1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.12.23. 18:49 HaFr

Érdemes-e kitiltani a DK-s zászlókat?

Január 2-án erődemonstrációra készül a társadalmi ellenzék, amelyen a mai állás szerint meg fog jelenni a parlamenti hivatalos ellenzék egy része -- konkrétan a DK -- a saját zászlói alatt. A tüntetés fő szervezője, Várady Zsolt, illetve néhány másik szervező is megkérte Gyurcsányt, hagyják otthon a zászlókat, elmagyarázva neki, hogy mennyit ártottak a magyar demokráciának annak idején, amikor "elmulasztottak élni azzal a felelősségükkel, hogy bevonják a társadalmat a közügyekbe". Gyurcsány erre nem meglepően azt üzente: coki neked, Várady Zsolt.

Nem foglalkozva most a Gyurcsánnyal szemben hirtelen támadt gyanúval, hogy Orbán útitervét valósítja meg, Várady kérése maga az abszurditás. Ha a társadalmi ellenzék úgy véli, hogy intakt melegházban felnevelgetheti a demokrácia régóta hiányolt illatos növényét eddig kipróbálatlan trágyával és vegyszerekkel locsolgatva azt, és légyszi-légyszi alapon elháríthatja a környék növényevő állatait, súlyosan téved. Ezt nem fogja megvárni pl. Gyurcsány, akinek, ugye, evidensen tök más a célja. A politikai versenyben (amely a hatalomról szól) lehet úgy tenni, hogy minket, "civileket", nem érdekel a hatalom, de azt már aligha lehet elvárni másoktól, hogy ők is így tegyenek, illetve ha van nekik egy saját politikai stratégiájuk (és Gyurcsánynak konkrétan van), akkor azt felejtsék otthon holmi bűnbánatból, és álljanak be a politikai logika meghaladásával (a.m. kiherélésével) kecsegtető éteri politikaellenességbe. Ám a politikaellenesség is politika. Ez az, amit a "civilek" láthatóan nem értenek, de Gyurcsány igen, és elejét is akarja venni. Gyurcsány hivatásos hatalommaximalizálóként lépett be a képbe, mire a "civilek" rögtön stratégiai hátrányba kerültek.

A társadalmi ellenzék úgy véli talán, hogy nem politizál, miközben utcára hív tömegeket, nota bene azzal a távlatos céllal, hogy Orbán mellett hidegre tegye a jelenlegi politikai establishment egészét? Akkor is politizálna, ha az Andrássy út újrafásításáért szállna harcba. Hát még így. Ilyen körülmények között társadalmi ellenzéket építeni -- a politikai ellenzékiség lehetőségének megvetése mellett, a hatvanas évekből jól ismert radikális intézményellenesség alapján -- a parlamenti ellenzék ellenében teljesen célt tévesztett stratégia. A társadalmi szerep és a mások NER-ben elfoglalt parlamenti szerepe között a megfelelő út a politikai ellenzékiség, és az azt szolgáló stratégia volna.

Emellett praktikusan arra számítani, hogy hirtelen sosem látott mértékű társadalmi és közösségi aktivitás kezdődhet a teljesen szétesett, szociális kompetenciákban szegény Magyarországon az establishment ellenében, olyan ráadásul, amelynek még pártpolitikai bűze sincs, az valójában a trockizmus, a Negyedik Internacionálé, a maoizmus, Marcuse, a lutte ouvrière, a munkástanácsok forradalma, az Occupy stb. horizontjára és színvonalára lövi be a bimbózó társadalmi ellenzékiséget. Annyival állunk még jobban, hogy a magyar civileknek legalább pozitív programjuk nincs, és ha így folytatódik, jobb, ha nem is lesz.

Január 2-án valami nagyon ütős (értelmes és attraktív) stratégiát kéne meghirdetni a színpadról ahhoz, hogy eloszoljanak ezek a kétségek. Ez az egyetlen mellesleg, amivel érdemes felvenni a harcot a DK-s zászlók ellen a baloldali politika centrumáért folyó vetélkedésben -- a puszta tiltás gyengeségről árulkodik. Rövid út a semmibe. Nem tiltani kell, hanem jobbnak kell lenni. Ehhez azonban egy-két dolgot el kell előtte dönteni.

204 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr27007099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.12.25. 11:27:45

@Rákász Béla: A gyurcsán ymeg az orbán jó haverok, együtt csinálják a balhékat is. Kinek nem világos, hogy a gyurcsány az orbán utasítására offolná szét a tüntit?

Ez így egy kicsit furcsán hangzik? Akkor tessék elgondolkodni azon, hogy amilyen szépen lekaraktergyilkolászta az orbán a gyurcsányt, ahhoz képest a "politikai" karrierje még mindig él és virul. Miért?
Mint minden hasonló dologban itt is a pénz a mozgatőerő. Miből van a gyurcsánynak pénze? 5 év orbán rezsim után is? Az orbán pénzeli? Miért hagyta meg neki a bevételi forrásait? Csak nem azért mert egy gyurcsányt bármikor elő lehet rángatni a kalapból és riogatni vele a népet?

Szerintem ha annyira tüntetni akar az orbán rezsim ellen akkor hadd tüntessen! Vigye a nyuggereit is, legalább nagyobb lesz a tömeg. De ne feledjétek ki az igazi ellenség! Az aki megosztja ezt a népet.

Netuddki. 2014.12.25. 11:29:52

@eszim: Az obán a 2/3-ával miért nem számoltatta még el a gyurcsányékat? Csak nem hálás neki a 2/3-ért?

saját macskám 2014.12.25. 11:37:51

basszátok meg a rövid emlékezeteteket

bekerült 2014.12.25. 11:41:24

@mesélek:

Lehet, hogy a Gyurcsányra és imádóira neked nincs szükséged, de másnak meg van !
Ekkor mi van ?

El KELL ezt fogadnod !

Nem lehet megúszni és szemezgetni a demokráciában a nekünk tetsző dolgok közül és ami nem tetszik, azt kirekesztjük !

NINCS KIREKESZTÉS !

A kirekesztések mögött ott van a kisajátítása a dolgoknak és a saját célok elérése a közösségi helyett és már ugyan ott vagyunk mint Orbán !

Gyurcsány ezt a nyulat ugrasztja ki a bokorból és nyilvánvalóvá teszi a szervezők álláspontjának a tarthatatlanságát.

Vegyük tudomásul, de mindnyájan, hogy ha demokráciát akarunk, akkor nem tudjuk Gyurcsány se megkerülni, se elzavarni !
Akár tetszik, akár nem.

Együtt kell legyőznünk Orbánt és majd utána eldöntjük, hogy ki mennyire életképes csoportosulás és milyen karakter.

Nehogy már azok dirigáljanak, akik eddig Orbánt éltették és rá szavaztak és most, hogy megvilágosodtak, mindenkit háttérbe szeretnének küldeni !
Álljanak be a sorba, ahogy illik.

torró 2014.12.25. 11:47:18

Nem értem mi az amit nem értenek meg egyesek. A "civil" tüntetést, a, civilek rendezik.A pártok, ha szintén tüntetni akarnak, szervezzenek maguk tüntetést. Miért kell szétbarmolni más szervezését. Azért mert alkalom adtán. Ha netán egyszer, valamelyik párt, mégis kiüti Orbánékat a nyeregből, és kénytelen olyan intézkedést hozni, mert fog, akkor a már ne legyenek civilek, akik majd ő ellenük is kimennek tüntetni. Ezért bomlasztották szét a szakszervezeteket a "gengszterváltáskor", hogy ne tudjon senki beleköpni a levesükbe.

bekerült 2014.12.25. 11:58:48

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Kívánok neked sok olyan havert, mint amilyen haverja Gyurcsánynak Orbán !

Megölnék egymást egy kanál vízben.

Nem érted te a helyzetet és ráadásul marhaságokat beszélsz.

Súlyosan tévedsz, ha azt hiszed, hogy a zászlók itt a lényeg.
A szervezőknek kell itt színt vallani, hogy valójában mit akarnak !

Mert valójában azt is akarhatják, hogy tüntetgetünk, tüntetgetünk, Oszt Jónapot !

Mehetünk haza, mint ahogy a MILLÁSOK is csinálták !
Az egésznek csak az a célja, hogy leeressze a "gőzt" a jogos felháborodások után !

Ha igazán Orbánt akarnák elzavarni, akkor még örülnének is annak, ha a pártok is csatlakoznának hozzájuk és akkor a Gyurcsány nyuggerei fel se tűnnének !

Gyurcsánynak a pénzt a saját tábora adja és minden fillérről elszámol nekik !
Teljesen nulláról indultak és most sem dúskálnak a javakban.

Orbán a kalapból bármit és bárkit elő tud rángatni, ha nem Gyurcsányt, akkor mást !

Egyedül Gyurcsánnyal nem boldogul és ez a legfőbb gondja.
A tüntetések szervezőit is megeszi reggelire és így jobb, ha Gyurcsány háta mögé bújnak, ha élni akarnak.

A népet Orbán osztja meg a legjobban.
Gyurcsány legfeljebb nem akar hazudni senkinek.
Meg akarja mutatni magát, ha már a szavazóira szükség van, akkor lássák, hogy kik azok !
Ez egy becsületes hozzáállás !

Most a szervezők jönnek !
Árulják el ők, hogy hova tartoznak és mi a céljuk !
Nehogy kiderüljön, hogy Orbán pénzeli őket !

vajdasagi 2014.12.25. 12:10:24

@Hidvégi Mihály: +1 arra a véleményedre, hogy Orbánnal együtt Gyurcsánynak is távol kell maradnia a politikától, ha valóban a hazájuknak akarnak segíteni. Eleget segítettek már rajtunk mindketten. Most mások jöjjenek.

Persze ha saját ambícióik ennél előbbrevalóak, az más helyzet...

torró 2014.12.25. 12:22:29

Nekem most hirtelen Dopeman ugrott be.az a bizonyos szám: "Lopni, megyünk lopni! Pityinger meg a Várady, megyünk lopni".
@bekerült:
"A népet Orbán osztja meg a legjobban."
Nem, csak Orbán! A baloldal ugyanolyan arányban teszi!
"Gyurcsány legfeljebb nem akar hazudni senkinek.
Meg akarja mutatni magát, ha már a szavazóira szükség van, akkor lássák, hogy kik azok !"
Akkor miért akar vegyülni jó pár ezres tömegbe? Feltehetőleg azért, hogy azt mondhassa, nézzétek mekkora a támogatásom! Ugyan már! Miért akarjátok a civileket mindenáron betolni a pártok közé? Mert nem Orbán leváltásáért tüntetnek, hanem bizonyos intézkedések ellen? Azért mert nem a ti száj ízetek szerint történnek a dolgok? Amúgy meg mi közötök van az egészhez? Szervezzetek ti is tüntetést! Ja? Hogy akkor nem jönnétek annyian!? Hát ez a bajotok!

2014.12.25. 12:30:23

@torró: "Civil tüntetést a civilek szervezik"

...HA civilek szervezik civileknek, akkor a szervezőknek ezt nyíltan fel kell vállalni, megmondani: azokat, akik párthovatartozással rendelkeznek nem várják az erődemonstrációra. Csak civileket várnak. Civil rendezvényszervezők, civil szónokok, civil résztvevők -- világos! Tegyük fel, hogy ez így megtörténik. Mi is történik valójában?

Ezek a civilek segítséget nyújtanak a mai hatalomnak -- igazában ez történik. Felhívják a hatalom figyelmét arra, hogy baj van. Mintha a hatalom nem tudná, hogy az van. Az már külön szerencse, ha ezek a civilek az elégedetlenségükön kívül valami mást, például helytálló követeléseket is képesek megfogalmazni. Olyan követeléseket, melyeket a mai hatalom esetleg fontolóra vehet.

Végül kiderül, hogy a civilek pártoktól (FIDESz-KDNP), politikusoktól (pl Orbán Viktortól) várnak megoldást, megoldásokat.

Civilkedéstől ettől többet várni botorság!

HA pediglen azok a "civil rendezvényszervezők" ettől többet várnak, ígérnek, akkor már nem beszélhetünk civilségről.

Krisz11 2014.12.25. 12:30:28

Azt lenne jó megszervezni, hogy a DK-sok meg a tüntikézők összemenjenek, mint egy Fradi-Újpest B közép. Menjetek már össze légyszi :D.

DarthVader 2014.12.25. 12:30:49

@torró:

"A "civil" tüntetést, a, civilek rendezik.A pártok, ha szintén tüntetni akarnak, szervezzenek maguk tüntetést. Miért kell szétbarmolni más szervezését."

Ezt Gulyás "Civil" Mártontól kérded? Mert akkor rendben van!

Krisz11 2014.12.25. 12:34:44

Amúgy meg Gyurcsány Amerika futtatottja. Úgyhogy a tüntikézőknek előbb utóbb be kell majd kussolni, mert akár hogy is akarnak majd újfajta demokráciát szerezni, abban Gyurcsánynak fix helye van. A legtöbb amit elérhettek, hogy ne megint miniszterelnök legyen belőle, hanem max belügyminiszter, pénzügyminiszter, vagy valami hasonló kulcspozicióban gyakorolja a háttérből a hatalmat..

vajdasagi 2014.12.25. 12:37:38

@bekerült: Azt írod: "Ha igazán Orbánt akarnák elzavarni, akkor még örülnének is annak, ha a pártok is csatlakoznának hozzájuk és akkor a Gyurcsány nyuggerei fel se tűnnének !"

Tévedss. Mi NEMCSAK Orbánt akarjuk elzavarni, hanem az elmúlt 25 év minden befolyásos politikusát, mert azok MIND rossz irányba vitték a hazát.

Nekem a DK-hívő nyuggerekkel semmi bajom nincs, de speciel a Gyurcsány már kapott esélyt, és azt elkúrta. Nem akarom őt újra kormányközelben látni.

