1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.04.26. 19:10 HaFr

Magyar maffiaállam

Mi a korrupció politikai haszna?

Természetesen az a végletekig lekötelezett és összezáró, az egész országot behálózó érdekszövetség, amely tagjainak életbevágó érdeke, hogy a gazdasági és politikai uralmi területükön ne nőhessen fel érdemleges politikai és gazdasági alternatíva. A Fidesz leplezetlenül a célegyenesbe fordult a kampányúton, ami esetünkben nem csak azt jelenti, hogy az ideológiai ortodoxia és a társadalmi jövedelemviszonyok valamennyire még igazolható átrendezését, majd -- ha csak a leválthatóságukra befolyással lévő legfontosabb tényezőt emelem ki -- a választási rendszer meghekkelését követően a következő évtizedek terhére elkezdtek osztogatni a nyugdíjasoknak és a proletároknak (rezsicsökkentés), az egyébként nagyrészt versenyképtelen KKV szektornak (MNB devizatartalék megcsapolása), hanem azt is, hogy -- biztos, ami biztos -- a leghülyébbeknek szóló ócska propaganda hadjárat mellett (melyben a "nemzeti" szócska kitüntetett helyet foglal el) átrendezik a gazdasági hatalmi táj stratégiai vagy nagy hatékonysággal letarolható, egyúttal mélyen az nemzetgazdaságba nyúló részét (kiskereskedelem, föld, dohány, bank, élelmiszer, telekom- és energiaszektor, vízművek, önkormányzati rendszer), a gazdasági szereplők egy részét kiszorítják vagy büntetik, más részüket lekötelezik (azaz az Orbán-kormányzat fennmaradásában mézzel és ostorral is érdekelté teszik), illetve felkészítik a terrénumaik megőrzésére az összefonódott politikai és gazdasági hatalmi klikk összerázódó felső és középső rétegeit.

A Laborc-Portik ügy, ami természetesen -- ha kozmetikázott is, még nem tudjuk -- az állam valódi természetét a szoci éráig visszamenőleg is megcsillantja, ebben a kontextusban -- és különösen a trafikvilág pofátlan nyíltsággal végrehajtott einstandolása közepette -- csak red herring (elterelő hadművelet), gumicsont, a lényegi folyamatok leplezése. A lényegi folyamat pedig a magyar és uniós közpénzek gátlástalan lerablása, oligopol tendenciák támogatása a piacon, befolyással való üzérkedés, a piacgazdaság és a társadalmi érdekviszonyok adórendszeren, támogatási rendszeren, informális háttéralkukon, multikkal kötött lojalitás-paktumokon keresztüli átrendezése és a versenylogika becsatornázása és lebutítása az akaratelvű állami mederben, végső soron pedig egy néhány ember által irányított maffiaállam megalapozása, a társadalom kíméletlen alávetése mellett. A hiteles (magas önbecsölésű) nyilvánosságtól és politikai aktoroktól már elesett, eleve szabadsághiányos, végletekig manipulált társadalom eszköztelen az utóbbi húsz évben kifejlődött szörnyszülöttel, az állammal szemben, amelyet most olyan, hol gátlástalan, hol Vuitton-táskás (himnikus helyett hímnős, sic transit) hatalmi ambíciók szolgálatába állították, hogy az ország már semmilyen komolyan vehető mércével nem nevezhető sem demokráciának, sem piacgazdaságnak.

A magyar maffiaállam még nem öl vagy ölet. De eljöhet az az idő, amikor az ellenzék egyes tagjainak, bátrabb újságíróknak, ellenálló üzleti csoportoknak majd félniük kell. Nem tudni, magyarok vagy importált ukránok fegyvereiből dördül el majd az első lövés, amely Magyarországról végleg leszedi a keresztvizet, de már nem kell túl sok hídon átmenni addig... , ahogy a dakota bölcselet tartja. És az a híd csak meg fogja előzni a következőket, amelyek az elszegényedő ország konkurens üzleti csoportjainak maffiaháborúit, illetve ezek fejezeteit fogják összekötni egymással.

