1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Sefu: Vannak fekete angyalok, pl. Győr, székesegyház. (2021.09.21. 11:47) Miért nincsenek fekete bőrű angyalok?
  • kistót: Mi lett volna az afganisztáni kivonulás helyes időpontja? 5, 10 vagy 15 évvel ezelőtt is a tálibok... (2021.08.19. 12:43) A magyar ellenzék mint piaci kofa
  • ricardo: Ünnepi Könyvhét 2035. G. Fodor Gábor: Orbán Viktor kertitörpéje voltam. Schmidt Mária: Orbán. Ahog... (2021.08.12. 10:02) Itt a vége a blog.hu-n
  • Tibor Rajna: A nép az egy vérből való hús-vér emberek nagy családja. A nemzet a nép szuverenitásának megtestes... (2021.05.04. 17:36) A nép fontosabb, mint a nemzet
  • Rodney_2: Na még sem lesz szükség Nyugaton a sok millió migráncsra a beteggondozásban: index.hu/techtud/20... (2021.02.01. 13:10) Igaza van-e Novák Katalinnak?

Polgári konzervatív blog

2014.10.24. 10:51 HaFr

A jövő év lesz a végső? Utunk a pokolba

A kormányzat megkezdte a lázítást Amerika ellen, ahogy korábban már megkezdte a lázítást az EU ellen, amivel összeáll a Nyugat elleni szabadságharc frontja. Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő (akinek a nevéhez köthető az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, az EP által tavaly júliusban elfogadott jelentés) és az európai baloldal jelentős része a Kádár-rendszer baloldali ellenzéke lett volna, és azt gondolják, hogy diktálhatják a magatartási mintákat. Ebben az értelemben Brüsszel valóban Moszkvára emlékezteti – mondta a házelnök –, s ha ez az unió jövője, „akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan kellene ebből szép lassan, óvatosan, de kihátrálni”. Ugyanakkor meg van győződve, hogy ez nem lehet az unió jövője – tette hozzá.

 

Nincs időd elolvasni?
Kövér László az EU-t kritizálja. Gulyás Gergely az Amerikai Egyesült Államokat. Elhitetik velünk, hogy a Nyugat az ellenségünk.
Az internet szabadsága veszélyben, a rendőrök fizetését emelik.
Ha a Nyugat valóban fellép Orbán ellen, ő az oroszokhoz fog menekülni. Már két éve eladta az országot nekik Paksért cserébe. Ezt már nem tudja és nem akarja megváltoztatni.
Közben nagyon kevés embert érdekel, hogy mi lesz a sorsunk. Az ellenzék siralmas. A kormánypártiak vakok.
"A jövő évben valami nagyon rossz fog történni velünk."

 

Gulyás Gergely, jobb sorsra érdemes, de gyengének bizonyult fiatalember szerint Amerika cserben hagyta '56-ban a magyarokat (ami részint így volt, részint egy picit bonyolultabb ennél), de ami a lényeg, ugyanilyen ellenséges és igazságtalan mozzanatnak tartja a korrupt Orbán-rezsim reprezentánsainak kitiltását. Készül a mítosz a magyarellenes Nyugatról, amelyet kellő kormányzati propagandával nem lesz túl nehéz letolni az egyszerűbb, elszegényített, kiszolgáltatott magyarok torkán.

Az internetet korlátozzák (ma így, holnap bárhogy), a rendfenntartó szervek jelentős, egyharmados fizetésemelést kapnak a következő költségvetéssel, ami akkor is feltűnő, ha messzemenőkig rászolgáltak erre. Azzal, hogy Amerika bekeményített a magyar kormánnyal szemben, elébe vágott Orbán napirendjében a konfliktusok élezésének. Ha a nyugati kormányok, a "türelmes" Merkel vezetésével végre rászánják magukat a döntésre, és az EU véget vett a szokványosan impotens, késlekedő viselkedésnek, a magyar kormány olyan nyomás alá kerül, amely akár a piacunk és a valutánk összeomlásában juthat kifejezésre -- és ebben az esetben, amelynek bekövetkeztére egyre több jel mutat, Orbán nem meghátrálni, hanem előremenekülni fog: Moszkva karjaiba. Orbánnak az legeslegutolsó -- közvetlenül a halálos ágyán elmondott imát megelőző -- gondolata lesz a lemondás. A paksi számla ellentételezése maga az ország, és ezt a döntést már meghozta két éve. Olyan messze elment, hogy nem engedheti meg már magának a visszavonulást. Inkább sírba viszi a nemzetet megint egy évszázadra.

A magyar népet ebből az egészből nem érdekli semmi. Elkeserítő volt látni az október 23-i budapesti érdektelenséget, beleértve a szomorú, szegényes, gondolattalan, ízléstelen Blaha Lujza téri tüntetést, amivel a civil ellenzék bebizonyította a kormánynak (erre szolgált ugyanis a gumicsont!), hogy a legöntudatosabb, legmobilabb FB-közösség is csak ilyen fizikai megjelenésre és színvonalra képes az utcákon! Elkeserítő látni a parlamenti pártok önzőségét az ellenzékiség alakításában, a sajtó sztereotip ostobaságát az eseményekre való reakciókban, a jobbos tábor rendületlen ignoranciáját, és általában a helyzet kilátástalanságát. A magyar nép ismét megvette a soros jegyét a pokolba. A jövő évben valami nagyon rossz fog történni velünk.

372 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr816828475

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az internetadó hungarikum 2014.10.25. 12:08:54

„Is this actually serious, or did the local legislative idiot just propose something stupid that is going to get laughed at and shot down? I don't know whether Hungary's economic minister is some crackpot position that no one pays any attention to or s...

Trackback: Fidesz-Quisling 2014.10.25. 08:34:31

Milyen véletlen, a norvég civilek és a norvég Qusiling! Orbán átlépett egy határvonalat, Komolyan elhitte, hogy az EU és a NATO más, mint a KGST és a VSZ volt, s ezekben a szervezetekben demokratikus döntéshozás van, a kisebbségi vélemények tiszteletb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2014.10.24. 11:12:56

Sötét jövőkép, de Orbán és a Fidesz habitusát és eddigi konfliktuskezelési sémáit ismerve egyértelmű, hogy inkább omlik bele Putyin valagába, mint hogy változtasson a szokásain.

Késő volna?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:13:19

"Az internetet korlátozzák"

Hogy?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.24. 11:26:15

@maxval a bircaman: Birca, hamarosan trollnak minősítelek, és akkor vége a karrierednek ezen a blogon -- azért pofátlanságnak is van határa.

wantaan 2014.10.24. 11:27:12

@maxval a bircaman: Tényleg hogyan?
pl. az hogy engem korlátoznak abban ,hogy Las Vegasi Kaszinókban verjem el a fizetésem az is fölháborító .... de az Internetet korlátozni hogy lehetne ....ha csak nem úgy mint ahogy engemet korlátoznak a Las Vegasi Kaszinók látogatásától.

A qrva életbe nem keresek annyit hogy teljen rá!!!

egyetmondok 2014.10.24. 11:30:37

Valaki néppárti képviselő a minapi vitán (szomorú módon újra csak "a" magyar demokráciáról)azt találta mondani,hogy annyira mégse lehet fantasztikus a magyarság, hogy képes lenne kitalálni azt a keresztény demokrácia modellt, amely illiberális.
Telitalálat a mondat,természetesen ilyen nem létezhet(ne).

A bármely helyzetben a Fidesz által elhúzható sérelem-politika láthatóan nulla eredménnyel jár,arra jó,hogy belföldön tovább rombolja a jövőt,diplomáciai értelemben pedig az ország elszigeteltségét,szánalmasság-faktorát. Az miféle válasz az amerikai kitiltásra, hogy mit nem tett az USA 56-ban ? Olyan abszurd,olyan hamis,ami tényleg minden-mindegy-már "logikája".

Elnézve,hogy miféle új adókat szeretne (kénytelen?)a kormány bevezetni,egészen riasztó kép alakul,miközben a GDP idén 3,és jövőre is kb.2%-kal emelkedni tud.

Miközben értelmesebb kormánypártiak valamiféle konszolidációról reménykedtek, hiszen nagy felhatalmazás még nagyobb felhatalmazás hátán,a helyzetünk egyre sötétebb,zavarosabb, értelmezhetetlenebb.

vitéž munkášőr 2014.10.24. 11:35:09

@maxval a bircaman: Bulgaria tudtommal nem annyira unortodox, hogy ez a veszely teged is fenyegessen

vitéž munkášőr 2014.10.24. 11:37:02

a poszt a mandineren is szemlezve :'(

vitéž munkášőr 2014.10.24. 11:38:35

@maxval az elmélkedő birca: az agyalagyult telekomado kiegeszitest nezve igen

quendelapo 2014.10.24. 11:41:42

@HaFr
Lehet, hogy a magyarok szeretnének eltávolodni a Nyugattól (valójában ők sem, ez csak hőbörgés) de a Nyugat most nem engedi el Magyarországot. Azaz nem lesz sem orosz paksi bővítés, sem déli áramlat. - ezt tegnapi kommentem, de itt aktuálisabb.
Éppen ezért, az Orbán-rendszer bukása végbemehet nagyon gyorsan is és elhúzódhat akár egy fél évig. Minél tovább húzzák és minél vállalhatatlanabb csatákba mennek bele, annál valószínűbb, hogy Jones gazda tényleg nem tér vissza többet.
A korrupciós ügyek, a civilek lerohanása és az internetadó ötlete, pedig leegyszerűsítik a helyzetet és megkönnyítik a Nyugat dolgát. Szinte biztos, hogy az USA jóval többet tud a korrupciós ügyről, mint itt sokan eddig gondolták, de ha mégsem, akkor is elég adu van a kezében ahhoz, hogy ügyesen blöfföljön.

egyetmondok 2014.10.24. 11:44:54

@maxval a bircaman:
Max,ma az internet hozzáférés költségét állami akarattal növelni azzal azonos,mintha anno az egyház külön pénzt kért volna azért,hogy nemzeti nyelven is hallható legyen a mise. Érted ?
Tehát,mintha aki nem tudott volna külön fizetni,az továbbra is latinul lett volna köteles az igét hallani.
A tudást Max,ha ez neked mond valamit.
Mi más ez,mint szándékos korlátozás?

az elmélkedő maxval birca 2014.10.24. 11:46:28

@egyetmondok:

Az internetadó hülyeség, de ez nem jelenti az internet korlátozását.

wantaan 2014.10.24. 11:46:45

@quendelapo: Szerintem is többet tudnak! S lesz még egy két titkon felvett tárgyalás .... akár Rogánnal ...vagy Lázárral ....vagy Vargával amint ép a 2-3 milliárdos kenőről értekeznek.
S nekem pl nagyon gyanús Lázár londoni kiruccanása vagy Rogán Dubai-i útja. S ha jól elő volt készítve a terep simán lehetnek tökéletes kép és hang anyagok az USA birtokában.

quendelapo 2014.10.24. 11:48:09

@HaFr
"Elkeserítő volt látni az október 23-i budapesti érdektelenséget, beleértve a szomorú, szegényes, gondolattalan, ízléstelen Blaha Lujza téri tüntetést, amivel a civil ellenzék bebizonyította a kormánynak (erre szolgált ugyanis a gumicsont!), hogy a legöntudatosabb, legmobilabb FB-közösség is csak ilyen fizikai megjelenésre és színvonalra képes az utcákon!"

Szerintem meg elkeserítő látni, hogy miközben nagyon szépen írsz szabadságról, autonómiáról, önállóan cselekvő emberekről, gyakorlatilag mindenkit fikázol, aki jól, rosszul elindul ezen az úton. Ha Te is elmentél volna a Blahára, akkor nem 34, hanem egy-két ezer ember halotta volna, amit a szabadságról mondtál.

Ezzel a hozzáállással még egy budai klub sem lehet sikeres.

nevetőharmadik 2014.10.24. 11:51:02

@egyetmondok: @HaFr: Kár, hogy nincs technikai lehetőség arra, hogy ez a birca csak plusz költség fejében kommentelhessen itt. Ha már úgysem érezné korlátozásnak, jól meg kéne nyírni, emelné a GDP-t is.

states1 2014.10.24. 11:51:24

Jó vastag bőr van a pofikádon Péter, mi kezdtük a lázítást Amerika ellen, és nem Amerika vet valami példátlanul aljas módszereket a saját szövetségesével szemben. Még éppen csakhogy nem szálltak partra a Keszthelyi öbölben, és nem küldtek robbanó szivarokat Orbánnak. Mást már mindent bevetettek egy törvényesen és többszörösen nagy többséggel megválasztott kormány megbuktatására. Amúgy meg mi mást várhatnánk attól a világcsendőrtől, amelyik a saját legfőbb szövetségesének számító német kancellárt is lehallgatta. A többiekről már nem is beszélve. Ha csendben maradtál volna... Ahogy mondani szokták.

unionista (törölt) 2014.10.24. 12:00:35

@maxval a bircaman:
havi 700 forintot kellene fizetni. és azt nehogy már kivessék. belbudán ez az információ szabadság korlátozása. a belpestiek kivonulnak a zsidónegyed sarkába. egy kitépett papírlapra felírják: "szabadság". együtt felemelik. aztán kidobják a kukába. a világlapok arról cikkeznek, hogy magyarországon kitört a fasizmus.

a rendszerváltás az oláh cigány kultúra megerősödött. és ez összekapcsolódott a délszláv nemzetieskedéssel. és ehhez kapcsolódtak a szefárdok. orbán egy balkán pártot vezet. ez egy törzsi háború. a jobbik őseurázsiai kultúrát vonultatja fel. az askenázi zsidók kiűzése folyik német-római assziszttal. és ezzel szemben áll a zsidó baloldal. akik a többségi magyarokat szapulják. de a magyarok relatív többségét adó kelet-indoeurópaiaknak ehhez semmi közük.

azt hogy ennek mi lesz a vége nem lehet tudni.

nevetőharmadik 2014.10.24. 12:11:17

@states1: Példátlanul aljas módszer, hogy a korrupt szarokra azt mondták, hogy korrupt szarok, mi? De igencsak árulkodó, hogy pár kleptokrata elleni "támadást" rögtön Orbán megbuktatási kísérletével azonosítasz. Köszönjük, hogy bebizonyítottad: Orbán = korrupció.

És ez tény marad, függetlenül attól, hogy milyen szándékokat tulajdonítunk az USÁnak.

Szúrófény 2014.10.24. 12:11:58

@nevetőharmadik: „…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

"Ha közelebbről szemléljük azokat a férfiakat, akik tébolyult időkben a világot igazgatják, jobban csodálkozunk hitványságukon, mint amennyire meglep minket létezésük. Megdöbbentő milyen kevés tehetség szükségeltetik ahhoz, hogy valaki birodalmak sorsa felett döntsön, és be kell látnunk, hogy az emberi dolgokban van valami végzetszerű, és titokzatos amire nincs magyarázat"
Chateaubriand fr. történész

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:25:25

@HaFr:

az unióból csak masszív szabadpiaci reformok mellett lehetne kihátrálni

mivel erre nem nagyon van esély a magyar politikai elit részéről különösebben nem kell komolyan venni az efféle kijelentéseket

ha döntéskényszerbe kerülne még a jobbik felsorakozna az egybesült Európa programja mellett...

(aki nem hiszi olvassa el a kollektivista programjukat, a nyílt és burkolt EU szubvenciók nélkül néhány hónapon belül csődbe mennének azzal)

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:26:04

@calabria04:

jav:
ha döntéskényszerbe kerülne még a jobbik IS felsorakozna az egybesült Európa programja mellett...

egyetmondok 2014.10.24. 12:31:02

@az elmélkedő maxval birca:
Az internetadó nem hülyeség,hanem adó.
És természetesen korlátozza a hozzáférést.

vitéž munkášőr 2014.10.24. 12:33:54

@Piri néni: hat mama, ez pont forditva van. marmint a cipofuzos dolog

Tyreo 2014.10.24. 12:35:26

" hogy a legöntudatosabb, legmobilabb FB-közösség is csak ilyen fizikai megjelenésre és színvonalra képes az utcákon!"
Azért ezzel még megvárnám a vasárnapot.

egyetmondok 2014.10.24. 12:37:09

@calabria04:
Szomorú tévedés azt képzelni,hogy az EU nem a piacgazdaságon nyugszik, és hogy tehát valami "piaci" megoldással lehetne onnan kihátrálni.

Carmichael 2014.10.24. 12:38:26

@maxval a bircaman:
Ha ugyanolyan egyszerűen és gyorsan és ellenállás nélkül emelhetem meg arányosan a bevételeimet abban a pillanatban, amikor és ahogyan új adókat vetnek itt ki, akkor igazad van, semmi...

Most komolyan, mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te most már bántóan visszaélsz ezzel a lehetőséggel.

almodhi 2014.10.24. 12:38:39

Az utolsó pár nap kommenttermését nézegetve, úgy tűnik, a valósághoz kötődő utolsó cérnaszál is elpattant a trollcsapatnál.
Egy másik blogon Gézánk a kínai kiommunista párt kemény kezét követeli a hongkongi nyugatbérencekkel szemben, birca itt játssza a blazírt hülyét (vö.: "miben korlátoz az internetadó").
Mintha náluk is szintet lépett volna valaki...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:39:16

@unionista:

ez még kimaradt:

a __gettómentalitással_ megvert, _származástudatos_ és _kiválasztott nép_ szindrómával küzdő __szélsőjobboldal__ pedig a lényeget tekintve a keresztény univerzalizmussal szemben a __zsidó__ világképet választotta...

__szélsőjobboldali__ világkép = hagyományos __zsidó__ világkép

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 12:39:28

@states1:

Ez hülyeség. A Fidesz nem tartja be a szabályokat, akadékoskodik, ezért ne a nyugati világ legyen már a hibás.

vitéž munkášőr 2014.10.24. 12:39:51

@az elmélkedő maxval birca: @unionista: egyes (sok) kelet-indoeuropainak is az lesz, akik epp eleg csovesek ahhoz hogy az a 700 forint odabasszon (a szappanado meg a tobbi szarsag melle)

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 12:39:59

@states1:

Ja és nyugi, még nem vetettek be mindent. Még :)

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:40:22

@egyetmondok:

Az EU az elitista kollektivizmus 2.0 verziója...

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 12:41:03

@egyetmondok:

és pontosan ezért fog nyerni

EU = Európai Szocialista Szövetségi Köztársaság:)

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 12:41:11

@unionista:

"havi 700 forintot kellene fizetni. és azt nehogy már kivessék."

Ez kamu. A 700 forint a telefonra vonatkozik, a netadó (ha bevezetik) az továbbra is 150 forint/gigabyte.

Ne higgy el minden szart rogánéknak.

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 12:44:07

@Tyreo:

Jó ha lesznek ezren. Ez egy ilyen ország. Sőt, szerintem ezren se mennek tüntetni. Hideg van, eső, ősz, sötét...

states1 2014.10.24. 12:47:10

@nevetőharmadik: Ja persze, a 8 éven keresztül intézményesített szoci-szadi szabadrablás nem sértette a korrupcióra annyira érzékeny Samu bácsit. Megjegyzem, jobban tennék, ha a saját Fehér Házuk előtt söprögetnének, akár ami demokráciadeficitet illeti, akár a korrupciót, mert akkora trágyahalom, hogy szegény Obama nem lát ki tőle az ovális iroda ablakán.

Tyreo 2014.10.24. 12:48:18

@Guestenye: Facebookon 30000 ember állítja, hogy jön. Még ha osztjuk is 3-al az utóbbi évek legnagyobb tüntetése lehet. És ne becsüld alá a net függőség erejét.

almodhi 2014.10.24. 12:59:19

@states1:

"...jobban tennék, ha a saját Fehér Házuk előtt söprögetnének, akár ami demokráciadeficitet illeti, akár a korrupciót, mert akkora trágyahalom, ..."

Te jó ég, micsoda karriered lehetett volna a KISZben. És a "verik a négereket" kártyát még ki sem játszottad...

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 13:00:14

@states1:

Takarodj vissza a mandinerre és a sajátjaidnak lökd a bullshitet köcsög!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.24. 13:02:12

@quendelapo: ott voltam, tájékozatlan barátom, miközben te nem voltál ott a KIrályhágón

almodhi 2014.10.24. 13:03:59

@Guestenye: Uraim, uraim. Értem én a jogos felháborodást, de mi mégsem vagyunk ők. Kezeljük szegény fiút (lányt) megértéssel és empátiával. Ebből él a szerencsétlen, a trafikhoz még fiatal máshoz nem ért. Ráadásul ott van az a nyavalyás tükör a fürdőszobában reggelente...

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:07:51

@almodhi: jaja, ezt megertem, de mivel nincs kettos merce, hadd erezze o is a torodest, amit o es a hasonszoru shitnyikek reprezentalnak peldaul felem a mandineren :o)))

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:09:24

@calabria04: rendben, bar engem kicsit osszezavart

almodhi 2014.10.24. 13:12:04

@vitéž munkášőr:
OFF
Mivel a nagybetű az KIABÁLÁS, _aláhúzásra_ (= kiemelésre) szokás használni már a usenetes _hőskorban_ is. Manapság már ritkábban látom.
ON

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:16:50

@almodhi: koszonom. '98 ota hasznalom a netet, de ez valahogy nem maradt meg bennem. a CAPSLOCKot vagom ;-)

states1 2014.10.24. 13:17:57

Ez az Amerika ülteti vádlottak padjára a magyar kormányt, amelyik mondva csinált ürügyekkel háborúzott, háborúzik évtizedek óta a fél világgal, Kubától, Vietnamtól Irakon át Afganisztánig, az az Amerika vádaskodik, amelyik a terrorizmus ürügyén gyakorlatilag felfüggesztette a demokrácia teljes intézményrendszerét nem csak otthon, hanem szerte a világban? Annak a terrorizmusnak ürügyén, amit ő provokált ki nem utolsósorban a fajvédő, rasszista, palesztin népirtásra szakosodott és a teljes egykori Palesztinát bekebelező Izrael állam feltétlen támogatásával. És persze nem utolsósorban azzal, hogy a politikai berendezkedését, életformáját megpróbálta ráerőszakolni az iszlám világra.

almodhi 2014.10.24. 13:23:40

@states1:
"Ez az Amerika ülteti vádlottak padjára a ..."

Legszörnyűbb az, hogy mindezt a saját polgárai ellenében. Ha tehetik, a szerencsétlen amerikai kisemberek az életük kockáztatásával, százával próbálnak mindenféle lélekvesztőkön átjutni Floridából Kubába.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:30:36

@almodhi:

a külügyi vonalat tekintve nagyon sok igazság volt states kommentjében

és az USA "belügyi" vonal se sokkal jobb...

Prison Facts
thereishopepm.com/bm/prisonfacts-todd-mckeehan-there-is-hope-prison-ministries/

több mint __7 millió__ börtönlakó és egyéb elítélt egy kissé kemény dolog...

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:33:08

@almodhi: erdekes, hogy ezeknek a shitnyikeknek mindig az arab vilag ciganyainak (palesztinok) sorsa faj a legjobban a trianonbruhuhun kivul

quendelapo 2014.10.24. 13:35:37

@HaFr:
"ott voltam, tájékozatlan barátom, miközben te nem voltál ott a KIrályhágón"

Ja, így már mindjárt más, akkor nyugodtan lehet fikázni.

almodhi 2014.10.24. 13:35:45

@calabria04: "a külügyi vonalat tekintve nagyon sok igazság volt states kommentjében"

Úgymint?

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:36:31

@vitéž munkášőr:

nem hinném, hogy különösebben érdekelné őket a palesztinok sorsa, a gigantikus __kettős mércét__ azonban ők is látják...

PS.: sőt még azt is észreveszik, hogy a fasiszta, náci ideálokhoz ma talán Izrael van a legközelebb a világon

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:38:49

@calabria04: teny, hogy vannak elgondolkodtato dolgok az USA belugyeivel kapcsolatban (en erre gondolok per pill: www.mcso.org/JailInformation/TentCity.aspx ), de azert kivancsi lennek a ruszki posztgulagi vilag adataira is

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:39:46

@almodhi:

jóformán minden mondatában van egy nagy adag igazság

persze máshogy is elő lehet ezt adni, pl. így

www.ronpaul.com/category/foreign-policy/

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:42:38

@calabria04: nem idealnak neveznem, inkabb szuksegszerusegnek. nezz ra a terkepre es gondolj arra a harapofogora, aminek a pofai kozott elnek

azt most hagyjuk, hogy mi vezetett oda, hogy ott kell elniuk

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:43:38

@vitéž munkášőr:

Arpaio sheriff leginkább az illegális bevándorlókra szakosodott

egyébként egy ménkű nagy __korrupt__ trágyadombnak tűnik az a __pénznyelő__ intézmény...

