1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Sefu: Vannak fekete angyalok, pl. Győr, székesegyház. (2021.09.21. 11:47) Miért nincsenek fekete bőrű angyalok?
  • kistót: Mi lett volna az afganisztáni kivonulás helyes időpontja? 5, 10 vagy 15 évvel ezelőtt is a tálibok... (2021.08.19. 12:43) A magyar ellenzék mint piaci kofa
  • ricardo: Ünnepi Könyvhét 2035. G. Fodor Gábor: Orbán Viktor kertitörpéje voltam. Schmidt Mária: Orbán. Ahog... (2021.08.12. 10:02) Itt a vége a blog.hu-n
  • Tibor Rajna: A nép az egy vérből való hús-vér emberek nagy családja. A nemzet a nép szuverenitásának megtestes... (2021.05.04. 17:36) A nép fontosabb, mint a nemzet
  • Rodney_2: Na még sem lesz szükség Nyugaton a sok millió migráncsra a beteggondozásban: index.hu/techtud/20... (2021.02.01. 13:10) Igaza van-e Novák Katalinnak?

Polgári konzervatív blog

2016.01.16. 10:32 HaFr

Követelem az EU-s pénzek befagyasztását!

A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a fasizálódó magyar rezsimet táplálja, a GDP évi kb. 3%-át adva hozzájárul Orbán korrupt, autokratikus rendszerének fenntartásához.

A mai állapot szerint az EU finanszírozza a közösség egyetlen önkényuralmi rendszerét! Támogatása nélkül gyakorlatilag megszűnnének a közpénzből finanszírozott beruházások Magyarországon, és sokkal több magyar adófizető számára válna világossá: az ország versenyképtelen, nem tudja fenntartani magát. Ám a probléma túlmutat ezen is: mivel a politikai kasztja egyre nagyobb mértékben elszívja az országba érkező uniós pénzeket, ezek az erőforrások nem hasznosulnak úgy, hogy a versenyképességünket alkalmasan növelnék! Az EU tehát elfedi és tetézi a bajt, méghozzá kétszeresen: egyrészt a gazdasági lélegeztető készüléken tartva nem ösztönöz az önerőből történő fejlődésre, másrészt hizlalja az önkényuralmi kasztot, és ennek további gazdasági és társadalmi veszteségeket okozó politikáját: mindent összevetve stabilizálja az Orbán-rezsimet, és rombolja az országunk versenyképességét!

Magyar állampolgárként követelem az EU-tól ezeknek a pénzeknek legalább a befagyasztását, az össze kifizetés felfüggesztését addig, amíg a magyar kormány nem számol el a nemzet előtt a 2010-óta beérkezett összes forrás felhasználásával tételesen, a piaci ár és a tényleges bekerülési költség közötti eltérés indoklásával, a projektek odaítélésének szempontjaival és megtérülési számításokkal, valamint a nyertesek kilétének felfedésével. A kormány hozzon létre az EU-pénzek felhasználására vonatkozóan visszamenőleg is egy mindenki számára elérhető adatbázist legalább az említett információval! Ismétlem, az EU-s források felhasználásával két probléma lehet: aránytalan mennyiségben landolnak fideszes érdekű személyeknél vagy cégeknél, és ez túlárazott projektek keretében történik. 

Brüsszel ellenőrzése az elköltött pénzek fölött elégtelen, ám nekünk, a magyar társadalom tagjainak, sokkal fontosabb érdekünk fűződik a tisztánlátáshoz, mint akár az európai bürokratáknak, akár az európai adófizetőknek. Érdekünk, hogy tudjuk, mire megy el a pénz: közhasznú, kellő gondossággal megtervezett és kivitelezett projektekre, amelyek a közép- és hosszú távú versenyképességünket erősítik, vagy fölösleges, túlárazott, csak a holdudvar és a rezsim továbbélését szolgáló mechanizmus kenésére. 

Követelem az összes kifizetés felfüggesztését, amíg nem látunk tisztán! Mivel a beérkező pénzek hasznosulásáról nem lehet biztos információnk, nem tudhatjuk, hogy több tényleges hasznot okoznak-e az országnak, mint elmaradt hasznot és politikai kárt. És amíg nem tudjuk, addig senki sem állíthatja, hogy a társadalom érdekében áll az EU-s pénzek befogadása. Minél gyorsabban elkezdhető és lefolytatható egy ilyen vizsgálat, annál gyorsabban megtalálhatjuk a veszteségforrásokat, és folytatódhatnak a kifizetések -- immár sokkal nagyobb hatékonysággal. Ez az érdeke minden magyar állampolgárnak!

223 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr708276892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.16. 10:37:53

Nem elég, hogy a nyugat lapátolja, szivattyúzza ki a pénzt az országból kozmikus sebességgel, te még azt keveset is oda akarod adni nekik, amit néhanapján visszacsurgatnak?

Szégyelld magadat! A nyugati nagytőke, a luxus életszínvonalú nyugati polgárok, Fatima Mertkell és a brüsszelita háttérhatalom érdekeit véded a nyugat által kizsákmányolt magyar nép ellenében.

tamas11 2016.01.16. 11:00:48

@BircaHang Média:
Ez az írás arról szól, hogy ellenőrizzük a költéseket ..

2016.01.16. 11:01:53

@BircaHang Média:

"magyar nép ellenében"

segitek picit, úgy látom rád fér. a poszt arról szól, hogy ez a pénz nem a magyar népnél landol, hanem lőrinc (stb.) bankszámláján.

szerinted a nyugati államok meglopnak minket és ez rossz.

a fidesz meglop minket, annak meg tapsolsz.

grats neked habonynépe.

megamedve 2016.01.16. 11:02:02

Röhögjek, vagy sírjak?

Barkalot 2016.01.16. 11:02:52

@BircaHang Média:

Tűnj már el birka. Nem hiszem el, hogy téged ezért nem fizetnek. Hogy a picsába tudsz MINDIG elsőként hozzászólni egy poszthoz, hm? :)

Barkalot 2016.01.16. 11:06:39

Bátran kijelentem, hogy aki a jelenlegi helyzetben az oroszokhoz közeledne mintsem maradna a nyugati szférában, az kommunista. Tehát a fideszesek többsége és a jobbikosok kommunisták. Ez van, illene beismerni akiket érint. Maga A Párt egy kicsit más, Orbánék valamiféle lájt fasiszta ideológiát képviselnek, komcsi gazd.politikával. Azért az nem semmi, hogy ők a legnépszerűbbek, a társadalom negyede még mindig őket támogatja. Szép baleset, na :)

Moin Moin 2016.01.16. 11:08:29

Három megjegyzés:

1.) Amit követelsz, azt az EU "csak úgy" nem teheti meg. Ehhez egy hosszadalmas folyamaton keresztül lehetne eljutni. És mint ahogy a "hetes cikkely" bevetése sem volt (rövidtávú szempontok következtében) érdeke az EU-tagállamok zömének, úgy ez a az eu-s pénzek elköltését teljes spektrumban vizsgáló folyamat sem az. Hiszen: ha ennek nyomán megbukna az Orbán-rezsim, akkor vajon ki olyaskalaki jöhetne, akinek lenne elegendő belső legitimitása?

2.) Amit a Fidesz-vezetőktől követelsz (hogy "A kormány hozzon létre az EU-pénzek felhasználására vonatkozóan visszamenőleg is egy mindenki számára elérhető adatbázist legalább az említett információval!"), az egyenlő azzal, mintha a teljes pártvezérkar, kormány és -holdudvar a Magyar Honvédség Központi zenekarának marsára vonulna önként a börtönbe, teljes vagyonelkobzással kiegészítve!:-)

3.) A "belső" (állampolgári) ellenőrzésre létezik kidolgozott és jól védhető módszer - ám ezt, tekintettel a sajátos magyar mentalitásra, csak a hatalom megszerzése után lehet "bevezetni".

Moin Moin 2016.01.16. 11:11:55

@megamedve: Bizony, sírjál - ezeken a tényeken:

"Nézzünk csak néhány egyszerű adatot!

A teljes magyar GDP 125.660 millió US $, az összes EU-GDP pedig 16.673.333 millió US $. Ezek szerint Magyarország az össz-eu-s GDP-nek csupán a 0,754%-át állítja elő. Ehhez képest a magyar népesség (9 908 798 fő) a teljes EU-népességnek (506 820 764 fő) már az 1,955%-a.

Mindezek alapján az egy főre eső magyar GDP az eu-s átlagnak csupán a 38,5%-a, azaz a magyar hatékonyságnál az EU átlagosan 2,59-szer hatékonyabban termel, egy főre viszonyítottan. És bár ezen helyzeten szépít az, hogy az eu-s átlaghoz képest kiugróan alacsony magyar foglalkoztatottsági arány miatt a magyar GDP-t összességében a magyar társadalom jóval kisebb százaléka állítja elő, mint egy átlagos eu-s ország esetében, így az egy dolgozóra eső hatékonyság magasabb a pusztán a GDP/lélekszám alapján kalkuláltnál, ám a mérleg másik serpenyőjében itt a tény, hogy a magyar GDP jelentős részét a nem magyar tulajdonú cégek termelik – így, ha eltekintenénk ezen „idegen attraktorok” GDP-termelésétől és csak pusztán a „nemzeti vállalkozásoknál” dolgozók által előállított GDP-vel kalkulálnánk, akkor az egy lakosra visszaosztott GDP-hányad bánatosan kevés lenne. Ugyanis – ez talán nem eléggé köztudott – a teljes termelési érték, a hozzáadott érték, a beruházások és az összes árbevétel felét1 a mintegy 18.000, a teljes magyar cégportfóliónak csupán a 3,3%-át kitevő külföldi tulajdonban lévő vállalkozás adja.

Igen: a cégek alig 3%-a tartja el felerészben Magyarországot!

Húha!

Mindez azt mutatja, hogy a magyar társadalom, úgy, ahogy ma van, önmagától csak valami olyan alacsony szinten tudná eltartani önmagát, amely csupán egy, még a jelenlegihez képest is sokkal alacsonyabb életszínvonalat fedezhetne...."

(Az idézet a 2014-es állapotokat tükrözi - azóta romlott némileg a helyzet...)

2016.01.16. 11:14:40

ha már EU, egy dolog érdekelne: az europai néppárt miért védi be minden esetben a fideszt?

1. haverok, tulajdonképpen megértik orbánt
2. orbánra vannak utalva europai ugyekben kell a támogatsa
3. fontosabb az összetartás mint holmi demokratikus értékek, végülis miért ne legyen magyarország szicilia
4. a német gazdasági összefonódások miatt egyszerübb fenntartani a jó viszonyt
5. ???

Barkalot 2016.01.16. 11:16:39

@Moin Moin:

Mit tehet meg az EU? Mit lehet tenni egy korrupt, autokrata rendszer ellen kívülről, ha az adott országon belül a lakosság semmit nem tud tenni megnyomorítói ellen (Magyarország)
Nem akarok egy új Kádár-rendszert basszameg. EU tagok vagyunk basszameg...

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.16. 11:17:05

@my_anyád:

Kétségtelen, hogy lopnak fideszes kulcsemberek, ezt csak fanatikus fideszesek tagadják.

Azonban így is jobb ez.

Ha te vagy egy átlag indiai lakos 100 éve, vajon mi a jobb neked:
- lop a helyi maharadzsa,
- lop a brit gyarmatosító gépezet?
Melyik a kisebbik rossz?

dr. jenőke (jenőke) 2016.01.16. 11:17:24

.
Az rendben van, hogy egy blog előáll valamilyen követeléssel, az is rendben van, hogy az állítások mögött nincs konkrét, bizonyító erejű indokolás, DE azon felül, hogy véleményedet közzé tetted, mint bloggoló magánember, mit tettél, mint egy "nagy" párt vezetője?

Vagyis ez egy kissé súlytalan írás, akkor is, ha sokak érzésével, véleményével egyező a tartalma.
.
Egy utcai jelenetet idéz, aminek tanúja voltam:
Villamosmegállóban néhány suhanc odébb taszigált egy csoszogó öregurat "vén szaros", "koporsó-szökevény" és még néhány nem idézhető jelző kíséretében.
Az öregúr megszeppenve összehúzta magát, álldogált és amikor a garázdák már odébb léptek, kihúzta magát, szúrós szemmel utánunk nézett és megcsóválta a fejét.
Senki nem lépett közbe, nem siettek segítségére, csak szánakozva nézték.
Az öregúr körbenézett, és azt mondta: jól megadtam nekik....! és öntudatosan elvonult.

my_anyád (törölt) 2016.01.16. 11:18:52

@BircaHang Média: teljesen mind1, meglopnak, te meg örülsz. habony meg röhög. rajtam is, de főleg rajtad.

Barkalot 2016.01.16. 11:20:08

@my_anyád:

Nekem van egy összeesküvéselméletem ezzel kapcsolatban, lehet hülyeség, de lehet nem. Szerintem nyugaton és a Néppártban is tudják milyen szar itt a helyzet, és azért asszisztálnak ehhez, hogy minél több munkaerő menjen el tőlünk hozzájuk.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.16. 11:25:07

@my_anyád:

A lopást nem lehet megszüntetni, csak mérsékelni.

Moin Moin 2016.01.16. 11:31:38

@Barkalot: Nem is vagy "új Kádár-rendszerben" - ui. az egyfajta kényszerrendszer volt: a szovjet megszállás következtében.

Az Orbán-rezsim mögött nm áll semmiféle nagyhatalom - azonban: "...Orbán arra jött rá – és erre alapozta az egész rezsimjét -, hogy a magyar nép olyan sokáig volt idegen hatalmak támogatta belő uralmi elitek elnyomása alatt, és ez ellen az elnyomás ellen éppen az idegen hatalmak mérhetetlenül nagyobb ereje miatt annyira reménytelen volt sikeresen fellépnie, hogy mára a magyar társadalmi stratégia alapvető elemévé vált „a hatalommal” szembeni lázadás életveszélyessége és minden áron kerülendő volta. Így már mindenféle külső elnyomó hatalom híján is lehet uralkodni rajta, alapozva erre a (történelmi tapasztalatok által kialakított) viselkedésmintára...."

Ha belegondolsz, akkor a törökkor óta az össze magyar függetlenségi és/vagy szabadságharc akkor és azért tört ki, mert az aktuális elnyomó hatalom meggyengült, valamely nemzetközi konfliktusa következtében. Így volt a Thököly-féle felkelés esetén, a Rákóczi-szabadságharc alatt, 1848-ban, 1867-ben (amikor nem ellett harcolni, elég volt felkínált hátsóval kicsit alkudozni az árról...), így volt 1918-ban, így 1945-ben és 1956-ban, majd 1989-ben is...: nem önszervezéssel vívták ki a magyarok "a szabadságot", hanem csak sunyin megpróbáltak kislisszolni a nyitva hagyott kiskapun - mint ahogy egész életüket erre alapozzák: a kiskapukra.

...Jobb ezzel szembenézni, mintsem külső-belső csodákat/csodákra várni!:-)

Aki tud, az húzzon el onnan 2018-ig, amíg benn van az ország az EU-ban és ez lehetséges - mert utána egy Vajna Tímea és Rózsa Sándor nevével leírható korszak következik - azaz: kurva betyár idők jönnek!:-)

Béndek mélyponton 2016.01.16. 11:37:32

Rossz hírem van, Péter. Erre a hazaáruló retorikára magyar választók többsége már régóta nem kíváncsi. Te is tudod, hogy ha az EU befagyasztaná az uniós pénzek kifizetését, azzal az egész országnak ártana.

Ráadásul hazaárulókból így is túljelentkezés van. Nincs egy önálló gondolatod. Inkább írj valami zagyvaságot a SZABADSÁGRÓL..

Wikus Van De Merwe 2016.01.16. 11:40:34

@dr. jenőke (jenőke):

Szóval tanúja voltál, de semmit sem csináltál. Nem léptél közbe, nem szóltál, csak néztél szánakozva. Most pedig leírod, hogy a bácsi, a "vén szaros", kihúzta magát és öntudatosan elvonult.
Gratulálok jenőke!
Remekül szemléltetted a bácsi és a saját "példádon", hogy miért tartunk ott ahol. Súlytalan vagy, akár a poszt amit véleményeztél.

Wikus Van De Merwe 2016.01.16. 11:43:45

@Barkalot:

Tudod mi az az RSS Feed itt jobboldalt?

dr. jenőke (jenőke) 2016.01.16. 12:12:18

@Wikus Van De Merwe:
.
Honnan veszed, hogy miért nem léptem közbe?
Lehetek például mozgássérült, vagy lehettem a villamoson, meg sok minden más. A történet nem rólam szólt, és nem arról, hogy ki miért nem lépett közbe.

Te csak a szád jártatod, de arra sem vagy bátor, hogy elképzelt hőstetteddel dicsekedj, mit is tettél volna.
Szomorú sorsú egy fazon lehetsz, ha névtelenül törekszel a hős látszatának keltésére, mások tetteinek, vagy nem tetteinek bátor elítélésével és/vagy elmaradt tetteinek számonkérésével.

Moin Moin 2016.01.16. 12:15:01

@Béndek mélyponton: "A magyar választók" körében nem létezik "többség" - hiszen "a magyar választók többsége" azt jelentené, hogy a mintegy 8,2 millió választójoggal rendelkező polgár legalább fele + 1 fő azonos véleményen van -ez azonban 1989 óta még sohasem fordult elő!

