1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.07.15. 15:52 HaFr

Orbán-kormány: 50 éve a legrosszabb

Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább puhította a magyarság gerincét, tovább rombolta a szociális kompetenciáinkat, de az átlag magyar számára élhető, és ami a fő, a saját vágyait nem sokkal alulmúló világot teremtett. Közben eladósodtunk, de az adott rendszerben és az adott körülmények között "szabadok" voltunk, korrumpálódtunk, de az életszínvonalunkra ügyelt a Párt, diktatúra volt, de kiszámítható stb. A rendszerváltást -- ennek megfelelően -- éppen csak hogy akartuk, inkább megesett velünk, és leszámítva a kezdeti egy év eufóriáját, ma sem tekintjük nemzetünk emlékezetes pillanatának. Az ezt követő évek kinek kisebb, kinek nagyobb csalódásokat okoztak, de az átlagos választóban élt a remény (illúzió?), hogy a lopós-hazudozós játékunk közepette valamiféle kibontakozás felé haladunk, és bár az aktuális kormányerő végül egy kivételével mindig elbukott (annak az egynek pedig hatalmasat hazudva lehetett megőriznie a hatalmát 2006-ban), mindig volt ott egy másik, amelyik meggyőzően tudta ígérni a jobbat, és bizonyosan volt egy-két valóban jó ötlete is.

Ezzel szemben az Orbán-kormány, amelyik -- leszámítva az államdósság magas, bár a 2010 közepi várakozások és bizalmi tőke ismeretében nem is teljesen kétségbeejtő szintjét -- viszonylag kedvező helyzetben vehette át a hatalmat, másfél éven belül törte szét a rendszerváltás illúzióit. Azért nevezhető a jelenlegi rezsim 50 éve a legrosszabbnak, mert a legnagyobb szakadékot hozta létre a lehetőségei és a valósága között, és közben -- legalább 2006 óta munkálkodva ezen -- olyan sebeket ejtett a rendszerváltáshoz fűződő konszenzuson, amelyek ennek az országnak a törékeny kulturális és szemléleti egységén egyfelől, a rendszerváltás nyugati orientációján másfelől sokáig nem fognak behegedni, és teljesen dezorientáltak egy amúgy is gyenge önismeretű és gyenge politikai képességű népet. Orbán -- mára kiderült -- a legaljasabb, leghazugabb és legkártékonyabb fordulatot kényszerítette ki az ország talán egész modern kori történetében azok közül, amelyeket nem motivált más, mint egy vezető puszta személyisége. Egy független államot a vezetése nagyon ritkán fordít külső kényszer nélkül a saját nemzete ellen. Orbán ezt tette. És még nem tudjuk, mit fog.

Emiatt a címnek választott kijelentés messze nem túlzó. Imádkozzunk, hogy ne lépjen túl ezen is az élet.

457 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr75405783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.16. 14:26:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyetmondok 2013.07.15. 16:38:41

Olvasom Demján Sándor kettő darab levelét Orbán Viktorhoz,és érdekes átváltozás lelhető fel a két levélben. Az elsőben Demján a jogállami alapértékekre,magántulajdon kötelező védelmére,alkotmányosságra stb. hivatkozva tulképp megfenyegeti a miniszterelnököt, hogy mennek és perelnek belföldön-külföldön,ahogyan a csövön kifér.
Na,a második levélben Demján a népuralomra hivatkozik Orbán Viktornál. Hogy tehát a népuralom állama a népet kéne szolgálja.

Már nincsen alkotmányosság,jogállami izék-mizék, csak könyörgés van ahhoz az egy emberhez,akiben mostanság a szó szoros értelmében testet ölt maga a népuralom.

Hát persze,hogy a Biró Zoltánok,Pozsgayk,Szűrös Mátyások, Kerényik lubickolnak ebben a népidemokráciában. Hogyan is mondta Kerényi,aki a nemzet közjogi (ez má mijjjennn ??!!!) fejlődéséért felelős miniszterelnöki megbízott ? " Minek a fékek ,ellensúlyok rendszere, ha a vezető jó ? "

Inkább itt már az az érdekes kérdés, hogy mi az a pont,ahonnan erkölcsi kötelesség lesz felszólítani a nemzetet a törvények nem betartására ?

toportyánzsóti 2013.07.15. 18:05:14

Viktorbán csak csicskája simicskanyergesstrabagcontinentálnak és a többi szociopata felkapaszkodottnak.Létező legnagyobb buli 1 országot kifosztani.Nem nehéz párhuzamot látni a Weimári Köztársasággal.

Myrath 2013.07.15. 18:58:44

Én évtizedek óta népzenélek amatőr szinten. Eddig nem volt gáz, de most mindenki jobbikos pózernek, vagy fizess seggnyalónak tart. Mert ugye magyar csak akkor vagy ha ez a két segg közül nyalod az egyiket. Ezt is köszönhetem a jobboldali kultúrkampf-nak. Pedig én csupán imádom a magyar népzenét! A politika bepókhálózott mindent, minden alfája és omegája.

Husz_János_Puszita 2013.07.15. 18:59:55

Jól megfogalmaztad, amit gondolok HaFr.
Ennyire destruktív, semmit nem építő, kizárólag csak romboló kormányra nem emlékszem.

master sergeant 2013.07.15. 22:44:53

@toportyánzsóti: A Weimári Köztársaság kitermelte a maga "festőművészét", 1933 elejére! A mi jelenlegi ""nemzetvezetőnk"" (a jogelőd Szálasi Ferenc nyá. h. őrgy volt) ért valamit is képzőművészethez? Pfff! :-D

Vombatus Ursinus 2013.07.16. 00:02:39

Ez az ország menthetetlen. Egy ostoba autoriter hülyének a fogságába került. Ha ezt nem vetkőzzük le, akkor tényleg Mohács lesz.

Ne érdekeljen! 2013.07.16. 00:15:23

ízlelgessük a szót: diszkrepancia

vaóóóó

susu64 2013.07.16. 00:17:39

Lehet, hogy nem ugyanabban az országban élünk? Meg lehet, hogy nem ugyanabban az országban éltünk? HaFr, van fogalmad arról, mi volt itt 50 évvel ezelőtt? ha igen, akkor valószínűleg fínom kis pártkáder voltál, 63 - ban még politikai foglyok voltak, besúgórendszer volt, 10 fillér órabéremelésért kitekerték az emberek egymás nyakát, eszetlen korrupció, szóval népi demokrácia, azaz a proletariátus diktatúrája. Aztán, nem hiszek a szememnek: hogyan vette át ez a kormány 2010 - ben az országot? Viszonylag kedvező helyzetben? Barátom, keríts gyorsan orvost és kezeltesd magad.

glc 2013.07.16. 00:17:54

Félek tőle egy kijelentése mégis igaznak fog bizonyulni. Az, hogy ez a "félázsiai származék" tényleg az "erőt" szereti maga felett :( és alapvetően alkalmatlan a demokratikus működésre.
Nem hittem volna, hogy 20 évvel a rendszerváltás után emberek tömegei visszahoznák ugyanazt pepitában, illetve hogy ugyanazzal a közönnyel nézik, amint megismétlődni látszik a történelem :(

cukkerrépa 2013.07.16. 00:19:59

a poszt minden szava igaz. sajnos.

egy rögeszmés, kényszerképzetektől hajtott, a saját, "mucsai" neveltetésével hozott kisszerűségén felülemelkedni nem tudó ember puskázza el nemcsak a saját lehetőségeit (arra, hogy valamirevaló, felelős, okos, előrelátó államférfiként emlékezzünk rá), de az országéit is. taktikázik egyik választástól a másikig, miközben nagy dolgokat tehetett volna a kétharmaddal. szánalmas, szomorú, szégyenteljes.

cukkerrépa 2013.07.16. 00:21:03

@cukkerrépa:
bár a szocializmust nem hiszem, hogy vissza akarnánk kérni vagy sírni.

DR. Smit Pal 2013.07.16. 00:37:06

"Orbán-kormány: 50 éve a legrosszabb"

A szlovakrendszamos kurvaanyad te hazaarulo kocsog mszp-s.
500 eve ota nem volt ilyen jo kormanya az orszagnak. Es csak ido kerdese, Orban Viktort Szent Istvannal, Szechenyivel, Deakkal fogjak egyutt emliteni.

Peterpapo 2013.07.16. 00:38:09

@susu64:

Lehet, hogy nem ugyanabban az országban élünk? Van fogalmad arról, hogy mára ismét besúgók vannak közöttünk? Az emberek féltik az állásukat, már akinek van, mert politikai alapon döntik el, hogy ki hova kerüljön és kit rúgjanak ki, mert nem ment el a szabadidejében tüntetni a kormánynak nem tetsző politikus ellen. Az idióta gazdasági döntések miatt kivonuló, csődbe menő cégek miatt nő a munkanélküliség és 2-3 ezer forintért embereket gyilkolnak meg. Soroljam még? Te hol élsz? A Holdon?

HgGina 2013.07.16. 00:52:51

Mindig jót röhögök a hülyéken. Most is sikerült.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.07.16. 01:03:45

nem az mszp-szdsz volt a legrosszabb?
ja nem, őket imádja az értelmissség

fzoli77 2013.07.16. 01:06:23

@DR. Smit Pal:
"
Es csak ido kerdese, Orban Viktort Szent Istvannal, Szechenyivel, Deakkal fogjak egyutt emliteni.
"

Ezekben az emberekben azt hiszem az volt az egyik közös, hogy hittek abban, hogy a nyugathoz kell tartoznunk és nem a kelethez.

Olyannyira hittek benne, hogy hajlandóak voltak feláldozni a nemzet / ország függetlenségét is, ha nem is véglegesen.

Igencsak kíváncsi lennék, hogy Orbán Viktor hogy illik bele ebbe a sorba, ha történelmi léptékkel nézzük :)

HgGina 2013.07.16. 01:09:15

@glc: bizonyos dolgokban megismétlődhetne a történelem. Sokak szerint lenne rá igény.

Brix 2013.07.16. 01:20:03

Igen, az Orbán-kormány valóban a legrosszabb, hiszen soha senki előtte nem hozott a többség, a kisember érdekeivel ennyire ellentétes törvényeket. Kádár alatt 100x jobb volt, hiszen nem volt munkanélküli, se hajléktalan vagy gyermek éhezés. Orbán mocskos nagypolgári rendszere, teljesen leépítette a szociális jogokat, és egy szűk csoport, a fidesz-közeli politikai-gazdasági elit hatalmának rendelt mindent alá. Az állam szerepe most is erőteljes a gazdaságban, ahogy a szocializmusban, azonban akkor löktek valamit a kisembernek is, most viszont kizárólag egy szűk maffia-kör érdekeit szolgálja.

Jhonnyq 2013.07.16. 01:25:32

@DR. Smit Pal: Szégyeld magad...Már hányok a fajtádtól te ősparaszt...

Jhonnyq 2013.07.16. 01:27:54

@DR. Smit Pal: Még arra se lennél méltó,hogy leköpjelek...

Lucky Larry Silverstein 2013.07.16. 01:47:45

Olyan szép amikor a libsibolsi bagázs epét hány...

Szokjátok, les még keserübb is!

pillangószárnyú csincsilla 2013.07.16. 01:48:02

Hiábo, no, ez a buta magyar nép nem volt képes értékelni a Gyurcsány-Bajnai-korszak csodálatos eredményeit!

MACISAJT 2013.07.16. 02:14:02

@pillangószárnyú csincsilla: ("Hiábo, no, ez a buta magyar nép nem volt képes értékelni a Gyurcsány-Bajnai-korszak csodálatos eredményeit! ")

Ma jelent meg a pártsajtóban, idézem:

"Változásra van szükség!

Az MSZP igazságos család- és gazdaságpolitikával olyan országot fog teremteni, ahol napról napra jobban élnek az emberek.

Kormos Kata
szóvivő "

Emmá' döfi..:P Nem aprózza(sic) el, napról napra lesz a jobb élet, elvtársak.
Már csak az maradt ki a derék szóvivő közleményéből, hogy HOL fogja az mszp ezt az országot teremteni?:P
Madagaszkáron?

kvp 2013.07.16. 02:26:34

Nem jo a parhuzam. A jelenlegi kormany az 1957-es allapotbol indult, ugyanis kb. hasonloan romos volt az orszag. Eddig nagyjabol a 3 eves terv szerint mentek, most nagyjabol az elso 5 eves terv rendelkezeseinel tartunk, tehat allamositasok es ipartelepites. Ez 1950, nem 63. Viszont a gond az, hogy a liberalis kaptializmus annyia tonkrevagott mindent, hogy nem nagyon maradt mas megoldas. A legutobbi kormanyvaltas utan kb. 1-3 honapon belul bedolt volna az orszag, koszonhetoen az elozo miniszterelnoknek, aki egyebkent csodbuntett szakerto, legalabbis civilben ebbol elt. A teljes orszagcsodot sikerult elkerulni es mindezt liberalizalas nelkul. Sok rendelet es torveny van ami nem tetszik sokaknak, de a lakossag nagyobbik resze szocializmust akar jelenleg is, amit jo esellyel el is tud erni a kormany ha hagyjak. A gond igazabol ott van, hogy jelenleg a nyugat viselkedik kozpontosito modon, ami az eu valasza a liberalis nagytokesek altal okozott vilagmeretu gazdasagi csodre. Persze ez a kozpontositas egy egyseges uniot jelent a jelenlegi konfoderacios eu helyett, ami azert gond, mert az eu-ban volt szocialista, jelenleg liberalis-kapitalista vezetes van, ami valamiert az europai kulturat ellensegkent kezeli. Ez hosszu tavon nem jo az europai embereknek, ezert jogos onvedelmi reakcionak tunik az ez ellen kifejtett ellenallas. Persze lehet jobb lenne az oshonos lakossag onkentes felszamolasa es az uj tobbsegi muzulman vallasra valtas, de ez valahogy nem tetszik a magyaroknak. Gazdasagi szinten a kinai modellt azert eroltetik, mert igaz, hogy nem tul demokratikus, de ki lehet benne mondani, hogy a virtualis toke (a penztoke) nem elvez vedelmet, tehat a kezzel nem foghato penz teljesen ertektelen. A nyugati vilag bankvalsaganak a fo oka az, hogy nem hajlandoak leirni a fedezetlen penzt mint veszteseget. Persze abban az esetben nagyjabol minden nyugati allam valutaja azonnal ertektelenne valna, mivel mar reg nincs mogotte se fedezet, se ertekteremto termelo tevekenyseg. Ezert is fujjak tovabb a tozsdei lufit allami penzbol (tehat a kisemberek megtakaritasaibol es adoibol), mert nem kepesek belatni, hogy a dollar es az euro szinte teljesen ertektelen a kinai termelokapacitasokkal szemben.

A fenti problemak mellett sokmindenhez lehet hasonlitani a kormanyt, de jelenleg nem sok jobb alternativa van. Toluk jobbra ott van egy igazi nemzeti kommunista part, na ok tenyleg szetrugnak a teljes tarsadalmi strukturat ha hatalmat kapnanak. Bal oldalon pedig egy halom liberalis kapitalista van, kulonbozo kisebb csoportokban. Mivel az o tamogatoik okoztak a valsagot es ok nem tudjak nyugaton megoldani, ezert nem tunik jo otletnek barkit is tamogatni kozzuluk. Ennek nincs koze a demokraciahoz, csak az adott orszag es kultura megmaradasahoz, amiben a nyugati liberalisok nem tul jok. A mostani vezetes lathatoan nem ert a kormanyzashoz, de legalabb nem ellentetesek a celjaik a lakossag tobbsegevel. Ammennyiben megis, akkor a kovetkezo valasztasok utan valtozas lesz, ami elvileg egy demokratikus folyamat. Az igazi kerdes inkabb az, hogy mi es ki szolgalja az orszag hosszu tavu celjait es mik is ezek a celok tulajdonkeppen.

Makkasz 2013.07.16. 02:33:07

@susu64: Sajnos Hafr helyzetértékelése tökéletes. Utoljára emberek jövöjéért, racionálisan pedig Horn kormányzott. Utána csak a hatalom megszezése és a lopás a motiváció. Az ország oligarchacsoportok kezében van. Orbán egy észveszett barom. Nézd meg az épülő stadiont felcsúton, az EUban, ahová tartozni szeretnénk, kiosztott kokikat. A gazadaság katasztrofális teljesítményét EU infúzión, 10%nyi GDP-t ellopva és felhasználva is hazudni kell GDP-ről, munkanélküliségről.

A megrendelésre induló letartoztatások, időzített politikai üldöztetések mindennaposok. A média egy kézben. A demokrácia lerombolva, az emberek tudatossága zéróra lecsavarva (lásd rezsicsökkentés, nyugdíjvédelem, devizaadósság).

Ezt tudjuk és érezzük mindannyian, gondoskodásra képes emberek.

Makkasz 2013.07.16. 02:42:27

@kvp: Te teljesen más világban élsz. 1998-ban volt utoljára emberek jövőéjért cselekvő kormány. Legjobban nőtt is az életszínvonal nálunk régiónkban, minden mutatóba elsők voltunk. Onnét sikerült tökutolsóvá válni.
Menekül a tőke, menekülnek az emberek.

2006-2008 között a korrupciós pénzek 30 %-át, 2008-2010 között 50%-át, 2010-től 100%-át kapja a fidesz. Egyetlen motiváció ez, a lopási vágy.

2009ben Bajnai konszenzusos miniszterelnök lett, háttérben fidesz is tmogatta. Miért? Mert készültek a nagy nyarésra, a felelős intézkedések bevezetésére nem voltak felkészülve.

56-os állapot:)))))

Az államosítást, korrupciót, szétlopott és tönkretett országot nehéz az 56-os helyzethez hasoonló állapotokkal magyarázni.

Közönséges populista barom Viktor. Akik most haszonlesői vagytok ennek a borzalomnak, később szégyelni fogjátok hogy neveteket adtátok ahhoz, hogy szektásként hívei vagytok ennek az osotbaságnak.

Melyik nem továbbtanuló (a 15000-el kevesebb jelentkezőből) fiatal nem megszerzett diplomája éri meg a fradi pályát? Melyik emigrált család érte meg a fradi pályát?

Ez őrület!

Képsorozat, alkotmányasztala, kötelező óvoda. Közben kifizetetlen ételszámlák miatt bezárt iskola. Fradi őálya, felcsút, debrecen. Sokan mennek majd börtönbe, remélem.

Nem látsz, hogy ez őrület?

sparklie (törölt) 2013.07.16. 02:55:46

A fidesz es az alkereszteny torpepart pont olyan karos, mint a szadesz es a maszop voltak. Egyszeruen ha nincs a maszopista 8 eves amokfutas, akkor a fidesznek nem lett volna municioja a valasztas megnyeresere. Ugyanis nem a fidesz nyerte meg a valasztast 2010-ben, hanem a maszop vesztette el ennyire.
Egyik part sem jobb a masiknal, mindben aljas, fos szemelyisegu, turho, paraszt magyar emberek nyomulnak. Ugyanannak a szar tarsadalomnak a termekei a politikusok, mint ami kitermeli a gyoker, minden hulye igeretre es hangzatos melldongetesre vevo, primitiv valasztokat.
Magyarorszag ilyen politikusokat erdemel. Mert ilyenek az emberek.
Magyarorszagnak el kell pusztulnia es majd egy masik nep felepiti, de a magyarok bebizonyitottak, hogy alkalmatlanok egy orszag iranyitasara. Legyenek vendegmunkasok nyugaton, csak ne legyen sajat allamuk.
A magyar politikus pont azt csinalja nagyban, amit a magyar atlagember kicsiben: lop, csal, hazudik. Ennyik vagytok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.07.16. 03:00:49

@MACISAJT: Értsétek már meg, ha már a posztot nem tudtátok, hogy kurvára nem ad felmentést SENKINEK az alól, ami itt folyik, az, hogy a gané MSZP és a szóvivői mit mondanak!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.07.16. 03:24:38

bazmeg, az aboutban free society meg truly liberal radicalism, a posztban meg Kádár valagát nyalod?

minek ez a sok bullshit, hogy demokrácia, meg liberalizmus, meg szabadság, meg jogállam?

miért nem meritek leírni az igazat: kiszámítható diktatúrát akartok, meg a Pártot, hogy ha hitelből is, de "ügyeljen az életszínvonalunkra"? és akkor majd lesztek 'adott körülmények között szabadok".

miért éppen a demokrácia és a liberalizmus szavakat akarjátok lejáratni, miért nem lehet őszintén leírni, hogy komcsik vagytok, akiknek rosszul esett még a rendszerváltásnak nevezett hatalomátmentés is?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.07.16. 03:33:59

@Attitude Adjuster: Back to Grade One please, re-cover the Reading class, mi a tetves ménykűről beszélsz

jo20000 2013.07.16. 03:35:38

Szerényen rövid, de korrekt. "másfél éven belül törte szét a rendszerváltás illúzióit" - yeah, erről van szó. Nagyon fájdalmas évek ezek...

s.g.l. 2013.07.16. 03:43:14

Sokan állítják, soha nem volt ilyen rossz kormánya MO-nak,

mert nem csak gazdaságilag, hanem erkölcsileg is szétverte az országot,

békeidőben egymásnak ugrasztotta a nemzetet

jo20000 2013.07.16. 03:45:57

@endike: Ez hülyeség, nem imádja. Max. lesütött szemmel elviselte a rosszabb években. Sokszor kínos volt, persze. De a mai helyzethez képest nem sok ok van a visszafelé mutogatásra. Már ha reprezentálom ezt az "értelmiséget", ami gyűjtőfogalomként használhatatlan baromság. Kb. mint a munkásosztály...

s.g.l. 2013.07.16. 03:46:23

Ha nem söprik el csírájáig ezt a velejéig rohadt, korrupt fideszbagázst akkor baj lesz, mert másoknak is minta lesz : lehet lopni, csalni, hazudni felelősség nélkül.

Ha elsöprik és megbüntetik a kivitelezőket akkor az a minta lesz: ezt nem lehet büntetlenül tenni!

jo20000 2013.07.16. 03:51:29

@fzoli77: Bizonyos, hogy orbán destruktív politikusként vonul be a történelembe, mert az. Elfelejteni nehéz lesz...szóval belekerül sajnos, bár és speciel kihagytam volna. Nem nagyon tudom megemészteni, hogy mindez megtörtént ezzel az országgal.

jo20000 2013.07.16. 03:59:41

@kvp: "liberalis kaptializmus annyia tonkrevagott mindent, hogy nem nagyon maradt mas megoldas" - ezt a templomban mondták vagy a polgári körben? :-) Nem tudom, hogy lehet bevenni ekkora baromságot, de legalább nem kéne terjeszteni. Teljesen orwelli 1984-ben vagyunk, csak nem gyűlölet órája van, hanem... csak gyűlölet. Continuously.

jo20000 2013.07.16. 04:02:14

@Makkasz: "Utoljára emberek jövöjéért, racionálisan pedig Horn kormányzott" - nagyjából egyetértek.

jo20000 2013.07.16. 04:11:49

@Attitude Adjuster: Ez jó :-) Na most kiszámíthatatlan diktatúrát szeretnék a legkevésbé. Ennél eggyel jobb a kiszámítható, ilyen is volt már. De jobb a demokratikus káosz. Sokan nem tudják megemészteni, hogy a demokráciában nincs rend, főleg egy ebből a szempontból relatív elmaradott régióban, ahol ennek nincsenek évszázados hagyományai. És akkor könnyű elhinni, hogy jön az Il Duce, és rendet tesz. Nem kérek rendet!

jo20000 2013.07.16. 04:15:07

@s.g.l.: ez igaz, de nem érzel némi kettősséget ebben a megfogalmazásban? "egymásnak ugrasztotta a nemzetet" :-) Ja, csak sikerült megtalálniuk a kettőt az egyben, orbán művészete - oszd meg és alázd meg mindkettőt.

sityak 2013.07.16. 05:05:36

Számomra a konkrét fordulópont az volt, amikor már nem tűzhettem ki kokárdát, mert az azt jelentette volna, hogy fideszes vagyok, nem pedig magyar. 2009-ben pedig, látva, hogy a Fidesz fog nyerni, elhagytam az országot. Végleg. És napról napra fájdalommal látom, hogy "egy ország süllyed el".

pánpéter 2013.07.16. 05:39:06

"Ezzel szemben az Orbán-kormány, amelyik -- leszámítva az államdósság magas, bár a 2010 közepi várakozások és bizalmi tőke ismeretében nem is teljesen kétségbeejtő szintjét -- viszonylag kedvező helyzetben vehette át a hatalmat."

na itt mondtam azt, hogy a blogger egy idióta....
magas államadósság, magas munkanélküliségi adatok, visszafizetésre váró IMF hitel, eladósított önkormányzatok, eladósított lakosság, szétzilált közállapotok, stb stb stb...
ha olyan kedvező helyzet volt, akkor vajon miért söpörték el a komcsikat 2/3-al a választók????

én azt értem, hogy a bloggernek a komcsik a szíve csücskei, és nem veszi jó szemmel, hogy a fidesz kisöpri őket, de akkor ezt kell leírni...

különvélemény 2013.07.16. 05:42:54

Ma is kellett írni egy cikket, de semmi sem jutott az eszedbe?

lavór 2013.07.16. 06:21:47

Jaj de jó! Nem unalmas már nap mint nap ugyanarról nyavalyogni? Hol az emútnyócév, hol az Orbán... Van 1 év a választásokig, tessenek má' valami kreativitást mutatni, alternatívákat keresni a következő 30 év jobbá tételéhez, az élhető ország megteremtéséhez. Ja, az nem megy? akkor tessenek nyafogni a homokozóban! Se nem Bajnai, se Gyurcsány, se Orbán etárs' nem fog változtatni a már eddig megszokott módszerein.

kettőbé 2013.07.16. 06:35:02

Nem úgy volt, HaFr, hogy abbahagyod az írást? Vagy ez neked ilyen terápiás célzatú? Esetleg leszerződtél az index-címlapra? A bányaló hozzád képest egy széles látókörű csúcsértelmiségi.

röf 2013.07.16. 06:37:36

Hogy Orbán helyes úton jár, hogy a magyarság profitál a kormányzásából, az indirekt módon bizonyítást nyert.
Csak meg kell nézni, kik köpködnek rá, és minden világossá válik.
Hajrá...

2013.07.16. 06:38:20

"És még nem tudjuk, mit fog."
de, tudjuk

Mindfield 2013.07.16. 06:38:34

"Orbán-kormány: 50 éve a legrosszabb"

Liberáncskáim, tessék már abbahagyni a sírást! Nem kellett volna elkúrni, akkor nem tartanánk itt.

koborvadász 2013.07.16. 06:42:19

@susu64: Te hol élsz? Most is ez van! A cégeknél az emberek egymást fúrják. Soha ennyien nem jelentgették fel egymást mint most.
A fidesz az irányítható, besütött, talpnyaló, besúgóira épít.
Mindenhol az ő emberei vannak.
Amúgy a megoldás az lenne, ha az összes mai politikust elzavarnák, példás büntetést szabnának ki rájuk, hogy a következő klientúra tudja, ezt nem lehet megcsinálni a Magyar emberekkel.
Jelenleg a kommunista diktatúra legvadabb formája dívik ebben az országban.

Kalmár 2013.07.16. 06:57:44

A rendszerváltás óta először vagyunk helyes úton.
Még az első orbán kormány sem volt ilyen jó.

Végre komolyan veszik az igazi értékeket és valódi erővel segítik ismét előtérbe.
Tudom kedves liberó honfitársaim, hogy a család, férfi-nő kapcsolat, házasság, vallás témák nektek vörös posztó.
Ez van.
Fordul a világ, újból próbál kapaszkodni az ezeréves gyökerekbe, mert az eddigi individualista, liberális erkölcsi rendszer megbukott.
Gazdaságilg, társadalmilag.
Mindenhogy.

A multikultiról kiderült, hogy baromság......
Bocsássatok meg, de nekünk nem meglepő.

Az Orbán kormány végre azt a társadalmi réteget támogatja, amelyik az országot felépíti. Most azok kapnak, akik dolgoznak, dolgozó gyerekeket nemzenek és nevelnek.

A szoclib rendszer arról szólt, hogy a bakon ülő urak és a kocsin utazó potyázók tömték magukba a kaját és ütötték a lovakat ész nélkül.
Vége.
Most a szekér húzó is kap enni.
Emelkedő van! Le urak a szekérről és lehet tolni!
Tudom, hogy fáj......nem baj eddig nekünk fájt csak.

sírjatok 2013.07.16. 06:58:21

loál ezt a sírást, még egy közhelygyűjtemény :)

Adalberto Gellenzeeri 2013.07.16. 07:02:48

Bár írhatnám, hogy a blogírónak nincs igaza.De nem tehetem. Így igaz, ahogy HaFr leírta.Köszönet érte.

nu pagagyí 2013.07.16. 07:04:18

Az Orbán-kormánynak sikerült a nemzeti szót a lopás szinonímájává tenni. A siker nyomort jelent, a rend börtönt, a kultúra Kerényit, a felelősség mások felelősségét, a tudás seggnyalást, a büszkeség pökhendiséget, a plebejus földbirtokot kastéllyal, a nyilvánosság anyázást és így tovább. Egy virtuális világot teremtettek, de a következmények valósak és remélem a büntetés is az lesz.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.16. 07:05:32

@susu64: ki beszélte a fejedbe ezt a sok marhaságot? 63-ban már különb rendszer volt, mint ma van! Mondom ezt én, aki született "egyéb" voltam, és soha nem voltam a párt közelében sem.

kigyurt álat 2013.07.16. 07:05:47

Ez a poszt hülyeség.
Csak arról van szó, hogy szép lassan záródnak be a kiskapuk a lopás, adócsalás és a mutyik előtt, és ez nem tetszik azoknak, akik jól éltek a korábbi langyos posványban. Tisztulási folyamat van, hullik a férgese és közben hangosan vonyít...

ob.szerver 2013.07.16. 07:09:02

"hatalmasat hazudva lehetett megőriznie a hatalmát 2006-ban"

A poszttal egyetértek, de mi volt az a hatalmas hazugság?

Totof 2013.07.16. 07:09:23

@Kalmár: Simicska, mint szekérhúzó? Jó vagy. Toljad még.

lobster thermidor 2013.07.16. 07:10:33

Az orbán féle propagandagépezet naponta követ el nagyobb hazugságokat, min az a felemlegetett 2006-os. Bár ha ezt a posztoló valmiféle érvként próbálta felhasználni, akkor sokkal pontosabban definiálnia kellett volna, hogy mire is gondolt.

Kék az ég 2013.07.16. 07:11:09

@susu64: 63 - ban még politikai foglyok voltak, besúgórendszer volt, 10 fillér órabéremelésért kitekerték az emberek egymás nyakát.

1, Miért most nem?

________________________________________

index.hu/gazdasag/2013/07/12/ezrevel_nyomjak_fel_egymast_a_magyarok/

Ezrével nyomják fel egymást a magyarok
Index
2013. július 12., péntek
____________________________________________

2, Mondd ki csinálta az alkotmányt? Jeee az akkori AgitProp Vezető POZSGAY.

Ki lett a nagy hős? Jeee az akkori 56-os bírósági titkár, majd megtorlások alatt Nyugaton (!) állampénzen tanuló MADL.

stb.

Kék az ég 2013.07.16. 07:13:50

@kvp: "A jelenlegi kormany az 1957-es allapotbol indult, ugyanis kb. hasonloan romos volt az orszag."

Te sem leszel mar hülyébb.

Igaz ha azt nézzük hogy 1957-es kommunisták, kiválasztottak a hősei (Pozsgay, szűrös, Mádl), megbízható emberei akkor igaz...

Kék az ég 2013.07.16. 07:15:03

@kigyurt álat: Traffik ügy után leírni ezt pofa kell, de rinocérosz bőrrel.

kigyurt álat 2013.07.16. 07:15:43

@ob.szerver: ilyen rövid a memóriád?
akkor idézem a hazugság beismerését:
"Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet. Hazudtunk reggel, éjjel meg este." /gyurcsány/

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:17:15

1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, "
hát nagyjából...ja. már alig-alig akasztgattak, meg már mindenki a sütőben ült akinek kellett...

nagyon megdöbbentő, hogy ez a viszonylag jó blog kezd lesüllyedni ilyen alja szintekre...
szánalmas.