Joe Arpaio, America's most expensive sheriff
www.azcentral.com/opinions/articles/20140103sheriff-joe-arpaio-americas-most-expensive-sheriff-editorial.html

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 13:47:48

@vitéž munkášőr:

és az is roppant érdekes, hogy abban az állítólag borzalmas szabadpiaci kapitalizmusban alig került vki rács mögé...

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Federal_timeline_US_prisoners.gif

Alkibiadesz 2014.10.24. 13:51:54

Habár az én megnyilvánulásaim ezen a helyen lényegükből adódóan illegitimek, azt azért tisztelettel megjegyezném, hogy nincs olyan, hogy „a nép”.

Csak egyének vannak.

Ezért ha az egyének kizárólag az Orbán által ajánlott keretek között „hajlandóak” néppé szerveződni, arról nem tehet "a nép". Sokkal inkább azok a felelősek, akik ragaszkodnak az önálló gondolattal és akarattal rendelkező nép fikciójához, és ezért nem mutatják fel az egyéneknek a néppé szerveződés alternatíváit.

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:56:43

@calabria04: kiragadott pelda volt. de masik "peldanak" Drabik valami koncentracios taborokrol is konteozott, amik a sivatagban varosnyi teruleteken leledzenek es felkeszulten varjak a megfelelo pillanatot…

unionista (törölt) 2014.10.24. 13:58:00

@vitéž munkášőr:
ez nyilván rombolja a kormány népszerűségét. de ettől még nem lesz választható alternatíva.

vitéž munkášőr 2014.10.24. 13:58:27

@calabria04: hat ez mindenkepp beszedes emelkedes…

vitéž munkášőr 2014.10.24. 14:02:32

@unionista: ezt magam is igy latom. ezert is figyelem az eszmefuttatasaidat

de ahhoz szerinted milyen impulzus kellene, hogy olyan alapon szervezodjon a jonep kozossegekbe, ahogyan felvazoltad?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.24. 14:04:48

@quendelapo: elég ilyenkor annyit mondani: bocs. Nem kell tovább rombolni renomédat

unionista (törölt) 2014.10.24. 14:05:02

@Alkibiadesz:
a nép a poplulus, szóval itt az alapkérdés, hogyan tudnak a populáció megszerveződni. és ezt univerzálisan az elemi biológia írja le. és azt aztán ezekhez lehet filozófiát kapcsolni.

a kortárs zsidó iskolával az a probléma, hogy ezt fordítva képzeli el. akar valamilyen univerzális magas filozófiát kreálni (az általános iskolai környezetismeret helyett) és azt mondja, hogy a természettudományoknak kizárólag a részterületeken van jelentőségük. és ez a nézőpont alapvetően téves. tökéletesen elhibázott. a két nagy háború után benézték ezt az egészet. mert úgy gondolják, hogy az alantas társadalmi ösztönök fékezhetetlenek.

fvipera 2014.10.24. 14:10:16

@HaFr: a Blahán a "tedd magad szabaddá" műsor volt, nem pedig az internetadó volt a téma. szerintem összekeverted a két megmozdulást. az utóbbi még előttünk van.

miért volt egyébként ízléstelen a műsor a Blahán? mert felszólalhatott roma és közmunkás?

quendelapo 2014.10.24. 14:15:40

@HaFr:
mérhetetlenül öntelt vagy.
Tényleg sajnálom.

nevetőharmadik 2014.10.24. 14:18:39

@states1: még ha az USA tényleg olyan rossz lenne, mint ahogy lefested, és akármilyen is volt az MSZP, akkor is ordít minden hozzászólásodból, hogy a korrupt tetveket próbálod védeni, mert éppen ezekkel a vádakkal akarod elérni azt, hogy ne emeljünk szót Orbánék mostani és jövőbeni rablásai ellen és egyéb, a magyar nép jövőjét elpusztító gazemberkedései ellen. Te a rablást, az ország kifosztását támogatod minden erővel. Még hány kommentben fogod ezt bizonyítani újra és újra?

Alkibiadesz 2014.10.24. 14:23:56

@unionista:
Örvendek, hogy látlak! :)

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 14:29:29

@nevetőharmadik:

Ezért fizetik. Mint ahogy Blogger Gézát is.

unionista (törölt) 2014.10.24. 14:34:39

@vitéž munkášőr:
szerintem a szabadságot alapvetően helyi szinten lehet kivívni.

a tradícióikat megőrző, vagy megújító hitközségek viszonylag könnyen tudnának önállósodni. azért, mert olyan kicsik, hogy a pártoknak nem jelentenek túl nagy anyagi veszteséget. és politikailag nehéz megtámadni a helyi szerveződéseket. de választhatják azt is, hogy a pártok pénzeljék őket. és akkor nyilván nem lesznek szabadok.

ezen kívül ott vannak a kiemelt üdülőkörzetek. a gdp átlagát megközelítő vagy azt meghaladó megyei városok. és a központi agglomeráció. a szabad királyi városok mintát kellene követni. illetve a reformáció mintázatait. magyarország jelentős részben ellenreformált. debrecen és környéke képes lenne helvét mintára kantonná szerveződni. akár úgy, hogy azt a svájci kormány támogatná. de ettől még maradhat orbán viktor a kormányzó. ez nem arról szólna, hogy újra a szociálliberálisok uralkodjanak. hanem arról, hogy az önkormányzat legyen pártatlan. a helyhatóság legyen független. és ez a mindenkori kormányt korlátozza. és ez vezethet el a konszolidációhoz. ami a kisebb helyi oligarchák érdeke. akik mondjuk nem loptak olyan nagyon sokat. vagy mondjuk hajlandóak a városnak adományozni a tulajdonuk egy részét. szóval ezek feudális minták. debrecen tele van ilyen tradícióval. szóval mondjuk kósa lajosnak szobrot is állíthatnak. ha ő vívja ki a szabadságot. akkor lehet "kósa nádor". de fel is akarszthatják. szóval lehet belőle egy kis "döbrögi". nyilván elemi érdeke, hogy az előbbit válassza. és ez sokkal fontosabb annál, hogy hány négyzetméteres a villája. csak persze lehet, hogy ő nem alkalmas erre a történelmi szerepre. de majd akkor esetleg valaki más. vagy valahol máshol. szerintem ez az egyik út. helyi szerveződés.

a másik, hogy magyarországot kívülről (bécsből és berlinből) föderális állammá szervezik. kívülről kényszerítik ki az alkotmányosságot. ehhez persze meg kell buktatniuk a jelenlegi kormányt. és meg kell szervezniük a következőt. merkel kancellár felemeli a hangját. helyette megcsókol valakit. és nyilvánosan leül vele sörözni. és az lesz a miniszterelnök. joschka bácsi és marischka néni megszavazza. de ez egy puccs. egy civilizált sörpuccs. például így.

egyetmondok 2014.10.24. 14:53:16

@calabria04:
Szomorú tévedés azzal vádolni az EU-t,hogy valami kollektivista kísérlet. Az a NER,és ezért lett természetes ellensége az EU.

egyetmondok 2014.10.24. 14:55:34

@calabria04:
Szomorú tévedés pl. a német jobboldalt, vagy norvéget szocialistának hinni,de nem vitás, hogy aki valamiképpen igazolni akarja azt, hogy aki nem fideszes, vagy bírálja a fideszt,az szocialista,az beszélhet ilyeneket.

incze 2014.10.24. 15:04:46

moszkva karjaiba nem lehet belefutni. magyarország abban a pillanatban tökéletesen érdektelenné válik, amint kilép az eu-ból. továbbá a gazdasága is nagyjából azonnal összeomlik.

incze 2014.10.24. 15:17:16

@quendelapo: igen, teljesen egyetértek, nekem pl. kimondottan jólesett a rendezvény amatőrsége, sokkal inkább sugall valódi kezdetet a bejelentett programsorozattal, mint egy hibátlanabbul lepörgetett konzevrendezvény.

ami meg az ünnep hiányát illeti, az is rendben van, a népeknek nemigen van mit ünnepelniök, népék nélkül viszont nincsen ünnep. 56 állami ünneppé emelése amúgy is eleve hiba volt, jobb lett volna magánünnepnek meghagyni, köztársaság meg nincsen.

egyetmondok 2014.10.24. 15:44:42

@calabria04:
Se 0.0,se 1.0,se 2.0 verziója nincsen a nyugatnak,ami kollektivista lehetne. A joguralomk azt kizárja.

Gyéressy Károly 2014.10.24. 16:08:07

Van még valami halvány remény, hogy ne kelljen bemennünk azok közé a lángok közé? Lehetséges, hogy a demokraták demokratikus nyomása eltávolítsa a választások győztesét?

Lexa56 2014.10.24. 16:17:00

Nekem az tetszik, hogy a Laca egyik mondatában Moszkvával riogat (amikor Brüsszelt hozzá hasonlítja), a másikban pedig hozzá dörgölődzik. Nem ezt hívják úgy, hogy kognitív disszonancia? És még csak fel sem tűnik senkinek. Ezek be vannak drogozva.

tamas11 2014.10.24. 16:45:12

@unionista:
Mikori vége?
Az alagút közepe mindig nagyon jól látszik.

unionista (törölt) 2014.10.24. 16:57:42

@tamas11:
merkel jövő tavasszal esedékes magyarországi látogatása után érdemes jósolni. mert akkor mondania kell valamit.

Tyreo 2014.10.24. 18:56:12

@Guestenye: Erről Egyiptom tudna mesélni, hogy milyen amikor a kockák felállnak.

ingyenebed 2014.10.24. 19:00:01

@maxval a bircaman:

úgy, hogy a net a reklámból él.
ha fizetni kell az adatáramért, akkor mindenki letiltja a böngészőjében a képet, flasht, minden ilyesmit. a hirdetők bontják a szerződéseket, megdöglik az összes híroldal, ingyentárhely, blog, stb.
és mivel a net nagyobbik része kormányellenes, orbán pont ezt akarja.

a másik lehetőség, hogy a szolgálatók szépen felkínálják a boltot az államnak, ezáltal államosítják a netet. akkor meg az összes netet működtető szakember közalkalmazottá válik, tehát zsarolható. onnantól kezdve nyíltan lehet cenzúrázni.
ez orbán célja.

ingyenebed 2014.10.24. 19:01:10

@Péter,

bszd már ki innen ezt a szemét birkát, ez egy narancs troll. vincentről már rég ki van bszva.

explanatus 2014.10.24. 19:01:21

Hé, emberek. Bejött 2 db új troll és összezavart. Mindenkit. Látjátok, jól ki vannak képezve. Lassan unionistát is eltérítik.

Ki ki igyon egy teát, kávét, sétáljon egyet, azután folytassuk.

Boross Bence 2014.10.24. 19:11:26

HaFr: "A jövő évben valami nagyon rossz fog történni velünk."

Az ilyen jósolgatást hagyd meg Lengyel Lászlónak!

explanatus 2014.10.24. 19:15:40

A cikkhez. Az internetadót a random generátor dobta ki a pénzcsináló kosárból. Ma ez, holnap egy másik, utána egy ma még elképzelhetetlen. Szaporodni fognak, mint eső után a gombák, mivel pénzt onnan lehet beszedni, ahol van.

„A magyar népet ebből az egészből nem érdekli semmi.” Dehogynem! Már gyülekezik az internet-adó-ellenállás, ha győz, akkor majd sorra kerül a nyugdíj. Ha győznek a nyugdíjasok, kicsit emelik az áfát. Az a „legdemokratikusabb” az mindenkit egyformán érint, csak nem mindenki egyformán érzi meg.

Boross Bence 2014.10.24. 19:16:17

@maxval a bircaman: Valóban nem a legjobb szó ide a "korlátozzák", pontosabb lett volna a hozzáférés megnehezítéséről beszélni. De ez már tényleg szőrszálhasogatás, ami a szerző mondandójának lényegét nem érinti.

FehérB (törölt) 2014.10.24. 19:52:48

@states1: "Mást már mindent bevetettek egy törvényesen és többszörösen nagy többséggel megválasztott kormány megbuktatására" - a magad fajta beteg emberek értékrendje szerint mindenki kormánybuktató provokátor, aki kritizál, nyilvánosságra hoz, kimond dolgokat, amiket a kormányod valamiért nem szeretne. Jelzem, az oroszok tették fel az internetre a paksi megállapodást, ezek szerint tehát meg akarták buktatni a kormányt, ami ezt a kis dokumentumot nem akarta az orrunk alá tenni. Teljesen mindegy egyébkent, ki buktatja meg Orbánt: ha egy korrupt disznó, bukjon is meg. Nem érdekel a másik erkölcsi bizonyítványa.

FehérB (törölt) 2014.10.24. 19:58:09

@Boross Bence: Plusz médiatörvény, ami sokkal korábban ennek a sajtófegyelmezésnek egy durvább eszköze lett volna, ha meg nem bukik az EU ellenállásán. Minden, amit át akartak vinni, de nem sikerült, egyedül a nagyobb hatalmak ereje miatt szorult keretek közé. Megvették az ellenzéket és piszkos eszközökkel játszanak, ezek csak akkor nem tetszenek nekik, amikor velük szemben használják ezeket. Emiatt is olyan vicces balfaszok.

tamas11 2014.10.24. 20:56:13

@states1:
saját házuk előtt sepernek, és kormányközeli magyarokat rebbentett fel, meg téged talált meg a seprő.
Tégy hitet a függetlenség és ártatlanság vélelme mellett, a szemétlapátoknak jó az akusztikájuk.

calabria04 (törölt) 2014.10.24. 21:20:21

@egyetmondok:

a joguralmuk Adolfot se zárta ki:)

Hidvégi Mihály 2014.10.24. 22:22:24

@Gyéressy Károly: "...Lehetséges, hogy a demokraták demokratikus nyomása eltávolítsa a választások győztesét?"

Gondolom azt érted ezalatt, hogy a magyar demokraták eltávolítsák a választások győztesét? Ugye így érted? Remélem mindenki tudja, hogy minekünk kell a sarkunkra állnunk ha nem tetszik az Orbán rendszer s nem amerikai segítséggel eltávolítani a házisátánunkat. Milyen legitimációval bírna egy utána következő kormány, ha nem mi menesztenénk ezt a hülyét?

vitéž munkášőr 2014.10.24. 22:41:53

@unionista: hm, az elso variaciora nem latom sem a megfelelo vezeto szemelyeket (mi alapjan valasztodnanak ki?) sem a megfelelo akaratot (honnan tudnak, hogy ez a fajta onszervezodes a jo nekik?)

a masodik vonal (Merkel) ami realizalhatobb, de az is milyen modon lenne illesztheto az EU alapelvekbe? ha lenne(?) is erre iranyulo akarat a Nemet Szovetsegi Koztarsasag felol, feltetelezem, hogy ezt minimum egy itteni allamcsodnek meg kell eloznie. ami nem eselytelen. de a kaotikus allapotokat szerinted nem hasznalna ki a masik tersegbeli hatalom, jelesul az orosz?

kekex 2014.10.24. 22:50:07

@quendelapo:
Elmentem a Blahára, és tökéletesen egyetértek a poszttal. A pokolhoz vezető útról is (ami még csak jószándékkal sincs kikövezve) és a tüntetésről is.
Bár vitathatnám bármelyiket!
De abban a rohadt hidegben nem azért mentem oda, hogy egy gyermekműsorokon szocializálódott hülyeséggel csesszem az időmet!
Ilyet tegyenek fel a netre, aztán otthon a melegből megnézem.
De ez igaz a többi ellenzéki tüntetésekre is. Nem esztrádműsorért megyek oda! És mégis mindig azt kapok, de egyre gyengébb kivitelben.

kekex 2014.10.24. 22:57:14

@states1:
Na ne mond, súgd meg nekem is, ha van bennfentes infód. VAN az amcsiknak a kormánytagok ellen is bizonyítéka? Várható ilyen szinten is kitiltás?
Mert eddig ilyet nem tudtam. A "Nem Adtak Vizumot"
(NAV) vezetők nem kormánytagok, Habony nem kormánytag, te mégis a kormányt véded Lujza!

Axxtro 2014.10.24. 23:36:40

"A jövő évben valami nagyon rossz fog történni velünk."

Aki ilyen botor dolgokat firkál, az biztos magára rántja a sz@rosbödönt.

Az tuti, hogy azzal "fog történni" valami.

vitéž munkášőr 2014.10.24. 23:39:04

@Axxtro: nagyon vagod ezeket az okkult relaciokat romungro

egyetmondok 2014.10.24. 23:51:38

@calabria04:
Dehogynem. Abszolut kizárta.Annál nem zárhatta volna ki jobban.

balfaszokkal sáncoló 2014.10.24. 23:52:03

" A paksi számla ellentételezése maga az ország, és ezt a döntést már meghozta két éve." Emeletes barom..

atomenergiainfo.hu/orosz-atomenergetika/szerzodes-a-finnorszagi-hanhikivi-1-atomeromu-epiteserol

Biztos ezt is a Zorbán intézte el..

egyetmondok 2014.10.25. 00:13:00

@balfaszokkal sáncoló:
Így igaz,a paksi ügyben sikerült koalíciós állapotba kerülni a hibbant Fletoval. Gratulálni lehet a fidesznek.

Lacdelo 2014.10.25. 00:32:14

Egyszerű a kèplet. Az MNYP-s pènzeket lenyúltàk, abból kihúztàk az előző 4 èvet. Most hogy nincs mit felèlni, új adókat kell kivetni, hogy ellensúlyozni tudjàk a gazdagoknak kedvező egykulcsos SZJA miatt kieső èvi 400 mrd Ft-ot, meg a rezsicsökkentèst, hogy Szíjjàrtó kitudja fizetni a havi 1 milliós fizetèsèből a havi 500 ezres rezsit.

A magyar nèp az egy birka, a birkàkkal meg mindent meg lehet tenni. Legfeljebb bègetünk egy kicsit, csak ne túl hangosan nehogy elveszítsük azt a kis morzsàt is ami van.

rs232 2014.10.25. 00:34:07

@egyetmondok:
bezony, de még a Gordonnal is ...

vitéž munkášőr 2014.10.25. 00:34:58

@egyetmondok: sot volt (van) valami indonez sztori is, ahol szinten kozos a platform. de ezeknek tokmindegy, tulsagosan beteptek a ketdimenzios maszlagtol

balfaszokkal sáncoló 2014.10.25. 01:08:40

@egyetmondok: Gondolom csöppet sem zavar a tény ,hogy a Roszatom a világ több pontján épít atomerőműveket..

FehérB (törölt) 2014.10.25. 01:38:44

@balfaszokkal sáncoló: Ugyanolyan feltételekkel, mint nálunk? Te tudod, mi áll a szerződésben? Ha igen, kérlek oszd meg velünk, ha már a saját kormányunk nem teszi. A poszter sem az atomenergia használatát támadja.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.25. 02:17:59

@HaFr:

"pofátlanságnak is van határa"

Everything has six prices.

prognosys 2014.10.25. 02:22:52

@quendelapo: "Ha Te is elmentél volna a Blahára..."

Tényleg nem kötözködni akarok, de mi a csudának ment volna? Hisz láthattuk, azok a „nagy" civilek, Demszkyék és a múlt emberei, akik tevőlegesen juttatták ide az országot!

Tisztességes embernek semmi keresnivalója nem volt a Blahán! Még akkor sem, ha nem ért egyet az Orbán-kormány intézkedéseivel! Inkább igyekezzünk azokat megjegyezni magunknak, akik ott a hangadó szerepet játszották! Sok bajt hozhatnak még a fejünkre!

És ami szégyen, hogy mindegyik párt igyekszik kisajátítani és tökéletesen félreértelmezni '56-ot.

Ezt akkor az ottani megemlékezésen, a Corvin közben értettem meg igazán, mert volt szerencsém közvetlen közelről látni az eredeti(!) '56-os lyukas zászlót és végignézni, ahogy az '56-os emlékművet egy ma is élő (sőt politikailag aktív) '56-os harcos koszorúzta meg - és ami az esszenciáját adta a koszorúzásnak, hogy a szobrot őróla mintázták...

Murányi Leventéről beszélek! Arról a harcostársunkról, aki beszédében papír nélkül mondta el, mit élt át! Ha valaki szeretné meghallgatni, egy korábbi előadását itt tekintheti meg:

www.youtube.com/watch?v=z3aFegnr5tg

Ha valaki be tudja azonosítani, hogy kik tartoznak az országunk megrontói, elárulói közé, hát az ő!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.25. 02:25:16

@egyetmondok:

"Szomorú tévedés azt képzelni,hogy az EU nem a piacgazdaságon nyugszik"

Szomorú tévedés azt képzelni hogy az EU szabadpiaci elveken nyugszik.

www.europac.net/commentaries/governments_need_inflation_economies_dont

wantaan 2014.10.25. 04:07:02

@prognosys: ja hogy Te kgbéla féle ügynök vagy? Miért nem ezzel kezdted? Így már egészen más.

kiazmarmegint 2014.10.25. 05:49:18

@kekex: Ez nagyon jo, ez a Nem Adtak Vizumot (NAV)!

Csinaljunk me'g ilyeneket. Nincs Ebben Racio (NER)!

Arthur Bloch 2014.10.25. 07:34:31

@Hidvégi Mihály:- végre egy kultúrált álláspont, amivel egyet kellene érteni.Miről is van épp most szó? - "Akárhányszor lepleződik le a hazugság,mindíg lesznek,akik elhiszik..." Most épp egy olyan gond került az asztalra,amit már régóta elmondott,leírt egy hozzáértő ember.A "nép" elszörnyedve semmit sem tett,- a "politikusok" pártállásuk szerint állástfoglaltak... s nem történt semmi lényeges.Amikor a butaság/kormány és a pártja kétségbeesve menekülésre fogva szembekerül az USÁ-val,akkor egy bunkó kimondja: ki kellene hátrálni az EU-ból....- ébresztő! Megint a nép helyett akarnak a népszolgái/kormány+állami vezérek dönteni.Erre kellene odafigyelni!Mondták régen: ...a lejtőn nem lehet megállni! Nem ???! Ez már nem pártpolitikai kérdés,létkérdés - akár tetszik,akár nem.

2014.10.25. 07:36:19

@vitéž munkášőr: Azért azt ne feledjük, hogy odaát azért is börtönbe lehet kerülni, ha valaki kábítószerrel él, vagy illegálisan akar bejutni, vagy korrumpálódott. Magyarországon ez nem így van. Valamint más lenne a számok alakulása, ha idehaza is lehetne fegyvert viselni....

balazsgorog 2014.10.25. 07:40:44

Üdv,

Véleményem szerint is most már az a fő kérdés, amire a poszt céloz. Magam is indítottam egyet ezen téma köré. Mindenkit buzdítok, hogy mutassuk meg, többen vagyunk, akik az Unióban szeretnének maradni.

hungarystayswitheu.blog.hu/2014/10/24/hol_tartunk_most_2014_oktober

www.facebook.com/hungarystayswithEU.

GB

torró 2014.10.25. 07:44:17

Mennyi komoly politikai elemzőt olvashatok itt! Kár hogy egysíkú gondolkodásotokkal nem mentek semmire.Ti csak az egyik szemetekkel és fületekkel tájékozódtok? Annyira megvagytok győződve Amerika tisztaságáról? Nem hallgattok híreket? Nem is olvastok? Csak a "patás" a mumus nektek? Menj oda hozzá, mond meg neki,:te édes szivem, engedj egy hétre engem a székbe, és én rendbe teszem az országot úgy, hogy közben senki tyúkszemére nem lépek rá. Tegyétek a szívetekre a kezeteket. Meglehetne csinálni? Egy EU-s tisztségviselő már a belépésünkkor világossá tette, hogy Mi, soha nem érhetjük el a nyugati életszínvonalat, mert mi csak peremkerület vagyunk! Na menjetek akkor neki kezet csókolni. Az USA meg menjen a francba a hazugságokkal terhelt CIA nénikéjükkel. Kirobbantanak kis háborúkat majd jönnek mint megmentők, és káosz keletkezik mindenütt ahová beteszik magukat. Ám oké! Mondjatok egy országot ahol nem így történt. És most lehet "orbángecizni", ha nem telik másra.

