1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.03.15. 09:01 HaFr

Lefagyott Orbánisztán

Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a betörő sarkvidéki hideg, nagy mennyiségű hó és viharos szél együttes hatásaként előálló katasztrófa-helyzetet. A kormányfő mégis úgy találta jobbnak, hogy Brüsszelbe megy magyarázni a bizonyítványát az országot lejárató alaptörvény-módosítás miatt, és ahelyett, hogy személyesen irányította volna a mentést (amihez, csakúgy, mint az ápolónők béréhez, a villamosenergia-elosztó hálózat üzemeltetéséhez és az afrikai töketlen fecskék repülési sebességéhez, ő ért a legjobban), inkább magányos hering-vacsorákon (hiszen nem ül mellé senki) kellő mennyiségű pezsgő mellett ünnepli az ország fizikai és szellemi romba döntését. Jó munka volt, Miniszterelnök úr, gratulálunk. Kérdezzük, ha már Ön úgy döntött, hogy nem lesz szolidáris a nemzetével március 15-e előestéjén, hol volt legalább az Ön kormánya és annak szervei, amidőn a végveszélybe, gyakran fagyásközeli állapotba jutott, kiszolgáltatott honfitársaink facebookon, telefonon vagy ennek hiányában lélekben fordultak az ország népéhez segítségért, meleg teáért, ételért, kisgyermekekkel, idős nőkkel és várandós anyákkal a behavazott, befagyott autóikban, rettegéssel várva az éjszakát amelynek során vagy kifogy az üzemanyaguk, vagy nem, vagy halálra fagynak, vagy nem. Hol volt az Ön tenyérből etetett rádiója, amikor folyamatosan tájékoztatnia kellett volna az autóban ülő rémült honfitársainkat, és sorolhatnánk. Hol volt a fideszes lángelme és a Békemenet aktivistái? Még egyszer, köszönjük Önnek, Miniszterelnök úr. Reméljük, finom ebéddel kínálják meg Brüsszelben, mielőtt hazaindul a különgépén."

Vagy még ígyebbül. Az igazság? Az utakat valóbban nem sózták alá a havazást megelőzően, azok valóban eljegesedtek, a kiszegényített katasztrófavédelem, tűzoltóság, honvédség valóban alig reagált a helyzetre, a kommunikáció összeomlott, az autópályakezelő, a rendőrség stb. nem tudnak eddig a pillanatig se semmit, emberek ezrei vannak beszorulva Siófokon, Fehérvár környékén, Tatabánya körül, és ki tudja még hol, információ és a hatóságok szakszerű irányítása nélkül, a kormány valóban néma maradt, a facebook és az sms-ek valóban izzottak. Az emberek valóban még az autóikban, és egyelőre nem tudni, mennyi a sérült.

Tanulság? Minden romban, lefagyva, ami a közszolgálatot és az államot illeti, viszont a facebook tanúsága szerint százával jönnek a segítő felajánlások az emberektől, mielőtt az állami szervek egyáltalán felocsúdnának. Orbán állama lefagyott, fejre állt, mint ahogy minden fejre áll, aminek túlsúlyos a feje -- csak a civil társadalom, az emberiesség (és az internet, telefónia, benzinkutak, áramszolgáltatók stb. formájában a profitéhes kapitalizmus) működik. Orbán állama a társadalom és a piac ellen. Tessék (már végre) választani, mielőtt késő nem lesz.

Mert félreértés ne essék: Magyarország minden eresztékében ilyen tehetetlenség és rombolás munkál már, legfeljebb nem jön egyszerre és ilyen intenzitással felszínre, mint a hóhelyzetben tapasztalt állami inkompetencia. De előbb-utóbb mind felszínre jut, mert nincs erő, ami a rombolást feltartóztathatná, előbb-utóbb szembe kell nézzünk mindennel, amit most eltűrünk. Orbán állama a társadalom ellen.

komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr45135727

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.15. 23:14:35

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium tájékoztató SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról van szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben - hogy a Telenor nyil...

Trackback: Telelökött ország 2013.03.15. 19:59:12

Ülök a meleg szobában. Szeretteim és hozzátartozóim téli segítése kipipálva. Szomszédos vének kiásva. Tüzelővel ellátva, aki azzal fűt. Lakóhelyem távol van a bajbajutottaktól, így naivitás lenne azt hinni, hogy bárhová odajuthatok, ahol szükség lenne ...