Kék az ég 2013.07.16. 07:18:36

@Kalmár: "Most azok kapnak, akik dolgoznak, dolgozó gyerekeket nemzenek és nevelnek."

Simicska és társai?

Orbán és kolis társai akik életükben egy napot sem dolgoztak?

Trafikos kiválasztottak?

béla a görög (törölt) 2013.07.16. 07:18:58

Nagyjából ül a dolog.

Visszafejlődni nem fognak tudni csak fejlődést megakadályozni. Elbaszni 20-30 évet. Ennyi kell nekik a nyugdíjig a halálig (Orbán-féle kapásparasztoknak az egész generációjának)
Ez a cél mert különben életképtelenek. Ezért lopnak, ezért betonozodnak.

Csak nekem nincs fölös 20-30 évem.

Totof 2013.07.16. 07:20:37

@еndike: Azért nem vettek fel, mert hülye vagy mindenhez, még Bologna nevét se tudod leírni.

kigyurt álat 2013.07.16. 07:21:22

@Kék az ég: nem vitatom, hogy trafikügyben vannak helyi problémák. Ahol sok ember van, ott a nagy számok törvénye alapján nem mindenki makulátlan sajnos.

De például az NFÜ-t azért szervezték át, mert az EU pénzek elosztása körül volt a legnagyobb korrupció. A szervezett bűnözők egyre-másra rács mögé kerülnek (portik, vizoviczky, korrupt rendőrök). Milliárdos ÁFA csalások lepleződnek le. Erről beszélek, korábban ilyen nem volt.

nu pagagyí 2013.07.16. 07:21:23

@Kalmár: Egy liberális világban csak az boldogul, aki önállóan képes cselekedni, elsajátítja azt a tudást, amellyel elérheti vágyait. Gazdagodni pedig csak úgy lehet, ha másoknak is hasznos tevékenységet végzel.

Te nyilván nem ez a fajta vagy, ha most lubickolsz a képmutatás és a gerinctelen seggnyalók világában. Végre teljesítmény nélkül is gazdag lehetsz és nem kell felelősséget viselned a tetteidért. Az orbanizmus ezt jelenti, elárulhatod és kifoszthatod saját népedet, amíg kellő intenzitással nyalod a maffifőnök seggét.

felcsutisuttyo 2013.07.16. 07:21:30

EMBEREK.ÉBREDJETEK MÁR FEL !
Egy DIKTATÚRÁT csak megdönteni lehet...demokratikus úton (pl választás) nem lehet leváltani, mert elcsalnak mindent)... EZÉRT A "VÁLASZTÁS" FELEJTŐS..
NEM ARRA KELL KONCENTRÁLNI ÉS ÖSSZEFOGNI!!!!!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:21:33

@еndike: hagyjad már ezt a trafik baromságot..
éppen ez a poszt arról szól, hogy orbán rosszabb mint a saját állampolgárait a határon éles lőszerrel lövőknél. rosszabb azoknál akik akasztattak, és politikai foglyokat ítéltek el..
ez maga a szellemi mélység.
ja, muszáj valami kuvvanagyot mondani? így lesz címlap?
neharagudj szégyenletes. de te csak trafikoljál...ha nem unod még.

Kék az ég 2013.07.16. 07:21:40

@Kalmár: "Fordul a világ, újból próbál kapaszkodni az ezeréves gyökerekbe, mert az eddigi individualista, liberális erkölcsi rendszer megbukott"

Deutsch Tompika a híres ezeréves erkölcseivel?

Orbán a keresztényi igazmondásaval?

Lázár a szegények, elesettek megvetésével?

felcsutisuttyo 2013.07.16. 07:22:55

Elzavarni a Nemzeti Szarokat...elvenni tőlük és sleppjüktől mindent..és mindent érvénytelennek nyílvánítani amit " alkottak", vagy alaptörvénykeztek!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:27:12

@felcsutisuttyo: ugye milyen hatalmas dikatúra van itt..ilyenekről álmodozhatsz szakmányban, amíg a demokrácia hazájában a szólásszabadság nevében ilyenek történnek.
www.nyest.hu/hirek/hulye-facebook-kommentert-a-bortonbe

de persze a magadfajta álmodozhat itt akasztásról, meg utcai erőszakról, meg "forradalamról"
hiába no....
kibebaszott 50 éve ez a legnagyobb diktatúra .. meg kell hagyni.

Kék az ég 2013.07.16. 07:27:15

@kigyurt álat: vannak hibák? Hogy a fideszesek egész családtagja kap trafikot, amikor a 20 évre abból élők mehetnek a francba?

Apró hibák ahol 5000 csókost hoznak 20 éves kiválasztott helyzetbe 35 ezer átlag magyarral szemben?

Az EU pénzeket meg pont arra osztják aki a dohánygyártó cégnek megcsinálta az évtized üzletét, annak gépén irt javaslatot fogadtatott el?

Ja ez ám a nem mutyi

kronosz6 2013.07.16. 07:28:46

A nép szereti Orbán Viktor miniszterelnök urat, mert tudja ő a multikat nyúzza, nem a szegény embereket!

De megértem a liberálisok elkeseredését. Ők az MSZP fejére nőve törpe kisebbség létükre kormányzó erő voltak hosszú évekig. Fáj nekik, hogy ennek örökre vége.

Sokat ártottak az oszágnak a hazugságaikkal, remélem végleg kiszorulnak a hatalomból!

koborvadász 2013.07.16. 07:29:33

@Kalmár: Menj mert osztják a gyógyszert.
Az ilyen elmebetegek miatt tart itt az ország.
Nem vagyok semmilyen párt elkötelezettje.
Nincs senkinek programja ami az ország, ezáltal a lakosság érdekeit szolgálja.
Ezer éves magyar tradíció alapján a pillanatnyi érdek és haszon reményében tömik a zsebüket.
Mindig ez volt. Csak van aki szolidabban és van aki arcátlanul tette és teszi.

A jelenlegi kormányról csak az tud jót írni aki érdekelt valamelyik lopásban, közvetve, közvetlenül.

A racionalitásnál maradva, amiket leírtál az mind fikció.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:30:05

@еndike: ja.nagy a jólét...de azért akasztunk 60-ban még néha...a határon lövünk..a népért.

te pöcsparádé...ezt el is hiszed bazdmeg?

ob.szerver 2013.07.16. 07:30:23

@lobster thermidor:

"sokkal pontosabban definiálnia kellett volna, hogy mire is gondolt."

A 2006-os választásokat az MSZP azért nyerte meg, mert 2003-2006 között kb 35%-kal nőttek a reáljövedelmek. Megalapozatlan és kártékony mértékben, mert a GDP csak 19%-kal nőtt. (Csak emlékeztetőül: 2011-2014 között 0%-kal fog a GDP, a reáljövedelmek csökkenni fognak).

Ebből eredően az államadósság 52-ről 65%-ra emelkedett, tehát mind a GDP, és még inkább a reáljövedelmek emelkedése fenntarthatatlan volt.

2006-ban választási költségvetés készült, 9%-os hiánnyal, ami súlyos felelőtlenség, sőt hiba volt. Akkor is, ha a rendszerváltás óta minden választás évében elszaladt a hiány, 2002-ben például már áprilisban elérte az éves terv 99%-át.

Ha a hazugság a választási ígéretekre vonatkozik, akkor annak idején kiszámolták, hogy a fidesz választási ígéreteinek összege (14. havi nyugdíj inkluzíve) négyszer annyiba került volna.

Tehát mi is volt az a hatalmas hazugság?

felcsutisuttyo 2013.07.16. 07:30:26

EMBEREK.ÉBREDJETEK MÁR FEL ! Hagyjuk már ezt a választási gumicsontot!!!!!!!!
Egy DIKTATÚRÁT csak megdönteni lehet...demokratikus úton (pl választás) nem lehet leváltani, mert elcsalnak mindent)... EZÉRT A "VÁLASZTÁS" FELEJTŐS..
NEM ARRA KELL KONCENTRÁLNI ÉS ÖSSZEFOGNI!!!!!

Elzavarni a Nemzeti Gazember, korrupt, csaló Szarokat...elvenni tőlük és sleppjüktől mindent..és mindent érvénytelennek nyílvánítani amit " alkottak", vagy alaptörvénykeztek! ...és jól " megbüntetni " Őket!!!!!

brumeszkosz 2013.07.16. 07:30:48

@susu64:

tE MEG HUZZÁL INNEN ORBÁN SEGGE MÖGÉ!!!
EZ ITT NEM A tE HELYED!!!

nu pagagyí 2013.07.16. 07:30:50

@еndike: A bolognai rendszer a felsőoktatásban működik, annyit jelent, hogy lehetővé teszi a váltást, különböző szakirányok és intézmények között (az egész EU-n belül), mert beszámítják az addigi eredményedet. A bolognai rendszernek nincs köze a középfokú oktatáshoz, ezért Téged valószínűleg azért nem vettek fel oda, mert az átlagnál is hülyébb lehetsz, vagy az általánost sem fejezted be.

Kék az ég 2013.07.16. 07:31:01

@felcsutisuttyo: Hogy is mondta Kósa Lajos?
Kérdezd meg most mit gondol.

___________________________________

nol.hu/belfold/kosa_lajos__forradalmat_kell_csinalni

www.youtube.com/watch?v=847snTDev3Y
____________________________________

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:31:52

@еndike: megéretem, de azért kurvára unalmas hogy MINDEN poszt alatt trafikoztok.
kéne nektektek egy trafik blogot csinálni...oszt jónapot.
tulajdonképpen mindegy nektek miről szól a poszt...
bőgitek mind a bornyú
trafiiiikkkk

lavór 2013.07.16. 07:32:33

@Kalmár:

"Az Orbán kormány végre azt a társadalmi réteget támogatja, amelyik az országot felépíti. Most azok kapnak, akik dolgoznak, dolgozó gyerekeket nemzenek és nevelnek."

Elárulnád, hogy konkrétan kikre gondoltál? Az egyre fogyó szakmunkásokra, netán a multiknál színes gyöngyökért dolgozó szalagmunkásokra?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:38:50

@ob.szerver: kiszámolták, hogy a fidesz választási ígéreteinek összege (14. havi nyugdíj inkluzíve) négyszer annyiba került volna."
hűbazde..azért ez elég arcos.
KONKRÉTAN államcsődig manővereztek az elvtársaid a gyurcsányi szenvedélyes igazságbeszéd után.... és van pofád ilyeneket ideírni?

nu pagagyí 2013.07.16. 07:39:20

@röf: Direkt módon, viszont nem nyert bizonyítást. A tények sajnos azt mutatják, hogy a Simicska-kormány nem megoldotta a válságot, hanem elmélyítette. Persze úgy, hogy a mélyítők anyagilag a lehető legjobban járjanak. A köpködés fordítva is igaz, mivel a hatalom hűbéresei azokra köpködnek, akik jogállamot és demokráciát szeretnének, ezért a köpködők nyilván nem kérnek belóle. Annyira nem, hogy már meg is szűntették. Az a csúnya rendszer fenyegetné frissen lopott vagyonkájukat.

koborvadász 2013.07.16. 07:39:35

@kronosz6:
Egyik párt sem kapott annyi szavazatot, ahányan nem éltek a szavazati jogukkal. Ez alapján a fidesz szavazótábora is a kisebbség.

Csak jól lehet hülyíteni a csordaszellemű embereket a 2/3-dal meg a többséggel.

Viktor nemzetiségével meg egyszerűen nem szeretnék azonosulni. Az nem az én nemzetem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:40:20

@еndike: én biztos nem szemkilövetőzök ebben a blogban...

@Éhеs ló: bocska...egy fajsúlyban van az államcsőd és néhány cigiáruda?
na ja.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:42:20

@koborvadász: igazi lúzer matek
mikor 2006ban hangyafasznyival nyert z szdszmszp
az maga volt a demokrácia és a többség:)))

Az nem az én nemzetem."
tudjuk, nem is baj. mindenki menjen a sajátjaihoz...te is nyugodtan megteheted. senki nem akar beolvasztani:)

MACISAJT 2013.07.16. 07:43:11

Ésa legfőbb kérdés: ÉS KIT ÜLTESSÜNK BE A HELYÜKRE?:D
Vagy az már snassz, ugye?

A Fidesz 82 hónapja egyfolytában vezet az összes, mondom az összes (igen, a legballibsibb) közvéleménykutatónál és ezalatt nyeri a választásokat.
Ami, pláné hogy ebből fele kormányzati pozícióban volt, példátlan az EU 27 országában.

Erre a magyarázat, igencsak leegyszerűsítve, már régóta közmondás formájában is ismert: Vakok között király a félszemű.És tényleg.
Tessék megnézni a "vakokat", a Fidesz konkurenciáját.

Levágott Pinaszakáll vezette MSZP&ron werber show.
Az apró-klános és elkeseredett baueri hordaléka.
A libaszakértő, az előbbi gazdasági minisztere&bohócforradalmárok.
Az operettnácik.
Lehet Más a Pártszakadás.

Most őszintén: ki ezek közül kormányképes?:D
Így aztán: marad a Fidesz.

De másolom, a fő konkurens, a libaszakértő hivatalos(!) életrajzát:

Bajnai Gordon
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Magyar Köztársaság nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere
Hivatali idő
2008. május 15. – 2009. április 16.
Előd Szabó Pál (gazdasági és közlekedési miniszterként)
Utód Hónig Péter (a miniszter hatáskörét gyakorló közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterként), illetve Varga István
A Magyar Köztársaság önkormányzati és területfejlesztési minisztere
Hivatali idő
2007. július 1. – 2008. május 14.
Előd Lamperth Mónika
Utód Gyenesei István (önkormányzati miniszterként)
Született Szeged
1968. március 5. (44 éves)
Párt pártonkívüli
Foglalkozás közgazdász, politikus

Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. –) magyar üzletember, politikus. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban. Gyurcsány Ferenc lemondása után 2009. április 16. és 2010. május 29. között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

És ha már a nosztalgiázásnál tartunk, nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D

És lássuk,még milyen választói nosztalgiára alapozná a libaszakértő(vezette ballib nagyszövetség) a választási esélyeit...:D
Mit is csinált konkrétan(nem elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, az apró-klános egykori gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

És most állnak és nagyon bírnak csodálkozni azon hogy ezt az aranykorszakot a választók valamiért nem kívánják kellő létszámban vissza..:D

lobster thermidor 2013.07.16. 07:44:34

@ob.szerver:

Az talán legalább akkora hazugság, hogy Magyarország mindenkinél jobban teljesít, miközben a GDP mínuszban van, de legalábbis a nullához közelít már évek óta.
De nem sorolnám fel az összes ordasságot, hiszen nem vagy te kezdő, pontosan tudod, hogy miről beszélek.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:46:05

@MACISAJT: Meglepően jó lett a magyar GDP-adat"
azért ennek komoly bukéja van, hogy - 6,3 a - 6,7 HELYETT az meglepően jó adat..
aztakurvaballibseggéből kieső origót...szánalom

Kék az ég 2013.07.16. 07:47:30

@MACISAJT: fantasztikus ezt előhozni az ÉLETÉBEN EGY NAPOT SEM DOLGOZÓ fideszes kolishad mellett.

nu pagagyí 2013.07.16. 07:48:29

@FILTOL: Konkrétan nem volt államcsőd, ez is olyan primitív hazugság, mint a többi. A Fidesz viszont csinált. Szériában nem teljesíti az állam a kötelezettségeit, nem fizeti ki a megrendelt és elvégzett munkákat. Magáncégek tömegét kergette már csődbe pofára szabott, szelektív fizetőképessége. Persze nem igazi csőd ez sem, mert olyan sose volt. Érdekes módon rengeteg pénz van teljesítménnyel nem alátámasztott tevékenységek finanszírozására.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:49:52

@Kék az ég: :))ez a legprolibb érv amit kb 15 éve sütögettek...
ennél már csak a cigányorbánozás a jobb...
röhej

ob.szerver 2013.07.16. 07:50:01

@lobster thermidor:

A kérdés a bloggernek szólt.

Engem nem kell meggyőznöd, hogy a jelenleginél hazugabb, aljasabb és kártékonyabb kormányzás emberemlékezet óta nem volt, de lehet, hogy még azon túl sem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.16. 07:52:58

@nu pagagyí: konkrétan az imf nélkül az volt, ezt még az idióta gyurcsány is elböffentette az origóban anno...
de magyarázzátok csak.ezt teszitek kb. 20 éve.a hüjék be is veszik.

Kék az ég 2013.07.16. 07:55:13

@FILTOL: Talán nem igaz? De.
Olyannyira hogy Kosa lediplomázni nem volt képes többszöri nekifutasra sem (persze villog hogy ő felsőfokú végzettségű).

Becsületére legyen mondva, legalább nem vett magának mint a tanácsadója nyelvvizsgát

Különben is ti jöttetek ezzel elő, reklamálj a sajtnál.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.16. 08:02:15

@susu64: egyetértek

mondjuk egész rendes a blogger, hiszen hazudhatott volna 6milliárd évet is, de ő beérte 50ennel

persze így is garantált az index címlap

Pamuk 2013.07.16. 08:02:40

Tőled függetlenül T. posztoló épp erre a következtetésre jutottam én is, csak úgy gondolom, több mint 50 éve nem volt ilyen szánalmas kormánya ennek az országnak. Talán Gömbös volt ennél rosszabb.

Állítólag értelmes(?), Bibó szakkollégista emberek, akik állítólag diplomát szereztek és erkölcsöt tanultak annyira mélyre jutottak, hogy egy országot züllesztenek szarrá. És ami az egészben a legszomorúbb, mentálisan, mert a butaság, az ostobaság úgy terem mifelénk, mint a parlagfű a határban.

Márpedig ha egyszer egy becsületes csapat elkezdi eltakarítani ezeknek a suttyóknak a hagyatékát, nagyon sok szart kell majd elhordania, mielőtt rendes országot tud fölépíteni.

Behajtó70 2013.07.16. 08:04:39

Szívből örülök elkeseredettségeteknek, másrész semmit nem vetek meg olyan mélyen, mint mazugságaitokat. Visszataszító, hogy neketek csak az a demokrácia, ha ti vagytok hatalmon. Olyanok vagytok, mint a rákos sejt, mi jóságosnak tűnik, de közben elsorvasztja a testet...min ti az országot.

Az alábbiakra válaszoljaok magatoknak, ha tudtok:

Kinek köszönhető a kétharmad?
Ki engedte, sőt támogatta a devizahiteleket?
Ki adta el külföldieknek a gáz, áram, néhol a vízműveket?
Kik voltak a legnagyobb magyar privatizátorok, ezzel megszüntetve a magyar termelést?
Ki kampányolt a hazánkfiainakmkettősállampolgársága ellen?
Ki hívta volna vissza sokadszorra is az IMF-et?
Ki ássa a magyarok sírját az EU-ban, széthúzásra, magyarellenességre buzdítva az EU tagállamait?
Ki vádolja a magyart magyarkodással, ha pl népzenét hallgat?
Kik lövettek a tömegbe 56-ban?
és 2006-ban?
Kik hazudtak reggel, délben, meg este?
Kik hazudtak a pannonpumát, a nagy-a-jólétet a választások megnyerése céljából?
Kik ígértek eurót 2008-ra, ezzel százezreket devizahitel felvételére csábítva?
...

Lemoshatatlan a szényenetek...jobb lenne ha csomagolnátok!

Mária 2013.07.16. 08:06:22

Orbánék ereje abban van, hogy az ellenzék nem tud túllépni ezen a rinyálós, panaszkodós, terméketlen vergődésen.

Az ellenzék egy béna kacsa, és ez nem Orbánék érdeme, hanem az ellenzék kommunikációs vezetőinek a felelőtlensége.

Köszönjük meg nekik!

george47 2013.07.16. 08:10:58

csak sajnálni lehet a blog íróját. Zárt-osztályon lenne a helye: agresszív,gyűlölködő, korlátolt gondolkodású, alapvető történelmi ismeret-hiányos. Orvosi kezelést igényelne!
A kún-bélák, szamuelyk, rákosik, kádárok örököse!
"Bagoly mondja verébnek: nagyfejű!"

Kivlov 2013.07.16. 08:11:44

Legrosszabb? :D :D :D

Miért? Mert végre szétterítette valaki a közteherviselést és nemcsak azt adóztatja, aki tisztességesen bejelentve dolgozik?
Mert adót kell fizetnie a kisebbséginek is, a nyugdíjasnak is?

Tipikus magyar: adjon az állam minél többet, de adót ne szedjen tőlem, adózzon a másik…

toportyánzsóti 2013.07.16. 08:11:49

@master sergeant: Nem a köztársaság termelte ki a festőt,hanem a szociopata tőkések találták meg a nekik kellő embert,akit pénzelve hatalomhoz jutottak.Nálunk is megtalálták a narancsmaffia vezért,ezután lett liberálisból műkeresztény-konzervatív.

Aston Kanál 2013.07.16. 08:14:07

@Makkasz: 98-ban honnan is volt penz az osztogatasra, eletszinvonal emelesere? Khm...Bokros-csomag? Akkor sem az o erdemuk volt.

lavór 2013.07.16. 08:14:45

@Behajtó70:

Fél millió ember már elment, a másik ötszázezer már csomagol, az iskolás gyerekek itthon el sem kezdenek majd dolgozni. Na ez lesz a nagy éhen halás évszázada. Lehet nagyon büszkének lenni.

toportyánzsóti 2013.07.16. 08:15:16

@wmiki: Olyan szar a helyzet,hogy muszáj mondogatni az cövekként álló kétharmadotokvan?Pedig ezt kétharmadot 10 centi hó is letérdepeltette akkora szellemi tőke áll mögötte.

Remete 2013.07.16. 08:16:03

Két 1500-2000 fő közötti lélekszámú falu állami pénzügyi támogatása jól jellemzi az Orbán kormány undorító tevékenységét. A két falu neve: Kübekháza, Felcsút.
Miről beszélnek kedves kormánypárti hozzászólók?
Ne tépjék a szájukat. Ez védhetetlen!

toportyánzsóti 2013.07.16. 08:22:10

@Behajtó70: Szegény narancsvakegér,nektek először saját portán kéne sepernetek,kitalálni van-e még olyan korábbi ígéret vagy mondat aminek ne ellenkezőjét tennétek vagy mondanátok kormányon,miért csak hazudtok loptok?!Tőletek lejjebb még nem volt senki 1000 év alatt Magyarország kormányán.

Fejesrob 2013.07.16. 08:26:33

Ha a liberális azt mondja, 50 éve ez a legrosszabb kormány, akkor én tudom, hogy Orbánék nagyon jó úton járnak.

toportyánzsóti 2013.07.16. 08:27:17

@Remete: Skizóktól hiába vársz értékelhető választ,meg vannak vezetve.Benyalták hogy most kicsit rossz lesz aztán majd X év múlva kolbászból fonjuk a kerítést...Fel sem tünik a vakegereknek hogy aki ezt mondja már most is kolbászból fonja rajtuk mosolyogva mint a róka koma...

csavari 2013.07.16. 08:29:24

HaFr

Nagyon hülye vagy kisfiam! Utálom az orsós likud vityát de semmivel se rosszabb egyik elődjénél sem! Az összes eddigi kormány kivétel nélkül a saját zsebére dolgozott az ország és a Magyar nép ellenében!A bolsevik kormányok most csak a 89 utániakra gondolok, -mert ugye itt soha nem lett volna csillagszaporítás ha eltudták volna viselni az elvtársak, hogy hivatalosan nincs a nevükre írva az ország, az kevés volt nekik, hogy úgy használták- élen jártak az ország kirablásában, gyarmati sorba süllyesztésében, a lakóinak kiirtásban! Sajnos egy alomból az mszmp kotorékából való az összes eddigi féreg aki hatalomra jutott!

nu pagagyí 2013.07.16. 08:31:14

@FILTOL: Most is hitelből élünk, csak 2%-os kamat helyett 8%-ot fizetünk az IMF-hitelt kiváltó államkötvények után. Megterheltük a jövőt, hogy lehessen hazudozni.

Az államcsőd egyébként azt jelentené, hogy az állam nem tudja fizetni alkalmazottait, nem tudja törleszteni hiteleit, nem teljesíti kötelezettségeit (lásd Görögország). Volt ilyen? Nem volt. Az adósságállományunk sem volt kiugró, 2008-ban a válság előtt kb. 65%-on állt.

Gyurcsányék azért vették fel IMF-hitelt, mert a világgazdasági válság (tudod akkor az volt) eltüntette a szabad pénzeket a világpiacról, drága lett a deviza, a jegybank devizakészlete (17 milliárd euró, pedig kevés volt a hatékony intervencióhoz). Túl drága lett a forint valutára váltása, a devizahitelt meg csak devizában lehet törleszteni, a konvertibilitáshoz is deviza kell. A devizakötvényeinket akkoriban csak 8% körül vették, az árfolyam pedig leesett 300 körülire. Az IMF-hitel arra kellett, hogy erősítsék a forint iránti bizalmat és elvegyék a kedvét a forint esésére játszó spekulánsoknak (mert kellő jegybanki devizatartalék mellett az MNB bármikor intervenciózhat, s akkor buknak). A felvett hitelt nem kellett elkölteni, a jegybankban van, most is ott kotlik rajta Matolcsy.

Bajnai már normális árfolyam és CDS-felár mellett, piacról tudta finanszírozni a devizaszükségletet úgy, hogy az IMF-hitelhez sem kellett érdemben hozzányúlnia. 35 milliárd eurórós jegybanki devizatartalékkal adta át a kormányzást.

A Fidesz viszont megcsinálta azt a bravúrt, hogy a forint árfolyamát lerontotta a válság mélypontján tapasztalható szintre és az államkötvényeit is pont olyan kamatfelárral passzolja el, mint a válság idején volt, pedig most van elég eszköze a jegybanknak. A Fidesz tudatosan értékeli le a magyar munkát, szerintük Európa olcsójánosainak kéne lennünk, persze az oligarchákat és a nemzet felkent vezetőit kivéveve, utóbbiak természetesen kiemelt javadalmazásra jogosultak.

toportyánzsóti 2013.07.16. 08:31:46

@Fejesrob: Ez csak 1 pszichopata tüneteggyüttes része,nem érv.

oribori 2013.07.16. 08:32:41

Jajj, majd megint milyen jó lesz! Úgy mint 2002 és 2010 között volt! Lesz megint rendszeres gázáremelés, vehetsz fel nyakló nélkül szartermék devizahitelt, milliárdos pénz és ingatlan lenyúlások is lesznek megint és persze óriási költségvetési hiány is lesz megint. Az IMF irodát be sem kell csukni, sőt kapnak letelepedésit is és vég nélkül "jótékonykodhatnak" Magyarországon egész addig, amíg mindent meg nam kaparintanak. Na, ezt mind a postolónak kívánom, ha ez neki annyira tetszett, az országnak és magamnak nem.

Fejesrob 2013.07.16. 08:35:33

@toportyánzsóti: Megértem, hogy most rosszul megy a magadfajta balliberális cselédnek és ez tehetetlen vakdühöt vált ki.

Na de sokan épp ezért is szavaztak Orbánékra, hogy ezek a cselédek azt írják, 50 éve nem volt ilyen rossz kormány.

Fejesrob 2013.07.16. 08:37:15

@oribori: Matolcsy kitessékelte az IMF-t, öröm látni mekkora a pánik az index "gazdasági" rovatában.

b@sszus 2013.07.16. 08:37:50

Orbánék írták alá az előző ciklusukban a bankokat támogató egyoldalú szerződés módosítási lehetőségüket. Amikor ennek köszönhetően az ország agyatlanul eladósodott akkor rákenték a szocikra. Az egész pártjuk úgy kezdte a működését, hogy eladták a székházukat. A KDNP-ek nek azt mondták, a parlamentben röhögve, hogy térdre csuhások imára. Mikor szükségük lett rájuk elkezdtek nagyon vallásosak lenni pl. rombusz alakban már tudtak keresztet vetni. A KDNP mint keresztény párt sajnos ebben az esetben a Sátán oltárán áldozza fel az országot. A mostani ciklusuk kezdetén szándékosan kétszer jelentettek államcsődöt, hogy a short kötéseik szépen fialjanak ezért kellett nekik a 16% adó is. Nem tudom mert nem vagyok akkora láng ész de elképzelhetőnek tartom, hogy ez cselekedett hazaárulásnak számít?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.07.16. 08:40:04

@Attitude Adjuster: funkcionális analfabetizmus, ez a neve a problémádnak

Peterpapo 2013.07.16. 08:45:03

@Behajtó70:

Egyrészt a hazug MSZP kormánynak, másrészt annak a sok buta szavazónak, aki azt hitte, hogy ezekkel a mocskokkal jobb lesz.

A parlamentben ülő összes képviselő, hiszen Orbánék megakadályozhatták volna, de nem tették.

Ha jól emlékszem az 1998-2002 között működő első Orbán kormány is nagyon sok mindent külföldi kézre adott, nézz utána!

Orbán Viktor és sleppje

Orbánék azt hazudták, hogy a kettős állampolgársággal nem jár együtt a szavazati jog.

Orbán Viktorék rángatták az IMF-et folyamatosan 2010-2011-ben.

A Fidesz és Orbán.

Pont tegnap olvastam egy hozzászólást, hogy ezeknek az álnemzeti gyökereknek köszönhetően fidesznyiknek, vagy jobbikosnak tartják azokat, akik szeretik a magyar népzenét.

Orbán példaképei.

Orbán és a Fidesz.

Orbán és a Fidesz.

Orbán és kormánya miatt dőltek be a hitelek, az idióta unortodox gazdaság politikájuk miatt.

Remélem minden kérdésedre választ kaptál.

Lemoshatatlan az a mocsok, ami a Fideszt és Orbánt belepi, jobb lenne, ha jó messzire eltakarodnának.

lavór 2013.07.16. 08:45:18

@oribori:

Már bocs, mi is van konkrétan magyar tulajdonban? Már ami hasznot is hoz az országnak. A trafik most nem játszik.

ursus artos 2013.07.16. 08:46:37

@Behajtó70: "Lemoshatatlan a szényenetek...jobb lenne ha csomagolnátok! "
Nem kell csomagolniuk, ők is magyarok, de ilyenkor illik hallgatni, mint szar a fűben...
Az a baj velük, hogy a nyugatos demokráciára vágynak, példálóznak Svédországgal, meg Ausztriával, hogy ott így az élet, meg úgy, amikor Orbán meg behozza ezeket a modelleket az meg nem tetszik és Varánusz intésére indul a mutyizás...

És, hogy megelőzzem a kérdést:
xyorbánakurvaanyadkommentelő 2013.07.13 08:55:02
@ursus artos: milyen modellekről beszélsz fideszbirka?

Hát például arról, hogy a svédeknél elég régóta állami monopólium a pia árusítás...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.07.16. 08:47:03

@Kalmár: @kigyurt álat: ti most ugye vicceltek és valójában nem élnek ennyire idióta, politikailag süketvak, hülye faszfejek ebben az országban?

REM. 2013.07.16. 08:47:12

Na egy pártfirkász megint felszellentett valamit az internetre. Mindenesetre még sosem láttam ennyi buta embert, mint itt.

birkakhoz 2013.07.16. 08:49:04

Orban egy nagyon sulyos beteg ember! Raadasul videki maradi olyan igazi gumicsizmas jellem !O maga a fejlodes gatja , ezert tartunk itt ! Le Orbannal !