2014.10.25. 07:54:58

@balfaszokkal sáncoló: Gondolom, téged nem zavar az a tény, hogy nem az orosz atomreaktor építés a gond. Csak a fideszpropagandisták forgatják ki a dolgokat, hogy egyáltalán támadható legyen .
A gond azzal van, hogy nem tudjuk, értelmes befektetés-e?
A gond azzal van, hogy még várhattunk volna a döntéssel öt évet. Valamiért kurvagyorsanlekellettrendezni.
A gond azzal van, hogy miközben harcolunk a hiány ellen, újabb eladósodást vesz a nyakába az ország.

$pi$ 2014.10.25. 08:00:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Gondolom, téged nem zavar az a tény, hogy nem az orosz atomreaktor építés a gond. Csak a fideszpropagandisták forgatják ki a dolgokat, hogy egyáltalán támadható legyen ."

Hát speciel az amerikaiaknak épp az a bajuk, hogy orosz. Akkor ők biztos "fideszpropagandisták". :D

2014.10.25. 08:00:29

@torró: Senki nem mondja, hogy az usákok szentek. Te el vagy tévedve. Elég egyszerű a gondolkodásod, és ezért benyalod a neked szánt elég egyszerű propagandát.
Egy sikeres Magyarországhoz tudomásul kell venni, hogy nem elég a kurvanagyfüggetlenség.

Valakivel, valakikkel kereskednünk kell. Jelenleg a te megélhetésedet azok a csúnya kapitalisták biztosítják, akik anyagilag segélyezik az országot, és akik ide hozták a termelésüket, hogy kizsákmányoljanak.

Ezen , ha tudunk, változtatni kellene. Kérdés, hogyan tudnánk mi kizsákmányolni a nyugatot. Nem, a segíj az nem ez a kategória.

Talán fejlesztéssel, kutatással?

Semmiképp nem a tízmillió szakmunkás országával, ahogy O. V. szeretné.
Ugyanis azzal épp az idézett EU politikus szavait fogja érvényesíteni: betanított munkásként sose fogod utolérni őket. Mert hiába fejlődsz, ők még jobban fejlődnek, és épp a te munkád révén.

2014.10.25. 08:04:13

@$pi$: Most minek trollkodsz? Talán ha összefüggésében értelmeznéd az írást. Tudod, egy felvetésre érkező válasz.

Nem, a hazai mocsok ballibsik dögletes oroszellenessége volt a téma.
Nyilván az usákoknak más szempontjai vannak.
De alapvetően nekik sem az atomreaktor a bajuk, hanem az orosz térnyerés. Ezen belül, hogy az orosz hogyan kötelezi el Magyarországot, reaktorépítéssel , vagy kölcsönnel, esetleg O.V. gyermekének elrablásával, ez már tök mindegy. A lényeg, Magyarország önként rakta bele a tökeit a medve mancsába.

paráznabillegető 2014.10.25. 08:14:17

orbán nem fog elmenni.
már annyi földje van magyarban, ugyan hogyan vinné el?

a jövő év meg nem lesz a végső. csak annak, aki meghal.
béke poraira.

nu pagagyí 2014.10.25. 08:32:33

@torró: Egy demokráciának nem kell rettegnie az USÁ-tól, nem volt még rá példa, hogy rátámadtak volna egy demokratikus országra. Azoknak viszont van oka a rettegésre, akik nem demokráciában gondolkodnak. Igaz, az ilyeneknek saját népüktől is félniük kell.

na4 2014.10.25. 08:34:06

Október 26-án 18.00-ra gyertek a József Nádor térre tiltakozni az internetadó ellen. Nem keseregni kell, hanem cselekedni, különben elsöpörnek bennünket. Gyertek el.

torró 2014.10.25. 08:37:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nos Ha így gondolod akkor fejtsük ki egy kicsit, mivel én egyszerűen gondolkodom.
Mikor kezdődött a nyugat ipari fejlődése, vagy ha úgytetszik forradalma. Munkás osztály, szakszervezetek, szociáldemokrácia stb.És nálunk?
Mert ez most már nálunk nem is nagyon lehetséges, mivel nyugat már kinőtte ezt a változatot is ami alapja volt a fejlődésének. Tehát, nem tudsz arra a vonatra felülni, amit közben kiselejteztek. Mit tudsz tenni?
USA nagyjából egyező.

"Valakivel, valakikkel kereskednünk kell. Jelenleg a te megélhetésedet azok a csúnya kapitalisták biztosítják, akik anyagilag segélyezik az országot, és akik ide hozták a termelésüket, hogy kizsákmányoljanak."
Nos. Mivel mi soha nem tudtuk a nyugati demokráciát elérni, így a gazdaságunk a háború után/ a második/ gyakorlatilag megsemmisült, orosz befolyás alá kerülve pedig hadi termelésre lettünk beállítva. 1989-re jött az újabb összeomlás, és itt álltunk agyilag átállított 10 millió emberrel, és kezdjél bele az új világba. Ráadásul, az összes meglévő termelőeszközt, a tisztelt volt, vezetőink eltulajdonították,a földeket a licitálásokon végleg kisemmizték a vidéki embereket. Mivel a Kádári rendszerben szakmunkások kellettek, no meg a képzetlen munkaerőt is foglalkoztatták, nem igazán törték magukat sokan a továbbtanulásra.
Amúgy megjegyezném a nyugat szorgalmazta elementálisan a szovjetek tönkretételét, Talán némileg felelős is a mi helyzetünkért.
Amúgy mi nagyon jól el voltunk látva kiváló feltalálókkal, tudósokkal, amiből lehetett volna ragyogóan profitálni. Csak soha nem engedték őket érvényesülni. És most itt tartunk, mindenki kapkodja a fejét, hogy mi történik. Egy biztos valakinek, valamit tenni kell. Hogy ez nem tetszik mindenkinek az biztos. De ez nem baj. A baj az, hogy nem tud egy tisztességes ellenzék, vezetői réteg kialakulni. És ebbe belefásulnak az emberek.

torró 2014.10.25. 08:42:40

@nu pagagyí:
Ez igaz. Csak nem szeretik ha beleköpnek a levesükbe. És ennek minimum hangot adnak.Amúgy, ki tudja mi áll a háttérben? Mibe tenyerelt Viktor? Ha Te tudod akkor írd le ide, hogy én is tudjam.

torró 2014.10.25. 08:48:40

@nu pagagyí:
Elfelejtettem, hogy Orbánt a saját sisere hada fogja tönkretenni, ugyanúgy mint Kádárt!
Ami rossz, hogy nekünk akkor sem lesz jobb azután sem.

Netuddki. 2014.10.25. 09:02:18

A gergőék szerintem valamit "kifelejtettek" az alaptörvényből. Azt, hogy egy választott politikusnak, köz tisztviselőnek feddhetetlennek kellene lenni...

Netuddki. 2014.10.25. 09:03:03

@torró: Mér'? Ki mondta, hogy ki kell várni a végét?

Ali Lali 2014.10.25. 09:09:14

Ezek/a fidesz vezérkar/ a szabadságharcot csak a lopás,a korrupció, a mutyi szabadon elkövethetőségéért vívják.A mi bőrünkre, és addig amig az utolsó falat kenyeret is el nem veszik tőlünk. Aztán feladják és visszavonulnak valami jó kis caribitengeri adóparadicsomba a millióikkal. Mi, és a megvezetett fidesz birkák meg maradunk. Csak a fidesz! Magyarország jobban teljesít! Éljen az internetadó, a föld és trafikmutyi, meg mindaz amit még kivizsgálni sem hajlandóak, mert egy külföldi ország nem szolgáltat rá bizonyitékokat!/Csak tudnám, hogy akkor miért a mi adónkból tartják el ezeket a heréket!/

Netuddki. 2014.10.25. 09:12:42

@states1: Minden szavad hazugság, szarcsimbók fideszes! Csak egy valamit emelek ki:

"Mást már mindent bevetettek egy törvényesen és többszörösen nagy többséggel megválasztott kormány megbuktatására."

Hiába erőlködtök, nincs 20% a támogatottságotok. Ezt beállítani "nagy" többségnek szemenszedett hazugság. Az "újabb" 2/3 is csak némi trükközés (csalás) árán jött össze. No meg a határon túliak szavazataival. Akik az állampolgárságot is csak a szavazataikért adtátok meg, és a hazugságaitokkal elértétek, hogy majdnem a 100%-uk rátok szavazott. Ez a szomorú igazság. Egy nemlétező ellenzéken arattatok "hatalmas" győzelmet! Van is erre egy mondás, vakok közt félszemű a király. De jaj nektek tolvajoknak ha jön egy becsületes alternatíva...

Tomasz_a_gozmozdony 2014.10.25. 09:13:23

Kover Lacika hatraljon csak ki az uniobol. Majd ittmarad a nyakukon az egymillio kozalkalmazott, a nyuggerek meg a ciganyok. Mindenki inni fogja a szavaikat, elhisznek nekik mindent, de nem lesz penz. Aki aktiv dolgozo az meg azelott lelep mielott ennek a magvas gondolatnak ervenyt szereznek. Javalom minden fideszesnek, fogadjanak orokbe egy ciganyt, meg egy kozalkalmazottat, minket meg hagyjanak beken...

Netuddki. 2014.10.25. 09:15:06

@Ali Lali: "Csak tudnám, hogy akkor miért a mi adónkból tartják el ezeket a heréket!"

Nem tartják. Mi tartjuk el ezeket a megélhetési "politikusokat", és biztosítjuk nekik az átlagon felüli életszínvonalat. Luxusvillát a szíjjártónak, luxusqrvát a vajnának, földeket az orbán családnak,...

Alick 2014.10.25. 09:18:10

@states1: persze, de az USA és az EU hülyeségei nem mentik a saját kormányunk marhaságait.

quendelapo 2014.10.25. 09:21:56

@prognosys:
Orbán teszi tönkre az országot, módszeresen 1996 óta. A Blahán civelek szólaltak fel, Te szerencsétlen.

quendelapo 2014.10.25. 09:28:43

@Hidvégi Mihály:
…és mi lesz a bukás után? Az biztos, hogy átmenetileg csak a jelenlegi parlamenti többségre alapozva lehet kormányozni, ehhez kell egy miniszterelnököt keresni. Leginkább a pénzügyi, üzleti szférában dolgozó, a fideszhez kötődő, de az utóbbi években aktív politizálástól tartózkodó, a nemzetközi üzleti világgal jó kapcsolatot ápoló szakemberekben lehet gondolkodni. Olyan Mario Monti félében.
Döntően hatással lesz az Orbán utáni Magyarországra, hogy a rendszer átépítése, már az átmeneti időszakban vagy csak az új választás után kezdődik-e el.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 09:30:23

Szerintem egyszerű a kép: '56-ban a nép azt akarta, hogy a ruszkik takarodjanak haza. '89-ben a nép elérte, hogy hazahúzzanak. Aki ezek után azt kívánja, hogy a ruszkik megint vissza jöjjenek és befolyást gyakoroljanak, az meggyalázza az '56-osok emlékét és egyszerűen hazaáruló. Nem kell ennél többet belelátni a dologba.

lavór 2014.10.25. 09:30:52

Orbán hiába menekül Putyinhoz, a rubel is bajban van.
Na meg ha eléri a célját (kiugrunk az EU-ból, tesz a fejünkre, a célját elérte. Marad a csóróság, a földönfutók országa lesz Magyarország. Se iparunk, se mezőgazdaságunk. De ha ez kell annak a 2 millió szavazónak, hát majd megkapja.. Lehet tapsikolni a Vezetőnek.

Rive 2014.10.25. 09:31:16

@HaFr: no, hát végre?!

Kár, hogy a választások előtt egy-két évvel kellett volna elkezdeni kialakítani narancsmentes övezetet a neten, nem akkor, amikor már lefújták a meccset... De azért jobb későn, mint soha.

A poszthoz: franc se tudja, lesz-e valami jövőre. Az EU nem mert/akart nekünk ugrani az ukrán balhé csillapultáig, és igazából a jelen USA botrány is csak könnyed figyelmeztetés - ha az oroszok megint elkezdenek ficeregni, akkor a hátsó udvar kitakarítása helyett megint könnyen az kaphat prioritást, hogy a kerítésen belül tartani, aki belül van. Márpedig Putyinnak nincs nagyon más lehetősége,mint tovább ficeregni.

Párhuzamos kérdés, hogy ér-e nekünk itt valamit, ha kívülről borítják a bilit. Ha nem sikerül többé-kevésbé hazai erővel rendezni a saját dolgainkat, akkor Orbánék eltakarítása sem valódi felszabadulásunkat fogja eredményezni.

torró 2014.10.25. 09:33:20

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Ne mérgelődj, az a probléma, hogy az otthon maradottak 25%-a, sajnos a végeredmény elfogadása kategóriába tartozik, vagyis támogatta Orbánt. A másik fele meg a leszarom kategória.Ez meg az ellenzéket gyengíti.Vagyis ha mindenki elmegy szavazni, akkor sem biztos más eredmény. De sajnos a politikusaink tesznek róla, hogy így maradjunk!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.25. 09:35:05

"a rendfenntartó szervek jelentős, egyharmados fizetésemelést kapnak a következő költségvetéssel, ami akkor is feltűnő, ha messzemenőkig rászolgáltak erre."

Hogy te milyen szánalmas vagy!

Ha szerinted is rászolgáltak, akkor mi a bajod azzal, hogy meg is kapják a pénzüket?

torró 2014.10.25. 09:35:18

@lavór:
Két dudás egy csárdába? Ne viccelj:DDDDDD

lavór 2014.10.25. 09:36:50

@torró:

Az a gond, hogy azt hiszi magáról Orbán V, hogy "dudás", pedig csak egy báb. Dróton rángatják.
De majd rádöbben, csak akkor már késő lesz.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.25. 09:37:05

"A kormányzat megkezdte a lázítást Amerika ellen, ahogy korábban már megkezdte a lázítást az EU ellen, amivel összeáll a Nyugat elleni szabadságharc frontja. "

Butaság.

Egy alapvetően szegény, és fillérekből élő nép SOHA nem fog egy pazarláson és a szegényebb népek lerablásán alapuló berendezkedéssel szimpatizálni.

unionista (törölt) 2014.10.25. 09:37:57

@vitéž munkášőr:
10 ezernél nagyobb településből 92 városban van fideszes polgármester. 39 városban független. 9 szocialista és 4 jobbikos.

a fidesz fölénye persze ennél sokkal nagyobb. a fővárost és két kivétellel az összes megyei jogú várost uralja. de budapesten is nyerhetett volna egy független. botka úgy is nyert volna szegeden ha független. ha a fideszben az egység megbomlik, akkor nem lehetetlen, hogy az önkormányzati a függetlenek nyerik meg. a jelöltek előválasztáson válogatódnak ki. vagy egyszerűen úgy, hogy hivatalosan ki szerez a legtöbb ajánlást. a legerősebb függetlent indítják. a többiek visszalépnek.

de az is elképzelhető, hogy 1 város teljesen függetlenné válik. tehát nemcsak a polgármester, hanem az önkormányzati testület is függetlenekből áll. persze ez csak úgy lehetséges ha van egy külső kormányzati, vagy önkormányazati kapcsolatuk.

nyíregyházán a legnagyobb munkaadó a svéd electrolux és dán legó. a norvég kormányt meggyőzik, hogy a civil alap ott nyisson irodát. szabolcs megyében skandináv-magyar kerületeket alakítanak ki. és azt mondják, hogy mindegy, hogy ki a miniszterelnök. attól függetlenül összefog a megye. és úgy polgárosodik. mert ez a budapesti zsidóság vezetésével ez lehetetlen. és ez a csoport uralja a civil alapokat. a vidék számára az egy előrelépés, ha őket ebből a körből elűzik. ez a csoport az elsődleges gátja a vidéki polgárosodásnak. és a tömeges felzárkózásnak. ha a fidesz a nép által nyújtott belpolitikai eszközökkel (a "kétharmaddal") a politikából kiűzi, akkor lehet a fideszt kiseperni. persze azzal semmi probléma nincs ha a zsidók külpolitikai eszközökkel leváltják orbánt.

a végtelenségig leegyszerűsítve ha a zsidó baloldal és a cigány politikát folytató jobboldal lelövi egymást, akkor lehet magyarország többségében a magyaroké. és akkor lehet egy szlovákhoz, lengyelhez hasonló fejlődési pályát befutni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.25. 09:38:21

"Az internetet korlátozzák (ma így, holnap bárhogy)"

Ma hogy?

bontottcsirke 2014.10.25. 09:39:08

A parlamenteben a magyar társadalom morális tükre ül. Ellenkező esetben lett volna jobb megoldás is.

Egy polgár aki kővé dermed a hülyeségtől 2014.10.25. 09:40:53

Ideje gondolkozni. Az államszocializmus idején aki beolvadt, meghunyászkodott, benyalt, az élhette a középszerű életét viszonylag nyugodtan. Volt aki nyugatra ment egy jobb életért. Ma: van aki nyugatra megy egy jobb életért, van aki meghunyászkodik, van aki benyal. Ja és az oroszokat nem volt szabad a szájunkra venni...most sem szabad már. Magyarország mindig is a KmegGmegB. egyik fontos célpontja, mert rajtunk keresztül a legegyszerűbb bejutni nyugatra. Így volt, így lesz úgylátszik. Mivel a politika totálisan korupt, úgy zsarolják őket profi ügynökök, ahogy akarják. Ezért tűnik el az úgynevezett ellenzék, hiszen ők már előbb voltak manipulálhatók, ezért fordul a megadott irányba a másik oldal. Semmi komoly aggály, semmi rumli. Az egész egy belpolitikai cirkusznak van álcázva, tegyük hozzá viszonylag ügyesen. El van itt mondenki azzal a mondvacsinált utálkozással, ami a fidesz és az úgynevezett ellenzék között van. Cirkusz az egész a a nagy mackós titkosszolgálat irányítása alatt. Sajnos a nyugat ismét tesz az egészre mint 56-ban. Ausztria már peddzegeti a határ visszaállítását, ürügy az ebola. Persze csak kezdenek óvatosak lenni. Gondoljuk csak tovább. Acsarkodjunk csak tovább, had dolgozzon nyugodtan a a mackószolgálat.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.25. 09:40:54

"A magyar népet ebből az egészből nem érdekli semmi. "

Tévedsz.

Ha lenne a Fidesznek épkézláb alternatívája, kihívója, az nagyon is érdekelné a magyar népet.

A magyar népet a magát ellenzéknek nevező jelenlegi bohóctársulat nem érdekli.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.25. 09:44:55

"A jövő évben valami nagyon rossz fog történni velünk."

Megszűnik a Maszop? Megszűnnek a megélhetési ellenzéki bohóc-formációk?

egysmás 2014.10.25. 09:45:18

@bontottcsirke: A magyar társadalom morális tükre a népmeségben rejlik, amikben a vitéz legény először megalkuszik a könyörgő sárkánnyal, majd esküszegő módon megöli azt.

Ez a magyar pozitív hős.

Ludovikás Levente 2014.10.25. 09:49:33

Látom a poszt szerző mindenáron bele akarja tolni a fideszt egy USA-ellenes pozícióba. Mintha az ünnepi megemlékezés retorikája azonos lenne a politikai doktrínával

Magyarország doktrínája valójában nem változott, és nem is fog megváltozni: az EU-n és a NATO-n belül, de a magyar érdekeket képviselve kell politizálni. És ebbe beletartozik, hogy időnként beintünk az Amerikából vagy az EU-n belülről jövő lobbizásoknak, piszkálódásoknak

Mást úgyse tehetnek velünk szemben, mint megpróbálják fellázítani a népet a keménykedő Orbánék ellen, de ez mostanában mintha nem akarna bejönni. Azt ugyanis mára már a legtöbb ember tudja, milyen lobbiérdekek mozgatják a szálakat, és nem veszik be a lobbisták ócska hablaty "én vagyok a nyugat" dumáját

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 09:56:24

@polyvinyl: Nem, csak továbbra is a hazaáruló fidesz marad hatalmon

Ludovikás Levente 2014.10.25. 10:00:21

"Elkeserítő volt látni az október 23-i budapesti érdektelenséget, beleértve a szomorú, szegényes, gondolattalan, ízléstelen Blaha Lujza téri tüntetést"

Maga a szerző is elismeri, hogy sikertelen a lázítás mégsem tesz le az Nagy Orbánellenes Világforradalom gondolatáról. Fantaszták mindig is voltak és mindig lesznek

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 10:03:07

@quendelapo: …és mi lesz a bukás után? Az biztos, hogy átmenetileg csak a jelenlegi parlamenti többségre alapozva lehet kormányozni, ehhez kell egy miniszterelnököt keresni. Leginkább a pénzügyi, üzleti szférában dolgozó, a fideszhez kötődő, de az utóbbi években aktív politizálástól tartózkodó, a nemzetközi üzleti világgal jó kapcsolatot ápoló szakemberekben lehet gondolkodni. Olyan Mario Monti félében.
Döntően hatással lesz az Orbán utáni Magyarországra, hogy a rendszer átépítése, már az átmeneti időszakban vagy csak az új választás után kezdődik-e el.

Nagyon el kell gondolkodni, mi lesz a bukás után, ezen a blogon is, mindenkinek aki felelősnek érzi magát a jövőnkért.

A jelenlegi parlamentben nem nagyon kéne gondolkodni, hiszen ott a fidesz kontraszelekciója következtében a fideszesek között egy csomó erkölcsileg vállalhatatlan van, akik csak bajkeverést végeznének. Magukat lenullázott emberekre nem szabad lényegi dolgokat bízni. Biztos van közöttünk olyan is, aki erkölcsileg rendben lenne, de hát ezt nehéz lenne kiszűrni, nem kivitelezhető a gyakorlatban.

A többi párt pedig... hát... az mszp-sekre, dk-ra sem bíznék sok mindent, az országot semmiképp.

Átmeneti időszaknak kell következnie, s egy év múlva szabad választásokat tartani. Az átmeneti korszakkal is baj lesz, hiszen a mostani államfőre sem lehet semmit bízni, épp olyan gazembernek kell elképzelni, mint a többi fideszest, az egy alom folytán.

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 10:04:44

@quendelapo: elfelejtettem idézőjelet rakni. Tehát helyesen:

"…és mi lesz a bukás után? Az biztos, hogy átmenetileg csak a jelenlegi parlamenti többségre alapozva lehet kormányozni, ehhez kell egy miniszterelnököt keresni. Leginkább a pénzügyi, üzleti szférában dolgozó, a fideszhez kötődő, de az utóbbi években aktív politizálástól tartózkodó, a nemzetközi üzleti világgal jó kapcsolatot ápoló szakemberekben lehet gondolkodni. Olyan Mario Monti félében.
Döntően hatással lesz az Orbán utáni Magyarországra, hogy a rendszer átépítése, már az átmeneti időszakban vagy csak az új választás után kezdődik-e el."

Nagyon el kell gondolkodni, mi lesz a bukás után, ezen a blogon is, mindenkinek aki felelősnek érzi magát a jövőnkért.

A jelenlegi parlamentben nem nagyon kéne gondolkodni, hiszen ott a fidesz kontraszelekciója következtében a fideszesek között egy csomó erkölcsileg vállalhatatlan van, akik csak bajkeverést végeznének. Magukat lenullázott emberekre nem szabad lényegi dolgokat bízni. Biztos van közöttünk olyan is, aki erkölcsileg rendben lenne, de hát ezt nehéz lenne kiszűrni, nem kivitelezhető a gyakorlatban.

A többi párt pedig... hát... az mszp-sekre, dk-ra sem bíznék sok mindent, az országot semmiképp.

Átmeneti időszaknak kell következnie, s egy év múlva szabad választásokat tartani. Az átmeneti korszakkal is baj lesz, hiszen a mostani államfőre sem lehet semmit bízni, épp olyan gazembernek kell elképzelni, mint a többi fideszest, az egy alom folytán.

2014.10.25. 10:06:56

@Ludovikás Levente:

Köszönjük Emese! ;)

prognosys 2014.10.25. 10:07:07

@quendelapo: Tudom, hogy Orbán (is) tönkreteszi az országot. MSZP (DK, Együtt, stb...) = Fidesz, de ezek szerint nem figyeltél:

Nem csak a pénzedet, s az országot lopják ezek, de „ünneplik" a megemlékezést és saját beteges fantáziájukat képzelik bele, amit országnak-világnak kinyilvánítanak! Így tartanak mély álomban!

