1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.10.04. 04:05 HaFr

2014, a négyes harc éve

Üzenem Árpinak, négy harcban fogunk találkozni, üzenem a baloldalnak, reménytelen.

A négy harcból legalább hármat meg kell nyernie és egyet döntetlenre hoznia a nyugatos tábornak. A nyelvharc, a mozgósítási harc, a szívekért (lelkekért) és az agyakért (elmékért) folytatott harc együtt fogják eldönteni a háborút. Nyilván vannak, akik szeretnék hinni vagy szeretnék elhitetni, hogy nem lesz itt háború, én meg uszítok. Most fél percre abbahagyom az írást, és elmegyek röhögni. Az illetők vagy nem élnek Magyarországon, vagy fiatal demokraták.

Legfeljebb abban lehet reménykedni, hogy lesz egy-két (nemzetközi) szabály, amelyik nem esik áldozatul a háborúnak, de erre is kevés az esély. A tét óriási. Orbán a saját bevallása szerint is az egész életét veszítheti (egyetértek vele), a szocik az egész pártjukat, ezért az utóbbiaknak úgy kell tenniük, mintha elhinnék magukról, hogy nyerni tudnak, amiért rögtön hátrányból is indulnak: Orbánnak csak az országot kell becsapnia, a szociknak magukat is.

A baloldal esélytelen ebben a háborúban, nem is szabad rábízni -- szerintem májusban sem fogják tudni, mi történt velük. Az az igazság, hogy ennyi ember ilyen jól Magyarországon még sosem élt ilyen gyenge politizálásból, mint a szocik & tsaik. Kádár forog a sírjában. Minden szocikra leadott szavazat elvesztett szavazat, minden értelemben.

A Fiatal Demokraták Szövetségének elnöksége és nyúlványai (az egyik nyúlvány a sok közül maga a Fiatal Demokraták Szövetsége) egy professzionális rablóbanda. Szent Ágoston barátom írta 1700 éve, hogy az állam a legnagyobb rablóbanda, de ez ma már nagyon marxistán hangzik (ti. Ágó menet közben elvesztette a nyelvharcot). Az állam nem rablóbanda, hanem olyan, amilyen a lelke és a teste. És a magyar államba a Fiatal Demokraták Szövetségének elnöksége és nyúlványai költöztek be mindenestül. Tehát rablóbanda. Ördögűzés lesz, tesó.

Ehhez kívánok magunknak kitartást, bátorságot, körültekintést, ép elmét és szerencsét.

127 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr765550864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2013.10.04. 16:15:26

@Szevasztok: Igazad van, és ezért nagyon fontos, hogy mindenki takarodjon el szavazni.
A dolgot nehezíti, hogy a demokratikus ellenzéki oldalon (nekem a jobbik nem pálya)
nincs egy erős, markáns vezető, aki szembesszállhatna a jelenlegi kormánnyal.
Valószínű hogy ők maradnak jövőre, de azért mindent meg kell tenni.
Igazából értetlenül állok az LMP népszerűtlensége előtt.
Számomra ők teljesen hitelesek.
Főleg akkor figyeltem fel rájuk, amikor a Tavares-jelentésnél schiffer András kimondta,
hogy a brüsszeli szocialista Orbán-politika megbukott.
OV nem antiszemita, és nem eu-ellenes, és nem építi le a jogállamot.Van más 100 ok amiben hibás, de nem ezekben.
Na nekem akkor lettek szimpik.
És ők valójában teljesen új szereplők, nincsenek benne az előző rendszerben.
Bár néha úgy tűnik, hogy nem állnak messze a fidesztől, el tudnék képzelni egy Fidesz-Kdmp-Lmp "kólalíciót".

Sexual Harassment Panda 2013.10.04. 16:16:46

@panelburzsuj: igen, de nem sikerült.
És lehet hogy pont az fog pofáraesni, aki okozta az egészet, és a Fidesz csak profitál belőle.

MAC-Ka 2013.10.04. 16:19:37

@Sexual Harassment Panda:
"OV nem antiszemita, és nem eu-ellenes, és nem építi le a jogállamot."
Az elsőben igazad van, a második is valószínűleg igaz, de a kampánya pont az ellenkezőjére épül, ezért roppant kártékony, a harmadikban sajnos nincs igazad. Pontosan ezt csinálja :(

jogalany 2013.10.04. 16:20:48

A felvezető szöveg értelmetlen, nesze semmi fogd meg jól. Mit akar egyáltalán mondani, milyen gondolatmenet az melyet érteni kéne, de nem lehet.
Inkább egymással beszélgessünk.
Kádár nem azért forog a sírjában, mert csapni való az álbal oldal személyi anyaga. Ha meglenne a feje már kikelt volna, hogy Gyurcsány kobakjára adjon egy csúnya barackot, mikor a munkavállalók ellehetettlenítésén fáradozott.
A vízművek alig fél éve van a főváros tulajdonában, és akkor még a nyereségéből ki tudták volna fizetni Rahel hozományát. Ugyan mitől ment volna csődbe vagy lkélegeztető gépre ilyen rövid idő alatt, hiszen még a leltárt sem vették fel.
Ilyen vízió, hogy sziria2 meg elképzelhetetlen, mert mi akik tudunk harcolni, biztosan nem tesszük.
Az EU egyáltalán nem Orbán ellenes, az Osztrák fenegyerek az valóban nem volt EU kegyelt, meg is halt. Ha az EU akarná, O.V. két hét alatt megbukna és ez a bankokra is igaz, Ők is képesek lennének két hét alatt megbuktatni. Ha akarnák. O.V. okos, pontosan tudja mit tehet és mit nem.
Pl. hagyja, hogy a Lottónál csalás gyanúja fennálljon. Nem tetteti ki a netre , letölthetően az adatbázist. Ez csqak az USA -ban váltotta ki az FBI cselekvését.