Van ebben az országban elég olyan ember, aki nem tolvaj, és ugyanakkor tudása is van. Ki kell minket vezetni a pöcegödörből, és nem Gyucsány lesz az, aki ezt megteszi. Mert megosztó.

És fent nem is jól írtam. Nem "kivezetni minket", hanem irányt adni a hazának, hogy mi közösen kimásszunk. Képesek leszünk rá, de új vezetők kellenek.

A vak Orbán-gyűlöletet és Gyurcsány-gyűlöletet úgy kell kiiktatni, hogy őket el kell távolítani a hatalomból.

Ha ezt támogatja a DK-s tagság, akkor csak jöjjenek!

2014.12.25. 12:38:34

@Krisz11: A dékások is a "tüntikézők" közé tartoznak, vagy szerinted majd lesz mondjuk néhány beléptetőkapu, ahol ellenőrzik a párthovatartozást, majd az alapján hátrányosan megkülönböztetik az embereket?

rasztaszív 2014.12.25. 12:38:35

@Krisz11: bizony,fix helye van.ettől fogtok besárgulni...:)

sanyix 2014.12.25. 12:40:25

@Krisz11: nemnem, gyurcsány a fidesz fegyvere, gyak ő tartja fent a fidesz uralmát. Viktor elküldi a tüntetésekre, amiket szétbasz, na meg amúgy is fletó a legfőbb démon, nélküle kivel lehetne riogatni?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.25. 12:55:14

@bekerült:
Igazad van..
Menjen csak Gyurcsány.
Zászlókkal Bendegúzzal és a többiekkel.
Öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Lássuk tisztán.
Lássuk kik állnak a mostani tüntetések mögött.
Ne csak választások előtt 1 héttel derüljön ki, mint a Milla esetén.

Sz. elvtars 2014.12.25. 12:56:51

@Cilka: azért Gyurcsánynál jobbnak lenni, az nem valami nagy kunszt...

rasztaszív 2014.12.25. 12:58:10

@sanyix: "nemnem, gyurcsány a fidesz fegyvere"
persze.ürgebőrbe varrva.

Rákász Béla 2014.12.25. 13:15:29

@Khonsu: @Geo_írod: "Két nézet áll szemben egymással, és a saját nézőpontjából mindkettő logikus. A ma létező pártok felülről akarnak lefelé építkezni, létrehozva saját "civil" és egyéb szervezeteiket. Míg az önszerveződés elve szerint ennek pont fordítva kellene működnie, alulról felfelé haladva. Összeállni a valóban civil szerveződéseknek és azokból kinőnie a pártoknak, mely a szerveződők céljainak politikai képviseletét látják el, ilyen formán csak eszközök, és a hatalom a szerveződésnél van. A meglévő pártok ezzel élesen szemben állnak és minden független szerveződést igyekeznek vagy beolvasztani, vagy elpusztítani. Az ők modelljükben a szervezetek az eszközök, a hatalom a párt kezében van. Erről szól ez a történet."
Igen. Pontosan! És mivel a FIDESZ egy alulról építkező párt, ami a legmagasabbig is eljutott, így a mostani kis pártocskák, mint a DK és a többi hasonló soha nem fogja tudni leváltani! Mert ahhoz egy szintén alulról építkező néppárt kell. De az meg már van. :-)

Rákász Béla 2014.12.25. 13:20:29

@Gazdagréti Jack Bauer: Ezt a meccset nem Gyurcsányék irányítják? Akkor miből, honnan van a sok pénz a 3 milliós hangosításra NAPONTA és a többire...:-(
Kapaszkodj meg: Gyurcsány irányítja! És a CIA tanácsadói azért segítik mert újra őket, a Fyurcsány -Bajnai féle vonalat akarják! Csak most Bajanai helyett majd valaki más jön...

2014.12.25. 13:24:14

@vajdasagi: "Mi NEMCSAK Orbánt akarjuk elzavarni, hanem az elmúlt 25 év minden befolyásos politikusát"

Van hozzá egy lista? Mikor és hogyan fog mindez megtörténni?

Azok az új vezetők hogyan lesznek új vezetők? Mit fognak majd vezetni?

Ez a "csere" ez mennyi idő alatt, és hogyan megy majd végbe?

Attól tartok, hogy ábrándokat kergetnek sokan.

bobbafet 2014.12.25. 13:24:41

@megamind: nem az a civil, akinek nincs partszimpatiaja...

2014.12.25. 13:28:37

@bobbafet: nem szimpla szimpátiáról írtam, hanem hovatartozásról. Egyébként mitől civil a civil? Talán mert nem pártokban, hanem civilszervezetekben (pl sport egyesület, a tüntizés az nem sport) gondolkodnak? Hm?

Mitől civil a civil?

2014.12.25. 13:38:23

@Khonsu: Alulról nézve nem a civil, hanem a polgári önszerveződések összeállásából növekszik ki párt.

Az nem normális, hogy a pártok "saját civil szervezeteket" verbuválnak. A civilek azok nem a pártok meghosszabbított kezei, hanem más jellegű szerveződések.

Gazdagréti Jack Bauer 2014.12.25. 13:54:02

@Rákász Béla: Jóbarát, no offense, ha a CIA csinálná, akkor nem Feri lenne a sztárvendég. Ő csak issza akar kapaszkodni a szakadék széléről, és ideje rálépni az ujjaira.

macmac 2014.12.25. 14:01:54

@eszim: én megpróbálok kissé kultúráltabban reagálni, már amennyire az egyszerű agyammal ez lehetséges:) Tehát: minden polgári demokrácia a pártok és pártprogramok versengésén alapszik, a választóknak az a feladatuk, hogy ezek közül válasszák ki a számukra legjobbat. Olyan, hogy program nélkül valaki nyerjen csak Magyarországon volt lehetséges, ez a Fideszre szavaző magyar választókat minősíti. Kétszeresen, mert a "folytatjuk" nem program. Egyetértek azzal, hogy a korrupt embereket az ellenzéknek ki kell tenni a soraiból. De azt is meg kell nézni, hogy tényleg korruptak-e, vagy csak a FIDESZ jól működő karaktergyilkosságának estek áldozatul. A civil megmozdulással az a bajom, hogy nincsennek követeléseik: elmondják egymásnak, hogy mi a bajuk, de hiszen ezt tudják, azért van ott a tömeg!! Meg kellene fogalmazni, hogy pontosan mit is akarnak: visszaállítani az Alkotmányt? Kivizsgáltatni EU-s szakértőkkel a korrupciós ügyeket? Előrehozott választások kiírását? Az, hogy Orbán takarodj sajnos nem elég, mert elereszti a füle mellett és kivár.
Az én egyszerű agyammal erre jutottam....

eszim 2014.12.25. 14:30:58

@macmac:
-nem csak a korrupt politikusoknak kell mennie, hanem akik tevékenyen lehetővé tették a korrupciót, akik hazudtak éjjel-nappal, akiknek lehetőségük volt de elqúrták az országot.
-az elmúlt 5 év alatt mit tettek le az ellenzéki pártok, hogy itt fikázod a civil szerveződést, semmit! Hasonló degenerált hülyék vannak most is: az egyik elmegy gulyást osztani Veszprémbe, a másik rá akar ülni más tüntetésére, hogy csak az aktuálisat írjam. Basszus ezek semmit nem tanulnak ...

macmac 2014.12.25. 16:21:59

@eszim: Látom, kiürítenéd az országot:) Sajnos a korrupció a velejéig átjárta a társadalmat. Az "hazudtunk éjjel-nappal"-hoz csak annyit, hogy hallgasd végig az egész öszödi beszédet, értelmezd, és utána ítélj. Sajnos nem hagyták ( az MSZP-n belüli kiskirályok) rendbetenni a dolgokat. De ez már történelem. Nem kérdés, akkor kellett volna Gyurcsánynak lemondani. Hiba volt, hogy nem tette.
Az, hogy az ellenzéki pártok semmit sem tettek az elmúlt 5 évben, az vicces kérdés: mit tudtak volna tenni? Láthatóan nincs támogatottságuk, csak pár %. Minden javaslatukat lesöpri a FIDESZ szavazógépezete.
A politikus - bármilyen pártban politizál is - hatalomra akar jutni. Ezt nem szabad neki felróni, ez a politikájának célja. Az, hogy oda jut-e vagy sem, na az műlik rajtunk, választókon. Értelmes, gondolkodó országban az arra érdemeseket juttatják a hatalomba mégpedig a programjuk alapján. Ha nem valósítják meg, elzavarják őket a következő választáson. Sajnos Magyarországon még nem tart itt a választópolgár.

bekerült 2014.12.25. 16:56:14

@torró:
Mellébeszélsz !

A gond ott van, hogy a tüntetők ma már a rendszer ellen tüntetnek és nem valami ellen !
Ezt a tüntetések szervezői fogalmazták meg, a saját szájukból hallottam.

Az is igaz, hogy a tüntetésen résztvevők zöme tartozik valamelyik párthoz.
A tüntetések szervezőinek célja ezek szerint semmi más, mint a benne résztvevők eltántorítása a pártjuktól, hogy később saját pártot szervezve a magukénak tudják be a szavazóikat !

Ezt már egyszer próbálták eljátszani a "szervezők", csak nem jött össze. a MILLÁVAL.
Persze, hogy tiltakoznak a logók ellen, mert akkor az indentitásukat nem veszítik el és a szervezők büszkélkedhetnek azzal, hogy milyen nagy tömegeket tudnak megmozgatni.
Csalfa remény, Juhász Péter esetében is történt.
Mihelyt kiderül, hogy párttá alakulnak, a szavazók visszatérnek a saját táborukhoz, mert eddig is csak a pártok utasítására és akaratával voltak ott.
A pártok visszafogták magukat és hagyták a civileket eddig ténykedni, de ennek lassan vége.
Azt kell látni, hogy a pártok nélkül nem fogtok boldogulni és Orbán megesz benneteket reggelire, már, ha nem az ő utasítására teszitek a dolgokat most is.

Az egész külön utasság arra megy, hogy ne tudjon az ellenzék összefogni.
Ez a FIDESZ kottájába is bele van írva, nem nehéz elolvasni !
A DK és Gyurcsány nem tesz mást, mint, hogy kiborítja a bilit !
Tessék színt vallani kedves tüntetésszervezők !

Mit akartok és miért, kivel vagytok és kiért ?

A DK csak teszi a dolgát, amiért megalakult és az összefogást szorgalmazza.
Ezt teszi elejétől fogva a saját példáján keresztül. Tagjai között szerepel jobb és baloldali egyaránt és világosan kijelentették, hogy nem a hatalom érdekli őket, hanem a demokrácia helyreállítása.
Minden más torzsalkodás csak ezután jöhet !

Tessék ezt megérteni, nem olyan nehéz !
Ha a tagjaink, szavazóink kellenek, akkor ne szégyelljék a logóinkat se.
Ez a tábor elég szilárd ahhoz, hogy mást úgyse tudnak velük kezdeni, legfeljebb az összefogást késleltetni.
Ennek pedig Orbán örül a legjobban.
Az idő nem nektek dolgozik, tessék színt vallani, mert lassan eltűnik a tömeg is mögületek.
Rájönnek a turpisságra !

eszim 2014.12.25. 17:20:45

@macmac: Így van hiba volt, ahogyan hibás volt az utána való kormányzása. Megvolt a lehetősége, nincs tovább neki, ahogy az utolsó mondatodban írod a választópolgár elzavarta, olyannyira hogy 2/3-ot adott a másik idióta bagázsnak.
Mit kellett volna tennie az ellenzéknek: mondjuk kivetni magából gyurcsánnyal az élen azokat akiket írtam.

bekerült 2014.12.25. 17:21:35

@vajdasagi:
Ekkora marhaságot csak ti tudtok elképzelni !
Csak ti képzelitek, hogy egy ilyen hatalmas feladatnak meg tudtok felelni !

Orbán se véletlenül vesz maga mellé volt kommunistákat, ilyen, olyan pártból elcsábult, megfizetett, ügynökmúlttal rendelkező személyt, stb. mert ezzel akar dicsekedni !

Azért mert nincs más kedves tüntetésszervező !
Kénytelenek lesztek ti is ezt tenni, ha kormányozni szeretnétek.
Egyszerűen nincs annyi szakember, hogy nélkülözni lehessen azokat, amelyek hajlandók kiszolgálni minden rendszert.

Ezt ti is be fogjátok látni és ekkor fog jönni a következő kérdés, ami Orbán esetében is jött : A te kommunistád jó kommunista, a másé akkor miért nem az ?

Azért mert Orbán utálja Gyurcsányt és összehordott hetet, havat róla, azért ennek nem muszáj bedőlni.
Igen, volt már kormányfő és bele is bukott, mert az ilyen félresikerült forradalmárok mint ti is vagytok nem engedték, hogy megvalósítsa azt amit meg kellett volna tenni az ország életében.
Hol lennénk már azóta !
Bizonyítani meg azt bizonyította, hogy az ilyen félre sikerült gondolkodók miatt megyünk tönkre, miközben azt se tudják, hogy eszik, vagy isszák a politikát !
Az elmúlt 25 év politikusai is azért voltak ilyenek, mert az országban ilyenek vannak csak, máskülönben nem csak őket tudták volna megválasztani !
A tehetség utat tör magának!
Ti hol voltatok, amikor Orbánt 2/3-al megválasztották ?
Tapsoltatok neki !

Nem lehet összemosni az elmúlt 25 évet az Orbán rendszerével és ezt nem is teszi Orbán sem !
Ő büszkén vállalja, hogy egész mást csinál !
Akkor ti miért teszitek ezt mégis !

Mert a saját pecsenyéteket szeretnétek sütögetni, de ehhez nincs meg a tudásotok, csak a szándékotok. Ezért próbáltok meg gyűlöletet kelteni mások iránt és elvinni a szavazóikat.