A Blahán milyen „civilek" is voltak? Libsik haver! Liberális, magyargyűlölő csürhe, akik most éppen Orbánoztak egy jót, de semmi egyéb! Mert hogy most épp mély ponton vannak! Te meg tapsolsz hozzá, grat!

Tudod ez már egy igen régi trükk, csak ezek szerint te még mindig nem tanultad meg: civileknek álcázzák magukat, így vonulnak utcára...

Már csak arról is meg lehet ismerni ezt a hordát, hogy egyetlen civil sem kezd nagyszínpadi előadással, amit a beszédek előtt fél napig raknak össze...ej de milyen sok pénzük van ezeknek a civileknek...nem tűnik fel, te szerencsétlen? Téged még így meg lehet vezetni?

A JOBBIK indult civilként! Nézd csak vissza a korabeli felszólalásaikat: egy megafon, egy sörösláda lefelé fordítva (dobogónak) és kb 30-50 fős hallgatóság!

2014.10.25. 10:11:04

@Hidvégi Mihály:

Nem a parlament a kérdés, hanem a bebetonozott és szétcseszett szervezetek és rendszerek.
Kit érdekel a parlament?

AZ AB-val mi lesz, vagy az ügyészséggel, bíróságok, oktatási rendszer és még sorolhatnám...

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 10:16:01

@prognosys: Te mekkora egy hülye kretén vagy, hihetetlen, hogy egyáltalán megtanultál írni :)))

prognosys 2014.10.25. 10:19:56

@wantaan: ?????????????????? Ha az a kérdésed, hogy Jobbikos vagyok-e...igen...és minden okom meg van rá! De nem azért jöttem ide, hogy széttrollkodjam a blogot, hanem rávilágítsak egy-két tévedésre (szándékos félrevezetésre)! Te is csak ennyit tudsz, hogy kágébélázol itt...de az nem zavar, hogy Orbán atyád közönséges bűnözőket tart a NAV élén és úgy tűnik, nem tud elszámolni vele!? Miért nem ezzel jössz? Hiszen nem véletlenül került elő a nagy semmiből Demszky és libsi haverjai...emlékezz: a 2002-es választás elvesztése után hová tűnt a nagyvezír?...Semmi párhuzamot nem látsz? A történelem ismétli önmagát! Ne tévesszen meg, hogy ezek között a „civilek" között olyanok is felszólaltak, akik eddig nem voltak úgymond „közszereplők"! Ha nem a Horváth Ágnes vagy Kóka nyúzza le rólad a bőrt, akkor majd találnak valaki mást...lényeg, hogy az ő emberük legyen...és ezek ott mind az ő emberük!

prognosys 2014.10.25. 10:22:52

@Zoli Weber Kettle: :))) Ezek szerint elfogytak az érveid a „civilek" védelme mellett, kár! :)

quendelapo 2014.10.25. 10:25:48

@prognosys:
Én liberális demokrata vagyok Te meg egy beteg troll.

Irány Habonyárpi hátsója!

Ludovikás Levente 2014.10.25. 10:30:18

@MikeBoy:
"AZ AB-val mi lesz, vagy az ügyészséggel, bíróságok, oktatási rendszer és még sorolhatnám..."

Olyanok vagytok, mint a kisgyerek, amikor királyosdit játszik. Arról fantáziál, hogyan rendezi majd be a királyságát, pedig még a bilihez is csak anyuka segítségével bír eljutni

quendelapo 2014.10.25. 10:31:05

@Hidvégi Mihály:
Az új válaztásokig (ha lesz ilyen) a jelenlegi parlamentre támaszkodva lehet és kell kormányozni.

A DK és az MSZP is legálisan száll versenybe a szavazatokért egy szabad választáson. (Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy mindkettő nagyobb eséllyel, mint a PKP.)

Anélkül, hogy kicsit is lelkesednék a 2002 és 2010 közötti kormányzásért, azt gondolom, hogy ideje lenne határozott különbséget tenni a maffiaállam előre kitervelt kiépítése és az egyszeri balfaszkodás között.

Ludovikás Levente 2014.10.25. 10:33:30

@prognosys:
A "civileknek" annyit máris sikerült bebizonyítaniuk, hogy korruptságban nem jobbak a kormánynál, viszont még saját magukat sem képesek megszervezni a sok lóvéból

Ludovikás Levente 2014.10.25. 10:35:52

@quendelapo:
"Én liberális demokrata vagyok "

Te egy gyurcsányista restaurációról ábrándozó szánalom vagy

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 10:37:33

@prognosys: látom csak írni tudsz, olvasni nem. Védtem én valakit? Amúgy nem védek senkit, csak tényeket közlök. Nem azért lesz valaki liberális, mert civil, vagy fordítva. Nem azért lesz valaki hazaáruló, mert liberális, vagy fordítva. Hazaáruló az, aki az oroszokhoz dörgölőzik (fidesz, jobbik), vagy még külföldi kémeket is befogad és védelmez (jobbik). Nekem nincs bajom se a jobboldali, se a baloldali sem pedig a liberális érzelmű magyarokkal. Sőt, örülök a sokszínűségnek! De az olyan suta-buta parasztokat, mint amilyen te vagy, ki nem állhatom. Aki szerint aki "libsi" az hazaáruló. Nem lehetsz egy ideológiai nézettől hazaáruló, az csak cselekedetektől lehetsz (lsd.fent: '56 és '89 után aki ebbe az országba vissza akarja hívni az oroszokat, az hazaáruló). Remélem van melletted calaki, aki fel tudja neked ezt olvasni, ha már ilyen sokat írtam :))))

prognosys 2014.10.25. 10:38:49

@quendelapo: „Én liberális demokrata vagyok Te meg egy beteg troll"

Ha jól emlékszem, én nem sértegettelek, legfeljebb csak annyira, amennyire te engem!

Liberális demokrata vagy? Ez talán egy boldog ország lenne, ha komolyan is gondolnád! De eddig egyet nem láttam még közületek, aki világosan kifejtette volna, mit is jelent ez pontosan!?

Mert most épp Gyurcsány tartja magát a leginkább annak, de volt ő már cigány is! Az ő eszmeisége szerint Brüsszelben kéne meghozni minden olyan döntést, ami az országgal kapcsolatos, de ugyanez a nagy liberális demokrata, aki ma Orbánt Putyinnal való közösködés miatt támadja, korábban a saját házában látta vendégül: hvg.hu/itthon/20060228vlagyimir/

Szóval ki is az a „beteg troll"?

Vagyis

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 10:48:34

@quendelapo: Majd a történészek dolga lesz, sok idő után, hogy kiderítsék melyik tett több kárt a fidesz vagy az azt megelőzőek. Én most a fideszt gondolom nagyobb károkozónak, a korábbiak a jogállamot legalább nem építették le.

Természetesen egy tabula rasa után a DK és az Mszp is eséllyel indulnak, s az is biztos, hogy jelenleg ismertebbek, mint a PKP.

De valamilyen szinten fehér lappal kell kezdeni, a jelenlegi parlament nem hiszem, hogy mértékadó.

prognosys 2014.10.25. 11:00:22

@Zoli Weber Kettle: Bocsi, a Jobbik soha nem dörgölőzött senkihez! Pont azt jelöltük meg a legfőbb bajunknak, hogy a boldogulásunk kulcsát sosem a saját adottságainkban, képességeinkben kerestük, hanem mindig valamilyen idegen érdek kiszolgálásában...és legalább annyit el kellene érnünk a külpolitikában, hogy szervilis népség beállítása helyett partneri kapcsolatokat építsünk ki! Mindegy az, hogy kelet vagy nyugat! Nem vagyunk rosszabbak vagy jobbak egyiküktől sem. Csak az idióta gondolja azt, hogy önmagát, saját földjén képes eltartani a nép! Kellenek a külföldi befektetők, de nem akármilyen feltételekkel, ahogy a libsik gondolják! Ők ugyanis „befektetőknek" tekintik azokat a spekulánsokat is, akik miatt az ország a tönk szélére került!

Mivel nekem sincsenek releváns információim arról, hogy Kovács Béla valóban az-e, akinek a fidesz-média beállítja, ezért ebbe nem mennék bele...de azért az neked is feltűnhetett volna, hogy ez a (szerintem mondvacsinált) ügy csakis a választások előtt volt fontos! Ma már a kutya nem beszél erről...majd két év múlva talán jön egy bírósági határozat, hogy az állítás „nem bizonyítható", amiből legfeljebb egy mínuszos hír lesz és senkit nem érdekel...így működik a fideszes rombolás!

Az egész „kágébélás" trollkodás csakis arról szólt, hogy téged és sok honfitársunkat megtévesszen, mert a fidesz megijedt a Jobbik megerősödésétől és valami módon kárt kellett okoznia. Mindegy az, ha nem igaz: a sok irányból jövő „információhalom" válik igazsággá - pszichológiai tétel!

A célját elérte - még erre a választásra -, de szerencsére egyre kevesebben fognak felülni ennek az uszításnak!

torró 2014.10.25. 11:01:28

Ezt most találtam.Szerintem Ti már találkoztatok vele, de én szerda óta feküdtem, valami új vírus miatt, csak ma kezdek el bogarászni.Na! itt van:
propeller.hu/itthon/3007240-sajokapolnan-holnap-megunneplik-1848-oktober

2014.10.25. 11:03:05

@Ludovikás Levente:

Tudod, ha beléd kötnek, mint én is, akkor nem árt, ha legalább nagyjából tisztában vagy vele, ez miért történhetett!

Nos a "Köszönjük Emese" azzal egyenlő, hogy nem vagy vitaképes a szövegeddel.

Áruld már el nekem, azon kívül,hogy én szociális érzékenységből írtam neked valamit, kaptál már bármiféle reakciót itt bárkitől??

2014.10.25. 11:04:24

@torró:

"valami új vírus miatt"

Ne ijesztgess minket az ebolával öregem....

2014.10.25. 11:08:34

@prognosys:

Nézd, én pl. nem a "fideszes médiában" olvastam Kovács Béláról.
Az élete alapján (amit ő maga sem tagad) igen komoly nemzetbiztonsági kockázat az-az ember.
És ez a leglightosabb megfogalmazás volt tőlem.

quendelapo 2014.10.25. 11:10:11

@Hidvégi Mihály:
A jelenlegi parlament nem mértékadó. Tegyük fel, hogy Orbán megbukik és új választások lesznek. Ha csak a PKP esélyeit latolgatjuk, minimum kell 6 hónap a választásokra való felkészüléshez. ennyi idő kell az Együtt-Pm -nek vagy valamilyen utódzservezeteiknek is, hogy üssze szedjék magukat és akkor még nem is beszéltünk az általatok (is) remélt baloldali megújulásról, új szervezetekről. Ha annél hamarabb vannak választások az egyértelműen az MSzP-nek és talán még inkább a DK-nak kedvez. Tehát 6 hónap. Addig is kell kormányozni, gazdaságikrízis lesz, új választójogi törvény kell és át kell szandi a média viszonyokat. Ez törvényhozás és kormány nélkül nem megy. Pillanatnyilag csak a jelenlegi (minderre valóban méltatlan) parlamentnek van erre legitimációja, felhatalmazása.

prognosys 2014.10.25. 11:10:23

@Zoli Weber Kettle: "Nem azért lesz valaki liberális, mert civil, vagy fordítva. Nem azért lesz valaki hazaáruló, mert liberális, vagy fordítva"

Persze, hogy ezek nem szinonimák, de ha ezek valódi civilek lettek volna, akkor legalább a korábbi hazaárulókat kiközösítették volna, nemhogy még engedjék felszólalni (khmmm, a színpadról uszítani)! Vagyis itt meg is roppant a gerincük!

Emlékszel még Demszky 2007-es ünnepi beszédére? www.youtube.com/watch?v=H5xQnMMwI3M
Tisztességes civilek nem vállalnak közösséget ilyen emberrel!

2014.10.25. 11:13:01

@torró:

Egyébként meg provokáció.
Nem gondolhatod, hogy a polgármester asszony meg aki még ott volt, nincsenek tisztában történelmünk fontosabb dátumaival. :)

prognosys 2014.10.25. 11:13:40

@MikeBoy: Megtennéd, hogy megjelölsz egy releváns forrást!? Én is kíváncsi vagyok, hogy mi alapján vádaskodnak!

Ludovikás Levente 2014.10.25. 11:17:44

@MikeBoy:
Köszönöm hogy fogadott az audienciáján felséges király! És jó trottyantást kívánok ha sikerül eljutnia a bilihez

béla a görög (törölt) 2014.10.25. 11:18:33

Hmmm... Egy pöttyet 'felizgattál' politikailag.

Ezt a moszkva dolgot kezeljem úgy, hogy kilépünk NATO+EU aztán behívjuk az oroszokat?
Képes akár háborús övezetet csinálni az országból - Ukrajna2 - egy szem falusi paraszt meg néhány agyament a hatalom miatt? És ez a fideszen és annak háttérmaffiáján belül is mindenkinek támogatja?
A tendenciát látom.
Ez egy kérdés, nem kötekedés.

Mert azért az oroszokat nem kéne erőltetni. Azért az annyira nem volt nagyszerű. Meg nem is lenne. Azért annyira nem rossz az EU akárhogy is nézem abból élünk.

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 11:22:09

Igaz, hogy jelenleg a parlamentnek van felhatalmazása. De Orbán bukásával elkerülhetetlen lesz a feloszlatása, mivel a többsége asszisztált ennek a gazfickónak, a legitimációjuk megszűnik.

Legalább egy év átmeneti időnek kell eltelnie, ügyvivő kormányzással, átmeneti jogalkotással, ez idő alatt kell a pártoknak felkészülni a következő választásokra. A legnagyobb feladat az ügyvivő kormány és az átmeneti jogalkotó felállítása lesz. Ne kérdezd meg, hogy ezt hogyan képzelem.

torró 2014.10.25. 11:24:16

@MikeBoy:
Hát nem az, csak valami újabb törzs amit még nem azonosítottak.Legalábbis ezt mondta a háziorvosom, aki nagyon profi. És a környékünkön sokan elkapták.
Azon a felvételen tényleg nincs aláírás, ebben igazad lehet.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 11:26:07

@prognosys: 1, szerintem ne használj olyan szavakat, aminek nem érted a jelentését. Nincs olyan, hogy "ahogy a libsik gondolják". A liberalizmus egy ideológia, egy világnézet, nem pedig a zsidósággal egyenlő, ahogy a jobbik szeretné beállítani. 2, a jobbik tapsolt a leghangosabban a paksi bővítés hírére és Vona hangsúlyozta, a jobbik már régóta hírdeti, hogy távolodnu k az uniótólés közeledjünk az oroszokhoz. Ez nekem nem több lábon állásbak tűnik, mint ahogy azt te írod. 3, KGBéláról má 2009-ben is lehetett tud i, hogy feltünően jó orosz kapcsolatai vannak és ezt nem is akárhol írták meg: portal.jobbik.net/index.php?q=node/6320. 4, az, hogy gyatra kifogásokkal, az ígéretekkel ellentétben mégsem indult KGBéla ellen vizsgálat a jobbikba, az pont olyan szánalmas és egyértelműen bizonyítja nem csak a Béla bűnösségét, hanem azt, hogy a párt vezetői is tudnak róla és benne vannak, pont mint a fidesz mostani korrupciós botránya esetében.

Krisz11 2014.10.25. 11:30:07

Nem kell az USA
Nem kell az EU
Nem kell a púder
Nem kell a vaker
Nem kell a funky
Nem kell a punk!

egyetmondok 2014.10.25. 11:37:33

@rs232:
Még a Gordonnal is ? Elképesztő.

egyetmondok 2014.10.25. 11:38:56

@neoteny:
Szomorú tévedés azt képzelni,hogy szabad piac,olyan,amelyet az állami törvények nem szabályoztak volna,valaha is létezett.

Szabványok 2014.10.25. 11:42:05

@béla a görög: "Képes akár háborús övezetet csinálni az országból - Ukrajna2 - egy szem falusi paraszt meg néhány agyament a hatalom miatt? És ez a fideszen és annak háttérmaffiáján belül is mindenkinek támogatja?"
Sajnos nem lenne példa nélkül álló eset. Nézd meg a történelmet! Egy postarablóvá lett papnövendék 100M ember haláláért és sok száz M ember elrontott életéért felel. Egy osztrák káplár (szobafestő) felelős a legfejlettebb országok legnagyobb háborújáért. Egy köztörvényes(gyilkos) cipészinas 40 évig vezette a szomszéd országot és világpolitikai tényező volt.
Sorolni lehetne még a példákat, hogy kikből lettek milliók sorsa felett döntő vezetők.
Ezért aztán belpolitikailag(!) egyáltalán nem elképzelhetetlen akármilyen fogatókönyv. (Pl. királyság visszaállítása, de munkaalapon, rezsicsökkentve, örökös kormányzóval, a nép fiával, a nép barátjával.)

Sajnos a zembereket lehet fanatizálni a végsőkig. Sokszor hitték már, hogy elérkeztünk az értelem korába, amikor már nem lehet az embereket meggyőzni arról, hogy az eszméért áldozzák fel akár az életüket is. Hogy majd a felvilágosodás, hogy majd a közoktatás, hogy majd az egyre fejlődő kommunikáció, a globalizálódás elvezet odáig, hogy nem lehet meghülyíteni az embereket.
De ezek a jóslatok a mai napig nem váltak be, ma is hülyíthetők az emberek a gyilkosságig, sőt a saját halálukig. Pl. Jugoszláv háborúk, Iszlám Állam, Ukrajna, stb.

Ludovikás Levente 2014.10.25. 11:47:23

@Hidvégi Mihály:
"Legalább egy év átmeneti időnek kell eltelnie, ügyvivő kormányzással, átmeneti jogalkotással,"

A rendkívüli állapot kihirdetéséről és a statáriális Népbíróság felállításáról ugye nem fogtok megfeledkezni?

paráznabillegető 2014.10.25. 11:58:46

aki azt hiszi, hoyg ez a helyzet majd választások utjéán megoldódik, az felvarrathat magára egy NAÍV VAGYOK tetkót.

először is ez a garnitúra eltakaríthatatlan, ha meg mégis hipp-hopp eltűnne, aki váltaná villámgyorsan ugyanilyenné válna.
ez teljesen evidens. már csak azért is, mert ha a fejet levágják, attól a törzs még megmarad, és arra építkezne az új fej... és hát a törzs is korrupt ám de jól, úgy e? a másod, a harmad, a nagyed de még az n-edik vonal is. MINDENKI!!! cáfoljatok...

anno eltakarodott az mszmp, lett belőle fidesz meg mszp. de kurvajó.
románia, ugyanez, csak a nevek mások.
bulgária, szintén.
lengyelek, dettó.
szlovákok...
nagyjából mind ugyanazt a szart tapossa.

mijafasztól lenne különb a magyar???
balkán.

prognosys 2014.10.25. 11:59:14

@Zoli Weber Kettle: Kedves Zoli! Megint nem figyeltél:

1. Én azt írtam, hogy „Persze, hogy ezek nem szinonimák", de nem is valódi civilek

2. „a jobbik tapsolt a leghangosabban a paksi bővítés hírére" -> megszavaztuk tény és való! De nem Putyinért és Oroszországért, hanem azért, mert nem nagyon van más választás! Paks nem ma épült és nem is a „nyugat" építette! Márpedig, ha így marad előbb-utóbb lerohad és akkor te sem fogsz tudni írogatni nekem és viszont!

3. Jól megnézted te azt az oldalt, amit belinkeltél? A „legfrissebb" bejegyzés benne 2009-12-30-i, az impresszum pedig mit ad Isten, nem elérhető! De ha kideríted, hogy kik szerkesztették - talán meg tudom mondani, mennyire releváns - szerintem semennyire! Ez is egy ilyen „álcivil", vagyis a Jobbik lejáratására fogant oldal, ami soha nem volt a Jobbik hivatalos oldala! Ráadásul még a Jobbik nevével is visszaélnek!

4. Mondod mindezt amellett, hogy 25 év alatt szépen lassan hozzászoktatták a népet ahhoz, hogy itt nincs közbeszerzés visszaosztás nélkül! És itt csakis az számít, hogy ki kinek a haverja és nem a teljesítmény! Ebben pedig az összes eddigi kormányzó párt bűnös! Ez időtájt viszont Kovács Béla bűnösségét rajtad kívül még senki nem mondta ki!

De ha mégis, akkor szívesen olvasnék egy erről szóló bírósági határozatot! Várom a linket! De amíg ilyen nincs, addig az egész csak a fidesz sz@rkavarásának tekinthető, semmi egyéb!

Gyatra kifogások? Ha téged szavakban ország-világ előtt meggyanúsítanak bármivel, nem követelsz előbb valami bizonyítékot, ami ezt az állítást alátámasztja? Nem szégyen az, hogy akire rásütnek valamit, azt a nép egyből el is ítéli anélkül, hogy a valóságtartalmáról meggyőződne? A nép tárgyalás nélkül akasztana!

Ezt a felületességet használja ki a fidesz az ellenfeleinek lejáratására -> ezek után ne csodálkozzon senki, hogy „kiskorúnak" tekintik azt a népet, amelyik felül az ilyen „bemondásoknak", rögtön rá is ugrik a témára, s azt kiáltják ki „bűnösnek", akire Orbán sameszai rámutatnak...aztán ha két év múlva kiderül hogy mégsem volt semmi, akkor meg legyintenek vagy meg sem hallják! Vagyis a népet „trollhadseregként" használja a fidesz hazugságaik alátámasztására.

prognosys 2014.10.25. 12:15:00

@torró: "Egy EU-s tisztségviselő már a belépésünkkor világossá tette, hogy Mi, soha nem érhetjük el a nyugati életszínvonalat, mert mi csak peremkerület vagyunk!"

Ezt valahogy mindig éreztették velünk, de erről konkrétan lemaradtam. Kitennél egy linket ide mindannyiunk okulására?

quendelapo 2014.10.25. 12:16:50

@Hidvégi Mihály:
"De Orbán bukásával elkerülhetetlen lesz a feloszlatása, mivel a többsége asszisztált ennek a gazfickónak, a legitimációjuk megszűnik."

Bravó! És az alatt az egy év alatt ki kormányoz majd? és ki hizza a törvényeket?
A Konzervatív Nemzeti Tanács? élén az önjelölt vezetővel?
Vicces.

A jelenlegi parlament nélkül nem a demokráciába megyünk át, hanem a jobbik vezényletével a Putyin Birodalomba.

prognosys 2014.10.25. 12:26:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Bocsi, azért az a tény szúrjon már szemet, hogy itthon nyomatják a „kutatás-fejlesztés" lózungot - amire nem mondom, hogy nem lenne jó -, de közben mi történik:

1, a valóban tanult, tehetséges fiataljaink elhagyják az országot
2, a „kutatás-fejlesztés" lózunghoz társítják a „hozzáadott értéket", mint a munkabér fokmérőjét és ilyenkor senki nem beszél arról, hogy egy nyugati országban mosogatóként elhelyezkedő diplomás 3-5x annyit keres, mint itthon! Vagyis e téren is nyilvánvaló és tetten érhető az az álszent hazudozás, ami kis országunk közéletét jellemzi

Miért nem tesszük ilyenkor fel azt a kérdést, hogy miért van az, hogy nyugaton mosogatni 5x akkora „hozzáadott értéket" jelent, mint itthon tanítani vagy gyógyítani? Nem kéne ilyenkor felhördülni?