REM. 2013.07.16. 08:50:36

@Zka: Dehogynem élnek. MSZP-snek, liberálisnak, LMP-snek hívják őket. Sikerült kiválasztanod azt a kettőt a fórumból, akik nem ilyenek.

alfax 2013.07.16. 08:52:16

jézusom, ezt most valaki komolyan gondolja? le is írja.

birkakhoz 2013.07.16. 08:52:30

Orban egy nagyon sulyos beteg ember! Raadasul videki maradi olyan igazi gumicsizmas jellem !O maga a fejlodes gatja , ezert tartunk itt ! Le Orbannal !Svedorszagban , hogy van kit erdekel , Californiaban 8% az AFA ES? Idiota osszehasonlitgatok nem latjatok mire ment ki ez az egesz marhak? Magunknak ujraosztjuk! Ez pedig nagyon nagy gaz ertitek birkak????????????

kvp 2013.07.16. 08:53:38

Tul nagyok a politikai ellentetek a helyzet felismeresehez, de alapvetoen csak ket erdekcsoport feszul egymasnak. Az egyik a kulfoldi nagytoke, a masik a belfoldi tokes reteg. A 'baloldal' a kulfodli toket es a liberalizmust tamogatja, mivel ugy latjak, hogy az orszag felszamolasa (integralasa az eu-ba) elonyosebb lenne. A masik csport probal talpon maradni egy rossz allapotban levo, kevesse versenykepes orszagban. Meglepo modon a lakossag szamara elonyosebb a masodik csoport tamogatasa, de mindez csak azert mert ragaszkodnak a kulturajukhoz, pedig kozmopolita eu polgarkent szemelyesen sokkal sikeresebbek lehetnenek. Mindehhez csak az anyanyelvuket, a kulturajukat es a hagyomanyaikat kellene feladniuk. A gond ott van, hogy ez a magyaroknak nem megy. Innentol nem tamogathatjak az ezt a kulturat partolo es terjeszto politikusokat. Marad a jobboldal es a helyi nagytokesek, akik akarmilyen hulyek is, de nem nagyon van mas. Az egyetlen jelenlevo alternativa meg a valodi nemzeti kommunistak tamogatasa lenne, akik lehet, hogy sokak szerint a 'jobbik' utat jelentik, de albania szintje ala sullyedne az izolaltsagtol az orszag es ezt a lakossag tobbsege nem akarja vallalni. Viszont a jelenlegi felig nemzeti, felig kommunista, felig szocialista kormanyt meg elfogadhatonak tartjak. Foleg mivel jo huzasokkal az emberek jelenlegi erkolcsi ertekrendje szerinti temakban az emberek melle allt (pl. hazassag). A trafikos meg egyeb temak pedig a kapitalista rendszer lebontasarol szolnak es kolhozositas meg nem is volt. A kerdes, hogy az emberek tenyleg meg akarnak-e szabadulni a liberalis kaptializmustol es helyette allamkapitalizmust vagy kommunizmust akarnak-e inkabb. Ennek helyes felismerese betonozhatja be a jelenlegi kormanyt vagy vezethet egy liberalis visszarendezodeshez, majd nemsokkal kesobb vagy a teljes gazdasagi/politikai/tarsadalmi/kulturalis fuggetlenseg eltunesehez vagy esetleg egy sima allamcsodhoz.

Blogger Géza 2013.07.16. 08:54:23

Hát ez az utóbbi 50 év legrosszabb blogposztja, Tömény mocskolódás és demagógia, nulla tartalom.

Fejesrob 2013.07.16. 08:57:18

@birkakhoz: Persze. Egy libatolvajt kérünk a helyére.

alfax 2013.07.16. 08:58:18

Jellemző a baloldal béka segge alattiságára, hogy mivel látszik, hogy sem alternatívát, sem összefogást, sem programot nem tud felmutatni, konkrétumok nélkül próbál hihetetlenül nagyot mondani, és maga sem látja, hogy olyan szintetn lesz nevetséges és komolyanvehetetlen, hogy már röhögni sem tud az embere, csak elereszt egy szánakozó mosolyt.

szedd össze magad.

nu pagagyí 2013.07.16. 08:58:46

@oribori: 2002 és 2010 között jobb volt, főleg azért, mert a tefajtád is képességeinek és értelmi szinvonalának megfelelően boldogulhatott. Sajnálom, ha ez téged nem elégített ki.

alfax 2013.07.16. 08:59:48

@kvp: amúgy ezt elég jól összefoglaltad.
de ott van még az LMP is :)

deruyter 2013.07.16. 09:00:05

Abban nem értek egyet a poszttal, hogy ez lenne 50 éve a legrosszabb kormány. De hogy az elmúlt 23 évben igen az biztos. Tudom, hogy az idő megszépít mindent, én emlékszem arra, hogy még a 80-as években sem lehetett elmondani nyilvánosan a véleményed következmények nélkül és csak akkor juthatttál előre, ha jó volt a pedigréd az Mszmp szemében. Ezt nem kellene elfelejteni. És azt sem, hogy az utolsó 10-15 év a kurva nagy hitelekből finanszírozott ál-jólét korszaka volt. Ami egyébként nem igazán volt jólét sem. Az viszont igaz, hogy sokkal kevesebben voltak az út szélére lököttek. Visszatérve az utolsó 23 évre, vityáék abban mindenképpen szarabbak minden korábbi kormánynál, hogy nem csak ellenzékben hanem kormányon is folyamatosan gyűlölködést generálnak és árkot ásnak. Ennek eklatáns példája, hogy nap mint nap hangsúlyozzák, hogy a 2/3 mindenre feljogosít, a többieknek meg kuss. Így nem lehet a 21. században sikeres országot építeni. (A gyakorlatban persze nem az 1/3-nak van kuss, hanem kb. 80%-nak.) Már előző kormányzásuk idején is ez a hergelés volt a fő motívum, azóta sem változott semmi. Úgy látszik vitya folyamatos konfliktus-generálás nélkül már nem is érzi jól magát. De, hogy 2/3-dal ezt sikerült mindössze elérni, azt végtelenül szánalmasnak érzem.

susu64 2013.07.16. 09:00:18

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: De valószínű, hogy 63 - ban nem éltél, mert ilyen bátran nem állítanád ezt a szamárságot. Csak egy példa: 65 - ben, mint kamasz kértem az első nyugati útlevelet, s a BM a házmesteről érdeklődött, hogy milyen gyerek is lennék, aztán személyes beszélgetésre kellett bemenni az útlevélosztályra (valahol a Lehel tér mellett volt.) Aztán az aza útlevél is 1 hónapig volt érvényes, csak 1 országba lehetett vele menni és 3 évente lehett kérni, de azzal az indokkal, hogy 2nem szolgálja a Népköztársaság érdekét" el lehett utasítani. De még a 80 - as években is, mint külföldi ösztöndíjasnak (vigyázat: az ösztöndíjat az osztrák kormány fizette!) jelentéseket kellett irogatni, hogy mit csináltam, hol voltam és kikkel beszéltem. Jó lenne felébredni és nem felülni a balliberális gyűlölködésnek. Én is itt élek, látom azt a nagyon sok hibát és tévedést, ami történik, de ez nagyságrendekkel jobb, mint eddig bármelyik kormány a rendszerváltás óta meg előtte. Ettől függetlenül, nem panaszkodom, mert akkor is lehett élni - bárha valaki egy szót is szólt, elvitték, kirúgták, stb.

Csetepaté márki 2013.07.16. 09:02:02

„olyan sebeket ejtett a rendszerváltáshoz fűződő konszenzuson”

Gondolom, a konszenzus az lenne, hogy az mszmp utodpart mszp kormanyoz tovabb az mszmp partertelmisegi-avoscsemete szarnyanak szdsz fedönevü brigadjaval.

„Ezzel szemben az Orbán-kormány, amelyik -- leszámítva az államdósság magas, bár a 2010 közepi várakozások és bizalmi tőke ismeretében nem is teljesen kétségbeejtő szintjét -- viszonylag kedvező helyzetben vehette át a hatalmat”

Ez nagyon tetszik: leszamitva, viszonylag. Mindezt egy, az irast alatamasztando „teny”-t közlö mondatban.

Hat csak ne nagyon szamitgassal le. Majd ha kifizetted.
Leszamitva, hogy a kormanyzasotok szintiszta higfos volt, akar egesz jonak is nevezhetö. „Viszonylag” persze.
Igy ami mögötte all, a liberalis relativizalasnak es ertekrendnek megfelelöen nem jelent semmit, minden „attol függ”.

Szoval az iras „viszonylag” jo, „leszamitva”, hogy szar.
Mint a „kedvezö helyzet”.

nu pagagyí 2013.07.16. 09:02:32

@alfax: Egy tolvaj sohasem fogadja el alternatívaként a becsületes munkát, ezért nem látsz Te alternatívát. A mostani rendszer azoknak kedvez, akik társadalmilag hasznos tevékenység nélkül óhajtanak gazdagodni. Sokan vannak, az kétségtelen.

Tökönrúgott Feleségek 2013.07.16. 09:05:38

@pánpéter: Milyen kisöprésről beszélsz? Szűrös, Pozsgay kisöpörve? Ügynöktörvény elfogadva? és Martonyi, és Kövér és a TÖBBI? Vedd már észre, hogy a Fideszben több komcsi van, mint az összes többi parlamenti pártban együttvéve!!!

deruyter 2013.07.16. 09:08:13

@kvp: Az a baj, hogy elhiszed a nem leszünk gyarmat dumát. Részvétem. Szerinted például a trafik ügyben hogy lesz kibaszva a külföldi tőkével???? Mert én csak azt látom, hogy a magyar - még egyszer leírom, hogy megértsd, MAGYAR - trafikosok 95%-ával ki lett baszva mert elvették az üzletét, viszont a a kisker multik beszervezik maguknak, hogy az ajtajuk mellett mégis legyen árusítva dohány. Persze ez már fidesz-barát által. Kérdem én, ez nekem mint fogyasztónak, és mint adófizetőnek hol jó??? Az áthárított bankadóróél nem is beszélve. És tényleg azt hiszed, hogy ha 1-2 nagybank kivonul, akkor neked jobb lesz??? Gyengül a verseny, mert kevesebb szereplő lesz, d lesz helyettük jó kis "magyar bank", amit ugyanúgy csak a profit fog érdekelni. De tudod mit. Majd, ha tényleg mindenkivel kibaszunk, akkor majd a horvátok is kibasszák a MOL-t, a románok meg az OTP-t oszt kezicsókolom.

susu64 2013.07.16. 09:09:07

@nu pagagyí: nagy kár, hogy egyetlen igaz mondat sincs a hozzászólásodban. Pontonként cáfolható szamárségok halmaza. Kérlek, legalább egy kicsit nézz utána IMF kölcsön meg miegyéb témában, nem annyira komplikált.

nu pagagyí 2013.07.16. 09:10:51

@Csetepaté márki: Viszonylag ez a kormányzás is fasza. Hiszen jobban teljesítünk. Kár, hogy nem világos minél jobban, talán Albániánál. De, hogy neked jobb lett, abban biztos vagyok, fix fizetés a Századvégtől, könnyű ülőmunka.

PiBá 2013.07.16. 09:14:08

@Myrath: Van aki csak látja, érzi ezt, Te a saját bőrödön is megtapasztaltad. Sajnálatos és elkeserítő, hogy ide jutottunk.

Jhonnyq 2013.07.16. 09:17:46

@pánpéter: Mondd te miről beszélsz?
Eladósított önkormányzatok? Akkor véletlen sem fideszes az önkormányzatok 90%-a 2006 óta....Ugye?
A többi érved is ezer sebből vérzik...Á nem is magyarázom...Jó HirTV nézést barom...

susu64 2013.07.16. 09:18:21

@Pamuk: azta, te már éltél Gömbös idejében is? De hát akkor mit szólsz mondjuk Szálasihoz, Rákosihoz, a Kádár alatti kormányokhoz? Basszus, ennyi gyógyításra váró ember, mint aki itt válaszolgat, hát azonnal összeomlik az egészségügy.

zsg? 2013.07.16. 09:20:42

Szemezgettem az orbán támogató hozzászólások közül. Ez orbán viktor dicsőséges terméke:

„A szlovakrendszamos kurvaanyad te hazaarulo kocsog mszp-s. 500 eve ota nem volt ilyen jo kormanya az orszagnak.”

„Rohadt értelmiség akik dolgozni azt nem tudnak”

„Liberáncskáim, tessék már abbahagyni a sírást! Nem kellett volna elkúrni, akkor nem tartanánk itt”

„Tudom kedves liberó honfitársaim, hogy a család, férfi-nő kapcsolat, házasság, vallás témák nektek vörös posztó”

„Az Orbán kormány végre azt a társadalmi réteget támogatja, amelyik az országot felépíti. Most azok kapnak, akik dolgoznak, dolgozó gyerekeket nemzenek és nevelnek”

„A nép szereti Orbán Viktor miniszterelnök urat, mert tudja ő a multikat nyúzza, nem a szegény embereket”

Ez merő gyűlölködés, ostobaság, üvöltöző szellemi nyomorékok sora. Ez a fidesz sereg. Erre a bázisra büszke a fidesz, erre a felhatalmazásra hivatkozva teszi azt, amit tesz. És ez az ország tragédiája.

Tökönrúgott Feleségek 2013.07.16. 09:20:44

@Jhonnyq: Mondjuk még az önkormányzati adósságot is fel akartam említeni neki, kösz, hogy meg tetted helyettem. Mert Orbánék merő szívjóságból vállalták át azokat és nem azért, mert a nagyrészük Fideszes vezetés alatt jött létre. Meg kell nézni a városok listáját, kik vannak az "élbolyban"!

Kék az ég 2013.07.16. 09:22:22

@pánpéter: 1, nem volt ketharmadnyi szavazo! Persze idiotaknak jo mantra

2, 2002-ben leváltották az Orbán I-kormányt. Akkor ugye nem azzal jöttetek, hogy olyan sz@r volt a helyzet azért, hanem hogy csalás, újraszámolni (noha Pintér szervezte/felügyelte).

3, Az mire érv, hogy ha akkor rossz volt, most csak jobb lehet? Szekta elvárás?

Az Albániával egy sorba kerülés után is büszke vagy az eredményekre?

Mintha 2 hét és rend lesz volt az ígéret 20010-ben.

Ma meg már embereket vágnak félbe stb. soha ennyi erőszak, gyilkosság.

toyoda 2013.07.16. 09:24:07

Az IMF hitelt azét vettük fel mert a devizatartalék szintje (17 mrd) elégtelen volt az 1 éven! belüli lejárathoz képest (lásd Surányi írását). Az intervenciós sávot 2008 02 26-án eltörölték, (tehát nem az interveniálásra töltöttük fel a tartalékot). A válság 2008 óta tart! (nem csak akkor volt), rá kell nézni az európai makró adatokra. Egy kérdés! milyen az ideális árfolyam (ft/euró)? amikor a sávok eltörlése előtt a középparitás 282,36 ft/euró, erős szél 240,01 gyenge szél 324,71 ft/euró volt?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.16. 09:24:08

@susu64: 68-ban végeztem az egyetemen, így valószínű pár évvel öregebb vagyok. Az akkori dolgok már messze nem az 56 előttiek voltak. Különösen jelentős változás volt 68-ban, az új gazdasági mechanizmussal. Nehogy azt hidd, hogy most nem listáznak, és ahol tudnak nem ütnek vissza, ha ellenük szólsz. Ezek most többet ártottak az országnak, mint Kádárék.
Ne feltételezd, hogy balos vagyok, mert ugyanúgy látom az ő lopásaikat, hazudozásaikat is mint ezekét.
Jelenleg az ország a szabad rablógazdálkodás, az eredeti tőkefelhalmozás korát éli, ami Amerikában az 1900-as években zajlott le.
Jelenleg mindegy ki van hatalmon, mert ugyanazt teszi. Rabol, hazudik, tehát a saját pecsenyéjét sütögeti.
Amennyiben Te ezeket jobbnak látod, akkor annak a egyéni szerencséd az oka.
Én már nyugdíjas vagyok, az előző kormány idején is az voltam. Semmi előnyöm, vagy hátrányom a Fidesz kormány miatt nem adódott, így nem az elfogultság beszél belőlem.

gabuscica 2013.07.16. 09:24:35

A poszt természetesen ocsmány blöff, de ha a posztíró őszintén így érzi, akkor Orbán mégiscsak jól csinált valamit.

Kék az ég 2013.07.16. 09:26:21

@Behajtó70: "Ki kampányolt a hazánkfiainakmkettősállampolgársága ellen?"

ORBAN-FIDESZ!

______________________________________
2004. december 9. 12:34
MNO - Tar Zsuzsanna

"...A FIDESZ nem ragaszkodik a kettős állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és megadható, DE NEM RONTJA a magyarországi magyarok élethelyzetét.

ORBAN példaként hozta fel, hogy tudomása szerint a jómódú, hagyományosan Mszp-SzDSz szavazók nagy fölénnyel szavaztak IGENnel a kettős állampolgárság ügyében, míg A FIDESZES, ám szegényebb KORZETEK NEMMEL VOKSOLTAK."
______________________________________

susu64 2013.07.16. 09:28:47

@Kék az ég: ha sokat olvasol Népszavát és nézed az ATV - t, mindig csak hülyeséget leszel képes leírni.

Tökönrúgott Feleségek 2013.07.16. 09:30:06

@Kék az ég: Ilyen dolgokat, mármint TÉNYEKET, nem érdemes a hívőknek írni, úgysem veszik tudomásul azokat.

ob.szerver 2013.07.16. 09:32:11

@ursus artos:

"a svédeknél elég régóta állami monopólium a pia árusítás..."

Állami monopólium. Tehát nem a haverok kapták meg a biznict. De szerinted a a két példa paralel, ugye?

Csehovnyik 2013.07.16. 09:36:48

Szépen összeszedve:

olvass-nezz-lass.hupont.hu/31/100120-ok-amiert-nem-szavaznek-a

(Ha ezeket a kommenteket egy magyar-nyelvtan tanár látná...:))

A Kádár rendszerben is volt hajléktalanság, szegénység, munkanélküliség, hiába volt teljes foglalkoztatás. A jelenlegi kormány viszont ostoba, kegyetlen módon építi le, szünteti meg a szociális rendszert. Eljöhet az idő, amikor krumpliért vereszünk a "multiban".

Ja és készül a második "kubatov" lista. Egyébként miért járnának házról házra a Fidesz aktivisták aláíró ívekkel?

I_Isti 2013.07.16. 09:40:43

Sajnos a fidesz egy vallás. Vallásos fanatikusokkal nem tudsz észérvekkel vitatkozni, mert a vallásuk kívül esik a racionalitás határán.

Parajpuding 2013.07.16. 09:44:35

Tökéletesen egyetértek a poszttal. És még valami: sajnos túl fog lépni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.16. 09:47:18

@I_Isti: nono, ne nagyképüsködjetek, elvtársak

nektek amúgy sem erősségetek az érvelés, az is csoda, ha egyszerű mondatokat össze tudtok eszkábálni

xd

Karachar Nevian (törölt) 2013.07.16. 09:52:16

Nem teljesen értelek titeket.
Csak jelzem, soha nem szavaztam a fideszre, volt bennem egy ellenszenv amit be is igazoltak szép lassan, DE
- nem gondolom, hogy annyival rosszabbak volnának a korábbi rezsimeknél. Sztem a legnagyobb csalódás a Gyurcsányi hazúgságok és országot eladósító 13. havi illetményesdi volt.
Utána számomra az Antall kormány jön, mert ők voltak az egyetlenek, akik valóban irányba terelhették volna az országot, helyette viszont azt az ocsmány kárpótlást csinálták.
Utána jön Medgyessy, majd sztem az első fidesz uralom és csak utána tenném a mostanit(a 94-es Horn kormány tett eddig a legtöbbet).
A mostani Orbán valóban egy gátlástalan és tekintélyelvű fasz, de legalább gátlástalan és legalább van tekintélye(vagy akar olyat). Én azt láttam az elődeiben, h megalázkodnak és első szóra kiszolgáltatná a népét. Nála ezt nem érzem.
Szopat minket a nyugdíjjal és a simán áthárítható adókkal, de szopatja a multikat is és nem szopja be a bankok fenyegetéseit, ellenben elindított egy olyan munkát terhelő adóreformot, amire nagyon régóta szűkség lenne.
Ugyancsak ő az első, aki valóban látványos(és talán idővel hatásos) családpolitikát folytat.
Ezt sem láttam korábban.
Kiváló példa a helytállásra a rohadt CHF hitel ügy: megörökölte a szociktól, akik annó a könnyebb megoldást látták ebben, de kockára tették az országot. Erre Orbán több nekifutásra de láthatóan meg akarja oldani és nem sajnál semmilyen eszközt sem bevetni.

Szóval összességében ő is csak egy korrupt és dekadens kormányt vezet nevetséges pojácákkal(Schmidt, Matolcsyné férje,stb), de nála legalább érzek szándékot arra, hogy kirángasson minket a szarból és talán még képes is rá.

Én azt mondom, vigye a nyugdíjamat és fizetem a tranzakciós szarokat amiket bevezet, adja oda a rohadt trafikokat és a filmes pénzeket a haverjainak, de akkor oldja meg a BKV-t, a MÁV-ot, az egészségügyet és csináljon valamit a KKV-kkal. Akkor azt mondom hogy megérte, váljék egészségére!

Félreértés ne essék, a korábbi rezsimek is vitték a pénzem, de már tudom, h akkor nem érte meg...

susu64 2013.07.16. 09:52:21

@Makkasz: ez annyira fárasztó hülyeség, mintha mondjuk a Népszavából ollóztad volna ki. 1. Stadion, Felcsút: ha már valamit építünk valahol, miért kellene annak egy libaszaros falusi focipályának lennie? Épült meg épül is annyi elfuserált épület itt, e hazában, hogy igazán ránkfér egy kis minőség. A Felcsút NB1 csapat lett, meccset pedig csk ott lehet játszani, ahol minősített pálya van. Felcsúton ez eddig nem volt. A stadion amúgy csak 3500 férőhelyes lesz, költsége pedog kb. a harmada, mint a debreceni vagy az FTC stadion. 2. Gazdaság: hát 2010 - ben a bedőlés határán volt az ország, azután, hogy nemsokkal előtte felvették (és hová tatték?) a horribilis IMF hitelt, de erről már szóltak mások. 3. Milyen megrendelésre indított letartóztatásokról beszélsz? Politikai és köztörvényes bűnözőkről van szó, kisbarátom! Kémekről és hazaárulókról. Tolvajokról, akik 2002 - 2010 között széthordták az országot, a közpénzeket (Hagyó, Hunvald, Verók, Bajnai, Gyurcsány és társaik). Egy kicsit kéne csak csöndben gondolkodni és összerakni a dolgokat.

Kacsura 2013.07.16. 09:52:21

@Behajtó70: Ezek nagyon jó kis kérdések, remélem van olyan, akinek van ideje válaszolni rájuk! Nagyon izgi lesz!
(Remélem, a kérdező is érteni fogja)

ursus artos 2013.07.16. 09:54:37

@ob.szerver: "Állami monopólium. Tehát nem a haverok kapták meg a biznict. "
Amit aztán az állam tovább ad koncesszióba. És Svédországban is.
Az, hogy haveroknak, meg mutyi, az most csak egy divatos hívószó bizonyos körökben.
Korábban Gratz, feleségverés és egyeben voltak a divatos cimkék.
Egyébiránt a mutyi nem új, ezzel már előszeretettel operáltak a Heti Héberben is 2002-ben...
De ilyet én is tudnék: libamutyi, cuslágmutyi, veresjánosfiaimutyi, alagútmutyi, metrómutyi...

szamoai 2013.07.16. 09:57:36

@Behajtó70:

"Kinek köszönhető a kétharmad?"
Leginkább azoknak a baloldali szavazóknak, akik nem mentek el szavazni. Mert bár baloldaliak voltak, volt önbecsülésük.

"Ki engedte, sőt támogatta a devizahiteleket?"
Hát konkrétan az első Orbán-kormány engedélyezte, az MNB-ben hátrahagyott Járai az őrült kamatpolitikájával meg erősen - hogyismondjam.. - motiválta rá az embereket.

"Ki adta el külföldieknek a gáz, áram, néhol a vízműveket?
Kik voltak a legnagyobb magyar privatizátorok, ezzel megszüntetve a magyar termelést?"
Nagyobbrészt az MDF-kormány.

"Ki kampányolt a hazánkfiainakmkettősállampolgársága ellen?"
Hát igen, ez az MSZP volt. De ki miatt nem kapták - akkor - meg? Hát az istenadta miatt, aki nem szavazta meg.

"Ki hívta volna vissza sokadszorra is az IMF-et?"
Legutóbb pl. Orbán Viktor.. "Az asztalnál ülünk és várjuk, hogy jöjjenek tárgyalni", emlékszel még? Talán egy éve volt

"Ki ássa a magyarok sírját az EU-ban, széthúzásra, magyarellenességre buzdítva az EU tagállamait?"
Ellenzékben pl. a Fidesz azt követelte, hogy vonják meg a pénzügyi támogatást M.o.-tól, ehhez képest most a jelenlegi ellenzék az EP-ben azt mondja, hogy jó lenne ha az EU rászólna Orbánra de azért a támogatásokat ne vegyék el lehetőleg, mert azzal az egész országot büntetnék. Na akkor ki a magyarellenesebb az EU-ban?

"Ki vádolja a magyart magyarkodással, ha pl népzenét hallgat?"
Passz, erről most hallok először. Ki vádolja?

"Kik lövettek a tömegbe 56-ban?"
A kommunisták.

"és 2006-ban?"
Egy bizonyos Gergényi nevű rendőrfőkapitány, aki leszerelés után rögtön Pintér Sándor egyik cégében kapott vezető pozíciót.. nem gyanús?

"Kik hazudtak reggel, délben, meg este?"
Hogy ki vallotta be, azt mindenki tudja. Hogy a jelenlegiek nem ugyanezt teszik azt egyre kevesebb ember hiszi el..

"Kik hazudtak a pannonpumát, a nagy-a-jólétet a választások megnyerése céljából?"
És kik hazudták, hogy "Rosszabbul élünk", a választások megnyerése céljából? És ki az, aki szerint a negatív növekedés is növekedés? És ki az, aki szerint meg lehet élni 47 ezer forintból?

"Kik ígértek eurót 2008-ra, ezzel százezreket devizahitel felvételére csábítva?"
Aki az euró-bevezetésre számítva adósodott el svájci frankban (ami ugye a legnagyobb problémát jelenti) az mindenképpen ráfaragott volna, mert a CHF az EUR-hoz képest is csúnyán beerősödött. Persze magának a forintnak a romlása is súlyosbít a helyzeten, ehhez kapcsolódóan két adat: az eemúttnyóóócéévben 256 körül volt az átlag árfolyam, II. Orbán alatt 285 körül.

szamoai 2013.07.16. 09:59:48

@Behajtó70:

"Kinek köszönhető a kétharmad?"
Leginkább azoknak a baloldali szavazóknak, akik nem mentek el szavazni. Mert bár baloldaliak voltak, volt önbecsülésük.

"Ki engedte, sőt támogatta a devizahiteleket?"
Hát konkrétan az első Orbán-kormány engedélyezte, az MNB-ben hátrahagyott Járai az őrült kamatpolitikájával meg erősen - hogyismondjam.. - motiválta rá az embereket.

"Ki adta el külföldieknek a gáz, áram, néhol a vízműveket?
Kik voltak a legnagyobb magyar privatizátorok, ezzel megszüntetve a magyar termelést?"
Nagyobbrészt az MDF-kormány.

"Ki kampányolt a hazánkfiainakmkettősállampolgársága ellen?"
Hát igen, ez az MSZP volt. De ki miatt nem kapták - akkor - meg? Hát az istenadta miatt, aki nem szavazta meg.

"Ki hívta volna vissza sokadszorra is az IMF-et?"
Legutóbb pl. Orbán Viktor.. "Az asztalnál ülünk és várjuk, hogy jöjjenek tárgyalni", emlékszel még? Talán egy éve volt

"Ki ássa a magyarok sírját az EU-ban, széthúzásra, magyarellenességre buzdítva az EU tagállamait?"
Ellenzékben pl. a Fidesz azt követelte, hogy vonják meg a pénzügyi támogatást M.o.-tól, ehhez képest most a jelenlegi ellenzék az EP-ben azt mondja, hogy jó lenne ha az EU rászólna Orbánra de azért a támogatásokat ne vegyék el lehetőleg, mert azzal az egész országot büntetnék. Na akkor ki a magyarellenesebb az EU-ban?

"Ki vádolja a magyart magyarkodással, ha pl népzenét hallgat?"
Passz, erről most hallok először. Ki vádolja?

"Kik lövettek a tömegbe 56-ban?"
A kommunisták.

"és 2006-ban?"
Egy bizonyos Gergényi nevű rendőrfőkapitány, aki leszerelés után rögtön Pintér Sándor egyik cégében kapott vezető pozíciót.. nem gyanús?

"Kik hazudtak reggel, délben, meg este?"
Hogy ki vallotta be, azt mindenki tudja. Hogy a jelenlegiek nem ugyanezt teszik azt egyre kevesebb ember hiszi el..

"Kik hazudtak a pannonpumát, a nagy-a-jólétet a választások megnyerése céljából?"
És kik hazudták, hogy "Rosszabbul élünk", a választások megnyerése céljából? És ki az, aki szerint a negatív növekedés is növekedés? És ki az, aki szerint meg lehet élni 47 ezer forintból?

"Kik ígértek eurót 2008-ra, ezzel százezreket devizahitel felvételére csábítva?"
Aki az euró-bevezetésre számítva adósodott el svájci frankban (ami ugye a legnagyobb problémát jelenti) az mindenképpen ráfaragott volna, mert a CHF az EUR-hoz képest is csúnyán beerősödött. Persze magának a forintnak a romlása is súlyosbít a helyzeten, ehhez kapcsolódóan két adat: az eemúttnyóóócéévben 256 körül volt az átlag árfolyam, II. Orbán alatt 285 körül.

nu pagagyí 2013.07.16. 10:00:01

@susu64:

Te viszont sorjázod a tényeket. De hogy legyen mihez hozzászolnod, ime néhány link. Értelemezéséhez feltételezem, tudod hogy az IMF-hitelt 2008 novemberében vettük fel:

Láthatod, hogy a hitel nem "költődött el", bár a bruttó adósságot kétségtelenül megemelte. A 20 milliárd euró majdnem teljes összege a jegybanki tartalékot növelte:
privatbankar.hu/szarmazekos/ennyi_meg_sose_volt_csucson_a_devizatartalek-241311

Ha 2008 végén 68% volt az államadósság, a hitelfelvételkor, annál kevesebb, én 65%-ot tudok, többféle becslés van.
velemenyvezer.blog.hu/2010/04/09/nagyon_draga_nyolc_ev

Láthatod, hogy a hitelfelvételnek volt értelme, a devizatartalék megnövelésével sikerült visszanyomni a megugugró CDS-felárarat:
blog.mtakti.hu/blog_cikk/?cikk%5Bcikk%5D%5Bkeyvalue%5D=84

A devizaárfolyamok alakulását bogozd ki magad, ha nem hiszel nekem. A válság 300 felé lökte az euró árfolyamát, Bajnai viszont már 273 forintos euró és 180 forint körüli CHF árfolyamot adott át.

Bajnai kormányzása végén olcsóbban tudta piacról finanszírozni a devizaszükségletet, mint a Fidesz most. Az eszközöket és helyreállított piaci bizalmat örökül hagyta, amellyel Orbánék nem éltek. A gazdaság az utolsó negyedévben már nőtt, az árfolyamok visszamentek a válság előtti szintre, a bizalom megörzésével vissza lehetett volna csökkenteni a jegybanki tartalékot, visszafizetve a hitelt.

A Fidesz előbbiek helyett a magánpénztári magtakarítáasokat lopta el az emberektől, elvéve minimális biztonségukat az öregkori ellátást illetően. Tönkrevágták a versenypiacot indokolatlan különadókkal, leállítva a növekedést. Lényegében leértékelték a forintot, ezéltal többmillió devizahitelest taszítottak kiszolgáltatott helyzetbe. És súlyos felelősségük van társadalmi csoportok elleni gyűlölet felszításában, a nemzeti szolidaritás rongálásában. A köztörvényes bűnök: közpénzek, közvagyon haveroknak átjátszása és ilyesmi már csak hab a tortán.

szamoai 2013.07.16. 10:00:17

bocs.. egyszer elég lett volna..

koborvadász 2013.07.16. 10:00:50

@FILTOL: Látszik milyen ostoba vagy! Értő olvasás, nulla.