leponex 2013.10.04. 16:21:49

@egyetmondok:
Nem is 'érveltem' a baloldali-jobboldali érvényüket vesztett meghatározásokkal, nem jelentenek ezek valójában szinte semmit ma már.
Fogalmam sincs, HaFr barátunk mért hiszi 'programjáról', hogy az 'jobboldali' ? Csak, mert minden (eddigi) politikus hülye, tolvaj, korrupt meg rablÓ, de majd a Mi Hazánk ...
Orbán például 'jobboldali' az szja-csökkentéssel, a családi adórendszer felé való elmozdulással, a segély helyett/mellett közmunkaprogrammal.
'Baloldali' mondjuk a bankadóval, a nyugdíjrendszer (ideiglenes) meghagyásával.
A közszolgáltatások köztulajdonba vételét nem tudom hova soroljam, amikor részben német meg francia állami tulajdonban lévő cégektől (is) szerezné vissza ;-)

Nem jobb meg baloldalizni kéne, hanem értelmes érveket felhozni, miért jó például külföldi magánbiztosítóknak MOST átadni állami hitelfevételből a 30-40 év múlva esedékes nyugdíjak egy részének fedezetét, aminek a kifizetésére CSAK maga az állam vállalt garanciát. Nos?

"(Orbán simán balról beelőzte az Mszp-t,mint látjuk),hanem még gyalázatosak is."
Mi is az a gyalázat?

jogalany 2013.10.04. 16:23:00

@Sexual Harassment Panda:
Hogy lehetne O.V. antiszemita, amikor a Kneszetben 7 éve úgy mutatták be: "a mi fiúnk".

MAC-Ka 2013.10.04. 16:23:19

@Sexual Harassment Panda:
Ja, a koalíció. Ha az lmp belemenne ilyenbe, segget csinálna a szájából. Bár ahogy orbán megtette és hatalmon egészen mást mond mint előtte, viszont megússza, mert a bambanép még mindig nagy százalékban benyeli ezt, így lehet, hogy az lmp is csak a hatalomért motorozik és leszarja az országot... :(
Akkor ő is leszáll a legmocskosabb politikai gazemberség szintjére.

panelburzsuj 2013.10.04. 16:24:26

@Sexual Harassment Panda:

Az Unió egésznek kábé annyit számít Magyarország teljesítménye, mint egy komplett osztály prudukciójához a 2,8 és 2,4 átlag közötti "teljesítménnyel" hozzájáruló buta és mocskosszájú kölök.

jogalany 2013.10.04. 16:28:51

@Sexual Harassment Panda:
Miből gondolod, hogy az ország mükődés képtelen?
Sztem Gyurcsány végén sem volt az, most meg pláne nem az.

Mariann19 2013.10.04. 16:37:11

@Sexual Harassment Panda:
Előljáróban leszögezem, hogy liberálisként az esélytelenek nyugalmával, és emiatt is tárgyilagosan próbálom szemlélni az eu és az ország viszonyát.
Úgy gondolom, hogy továbbra is számítani lehet arra, hogy az eu - ha nem is látványosan - de be fog tartani az országnak, amikor nem kötött szabályok szerint kell eljárni, amikor opciók között választhat.
Nem kétséges, hogy az Orbán Viktor által hazai közönségének elmondott eu ellenes álláspontjai nem keltenek rokonszenvet e szervezetben.
Nem kell ahhoz kimenni "árulkodni", hogy a kormány álláspontjáról az eu folyamatosan értesüljön, és ez az álláspont bizony sokszor sértő, és dehonesztáló.
Nem használ az országnak.
Az eu nem tud markánsan fellépni ellenünk, hiszen a kormány parlamenti fölénye gátolja ebben, mivel egy esetleges fellépése a demokráciát sértené látszólag, és a népakarat csorbítását kilátásba hozná.

tamas11 2013.10.04. 16:38:31

@Sexual Harassment Panda:
Farkast kiáltani?
A pásztorfiúk ott tartanak, hogy nekik akkor sem hisznek, amikor HALLGATNAK. Elmentek az utolsó busszal, a nyáj meg per definitem: birka.

lorantka_a_gall 2013.10.04. 16:45:31

@1001nappal: a fogadási ajánlat csak "orbánhívőkre" áll (bármit is jelentsen ez), vagy bárkire, akivel fogadni lehet?

willdattaa 2013.10.04. 16:50:06

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A helyzet egyszerűbb. 1990 óta bal és jobboldali cionista pártok váltogatják egymást, a háttérben tolvaj mutyi nagykolícióban, a nyilvánosság előtt politikai szembenállás bábszínházban, de egy pillanat alatt őssze tudnak állni egy színpadon tüntetni "Mindannyian együtt Jeruzsálemért!" (például a listázás ellen) azért a Jeruzsálemért, ahol nem csak a politikusokat, hanem az egyszerű állampolgárokat is faji alapon listázzák

www.haaretz.com/news/national/.premium-1.550241
By Revital Hovel | Oct. 3, 2013 | 5:30 AM
Supreme Court rejects citizens' request to change nationality from 'Jewish' to 'Israeli'
Court rules against change in identity card registration, citing that there is no proof of the existence of a uniquely 'Israeli' people.
(Az izraeli legfelsőbb bíróság elutasította három állampolgár kérését, hogy személyi igazolványukon ne a „zsidó” (etnikum), hanem az „izraeli” (ország) jelölés szerepeljen.)

img2.indafoto.hu/1/1/163195_737719dd206d51cd97927fb8a9af613d/17942299_657b14ced4e08da1ea367f3fdbd420c0_l.jpg

Ezt a cionista mutyinagykoalíciós tolvaj politikai váltógazdaságot az egyetlen nem cionista párt a Jobbik képes felborítani, mert nem köti a politikailag korrekt hazugságkényszer, a Jobbik az egyetlen szabad párt, amely szabadon azt mondhatja amit gondol és amit mindenki tud, mert nekik nincsenek nemzetközi gazdáik, akiknek engedelmeskedniük kell.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

valaki senki 2013.10.04. 16:53:42

@Saga: Baromira rosszul tudod! A bizonytalanok vannak a legtöbben, önállóan 2/3-ot tudnának, ha egyet akarnának! Folyamatosan az összes választásra jogosult 40-55% között mozog a számuk, már 2010 óta. A Fidesz, csak azok között vezet, akik biztosan elmennének szavazni, és van pártjuk...