űrszelvény (törölt) 2014.10.25. 12:27:25

2010 óta jövőre mindig nemzethalál lesz és általános éhínség...

prognosys 2014.10.25. 12:27:35

@quendelapo: "hanem a jobbik vezényletével a Putyin Birodalomba"

hagyd már ezt a marhaságot!

egyetmondok 2014.10.25. 12:40:02

@prognosys:
Miért kéne,hogy felhördülés legyen,ha a hozzáadott érték közgazdasági fogalma itthon kb. ott tart,mint a liberális demokráciáé?
Nem lehet várni semmit olyan ügyekben,az amelyeket leíró fogalmak nem bírnak jelentéssel,vagy ha bírnak,teljes téves,hamis tartalommal.
Tipikusan ilyen a hozzáadott érték,jellemző, hogy a miniszterelnök is azt hiszi az ÁFA-ról, hogy "bemész a boltba és megfizeted",miközben a mi ÁFA-nk klasszikus hozzáadott érték adó...,nem is véletlenül csalja a magyar KKV szektor,meg nem csak az,mint állat.
A liberális demokrácia az,amikor a liberálisok kormányoznak.
Nyelvünk se lett,ami leírhatná a bajainkat,szinte ezt is meg lehet állapítani.

balfaszokkal sáncoló 2014.10.25. 12:51:48

@egyetmondok: A realitások se nagyon, ahogy látom. Persze ha nem gyünne a facebook, mert nincs áram, akkor már sokkal inkább zavarna..

colonel Tigh 2014.10.25. 12:52:00

@paráznabillegető: ez ferdítés, már ne haragudj. Baromira szeretném én, ha nálunk is olyan, meg akkora lenne a szar, mint a lengyeleknél. A szomszédokkal ellentétben nálunk még mindig titkosak az ügynökakták. Ha azt nyilvánosság elé tárnák, szabadon kutathatóvá tennék a mostani bagázs nagy része kompromittálva lenne. Orbán úgy ül azokon az aktákon, mintha nem is tudom mi lenne. Vajh miért?

balfaszokkal sáncoló 2014.10.25. 12:54:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:Ember! Finnország, Lengyelország, Bulgária, Szlovákia, Csehország, Franciaország, Anglia, a Dél-Afrikai köztársaság atomerőműveket épít.
Mindenki hülye, csak te tudod a frankót??

egyetmondok 2014.10.25. 12:57:08

@balfaszokkal sáncoló:
Apám azt mesélte,hogy 1938-ban is volt áram, sőt akkor is a háború után,amikor Paks nem is működött.
Talán nem kéne azzal riogatni,hogy ha nem veszünk fel az oroszoktól ennyi ezermilliárd kölcsönt,akkor nem lesz áram.

prognosys 2014.10.25. 12:59:53

@egyetmondok: Jól mondod! Épp e miatt valahányszor azt hallom magyarázatként, hogy az itthoni munkának „kevés a hozzáadott értéke", ezért alacsony a munkabér, azonnal az a mondat jut eszembe, hogy „elmentek ti a bús ..csába!"

Azért kéne felhördülés, mert ezt a hamis összefüggést nem csak nekem kéne látni! Nettó hazugság az egész!

Ez az ÁFÁ-s dolog pedig egy igazi unikum az aktuálpolitika tükrében: a NAV vezetőit, akik elsődlegesen felelnek az adók beszedéséért közönséges bűnözőkként titulálják és kitiltják Amerika földjéről, míg az itteni kínai piac csaknem 1000 Mrd-os forgalma szinte adómentesen zajlik az országban.

Ez által tényleg „nagyhatalom" lettünk: a kínai csempészáruk nagyhatalma és európai elosztó központja, amire a kormányzatnak csupán az internetadó a válasza!

De tovább megyek: ez a kormány harmatgyenge. Mi sem bizonyítja jobban, mint ez a cikk:

varosban.blog.hu/2013/12/05/egy_kulonos_kinai_falu_budapesten_jozsefvarosi_piac_es_euro_square

és abból egy kiemelés: „Ez egy olyan világ Budapesten belül, ahol saját törvények uralkodnak"

És most felteszem a kérdést: hány ilyen „szeparatista negyed" lehet az országban, ahol a magyar törvényeket nem lehet érvényesíteni? Vagy tán ez lenne a (Pintéri) rend? Vagy mi ez? Szerintem épp annak ellenkezője: mindenki azt csinál amit akar (szabados, liberális): lop, csal, hazudik...és vannak akik mindezt megússzák mert elég sokat loptak ahhoz, hogy egy kisebb hadseregnyi ügyvédet tartsanak fenn arra az esetre, ha tisztára kéne mosni.

prognosys 2014.10.25. 13:06:17

@egyetmondok: Igen, áram valószínűleg volt. De egy százas izzón és egy ócska rádión kívül nemigen működött más róla!

Akkor az ország elektromos energiafogyasztása kb. azon a szinten lehetett, mint amennyit most a Váci úti irodaépületek fogyasztanak!

Ha a mai ellátmányt atom helyett szénerőművekkel kellene előállítani, akkor ma fulladoznánk füstben! Hidd el, nem nagyon van más választás!

egyetmondok 2014.10.25. 13:11:55

@prognosys:
Az orosz kölcsönnél ? Te nyilván viccelsz,de nyugi,annak is veszem.
Ez a sztori nem Paksról,és nem a magyar áramellátásról szól. Hanem brutális eladósításról,mindannyiunk brutális eladósításáról annak az orosz hatalomnak,amely jót a magyarságnak még nem adott. Egy grammot se.
(Személy szerint nem vagyok az atomenergia ellensége,tehát nekem ne told a süket fidesz-vakert erről. Mesélj miért jó egy ekkora államadósság,ha tudsz érvelni mellette.)

$pi$ 2014.10.25. 13:19:38

@egyetmondok: "Apám azt mesélte,hogy 1938-ban is volt áram, sőt akkor is a háború után,amikor Paks nem is működött."

Jah, nyilván ahol apád lakott ott volt. Valójában a falvak villamosítása jóval később, 1963-ban fejeződött be. És még utána sokáig a lakosság villamosenergia fogyasztása sokkal alacsonyabb volt mint manapság.

És akkor még nem is említettük az ipari fogyasztókat!

béla a görög (törölt) 2014.10.25. 13:27:36

@béla a görög: Mondjuk így kicsit elgondolkodva és jobban belegondolva, be se kell hívni az oroszokat, elég ha a falusi paraszt eladja nekik 1 Ft-ért azt amit most leállamosítanak közműveket és a többit. hmmm.

Akkor meg azt kell hogy mondjam, hogy a szocik voltak az egyetlenek akik komolyan gondolták a kapitalista rendszert? És a szerint is cselekedtek?! A jobbik meg tapsikol és éljenez. Szép kis ország. Orbán mint Antall szellemi örököse :)

AZért ennyire nem szar a demokrácia meg az EU meg az egyéni szabadság, még ha nem is tökéletes.
Azért csak nem kéne ezt az oroszokra cserélni.

prognosys 2014.10.25. 13:28:07

@egyetmondok: „Mesélj miért jó egy ekkora államadósság,ha tudsz érvelni mellette."

Természetesen nem jó. Az ország eladósítását viszont a „nagyurak" nem most kezdték. A mai pénzrendszerbe kódolták bele az eladósodást, így annak logikája mentén minél több a „hozzáadott értéke" a munkádnak, annál jobban eladósodsz! Mindez azért van, mert a pénz forgalomba csakis úgy kerülhet, hogy utána kamatot kell fizetni! Miért? Mert nem a magyar állam dönt a kibocsátásról, hanem az amerikai magánbank (FED) leányvállalatán keresztül (EKB) a magyarnak hazudott nemzeti bank, aki minden egyes kibocsátott forint után kamatot szed!

Vagyis a pénzünk, ami látszólag a mienk, adósságot testesít meg!

Szóval mennyivel jobb Amerikának eladósodni, mint az oroszoknak, ha egyszer szükségünk van atomerőműre?

Vagy valamit én értek félre és valójában nincs is szükségünk rá? Mindenki fikázza a beruházást, de alternatív javaslatot még eddig senki sem tett le az asztalra!

De a pénzrendszer megváltoztatására sem!?

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 13:38:01

@quendelapo: Mondtam, hogy ne kérdezz túl sokat. Igen nehéz kérdésről van szó, egyáltalán nem vicces a helyzet. Nem érzem azt, hogy nekem, most s egyedül kellene ezt eldöntenem. Amiről írtam, azok az igazodási pontjaim, nem egy korrekt s kiforrott megoldás.

prognosys 2014.10.25. 13:43:12

@quendelapo: „magyarnarancs" -> libsi hőzöngés, szemérmetlen hazudozás.

Gyengébbek kedvéért: ha valaki tárgyilagosan végigolvassa az idézett közleményt és értelmezi is, akkor kiderül, hogy NEM azért utasítjuk el az egyoldalú vámcsökkentést, mert Putyin annyira nagy haver lenne, hanem azért mert

1, Ukrajna durván megsérti „az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat"

2, Aránytalanul nagy gazdasági hátránnyal járna hazai termelők számára.

Az Oroszországgal szembeni gazdasági embargó pedig NEM CSAK az orosz gazdaságot sújtotta, hanem a magyart is! Ha ennek a ténynek a világossá tétele számít „benyalásnak", akkor ez az ország tényleg idiótákkal van tele!

Ne felejtsd el, hogy az EU-nak semmi sem drága, amíg az intézkedéseit nem ő fizeti meg! Ilyen volt például az Irán elleni olajbehozatali embargó -> tapsoltál neki, de az árát te fizetted meg üzemanyag áremelés formában!

egysmás 2014.10.25. 13:43:43

@prognosys: "Szóval mennyivel jobb Amerikának eladósodni, mint az oroszoknak, ha egyszer szükségünk van atomerőműre?"

Mennyivel jobb az OTP-től kölcsönt felvenni, mint Vaszilij Petronovics Ivanovtól, a zizimelegítős orosz vállalkozótól?

prognosys 2014.10.25. 13:46:40

@egysmás: nehogy azt hidd, hogy az OTP különb! Romániában ugyanaz az OTP 10% alatt kínálja a hiteleket, neked meg 30% fölött!

Ugyanolyan uzsorás banda mindegyik!

egysmás 2014.10.25. 13:48:54

@prognosys: A kérdés nem arra irányult, hogy uzsorás-e az OTP, vagy sem, sőt, az sem képezte a kérdés tárgyát, hogy a románokknál mennyiért ad pénzt az OTP.

A kérdés arra irányult, hogy ha már mindenképpen kölcsön kell, akkor az OTP-től kell-e felvenni, vagy Vaszilijtől.

egysmás 2014.10.25. 13:53:21

@prognosys: Mellesleg a román jogbiztonság és a magyar jogbiztonság közötti kockázati különbség testesül meg abban a plusz 20%-ban.
Tudod, ez a szektoriális, csak egy éves -lufaszt, inkább örökös- különadók, büntetőadók, zsarolások, benyeletett veszteségek, magyarul az orbáni gazdaságpolitika ára.

Előtte meg a Járai-féle kamatpolitika vitte az egekbe az itteni kamatokat.

Szar ügy.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.25. 13:54:12

@egyetmondok:

Szomorú tévedés azt képzelni hogy a nemi erőszak létezése lehetetlenné teszi a kölcsönös beleegyezésen alapuló szeretkezést.

egyetmondok 2014.10.25. 14:00:52

@prognosys:
" Az ország eladósítását viszont a „nagyurak" nem most kezdték. A mai pénzrendszerbe kódolták bele az eladósodást, így annak logikája mentén minél több a „hozzáadott értéke" a munkádnak, annál jobban eladósodsz! Mindez azért van, mert a pénz forgalomba csakis úgy kerülhet, hogy utána kamatot kell fizetni! Miért? Mert nem a magyar állam dönt a kibocsátásról, hanem az amerikai magánbank (FED) leányvállalatán keresztül (EKB) a magyarnak hazudott nemzeti bank, aki minden egyes kibocsátott forint után kamatot szed! " --

ez így tévedés. Vannak egyáltalán nem eladósodott társadalmak igen-igen magas hozzáadott érték előállítására képes gazdasággal. És Magyarországon természetesen a magyar állam dönt és döntött a pénzkibocsátásról,semmi és senki más helyette.
------------------------------
Én egyáltalán nem fikázom a Paksi beruházást,lévén, hogy nem vagyok az atomenergia ellensége.
Azt fikázom,amiből ezt finanszírozni akarják,és azt,ahogyan finanszírozni akarják.

(Igaz persze,hogy ha rendesen a beruházó cég venné fel a szükséges hitelt ehhez,és nem az állam,és rendesen bele lenne számítva a termék árába a felvett hitel költsége,mint bármely beruházás esetében az normális, akkor mintha kissé,vagy nem is kissé elesnének az előállítható áram árával kapcsolatos mai kormányzati parasztvakítások.)

egyetmondok 2014.10.25. 14:08:14

@neoteny:
Szomorú tévedés a szexhez hasonlítani a törvényhozást,érdemes azt inkább magában nézni,és nem mindig példálózni,amely persze a bármiről szóló beszédben nehezen elkerülhető.
De annyi biztosan kijelenthető, hogy amióta az állam létrejött,az szabályozott,mint hogy ezért jött létre,s csak az igazán hülyék képesek a "szabad piac"-ról úgy beszélni,mintha az valaha is létezett volna nem állami környezetben.

quendelapo 2014.10.25. 14:09:43

@prognosys:
A jobbik a komcsi-náci putyinügynök hazaárulók pártja.

prognosys 2014.10.25. 14:14:11

@egysmás: Jó kérdés! Tulajdonképpen melyik uzsorásnak jobb tartozni? Én így fordítom le!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.25. 14:15:18

@egyetmondok:

"Szomorú tévedés a szexhez hasonlítani a törvényhozást"

Ez az állítás bizonyítandó, legalább is érvekkel támogatandó. Az analógia teljesen megfelelő: csak azért mert létezik egy viselkedésformának egy rossz (kriminális) változata, az nem jelenti azt hogy csak az a változata létezik, létezhet vagy lenne kívánatos.

"amióta az állam létrejött,az szabályozott,mint hogy ezért jött létre"

Szó sincs ilyesmiről: az állam egy eszköz arra hogy egy kisebbség parazitikus módon éljen a többség által megtermelt javakból, amiket erőszakkal ill. annak hiteles fenyegetésével tulajdonít el.

A szabad piac definíció szerint azt jelenti hogy nem áll államhatalmi beavatkozás alatt: az államtól szabad. Ki vagy mi mástól lehetne az?

egysmás 2014.10.25. 14:23:21

@prognosys: Amelyik nem kérdez semmit, de eltöri az ujjad, megöli a gyereked kutyáját és rádgyújtja a házad, vagy annak, amelyik kérdez ugyan a kölcsönadás előtt, és a törvényi által megengedett eszközökkel élve szedi vissza a pénzét?

Nah, melyiknek?

Szerinte az előbbi.
Oké.

prognosys 2014.10.25. 14:35:37

@egysmás: „kérdez ugyan a kölcsönadás előtt"

Most már igen, de akkor hol voltak? Hányan vannak azok, akiknek az ujját ugyan nem törték fel, csak épp kirakták az otthonukból, mert a duplájára emelt törlesztőket nem tudták fizetni, mert minő véletlen: a fizetésük nemhogy a duplájára nem emelkedett, de még csökkent is, ha egyáltalán maradt munkája!

Kifejezetten jól jártak! Csak, hogy láss te is ilyet:

www.youtube.com/watch?v=hBb2jiLOcEs

és minő véletlen, azok a „mocskos" Jobbikosok, személyesen vannak jelen, hogy megakadályozzák ezt a szörnyűséget!

@quendelapo: hol a csudában volt Gyurcsány atyád ekkor? Mert fikázni azt te is tudsz!

egysmás 2014.10.25. 14:45:58

@prognosys: Nézd!
A kérdés még mindig az, hogy attól kérsz-e kölcsönt, aki kérdez és ha nem sikerül törlesztened, akkor a szerződés szerint jár el, vagy attól, aki nem kérdez, de agyonüt, ha nem fizetsz...

SENKINEK tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy vegyen fel hitelt.
Tényleg!
SENKI nem esküdött meg arra, hogy élete végéig folyamatosan lesz munkája a hitelfelvevőnek.

A jobbik is csak izmozni tudott, de a jogi segítséggel meg sem próbálkozott.
Pedig azt az egyszerű kérdést simán fel lehetett volna tenni, hogy a magyarországi szolgáltatások árát -ilyenolyan banki díjak pl.- miért valutában számolják el!

Mi lesz akkor, ha odaáll a nemfizetők kapujába?
Elzavarják a végrehajtót?
Szerinted ezt meddig kell tűrnie egy államnak?
A Jobbik állítólag rendpárti.
Egy rendpárti által vezetett állam törvényeinek önös és politikai célú felülbírálatára a Jobbik mit lépne?

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 14:58:55

@prognosys: Te írtad le, szó szerint: "Kellenek a külföldi befektetők, de nem akármilyen feltételekkel, ahogy a libsik gondolják! Ők ugyanis „befektetőknek" tekintik azokat a spekulánsokat is, akik miatt az ország a tönk szélére került!". Erre írtam, hogy ne használj olyan szavakat, aminek nem érted a jelentését. Amúgy pedig KGBéla nem azért bűnös, mert én azt mondom, hanem abból látszik, ahogy a jobbik vezetése védi! bizonyítékokat követelsz? Ott van kismillió, amik egy elég egyértelmű képet adnak. Ez alapján egy tisztességes párt már rég vizsgálatot indított volna, hacsak nincsenek vele tisztában, hogy igazak az állítások és nem áll érdekükben ködösíteni. Egy nyomozás sem a bizonyítékok prezentálásával indul, hanem a gyanúval, amit a nyomozás során kell megvizsgálni, hogy igaz-e.

torró 2014.10.25. 15:07:26

@prognosys:
Nos. A helyzet az ugye, hogy mi 2004 május elsején lettünk hivatalosan tagja az EU-k. Rá körülbelül 1 évre, egy késő esti Tv interjút láttam, már nem tudom megmondani melyik csatornán, de egy svéd EU-s diplomatával beszélgetett a riporter, és tette fel azt a kérdést, hogy mi mikor érhetjük el az EU-s életszínvonalat. Egy kis gondolkodás után az alany visszakérdezett, hogy tudja e hogyan van egy város felépülve. Mire a riporter: mire gondol? Hát szerkezetében.Úgymint centrum, peremváros stb.Mondja meg mikor éri el a peremváros a centrum színvonalát? Hát ezzel kell számolni mondta az illető.
Még több mindenről esett szó, de már csak ezen morfondíroztam, és másra már nem emlékeztem mert ez úgy beégett az agyamba, hogy napokig beszélgettünk hasonló gondolkodású barátaimmal erről. Mire számíthatunk? Válaszolj rá ha tudsz.

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 15:34:56

B+, nem akarom elhinni.

"A kormány megkezdte a lázítást az USA ellen".

Egyenlőre kb. 4 éve az USA akarja megdönteni Orbánék kormányát és nem fordítva. Ehhez felhasználja az EU szervezetét, a hazai libsiket.

Egyetlen szerencsénk, hogy a végrehajtásra kijelölt volt SZDSZ-es libsiktől egy egész ország kollektíve undorodik.

explanatus 2014.10.25. 15:36:56

A kommentekből nekem az jött le, egy alig-van-párt elnöke kifejti négy bekezdésben gondolatait és elszabadulnak az indulatok.

Idézném a „bér-beíró-hívek” kedvenc mondását: Ha ennyire nekiestek, akkor biztos jól csinálja, amit csinál.

Úgy igaz, és mindezt sokkal türelmesebben, mint „a türelmes Merkel”

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 15:38:20

@Hidvégi Mihály: És ha az átmeneti választásokon újra a fidesz nyer mit csinálsz?

Orbánék szabad választásokon kerültek hatalomra. Ha megkérdőjelezed, akkor a te kedvenceidet is meg fogják kérdőjelezni. Az nem indok, hogy Orbánékat az USA és a ballibsik utálják.

$pi$ 2014.10.25. 15:40:10

@egysmás: "A kérdés arra irányult, hogy ha már mindenképpen kölcsön kell, akkor az OTP-től kell-e felvenni, vagy Vaszilijtől. "

Irreleváns, sem az OTP sem Vaszilij nem ad kölcsön atomerőműre.

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 15:41:38

Alig pár hete nyertek megint magasan Orbánék és ballibsik ábrándoznak arról, hogy ha az USA valamilyen módon lehetetlenné teszi Orbánékat, akkor ők labdába rúghatnak.

Ehhez "DEMOKRATÁK" megint idegen tankokra van szükségetek, ahogy 1945-ben és 1956-ban is.

Ergo az USA-nak, EU-nak tankokat kell küldenie, márpedig nem fognak.

explanatus 2014.10.25. 15:43:14

@explanatus: Az előbb lemaradt. Több, mint tízezer oldalmegnyitás után hajóágyúk megjelenése várható. És lám, már az egyik itt is van :) és tüzel, és tüzel, és tüzel

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 15:44:10

@egyetmondok: Remélem belőled jó kevés van. Szerintem csak 5 percig lennél áram nélkül, már románoznál.

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 15:47:07

@polyvinyl: Most ezeknél a ballibsiknél épp fordítva van, mint régebben és Moszkva rossz és Washington jó.

Az persze most is gusztustalan, ahogy az Index és a bloggerei túllihegik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 15:48:13

@♔bаtyu♔: nem kell ahhoz tank, barátom, hogy fölkopjon az állunk

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 15:53:09

@♔bаtyu♔: Semmiféle szabadság nem volt, ne hintsd itt a rizsát. Manipulált sajtó (Budapesten kívülre csak kormánypropaganda jut, leszámítva az RTL Klub híradóját), megfélemlített egyszerű emberek (a településük nem kap pénzt, csak ha Orbánra szavaz), mástól rabolt pénzen nyomott populizmus. Menjél máshova a sóderrel.

egysmás 2014.10.25. 15:59:16

@HaFr: Szabadság az is, ha választhatsz, hogy pakolod a szecskavágót, vagy belefekszel.
Unortodox szabadság, de szabadság...

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 15:59:47

@♔bаtyu♔: Jól van, látom felébredtek a fizetett fudesznyikek is

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 16:00:37

@Zoli Weber Kettle: Miért fizetett? Jobbikos vagyok te ostoba.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 16:02:24

@♔bаtyu♔: Tényleg?? Akkot szar lehet a jobbiknak, hogy ilyen fideszseggnyaló szimpatizánsai vannak :))))

♔bаtyu♔ 2014.10.25. 16:04:42

@Zoli Weber Kettle: Nem a Jobbiknak szar, hanem te vagy ostoba. Cseréld ki a mondatban a Fideszt, MSZP-re, de az "elvet" tekintve akkor is megállja a helyét.

Nem hiszem, hogy érted...

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 16:15:54

@♔bаtyu♔: bocs, de az értelemről nem olyan embert kérdezek meg, aki a fidesz seggét nyalja, de magát jobbikosnak tartja....

vénkujon 2014.10.25. 16:16:16

persze a végén úgyis meccset néznek

vénkujon 2014.10.25. 16:17:45

@Zoli Weber Kettle: mondom mán vagy 6 éve, hogy a fid. meg a jobbik egy és ugyanaz. tehát nyugodtan megkérdezheted a csávót

Alick 2014.10.25. 16:18:25

@Zoli Weber Kettle: van olyan jobbikos álláspont is, hogy Orbánnak azért kéne mennie, mert puhapöcs az EU-val és az USA-val szemben... viszont ez a radikalizmus kétségkívül "középre nyomja" a fideszt.

integrans 2014.10.25. 16:19:17

Új Közmegegyezés szükséges, ez magától értetődik.

_most_ 2014.10.25. 16:28:38

egyetértek, az ostoba jobboldaliaknak már annyira átmosta az agyát a nyugat-ellenes propaganda, hogy készek kilépni az EU-ból és csatlakozni a Szovjetunióhoz. A jobboldali csürhe kísértetiesen hasonlít a muzulmán nyugat-ellenes fiatalakhoz, akiket befogadott Európa, mégis feladják az európai életüket, hogy csatlakozzanak az iszlám terroristákhoz, aztán persze később megbánják, de akkor már nincs visszaút.

_most_ 2014.10.25. 16:33:01

@♔bаtyu♔: mi, az USA négy éve meg akarja dönteni az Orbán kormányt? Nem tudom mit szedsz, de sürgősen hagyd abba, iszonyatosan eltávolodtál a valóságtól, kerüld a chemtrail-t :D

prognosys 2014.10.25. 16:40:27

@Zoli Weber Kettle: „Amúgy pedig KGBéla nem azért bűnös, mert én azt mondom, hanem abból látszik, ahogy a jobbik vezetése védi"

A Jobbik vezetése azt véd, akit arra érdemesnek tart! Sokakat nem védett! Valódi, kézzel fogható bizonyítékot senki sem szolgáltatott Kovács Béla „bűnösségét" illetően! És ha sem a pártja, sem az országa ellen nem vétett olyat, ami jogossá tenné a kizárását, akkor a minimum az, hogy összezárjanak mögötte!

béla a görög (törölt) 2014.10.25. 16:47:37

@♔bаtyu♔: a ballibsik legalább komolyan veszik az EU+NATO tagságot. 25 éve kellett volna az oroszok mellett kardoskodnod, de ma? kicsit hülyén veszi ki magát.