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr975248585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóni és a haverok 2013.04.27. 22:09:07

Rogán Tóni, az ötödik kerület drága, egyetlen, és nagyon úgy tűnik, hogy jó ideig felülmúlhatatlan polgármestere magyarázhatja a bizonyítványt már sokadszor. Nyilván, aki beugat, annak majd jól szarrá büntetik a kocsiját a rengeteg, Belvárosban fellelh...

Trackback: A Nagy Trafikrablás 2013.04.27. 17:18:00

Egy párt holdudvara összeült a trafikpályázatok bírálata előtt. Birtokunkba került a megdöbbentő felvétel.Mozgóképünket nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2013.04.26. 20:02:21

1.) Amit ma elosztogattak, azt a jó erkölcsökbe ütköző mivoltukra alapozva egy következő, nem maffioid kormányhatalom minden kecmec nélkül visszaveszi. (És reméljük: nem azért, hogy újraossza a sajátjai között. Ha mégis, előveszem a jó öreg, olajos rongyban pihenő, C96 mintájú, Verdunt és az Argonnenwaldot is megjárt Mauseremet!)

2.) A politikai gyilkosság nemes eszközések "bevetése" után hamarosan a lámpavason találnák magukat "A Jelen Urai" - így ettől (sem) nem kell tartani.:-)

Moin Moin 2013.04.26. 20:50:02

@HaFr:

A biztatásról:

Kovács néninek egy ideje fájdalmai vannak, elmegy az orvoshoz. Hosszas vizsgálatok után leül vele az orvos, hogy elmondja neki, mi is a baj:
- Kovács néni, magának súlyos, áttétes, gyógyíthatatlan rákja van, végstádium...
- Jaj, doktor úr, ez iszonyú! De ugye van remény? Mondjon már valami biztatót nekem!
- O. K.: Hajrá, Kovács néni!

Saga 2013.04.27. 01:47:27

Tehát megvan a diagnózis. És akkor hogyan lehet meggyógyítani a beteget?

Akar a beteg egyáltalán gyógyulni?

Vagy térdre, imához?

Kívülről senki nem fog gyógyszert hozni az hétszentség.

toportyánzsóti 2013.04.27. 08:23:50

A negyedik tákolással megásták sírukat a srácok,nem kell már aggódni miattuk.Jól láthatóan gyorsul a haláltusájuk.

farcsika67 2013.04.27. 08:55:04

teljesen egyetértek.az első lövésre várni kell, és ez eddig azért nem történt, mert senki nem pofázott még. de ahogy kezdik leleplezni ezt a szemét suttyó társaságot, lesz itt még vérfürdő. hisz pénzről szól a dolog, nem is kevésről.

Fullánkos Algol 2013.04.27. 17:59:27

Ha bármilyen érdemi változást akarunk, ahhoz először is el kell távolítani mind a jelenlegi jobb-, mind a baloldalt, miután mindkettő egy tőről fakad. A jobboldal arra az 1000 év alatt összelopott vagyonra alapozza a létezését, amihez a szanhedrin (aminek a zsidóság – akiket származási alapon kényszerítettek bele az adószedésbe – is csak eszköze és egyben áldozata) helytartójaként a kereszténység céljának, a kamatszedés monopóliumának fenntartásáért jutott (az iszlám lényege is a kamatszedés tiltása, mindhárom ábrahámi vallás ugyanannak a tervnek a része) a pogányság irtásáért (mivel náluk nincs kamatszedési tilalom, meg a mártírság sem követendő példa, tehát nem ideális rabszolgák). A XX. sz. baloldali mozgalma ugyanezen szűk kör tervének a része, és mivel fölülről (szintén a szűk ószövetségi papi réteg által) szervezett, ez sem alkalmas az emberiség szűk rétegénél többek valódi érdekeinek az érvényesítésére. Nem lehet ilyesmire senki olyan alkalmas ebben az országban, aki mélyebben összefonódott az elmúlt 1000 évben itt a hatalommal, mivel a pártalan igazságosságát akadályozni fogja az 1000 év bűneiben való részessége és az ebből fakadó elfogultsága, bár az vitathatatlan, hogy a baloldalt megöröklők megtisztulása jóval esélyesebb, lévén hogy nem 1000 évnyi mocskot kell lerázniuk, csak 100 évnyit. Arra viszont mindenképpen vigyázni kell, hogy egy alulról induló tiszta mozgalmat be ne csatornázzák a tervükbe a már pályán lévők. Szóval a felszínt karcolgtani kevés.
Azt sem árt tudni hogy most ki kicsoda:
Rogán - Rákosi
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Orbán - Kun Béla
Pintér - Garbai filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227
Kövér - Tisza István
(Ilyen az amikor egyesek a saját bűneik miatti felelősségüket a saját örököseik nyakába próbálják varrni.)
Gyurcsány meg a Klebelsberg volt, előtte meg a Metternich