Az ilyeneknek kár is bármit írni. Megértenéd amit leírtam, akkor nem írtál volna ilyen faszságot.

Amúgy magyar vagyok nem ( zsidó, cigány, sváb, csángó, székely stb. ) bár lehet, hogy mindegyikből van belőlem. Én akkor is magyar vagyok.

Nem az a birka, befolyásolható, széthúzó fajta, mint Te és társaid.

laci_52 2013.07.16. 10:01:31

Már a cikk címe hülyeség. Nem kell messzire menni, hogy találjunk a mostaninál rosszabb kormányt: Gyurcsány! Belevitte az adósságcsapdába az országot, ezt fogjuk nyögni évtizedekig!

Kacsura 2013.07.16. 10:02:04

@wmiki: Most csalódtam benned. Én azt hittem, hogy van benned empátia. Tessék már megérteni, hogy nem balosok, jobbosok, fideszesek, mszp-sek a lényeg, hanem a lakosság, az egyszerű emberek. Az ő sorsuk a fontos. Tessék már észrevenni, mennyi jóravaló ember került nagyon nehéz helyzetbe, és a kutya sem törődik velük, csak marjuk egymást.
Bár talán a "való élet" nem ennyire szar, a neten egyszerűen elszabadult a pokol. Mintha csupa-csupa óvodás írogatna.

szgy 2013.07.16. 10:02:59

nem hiszem hogy viszonylag kedvező helyzetben vették volna át a hatalmat. az államcsőd széléről kihúzott, a 2008-as válság által erősen megtépázott ország maradt rájuk.

ha meg már a morális kérdésekre alapozva állítja az író hogy 50 éve a legrosszabb akkor emlékezzem vissza az öszödi beszéd utáni sorozatos tömegtüntetésekre. annál nagyobbat nem rombolt semmi a politikába vetett "bizalmon, hiten" az emberek szemében.

jó lett volna valami konkrétum is ilyen általánosított okoskodás alátámasztására mint a "saját nemzete ellen fordított állam", így ez csak értelmetlen szócséplés.

susu64 2013.07.16. 10:04:46

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: tisztelet a korodnak, bárha csak pár év köztünk a különbség. Én is nyugdíjas vagyok, bevallhatom, s csak pár évvel végeztem később az egyetemen, mint te. De azért, a 68 - as mechanizmus nagyon gyorsan kipukkadt a politikai ellenálláson. Aztán, az egyetemekre való bejutásban nagyon sok tisztességtelen elem volt, egyrészt előnyök adása (Szocialista Hazáért érdemérem, Nácizmus üldözötteinek gyereke, stb.) másrész származásbeli hátrányok ("felvétele nem áll a Magyar Népköztársaság érdekében"), az egyházi iskolákból jelentkezők bizonyos egyetemekre és karokra nem juthattak be - ez személyes "élmény". A besúgói hálózatba való beszervezés aktivitása katonaságnál, egyetemen, munkahelyeken, különböző fenyegetésekkel, ígéretekkel, stb. Szóval, látva a mai sok hibát is én személyesen sokkal jobbnak látom és ítélem meg ezt a kormányt, mint - leszámítva 1998-2002 között bármelyiket. Az meg, hogy itt milyen stílusban folyik a diskurzus külön szégyen, de hát szerinetem ennek a borzasztó blognak éppen ez a célja: a gyűlölködés és egymás pocskondiázásának ébrentartása. Igazi osztályharcos szellem.

toportyánzsóti 2013.07.16. 10:07:30

@Fejesrob: Igazoltad az állításom,skizóka.Szellemi erőtök oly hatalmas hogy 10 centi hótól térdre esik.

Sárga Király 2013.07.16. 10:09:30

Jön a gumicsont, trafikügy - hörr, habzó szájjal rágja az ország egyik fele. A másikat pedig megkínálják a libajnai ízesítésűvel, és már dühödten csámcsog az is.

Ezt hívják sikeres átbaszásnak, és higgyétek el - Magyarország egységes politikai elitje, s még inkább a mögöttük álló érdekcsoportok örülnek annak, hogy jóllakunk vele. Valószínűleg még támogatják is is egy-egy ilyen blogbejegyzés megszületését.

tonypek 2013.07.16. 10:10:02

"olyan sebeket ejtett a rendszerváltáshoz fűződő konszenzuson, amelyek ennek az országnak a törékeny kulturális és szemléleti egységén egyfelől, a rendszerváltás nyugati orientációján"

Újra feltárt seb ami majdnem begyógyult de fondorlatosan belevágtak és újra váladékozik.
Ez nem egy véletlen, hanem tudatosan végzett politikai fordulat kihasználva az ország gyengeségét.

szb9 2013.07.16. 10:13:25

A magyarok többsége szerette a Kádár-rendszert. Felmérések szerint sokak visszasírják és úgy érzik, akkor volt a legjobb. Az átlagembert rohadtul nem érdekli Tavares vagy Reding kifogásai meg a jogállami intézmények. Az érdekli, hogy csökken a rezsi. Az átlagember nem akar részt venni a kapitalista versengésben, nyugalmat akar és biztos állást. És Tavares ide vagy oda, senki se tapasztalja, hogy jön a fekete autó, ha kritizálja a kormányt, de még könnygáztól vagy gumilövedéktől se kell tartania ha véletlenül kimegy az utcára. Ha a Kádár-rendszer "lájtos diktatúrája" ilyen népszerű volt, akkor a Fideszé miért ne lehetne az, ami még lájtosabb, már ha egyáltalán diktatúrának lehet nevezni.

belekotty 2013.07.16. 10:19:38

@Behajtó70:

Kinek köszönhető a kétharmad? - Gyurcsánynak
Ki engedte, sőt támogatta a devizahiteleket? - A devizahiteleket lehetővé tévő törvény 2001-es és Járai jegybank elnöksége alatt terjedtek el.

Kik voltak a legnagyobb magyar privatizátorok, ezzel megszüntetve a magyar termelést? - Széles Gábor (Videoton, Ikarusz)

Ki ássa a magyarok sírját az EU-ban, széthúzásra, magyarellenességre buzdítva az EU tagállamait? - 2010 előtt vagy után?

Kik lövettek a tömegbe 56-ban?
és 2006-ban? - 56-ban a komcsik. 2006-ban pedig vandálokat fékeztek meg.
Kik hazudtak reggel, délben, meg este? - 2010 előtt vagy után?
Kik hazudtak a pannonpumát, a nagy-a-jólétet a választások megnyerése céljából? - Magyarország jobban teljesít.
Kik ígértek eurót 2008-ra, ezzel százezreket devizahitel felvételére csábítva? - A devizahitel azért terjedt el, mert a forint alapkamatát Járai 12 százalékon tartotta.

Mr. Rustical 2013.07.16. 10:20:09

Már megint egy poszt, ami nagyot mond, hogy címlapra kerüljön.
Mondjuk a mezőnyből azért nehéz kitörni, de van még hova süllyedni ennek érdekében: például lehetne Orbán rosszabb, mint Sztálin, végül pedig - gondolom ez a jövő évi választások előtt lesz esedékes - mint maga Hitler! Akkor aztán már tényleg betelik a pohár, de igazán.
A legjobb az egészben az imádkozós vörös farok.
Ez tényleg újítás, eddig csak az erdélyi oldalakon nyüzsgő szereis ügynököknek volt szokása minden kommentbe belekeverni az istenkedést, gondolom valamilyen tanfolyamon ez volt a nóvum a tavalyi évben. Úgy látszik, mostanra a Kasza és Szakadás tréningjeire is eljutott ugyanaz a kommunikációs guru.

belekotty 2013.07.16. 10:20:43

@wmiki: Küldjél nekik reikit, mikike! :-))

2013.07.16. 10:22:42

@Blogger Géza: Bezony! A gdp 2012 első negyedévétől folyamatosan csökken. Az egy főre eső gdp Albániával van egy szinten. Az ipari termelés csökken. A népszaporulat csökken. A kormány Mongóliával egy szinten van a piac ítélete alapján. Mongólia olcsóbban finanszírozza magát, mint mi.
Megannyi siker!!!!

notib 2013.07.16. 10:26:35

HaFr: most vagy ennyire feledékeny, vagy ennyire hülye vagy...

mintha lett volna egy Fletó-kormány is, vagy az az ezer év legrosszabb kormánya volt ???

csak emlékeztetőül:

- Fletó volt, aki először mondta, hogy el lehet menni ebből az országból....

- Fletó kezdte meg az MNB gyengítését, a felügyelőbizottság felhígítását...

- Fletó alatt tűrte el a híres AB, hogy kormányrendelettel írjanak felül 2/3-os !!!
törvényt...

- a Pannon-puma se volt akármi...

- a 2006-os rendőri fellépés sem volt a demokrácia csúcsa...

Az, hogy a Viktor se egy csúcsdemokrata, az nem kérdéses, csak azt felejted el, hogy a jobb, meg baloldal, ugyanabból az MSZMP-ből származik, amely rendszert váltott, leváltotta saját magát, saját magára...

Ráadásul sok egybites zember is mint Te, még ott tart, hogy a mi kommunistáink a jobb demokraták, és nem a ti kommunistáitok, a mai bal és jobb oldal, a sz...r (MSZMP)két oldala

fel kéne már ébredni HaFr, bár elég reménytelennek tűnsz...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.16. 10:28:16

@susu64: Nem állítottam, hogy a 63 utáni időszak már maga a kánaán volt. Azt viszont állítom, hogy már messzemenően nem az 56 előtti időre jellemzőek uralkodtak. Persze, hogy voltak túlkapások, minden téren, de már nem az volt az egész jellemzője. Említed az egyetemre való bejutás bökkenőit. Ez sem volt már általános, lásd az én példámat. Nem tudom, hogy tudod-e, hogy mi volt az "egyéb" kategória. Apukám egyéni kisiparos volt és nem volt hajlandó belépni aszövetkezetbe. Ennek ellenére felvettek az egyetemre. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy biztos votak kivételezések,(pértitkár gyereke, stb.) de már nem ez volt a legfőbb jellemző.
Említed a besúgói hálózatot. Engem egyetlen egyszer nem próbáltak megkörnyékezni, így nem kerültem kényes helyzetbe. (mit tegyek, ne tegyek?)
Változatlanul állítom, ghogy semmi különbség az eddigi kormányok között. Mind hazudtak, és hazudnak, legfeljebb a mértékben és a tálalásban van, volt különbség.
Lásd a Fideszt. Zseniálisan keveri a kakit. Az elmúlt években semmi kifogása nem volt, hogy az energia (rezsi) kb. 30 %-al emelkedett. Most csökkent nagy dirrel, durral 10 %-kot, s ezzel ők a világ megváltók.
Ők nem emelnek adót, holott kb. 25-30 féle új adónemet vezettek be, rendkivül ügyesen tálalva, s mindezt az emberek örömmel beveszik.

Macropus Rufus 2013.07.16. 10:29:48

@DR. Smit Pal: a királyságban nem voltak kormányok. A királyt nem szokás választani csak nagyon rikta esetben. Normál helyzetben apáról fiúra... Sztem viktorka is ezt szeretné... :p

sas70 2013.07.16. 10:31:00

Magyarország jobban teljesít!
A legnagyobb hazug lózung, a legnagyobb hazugság! Tessék eeemútnyócévezni egy kicsit! Aztán foglalkozni az elmúlt 3-al is! Ja az infláció alacsonyabb, de csak addig amíg nem jön még egy kis benzináremelés és akkor ezzel a remek adattal is mehetnek a picsába!

toyoda 2013.07.16. 10:32:15

AKK.hu 2008 évi tanulmánya:
Magyarország és a pénzügyi válság

akk.hu//kepek/upload/2009/eredendo%20bunok.pdf

Macropus Rufus 2013.07.16. 10:34:48

@Kivlov: ez így jól hangzik, de sajnos nem ez van.
Nekem a bérem olyan kategóriában van, hogy több százerer forintom marad meg évente azért mert megszüntették a legnagyobb adósávot :p
Ua. több barátom is 10-15ezer forintos minuszba kerűlt az adójóváírás eltörlése miatt.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy aki eddíg nem adozótt az ez után sem fog.

Meg ha jól utánna számolsz, az adó csökkentés több mint 21 új adónem bevezetését hozta magával, és olyan embereket kezdek megsarcolni akiknek már így is nagyon nehéz.

Jhonnyq 2013.07.16. 10:40:12

@wmiki: Te meg,hogy a retkes p...ba mered ezt leírni te retardált,álmomvilágban élő,agykárosult?
Téged a Fidesz zászlórúdjára húználak te főbuzi...
Azon gondokodj inkább mi a szarért nincs nőd egy sem te férfiak szégyene...

notib 2013.07.16. 10:43:48

@nu pagagyí: azért hülyeséget ne terjessz, az IMF 2 %-os hitel, legenda, ugyanis az IMF hitelezés úgy működik, hogy a kamat, az EU-tagállam BEFIZETÉSÉVEL arányosan, sávosan nő !!!

az első X milliárd kamata 2 %, az Y milliárd kamata 3-4 %, a Z milliárd kamat 8 %, és így tovább...

Blogger Géza 2013.07.16. 10:48:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na ezek konkrétumok, csak épp hülyeségek. Utoljára 2012 4. negyedévében csökkent a GDP, a 2013. 1. negyedéves növekedési ütem már 3. legjobb az EU-ban.(negyedéves alapon) De éves alapon is várhatóan kb. +0,5% lesz a GDP növekedés, és kb. +3% az ipari növekedés. Az ipari termelés most kb 20%-kal magasabb, mint a kormányváltáskor. Az egy főre jutó GDP-nk több mint duplája az albánnak. (A mienk az EU-átlag 66%-a, az övék 30%-a)

epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&plugin=1&language=en&pcode=tec00114

Mi a búbánatos közünk van Mongóliához? Ha mi is Kína mellett lennék, biztos, hogy mostanában jobban járnánk, nem a kb. másfél éve recesszióval küzdő eurózóna, hanem a +7% körüli növekedést mutató Kína most a világgazdaság motorja.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 10:49:10

Érdekes ellentmondás, hogy most szerinted 50 év legrosszabb kormánya, miközben abban széleskörű egyetértés van, hogy 1998-2002 között 50 év egyik legjobb kormánya volt és jelentős személyi átfedések vannak a kettő között.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.16. 10:52:09

@szb9: "Ha a Kádár-rendszer "lájtos diktatúrája" ilyen népszerű volt, akkor a Fideszé miért ne lehetne az, ami még lájtosabb, már ha egyáltalán diktatúrának lehet nevezni. "
Tudod, a kettő között van egy árnyalatnyi különbség. A Kádár rendszer hatalmi elitje lenyúlt magának egy balatoni, vagy akármilyen üdülőt. A mai elit pedig milliárdokig meg sem áll!

_Wasp_ 2013.07.16. 10:53:54

Javaslom, hogy indítsunk mozgalmat: mindenki a kérdezőbiztosoknak mondja azt, hogy a fideszre szavazna! Így nem támogatjuk, hogy listázzanak minket! (Ki akar azért pl. adóhatósági vizsgálatot kapni a vállalkozása nyakába, mert épp olyan összefogást támogat, ami nem tetszik a kormányerőknek? Én nem! Van elég dolgunk enélkül is.)

Ugyan 3 éve a fideszre szavaztam, de mostanra már úgy megbántam, mint a kutya aki hetet kölkedzett.

Nem erre adtam felhatalmazást!!!

Ha azt tették volna, amit igértek, akkor egyenes derékkal járnék, de most szégyellem magam, és az alapján fogok szavazni, melyik pártcsoportnak van a legnagyobb esélye leváltani a fideszt.

Az itt kommentelő vakhitűek közül tegye fel a kezét (ha meri), aki olyan célokra adott a fidesznek meghatalmazást, amiket most megvalósítanak.

Én azt hittem, a korrupció csökkenni (nem sokszorosára nőni), a gazdasági helyzet, az emberek jövedelmének vásárlóértéke nőni (nem romlani), a munkanélküliség valóban csökkenni (nem stagnálni vagy romlani fog).

Amiket ezen felül kaptam, azt se köszöntem meg: átláthatatlan mutyihalom: sógoroknak és komáknak átadott állami szerződések, elrekvirált nyugdíjvagyonom, családunkban vállalkozás tönkretétele a trafik és a játékgéptörvénnyel (családi kisvendéglő - kvázi kiskocsmaszerűség - ahol a bevétel egy része cigiből jött, egy része egy nyerőgépből, anélkül kb nullszaldóra se jön ki az egység), ezután persze komáknak trafikjog átadása, most meg épp a játékgép koncesszió átadása zajlik.

A szívem legmélyéig fel vagyok háborodva, milyen cinikus tolvaj faszkalapok lettek az egykor rendszerváltó fiatalokból: hiányzik belőlük még az a (zsivány)becsület is, ami az előző szoci kormányokat jellemezte, miszerint ha valaki lopáson vagy hazugságon megbukik, mennie kell.

A fideszt már a látszat sem érdekli! Elnézést kérek minden fórumtársamtól, hogy egykor őket támogattam.

Jhonnyq 2013.07.16. 10:55:09

@Online Távmunkás: Mégis ki ért veled egyet pláne széleskörben abban,hogy az első Orbàn kormány volt az előző 50 év legjobbja?
Ezt a pártközpontban mondták?

Nigro notanda lapillo 2013.07.16. 10:58:32

@еndike:Az emeszpé eszdéesz értelmiség vezette be a bolonyai rendszert és emiatt nem vettek fel a szakkőzépbe.

a bolognai rendszer a felsőoktatàshoz kapcsolódik, téged pedig valószínűleg azért nem vettek fel a szakközépiskolába, mert nem sikerült befejezned az általános iskolát.

Lencsés István 2013.07.16. 11:02:05

Az ORBÁN kormányok a mostani és az 1998 - 2002 között kormányzók voltak a legjobbak MAGYARORSZÁG - on a rendszerváltás óta .

nu pagagyí 2013.07.16. 11:03:14

@susu64: Én is éltem akkor és úgy látom, hogy az orbanizmus ugyanaz, csak durvább formában, mint amilyen a Kádár-rendszer konszolidált időszaka volt. Most is vannak "rendszerellenségek", káderek, listák, besúgóhálózat. Az államot megszállta az egypárt, kitulajdonítva káderei számára az ország összes erőforrását, kisajátítva a nép munkáját. A sajtó szervilizmusban kezdi utolérni az akkori szintet. Rendőrt látva ismét kezdhet félni az ember, mert nem tudja éppen miért fognak belekötni. A parlament a nép által nem ismert összetételű Politikai Bizottság döntéseinek utólagos szentesítésére szolgál. A lehetőségek tárháza csak kádereknek és rokonaiknak van nyitva, mindenki másra a beszélő szerszám státusza vár, jogok nélkül, kötelezettségek halmazával a nyakában.

Persze van még ellenzéki hang, itt-ott még vegetálnak, de a kiéheztetési folyamat már a végéhez közelít. Ha anyagilag nem tudják agyon vágni, akkor a legdurvább jogsértésektől sem riadnak vissza: lásd Klubrádió esete.

Mig a Kádár-rendszerben a "megbélyegzett" ember sem sokkal élt rosszabbul, mint az aki beleszürkült a tömegbe, azaz ők azt kapták büntetésül, mint mások jutalmul, ez a rendszer semmiféle könyörületet nem mutat. Hagyja felfordulni polgárait és még beléjük is rúg.

Jhonnyq 2013.07.16. 11:04:03

@_Wasp_: Minden rendben lesz ha jövőre megint szavazol és az X nem megy se a mocskos fidesz se az agyament jobbik jelöltje mellé...
Ja és vigyél magaddal mindenkit akit csak tudsz...Én is ezt teszem...

toyoda 2013.07.16. 11:06:40

"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." 2006 05 26

És jött Bajnai és röpke 3/4 év alatt az "elképzelhetetlenből" visszahozta az országot az elképzelhetőbe? Létezik olyan gazdaságpolitika ami ilyen gyorsan tud stabilizálni egy (romló pályára állt) országot?

nu pagagyí 2013.07.16. 11:08:55

@notib: Légyszi valami anyagot a konkrét megállapodásról, hogy ne maradjak sötétségben. A felvett hitelnek egyébként csak egy része volt IMF-hitel, a többségét az EU folyósította. Utóbbihoz kapcsolódnak egyébként a politikai feltételek, úgyhogy az IMF kiseprűzésével nem sok mozgásteret nyerünk.

Jhonnyq 2013.07.16. 11:09:42

@Lencsés István­: Igen...Tényleg kuss van ám köcsög...Te nem wmiki párja vagy?Együtt is éltek?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 11:09:48

@notib: @nu pagagyí: Egyikőtök sem tudja, mennyi az IMF-hitel kamata, csak össze-vissza dobálózik a számokkal :)

Az alapkamat az IMF-kvóta (kb. 900 millió euró) háromszorosáig 1,09%, felette 3,09%. Ha a hitel 3 évnél hosszabb időre szól, akkor +1%-ot kell fizetni a 3. év után. Vagyis a kamat 1,09-4,09% között változhat és nem fix a futamidő teljes idejére.

egyérintő 2013.07.16. 11:11:13

@Jhonnyq:

Szerintem is ez a helyzet. A legnagyobb megdöbbenésünk az volt 98-ban, hogy ez a kormány kormányoz. Napról napra jobbnál jobb lépésekkel jött elő. Ekkor látott az én korosztályom olyan kormányt, amely nem úgy dolgozik, hogy húsz év múlva legyen jó, hanem napi szinten hozott normális, sőt kiváló intézkedéseket. Ez megdöbbentő volt mondhatni minden párt tagságának.

Az utóbbi időben, most is valami ilyesmit kezdek tapasztalni. A kormányzat újra kormányoz.

szb9 2013.07.16. 11:11:27

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Ha már itt tartunk, a legnagyobb lenyúlások nem most 2010 után történnek, hanem a 90-es évek elején a privatizációs lázban. A Fidesz most a lenyúlások mellett sok mindent államosít is, vagy próbál. Szerintem a rezsicsökkentés arra megy ki, hogy csődöt jelentsenek az energiacégek, amiket aztán az állam majd fel tud vásárolni...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 11:14:13

@Jhonnyq: 2007-ben a ország többsége szerint az első Orbán-kormány volt a legjobb:
www.origo.hu/itthon/20070709-gallup-a-gyurcsanykormany-megitelese-a-legrosszabb.html

A pártközpontoktól elég távol vagyok :)

Jhonnyq 2013.07.16. 11:15:48

@egyérintő: Az első Orbán kormány köszönő viszonyban sincs a mostanival bár ugyanazok a komcsik vezetik mint azt...Mégis a 2/3 adta meg a végső döfést az országnak ès a tejhatalmat a neokomcsiknak...

"napi szinten hozott normális, sőt kiváló intézkedéseket.
Az utóbbi időben, most is valami ilyesmit kezdek tapasztalni."

Te Magyarországon élsz?

laci_52 2013.07.16. 11:16:10

A blog írója biztosan nem volt felnőtt ember a Kádár-rendszerben, ha az akkori kormányokat jobbnak tartja Orbánnál.

Akkoriban a szegénység, korrupció, kilátástalanság sokkal nagyobb volt, mint ma, még ha sokan ezt nem is így látják manapság.

Jhonnyq 2013.07.16. 11:17:47

@Online Távmunkás: 2007 az 6 éve volt!!! Vagy rosszul szàmolok?

Talán azóta volt itt 3 év pusztítás...

Jhonnyq 2013.07.16. 11:20:57

@Lencsés István­:"blogomon mindent megtalálsz rólam, hogy ki is vagyok"

Nem vagy te senki te szarbatyu...

bulista 2013.07.16. 11:23:22

@Jhonnyq: Májkinak nője??? Bár most eltüntette az avatarját, de olyan buzzancs feje van, hgy a prájdon külön kamiont kapott! :D

Amúgy meg nem trafikért vagy más koncért ennyire fütyesz-hívő, hanem fülig bele van esve a csúti bonszáj-napóleonba...

Netuddki. 2013.07.16. 11:24:58

@laci_52: "A blog írója biztosan nem volt felnőtt ember a Kádár-rendszerben, ha az akkori kormányokat jobbnak tartja Orbánnál.
Akkoriban a szegénység, korrupció, kilátástalanság sokkal nagyobb volt, mint ma, még ha sokan ezt nem is így látják manapság."

Ezen kijelentésed alapján te nem éltél a kádár rendszer alatt. Az "egyszerű embernek" sokkal több lehetősége volt akkor sajna mint most.
Viszont az is egy szar rendszer volt, és ideológiailag főleg. Pont e miatt kell az orbánéknak takarodniuk. Egyszer elég volt a kádár rendszerből. Kell a tökömnek ugyanaz a híg fos csak éppen az orbán neve alatt...

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.07.16. 11:29:56

@Jhonnyq: legalabb nezd mar meg mirol beszelek, ne legyel olyan agyatlan mint a piftike.

nu pagagyí 2013.07.16. 11:34:35

@toyoda: Nem a tényleges lehetőségek fogytak el, hanem a várakozásokat nem lehetett teljesíteni. Saját párttársai nem nagyon értették, hogy gazdasági növekedés és az olcsó pénz viszonyai közepette miért nem lehet boldogítani az embereket. Gyurcsány viszont pontosan tudta, hogy nem lehet osztogatni, hanem a költségvetést kell rendbetenni, ezért tervezett egészségügyi és felsőoktatási reformot és próbálta lenyomni pártja osztogatni szerető vezetőinek torkán. A reformok egyébként a mai lepusztítás helyett azt célozták, hogy a szinvonal megmaradjon, de hosszú távon is finanszírozható legyen.

Az egészségügyi reform a magántőke bevonására és valódi verseny generálására épült. Az állami ellátás mellett magánszolgáltatók is versenyeztek volna az ellátásodért, úgy hogy Te döntesz, melyiket veszed igénybe. A biztosításodért pedig biztosítók versenyeztek volna. És lett volna persze térítési díj is, vizitdíj jeligével. Nem nagy összeg, évi max. hatezer forint és a rászorultak nem fizették volna, de arra elég volt, hogy a körzeti orvosok és a szakorvosi hálózat helyzete anyagilag rendeződjön. A reformot az ellenzék felelőtlen kampánnyal, hazugságok terjesztésével sikeresen megfúrta. Most itt van nekünk az ő reformjuk. Össze lehet hasonlítani.

A felsőoktatási reform sem vett volna el senkitől, semmilyen lehetőséget. A tandíjat két réteget sújtott volna, a rosszul tanulókat és a gazdagokat. A tandíj nem tűnt volna el a költségvetés bugyraiban, hanem teljes összege az oktatásra és szociális ösztöndíjra fordult volna.

Macropus Rufus 2013.07.16. 11:37:08

@Behajtó70: ha jól emléxem (mert vannak emberek akinek az emlékezete 2002 elé is elér) akkor volt egy Pannon tigrisunk is, amit még Kuszaszem jelentett be anno:

index.hu/belfold/hirek/19681/

"2000. október 31., kedd 23:32
A rendszerváltozás óta eltelt tíz év egy nagy gazdasági siker előkészítésének az időszaka volt - jelentette ki Matolcsy György gazdasági miniszter kedden. A Tíz éve szabadon című nemzetközi konferencián elmondott beszédében a miniszter sikertörténetnek minősítette a magyar exportot, amelynek segítségével az ország kikerült a nehéz gazdasági helyzetből. Matolcsy György írásvetítőn megmutatta a magyar gazdaság fejlődését szimbolizáló "kis pannon tigris"-ről készült grafikát, és így tolmácsolta első mondatait: ,,én egy nemzetközileg szelídített, nemrég született kis tigris vagyok"."

Indiana Jonescu 2013.07.16. 11:44:15

hát bazmeg, jól megaszondtad, hogy az elmúlt 50 év legrosszabbja. Hogy a többiek csak az országot adósították el és szarér'-hugyér' elherdáltak mindent, az smafu.

egyérintő 2013.07.16. 11:46:38

@egyérintő:

"A kormányzat újra kormányoz."

Persze kormányzott ezidáig is. Fél éves EU elnökség profi levezetése. Azóta minden elnökségre készülő ország jön egyeztetni, hogyan is csináltuk. Új alkotmány (Alaptörvény), új BTK, új PTK megírása, egyeztetése, elfogadása, felügyelete, védelme, Ezernyi törvény elfogadása...

Kezelni kellett a csődöt úgy, hogy közben az IMF, az EKB, a minősítők és a pénzpiaci nagyok nem túl barátságosak velünk.

És hát kezelni kellett közben számos komoly problémánkat, mint devizaadósság, nagy munkanélküliség a képzetlenek körében és más területeken. Ilyen a demográfiai korfa hatalmas problémája, a 40 éves nyugdíjasok, nagy számú rokkantnyugdíjasok kérdése, közbiztonság javítása, a megélhetési bűnözés elfogadása helyett a három csapás törvényben gondolkodás, a honvédség fejlesztése, a sport támogatása stb.

No de nem ez a lényeg mára! Itt van a trafiktörvény, meg a szerencsejáték törvény, amelyeken az ellenzék 7x24 időtartamban kritizálhatja a kormányt...

susu64 2013.07.16. 11:50:45

@nu pagagyí: Sok igazság van ebben, ámde ez az általunk valamikor vágyott(?) "szép új világban" mindenütt így van, kisebb-nagyobb különbségekkel. Ez nem jelenti azt, hogy nem kéne a jobbra törekedni, de a globális világ urainak ez nem célja. Ezért aztán minden cirkusz művileg előállított feszültséglevezető: ha itt tépjük egymást mág mindig olcsóbb, mint az utcán. Akinek meg duzzad a zsebe, azt úgysem érdekli. A legszebb az egészben, hogy van néhány kirakatba állított figura, akiket itt a legtöbbet emlegettek - emlegetünk, az igazi irányítóknak és vámszedőknek még csak a nevét sem ismerjük. Azokhoz képest Simicska, Puch László, Karl Imre - de még Porik is apró senkik.

toyoda 2013.07.16. 11:51:36

@nu pagagyí: A kérdés nem ez volt. Amúgy sem gondolom h. a Magyarországi problémáknak alapvetően fiskális oka van.

pl:
nol.hu/velemeny/20100227-hejak__galambok_es_libak?ref=sso

Csehovnyik 2013.07.16. 11:58:39

@szb9:
Pl.:Kaya Ibrahim, Joszif Tot ügy/ügyek. Honnan is lett volna bevételük...

nu pagagyí 2013.07.16. 11:59:37

@Online Távmunkás: Ez mind szép, de arról volt szó, hogy 2008-ban ennél csak sokkal rosszabb feltétellel, úgy 8-10%-ért tudtunk volna devizakötvényt eladni. A mostani államkötvényeink sem jobbak sajnos. Az 1,9%-4,9% közti kamat egyébként még mindig elég jó. Az IMF-hitellel nem is a kamat a baja jelen kormányunknak, hanem az, hogy a hitellel kapcsolatos előírások akadályozza a kormányt népe kirablásában, valamint a piac és közvagyon haveroknak való átpasszolásában.

ob.szerver 2013.07.16. 12:01:30

@_Wasp_:

"Nem erre adtam felhatalmazást!!!"

Tiszteletre méltó, hogy kinyilt a szemed.

Egyetlen kérdés: melyik galaxisban éltél 1998 és 2002 között?

Ugyanis SEMMI nem történt az emút3évben, amit ne lehetett volna előre tudni. Sem a demokráciafelfogás, sem a korrupció, sem az ország nemzetközi elszigetelődése, sem a kormányzati munka silányságánat illetően.

Lencsés István 2013.07.16. 12:02:01

@Jhonnyq: A tényemmel amit a mocskos pofádba toltam , nem tudsz mit kezdeni , így elkezdesz személyeskedni de azt sem tudod ( mert buta vagy ) hogy azt név nélkül fosva nem lehet .

csiks 2013.07.16. 12:03:21

@Kalmár, @Schindlеr Pistája:
"A multikultiról kiderült, hogy baromság......"
- Egyetértünk."