Sunyi szándék és nem fog sikerülni !
Az emberek nem hülyék és már most is látják azt, hogy mi folyik és lassan elválik a tüdő a májtól.

Ha rendszert akartok váltani, akkor ne a kirekesztést válasszátok, hanem a szekértáborokat egyesítsétek a pártokéval.
Másképp nem megy.

Még a saját soraitok között sincs egyetértés, ahányan vagytok annyifelé húztok.

Fel kell ébredni, mert a bilibe lóg a kezetek.

Sir Galahad 2014.12.25. 17:21:59

@DarthVader: Ez is egy felfogás. Ha a tüntetésre készülőket nem érdekli, milyen jövőt szeretnének mások, kizárólag egy szűk réteg (a minden pártot elutasítók) jövőképe érdekli őket, akkor nincs probléma. Ez is egy vélemény, miért ne férne bele a demokráciába, a szólásszabadságba? Mindenesetre ha egyszer lesz egy olyan tüntetés, aminek a szervezői szeretnének valami komolyabbat is, akkor meg kell hallgatniuk a pártszavazók, köztük a jobboldaliak szavát is.

Khonsu 2014.12.25. 17:22:51

@eßemfaßom meg áll: A facebook nem tematikus és túlságosan nyílt. Ez elvileg kifejezetten az önszerveződés segítését szolgálja majd, direkten erre hozzák létre. Olyasmire számítok, mint valamiféle online polgári körök, de majd meglátjuk.

macmac 2014.12.25. 17:34:22

@eszim: Látod, nincs is közöttünk olyan nagy véleménykülönbség. Igen az ellenzéknek ki kell vetni magából az oda nem való megélhetési politikusokat. Ez nagyon nehéz ügy sajnos, mert 90 %-a a magyar politikusoknak a megélhetéséért politizál. Nincsennek Szechenyiek, Deákok manapság. Főzni azzal kell reálisan ami van. Semmi bajom azzal, hogy a civilek hozzanak létre valami új, jobb szerveződést, tiszta emberekkel, a hazáért dolgozva. De ehhez kell egy program: itt vagyunk ma, és ezekkel az eszközökkel ide akarunk elérni. Na ezt nem látom eddig. Orbán pedig tovább rombol, a nép szegényedik és egyre kevesebb az idő.

bekerült 2014.12.25. 17:34:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Gyurcsányra lehet sok mindent fogni és meg is tették már ezt!
Ha tudták volna és sikerült volna csak egy keveset megtenni, akkor már börtönben csücsülne!

Ne ess a ló túloldalára. Nem Gyurcsány megy a tüntetők közé, hanem a tagjai fognak logókat viselni a tüntetésen.

Ha szükség van a nyuggerekre, akkor lássák azt is, hogy hova tartoznak.
A nyuggerek szavazata is egy szavazat és a nem nyuggerekké is, messziről meg egyformának látszanak.
Igen, a MILLA pontosan jó példa erre ami most folyik.
Ezért is kell tiszta vizet önteni a pohárba és nem sunyiskodni !

Ha nem tetszik Gyurcsány, akkor csókoljátok az Orbán kezét és ne hőbörögjetek, mert nincs miért !
Amikor Orbánra szavaztatok és csináltatok neki 2/3-ot, akkor nem Gyurcsánynak hittetek, pedig ő már akkor megmondta mi fog jönni.
Most, hogy kinyílt a szemetek, ismét Gyurcsányt okoljátok, mert szégyellitek bevallani, hogy akkor bizony becsaptátok magatokat !

A lényeg, hogy Gyurcsány a hibás, "oszt jónapot" !

Khonsu 2014.12.25. 17:37:18

@Rákász Béla: "alulról építkező párt"

Ez így már ellentmond a valódi önszerveződés elvének. Helyes úgy lenne, hogy alulról felépített párt, ha a párt építkezik, az már nem jó.

A Fidesz az egy kevert valami ebből a szempontból, van benne ami alulról épült és van ami felülről.

Amúgy, ha feltesszük, hogy a Fidesz mégis alulról épült, mivel az elv nincs levédve, semmi sem zárja ki, hogy újabb 1-2 vagy 100 hasonló jöjjön létre. Erről szól a demokrácia és a verseny.

Persze ha az újabb kezdeményezéseket már az elején minden irányból megpróbálják agyonnyomni, úgy nehéz, de aminek ennek ellenére mégis összejön az kellően erős is lesz.

torró 2014.12.25. 18:03:09

@bekerült:
Húúú vazze! Te is félrebeszélsz ám!:))) Olvasd el még egyszer mit írsz le!
"Azért mert Orbán utálja Gyurcsányt és összehordott hetet, havat róla, azért ennek nem muszáj bedőlni."
Hallottál hosszú ideje bármit is Orbán szájából valamit Gyurcsánnyal kapcsolatban? Ugye? Viszont én láttam amint Ferenc magából kikelve ordibált olyan jelzőket Orbánra, hogy én az Orbán helyében, nyilvánosan, vállalva a következményét, úgy vágnám pofán, hogy a takony menetet vágna a nyakára öcsém!
Amúgy engem különösen nem izgatott ki kormányoz, én megéltem mindegyik alatt. Még Kádár alatt is!Én racionálisan szavazok. Ha úgy látom jónak, akkor rá, ha nem akkor másra! Attól függ mi alkotnak!

vajdasagi 2014.12.25. 23:29:58

@bekerült: A vad Gyurcsány-hívő semmivel sem jobb, mint a vad Orbán-hívő.

Mindketten olyan embereket éltetnek, akik nagyon sokban tehetők felelőssé az elmúlt 25 év rossz teljesítményéért.

Húzzon el a picsába minden eddigi aktív politikus, mert alulteljesítettek. Lehet, hogy ezzel 10%-ukat igaztalanul távolíjtjuk el a hatalomból, de nem börtönbe küldeném őket, hanem dolgozni, mint ahogy 10 millió polgártársuk teszi. Mi ebben akkora nagy áldozat?

Én nem naív vagyok, hanem nagyon pontosan tudom, hogy működtetni tudnánk az államot nélkülük is.

Mert pl. a Külügyminisztériumnak éppenhogy használna, ha a minisztert és futsalos barátait kidobnák onnan. De az MNB is jól ellenne Matocsly nélkül. A többi dettó.

Az ikonjaitok csak ártanak nekünk. Nektek is.

MarchettiVicenziszeg 2014.12.25. 23:49:03

@bekerült:
'Azért mert Orbán utálja Gyurcsányt és összehordott hetet, havat róla,'

Nem hinném, hogy utálja, sőt!
GY. volt az elmúlt negyedszázadban Horn mellett az egyetlen 'baloldali-liberális' politikus, akinek volt valami elképzelése a kormányzásról. Csak épp alkalmatlan volt rá.
Nélküle soha nem lett volna kétharmad.
Én nem emlékszem, hogy 2008 óta Gy. nevét egyáltalán kiejtette volna a száján, nemhogy összehordott volna róla bármit is.
Inkább megbecsüli :)

Amit Gy. produkált bukása óta a politikai porondon, az komoly teljesítmény, ismerjük el.
De szinte bizonyos, hogy nélküle nem fog hosszú ideig újra nyerni a baloldal, vele meg tán soha többé.
(Most néztem meg az index videóját, ahogy hiába nyafognak egy interjúért: O. még csak rá se nézett a 'riporterre'. Ahogy Gy. elásta magát egy életre, úgy az index is.)

integrans 2014.12.26. 02:08:17

@randomgenerator: a bajokat meg lehet előzni - sőt kötelező

pl úgy, hogy felszólítják a résztvevőket a szervezők, hogy tegyék le egy adott helyen a párt szimbólumokat. Mivel a demo tárgya pártmentes.

bekerült 2014.12.26. 08:17:04

@torró:

Olvasni is megtanulhatnál, de főleg értelmezni!
Azt írtam, hogy amit rákent Orbán a Gyurcsányra.

Ezalatt nem csak azt kell érteni, amit konkrétan Orbán mondott, hanem amit a vazallusaival mondatott ki. Én még tudok emlékezni arra, hogy , hogy versenyzett egymással Navracsics és Semjén, hogy melyikük tid mondani nagyobb marhaságot Gyurcsányra a parlamentben és azon kívül. Bencsikékről és Bayerékről, meg a többiről már ne is szóljak !

Jelenleg is ugranak minden szavára és őt kiáltják ki a fő gonosznak, ő játszik össze még az Amerikaikkal is ! Mindenért, ami nem jön össze nekik, a fő bajtokozó természetesen Gyurcsány ! Gyurcsány áll a tüntetők mögött is, akár akarjuk, akár nem. Hiába tiltakoznak ez ellen a tüntetés szervezői is, az orbánisták meggyőződésén ez semmit nem változtat.

Már ezért is értelmetlen az, hogy a tüntetés szervezői el akarnak határolódni a demokratikus ellenzéki pártoktól.
Teljesen felesleges, úgyis rájuk fogják, az együttműködést, akár akarják, akár nem !

Ja, ha téged nem érdekel, hogy ki kormányoz, akkor neked édes mindegy, hogy mi történik ebben az országban.
Akkor csak tapsolj Orbánnak és nézd meg hova fogunk jutni ebből a katyvaszból, amibe kevert bennünket és még keverni fog!

bekerült 2014.12.26. 08:31:41

@vajdasagi:
A vad hülyeségeket beszélők szintén benne vannak az elmúlt 25 évben !

Benneteket is ki kellene dobni, mert pl. tűzzel vassal elleneztétek a vizitdíjat és most a 100 szorosát fizetjük meg, hogy ellássanak bennünket !
Tapsoltatok Orbánnak, és megválasztottátok 2/3-al most meg dobálnátok ki őket a parlamentből !

Azért mert a 25 év alatt egyszer kinyílt a csipátok, még az eltelt időben irtó sok marhaságot követtetek el ti is ! Pláne amikor körbehugyoztátok a Kossuth teret Orbán parancsára !

Közben azért, hogy mindezt ne kelljen elismerni magatokról, inkább kidobnátok az egész 25 évet az életetekből, hogy ne kelljen emlékeznetek a böszmeségeitekre. Különben is, ugye, mindennek Gyurcsány az oka !

Miért is, mert Orbán kitalálta ezt és ti meg bevettétek kanyar nélkül !

Hát, akkor élvezzétek most !
Úgy, hogy ti is elhúzhattok a picsába, mert nélkületek Orbán se tudott volna semmit megcsinálni !
A saját töketlenségeitek látjátok megvalósulni és, ha a JOBBIKOT megválasztjátok, lesz még különb is!

Érdekes, hogy mindig másban kell keresni a hibákat !
Nézhetnétek magatokba is néha napján !

kjanik 2014.12.26. 08:54:16

Ha valaki tüntetéseket veretett szét, az ne tolja oda a képét pártostól arra a tüntetésre, ahol előre megkérik (az összes pártot), hogy maradjon távol.
Miért nem egyszerű ez?

bekerült 2014.12.26. 09:12:38

@MarchettiVicenziszeg:

Erről már írtam "torró"-nak is.

Értelmezni kell és olvasni megtanulni !
Orbán ma már ott tart, hogy a vazallusaival mondatja ki, amit ő akar.
Nézz körül, találsz értelmes embert Orbán körül ?
Ennyi vadbarmot keresve se tudtunk volna találni. Bayer, Kerényi, Lázár, Rogán, Szíjjártó, Matolcsy, Rétváry, Semjén, stb. sorolhatnám a válogatott csapatot, de minek.

Mindet nektek is köszönhetjük,mert ti is küzdöttetek azért, hogy ez a banda oda kerüljön ahol most van.
Akár úgyis, hogy közömbösen elhúzódtatok és el akartok húzódni, mert azt gondoljátok, hogy egyik kutya, másik eb.

Hát nem mindegy !

Gyurcsányék a legrosszabb helyzetben sem tettek olyat amit ezek gond nélkül a képünkbe vágnak.
Azt se kellene elfeledni, hogy a válság is ott volt, amiért szintén Gyurcsányt okoltátok mintha ő tehetett volna róla.

Orbán már tehet róla, mert jórészt ő gerjesztette az unortodox Matolcsyval egyetemben !
Mégis összemossátok a két időszakot, csak ne kelljen elismerni a saját hibátokat is !

Magad ismered el Gyurcsány kvalitást és kiemelkedő tudását.
Mégis alkalmatlannak tartod.
Akkor szerinted ki lenne alkalmas ?
Azok, akik meg se közelítik őt ?

Nem vagy te eltévedve ?

Mindegy is, mert Gyurcsánynak esze ágában sincs vezetni. Ismeri ő már az ilyen hozzátok hasonló megmondó embereket.
Gyurcsánynak egy célja van, a demokrácia helyreállítása, legyen bárki is a vezetője !
Neki elég a saját pártját vezetni, ő már volt miniszterelnök, tudja, hogy mivel jár.

Az az igazság, hogy nélkületek nem lett volna soha 2/3-a Orbánnak, mert ti vettétek be kanyar nélkül amit Orbán mondott és még most is ezt teszitek !

Nem veszitek észre, hogy azért KELL összemosni az elmúlt 25 évet, mert a felelősséget akarja Orbán lemosni magáról ! Tegyük hozzá a ti felelősségetekkel együtt !

Orbán maga mondja, hogy rendszert váltott, új alkotmánnyal és gazdaságpolitikával ! Akkor miért az összemosás, ha az nem tetszik, amit most Orbán csinál ?

Mindent megtesztek, hogy ne kelljen beismerni a saját felelősségeiteket amit az eltelt időben ti is elkövettetek.
Még azt is ki tudjátok találni, hogy Orbán és Gyurcsány barátok.