További magyar hangok 2013.04.27. 18:08:30

"oligopol tendenciák támogatása a piacon"
Micsoda? :O

Ott van például a negyedik mobilszolgáltató ügye. A kormány akarja (/akarta), az EU és a szabad piacgazdaságért küzdő liberálisok mindent megtesznek, hogy ne legyen.

Keleti nyitás: a kormány bővíteni akarja a piaci keresletet/kínálatot, az EU és a szabad piacgazdaságért küzdő liberálisok mindent megtesznek, hogy csak nyugati és amerikai cégekkel legyenek gazdasági kapcsolataink.

De említhetném a kínai hiteleket is. Eddig csak nyugatról vehetünk fel hitelt, most már például Kínától is, ezáltal megszüntetve az oligopol piacot. Mondanom sem kell, hogy az EU és a szabad piacgazdaságért küzdő liberálisok nagyon húzzák a szájukat.

Szóval akkor fussunk neki még egyszer! Ki akar oligopóliumokat létrehozni?

sárkányfő 2013.04.27. 18:21:48

A trafikosok most személyesen átélhetik milyen volt az, amikor:
- a magyar nácik elvették a magyar zsidók üzleteit
- a magyar komcsik elvették a magyar kereskedők üzleteit.

Egyszerűen csak jön az állampárt és elveszi ami a tiéd. És pont.

1940 - Horthy
1950 - Rákosi
2013 - Orbán

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.27. 18:33:00

ez most nem lett olyan jó poszt, mint amilyenek a blogon szoktak lenni. :S

Gyuri bá 2013.04.27. 18:38:02

@Fullánkos Algol: Hagyjad már magad a hülyeségeddel ecsém!

Fullánkos Algol 2013.04.27. 18:49:36

@Gyuri bá: Ha kicsi vagy még ehhez, akkor tanuljál.

Qju 2013.04.27. 19:45:57

F@szomat érdekli, hogy kié a trafik?Nemdohányzom! Ha tehetem akkor passzívan sem. Az lenne az igazi polgári engedetlenség, ha mindenki (nagyon sokan) lemondanának a dohányzásról. Ki ki politikai vagy egészségügyi okra hivatkozva. :) Az összes degenerált meg dohányozzon amíg meg nem döglik... "osztjónapot"!

is 2013.04.27. 19:51:21

@További magyar hangok: Azt ugye tudod, hogy egyik példád sem igaz? Kevered a szezont a fazonnal, az EU gondjait megpróbálod ezekre a témákra fogni, miközben senki nem mondta az általad a szájukba adottakat. Senki nem mondta, hogy nem lehet negyedik mobilszolgáltató. Persze nem egyenrangú, nem egyenjogú, hatalami eszközökkel gründolt, nem piaci mobilszolgáltató az konkrétan jogszabálysértés, amit a magyar bíróság ki is mondott. Talán jogszabálysértő bűnözöket nem gondolsz te sem támogatni?

Viszont a másik oldalt meg simán elhallgatod: a FIDESZ mindent megtesz, hogy ne bővítse, hanem lecserélje a nyugati kapcsolatokat a keletiekkel. Szó nincs bővítésről. Minden iparágban azon dolgozik, hogy eddigi nyugati kapcsolatokat felbontsa. Erről mélyen hallgatsz.

Deepthroat 2013.04.27. 21:09:17

Fel kéne ébredni...

Én/Te/Mi hagytuk hogy ez legyen! Én/Te/Mi a mai napig hagyjuk, hogy ez és még sok minden más megtörténjen!