Hát...a multikulti jelenség, nem egy kikényszerített társadalmi forma. Egy jelenség nem lehet baromság... a föld a nap körül kering, jelenség, nem baromság.

"újból próbál kapaszkodni az ezeréves gyökerekbe,.."

Ha István király is az ezeréves gyökerekbe kapaszkodott volna... szóval, időnként a nézeteket nem árt megváltoztatni, de óvatosan. Idézet a nagy királytól: "Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő." Nem volt buta ember, gondolkodott.

"liberális erkölcsi rendszer megbukott.
Gazdaságilg, társadalmilag.
Mindenhogy."

Ki hogy érzi... utazgassatok, azt rájöttök mennyire.

"Az Orbán kormány végre azt a társadalmi réteget támogatja, amelyik az országot felépíti. Most azok kapnak, akik dolgoznak, dolgozó gyerekeket nemzenek és nevelnek."

Ugy érzem ahhoz a réteghez tartozom, akiről azt gondolod, hogy anyagilag támogatott. Sajnos, az a helyzet, hogy ezek a jótétemények nem kompenzálják azt a károkozást, amit hosszútávon a társadalomban, gazdaságban és a pénztárcámban (nyugdíj, tandíj, közellátás,...) véghezvittek. Egyszerű kontárok.

Egyébként elég jó a poszt.

"...mert a legnagyobb szakadékot hozta létre a lehetőségei és a valósága között..."
"... és teljesen dezorientáltak egy amúgy is gyenge önismeretű és gyenge politikai képességű népet..."

Sajnos ez mind igaz, bár a gyengét inkább a "nem eléggé fejlett"-re cserélném, mert azért igyekszik.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.16. 12:10:32

@szb9: Ezt sem vitatom. Mármint azt, hogy eddig a legártalmasabb kormány az Antall kormány volt, aki szétverte a teljes gazdaságot és fillérekért szétosztotta az állami vagyont.
Államosítani akarják az energia cégeket? Annak csak egy oka lehet, mégpedig az, hogy azt követően saját maguk között osszák szét fillérekért. Lásd: föld törvény, trafik törvény.

Kivlov 2013.07.16. 12:12:35

@Macropus Rufus:
Tévedés.
Kevesebbet kapnak? Mert eddig lóf*szt sem adóztam. Sok (kamu) minimálbéres! Azért, mertt valaki keveset, ne adózzon? Miért? Pláne egy olyan országban, ahol általában keveset keresnek az emberek?
Az volt az igazságos, hogy az SZJA 90%-át, 10%nyi adózó fizette be? ??? hagyjuk már.
Az meg, hogy több új adónem lett helyette? Legyen. ha azt mindenki fizeti! Márpedig a tranzakciósat, a telefont, az ÁFÁT!, a nemtudommmit mindenki csengeti. Hála az égnek. És nem a dolgozó ember...hanem a sok eltartott is...

pánpéter 2013.07.16. 12:19:07

ha az ilyen ócska bloggereknek nem tetszik, amit orbán csinál, akkor jól mennek a dolgok. :))

csak így tovább. remélem a guta fog megütni, amikor 2014-ben újra fidesz kormány fog alakulni. :)))

Megfigyelo 2013.07.16. 12:19:11

@Kivlov: Igen, a fejlett világban mindenki -- a jobboldal is -- úgy véli, hogy az az igazságos, ha a magasabb jövedelmű (sokkal) magasabb jövedelemadót fizet. A lazac 30%-áról lemondani sokkal kisebb terhelés, mint a kenyér 10%-áról annak, skinek arra is nehezen futja. (Ezt nemrég az előző pápa is kifejtette...)

pánpéter 2013.07.16. 12:20:47

@szamoai:
"Kik hazudtak reggel, délben, meg este?"
Hogy ki vallotta be, azt mindenki tudja. Hogy a jelenlegiek nem ugyanezt teszik azt egyre kevesebb ember hiszi el.."

nem bevallották, hanem lebuktak.

ne csúsztass. csúnyán lebuktak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 12:21:56

@Jhonnyq: Az utóbbi 3 évben szerintem a második Orbán-kormány volt hatalmon, ez nem változtatja meg az első Orbán-kormány tetteit se negatív, se pozitív irányba.

Jhonnyq 2013.07.16. 12:23:29

@Lencsés István: Milyen "tényed" van neked te nagyon hülye???

Ezt emlegeted itt százszor,pont ugyanebben a mondatszerkezetben...Ezt honnan loptad?Ki mondta neked?
Büdős nagy paraszt vagy te nem más...Fizetett bérenc...Kevés embernek mondanék ilyet de ha két lábbal ugrálnék a fejeden se lennél hülyébb és rondabb sem...

pánpéter 2013.07.16. 12:23:37

@Jhonnyq: látszik hogy hülye vagy a dolgokhoz...

a feladatok nőttek, a finanszírozás meg csökkent... az a baj, hogy olyan ostoba vagy, mint a blogger. bár nekünk addig jó, amiíg ti ilyen ostobaságokat le tudtok írni. :)

úgyhogy hajrá, hajrá. :)

Jhonnyq 2013.07.16. 12:25:28

@Online Távmunkás: Nagy tévedés...Hitler is festő volt korábban...Szerették a képeit,,,Aztán vmi megváltozott...Pedig a képei 10 évvel késöbb is ugyanazok voltak...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.07.16. 12:27:23

@szb9: Sohasem fogom elfelejteni Antall őrültségeit. Amikor szétverte a magyar cukoripart, amikor tönkretette a magyar mezőgazdaságot, amikor 30 ezer forintott fizetett annak a gazdának, aki levágta a tehenét. Ma pedig a szlovákoktól és a sógoréktól hozzuk a tejet és a tejtermékeket. Ílyen az, amikor egy dilettáns történész vezeti az országot. Persze az sem sokkal jobb, ha olyan jogász van hatalmon, aki egyetlen napot sem dolgozott.

Lencsés István 2013.07.16. 12:28:25

@Jhonnyq: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Minek írjak mást , ha ez sem jut el ? :O Én csak akkor kommentelek ha tényem van valamilyen témában , nem véleményt írok névtelenül . Ha nem lenne paraszt te nem ennél , ahogy én sem . Nem fizetnek azért hogy itt kommentelek , azért kommentelek , mert nem szeretem ha valaki névtelenül hazudozik , mint itt ez a blog is . Az a hülye aki mondja . Szép nem vagyok , ez is tény , sőt ....

Jhonnyq 2013.07.16. 12:28:35

@pánpéter: Tudod nagy a különbsèg a között ha egy okos hülyéskedik vagy egy hülye okoskodik...

Te az elöbbi vagy bár az utóbbinak képzeled magad...
Nyisd ki a szemed és akkor majd látsz is...

pánpéter 2013.07.16. 12:32:06

@Jhonnyq:

"Ezzel szemben az Orbán-kormány, amelyik viszonylag kedvező helyzetben vehette át a hatalmat."

mesélj erről a kedvező helyzetről. ez mit is takar?
a dübörgő gazdaságot, vagy mit? :))) ha már okoskodásról beszélsz?:)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 12:32:47

@nu pagagyí: Nem egészen. A legfőbb gond az, hogy a nyugdíjasok felháborító kiváltságaiból (ingyenes közlekedés, automatikus nyugdíjemelés, alacsony korhatár, kamu rokkantak, stb.) kellene elvenniük, de azzal azonnal buknának, hiszen a szavazók rövidtávon gondolkodnak. A rokkantak felülvizsgálata se sok eredményt hozott, nem mertek komolyan lépni.

A másik pedig a felesleges közalkalmazottak tömege, amit leépítés helyett csak növelnek. Nem a tanárokat kellene leépíteni, ahogy szeptembertől fogják, hanem a feleslegesen többszintű bürokráciát (település, járás, kistérség, megye, régió, ország) kellene csökkenteni és kirúgni mondjuk azokat a vezetőket, akiknek csak 1-2 másik vezető a beosztottja.

Jhonnyq 2013.07.16. 12:34:09

@Lencsés István: Tudod a te tényed milyen te retardált...

Azt állítod a közlekedési lámpa sárga ez tény...
Én azt mondom,hogy néha zöld is és időnként piros is de ez neked már nem tény mert elvakít a sárgaság...
Annyit érnek a tényeid mint a playboy hasábjain az arcod...

Blogger Géza 2013.07.16. 12:35:41

@nu pagagyí: Hálistennek a mostani államkötvényeink sokkal jobbak....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.16. 12:36:01

@еndike: Szerintem nagyon helyes, hogy téged nem vettek fel szakközépbe. Mindegy, melyik kormány alatt történt. :-)

Vahakomb 2013.07.16. 12:36:26

Csak a címet olvastam el. Nem is szándékozom tovább olvasni.

Occam beretvája 2013.07.16. 12:37:38

Hát ne feledd!
De azt sem hogy amíg ez a fogott múzeum igazgató
keresztény magyar országról álmodozott,addig
a komancsok vígan privatizéltek.
A most sittre kerülő erkölcsi fárosz Szilvásy Gyurival az államtitkári székben.

Blogger Géza 2013.07.16. 12:39:46

@Online Távmunkás: A járási rendszer pont ezt célozza. Kevesebb lesz a helyi szintű közalkalmazott, és a megye eléggé kiürült. Már láthatóak a statisztikában is az eredmények...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.16. 12:39:50

@FILTOL: Mások meg minden blogbejegyzés alatt libásoznak, böszméznek. Ez már csak ilyen szottyos belterjes dolog. Egymásnak feszülnek olyan emberek, akik "szerelmesek" egy-egy pártba-politikusba (mekkora lúzerség), és nyomják a baromságot ezerrel. Arra nincs esély, hogy meggyőzzék egymást, az egésznek semmi értelme. Egy darabig szórakoztatott, de mára nagyon unalmas már.

Lencsés István 2013.07.16. 12:40:07

@Jhonnyq: Ha mégegyszer hazudozol rólam , ráadásul névtelenül , akkor ma és itt ezen blogbejegyzésnél utolára reagáltam rád . Azt se tudod mit írtam ténynek , olvass vissza ....

belekotty 2013.07.16. 12:40:10

@Occam beretvája: Ja, amikor Mádl volt a privatizációs tárca nélküli és Széles Gábor privatizélte a Videoton és az Ikaruszt.

belekotty 2013.07.16. 12:40:50

@Lencsés István: Mi van piftike? Fáj az igaz? Pontosan idézzé!

belekotty 2013.07.16. 12:42:33

@еndike: endike! Az a legjobb kormány volt amelyik téged nem vett fel szakközépbe. :-))

belekotty 2013.07.16. 12:45:13

@Lencsés István: "Szép nem vagyok , ez is tény , sőt .... " - pontosan idéztelek. Tényem van. :-)) Neked meg fáj az igaz.

Lencsés István 2013.07.16. 12:45:31

@belekotty: 1 . A ténnyel te sem tudsz mit kezdeni látom , amit beletoltam a mocskos pofádba , ezért kezdesz el személyeskedni , de azt sem tudod mert nincs eszed hogy név nélkül nem lehet személyeskedni . 2 . Nem vagyok " .... pifitke .... " , azaz tanulj meg olvasni IS . 3 . Nekem nem fáj az igazság , mondták hogy csúnya vagyok , és az igaz is , szóval erről is ennyit . :) 4 . Én pontosan idéztem , lásd 2 . pont , veled ellentétben , ugyanis ilyen nincs , hogy . : " .... idézzé .... " .

Lencsés István 2013.07.16. 12:46:58

@belekotty: Sajnos ha nem tanulsz meg pontosan idézni , akkor ma utoljára reagálok rád ezen blogbejegyzésnél . Igen van egy tényed , ritka az ilyen az anonimoknál , de ez is csak azért van , mert tőlem kaptad . :) Nem fáj , lásd előző hozzászólásom . :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 12:49:20

@Jhonnyq: Hitler képeslapokat festett, utcaképeket emberek nélkül és semmilyen művészeti színvonalat nem ütött meg sem akkori, sem későbbi mércével. Nem véletlen, hogy esélye sem volt a Festőművészeti Akadémiára bekerülni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 12:51:17

@Blogger Géza: Kérlek, adj egy linket a statisztikához, amiben benne van az összes köztisztviselő (kormánytisztviselő) és az önkormányzati alkalmazottak száma is.

Occam beretvája 2013.07.16. 12:52:08

@belekotty: Ja= Igen?
Igen.
Jutott ott mindenkinek.
A besúgó vendéglátósnak,a hiperaktív KISZ besúgónak, a lakitelki sátorozóknak,de legfőképp a multiknak.
Akkor volt utoljára nemzeti konszenzus.
Ebben.
Egymás közt.

Blogger Géza 2013.07.16. 12:52:30

@ob.szerver: Nah, akkor ez rendben, erre szavazott 52% 3 éve, és akkor nem csalódhattak, tehát ezt jövőre is megismételhetik. )

Jhonnyq 2013.07.16. 12:53:20

@pánpéter: Orbánnak volt egy koncepciója a gazdaságra 2010-ben...Elengedni a hiányt azáltal felpörgetni a gazdaságot...Ennyi...
Az volt a baj,hogy ezt nem engedte az EU...Ezèrt elkezdődött a kapkodás és a fejetlenség...Az agyament intézkedések,ötletszerű költségvetések sora...Nekem nem Orbánnal személy szerint van problémám,hanem azzal amit ezzel az országgal művel...Hidd el ha érezném,hogy alakulnak a dolgok akkor nem érdekelne,hogy Orbán,Mesterházy,Vona,Bajnai vagy akárki kormányoz.Az lenne a legjobb ha nem is hallanánk a miniszterelnökről vagy a gazdasági miniszterről és akár a nevét sem tudnánk...
Orbán legnagyobb bűne az ország lakosainak szembeállítása egymással...Nekem ès neked is jobb lenne ha például együtt egy sőr mellett beszélgetnénk mondjuk az F1-ről vagy a fociról mint itt civódunk egymàssal...

A cikket nem én írtam arról a szerzőt kérdezd de egy biztos rosszabbul élünk mint 4 éve minden szempontból...

Csetepaté márki 2013.07.16. 12:55:01

@nu pagagyí: Persze, azert mondom ezt, mert könnyü ülömunkam van a szazadvegnel. Nem azert, mert ezt gondolom.
Egyszerüek vagytok, ezert fogtok vesziteni.

Jhonnyq 2013.07.16. 12:56:33

@Lencsés István: Neked nevet kellene változtatni mondjuk Crt C- Crt V-re...

Kivlov 2013.07.16. 13:08:26

@Megfigyelo:
Ez így van.
csakhogy a fejlett világban nem bruttó 400 körüli nagyságrendű fizetésekre akarnak magasabb jövedelemadót kivetni. Ott tényleg szolidaritási célzattal működik a dolog, míg nálunk szimplán pénzbeszedési célzata lenne. Még a szloviknál is bruttó 8-900E Ft-nak megfelelő ojrónál jön a 2. kulcs. Ennyi.

k_attila78 2013.07.16. 13:11:07

Az összes agymosott fideszes fizetését 47 ezer Forintban maximalizálnám aztán hajrá éljetek meg belőle...

Blogger Géza 2013.07.16. 13:11:57

@Jhonnyq: Az hogy te agyatlanul fröcsögsz és gyűlölködsz, nem Orbán Viktor hibája. Hanem csakis a tied. Ne próbáld másra kenni.

belekotty 2013.07.16. 13:12:35

@Lencsés István: Pontosan idéztelek. Tehát hazudsz.

Sunavadász · http://napisuna.blog.hu 2013.07.16. 13:12:59

Itt minden kormány az elmúlt 20 évben folyamatosan elbaszott valamit, csak az embereknek nagyon rövid a memóriájuk...

belekotty 2013.07.16. 13:14:28

@Lencsés István: Neked nincs tényed , csak büfészakos sportkommunikációs diplomád és ezért fáj neked az igaz . Még idézni sem tudsz .

Silent Bob 2013.07.16. 13:16:57

@Kivlov: És akkor erre nem az lett volna a megoldás, hogy igazítjuk a sávokat, hanem hogy akkor csengessen mindenki ugyanannyit.
Az a baj leginkább ezzel a kormánnyal (az ipari szintű lopás és köcsögség mellett) hogy hiába látnak meg jól problémákat, mindent baltával próbálnak megoldani.

Silent Bob 2013.07.16. 13:18:05

@Kivlov: Az első mondat végére kérdőjel.

toyoda 2013.07.16. 13:19:56

Ha esetleg azoknak a közgazdászoknak lesz igazuk akik azt állítják h. egy kiegyenlítődés zajlik a világban, ami azzal jár h.erőteljesen fog csökkenni az európai és amerikai életszínvonal, kíváncsi leszek mekkora jajbékolás lesz itt.

Kivlov 2013.07.16. 13:20:25

@Silent Bob:
Nem csenget mindenki ugyanannyit. Aki 10szer annyit keres, az 10szer annyit csenget...

Pamuk 2013.07.16. 13:21:02

@susu64:
Jajj Drágaság, nem éltem Gömbösi alatt, de értékítéletem ettől függetlenül lehet minden idők legszarabb magyar kormányáról. Mármint - ha pontosan értelmezted szavaimat - a legtöbb idiótát kinevelő kormányról.

pánpéter 2013.07.16. 13:22:20

@Jhonnyq:

"Orbán legnagyobb bűne az ország lakosainak szembeállítása egymással" - ez megint a jó öreg bolsi trükk...
a szárszói panoptikumot árokásában senki nem tudja felülmúlni...
de egy kis nyilvános anyázásért mondjuk fegyenc testvérnek se kell a szomszédba mennie, nem beszélve török zsoltról, meg a többi kommunistáról...

rókafogta 2013.07.16. 13:23:26

@laci_52: Ez a hetvenes évekre nem igaz,még ha nem is tartom jobbnak az akkori kormányt!Éltem, élek tudom és éltem az ötvenes hatvanas években is.

Silent Bob 2013.07.16. 13:28:18

@Kivlov: Jaj bazdmeg nem vagy te ilyen hülyegyerek, tudod miről beszélek.
Én megértem, hogy örülsz, mert pár tízezerrel jobban jártál, de ne próbáld már meg úgy beállítani, mintha ez fasza lenne. Én is leszarnám kb. mert ugyanannyit keresek mint előtte (az más kérdés, hogy minden másfélszer annyiba kerül) csak engem érdekel az a szerencsétlen is, aki tényleg minimálbérért gályázik és lehúzták tőle az adójóváírást, hogy neked jobb legyen.

Kivlov 2013.07.16. 13:33:27

@Silent Bob:
Tévedés.
Nem annak örülök, hogy nekem picit több van.
Hanem annak, hogy elcseszett adójóváírást megszűnt, így más is hozzájárul a közös kasszához, nem csak én!
Mert az a baj, hogy bármiről van szó, mindig csak ugyanaz a réteg csenget(ett). Mert a "rászoruló" az mindig kiváltságos volt. Csakhogy az emberről a 122. bőr lehúzásával már ő magát is rászorulóvá tették, csak a bérpapíron ez nem látszik. Na, ez a vicc.
500 bruttó alatt itt mindenki lehetne rászoruló, mert abból csak vegetálni lehet, ha családod van, semmi több. a gazdagságtól fényévekre vagy. mert nem a minimálbérhez kell viszonyítani, hanem a megélhetési költségekhez. ennyi.

citrix 2013.07.16. 13:36:39

Magyarország jobban teljesít!Nap mint nap ezzel az óriásplakáttal szembesülök,ami természetesen nem pártpropaganda hanem a magyar kormány információja azok részére akik nem látják azt amit még a vak is kristálytisztán lát.Ha mondják,biztos úgy van.---A Tanú,örökéletű műremek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.16. 13:40:45

Azért ne túlozzunk, jó hogy nem 100...

Silent Bob 2013.07.16. 13:41:14

@Kivlov:
Szóval igazából nem azért jön be, mert neked jobb, hanem mert másnak szarabb.
De mondj légy szíves olyan országokat, ahol egykulcsos adó van és olyanokat ahol progresszív.

Ezténírtam 2013.07.16. 13:43:39

Ejjha, csak úgy süt megint az ostobaság a kommentekből. A poszttal egyetértek,de nem azért,ami a végkövetkeztetése

@szb9: "Az átlagember nem akar részt venni a kapitalista versengésben, nyugalmat akar és biztos állást."

Ember,NINCS OLYAN,HOGY NEM VESZÜNK RÉSZT A KAPITALISTA VERSENGÉSBEN!!! Én nem tudom,hogy itt még mindig nem értik az emberek,hogy ami 1990 előtt volt,az egy totál kamu,adósságból finanszírozott,szörnyen hatékonytalanul termelő szarkupac volt???

A poszt megállapítása helyes,de ezt azért van,mert ez az első olyan kormány,amit a magyarok már közelítve a saját szellemi szintjükhöz,elég profin behülyítve választottak maguknak. Szerintem naivitás ettől a mérhetetlenül ostoba néptől ennél jobb eredményt várni. Csak néhány jellemző adat: 21% diplomás,alig 10% beszél akár egy idegen nyelvet,ma olvastam,hogy vannak olyan szakok,ahol a hallgatók fele nem kapja meg a diplomáját,mert nincs meg a nyelvvizsgája. És ez csak az értelmiségi-réteg,ezek alapján könnyen kitalálható,hogy milyen szinten lehetnek,akiknek diplomájuk sincs,hát még a szakmunkások,meg aki a 8 általánost sem végezte el (a nyugdíjasok igen nagy része ide tartozik).

Szóval mégis mit várunk? Az egyetlen esélyünk,ha minél többen elmennek külföldre és ott magukra szednek egy kis észt,mert itthon ettől a selejt tanár kartól nemigen fognak megtanulni semmit a felnövő generációk sem...

Kivlov 2013.07.16. 13:45:11

@Silent Bob:
Nem a progresszivitással van a baj, hanem azzal, ha a progresszivitást az átlagbér 1,5szeresénél már érvényesíteni akarják.
És nem az a jó, hogy neki sz*arabb, hanem az, hogy ő is tesz a közösbe.
Szerinted mi lenne akkor ha mondjuk a 3,8millió munkavállalóból 3,5misi minimálbéres lenne? akkor ki adózna adójóváírás mellett? hmmm? a többiek, mi? a 3,5M meg csak hőbörögne, hogy miért ilyen sz*rok az utak, az eü, miért ilyen drága a benzin stb...

Blogger Géza 2013.07.16. 13:52:23

Ha már az 50-e szám jutott valamiért a posztoló eszébe, itt a bizonyíték, hogy mennyire hibásan látja a dolgokat: (Vagy a politikailag aktívak fele a hülye, persze ez is lehet, de azért ismerjük a tanmesét a nagy zseniről, akinek mindenkii szembe jön az autópályán...)

"A biztos pártválasztók körében a Fidesz 50 százalékot ért el, az MSZP 27 százalékot. Az aktív szavazók 12 százaléka voksolna a Jobbikra, 7 százalék az Együtt-PM-re, míg az LMP és a DK 2-2 százalékot kapna."

index.hu/belfold/2013/07/16/ipsos_fidesz_25_mszp_15/

egyetmondok 2013.07.16. 13:54:59

@Kivlov:
Ha visszanézzük, amióta csak létezik SZJA Magyarországon, a fogyasztáshoz köthető adók, valamint a bérekhez kötött, régebben járulékoknak nevezett közterhekhez képest mindig az SZJA bevételek voltak a jelentéktelenebbek. A legkisebb.
És bár abban igazad van,hogy ezzel az SZJA szisztémával - számomra is, nem is kérdés ez - azt sikerült ugyan megvalósítani, hogy ne maradjon ki belőle senki,ilyen értelemben tehát még azt is lehetne mondani, hogy ez "igazságosabb",mint eddig volt, csakhogy bármely ilyen értelmű értékét ennek az SZJA rendszernek súlyosan , szinte lehet mondani: tönkreteszi, hogy ti.szociális támogatásokat dugtak bele,ami nem illik egy lineáris személyi jövedelemadó szisztémába, illetve, hogy technikailag úgy lett kitalálva,hogy többen járnak rosszul,nagyon sokan járnak rosszul,és nagyon kevesen nagyon jól ---de, és ez fontos,ennek nem ott a bibije,hogy "igazságtalan" ( igazságos adórendszer nem létezik úgyse,mint olyan),hanem hogy egy komplett makrogazdasági tévedés áll mögötte,amely pont azzal azonos,amiben a 13.havi bérel,nyugdíjak esetében találkoztunk: az osztott többletjövedelem nem húzza meg a gazdaságot.
Most akkor mit kéne tenni azokkal,akik nagyon komoly többletjövedelemhez jutottak a hatályos szja szabályok szerint ? Felelősségre vonni őket, hogy node, kiskomáim, miért nem növelitek a magyar GDP-t,ha egyszer ennyit kaptatok ? Ez nyilván nonszensz, az egyetlen logikus válasz a mostani SZJA-ra sajnos az, hogy nem fenntartható.

És akkor arról az apró ügyről szó sem esett,hogy közben mi is történt a mindig is nagyobb,sokkal nagyobb súllyal latba eső, egykori járulékokkal és az ÁFA-val ?

Ha a számokból indulunk ki,akkor nem mondhatunk mást,hogy ekkora adókat ebben az országban még nem szedtek,de soha, és ezért persze hogy elvész a nekem egyébként tetsző egykulcsos SZJA bármely előnye. ( Persze a szociális elemeket azonnal ki kéne takarítani belőle,ettől függetlenül is.)

És ne feledd: ma is mindenki rászoruló. A nettó 600ezret kereső banki (nem is nagy) főnöknek is osztjuk a családi pótlékot, a bruttó 800ezres akárki is elképesztő 1000euros szülési "segélyt" fog kapni a tervek szerint. Mert alanyi jogon jár. Miközben nem,nem jár.

Silent Bob 2013.07.16. 13:58:30

@Kivlov: Ha jól tudom erre van egy szervezet, úgynevezett NAV, amit azért fizetünk, hogy kiszűrje az adócsalókat.
Ha meg tényleg mindenki minimálbért keres az országban, akkor a kormánynak el lehet fáradni, mert valamit szarul csinálnak.
De erre írtam a baltás megoldást. Nem az van, hogy faszán belőjük a sávokat, mellette hatékonyabban kiszűrjük az adócsalókat, hanem egykulcsos és ezzel megszopatjuk az ország nagyobbik felét. Nyilván egyszerűbb megoldás, a másikkal dolgozni kéne, erre meg elég törvényt hozni.

kalandfereg 2013.07.16. 13:59:24

Bénaság a poszt alapvetése, mintha a 60-as évek valamiféle kellemes kis lábvizet jelentettek volna, amihez képest bezzeg az Orbán kormány.
Nos, nem. A szocializmus bármely évtizede hazugságban tartott milliókat és egy teljesen szétesett, mindennemű szolidaritás nélküli társadalmat jelentett Mo-n.
Az Orbán kormány pedig nem ellentétben ezzel, hanem ehhez hasonlóan pont, hogy azt nyomta le a torkunkon, hogy lehet körülöttünk demokrácia, felszabadulhatunk mi a szovjet elnyomás alól, de Magyarország ezzel együtt is, bevallottan lehet egy szűk és korrupt réteg által manipulált, lúzer és szar hely.

Kivlov 2013.07.16. 14:01:43

@egyetmondok:
"Ez nyilván nonszensz, az egyetlen logikus válasz a mostani SZJA-ra sajnos az, hogy nem fenntartható."

A korábbi sem volt az, hiszem több100E (700?) nem vagy alig fizetett SZJA...nonszensz.

"Ha a számokból indulunk ki,akkor nem mondhatunk mást,hogy ekkora adókat ebben az országban még nem szedtek,"

"A nettó 600ezret kereső banki (nem is nagy) főnöknek is osztjuk a családi pótlékot, a bruttó 800ezres akárki is elképesztő 1000euros szülési "segélyt" fog kapni a tervek szerint"

Inkább nekik osszuk, mint a kamuminimálbéres terepjárósnak, meg az életében nem dolgozó kisebbséginek...alanyai jogon...
Nem is volt még ennyire egyensúlyban a ktgvetés...soha...

szb9 2013.07.16. 14:03:12

@Ezténírtam: jól mondod, pont ez a probléma, hogy a népesség nagy része a Kádár-rendszerhez van hozzászokva, nem hajlandó belátni, hogy az nem működött. Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy ne lepődjünk meg, hogy milyen dolgokat szavaznak meg itt a népek... az istenített demokrácia rendszerének az a nagy hátránya, hogy az önző, tanulatlan, könnyen befolyásolható stb. embereknek ugyanannyi szavazati joguk van, mint a többieknek. A nyugdíjrendszer reformját és a 65 év feletti ingyenes utazás eltörlését pedig ne is várjuk, amíg ez a csodálatos demokrácia működik és a nyugdíjasoknak is van szavazati joguk.

Silent Bob 2013.07.16. 14:03:59

@egyetmondok: "És ne feledd: ma is mindenki rászoruló. A nettó 600ezret kereső banki (nem is nagy) főnöknek is osztjuk a családi pótlékot, a bruttó 800ezres akárki is elképesztő 1000euros szülési "segélyt" fog kapni a tervek szerint. Mert alanyi jogon jár. Miközben nem,nem jár."
Na ez a nagyon kemény, a kormánytisztviselők és egyéb szoponcok vérlázító kedvezményeiről nem is beszélve.

aleb19 2013.07.16. 14:04:55

vicces poszt, az volt a jo mikor a fenyes szelek fujdogaltak a lobogoinkat es vidaman eladosudtunk es hazugsagokkal etettek a nepet fenttartva az illiziot, hogy ez igy cool

es osztan jott orban aki gyoker modon kimondta az EU-birodalom kifosztja Huniat es a piz elfogyott mar eladosodni sem tudunk tovabb, ezert a nem termelo-eloskodok retegeknek coki van

Silent Bob 2013.07.16. 14:06:45

@Kivlov: Debazdmeg azt nem lehetne, hogy se a felső tízezernek, se az adócsalóknak ne osszunk? Hanem esetleg nézzük meg, hogy ki a TÉNLYLEG rászoruló? Ja, hogy ahhoz dolgozni kéne, a Fidesz meg azt nem szeret.

laci_52 2013.07.16. 14:08:28

"Ha meg tényleg mindenki minimálbért keres az országban"

Hadd keressen minimálbért(papíron!)! Hiszen most már akkor is adózik, hála az egykulcsosnak és az adójóváírás megszüntetésének. Mindenkitől folyik be adó, aki bejelentetten dolgozik, kormányunk számára ez a lényeg.

Még egy dolog: az a rengeteg ember, aki minimálbéren van, mennyi nyugdíjat fog kapni? Annyit, ami megélhetéshez kevés, éhenhaláshoz sok. Így legalább a nyugdíjkassza is később omlik össze.

szb9 2013.07.16. 14:09:55

Az SZJA-t könnyebb elcsalni, mint az ÁFA-t. Ez a tapasztalat. Ezért csökkentik az SZJA-t, növelik az ÁFA-t, és vezetnek be új adókat amik alól nehéz kibújni. Szerintem ez racionális hozzáállás és hatékonyabb is, minthogy a NAV elkezdene minden minimálbérest vegzálni hogy jaj maga ugye szokott borítékban kapni még plusz fizetést. Hagyjuk már.

aleb19 2013.07.16. 14:10:30

@szb9: "pont ez a probléma, hogy a népesség nagy része a Kádár-rendszerhez van hozzászokva"
ez azert van mert a realberek 25 ev alatt 50%-kal csokkentek, de erre a csippszarok nem emlekezhetnek mert liberoban nyomtak a temat ...most meg okoskodnak

Kivlov 2013.07.16. 14:12:22

@Silent Bob:
És hogy szűröd ki???
a pacák minimálbérre van bejelentve. nincs semmije papíron, kb minden az asszony (vagy az anyjáé vagy nemtudom).
Bekérsz tőle egy jövedelemigazolást, amin rjat van, hogy 1 misi az egész éves jövedelme. Papír alapján totál rászoruló. Senki nem fog kimenni a házához, hogy megnézze, van-e medencéje...

