1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.02.16. 04:36 HaFr

Fideszes pártbankrendszer elé nézünk

Nem tudom, mennyire van tisztában vele a kedves olvasó, hogy a 80%-ban állami (majd újraprivatizálandó) bankrendszer mennyire tarthatja aztán markában a lakosságot és az üzleti életet. És ha ez az újraprivatizálás mihamarabb megtörténik a jól ismert módszerekkel és körben (a körben mindig Orbán áll középen), az vajon milyen esélyeket ad a Fidesszel szembeni politizálásra "úgy polgári, mint pártalapon" az elkövetkező évszázadban? Remélem tudja a tisztelt magyar lakosság, hogy ezentúl a számlaforgalma, illetve minden fogyasztási, lakás- stb. hitele és betétje -- azaz a lehetőségei, a vásárlási szokásai, a magánélete! -- egyetlen cég, a Fidesz (és a "helyi rátekintéssel rendelkező" pártvezetői, polgármesterei és a velük adott esetben együttműködő bankfiók-vezetők) kezében lesz, és e gazdasági köldökzsinóron keresztül a magyarok szabadsága, hogy úgy éljék az életüket, ahogy nekik tetszik, és olyan politikai véleményük legyen, amilyen nekik tetszik, gyakorlatilag megszűnik?

De örüljön Laci bácsi Mázaszászváron, mert csökken a bankadó, robog a gazdaság! Naná, hogy csökken. Minek fizettessen a Fidesz Fidesz-körüli oligarchákkal Fidesz-körüli pénzeket a Fidesz-körüli államnak fölöslegesen keringetve a pénzt -- az egész egyetlen nagy kassza! --, ha ezentúl sokkal fontosabb, stratégiai dolga lesz: közpénzből vásárolt bankokkal ellenőrzése alá hajtani a bankszámláikon keresztül fogott és igazgatott, viszonylag olcsó fogyasztási hitelből élő, elszegényített lakosságot és a minimum forgóeszközhitelre szoruló magyar vállalatokat? Átvenni az uralmat nem csak Magyarország, de minden egyes magyar élet fölött? Ez a totalitarizmus, ha eddig nem is volt -- és nem kell hozzá terror. És nem édes, hogy mindezt a saját pénzünkből finanszírozzuk? Érdekel ez még valakit?! Érdekel még valakit, hogy mi folyik itt? Miközben a stupid gazdasági újságok üzleti kérdésként kezelik a takarékok, a Sberbank, az Erste, az MKB, a Budapest Bank stb. ügyeit és az MNB kormányzását. 

Miután a béka már majdnem megfőtt (nézzük csak meg, mennyire érdekli a magyar lakosságot, hogy Simicska bukja a közbeszerzéseket: hogy ugyanis most látványosan bukja, az éppúgy rávilágít ezeknek a "közbeszerzéseknek" a lezsírozott voltára, mint az, hogy eddig nyerte, szóval mennyire érdekli ez a magyar békát, semennyire), most, az új bankrendszerrel, csavarták fel a gázt még egy fokozattal, hogy a forrpont garantáltan mihamarabb eljöjjön. 

A bankrendszer a gazdaság vérkeringését (pénzkeringését) biztosítja. Ha Orbán úgy kívánja, ezentúl a társadalom, a települések és az üzletek egy részébe elég vér fog jutni, más részébe meg semmi. Lehet találgatni elméleti alapon, hogy hova jut majd a semmi. Miközben Orbán a Fidesz-körüli pártokkal külpolitikáról "egyeztet" (meg lehet nézni, kit hívtak meg, és kit nem), az etatizmus boltozata bezáródik a magyar nép fölött. A Fidesz által finanszírozott lakosság fog a Fidesz által finanszírozott pártok közül választani a Fidesz által kialakított és a többiek által legitimált politikai rendszerben. 2018-nak az ég egy adta világon semmi jelentősége nem lesz. 

(Béndek Péternek, a Polgári Konzervatív Párt elnökének beszéde a budapesti Fővám téren február 28-án du. 4-kor. Mindenkit várunk!)

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr367179135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiazmarmegint 2015.02.16. 05:02:59

@Hafr: amit irsz, az persze mind igaz.

Akkor mi a teendo?