Én/Te/Mi nyeljük a dühünket és értelmes felnőtt emberként/polgárként nem gyújtjuk fel az Andrássy utat, nem ostromoljuk a tévét hanem nagyot nyelve tűrünk.

Olyan ez mint amikor a box klasszikus szabályai szerint lépsz a ringbe egy MMA fighter ellen. Én/Te/Mi csak testre és fejre ütünk kesztyűvel, míg az ellenfelünk kesztyű nélkül üt,rúg és visz le a földre gondolkodás nélkül. Én/Te/Mi még mindig a box szabályai szerint harcolunk szétrúgott térddel, könyéktől szétvert orral, megroppantott gerinccel.

És tűrünk Én/Te meg Mi!

De meddig? Polgárként polgári értékeket vallva, a jó értelemben vett magyarságtudattal megáldva (amihez a mai jobboldalnak köze nincs) csak nyelünk, közben a fejünk egyre mélyebbre lóg, és még midig abban reménykedünk, hogy a bíró majd szól, hogy mégiscsak a klasszikus box szabályai szerint kéne küzdenie mindkettőnknek.

De nincs bíró..

Amit most ez az ország bal-közép-jobboldalostul él meg az a jelenünk és a jövőnk elrablása. Itt nem kell már értelmiségi sem magánvagyon, sem vállalkozás, sem egyéni vélemény!

Itt csak annyi kell, hogy egy ember ambícióját és személyes bosszúvágyát és megalomán hatalommániáját kiszolgáld. Ha nem teszed kommunista/baloldali kitaszítottnak bélyegeznek, ha kitéped a gerinced és kidobod az összes tükröd otthon és beállsz a sorba, lehet trafikod, lehet földed, lehet állami munkahelyed, és esetleg megtarthatod a vállalkozásod.

A gyerekeid a 70-es évek poroszos iskolamodelljének restaurációjába fognak járni, ha egyetemre járnak a NEMZETBIZTONSÁG megkap minden adatot róluk, hátha el akarnak szökni az ígéret földjéről fizetés nélkül.

Ez már nem a mi országunk, ahol az embernek lehetett tisztességes munkája/vállalkozása, esetleg háza/lakása és neadjisten egy hétvégi telke. Ez az ország már a Fidesz országa, ahol aki nincs velük az ellenük van és minden szinten megsemmisítendő ha nem az ő malmukra hajtja a vizet.

Ébredjetek fel! Mi akik nem fideszhívők vagy kiszolgálók/támogatók vagyunk azok ma magyarországon, akik a zsidók voltak a második világháború idején. Mi vagyunk azok akiktől mindent elvesznek, megbélyegeznek és kitaszítanak, akiket ellehetetlenítenek intellektuálisan/anyagilag/emberileg.

Én/Te/Mi pedig hagyjuk, mert abban bízunk, hogy a bíró majd csak egyszer szól hogy szabályok szerint kell játszani.

Nincs bíró, nincsenek szabályok és ha így megy tovább jövőnk sem lesz. Pedig mi is magyarok vagyunk, a mi apáink és nagyapáink is harcoltak ezért az országért. Folyt az ő vérük is a szabadságért amit mi unokaként/fiúként most hagyunk elveszni.. Önként!

Mert nem vagyunk bátrak! Nem mondjuk hogy elég, szégyen szemre egy maroknyi tizen-huszonéves fiatal teszi meg azt amit mi felnőttek Petőfi népeként már nem merünk.

Fel kéne ébredni!

na4 2013.04.27. 22:11:03

Sajnos felépült ismét a teljhatalmú, tervgazdálkodós szocialista állam, ami egyszer már fényesen megbukott. Semmi jóra nincs kilátás.

Tyreo 2013.04.28. 01:45:04

@Deepthroat: És szerinted mit kéne tenni?
Mert én tényleg nem tudom. Egyike vagyok azoknak akik a 10-20-on évesek közül megmozdult, de végül lenyomtak minket. Akkor hogyan tovább?
@HaFr: Lesz lassan videó is?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.28. 08:44:22

@Tyreo: Kösz, hogy számon tartod, és bocs a késésért (nem magyaráznám most), de lesz.

Tyreo 2013.04.28. 09:51:40

@HaFr: Oké, várjuk izgalommal :)
süti beállítások módosítása