Ezténírtam 2013.07.16. 14:12:39

@szb9:

"Az istenített demokrácia rendszerének az a nagy hátránya, hogy az önző, tanulatlan, könnyen befolyásolható stb. embereknek ugyanannyi szavazati joguk van, mint a többieknek."

Ja,csak az a baj,hogy nálunk ezek az emberek vannak többségben. Szerintem sokan a kommentelők közül nem is értik,hogy mennyire sötét ebben az országban az emberek igen nagy része.

De nem baj,úgyis ránk fog dőlni az egész szarkupac,ha már majd a külföld nem fogja finanszírozni a megdöbbentő hülyeségeinket. Ugye nem gondoljátok komolyan,hogy ez a pöcsfej OV és a barátai itt ugatnak az EU-nak teli pofával,és azok meg majd sosem fogják befagyasztani a támogatásokat? Meg elzavarjuk az IMF-et,aztán majd adnak hitelt,amikor éppen akarjuk? Lehet rángatni az oroszlán bajszát,de egyszer úgy seggbe fog harapni minket,hogy vonyítani fogunk.

Vegyétek már észre,hogy Mo. gazdasági ereje 0,ha nincs külföldi hitel,befektetés és szakértelem,olyan sebességgel fogunk zuhanni,hogy nézni is rossz lesz. És akkor a sok gyp-s békemenetes faszfej majd rájön,hogy szép szónoklatokkal nem lehet jóllakni...

Silent Bob 2013.07.16. 14:14:18

@Kivlov: "Senki nem fog kimenni a házához, hogy megnézze, van-e medencéje... "
Erről beszélek. Érdekes módon arra van kapacitás, hogy szerenádozókat és egyéb rendkívül veszélyes elemeket szopassanak.

szb9 2013.07.16. 14:14:42

@Ezténírtam: "a pöcsfej OV és a barátai itt ugatnak az EU-nak teli pofával,és azok meg majd sosem fogják befagyasztani a támogatásokat"

annyira nem ugat, tudja jól, hol a határ. Ez csak színjáték a részéről.

Silent Bob 2013.07.16. 14:15:42

@Kivlov: Halál komolyan azt mondod, hogy az a normális, hogy inkább kapjon a milliomos is, nehogy rendesen kelljen dolgozni a NAV-nak? Mondjuk ha sokan így gondolják, akkor megértem, miért ekkora a fidesz támogatottsága.

Ezténírtam 2013.07.16. 14:17:26

@szb9:

"annyira nem ugat, tudja jól, hol a határ. Ez csak színjáték a részéről."

Ja, ő még nem,csak ezen felbátorodik néhány nála is primitívebb bunkó,aztán majd meglátod...

Mondjuk lassan az EU is rájön,hogy a tolvaj/fürdőskurvaként síró országokban hogy is mennek a dolgok...

eurologus.444.hu/2013/07/16/miert-a-nemet-autopalya-a-legolcsobb/

belekotty 2013.07.16. 14:19:01

@Kivlov: "És hogy szűröd ki???
a pacák minimálbérre van bejelentve. nincs semmije papíron, kb minden az asszony (vagy az anyjáé vagy nemtudom)."

- Már amikor a szocik bevezették a személyi jövedelem adót, szó volt arról hogy teljes körű vagyon bevallás is lesz. Mert akkor hiába íratod a nagymama nevére, ha nincs bevallott jövedelme vagy vagyona amiből vette, akkor adót fizet. De az aktuális Parlamentnek ez sosem érdeke.

belekotty 2013.07.16. 14:20:54

@Lencsés István­: Tehát Lencsés Pifti bevonult wmiki és Brendel Matyi díszes kompániájába, akikről blog született. :-))

egyetmondok 2013.07.16. 14:25:10

@Kivlov:
Az államháztartás egyensúlya folyamatos adóemelésekkel + fűnyíró elven innen-onnan lecsípett kiadáscsökkentő intézkedésekkel tartható fenn. Szerinted meddig lehet ezt csinálni ?

" Inkább nekik osszuk, mint a kamuminimálbéres terepjárósnak, meg az életében nem dolgozó kisebbséginek...alanyai jogon... " -- tévedsz,lévén,hogy ez a kormány is gyáva kilépni az alanyi -jogon -jár elképesztő ostobaságából, ezért az, hogy szerinted kinek kéne ki helyett osztani,csak álom. Mindenkinek osztanak, gondoskodóbb jóléti állama a magyarságnak még nem volt, mint az orbáni,miközben azt hallottuk tőle,hogy a jóléti állam megbukott...
Persze hogy világbajnok szinten vannak az adóink.

s 2013.07.16. 14:27:57

"Azért nevezhető a jelenlegi rezsim 50 éve a legrosszabbnak, mert a legnagyobb szakadékot hozta létre a lehetőségei és a valósága között"

Ha mindössze ennyit írsz, az is éppen elég. Minden kijelentésed igaz, sajnos. Ez a mondat viszont a kulcs mindenhez. Mert egy vezető - tehát nem orbán, de egy vezető - tudja, hogy az ítéletet nem a nép mondja ki. Az ítélet - bár a nép által hangzik el - a történelem által mondatik ki.

Mindig mondom, most is megismétlem. Ezeknek a töketlen gyerekeknek többet kellett volna ultizni. Az ulti olyan, mint az élet. Nem tudod, mi van, de döntesz, mert döntened kell. Aztán minden kiderül. Kocsmában ezt úgy mondanák, amit ez az orbán gyerek csinált, hogy ebben a lapban azért több volt. Mert több volt valóban. Aztán belehörpintenének a sörükbe, és még azt is hozzátennék: ezt nagyon elbasztad, fiam.

Kivlov 2013.07.16. 14:31:30

@Silent Bob:
Azt mondom, hogy inkább az kapjon, aki dolgozik. Adóból leírhatóan.
Nem pedig alanyi jogon, null adófizetés után, puszira. No, azt kéne azonnal megszüntetni. CSP csak adóból leírhatóan..."oszt jónapot"

Ezténírtam 2013.07.16. 14:33:57

@egyetmondok:

"Persze hogy világbajnok szinten vannak az adóink. "

Az adóink azért vannak világbajnok-szinten, mert mi tartjuk fent a világ egyik arányaiban legdrágább és legnagyobb szociális/jóléti rendszerét. Nyugdíj,egészségügy mindenkinek,iszonyat sűrű tömegközlekedés,óriási közalkalmazotti kar (ezek a szociális állások,ahol teljesítmény nélkül is meg lehet élni - 1,5 millió naplopó),olcsó közétkeztetés több millió embernek és még sorolhatnám,mindez megspékelve mintegy 10-15%-os átlagos korrupciós felárral.

A közvélekedéssel ellentétben a sűrűn emlegetett jóléti államokban ehhez képest lófasz sincs,pl. Svédo-ban átszámítva 7 200 Ft a vizitdíj,a buszok kb. fele ilyen sűrűn járnak stb. (nézzétek meg bármilyen útikönyvben,Bp. tömegközlekedés és Mo. vasúthálózata úgy szerepel mindenhol,hogy különösen sűrű és megbízható)

Szevasztok 2013.07.16. 14:34:26

@Blogger Géza: Valamiért nem folytattad az idézetet:

"Sokkal többen gondolják (65 százalék), hogy rossz úton jár az ország, mint ahányan jó irányt érzékelnek (24 százalék). (...)

A lakosságban sokkal erősebb a kormányváltás igénye (52 százaléknyian szeretnék), mint a kabinet további maradásáé, amit 28 százalék fogadna szívesen. Ugyanakkor 62 százalék az ellenzékkel is elégedetlen."

Na itt a lényeg! Ha OV így is nyer jövőre, akkor az nem a lakosság akarata lesz, hanem a manipulált, testre szabott választási rendszeré.

s 2013.07.16. 14:34:29

@egyetmondok: Van a sörétes puska. Annak két vége van. A legfontosabb, hogy a dolgok bármilyen alakulása esetén az ember a megfelelő végén legyen. Nagyon nem mindegy ám.

Blogger Géza 2013.07.16. 14:39:53

@Szevasztok: Nem, van egy elég komoly réteg, amely mindig mindenkivel elégedetlen (vagy nem is érdekli túlságosan a politika), és ezért nem is szavaz senkire (vagy csak esélytelen protestpártokra esetleg érvénytelenül szavaz) de leginkább el sem megy választani. Ezek politikailag érdektelenek. Semmi köze a választási rendszernek ahhoz, hogy most 50% akar a Fideszre szavazni.

high up! 2013.07.16. 14:41:42

@Szevasztok:

Közben a Maffidesz központban azon agyalnak már mióta, hogy hogyan lehetne a határontúli szavazatokat manipulálni.

A megoldás kész van, ezt csinálta a maszop is 2002-ben: megszámolni, hitelesíteni, majd azonnal bezúzni. Arról, hogy Panni néni Aradról tényleg küldött-e választási cetlit, meg senki nem fog tudni ezután. Mert Panni adatai is megsemmisítsére kerülnek. Se a neve, se a szavazócetlije nem marad meg megőrzésre. Csak annyi marad a rendszerben, hogy 1 szvazat a Fideszre.

Blogger Géza 2013.07.16. 14:43:10

@Ezténírtam: Hogy jött ki ez a 1,5 millió? Messze nem foglalkoztat ennyit a közszféra...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 14:43:51

@Blogger Géza: Szuper, közel 10%-os leépítés az oktatásban, 3%-os a közigazgatásban. Fordítva kellene, nem?

Szamiz67 2013.07.16. 14:45:10

@laci_52: Én felnőtt voltam és rendkívül örvendeztem, amikor 89-ben lezárult az az időszak, de azért a kép árnyalt (nem szó sincs róla, hogy visszasírnám). Egyrészt ugye 'kulák' családként megszenvedtük az államosítást, másrészt a Kádár rendszer ideje alatt ment végbe a mezőgazdaságban foglalkoztatottak (40-es évek végén még 60%-os arány körüli volt a mezőgazdaságban foglalkoztatottak aránya, 89-re ez 7% körülire csökkent) az iparba, majd a szolgáltató szektorba áramlása. Ehhez egy a társadalmi mobilitást kiszolgáló háttér kellett, a mi családunkban közel 20 (kulák származású!), paraszti, gazdálkodó hátterű unokatestvérem végzett el a 70-es. 80-as években főiskolát, egyetemet és lettek első generációs értelmiségiek, csupán egy unokatestvérem nem lett diplomás. Ez egyfajta esélyegyenlőséget adott, ehhez pedig az ingyenes oktatás, kollégium, olcsó étkeztetés volt az alap, ma egy szegény család nem tud diplomás szintig felnevelni még egy gyereket sem, nemhogy 2-3-at mint anno. Mo.-on hosszú évek óta leállt a társadalmi mobilitás, ahová születsz ott maradsz, sőt a visszaesésre is jó esélyed van, igaz ez a lemaradás, vagy helyben maradás már nem olyan zárt pályák megy végbe, de attól még sajnos törvényszerű.

Szevasztok 2013.07.16. 14:45:56

@Blogger Géza: +Semmi köze a választási rendszernek ahhoz, hogy most 50% akar a Fideszre szavazni.+

De csak azok 50%-a, aki már most is tudja, hogy kire fog szavazni.

És ettől még 2-szer annyian vannak, akik szeretnék elküldeni OV-t, csak a többségük nem akarja a délelőttös maffia helyett a délutános maffiát kormányon látni.

Blogger Géza 2013.07.16. 14:47:42

@high up!: Hiába őrizgetsz egy választási cetlit, azon nincs rajta, ki dobta be, nem sok értelme van. Amúgy az előzetes számítások szerint olyan 1-4 hely sorsát befolyásolják majd a határon túli szavazatok. (Nehéz megbecsülni, pontosan hányan is fognak.)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 14:47:44

@belekotty: Vigyázz, Pityuka nem tudja, hogyan kell az írásjeleket használni és mindenkitől az agyament helytelen helyesírást kéri számon. Állítása szerint az ő két diplomás magyar tanára okosabb a helyesírási szabályzatnál :)

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.07.16. 14:48:32

@belekotty: jaj, miről lemaradok már, tudod linkelni azokat? hozzáadnám könyvjelzőnek az enyémen :)

high up! 2013.07.16. 14:50:36

@Blogger Géza: "most 50% akar a Fideszre szavazni"

na megjöttél te is a világraszóló matolcsis tudásoddal. Ha a teljes lakosság körében 50% szavazna a fidióta testvérereidre, akkor ez azt jelentené, hogy 65%-os részvétel mellett csak 15% szavazna más pártokra. A parlamenti matekből az jönne ki,hogy akkor a fidióták 90%-os arányban lennének a parlamentben.

Amúgy erre még van is esély. 2018-ban, amikorra minden értlemes lény elhúzott az országból. Ti, meg a sikereitek azonban maradnak:

Egy millió munkahely helyett egy millió kivándorló.
Gyorsnaszád helyett Titanic.
Európa helyett meg Ujgurföld.

És a milliónyi proli még akkor is úgy fog Birkamenetelni a 10%-os elitért, mint ahogy kommunista korában május 1-én menetelt a pártért meg a főtitkárért.

egyetmondok 2013.07.16. 14:52:18

@Ezténírtam:
Igen ez így van. Csak akkor nem értem,hogy a magyar jobboldal miért ünnepli a jóléti állam végét ? Semmit, szó szerint semmit se tettek azért, hogy ez az osztogatós-fosztogatós, valóban: posztkádári ujraelosztás megszűnjön.
Sőt,amit tettek (jogállam bontás stb.),azt azért tették,hogy véletlenül se kelljen nekifogni ennek a posztkádári történet végének.
De,elismerem: ezt iszonyú ügyesen csinálják. Így még senki se vakított,ebben a posztírónak igaza van,nem csak ötven, de akár ötszáz évre visszamenőleg se állami ügyekben,mint ezek most.

Silent Bob 2013.07.16. 14:53:28

@Kivlov: És akkor ez hogy jön össze azzal, hogy a fidesz leveszi a fizetésem nagy részét aztán osztogatja azoknak akiknek ő akarja, leginkább a saját szoponcainak. Mert mivel én egyedülálló viszonylag jól kereső harmincas vagyok, lófaszt se kapok azokkal szemben, akik összehoztak 3 gyereket.

gnme 2013.07.16. 14:54:41

azé van előnye is, hogy ennél az elbaszott Pitkinnél lesznek a pénzek

legközelebb ha Brüsszelben dőnerezik, nem kell szégyenszemre kölcsönkérnie pár ajrót a kollégáitól

a másik szakértő a jancsibá' (a Moszkva tér c. film után szabadon) .. na ő már bebizonyította, hogy a pénznek nagy őrzője

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/

high up! 2013.07.16. 14:56:32

@Blogger Géza:

ja, csak hogy az erdélyiek nevében fiktiven lehet szavazni, mivel nincs helyszíni ellenőrzés. Egy kis szervezéssel akármennyi szavazatot tudok gyártani úgy, hogy senkinek nem lesz se ideje se lehetősége utánanézni, hogy Panni néni Aradról tényleg küldött-e választási cetlit.

Ezzel meg nem csak 4-5 helyet tudok befolyásolni. Hanem a külföldi szavazatokkal felezni tudom az ellenzéket.

Ezténírtam 2013.07.16. 14:59:04

@Blogger Géza:

"Hogy jött ki ez a 1,5 millió? Messze nem foglalkoztat ennyit a közszféra... "

Perszepersze,mert ilyen statisztikát nehéz kibányászni,de mindannyian tudjuk,hogy ezek valójában mind állami alkalmazottak:
- a tényleges köztisztviselők,minisztériumok,önkormányzatok,mindenféle hivalatok emberei
-rendőr,tanár,katona,tűzoltó stb.
-az állami tulajdonú cégek alkalmazottai
-közmunkások

Nincs kedvem kibányászni,hogy ezek összesen mennyien lehetnek,de a 1,5 M még lehet,kevés is...

nu pagagyí 2013.07.16. 15:02:02

@Online Távmunkás: A nyugdíjasoknak nincsenek felháborító kiváltságai. Mostani nyugdíját minden nyugdíjas, az aktív korában befizetett járulékkal váltotta meg. Az öregségi átlagnyugdíj 2009-ben 88 ezer forint volt, ami nem minősült akkor sem fergeteges luxusnak. A rokkantakkal meg azért nem bírt pártunk és kormányunk, mert valószínűleg nem tudta mindegyikük bemutatni a másik lábát, így megbuktak a drágán beszerzett, holland "munkaszimulátor" szerkentyűn.

Amit e tárgykörben az emberi méltóságot és a szerzett jogokat tiszteletben tartva meg lehetett tenni, azt Gyurcsány, majd Bajnai is megtette. Felemelték a nyugdíjkorhatárt, a nyugdíjemelést a GDP emelkedéséhez kötötték és ők is soron kívül felülvizsgálták a rokkantnyugdíjakat. Ja, és nem lopták el az aktívaktól az öregkorukra gyűjtögetett magánpénztári megtakarításukat.

hot-spot (törölt) 2013.07.16. 15:04:10

Böszmék a köbön.
Én személy szerint egyetlen ótvaros pozitív intézkedéseit tudnám felhozni ennek a cigány hordának,történetesen azt,hogy nem engedik nyugdíj mellett dolgozni az embereket és ezzel felszabadult egy rahedli, istenverte, szopatós, munkahely,de még mindig nem elég.
Talán ha teljesen betiltanák a nyugdíj melletti munkát,akkor még több szabadulna fel.
Ha meg büntetnék is ,akkor még az egymillió munkahely is meglenne talán.
De annyi eszük úgy sincs.

Ezténírtam 2013.07.16. 15:04:54

@egyetmondok:

"Igen ez így van. Csak akkor nem értem,hogy a magyar jobboldal miért ünnepli a jóléti állam végét ? Semmit, szó szerint semmit se tettek azért, hogy ez az osztogatós-fosztogatós, valóban: posztkádári újraelosztás megszűnjön."

Tényleg nem értitek,hogy a magyar nép egy ostoba kurva,a politikusok meg olyanok,mint egy diszkóban csajozó hantás strici? A hülye picsákkal így kell bánni: kicsit az elején azt mondod nekik,amit hallani akarnak,aztán annyiszor kúrod seggbe,ahányszor csak akarod. És amíg ez a nép nem fejlődik tovább az ostoba kurva szintről,addig mindig így fognak neki "udvarolni",aki próbált már ilyen csajt felszedni,az tudja,hogy ezeknek hiába magyarázol,a kutyájuknál meg a szolinál tovább ritkán látnak,kár is próbálkozni. És OV vitathatatlanul a legügyesebb strici ebben az országban jelenleg.

Silent Bob 2013.07.16. 15:07:49

@Kivlov: Az, persze hogy utána ezek a faszkalapok mondják meg azt is, hogy mit tanuljon a gyerekem, hittan, erkölcstan amit hipokriták tanítanak, meg a faszom.

dr yetee 69 2013.07.16. 15:15:08

@MACISAJT: Északás vagy Zsóti?Kapod a pótlékot?

nu pagagyí 2013.07.16. 15:21:20

@Ezténírtam: Nem ért véget a jóléti állam! Annyi történt, hogy ezentúl csak egy szűkebb kör fog részesedni az áldásaiból. Pénz helyett trafikot és földet osztanak segélyként. A kevésbé önállóak fix állami fizetésért folyamodhatnak, ha elvégezték a keresztény-nemzeti gyorstalpaló tanfolyamot és rendelkeznek két ajánlóval. Számtalan lehetőségből lehet választani, a kényszermunka-felügyelőtől kezdve, a korrupciós menedzserig bezárólag.

Szamiz67 2013.07.16. 15:21:21

@Ezténírtam: A nem állami, önkormányzati ún. versenyszféra foglalkoztatottak száma van kb. 1,8M körül, az állami, önkormányzati szektor 730e. körül lehet, de ez is rengeteg, a 20 milliós románok 1 millió akarják szorítani, a hasonló méretű osztrákok pedig 350-400e. állami, önkormányzati foglalkoztatottal oldják meg. Az a gáz Mo.-on, hogy a struktúra, a törvények, rendelkezések, a bürokrácia a rossz, mert az ismerősök visszajelzése alapján a legtöbb állami, önkormányzati helyen sokat kell ma már dolgozni.

Jhonnyq 2013.07.16. 15:23:50

@pánpéter:
" ez megint a jó öreg bolsi trükk..."
Nagyon jól mondod és ebből rögtön tudnod kéne ki a legnagyobb bolsi ma...Igen...Orbán Viktor...

Egyébként ne gondold,hogy érdekel a szocik rajzása mert pont annyira szarul rájuk mint a Fideszre.Ez a vagy fekete vagy fehér meg olyan tipikus narancskomcsi gondolkodás...

Egyébként

Jhonnyq 2013.07.16. 15:25:55

@Blogger Géza: Agyatlanul csak és kizárólag a fideszesek fröcsögnek...
Zéró teljesítmény Óriási pofa,na ilyen vagy te is.

egyetmondok 2013.07.16. 15:27:20

@Ezténírtam:
Jó sok marhaságot lehet olvasni mostanság. Szerintem ez az egyik,amelyik a népet szapulja.

Ezténírtam 2013.07.16. 15:29:55

@Szamiz67:

"A nem állami, önkormányzati ún. versenyszféra foglalkoztatottak száma van kb. 1,8M körül, az állami, önkormányzati szektor 730e. körül lehet"

Akkor hogy jön ki a 4 millió foglalkoztatott? Még egyszer mondom,hogy az állami szférába mindenki beleszámít,aki onnan kapja a fizetését,a rengeteg állami tulajdonban lévő cég is.

"Az a gáz Mo.-on, hogy a struktúra, a törvények, rendelkezések, a bürokrácia a rossz, mert az ismerősök visszajelzése alapján a legtöbb állami, önkormányzati helyen sokat kell ma már dolgozni. "

Aha, csak mi számít sok munkának? Az én szememben a sok munka az,ha valaki eredményorientáltan dolgozik (főleg a haszonért,de lehet más is a jól körülhatárolt eredmény). Az állami szférában mégis mi az eredmény? Mennyire van ott ügyfélközpontú hozzáállás? Te odamennél bármit vásárolni,ha nem csak ott lehetne kapni és nem lennél rákényszerítve? Az nem sok munka,hogy nagyon buta emberek a legegyszerűbb feladatokat is csak óriási erőfeszítéssel képesek végrehajtani,ezért "sokat dolgoznak".

Ezténírtam 2013.07.16. 15:31:22

@egyetmondok:
"Jó sok marhaságot lehet olvasni mostanság. Szerintem ez az egyik,amelyik a népet szapulja."

Miért,talán dicsérni kéne vagy mi? Hát szuperelégedettek lehetünk magunkkal tényleg...

Silent Bob 2013.07.16. 15:38:50

@Ezténírtam: Ezt szépen mondtad, tök igaz.

Makkasz 2013.07.16. 15:41:06

@susu64: A vilag nem baloldaliakbol es fideszbol all.
En nem tudok elmenni egyik hulyesegei mellett sem. Nekem mondhatod hogy nepszavas, pedig csak a sajat vilagkepem. mutyizos, tolvaj, tehetsegtelen banda a fidesz. Az elodjei sem voltak jok, azok is csak lopni akartak. Nepszavat soha nem olvastam, Gyurcsanyt gyulolom mint a szart.

Azert kapjal az eszedhez, felcsut, NB1 (az meg mi????) 1700 fos falunak 3800 fos stadion, ulohelyenkent dragabban mint Juve stadion.

Teljesen elmentek otthonrol? Egy habokos hulye remalmaban hiszel? Miert koltenek elsportra? Szerinted a vilag sportban legsikeresebb orszagaban mennyi penz megy allamtol sportra? Segitek, 0.

Fociztam vilag eltemben. Aki a focira egy filler penzt ad a kozosbol egy vadbarom. Mi az hogy "epitsunk"? En nem epitek. Egy kollektivista nyomorult kisember vagy, agyhalott.

Ebredj mar fel! Ez szar ami van, lehet jobb. Sokkal. Ma lattam, hogy EU atlag 30%-a az egy fore juto GDP-nk (gondolom jovedelem meg rosszabb). Ugyanannyi mint 2005-ben, de EU-tol jobban elmaradunk, mert az fejlodott.

Borzalom ami tortenik, es a hozzad hasonlo fideszes hulyek nem latjak. Tudod mi az ismerve a droidoknak:
- mszp meg rosszabb volt,
- kilottek a szemet (most csak agyonverik a megbilicselteket, tenyleg jobb),
- azert lopnak ilyen ordenare modon a fideszesek, mert nem volt idejuk kitanulni a finomabb modszereket,
- bolcseszek, kivandorlok londonban Mcdonaldsban dolgoznak (ja, 500.000-en),
- kosarfono es konyvtar szakos,
- ...

Ha nincs erdemi velemenyed a jelenlegi kormany munkajarol, akkor minek ontot a szart a szadbol?

Stadion, felcsutra. Komolyan, nem szabad lerombolni, az ostobasag, a kivagyisag, az embereke megalazasanak, kisemmizesenek, a karizmatikus balfaszba vetett hitnek orok emlekmuve maradjon.

Faszkalap csapata kiesett. Hiaba telefonalt a torpeseggfej, nem beszeltek a helyiek magayrul, nem ertetek vesziteni kell, mert ez a nyomoragy csapata. lol

Szamiz67 2013.07.16. 15:42:13

@Ezténírtam: Jó kérdés, nem tudom, ahogy látom csak riportolok neked, mert Te nemigen keresel forrást...
A KSH sajnos kínosan vigyáz, hogy erről ne adjon infót, mindent tudhatsz az életkori megoszlásról, de hogy miképpen jön össze a közel 4 millió, arról semmi, legalábbis én nem találtam meg.
A bürokrácia nem feltétlenül buta és egyszerű feladatokat jelent, hanem értelmetlen keretrendszert és párhuzamosan ellátott feladatokat, aminek az a vége, hogy mindenki dolgozik, se semminek sincs gazdája.
Amúgy nem tudom miért vitatkozol velem én semennyire se védte az állami szektort, csak azt mondtam, hogy az egyes munkavállalók keveset tehetnek rossz folyamatokról.

susu64 2013.07.16. 15:47:37

@Makkasz: nahát, kiborult az éjjeli. Megnyugtatásodra, egyik általad felvázolt csoportba sem tartozom és jobban - és főleg közelebbről - látom a helyzetet, mint gondolnád. Mégis azt mondom, fényévekkel jobb ez a mostani - annak ellenére, hogy valóban lehetne jobb. sokkal jobb. Egy kis türelem még és meglátod talán még te is.

susu64 2013.07.16. 15:49:36

@Pamuk: te melyiki kormány alatt nevelkedtél, ha szabad kérdenem?

Makkasz 2013.07.16. 15:54:20

@susu64: A verlazito lopashoz, az emberek eltiprasahoz, az ordenare hulyesegekhez turelem? Mitol lenne jobb? Meg tobb ado, meg tobb baromsagra? A jovo lebontasa?

Bortonben a helye ezeknek a gazembereknek. Csehorszag bukta, spanyolorszag bukta.
Viktor is bukni fog, hiaba a barcelonai es budaorsi egyeztetesek.

Ha te ezzel a fideszes maffiaval turelmes akarsz lennei, barmi ertelmet latsz gazdasagi torekveseikben, kiserleteikben, neked elmentek otthonrol

Megmondtam, hogy azerbajdzsani seggnyalas is eredmenyetelen lesz (erkolcsi 0-ak), mert senki nem erdekelt hogy a magat uzletembernek kepzelo torpehuszarral egyuttmukodjon.

Az elferditett adatok sem lesznek elegek (mezogazdasag 25%-ot nott elso negyedevben BRUHAHAHAHA, KSH levette honlapjarol kozmunkasok szamat, kulfoldon dolgozokat beleszamolja a foglalkoztatottsagban), az osszeolnals hjalogathato, de elkerulhetetlen.

Trafikok felgyujtva, rablogazdak foldje beszantva, oligarchak akasztva. Szerintem ez lesz.

Turelem, had lopjunk meg egy kicsik.

Kisapam, tolem Dunai, a sztargazember maffiozo 250 milliot lopott el. Nekem beszelhetsz a turelemrol ostoba senkihazi.

dr yetee 69 2013.07.16. 15:56:49

@MACISAJT: Már az Lendvai-uccából?

Silent Bob 2013.07.16. 15:57:17

@Makkasz: Teljesen fölösleges ezeknek a fogyatékosoknak magyarázni, ha orbán a szájukba szarik azt mondják ez milyen meleg és krémes, bezzeg a bajnaié.

Ezténírtam 2013.07.16. 15:57:50

@Szamiz67:
"Jó kérdés, nem tudom, ahogy látom csak riportolok neked, mert Te nemigen keresel forrást...
A KSH sajnos kínosan vigyáz, hogy erről ne adjon infót, mindent tudhatsz az életkori megoszlásról, de hogy miképpen jön össze a közel 4 millió, arról semmi, legalábbis én nem találtam meg."

Ezért nem is próbálkoznék...

"A bürokrácia nem feltétlenül buta és egyszerű feladatokat jelent, hanem értelmetlen keretrendszert és párhuzamosan ellátott feladatokat, aminek az a vége, hogy mindenki dolgozik, se semminek sincs gazdája."

De,azt jelenti,különben miért dolgoznának ott a leghülyébb emberek kurva kevés pénzért + persze a korrupcióból bűnözéssel összeszedhető "mellékes".

"Amúgy nem tudom miért vitatkozol velem én semennyire se védte az állami szektort, csak azt mondtam, hogy az egyes munkavállalók keveset tehetnek rossz folyamatokról."

Azért,mert kicsit alábecsülöd az állam csecsén lógóknak a számát...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 16:06:18

@nu pagagyí: Minden 13. felnőtt rokkantnyugdíjas, ez szerinted jogos? Én kétlem, hogy ennyi rokkant lenne az országban, főleg amikor egy-egy gyár csődje után az alkalmazottak 99%-a már másnap rokkant lett vagy amikor a mecseki rokkantnyugdíjasok spanyol bányákban dolgoznak.

2 évvel ezelőtti adatok szerint a nyugdíjasok 27,8%-a 61 év alatti volt és 33,8%-uk 30 évnél kevesebbet dolgozott!

Nem az a baj, hogy mekkora összeget kap az, aki legalább 40 évet dolgozott és 65 év felett nyugdíjba megy, hanem amit írtam: ingyenes közlekedés, automatikus nyugdíjemelés, alacsony korhatár, kamu rokkantak.

2009-ben 88 ezer volt az átlagnyugdíj, 2012-ben pedig már 99 ezer. Mintha se a gazdaság, se a nettó jövedelmek nem növekedtek volna ilyen mértékben, de javíts ki, ha tévedek.

"Mostani nyugdíját minden nyugdíjas, az aktív korában befizetett járulékkal váltotta meg."

Azt ne felejtsd el, hogy a mai dolgozókra jóval nagyobb terhek jutnak, mivel a mai nyugdíjasok nem gondoskodtak a népesség utánpótlásáról. Manapság négy 15-64 közöttire jut egy 65 év feletti, 20 éve még ötre jutott egy nyugdíjas korú. Ezt súlyosbítja, hogy a munkaképes korúak jelentős része is nyugdíjas...

Blogger Géza 2013.07.16. 16:09:45

@Online Távmunkás: Nem, mivel az iskoláskorú gyermeklétszám jobban csökken, mint az állampolgárok ügyes-bajos doglai.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.07.16. 16:13:14

Akkor még egyszer:

Szabad társadalomról és liberális radikalizmusról locsogni, közben Kádár apád faszát szopni nem fér össze.

Blogger Géza 2013.07.16. 16:17:25

@Ezténírtam: Hülyeség egy versenyszférás dolgozót naplopónak tekinteni csak azért, mert a munkáltatójában állami tulajdon (is) van. Mondjuk az állam bevásárolt a MOL-ba és onnantól az összes MOL-dolgozó ingyenélő? Marhaság.

