1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.12.30. 18:03 HaFr

Uszadékfa nagyhatalom lehetünk

Az MTI apró híreiből értesülhettünk, hogy Magyarország egy novemberben létrehozott, egyelőre ismeretlen hátterű társaságon keresztül még a választásokat megelőzően 4000 tonna uszadékfát importál Vietnamból, amit az átalakított karcagi rizshántolóban fognak kiszárítani, pácolni, szecskázni, majd innen vasúton a franciaországi Tics-Nerveux nevű cég Bordeaux melletti gyárába szállítani, ahol fa evőeszközöket faragnak belőlük amerikai piacra. Ha az együttműködés beválik, jövőre és a további években akár további 100.000 tonna uszadékfa feldolgozására is sor kerülhet, ami Magyarországnak jelentős bevételt hoz, ezen felül reális esélyt jelenthet arra, hogy hazánk váljon a vietnami-francia kereskedelmi tengely ún. hub-jává, azaz elosztó központjává a Renault és a Chevrolet együttműködésében gyártott kisautók, háztartási vegyiáru, márkás lószalámi, sőt akár nyers réz tekintetében is.

Az első megállapodás aláírására Szijjártó Péter tavaszi vietnami útján került sor, a keleti gazdasági nyitás fejezeteként. Az MTI szerint az előnyös megállapodás teljesítésében a Viet-Air nevű vietnami légitársaság is szerepet vállal, sőt a gördülékeny logisztikai munka érdekében a távol-keletiek új hangárt is avatnak még januárban a Liszt Ferenc Nemzeti Repülőtéren, és ide telepítik az ázsiai karbantartási részlegüket négy új munkahelyet is létrehozva -- mondták az együttműködés nyitányának szervezett sajtótájékoztatón Vietnam moszkvai nagykövetségén, ahol megjelent és röviden felszólalt Laosz királyi hercege, őexcellenciája Szuvannáa "Pepe" Phuma is.

A herceg svéd nyelvű előadásában elmondta, hogy a késő tavaszra tervezett budapesti útján személyesen fogja tanulmányozni a sikeres magyar közmunkarendszert, amelynek voltak előzményei korábban a saját hazájában is, de ahogy fogalmazott, "magyar barátaink megmutatták, hogy modern versenykörülmények között is van létjogosultsága az állami munkaerőpiac szabályozásnak és olyan értékteremtő közmunkának, amely végre nem csak a tőkések zsebére van tekintettel". Felhívta a figyelmet a verseny torzító hatásaira, legfőképp arra, hogy a versenyben még mindig sokszor a legjobb győz, és ez olyan dogma, amely fölött nyilvánvalóan eljárt már az idő. "A verseny jelentsen örömet a gyengébbek számára is, ami jól tükröződik a közmunkamozgalom erkölcsében is: ebbe mindenki bekapcsolódhat saját örömére is, de közben mégis a közjót szolgálja". Mint mondta, ez a magyar rendszer legfőbb tanulsága. A Közgép által támogatott ún. "Eastern-Western-Northern Lecture" sorozat keretében megrendezett előadásában a trónörökös kitért a világgazdasági hangsúlyok megváltozására is, amelyekre Magyarország Orbán Viktor vezetésével jól reagált, ám az EU vezetői láthatóan még nem értenek. "Ami azonban késik, nem múlik" -- tette hozzá sokat sejtetően a többször tapssal is megszakított előadása zárásaként.  

Jellemző persze -- teszem hozzá én --, hogy a Zsindex munkatársa kérdését, hogy vajon mennyibe fog kerülni a jelzett uszadékfa mennyiség utaztatása három kontinens között, az illetékesek üzleti titokra hivatkozva elhárították. A Magyar Nemzett ismertetése szerint Bajnaiék megpróbálták megfúrni az üzletet még a tárgyalási szakaszban, és ennek érdekében Soros György betámadta a vietnami dongot is, amelyik három nap alatt közel 120%-ot veszített az értékéből, ennek ellenére a két ország hatóságai közötti együttműködést végül siker koronázta, és a szerződés aláírásra került. Ezt a nyilvánvaló ostobaságot Bajnaiék persze hevesen cáfolták, kár, hogy a Magyar Nemzett erről elfelejtette értesíteni az olvasóit.