Carmichael 2015.02.16. 05:18:56

@kiazmarmegint:
Ép most olvasom Frei 2015-jét (valamiért kimaradt eddig), hasonlóan mellbevágó, mennyire ugyanezt a folyamatot vázolja fel.
Mi több, abban is igaza van, hogy ez nem a politikusok műve, hanem a saját értetlenségünké, naivításunké, és felébredni nem akarásunké, nagyravágyásunkké, stb. amit Hafr is pedzeget itt gyakran, pl.: "Hát nem édes, hogy a saját pénzünkből finanszírozzuk a börtönünket? Na és, érdekel ez még valakit?)"
Amíg ez nem érdekel szinte senkit, addig nagyon nehezen lehet bármit tenni értük, ellenükben. Én pl. a tüntetésekben sem látok valódi erőt, ez ma csak a frusztráció levezetési formája valós szembenézési és változtatási vágy nélkül.
Ma én kis hazánkban nem akarják bekani Neo piruláját, vonzóbb a mátrix...

s.g.l. 2015.02.16. 06:51:31

Amíg az ellenzék és balfaszkodó médiája nem rágja meg ezeket a témákat naponta a válsztók pofájába öntve addig ne várjunk semmit.
Ráugranak minden hülye gumicsontra azt mantrázzák napokig-hetekig amikor semmi jelentősége - most pl a menekültek,- de pl már nics szó a az évi 1,700 mrd-so államialag támogatott áfacsalásokról, belvárosi ingatlanokról stb.
Napi szinten kell ezekkel és főleg a gazdagodásokkal foglakozni. Az se semmi, ha előugrik ey gazdagodás akkor is kussolnak a legnagyobb közpénz konvertálóról: a székháztolvaj miniszterÁlnokunkról.
Sok milliárdos vagyona lett több mint 60 ingatlannal, közte 4 nagyértékű lakással, és kuss van.
Falusi bidija sarkába 10 mrd ért stadion és focisuli més kuss van.
Amíg a média nem kapja össze magát a hülye médiageciket nem zavarják el és nem veszik fel a fideszel egyedül alkalmazható radikális kommunikációt addig remény sincs a naponta hazugságokat harsogó fideszmédia ellen.

Ezt a szart kell visszagyűrni, tudomásul venni: a választás sikere 95%-ban a médián múlik!!!!

savanyujóska 2015.02.16. 07:56:09

A legfrissebb felmérés szerint a Fidesz, mint öt éve mindig, továbbra is toronymagasan vezet, a szavazatok 40 százalékát szerezné a választásokon, ami majdnem kétharmadra volna elég neki. Mögötte a második helyen nem a PKP, vagy a MoMa nyomul, hanem egy talán még a Fidesznél is őrültebb társaság, a Jobbik. Az összes többi párt a futottak még listán szerepel, valahol messze hátul. Nem tudom, hogyan lehetne ebből más következtetést levonni, mint azt, hogy amit a Fidesz csinál, határozottan tetszik a magyaroknak, és a nyugatos pártok nem azért nem tudnak befutni, mert nincs sajtójuk, hanem mert egyszerűen nincs rájuk igény. Ilyenek vagyunk. Ennyi.

toportyánzsóti 2015.02.16. 09:05:21

Simicska nélkül ezek az analfabéta tákmatyik egyik saller után a másikat kapják,5 év alatt sikeresen leamortizálták az ország produktumát kétharmadára,minnél nagyobb a hatalomkoncentráció annál kevesebbet ér az ország.Ezeknél a komcsik is okosabbak voltak ezekkel megyünk vissza a középkorba.

toportyánzsóti 2015.02.16. 09:07:17

@savanyujóska: Kevered az okot az okozattal,majd ha nem lesz teljes a médiafölénye a narancsgeciknek akkor látszik meg van e igény a nyugatos pártokra.

toportyánzsóti 2015.02.16. 09:09:18

1,2 milka birca már letiplizett a narancsgeciktől,már akkorát taknyoltak amit az alaptörvénybe beiktatott 100%-os rezsicsökkentés sem hozna helyre.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.16. 09:11:29

@savanyujóska: Gondolom, mind a két faktor bejátszik. Azért gondold el egy pillanatra Orbánt olyan sajtóval, mint most a PKP-nek van. Pont annyira és annyit tudnál róla. Nem véletlenül a sajtó megszerzésére és felépítésére ment ki már 2002 óta a játék.