Sexual Harassment Panda 2013.10.04. 16:53:43

@jogalany:
"Ők is képesek lennének két hét alatt megbuktatni. Ha akarnák. O.V. okos, pontosan tudja mit tehet és mit nem"

Ez pontosan így van!

nnnnnnnn 2013.10.04. 16:55:06

szegény ballibek ti valami másik valóságban élhettek.

Mária 2013.10.04. 17:03:42

@rockseiaXLL:

Azt akarta mondani, hogy szavazz a libásra :DDD

Emiksz 2013.10.04. 17:10:35

Ez a poszt tulajdonképp miről szól?

Démonmac1 2013.10.04. 17:23:10

nem tudom:) de azt igen, hogy jobboldalra nem fogok szavazni.

Szevasztok 2013.10.04. 17:23:51

@Emiksz: "Ez a poszt tulajdonképp miről szól?"

Erről:
"Ördögűzés lesz, tesó."

Szevasztok 2013.10.04. 17:25:17

@$$$=$$$: "szegény ballibek ti valami másik valóságban élhettek."

"üzenem a baloldalnak, reménytelen"

Szövegértésből elégtelen.

Hertelendi 2013.10.04. 17:40:51

Azt gondolom, hogy ha az ellenzék nyer (nyerni fog!), akkor ha esze van előveszi az orbán és bandája által elkövetett bűnöket és amikor már érzik, hogy kakiban vannak simán fognak beszámolni a másik által elkövetett bűnökről. Persze előbb el kell zavarni a 9 évre bebetonozott embereket (Polt, Handó...stb.)
A fidesz 1000 felé fog menekülni a börtön elől.

avocado_ 2013.10.04. 17:58:31

a baloldal nem csak az mszp/együtt/dk kombóból áll ti gyökerek.

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.04. 17:59:35

"Minden szocikra leadott szavazat elvesztett szavazat, minden értelemben."

Ez csak a fél (2/3 :D) igazság. A teljes igazság az, hogy bármley magyar politikusra leadott szavazat elveszett szavazat, minden értelemben :)

dr kíváncsivagyok 2013.10.04. 18:22:29

"A baloldal esélytelen ebben a háborúban, nem is szabad rábízni "

Azon kívül hogy értelmetlen ,...primitív is...

Szevasztok 2013.10.04. 18:26:00

@véres horror: Látom te se jártál még erre...
Nézz meg néhány korábbi bejegyzést, aztán megérted.
Pl kezdheted ezzel: hafr.blog.hu/2013/10/01/igy_lehetne_mas_a_politika

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.10.04. 18:26:27

Csak a tényszerűségért:
2010-et a szocik vesztették el
2014-et a fidesz fogja elveszteni

Hogy ki fog nyerni? Mittomén?!

Így megy ez...

egyetmondok 2013.10.04. 18:35:20

@leponex:
Már hogyne jelentenének, nagyon is sokat jelentenek. Ez itt ugyanis nem Németország,vagy éppen Hollandia, Finnország, vagy Svájc (vagy éppen a csehek,szlovákok, észtek,lettek, stb),ahol teljesen tisztázott kérdés,nemzeti minimum, nemzeti konszenzus,ez a nemzeti konszenzus,és nem más,hogy liberális demokrácia a hatalom,és hogy a magántulajdon szentségén nyugvó kapitalista a gazdaság.

E kettő,tehát a liberális demokrácia és a kapitalizmus ebben az országban az egész huszadik században kérdésessé volt téve, és a Fidesszel ma is kérdésessé vált,ami megdöbbentő,és amiről én 90 után soha nem gondoltam volna,hogy itt újra kérdés lehet.

Azért kell tehát jobboldali,baloldali szó szerint, nem "klasszikus",hanem klasszikus jobboldali és baloldali pártokat létrehozni,mert amely kettő nagy,magát jobboldalinak meg baloldalinak nevező,ennek nem felelnek meg.

A Fidesz pedig végképp nem felel meg,na a Fidesz az a gyökeréig benne van a hamis és hazug magyar 20.században.

S hogy mi a gyalázat? Nem elég ez Lepo ? De mennyire,még sok is.

Brix 2013.10.04. 19:03:21

Az Orbán-rendszer előbb-utóbb diszkreditálódni fog, ahogy az összes megelőző rendszernek ez volt a sorsa. Bár, egy jelentős választási vereség inkább 2018-ban lesz esélyes, amikorra kiérlelődik egy új feltörekvő, hatalomváltó politikai elit.
A fideszt is el fogják addigra érni a generációs problémák , ahogy az Mszp már korábban elérték.
A baloldalt azért nem írnám le teljesen. Nem szabad elfelejteni, hogy amikor igazán sokan mentek el, 2002-ben és 2006-ban, akkor a Fidesz mindig vereséget szenvedett. Az alacsonyabb státuszú emberek között, szinte nulla a társadalmi támogatottsága, az elit érdekeit nyíltan képviselő politikai pártnak.
Egy felfokozott , hosszú politikai kampányba akár bele is bukhatnak, ahogy erre már volt példa korábban.

Kámasuka 2013.10.04. 19:29:51

''A négy harcból legalább hármat meg kell nyernie és egyet döntetlenre hoznia a nyugatos tábornak.''

- Az melyik? Amelyik moszkovita volt? Mert találóbb a nyalonc tábor, vagy hazaáruló tábor elnevezés.

Kámasuka 2013.10.04. 19:44:15

@Brix: A baloldal is a fidesz.