A Népszabadság szerint nem igaz, hogy az uszadékfából jut hazai felhasználásra is, egy szakértő szerint a rezsicsökkentés hatása miatt nincs kereslet jelenleg jól faragható faanyagra az országban, választások pedig az elkövetkező években úgy sem lesznek. A szövevényes történet egyetlen érdekesebb -- hitelt érdemlő -- mellékszála, hogy a neves amerikai uszadékfa-szobrász, Jeff Uitto, aki idáig a Smith Creek folyó partjáról szedte össze művészetének alapanyagát, jelezte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, hogy Budapestre küldené egy munkatársát auditáltatni a vietnami fa minőségét. Navracsics Tibor titkárságán azonban elhárították a közeledést a jól bevált vietnami-francia-magyar együttműködésre és hazánk nemzeti érdekeire hivatkozva, és nem adnak vízumot a művész képviselőjének.

Na mindegy, az egész sztori bűzlik az áthallásoktól. A vélt gazdasági áttörésünk nyilvánvalóan nem innen fog származni, most, hogy az Audi elkezdte a kivonulást az országból, továbbra is hiányzik a helyét betöltő nemzeti multi, és az ilyen meglapozatlan perspektívák, mint az uszadékfa biznisz, valószínűleg nem fogják segíteni a "minden magyar GDP-t növel" nemzeti program célkitűzéseit. Albánia már a nyakunkon van, de állítólag a következő negyedéves eredményeink el fogják gondolkoztatni még Brüsszelt is, ahonnan jószerivel már csak egyet remélhetünk: hogy legalább az uszadékfa-ötletünket nem nyúlják le. Egyébként a blog 1000. írását olvashattátok, köszönet mindenkinek újra meg újra.

67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr685717755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.12.30. 18:29:51

Talányos.

Kimaradt a

Kalányos.

(Mármint a tradicionális fa evőeszköz nagyhatalom faragásból.)

Lexa56 2013.12.30. 19:56:19

Ez most vicc vagy komoly? Mert olyan bődületes, hogy akár igaz is lehet.

almodhi 2013.12.30. 22:47:24

Először én is azt hittem, csak viccel a szerző, de aztán rákerestem a francia cégre (Tics Nerveux), és tessék az létezik: styledevie.ca.msn.com/sante-mieux-etre/tics-nerveux-comment-sen-lib%C3%A9rer
Az oldalon ott látható cég fiatal (és mutatós) igazgatónője is. Sajnos nem tudok franciául, a Google fordító meg csak a szokásos "minőséget hozza" (ideje már megszabadulni ettől az amerikai szeméttől).
De remélem egyre több ilyen hír lesz, aztán majd rángatózhat az "ellenzék" prominenseinek arca.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.30. 23:55:06

@almodhi: Vicceltem :) A szomorú benne, hogy senki sem nevet (nem a humora miatt kéne, persze, hanem az abszurditása miatt -- de hát nem abszurd)

almodhi 2013.12.31. 01:09:56

@HaFr: Tényleg? :-) Én azért nevettem. A Tics Nerveux zseniális. Azóta rángatózik a szám széle :-).

biohouse 2013.12.31. 07:15:33

"hogy vajon mennyibe fog kerülni a jelzett uszadékfa mennyiség utaztatása három kontinens között,"

Buta kérdés! (Amellett, hogy nemzetellenes.)
Ez már az első Széles-féle perpetuum mobile alkalmazás, nemhogy pénzbe kerül, hanem hoz is szépen! A sok uszadékfával körbevett óceánjárót, tankert nem tudják a szomáliai kalózok megtámadni, ezért az USA védelmi pénzt fizet nekünk, nem kell félnetek, csurog szépen Lőrinc Úr számlájára.

Problémát csak az okozott, hogy a Tiszától Karcagig a fát reptetni kellett, és a franciák először termékhamisításra gondoltak, de aztán rájöttek, hogy a repülőfa jobb az uszadéknál, szépen ki van szárítva.

camilló 2013.12.31. 08:12:13

ÁÁÁÁ ilyen nincs! Ez most komoly?

toportyánzsóti 2013.12.31. 08:34:09

Szájtátópéter a magyar külügy történelmének 1000 éves mélypontja.Marha az is aki oda rakta,bár aki képes falujában 300 nézőnek stadiont építeni attól semmi jó nem várható,inkább a zárt osztályra való.

toportyánzsóti 2013.12.31. 08:37:06

Új oldaladat csillogtattad,versenybe szállsz a Hírcsárdával?