Az az igazság, hogy sokan szeretnének a hatalomba kerülni, csak nincs meg a tudásuk és a kvalitásuk ehhez.
Hát kitalálják, hogy lejáratják azt akinek van ilyen, hogy elébe kerülhessenek.
Vesszen mindenki és jöjjenek az újak, ugye !

Kik is ?

Hát Vonáék a JOBBIKKAL, ugye !
Mert ők még nem voltak !

Addig örüljetek, amíg nem is lesznek !

A baloldal nehéz helyzetét a szocializmus bukása okozza !
Ez Gyurcsánytól teljesen független.
A baloldal jelenleg keresi a helyét és azokat a válaszokat amivel talpra állhat.
Ha megtalálja, akkor sikeres lehet, ha nem, akkor csak szövetségben gondolkodhat.

Ebben a szövetségben benne KELL, hogy legyen Gyurcsány is a saját elképzeléseivel, mert magad írtad, hogy nem buta gyerek !
Jók a meglátásai és arról nem tehet, hogy a baloldalon se értik meg az idők szavát és sokan még mindig az Auróra ágyúira várnak !

Ja, hogy neked az INDEX se tetszik !
Pedig azt se Gyurcsány kreálta !

Nehéz neked a kedvedre tenni !

vajdasagi 2014.12.26. 11:58:42

@bekerült: Annyi marhaságot hozol itt össze, és annyira elvakult vagy, hogy nem is tudom, érdemes-e bármit válaszolnom erre.

Mégis megpróbálom, ámde attól tartok, pusztába kiáltott szó lesz.

1. Én éppenhogy támogattam a vizitdíjat, csak Te olyan elvakult vagy, hogy ezt el sem tudod képzelni. És amikor azt leszavazták, még akkor is maradt volna esély a reformra, csak Gyurcsány beszart tőle. Ő mindig csak beszélt, tettek sohasem követték a nagy horderejű bejelentéseket. (A duma az jó volt, kivéve a rendőrterror-körüli dumát, mert az megbocsáthatatlan volt.) Nekem egyébként az őszödi beszéddel sem volt bajom, de a rendőrökkel nagyon is.

2. Te olyan lelkesedéssel írogatsz Gyurcsányról, mintha Te magad lennél Gyurcsány, vagy valami hozzátartozója. Ha csak DK-hívő vagy, akkor lehetetlen, hogy ne értsd: Gyurcsány már egyszer megpróbálta, akkor elkúrta, most túlságosan sokan elutasítják őt, így hát nem kaphat még egy esélyt.

3. Én speciel mindig is a Bajnai stílusát kedveltem jobban, és rá is szavaztam amikor csak lehetett. De nem arról van szó, hogy én kit támogatok, hanem arról, hogy ki tudna minket kivezetni ebből a katyvaszból. Hát a Gyurcsány nem. És kapaszkodj meg: ha elkúrjátok a Várady-féle tüntetést, annak nem a DK, hanem a Vona lesz a fő haszonélvezője. De mit számít az Nektek. Csak a Ti imádott bohócotok ne legyen elküldve a francba!

4. Szervezzen a Gyurcsány saját tüntetést, és nézzétek meg, hányan mennek el oda, és kik mennek el. Nyilván nem a fiatalság színe-java lesz ott.

Én vagyok a hülye, hogy vesztegetem itt az időmet. Fanatikus megszállottakkal kár is beszélgetni. Nektek nem is a Haza boldogulása a fontos, hanem imádtok egy politikust, és neki drukkoltok.

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 14:03:56

@bekerült:
Javasolnám, hogy maradjunk az egyes-számoknál, ha lehet.

'Magad ismered el Gyurcsány kvalitást és kiemelkedő tudását.
Mégis alkalmatlannak tartod.
...
Nehéz neked a kedvedre tenni !'
:)

Az én kedvem (itt) senkit nem érdekel, ahogy a Tiéddel sem foglalkoznak.

Én mindig is értékeltem Gyurcsány politikusi kvalitását, a legtöbbször tán én idéztem tőle.
Például a választási rendszer koncepcióját,

'Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés. Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel.'

amit OV meg is valósított.
Egyfordulós, fele egyéni, fele listás képviselő, csak még radikálisabb csökkentés.

Erre mondja ma már Feri, hogy micsoda diktatúra, lejt a pálya, meg ilyenek.
Ő, saját maga tervezte ezt bevezetni, csak liberális barátaival nem tudta elfogadtatni.
(Ami ugye érthető is volt, bár ez sem tudta megmenteni már őket a totális megsemmisüléstől:))

Jónak értékeltem a felsőoktatási finanszírozási koncepcióját is :

'Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni'

amit ugye épp a HAHás tüntik miatt vont vissza OV, GYF. egetverő tiltakozása közben.
Pedig ugye az 'ausztrál modellje' szinte pontosan ez lett volna.

Ferinek voltak jó elgondolásai, csak képtelen volt mind a pártjával, mind a liberálisokkal elfogadtatni.
Azaz ALKALMATLAN volt minszterelnöknek. Mondá Uj Péter a népszabin akkor.

Egyéb 'minősítését' most hagyjuk.

Ami szánalmas, hogy a bukása óta sem volt képes a jelenlegi 'demokratikus ellenzék' egy komolyan vehető alternatíva állítására.
Schifferékben talán lett volna még valami, őket a Bajnai kicsinálta, gondolom a Bajnait favorizáló amerikai háttér nem szívesen látott volna egy , a feltétlen odaadásban csak mérsékelten jeleskedő értelmiségit egy ellenzéki összefogás élén. Nekik 'vazallusok' kellenek, ahogy helyesen írtad,még ha rossz helyre is címezve.

'Az az igazság, hogy sokan szeretnének a hatalomba kerülni, csak nincs meg a tudásuk és a kvalitásuk ehhez.'

No, ebben tökéletesen egyetértek veled, a 'kisátkosban' a focihoz, ma a miniszterelnökséghez, politikához ért szinte mindenki.

'Hát kitalálják, hogy lejáratják azt akinek van ilyen, hogy elébe kerülhessenek.
Vesszen mindenki és jöjjenek az újak, ugye !'

Feri ugye itt már nem jöhet szóba, ő már maga elvégezte saját lejáratását, de azt soha nem fogja belátni, hogy OV legnagyobb hatású külső támogatója ma.
Ez alapján tarthatná barátjának is a Viktor, feléig mindenféleképp :)

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 14:19:49

@vajdasagi:
'A vad Gyurcsány-hívő semmivel sem jobb, mint a vad Orbán-hívő.'

Ennél már csak a mégvadabbul nagyképűbb kommerek a 'jobbak', akik kormánykerékkel kelnek-fekszenek gyerekkoruk óta.

'Én nem naív vagyok, hanem nagyon pontosan tudom, hogy működtetni tudnánk az államot nélkülük is.'

Hajrá, lehetett indulni a választáson minden sültbolondnak, még pénzt is adott hozzá a diktatúra.

'De az MNB is jól ellenne Matocsly nélkül. '

El is volt egy jó darabig, 7% feletti kamataival együtt.
Szakértő Simorral az élén.
Mert azt nem szabad csökkenteni, mert összedől a világ.

A hozzánemértő Matolcsy meg két évig farigcsálta lefelé, alig 2 % feletti szintig.
Pedig mennyit ijesztgették a 'szakértők'.

Meg elkezdte árulni a civileknek is az állampapírt, hadd ők nyerjenek rajta, ne a külföldi 'befektetők'.
És lőn a devizaadósság szintjének jelentős csökkenése.
Mind-mind csupa hozzánemértésből adódóan.

De azért üdítő látni, hogy vannak még Bajnai-hívők is, természetesen ők abszolút megalapozottan hisznek benne.
Mert a Haza boldogulásáért élt-halt.
Jó egy évet, aztán inkább elment maszekolni, ha már ilyen hálátlanok ezek a magyarok;-)

vajdasagi 2014.12.26. 15:43:55

@MarchettiVicenziszeg: Az, hogy elment maszekolni, talán azt jelenti, hogy nem gazdagodott meg miniszterelnökként. Ez pedig üdítő kivétel, és dicséretes.

A Matolcsy egy bohóc, bármit is mondasz.

A kormányzásról meg: szándékosan félreértesz.
Nem azt mondtam, hogy könnyű megszerezni a hatalmat. Azt nagyon is nehéz. Azt mondtam, hogy kormányozni igen könnyű jobb minőségben, mint pl. a Szíjártó teszi azt. Persze akkorákat hazudni a kamerákba, mint ahogy a Selmeczi teszi, aki "megvédi" a magán-nyugdíjunkat, az nem semmi.

Bele kell nyugodnod: mind a Te bálványaid, mint bekerült bálványozott Gyurcsánya kártevők.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.12.26. 17:06:36

@eßemfaßom meg áll: Elkaptad a lényeget, gratulálok. Pontosan erre írtam, hogy gondolkodni kellene, nem vagdalkozni.

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 17:17:45

@vajdasagi:
Elótte azért irányítgatta az uniós pénzcsapokat, a fejlesztési forrásokat ;-)
Mónika asszonytól örökölte ezt a nehéz terhet, aki megnyugtatta a szocikat, ne aggódjanak, megtalálják a módját a pénzek hatékony felügyeletének;-)

Mégazelőtt többtucatnyi cégben kamatoztatta kiemelkedő és sokoldalú szakértelmét. A Hajdu-Bét ügyben azt mondta, nem értett az üzlethez, azért ment csődbe. Innét már csak a miniszterség meg a miniszterelnökség maradt neki, mint amihez még talán elég lehetett tehetsége.

Ha a Matolcsi bohócként megcsinálta a kamatcsökkentést, elődje akkor miféle volt?

'Bele kell nyugodnod: mind a Te bálványaid, mint bekerült bálványozott Gyurcsánya kártevők. '

Ugyan nem igazán értem, de ha te mondod, hát fájó szívvel belenyugszom.

vajdasagi 2014.12.26. 17:22:00

@MarchettiVicenziszeg: Pont az úniós pénzcsapok: akkora lopást még senki nem produkált, mint Fideszék. És stadiont sem építtetett a kertjében.
Meg a lánya sem svájci magániskolákba járt. Szóval: bagoly mondja verébnek.

bekerült 2014.12.26. 18:04:07

@vajdasagi:

1./ Attól, hogy Gyurcsány nem tudta végigvinni a reformjait, még nem volt rossz politikus és nem rajta múlott, hogy nem sikerült mindent megvalósítania. Amit sikerült, azzal is büszkélkedhet.
Nézz utána, ha már a hibákat ilyen klasszul össze tudtad szedni, a jót is sikerülni fog.

Egy biztos, nincs szégyellni valója !

A kudarcok jórésze pedig abból adódott, amit feszegetsz is, hogy sokan voltak akik betartottak neki, még a saját táborában is.
Elárulták, magára hagyták, azok, akiknek segíteni kellett volna. Sokan biztatták a tervezéskor, de közben már azon munkálkodtak, hogy miként lehet megakadályozni a reformokat, jobbról is, balról is.
Ebbe bukott bele is végül, nem ő tehet róla !

Fiatal miniszterelnökként jól vizsgázott. Orbán még most is abból él, amit ő felhalmozott. Ebből vette MOL pakettet és most a devizahiteleket is ebből finanszírozzák.

A rendőrséggel kapcsolatban se ő a hibás. Nem ő fogta a gumibotot és nem ő adta a parancsokat. A rendőröket direkt provokálták, hogy rákenhessenek mindent. Ebbe Pintér is szerepet játszott, a haverjával Gergényivel együtt.
Én biztos, hogy szigorúbb lettem volna helyette és nem engedtem volna, hogy körbe hugyozzák a Kossuth teret.

2./ Amit te lelkesedésnek vélsz, az csak sima tények felsorolása. Vannak ugyanis olyanok, akiknek nem szelektív az emlékezete ! Attól, hogy te bevetted a süket dumát, amit jobbról és balról is rákentek, arról nem én tehetek.
Igen, Gyurcsány már megpróbálta egyszer és kudarcot vallott, mert nem volt egy tisztességes csapata, akik kiálltak volna érte.
Átverték, becsapták és betartottak neki.
Tanult belőle, miként más is. Mint pl. Churchill. Az is megbukott egypárszor, hogy később ő legyen a hazája megmentője.
Attól, hogy valaki egyszer elbukik, főleg még fiatalon, még nem jelenti, hogy vége mindennek.
Orbán is megbukott már nem is egyszer és mégis itt rontja a levegőt !
Hála nektek !
Nem azt mondom, hogy szeressétek, hanem azt mondom, hogy nekünk megfelel és nem hagyjuk, hogy félre állítsátok, mert nekünk és nektek is, mindnyájunknak, szükségünk van rá.

Már miért ne kaphatna egy újabb esélyt ?
Ez még egy gyilkosnak is kijár.

Azért mert Schiffer és Vona, meg Orbán,meg Tóbiás így gondolja ?
Elmentek ti a suni picsába a hülyeségeitekkel !
Vegyétek tudomásul, hogy egy új pártot alapított, és tiszta lappal indul, tiszta és világos elképzelésekkel.
Mi nem fogjuk hátba támadni és kiállunk érte !

Nem kell megijedni, nem akar vezér lenni !
A demokráciáért küzd, mint mindannyian és ezt jól is teszi !
Mi hallgatunk rá és nektek se ártana, ha ezt tennétek !

3./ Bajnai a Gyurcsány köpönyegéből bújt elő és végrehajtotta azt amit Gyurcsány megkezdett és eltervezett. Nem volt politikus alkat és nem oda való volt. Szerencséje volt, hogy hagyták végigvinni a munkáját, mert a FIDESZ és az MSZP ezt így tartotta jónak.
Kellett viszont egy bűnbak, akire rá lehetett az egész katyvaszt sózni és Gyurcsány pont kapóra jött.
Őt egy bűnbaknak szánták, csak ez felemásra sikeredett. Nem jött össze nekik és most mind a két tábor, az MSZP is és a FIDESZ is az életéért harcol !
Bele fognak bukni !
Vona nem lesz haszonélvező, csak ha ti is úgy gondoljátok, de abba se lesz köszönet !
A Váradyék még nem bizonyítottak semmit ! Attól, hogy a pártlogóval ott leszünk a tüntetésen, még dől össze a világ. Tegyétek ki ti is a logótokat !
És akkor mi lesz ?