A 29 alattiak körében a Jobbik az 1.(szintén balos, szélsőbalos gazd-i program), a Fidesz a 2. és a Maszop a 3. Tehát a maszop nem fog magához térni.

midnight coder 2013.10.04. 19:49:56

@Brix: És miután az alacsony státuszú emberek jól megválasztják a magukat baloldalinak beállító pártokat, jól meg is szívják, mint legutóbb 2002-ben. Azt a kárt amit Megyó és Fletó okozott, 20 év alatt sem fogja kiheverni az ország. És ezt nem az elit szívja meg - annak az alsó fele amúgy is rohamtempóban tart Európába csak nem úgy ahogy anno politikusaink gondolták, hanem mint kivándorló, a felső része pedig mindig is nyertes lesz, bármilyen párt is kerül hatalomra. Különösen akkor, ha a szocik.

willdattaa 2013.10.04. 19:52:19

Nincs olyan hogy jobboldal meg baloldal. Nemzeti oldal meg cionista oldal van. A nemzeti oldal a Jobbik, a cionista oldal a Fidesz-MSZP-Baynau.

Ad Dio 2013.10.04. 19:52:51

"Szent Ágoston barátom írta 1700 éve, hogy az állam a legnagyobb rablóbanda, de ez ma már nagyon marxistán hangzik (ti. Ágó menet közben elvesztette a nyelvharcot)."

Áltslában nem tartom magam maradinak, de nekem az ilyen jellegű jópofáskodás nagyon visszatetsző. Augustinus, Hippói Ágoston, Szent Ágoston... ok... de... Ágó... mindegy... btw 1600 éve volt az a megírás, de ez már tényleg mindegy...

midnight coder 2013.10.04. 19:54:06

@egyetmondok: Ez pontosan így van. És ami leginkább hiányzik, az egy valódi jobboldali párt. Mert a baloldalnak kb zéró a gazdasági realitása. Valódi balodali programmal ma csak ártani lehet az országnak - és hosszú távon pont azoknak leginkább, akiket a baloldal képvisel.

midnight coder 2013.10.04. 19:58:22

@willdattaa: Hülyeség. Azt, hogy ki mekkora gazember, nem az orra görbülete határozza meg. És nem attól lesz valaki hazafi, mert lózungokat lenget, hanem attól ha tesz is valamit az ország érdekében. Amit ettől az önálló életre kelt MSZP kreálta madárijesztőtől még nem nagyon láttam.

szánalmas picsa 2013.10.04. 20:01:13

@midnight coder: bezzeg a vekkeredék, meg a nemnáci vonádék!
Meg ez az okádék, ami ezt a blognak csúfolt szemetet írja, hogy menne inkább a kurvaanyjába! :D

Brix 2013.10.04. 20:08:15

@midnight coder: Voltak már kísérletek modern jobboldali párt alapítására. A Bokros féle-MDF, csúfos választási vereséget szenvedett. Nem olyan régen alakult a szabadelvű, jobboldali Modern Magyarország Mozgalom párt, Bokros vezetésével, de, egy ilyen jellegű párt a Fidesz mellet nem tud labdába rúgni Magyarországon.
Bárhogy nézzük, a társadalom többsége sokkal jobban jár egy baloldali kormánnyal.
Elég ha csak megnézzük a Fidesz mit művelt a szociális rendszerrel, és az adórendszer átalakításával. Ma Magyarországon perverz újraelosztás folyik, és a 80%-nak kell megfizetni a 20%-ék növekvő jólétét.

Kámasuka 2013.10.04. 20:15:26

@Brix: 'Ma Magyarországon perverz újraelosztás folyik, és a 80%-nak kell megfizetni a 20%-ék növekvő jólétét.'

Ez elég érdekes értelmezése annak, hogy a 20% már nem a közterhek 80%-át fizeti csak 60%-át. Ők az ország fejőstehenei, gerince, legfontosabb rétege. Müvelni kell, nem ágastól szedni a cseresznyét mint a ruszkik (meg a maszop).

Brix 2013.10.04. 20:20:20

@BenFranklin: A Fidesz is baloldali, populista retorikát folytat, és baloldali intézkedései vannak, mint a rezsicsökkentés. Mivel a választások előtt valamivel kompenzálni kellett az elmúlt 3 év vagyon-átcsoportosításit.
A Jobbik azért népszerű a fiatalok körében mert egyszerű, radikális megoldásokat kínál, megoldhatatlannak látszó társadalmi-gazdasági problémákra.
Valódi szabadversenyes kapitalizmust, kicsi állammal a Fidesz sem szeretne, mivel a Fidesz-közeli politikai-gazdasági elit a legnagyobb haszonélvezője az állami újraelosztásnak

egyetmondok 2013.10.04. 20:22:04

@BenFranklin:
Magyarországon az újraelosztás azért perverz,mert a GDP 55%-át éri el,a szocialista Fidesz tervei szerint jövőre. Nem másért perverz.
Pontosabban ez nem is perverzitás,ez a szocializmusért való rajongás.

Blogger Géza 2013.10.04. 20:24:28

@Mariann19: Lássuk be, a magyar árvízvédelem (és a mögötte álló magyar kormány) kitűnőre vizsgázott, miközben Németországban pl Balatont meghaladó méretű területek kerültek víz alá. Naná, hogy ott jóval több kár keletkezett, nálunk gyakorlatilag semmi komoly, csak a védekezés miatt többletköltségekről beszélhetünk. Nem kell mindenütt paranoiás módon hátsó politikai szándékot sejteni.

Brix 2013.10.04. 20:26:27

@BenFranklin: Vissza kell hozni az többkulcsos adót, ahogy minden országban ezt alkalmazzák. Kivéve néhány posztszoci országot, ahol az elit "kibulizta" magának az egykulcsost.
El kell dönteni, hogy mit akarunk: szociális piacgazdaságot, vagy dog eats dog kapitalizmust?
A kisembernek csökkenteni kell a terheit, az elitnek emelni kell! A rendszerváltás óta folyamatosan csökken az elit adóterhe, mégsem lett belőle gazdasági fejlődés. Most meg kellene fordítani, és olyan embereknek juttatni pénzt, akinek valóban szükségük van rá

Kámasuka 2013.10.04. 20:29:51

@Brix: A fidesznek bal és jobboldali intézkedései is vannak. Mindenesetre a legjobboldalibb gazdaságilag.