Nyilas 2013.12.31. 08:57:49

Ez a Péter gyerek tud üzletet kötni,hiszen a közel és távol keleti országokba kétszeresére nőtt az export-eddig mondjuk ezer dollár volt- a jó tárgyalási stratégia miatt már kettő ezer-erre mondják azt "Hát ez nem semmi"közben elutazgatott cirka 25 milliót!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 09:13:46

@toportyánzsóti: Egy picit hihetőbb sztorit tákoltam össze, de csak egy picit -- hát nem elhitte az olvasók nagy része? :) mint írtam feljebb, ebből látszik, hogy az abszurditás mennyire az életünk részévé vált. Három-négy éve (bármilyen sz.r volt a helyzet), azért egy ilyen beteges jelenés + az egymás után sorakozó értelmetlen mondatok és sehol sem létező összefüggések azért még feltűntek volna.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 09:15:29

@biohouse: :) na igen, ilyen finomságokra nem is gondolhatna a multi, cselvetés stb.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.12.31. 09:25:39

Na brávó!!! mondotta volt Franc kaiser. Pedig nem is volt április 1.-e. Hát mit tagadjam én is beszoptam. Voltak kételyek de elolvastam a kommenteket is. Ilyen a mi hazánk!!!! Már csak erre futja.

toportyánzsóti 2013.12.31. 09:53:23

@HaFr: Kognitív disszonancia alkalmazása a narancsmaffia agymosótechnikáinak egyik alapja.Tudatosan alkalmazzák könnyebben elhitethessenek velünk bármit,hiába látjuk-tapasztaljuk annak ellentettjét.Többet költenek hazugságokra mint amennyiből megoldhatnák azt hogy ne kelljen hazudniuk.

kalaposinas 2013.12.31. 10:57:14

A vietnami uszadékfa árral, sőt bérrel szemben is tud úszni és kiváló minőségű vaskarika készítésére is alkalmas. A jövő tengeralattjáróinak alapanyaga is lehet!

Shopping 2013.12.31. 11:11:26

Kreatív ! ( módja a lopásnak/pénzmosásnak)

staropramen 2013.12.31. 11:29:50

Miért is gyanakodna a sokat látott magyar??
Torgyán chilei cseresznyéje után?

vega4 2013.12.31. 11:49:47

Ámmm, izé, ámmmm. És erről az a véleményem, hogy ámmmm. Meg ámmm arról az az ámmmm véleményünk, hogy ámmmmm.
Ki ezeknek a beszédtechnika tanáruk?
Nos, hogy egy klasszikust idézzek:
" Pista iszol-e mustot? Kis szűcs mit sütsz?
Fritz fischers fisch,
Fritzt fischen fitz."

Sírköves Slomó 2013.12.31. 11:51:54

A keleti nyitás esetleges sikere az ellenzék további pusztulását okozza, így biztosan olvashatunk még érdekes dolgokat.

Sírköves Slomó 2013.12.31. 11:59:33

@biohouse: "hogy vajon mennyibe fog kerülni a jelzett uszadékfa mennyiség utaztatása három kontinens között,"

Ez elég vicces hiszen nem a te pénzed és nem is közpénz.

Ugyeugye, biztosan szopni akar a befektető, amúgy meg ha szopni fog közöd ahhoz sincs.

panelburzsuj 2013.12.31. 12:09:01

@HaFr:
Nofene, annyira megtetszett a milleniumi állapot, hogy mostantól új posztok helyett csakis új uszadékbekezdéseket fogsz alkotni? :)

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.31. 12:10:31

@HaFr:

"Egy picit hihetőbb sztorit tákoltam össze, de csak egy picit -- hát nem elhitte az olvasók nagy része? :) mint írtam feljebb, ebből látszik, hogy az abszurditás mennyire az életünk részévé vált. "

Ebből egyedül az látszik, hogy lelkes közönséged nagyjából milyen szellemi szinten áll. A poszt nem lóg ki a blogból, a komolynak szánt posztjaid is körülbelül ugyanilyen meredek blődlik.