A választók nagyjából bő negyede-harmada (jelenleg épp teljesen apolitikus és permanensen passzív: ők semmiféle közpolitikai kérdésben nem formálnak és nem nyilvánítanak véleményt. Így róluk az sem mondható, hogy "nem kíváncsi a hazaáruló retorikára" - mivel ők egyszerűn semmire sem kíváncsiak, ami politika... Ezért ők nem is adhatók hozzá ahhoz a nagyjából a választók legfeljebb 20-25%-át kitevő tömeghez, akik szerint az, amit Péter a blogon írt, "hazaárulás". Ők a Fidesz- és Jobbik-hívők egy része - de korántsem a teljes Fidesz- és Jobbik-választói tömeg. A teljes Fidesz+Jobbik szavazói tábor jelenleg az összes szavazó mintegy 45%-át tenné ki, ám korántsem tekinthető "homogén és támogató tömeg"-nek az általad feltett kérdés szempontjából: értékpreferenciáik szerint közülük nagyjából minden második tekinthető "elvakult etnicistának" és EU-ellenesnek... Így jön ki a teljes választói populációra vonatkoztatott mintegy 20-25%-os, a te véleményedet támogató hányad.

...Úgyhogy, ha maradsz a tényeknél és számoknál, akkor semmiképp sem mondhatod azt, hogy a Péter itt kifejtett véleményét "a magyar választók többsége" tekintené "nettó hazaárulásnak"!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2016.01.16. 12:18:01

@Wikus Van De Merwe: az egy dolog, de ott is kell ülni tettrekészen, amikor van valami.

pannonfunk 2016.01.16. 12:23:25

De miért csak a 2010 utáni pénzeket kell vizsgálni? Már a Gyurcsányék is EU-s pénzekből gazdagodtak.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak Magyarországra jellemző az úniós finanszírozású projectek túlárazása.

Szóval egyrészt értem én, hogy fel vagy háborodva, másrészt viszont a kérdés az az, hogy politikus vagy-e vagy mi a bánat. Tisztában vagy az EU működésével? Tisztában vagy azzal, hogy mekkora korrupció EU-s szinten is? Tisztában vagy azzal, hogy ha a pénzeknek csak a töredéke kerül jó helyre, mekkora kicseszést jelentene a pénzek befagyasztása azoknak, akik csak azért szívnának, mert te itt szabadságharcolsz? Tudod-e hogy mekkora jogi akadálya van az EU-s pénzek befagyasztásának? Vagy ha a patás Zorbán a főgonosz, akkor lehet jogsérteni? Hiszen a már aláírt szerződésekkel szembemenne a pénzek befagyasztása. Ennek fényében van fogalmad arról, hogy mennyire irreális a követelésed?

Szóval továbbra is (egyre inkább...) azon a véleményen vagyok, hogy dilettáns módon, ötletszerűen protesthangulatot teremtve nem az a politikus leszel, aki szimpatikus lesz számomra. Persze ha lesz majd programja a pártocskádnak, akkor azt azért még el fogom olvasni, megígérem.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2016.01.16. 12:23:53

A postnak az elszámoltatós részével egyetértek, a befagyasztással nem. Valahonnan úgyis elveszik amit el akarnak. Amúgy meg pont ugyanúgy lopnak, mint az előző csapat, csak már meg se próbálnak úgy csinálni, mintha becsületesek volnának. Az agyhalott híveiket nem kell meggyőzni, a többieket meg nem lehet.

Barkalot 2016.01.16. 12:28:18

@Moin Moin:

"a mintegy 8,2 millió választójoggal rendelkező polgár legalább fele + 1 fő azonos véleményen van -ez azonban 1989 óta még sohasem fordult elő!"

Na azért ne túlozz, itt van mindjárt a Hosszú Katinka ügy. Kb. az edzőkön kívül a kutya se áll Ki Kiss meg Gyárfás mellett :)

Wikus Van De Merwe 2016.01.16. 12:28:26

@dr. jenőke (jenőke):

"...de arra sem vagy bátor, hogy elképzelt hőstetteddel dicsekedj, mit is tettél volna."

Te ezt bátor dolognak tartanád?
Akkor már "pontosan" értem a sztoridat és azt, hogy az egészet miért írtad le. Számonkérni pedig nem akartam semmit, pláne nem tőled és pláne nem egy ilyen történet után. Már csak a bácsi emléke miatt sem...
Ami a net és a blogföd névtelenségét illeti, dr. jenőke megformálójaként sikerült neked is a szomorú sorsú fazonok klubtagságát kiérdemelni.
Maradok tisztelettel.

entrpnr 2016.01.16. 12:29:43

"Követelem az EU támogatási rendszer teljes felszámolását" - ez helyesebb tett lenne!

Minden pénz, amelyért az ember nem dolgozott meg, hanem kapja "támogatásként", "felzárkóztatásként" súlyos erkölcsi aggályokat vet fel. Mind az adónál, mind a kézhez kapónál. Ez tulajdonképpen szocializmus, etatizmus, újraelosztás egyre növekvő mértékben. Mindkét oldalon a korrupciót növeli.

100%-ig számoljuk fel az EU-pénzek beszedését (adók) és annak szétterítését, ami függővé teszi az országokat Brüsszeltől. Avagy legyen "tiszta" kapitalizmus vagyis teljes jogegyenlőség kisországok és nagyországok, kisemberek és nagyemberek, kiscégek és nagycégek között.

my_anyád (törölt) 2016.01.16. 12:30:10

@Barkalot: hm, ez átgondolást igényel. semmit sem zárok ki.

Wikus Van De Merwe 2016.01.16. 12:33:30

@Zka:

Az, hogy a birka az egész életét a blogföldön, a neten tölti, nem egyedülálló, nem különleges. Te is tudnál kapásból legalább egy tucat olyan nick-et írni, amellyek gazdái egész napjukat a monitor előtt töltik. Az ő életük, az ő bajuk...

Wikus Van De Merwe 2016.01.16. 12:34:54

@Barkalot:

Ez a tény viszont elgondolkodásra késztethetné a támogatók hányától szenvedő ellenzéki pártok vezetőit.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2016.01.16. 12:38:40

@Barkalot: dehogynem, csomó agyhalott gyalázza a neten Katinka kiállását.

Moin Moin 2016.01.16. 12:40:42

@Barkalot: Mivel választókról volt szó, így nyilvánvaló, hogy "választói", azaz közpolitikai kérdésbe értendő, amit írtam. Nyilván vannak témák, amelyekben véleménytöbbség van a 8,2 milliós tömegben: pl. hogy nem esszük meg a nagymamát!:-)

Barkalot 2016.01.16. 12:47:54

@Moin Moin:

Meg a vasárnapi boltzár, manyup einstand, paks 2 (talán), rogán, lázár, mészáros, andy vajna piszkos ügyei, meg még akad jó pár, amiben az emberek többsége azonos állásponton van :)

2016.01.16. 12:51:20

@Barkalot:
egészen addig, amíg nem mondják azt, hogy katinka férje "bankárcsaládból" való. és ezért csak a pénz érdekli őket. ebben az esetben az állás megfordul. ezt itten a probléma.

zipe moha 2016.01.16. 12:54:39

nézzük csak: 1944-ben Bretton Woodsban-ban beindúl a gazdasági " csoda"...az arany kikerűl a pénzteremtést mennyiségileg fékező mechanizmusok közül...

onnantól az a menet: " annyi pénz van amennyit akarsz...HA a reálgazdaságba megforgatva reálkamatot tudsz termelni...fizeted a teremtett (és bizalomra alapozott) tőkét és annak a hozamát...ami így reáltőkévé és reálkamattá transzformálódik....kezdetben jónak látszik..

európa újjáépül, iszonyatos iparosítás kezdődik...

1973-as nagy olajválság a túlméretezett termelő kapacításokra is figyelmeztet...ami későn érkezik...hatalmas túltermelés folyik nyugaton...tengerbe a kávé ect.....piac kell..

így érünk 89"-hez mégis a nyugat mit gondolt?? mert gondolkodtak,látszik a következménye...

amerika és a nyugat sosem látott gazdágságban úszik a 90'-es években...mintha arányosan azzal, ahogy a keletiek nyomorognak elszegényednek ismét...

a posztszocialista országok beimportálták a nyugati eszményt...viszont az ahhoz szükséges gazdasági eszközökről önkén?? lemondtak...leengedték a saját termelőkapacításaikat, teljesen átadták az exportpiacaikat...amikre a túltermeléssel küzdő nyugat hatolt be örömmel...még is mit gondoltak??...és mit gondolnak azok akik ezt látták, végig nézték, avagy cselekvő kivitelezőként részt vettek ebben???

miután kezdetben a teremtett pénzzel adósság csapdába terelték az országot...ami évente 130000000000 ( 1300 milliárd) ft kamatkiadást jelent minden adófizetőnek ...majd benyomultak a gyáraikkal....a transzferárazás és egyébb formában (csak becsülni lehet)cca 6 ezer milliárddal csökken a lokalításban az elosztható nemzeti JÖVEDELEM .....évente

majd miután a demokrácia és a neoliberális gazdaság szervezés-és politika nyílvánvaló entrópiát alkot...kiszólítják a legjobb embereinket....

e közben a magyarok feje összezavarva. nyugatosságról, kommunistázásról nacizásról balliberális ect hablatyolnak...van olyan valaki aki egyáltalán magyar emberként gondolkodik???..olyanként aki nem ilyen jövőt akart hagyományozni...és azt is képes elfogadni ha az okok az addigi hiteivel ellenkeznek???...nem nagyon jelenleg..de a jövőben gyakori lesz, meggyőződésem..ha az önbecsapást , az önhazugságot is letesszük...mert muszály...

2016.01.16. 13:11:34

@zipe moha:
a kapitalizmusban az induló állapot (a relatív fejlettség) számít elsősorban. nem kizárólagosan, hanem nagy átlagban. a gazdagság döntően hatványfüggvényen alapul, ami a marginális különbségeket felnagyítja.

0.99^100 = 0.366
1.01^100 = 2.704

zipe moha 2016.01.16. 13:19:12

@unionista᠍᠍᠍᠍: igen így van..ám akkor ez determináció lenne..???

NEM

nézd:(0,99 +! 0,2)^100= 2.704...az is ennyi...ha akarok valamit akkor arra készülök.. ez proaktív tett...ha csak uralni akarom , akkor mond meg mibe kerül...majd kifizettetem....nincs itt misztérium, többen tudják, mint ahányan szembe is néznek vele..

2016.01.16. 13:20:47

@Moin Moin:
a legutolsó nyilvános mérések (becslés) szerint a jobboldal és a szélsőjobb támogatottsága a teljes felnőtt népesség körében 44-47%. ha ehhez hozzájön a határon kívüliek, akkor ki lehet jelenti, hogy a magyarok többsége általában véve vagy támogatja a kormány politikáját vagy további radikalizmust vár el. és ez alighanem a 36-37% bizonytalan, nem szavazó választók többségére is igaz. tehát orbánt támogatja a többség. az egy másik kérdés, hogy ez a politika hová vezet, vagy vezet-e egyáltalán valahová.

zipe moha 2016.01.16. 13:21:06

bocs...az sokkal több lenne..:)..így pontos: 0,02

zipe moha 2016.01.16. 13:28:10

@unionista᠍᠍᠍᠍: nem támogatja a többség...a többség eltűri..." a jobboldal" kisebbik rosszként funkcionál....ha nem történik semmi és semmi...egyetlen tényezőként...ha igen, akkor megy a " baloldal" után az is....amivel egylényegű!!!

zipe moha 2016.01.16. 13:43:01

@unionista᠍᠍᠍᠍:
játszunk el a gondolattal:

a szocialista világrendszer alatt oroszország is megcsinálhatta volna, hogy minden ipari egység oroszországban kerül letelepítésre...ami még se az is orosz tulajdon..( ez a mai németország szinonimája)...és így a szocialista országok mindegyike csak piac illetve bérmunkások az emberek...mit szól volna ekkora függéshez a magyar paraszt???

és mit szól ma , amikor ez létrejött nyugati relációban???

nyílván akkor sem lett volna elfogadható...és ma sem az...aki szerint még is az valamit nagyon nem ismer fel...

2016.01.16. 13:55:33

@zipe moha:
oké, csak az induló állapot 0.366 és 2.701. a relatív fejlettségben a különbség jelenleg 7-8-szoros. a hagyományos feldolgozóipart leszámítva kevés a proaktivitás.

Carmichael 2016.01.16. 13:57:24

@BircaHang Média:
Ez a mondatod az ostobaság legmélye volt.
A lopás megszüntetésének módját tételes elszámoltatásnak hívják, ami kötelező kellene, hogy legyen minden közpénz esetében a tulajdonos (a.k.a. nép) felé.
Nem mellesleg erről szól épp ez a cikk...

Barkalot 2016.01.16. 13:58:23

@unionista᠍᠍᠍᠍:

A szavazni tudó biztos szavazók körében. A 8 millió szavazni tudó körében az emberek 3/4-e rühelli a kormánypártot, 1/4 kitart mellette.

2016.01.16. 14:08:55

@Barkalot:
ez a teljes felnőtt népesség. a biztos szavazók körében a jobboldal és a széljobb támogatottsága 69-72%. nem feles, hanem kétharmados-háromnegyedes.

ijontichy 2016.01.16. 14:21:52

@poszt: Szép, ám naiv ;-)
Az ízzé-porrá fragmentálódott magyar társadalom nem kerül sokba. Ez egy nyugis ország, itt nem lesz nyugdíjas-probléma, a Ratkó-generáció szépen halkan kimúlik (Eü), továbbá a nyugat máris kapott ~félmilla hasznos polgárt... stb. Aztán vityadúlás után szabad lesz a pálya. Ők ráérnek. :-/

Mariann19 2016.01.16. 14:56:25

@Carmichael:
"A lopás megszüntetésének módját tételes elszámoltatásnak hívják."
Az eu-s támogatásoknál különösen.
Kezdjük a közbeszerzési törvény alkalmazásánál, amely a nagy állami beruházásoknál a verseny már nem is feltételezhető, mert a jelöltek kiléte adott.
A hátszéllel segített kivitelezők két technikával markolják fel az eu-s támogatásuk jó részét.
Van ugye az árajánlat, amelyben a kivitelezés tételes ráfordításai háríthatóak át, és az árajánlat utolsó sora a nyereség.
Már a költségek áthárításakor van mód arra, hogy túlárazással éljeneke az érdekeltek. Példa erre Tiborcz Istvánnak /Orbán veje/ olyan tétele, amelyben a 140 ezer Ft-on beszerezhető részegység ára meghaladta közel 100 ezer Ft-tal/db a piaci árat.
Figyelve a rendszerszintű nyertes pályázók árajánlatainak nyereség rátáját, 23-30%-os mértéket jelentenek, amely a nyereségadózás után tiszta pénz.
Tehát az ártényezők túlárazása és a nyereség %-a azt jelenti, hogy az eu-s pénzek 20-30%-a tisztán a kivitelezők zsebébe vándorol.
Jó, legyünk nagyvonalúak, mert a kivitelezési számlák jóváírásából 15% az állam kötelező önrésze, de annak pedig a forrása közpénz. Mégse legyünk nagyvonalúak!
Van ebben az országban egyáltalán olyan, hogy tételes ellenőrzés az árajánlatok terén?
Egy dologra irányul a figyelem, hogy kormányközeli mameluk legyen a nyertes.

2016.01.16. 15:25:43

@Mariann19:
a magyar paraszt azt gondolja, hogy inkább ezek lopjanak, mint idegenek. a magyar társadalom első körben a külföldi oligopóliumokat kívánja felszámolni. a pénzügyi-kereskedelmi-szolgáltató szektor államosítása többség akaratából zajlik. a hagyományos feldolgozóipart elfoglalják a belföldi oligarchák. de ez ellen a nép mindaddig nem fog fellázadni, amíg a másik oldalon az ország eladása és eladósítása a kizárólagos cél. ezt a kormányt leginkább csak a jobbiknak van esélye leváltani. orbán belső ellenzéke jöhet szóba. az úgynevezett baloldallal és az úgynevezett liberálisokkal szemben vidéken olyan mértékű gyűlölet, hogy azt leírni nem lehet.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 15:28:37

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a kapitalizmusban az induló állapot (a relatív fejlettség) számít elsősorban. nem kizárólagosan, hanem nagy átlagban. a gazdagság döntően hatványfüggvényen alapul, ami a marginális különbségeket felnagyítja."

Ha ez így lenne, akkor az IBM gyártotta volna és gyártaná az összes számítógépet. A Microsoft soha nem nőtt volna túl a kétszemélyes állapotánál. Michael Dell soha nem építette volna fel a vállalatát (mert ugye úgy kezdte, hogy kollégiumi szobájában szerelt össze PC-ket). Wozniak meg Jobs soha nem növesztette volna fel az Apple-t (ők meg egy garázsban kezdték). A Nokia soha nem hanyatlott volna le. A Solyndra soha nem ment volna tönkre (csak az adófizetők által biztosított hitelei félmilliárd dollárt tettek ki).

Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor egyszerűen részvényeket kellene vásárolni a legnagyobb piaci részesedésekkel bíró vállalatokban, és hátradőlve nézni amint a pénz folyamatosan hatványozódik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 15:31:32

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a magyar paraszt azt gondolja, hogy inkább ezek lopjanak, mint idegenek."

A magyar parasztnak ki is lóg a segge a szakadt mackónadrágból: ennyire jut azzal, hogy mit gondol.

Carmichael 2016.01.16. 15:40:04

@Mariann19:

Az EU-s pénzeket nem a kormány érdemelte ki és nem ők kapják, hanem a magyar állampolgárok, ezért a mi érdekünk, hogy tudjuk/megtudhassuk, ki, mennyit, mikor és mire kapott és hogyan használta fel. Ez nem nagylelkűség a kormánytól, hanem kötelessége biztosítani a transzparenciát minden állampolgár részére.
A kormány feladata a pályázatok kiírása és elbírálásának biztosítása lenne, a teljes adminisztráció és a tisztességes hozzájutási feltételek garanciái. Ha ezt jól végzi, akkor nincs miért eltitkolnia a fentieket.