'Valódi szabadversenyes kapitalizmust, kicsi állammal a Fidesz sem szeretne' - ez igaz, meg egyetlen egy tömegpárt sem szeretne ilyet nyugat európában sem. Meg a zemberek sem. Kis ország meg csak vesztes lehet a szabadversenyes kapitalizmusban. Protekcionizmus kell, instead.

panelburzsuj 2013.10.04. 20:33:25

@Brix:

A Fidesz ennél sokkal szimplább "politikát" folytat: minden jövedelmi rétegben igyekszik lefizetni a kapzsi, ám középszerű (vagy épp tehetségtelen), és egymagukban rabolni gyáva zembereket. Azaz masszív Béketábort összekorrumpálni.

Ezt HaFr valahol szépen csokorba is szedte, de nincs kedvem a költői című posztzacskóit végignyitogatni a konkrétan idevágó tartalom után túrva.

Kámasuka 2013.10.04. 20:33:59

@Brix: 'Vissza kell hozni az többkulcsos adót, ahogy minden országban ezt alkalmazzák.'

- Az a legnagyobb vicc hogy te az előbb több jobboldali intézkedést akartál, most meg átmész kommunistába.

'Kivéve néhány posztszoci országot, ahol az elit "kibulizta" magának'

- Értve ez alatt Kínát és Oroszországot pl., ami ma sokkal kapitalistább mint a nyugat

Igen, el kéne döntened hogy mit akarsz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.04. 20:34:49

@leponex: Egyszer kiadnak majd egy Leponex összest, és az egy mondatból fog állni. Amit ezernyi formában ismételsz.

gtri 2013.10.04. 20:36:27

"Nem jobb meg baloldalizni kéne, hanem értelmes érveket felhozni, miért jó például külföldi magánbiztosítóknak MOST átadni állami hitelfevételből a 30-40 év múlva esedékes nyugdíjak egy részének fedezetét, aminek a kifizetésére CSAK maga az állam vállalt garanciát. Nos?"
--------------------------------------
Ugyanazért jó, amiért a távhőár csökkentésének ellentételezéseként évi 52 milliárd forintos állami támogatásban kell részesíteni a távhőszolgáltatókat.

Ez "természetesen nem hitelből történik". De nem ám! :):)

index.hu/gazdasag/2013/01/08/a_tavhocsokkentest_megsem_a_cegek_fizetik/

Blogger Géza 2013.10.04. 20:39:40

@rockseiaXLL: Tök egyszerű, benne van a posztban, csak nem sorrendben: Először is ép elmét kíván magának. Aki egy 1600 éve meghalt embert barátjának nevez, ott ez a kívánság meglehetősen fontosnak tűnik.

Utána azt, hogy legyen valami győztes harc közte meg az Árpi között. Mint az oviban, amikor a homokozó királya címért megy küzdelem. Ez valami misztikus dolog lehet, aligha választásokról van szó, ("Ördögűzés lesz, tesó."), mert ép elmével aligha képzelheti bárki, hogy egy megalakulni is képtelen blogpárt majd pár hónap múlva legyőzi a Fideszt. (Ha Árpi a Fidesz megtestesítője, azt hittem, Viktort kell mondani, de itt biztos valami Ágoston által sugallt szimbolika van, a Viktor eleve győzőt jelent, ezért más mumust kell választani, akinek legyőzhető a neve.)

És hát a 3,5:0,5 arányú győzelem közben arra kell vigyázni, hogy nehogy a nevető harmadik ("a baloldal") nyerjen, ezért az izgalmas harc közben oldalrúgásokkal tökön kell találni a homokozó szélén röhögő Attilát, Gordont meg Ferit, nehogy nekik véletlenül jó legyen.

Hát ez a terv röviden.

egyetmondok 2013.10.04. 20:41:41

@BenFranklin:
A népnek az kell,és mindig az kell,amiről az elit azt mondja,hogy kell. Ezért van elit,s az elit feladata,hogy gyakrabban mondjon a valóságnak megfelelőt,mint annak ellentmondót.
A nép csak így képes politikai értelemben fejlődni. A Fidesz ebből a szempontból el van rothadva.
(Horthy azzal fejezi be az emlékiratait,hogy a bolsevizmus azért fog megbukni,mert a bolsevikok az alja tömegek alja ösztöneire számítanak. A fideszesek elkezdhetnék komolyan venni Horthy Miklóst.)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.04. 20:42:49

@BenFranklin:

"el kéne döntened hogy mit akarsz"

Amit a többség: hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon. Közben a 'vezetőik' a kecskét is levágják -- maguknak -- meg a káposztát is megrohasztják.

Kámasuka 2013.10.04. 20:43:50

@egyetmondok: Marhaság. Az alja tömegek pátyolgatása, meg a közmunka és az adójóváírás kivezetése valahogy nem áll össze.

Kámasuka 2013.10.04. 20:44:49

@neoteny: "hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon."

- Én is ezt pártolom, ezért a Fideszre szavazok.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.04. 20:45:23

@egyetmondok:

"A népnek az kell,és mindig az kell,amiről az elit azt mondja,hogy kell. Ezért van elit"

És erről írta meg "Az Út A Szolgaságba" c. könyvét Hayek.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.04. 20:55:30

@BenFranklin:

"Én is ezt pártolom"

Természeti és gazdasági törvényszerűségek attól függetlenül érvényesülnek hogy kik, mennyien és mit pártolnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.04. 21:02:50

@BenFranklin:

Arra a 'problémára' hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon? Nincs rá 'megoldás'.