Gyurcsányt nem fogjátok elküldeni sehova, mert mellette állunk !
A DK van olyan masszív, hogy ez nem fog összejönni nektek se, de az MSZP-nek és a FIDESZNEK sem !
Hogy belőletek mi lesz, az még a jövő titka.
Könnyen a MILLA sorsára juttok !

Lesz még DK-s tüntetés is és nehogy azt hidd, hogy félünk tőle !
A jelenlegi tüntetések jórésze is a pártok szimpatizánsaiból áll.
Ha eltűnnének, Várady maga maradna veled együtt a pódiumon !

Igazad van, hülye is vagy, meg vak is és nem látsz tovább az orrodnál !
Kár rád vesztegetnem az időt, de éppen ráérek.

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 18:40:48

@bekerült:
'1./ Attól, hogy Gyurcsány nem tudta végigvinni a reformjait, még nem volt rossz politikus és nem rajta múlott, hogy nem sikerült mindent megvalósítania. Amit sikerült, azzal is büszkélkedhet.'

- Nekem is vannak pompás reformelképzeléseim, de sajnos nem rajtam múlik :(
Egy miniszterelnök AZÉRT az, hogy megvalósítsa. Ha nem megy, alkalmatlan.

-Mesélj, mivel büszkélkedhet Ferenc?
MI az, amit SIKERÜLT megvalósítania?

'Az adósságnövekedés majd a Gyurcsány-kormány idején lódul meg, és 59%-ról fölugrik az 1992-es csúcs közelébe, 80% fölé. Csak 2006-ban 1700 milliárd forinttal (tízmilliárd dollárral) nő az államadósság, de a nemzeti adósság (lakosság, önkormányzatok, vállalatok) újabb 1700 milliárd forint növekedést mutat ebben az évben: Magyarország adósságállománya egyetlen év alatt 20 milliárd dollárral nőtt!'

Remek teljesítmény, tényleg.

bekerült 2014.12.26. 18:44:57

@MarchettiVicenziszeg:

Milyen jól tudsz emlékezni !

Csak éppen a lényeget hagyod ki a dologból, amiért egész más lesz a vége !
Ismerhetnéd, hogy ha ketten csinálják ugyan azt, akkor az már nem ugyan az lesz !

Amit Orbán megvalósított, az látszólag reform, de minden egyes cselekedete mögött a saját hatalmát építette ki !
Nem sorolom fel, hogy miért, mert ezt te is tudod, hiszen ezen megy most az egész tüntetés sorozat.
Azért röviden : Az alkotmányozás nem FIDESZ párt alkotmány, Az államigazgatási reform az nem államosítás, a választási törvény módosítása, az nem a FIDESZ érdekében, hanem az ország érdekében lényeges, a MÉDIA törvény szintúgy, stb.

Kár tehát összemosni és hasonlítgatni a két politikus ténykedéseit.
Ég és föld a kettő és ezt mindenki tudja, csak ti próbáljátok meg ezt úgy eladni, hogy ti is nyerjetek belőle a legtöbbet.

Mert a sunyi szándék nálatok is meg van, ez jól látszik és nem csak Uj Péter esetében!
A Népszabadság ugyanis akkoriban az MSZP pártlapja volt és mind a mai napig ekézi Gyurcsányt !
Igen, igazad van, hogy voltak jó elképzelései, csak éppen ezt nem akarta a FIDESZ, az MSZP, és az SZDSZ megvalósítani, mert féltették a saját koncukat !
Jó példa erre a képviselők kérdése, hogy a polgármesterek nem lehetnek képviselők !
Az MSZP-s polgármesterek ezen rögtön kiakadtak és meg is fúrták a kezdeményezést, Botkával az élükön !
Most pedig lógó orral kell tudomásul venniük az egészet !
Érdemes volt betartani nekik Gyurcsánynak és segíteni a FIDESZT ?

A gond ott volt, hogy a párt tagsága elfogadta ezt és örült neki, csak a vezetőknek volt savanyú az egész.
Igen, nem tudta elfogadtatni a pártjával és a FIDESSZEL és az SZDSZ-el sem a reformok végig vitelét.
Még a Déli Áramlatot sem és ez miatt nevezték hazaárulónak !
Hát még, ha a Paks II-őt is megkötötte volna !
Talán fel is akasztják !

Azt mondom és vallom, hogy ezek a dolgok nem a FERI kudarcai, hanem a mindannyiunké !
Hol lennénk már, ha akkor sikerül neki ezt megvalósítani.

Ehhez bizony mindenki hozzájárult az omniózus népszavazáson és nem lehet a Gyurcsány nyakába varrni.
Ha úgy szavaztunk akkor, akkor most nyeljük le a békát, de ne kenjük az egészet másra !

Azt mondom, hogy a saját alkalmatlansága is benne van ebben az egészben mindenkinek, csak könnyebb Gyurcsányra kenni az egészet !
És elviszi a cica, ugye !

Feri nem saját magát járatta le, hanem módszeresen igyekeztek a víz alá nyomni jobbról is, balról is !
Hál istennek nem sikerült és most a FIDESZ is és az MSZP is az életéért harcol, az SZDSZ már eltűnt !

Tényleg ne számítson rá senki vezetőként a saját pártján kívül. Nincs ilyen szándéka, még egyszer nem lesz balek !
Sok mindent el lehet mondani róla, csak azt nem, hogy Orbánt támogatná és ezt te se gondolod komolyan.
Értem én, hogy kell ez a kis duma ahhoz, hogy mondjál még valami rosszat róla.
Csak ez nem jött össze és sajnos elég nevetséges is. Még, hogy a legnagyobb támogató ? Akkor Putyin micsoda ?

Mindenkinek van ellenfele.
Gyurcsány az Orbán ellenfele és nélküle nem is lehet legyőzni !

Ezt jó, ha megjegyzitek !
Mondjátok meg Schiffernek is, meg Váradynak is !

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 18:57:51

@bekerült:
'Igen, Gyurcsány már megpróbálta egyszer és kudarcot vallott, mert nem volt egy tisztességes csapata, akik kiálltak volna érte.
Átverték, becsapták és betartottak neki.'

Szegény Feri!

Becsapták, hogy nincs 10% az államháztartás hiánya, becsapták hogy ugrabugrál a pannon pumája, hazudtak neki reggel délben meg éjjel.

Biztos nem olvastad még:

' Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk, a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose.
...
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? '

Hogy ki vert át kit, azt talán árnyaltabban fogod ezután megközelíteni.

bekerült 2014.12.26. 19:12:01

@MarchettiVicenziszeg:

Az a gond, hogy te nem vagy miniszterelnök és ezért, hiába van meg az elképzelésed !
Gyurcsány az volt és az elképzeléseit el is fogadták, még a parlamentben is. Kért bizalmi szavazást is maga mellett, meg is nyerte, pontosan ez miatt.
Ezzel egy időben azonban az MSZP prominensei összejátszottak a FIDESSZEL és a megvalósítás során tartottak be ahol tudtak !
Színleg vele voltak, valóságban megölték volna egy kanál vízben !
Elárulták, becsapták, mert bűnbaknak szánták !

Nem jött össze és ennek örülhetünk, mert azóta vergődik mindegyik társulat és ma már az életükért küzdenek.

Nem nekem kell mesélni az akkori dolgokról, hanem nektek, akik ugye végig elemeztétek az egész időszakát !
És milyen csodálatos, hogy csak a hibákat találjátok !

Azért mondok valami támpontot.
A 2008-as válság miatt kellett felvenni a hitelt, ami lényegesen meglökte az államadósságot. No nem annyira, hogy ne örült volna sok ország, ha nekik is ennyi lett volna, de igaz, lényegesen magasabb lett !
És lehet, hogy dollárban 20 milliárd volt az adósság, de az MNB-ben lett 32 milliárd EURÓ tartalék !

A dolog pikantériája, hogy az adósság jórésze az MNB tartalék képzésére ment, mert nem kellett felhasználni.
Ez lett a mi vésztartalékunk és 32 MILLIÁRD EURÓT, nem forintot, nem dollárt, tett ki!

Ezt adták át Orbánnak !
Ebből vette a MOL pakettet és most ebből finanszírozzák a deviza hitelt is !

Még egy apróság az aljas sunyi betartásokra utalva !
A FIDESZ által uralt önkormányzatok Járai segítségével élen jártak az eladósítás területén !
Tegyük hozzá, hogy sikeresen és tudjuk hogyan.

Ezt is nekünk kell most nyögni és megfizetni.
Ezt Gyurcsány nyakába varrni teljes képtelenség !
Neki nem volt akkor olyan hatalma, hogy ezt meg tudja akadályozni.
Akkor ugyanis még nem illiberális államot építettünk és nem Matolcsy volt a Független MNB élén !

Remek teljesítmény tőled, hogy ennyire félre tudod magyarázni azt is, ami nyilvánvaló, csak egy kicsit szelektíven kell emlékezni.

Ugye ?

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 19:15:25

@bekerült:
Kérlek, maradjunk az egyes szám megszólításnál.

'Kár tehát összemosni és hasonlítgatni a két politikus ténykedéseit.'
Igyekeztem elkerülni a hasonlítgatást Orbánnal, hiszen nem is vele kapcsolatban keveredünk kommentelésbe.

Szíved joga Feriben az ideiglenesen elbukott hőst látnod, a politikusok jövőjéről amúgy is a választók döntenek:)

'Még a Déli Áramlatot sem és ez miatt nevezték hazaárulónak !'

Bizony, erre is írtam már jónéhány kommentet.
Amkor még az amerikai és eu támogatással etettek bennünket a Nabuccoval, Feri a Putyin magándácsájában megesett beszélgetésen felismerhette, hogy ez a projekt tényleg csak altatásra készült, gáz azon soha nem fog jönni.

(Akkor még valahogy nem volt az a vérszomjas fasiszta diktátor a Putyin, ugye?)

És nagy naívan (?) mindezt el is mondta, és óvatosan kiállt a Dél Áramlat mellett.

Orbán meg még naívabban elhitte az Eu-nak a Nabuccot, és ebben a helyzetben joggal mondhatta, hogy Feri bizony hátbadöfte a közös európai projektet.

Aztán kiderült, hogy Gyurcsánynak lett igaza, Orbánt meg jól csőbehúzták az elkötelezett amerikai meg európai barátaink:(
Van ilyen.
Ezek szerint te támogattad volna a DÁ-t, meg a Paks2-t is?

bekerült 2014.12.26. 19:37:38

@MarchettiVicenziszeg:
Az öszödi beszédet ismerem, és értem is, hogy mit akart és mit mondott vele Gyurcsány !

Nem kell félre magyarázni és főleg szemezgetni belőle !

A beszéd úgy, ahogy van vállalható és nincs benne semmiféle hazugság, kiállta az idők próbáját.

Igen, titkolni kellett a reformok előkészítését, mert már az elején megfúrták volna, ha kitudódik.
A FIDESZ mit csinál most ?

Annyit mond, hogy "folytatjuk" és lám mégis simán beletörődik mindenki és vígan megszavazzák neki a 2/3-ot !

Lesz még ennek böjtje is !

És igen, ez egy nyilván saját körben elmondott beszéd, amit kiadtak és a FIDESZ félre magyarázva indította el a puccskísérletét !

Vehetjük úgyis, mintha az edző tartana beszédet a csapatának a győzelem érdekében.
Nyilvánvaló túlzásokat használ, és mindent bedob, hogy sikerüljön a reform érdekében rábírni a saját táborát azok elfogadására.

Nem írtad, de az is benne van, hogy, ha nem fogadják el, akkor csinálják nélküle !

Ne ügyeskedj ilyesmivel, nem fog menni, ez már lejárt lemez és 6 év után már unalmas is.

Azóta bebizonyosodott, hogy Orbán, aki ugye soha nem hazudott, még Münchausent, vagy Háry Jánost is túlszárnyalja !

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 19:39:40

@bekerült:
'És milyen csodálatos, hogy csak a hibákat találjátok !'

Ti ezt most miért mondjátok pont 'nekünk'?
Idézgettem Feri jó elképzeléseiből, többet is.

'Ezt adták át Orbánnak !
Ebből vette a MOL pakettet és most ebből finanszírozzák a deviza hitelt is !'

:)
DE valamiből csak ki kellett fizetni a felvett hitelt - természetesen mindet 'Orbán nyakába varrva', aztán a devizatartalék 34MRD felett van most mégis.

Pikáns, ugye?

A hozzánemértő Matolcsy-bohóc alatt, ugye.

Plusz megvették a Molt, a gáztározókat, bankokat, egyebeket. Privatizálni meg alig valamit.

'A FIDESZ által uralt önkormányzatok Járai segítségével élen jártak az eladósítás területén !
Tegyük hozzá, hogy sikeresen és tudjuk hogyan.

Ezt is nekünk kell most nyögni és megfizetni.
Ezt Gyurcsány nyakába varrni teljes képtelenség !'

Amennyiben az önkormányzatok adóssága főként azért növekedett meg, mert elvontak forrásokat tőlük, de fizetniük kellett valamiből.

Járai ténykedése (utólag értékelve) nem volt teljesen konzekvens, 2003-ban bizony a kormány átverte: 'A Monetáris Tanács a kormány erős nyomása alatt döntött a lépés támogatása mellett, „a miniszterelnök behúzott a csőbe” – mondta évekkel később Járai, hozzátéve hogy a kormány a költségvetés rendbehozását ígérte cserébe, de ezzel akkor is és később is becsapta a jegybankot'

A 'később' alatt már ugye Ferencet érthetjük.