Ha 25 évvel ezelőtt felvetette volna valaki politikus - ránézve egy térképre - hogy miért nem csatlakozunk egy svájc-ausztria semleges tengelyhez 3.-ként (elválasztva É-D, K-Ny-ot) akkor most nem lenne probléma (de mert olcsóbb volt + volt egy (pár) délszláv háború + akkor még friss volt az oroszok emléke - és érdekes mód nem olyan édes mint most /tudom az idő megszépíti az emlékeket/, hát boldogan csatlakoztunk a NATO-ba)
Szerintem a Balti-államok, nem romantikázik az oroszokért, a lengyelek se és máshol se.
Itt se kéne.

Az EU-ba 10 éve léptünk be. 5 éve volt egy nem kis gazdasági hasraesés. Ezek nem időtávlatok egy ember életében. (Pláne ha teljes lelkinyugalommal vesz fel mondjuk 20 évre lakáshitelt)

Úgyhogy ne akarj itt 1,5-2 kormányzati ciklus alatt rendszert, ideológiát meg minden szart váltani mert egy kicsit nevetséges.

prognosys 2014.10.25. 16:48:03

@torró: Hát ez igen elgondolkodtató. sosem állt szándékukban...még csak meg sem kísérelték a felzárkóztatást. Helyette - mint „peremország" - itt a „világ végén" kaptunk sok-sok maszlagot, sok-sok önző, korrupt politikust és politikai rendszert!

Vagyis ez összefügg azzal, hogy egy Orbáni (vagy Gyurcsányi) önkénytől miért nem képesek megvédeni...hogy miért az akácfák kivágatásában látja az üdvösséget, miközben az ország csaknem fele éhezik és sokan omladozó, hűvös, huzatos lakásban tengetik mindennapjaikat. Munka nélkül, kenyér nélkül...

Vona Gábor három dolgot jelölt meg, hogy miért van szüksége ránk az EU-nak: piacszerzés céljából, olcsó (kizsákmányolható) munkaerőnek és szeméttelepnek. Szerintem teljesen igaza van! Az EU az emberek többségének ma sem jelent mást!

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 16:55:50

@prognosys: na még 1x: a vizsgálat szolgál arra, hogy igazolja, vagy cáfolja a gyanút, ami jelen esetben erőssen megalapozott. A jobbik - korábbi ígéretével ellentétben - nem folytatja le ezt a vizsgálatot, amit nehéz máshogy értelmezni, mint hogy tudja mi lenne az eredménye és ez koránt sem tenne jót nekik. Ennyi. Zárjanak össze, adjanak neki kiváló munkásőr érdemrendet, csináljanak amit akarnak, csak ne csodálkozzanak, amikor az emberek szemében ugyanilyan hiteltelenek lesznek, mint a mostani kormányzat...

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 16:57:04

@prognosys: Amúgy te honnan vagy ilyen biztos benne, hogy nem ártott az országnak?!?

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 17:01:18

@prognosys: Igen, az eu nagyon rosszat tett spanyolországnak és portugáliának is, akik a '80-as években hozzánk hasonlóan a peremkerület voltak... Sajnos a csatlakozás nem volt megváltás, hülye, aki csodát várt. Időbe telik eljutni 40 év hátránnyal a nyugati szintre, de nem lehetetlen. Persze kellene, hogy a kormány és a rendszere ne legyen korrupt és ne lopják el azt a pénzt, ami a növekedéshez/felzárkózáshoz kell.

prognosys 2014.10.25. 17:01:47

@Zoli Weber Kettle: Feltételes módban írtam! Nekem sincsenek releváns információim az ügyről!

Ha az egész csupán rágalom, akkor nem is létezhet a bűnösségét igazoló semmilyen bizonyíték! Márpedig egyenlőre annak tűnik.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 17:05:58

@prognosys: Miért tűnik annak? Szerintem elég meggyőzőek a meglévő bizonyítékok...

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 17:08:17

@♔bаtyu♔: Nem vitatom, szabad választással nyertek. Akkor sem adnék Orbán életéért egy marék diót.

Szabad volt a választás, de mégsem demokratikus. Tul. képpen így a jó, hogy nyertek, isten ments, hogy a szocik ismét előretörtek volna, bebizonyították, hogy alkalmatlanok. Így, hogy Orbán nyert, van mód arra, hogy bebizonyosodjon, hogy ő nem hogy alkalmatlan, hanem egyszerűen a pokol küldötte. Igaz, ez sokba fog nekünk, a magyar nemzetnek fájni, de hát istenem olyan virágot szagolunk, amit szakajtottunk.

Szóval szabad volt a választás, de arról ne nyissunk vitát, mennyire igazságtalan az egész úgy ahogy van. Nincs szabad média, az emberek többségéhez eljutó közmédia egy propaganda-gépezetként működik Orbán szájíze szerint, a fidesz végtelen erőforrással rendelkezett s rendelkezik, új párt, pl. mi, a PKP pedig semmivel. De ez nem panasz, csak magyarázat arra, miért is érdemli meg orbán azt, amit neki szán a sors.

Persze, hogy nem indok, hogy Orbánékat utálják a ballibsik meg az Usa is. Sőt az sem indok, hogy én is utálom.

Az már inkább indok, hogy olyan gazdaságot épít, ami szegényíti az országot. A rezsicsökkentés úgy szar ahogy van, porhintés egyszerű emberek szemébe, az eredménye, hogy lerongyolódik a magyar közműtulajdon s a végén többe kerül a leves mint a hús.
Szar az is, hogy nonprofit dolgokat képez, a világot az érdek viszi előre és a verseny, a tiszta verseny. Ez a hülye mindent rosszat megtett a magyar gazdasággal, amit csak el lehet képzelni, látod, ez már számít. Nem a kapitalista irányba megy, hanem visszavetve mindent, vissza a múltba, a kommunizmusa. Legyen átkozott érte!!!

prognosys 2014.10.25. 17:08:31

@Zoli Weber Kettle: Mondj egyet! Mert az index megírta? Mert a hírtv leadta? Az nagyon kevés! Ha megdönthetetlen bizonyítékaid vannak, neked is jogod van feljelentést tenni!

cenzuratroll bosszanto 2014.10.25. 17:15:03

@♔bаtyu♔:

"Nem hiszem, hogy érted... "

A batyu fedőnevű, három mondatot értelmezni képtelen orbánista csicskaügynök inkább kussoljon.
Neked nem az értelmezés a feladatod, hanem a megosztás, a gyűlöletkeltés, hazugságok terjesztése, ezért kapod a pénzt, sajnos meg is dolgozol érte.

Achmed, a hitetlen 2014.10.25. 17:39:42

Ady Endre:
Nekünk Mohács kell

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

A hőkölés népe

Bíró Lajosnak, akivel szerencsés volt régi
találkozásom s örök a barátságom

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.

Mindig ilyen volt: apró khánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szívét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kíméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja.

torró 2014.10.25. 17:40:30

polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/5341-a-szocialista-ep-kepviselo-bevallotta-goncz-es-tabajdi-muve-a-tavares-jelentes
Ezt valaki küldte nekem,aki akarja értelmezze, de lehet cáfolni is.Részemről no, komment.De ha igaz? Akkor? Hallott valaki más ország képviselőitől saját országátfikázókról?

Attila1234 2014.10.25. 17:46:13

Én csak azt nem értem, hogy ha a nyugat és az USA morális válságban van, akkor miért nem onnan jönnek ide a fiatalok dolgozni, és miért fordítva?

Gyéressy Károly 2014.10.25. 17:52:17

@Attila1234: Azért, mert egyelőre csak morális a válságuk, s nem anyagi. Bonyolult?

Attila1234 2014.10.25. 18:02:10

@Gyéressy Károly: Egyelőre.. Itt persze csuda világ épül, vak aki nem látja. :)

Gyéressy Károly 2014.10.25. 18:03:46

@Attila1234: Sajnos nem épül csuda világ, sok minden történik annak érdekében, hogy a mi morális válságunk még nagyobb legyen.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 18:11:03

@prognosys: Nem, azért nert még bélánkat is megdöbbentette, hogy a feleségének van egy japán férje :))))))) amúgy nem kell feljelentést tennem, folyik már egy vizsgálat ellene, én csak azt mondtam, hogy egy tisztességes párt ilyenkor lefolytatna egy vizsgálatot...

FehérB (törölt) 2014.10.25. 18:12:57

@torró: Bocs, de neked is csak ismételni tudom: *rok rá, hogy ki mit írt, mi mögött melyik bokorban mit sejtesz te és a patyolattiszta barátaid. Ami itthon van, az a fontos. Ez pedig korrupció, szerződések eltitkolása, kaszinójogok osztogatása lefüggönyözött szobákban, hazaárulás.

@Zoli Weber Kettle: bizony, sokat kell várni, de csak ha kilopják a szemünket. Az észtek, írek, szlovákok, lengyelek nem így csinálták. Jó példa akad elég.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 18:13:30

@Attila1234: Jaja, ahogy Hofi is mondta: "A kaputalizmus haldoklik! Na de milyen dolog már egy haldoklótól kölcsön kérni?" :D Buktátor is element az EU-hoz pénzt kérni a szabadságharchoz :)))

prognosys 2014.10.25. 18:15:06

@Zoli Weber Kettle: „Nem, azért nert még bélánkat is megdöbbentette, hogy a feleségének van egy japán férje :)))))))"

Vajon mennyi hasonló eset állhat a rengeteg válás mögött? Szerintem egyáltalán nem egyedi.

Milyen vizsgálatot tud még a Jobbik lefolytatni azon kívül, hogy megkérdezi az érintettet és elmegy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, hogy meghallgassa az ellene felhozott vádakat!?

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 18:15:19

@FehérB: Egyetértek! Ezért is mondom, hogy az egész politikai "elitnek" mennie kell, baltól-jobbig és újra kell építeni az egészet, mert kutyából nem lesz szalonna!

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 18:22:31

@prognosys: Az azért egyedi, hogy nem vált el tőle és nem szólt róla a mostani férjének :)))

Tekintve, hogy Vona Gábor szerint az nem hazaárulás, ha egy jobbikos képviselő az oroszoknak kémkedik az EU-val szemben, innentől teljesen irreleváns, hogy egy normális, hazaszerető ember milyen vizsgálatot folytatna le, mert a jobbik vezetése ezt nem is értené...

Sir Galahad 2014.10.25. 18:25:19

Már az elemzés nyitó mondata is baromság, a többiről nem is beszélve. Mo. nagyhatalmak ütközőzónájában van, és nincs más lehetősége - sosem volt - , mint hogy megpróbál köztük lavírozni. Ez hol sikerül, hol kevésbé. Amikor élesedik a hidegháború, mint most, akkor ez sokkal nehezebb. Mo. egyszerre van orosz és nyugati szorításban: ha a Nyugattal szakít, az éppolyan katasztrófa, mint ha az oroszokkal (az előbbire a Nato-védelem és az uniós támogatások miatt van szükség, az utóbbiakra a megfizethető energiahordozó-ár miatt - bármelyik elvesztése az aktuális kormány bukásához vezet). Nehéz így lavírozni. Kíváncsi vagyok, sikerül-e.

torró 2014.10.25. 18:32:19

Közben nézem az Atv egy7 c műsort. Most beszélt Békesi a Magyar adópolitikáról,miszerint soha nem volt kiszámítható adórendszerünk.Részben a környezetünk gazdaságaiktól függőségünk, részben saját problémáink miatt.Azt mondja, de az amit most a FIDESZ csinál az eléggé bizarr.Mert ez csak politikai játék. Ez semmit érő idővesztegetés.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 18:35:09

@Sir Galahad: Egyet azért ne felejtsünk el, az oroszoknak éppen úgy szükségük van vevőkre az energiahordozók kapcsán, mint nekünk az eladóra. Az oroszok próbálnak erőt mutatni azzal, hogy most kínának fog exportálni, de mindenki látja, hogy nekik csak olyan nyomott áron tudják eladni a gázt, hogy kitermelni sem éri meg. Ezért hát szép-szép, hogy elzárják a gázcsapot, de amíg európában csak az emberek fele fagy meg, addig az oroszok nagyobb része hal éhez (ez persze csak költői túlzás) :)

Sir Galahad 2014.10.25. 18:52:57

@Zoli Weber Kettle: Összeurópai szinten ez igaz, de a magyar piacot önmagában mellőzhetik az oroszok.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 18:59:37

@Sir Galahad: rajtunk keresztül megy a vezeték, minket nem tudnak kihagyni, mert ellopjuk, mint az ukránok a tranzit gázt :)

Sir Galahad 2014.10.25. 19:01:14

@Zoli Weber Kettle: Mint EU-tagok, nem nagyon tudunk "lopni" belőle következmények nélkül...

Sir Galahad 2014.10.25. 19:02:15

@Zoli Weber Kettle: Egyébként meg nem hiszem, hogy elzárnék a csapot, csak mondjuk Mo. számára a 4x-ére emelik az árat. Azonnal borul minden.

annamanna 2014.10.25. 19:09:57

Ami ebben az adóban a leglényegesebb, az a gazdaságra gyakorolt hatás.
Arról beszéljen már valaki, hogy mindennek milyen hatása lesz a gazdaságra. Mert jelenleg minden internetről működik.
Lehet, hogy nincs igazam, valószínűleg nem jól számolok, és talán nem is lesz az egészből semmi, csak fölöslegesen látok rémeket. De:
"Havi 2500 forintért ügyfeleink átlagos forgalma száz gigabyte, azaz erre a díjra tizenötezer forint adót fizethetnénk – sorolta az ellenérveket a Digi képviselője."
nol.hu/gazdasag/ezt-nem-kialtjak-varganak-1494295
Ha egy telefon 15 ezer havonta, akkor mondjuk egy átlagos otthoni gép 30 ezer.
Egy kisebb cégnek mondjuk havi félmillió.
Ebben a videóban www.youtube.com/watch?v=P7FgOVGBLg4 azt mondja a srác, hogy egy egyetemnek annyi az adatforgalma, hogy az után napi(!) 1,5 millió(!) adót kellene fizetnie!
Egy kórháznak legyen mondjuk napi félmillió.
Egy olyan óriáscégnek, mint mondjuk a MÁV, napi 5 millió.
A világon nincs annyi pénz, amivel ezt győzni lehetne.
A következménye az, hogy ha bevezetik, minden cég elmenekül az országból, aki csak teheti, a többiek pedig lehúzzák a rolót.
Minden munkahely megszűnik és milliók vándorolnak el.

Miközben az Orbán kormány pont annyit tesz hozzá a világháló fenntartáshoz, mint egy kambodzsai rákhalász.
Privát cégek gyártják a PC-ket, mobilokat stb, és privát cégek üzemeltetik a hálózatokat.
Mind a gépek után leszedi a magyar állam a sápot a 27%-os ÁFÁ-val, mind a hálózatok után nyújtja a markát.
"Csak egy példa: a kormány mindössze pár hete 130 milliárd forintot szedett be a mobilnetes frekvenciákért, s most közli: megadóztatja ezt a szolgáltatást."

Senki nem lesz olyan hülye, hogy hagyja, hogy a vámpírok az utolsó csepp vérét is kiszívják.
A legtöbb cég fogja magát és elmegy.
És erre, mint a dominó, összedől minden.
Nem lesz egy munkahely se.
Milliók menekülnek el, mert nem tehetnek mást.

Kíváncsian várom, meddig jutnak a dolgok, és mindebből mi jön be.
Ha megszavazzák, ennek az országnak lőttek.

FehérB (törölt) 2014.10.25. 19:11:59

@Sir Galahad: A paksi szerződés előrehozatala, részleteinek titokban tartása, az EU folyamatos b*ogatása, a szabadságharc, az erőltetett Moszkva-Brüsszel párhuzamok, megannyi fideszes kommunikációs félrevezetés nekem nem úgy tűnik, mintha a kormány lavírozni akarna. Sokkal inkább akarja az orosz államkapitalista modellt, ami lehetővé teszi a mértéktelen lopást es balfaszkodást, amin kívül másra nem képes, de legalább elvárja, hogy az EU finanszírozza.

Zoli Weber Kettle 2014.10.25. 19:15:11

@Sir Galahad: Ha négyszeresére növelik az árat, az pont olyan, mintha elzárnák a csapot. Vagy mint az internetadó, ja már szóba jött. Törvényt lehet rá hozni, de egy 157mrd forintos forgalmú szektorra fizikai képtelenség 200mrd adót kivetni. Hallottam rá egy jó példát: lehet törvényt hozni rá, hogy a dolgok mostantól felfelé essenek, de attól ez még nem fog megtörténni, mert a gravitáció makacs dolog :)))

igazi Ténytár 2014.10.25. 19:31:50

@states1: Mennyivel jobb az a Putyin ami megmergezteti Angliaban a neki nem tetsző embereket polóniummal ugye?

tralalala 2014.10.25. 19:33:01

Erről eszembe jutott a kedvenc blogbejegyzésem, amelyik éhséglázadást vizionál:

magyarinfo.blog.hu/2011/02/09/az_ehseglazadasok_eve_jon_magyarorszagon

Sir Galahad 2014.10.25. 19:36:36

@Zoli Weber Kettle: Szerintem netadó lesz, de jóval kisebb, mint ahogy beharangozták. Ez egy kommunikációs trükk, ügyes fogás, rengetegen erről beszélnek - addig sem a komolyabb dolgokról.

Sir Galahad 2014.10.25. 19:38:03

@FehérB: Maradj már, a retorika csak kirakat, hízelgés az oroszoknak. Lopni meg nem csak Mo-n lopnak a hatalmon lévők.

FehérB (törölt) 2014.10.25. 19:41:17

@Sir Galahad: Tudom, a fideszes szeret relativizálni. Ha hízelegsz a ruszkiknak (így?), azzal pont nem lavírozol.

igazi Ténytár 2014.10.25. 19:43:54

@Sir Galahad: "az utóbbiakra a megfizethető energiahordozó-ár miatt - bármelyik elvesztése az aktuális kormány bukásához vezet). Nehéz így lavírozni. "

Ha az ember olyan hülye, hogy nem veszi eszre hogy már jövőre az USA lesz a legnagyobb olaj,gaz kitermelő a világon - igen a Szaudiakat és Oroszokat is megelőzve! - akkor meg is érdemli.

Ugyanazt csináljuk mint amikor a nemet csodafegyverben bízva, tartottunk ki utolsó csatlósként, mert hat "lavírozni kellett". Aha.
___
online.wsj.com/articles/SB10001424052702303492504579111360245276476

U.S. Is Overtaking Russia as Largest Oil-and-Gas Producer

www.bloomberg.com/news/2014-07-04/u-s-seen-as-biggest-oil-producer-after-overtaking-saudi.html

The U.S. will remain the world’s biggest oil producer this year after overtaking Saudi Arabia and Russia as extraction of energy from shale rock spurs the nation’s economic recovery, Bank of America Corp. said.
____
___

igazi Ténytár 2014.10.25. 19:46:51

@Zoli Weber Kettle: "Egyet azért ne felejtsünk el, az oroszoknak éppen úgy szükségük van vevőkre az energiahordozók kapcsán, mint nekünk az eladóra. "

Szerinted a szekta híveket ez érdekli? Harom hónap alatt több tökét vontak ki az oroszoktól mint tavaly egész évben!

De nem baj, majd a német, izé orosz csodafegyver segít a győzelemben az USA es EU ellen, csak hinni kell benne.

igazi Ténytár 2014.10.25. 19:53:31

@Sir Galahad: Érdekes páréve meg nem hogy lavírozni kellett de Orbán szerint egyenesen NEMZETELLENES BUN az oroszokkal ugykodni!

MA mindazt megteszi amit alább nemzetvesztesnek minősített!

Ti meg éljenzitek. Na ezert jut az ország pokolra!
____
ORBÁN Viktor: A szabadság ma sem eladó
beszéde a tápióbicskei csata 158. évfordulóján.

www.miniszterelnok.hu/beszed/a_szabadsag_ma_sem_elado

„A mögöttünk hagyott másfél évszázad elegendő és igen keserű bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy BÁRMILYEN CSÁBÍTÓ és ígéretes SZAVAKBA BURKOLJÁK IS, ami Keletről érkezett, az sok minden volt, de legkevésbé sem szabadság és jólét.”

„KELETEN semmi keresnivalónk nincs, ott olyan helyet elfoglalni, hogy A MAGYAROK BÉKÉBEN, nyugalomban és SZABADSÁGBAN és jólétben élhessenek, olyan helyet mi Keleten elfoglalni NEM TUDUNK.”

_____

igazi Ténytár 2014.10.25. 19:57:09

@prognosys: Persze az EU támogatás az kell!

Nem tetszik? Tessek CÖF-os tüntetésen követelni hogy azonnal lépjünk ki!

Ja, azt nem csak a pofa nagy.

Dettó a NATO. Fúj usa, fúj fúj fúj. De azért védjenek meg ha baj lenne.

Tessek kilépni!

Ja, azt nem csak a pofa nagy.

balfaszokkal sáncoló 2014.10.25. 20:10:57

@egyetmondok: "Apám azt mesélte,hogy 1938-ban is volt áram". Van fogalmad arról, hogy akkoriban mennyivel kevesebb volt a villamosenergia szükséglet?? Gyakorlatilag csak világításra használták az áramot, meg rádiózásra.
Ma pedig 2-3 tv, pc, hűtő, légkondi, boiler, soroljam?
Új kapacitást pedig építeni kell, mert Paks1 üzemideje már nem nagyon hosszabbítható meg, ezenkívül számos gázerőmű is el fogja érni a hasznos élettartamát. Paks2 nagyjából a szükségletek harmadát fogja fedezni. Úgyhogy ezenkívül szükség lesz még más kapacitásra is. Ezek a realitások..

Kalmár 2014.10.25. 20:14:39

Micsoda fosásban van a tisztelt baloldal!!

Az ország pokolra jut, tönkre megy, összedől, szétesik :)))

Balfaszok!

Már a szátokban érzitek szinte a csőd élvezetes ízét! Az sem baj, ha minden összedől, csak Orbán vesszen!

Jó lenne egy értelmes választ találni arra, hogy miért szarik rátok a többség! Egy béna focimeccsre is többen mennek ki, pedig ott még fizetni is kell.
Ha a Fidesz szervez rendezvényt, akkor időt szakít 4-500 ezer ember.

Az, hogy "birkák", nem lesz elég!

Amíg ezen nem léptek túl, addig nincs esélyetek!

KUHULIN 2014.10.25. 20:17:04

@torró: "Most beszélt Békesi a Magyar adópolitikáról,miszerint soha nem volt kiszámítható adórendszerünk."
Az fasza, főleg, hogy Békési is volt pénzügyminiszter...

dr doktorka 2014.10.25. 20:21:09

Miközben ti itt fossátok a szót, addig Gyurcsány már megint elvette tőletek a a terepet a bemutatkozásra:

3 napos tünetést szervez a Deko a NAV székháza elé.

Ezt az alkalmat is elszalasztottátok, hogy egy mindenkit érdeklő és érintő ügyben egy ÚJ PÁRT kivonult volna a nyilvánosság elé és egy gyújtó hangú beszédje után felfigyelt volna rá az egész ország.

Hát van még tanulnivaló. Persze ha csak egy Blogpárt akartok maradni, akkor mindent remekül csinálok!

dr doktorka 2014.10.25. 20:29:28

@Kalmár: "Jó lenne egy értelmes választ találni arra, hogy miért szarik rátok a többség!"

Azért, mert a sok milliós magyar panelproli tábort ma Orbánya elvtárs tudja a legjobban kielégíteni. 2010-ig a panelprolik többsége a maszopban találta meg a szivatásának a boldogságát, azóta viszont Orbánban. Egy most már a zászló, maszpos és fideszes panelprolinak egy a gazdija!

A magatok fajtát Orbán eftárs is jól a falnak vezette, alatta se kaptatok mást csak megszorítást, megszorítást, megszorítást, államadósság emelkedést, a gazdaság lerohasztását, a gyerekeitek elzavarását külföldre. De ez nektek tetszik, mert a felcsúti birka vezéretek azt mondta, hogy ti vagytok Európa legfejlettebb népe, ti mutatjátok a fényt a világnak.