Kámasuka 2013.10.04. 21:06:53

@neoteny: Dehogynincs. A bal-jobb váltógazdaság ideális esetben sokáig eredményezhet egy fenntartható kényelmes szociális piacgazdaságot.

Aki ennél többet akar legyen MLM versenykapitalista, keressen annyit hogy megérje az off-shore és szarjon rá hogy ki van kormányon!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.04. 21:08:41

@BenFranklin:

"ideális esetben"

Ideális esetben manna hull az égből.

"szociális piacgazdaság"

Az mi?

egyetmondok 2013.10.04. 21:12:17

@BenFranklin:
Szórakozol,de rosszul: a rezsicsökkentés,amely az egész jövő év központi témája,a legbutább,legsötétebb tömeg ópiuma, az adójóváírást pedig most vezeti vissza a munkabér eü "járulék"-ának terhére.

egyetmondok 2013.10.04. 21:13:57

@neoteny:
Hayek erről,ahogyan Te elgondolod, egy kurva szót se írt,de ahhoz hozzá vagyok szokva,hogy te szimplán vetítesz. Ráadásul nagyon rosszul.

Kámasuka 2013.10.04. 21:18:45

@egyetmondok: Ezek kampányfogások, ideiglenesek. Ha a fidesz a lumpen prolik pártja(miután legjobban az alkalmazottak felső ötöde járt az adóreformmal), akkor a többi párt micsoda?

Ad Dio 2013.10.04. 21:21:51

@HaFr:

Felőlem, nyugodtan. Csak én is elmondtam a véleményemet. Szerintem aki így jópofáskodik az európai szellemtörténet nagyságaival (úgy hogy láthatólag még az évszázadot sem ismeri amiben élt az illető), nos ez nekem meglehetősen szánalmasnak hat.

De ez legyen az én bajom. Csak jópofáskodj tovább nyugodtan. Egy politikusnak úgysem kell műveltnek lennie ugyebár.

panelburzsuj 2013.10.04. 21:24:47

@BenFranklin:

Nem figyelsz?

A Fidesz minden rétegben vadászik a lumpen hajlamúakra, azaz a sikert a teljesítmény elébe helyezőkre.

Pont ezért került légritka térbe a "baloldal". Mert a fijugg mertek náluk nagyobbat hazudni - (és kenni).

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.04. 21:26:37

@egyetmondok:

There are three main reasons why such a numerous group, with fairly similar views, is not likely to be formed by the best but rather by the worst elements of any society.

First, the higher the education and intelligence of individuals become, the more their tastes and views are differentiated. If we wish to find a high degree of uniformity in outlook, we have to descend to the regions of lower moral and intellectual standards where the more primitive instincts prevail. This does not mean that the majority of people have low moral standards; it merely means that the largest group of people whose values are very similar are the people with low standards.

Second, since this group is not large enough to give sufficient weight to the leader’s endeavours, he will have to increase their numbers by converting more to the same simple creed. He must gain the support of the docile and gullible, who have no strong convictions of their own but are ready to accept a ready-made system of values if it is only drummed into their ears sufficiently
loudly and frequently. It will be those whose vague and imperfectly formed ideas are easily swayed and whose passions and emotions are readily aroused who will thus swell the ranks of the totalitarian party.

Third, to weld together a closely coherent body of supporters, the leader must appeal to a common human weakness. It seems to be easier for people to agree on a negative programme – on the hatred of an enemy, on the envy of the better off – than on any positive task.

Kámasuka 2013.10.04. 21:28:20

@panelburzsuj: Hogyne.

A legjobban kereső alkalmazottak a lumpenek.

A korábban segélyes most lapátoló fideszt nem szerető közmunkások és ex kamu rokkantak és ex kamu minimálbéresek ők pedig a nemlumpenek.

egyetmondok 2013.10.04. 21:31:01

@BenFranklin:
Kampányfogások ? Mi a fene ? Nem is fogják csökkenteni a rezsit,csak úgy mondják ? Csak úgy kamuznak,hogy még a hazug alaptörvényükbe is beleírják ?
A Fidesz nem egyszerűen a lumpenprolik pártja,hanem a rasszista, beteg nacionalista lumpenprolik pártja,bezony,akik idiótán annak is tudnak örülni,hogy az ő jövedelmük, vagyonuk terhére dugnak a felső tízezernek...,de hát ez nem egy újdonság a magyar történelemben: siratták itt elegen Trianonnal néhány szuper-földbirtokos határon túlra került gigászi magánbirtokait...
A Fidesz a dögöljön meg a szomszéd tehene tipikus csapata.
A Fideszhez képest a Jobbik olykor,na jó ritkásan,igen helyes jogállami érvek mentén kritizál...a Fideszhez képest a többi párt egészen rendes demokrata,hiszen a fideszen kívül itt senki se merészelt csuklóból magán-alkotmányozni. Miről beszélsz ?

toportyánzsóti 2013.10.04. 21:38:09

@Saga: Nem tudom feltünt e Baja?!Zseniális láncszavaztató cigóvajda kellett a narancsmaffiának a korábban kétszeres fölénnyel nyert körzetben?Már csak a vereség mérete ami kérdéses.Lassan minden csapból az ellenzék szava szól,amire a válasz:szeretünkviktorsohatöbbéballibákabukottmaffiabaloldal....

panelburzsuj 2013.10.04. 21:38:48

@BenFranklin:

"Fönt" a 16 százalékért Fidesz-lotyóvá vedlő a lumpenpolgárok.

"Lent" meg a polgival szót értő, a faanyagért akár "veszélyes" fákkal is megbirkózó önkéntesek a lumpenvállakozók.

Pl.