A Monetáris Tanács trükkös felhígítását az elnök ellenében meg épp Feri találta ki.
Az eredmény 2008-re beérett:(

Mármint a 10%-ot elérő államháztartási hiányban megtestesülve.
Meg a szintén 10%-ot megközelító állampapírhozamban.
Meg az álmok világába elúszott 2008-as euró bevezetési dátumával.

Mit is magyaráztam félre nyilvánvalóan?

MarchettiVicenziszeg 2014.12.26. 19:45:00

@bekerült:
'Nem írtad, de az is benne van, hogy, ha nem fogadják el, akkor csinálják nélküle !'

Az egészet mégse idézhetem, itt!

Ezek szerint elfogadták, azaz támogatták Ferit, akkor mi történt, hogy mégse?
Vagy tán az Orbánnak kellett volna támogatnia, ha már a saját frakciója nem akarta?
Szép kis miniszterelnöki ambíciók:)

bekerült 2014.12.26. 19:56:03

@MarchettiVicenziszeg:

Nem tartom hősnek Gyurcsányt, csak csípi a szemem, ha mószerolnak valakit, mindenféle hülyeséggel !
Írtam, hogy nem szelektív az emlékezetem !

Egyetérthetünk abban és én is úgy gondolom, hogy a választók majd eldöntik ezt a kérdést !

Bizony egy jó felismerés hozhat jó döntéseket és a dácsában, vagy egy fehér asztal mellett könnyebb rájönni, mi van a háttérben.

Megértem és tudom, hogy egy vezetőnek még az ördöggel is cimborálni kell az országa érdekében.
Csak ezt akkor vonatkoztatni illik mindenkire !

Igen, Orbánra is !

Nem az a baj, hogy tárgyalt Putyinnal, hanem ahogy és amire jutott !
Tegyük hozzá, hogy szembeköpve saját korábbi önmagát !

Szerintem minden olyan létesítményre szükség van, ami az ország érdekeit szolgálja.

Ha ez a Dli Áramlat, akkor arra is és ha a Paks II, akkor arra is.
Az nem mindegy hogy hogyan és miként hajtják ezt végre és kérdezhetnék tovább.

Az látszik, hogy nincs meg hozzá a bizalom, sem belföldön, sem külföldön !
El van cseszve, de nagyon és ez jellemző arra amit tesznek, amióta megválasztották őket !!!

És ne is csodálkozzunk és ne tegyék ők se !
Maguknak keresték a bajt, még, ha igazuk lenne akkor is !
Sajnos, mi meg szívunk !
Ebből, így már nem lehet jól kijönni !

Ebből csak akkor lehetne jól kijönni, ha az Oroszok visszalépnének, de Orbán akkor se tudná feledtetni a külfölddel az egészet.
Legfeljebb nem kellene fizetnünk.

Egy Orosz csőd viszont, elvinne bennünket is !

bekerült 2014.12.26. 20:03:52

@MarchettiVicenziszeg:

Persze, megértem, hogy csak azt idézed, amit félre lehet magyarázni !

Már írtam, ha olvastad volna a kommentjeimet.
A háttérből beindult a reformok elszabotálása, miközben sorra megszavazták azokat, a saját pártjában.

Ez vezetett a lemondáshoz is !
Nem boldogult velük és mire rájött, hogy mi zajlik körülötte, nem volt más választása !

A FIDESZNEK is meg volt a szerepe, nem véletlenül nekik adták oda az öszödi beszédet.
Összejátszottak kicsinykét !

integrans 2014.12.26. 20:30:17

@bekerült: Miközben 25 éve élünk közjogilag érvénytelenségben.

És ezt a műhibát meg sem értve. Még

bekerült 2014.12.26. 20:41:30

@MarchettiVicenziszeg:
A felvett hitelt természetesen fizetgetni kell, azaz törlesztgetni.

Ez azonban nem okozhatott gondot és nem is okoz ma sem.
Nem Orbán fizeti, hanem az ország és bár lehetne olcsóbban is törleszteni, de akkor nincs unortodoxia, márpedig arra szüksége van Orbánnak!
És itt jönnek a gondok.

A 34 milliárd volt már 36 milliárd is, az árfolyam változások miatt és ugye a devizahitelnél már rájöttünk, hogy az MNB-nek van nyeresége is, tehát tud szaporodni is a tartalék !
Én csak a 20 milliárd dollárral állítottam szembe a tartalékot, hogy nehogy csődről kezdjél el papolni te is.

Pikánsnak egyáltalán nem pikáns, sőt ha a piacról felvett hiteleket is nézzük, akkor a böjt még ezután fog jönni. Még az unokáink is nyögni fogják !

Mert unortodoxiában ügyesen mennek a könyvelések, miközben az államadósság egyik hónapról a másikra szaladgál 85% és 72% között a teljes összeg évről évre biztosan halad 1000 Forint Milliárdokkal felfelé és nem lefelé!
Ha jól tudom, most valahol 24 ezer milliárdnál járunk.

Szóval kreatívak, csak nehogy kiderüljön valami, mint a Görögöknél !

Na, az önkormányzatok és az eladósodás !

Úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy mit tett Járai és a FIDESZES önkormányzatok !

Az adósságot szaporították ezerrel, mert ez lett ukázba kiadva nekik !
A minél rosszabb annál jobb elv kellett a Gyurcsány megbuktatásához és annak igazolására, hogy milyen rosszul mennek a dolgok.

Amit a FIDESZ azóta művel, amióta megválasztották, az az igazi elvonás minden téren, de főleg az oktatásban, egészségügyben és a szociális kiadásokban.

Gyurcsány idején nem volt oka az önkormányzatoknak az eladósodásra, persze a FIDESZESEK ez alól kivételek.

Na és Járai !
Ki húzott be kit a csőbe ?
A Monetáris Tanács létszám kérdését hozod fel, ami ugye jól megdobta az államadósságot !

Keversz itt hetet havat és bizony unalmas is így az egész.
Járai a kamatok magasan tartásával és a lakástámogatások felfuttatásával okozott komoly gondot és ebből lett a devizahitel is !

Talán méltóztatnál erről sem elfeledkezni !

Az Euró nem bevezetését nem illene senki nyakába varrni és a válságról sem elfeledkezni!
A hozamok és a kamatok is egész mást mutattak akkor !

Olyan lazán dobálódzol itt a hülyeségekkel, hogy már unom !
Persze ügyelve arra, hogy a FIDESZT tisztára mossad.

Hát csak mosogasd !

vajdasagi 2014.12.26. 20:55:59

@bekerült: Száz szónak is kettő a vége:

1. Gyurcsány mint miniszterelnök leszerepelt, akármilyen jó és nagyívű bejelentéseket is tett. Kapott esélyt, megpróbálta, elkúrta - most új esélyt már nem fog kapni. Lehet ez fájó, igazságtalan, bármi. Nincs a Hazánknak még 10 éve, amit elvesztegethet újabb meddő kisérletekkel - Gyurcsánnyal hát nem akarunk kisérletezgetni. Most menjen írjon emlékiratokat, vagy tartson politikai beszédeket, mint egy gyújtó hangú lelkipásztor, de politikai elfogadottsága már nem lesz. Ehhez a szerephez mindegy, hogy plagizálta-e a diplomáját, vagy nem. meg elfelejtődik, hogy a vagyonát 20+ éve kétes ügyletekben szerezte.

2. Az elvakult DK-s nyuggerek (mert szerintem 20-30 évesek nincsenek a pártban) pedig ne barmolják szét a fiatalok tüntetését, mert az NEM csupán Orbán ellen lesz, hanem Orbán és Gyurcsány ellen egyaránt. Majd nézzétek a TV-n keresztül - ajánlom a Hír TV-t. Azt fújolni fogjuk, meg azt fogjuk skandálni, hogy Szar-TV, de ők ott lesznek. (Nagyon remélem, hogy bántani senki sem fogja őket.) A Hír TV pedig szándékosan azt a fazont fogja elküldeni közénk, aki 2006-ban forradalmat vizionált, és hergelte a tömeget - mi meg megpróbáljuk még őt sem bántani, pedig ritka nagy gennyláda ő.

integrans 2014.12.26. 21:35:52

Mivel a világ meg sem egyezett az értékminimumokban sem, így közjogilag érvénytelen az államiság.

Nincs szerződés, akkor nincs jogviszony sem.

Belátható ez.

zuglo007 (törölt) 2014.12.26. 21:49:26

@bekerült:

2010 óta tényleg megállt a GDP arányos eladósodás nálunk

mondjuk ez többek között a magánnyugdíjpénztárak államosításának is köszönhető...

de azért ez talán mégiscsak némi pozitív változásnak tudható be, elvégre az utóbbi 4 évben az EU tagállamok többsége igen dinamikusan növelte a GDP arányos államadósság szintjét

zuglo007 (törölt) 2014.12.26. 21:51:31

@bekerült:

ha a fidesz valódi strukturális reformokba kezdene borítékolható, hogy az ellenzék en block vmi hisztérikus populista ellen-kampányban élné ki magát...

egyetmondok 2014.12.26. 22:10:16

@zuglo007:
Attól végképp nem kell tartani, hogy a Fidesz belefogna valamikor is a strukturális reformokba.
Azért kapott kétharmadot,mert sikerrel hitette/hiteti el(már a 90-es évek közepe óta),hogy olyanokra semmi szükség.
Ez a Fidesz leglényege. Az unortodoxia semmi más,mint a strukturális reformokra szoruló magyar állam reformálatlanságának bármi (akár az alkotmányosság mellőzésével )áron való fenntartása.

zuglo007 (törölt) 2014.12.26. 22:12:34

@egyetmondok:

ez a többi parlamenti pártra is 100%-ban érvényes...

egyetmondok 2014.12.27. 11:41:08

@zuglo007:
Ez igaz,ám egyetlen pillanatra sem menti fel azok felelősségét a szükséges reformokat illetően,akik a parlamenti többséget éppen birtokolják.

bekerült 2014.12.27. 12:12:35

@vajdasagi:
Ennyi baromságot összehordani !

Szögezzük le, hogy Orbán már sokkal többször leszerepelt mint Gyurcsány !

Gyurcsánynak esze ágában sincs miniszterelnök lenni !
Neki elég a pártjának a vezetése. Ezt már sokszor kijelentette és aki akarja az meg is érti !
Az, hogy a pártja elnöke, abban nektek nincs beleszólásotok. Mi választottuk meg, nektek meg ehhez semmi közötök.
Hiába erőlködtök, az is fog maradni és nélküle nem fogtok menni semmire !
Van ugyanis akkora szavazótábora, hogy ez így legyen !
Kapott esélyt és még kapni is fog, mint mindenki az élete során mindenben !
Az nem bűn, hanem sikerül valamit végigvinni !
Nem lopott, mint a mostaniak, nem csinált galád dolgokat, mint a mostaniak és nem tette tönkre az országot, mint a mostaniak !

Olyan nincs, hogy ha valami nem sikerül, ráadásul mások miatt, akkor tovább nincs semmi, meg is dögölhet !
Akkor Orbán már régen a sírba lenne !
Orbánnak mégis adtatok 10 évet és még ki tudja, hogy mennyit.
Miért is, hogy még jobban elkúrja amit eddig tett ! Pedig még válság sincs, csak annyi, amennyit ő generál.
Pontosan azt csinálja most is Gyurcsány, amire a szimpatizánsai megkérik !
Telt házak előtt tart beszédeket és mindenhol szívesen várják !
Véletek meg ki törődik ?
Bolond lyukból bolond szél fúj !
Majd a szavazók eldöntik, hogy ki mennyit ér !
Gyurcsány és a DK jelenleg 10%-on áll, de lesz ez még több is !
Egy biztos, hogy megkerülhetetlen tényező fog lenni a demokrácia kialakítása során, akár tetszik, akár nem ez nektek !

Azt, hogy mit tett 20 éve és hogy ki mit plagizált, az nem több egyszerű mószerolásnál és nem a politikából gazdagodott meg, mint a ti áldott vezéretek és a vazallusai !

Persze nektek mindegy, csak Orbán hős nemzetvezér álljon a vártán, még, ha kilopja a szemeteket, akkor is !

Elment nektek az a kis maradék is !

Az, hogy a DK-ban ki van és ki nincs, azzal nektek nem nagyon érdemes foglalkozni !
A FIDESZBEN és a JOBBIKBAN is elég sok öreg fazon van, mint a legtöbb pártban. A vezetőségük sem öregebb a DK-ban, mint a többi pártban.
Akkor meg mit ugrálsz és ócsárolsz !
A nyuggerek szavazata is annyi, mint a fiatalé!
Az öregek meg Schmuck Andorral vannak, övé a szépkorúak pártja !

Senki nem barmolja szét azt a tüntetést, ahová meghívót kapott, ha kitűzi a hovatartozását jelző logót és viszi a pártja zászlóját !
Eddig is belőlük állt a tüntetők zöme és a pártonkívüliek csak elvétve voltak jelen kíváncsiságból.
Ennek is meg van az oka !
A fiatalok féltik az állásukat és nem kockáztatják, hogy meglássák őket tüntetni, majd kirúgják őket az állásukból !

Mert ilyen rendszert tudtatok a vezéretekkel összehozni !
Te ugyanis azokhoz tartozhatsz, akinek most kezd kinyílni a csipája és most jöttök rá, hogy milyen szarba léptetek Orbánnal !
Ezt ugyan el nem ismernétek, de Gyurcsányt még tudjátok szidni, csak úgy megszokásból !

Ne erőlködjetek, a fene se figyel rátok !
Mi megyünk a saját utunkon, ti meg hőbörögjetek ahogy akartok, nem is osztotok, nem is szoroztok !

