását.

Hidvégi Mihály 2014.01.08. 18:49:54

@salamander: Én értékek mentén gondolkodom. A többi nem számít.
Utópia-e egy új konzervatív párt?
Nézd, a piacon versenyképes termék kell. Olyan nagy itt a becstelenség a magyar közéletben, politikában, hogy eljön az ideje annak, hogy vevő legyen az erkölcsre. Te is ezt írtad: "Igény lenne rá" kétségtelenül...

Tehát semmi probléma. Mindenkit arra biztatok, hogy soha ne szavazzon a kisebbik rosszra; akkor inkább senkire, ha igazi választása nincs.

Igen, hihetetlen nagy feladat jelentkezik az ország előtt. De most akkor adjuk fel? Nem!

Carmichael 2014.01.08. 19:04:06

@HaFr:
Gondoltam, ha már itt van, lehetne több, mint elrettentő példa, de hát, nem akarásnak tudjuk mi a vége... :(

panelburzsuj 2014.01.08. 19:11:19

@Carmichael:
A gőzért kár.

Amit - ha már egyszer termelődik - hasznosabb munkára is foghatnál, mint pont Leponex et alakváltozatai domesztikálási kísérletei.

panelburzsuj 2014.01.08. 19:14:50

@HaFr:
Én büszke lennék egy efféle saját házitrollra.

Nem sok blognak adatik ilyen: a legtöbb "közéleti" posztnál már az is sikernek számít, ha a kormányhitű kóbortrollok beveszik az aznapi őrjáratba.

Carmichael 2014.01.08. 19:23:37

@panelburzsuj:
De képzeld el ha sikerült volna!
Lehet, hogy valami díj is kinéz a nemzetközi porondon egy ilyen teljesítményért?!
Na jó, akkor megyek és - lelombozva bár - de leeresztem azt a fáradt gőzt...

explanatus 2014.01.08. 19:25:08

@salamander: „ … első két éve azzal menne el, hogy a közigazgatás és a hatályos jogszabályok kusza kazuisztikus rendszerét tanulmányozzák … „ Miért kéne tanulmányozni, az apparátus nem tudja? Németországban egy sokgyermekes anyuka a „hadügyminiszter” Gondolod, két évig gyakorol majd lőni, meg alaki kiképzésen vesz részt, hogy tudjon díszmenetelni?

Egy vezető feladata kijelölni az irányt. A többi a hozzáértők dolga. Ezért vagyunk ott ahol vagyunk, mert azok meg nem ott vannak, ahol kellene. A privatizálás se úgy ment, hogy a „management” megtanult előtte gazdálkodni, termelni. Gondolom a jogalkotók se töltöttek hosszú időt cigiárulással, hogy kiismerjék annak minden fortéját. Valahogy az se tudom elképzelni, hogy a földnyertesek előtte kapáltak, kaszáltak, kukoricát törtek.

„Tehát ehhez …. valamit nagyon, nagyon rosszul kellene csinálni” Pedig ugye minden rendben. Jártál olyan településen, ahol az utóbbi tíz évben nem épült új ház? Ahol a „munka” kizárólag közmunka. Ahol húsvétkor meg karácsonykor látni fiatalabbakat, mert akkor jönnek haza külföldről látogatóba az öregekhez.

Van egy végtelenül egyszerű módja annak, hogy aki úgy gondolja minden rendben van miként tud erről megbizonyosodni. Mondjon fel, és kezdjen el munkát keresni ---ne a haveri körben--- rendes munkát. Utána térjünk vissza arra, mennyire van minden rendben.

explanatus 2014.01.08. 19:33:23

@panelburzsuj: „ kóbortrollok napi őrjárata ”

Az ilyen nyelvi lelemény Nobel díjat érdemelne. Ráadásul nem is értik, hiszen semmi reakció. :)

panelburzsuj 2014.01.08. 20:05:58

@explanatus:
Az inspiráció fontos dolog: Katona József is már abba akarta hagyni a drámázást, de éppen kettőszáz éve talált egy pályázatot "a közöttünk rejtőző Genie alkotóvágyának felserkentésére".

Föl is találta a lézengő rittert, valami olyasmi jelmondattal, hogy "a haszon nem lehet ellenzékben"...

salamander 2014.01.08. 20:56:50

@explanatus: Azért nézi két évig a közigazgatást a miniszter s a miniszterelnök, mert pontosan, hogy az apparátus tudja, ő meg bármit szeretne, nem fog keresztül menni! A közigazgatás egy hatalmas és uralkodói magasságokban lévő szürke struktúra. Velük klömn meg kell tanulni bánni, irányítani őket! (Tudom, nem sokan vannak, akik értik a közigazgatás működését, leginkább a politikusoknak nincs sok fingjuk róla, ezért szívnak hatalmasat.) Sokaknak beletört - most éppen Navracsics miniszternek a bicskája.
Látható, hogy a kormánytisztviselői, a köztisztviselői és a közalkalmazotti réteg egy hatalmas organizmus, amely szervetten működő (majdhogynem saját autonómiával rendelkező) szerzett jogok sokaságával rendelkező közel másfél kétmilliós csapat. Óriási szám, valójában ők irányítják az országot. Nekik nagy része a kádár-rendszerben szocializálódott expártkatona, szakember, akinek a nevét elvétve sem lehet hallani, de a minisztériumokban főosztályokon, önkormányzati és kormányhivatalokban (ott egyre kevésbé) ők a királyok.
Te bárki lehetsz, miniszter, pártelnök, neves politikus, ha hozzá bemész, akkor ott te alárendelt lehetsz csak. Lehet, hogy hajbókol előtted, de azt a bizonyos szerződést vagy aktát az életben nem fogod megkapni megtalálni, ha ő valahogy nem szeretné.
Értjük?
Ezeknek a rafkós közigazgatási szakembereknek, jogászoknak irányítása felülről külön művészet: erre is gondolt Orbán Viktor, amikor azt mondta hogy a „politika valójában művészet”.