A fideszes panelproliknak meg pont ez az ami kell, ez az az önámításon futó önpusztítás, amit már legalább 100 éve nem akar semmi másra lecserélni.

Blogger Géza 2014.10.25. 20:43:59

Ha adó van a csokin, akkor korlátozva van a csokihoz való hozzáférésem? Ha adó van a biztosításon, akkor korlátozva van a biztosításhoz való hozzáférésem? Ne legyünk ennyire demagógok.

A netszogáltató az egyszeri állampolgár életében sokszor egy elektromos művekhez hasonló kvázi monopólium, amely a korlátozott verseny miatt extraprofitot realizál, amit éppenséggel meg lehet csapolni, nem fog ettől összedőlni a világ. (Mint ahogy a biztosítási adótól sem dőlt össze.)

Ahogy egyre ellenségesebb az USA, azzal valóban tolja Magyarországot Oroszország (és Kína) felé, még ha nem is ez a szándéka. De ez volt Kubával és Castroval is, aki egyáltalán nem egy keményvonalas szovjetbarát amcsiellenes kommunistaként indult, de aztán nem volt más választása. (Gyengébben kedvéért: sem Putyin, sem Orbán nem kommunista, nem kell ahhoz kommunistának lenni, hogy valaki ne támogassa az USA politikáját..)

Kalmár 2014.10.25. 20:45:38

@dr doktorka: Na ezért tartotok itt!
A "mifajtánk" már, ha van ilyen, dolgozik, gyereket nevel.

Így nem megszorítást kaptunk, hanem évente 1,5-3 millióval több jövedelmet.
Az államadósság nem emelkedik. (sajnos nem is csökken jelentősen, csak igen lassan)
A gyerekek elzavarása külföldre pedig egy olyan balfaszság, amit csak a vérbeteg balosok eszik meg.
2011-ben nyitotta meg az EU a munkaerő piacot előttünk. Tök természetes, hogy sokan nekivágnak. Romániából, Lengyelországból arányaiban is sokkal többen indultak el. Semmi köze Orbánhoz.

Ha a valósággal szemben próbáltok állítani fikciókat, az nem működik.
Nem ezt látják az emberek. Nincs diktatúra, van szólásszabadság, vannak szabad választások stbstb.
Ezért hiteltelen a baloldal.

Blogger Géza 2014.10.25. 20:52:18

@dr doktorka: "megszorítást, megszorítást, megszorítást, államadósság emelkedést, a gazdaság lerohasztását, a gyerekeitek elzavarását külföldre."

Igen, de ezek 2010 előtt voltak dominánsak:

Az egyetlen brutális megszorítás,a mely kb 15-20% reáljövedelem-csökkenést okozott, Bokros (MSZP) alatt volt. Az utóbbi 4 év messze nem volt ilyen rossz, ráadásul az utóbbi 12 hónapban kb 5-7%os reáljövedelem-növekedés volt.

Gazdaság lerohasztása? Ja, Gyurcsány-Bajnai idején(2009) -6,5%, miközben lengyeleknél nem si volt recesszió, ellenben most magasabb magyar növekedés a lengyelnél.

Államadósság emelkedése? Ja, 52%-ról 85%-ra 2002 közepe és 2010 közepe között. Azóta (lassú) csökkenés.

Aa gyerekeitek elzavarását külföldre? Az én ismeretségi körömben (nyilván nem reprezentatív, de) többen vannak, akik 2010 előtt, mgé az MSZP idején mentek külföldre, mint azóta. Pedig akkor még nem volt annyira szabad a munkavállalás, mint ma...

Blogger Géza 2014.10.25. 20:58:43

@Attila1234: Ha még nem jöttél rá, akkor elmondom: mert ott magasabbak bérek. Mert ezek a régiók gazdagabbak. És azok voltak 10, 50, 100 vagy 300 éve is. Ennek semmi köze semmi erkölcshöz. Ezzel együtt meglepően sok nyugat-európai dolgozik Magyarországon egyébként.

Blogger Géza 2014.10.25. 21:03:21

@Hidvégi Mihály: "Nincs szabad média, az emberek többségéhez eljutó közmédia " Te leraqadtál a kommunizmusban. Na akkor volt igazi balos médiamonopólium. (Titokban azt vágyjátok vissza.)

Ma már egy halom tévéadó van, és a kettő legnézettebb nem is közmédia adója.

Azt a portált olvasod a neten, amelyiket csak akarod. Azt az újságot olvasod, amelyiket csak akarod. Azt a tévét nézed, amelyiket akarod. Stb.

Blogger Géza 2014.10.25. 21:15:55

@Guestenye: Csak egyszer venném már észre, hogy fizet valaki... :)

Csuti Ördögüző 2014.10.25. 21:18:34

szerintem a hazai atlantisták pokoljárása nem most kezdődött....

és remélhetőleg nem is mostanában fog véget érni.

Blogger Géza 2014.10.25. 21:20:27

@Lexa56: Pedig teljesen logikus, amit mond. Az EU egy jó ötlet, egy jó eszme, de megvalósítása kezd egyre inkább félrecsúszni. A túlzott központosítás, a túlzott uniformizálás, a túlzott bürokrácia szánalmas ideológiai viták az EU parlamentjében (pedofil Cohn-Bendit kérhet számon bárkitől bármit???), nem összekovácsolja, hanem egyre inkább elidegeníti a polgárokat az EU-tól. És nem csak Magyarországon.

Hidvégi Mihály 2014.10.25. 21:46:47

@Blogger Géza: Ne írd nekem, hogy titokban a kommunizmust vágyom vissza, mert irgum-burgum, ezért harapok! Nem érzed milyen szemétláda vagy, amúgy, kötözködsz itt velem? Vigyázz, mert emberedre akadtál!

Tökfejkém, a kommunizmusban vagy mégsem, szocializmusban éltem sokáig, hogyne utálnám! Ilyet ne mondj nekem még egyszer mert leharapom a fejed. Épp ezért utálom Orbánt s a rendszerét, mert a kommunizmusra hajazó rendszert épít a tökfilkója.

De azt akartam mondani, hogy sok emberhez eljut a közmédia, így gondolod vagy sem. S a legfontosabb, hogy amit a közmédiából hallanak egyszerű emberek (de nagyszerűek is egyben, mert ők viszik a vállukon az országot s ezt a szaros Orbán kölköt az összes pereputtyával együtt), szóval amit a közmédiából hallanak, arról azt hiszik, hogy az istenuccse. Az az igaz, amit onnét hallanak, azt hiszik! Ezért rendkívül káros az a sok hazugság, hazug propaganda, ami onnét jön, százszor kártékonyabb, mint a győzike só. Mert icipicit odahallgatnak, s azt hiszik minden a legnagyobb rendben, mert ezt pofázza a közmédia.

Sir Galahad 2014.10.25. 22:10:39

@a Ténytár: Aha. És hogy hozzák ide? Repülőn? Mert tengeri kikötőnk nincs, vezetéket se tudunk építeni az óceánon át.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.10.25. 22:18:19

@Hidvégi Mihály: Hagyd már, Misi, mit vársz tőle? Ne húzd fel magad

profilo 2014.10.25. 22:29:06

@Hidvégi Mihály:

Tévedés.

A kereskedelmi tévé és rádióadókat többen hallgatják. És feleslegesen írod,hogy a nyugdíjas nénik és bácsik nem,mert ők is.Hamarabb lázadnak a kedvenc brazil,török és tököm tudja milyen gyártású sorozatuk elvétele,a Mónika Show megszűnése vagy a Nóta TV elérhetetlensége ,mint egy köztévés hírműsor kiegyensúlyozott tájékoztatásának hiánya miatt.
És nem csak azt hiszik el,amit a közmédia a képükbe nyom,hanem tökéletesen valósnak hiszik a kereskedelmi tévék álreality műsorainak kamu sztorijait is.
Így szocializálódtak...még a Kádár-rendszerben. Akkoriban amit Takács Eszter vagy Kudlik Júlia mondott,az szerintük úgy is volt.

:)

FehérB (törölt) 2014.10.25. 22:45:06

@Blogger Géza: "A túlzott központosítás, a túlzott uniformizálás" - milyen igazad van, kár, hogy a kormányod pont ugyanezt csinálja.

Egyébként nagyon jó, hogy jössz, és bekommenteled a létező legnagyobb blődségeket. Az agitprop osztályon azért annyira képzettek a fiúk, hogy tudják, hol szabad a hülyeségeket elsütni és hol értelmetlen (pl bárhol a blogszférában).

Különben sokan tévednek veled kapcsolatban: én pl sosem hittem, hogy te egy fizetett agitátor vagy. Sokkal inkább a belső meggyőződésed vezet a blogokra, mert mindenhol láthatóan nagyon szeretnéd a magad együgyű, átlátható módján védeni. Ezt a tevékenységedet kérlek akkor is folytasd majd, amikor lemondásra kényszerül lángeszű vezéred.

vitéž munkášőr 2014.10.25. 23:42:10

@unionista: arra lettem volna kivancsi, hogy az altalad vazolt kozossegi autonomiaknak milyen impulzus kellene a letrejottukhoz. mert az nehezen elkepzelheto, hogy ilyesmi spontan modon kialakulhatna

mivel ugy latom, hogy a tied egy egzakt eszmerendszer, ezt a celcsoportok fele propagalni is kellene valahogy - nem gondolod?

vitéž munkášőr 2014.10.25. 23:48:07

@Hidvégi Mihály: neha belehallgatok az mr1-Kossuthba. inverz sci-fi - a multba…

$pi$ 2014.10.25. 23:52:17

@Zoli Weber Kettle: "Törvényt lehet rá hozni, de egy 157mrd forintos forgalmú szektorra fizikai képtelenség 200mrd adót kivetni."

Ez mondjuk nettó butaság. Egyrészt nem akar senki 200 milliárdot beszedni internetadóból, ennek ha jól tudom éppen a tizedéről beszél a kormány.

Másrészt viszont ellenpéldának ott van a cigaretta. A cigaretta árának például elsöprő többsége adó[1], úgyhogy de igen, bizonyos esetekben simán lehet nagyobb az adó mint az egész üzletág maga.

Ha egy 157 milliárd forintos üzletágra kivetnek 200 milliárd forintos adót, akkor kapunk egy igen erősen megadóztatott 357 milliárd forintos üzletágat, amit még akár el is viselnek az emberek, ha dohányról, alkoholról vagy például benzinről van szó. Nem fizikai képtelenség, több példa is van rá.

[1] www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/34000/34906_cigimnb.png

Blogger Géza 2014.10.25. 23:56:49

@FehérB: Csak éppen nem mindegy, hogy egy szerves fejlődéssel létrejött lényegében egy nemzetiségű, közös kultúrájú, 1000 éves államot akarunk uniformizálni (más szavakkal: megteremteni az esélyegyenlőséget minden állampolgára számára, mérsékelni a regionális különbségeket, felzárkóztatni az elmaradt térségeket stb.), vagy épp egy kontinenst.

Blogger Géza 2014.10.25. 23:58:03

@Hidvégi Mihály: És miért nem hiszik el szó szerint azt, amit a nem közmédia mond?

Blogger Géza 2014.10.26. 00:03:49

@Hidvégi Mihály: Egyébként a közmédia az elmúlt 20 évben mindig lojális volt az épp aktuális kormányzathoz, és mégis az esetek többségben az ellenzék kapott többséget, szóval erre fogni bármit is nem kissé röhejes. Én pont azt látom, hogy a baloldal (most ideértek mindenkit a Fidesztől balra) intoleránsabb, nem tudják elviselni, ha nem az ő véleményük szól a tévéből, rádióból. A jobboldal ilyen szempontból sokkal edzettebb.

FehérB (törölt) 2014.10.26. 00:15:04

@Blogger Géza: "A jobboldal ilyen szempontból sokkal edzettebb." - hogyne, Kerényi Imre soha nem követelt saját médiát adófizetői pénzből. Központosítás ügyében meg a KLIK is milyen jól bevált. Minden szavad igaz álnéven kommentelő NER-bajnokom. Remélem akkor is jössz majd, amikor elhasaltok.

Blogger Géza 2014.10.26. 00:25:20

@FehérB: Persze, a jobboldal kb 70 éve küzd a ballib médiatúlsúly ellen. Ehhez pedig pénz is kell(ett). Talán most kezd kiegyenlítettebbé válni a megoszlás. Tudom, ez fáj nektek, de emésszétek meg.

Számítás kérdése, egyeseknél épp 8 zsinórban megnyert választásnál jár a Fidesz (népszavazást is beleszámítva). Ilyenkor beszélni elhasalásról kissé röhejes. De álmodozz csak... :)

Amúgy valószínűtlen, hogy az idők végezetéig a Fidesz nyerje a választásokat, szóval akkor sem fogok kétségbe esni, ha egyszer nem ők nyerik. Már persze ha az utód vállalható lesz. Szerencsére elég sok fék akadályozza, hogy ezek az utódok tönkretegyék az országot, talán nem ismétlődik meg 2002-2010. De hol van még 2018, kár ezen most spekulálni.

FehérB (törölt) 2014.10.26. 00:35:10

@Blogger Géza: "De hol van még 2018, kár ezen most spekulálni." - annyira talán nem, mivel nem tartotok ki addig. A sorsotok innentől kezdve az Egyesült Államok kezében van, aminél jobb forgatókönyvet el sem tudok képzelni. Ami a médiát illeti, talán átaludtad, de az elmúlt 25 év kitűnő lehetőségek sokaságát adta számotokra, hogy versenyképes napilapot, tévét, rádiót, internetes portált csináljatok. Az egyelőre még nem sikerült, hogy erőszak nélkül szerezzetek nézőket a kimondottan jobbos szövegeknek, erre megfelelő példa az Echo TV, a Hír TV és valamennyi jobboldali sajtótermék. A TV2 még talán állna, de ott a műsor nagy része nem politika, hanem a szokásos bulvár. Tehát maradunk annyiban, hogy a közönség nem kíváncsi a jobbos felosztásra. A netet már nem is említem.

FehérB (törölt) 2014.10.26. 00:49:20

@Blogger Géza: Valamit jó, ha felfogsz: a Fidesz nem egyszerűen választást fog veszíteni, hanem BUKNI fog. Egy dominó kidől, egy Rogán-szerű lény végig gondolja, hogy mi értékesebb számára: a már hatalom nélküli főnökei, vagy az, hogy láthassa még a gyerekeit a börtön udvarán kívül is. És ez tényleg csak a büntetőjogi része.

A párt a politikájával, tételeivel, arcaival, vagyonával, mindenével együtt fog az MSZP sorsára jutni.

Értem persze, hogy téged ettől a víz kiver, mivel rajongó vagy, de pont a valóság takargatásának ez a döbbenetes megkísérlése az, amitől egy kapálózó bolond leszel minden kommenteddel.

Inkább várd puha párnák és mézes-mázas álmok között az elkerülhetetlent. A történelem kíméletlenebb a legvadabb elképzelésednél is.

dr doktorka 2014.10.26. 01:03:43

@Blogger Géza:

te senkiházi fideszes, Bokros megszorított és ezzel abból kifizette az államadósságot, az lement 80%-ról 62%-ra.

Orbán gazdid meg megszorít már 5 éve(!!!), plusz ellopott 3000 milliárd forint manyup pénzt és ezután az államadósság még nagyobb is mint amenynivel Libás átadta.

Nem mindenki birkaagyú fideszes ebben az országban, hanem vannak olanyok is akiknek több van nyolc osztálynál!

dr doktorka 2014.10.26. 01:11:38

@Kalmár: "Így nem megszorítást kaptunk, hanem évente 1,5-3 millióval több jövedelmet."

Még hazudni se tanított meg titeket a gazdi.

Te nagyon birka, ahhoz, hogy valakinek a 16%-os szaj-val évi 1,5 millióval több maradjon a zsebében, ahhoz havi 700 ezer forint felett kell keresni. Mondd már meg te idióta, hogy hányan keresnek ezen a szinten? Csak a fideszes gazdáid. De te nem! Ez ugyanis úri kiváltság ennyit keresni.

Meg azt is mondd már meg te matematikai csődtömeg, hogy azt az évi 400 milliárd forint költségvetési kiesést, amit a havi 700 ezer forintot keresők adóelkerülése okoz, vajon kitől szedi be a korrupt fidesz bagázs? Talán Putin kipótolja Vikikének egy-egy leszopás után, vagy a magatok fajta sok milliós panelprolikon szedi be tőletek a gazdi? Például internet adó formájában?

Attila1234 2014.10.26. 01:13:57

@Blogger Géza: Micsoda meggyőző érvelés! Komolyan, te mégis mit gondolsz az általad képviselt retorikáról? :D Hogy jön ide pár kalandvágyó arc, akinek vonzó a gyenge Forint, és ezért úgy élhetnek itt, mint a király? Ők ott miért gazdagabbak, miért jobb ott az élet? De a kérdés inkább az, hogy ezt hogyan érték el? Mi volt a titkuk? Lehet, hogy csupán a titok a becsületes munkában, az egészségesebben társadalmi berendezkedésben és a kisebb korrupcióban volt?

Blogger Géza 2014.10.26. 06:28:54

@FehérB: Ez kifejezetten vicces volt. :) Van írói vénád.

No persze ha a valóság érdekel, tanulmányozd 2002-t vagy 2010-et, akkor sem került egyetlen vezető politikus sem börtönbe. Tudod más egy bíróság, ahol bizonyítani kell valamit, ott nem elég a fröcsögés.

Blogger Géza 2014.10.26. 06:32:12

@dr doktorka: Én nem érzem magam egyáltalán megszorítva, és a lakosság döntő többsége sem. Bokros jól felpörgette az inflációt, hogy így elinflálja a béreket és nyugdíjakat, most alacsony az infláció, a bérek és nyugdíjak vásárlóértéke nő.

Ezt nem értitek, hogy sikerült úgy stabilizálni a helyzetet, hogy nem kellett a lakosság reáljövedelmét összezúzni. Ettől vagytok frusztráltak és sikertelenek.

Blogger Géza 2014.10.26. 06:38:25

@FehérB: Hát, ha a baloldal bástyái még mindig ilyen erősek a médiában (ez amúgy igaz), akkor semmi gond, nem?

Amúgy nincs szánalmasabb annál, mintha egy belföldön elbukott oldal a külföld által akar hatalomra jutni. Ne aggódj, ez nem fog összejönni, az USÁ-nak a vele ezerszer ellenségesebb országoknál sem sikerül azt hatalomra juttatni, akit ők akarnának. (Oroszország, Kína, Észak-Kora, Irán stb.) A népet nem lehet leváltani.

Magyarországon mindig kihúzta a 4 évet a parlament, pedig sokkal durvább dolgok történtek (koalíciók felbomlása, kormánytöbbség elvesztése, kormányfő halála stb.)

Blogger Géza 2014.10.26. 06:39:36

@Attila1234: Sokat segített, hogy ott sosem kerültek hatalomra a kommunisták.

Lexa56 2014.10.26. 06:44:06

@Blogger Géza: No nem tudtam, mi hiányzik! Üdv a fedélzeten.

semmiextra 2014.10.26. 08:44:21

@az elmélkedő maxval birca:

Ember tudod mi az a hozzáférési korlát?

FehérB (törölt) 2014.10.26. 10:36:22

@Blogger Géza: Talán pont azért mert azok az országok nem függenek tőle, lévén nem egy szövetségesi és gazdasági rendszerben élnek. Ami a külső hatalom segítségét illeti, látom neked is el kell mondani: tökéletesen mindegy, ki hozza nyilvánosságra, ha van bizonyíték a korrupciótokra, elő vele. Elég nagy hülyeségekre vetemedsz még önmagadhoz képest is.

nemhívő 2014.10.26. 10:36:41

@prognosys: ..túl.képpen a jobbik számára semmi probléma sincsen a kovácsbélákkal...

1.- oroszbarát a jobbik és utálja a nyugatot? Igen!,..hát akkor mi azzal a probléma, ..ha KGbéla kémkedik az EU-ban az oroszok javára? Nem ez a jobbik számára az ideális? Mi ezzel a probléma?

egyetmondok 2014.10.26. 12:20:03

@neoteny:
"Szó sincs ilyesmiről: az állam egy eszköz arra hogy egy kisebbség parazitikus módon éljen a többség által megtermelt javakból, amiket erőszakkal ill. annak hiteles fenyegetésével tulajdonít el." --

Állam a bíró ítélete is,állam az adószedés is,állam az önkormányzatiság rendeletalkotása is mondjuk arról, hogy mi legyen az utca neve,és még lehetne sorolni,s mindezekre azt állítani,hogy semmi más,mint amit leírtál,szerintem butaság.

" A szabad piac definíció szerint azt jelenti hogy nem áll államhatalmi beavatkozás alatt: az államtól szabad. Ki vagy mi mástól lehetne az?" --

el lehet képzelni ezt a definíciót,ám csak mint a történelmi valóságtól teljesen elrugaszkodott valamit,ideát. Nincsen is ellene kifogásom abban az értelemben,hogy mekkora mértékű,milyenségű államhatalmi beavatkozás "jó" vagy "rossz", vagy "indokolt" vagy "indokolatlan".
Így stimmelhet,amit írsz, úgy nem, hogy ez valaha is volt,létezett és elérhető állapot lehetne. A "piac" ,mint fogalom nekem nem az államot jelenti,ezért nekem nem hiányzik a "piac" elől az, hogy "szabad",e nélkül is látok benne éppen elég autonómiát ahhoz,hogy megkülönböztessem,megkülönböztethető legyen az államtól.

egyetmondok 2014.10.26. 12:27:23

@♔bаtyu♔:
" Remélem belőled jó kevés van. Szerintem csak 5 percig lennél áram nélkül, már románoznál. " --

Tévedsz. A minap három egész órát nem volt áramunk,és eszembe se jutottatok.

egyetmondok 2014.10.26. 13:09:18

@balfaszokkal sáncoló:
Szerintem is szükség van az atomenergiából előállított áramra Magyarországon.
Innentől minden hazugság,amit a Fidesz Pakssal kapcsolatban mond és csinál.

unionista (törölt) 2014.10.26. 18:01:34

@vitéž munkášőr:
ez úgy jöhet létre ha az ország visszalép a feudalizmusba. nincs A vagy B párt. nincs politikai váltógazdaság. nincs nagy A és B pártból álló nagykoalíció. hanem egyetlen kormányzóképes erő van. és a függetlenek jelentenek alternatívát. úgy, hogy a kormánytöbbség gyenge. szóval mondjuk 17-ben orbán átül az államfői székbe. és ezek után a fidesz-jobbik kormányoz. továbbra is széttagolt a baloldal. szóval ehhez az kellene, hogy az összes párt támogatottsága tartósan 50% alá essen. de azért ne essen szét teljesen az ország. ne legyen anarchia. mert akkor a valutaalap iránymutatásait kell követni. de ők nyilván nem autonóm közösségekben gondolkodnak.

a másik opció az, hogy létrejön egy közép-európai kezdeményezés 2.0. amit a bal és a jobboldali értelmiség is elfogat. és az erősődő szélsőjobboldal is támogat. azért, mert 20-ban trianoni békeszerződés 100. évfordulóján mondjuk bécsben aláírják a határmenti együttműködési szerződést. és létrejön a határon átnyúló szövetségi közigazgatás uniós megyékkel. ami innen nézve egy "harmadik bécsi döntés".

de ebből osztrák-magyar burgenland következne. szlovák-magyar moson-mošon, komárom-komarno, nógrád-novohrad, abaúj-abov, zemplén-zemplín megye. ukrán-magyar bereg megye. román-magyar szatmár-satu mare, bihar-bihor, békés-bichiș megye. szerb-magyar bácska-bačka, horvát-magyar baranya-baranja. és lehet mondani, hogy ezt nem támogatnák a szomszédok. de azokat kész helyzet elé kell állítani. ez egy revíziós igény. nem arról szól, hogy a többségi magyar területeket visszacsatoljuk. hanem a cél a közös közigazgatás létrehozása. ami nyilván magyarország érdekeit szolgálja inkább. de a határszélen élő népeknek sem rossz. ha ezt támogatnák a magyarországi zsidók, akkor nem lehetne mondani, hogy nemzetellenesek. ezt a lépést a felerősödő antiszemitizmus válthatja ki.

most én értem, hogy ez az egész egy "keleties" logika. hogy a feudalizmusból polgárosodunk, vagy a barbárságból leszünk civilizáltak. de ezek így tudnak működni. csak nyilván ez azért egy veszélyes játék. szóval át kell gondolni a lépéseket. és kiszámíthatatlanná válik a terep ha itt amerikaiak és az oroszok is itt játsszák le a konfliktusaikat. de ha mondjuk ez csak orbánnak árt és az országnak nem, akkor viszont mégis csak jó. mert ehhez az egészhez egy gyenge uralkodó kell.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.27. 02:19:51

@egyetmondok:

"Állam a bíró ítélete is,állam az adószedés is,állam az önkormányzatiság rendeletalkotása is mondjuk arról, hogy mi legyen az utca neve,és még lehetne sorolni"

Valóban; és mindezek "az állam" (ill. annak manifesztációja, a mindenkori kormányzatot alkotó emberek) akaratának érvényesülése. A bírói ítélet végrehajtását az állami erőszakmonopólium biztosítja; az adószedés (és pl. a vámszedés) is erőszakkal ill. annak hiteles fenyegetésével történik - és a legtisztább jele annak hogy az azt szedő kisebbség parazitikus módon él a többség által megtermelt javakból --, az utca nevéről történő rendeletalkotás is "az állam" (az önkormányzati képviselők) -- esetleg politikai indíttatású -- preferenciáit tükrözi stb.