Blogger Géza 2013.07.16. 16:23:52

@high up!: Ez ki van zárva. Eleve szánalmas a már borítékolt verség miatt már most rinyálni, mert "majd úgyis csalnak". Sem szükség, sem mód nincs rá. Plusz eleve a döntő az egyéni körzetek sorsa lesz, ahol külföldön élők nem szavazhatnak.

egyetmondok 2013.07.16. 16:24:01

@Ezténírtam:
Ki beszél itt szuperelégedettségről ? Ilyet egyetlen gyakorlott,a jogállamra szépen beállt nyugati társadalomról se lehet mondani,nemde.

Programot, jövőképet,amely alapján el lehet hinni,hogy ez a posztkádári,poszthorthysta nagyon primitív politika,amit Orbánék csinálnak meghaladható,úgy nem lehet csinálni,hirdetni, hogy " kedves nép,nálad hülyébb a Földön nem létezik ".

Államot csinálni,amely képes értelmesen működni akkor is elitkérdés,ha persze az is felvethető,hogy bármely elit csak abból a társadalomból érkezhet,amelyik éppen létezik.
Csakhogy szerintem ez a társadalom bőven jobb képességű,mint amilyen elitet csatasorba tudott a rendszerváltás után állítani.

Ezténírtam 2013.07.16. 16:29:10

@Blogger Géza:
"Mondjuk az állam bevásárolt a MOL-ba és onnantól az összes MOL-dolgozó ingyenélő?"

Egy olyan cég,amelyik egyébként is sok szempontból monopolhelyzetben van,biztos szörnyen innovatív... Az olajtársaságok és a hozzájuk tapadó mocsok a világ minden táján a legalját jelentik a gazdaságnak,ennyi szemét embertelen cég nincs még egy szektorban...

A MOL nyilván mindent megtesz,hogy a technikai monopóliuma meg is maradjon ezen a szánalmas kis piacon,így fenn tudja tartani az óriási naplopóhadsereget,ami ott idétlenkedik. Amíg Mo-n autó lesz, a MOL profitja garantált.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 16:32:46

@Blogger Géza: Csak az a bökkenő, hogy a bezárt iskolák után a megmaradt gyerekeket lehet utaztatni a szomszéd településre, hiába magyarázott itt mindegyik kormány a falusi iskolák fontosságáról...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 16:35:06

@Ezténírtam: @Blogger Géza: Nem az állami tulajdontól alkalmaz naplopókat egy cég, hanem attól, ha az állam beleszól a cégvezetésbe. Ahol Magyarországon az állam jelöli ki a vezetőket, ott azonnal zuhan a teljesítmény.

Ezténírtam 2013.07.16. 16:38:10

@egyetmondok:
"Ki beszél itt szuperelégedettségről ? Ilyet egyetlen gyakorlott,a jogállamra szépen beállt nyugati társadalomról se lehet mondani,nemde."

Nem,de legalább vannak országok,ahol az emberek büszkék arra,hogy ott élhetnek és nem szarnak bele a saját fészkükbe nap,mint nap azzal,hogy rommá korrumpálják az országot minden szinten.

Persze vannak sokkal rosszabb helyek is,sőt,több a rosszabb,mint a jobb.

"Programot, jövőképet,amely alapján el lehet hinni,hogy ez a posztkádári,poszthorthysta nagyon primitív politika,amit Orbánék csinálnak meghaladható,úgy nem lehet csinálni,hirdetni, hogy " kedves nép,nálad hülyébb a Földön nem létezik ".

Amíg ez a kedves nép nem látja be,hogy nagyon súlyos önkritikát kell gyakorolnia és ha nem fejlődik robbanásszerűen az oktatás,akkor esélyünk nincs felzárkózni a jobb helyekhez a következő 30 évben sem,addig de,lehet mondani,maximum megint arra fog a sok idióta szavazni,aki azt mondja,amit hallani akarnak (lásd fentebb a hülye kurva és a strici esetét).

"Államot csinálni,amely képes értelmesen működni akkor is elitkérdés,ha persze az is felvethető,hogy bármely elit csak abból a társadalomból érkezhet,amelyik éppen létezik.
Csakhogy szerintem ez a társadalom bőven jobb képességű,mint amilyen elitet csatasorba tudott a rendszerváltás után állítani. "

JOBB KÉPESSÉGŰ???? Te melyik holdon élsz? Ez a társadalom az egyik leggyengébb képességű a fejlett országok közül,nézz meg bármilyen mutatószámot. Az meg,hogy milyen szinten vannak a választott vezetőink,pontosan tükrözi,hogy mi milyen szinten vagyunk.

Egy nép fejlődése elsősorban oktatási kérdés,az okos emberek tudnak pénzt csinálni. Nálunk ez annyira silány színvonalú,hogy tényleg a hátsó régiókban van abban az országcsoportban,ahol egyáltalán van valamiféle általános oktatási rendszer - ne legyünk igazságtalanok,a világ 200 országában ez reálisan 60-70 helyről mondható el.

Blogger Géza 2013.07.16. 16:44:31

@Online Távmunkás: "Ahol Magyarországon az állam jelöli ki a vezetőket, ott azonnal zuhan a teljesítmény. " Ez valami liberális dogma, vagy van rá valami konkrét adat?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.16. 17:29:09

@Kacsura: :(
1. összefogni valami mellett szoktak, és nem valami ellen...
és akkor hasznos is, az összefogás, ha az a "valami mellett" is egy konkrét dolog, nem csak egy lózung

2. a való életben is az emberek jó része óvodásként viselkedik a jelenlegi hatalomnak ez így is megfelelő, ezt támogatja a különböző intézmény rendszereivel pl. oktatás(iskolák), gyógyítás(kórház)

hiszen az emberek érzelmi lények, ezt a helyzetet kellene kezelni, de erre nem tanítják meg őket... direkt

3. a lakosság mindig is szívni fog, amíg a kitalált, pénz alapú társadalmi rendszer van érvényben, hiszen ennek a tömegek kizsákmányolása a lényege... ami szintén a hatalmon lévők javát szolgálja

rudebwoi 2013.07.16. 17:36:02

@notib: "csak emlékeztetőül:

- Fletó volt, aki először mondta, hogy el lehet menni ebből az országból...."

az értő olvasás neked sem nagy erősséged, az már egyértelművé vált

fn.hir24.hu/itthon/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol/

fusd át, hátha mégsem neked szóltak azok a mondatok. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 17:47:26

@Blogger Géza: Dolgoztál már állami vagy önkormányzati cégnél? Gondolom nem, mert akkor tudnád, hogy a vezetők kiválasztása rokoni-baráti alapon megy és mivel ők nem értenek hozzá, a többi alkalmazottat sem tudja szakmai alapon senki sem ellenőrizni.

Itt egy doktori disszertáció a témában:
www.doktori.econ.unideb.hu/download/pdf/kutatasiforum/2013jan/Torok.Laszlo.pdf

"A több mint 40 ország 200–at meghaladó magánosított vállalata körében végzett felmérés szerint a privatizációt követően az értékesítésre jutó nyereség 2,2 szeresére, az egy munkavállalóra eső eladás 127 százalékra, a beruházások 2,3 szeresére, a kibocsátás 126 százalékra emelkedett. Előzőekkel párhuzamosan a munkavállalói létszám 1,01 szeresére, az értékesítésből való részesedés pedig 2,8 százalékról 5,3 százalékra növekedett, az eladósodás 90 százalékra csökkent."

Ezténírtam 2013.07.16. 17:57:20

@Online Távmunkás: @Blogger Géza:

"Ez valami liberális dogma, vagy van rá valami konkrét adat? "

Ezt nem túl nehéz eldönteni,mutass már nyereséges állami cégeket,amik nincsenek monopolhelyzetben a saját területükön?
Vagy menj be egy állami- és egy magánrendelőbe stb. stb.

vajdasagi 2013.07.16. 18:53:56

@Blogger Géza: Ha Ön azt is megkérdőjelezi, hogy az állam által kijelölt vezetők általában gyengébb képességűek, akkor nincs miről beszélgetnünk Önnel. Ez annyira nyilvánvaló, hogy csak na.

Szerintem ezt háromféle embertípus kérdőjelezheti meg:

a) az állam által kijelölt vezetők
b) azok a vezetők, akik kijelölik a fentieket
c) a seggnyalók/bérkommentelők

Mindhárom fenti csoportot én eléggé megvetem. Tud Ön talán egy negyedik ilyen csoportot is? Érdeklődve várom a válaszát.

egyetmondok 2013.07.16. 18:57:27

@Ezténírtam:
Hogyan gondolnál robbanásszerű oktatási fejlődést,ha egyszer a világ egyik leggyengébb képességű népeként írod le a magyart ? Mi, a tanáraink tán ufók,nemde, és nem ugyanannak a gyenge népnek a része ? :-)))

No,jó tényleg nem piszkálni akarlak,mert az oktatás szerintem is döntő,de nem hinném, hogy az dönt egyedül. Én sokkal inkább tartom fontosnak azt, hogy a közösség elsősorban a saját államát illetően miféle nagy élményekkel rendelkezik, szabadságról, rendről,törvényekről stb.
Közösségi élmények sorozata az,ami a közösséget csinálja,alakítja, és ennek nem sok köze van az iskolapadban tanultakhoz,komolyan.
Ezen az alapon az itt élők jó nagy része a proletárdiktatúra híve lenne,hiszen amikor mi suliba jártunk,azt próbálták a fejünkbe verni szocializmus cimszóval. S persze nemzetre sem lehet megtanítani a népet, ahogyan itt egyes idióta jobbosok gondolják a nagy fene kultúrkampfjukkal.

Meg persze üzletre se. Sokat lehet arról is oktatni,nem vitás,számviteltől marketingig,de csinálni köll azt is inkább,mint tanulni.

dtk74 2013.07.16. 19:00:12

@Blogger Géza: 50 éve toronymagasan vezettek volna a kommunisták....

Más. Azt a részt miért nem emlegeted, hány százalékot tesz ki az összesből a biztos pártválasztók aránya, és főleg azt, hogy hány százalék akar kormányváltást?! Nem lényegtelen adat.

Ha nem vagy bérkommentelő, a válaszodban ezt is közszemlére teszed, mert így kerek a történet.

Blogger Géza 2013.07.16. 19:02:34

@Ezténírtam: Kapásból: Rába, MOL. Máris megdőlt a dogma.

Blogger Géza 2013.07.16. 19:04:23

@Online Távmunkás: Ez egyáltalán nem támasztja alá kijelentésedet, hogy

"Ahol Magyarországon az állam jelöli ki a vezetőket, ott azonnal zuhan a teljesítmény. "

A beidézett rövid cikk egyrészt nem Magyarországról szól, másrészt szó sincs benne semmiféle zuhanásról.

Blogger Géza 2013.07.16. 19:06:03

@dtk74: Bocsáss meg, ne szabd már meg, hogy én mit idézhetek és mit nem. Akit az egész kerek történet érdekel, az majd végigolvassa.

dtk74 2013.07.16. 19:08:18

@Blogger Géza: Köszönöm a választ. Minden benne volt amit tudnunk kell.

Ezténírtam 2013.07.16. 19:12:12

@egyetmondok:

"Hogyan gondolnál robbanásszerű oktatási fejlődést,ha egyszer a világ egyik leggyengébb képességű népeként írod le a magyart ? Mi, a tanáraink tán ufók,nemde, és nem ugyanannak a gyenge népnek a része ? :-)))"

Látom,nem olvastad el,amit írtam,nem a világ legostobább népe,csak a FEJLETT világot tekintve kullogunk eléggé hátul. Vannak értelmes emberek,csak azokat nem képes magához vonzani a tanári pálya az állam által fenntartott rendszerben,igaz,hogy mindenki kap oktatást,csak mindenki szart. Talán támogatni kéne sokkal jobban a magániskolákat és azt,hogy oda minél többen be tudjanak jutni ösztöndíjakkal.

"No,jó tényleg nem piszkálni akarlak,mert az oktatás szerintem is döntő,de nem hinném, hogy az dönt egyedül. Én sokkal inkább tartom fontosnak azt, hogy a közösség elsősorban a saját államát illetően miféle nagy élményekkel rendelkezik, szabadságról, rendről,törvényekről stb."

Semmit nem számít,a siker csak a kemény munkától és tanulástól függ - lásd kistigrisek,Dél-Korea különösen. Ha a rend és törvények azt jelentik,hogy nem variálnak állandóan mindennel,az igaz,de ehhez nem kellene túl sok ész,csak lemásolni egy fejlettebb országot,nem pedig állandóan azt hinni,hogy olyan okosak vagyunk,hogy mi majd feltaláljuk a spanyolviaszt (ez a mérhetetlenül ostoba emberek egyik legfőbb jellemzője).
Közösségi élmények sorozata az,ami a közösséget csinálja,alakítja, és ennek nem sok köze van az iskolapadban tanultakhoz,komolyan.
Ezen az alapon az itt élők jó nagy része a proletárdiktatúra híve lenne,hiszen amikor mi suliba jártunk,azt próbálták a fejünkbe verni szocializmus cimszóval. S persze nemzetre sem lehet megtanítani a népet, ahogyan itt egyes idióta jobbosok gondolják a nagy fene kultúrkampfjukkal.

"Meg persze üzletre se. Sokat lehet arról is oktatni,nem vitás,számviteltől marketingig,de csinálni köll azt is inkább,mint tanulni. "

Perszepersze,a szokásos nagyokos hozzáállás,aztán a legtöbb magyar "vállalkozó" számolni se tud,nemhogy ismerné legalább minimális szinten a rá vonatkozó törvényeket - ezeket egész jól meg lehet tanulni az iskolában is. Meg nem csak üzletkötésből lehet meggazdagodni,létre is lehet hozni valamit,pl. a saját maguk szerint nagyszerű magyar építészek mennyi projektet hoztak el a dél- dél-kelet ázsiai iszonyat mennyiségű fejlesztésből? Vagy Mo. mekkora szerepet játszik az utóbbi évek mobiltelefon/internet boomjában? Semmilyet... A meggazdagodás inkább valaminek a teremtéséről szól,nem a szar tologatásáról (ami az üzletkötés,logisztika,marketing stb.). Azt meg gondolom megérted,hogy aki nem végzi el a megfelelő egyetemet,nehezen lesz mérnök/kutató/bármi,ezt nem lehet az "életből" megtanulni...

Ezténírtam 2013.07.16. 19:15:11

@egyetmondok: de a legjobbat külön:

"Ezen az alapon az itt élők jó nagy része a proletárdiktatúra híve lenne,hiszen amikor mi suliba jártunk,azt próbálták a fejünkbe verni szocializmus cimszóval. S persze nemzetre sem lehet megtanítani a népet, ahogyan itt egyes idióta jobbosok gondolják a nagy fene kultúrkampfjukkal."

ÉS ANNAK A HÍVE is maradt! Itt még mindig a lakosság igen nagy része visszasírja az 1990 előtti időket!

Ezténírtam 2013.07.16. 19:17:15

@Blogger Géza:
"Kapásból: Rába, MOL. Máris megdőlt a dogma."

A Rába,az a veszteséges szarkupac,amibe folyamatosan nyomták mindig is az állami pénzt? Hát az tényleg szuper példa...

A MOL pedig, amint már írtam,monopolhelyzetben van Mo-n,mint az egyetlen nagykereskedő,mindenki tőle vásárol,az OMV is feladta ezt az üzletágat. Így nagyon könnyű nyereségesnek lenni természetesen...

Lencsés István 2013.07.16. 19:54:44

@Jhonnyq: A rövidítés szint alatti .

Lеncsés István 2013.07.16. 21:09:49

Szint alatti , de nem fáj az igaz , mert tényem van , meg sportkommunikációs diplomám .

Lеncsés István 2013.07.16. 21:10:55

@Blogger Géza: Az a MOL amely nem fizetett osztalékot ? Anonim ! Neked nincs tényed .

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 21:20:18

@Lеncsés István: A sportkommunikáció azt jelenti nálad, hogy otthon a meccset nézve kiabálsz a tévével, mert más nem beszél veled?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.16. 21:25:47

@Blogger Géza: A beidézett mű 40 ország tapasztalatait összegzi és nem cikk. Ha nem tűnt volna fel, azt bizonyítja, hogy gyakorlatilag minden mutatóban jobbak a versenyszférás cégek, mint az állami vállalatok. Vagyis az államosítással, állami vezetőkkel csökken a teljesítményük.

explanatus 2013.07.16. 22:31:44

Olvastam a hozzászólások és egy idő után azon kaptam magam, mintha betű-box meccsen lennék mert ütitek és ütitek egymást. Egyelőre betűkkel. De. Miért is vagyunk itt? Ezért? Nem. Azért vagyunk itt mert valamit meg akarunk beszélni. Azt, hogy az embereket, azaz bennünket az érdekeink motiválnak.

Ha egyikünk olyan helyzetben van, hogy megengedhet magának olyasmit, amit hazai viszonylatban egy átlagember nem, akkor mindegy hol van, védeni fogja a fennálló viszonyokat. Egyelőre szóban. Ha viszont épp az ellenkező oldalon van, vagy oda tart, vagy oda kényszerítik, akkor megpróbál ezen változtatni. Egyelőre szóban.

Azt belátta minden szereplő, hogy helyzetünk se nem egyszerű, se nem könnyű. A megoldást ki így ki úgy véli megtalálni. Egyben azonban egyet kellene értenünk.

Meglévő erőforrásaink bővülése nélkül, csak az a járható út, hogy az erősebb, legyen az kétharmad, vagy bármilyen többség a maga javára fogja mindig fordítani a viszonyokat. Mivel X mennyiségű forrás áll rendelkezésünkre, ezért csak ezen forrást használhatjuk fel. Tehát erőeltolódás esetén az erősebb egyszerűen -persze törvényes keretek között- elveszi azt amiről úgy gondolja neki jár. Ebben a rendszerváltás után egyik uralmon lévő fél sem változtatott.

El kellene jutnunk valahogy addig, hogy egy újonnan erőfölénybe kerülő csoportosulás, párt ne újra-elosszon, hanem újat teremtve többletérték hozzon létre (gyártás, szolgáltatás, oktatás fejlesztésével) és a körülmények olyanná tegye, hogy ezáltal ez a időről-időre történő „lehalászás” megszűnjön.

Ez lenne a feladat. Amíg ezt meg nem teremtjük, addig csak az fog változni, hogy hol az egyik oldal, hol a másik oldal lesz indulatosabb. Nem kellene eljutnunk olyan indulattömegig, ami, már túl van az (ön)kontrollon.

egyérintő 2013.07.16. 23:05:41

@Ezténírtam:

"JOBB KÉPESSÉGŰ???? Te melyik holdon élsz? Ez a társadalom az egyik leggyengébb képességű a fejlett országok közül,nézz meg bármilyen mutatószámot. Az meg,hogy milyen szinten vannak a választott vezetőink,pontosan tükrözi,hogy mi milyen szinten vagyunk."

Ezt sulykolták a kommunisták, meg azok a gyenge képességű, talán felsőfokot végzett emberek, akinek kell egy kis önigazolás. Kis önbecsülés, amelyet mások alázásával támasztanak alá...

Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. · http://eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/ 2013.07.16. 23:19:20

Elvtársaim, ma jött ki, hogy a Szonda Ipsosnál már 50%-on áll a pártválasztók között a Fidesz. Szóval most már igazán bele kellene húznunk!

Az Orbán trafikmutyi-kormány 5000 éve a legrosszabb (kicsit pontosabban 5773 éve).
A szociális kompetenciáinkat abszolute porig rombolta, ezért az idáig vezető folyamatokat új értelmezési keretbe, pontosabban szólva paradigmába kell helyezni. Az igaz, hogy az eladósodást a trafikmutyizó baltáskormány megállította, az alapkamat és az infláció soha nem látott mértékűre csökkent és a kereskedelmi mérleg többlete rekordokat döntöget, de a demokrácia szűkülő köreit képviselők véleményét jelen momentárilis pillanatban csakis oly módon kanalizálhatjuk, hogy a rohadt fasiszta, melegellenes, antiszemita, reakciós trappista Fidesz-rezsim illegitimitását ex catedra módon evidenciaként aposztrofáljuk. A haladó baloldal hatalomra kerülésének igénye ezáltal oly szükségszerűen proklamálható, amilyen szükségszerűségre a magyar történelemben korábban még nem volt példa.
Miután pedig a csoportidentitás felvételével az egyén X mennyiségű pozitív önképet nyer, a progresszív demokrácia kiépítése csak értéktöbblet létrehozása során megvalósuló körülmények "lehalászásával" realizálható.

Ez lenne a feladat. Amíg ezt meg nem emancipáljuk, addig a viszonyok entitása abban kulminálandó, hogy minden hatalmat a hatalomra jogosultaknak biztosítsunk és semmi hatalmat az arra nem jogosultaknak, vagyis azoknak, akik nem haladók.
Nem kellene eljutnunk olyan indulattömegig, amikor kénytelenek lennénk cirkálórakétacsapásokat kérni az európai értékek mentén működő, valódi demokrácia megvalósítása érdekében. Vagyis a gátakon gumicsizmában futkosó törpecigány alcsúti miniduce Viktátor és támogatóinak demokratikus népbíróság általi karóbahúzásához és kibelezéséhez.

Blogger Géza 2013.07.16. 23:40:51

@Lеncsés István: Attól mégy nyereséges volt, csak nem akarta az oroszoknak kifolyatni a pnézt.

Blogger Géza 2013.07.16. 23:42:50

@Ezténírtam: Csakhogy a MOL kitermelő és kiskereskedő is, és ott egyáltalán nincs monopolhelyzetben. Ráadásul külföldön is tevékenykedik, ott meg pláne nem.

Ezténírtam 2013.07.16. 23:46:07

@egyérintő:
"Ezt sulykolták a kommunisták, meg azok a gyenge képességű, talán felsőfokot végzett emberek, akinek kell egy kis önigazolás. Kis önbecsülés, amelyet mások alázásával támasztanak alá... "

Kurvamindegy,ki sulykolja,ha maga a veressegű ördög,akkor is így van. A magyarok minden tudást,hatékonyságot vizsgáló felmérésben hátul kullognak az OECD-országok között,különösen fájó a nyelvtudás és a termelékenység szintje. Ráadásul ahol hasonlóan alacsony egy másik nyelv ismerete,azokban az országokban alapból valamilyen világnyelvet beszélnek (angol,spanyol).

Ezténírtam 2013.07.16. 23:50:04

@Blogger Géza:

"Csakhogy a MOL kitermelő és kiskereskedő is, és ott egyáltalán nincs monopolhelyzetben. Ráadásul külföldön is tevékenykedik, ott meg pláne nem. "

Ja,persze,ott nincs,a MOL egy csodálatos cég akkor. Csak le ne csukják a főnökét Horváto.-ban, az nagy szégyen lenne.

Ugye azért azt megérted,hogy MINDEN Mo.-n eladott csepp üzemanyagon keresnek? Ez önmagában akkora profit,amivel nehéz versenyezni. Azt meg képzelheted,mi lenne,ha a MI földünkből a MI földgázunkat (azt a keveset) valami külföldi cégnek odaadnák koncesszióba! Akkor aztán a kishitler a seggét csapdosta volna a parlamenthez,100-szor úgy,mint az öszödi beszéd után... Szóval ezt is bátran tekintsd monopóliumnak...

Blogger Géza 2013.07.16. 23:50:13

@Online Távmunkás: Akkor sem támasztja alá a egy fikarcnyit sem a te állításodat, amelyben semmiféle szó nem volt privatizációról, sajnálom. Egyébként marha egyszerű lenne ilyet csinálni Mo-on is: tegyük fel, privatizáljuk a BKV-t, az átáll nyereségmaximalizáló üzemmódba, és mondjuk 3-szorosára emeli a bérlet- és jegyárakat, és lehet, hogy megjavulnának bizonyos mutatói, csak éppen mondjuk százezrek kiszorulnának a tömegközlekedésből. Csak kérdés, hogy a privatizált vállalat tulajdonosainak a profitja mennyiben áll összhangban közjóval: Jó eséllyel semennyire. Tehát önmagában az ilyen privatizációk profitszempontú megközelítése semmit nem bizonyít.

egyérintő 2013.07.17. 00:04:07

@Ezténírtam:

"Kurvamindegy,ki sulykolja,ha maga a veressegű ördög,akkor is így van. A magyarok minden tudást,hatékonyságot vizsgáló felmérésben hátul kullognak az OECD-országok között,"

Na ha kurvamindegy, akkor a te beírásod sem valami hiteles. Már miért is kellene hinnünk neked?

Ezténírtam 2013.07.17. 00:54:27

@egyérintő:
"Na ha kurvamindegy, akkor a te beírásod sem valami hiteles. Már miért is kellene hinnünk neked? "

Ki vagyok én,hogy nekem higgyél... Nézd inkább ezeket:

Nyelvtudás (ezek EU-s adatok,bocs,nem volt kedvem OECD-st keresni):

ec.europa.eu/languages/languages-of-europe/eurobarometer-survey_hu.htm

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/nyelvtanulas-hatul-a-sorban-327639

index.hu/kulfold/2009/09/24/a_magyarok_nem_beszelnek_idegen_nyelveket/

Termelékenység:

stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=LEVEL

Remélem,te tudsz angolul... :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.17. 08:53:36

@Blogger Géza: Nehéz felfogni, hogy a privatizáció az államosítás ellentéte? Bonyolult logika kell ahhoz, hogy ha egy folyamat jó, akkor annak az ellentéte rossz?

Honnan veszed, hogy egy privatizált cég 3-szorosára emelné a bérlet- és jegyárakat? Valójában első körben a nokiás dobozoktól és az azokkal üzletelő vezetőktől szabadulnának meg.

Egyébként nem tűnt fel, hogy a BKV bújtatott privatizálása folyik? Van 150 új Mercedes busz a vonalakon, a jegyek és bérletek árát nem emelték fel jelentősen az utóbbi években és persze mindezt csak a magánvállalkozónak köszönhető.
Közben a BKV marad ugyanaz a csődtömeg, egy járműre 4-5 alkalmazott jut, de 150 járműves csökkentés után a szociális foglalkoztatás fenntartása miatt csak 200 embert rúgnak ki.

2013.07.17. 09:13:00

@Blogger Géza:
Nos, a KSH szerint:
GDP
2012 2013
98,7 98,3 98,2 97,6 99,7

Az előző év azonos időszakához .

Mongólia Kína szomszédja, ezért vágtat a gazdasága?
Hmmmm
Nagyon hülye érv! Mondjuk Magyarország pedig Németország liebling-je.
Egyébként Kína megtorpant...
Kicsit frissíts!

Az egy főre esőben pedig kikerültünk az átlag alattiak közé...
Siker és fejlődés!!!!
Miközben csökken a lakosságszám.
Tudom, az emúttnyócév!

Blogger Géza 2013.07.17. 09:30:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ja, Kína úgy torpant meg, hogy 7%-kal nő. :) Frissíts...

"A KSH-val egy időben 19 EU-tagország statisztikai hivatala közölte az első negyedév gazdasági teljesítményét, és az összevetésben nagyon jól állunk, csak két balti állam került elénk. Ezzel a teljesítménnyel az EU mínusz 0,1 százalékos átlagát, és az eurót használó országok mínusz 0,2 százalékos átlagát is jócskán meghaladjuk. "

index.hu/chart/2013/05/15/europai_dobogos_a_magyar_novekedes/

Lehet, hogy neked hülye érv, hogy melyik gazdaság melyik fő gazdasági centrumhoz áll közel, de aki ért hozzá, annak nem. :)

Blogger Géza 2013.07.17. 09:31:54

@Online Távmunkás: Szóval maradjunk abban, hogy semmi konkrétummal nem sikerült alátámasztanod az állításodat.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.17. 10:22:22

@Blogger Géza:

"tegyük fel, privatizáljuk a BKV-t, az átáll nyereségmaximalizáló üzemmódba, és mondjuk 3-szorosára emeli a bérlet- és jegyárakat"

Ha az állam által biztosított monopóliuma van, akkor megtehet egy ilyen áremelést egy privatizált BKV (habár nyilvánvalóan elesne egy csomó utastól, de tegyük fel hogy kevesebb mint kétharmadtól, szóval még mindig több lenne a bevétele mint most). Ha viszont bárki beszállhat a tömegközlekedésbe, akkor roppant gyorsan veszítené el az utazóközönségének nagy részét (a piaci részesedését): 3-szoros árak mellett már nagyon megérné másoknak is buszjáratokat indítani, kezdetben akár néhány busszal a reggeli és a délutáni csúcsban olyan vonalakon, ahol sokan járnak.

Csak a monopolhelyzetben lévő (magán)vállalkozás emelhet annyit az árain amennyit jónak lát; és a monopolhelyzet _mindig_ az államtól (a mindenkori kormányzattól) származik. Ha szabadon lehet belépni egy piacra, akkor minél magasabb a haszon, annál inkább megéri alacsonyabb árral piaci részesedést elhódítani a magasabb árat szabó vállalkozástól. Alacsony kezdő befektetést igénylő vállalkozásoknál ez különösen igaz -- és buszokat akár lízingelni is lehet, a lízingdíjat meg lehet fizetni a bevételekből.

Blogger Géza 2013.07.17. 10:26:24

@neoteny: És mi van, ha a további belépők is csak háromszoros áron kínálnák az utazást? Nehogy már elhiggyük, hogy egy város tömegközlekedése egy kicsit is hasonlít a (tankönyvek lapjain kívül amúgy sehol nem létező) tökéletes versenyhez...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.17. 10:55:54

@Blogger Géza:

"És mi van, ha a további belépők is csak háromszoros áron kínálnák az utazást?"

Azzal hogyan tennének szert utazóközönségre (piaci részesedésre)?

"Nehogy már elhiggyük, hogy egy város tömegközlekedése egy kicsit is hasonlít a (tankönyvek lapjain kívül amúgy sehol nem létező) tökéletes versenyhez."

Miért nem lehet egy város tömegközlekedése szabadpiaci alapon szervezve? És mit jelen a "tökéletes verseny"? Vagy van verseny, vagy nincs; az pedig ha van mindig alacsonyabb árakhoz vezet mint amikor nincs. A "tökéletes" valamiféle abszolút mércét feltételez; a verseny léte pedig _relatívan_ jobb (a fogyasztó számára), mint a hiánya.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.17. 10:57:03

@Blogger Géza: Szóval maradjunk annyiban, hogy téged nem zavarnak a tények.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.17. 11:08:20

@Blogger Géza: Melyik a jobb teljesítmény, a mínuszból megközelíteni a nullát (Magyarország) vagy a pluszhoz keveset hozzáadni (Románia, Svédország, Szlovákia, Bulgaria)?
Magyarország csak azért tudott egyszer a negyedéves lista élére kerülni, mert előtte mélyre bukott, ahonnan könnyű növekedni. Románia, Svédország, Szlovákia, Bulgaria a negyedéves listán mögöttünk vannak, de náluk legalább magasabb most a GDP, mint tavaly.

2013.07.17. 11:57:20

@Online Távmunkás: @Blogger Géza:
Géza, te hülyébb vagy a sokévi átlagnál.
2013. I. negyedévében 0,9%-kal csökkent a GDP
A KSH gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2013. I. negyedévében 0,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A mezőgazdaság és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A csökkenést alapvetően az ipar visszaesése okozta. "
Forrás: KSH

2013.07.17. 12:04:59

@Blogger Géza: 2012. IV. negyedévében 2,7%-kal csökkent a GDP"

Ez az az adat, amihez képest nőtt 0,9 %-kal?????

Géza, nem csalódtam.

2013.07.17. 12:09:31

@Blogger Géza: A tömegközlekedés valahol szociális ellátás is, társadalompolitikai kérdés is. Ebben igazad van, nem célszerű piaci alapra helyezni. Lásd Anglia.

2013.07.17. 12:11:21

@Blogger Géza:
"Májusban 2,1%-kal csökkent az ipari termelés volumene, Előzetes ipari adatok, 2013. május
2013 májusában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 2,1%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.
Áprilisban 5,3%-kal nőtt az ipari termelés volumene, Előzetes ipari adatok, 2013. április
2013 áprilisában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 5,3%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát.
Márciusban 2,9%-kal csökkent az ipari termelés volumene, Előzetes ipari adatok, 2013. március
2013 márciusában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 2,9%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.
Februárban 5,4%-kal csökkent az ipari termelés volumene, Előzetes ipari adatok, 2013. február
2013 februárjában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 5,4%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.
Januárban 1,4%-kal csökkent az ipari termelés volumene, Előzetes ipari adatok, 2013. január
2013 januárjában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 1,4%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. "

Hurrá! Töretlen a fejlődés!!!
Igaz, tudjuk, a negatív fejlődés is fejlődés!