1001nappal 2013.10.04. 21:46:20

@BenFranklin:
Hát, elég sötétnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a rezsicsökkentésnek örüljön. Orbán csak azért tud ezzel tarolni, mert impotens az ellenzéke. Öt perc alatt hatástalanítani lehetne az ilyen populista baromságokat, ha értenének valamit a politikai kommunikációhoz a hatalomra ácsingozók. Egyetlen jól eltalált mondat, és dől az orbáni kártyavár. De még ennyire sem képes a teljes 2014-es választási elit. Ennek ellenére nyerni fogják 2014-et, mert Orbán már politikai hulla. Szegény Magyarországnak ilyen silány elit jutott.

leponex 2013.10.04. 21:47:08

@HaFr:
Kösz!
Majd felkérlek lektornak :))

Kámasuka 2013.10.04. 21:48:04

@1001nappal: 'Ennek ellenére nyerni fogják 2014-et, mert Orbán már politikai hulla'.....:)

Blogger Géza 2013.10.04. 21:52:22

@egyetmondok: Ez hülyeség, csak a családi kedvezmény bővül, ennek semmi köze az adójóváíráshoz, amely nem családosoknak is járt.

egyetmondok 2013.10.04. 22:06:59

@BenFranklin:
Szó szerint: whatever.
Sőt,inkább whoever: attól függően,hogy éppen ki a hallgatóság. Bármit,bárkinek,bármikor hazudni képesek ahhoz képest,amit tegnap,tavaly,vagy éppen aznap reggel mondtak.

egyetmondok 2013.10.04. 22:07:57

@Blogger Géza:
Tehát a nem családosok tovább szopika ?

Kámasuka 2013.10.04. 22:20:05

@egyetmondok: Nem is érdekel mit mondanak/mondtak, hanem hogy mit tesznek.

Kámasuka 2013.10.04. 22:23:21

Azt hallottátok hogy az mszp úgy el van adósodva, hogy már áram sincs a Jókai streeten?

Elképzelem ahogy a jó elvtársak adomáznak a sötétben, hogy te Tibi, hallottad te is hogy a fidesz bukni fog? Meg hogy Orbán politikai hulla? Szaladjon már a futár a hírrel a Népszavába!

egyetmondok 2013.10.04. 23:51:55

@BenFranklin:
Sima ügy Benci,csak nehogy egyszer ugyanezt a saját gyereked,unokád is komolyan gondolja... rólad. Amiket nekik mondasz,mondtál.
Akkor pont akkora szarban leszel,mint amiben most a Fidesz kezd lenni.Nem okos dolog.

Saga 2013.10.04. 23:55:50

@Ad Dio: Mindig, mindenkinél lehet találni valami kifogásolnivalót, ha kifogásolnivalót akar az ember találni...

Kámasuka 2013.10.04. 23:58:29

@egyetmondok: A fidesz szarban kezd lenni?

Miért elkezdték venni a népek a Népszavát? Úgy tudtam csődbe megy.

egyetmondok 2013.10.05. 00:01:41

@BenFranklin:
Az,hogy a fidesz kezd szarban lenni,abból is látszik leginkább,meg még másból is persze,de abból erősen, hogy az emberek nem kezdték el venni a Népszavát.

Kámasuka 2013.10.05. 00:10:24

@egyetmondok: Még miből látszik?

Hogy a legcoolabb ballib csodagyerek szobrot dönt azt elhatárolódik magától meg mindenki mástól?

Mariann19 2013.10.05. 13:47:08

@Blogger Géza:
Abban nincs vita közöttünk, hogy az árvízvédelem
példás módon zajlott le.
"Nem kell mindenütt paraionás módon hátsó politikai szándékot sejteni."
Senki nem örülhet annak, ha az eu alig leplezett szándékkal nem, adja meg aazokat a támogatásokat, amelyeket nem kötnek eu-s szabályokhoz.
Az elmaradt támogatás mégis azt igazolja - sajnos - hogy nem veszi jó néven, ha pl. Moszkvához hasonlítják.
Szerintem Reding asszonyban is maradt tüske, nem lenne szerencsés számunkra, ha Barroso utódja lenne.

Balt 2013.10.05. 15:00:50

@Ad Dio: Remélem, nem vallástörténetet tanít... Pázmány forog a sírjában.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.05. 16:33:30

@Balt:

"Pázmány forog a sírjában."

Tessék egy generátort kötni rá és máris van (még)egy megújuló, fenntartható és alacsony karbon-lábnyomú energiaforrás.

egyetmondok 2013.10.06. 11:52:21

@BenFranklin:
Az,hogy nagy szarban vannak,leginkább az elfogadott jövő évi államháztartási adatokon látszik. Abból nagyon durván.

___________________________ (törölt) 2013.10.07. 15:33:29

Azért azt nem hittem volna, hogy valaki így 2013 körül még le bírja írni azt röhögés és önirónia nélkül, magára vonatkoztatva, hogy "nyugatos tábor". Tehát hogy még mindig így él ez a hülyeség, hogy valamiféle misztikus "A Nyugat", ami egyenlő a Jóval.

Mert hát aki a világban él, az tudja, hogy "A Nyugatnak" leginkább a múltja szép. Akkor akarnak felszállni a hajóra, amikor már süllyed.

De ma egyértelműen "A Nyugat" is válságban van, maximum az életkörülményeken, a politikai kulturán és hasonlókon még nem látszik, mert sok a régen felhalmozott sokféle - anyagi, szellemi, kulturális, társadalmi - tőke. De fogy.

"A Nyugat" is egyértelműen a válság, a kételkedés, az útkeresés, a depresszió, az optimizmus totális elvesztése állapotában van.

Érdemes megnézni, micsoda optimizmust suggalltak például az 1950-es amerikai újsághirdetések. És hogy mennyire nincs ma senkiben semmiféle optimizmus.

Ma "nyugatosnak" lenni a legröhejesebben elavult, nem időszerű dolog. Mert ma nincs egy jelenében, jövőjében, kulturájában, gazdaságában igazán magabiztos, optimista, a jövőt nyertesként váró "A Nyugat". Egy elfáradt, elöregedett, önbizalomvesztett, rossz lelkiismeretű, önmagával meghasonlott, többé nem büszke és többé nem optimista kultúra lett. Látszik egyébként azon, hogy mennyire beengednek harmadik világbeli bevándorlótömegeket anélkül, hogy átnevelnék őket. Aki ma "nyugatos", sose volt még párizsi gettóban. Utána nem ejtené ki ezt a szót.