egyetmondok 2015.02.16. 09:21:21

Bezáródni látszik az etatizmus,ez igaz,hiszen a pénzrendszer kizárólagos birtoklása súlyos tétel,ám ez a közgazdasági csapda bezáródását is jelenti,hiszen ebből világos módon nem lehet növekedés,az egész csak a permanens újraosztási forradalom célját szolgálja,nem az értékteremtését.
(Ez azt is jelenti Hafr,hogy a banki különadók kivezethetősége kérdéses,egyrészt sima államháztartási bevételi okból /nincsen egyelőre miből pótolni/,ám nem csak abból,mert hiszen a pakliban bőven benne van,
hogy a bankprivatizációkat követően bárki új nagy ember elsimicskálódhat,mint a névadó,s a bankadó,mint kegyetlen nemzeti szöges ostor,erősen indokolt marad.)

tamas11 2015.02.16. 09:26:24

@Nagymackó:

Gonoszabb a valóság ennél.
Azok a bárányok másfélmillióan még vizsgálandók elérhetőségük, és motíválhatóságuk szerint is.(nagy macera)
Hithű marketingesnek még azzal is kalkulálnia kell, hogy milyen költségekkel törtéhetne mindez.
Jó, a motíválhatóság rendben, mert egy hideg télre eső, előrehozott választás esetén elég egy-két mázsa fával érvelni. Csakhogy, ebben az esetben az aktivisták favágók legyenek, (ez is rendben), de igazán konzervatív, jobbkormányos kisteherautóval.
(bocs).

savanyujóska 2015.02.16. 09:27:09

@HaFr: Nyilván. De azon kívül, hogy az üzenet eljusson a címzettekhez, az is fontos, hogy a címzettek fogékonyak legyenek az üzenet tartalmára. A Fidesz nem annyira azért tarol, mert a csapból is ő folyik, hanem mert a közönségnek is tetszik az, amit mond és csinál. A PKP nyilván sokkal erősebb is lehetne egy erős sajtóháttérrel. De ebben a közegben meg sem tudná közelíteni a Fidesz, vagy akár a Jobbik népszerűségét.

tamas11 2015.02.16. 10:02:01

@savanyujóska:
hehe, ugyanazt írtad imént, amit előtted egy perccel én.(az olvasók nem tudhatják, hogy te még nem láthattad az enyémet, 40 másodperc van közte!)

savanyujóska 2015.02.16. 10:09:29

@tamas11: Nagy szellemek, ha találkoznak.

zipe moha 2015.02.16. 10:27:31

@savanyujóska: ...eltévedtél... a fidesz az ALTERNATÍVA nélküliség miatt "taról"....ehhez játszik a teljes politikai osztály...az értelmiség meddő...a tömeg pedig nem tudja megszervezni magát (sose tudta...)

Szúrófény 2015.02.16. 11:09:08

@s.g.l.: A birka a csengő, marha a kolomp, kétlábú marha a harang, vagy TV= tévhite után megy!

program készítő 2015.02.16. 11:27:51

Várható,hogy ráteszik kezüket a külföldön dolgozók hazautalt pénzére--egyszerű terv,az itthoni dolgozóktól már nincs mit elvenni.

s.g.l. 2015.02.16. 11:47:17

@Szúrófény:
Tévedés.
A fidesznek azért van még fölénye, mert rendkívül sikeres volt a gyűlöletkampánya, 2002 vereség után, amikor elkezdték: a Haza nem lehet ellenzékben! Az Őszödi beszédet is jól kiforgatták, 2006-os kormánybuktató puccsot meg kiforgatták kommunikációval, hülye koala nem tudta lekezelni.
Ezzel meghülyítettek vgy 2 millió embert és megutáltatták a politikát ill. a szocikat vagy 4 millió emberrel. Az csak hab a tortán, hogy az ellenzék amikor hatalmon volot akkior tesze-tosza balfaszkodott, hagyta magát az ellenzékben mindent csuklóból támadó fidesztől befolyásolni,- ez a fidesz rézéről kemény hazaárulás, mert ami az országnak jó lett volna azt is támadta ez meg hazaárulás és esküszegés, semmit nem vittek végig és akommunikációjuk meg tragédia.
Egy vakond is látja milyen hülyék, de forszírozzák ez a semmitmondó ellenzékiséget.
Megválasztanak egy Tóbiást aki még Mesteházynál is gyengébb és ráadásul támadható, egy választásnál azonnal előkerül: felvett 50 milla lakáshozzájárulást pedig itt is van Bp-en lakása.
Nincs egy ember , pláne esetleg egy értelmes nő, - pl Kunhalmi, habár még őt is támadják a BKV bérlet miatt, bezzeg OV-nak a milliárdos közpénzek magánvagyonná konvertálást leszarják,- akit előszedhetnének és felépítehetnének 18-ig?
A médiának meg nem szabadna ennyire gyengének lenni, radikálisan visszagyűrni a szart a fideszbe!!

savanyujóska 2015.02.16. 15:43:18

@zipe moha: Vagyis a teljes politikai elit a Fidesz tenyeréből eszik, az értelmiség mindenhez inkompetens, a tömeg meg ostoba. Nem ezt mondtam én is?