"Nincsen is ellene kifogásom abban az értelemben,hogy mekkora mértékű,milyenségű államhatalmi beavatkozás "jó" vagy "rossz", vagy "indokolt" vagy "indokolatlan". "

Miért lenne bármilyen mértékű beavatkozás is "jó" vagy "indokolt"? Milyen erkölcsi/morális vagy közgazdasági igazolása létezik annak hogy az erőszakmonopóliummal rendelkező államhatalom beleavatkozzon emberek kölcsönös egyetértésen alapuló gazdasági tranzakcióiba?

"A "piac" ,mint fogalom nekem nem az államot jelenti,ezért nekem nem hiányzik a "piac" elől az, hogy "szabad""

Ennek semmi értelme sincs: pontosan az a szempont hogy a piac nem az állam által kreált intézmény, és az állami beavatkozás a piaci résztvevők abbéli szabadságát korlátozza hogy közös megegyezésen alapuló cserét/kereskedelmet folytassanak. Vagyis a szabad piacot az államhatalmi "rendelkezés" korlátozza.

egyetmondok 2014.10.27. 08:52:43

@neoteny:
Sem az egyénből,sem az egyén közösségeiből nem száműzhető az erőszak. No way.
Az emberi civilizáció óriási teljesítménye,hogy ezt az erőszakot (pontosabban ebből jó adaggal,de azért jó adaggal)átadta az állam nevű intézménynek.
Te el tudod képzelni azt a társadalmat,amelyben a bíró jogerős döntésének nem a végrehajtó hatalom szerez érvényt,hanem mondjuk a pernyertes ? Ugye nem,de ha mégis, akkor azt támogatod,hogy visszatérünk pl. a magánbosszú intézményéhez a bírói (intézmény) helyett.

Hogy a bírói intézmény beavatakozás ? Igen az,nem is akármilyen,de mennyivel különb,mint a magánbosszú beavatkozása !
-----------------------------
Az persze igaz,hogy attól,hogy az egyén "átadta" az erőszak jogát az államnak,az erőszak nem tűnt el,"csak" máshova került.
A nyugati társadalom fejlődés nem azt mondja,hogy az erőszak eltüntethető,hanem azt, hogy a joguralom szabadság intézményeivel (mint pl.a bírói) olyan mértékben tartható kordában,amely mérték a történelemben még eddig soha nem látott.

Ez igaz a piac működésére is. A piacon megvalósulható, a szereplők autonóm döntései soha nem látott mértékben lehetnek autonómok ebben a nyugati modellben.

Vitázni azon lehet,de ezen nagyon is érdemes,hogy az államnál "összetorlódott" erőszak-mennyiségnek mi a mértéke,az "még" vagy "már" ennyi,meg annyi,és hogy ez "jó" vagy "rossz". Az államnál lévő erőszak nem nullázható le,vagy az visszaszállítandó oda,ahonnan jött,mint az egyén joga. Ez tényleg egybites,faék-eccccerűségű döntés.

igazi Ténytár 2014.10.27. 11:51:13

@Sir Galahad: Mar megint kezed. Igen félj attól, hogy az EU-tag horvátok szomszédok elzárják előlünk a csapot amin hozhatjuk az olcsóbb olajat, gazt az Adriáról ezert inkább benyalunk a ruszkiknak.

igazi Ténytár 2014.10.27. 11:52:43

@a Ténytár: A francba azt nem gondoltam volna hogy Bencsik ennyire gyorsan lep a kérésemre ;-))))

www.atv.hu/belfold/20141027-bencsik-szuksegesnek-latszik-egy-uj-bekemenet

Sir Galahad 2014.10.27. 12:53:20

@a Ténytár: Jól látod, mindenképp kiszolgáltatott helyzetben vagyunk: saját energiaforrásunk minimális, amihez hozzájutunk, az másokon keresztül jön. Ezért könnyebb a balti államoknak vagy a lengyeleknek, és ezért van sokkal nehezebb helyzetben a mindenkori magyar kormány.

igazi Ténytár 2014.10.27. 15:58:51

@Sir Galahad: Ne csináld mar hogy a EU-tag, nalunk kisebb horvátoktól félsz (!) hogy ki vagyunk szolgáltatva és ezert kell az oroszok alfelet nyalni.

ja, az baltiak a jelentős létszámú orosz kisebbségükkel sem teszik!

De mi be vagyuk rezelve, mert jaj a horvátok elzárnák az adriai gázvezetékünket... aha.

Sir Galahad 2014.10.27. 16:52:47

@a Ténytár: Nem félek, de a tény az tény. Ha lesz saját kikötőnk vagy annyi földgázmezőnk, amiből fedezni lehet a magyar fogyasztást, szólj, addig értelmetlen veled vitatkozni, mert a nickedet meghazudtolóan semmibe veszed a tényeket.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.27. 20:53:22

@egyetmondok:

"Sem az egyénből,sem az egyén közösségeiből nem száműzhető az erőszak. No way."

Pontosan ezért végzetes hiba az államhatalmat képviselő kisebbség kezébe adni az erőszak alkalmazásának "jogos" monopóliumát.

"Te el tudod képzelni azt a társadalmat,amelyben a bíró jogerős döntésének nem a végrehajtó hatalom szerez érvényt,hanem mondjuk a pernyertes ? Ugye nem,de ha mégis, akkor azt támogatod,hogy visszatérünk pl. a magánbosszú intézményéhez a bírói (intézmény) helyett.

Hogy a bírói intézmény beavatakozás ? Igen az,nem is akármilyen,de mennyivel különb,mint a magánbosszú beavatkozása !"

Ezek csak propagandaszólamok. Semmit sem mondanak arról hogy _miért_ jobb az állami erőszakmonopólium intézménye a "magánbosszúnál".

"A nyugati társadalom fejlődés nem azt mondja,hogy az erőszak eltüntethető,hanem azt, hogy a joguralom szabadság intézményeivel (mint pl.a bírói) olyan mértékben tartható kordában,amely mérték a történelemben még eddig soha nem látott."

Az ún. "joguralom" mindig politikai döntések kérdése: nem létezik politikától független, valamiféle abszolút mértékben igazságos jogalkalmazás. Továbbá mivel a jogalkalmazás érvényesítése önmaga erőszakkal ill. annak hiteles fenyegetésével történik, közel sem biztos hogy az erőszak olyan nagy mértékben "kordában van tartva".

Ha egy rabszolgatartó ültetvényes nem korbácsoltatta meg a rabszolgáit kénye-kedve szerint hanem csak akkor tette azt amikor az "igazságos" volt, és így a rabszolgái "viselkedtek", akkor szintén minimalizálva volt az erőszak; de a rabszolgák szabadsága is.

"Ez igaz a piac működésére is. A piacon megvalósulható, a szereplők autonóm döntései soha nem látott mértékben lehetnek autonómok ebben a nyugati modellben."

A piaci szereplők autonomitása _nem_ az államhatalomtól (még kevésbé annak erőszakmonopóliumából) származik. Az államhatalmi beavatkozás csak csökkentheti a piaci szereplők autonomitását: a szabályozás szükségszerűen _szűkíti_ a piaci szereplők lehetőségeit arra hogy kölcsönös megegyezésen alapuló tranzakciókat folytassanak le.

Azt állítani hogy az államhatalom teszi lehetővé a piaci szereplők autonomitásának kiteljesedését kb. az IngSoc szlogenek szintjén van:

WAR IS PEACE
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH

egyetmondok 2014.10.27. 21:26:10

@neoteny:
Édes Istenem,Te hol élsz? Az állami hatalom mindig igen kevesek kezében volt,van és lesz.
Te hol élsz ? Nem véletlen az USA-ban ? Ha jól sejtem igen.
És mióta ? És ennyire nem értettél meg semmit?
Atyagatya,a Fideszt a Teremtő Neked találta ki: gyere haza wazze,Te itt belügyminiszter is lehetsz. Az komoly cucc,ha érdekel.
(De azért kéne igyekezni.Ezeknek itt vágjág a centit....,leginkább Washingtonban...:-))))))

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.27. 21:29:23

@egyetmondok:

"Az állami hatalom mindig igen kevesek kezében volt,van és lesz."

Ezért nagyon nem mindegy hogy milyen mértékű az az állami hatalom.

egyetmondok 2014.10.27. 21:34:34

@neoteny:
" Hogy a bírói intézmény beavatakozás ? Igen az,nem is akármilyen,de mennyivel különb,mint a magánbosszú beavatkozása ! Ezek csak propagandaszólamok. Semmit sem mondanak arról hogy _miért_ jobb az állami erőszakmonopólium intézménye a "magánbosszúnál".---

gyere haza Papus. Az ilyeneknek,mint Te,havI akár 3-4 millát is fizetnek a Századvégnél.

(Igaz,Heim Pétert állítólag kiba----ták az USA-ból,de ez itt senkit se zavar. Ennyi lóvét,Te sehol se keresnél ilyen sötét dumákkal.)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.27. 21:54:12

@egyetmondok:

Vagyis nincs magyarázatod arra hogy miért jobb az állami erőszakmonopólium intézménye a "magánbosszúnál".

Neked mint képzett jogásznak tiszában kellene lenned azzal hogy létezik a "malum in se" és a "malum prohibitorum". Az államhatalmi erőszakmonopóliumot pedig mindkettő büntetésére alkalmazzák: míg az előbbi(ek) esetében még -- esetleg -- elképzelhető érvelés amellett, hogy az államhatalom ítélje meg és büntesse az(oka)t, addig az utóbbi(ak) esetében már jóval nehezebb (szerintem nem is lehet) igazolást találni erre. A piac "szabályozása" pedig -- a nyilvánvaló csalások szankcionálásától eltekintve -- az utóbbi kategóriába esik ... nem pedig "a piaci szereplők autonómiáját növeli".

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.27. 21:56:05

@neoteny:

"malum prohibitorum"

Helyesen: "malum prohibitum".

egyetmondok 2014.10.27. 22:31:35

@neoteny:
Kérdezz már meg egy republikánus,vagy demokrata ismerősödet,ott,ahol laksz,hogy mi a véleményük arról,hogy mennyivel faszább lenne a bíró jogerős ítélete helyett (amelyet a végrehajtó hatalom hajt végre,köteles végrehajtani,ha nincsen önkéntes teljesítés,akár polgári,akár büntetőjogi keresetről lenne szó)a magánbosszú(hoz visszatérni).
Tedd már meg a kedvemért.

(De ha nincsen ehhez kedved,gyere haza,10-20 évig,ahogyan elnézem, ebből az egy mondatodból royal luxus jár neked itt,állami pénzből. Munka semmi,lóvé tengernyi,ez tán biztos érdekel.)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.27. 22:56:31

@egyetmondok:

Te nem vagy képes megindokolni hogy miért jobb az állami erőszakmonopólium intézménye a "magánbosszúnál"?

egyetmondok 2014.10.27. 23:40:18

@neoteny:
Elmesélek Neked egy kevéssé ismert antik történetet,tekintve,hogy nyilván fi..god sincsen ilyenekről:
A Krisztus utáni első században a Pannónia provinciában élő Simiscus Louis Maximus jogtudós egy (azóta sem azonosított, Victor nevű barátjának írott)levelében rögzíti a hereditas iacens-ről,a római polgári jog által egyedülállóan finoman kidolgozott intézményről a következőt (most nem kerestem rá,de azt hiszem jól idézem e nagyszerű elmét):
"Tutti frutti macaroni,eia sar is leia van sarva".

Nyilván nem tanultál római jogot,meg latint se,ezért a mondat második felét lefordítom Neked: " A szar is le van szarva "

Nos,hogy a magánbosszú,mondjuk két peres fél vitájának eldöntése ügyében miért szar a bíró (állami hatalom által) jogerőssé tett ítélete helyett, az ebből a méltán híres pannóniai jogtudós mondatából világos kell legyen.

Te olyan hibátlanul érvelsz a pőre erőszak mellett, hogy itt alkotmánybíró lehetnél. Nem érdekel egy ilyen pozíció? Mer azé' ez komoly ám.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.28. 00:12:51

@egyetmondok:

Vagyis nincs magyarázatod arra hogy miért jobb az állami erőszakmonopólium intézménye a "magánbosszúnál".

egyetmondok 2014.10.28. 00:32:51

@neoteny:
Kenjed a saját szarodat a gyereked szendvicsére reggel a mogyoróvaj helyett.Majd ő elmagyarázza.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.28. 00:37:25

@egyetmondok:

Ennyire futja érvelésből? Meglehetősen szegényes.

Már linkeltem ezt, de te magyar jogász vagy: nem írsz, nem olvasol.

faculty.msb.edu/hasnasj/GTWebSite/MythWeb.htm

egyetmondok 2014.10.28. 08:13:31

@neoteny:
A szaros-szendvicsed gyerek általi önkéntes elfogyasztásának az esélye a nullához közelít,ha csak nem olyan megfélemlített állapotra nevelted,hogy eszébe se jusson tiltakozni.
Ez pedig nagyon hasonlatos a magánbosszútól elvárható eredményhez.
A bírói döntések többségét a peres felek önként tudomásul veszik (büntető per esetén is),ez még itthon is így van (tehát nem kell a végrehajtó hatalom ereje a jogerőhöz),pedig itt a bírói szabadságintézmény társadalmi presztizse kisebb,mint nyugaton.
A magánbosszú nem tudott a mérték,a méltányosság,az arányosság, stb. fogalmai szerint a közösség számára elfogadhatón működni, azt is lehet mondani, hogy az igazságosság és nem az "igazságosság" közelébe se jutni; nem ritkán pl.az elkövető családja volt kénytelen védelmet keresni a közösségnél a sértett oldaláról jelentkező mértéktelenség,aránytalanság miatt.

A bíró funkciója tehát nagy és csodás civilizációs teljesítmény.

Olykor olvasok is,majd elolvasom a link szerinti szöveget,de például magyarul ez is nagyon érdekes:

mek.oszk.hu/02000/02043/html/39.html

igazi Ténytár 2014.10.28. 17:24:18

@ Itt bukott meg a dolog

____
Azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni - jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.
index.hu/belfold/2014/01/23/pokorni_nem_lesztek_kihuzva_a_szarbol/

nol.hu/belfold/pokorni__aki_belenyul_a_penztarba__annak_le_fogjuk_vagni_a_kezet-601071

Ezért az elszámoltatás a jövőről szól - mondta az ellenzéki politikus Ajkán egy lakossági fórumon. Megjegyezte: "a mieink előtt is világosnak kell lenni", hogy ha ők lesznek hatalomban, az nem jelentheti azt: "eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni".

Egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak "le fogjuk vágni a kezét" - fogalmazott a Fidesz politikusa, hangsúlyozva, hogy "ezt kell nagyon világossá tenni".

_____

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.29. 00:45:19

@egyetmondok:

"A szaros-szendvicsed gyerek általi önkéntes elfogyasztásának az esélye a nullához közelít,ha csak nem olyan megfélemlített állapotra nevelted,hogy eszébe se jusson tiltakozni.
Ez pedig nagyon hasonlatos a magánbosszútól elvárható eredményhez."

De te elvárnád hogy az ilyen bullshit-szendvicseidet bekajálják. :))

"A bírói döntések többségét a peres felek önként tudomásul veszik (büntető per esetén is),ez még itthon is így van (tehát nem kell a végrehajtó hatalom ereje a jogerőhöz)"

Ez nem érv az államhatalmi erőszakmonopólium létezése mellett, sőt az ellen szóló érv.

"A magánbosszú nem tudott a mérték,a méltányosság,az arányosság, stb. fogalmai szerint a közösség számára elfogadhatón működni"

... ezért a közösség kialakította egy szervezett formáját a magánbosszúnak, amikor is a sértett (és/vagy hozzátartozói) egy evolúciósan kifejlődött "tarifa" szerint vett (elsősorban anyagi) elégtételt a vétkesen. Így alakult ki pl. a common law a brit szigeten. De ennek semmi köze sem volt ahhoz hogy az államhatalom később magához ragadta az erőszak (csaknem teljesen) kizárólagos alkalmazási "jogának" monopóliumát.

"A bíró funkciója tehát nagy és csodás civilizációs teljesítmény."

Bírók/bírák léteztek már jóval azelőtt hogy bármiféle központosított államhatalom birtokolta volna az erőszakmonopóliumot (ld. pl. az ókori izraelitákat). Amikor a közösség megítélte a bírók teljesítményét -- ti. hogy milyen hatékonyan, a közösség mekkora részét kielégítően döntött vitás kérdésekben --, akkor a bíró motiválva volt arra hogy minél több szempontot vegyen figyelembe az ítéleteinek meghozatalánál: másként nem fordultak hozzá a közösség tagjai hogy ítélkezzen. Amikor a bíró egy központosított, az erőszakmonopóliummal rendelkező államhatalom (által) fizetett tagjává vált, ez a motiváció jórészt megszűnt. Így hát a bíró funkciója nem egy töretlenül felfelé ívelő, monotonikusan "javuló" folyamatot képez.

Ez után a kitérő után visszatérhetünk az eredeti kérdéshez: milyen igazolás alapján avatkozik be az államhatalom a szabadpiac működésébe (ezáltal csökkentve a piaci szereplők szabadságát, ti. hogy szabadon vegyenek részt közös megegyezésen alapuló gazdasági tranzakciókban)?

egyetmondok 2014.10.29. 10:31:53

@neoteny:
Az,hogy a jogviták peres felei döntő többségében önként tesznek eleget a bírói döntésnek,nincsen szükség külső kényszerre a jogerő érvényesítéséhez,miért nem döntő érv a magánbosszú ellen,ha egyébként abban egyetértünk hogy az "nem tudott a mérték,a méltányosság,az arányosság, stb. fogalmai szerint a közösség számára elfogadhatón működni" ? Ebből nem lehet szerintem másra jutni,mint arra,hogy a bíró ítélete a sértett,vagy a károsult (ön)ítéletével szemben jobban eleget tett és tesz annak,amit a mérték,méltányosság,arányosság,stb. fogalmak környékén értelmezésként elfogadunk. Szerinted nem erre kell jutnunk ilyen marhára hosszú bíráskodási történelem után?

A bíró ítéletének szükség esetén való kikényszerítésére az egyik út, hogy a pernyertes maga kényszerít,ezzel viszont visszatértünk a magánbosszúnál létező sok bajokhoz, tehát ez - a vesztes önkéntességének hiánya esetén - nem megoldás. A másik az,ha a közösség kényszerít, arra meg intézményt hoz létre,másként nem tehet,s erre az intézményre nem nagyon tudunk mást mondani,azt kell mondani,hogy állam. Ide "szállítja" a közösség azt az erőszakot,amely bírói ítélet jogerejéhez adott esetben szükséges. Hova máshová "szállíthatná" ?
Az erőszak szankció nélküli alkalmazásához,amely nélkül nincsen érvényes(íthető) ítélet, igazoltság kell a közösség felől. Ez az igazoltság pont az, ugyanaz az igazoltság, amely az állami hatalomnál (is) létezik (persze ezzel a logikával gyorsan el lehet jutni a bármilyen hatalmi helyzet – önkényének - egyáltalán való igazoltságához, igazolhatóságához,amely igen szép filozófiai / jogi kérdés,nem semmi valóban). "Központosított" vagy nem "központosított" államhatalom, mai fogalmainkkal fejlett vagy nem fejlett államszervezet, a bíró ítéletének kikényszerítését illetően secko jedno: azt érdemes mondjuk karhatalomnak nevezni, és nem érdemes azt hinni, hogy két,három, négy államot kellett volna, kellene egy adott közösségnek létrehozni. A bírót a közösség fizeti,nem is vitás, ennek a költségviselésnek a technikájára is szervezetet hoz létre,mást nem tehet, na ez is az állam. (Vegyük el a kormányzati hatalomtól azt a karhatalmi erőt,ami a jogerő kikényszerítéséhez kell: egy másik kormányzatot csináltunk,s majd most már több esetében vethetjük fel nagy morális problémáinkat...)

Kissé gyorsan elfutsz a magánbosszú vs. bíró(ság)ügyétől,s térsz rá arra,hogy a bíró munkájának a minősítése,de nem baj, ebből nekem az jön le, hogy nincsen igazi érved a magánbosszú mellett a bíró(ság) ellenében, de nem is gondoltam, hogy ilyened lenne.

Hogy kiből legyen,és milyen eljárással legyen bíró,valamint hogy a munkáját kik és milyen eljárások során minősítsék, az lehet jó téma, ám ennek semmi köze a bírói döntés szó szerinti különb-ségéhez a magánbosszúval összevetve.

Lehet,hogy a bíró funkciója nem egy töretlenül felfelé ívelő valami , ahogyan írod, nem egy "javuló folyamatot" képez, ez jól is hangzik, de én megkérdezném, hogy miben állna a javuló folyamat ? Kevesebb bíróhoz fordulás legyen, és növekedjék a vitás esetekben a vitázó felek önkéntes egyezségeinek a száma? Ezt mérni se tudjuk, hiszen a milliárdnyi egyezségről
,amely mögött mindig lezárt vita áll, ami igen szép, nem is tudunk, nagyon is helyesen.
A bíró ma is azt teszi, mint ezer éve, nem tudom, hogy miben kéne javuljon a helyzet; ez igen szép, ünnepelhető szitu, s már az is nagyon nagy dolog, ha ennek a létezésére anélkül vigyázunk, hogy "javulás" állna be. (Ez se természetes, lásd pl. a NER-t, amely már nincsen tekintettel a bírói hatalmi ág elválasztásának fontosságára se, s a népképviseleti törvényhozás tagjai saját tetszésük szerint legeslegfelsőbb bírói szolgálatba helyezik magukat,majd jogerőre emelkedett bírói ítéleteket semmisítenek meg – kicsiny,elenyésző számú elborzadás,és igen nagy ünneplés közepette.)

Igen,az biztos,és ebben egyet is értek veled, hogy egy különösen magas civilizációjú ókori állam közössége a bíró(ság intézménye) körül nagyobb "tisztaságot" tudott tartani, valószínű,hogy – no, azért nem pl. plebejusként, stb. persze:-) – magam is szívesen éltem volna ilyen városban, közösségben. De ma – ha javasolhatom – ne a "demokratikus legitimáció" környékén keressük a bírói funkció "bajait" ; a ma létező tömegtársadalmakban ez csak ronthat azon a szitun,amellyel neked lehet sok bajod, nekem lehet kevesebb,de hogy az csak ronthat, az tutti.

Milyen alapon avatkozik bele az állam a gazdasági szereplők működésébe...
Az ember törvényeket hoz, pl. azért, hogy a szépséges autonómiák közepette működő gazdasági szereplők jogvitáit el lehessen dönteni, mert hogy a szereplők emberek,és nem mindig és mindenben hajlanak az önkéntes egyezségekre, sőt e szép autonómiák piaci szereplői igen aktívak abban, hogy törvények legyenek; el se tudják képzelni "szabad" piacuk gyönyörű létezését ilyenek nélkül. Erre meg (törvényhozó) hatalom kell (nekik,vagy nekik is), meg mindenféle más hatalom.
süti beállítások módosítása