Carmichael 2014.01.08. 22:00:03

@salamander:
Úgy írsz erről, mintha egy érinthetetlen, megváltoztathatalan intézményrendszer lenne, amivel együtt kell élni most már, ha akarjuk ha nem.
Ebből is látszik mekkora hiba volt az államo(aparátus)t engedni ekkorára nőni, mert valóban nem lesz egyszerű "leépíteni" ezt a transformert. Kűzdeni fog, amíg bírja, pláne, hogy a benne dolgozóknak ma még nincs más opciója. De muszáj lesz kenyérpirítót csinálni belőle.
A sikerkívánságot átadom a bloggazdának, őt illeti.

Carmichael 2014.01.08. 22:01:23

@Carmichael:
Medveanyám! Bocsánat Grétsy Úr: "küzdeni"

clozapine56 2014.01.08. 22:14:56

@HaFr:
" Teljesen mindegy, az önreflexión bőven innen a fickó azt sem érti, hogy ha ún. keresztény pártot akar, akkor talán csinálnia kellene egyet, nem itt turbékolni. "

Te is tudod kedves HaFr, hogy nem követeltem Tőled sosem 'keresztény pártot', Tömjén Zsoltit például a kereszténydemokráciától való elrettentés példázataként említettem.

Viszont volt itt egy filozófus aki (máshol ezt úgy utasította vissza, hogy ő nem az, csak papírja van róla, meg tanította) a konzervatív forradalmát élesztgetvén ilyeneket írt erről:

'A konzervativizmus annyiban keresztényi gyökerű, hogy elutasítja a politika által ígért földi mennyország lehetőségét (ideértve az ember megjavíthatóságát) és (a tradicionalizmussal szemben) erkölcsi individualista.'

'A jövő magyar konzervativizmusához az ország súlyos válságán át vezet az út....
Akkor a konzervativizmus leginkább a 19. század végi keresztényszocializmusra emlékeztethet majd...

Ez egy új politikai világ. És mégis konzervatív.'

No, ez a kimoderált leponex (tudod, a legótvarosabb alak blogodon) következetesen ezt a 'keresztény gyökérzetet', a 'keresztényszocializmust' kérte számon e derék filozófiatanáron, ha már kiposztolta.

Ilyenek ezek a releonista flagelláns feladatorientált kóbortrollok :)

Érdeklődve várom magyarázó lábjegyzeteidet gyökérzetügyben. Is.

Kimoderálni meg azt és akkor, amikor akarod.

rendíthetetlen barátsággal: leponex

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.08. 23:07:39

@clozapine56: Kétségtelen, nagy az én hatalmam. Nem akarsz esetleg egy saját blogot indítani nagy szerénységedben, ha már egy keresztény pártot nem? A konzi meg a kereszténység dolgát átmenetileg rám bízhatod, nem fedik egymást, abban biztos lehetsz. Az 'annyiban' szó pl. mást jelent, mint az 'ugyanolyan', a leginkább meg semmi estre sem jelenti azt, hogy 'kiköpött'- nem vagyok 'derék', se filozófiatanár, se a barátságod méltó tárgya, na de hiába magyarázom ezeket, ugye.

clozapine56 2014.01.09. 00:11:52

@HaFr:
- Álszerény lennék, ha blogindításra gondolnék.
- Fedésről nem beszéltem, Te sem írtál, hanem gyökérzetről. Lássuk, hol tenyészik a keresztény gyökérzet a PKP-dban, ha már átmenetileg magadra bízattad mindkettő szellemi gondozását.

- A 'leginkább' tényleg nem a 'kiköpött' hanem a legjobb megközelítést, legközelebbi értelmezést, ilyesfélét jelent mifelénk faluhelyen.
Vagy emlékeztet, ami megest a magyarázó lábjegyzeteidet igényelné - már ha komolyan gondoltad.
Valamifajta 'kereszténység' nélkül miféle keresztényszocializmusra fogtok emlékeztetni?

- saját szavadat idéztem egyik interjúdból, ahol magad vallottad, hogy nem te vagy filozófus, hanem csak tanítottad. A 'tanár' szót a számra nem vettem.

- egy alkalommal 'barátom'-oztál, mifelénk komolyan veszik a kimondott szavakat ...
De ha nem, hát nem, az egyik fele (részemről) rendíthetetlen :)

clozapine56 2014.01.09. 00:14:55

@clozapine56:
'A 'tanár' szót a számra nem vettem.'
De.
Figyelmetlenségem mérhetetlen.
:((
süti beállítások módosítása