Én már régen nem a jobb és baloldal, hanem a tisztesség és korrupció/lopás között húzom meg a vonalat (míg birka szerint ott feljebb nem mindegy, hogy ki lop..). Nagyon jó lenne, ha a társadalom belátná, hogy a saját jelenét és jövőjét cseszi szét azzal, hogy asszisztál a korrupciónak vagy/és részt vesz benne, de ez a változás nem megy rövid távon. Addig viszont onnan ismerhető fel a tisztességes politikai szándék, hogy megtesz mindent azért, hogy pl. a transzparencia révén a korrupciót visszaszorítsa. Ha ezt valaki idealista és kivihetetlen célnak tartja, akkor számoljon le azzal, hogy Mo. valaha is kikerül abból az erkölcsi és gazdasági gödörből, amiben most van, pláne, hogy a gödör napról-napra mélyül. A tisztességtelen (és alacsony minőségű és hatékonyságú) gazdaság nem életképes, soha, sehol nem volt az, különösen ha önállóan gyenge és külső forrásokból él (lásd még: szocializmus).

2016.01.16. 15:51:27

@zipe moha:
magyarország kényszerpályán van. egy kormány a közakaratot figyelembe véve egy dolgot tehet. különadókat kivetve államosít. a zsiday azt mondja, hogy ennek a végeredménye: krach. igen, ha mindenkit kizavar. de ha a dunai németeket nem, akkor magyarországon akár még fellendülés is következhet. nem azért, mert a bajorok, a svábok és a keleti frankok olyan jók. hanem azért, mert a szinte kizárólagosságot szerző szövetségiekkel esetleg tisztességes megállapodást lehet kötni. ha mégsem lehet, akkor az oroszok és a törökök egymástól függetlenül irreguláris háborút indítanak a nyugattal szemben. a jobbik bécsben nem gázsprét, hanem maroklőfegyvert fog osztogatni. az ukrán alvilág célja az lesz, hogy a kijevet szétverő bázelt aláaknázza és felrobbantsa. jó lenne ha az "a" terv nem az európai polgárháború kirobbantása lenne. de lehet, hogy ez lesz ebből. majd kiderül.

2016.01.16. 15:52:05

@Carmichael:
pontosan lehet tudni, hogy ki mennyit lop. és?

2016.01.16. 15:53:00

@Carmichael:
amíg a nagy összegű banki pénzmozgások nem traszparensek addig egyrészt az alvilág szabadon szervezhet, másrészt az állam viszonylag szabadon garázdálkodhat.

2016.01.16. 16:05:45

@neoteny:
ezt a gyügyei paraszt a lyukas tyúkszaros mackónadrágjában gondolja. és még az is lehet, hogy van olyan idős ember, aki azt a jó kis pulóvert hordja, amit a nagy árvíz után kapott a nyugattól. de az több, mint 45 éve volt.

a szabad piac és a szabad tőkepiac együttese a gyügye típusú települést elvben felszámolná ha csak a piac diktálna és "liberális" demokrácia lenne. csakhogy a köznép ezzel szemben fellázadt. a magyar társadalom többsége.

2016.01.16. 16:07:22

Menjél ki Brüsszelbe, és követeld...

Nem tudom, hogy feltűnt-e, de az EU nem nagyon csípi Viktort. Mégse talált olyan konkrétumokat, ami alapján be tudta volna fagyasztani a forrásokat ;-)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 16:11:09

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a köznép ezzel szemben fellázadt"

És mire mentek a "lázadásukkal"?

gellért mária 2016.01.16. 16:13:01

"Teljes körű elszámoltatás"?..ez nem reális.Ki csinálná kormányváltás nélkül? Autokrata rendszert nem lehet belülről elszámoltatni amíg rendőrség, ügyészség az ő kezükben van, a jogállam nem működik.Az EU sem csinálja most sem, találgathatjuk, hogy miért nem.Én csak azt tudom elképzelni, hogy az egyes befizető tagállamok politikai okokból megtagadnák a felzárkóztatásra szánt befizetést az EU kasszába, de nem tudom, hogy ez jogilag lehetséges-e.Én támogatnám az elvet.Ha ez nem megy, akkor sajnos meg kell várnunk
2020-at, mikor a támogatás jogilag megszűnik, míg az "unortodox" névvel álcázott gazdaságpolitika összeomlik.

2016.01.16. 16:29:19

@neoteny:
a verseny a tőkepiaci központokra és azokat összekötő korridorokra korlátozódik. a google fiúkat egy ejtőernyővel ledobod gyügyére, akkor ott majdnem biztosan nem csinálnak világvállalatot. mert nem tesznek mögéjük százcsillió dollárt. arról nem beszélve, hogy száz éves technológiai lemaradásból indulnak. persze ebben az esetben sergei és larry felülnének a hérmánszeg felől érkező buszra. és beutaznának vele fehérgyarmatra. látnák, hogy ott se sokkal jobb a helyzet. majd felülnének a vonatra. és ezek után kinéznének az ablakon mátészalkán. és látnák, hogy ez még mindig nem lesz jó. utána néznének ki az ablakból. látnák nyírbátort. ott állni szokott a vonat legalább egy negyedórát. mert egy sín van. és a keleti végeken a vonat késik. mert a nagyobb vonatok késéseit be kell várni. ezek a standard hibák a periférián adódnak össze. sergei és larry ezt valószínűleg megértenék azonnal. és nyíradonyban már ki se néznének. sámson után elérnék debrecent. onnantól kezdve már nem tudnának csak koldulásból megélni. mert eddig lehet, hogy jegyet sem kell váltaniuk. mert azt mondaná a kalauz, hogy ezek külföldiek, nem tudunk velük mit kezdeni. debrecenben kellene keresniük 10-10 eurót ahhoz, hogy elérjenek budapestig. nem egyszerű, mert ha lopnak, akkor a "tizpárzokni?" típusú cigányokkal kell versenyezni, aki utánad kiállt, hogy "kétszázértsekell"? 200 forintért elad 10 pár (lopott) zoknit. de mondjuk egy nap alatt fizikai munkával megkeresnék és eljutnának budapestre. és azt gondolnák, hogy ott lehet kezdeni valamit. csakhogy az útjukba eső embereknak is van szavazati joguk. és ezért a tőkepiaci központok sem tudnak úgy működni, ahogyan a kapitalizmusban szokás. de emiatt leginkább csak a zsidók nyavalyognak. tehát larry és sergei vennének egy-egy repülőjegyet a tengerentúlra. nem azt állítom, hogy ez az út determinált. hanem csak azt, hogy majdnem,

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 16:32:39

@unionista᠍᠍᠍᠍:

És mire ment a "köznép" a "lázadásával"?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.16. 16:43:14

@Carmichael:

A cikk arról szól: a nyugatnak jusson minden lopott pénz.

almodhi 2016.01.16. 16:52:32

@BircaHang Média:

Egyértelmű: ha "lop a brit gyarmatosító gépezet?"

Ha kételyeid vannak, kérdezd az indiaiakat.

my_anyád (törölt) 2016.01.16. 16:59:55

@BircaHang Média: te pl. kevésbé ügyesen járulsz hozzá a lopás mérsékléséhez. itt vagy és minden esetben megvéded a tolvajokat minden egyes ügyben, még olyan posztoknál is ami kifejezetten a lopásról szól. mint pl. ez.

2016.01.16. 17:05:22

@neoteny:
a lázadás vége rendszerint kiegyezés. a történelmi tapasztalat az, hogy utána vagy minden ugyanúgy marad, vagy jobb lesz. tehát az nagyjából fele részben eredményes.

azt állítom, hogy a dunai németekkel kell kiegyezni. szerintem van olyan forgatókönyv, amin a magyarok és a németek nyernek, bécs nem veszít nagyot. veszteség az atlanti és transzatlanti világon, a rajna vidékén csapódik le. de ők nyertek eleget.

belgium ettől függetlenül lehet, hogy szétesik. még akár orosz-német megállapodás is lehet arról, hogy brüsszelt az iszlám állam verje szét. és a németek azt fogják mondani, hogy a tőkepiaci központok közül inkább bázelben robbantsanak, mint frankfurtban. svájc is széteshet. ha bázelt az orosz-ukrán alvilág aláaknázza (az ő céljuk a kapitalizmus fizikai megsemmisítése és a trezorok kifosztása), akkor az olasz kantonoknak nem éri meg bent maradni. innentől kezdve akár svájc is ketté szakadhat. persze ez nem cél. de lehet következmény. értem, hogy a svájci hadköteles férfiaknál gépfegyver van. az átlagos svájci (nem bevándorló) 45-50 éves. kölnben a rendőrség a saját női kollegináit sem tudta megvédeni. egy erre a célra kiképzett fegyveres alakulat képtelen volt erre. dmitróék ezen röhögnek. és a főnökeik azon filóznak, hogy ez most a valóság, vagy valami trükk. és a kreml miért nem lép. nyilván azért, mert a nyugat nélkül oroszország is gyenge kínával szemben. most persze ezt magyarországról nem kell ennyire túlspilázni. de a gyügyei paraszt a tyúkszaros mackónadrágjában tudja, hogy egy irreguláris hadviselésben nem ő kerül veszélybe. befőzte a meggyet. tele a stelázsi. és vidáman azt kanalazza.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 17:14:18

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Öt éve megtörtént a fülkeforradalom, a "lázadás": hol az eredménye?

Ha öt év alatt nem volt eredménye, miért lenne később?

2016.01.16. 17:14:38

@Moin Moin:
a bevándorlás óta apolitikus tömeg nem vagyon van. és ezek az emberek szélsőjobbról lépnek be a közéletben. magyarországon a jobbik csak azért nem erősödött, mert nem volt olyan belpolitika cél, hogy erősödjön. de már bécsben gázsprét osztogattak. és a következő lépés lehet az, hogy maroklőfegyvert. és fosztogatnak. persze remélhetően egyeztetnek az illetékesek arról, hogy polgárháború mégse kellene. de ennek a valószínűsége nem nulla.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 17:19:44

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a gyügyei paraszt a tyúkszaros mackónadrágjában [...] befőzte a meggyet. tele a stelázsi. és vidáman azt kanalazza."

Akkor a tavaly nyári ingyen meggyosztás, meg a felháborodás a 60 Ft-os felvásárlási árról csak kamu volt?

2016.01.16. 17:57:13

@neoteny:
a paraszt befőzte a meggyet. a többit osztotta szét. leginkább családtagoknak. vagy közintézménynek: óvodának, iskolának, idősek napközi otthonának. utóbbi a régi téesz iroda. ahol közmunkások "dolgoznak". ez azt jelenti, hogy kártyáznak. az atv magyarázza, hogy kitört a fasizmus. miközben az emberek színre színt vagy alsóst játszanak. nagyban a rablóulti megy.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 18:05:32

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a paraszt befőzte a meggyet. a többit osztotta szét. leginkább családtagoknak. vagy közintézménynek: óvodának, iskolának, idősek napközi otthonának."

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20080703-ingyen-meggy-a-kossuth-teren.html

Ezúttal az ingyen meggy miatt gyűlt a nép a Kossuth téren. A termelők az alacsony felvásárlási árak miatt tüntettek, ezért figyelemfelhívásként egy tonnányi meggyet osztottak ki a Nádor utca 32. előtt, egy pár láda gyümölcsöt pedig kiborítottak a Kossuth téren a parkolóba.

[...]

A tüntetésen felszólalt a Magosz igazgatója, Budai Gyula, mellette két termelő állapotuk tarthatatlanságáról beszélt. A gazdák szervezete további lépéseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem javul a helyzet. A tüntetők elmondták, soron kívüli kartell-eljárást kezdeményeznek a Gazdasági Versenyhivatalnál, mivel elfogadhatatlannak tartják, hogy a boltokban sokszoros áron értékesítik a tőlük fillérekért átvett gyümölcsöt. A felvásárlók ugyanis egy kiló meggyért 50-60 forintot adnak, amely még a leszedés költségeit sem fedezi, mivel az önköltség kilogrammonként 100-110 forint. Úgy fogalmaztak: a meggy-ültetvények telepítéséhez támogatást kaptak a gazdálkodók, így valamennyi magyar állampolgár tulajdonostárs ezekben az ültetvényekben adóforintjaik révén.

A Magosz szeretné elérni azt is, hogy csökkenjen az élelmiszerek áfakulcsa, továbbá egyszerűsítsék az idénymunka-vállalás lehetőségét, valamint a minőségellenőrzés javításával szűrjék ki az üzletekből a rossz minőségű külföldi árut, amely a magyar termékek versenytársa.

Mariann19 2016.01.16. 18:09:51

@unionista᠍᠍᠍᠍:
"A magyar paraszt azt gondolja, hogy inkább ezek lopjanak, mint az idegenek."
A magyar társdalom morális állapotát tükrözi, hogy a megállapításodon felül kijelenti, hogy amennyiben alkalom van az lopásra, miért ne tennék?
Eszerint az fel sem merül az alig tisztelt állampolgárban, hogy a lopás nem lehetőség kérdése, hanem erkölcsi kategória.
Ezért teljes az összhang még ebben a kérdésben is a nép és a síboló kormány között.
Nem ér el az emberek tudatáig, hogy az államosítás a Fidesz részéről egy átmeneti intézkedés, mert így egyszerűbb eljárással lehet konvertálni az egyébként kiválasztott javára a nemzeti vagyon részét, vagy részeit.
Alig feltűnő - figyelem - hogy a kormány retorikájában a nemzeti vagyon, mint fogalom, nem szerepel, más összefüggésben viszont töményen.
Nehogy az emberek tudatában felcsillanjon a fény, ha nemzeti vagyonról van szó, az az ő vagyona is.
Az, hogy a Jobbik lesz-e a változás letéteményese, vagy más párt, netán a civil szervezetek, egyelőre nem határozható meg.
Személy szerint egy bombasztikus politikusra várok, aki személyiségében hordozza azt a tüzet, amellyel az elfojtott indulatokat képes felgerjeszteni.

Carmichael 2016.01.16. 18:17:32

@unionista᠍᠍᠍᠍:
És arról szól a cikk, hogy ennek legyen vége itt és most, legalább az EU pénzek Mo.-i felhasználását tekintve.

Te tudod, ki és mennyit lop? Mert akkor már csak bizonyítani kell, pl. a cikk által emlegetett tételes elszámolással. Valami ilyesmit ígért a jelen kománypárt anno a megválasztásakor (igaz, csak a szocik időszakára vonatkoztatva..), de ebből sem lett semmi...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 18:17:55

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"miközben az emberek színre színt vagy alsóst játszanak."

Csak dolgozni ne kelljen. Mert az kapitalista ármány; a nemzeti szocializmusban jó magyar embernek alanyi jogon jár a jólét.

Mariann19 2016.01.16. 18:19:37

@Carmichael:
Folyik az ország lerablása, de mellette azt látni, hogy egyes foglalkozásoknál túlcsordultak az indulatok.
A kormány egyes lépései arra utalnak, hogy érzékelik a veszélyt, mert rohamléptekkel zavarják le a földmutyit, a még nem pozicionált mamelukokat most helyezik a még megmaradt állásokba.
Ujhelyi István arra figyelmeztet, hogy a Fidesz előre hozott választásokat tervez.
Amikor a szemlélődő állampolgár összerakja a jelenségeket, megállapíthatja, hogy a Fidesz igyekszik pillanatnyi visszaemelkedett népszerűségét
kihasználni a menekültüggyel, a CSOK-kal, egyéb adózási kedvezményekkel, és akkor érthetővé válik a nagy sietség.
Amennyiben ezek a terveik megvalósulnak, az elszámoltatás illúzió marad a számunkra.

Carmichael 2016.01.16. 18:19:55

@BircaHang Média:

Értem, akkor olvass és értelmezz újra, mert ezek szerint ez a problémád.

2016.01.16. 18:19:56

@neoteny:
lehet, hogy erre rászervezett a magosz. de ez innentől kezdve politika. semmi köze a szabad piaci működéshez. viszont ez a demokrácia. akkor is ha az egyeseknek nem tetszik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 18:25:50

@Carmichael:

"Valami ilyesmit ígért a jelen kománypárt anno a megválasztásakor (igaz, csak a szocik időszakára vonatkoztatva..), de ebből sem lett semmi..."

Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

Néha beáldozásra kerül egy-egy középszintű cselvető, de az senkinek sem érdeke a politikai osztály tagjai közül, hogy legyen egy komoly ellenőrző szerv amelyik következetesen feltárja a mutyit.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 18:27:26

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ez innentől kezdve politika. semmi köze a szabad piaci működéshez. viszont ez a demokrácia."

Öt éve megtörtént a fülkeforradalom, a "lázadás": hol az eredménye?

Ha öt év alatt nem volt eredménye, miért lenne később?

Carmichael 2016.01.16. 18:32:43

@Mariann19:
A poiltikai racionalitás mentén a helyzet optiimális kihasználása folyik évek óta kormányoldal(ak)on. Lehet azt mondani (pl. Török Gábor szokta), hogy ez a természete a politikának, csak erre a nagy természetes és racionális tevékenységre rámegy milliók lehetősége és élete. Utóbbiak - hozzáteszem - távolról sem ártatlanok és vétlenek ebben, de nélkülük nem lesz változás.

Én nem az eltűnő milliárdokat sajnálom elsősorban (nem fogja boldoggá tenni a tolvajokat), hanem az egyre nagyobb erkölcsi, érzelmi és szellemi káoszban/válságban vergődő népet, akik még mindig ragaszkodnak az egyre reménytelenebb helyzetükhöz. A sok pénz ezen önmagában nem segít, csak az azt felhasználó emberi minőség teheti hasznos eszközzé, például az oktatásban és az EÜben.

Carmichael 2016.01.16. 18:37:53

@neoteny:

Ez tény.
Nem is azt mondtam, hogy Péter elképzelése meg fog valósulni, csak azt, hogy ez pl. lehetne az útja (tehát van megoldás), ha az ország végre egyetértene legalább abban, hogy eleve van korrupcióból.
Ma viszont még népünk a probléma része, nem pedig a megoldásé.