PapiPapi 2013.12.31. 12:33:44

@Attitude Adjuster: Azért jobb lett volna, ha megmutatnád, TE milyen magas színvonalú írásokat szoktál közzétenni. Lehet, hogy savanyú a szőlő, barátocskám?

egyetmondok 2013.12.31. 12:35:07

A Tics-Nerveux menedzsmentje állítólag attól fél,hogy a magyar fél ezzel annyit keres majd,hogy felvásárolja a francia gazdaság ezen gyöngy...szemét.

cönde 2013.12.31. 12:40:25

@Attitude Adjuster: Ahogy utánad már írták, én is kíváncsi lennék a te blogodra, de a megadott atta blogod sehol sincs. Még a google sem látja. Mi lett a te munkáddal tündérke?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.12.31. 12:43:13

Az a baj, hogy egyrészt miért ne férhetne bele (persze a nyilvánvaló hülye termék ellenére), másrészt ez így nagyjából annyira vicces, hogy egy rezzenéstelen arccal előadott, halk, informatikus-féle "lol" a maximális reakció.
A cégnév viszont tényleg zseniális! :)

dr kíváncsivagyok 2013.12.31. 13:05:44

Széles G. perpetum mobile- jével fognak keleti szelet támasztani,...az fújja majd a Magyar tenger partjaihuz az uszadékfát...
(Mire kész lesz a gép , addigra lesz magyar tenger is...)

citrix 2013.12.31. 13:11:21

A pártállam édes bája,minden napra csöppent az alattvalók részére az unortodoxia elixírjéből.Uszadékfa,ez a kitörési pont,jó vicc.Mi jöhet még,kutyagumiimport Laoszból amit rágógumivá dolgoznak fel a közmunkások és elárasztjuk vele a kapitalistákat?A fidesz mindent megtesz a hatalom egyedüli birtoklásáért és mindent megtesz a gazdasági bukás érdekében.

explanatus 2013.12.31. 13:18:05

A szecskázott vietnámi uszadékfából faragott fakanalak + francia kapcsolat

Szóval, kicsit fura volt, de mindenben jobban teljesítünk. Itt azon se kapnák fel az emberek a fejüket, ha Isten-hátamögött-falva alsó és felső között metróépítésről jelenne meg hír. Én speciel azon se lepődtem meg, amikor két lapátos meg egy gereblyés emberből álló „gépsor” a nyáron „útfelújítást” végzett az utcánkban.

Ja, gratula az ezredikért! Meg buék.

Sírköves Slomó 2013.12.31. 13:25:41

@citrix: 'A fidesz mindent megtesz a hatalom egyedüli birtoklásáért és mindent megtesz a gazdasági bukás érdekében.'

Mégsincs esélye Elqróéknak. Hát nem fura?

Sírköves Slomó 2013.12.31. 13:26:53

@explanatus: A Bp-i vízmüvek épít többszázmillió dolláros értékben vízközmü hálózatokat Vietnamban.

Ez pl. qrvanagy siker.

tobias2 2013.12.31. 13:41:59

"Magyarország világhatalmi státusza biztosított a következő húsz évre" - jelentette ki magabiztosan a magyar kormány szóvivője.

A legfrissebb alkotmánytervezet szerint a világhatalmat a kürtőskalács-terv segítségével szerzi meg Magyarország. A terv első fázisában hamis kürtőskalács receptekkel árasztja el a világ fontosabb országait. Az ízetlen kürtőskalács miatt lázadások, forradalmak törnek ki, és megdöntik a kormányokat. Ekkor a magyar kormány az érintett országokba gyorssegélyként gazdasági tanácsadókat és mesterszakácsokat küld, akik trilliárd dolláros tanácsadási szerződések fejében garantálják a rend helyreállítását és fenntartását.

A tanácsadók életfogytiglani hamiskalács-evéssel szankcionált szigorú titoktartási szerződések ellenében gebinbe adják az igazi kürtőskalács készítésének forszáját, és helyreáll a világbéke.

Izrael eltörli a lehem ónit és helyette kötelező jelleggel bevezeti a trdelniket.

dr kíváncsivagyok 2013.12.31. 13:47:37

@Sírköves Slomó:
"A Bp-i vízmüvek épít többszázmillió dolláros értékben vízközmü hálózatokat Vietnamban."

A vizet is innen viszik ? A Dunából ? Parává alakítják és Széles G. perpetum mobile - jével elfújják ? Ott meg monszun eso formájában leeseik ?
Jó....

monddazigazatmar 2013.12.31. 13:51:54

@Attitude Adjuster: "Ebből egyedül az látszik, hogy lelkes közönséged nagyjából milyen szellemi szinten áll."
Igy van. Nekem is ez jutott eszembe, hogy aki a 3. sor után komolyan vette, az hülye.