2013.07.17. 12:20:05

@Blogger Géza: És néhány adat a szárnyaló exportról:
2013 ötödik hónapjában az export euróban számított értéke 1,9, az importé 0,9%-kal csökkent a tavaly májusi értékekhez viszonyítva.
2013 negyedik hónapjában az export euróban számított értéke 11,6, az importé 7,8%-kal nőtt a tavaly áprilisi értékekhez viszonyítva.
2013 harmadik hónapjában az export euróban számított értéke 2,8, az importé 5,6%-kal csökkent 2012. márciushoz viszonyítva
2013 második hónapjában az export euróban számított értéke 1,2%-kal csökkent, az importé nem változott 2012. februárhoz
A külkereskedelmi termékforgalom euróban számított értékei a januári kivitelben 4,3, a behozatalban 5,2%-os bővülést mutattak az
2012 utolsó hónapjában 7,9, illetve 6,4%-kal csökkent az export és az import euróértéke a bázisszinthez képest, míg a devizaárfolyamok jelentős változása miatt a forintértékekben mért visszaesés kétszámjegyű volt."

Blogger Géza 2013.07.17. 12:31:47

@Online Távmunkás: Nem, a tények hiánya zavar, mert elmulasztottad alátámasztani azt, hogyha Magyarországon az állam beleszül egy vállalat vezetőjének a kinevezésébe, akkor annak azonnal romlik az eredménye. Erre eddig 0 tényadatot hoztál. Erre rohadtul nem tényadat az, hogy egy eladott angolai csirkefarm eredménye hogyan alakult 30 éve.

Blogger Géza 2013.07.17. 12:34:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: De a recesszió ill. annak vége megállapításéhoz a negyedév/negyedév használják. Hiszen az, hogy tavaly évközben romlottak az adatok, már nem visszafordítható, a múltat nem lehet eltörölni, a lényeg az utolsó állapothoz képesti növekedés. És az bizony kiemelkedően magas, EU-ban dobogós érték 2013-ban.

Blogger Géza 2013.07.17. 12:39:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Áprilisban, hét hónap csökkenés után, az ipari termelés 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz képest 1,2 százalékkal nőtt a termelés.

Az ING vezető elemzője kifejtette, egy-egy - akár tervezett - leállás is okozhatja a májusi visszaesést, és a következő hónapokban havi összevetésben már ismét nőhet az ipari termelés.
Balatoni András hangsúlyozta: annak, hogy éves összevetésben is visszaesett az ipar teljesítménye májusban, a tavalyi magas bázis az oka, és 2013 második felében, a bázis korrigálódásával már éves szinten is növekedés várható az ipari termelésben. A szakértő szerint az idén 3,5 százalékkal emelkedhet az ipari termelés Magyarországon."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ideiglenes_az_ipari_termeles_csokkenese_biztatok_a_kilatasok.558594.html

.

Blogger Géza 2013.07.17. 12:44:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: "2013. január–májusban –előzetes adatok szerint – a kivitel értéke 33,7 milliárd euró (9972 milliárd
forint), a behozatalé 30,6 milliárd euró (9043 milliárd forint) volt. A kivitel és a behozatal euróban számított értéke 1,8, illetve 1,1%-kal nőtt. A külkereskedelmi mérleg 258 millió eurós (90 milliárd forintos)
javulást mutatott a 2012. január–
májusi többlethez viszonyítva. "

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kue/kue21305.pdf

Vagyis öt hónap alatt 3,1 milliárd EUR aktívum... nagyon szép.

Márpedig már a 2012-es év is kiemelkedően jó volt külker szempontból... a szocik idején (2002-2008) folyamatosan magas passzívumunk volt, egyre jobban adósodott el az ország, az adósságválságba, most végre fordult a trend.

Ezténírtam 2013.07.17. 16:26:18

@Blogger Géza:

"Márpedig már a 2012-es év is kiemelkedően jó volt külker szempontból... a szocik idején (2002-2008) folyamatosan magas passzívumunk volt, egyre jobban adósodott el az ország, az adósságválságba, most végre fordult a trend. "

Azért annyira ne évezzél el a növekvő exporttól,mert mint bizonyára te is tudod, a magyar export 90%-át az itt működő multinacionális bérmunka-cégek realizálják,amiknek kb. annyi közük vagy Mo-hoz, hogy magyar emberek dolgoznak ott,amúgy semmi:

- Adót nem fizetnek (se társasági,se semmi)
- A hasznot,amit csinálnak,nem itt fektetik be
- Néhány kivétellel túl fontos műveleteket nem végeznek Mo-n,főleg összeszerelés

Azt meg ugye tudod,hogy mit jelent az export-többlet? Azt,hogy a fogyasztás durván visszaesett,ezért csökkent az import.

Azt,hogy a magyar GDP-t milyen mértékben termelik a külföldi tulajdonban lévő cégek,az alábbi kis táblákból lehet látni:

GNI vs GDP (a definíciókat mindenki tudja, a GNI alapból PPP-n van számolva, máshogy nincs is értelmes,ezért a GDP PPP adataival érdemes összevetni)

- www.indexmundi.com/facts/indicators/NY.GNP.ATLS.CD/rankings

- en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GNI_%28nominal,_Atlas_method%29_per_capita

- en.wikipedia.org/wiki/Hungary

Mo. összes GRP-je PPP-n kb. 195 Mrd USD, a GNI, vagyis amit ebből a hazai vállalkozások termelnek (plusz magyar cégek külföldön,de ez nem túl jelentős),kb. 126 Mrd USD,vagyis az összesnek a szűk 2/3-a.

Ha egy főre bontva nézzük, a GDP kb. 19 500 USD PPP-n, a GNI 12 600 USD. Az érdekes viszont,ha most megpróbáljuk a GNI-t nominálisan kifejezni:

A nominális GDP/fő 12 735 USD, vagyis a szorzó (nominális/PPP)= 0,65.

VAGYIS az egy főre jutó valós,magyarok által megtermelt,egy főre jutó gazdasági teljesítmény évi 8 190 (12 600 * 0,65) USD. Elég siralmas,ennyi pénzt ér az,amit magunknak előállítunk per fő,világpiaci áron számolva.

Blogger Géza 2013.07.17. 16:38:51

@Ezténírtam: Hát ez teli van téves állítással. Most csak annyit, hogy ezeknek az itteni cégeknek rengeteg közük van Magyarországhoz, nem csak hogy fizet többségük társasági adót (még az olyan szupersztárok is mint az Audi), ezen kívül magyar beszállítókkal dolgoztatnak, magyar munkaerőt foglalkoztatnak, magyar önkormányzatoknak fizetik a helyi adókat stb -stb.

Ezténírtam 2013.07.17. 16:54:14

@Blogger Géza:
"Hát ez teli van téves állítással."

Kíváncsi vagyok, melyikre gondolsz...

"Most csak annyit, hogy ezeknek az itteni cégeknek rengeteg közük van Magyarországhoz, nem csak hogy fizet többségük társasági adót (még az olyan szupersztárok is mint az Audi)"

Aha,hát én nem így tudom,plusz annyi állami támogatást kaptak/kapnak,hogy bőven jól járnak...

"ezen kívül magyar beszállítókkal dolgoztatnak"

Úgy érted, a takarítócég meg a biztonsági szolgálat,mert néhány kivételtől eltekintve az alkatrészeket külföldről hozzák + amit "itthon" vásárolnak,azokat olyan beszállítóktól veszik,akik SZINTÉN bérmunkatársaságok (lásd korábban Komáromban Nokia - Foxconn)

"magyar munkaerőt foglalkoztatnak"

Ezt én is írtam,ha elolvastad volna,ennyi hasznunk van az egészből,hogy ezek a cégek legalább nem csalják el a járulékokat... Egyébként sokan közülük igen sok szlovák állampolgárt is foglalkoztatnak (lásd fentebb a komáromiak,Suzuki,stb.)

"magyar önkormányzatoknak fizetik a helyi adókat stb -stb. "

Olyan adókedvezményeik vannak,hogy azt nem érted... Mi a stb,stb???

Amit írtam,úgy van (de várom a számokat,amikkel meg tudsz cáfolni),azért van olyan hatalmas különbség a magyar tulajdonú és a multinacionális cégek között minden szempontból,mert a külföldiek elszigeteltsége elég lassú ütemben segíti az általuk képviselt kultúra átszivárgását a magyar közegbe,persze még így is sokkal jobb,mintha itt se lennének.

A GDP,export/import stb. számok pedig Mo-ra vonatkoztatva semmit nem jelentenek,teljesen fals irányokat és állapotot mutatnak a fent leírtak miatt.

egyérintő 2013.07.17. 18:25:35

@Ezténírtam:

A legegyszerűbb a Nokiát hozni példának, merthogy ott tényleg szinte semmiféle hozzáadott értékkel nem járulunk hozzá a gyártáshoz ha jól tudom. Egy mobilnál ez képtelenség lenne. Ezzel szemben a Suzukinál kb 30-40 %-os beszállítói értékről van szó, ha jól emlékszem. Egyenlőre az autó összeszerelő üzemek és más nagy cégek nem dolgoznak ilyen nagy hozzáadott értékkel, de a beszállítói kört minden területen tágítani akarják, így egyeztek meg a kormányzattal. A munkaerő mindenesetre még itt is képzett, egy AUDI motort, vagy egy Opel motort nem tud akárki a falu végéről összeszerelni.

Ezeken felül azért vannak olyan cégek, ahol a nagyon komolyan képzett mérnökök, tudósok munkája miatt települt ide a gyár. Még azt is megértük, hogy a CERN adatait feldolgozó legmagasabb szintű számítógépközpont hozzánk települt, ami a politika, meg a tudományos szakemberek közös sikere.

Ezténírtam 2013.07.17. 18:36:03

@egyérintő:
"Ezzel szemben a Suzukinál kb 30-40 %-os beszállítói értékről van szó, ha jól emlékszem."

A Suzuki ebből a szempontból valamelyest kivétel,de egyáltalán nem ez a jellemző,viszonylag sok ilyen gyárat ismerek közelről.

"A munkaerő mindenesetre még itt is képzett, egy AUDI motort, vagy egy Opel motort nem tud akárki a falu végéről összeszerelni."

Ez nem vitás,reméljük,ez a munkaerő fölszed magára valami olyan mentalitást,amivel ha otthagyja a gyárat,saját maga is sikeresen tud vállalkozni és próbálkozik értéket teremteni.

Még egyszer szeretném leszögezni,ahogy írtam korábban,hogy nagyon üdvös,hogy minél több ilyen cég telepedjen meg Mo-n,csak mivel ezeknek a számai borzalmasan eltorzítják a GDP és az exp/imp adatokat,ezért ezeket a mutatókat nagyon a helyén kell kezelni és erre verni magunkat,hogy most épp növekszik (meg amiatt teljesen összezuhanni,hogy épp csökken),egyszerűen nevetséges.

Bár üdvös a jelenlétük,azért azt gondolom,hogy a magyar kormányok elsődleges feladata a GNI növelése lenne és elsősorban a magyar tulajdonú vállalkozásokkal kellene foglalkozni (nem csak a haverokéval és elsősorban nem azokkal,akik csak a logisztikában vesznek részt,mint pl. a bankok,trafikok stb),hanem akik valósi,exportálható,értékes terméket állítanak elő.

Blogger Géza 2013.07.17. 19:17:31

@Ezténírtam: "Aha,hát én nem így tudom," Akkor rosszul tudod. Ne irkálj hülyeségeket.

"A GDP,export/import stb. számok pedig Mo-ra vonatkoztatva semmit nem jelentenek" Neked nem, aki ért hozzá, annak igen, maradjunk ennyiben.

Blogger Géza 2013.07.17. 19:21:17

@Ezténírtam: "a fogyasztás durván visszaesett,ezért csökkent az import."

Ezzel szemben a valóság:

Import milliárd EUR-ban:

2009: 55,4
2010: 65,9
2011: 72,9
2012: 73,2

Blogger Géza 2013.07.17. 19:23:53

@Ezténírtam: "Néhány kivétellel túl fontos műveleteket nem végeznek Mo-n" Kinek mi a fontos. Egy motorgyártás az fontos az autóiparban? Kutatóközpont az fontos a gyógyszeriparban? Szoftverfejlesztés az fontos az IT szektorban?

Blogger Géza 2013.07.17. 19:27:24

@Ezténírtam: "egy főre jutó gazdasági teljesítmény évi 8 190 (12 600 * 0,65) USD. Elég siralmas" Miért, mikor volt jobb? Miért, melyik kormány tett többet a GNP növelése érdekében, mint a mostani? (értsd: hazai vállalkozások előnyben részesítése, szektorális adózás útján is)

Blogger Géza 2013.07.17. 19:35:42

És még egy jó hír így a nap végére a fanyalgóknak, amely után végképp tarthatatlan az egész poszt: :)

"A Medián legfrissebb kutatása szerint több mint másfél év után ismét 30 százalékra emelkedett a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül. A többi párt nem tudta növelni szavazóbázisát.

A biztosan szavazók körében továbbra is meghatározó a Fidesz fölénye: 46 százalékukkal szemben az MSZP 20 százalékot, a Jobbik 14 százalékot, az Együtt-PM pedig 12 százalékot kapna.

A kutatás szerint egy év alatt 18 százalékról 30 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy érzik, az országban jó irányba mennek a dolgok, és két év után először haladja meg az egyharmadot azok aránya, akik elégedettek a kormány teljesítményével.

A miniszterelnök népszerűsége két éve most a legmagasabb: 39 százalék azok aránya, akik Orbán Viktort szívesen látják fontos politikai szerepben."

index.hu/belfold/2013/07/17/median_nott_a_fidesz_tamogatottsaga/

Ezténírtam 2013.07.17. 19:36:19

@Blogger Géza:

"Neked nem, aki ért hozzá, annak igen, maradjunk ennyiben. "

Szerintem ebbe ne menjünk bele,mert nem hiszem,hogy sokkal jobban értenél hozzá...

"Import milliárd EUR-ban:

2009: 55,4
2010: 65,9
2011: 72,9
2012: 73,2 "

Ebben tévedtem,bocs,de a fogyasztás attól még nem igazán nő,ezt a kormány is elismeri.

"Egy motorgyártás az fontos az autóiparban?"

Magyarországon nem gyártanak motorokat,hanem az ideszállított alkatrészekből itt összeszerelik őket,ami óriás különbség.

"Kutatóközpont az fontos a gyógyszeriparban?"

Melyik jelentős gyógyszergyárnak van itt kutatóközpontja? Én csak olyat hallok,hogy külföldi licencek alapján gyártanak. De kérlek,konkrét tényeket írj, ez így semmit nem jelent.

"Szoftverfejlesztés az fontos az IT szektorban? "

Milyen szoftverek milyen fejlesztése? Konkrétumok,konkrétumok! Azt tudom,hogy az Ericssonnak volt itt pár száz mérnöke,ha tudsz mást is,írjad!

Ezténírtam 2013.07.17. 19:38:20

@Blogger Géza:

"Miért, mikor volt jobb? Miért, melyik kormány tett többet a GNP növelése érdekében, mint a mostani? (értsd: hazai vállalkozások előnyben részesítése, szektorális adózás útján is) "

Szóltam én egy rossz szót is a narancsbrigádra? Nem értem,miről beszélsz... Hazai vállalkozások előnyben részesítése,vagyis a barátainké...

Blogger Géza 2013.07.17. 19:52:35

@Ezténírtam: "Ebben tévedtem," Nem, te gyakorlatilag mindenben tévedtél.

"Magyarországon nem gyártanak motorokat"

"Az Opel új gyárának köszönhetően az évtized közepétől akár évi egymillió motor is készülhet majd Szentgotthárdon"

index.hu/gazdasag/2013/06/13/felporog_a_motorgyartas_a_szentgotthardi_opel_gyarban/

"Az Audi Hungariánál az elmúlt évben összesen 1 883 757 (2010: 1 648 030) motor készült."

www.autopro.hu/gyartok/audi/Audi-Hungaria-a-motorgyartas-14-szazalekkal-nott-autobol-is-tobbet-gyartottak/3224/

"Melyik jelentős gyógyszergyárnak van itt kutatóközpontja? "

Szinte az összesnek. EGIS, Richter, TEVA tuti

"Milyen szoftverek milyen fejlesztése? " Ennyire ne legyél hülye, nézz már bármilyen állásportált, százával keresnek programozó specialistákat fejlesztő munkakörbe.

" nem hiszem,hogy sokkal jobban értenél hozzá..." Nyugodtan hidd el, elég ha a mai hozzászólásainkat megnézzük, te csupa hülyeséget írtál, ne is haragudj.

Ezténírtam 2013.07.17. 20:22:29

@Blogger Géza:

még egyszer mondom,hogy motorok ÖSSZESZERELÉSE történik Mo-n,nem a gyártása (a teljes gyártás fogalomkörébe szerintem beletartozik a tervezés,tesztelés,a nyers fémből az alkatrészek legyártása és végül ezek összeszerelése)

Ezek a gyógyszergyárak a magyar piacra termelnek,az árbevételük kevesebb,mint 1 mrd USD (az EGIS-t megnéztem).

Százával keresik őket? Milyen kár,hogy egy-egy részfeladatot programoztatnak le velük,nem teljes szoftverek terveznek és hoznak létre itthon általában.

OK,akkor te vagy a nagyokos,narancsgéza,azért azt ne mondd,hogy csupa hülyeséget írtam,mert ez nagyon messze van a valóságtól és pl. erre te sem lehetsz túl büszke:

"gyébként marha egyszerű lenne ilyet csinálni Mo-on is: tegyük fel, privatizáljuk a BKV-t, az átáll nyereségmaximalizáló üzemmódba, és mondjuk 3-szorosára emeli a bérlet- és jegyárakat, és lehet, hogy megjavulnának bizonyos mutatói, csak éppen mondjuk százezrek kiszorulnának a tömegközlekedésből."

Szerinted melyik hülye cég próbálná úgy maximalizálni a profitját,hogy százezreket kizár a potenciális vevőköréből? Ebből is látszik,mennyire értesz te bármihez is,de nem baj,amíg a gazdáid vannak hatalmon,addig játszd csak a fejed...

Blogger Géza 2013.07.17. 21:59:16

@Ezténírtam: Azt hiszem, te menthetetlen vagy.

Ezténírtam 2013.07.17. 22:07:20

@Blogger Géza: igen,SOSE fogom elhinni a hazugságokat,mindig próbálom megkeresni az összefüggéseket.

Elég melós,de attól,hogy el kell hinnem mindenféle maszlagot,amit mások mondanak,egyszerűen nem érzem jól magam.

Ez van,kár,hogy nem tudtál előállni tényekkel,azért jó beszélgettünk :D

Blogger Géza 2013.07.18. 06:23:23

@Ezténírtam: Az összes hülyeségedet konkrétumokkal cáfoltam, de ekkora marhát még nem láttam ezen a blogon, neked nem tényekre, hanem gyógypedagógusra van szükséged.

2013.07.18. 09:02:49

@Blogger Géza:
Géza . Semmit nem cáfolsz, főleg nem tényekkel. Kiragadsz egy hónapot, egy adatot, és azt lobogtatod. Igen, Április kiemelkedő volt. De májusban megint csökkent.
Tehát hazudsz, vagy hülye vagy.
Export-import egyenleg.
Csalás, vagy számmisztika, amennyiben nem tisztítod meg a banki szféra, illetve az állami pénzmozgásoktól, hamis képet kapsz.
De te beszopod, mert olyan jóóóóó.
A tőkeimport és a devizatartalékok csökkenése is befolyásolja a fizetési mérleget. Te meg azt hiszed, ez növekvő exportot jelent.

Blogger Géza 2013.07.18. 09:15:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: A növekvő export növekvő exportot jelent, és semmi közvetlen köze a bankokhoz. :) Sajnos az alapfogalmakkal nem vagy tisztában... :(

Ha végigolvastad és megértetted volna, amit betettem neked, megértheted volna, hogy valóban, egy májusi kiragadott adatnak nem sok jelentősége van. Az ipari termelés hó/hó alapon január óta folyamatosan nő, májusban volt egy kisebb korrekció, de az akkori -1,3% jóval elmarad az áprilisi plusztól, és az okok is meg vannak említve. Ha megérted, megérted, ha nem, hát nem.

2013.07.18. 09:16:46

@Blogger Géza:" 2013 ötödik hónapjában az export euróban számított értéke 1,9, az importé 0,9%-kal csökkent a tavaly májusi értékekhez viszonyítva. " KSH

Érdekes, mikor belinkelsz valamit, a számodra negatív jelnetéstartalmú részt kihagyod.

2013.07.18. 09:41:25

@Blogger Géza: Géza, csak az április volt pozitív. Se előtte, se utána.
A bank kibocsájtása pedig befolyásolja a pénzpiaci mozgásokat, a devizaárfolyamot, és áttételesen a beáramló tőkét. Géza, ha nem érted, minek kotnyeleskedsz bele?

Blogger Géza 2013.07.18. 10:44:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Érdekes, a döntő többségében pozitív hírekből te mindig kimazsolázod a negatív részt.

Blogger Géza 2013.07.18. 10:51:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Suppan Gergely, a Takarékbank senior elemzője szerint a várakozásokat lényegesen meghaladó mértékű az ipari termelés áprilisi növekedése az előző évhez képest, míg az előző hónaphoz viszonyított bővülés azt jelenti, hogy immár a negyedik egymás utáni hónapban mutatott bővülést az ipari termelés,"

nol.hu/gazdasag/az_elemzoket_is_megleptek_a_jo_adatok

egyérintő 2013.07.18. 11:08:44

@Ezténírtam:

"Ezek a gyógyszergyárak a magyar piacra termelnek,az árbevételük kevesebb,mint 1 mrd USD (az EGIS-t megnéztem)."

Csak a Richter Gedeon. Világszerte több mint 11.000 főt foglalkoztat, árbevétele 2012-ben meghaladta az 1,1 milliárd eurót.

www.richter.hu/hu/Pages/CEOWelcome.aspx#about

Ezténírtam 2013.07.18. 13:07:06

@egyérintő:

"Csak a Richter Gedeon. Világszerte több mint 11.000 főt foglalkoztat, árbevétele 2012-ben meghaladta az 1,1 milliárd eurót."

Akkor ezért nem találtam a listán:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_pharmaceutical_companies

egyérintő 2013.07.18. 18:47:53

@Ezténírtam:

A Rictert fikázni enyhén szólva is az érték lebecsülése. De hogy neked jobb legyen, a táblázatod szerint a Teva ott van a 18. helyen.

2013.07.18. 23:16:18

@Blogger Géza: Te, minősíthetetlen fideszfan!
Hát mivel magyarázkodsz? Egy áprilisi adattal? A cikk egyébként azzal kezdődik, hogy a további növekedésben nincs egyetértés az elemzők között.

Azt mondod, én ragadok ki negatív példákat????

Ipari termelés: milliárd forint, folyó ár

2012 2013

jan 2014 1966
febr 2045 1941
márc 2147 2129
ápr 1905 2017
máj 2090 2023

HOL LÁTSZ, te hazug disznó növekedést, éppa teáltalad kiragadott áprilisin kívül???
Pinokkió! Lassan kivered a monitorod az orroddal!!!

2013.07.18. 23:21:40

@Blogger Géza: Vagy nézzük az ipar exportját, mert az olyan fényes???

2012 2013
jan 1280 1298
febr 1310 1298
márc 1430 1455
ápr 1204 1400
máj 1356 1344

Mindez folyó áron!!!! Tessék már korrigálni, aztán összevetni, aztán örömködni, hogy csökken!!!
Issstenem, de hülye vagy!

Mad Mind 2013.07.19. 11:37:23

@Kalmár:
Sz írásodban, egyedül a gyökér stimmel. Bár biztos te jobban jártál, hiszen a jobban keresők, járnak jól minden orbánc döntéssel. Persze az meg se fordul a fejetekben, hogyha az ország szegényebb része éhen hal, ti is meghaltok, mert nem lesz aki eltartson. De nincs probléma, míg orbánc seggét nyalhatod. Csak ne feledd, ha nagyon rosszra fordulnak a dolgok, ő lesz az első aki elhúz.

Mad Mind 2013.07.19. 11:39:12

@Lеncsés István:
Sportkommunikációs diploma? Az már valami. Igazi termelői diploma. De így már érthető a feltétlen hit.

Gerilgfx 2013.07.22. 14:40:55

-Viktor... éhes vagyok. Most már együnk valamit végre!
-Nem lehet, fiam. Nem engedi az EU.
-Hát akkor lépjünk ki.
-Nem lehet, fiam. Magyarországnak az EU-ban van a helye.
-Hát akkor a kurva anyád!

tamas11 2013.07.22. 17:59:38

@kettőbé: nem, nem....
Örömmel olvasom, és tankönyv lesz abból, amit HaFR a nemzet tudatos, történelmi szétzilálásáról ír itt... Az unokáid majd tanulják, próbálják megérteni. Addig is, neked sem ártana.

tamas11 2013.07.22. 18:03:52

@Mindfield: most már nem az el- hanem a szétkúrást kéne abbahagyni

kekex 2013.07.27. 06:57:50

@Makkasz:
De hiszen bevallotta, hogy "közelről látja" mit akarsz tőle? Na ja, a húsosfazék mellől egészen másképp néznek ki a dolgok! Az ilyen még azt is komolyan beszopja, hogy "Magyarország jobban teljesít" mert nem teszik mellé, hogy Észak-Koreánál! Mert lassan már Albánia és Bulgária is elhúz mellettünk.

kekex 2013.07.27. 07:05:30

@Online Távmunkás:
Legalább őszinte a nickneved. Könnyű ülőmunka, biztos fizetés, még gondolkodnisem nagyon kell, elég a Kubatoc múvek direktíváit követni...
így persze könnyű.Azért gondolj bele, hogy sokan nem jószántukból "nem dolgoztak még 30 évet sem" hanem a rendszerváltás miatt elvesztett millió munkahely miatt, és téged is érhet baleset, amely meg tudja változtatni ám az álláspontokat!
Azt a bugyutaságot meg hadd ne minősítsem, hogy azért van szarban a nyugdíjkassza, mert nem gondoskodtak munkaerő utánpótlásról. Így is több százezres a munkanélküliség, hogy a hadra foghatók nagy része elhúzott az országból, mit szeretnél, milliósat?

kekex 2013.07.27. 07:16:48

@Ezténírtam:
Azaz egyetértesz a blogíróval:
"egy amúgy is gyenge önismeretű és gyenge politikai képességű nép"
Egyébként éppen ebben áll a baloldal és a jobboldal különbsége: a jobboldal elvi kérdést csinál abból, hogy narancsrózsaszín szemüvegen keresztül nézze a világot, míg a baloldal hajlandó és képes némileg reálisabban látni.
Ahogy egy olvtárs képes "Kádár faszának szopkodásaként" értékelni néhány valós tény leírását, csak mert nem egyezik a neki elmesélt szövegekkel.
Neki Kádár véres terror, meg elnyomás és nyomor. A legnagyobb Ratkós korosztály legalább tisztában van azzal, hogy ez mekkora marhaság. Talán ha sokat hajtogatják, akkor a TÖBBI fideszes mantráról is derengeni kezd, hogy át lettek basszuskulcsozva!

kekex 2013.07.27. 07:20:39

@Blogger Géza:
Talán a szocialista világrendszer bukása, mint illusztráció megfelel "adat"ként?
Mivel a kapitalizmus nem engedheti meg magának a veszteséges tevékenység és a kontraszelektált vezetők luxusát, szemben az államkapitalizmussal
(azt csúfolták ugyanis "szocializmusnak")
Azaz garantáltan szakadékba visz Orbán útja.

kekex 2013.07.27. 07:23:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ezek az adatok a SAJÁT korábbi évükhöz viszonyítanak. Még katasztrofálisabb a kép, ha a válság előtti "rossz" Mszp kormányzás adataihoz méred, de még a Bajnaiék által produkáltakhoz képest is elkeserítőek.
És akkor még nem is néztük, hogy a többiek körülöttünk mennyivel jobban haladnak - nekünk meg csak a leszakadásunk nő egyre...

kekex 2013.07.27. 07:26:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla:
negymadar.blog.hu/2013/05/31/kirantott_hus_917
(csak tálalás kérdése az egész!)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.27. 15:19:11

@kekex: Mielőtt mindenkit ellenséges pártkatonának nézel, nem ártana kicsit olvasgatnod. Ha például megnéznéd a blogomat, akkor tudnád, hogy arról írok, milyen interneten végezhető munkák vannnak, melyikkel mennyit lehet keresni és melyik átverés. És nem véletlen, hogy mikor kezdtem el erről írni...

Azt végiggondoltad, hogy egy ország gazdaságát mi viszi előre, a munkaképes korúak vagy a nyugdíjasok fogyasztása? Kinek tud az ipar termelni és a szolgáltatók kinek dolgoznak, a 20-60 éveseknek vagy a nyugdíjasoknak?

kekex 2013.07.28. 18:34:32

@Online Távmunkás:
A fogyasztás az fogyasztás, akárki is a fogyasztó, tehát hülye kérdés, hogy mi viszi előre ebből gazdaságot. Az ipar meg annak termel, aki hajlandó megvenni. Ha nyugdíjas, akkor annak. A fejlett országokban és/vagy az elöregedő társadalmakban egyre inkább.
Egyébként arra akartam gyengéden utalni a "könnyű ülőmunkával", hogy trollnak tartalak.
Ha ingyen csinálod és még csak nem is dotáltatod magad, az a szememben súlyosbító körülmény.
A fiatal korod sem enyhítő körülmény: mert egyszer majd te is nyugdíjas leszel, persze, akkor nem ez lesz divatban:
moly.hu/konyvek/william-f-nolan-g-c-johnson-logan-futasa

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.28. 20:52:16

@kekex: Miért van, hogy amikor a társadalom eltartóképességénél több juttatást kapnak a nyugdíjasok és valaki ezt normalizálni szeretné, akkor azonnal a nyugdíjasok kiirtásával riogatnak egyes trollok?

A nyugdíjasok fogyasztása nem ugyanolyan, mint az aktívaké, teljesen más az összetétele és nagysága, ezt te is jól tudod. Ha nem, akkor inkább ne is kommentelj a témával kapcsolatban...

kekex 2013.07.28. 21:40:18

Talán érthetőbb lenne az álláspontod a korod ismeretében. Mert tuti, hogy még nem múltál 50! Az ugyanis már közelít nyugdíjas korhoz, remélheti még, hogy megéri - ami igen érdekesen meg tudja változtatni a "felesleges" "inaktív" és "eltartott" népességről alkotott fogalmakat!
Pl az élethosszan fizetett járulékokért "járó" ellátási igényekre vonatkozóan. Amivel megtermelték a "távmunka" végzéséhez szükséges bölcsi-ovi-iskola-gimi-egyetem fenntartásához szükséges összegeket is.
Tudod ne fárassz, nem vagyok vevő a fideszes mantrákra. És mint említettem: az ilyesmi ingyenes végzését hülyeség netovábbjának tartom!

kekex 2013.07.28. 21:51:16

@explanatus:
A szöveged nagy részét össze lehet foglalni azzal, hogy "Nem takarékoskodni kell, hanem keresni" Bár a erre vonatkozó tervekkel az ellenzék is adós, de az "egy marék rizsen dolgoztatott félanalfabéta bérrabszolgák" fidesses terve részemre egyszerűen hányingert keltő! meg kontraproduktív és nettó hülyeség.
Különösen XXI, századi körülmények között.

explanatus 2013.07.30. 10:43:14

@kekex: Erdekes egy modszered van, mondasz valamit, ami nem is közeliti a mondandomat es abbol vonsz le következteteseket. Biztos van ezzel valami celod, csak en nem ertem.
süti beállítások módosítása