2016.01.16. 18:39:53

@Carmichael:
összesen egy önkormányzati közbeszerzésben vettem részt. az úgy zajlott, hogy a vagyonkezelő vezetőjének irodájában összegyűltünk néhányan. majd a fővárosból érkező cég (szdsz érdekeltség) bemondta, hogy ők annyiért, amennyit a vidéki önkormányzat a célra szánt a kisujjukat nem mozdítják meg. és mindenki vegye tudomásul, hogy nélkülük nem lehet megmozdulni. ezek után nem vettem részt ilyenekben.

de ettől még tudom, hogy ki mennyit lop. egyrészt azért, mert ez nyíltan zajlik. másrészt azért, mert vannak olyan kormányzati/önkormányzati ismerőseim, akik erről beszámolnak. az összes közbeszerzés simlis. egytől egyig mindegyik. de ennek az a társadalmi célja, hogy a külföldiek többségének elmenjen a kedve a további befektetésektől. a közgazdászok magyarázzák a tévében, hogy de így kivonulnak a befektetők. az a célja a parasztnak. vonuljanak már ki a kutyaúristenit.

pannonfunk 2016.01.16. 18:45:54

@Mariann19: "Ujhelyi István arra figyelmeztet, hogy a Fidesz előre hozott választásokat tervez. "

Viszont ha nem lesz, akkor a farkastkiáltó politikusok száma nőtt eggyel. Ha meg már csak farkastkiáltó politikusok lesznek, akkor lehet bármit tenni, hiszen úgysem hisznek nekik, akkor sem, ha véletlenül igazuk van.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 19:00:56

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"de így kivonulnak a befektetők. az a célja a parasztnak."

És mire jut azzal a paraszt, hogy ez a célja?

2016.01.16. 19:02:52

@neoteny:
a népek ezt a további radikalizálódástól várják. például egy vidékies önkormányzatiság megteremtésétől. ami lehet, hogy nem jó a fővárosnak, de enélkül nem tud működni az ország. legfeljebb csak úgy, hogy a kormány különadókat vet ki és ennek következtében a külföld majdnem teljes egészében kivonul. ha az ország ettől nem omlik össze, akkor az már siker.

2016.01.16. 19:19:34

@neoteny:
ha nincsenek a gonosz multik, akkor lesz esély a fejlődésre. mert akkor a saját elnyomó uraságaival kell megküzdenie. és azt könnyebb megvívni, mint a külfölddel hadakozni. jött vilmos. kizavarta a spanyolokat. és úgy polgárosodtak a hollandok a németalföldön. szóval ez nyugati minta. csak múltbéli.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 19:20:50

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a népek ezt a további radikalizálódástól várják."

Hát ez az: várakoznak, közben meg kártyáznak.

"egy vidékies önkormányzatiság megteremtés[e]"

Amely irányba semmilyen lépést nem tett a mostani (újraválasztott) kormányzat (nem mintha az előzőek tettek volna). Nem is meglepő: aki hatalmon van, nem kívánja az megosztani, vagy gyengíteni. Különösen nem kíváncsi arra, hogy a hatalomgyakorlása által beszedett adókat úgy ossza meg az önkormányzatokkal, hogy azokra nincs befolyása.

"a kormány különadókat vet ki és ennek következtében a külföld majdnem teljes egészében kivonul. ha az ország ettől nem omlik össze, akkor az már siker."

Igen, ha valaki beleugrik a kútba és nem fullad bele, akkor az már siker.

Észak-Korea sem omlott még össze; de azért az elég kis "siker".

Fehéroroszország sem omlott még össze; de olyat akar a magyar paraszt?

kertipad 2016.01.16. 19:30:11

a Báránybőr alatt nem egy ember bújik meg, hanem egy komoly létszámmal üzemelő -mondjuk úgy- blog-demoralizáló központ, folyamatos műszakrendben, éjjel-nappal a hét, hét napján. Az aktivitás oldal szerint 20 nap alatt írt 25 posztot és közel 500 hozzászólást. Ez csak egyféleképpen lehet. A központ különböző osztályokból áll. Az RSS figyelő osztály a beriasztás után szétossza a feladatokat. Jelen esetben a hafr blog-ügyeletesek nekiesnek a posztnak, egy olvas, néhányan a már az előre megírt válaszskiccekből kikeresnek egyet, aktualizálják és továbbítják az ügyeletes főfőffőnöknek, aki a poszt megjelenése után 6 perccel kirak -alapesetben- egy mondatot, ami nem a poszt olvasóihoz szól, hanem a hafr-t demoralizáló osztálynak, hogy munka van.

Időrend:
10:32 poszt megjelenése
10:37 elő komment
- - - mivel nem sikerült letéríteni a poszt tartalmáról az olvasókat jön a következő akció, amelyben üzenetek vannak, mégpedig, hogy
11:17 „fideszes kulcsemberek... a kisebbik rossz”
11:25 újabb terelő próbálkozás
16:43 Mariann19 -et óvatosan megkerüli és jön egy kétségbeesett próbálkozás, hogy megmagyarázza, miről szól a poszt.

Gondolom, ezt a báránybőrbe csomagolt blog-demoralizáló központot is EU-s pénzek éltetik.
(el kell ismerni, ez már orwelli mélység)

Harry Hole 2016.01.16. 19:34:30

@neoteny:

"...de olyat akar a magyar paraszt?"

Ha olyat akar, akkor legyen meg az akarata.

2016.01.16. 20:00:09

@neoteny:
a jobboldal azt mondja, hogy megyei és járási kormányhivatalok és tankerületek kellenek. ezeken keresztül próbálják irányítani az országot. ez az ő szempontjukból arra jó, hogy a közhatalomból kiszorítják az ellenzéket. amelyik azt mondja, hogy semmiféle önkormányzatiságra nincs szükség. hiszen a közéleti problémákra a szabad piac jelenti a megoldást. és ez a nagyfokú vidékiesség csak valamilyen retrográd feudalizmust eredményezhet.

nem feltétlen. mert például lehet úgy is, hogy a régióban van az igazságügy, a megyében a belügy, a kerületben az oktatásügy, a járásban a vidékfejlesztés és a háziorvosi körzetekben az egészségügyi alapellátás. ezek teljes egészében nem egymás álá, hanem egymás mellé vannak rendelve. és minden feladatnak van egy párja az alsóbb szinteken. megyei bíró, kerületi ügyész, járási iskola van és családorvos. és ez utóbbi felel a háziorvosi körzetnek. ami egy nagyobb egység. a közfeladatok megoszlanak a vidékies szintek között. ezt az állam felügyeli. újraelosztással normatív módon támogatja. a gazdálkodó tulajdon a városoknál marad. csak ez nagyon összetett önkormányzatiság. mert az országos szinten van a haderő és van államfő. ehhez 7 éves ciklusok kellenek. ahol a köznép évenként egy-egy szakpolitikai kérdésről dönthet. így is lehetne. a legfontosabb, hogy lássuk, hogy az emberek ténylegesen mit akarnak. maximális vidékiesség is egy extremális pont. ott is lehet optimum. csak ami az egyik csoportosulásnak minimum, az a másiknak maximumhely. szerintem a közélet természetes állapota az etnikai háború. ez a probléma. a nyugatos zsidósággal nem férnek az össze a keleties parasztok.

borzimorzi 2016.01.16. 20:26:07

@Moin Moin: Rég volt, hogy valamiben ennyire egyet tudtam érteni veled. Kivéve persze az uccsó mondatot.
Nem, mintha nem érezném a zsigereimbnen én is, hogy betyár idők jönnek. De nemcsak ránk fognak azok jönni, attól tartok...
Üdv:
b

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 21:20:52

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ha nincsenek a gonosz multik, akkor lesz esély a fejlődésre."

Épp' fordítva.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 21:28:38

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a jobboldal azt mondja, hogy megyei és járási kormányhivatalok és tankerületek kellenek."

Csak épp' annak "a jobboldalnak" amelyik ezt mondja, nincs akkora támogatottsága, hogy meg is tegye. Mondani kevés: megvalósítani a kunszt.

"szerintem a közélet természetes állapota az etnikai háború."

Azért szegény az ország.

"a nyugatos zsidósággal nem férnek az össze a keleties parasztok."

Először is: nálad mindenki zsidó aki nyugatos. Másrészt pedig ez a "keleties parasztok" csak süket szöveg: a sváb paraszt pl. nem "keleties". Igaz, utálták őket is azok akik nem jutottak annyira, mint ők.

hívőlélek 2016.01.16. 21:39:39

@kertipad: az egész jobbos troll bagázst az MTVA környékén kell keresni. napi 24 órás szolgálat hét minden napján egy ember több nicknévvel... jól fizető főállás mellet. ...vagy nem?

2016.01.16. 22:53:18

@neoteny:
úgy látszik, hogy ezt nem sikerül megérteni. egy népcsoport (és egy nemcsak a zsidókra érvényes, hanem minden szaporodási közösségre, férfi vagy nőági leszármazási sorra) etnikai eloszlásából egyenesen következik az adott populáció számára ideális közhatalmi struktúra. ezt a biológia és a környezet (földrajzi eloszlás) majdnem teljesen meghatározza. a magyarországi zsidók számára is következik valami. és a magyar parasztok számára is. ezek egymástól lényegesen eltérnek. ebből következően a politikában összeütköznek. nem azt állítom, hogy ezek nem egyeztethetők össze. hanem azt, hogy magyarországon a nyugatos zsidók és a keleti parasztok világképe lényegesen eltérnek egymástól. és ezek a politikában összeütköznek. össze lehetne őket egyeztetni elvben. csak a gyakorlatban mégsem egyeznek.

2016.01.16. 22:54:39

@hívőlélek:
ők a magyar "háttérhatalom".

Moin Moin 2016.01.16. 22:57:51

@borzimorzi: Minket ne félcsé': állig fel vagyunk fegyverkezve, mint a Csonkin bandája: www.youtube.com/watch?v=S7O4e4cpZzA 1:23:58-1:25:43

2016.01.16. 23:06:25

@Moin Moin:
kölnben a szilveszteri próba nem sikerült túl jól. az állig felvegyverzett rajnai rendőrség nem nagyon tudta, hogy mitévő legyen. az ukrán "haverjaim" azóta is fetrengenek a röhögéstől. szó szerint. képtelenek kijózanodni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.16. 23:52:06

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"egy népcsoport (és egy nemcsak a zsidókra érvényes, hanem minden szaporodási közösségre, férfi vagy nőági leszármazási sorra) etnikai eloszlásából egyenesen következik az adott populáció számára ideális közhatalmi struktúra."

Olcsó filozofálgatás, ráadásul alapvetően hibás.

2016.01.17. 00:23:42

@neoteny:
ha egy etnikai csoport a városok belső kerületeiben lakik, akkor semmiféle vidékies önkormányzatiságban van érdekelt. ha ez a csoport szinte kizárólag a főváros központjában helyezkedik el, akkor nekik a a jó ha a közélet szinte kizárólag pártlistán szerveződik. mert ezekre az ő élőhelyükről a legkönnyebb felkapaszkodni. egyébként nyilván be kell állniuk mindkét oldalra. ennek megfelelően jött létre a zsidó baloldal és a zsidókeresztény jobboldal. csakhogy ez a csoport a teljhatalmat valamiért kétharmados többséghez kötötte. orbán ezt a küszöböt elérte. innentől kezdve ő a sátán. (a teljhatalmat teljes többséghez kellett volna kötniük. orbánt le lehetett volna váltani. így csak jobbról lehet előzni. az éceszgéberek kitalálták, hogy schiffert összebútorozzák a jobbikkal. majd kiderül, hogy mi lesz.)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 00:29:08

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"egy népcsoport (és egy nemcsak a zsidókra érvényes, hanem minden szaporodási közösségre, férfi vagy nőági leszármazási sorra) etnikai eloszlásából egyenesen következik az adott populáció számára ideális közhatalmi struktúra."

Olcsó filozofálgatás, ráadásul alapvetően hibás.

2016.01.17. 00:49:28

na jó, egész pontosan ideálisnak képzelt, gondolt közhatalmi struktúra.

a paraszt a legjobbnak a nagyfokú vidékies önkormányzatiságot képzeli. de azt is ellensúlyozni kell például egy városhálózattal. de ilyet (mármint az utóbbit) a zsidók se akarnak. mert a magyar zsidók már a saját ősiségüket is meghaladták. a saját nyelvüket nem beszélik, a saját vallásukat sem ismerik, mert annyira modernek. és a következő a problémájuk.

ha van egy ember aki páros napokon ciszgender, páratlan napokon transzandröguna, a fiúkkal akar pisilni, de a lányokkal együtt kakálni, akkor a jogai miként érvényesülhetnek egy gyorsétteremben ha rájön a cifrafosás. ez egy szociológiai probléma.

2016.01.17. 00:50:26

például ez ebben a körben egy komoly tudományág.

2016.01.17. 00:59:40

@neoteny:
szóval amit állítok az majdnem a nyilvánvaló. a különféle közjogi szerveződések ha nem az emberből (biológiából) és a (földrajzi) környezetből következnek és ezeken túl legfeljebb a tudomány által nem vélt (véletlen) dolgokból, akkor mégis miből. tehát mi a te állításod?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 02:01:47

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Neked kell bizonyítanod hogy "egy népcsoport [...] etnikai eloszlásából egyenesen következik az adott populáció számára ideális közhatalmi struktúra", ugyanis te állítod ezt.

2016.01.17. 02:37:36

ideálisnak képzelt, gondolt közhatalmi struktúra egész pontosan. a hatalommegosztás módja az etnikai (biológiai, földrajzi, történeti, nyelvi, vallási) eloszlás függvénye. ezek alapállítások akármilyen civilizációs modellben. ebből szokás kiindulni.

a politikai közösségek közéleti identitással rendelkező szaporodási közösségek elsősorban. ennek az állításnak a helyességét, vagy helytelenségét, a valódiság mértékét meg lehetne mondani úgy, hogy megmérjük, vagy megbecsüljük. csak ezt nem szabad. innentől kezdve a politika oldja meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 03:25:13

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ideálisnak képzelt, gondolt közhatalmi struktúra egész pontosan. a hatalommegosztás módja az etnikai (biológiai, földrajzi, történeti, nyelvi, vallási) eloszlás függvénye. ezek alapállítások akármilyen civilizációs modellben. ebből szokás kiindulni."

Olcsó filozofálgatás, ráadásul alapvetően hibás.

"a politikai közösségek közéleti identitással rendelkező szaporodási közösségek elsősorban."

Üres lózung; ha ez igaz lenne, akkor pl. a poroszok soha nem alkottak volna politikai közösséget a bajorokkal. Svájc nem létezne mint politikai közösség. Kanada sem. Az USA sem.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.17. 08:02:42

@almodhi:

Ezek szerint még nem beszéltél indiaival...

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.17. 08:15:56

@my_anyád:

Én nem a tolvajokat védem, hanem az országot segítő tolvajokat preferálom az országrontó tolvajok ellenében.

tamas11 2016.01.17. 09:07:22

@unionista᠍᠍᠍᠍:

A különféle közjogi szerveződések a (különféle) közhatalmi szerveződések rendszerszintű beavatkozásaiból vezethetők le.
A földrajziság napjainkra ezen összefüggések közül elhanyagolható, a biológiai alapúak (vélelmezett , spontán "beavatkozások) pedig látensek, bizonyítatlanok, egymást kiegyenlítőek és semlegesítőek inkább, semmint egymást megerősítőek.