"A Nyugattal" egy dolgot érdemes tenni - amíg a felhalmozott tőkéjükből tart, addig ott élni, és kétszer-háromszor annyit keresni, mint Magyarországon. Aztán ha elfogy, visszajönni és gondolkozni, hogy hogyan tovább. De tanulni, utánozni, ma? Egyértelműen szezon után?

Ahonnan lehet tanulni, az a 100-2000 évvel ezelőtt "A Nyugat". De az meg nagyon is "magyaros" volt - pl. markánsan nacionalista.

panelburzsuj 2013.10.07. 16:04:45

@Shenpen:

Azt saccolom, hogy "nyugaton" sokkal kisebb az "átneveletlen" harmadik világbeliek népességbeli aránya, mint "keleten" az "átneveletlen" őslakóké és sokadik generációs meghonosodattaké.

Szóval azt merészelem állítani, hogy a kétmillió török, paki, kurd, lengyel, magyar - (s valahány nép a naptárba) - svájci bevándorló átlagban sokkal polgárosultabb, mint mondjuk egy Munkács köré írt 100 km sugarú kör népességének átlaga.

___________________________ (törölt) 2013.10.07. 17:15:03

@panelburzsuj: hogyan definiálná a polgárosultságot?

Például az én polgárdefinícióm valahogy úgy működik, hogy a polgárnak van egy kis, de generációkon át öröklött tulajdona pl. vendéglő, bolt, ami a helyi közösségben meggyökeresíti, ellentétben mind a szegénnyel, mind a gazdaggal, a szegény oda megy, ahova muszáj, a megélhetés miatt, a gazdag meg ahova kedve van. Emiatt a gyökeresség miatt a polgár közösségi szellemű, tehát szívesen invesztál munkát, pénzt mittomén a helyi közkönyvtárba, meg felháborodik, ha valaki az "Ő" városában szemetel.

Namost eszerint a definíció szerint a polgárok Angliából pl. két generáció óta kihaltak, nem csak a bevándorlás miatt, de habfehér tréninggatyás wolverhamptoni proli, akik között évekig éltem, is abszolút polgáriatlanul tud viselkedni. Ott ebben az a durva, hogy élnek még 60, 70 éves emberek, akik bár csak autószerelők, de megvan bennük a híres régi angol polgári jómodor és méltóság. De 50 alatt felejtős.

Ez a hajó szerintem teljesen elment, ma alig van "A Nyugatnak" olyan szegmense, amivel kapcsolatban optimistának lehetne lenni v. ők azok lennének.

Ja, és arra is rábasztunk, hogy Ausztria a szomszéd. Ez a túl magasra tett mérce esete, Ausztria ugyanis "A Nyugat" 95%-ánál is sokkal jobb hely. Ld. életminőség-statisztikát. Tehát ha a magyar ember Bécset tekinti modellnek, akkor túl sokat akar túl gyorsan. Ha viszont neadjisten Birminghamet tekintené modellnek, akkor ez az ájult tisztelet hamar elpárolog. A megfigyelt tréningnadrágok számával egyenes arányban.

panelburzsuj 2013.10.07. 17:34:54

@Shenpen:

Semmiképp se keverném össze a polgár "definícióját" az anyagi fogyasztás mennyiségével. De még a konzumálás márkákkal, brandekkel kifejezhető "színvonalával" se.

Az én játékomban aza polgárosult személy/család, ahol akad tudatosan felhalmozott/befektetett, konvertálható tartalék. Azaz: tőke.

Hogy ez a tőke értékpapírok, egy bérbe adott garzon, egy földmérési műszerpark, vagy masszív idegen-nyelvtudás, vagy kifinomult áruismeret (stb.stb.) formájában van-e jelen éppen, vagy ezeknek akár valamiféle kevercsében - ("portfólió") - az végül is majdhogynem ízlés dolga.

A lényeg: van olyan elcserélhető, forgatható, fialtatható vagyon, amit valamikor a pillanatnyi fogyasztás rovására rakosgattak össze.

___________________________ (törölt) 2013.10.07. 17:48:52

@panelburzsuj: ja, hogy ennyire egyszerűen? Akkor Kína polgárosultabb, mint Amerika. www.project-syndicate.org/commentary/why-are-savings-patterns-so-different-by-keyu-jin

Meg a másik, hogy ez az elv addig él, amíg a dolgok fejlődnek. Amíg a körülmények drasztikus romlásnak nem indulnak. Amikor igen, akkor igazából nem kárhoztatom azért az embereket, hogy nem kezdték el azonnal a béka segge alá tolni a fogyasztásukat, hanem a tartalékaikból éltek és vártak a normális idők helyreállására...

Tehát alapvetően egyetértek a takarékossági alapú polgári elvekkel, de csak úgy, hogy lassabban növelni a fogyasztást, mint ahogy a jövedelem nő. Amikor viszont összeszakad a világ és csökken vagy megszűnik a jövedelem, akkor nem tartom pazarlónak azt, aki a korábbi színvonala környékén él, mert az nem az ő hibája, hogy tönkrement körülötte a világ és tényleg sokkal nehezebb visszavenni, mint nem növelni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.07. 17:57:47

@Shenpen:

"nem tartom pazarlónak azt, aki a korábbi színvonala környékén él, mert az nem az ő hibája, hogy tönkrement körülötte a világ és tényleg sokkal nehezebb visszavenni, mint nem növelni"

- Bácsi, miért tetszik olyan gyorsan hajtani?
- Mert szeretnék odaérni mielőtt kifogy a benzinem.

panelburzsuj 2013.10.07. 18:05:31

@Shenpen:

"Káosz Amigos
vitorlát szélbe
Mindenki él, nincs rá igény
Hogy pont az idén legyen világvége"
süti beállítások módosítása