Bánik Eduárd 2015.02.16. 17:29:48

@program készítő: Vegye el az enyémet....ha tudja...arra befizetek...

tamas11 2015.02.16. 17:31:43

@zipe moha:
Látható kedves ZIPE MOHA, hogy most azon vitatkozunk, mennyi szerepe van a hatalomtúltengésben a gyenge, fantáziátlan, médiátlan, egységhiányos, hitelességi deficites ellenzéknek, és mennyi a Fidesz úthengernek, ami régóta és most is megy, megy.
Az aszfalt a hibás, hogy sima lett?! Vagy abban, hogy "mégis" megkötött?
Az elit az ócska, vagy az, hogy nincs, vagy az, hogy csak a fidesztenyérből ehet?
Komolyan: nehéz elválasztani az indokokat fontosság szerint, vagy akár időben, hiszen mindenkire másként hatottak "ugyanazok" a körülmények.
Ezen belül is, mégis más 2006 hatása, vagy Bajnaié, vagy a jelen felismeréseié.
A felismerések foka jellemzi a mai, cseperedő ellenzéki gondolkodást, csakhogy ez nem áll arányban a cselekvőképességgel és az aktivitással. A kormányhűség jól beágyazódhatott, az ellenzékiség sehogy.

Felróhatjuk ezt ezredszer is a renyhe buta ellenzéknek, de igazi mozgatója, ereje a hihetetlen kártékony nemzetromboló munka. Ami látszik a szegényedésben az apátiában, a kivándorlásban az orkánerejű hazugságcunamiban. Mily tünetek lehetnének ennél beszédesebbek? Egy Öngyilkossági hullám?Az is csak akkor ha az érintettek hagynának hiteles sokszorosított búcsúlevelet maguk után, és persze többségben lennének, kétharmadosban..
Akkor a PR a nemzet megtisztulásáról beszélne, és nem a magaokozta tragédiáról.

Valóság nevű unokahúgotok 2015.02.16. 18:39:53

Hahó! Kétszer van fent ugyanaz a bankos szöveg, két különböző címmel és képpel! Valami zavar van az Erőben!:)

zipe moha 2015.02.16. 18:52:49

@tamas11:

ezek az évek számtalan tanulságot hordoznak mára egyéni, személyes szinten is, társadalmi, szociológiai, szinten egyaránt...csodálatos tárháza lenne majdan az elméleti kutatóknak a mélylélektan és a csoport viselkedés kutatások során, ha addigra nem lenne meghamisítva a történet, a történelem eme darabkája......is

A próbák során megmérettetődtek a hamis képzetek, vágy vezérelt gondolatok, hamis elméletek, elképzelések....rengeteg minden leégett , rengetegen kiégtek...nincs semmi lelkesítő minden csupa sár....

törvényszerű-e a magyarok örökös újrakezdése?...

az ördögi kör abból adódik, hogy mindig az egyik magyar eladja a másikat...annak erőforrásait, vagyonát, életkilátásait és jövőjét...ilyen javakért minden korban sorban állnak a "vevők"....majd ő maga is a nyakába telepszik és hízik a másik zsírjából...nincs e mögött filozófia...ez tömény harács-mentalítás...kortalan időtlen..DE MIÉRT PONT MAGYAR???

zipe moha 2015.02.16. 19:14:21

...épp autóval megyek át több településen is egymás után....este 7 óra van..kihaltak az utcák, de az utak is ...redőnyök lehúzva, sehol nem látok még járókelőket sem, mutatóba sem csak a közvilágítás zavaró, minek ekkora fény egy temetőben...néha egy-egy kutya ugatás zavarja meg az üvöltő csendet mely 50-nél(55-nél.:)is behallatszik az autóba...ez kb a 9. település amin áthajtok.... mind ilyen...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.16. 19:35:38

@zipe moha: vidám .. és közben nyomkodod a telefonod gombjait? :)

zipe moha 2015.02.16. 20:17:04

...laptop...:)... (ez most telefon..:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.16. 21:06:05

@zipe moha: egyik sem egészséges egy sötét faluban 55-tel
süti beállítások módosítása