2016.01.17. 10:22:29

@tamas11:
nekem úgy tűnik, hogy ezek a rendszerszintű beavatkozások a pártpolitikában döntően törzsi jellegűek. tehát egyes klánok vagy kládok próbálnak uralkodni a többség vagy a kisebbségek felett. tehát nem azt állítom, hogy ez csak a zsidókra jellemző. és ők a gonosz háttérhatalom, akik összeesküdtek a szegény kis magyarok ellen. hanem azt, hogy a politikában mindenki mindenki ellen háborúzik. a zsidók a zsidókkal is. de van ténylegesen van egy csoport, amelyik brute force magyarellenes. és ők többségében nem palócok, de még csak nem is bunyevácok. politikában a szemitizmus és az antiszemitizus egymásból következnek. olyanok, mint az erő és az ellenerő. ez a törzsi háborús jelleg ha akarjuk, ha nem ott van az emberiségben. természetesen nem állítom, hogy ez jó. de azt sem, hogy ez feltétlen rossz. hanem egyszerűen azt gondolom, hogy népcsoport vagy képes valamiféle keresztplatformot létrehozni, vagy nem képes. elvben ez mindig lehetséges, de a gyakorlatban viszonylag ritkán.

te lényegében azt állítod, hogy a közéleti viselkedésnek nincs biológiai alapja. azt felteszem elfogadod, hogy az egyéni működésének van. de úgy képzeled, hogy ilyesmi már a közéleti csoportokra, félcsoportokra nem jellemző. tehát amikor az emberek a politikában összeállnak azért, hogy hatalomhoz, esetenként majdnem teljhatalomhoz jussanak, akkor szerinted ezekre a csoportokra semmiféle etnikai összetartás nem jellemző. szerintem valami mégis csak. a történelem összeesküvések sorozata. ami nem azt jelenti, hogy minden közéleti probléma oka az, hogy a gonosz háttérthatalom összeesküdött a magyarok ellen. de természetesen létezik és létezhet ilyesmi. és ezt tudjuk mérni. mivel az egyenes férfi és nőági eredet objektív módon megállapítható. akár utólag is, akár az utódokból is. tehát mondjuk az, hogy az szdsz egy zsidó párt volt-e objektív történeti munkával megállapítható. az a kérdés viszonylag egyszerűen megválaszolható, hogy milyen mértékben volt zsidó párt. és arra is lehet válaszolni, hogy a szocialistákat kik és milyen mértékben húzták az ortodox liberálisok felé. holott mindenki tudta, hogy a magyar szociáldemokrácia és az ortodox zsidó liberalizmus filozofikusan nem férnek össze. megkockáztatom, hogy az szdsz zsidó párt volt. de nem állítom, hogy feltétlen rossz, vagy gonosz kifejezetten magyarellenes arcéllel alakultak. ez egy etnikai összeférhetetlenség valójában. az, hogy az egyik csoport az arányos képviseleten túl jelentős túlhatalmat akart magának. lehet, hogy a magyarok akarták elnyomni a szegény kis zsidókat. de fordítva is lehet. ez a kérdés objektíven eldönthető.

azt is gondolom, hogy ezen a magyar közéletben túl kellene lépni. ez civilizált módon szerintem alapvetően két módon lehetséges. magyar-zsidó kiegyezéssel vagy zsidó kivonulással. én inkább az elsőnek vagyok a híve, de úgy tűnik, hogy a többség inkább a másodikat forszírozza. az a néhány zsidó ismerősöm, akikkel vitáztam erről a következőt mondták: amiket javaslok azok nekik személy szerint elfogadhatóak lennének, de csoportban erre nem képesek. és a náci vagy annak bélyegzett haverjaim is azt mondták: nehogy már kiegyezzünk, tesó. éppen most, amikor történelmi győzelmet arathatunk "ezek" felett. ez az egész olyan, mint amikor a szülők elválnak. és a válás előtt még kígyót-békát egymásra kiáltanak. nekem úgy tűnik, hogy a magyar vidék többsége 1995 tájékán feladta azt, hogy a fővárosi zsidósággal politikai értelemben együttműködjön. maga a főváros 20 évvel később. tavaly a bevándorlók kapcsán. egész egyszerűen azt kellett volna mondani az ellenzéknek, hogy ez egy nemzeti ügy. és ha egy ország nem akar teljesen ismeretleneket tömegével befogadni, akkor ne fogadjon be. ezt meg lehet érteni. az ortodox liberalizmust fel kellett volna adni. persze a vicc ebben az, hogy ezzel szembeni politikai kampányt egy ortodox zsidó nacionalista vezette. mert az ortodox liberalizmus azt eredményezi izraelben, hogy telaviv a melegek mekkája, haifa a bahái vallás központja. jeruzsálemi multikulti sem a cionisták álma. gázát sem tudják elfoglalni úgy, hogy az európai liberálisok legfőbb politikai üzenete az, hogy jaj szegény kis cigányok. orbán ezt eddig legalábbis ügyesen kihasználta.

Moin Moin 2016.01.17. 10:29:28

@neoteny: "...ha ez igaz lenne, akkor pl. a poroszok soha nem alkottak volna politikai közösséget a bajorokkal." - Mé', alkotunk, wazze?!

Idegyüttek, elfógla'tak - oszt osszák az észet: mint mostan az a Merköl a mi drdága-drága Seehoffánkkal es!

Basszmega': nehogymá' mik ájnfolk legyünk ezökke' a Pífkékke'! Is's oa Spoas, oda?!:-)

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.01.17. 10:51:29

Nekem is lenne egy alternatív javaslatom az EU-s pénzek befagyasztására, ill. ez egy feltételes befagyasztási javaslat lenne. Az is igaz, hogy a javaslat a sima befagyasztásnál bonyolultabb és uniós (közösségi) jogban még nem megalapozott intézkedésről lenne szó, vagyis ez egyelőre csak elvi, stratégiai és nem gyakorlati javaslat. (A befagyasztással is vannak közösségi jogi gondok, de sokkal kisebbek.)

Az uniónak a Magyarországhoz hasonló országok, vagyis az illiberális (pocsék, elnyomó, kamu) demokráciák esetében az uniós támogatások kb. 50%-át befagyasztásától csak akkor tekint el, ha a támogatások 4-6%-át a kormánytól független, demokrácia minőség javító projektekre költheti el az unió. Ezzel lehetne finanszírozni azokat a közszolgálati (média), civil és politikai kezdeményezeseket, amiket az illiberális kormányok hatalmuk megtartása érdekében mesterségesen alulfinanszíroznak és elnyomnak.

tamas11 2016.01.17. 11:09:13

@BircaHang Média:

az országot segítő tolvajokat preferálod.
Arról ismered meg őket, hogy tolvajlanak, és aki nem lop, az már nem i s igazi magyar?

tamas11 2016.01.17. 11:11:05

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Gondoltam, hogy ezt fogod válaszolni. Ha a génjeink hallgatag kínrímei nem állnak össze csoporttudattá, sőt társadalmi formációvá, akkor a politikában uralkodó személyiségek génje áll össze kínrimmé.

Hidvégi Mihály 2016.01.17. 11:12:52

@BircaHang Média: Te birka, te, hát a tolvaj az tolvaj, birka! Nem gondolod, hogy paradigmát kéne váltanod?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.17. 11:22:40

@naphegyi vince: fölöslegesen bonyolultnak tartom

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.17. 11:23:00

@tamas11:

Azt nézem, ki segíti jobban a magyar népet.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.17. 11:23:27

@tamas11:

Azt nézem, ki segíti a magyar népet és ki nem.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.17. 11:24:32

@Hidvégi Mihály:

Nem mondtam, hogy a tolvaj nem tolvaj.

De 2 tolvaj közül ki a jobb: az, aki segíti a népet is, vagy az, aki a nép ellen dolgozik?

Carmichael 2016.01.17. 11:37:04

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Látod, te megtetted, amit kellett, kimaradtál belőle. Ha mindenki más csak ennyit tenne, túl lennének a problémán.

Ehhez viszont meg kellene érteni, hogy a korrupció öl. Nem a pénzek igazságtalan elosztása itt a legnagyobb probléma (az csupán eredmény), hanem az, hogy a korrupció megöli a morált, permanensen, napi szinten rombolja le egy nemzet erkölcsi színvonalát, ami már középtávon is (mint látszik) a teljes életspektrumra kihat (gazdaság, egészség, életszínvonal, életperspektíva, stb.).

Itt lassan már senki sem érzi jól magát, még az sem, aki látszólagos (pénzügyi) nyertese a korrupciónak, mert egy rohadó környezetben élni gazdagon sem öröm. Ha ismerős a "Közlegelők tragédiája" néven elhíresültvelmélet, akkor azt is tudod, mi lesz a vége, és az több, mint nem szép. Nyilván nem magyar jelenség ez, de nálunk ez a folyamat felgyorsulva zajlik, nyilván mert nincsenek meg azok a valós kapitalista/polgári alapok, ami ideig óráig lassíthatná a folyamatot. Ezért kellene a mindenkori kormánynak ezt megtenni, pl. a transzparenciával, stb. példát mutatva, ami persze feltételezné, hogy érdekli őket a népük sorsa. Itt bezárul a kör, és sajnos kidobott idő volt az elmúlt 25 év, pontosabban a köz- és önpusztítás negyed évszázada lett belőle. És még nincs vége...

Carmichael 2016.01.17. 11:48:20

@BircaHang Média:

Ha ellopná egy tolvaj az összes pénzedet, melyiket szeretnéd a kettő közül jobban: azt amelyik az egészet megtartja magának vagy azt, amelyik 20%-át jótékonyságra fordítja?

Utóbbit felmentetnéd, és hagynád tovább lopni?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.17. 11:53:32

@Carmichael:

A kérdés az volt: csak a 2 közül lehet választani.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.01.17. 12:10:22

@HaFr: Az is biztos, hogy legalább 5 év, mire egy ilyen eszköz, annak jogi hátterével együtt elkészül. És akkor még lehetne tapsikolni, hogy ez relatív egész gyors volt. Ugyanakkor egy ilyen eszköz a következő 15 évben behozhatná az árát, különösen ha folytatódna a keleti, déli terjeszkedés.

Carmichael 2016.01.17. 12:11:32

@BircaHang Média:
Miért is?
A fenti cikk épp egy harmadik útról ír, hogy lehetne tisztességesen is felhasználni az EUs forrásokat, amikor a tolvajok nem lophatnak szabadon. Tudod, fékek, ellensúlyok, amiket kik és miért is iktattak ki a rendszerből?

Nem irigyellek, ha te csak tolvajokat tudsz elképzelni egy ország élén (mer' ugye nincs mit tenni, mindenki lop) és a szerint válogatsz, ki hagy meg neked több maradékot a koncból.

2016.01.17. 12:24:34

@neoteny:
maga az emberiség is egy szaporodási közösség. és politikai közösség is természetesen. az emberség, az emberiesség adja a közéleti identitást. de maga az emberi faj nem teljesen egységes. és ez keveredéssel sem hozható létre. annak ellenére, hogy az emberi faj a biodiverzitásra törekszik.

mégis egy német elsősorban egy másik némettel házasodik vagy lép valamilyen párkapcsolatra. ebből jön létre a német nemzet. a nemiség, a nemzés útján. tehát az egy közéleti identitással rendelkező szaporodási közösség valójában. de ilyenek a helyi társadalmak. szóval ez egy bonyolult rétegzettség. az elemi biológia a magas filozófiát felülírja. nem minden esetben, de majdnem. és ez nem feltétlen rossz. mert a filozófiai iskoláknak is van egy erőteljes etnikai jellege. ez persze nemcsak biológia, hanem földrajz, történelem, nyelv és vallás. tehát számít az is, hogy a gyerekekkel mit hitetünk el. amikor óvodás voltam, akkor volt mikulás, télapó és jézuska "párt" a kiscsoportban. amíg az egyik gyerek azt nem mondta, hogy az ő apukája lesz mindegyik. és ezt minden csoport vezetője megerősítette. és ez az egész egy piros-fehér hacuka egy átverés. de végtére is jó, mert hozzák az ajándékot. de ami gyerekkorban szocializáció az felnőttként nem lesz az. maga a hatalom egy majdnem állatias küzdelemre kényszeríti az emberiséget. persze lehet mondani, hogy ebből következően legyen anarchia. de ez egyesek számára ugyanolyan kényszerítés. tehát ami az egyiknek belső késztetés az a másiknak külső kényszer. szerintem nincs univerzális filozófia, illetve valami persze van, de az nagyjából annyi amit a szülők mondanak a gyereknek, amikor az először megy iskolában. aztán viselkedjél jól, ahogyan tanítottuk. de az, hogy ez pontosan micsoda azt nem lehet megmondani. szerintem filozófia könyvekből sem nagyon lehet kiolvasni.

magyaranyu 2016.01.17. 12:24:35

Egyetértek a cikk tartalmával, de kiegészíteném még valamivel. Az Uniótól pedig kérjük azt az átfogó elemzést, ami bebizonyítja, hogy az uniós források valóban hozzájárultak Európa egységesebb fejlődéséhez. ugyanis félek, hogy nem pusztán a pénzek ellopása miatt nem hatékony a felhasználás, de a kiinduló feltételezés is hibádzik. Világbankos több évtizedes fejlesztési tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyen módon nem lehet valóban fejleszteni, csak a helyi eliteket és az egyenlőtlenségeket növelni. Például nem működnek a mimikri módjára bevezetett ún. jógyakorlatok, vagy amennyiben kimegy a költségvetés alóla (mert elszívja a fejlesztéshez szükséges önrész), nem igazán működtethető a rendszer pusztán fejlesztésekkel, lásd egészségügy és oktatás. Az uniós fejlesztések paradigmáját kellene jól kivesézni és egy valóban működő fejlesztési paradigmát létrehozni.

Keszthelyi.Aron 2016.01.17. 12:40:27

@magyaranyu: Na végre a sok fotelfilozófus között egy gyakorlati elme, aki az egész kérdéskőr alapját veszi górcső alá... A többiek hajlamosak elveszni kicsit a részletekben :)

2016.01.17. 12:42:01

@magyaranyu:
ez legfeljebb úgy működhetne ha az önrészt valóban a helyi közösségeknek kellene hozzátenni. tehát direktben adót kivetni annak érdekében, hogy ez vagy az megépüljön. mentálisan a 0 és az 1 forint között is hatalmas különbség van. tehát ha az emberek azt látják, hogy megépül az új út, de ezért nem évi 1000, hanem 1500 forintot kell fizetni, akkor megbeszélik a "piacon" (vásárcsarnokban, munkahelyen, stb.), hogy ez így nincs jól és cselekednek. mert ez pont fordítva működik, mint a "rezsicsökkentés". ez rezsinövelés, amit utólag bevezetni egy eleve szegény környezetbe nem nagyon lehet. szóval ez el van baszva.

előbb szigorúbb (német) szövetségi kontrollt kellett volna létrehozni. közép-európai szabad államiságot. (szigorúság és a szabadság nem feltétlen állnak szembe egymással). ezek föderatív módon után csatlakozni az európai unióhoz. ilyet nem akart senki. ma sem akarnak. szóval ilyen nem lesz a közel jövőben. de ezt kellett volna, majdnem nyilvánvalóan.

2016.01.17. 13:01:59

@Carmichael:
hja, mert a 10-ig remekül műkdötek a fékek és egyensúlyok. az mszp és az szdsz, gyurcsány és kóka nem loptak egy petákot se. jött az orbán sátán, aki kiiktatta a fékek és ellensúlyok rendszerét és mindjárt a sötét diktatúra árnyékába borult magyarország. mondjuk ez konkrétan tényleg igaz azokban a városokban, ahol orbán veje kicserélte az utcán izzókat. és azok nem adják a korábban megszokott fényerőt adják. csakhogy európa importált például egy olyan problémát, hogy a mohamed próféta lányának a férje, ali volt az igaz ember. vagy a felesége apja. ezen összevitatkoztak nagyjából 1000 vagy 1300 éve. mert van aki azt mondja, hogy 7-9. század kitalált. európa döntse el ezt is.

meg kellene érteni, hogy a biztos tudás a természettudomány. és leginkább csak úgy nem lesz korrupció a közbeszerzéseken, ha az ágazat szereplő, vagy maga az állam létrehozza az egyesült izzógyárat (hívhatjuk úgy is, hogy tungsram). és az gyártja le azokat a kurva lámpákat. de ettől még a szabad piacon lehessen meggazdagodni. ezt kurvára nem érti egy kommunista és kapitalista sem. aztán most azt hagyjuk, hogy ez mind valamilyen istenverte sémi ideológia. ezekkel vagyunk megáldva.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 13:05:52

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az emberi faj a biodiverzitásra törekszik"

Az "emberi faj" nem törekszik semmire: egyedek törekednek dolgokra.

"az elemi biológia a magas filozófiát felülírja."

Semmitmondó, olcsó filozofálgatás.

"legyen anarchia. de ez egyesek számára ugyanolyan kényszerítés"

Az önvédelem is a gyilkos kényszerítése, hogy ne gyilkoljon; meg a rabló kényszerítése, hogy ne raboljon. Mégsem mondjuk azt, hogy a gyilkosnak joga van a gyilkolás szabadságához, vagy a rablónak joga van a rablás szabadságához, ezért az önvédelem jogtiprás.

"szerintem nincs univerzális filozófia"

Egyrészt ez is egy filozófiai állítás, ami az univerzalitás igényével lép fel. Másrészt te szeretsz "a demokráciára" hivatkozni, amikor a (feltételezett) többség hatalmát próbálod igazolni: ami szintúgy egy univerzális politikafilozófiai állítás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 13:13:01

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"aztán most azt hagyjuk, hogy ez mind valamilyen istenverte sémi ideológia"

Igen, Adam Smith is zsidó volt, ahogy az a "keresztnevéből" is látható. Sőt az egész Skót Felvilágosodás a sémi túlhatalom megragadásának eszköze volt a tisztességes árják felett.

Carmichael 2016.01.17. 14:11:46

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Ha valami nem megfelelően működik, akkor a cél érdekében módosítjuk (vagy jobbat találunk ki), nem megszüntetjük. Lopás majd akkor nem lesz, ha emberiség szinten rájövünk, miért és mekkora kárt okoz valójában (nem csak anyagilag).

Addig viszont el lehet és kell kerülni azokat a helyzeteket, ahol - lassan már nyíltan és kacagva, mégis következmények nélkül - lopni lehet, nem pedig egyre többet teremteni belőlük és egyre könnyebbé tenni azt. Tényleg a világ vicce az a társadalom, ahol pár ezer ember folyamatosan meglophat milliókat, és utóbbiak még mindig közülük választják meg a következő vezetőiket, még csak azt sem kérik tőlük, hogy hagyják már abba. Önként vállalt rabszolgalét. A valódi kapitalizmus, amit Péter is árnyalt itt töbször ennek talán az egyedül működőképes alternatívája lenne. Nem hibátlan, de fenntartható.

explanatus 2016.01.17. 14:14:46

@unionista᠍᠍᠍᠍: „van aki azt mondja, hogy 7-9. század kitalált” Ugye Kr. u. 614 – 911 közötti időpontra gondolsz, amit Heribert Illig, (hála a Jóistennek, ő született német/bajor!) kitalált középkorként definiál, és minden idők legnagyobb idő-hamisításának tart? Ugye azt is tudod, ha ezzel egy (jobbos) magyar jött volna elő, akkor nemcsak a Bajnait, a Ferit meg Orbánt szabadították volna ránk, hanem megjelentek volna, ha nem is Pozsonynál, az egyesített európai seregek megint és ma . . .
de.wikipedia.org/wiki/Heribert_Illig http://www.amazon.de/erfundene-Mittelalter-größte-Zeitfälschung-Geschichte/dp/3430149533 Én örülök, hogy szóba hoztad ezt az időszakot, mert ez is annak bizonyítéka, van valami az emberben, ami nem hagyja, hogy ne derüljön fény az igazságra. Azt még nem tudom, miért szúrtad be ezt a rövid megjegyzést, de majd meglátjuk, hiszen Illig és Béndek nagyon messze vannak egymástól. Egyvalami lehet bennük közös, hogy kimondják, felhalmozott ismeret, és élettapasztalat birtokában mit nem tartanak helyénvalónak, és a nem helyénvalóság ellen minden eszközzel fellépnek. Béndek úgy, hogy kimondja, olyan, hogy jó lopás, nincs, és nem lehet alapja egy társadalom megújításának.