Jellemző rád, amit a HÍR-TV-ről írsz !
Nektek még a "ritka nagy gennyláda" is elfogadhatóbb, mint a DK-s nyuggerek.

Legyetek velük boldogok és tartsatok velük !
Egy biztos, hogy ebből nem lesz Orbánváltás és ezt nektek köszönhetjük !

Persze lehet, hogy ez is a szándékotok, ezért töröd magad ennyire !

Hát, csak várd ki a végét !
Láttunk mi már a karón varjút !

bekerült 2014.12.27. 12:36:31

@zuglo007:

Az államadósság sok minden függvénye !

Az, hogy mennyi % a ráta, még nem azt jelenti, hogy megállt az eladósodás !

A teljes adósságunk évről évre több lesz kb 1000 milliárd forinttal.
2010 óta 20-ról 24 ezermilliárd Ft-ra nőtt !
Magad írod, hogy még így is csak az egyszeri döntéseknek és nem a gazdaság jó működésének köszönhető az, hogy szinten tudják tartani trükkökkel az egészet.
Mondjuk úgy, hogy kreatív könyveléssel !
Átviszik az év végén a következő évre azokat a tételeket, amik megdobnák az adósságot és már szépnek is látszik minden.
Stb.

A válság hatásait nem lehet könnyen megúszni és annak kedvezőtlen hatásait sem lehet könyvelési trükkökkel felszámolni, csak eltakarni.

Pontosan az a baj, hogy Orbánék csak eltakarják a valóságot az olyan tételekkel, mint a nyugdíjpénztári pénzek elrablása, miközben a gazdaság csak vegetál és így nem valóságos a GDP szinten tartása sem !

Nem valósak azok a számok, amelyek elénk tárnak.
Valójában nincs növekedés és nincs adósság csökkenés sem, sőt, drágábban jutunk hitelhez, mint korábban !

Akkor hogy lehetne csökkenés ?
Miből ?
Nincs beruházás, nincs munkahely teremtés és még a tőke is kimegy az országból.

Az EU pénzéből élünk és abból, amit megszorításokként tőlünk össze tudnak szedni !

Ebből nem lehet meggazdagodni, még élni is nehéz.
A jelenlegi kormány már kapkod össze vissza és csak adót tud beszedni, mert az ellopható pénzek egyre kisebb mértékben elérhetőek.

Az orosz hitelnek is ez a kicsengése.
Szeretnék ezt is felhasználni arra, amire ők akarják, ezért tettek bele egy záradékot, hogy másra is lehet fordítani.

Nem abból kezelik az adósságot, amit termelünk, hanem a hitelekből és az ellopható pénzekből.
Még így is inkább növekszik és nem csökken az adósság.

Ezért szorulnak rá a trükközésre !

bekerült 2014.12.27. 12:42:52

@zuglo007:
Az az igazság, hogy csinálnak ők reformokat, csak nincs benne köszönet !

Ez a kormány már igaszán átstrukturált sok mindent és ezért is folyik most a tüntetések sorozata.

Kiderül, hogy másról sincs szó, mint a saját hatalmuk bebetonozásáról !

Az országot meg egye meg a fene, gondolják !

Na, erről szól a mese !

bekerült 2014.12.27. 14:04:48

@vajdasagi:

Felhívnám a figyelmed a következő írásra :

tuaregblog.blogspot.hu/2014/12/orbannal-vagy-nelkule.html

Tanulhatsz belőle !

zuglo007 (törölt) 2014.12.27. 14:22:00

@bekerült:

a fidesz célkitűzése a GDP-arányos eladósodottságra vonatkozott

és azt - a magánnyugdíjpénztárak államosításával együtt - többé-kevésbé tartották is

ezzel párhuzamosan pl. a környező államokban látványosan nőtt a GDP arányos eladósodottság az utóbbi 4 évben

ha nem hiszed nézz utána pl. a tradingeconomics.com-on

Ausztria kivételével az összes szomszédos országban nagyon jelentős növekedés volt ezen a téren...

zuglo007 (törölt) 2014.12.27. 14:23:18

@bekerült:

a baj inkább ott van, hogy az un. "ellenzék" sem állt elő semmilyen értelmes alternatívával

bekerült 2014.12.27. 16:50:44

@zuglo007:

Persze !

A GDP-arányosra !

Mint a munkanélküliség 7,1 %, ugye !
Szóval Magyarország jobban teljesít !

Meg a lótusz faktusz !
Ezt magyarázom ! Mitől teljesítene, amikor minden dől összefele, beruházás meg sehol és lassan a gatyánkból is kilóg a seggünk?

Annyit és úgy trükközhetnek, amennyit akarnak, de a valóság ettől fényévekre van !

Az a statisztika is azt mutatja, amennyit az egyes országok bemondanak nekik !

bekerült 2014.12.27. 16:56:27

@zuglo007:

Igen !
Ha nincs más, akkor erre kell hivatkozni !

Ha meg megtaláljátok az ellenzék programjait, akkor meg inkább azt választjátok, hogy "folytatjuk" !

Micsoda remek alternatíva !

Már mint a lopkodás, meg az "illiberális" rendszer !

Elmentek nálatok otthonról !

NekemNemEzKell 2014.12.28. 14:48:51

Ugyan már... Kiállnak az MSZP-sek, SZDSZ-esek, a DK-sok,Együtt ( külön? ) ...stb. bukott volt balos és kész! Gyurcsány meg kiadta a jelszót: na elég ebből a civil "demokrácia játékból!" majd én megmondom mi a demokratikus, mi meg nem! És kész! Elég már ebből a civil ellenzék nevű szarságból! Mit képzelnek ezek? Az MSZP pénze nélkül, szakmai támogatása nélkül, az emberei szervezői nélkül hol lenne ez a sok amatőR? Bízzák a politikát a jól bejáratott emberekre!

vajdasagi 2014.12.28. 23:49:19

@bekerült: Nézd, én nem bánom, ha a DK Gyurcsány-imádói csupán a Fidesz-maffiát szeretnék elkergetni. Én a Fidesz-maffiát ÉS a szoci-szdsz maffiát is a francba kívánom. Most ilyenek fognak tünteni január 2.-án. Ezt fogadd el, és ha ezzel azonoslni tudtok, akkor gyertek el, de ne a DK-zászlókkal, mert mi úgy látjuk, hogy Gyurcsány igenis vissza akar térni a miniszterelnöki székbe, és ezt nem akarjuk neki megengedni.

Ti igen nehezen értetek a szép szóbol.

bekerült 2014.12.29. 10:20:10

@vajdasagi:

"Ti igen nehezen értetek a szép szóból."

Ezt mondhatnánk mi is !

Mindenhol és megalakulása óta, egyfolytában mondjuk, hogy mi a DK célja!
Nem is lehet az a célja, hogy vezető erő legyen, mivel még nincs olyan erős és a választók erre nem adnak neki még felhatalmazást !

Ezt lehet látni most is, nem kell hozzá nagy ész.
Gyurcsány személyesen kijelentette, hogy nincsenek miniszterelnöki ambíciói. Ő volt már miniszterelnök és tudja mivel jár ez.
Szerintem még akkor se igen vállalná el, ha a DK kerülne olyan helyzetbe, hogy ő adhatná a jelöltet. Talán valaki más a DK-ból lehetséges volna.

A DK minden maffiát szeretne elküldeni és Gyurcsány szintén.
Nem hinném, hogy ne emlékeznél arra, hogy mennyit küzdött Gyurcsány a baloldali és a jobboldali maffiával is.
Igen az SZDSZ-el is !

Ezért alapított egy új pártot !
Már előrébb jár mint ti, mert ő már erre alapított egy pártot és ez nektek még csak ezután jöhet, ha ugyan sikerül !

Az azonosulás tehát meg van a célotokkal, mert ti is csak követitek a lehetségest.
A FIDESZ sugallja azt minden fórumon és eszközzel, hogy Gyurcsány a hatalomra tör !
Ti ezt simán elhiszitek és magatokénak valljátok.
Inkább hisztek Orbánnak, mint az ellenfelének, aki hiába mondja, hogy nincsenek ilyen motivációi.
Ezt már számos példával bizonyította is, csak titeket ez nem érdekel, fújjátok a magatokét !

Ti tudjátok, hogy miért !
Szerintem nem véletlenül !

A gond ott van, hogy nektek illene eldönteni, hogy mit akartok !
Nem szabad kirekeszteni a tüntetésből és az Orbán elleni közdelemből azokat az erőket, akik VÁLLAlJÁK, hogy demokráciát szeretnének és az szerint is óhajtanak küzdeni.
Persze itt nem a "népi demokráciákra", vagy hasonló lózungokra gondolunk.
A JOBBIK pl. ezt nem vállalja fel !

A demokratikus erőkön belül is vannak különbségek és vállalhatatlan dolgok, mint, ahogy jelzed is, a baloldali maffiával kapcsolatban.
Ezek elleni küzdelmet, az Orbáni maffia leküzdése után lehet megvívni.
Nem előre, mert azzal saját magunkat gyöngítjük.
A két maffia nem ugyan az, ugyanis !

Orbánék vállaltan nem gondolkodnak demokráciában, csak a látszat kedvéért, ezért próbálnak meg mindenfélét belemagyarázni a demokráciába.
Ez, ráadásul, láthatólag nem is működőképes és csődbe viszi az országot.

Az MSZP esetében a baloldali "maffia" vállalja és küzd is azért, hogy Orbán eltakarodjon.
A hátsó szándékukat nem ismerhetjük, de az már rajtunk fog múlni, hogy ne sikerüljön félre vinni a győzelem után a dolgokat a másik maffia irányába.
Az is itt van, hogy lassan 6 éve nincsenek hatalomban és így jóval gyengébb ez a maffia, mint a hatalmon lévő.
Velük sikeresebben tudjuk felvenni a harcot, ráadásul szükségünk van rájuk, akár akarjuk, akár nem, Orbán ellen.

Ha azt akarjátok, hogy előre kizárjátok a demokratikus oldalon az egyes szereplőket, akkor bizony az Orbán malmára hajtjátok a vizet, mert eleve megosztjátok az ellenzéket!

Ráadásul úgy, hogy a tagjaikra, szimpatizánsaikra számítotok, míg a táborukra már nem.

Ez mögött a saját pecsenye sütögetése húzódik meg, legalább is ez látszik.
A céljaitok nem világosak és nem is törekedtek a győzelemre, a megosztani akarás, legalábbis ezt jelzi !

Tessék nektek kijelenteni, hogy egyetlen párthoz tartozót és szimpatizánsait nem várjátok a tüntetésre és ez csak a pártonkívüliek tüntetése lesz !

Nem kértek azokból, akik a mostani pártokat támogatták és rájuk szavaztak, mert a Jobb és a baloldali maffiát támogatták !

Világosan KELL tehát beszélnetek és megmondani, hogy mit akartok !

Gyurcsány javaslata a logókról ezt a célt szolgálja.
Tudni illik, hogy mondjatok már végre valami világosat is a céljaitok felől.
Már csak azért, hogy tudjuk ki, hova tartozik.

Mert azt meg mi nem fogjuk megengedni, hogy az Orbán átmentésén, vagy a JOBBIK hatalomra kerülésén munkálkodjatok, ráadásul a mi saját táborunkat is felhasználva !

Mert, ugye, nekünk is vannak félelmeink !

A bizalomért pedig, nektek is tenni kell valamit az asztalra !

Mondjuk azt, hogy vállaltok minden Orbán ellen küzdő demokratikus erőt és együtt kívántok velük működni a győzelem érdekében!

bekerült 2014.12.29. 11:46:50

Itt van egy hasonló témával részletesebben foglalkozó blog.

Olvassátok :tuaregblog.blogspot.hu/

vajdasagi 2014.12.29. 20:18:19

@bekerült: Azt mondod: "Világosan KELL tehát beszélnetek és megmondani, hogy mit akartok !"

Én ezt Neked nagyon világosan elmondtam, de Te nem értesz a szép szóból. Én a Gyurcsényt sem engedném még egyszer kormányközelbe.

Annyira fafejű vagy, hogy ezt nem érted?
Elmondom angolul is: your idol and your flags are not welcome on our protest meeting.

Majd alkalomadtán szervezzetek Ti saját meetinget, és oda vigyétek a zászlótokat. Picsába már.

wantaan 2014.12.29. 20:35:44

@vajdasagi: na húzz el tényleg a picsába. Igenis zászlókkal mindenki!! Leszarni ezeket a böszme civileket. Legfeljebb nem lesznek ott. Milyen alapon mondanák meg hogy én vagy akárki is hogy menjen. Az utca még szabad, ezek köcsögebbek mint a rezsim. S ezek hadoválnak demokráciáról ....
Az+ hogy te kit engednél kormány közelbe ki nem szarja le? Neked is csak egyet ér a szavazatod.

bekerült 2014.12.30. 09:10:03

@vajdasagi:

Bizony !
A picsába is elmehettek már !

Ennyire fafejűek csak szándékosan lehettek.

Rendben, nem akarjátok Gyurcsányt !
Érthető és érti mindenki.

Ne szavazzatok rá és punktum !

Ezt egyébként nem ti döntitek el, hanem a szavazók !

Gyurcsányt nem tudjátok megkerülni, mert mi mellette állunk, ti meg álljatok az mellé akit akartok, mi nem szólunk bele !

Ennek mi köze van a tüntetéshez ?
A szavazás előtt még Orbánt el kellene takarítani !