Az meg már milyen visszavágás, hogy "miért te jobbat írsz?" :D:D höhö.

panelburzsuj 2013.12.31. 14:01:42

@monddazigazatmar:
Na most próbáld meg összeszámolni, hogy mennyi olyan hozzászólást találsz a poszt alatt, amiben csakis ártatlan bociszemek néznek, és csöpp vihorászás se nem vannak bennük.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 14:04:06

@panelburzsuj: Már megint beleavatkozol mások életvilágába..

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 14:05:57

@Sírköves Slomó: Pedig ajánlatuk volt az USÁ-ból is, ugye? És vajon kik szerezték ezt a boltot? Talán csak a nem a most kinyomott multik?

Sírköves Slomó 2013.12.31. 14:08:45

@HaFr: Nemtom, nyilván volt sok ajánlatuk. Irakot amerikaiak építik többnyire, igen meglepő módon.

panelburzsuj 2013.12.31. 14:12:01

@HaFr:
Az összes megtekintésből vond ki a megmekkenők számát, és posztuláld, hogy a különbség mind benyelte, mint kacsa a nokedlit.

Így az átverési önbecsülésed is hízik, meg a komikusi vénád is dagad.

Win-win! ... :)

Szúnyog 2013.12.31. 14:27:22

Nem tudom, a szerző honnan veszi értesüléseit, de elég tévesek. A vietnámi hangár ugyanis nem Budapesten, hanem a Karcaghoz közelebbi Debrecenben épül fel, de még valószínűbb, hogy a kunmadarasi, egykori szovjet reptér második virágkora közeledik.
Lehet nevetgélni, de tény, a vietnámi uszadékfa nagyszerű alapanyag, gondolom a befektetők végigszámolták. Persze jobb volna, ha víziúton hozhatnák az alapanyagot, de sajnos Szeged fölött az év nagy részében nem hajózható a Tisza, a Szeged-Vietnám szakasszal nem lenne gond.
Bajnai meg azért próbálta megfúrni, mert Gyurcsány is benne van a bizniszben. S akkor el lehet gondolkodni, Szijjártó kinek is segített..... )

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 14:29:45

@panelburzsuj: igen, pont ezt fundáltam ki magam is :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 14:30:39

@Szúnyog: Hah! Ezek az összefüggések idáig rejtve maradtak előlünk, hála!

vakapad 2013.12.31. 14:53:02

@Sírköves Slomó:

2012. november 1.
"Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy találkozott a helyi vízügyi vállalat vezetőjével, aki jelezte, cége óriási kapacitású vízmű építésébe vág bele. Ennek során kifejezetten szeretnének együttműködni a magyarországi Fővárosi Vízművekkel, valamint a Magyar Vízipari Klaszterrel szakmai, üzemeltetési és beruházási területen. Ezzel is komoly lehetőségek nyílhatnak magyar vállalatok előtt Ho Si Minh-városban – zárta szavait a külügyi és külgazdasági államtitkár."

Felhívnám a figyelmet a "kifejezetten", a "szeretnének" és az "együttműködni" szavakra, amelyek ilyetén kombinációja valahogy nem fedi "A Bp-i vízművek épít többszázmillió dolláros értékben vízközmű hálózatokat Vietnamban." mondat jelentését, nopláne annak fényében, hogy a helyi vietnami munkabér és a magyar kiküldetési munkabér között mekkora különbség van, és melyiknek a javára.

vakapad 2013.12.31. 15:04:35

Megjegyzendő, hogy további keresgélés után találtam egy konkrét vietnami üzletet (Quang Binh megye):
-Az összeg 10 millió dollár.
- Erre Magyarország kedvezményes hitelt nyújt Vietnamnak (hajjaj).
- A hitel megkapása esetén vállalja Vietnam, hogy a beruházás értékének a feléért magyar cégek szállíthatnak a beruházáshoz berendezéseket.