2016.01.17. 14:20:39

@neoteny:
ez egy személyes kijelentés. szerintem univerzális filozófia nincs. de ettől még persze lehet. ha valaki azzal az igénnyel lép fel, hogy szerinte van, akkor tegye. de legalább a többséget győzze meg az igazságáról ha egyszer azt állítja ugyanis, hogy ő filozofikusan megfejtette az egész emberiséget. csak pont a hülye magyarok nem akarnak rá szavazni, hanem a geci orbánra. most ezt játsszuk.

Mariann19 2016.01.17. 15:31:13

@Carmichael:
"Az eu-s pénzeket nem a kormány érdemelte ki, és nem ők kapják, hanem a magyar állampolgárok."
Szeretnék reagálni a fenti, tegnapi megállapításodhoz.
Mindebből az következik, hogy az eu-s pénzek felhasználása kontroll alatt kéne, hogy legyen.
Azonban nálunk ez a követelmény fel sem merül. Maradna az eu, amely meglehetősen lagymatagon kezeli a nyilvánvaló síbolást.
Az eu-nak lenne eszköze megállítani a lopásnak ezt a brutális formáját, azonban a leghatásosabb eszköz, a támogatások megvonása a magyar népet sújtaná.
Ezen kívül az eu látja Orbán eu-ból való kilépési szándékait, melyekhez most gőzerővel csábítja a szövetségeseket, azonban elnézően kezeli az eu ezt a fondorkodást, mert a magállamok, élükön a németekkel, erős gazdasági szimbiózusban vannak a külön válni szándékozó tagállamokkal.
A magállamok a befektetéseikkel hatalmas piacot szereztek, amelyeket nem kívánnak feladni, ezért elnézően kezelik Orbán szervezkedését.
A keleti országok viszont gazdaságilag nagymértékben függenek az eu-s központi államoktól, így az érdekviszonyok határozzák meg az együttműködést, amely korántsem a progressziót célozza meg.
Ördögi kör, amely miatt lehet a zavarosban halászni, és nincs erő, amely szorgalmazná az elszámolásokat.

2016.01.17. 15:31:41

@explanatus:
van egy debreceni gyerek, aki ebbe beleásta magát. úgy hívják, hogy tóth gyula. nem tudom, hogy neki igaza van, vagy nincsen. azt gondolom, hogy a krónikák szövegeit algoritmikusan kellene elemezni. tehát bizonyos feltételezések esetén tudunk valamit valószínűsíteni. biztos tudásunk nincs. azt hisszük el, amit szeretnénk. ő olyanokat mond, hogy a korai angol uralkodóknál az aetel- előtag abból származik, hogy ezek a családok attila (etele) a huntól eredeztették magukat. tehát a magyaroktól. szerintem ez az egész ősiség egy őseurázsiai műveltség. és van egy tippem, hogy a kárpát-medencébe érkező németek is ősuerázsiai lovagok voltak. különben miért akartak volna kelet felé jönni. hacsak nem pénzért. mondjuk azt nem tudom, hogy gizella mennyire volt szép.

de az majdnem biztos, hogy nyugat-európa és belső-ázsia egyes népei genetikai értelemben viszonylag közel állnak egymáshoz. férfiágon leginkább. baskírok és a baszkok rokonok. éppenséggel sanyi haverom elképzése is lehet igaz. szerinte xabi ~ csabi. azt, hogy csaba átírhaták úgy, hogy xaba ~ xaber ~ xaver. baszkok a "b" és a "v" között nem nagyon tesznek különbséget. vasco/basco de gama. ha valakinek a családneve "vaskó", akkor az jelent-e valamilyen kapcsolatot az ősiségben. az ilyenekről lehetne valami mondani. ha ezeket kutatnánk. de ez politika. mennyire akarjuk elhinni, vagy elhitetni, hogy mélyen be vagyunk ágyazódva az európai kultúrába. mert könnyen lehet, hogy olyan mélyen, hogy sok minden a magyar nyelvben gyökerezik. csak aztán egy gyeptéglát kiszakították. utána visszarakták a helyére. de mégis egy kicsit másként nő rajta a fű. az is lehet, hogy egy kicsit vadabb, gazosabb. szóval a markerek összehasonlítgatása is olyan, hogy ki tudja.

de az biztos, hogy a magyar őstörténetbe bele van kutyulva valami. ez a tóth gyula olyanokat mond, hogy a magyar honfoglaláshoz nagyon hasonló sztori utrigurokkal és kutrigurokkal is le van írva. vannak népek, amik a kódexekben feltűnnek és letűnnek. ezekre barátok közt nézői panaszkodnak. felteszem időnként váltogatják a forgatókönyv írókat. szóval azért az elég érdekes, hogy népekről nem találunk tárgyi emlékeket. a magyar honfoglalásról is alig van. mert a magyarok szálláshelyeinek környékén talált leleteket az avarokhoz soroljuk. egyesek szerint avaria/bavaria ugyanaz. tehát a bajor kapcsolat régibb. de ezeket jelenleg nem tudjuk pontosan. ez a tóth gyula olyanokat mond, hogy alarik nevű uralkodók és csaba történetei nagyon hasonlók. úgy gondolja, hogy az "alarik" lehet "kiraly" megfordítása. ilyenkor azt szokták mondani, hogy vannak pénzek. de ezek sokszor csak ábrázolva vannak. valódi fémpénzek nincsenek, vagy egész egyszerűen másik uralkodó képe van rajta, esetenként egy másik korból. tehát az valószínű, hogy ebben a korszakba valakik alaposan belekavartak.

amikor tanultam a törit, akkor az ókornál éreztem, hogy kitalált abban az értelemben, hogy egy mese. nem minden volt úgy, de elég jól van összerakva. de a korai középkort tanulva úgy éreztem, hogy valamit összekavartak. én nem értem a vikingek című történelmi filmmel kapcsolatban, ami elvben ugye 8-9. század. julius ceasar után majdnem ezer évvel járunk. és a vikingek fából készült pajzsokkal és fejszékkel támadnak. rendben van. el vannak maradva. de mégis legyőzik a frankokat és az angolokat. ha ez valójában a 5-6. század, akkor elképzelhető, hogy a római birodalom bukása után közvetlen el kezdett hanyatlani a haditechnika. és néhány evezős favágó elég nagy kalamajkát csapott. ha van ez a betoldás, akkor a korai középkori európai kultúrhistorizálás számomra is sokkal hihetőbb. de ettől még nem biztos, hogy ez így van. tehát minden kódexet, tárgyi emléket, fizikai, kémiai mérést, biológiai nyomot fel kellene rakni a térképre és egy időszalagra. csak ugye mindenki attól tart, hogy ebből totális káosz lesz. és lényegében a politika dönti el, hogy mit hazudunk. ha ez a helyzet, akkor ezt is ki lehetne mondani. de jelenleg ezt sem tudjuk valójában.

Carmichael 2016.01.17. 15:50:15

@Mariann19:
...és ezért, erre született a fenti bejegyzés Péter tollából.. :)

explanatus 2016.01.17. 16:04:32

@unionista᠍᠍᠍᠍: Te mindenről tudsz (beszélni)? Van egy kaposmérői „gyerek” is, Kassai Lajos. Meg van a 3x4 444.hu/2016/01/12/egy-neptol-nem-lehet-elvenni-a-kulturajat-es-csinalni-neki-egyet-lehet
ahol írnak a filmbemutató kapcsán meglepően egész hosszan. Sőt, van egy hölgy is, Dr. Lange Irén, aki negyvenegynéhány nyelv ismerete, tanulmányozása után olyan eredményre jut, ami nyelvi oldalról nézve teljesen újszerű. A fenti linkben megtalálod az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

2016.01.17. 16:13:14

Amikor hasonló cikkeket olvsok már csak legyintek, mert a napnál világosabb, hogy ezek a témák csak az értelmiség egy szűk szeletét érdeklik. Ami egy átlagembert érdekel az, hogy van-e munkája és azzal mennyit keres, ellátják-e tisztességesen, ha kórházba kerül, csökkentik vagy növelik-e a rezsijét.

2016.01.17. 16:16:49

Esetleg kap-e kedvezményes kölcsönt, ingyen pénzt a lakásvásárlásához, és az általa naplopónak, tolvajnak, primitívnek ktartott népcsoportok, szegények kapnak pénzt vagy ők maguk...

Carmichael 2016.01.17. 16:52:02

@Zoltanius:
..és amíg ez így van, addig jó a mindenkori politikai és gazdasági hatalomnak (minden oldalának!) és addig rossz ezeknek az embereknek. Ha majd érdekli őket ennél több, akkor fog elkezdődni változni az életük.
A milliós kérdés, hogy mi vagy ki tudja felrázni őket és mikor....

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 17:19:40

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ha egyszer azt állítja ugyanis, hogy ő filozofikusan megfejtette az egész emberiséget"

... mint pl. amikor ilyeneket ír: "az elemi biológia a magas filozófiát felülírja". Ami szintén egy univerzális igényű filozófiai kijelentés.

2016.01.17. 17:27:23

@neoteny:
adam smith azt mondta, hogy van a kiskereskedelem. és ezt kellene csinálni nagyban. van az áru. és ezt kellene elcserélni úgy van ára, vagy árfolyama. és ennyi. nem kell ezt tovább bonyolítani. de egyrészt a népek tovább bonyolítják, másrészt az ágazatoknak van egy adott sajátos logikája. ami helytől és kortól is függ.

a legnagyobb európai nyomdaipari cég a heidelberg. a nyomdászatot a reformáció, az egyházreform futtatta fel. általában nem gondoljuk, hogy az egyházat a piacba bele kell keverni. pedig esetenként lehet. tehát egy társaság akár hitbéli szempontokat figyelembe véve is összeállhat.

a zsidók nem egészen azt mondják, amit smith. a zsidók kereskedelmi logika alapja a hitelpénz. csak ők úgy magyarázzák a klasszikus liberalizmust, hogy ha nem lehet kicstári beavatkozás, akkor majd az pénzt sem bocsáthat ki. tehát ezt magánkézbe kell adni. mivel az angolok eleve fejlettebbek voltak az átlagnál ez a kereskedelmi logika még nagyobb hasznot eredményezett nekik. úgy, hogy közben a zsidók is megszedték magukat. ugyanez működött ausztriában. ebből elég fejlett és feltőkésített bankrendszerek lettek. amivel kelet-közép európában csak az állam tud versenyezni. ami persze jelentős kockázat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 17:40:02

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"de az majdnem biztos, hogy nyugat-európa és belső-ázsia egyes népei genetikai értelemben viszonylag közel állnak egymáshoz."

Ez egy semmitmondó állítás, hiszen

- nem mondja meg hogy mi a "genetikai távolság" (vagy közelség)
- nem mondja meg hogy mi ennek a (feltételezett) genetikai távolságnak a mértékegysége
- nem mondja meg hogy mit jelent a "viszonylag közel"
- nem mondja meg hogy melyek az "egyes népek"
- nem mondja meg hogy a "majdnem biztos" mekkora bizonyosságot jelent
- homogénnek tekinti az "egyes népeket" genetikai szempontból: nem mond semmit az "egyes népeken" _belüli_ "genetikai távolságról"

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 17:48:51

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"adam smith azt mondta, hogy van a kiskereskedelem. és ezt kellene csinálni nagyban. van az áru. és ezt kellene elcserélni úgy van ára, vagy árfolyama. és ennyi."

Tekintettel arra, hogy az emberek árut termeltek és azokat elcserélték időtlen idők óta (legalább 30,000 éve), nem arról van szó hogy mit "kellene" (kedvenc szavaid egyike), hanem hogy mi _történik_ (ill. történt) és ebből a nem irányított, spontán tevékenységekből milyen szabályszerűségek következnek.

"de egyrészt a népek tovább bonyolítják, másrészt az ágazatoknak van egy adott sajátos logikája. ami helytől és kortól is függ."

Semmitmondó, olcsó filozofálgatás.

"a nyomdászatot a reformáció, az egyházreform futtatta fel."

Ez egy bizonyítandó állítás.

"ha nem lehet kicstári beavatkozás, akkor majd az pénzt sem bocsáthat ki. tehát ezt magánkézbe kell adni."

A "pénzkibocsátás" magánkézben _volt_; azt csak elvenni lehet, nem lehet abba adni.

"fejlett és feltőkésített bankrendszerek lettek. amivel kelet-közép európában csak az állam tud versenyezni"

Az utolsó mondatbeli állítás bizonyítandó.

2016.01.17. 18:45:42

@neoteny:
aki nem hiszi járjon utána.

tollas 2016.01.17. 19:39:44

Követeld, de a 2010 előtt érkezett pénzek vizsgálatát is.

2016.01.17. 19:50:10

@neoteny:
a szárazföldi népek rendszerint az önfenntartásra törekednek. kivételt képeznek a sivatagi népek. azok a szabad kereskedelmet forszírozzák. ahogyan a tengeri hatalmak is. egyik koncepció sem univerzális. lehet így is, lehet úgy is. persze kevés olyan nép van, amelyik egyáltalán nem kereskedik. de olyan is kevés van, amelyik a szabad kereskedelem totalitását követeli. a zsidók ilyenek. de nem muszáj őket követni. lehet, de nem muszáj. azt lehet korlátozni. mindegy, hogy mit mond az európai unió. régóta mondom, hogy önkormányzati rendeleteket kell hozni. 3200 magyar önkormányzattal szemben indítson kötelezettségszegési eljárást brüsszel. ezek után 3200 magyar önkormányzat tegyen fel hetente kérdéseket. válaszolják meg. 28 nyelvre fordítva. nem lesz ilyen, mert európai unió lényegében az összeomlás szélén áll. ha tavaszra nem lesz megoldás a népvándorlás problémájára, akkor németország kapitulál.

Visceroid 2016.01.17. 20:01:20

"A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a fasizálódó magyar rezsimet táplálja"

Pedig mennyire szeretnéd, ha a liberális magyar rezsimet táplálná, mi?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.17. 20:02:06

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"persze kevés olyan nép van, amelyik egyáltalán nem kereskedik."

Egy sincs: az olyan "nép" minden tagja teljesen önellátó lenne, nem cserélne semmit egymás között sem. Ami először abszolút nyomorhoz vezetne, aztán a kihaláshoz.

"de olyan is kevés van, amelyik a szabad kereskedelem totalitását követeli."

A "népek" nem követelik a "szabadkereskedelem totalitását": hanem gyakorolják azt. A politikusok -- és támogatóik -- azok akik korlátozzák a szabadkereskedelmet, a saját érdekükben.

Wisconsin államban törvény van arra, hogy 6 hónap fogház és $1,000 pénzbüntetés szabható ki arra, aki az otthonában sütött süteményeket ad el. A Wisconsini Pékek Egyesületének vezetője szerint tisztességtelen dolog az, hogy az otthon sütők elvehetik a pékek megélhetését.

reason.com/archives/2016/01/17/lawsuit-over-wisconsin-ban-on-selling-ho#comment_5837147

Bernik 2016.01.17. 20:15:01

@Visceroid:
"Liberális diktatúra" - nagyon "jó"! Véletlenül nem a "népi demokrácia" oktatási anyagából tanultál a társadalomtudományokról?
Náci és kommunista diktatúra volt és van, liberális nincs, mert ha valami nem demokrácia, akkor nem demokrata, nem liberális. Ami nem azt jelenti, hogy csak a nácizmus és a kommunizmus lehet illiberális, de... Biztosan emlékszel, hogy nem minden oxidáció égés, de minden égés oxidáció. Ahogyan égés az is, ha valaki demokráciának akar hazudni valamit, ami illiberális. De ha jól tudom, a hazai Kedves Vezér nem is próbálkozott ezt hazudni, csak a sleppje.

pamut 2016.01.17. 20:18:17

Jogos.
Az EU EU-ellenes, antidemokrata folyamatokat finanszíroz, illetve a korrupció rendszerét táplálja, építi fel. Mindez súlyosan árt a magyaroknak, árt Mo.-nak, és tolja kelet felé meg a balkán felé. Nincs ebben semmi új, korábban is mondták mások is. Ez az ország nem képes jól felhasználni a segélyt.

Mondjuk attól hogy tudjuk meg követeljük a leállítását, nem lesz semmi, ezt egy üres mezőn is lehetne üvölteni a szélbe.

Viszont mint bejegyzett párt lehetne kérdéseket feltenni az EU-nak hogy tisztában vannak-e vele mire megy el a támogatásuk, és hogy még ők finanszírozzák az EU-ellenes erőket, a maffiát, ilyenek.