Ezt olyan nehéz megérteni ?

egyetmondok 2014.12.30. 09:25:09

@zuglo007:
"a fidesz célkitűzése a GDP-arányos eladósodottságra vonatkozott
és azt - a magánnyugdíjpénztárak államosításával együtt - többé-kevésbé tartották is" --

azt,hogy az állam magánvagyonokat ellenérték nélkül államosít,majd abból többé-kevésbé szinten tartja az állam adósságát,ha lehet ne ünnepeljük már. Ez ti.szörnyű.

vajdasagi 2014.12.30. 10:13:19

@wantaan: Ti tényéeg hülyék vagytok. Hogy nem értitek meg, hogy nem Ti szervezietek ezt. Olyanok szervezik, akik Gyurcsányt majdnem ugyanúgy elküldenék a fenébe, ahogy Orbánt is.
Persze, hogy oda mész, ahova akarsz, kivéve, ha egy olyan rendezvényről van szó, ahol a Te bálványodat is elküldenék a politikából. Oda nem menj.

Pont olyan ez, mint amikor a hülye DK-sok belefojtották a szót Mesterházyba (akit én amúgy nem kedvelek) a "közös" naggyűlésen. Komolyan mondom: TI vagy hülyék vagytok, vagy Orbán szekértolói. Harmadik opció nem látszik.

vajdasagi 2014.12.30. 10:16:10

@bekerült: Ez egy lyan tüntetés lesz, ahol mi nem Orbánt akarjuk eltüntetni, hanem az elmúlt 25 év minden kormányközeli emberét.

EZ NEM A TE TÜNTETÉSETEK. Itt ti maximum ellentüntetők lehettek.

Szervezzetek egy saját tüntetést, ahol pár ezer lelkes nyugdíjas csápol. Oda meg én nem fogok elmenni azzal, hogy "Pfúj Gyúrcsány".

bekerült 2014.12.30. 12:54:58

@vajdasagi:

Ez egy olyan tüntetés lesz, ahová várjátok a más pártok tagjait, szimpatizánsait is !
Legalábbis ezt hirdetitek !

Mi meg azt mondjuk, hogy, ha már hívtok, akkor elmegyünk, de visszük a pártunk logóit is.

Megértem, hogy utálod Gyurcsányt.
Nem Gyurcsány megy oda tüntetni, hanem én és a haverjaim !
Nekünk viszont tetszik a Gyurcsány és az elmúlt 25 évből az ami és a logóink is tetszenek !

Írtam, hogy tessék akkor nyíltan megmondani, hogy nem vártok csak CIVIL tüntetőket és a pártok tagjai és a szimpatizánsai nagy ívben kerüljenek el benneteket.

Az nem megy, ahogy most sunyi módon próbáltok meg tömegeket megmozgatni és átverni !

Mert azzal, hogy " MI NEM ORBÁNT AKARJUK ELTÜNTETNI....", már meg is mondtál mindent !!!

Az elmúlt 25 év minden kormányközeli emberét pedig lehetetlen elküldeni !
Ez úgy marhaság, ahogy van !

Akkor a fél országot eltüntethetnéd.

Arról ugyanis elfeledkeztek, hogy a "KORMÁNYKÖZELI" emberek mögött is tömegek állnak és támogatják a KORMÁNYKÖZELI embereket.

Ha őket külditek el, akkor a tömeget is elkülditek akik mögötte állnak !
Ébredjetek már fel !
Orbánt a havejaival és a pereputtyával együtt kell elküldeni.

Ezért muszáj azt is megnevezni, hogy az elmúlt 25 évből mit nem tartotok jónak és mit szeretnétek annak a helyébe.
Az nem elég, hogy a teljes 25 év minden kormányközeli emberét.
Mert túl általános és még csak nem is utal a problémákra, csak a személyekre.

Személyekben majd ráértek a választáson gondolkodni és arra, hogy kit szeretnétek, vagy kit nem !
Képtelenség amit meg akartok valósítani.
Minden zagyvaságot összehordotok, ami nem életképes.
A pártok meg köszönik megvannak és egy demokratikus választáson nem tilthatod meg nekik, hogy induljanak.

Megismétlem, hogy értsed !
Jelentsétek ki, hogy ellentétben azzal, amit eddig közöltetek, nem akarjátok, hogy párttagok és a szimpatizánsok is részt vegyenek a január 2-i tüntetésen, ahol nem az Orbán leváltásáért akartok tüntetni !
Végül is mindenki tüntethet úgy és ahogy, vagy amiért akar, csak közölje ezt a tömeggel is.

Ha ezt nem teszitek meg időben, akkor ne csodálkozzatok, ha egy nagy káosz lesz belőle !
Az nem megy, hogy kihasználom a tömeg jelenlegi haragját és hirdetek egy tüntetést ennek a tömegnek egészen más szándékkal, mint amit a tömeg akar és elvár.

Határozottan meg kell mondani, hogy nem akarjátok ezt a tüntetést Orbán ellenes tüntetésként megrendezni.
Aki ilyet akar, az ne menjen január 2-án a tüntetésre !

Ezekre a résztvevőkre ti nem számítotok.

Megjegyzem, hogy már ez a vita is elveszi a kedvét igen sok tüntetni akarónak.

Bajoljon veled Orbán Viktor !
Ki a fene akarja találgatni, hogy mit akartok ?
Legfeljebb otthon maradunk és nézzük a TV-n, hogy ti, hogy fagyoskodtok.

Tudod, ha eljönnél a DK tüntetésére, mert a meghirdetett célokkal és amiért tüntetnek, azzal egyetértesz, akkor mindegy, hogy ki van ott, mert a tüntetés céljaiért tüntetsz, nem a szónokokért.
Ha Gyurcsány olyat mond, ami nem tetszik, akkor lehet pfujolni, vigyázva mások érzékenységére, nehogy kapjál a fejedre.

Ezt ti is megkaphatjátok, ha a tüntetésen olyat mondtok, ami nem találkozik a tömeg akaratával.
Jó példa erre a Mesterházy beszéde alatti megnyilvánulás, a választás előtt.

A tüntetések már csak ilyenek.

vajdasagi 2014.12.30. 17:18:32

@bekerült: A mai nap során az általád oly sokra tartott Gyurcsány viszakozott, és most már nem kell a pártzászlót hoznod. Remélem hallottál róla.

Mi azért megyünk holnap tüntetni, hogy minden tolvaj banda, aki eddig ránktelepült 25 év alatt tűnjön el a francba. Ebbe még véletlenül sem tartozik bele az ország fele. Kormáynonként olyan 100-200 ember van, aki ebbe a "tolvaj-banda" kifejezésbe belefér. És a Bajnai-korszak pénzügyminisztere, az Oszkó, az még ebbe sem fér bele - tehát számomra ő vállalható. Meg a másik oldalról is vállalható sok fazon. Pl. a Pokorni, meg még sokan mások. Felesleges a terelés: nagyon is jól tudod, hogy kik azok, akik kaptak már esélyt az irányításra, és azt nem jól használták: hát mindezek ellen tüntetünk majd. Ha ez neked is megfelel, akkor "welcome", de ha Te visszahoznád a Verest (Gyurcsány pénzügyminiszterét), akkor inkább ne gyere.

wantaan 2014.12.30. 17:24:42

@vajdasagi: Számomra meg Te nem vagy vállalható mert kiközösítesz embereket! Akkor Te sem jössz el? ....mert Én ISTEN IGAZÁBÓL CIVIL VAGYOK! S nem szeretném ha kiderülne , hogy mind az amit csináltok azt Kubatov vagy Habony találta ki mint a bajai videót! No akkor remélem otthon maradsz.

bekerült 2014.12.30. 19:44:27

@vajdasagi:

Hát !?

Ha kíváncsi vagy rá, az én véleményem az, hogy ettől függetlenül azt viszek, amit akarok.

De legfőképpen nem viszek semmit, inkább, majd a TV-n nézlek benneteket, ha kíváncsi leszek rátok. Ha jó műsor lesz máshol. akkor meg ,majd oda kapcsolok.

Azt mondod, hogy minden tolvaj banda, de Pokorni és Oszkó már nem fér ebbe a kategóriába és ezen csoporthoz csak 100-200 ember tartozik kormányonként.

Kiábrándítalak, mert Pokorni is megszavazott minden tolvajlást a parlamentben, amit a FIDESZ kitalált, mint ahogy Oszkó is ezt tette a kormányüléseken, mert egy, egy intézkedés lehetőséget teremtett mások számára a tolvajlásra és ő ezt megszavazta.
Majd később honorálják neki egy, egy jól fizető állással, mint ahogy meg is történt.

Rögtön másképp fest az egész ugye ?
És akkor a megyei és városi potentátokról még nem is beszéltünk ! Itt se kis pénzekről van szó ! Ha lopott volna Veres pl., akkor már börtönben ülne, mert Orbánék, már régen lecsukták volna. Gondold el, micsoda reklám lett volna nekik.

Miféle szelektálást végzel te és milyen alapon?
Miért hagyol ki embereket és kegyelmezel meg nekik, csupán azért, mert nem tudsz a lopásaikról ?
Mondjuk Bokros miért nem vállalható ?

Vagy Debreceni József és a hozzá hasonlók !
Sorolhatnám még, de minek.

Itt aki terelget, az te vagy !
Attól, hogy valaki kapott esélyt az irányításra, vagy bár mire, az még nem jelent semmit ! Még akkor se, ha belebukott.
Ettől még az élet nem áll meg és tanulva a bukásból meg lehet próbálni újra, annyiszor, ahányszor akarja. Nem is beszélve arról, hogy pl. 6 év után azért már nem is illik ilyesmiről beszélni.

Te vajon hányszor buktál meg az életben ?

Ne nézz másokat hülyének !
Sok mindenkit ismerek személyesen is, így Verest is.
Nem kívánom vissza, de nem is ítélem el, mert nem tudok olyanról, hogy lopott volna.
A válság idején sok mindent kellett tenni az ország érdekében, amivel, még sokszor ő sem értett egyet, csak nem volt más lehetőség azt elkerülni.
Bizony, ez a nagyság átka !
Így tett Bokros is és jól tette.
Ettől még nem lettek tolvajok és nem lett magánvagyonuk a politikából, mint Pokorninak, csak ő nem dicsekszik vele !

Nézd meg Pokorni villáját és utána beszélj.

Apropó, Gyurcsány az Orbán Ráhel éttermében DJ-skedett, és itt nem a Gyurcsány a lényeg, ő el tud számolni a dolgaival, míg Orbánékról már ez nem mondható el !

Egyenlőre ott tartunk, hogy képtelenek vagytok megmagyarázni még azt is, hogy kit miért gyűlöltök.
Mert amit eddig felhoztatok az irányításról, meg a tolvajlásról, az bizony mind csak feltételezés és javarészt hazugság !
Ezt is csak a tömeg félrevezetésére használjátok, ha hinnének nektek.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy te pl. mit tettél volna egy, egy esetben, ha döntést kellene hoznod, amikor nincs, csak rossz döntés és még rosszabb döntés, de a nem döntés a legrosszabb.

Hidd el, hogy utána én is el tudnálak mondani mindennek !
Vállalni meg, most sem tudlak felvállalni !

Jobb, ha távol maradok tőletek, mert ebből, jól nem fogtok kijönni !

Az a világ még nem született meg, amit ti elképzeltek és nem is működne, pláne tisztességesen.

vajdasagi 2015.01.01. 10:34:50

@bekerült: Valóban jobb, ha távol maradsz. Szinte egyik mondatoddal sem értek egyet. Kivéve a Bokrossal: őt én is kedvelem. De hadováltál annyi mindent, hogy ha ebből csak egy témában vagyunk egy véleményen, akkor köztünk a távolság túl nagy. Nem is érdemes folytatni. Ezért nem mondok semmit pl. a bajai videóra sem, meg a Gyurcsány meggazdagodására sem.

BÚÉK.

wantaan 2015.01.01. 11:27:52

@vajdasagi: Pedig mennyivel jobb lenne ha TE maradnál távol. ....vagy mondjuk egyedül tüntetnél valahol ahol senki sem lát s oda biztosan nem menne se Gyurcsány se DK se senki csak Te egyedül. Sőt szónokolhatnál is és még meg is tapsikolhatnád magadat. S te lehetnél az oszlató sün és a TÖMEG is!
Egyik percben sün a másikban tömeg .... s te aztán ott mindenkinek beolvashatnál ...még magadnak is. Táblát is vihetnél de meg is tilthatnád magadnak ...s ha mégis vinnél még ki is csavarhatnád magad kezéből. No HAJRÁ!

vajdasagi 2015.01.01. 12:05:21

@wantaan: Oszlató sünről Gyurcsány-hívőknek nincs morális joga beszélni. Meg azonosító nélküli rendőrökről sem :-)

Nézd, Ti nagyon komoly szerepzavarban vagytok: majd ha Gyurcsány hirdet tüntetést, akkor ARRA menjetek el Ti. Ne mások kezdeményezésére települjetek rá. Ilyen egyszerű ez a dolog.

Szúrófény 2015.01.05. 04:18:09

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Fari(zeus)demokrácia

Egyenlőség eszméje abszurditása
Ma már az egyenlőség eszméje és főleg gyakorlata természetellenes, mert míg a jogrend formális egyenlőséget hirdet, addig a természetben a szereplők szellemi képessége nem egyenlő. A természetes evolúció egyensúlyi, echipolenciális helyzeten alapszik, amit a komplementáris egyenlőtlenségek hoznak létre. Az egyének viszont elsősorban genetikailag, következésképpen pedig fizikálisan, szellemileg, anyagilag, társadalmilag stb. nem egyenlőek. Mivel csak egy formális egyenlőség létezik és senki sem meri felvállalni az egyenlőtlenség nyilvánosságát, ezért az egész rendszer csak egy látszatrendszer. Az egyenlőtlenség megnyilvánul már az elemi iskola első osztályában.
Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — megint Szabó Dezső! Mi mindent megírt ez az ember! Mi változott az óta? Talán a hülyeség lett nagyobb, a fal lett simább, melyről lepereg az intés, mint a borsó! 90 éve, még mindíg a lóleányka álmát rágjátok!
süti beállítások módosítása