Hát, még kell ezen dolgozni, azt hiszem.

panelburzsuj 2013.12.31. 15:07:15

@vakapad:
Kezd összeállnia kép: a liszteslégibázis és a hosiminyvárosi vízvezeték is csak az imperialisták megtévesztésre épül, az üzleti modell titkos lényege az a csővezeték, amin az ellenség számára láthatatlanul és számlálhatalanul fog az uszadékfa a karcagi szárítóba áramolni.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2013.12.31. 16:21:36

"a Renault és a Chevrolet együttműködésében gyártott kisautók" na ezen a fél mondaton bukott el az anyag. Ilyen autó ugyanis nincsen.

degeco 2013.12.31. 16:30:55

Hafr - idióta fasz vagy. Miért nem mész el inkább dolgozni? Hihetetlen, hogy ezért meg fizetnek is téged....

Lexa56 2013.12.31. 16:35:24

@degeco: körülbelül úgy, mint téged a trollkodásért ...

Kakimaki0123456789 2013.12.31. 16:35:46

Az Audi ki akar vonulni???
2006-ban voltak ilyen híresztelések, de azóta történt bármi érdemleges? Volt olyan beruházás mit máshol csináltak meg, vagy csökkentették a magyarországi kapacitásukat? Különösen miután valamiért az állam nagyon szeret Audikat közbeszerezni...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 16:42:11

@chipanddale74: Örülök, hogy a korábbi kommentek ellenére még mindig vannak szép számmal, akik beveszik ezt a posztot :) A próba többé-kevésbé elérte célját, welcome to Abszurdisztán

Ambiorix 2013.12.31. 16:42:41

Óriási gratula, a blog fennállása óta ez volt a legértelmesebb posztod! :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 16:44:55

@degeco: hova folyik be a pénz, hadd nyúljam le

monddazigazatmar 2013.12.31. 16:51:52

@HaFr: ja, hogy ez az ezredik poszt. értem. ezt megünnepled. értem. Hát ennyire sikerült. értem. szerencsétlen :D

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 17:07:02

@monddazigazatmar: De most tényleg... időt töltesz azzal, hogy ezt beírd..? Nahát. (Nyugodj meg, nem is a 1000. poszt, úgyhogy legyezd meg, újra megírhatod majd ezt egy-két év múlva.)

monddazigazatmar 2013.12.31. 17:50:02

@HaFr: egyébként te írsz valamit aztán cikized azt aki elolvassa, esetleg reagál. pifff

András Mészáros 2013.12.31. 17:56:14

@almodhi: Az az oldal amit beposztoltál az semmi másról nem szól mint az emberek apróbb mániáiról amit idegességükben tesznek: köröm rágcsa,haj túrás, a csinos "igazgatónő" pedig egy illusztráció ahol a hölgy rágja a körmét,perfekt francia lévén végig olvastam a cikket.
Nem tudom mi ez a cikk, de ilyen cég nem létezik Franciaországba, utána néztem a francia cégjegyzékbe. Szóval ha már kitaláltok valamit akkor legalább valami létező céggel operáljatok! BUÉK!!

panelburzsuj 2013.12.31. 18:30:13

@András Mészáros:
Ez aztán az önzetlen közszolgálat - szilveszterkor cégjegyzéket búvárolni a nép épülésére!

Nem néznél utána, hogy a hazai listán nincs-e a Virág & fiai cég birtokában "Bujkáló Idegsokk" nevű brand?

Moin Moin 2013.12.31. 18:31:26

"az Audi elkezdte a kivonulást az országból" - Nem baj, majd bejön a Kraus-Maffei!:-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.12.31. 19:01:03

@András Mészáros: :( de miért? épp az a lényeg, hogy nem létező.

almodhi 2014.01.03. 10:55:58

@András Mészáros: Persze, jössz itt a francia "nyelvtudásoddal", meg a cégjegyzékkel. Tényleg azt hiszed, hogy "lelepleztél"? Mert ugye Vietnamban nem is dong a fizetőeszköz neve? Vagy tán fa sem úszik a folyókon? Szánalmas!
Nem is mérgesítem tovább magam. Már remeg a szám széle. Szánalmas!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.05. 20:35:44

@HaFr:

"Örülök, hogy a korábbi kommentek ellenére még mindig vannak szép számmal, akik beveszik ezt a posztot :) A próba többé-kevésbé elérte célját, welcome to Abszurdisztán"

Azok után, hogy tízezrek veszik be, hogy ma Magyarországon diktatúra van, cenzúra és tomboló fasizmus, ez a poszt igazán nem volt minőségi ugrás.
süti beállítások módosítása