Bernik 2016.01.17. 20:35:25

Kedves Hafr! A "Követelem az EU-s pénzek befagyasztását!" arról árulkodik, hogy mértékadó közéletiek sincsenek teljesen tisztában az EU lényegével. Annak ugyanis beton (nem gránit :) szilárdságú alapja A SZUBSZIDIARITÁS ELVE, amelynek lényege, hogy minden döntést a lehető legalacsonyabb, HELYI szinteken kell meghozni, mivel ott ismerik azokat a viszonyokat és igényeket, amelyek a források leghatékonyabb hasznosításához szükségesek. Tehát a jogállami alapokon működő tagállamok lehetősége és elemi érdeke, hogy az uniós támogatások felhasználása helyben dőljön el.
A lényeg és a fasizálódó rendszer népének számára a csapda a "jogállami alapokon" kifejezésben van. Más szavakkal: az Európai Uniót valódi demokráciák hozták létre valódi demokráciák számára, nem számolva azzal a lehetőséggel, hogy kakukktojás kerül közéjük. Vagy menet közben, lassan - vagy gyorsan - válik diktatúrává egy demokráciaként befogadott ország. Amely esetben a A SZUBSZIDIARITÁS ELVE süvítő bumeránggá változik, hiszen a jogállami kontroll nélkül pénzhegyeket, uniós eurómilliárdokat ölébe kapó diktatúra jogállami kontroll nélkül természetesen a fenntartó maffiája érdekeit fogja kielégíteni ezekkel a pénzekkel és jogi lehetőségekkel. Amibe természetesen az a hazugságpropaganda és annak költsége is beletartozik, amellyel jó ideig - ki tudja meddig - a jó szándékú saját állampolgárait (a zembereket) is az orránál fogva tudja vezetni az immár egy személyben mindent eldöntő Kedves Vezér: a diktátor.
Tehát vagy van uniós tagság, vagy nincs. Ha van, akkor szubszidiaritás is van. A megoldás és a sűrűsödő nyugati felszólítások inkább abba az irányba mutatnak, hogy "szíveskedjenek kimenni" ott, ahol bejöttek, ha nem tetszenek a klubunk szabályai!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.17. 20:44:59

@pamut: tisztában vannak vele, csak töketlenek, értéküket veszítettek, mindig mindenhonnan lekésnek, és a mérhetetlenül bürokratikus rendszer sem tesz lehetővé semmilyen prompt intézkedést

Bernik 2016.01.17. 20:57:28

@HaFr:
Igen, lényegében egyetértünk! Csak némileg másképp fogalmaznék bizonyos részeket. Például nem kellene már "töketlenezni" az EU-t, mert ezzel az unió bomlasztói - végeredményben a magyar nép kirablói - malmára hajtjuk a vizet. Változatlanul állítom, hogy ezt kellene világossá tenni: az Európai Uniót valódi demokráciák hozták létre valódi demokráciák számára! A tétovaságuk, tanácstalanságuk is ebből ered: nem számítottak elefántra a porcelánboltban.

2016.01.17. 21:49:21

@neoteny:
ez a térkép nyugat-indoeeurópaiakkal legközelebbi rokonságban álló népek földrajzi elhelyezkedést mutatja a jelenkorban.
cdn.eupedia.com/images/content/Haplogroup_R1b_World.png
afrika vélhetően őskori vagy történelem előtti időszak kapcsolata. ázsiában elég jól látszanak a feltételezett őshazák. ma is őseurázsiai élőhelyek. ezek nem egy, hanem több egymást követő kelet-nyugat vándorlásnak lehettek a szálláshelyei. ezt a tárgyi emlékek alapján lehet eldönteni vagy legalábbis valószínűsíteni. a fekete tenger partjától lehetett egy észak-déli vándorlás. a térképről az is leolvasható hogy törökország, türkmenisztán és a kína területén kelet-turkesztán jelentős része a nyugat-indoeurópaiakkal rokon őseurázsiai népcsoport. ez egy y-dns eloszlás. az y-dns rendesen apáról fiúra adódik át. tehát ez egyenes férfiági rokonságot jelent. ez az őság feltételezések szerint 15-20 ezer éves. ennek ellenére egyes törökök, egyes szírek és egyes németek y-dns-e nagyon hasonló. ez a hasonlóság az ősmagyarok és az őssvábok esetén is könnyen fennállhat, mert jelentős részben egy pártban vannak. én azt feltételezem, hogy a közéletben a nemzetieskedő vagy "nemzetellenes" férfiaskodó arcoskodást a férfiak törzsi y-dns-e készteti. és ebből következően mindenki különbözőségeket hangsúlyozza. véletlen se akar kiegyezni. ahhoz közös nőiség kellene.

itt jön a következő eretnekség. azt nagyjából mindenki elfogadja, hogy sémi népek noé sém nevű fiától erednek. és abban is egyetértés szokott lenni, hogy kám fiaiból a feketék és jáfet fiaiból lettek az fehérek. a legenda szerint az özönvíz után így jöttek létre a népek. csakhogy ez a jelenlegi biológiai ismeretein szerint nem lehetséges. mert ezek a sémi, az észak-afrikai, az indoeurópai őság nem egyidőben jött létre. ez legfeljebb úgy lehetett, hogy noé - és persze ez eretnekség - nő volt. sém, kám és jáfet nem három a fia, hanem három férje volt. de még egyszer ez feltételezés. a jégkorszakot, az üstökös becsapódást és az özönvizet vélhetően több férfi élte túl, mint nő. és az lehetett, hogy a sémik, a kámik és a jafetik törzsnek közös ősanyja volt. de közvetlen közös ősapjuk nem lehetett. mert abból nem lehetnek különféle rasszok. a noé legenda vagy nem igaz, vagy noe nő volt.

2016.01.17. 21:53:14

@neoteny:
még annyit, hogy az ősmagyarok jáfet magog/magor/magyar nevű gyermekétől származtatják magukat. ez azt jelenti, hogy az őszsidók és az ősmagyarok egyik nagyanyja közös. feltéve, hogy a teremtés könyvének van valóság alapja.

pamut 2016.01.17. 22:00:23

@HaFr: akkor nem az eleve tudottan zsákutcába kell menni, hanem valami kreatív (lehetőleg látványos, médiaképes) ötlettel egyenesen a választóikat sokkolni azzal hogy mit finanszíroznak az ő adóikból. ha a választóik felháborodnak, hirtelen a politikusaik is sokkal nyitottabbak lesznek. el kell adni valahogy a cuccot.

úgy követelőzni hogy semmi haszna nem lesz szerinted sem, ennek semmi értelme, a politikában csak az eredmény számít, ahhoz meg meló kell, blöffökkel meg dumával tele a padlás.

2016.01.17. 22:20:26

@neoteny:
ez wisconsin államban lehet, hogy így van. magyarországon a falusi turizmust háziparra akarják építeni. az otthon sütött pogácsára. lehet így is, lehet úgy is.

Kalmár 2016.01.17. 23:08:34

Ez az igazi liberális demokrácia felfogás!
Agyrém!
Amíg nem az ő ideológiai oldala kap felhatalmazást, addig nem számít, hogy épül e kórház, autópálya, stadion. Minden álljon le, ha a nép 3x, 5x választja újra a jobboldalt, akkor évtizedekre álljon le a fejlődés!

Szégyen...

Moin Moin 2016.01.17. 23:42:57

@Kalmár: Tudod, mi a szégyen? Hát az, hogy ha egy ország önerejéből képtelen kórházakat és autópályákat építeni - és ha erre kap pénzt a nagyobb közösségtől (eu-s támogatás) akkor folytonosan a támogatót ócsárolja + az ország vezetői (Fidesz) e támogatások zömét egyszerűen ellopják... És az is szégyen, hogy ah ezt valaki felemelgeti (mondván, hogy talán nem kellene évi ezermilliárdos összeggel támogatni egy ilyen rezsimet), akkor azt azonnal "hazaárulónk" meg még ki tudja, minek kiáltják ki a hozzád hasonló országszégyene-alakok...

...Szégyelld magad!

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.17. 23:49:23

@enpera: "elvtárs" a fidesz nem a haza, hanem egy hazaáruló bűnözői csoport. Ezt támogatni nem szabad, így az EU támogatást be kell szüntetni a tényleges rendszerváltásig.

susu64 2016.01.18. 00:02:39

@naphegyi vince: ámde itt egyetlen baj van: Magyarország népképviseleti demokrácia. Azaz a választáson győztes társaság kap jogosítványt, s itt kapott is, nem is akármilyen arányban (a választással kapcsolatos ócska konyhai matekozást nyugodtan el lehet felejteni). akkor milyen alapon dönti el akárki akárhol, hogy mi az, amit egy országnak szabad és mi az nem megtennie? Tipikus liberális felfogás: azt szabad, amit ti, liberálisok jónak tartotok. Az meg különösen bájos, hogy a saját országotok ellen akartok lépéseket - pl. a felzárkóztatási támogatások befagyasztását - javasolni. Ezek szerződésben meghatározott, célzott pénzek, amit nem lottón nyert ez az ország. Bizony, amíg a boldog Nyugat annak idején szépen, békében Marshall segély árnyékában növekedhetett, mi egy alapvetően elb-- rendszerben voltunk kénytelenek szolgálni, egy olyan rezsimben, amihez semmi közünk nem volt. Az ilyen ötleteket hazaárulók szokták javasolni, hát íme. Miközben persze nem vitatható, hogy van korrupció, de az is biztos, hogy a körülötte kialakult hisztéria mesterségesen gerjesztett, sunyi politikai szándékból.

susu64 2016.01.18. 00:14:49

@Moin Moin: már megbocsáss, de ez marhaság. Az összes volt szoci ország - beleértve a keletnémeteket is - képtelen finanszírozni a nagy beruházásait, mivel alapvetően tőkeszegény, lerabolt orzágokról van szó. Éppen ezért létezik a felzárkóztatái támogatás. S milyen érdekes, az EU irányítóinak "ócsárolása" lassan-lassan EU jelenséggé válik. Ez a támogató ócsárlásáról szóló szöveg színtiszta ökörség, érdemes kissé árnyaltabban nézni a dolgot: kit és miért. Az EU nem egyenlő néhány féleszű, senki által meg nem választott, levajazott háttérbeszélgetések útján kinevezett politikussal. (Ugye, pl. Junckernek, a hatalmas Luxemburg kiemelkedő politikusa...www.vasarnapihirek.hu/fokusz/elnoki_mult)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.18. 00:53:59

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ez wisconsin államban lehet, hogy így van"

Mo-n is így van, sőt még ígyebben: ld. a Nemzeti Dohányboltok esetét.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.18. 01:01:51

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"én azt feltételezem, hogy a közéletben a nemzetieskedő vagy "nemzetellenes" férfiaskodó arcoskodást a férfiak törzsi y-dns-e készteti."

Helyes; tessék ezt a feltételezésedet tudományos igényű kutatómunkával alátámasztani (vagy legalább megkísérelni azt). Anélkül feltételezés marad, ami lehet alapja egy regénynek (vagyis fiktív narratívának), de nem politikafilozófiai elméletnek.

Vagyis (legalább):

- mondd meg, hogy mi a "genetikai távolság" (vagy közelség)
- mondd meg, hogy mi ennek a (feltételezett) genetikai távolságnak a mértékegysége
- mondd meg, hogy mit jelent a "viszonylag közel"
- mondd meg, hogy melyek az "egyes népek"
- mondd meg, hogy a "majdnem biztos" mekkora bizonyosságot jelent
- mondd meg, hogy mi ill. mekkorák az "egyes népeken" _belüli_ "genetikai távolságok"

bkkzol 2016.01.18. 02:03:08

Amikor évekig osztrák, német , francia nagyvállalatok építkeztek, adtak-vettek az EU-s pénzekből akkor nem volt gond, hogy gyakorlatilag versenyeztetés nélkül zajlottak az elbírálások. Medgyesy még szép kitüntetést is kapott a Franciáktól.
Inkább azzal kellene törődni, hogy semmilyen állami, EU-s megbízást ne kapjon semmilyen offshore cég. Egy német, magyar, dán székhelyű cég adózik a hasznából. Egy kajmán-szigeteki csak elteszi a pénzt (amit azután Juncker barájtuk mos tisztára egy kis %-ért). Gyakorlatilag a bűnözést támogatják.

bkkzol 2016.01.18. 02:08:57

@susu64: Juncker valóban kiemelkedő munkát végez! A pénzmosás terén. Hogy ne kelljen börtönbe vonulni így EB elnököt csináltak belőle (Merkel), így tovább ügyködhet az USA-EU szabadkereskedelmi egyezményen.
Jöhet a génmanipulált zöldség, gyümölcs. Amerikai offshor cégek kaphatnak európai megbízásokat. A környezet szennyező gyáraikban előállított nem EU szabvány áuikat vám nélkül hozhatják! Felhívom figyelmed, hogy most se vállalt semmit az USA a környezetvédelmi csúcstalálkozón.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.18. 07:12:29

@fidesz maszop dk egykutya: elvtárs az öreganyád :)
Nem érdekel sem a fidesz, sem az mszp.
De hogy az ország ne kapjon pénzt, azt hazaárulásnak tartom.
Csak azért, mert nem a másik rablóbanda van hatalmon, akiket ő szeret.

hívőlélek 2016.01.18. 07:29:23

@enpera: nem az ország kapja ! mert csak ellopják! Lopnak ezek ezerrel. A hazaárulás a LOPÁS! ...Hazaárulás hogy a HAZÁT LOPJÁK meg!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.18. 08:04:14

@hívőlélek: az ország kapja, meg te is, te agymosott szerencsétlen
2006-ban is így sipákoltál?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.18. 08:11:27

@pamut: igen? akkor csinálj valamit

hívőlélek 2016.01.18. 08:23:15

@enpera: Miért mi volt 2006-ban???
Szerintem meg Te vagy agymosott. 1:1. .... de ezek lopnak! Lopják az Eu-s pénzt IS. S tőled is lopják , meglopják a hazát EZÉRT MONDOM ÉN HOGY HAZÁTLAN BITANG HAZAÁRULÓK!

ob,szerver 2016.01.18. 08:36:39

Megy még a cenzúrázás, miközben Magyaroprszágot nettó befizetővé szeretnéd tenni ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.18. 09:02:25

@ob,szerver: olvasni tudni kell, apám, bár trolloknak nem követelmény -- orosz zsoldban vagy a haza nagyobb dicsőségére?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.01.18. 09:11:39

@hívőlélek: kéne neked egy érettségi, barátom.
Aztán mehetne a szövegértés is.

ob,szerver 2016.01.18. 09:49:20

@enpera:

"De hogy az ország ne kapjon pénzt, azt hazaárulásnak tartom.
Csak azért, mert nem a másik rablóbanda van hatalmon, akiket ő szeret."

Ennyi a sztori.
Szánlmas, hogy magukat magyarnak tartó emberek az országot szemrebbenés nélkül tönkretennék, csakmert nem a kedvenc szocijai (hívőlélek esetén), avagy nem ők (hafr esetén) vannak kormányon.

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.18. 09:54:07

@enpera: az ország nem is kap pénzt, a párt kap, mert az lopja szét...

téridő2 2016.01.18. 10:27:05

Nem kellene aggódni az ellopott eu-s pénzek miatt. Ez nagyon jó az eu-nak: tessék szétnézni, hány db 15-30milliós (EU-ban gyártott) autót lehet látni kis hazánkban 10m-enként. Azaz, az eu-s pénzek ellopása az eu-t teljes mértékben hidegen hagyja, sőt, jobb is (nekik), mert így a rongyrázó attitűd miatt csak eszetlen fogyasztók tömegét duzzasztja, s nem pedig a kreatív és versenyképes alkotókét. Na, abban nem érdekelt "odaát" senki.
Mi ez, ha nem "neo-neo-kolonializálás"?

2016.01.18. 11:06:21

@neoteny:
jelenleg származással és politikai irányultsággal kapcsolatos adatokat anonim módon sem lehet összekapcsolni. így maradnak a feltételezések. amit szintén tiltanak. az, hogy a zsidó az atv (még a takarító is), zsidó a 444, a 168 óra (tulajdonos, a főszerkesztő), zsidó a hvg, zsidó-barát az index, az origó. a libsi média. a libsi ugye a liberális és a biboldó/bibsi szavak összevonásából ered, ami a zsidó cigányul. így marad a feltételezés.

a politikusok származását nyilvános adattá kellene tenni. vélhetően senki sem mondaná azt, hogy polgár judit ne töltsön be tisztséget. pedig ő zsidó. egyébként lehet, hogy nem teljesen sémi. de mondjuk mérő lászló nagyon úgy néz ki. népszerű könyveket ír. és mégsem támadják. legfeljebb csak a leghülyébbek. úgy tűnik, ha zsidók körében ha valakinek természettudományos műveltsége van, akkor teljesen elfogadottá válik. a művészet, a bölcselet megosztja a társadalmat. de az mindig is megosztotta.

az állami és egyházi vezetők, nagykövetek származását nyilvános adattá kellene tenni. a jobbik felvetette, hogy a parlamenti képviselők állampolgársága (csak az állampolgársága) legyen nyilvános. tehát ha a magyar mellett még van valamilyen. erre a parlamentben el kezdett hőzöngeni egy lmp-s képviselő. kiderült, hogy magyar-izreali állampolgár. na most ő nem lehetne a knesszet tagja. mert az ortodox zsidók nem fogadják el a kettős lojalitást. ehhez természetesen joguk van. de a magyaroknak miért ne lehetne joguk megismerni a képviselők állampolgárságát. amikor ezt felvették, akkor azonnal tiltakozott a tasz, az amnesty international, a helsinki bizottság, a soros alapítvány. ezek zsidó vagy feltélten zsidóbarát csoportok. akik telesírták a világlapokat, hogy magyarországon kitört a fasizmus. béndek is ezért követeli, hogy állítsanak fel egy antifasiszta védelmi bizottságot, mert azt reméli, hogy így kap nyilvánosságot. csakhogy a szavazatokat az antiszemitizmus hozza. ez a probléma.

ez egy össztársadalmi probléma. nemcsak a zsidók számára kellemetlen. hanem minden olyan nem-zsidó számára, aki egy kicsit is értelmes. de a magyarországi zsidó politikai osztállyal nem nagyon lehet mit kezdeni. ha arányos képviselet lenne, akkor a magyar parlamentben lehetne kisebbségi szószólójuk. és nyilván minden esetben fontos meghallgatni, hogy mit mond a zsidóság. de nem kötelező követni őket. nem muszáj. ez a valódi liberalizmus. tehát te anarchiát akarsz. ha a város, vagy városrész, vagy akár egy utca, vagy utcarész anarchiát akar, akkor legyen. de erre ne kötelezhetsz másokat. mert ami az egyik embernek belső késztetés az a másiknak külső kényszer. én értem, hogy a zsidók is úgy érzik, hogy elnyomják a magyarokat. a zsidónegyed kapjon kulturális autonómiát. és tiltsák ki a csángó nénikét azért, mert fasisztáknak énekelt. feltételezhetik, hogy biztos ő is fasiszta. és meg akarja ölni a szegény kis zsidókat. de ilyenkor miért nem veted fel, hogy aki ilyet állít: bizonyítsa.

ez politika.

a történészi munka eldönti, hogy az szdsz egy zsidó párt volt, vagy sem. nyilvánvalóan az volt. majd a történészek kikutatják. ez objektív módon akár az utódok alapján is eldönthető. a jelenlegi bíboros zsidó. az azt megelőző is zsidó volt. de ez nem antiszemitizmus. a szentszékből kinevezett legfelső egyházi vezetőt úgy kellene kezelni, hogy lényegében a vatikáni nagykövet. a vatikán a zsidókeresztény állam. az a természetes, hogy a bíboros egy kikeresztelkedett zsidó. de az is természetes, hogy legyen egy nemzeti keresztény egyház, ami pártok és a felekezetek felett áll. és állam-egyházügyi tanács tagja legyen az államfő és a különféle egyházi vezetők. a vitában informálisan nyilván a nagyobb egyházak érvei esnek nagyobb súllyal a latba. ezektől a diplomatáktól el lehet várni, hogy jussanak konszenzusra. a laikusoktól nem nagyon lehet. ha nincs konszenzus, akkor a inkább többségnek van joga kormányzati döntéseket meghozni, mint bármelyik kisebbségnek. természetesen a kisebbségeknek is joguk van önkormányzatokat alkotni. és ott ahol többségbe kerülnek a közakaratot érvényesíteni. ha egy kisebbség szimplán diktál, akkor az a diktatúra. ezt túlságosan nem nehéz belátni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.18. 16:56:40

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"de az majdnem biztos, hogy nyugat-európa és belső-ázsia egyes népei genetikai értelemben viszonylag közel állnak egymáshoz."

Ezt nem lehet kutatni?

2016.01.18. 17:52:30

@neoteny:
de lehet. és a kutatások eredménye az a térkép, amit linkeltem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.18. 17:53:59

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Azok a térképek egy allél jelenlétéről szólnak, nem "genetikai közelségről".

2016.01.18. 20:20:52

@neoteny:
az y-dns hasonló. az y-dns apáról fiúra adódik át. ez egyenes férfiági rokonságot jelent. a jelenlegi tudás szerint a nyugat-indoeurópaiak és a velük rokon őseurázsiaiak közös ősei az újkőkorszakban jelentek meg nyugat-ázsiában. és a bronzkorban érkeztek európába.
s155239215.onlinehome.us/turkic/60_Genetics/R1bHgMigration.jpg
egy részük a levantei térségbe került. aleppo helyén egy arpad nevű település állt. homs ősi neve pedig emesa. ez elég érdekes. álmos fia árpád, az anyja emese. az őseurázsiaiak ("fehérek") ebben a térségben jelentős kisebbségben vannak. a polgárháború elsősorban őket szorítja ki szíriából. csak jön velük mindenki. jelentős számban észak-afrikaiak ("feketék"). a probléma abból adódik, hogy a feketék számosságban megelőzik a zsidó-keresztényeket (akik német-római birodalomból kerültek oda). ez a migrációs hullám izraelnek és a szaudi araboknak jó. mert egy homogén sémita térség jön létre. az iszlám állam katonáik leginkább feketék. őket kiszorítják vagy megölik. az őseurázsiaiakat elűzik. az ősarabok és az őszsidók maradnak. kérdés, hogy a német nép hogyan reagál. és a német-római egyházzal mi lesz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.18. 20:48:23

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az y-dns hasonló"

A Y kromoszómán 458 gén(hely) van. Ezekből hány allél egyezése jelent "hasonlóságot"? És melyek azok a gén(hely)ek, amelyeken egyezniük kell az alléleknek ahhoz, hogy "hasonlóság" legyen?

Továbbá hol van bizonyítva az, hogy csak a Y kromoszómán lévő gének befolyásolják a politikai álláspontot, még inkább "az ideális közhatalmi struktúrát"?

2016.01.18. 22:25:54

@neoteny:
az y-kromoszóma és a férfiak politikai irányultsága közötti kapcsolat feltételezés. nekem úgy tűnik, hogy a jobbikosok többségében őseurázsiaiak, vagy azzal rokon nyugat-indoeurópaiak (elég sok a svábok közöttük), a baloldal jelentős részben sémita, fideszben cigányok (szerintem inkább csak nőági zsidók vannak), a belső ellenzék szláv. itt van mondjuk lánczi tamás. szerintem ő félcigány/félzsidó (inkább nőágon).
keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2013/10/02/m1-56938/m1-56938-14300400.jpg
ez rasszizmusnak számít. nem azt állítom, hogy feltétlen rossz, vagy gonosz. pláne nem a származása miatt. magyarországon egy olyan pártpolitikai csatározás jön létre, amiben a relatív többséget kiszorítják. ezt mondjuk egy ember mondja. reif bácsi, aki zsidó. de szerintem ő férfiágon nem sémita, hanem kelet-indoeurópai. azért tetszett meg neki a moldova név. és ezért írt szociográfiákat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.18. 22:36:43

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az y-kromoszóma és a férfiak politikai irányultsága közötti kapcsolat feltételezés. nekem úgy tűnik"

Vagyis van egy null hipotézised -- ami teljesen mihaszna tudományos kutatómunka nélkül, ami eredménye vagy megerősíti a hipotézist (feltételezést), vagy annak elvetését igazolja.

ahonfia 2016.01.18. 23:21:36

Csak azt szeretném kérdezni, hogy akik idegen segítséget szeretnének, azok az országból kiáramló pénzeket is befagyasztatnák? Vagy azt azért mégsem?
Ha az EU nem segít Orbán ellen, akkor az usákokat vagy az oroszokat is behívnátok(vagy akárkit, az alianeket)?

2016.01.19. 00:13:41

@neoteny:
a politika tiltja a kutatómunkát. és úgy tűnik, hogy leginkább egy bizonyos népcsoport. amelyik adja a vallást.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.19. 00:13:50

@ahonfia: nem értjük a kérdést -_ elolvasta a posztot?

2016.01.19. 00:47:16

@neoteny:
ez a térkép elég jól mutatja európai tartós politikai megosztottságát.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Haplogroups_europe.png
miközben azt ábrázolja, hogy egy adott területen milyen egyenes férfiági eredet uralkodó.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.19. 01:04:56

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Azt írtad, hogy de lehet kutatni. Bugyogsz össze-vissza, szép posztmodern módon.

De ha nem lehet kutatni, az a te bajod: akkor a feltételezésedet nem erősítheti meg semmi. Vagyis elvetendő.

2016.01.19. 11:48:03

@neoteny:
politikai véleményt és származást is lehet kutatni. de ezeket összekapcsolni nem lehet. tehát nem lehet szociokulturális kérdéseket feltenni úgy, hogy egyidejűleg dns is mintát vesznek. nyilván nemcsak a biológia a meghatározó. és nyilván a származás is összetett kérdés. szerintem ebben az egyenes férfi- és a nőág befolyásoló tényező. szignifikáns eltérések vannak a különféle ősiséget hordozó egyének közéleti viselkedésében. nyilván számít a környezet, a földrajz, a történelem, a nyelv, a vallás. a vallás is átírható. az a többséghez kapcsolható. ebben az esetben az ortodox liberalizmus vallási kisebbséggé válik. elveszti a hegemónia lehetőségét. és elvándorol. de ez egy természeti folyamat. tehát ez elemi biológia ismeretekkel megfigyelhető, és a legmodernebb mérési módszerekkel modellezhető. a magyar zsidók esetén szerint egyébként mindegy. mert úgy látom, hogy ez a csoport nem hajlandó a kompromisszumra. hány zsidó gyerek születik budapesten? és ebből hány akarnak a magyarországon maradni? nyilván senki, vagy alig valaki. tehát lényegében utódvédharcok folynak. a magyar fiatalok relatív többsége jobbikos. innentől kezdve az eredmény borítékolható. ezzel együtt kiegyezés pártján állok. és azt mondom, hogy a racionális döntéshozatal érdekében mérjünk. ha ez nem lehet, akkor eldönti az irracionalitás.

ahonfia 2016.01.19. 13:34:48

@HaFr: Elolvastam, meg is értettem.
Gondoltam, nem olyan bonyolult ismeret, hogy több pénz áramlik ki innen mások javára, mint amennyi ide jön.
Azt is gondoltam, hogy a mások java is minket fosztogat, tehát az ellen is fel kellene lépni.
Hacsak nem már megint valami idegen segítség kéne a kormányközelbe jutáshoz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.19. 13:37:58

@ahonfia: mások java? fosztogat? a saját tőkéjüket fektetik be, te mégis mit gondolsz, az kinek a java? azt nem is kommentelem, hogy "idegen segítség", annyira provinciális beteg propaganda

2016.01.19. 16:25:29

@neoteny:
értsd: magyarországon nem lehet. a világban nyilván sokan és régóta kutatják, hogy a közéleti viselkedésnek mi a humán biológia alapja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.19. 16:29:38

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"magyarországon nem lehet"

Mo-n törvény van, amelyik tiltja az ilyen kutatásokat?

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.19. 18:55:58

@neoteny:
egy politikai irányzat van, amelyik tiltja. azzal szemben lázadt fel a nép. ezért van illiberális demokrácia.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.19. 19:09:07

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"egy politikai irányzat van, amelyik tiltja"

És ott, ahol vannak ilyen kutatások, nem létezik ez a politikai irányzat?

"azzal szemben lázadt fel a nép."

Ja, valószínűleg azért, mert "a népet" roppant módon érdekli hogy milyen genetikai-politikai kutatások (nem) folynak.

Egyre inkább úgy tűnik hogy te a személyes frusztrációidat vetíted rá "a népre".

"ezért van illiberális demokrácia."

Illiberális demokrácia azért (is) van, mert a gyügyei parasztot ki lehet fizetni üres lózungokkal; mert el lehet magyarázni neki hogy a segge azért lóg ki a szakadt mackónadrágból mert "a zsidók" meglopják, kizsákmányolják, kisemmizik őt. Pedig ő olyan kis ügyes, eszes, rafkós: az csak igazságtalanság következménye lehet hogy ő még nem gazdagodott meg a cigánymeggy befőzéséből. Mert ugye "a zsidók" "lefölözik a hasznot az ellátási lánc végén".

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.19. 21:21:27

@neoteny:
ne viccelj már. nekem nincs semmiféle közéleti ambícióm. ebből következően frusztrált se vagyok. ha valaki egy parabellum pisztolyt a fejemhez rakna azért, hogy vállaljak politikai szerepet, akkor nem gondolkodnék sokat. azt mondanám, hogy húzza meg a ravaszt.

nyilván amíg egy politikai csoport (konzik, libsik) célja a közélet felszámolása (csak a piac) addig az ellentábor nemzeti szocialista lesz. és a célja elsősorban az, hogy ezt a társaságot eltapossa. és ha lehetősége lesz, akkor kibelezze. bayeri mélységben szólva. jelen állás szerint neki lesz igaza. és nem nagyon lesz itt fordulópontot. vagy ha mégis, akkor az a nemzeti radikalizmus lesz. személy szerint engem ez nem tölt el örömmel. de azok közé se tartozom, aki fél vagy szomorkodik emiatt. a világ természeti törvények szerint halad valamerre. ezt nem tárhatjuk fel annyira, amennyire lehetne. na, bumm. nyilván ez is egy természeti törvény.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.19. 21:44:25

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"nekem nincs semmiféle közéleti ambícióm. ebből következően frusztrált se vagyok."

Hát pedig nagyon jól emulálod a frusztrált értelmiségit, aki nagyon szeretné hogy vége legyen a közéleti vitáknak -- persze az ő oldalának győzelmével.

"a közélet felszámolása (csak a piac)"

Az etatista-kollektivista "közélet" felszámolása.

"az ellentábor nemzeti szocialista lesz"

Amiből a 'nemzeti' is, a 'szocialista' is pávatánc. Hihetőbb az, amikor a neo-feudalizmusról értekezel.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.01.19. 22:54:01

@susu64:
"választással kapcsolatos ócska konyhai matekozást nyugodtan el lehet felejteni" - mert miért is, mert te mondod, aki kommmented alapján vagy egy pár fideszes lózung és még pár gyenge érv
-"azt szabad, amit ti, liberálisok jónak tartotok" - titpikus fideszes bullshitbingo, gondolkodás és valódi érvek helyett ilyenekkel nyugtatjátok magatokat, kivülről ez nulla. Külön röhej ezen siránkozni egy olyan országban azt szabad, amit a Fidesz jónak lát.
"saját országotok ellen" - megint egy hazug sablont nyomatsz, miközben azt sem sikerült megértened, hogy a javaslatban az a különösen trükkös, hogy semmit nem venne el az országtól az EU. Orbán/tetszőleges zsarnok döntésén múlna, h inkább megfosztja nemzetét az uniós pénzek felétől, csak h a töredék se juthasson demokrácia fejlesztésre.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.01.19. 23:48:47

@unionista᠍᠍᠍᠍: Ezek a térképek számomra mindig érdekesek, bár azért a mondandójuk lehet h nem olyan egyszerű, mint amire ránézésre tűnik. Van benne 3 elég fura terület: 1) London és környezete
2) magyar és északlengyel "nyugat-orosz/ukrán" színe 3) dél-olasz, szíciliai rész

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.20. 12:37:40

@naphegyi vince:
elég jól kirajzolódik, hogy a kisalföldön él egy csehekkel, morvákkal kis-lengyelekkel rokon csoport. ez a nagy-alföldi magyar átlagnál iparosodottabb. ez nem azt jelenti, hogy mondjuk debrecen nem iparosodhat. hanem azt, hogy vélhetően szűkebb elittel és valamelyest kell csinálni, mint győrben. mert a lakosság valós etnikai összetétele különböző. a domináns csoportokban nincsenek nagy eltérések. csak egy vagy néhány markerben. vagy láthatod azt is, hogy erdély etnikai összetételében eltér az ország többi részétől. és különbözik a székelyföld. és ezek politikai értelemben is összekülönböznek. ez nem azt jelenti, hogy sohasem egyezhetnek ki. ehhez az kell, hogy legyen egy domináns nőági eredet, ami közös. ha nincs, akkor le kell határolni azokat a részeket, ahol van. és ezek a törzsi konfliktusok a korlátozás és szétválasztás (lényegében az önkormányzatiság) módszerével többé-kevésbé feloldhatók. városrészeknek is lehet saját önkormányzatuk. ez nem azt jelenti, hogy a térségeknek homogéneknek kell lenniük. hanem egy mindenki által többé-kevésbé elfogadott egyensúlyt kell létrehozni. tehát mondjuk lehetnek magyar-cigány járások. ahol a kisebbség elfogadja, hogy nem "szaporodják le" a többséget. de a magyarok cigánybarátokká válnak. kölcsönösen elfogadják az együttélés szabályait. de ezek a politikai közösségek egy közös identitással rendelkező szaporodási közösségek. szerintem a filozófia csak ezek után jön. ebből a sokféleségből próbálnak kialakítani maguknak valamilyen egyediséget. ami lehet város, a városrész vagy a városkörnyék identitása. vagy tájjellegű, vidékies. de ez környezeti alkalmazkodás. ez biológia. meg lehet magyarázni, hogy a város a jobb, mert gazdaságilag általában fejlettebb. de a vidék humán szempontból sokkal kulturáltabb. nincs olyan, hogy a népek mint a heringek állnak egy alagútban futó vagonban. és mennek a munkatáborba. és a gazdasági fejlettség is megkérdőjeleződik ha egy városban nincs valós árutermelés, mert a helyi elitek azt nem támogatják. van mondjuk az über ügy. ha lenne egy bmg (budapest motor és gépgyár), akkor egy kisebb üzem egy év alatt képes lenne 2,500 budapest taxit legyártani. úgy, hogy naponta gyártanak 10 autót. lehet, hogy nem a legfejlettebb módon, de akkor a fővárosra jellemző kocsik lennének. lehet mondani, hogy a következő évben nem kell 2,500 taxi. dehogy nem kell. mert ezek után lehet, hogy a többi régióközpont rendel. esetleg áttervezik. de gyárthatnak pozsonynak vagy zágrábnak. a horvátok hajót adnak cserébe. tehát elindul a valós árutermelés. persze lehet, hogy ehhez kell nyersanyag krakkóból. és a taxi gyártásban együttműködő partner lehet a polski. kárpát-medencei szomszédsági kapcsolatokkal és a dunai németekkel már szerintem elműködik az ország. én értem, hogy a budapesti liberálisok amerikához kötődik. jelentős részben ott tanultak és ott élnek a gyerekeik. ők a legfejlettebb területekhez kötődnek. ezért próbálják elfoglalni a fővárosok belső kerületeit. egy natív sémi szerintem alapesetben hegemóniára tör. ezért kár gyűlölni őket. ennek a kisebbségnek ilyen a természete. de a többségnek ezzel szemben joga van szupremáciát hirdetni. csináljanak kisebbségi önkormányzatot a zsidók ott, ahol a zsidó és zsidóbarát értelmiség többségben van. és ezekből a világi hitközségekből területi korlátokkal ugyan, de lehet globális hálózatot szervezni. nem lehet a zsidóságé a föld egésze. úgy, hogy ehhez végtelen pénzt generálnak. ez egyenes út a gázkamrákig. maga az ortodox liberalizmus gerjeszti az ortodox nacionalizmust. ez eredően biosz és nem filosz.

ahonfia 2016.01.22. 20:05:20

@HaFr:
Világos, ebben az országban még nem jutott senki idegen segítséggel kormányra.
Egyszerübb is letagadni a Napot az égröl. Provinciálisan.
süti beállítások módosítása