Trackback: Ne a kormánytól várj segítséget 2013.03.15. 15:43:57

A hivatalos szervek látványos leszereplése egy hóviharban remek lehetőséget biztosít nagy odamondásokra: lám, már megint elbaszták, hol van ilyenkor Orbán Viktor, Pintér meg a kormány. Pedig rohadtul semmi közük ehhez: a legjobb dolog, amit tehetnének,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biohouse 2013.03.15. 09:18:01

Nem baj , királlyá koronáztatja magát meztelenül a Váli - víz jegén, és hiába ordibálja 8 millió magyar, hogy meztelen, a másik 2 millió ügyet se vet rá, csak tartogatja a kezében a sósavas üvegcsét.
Szerintem Pozsgay fogja a fejére tenni a koronát. (Mert már csak ez a kérdés.)

sortelen 2013.03.15. 10:22:30

Nekem mindez bizonyítéka, amit évek óta - először 1998-ban - láttam: ijesztően buta és felkészületelen, alkalmatlan emberek légióit tette vezetői/hatalmi pozícióba. Első lépésként a gondolkodóképességet irtotta ki az állami (közigazgatási/önkormányzati) szférából, s csak utána szüntette meg a jog uralmát.
Miként az is nyilvánvaló, hogy a diktatúra épülete ugyanabból a politikai építőelem-játék készletéből építhető fel. Jó,eddig is tudtuk, de a világ számára dokumentálható, tudományosan megismerhetővé mi tettük.
Utána kellene nézni, de valszeg enélkül is kijelenthető, hogy "A-tipusú" diktatúrából "B-tipusúba" mi léptünk először a világtörténelemben. (Volt SZU államok esetleg megelőzhettek.) De legközelebb a Nyugathoz mi vagyunk. A szivében - mondhatnánk.
És azért ez már valami...

sortelen 2013.03.15. 10:23:28

Nekem mindez bizonyítéka, amit évek óta - először 1998-ban - láttam: ijesztően buta és felkészületelen, alkalmatlan emberek légióit tette vezetői/hatalmi pozícióba. Első lépésként a gondolkodóképességet irtotta ki az állami (közigazgatási/önkormányzati) szférából, s csak utána szüntette meg a jog uralmát.
Miként az is nyilvánvaló, hogy a diktatúra épülete ugyanabból a politikai építőelem-játék készletéből építhető fel. Jó,eddig is tudtuk, de a világ számára dokumentálható, tudományosan megismerhetővé mi tettük.
Utána kellene nézni, de valszeg enélkül is kijelenthető, hogy "A-tipusú" diktatúrából "B-tipusúba" mi léptünk először a világtörténelemben. (Volt SZU államok esetleg megelőzhettek.) De legközelebb a Nyugathoz mi vagyunk. A szivében - mondhatnánk.
És azért ez már valami...

jobbrolbandita 2013.03.15. 12:55:44

8000 ezer ember lett kimentve az utakról, 4000-en töltötték a környező településeken az éjszakát. Folyamatosan dolgozt/nak a munkagépek. Most mit hazudoztok itt megint, hogy nem csinálnak semmit? Amúgy napok óta mondták, hogy ilyen idő lesz. Ilyen lett. Tegnap egész nap kérték az embereket, hogy ne induljanak el autóval. Na, ha most ennek ellenére csakazértis elindultak, miért csodálkoznak, ha beragadtak a hóba? És ha a saját hülyeségük miatt beragadtak miért vannak vérig sértve?

2013.03.15. 13:00:14

Jött egy előre jelzett, képekkel illusztrált, kemény hidegfront. A meteorológia felhívta a figyelmet, előre (!) jelezték.

Mi lesz itt, ha valami nem előre bejelentett, váratlan és komoly esemény történik?

Mindfield 2013.03.15. 13:01:12

@jobbrolbandita: Ez szép, de ha most szoci kormány lenne, itt kárognál, hogy a kormány nem tett semmit a Zemberekért.

NekemNemEzKell 2013.03.15. 13:07:33

"...Az utakat valóbban nem sózták alá a havazást megelőzően,..." már megbocsáss de olyan hülyeségeket hordasz össze vissza, hogy az kiveri a biztosítékot!
Gusztustalan a posztíró azon szándéka, hogy egy időjárási katasztrófa helyzetet ilyen demagóg módon politikára hangoljon!

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 13:08:52

és gyurcsány meg demszky miatt dőltek a fák az emberekre 2006 aug. 20.-án

a jó kurvaanyád:D

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 13:14:19

@Kiszaj Károly: Ördögöd van, Karcsi, mert pont ezt mondták akkoriban a haverjaid

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 13:14:54

@NekemNemEzKell: Nem ismerős ez a demagógia, apuskám?

xvxvxv 2013.03.15. 13:15:55

mocskos, aljas duma ilyenkor, de mégis... abból a pénzből - koszos 2 milliárd évente -, amiből a bolond laci, aki a meglévő parlamenti szolgálatot kirúgva, a nulláról csinált a hóbortjának saját, harapásra, ütésre stb. jogosult magánhadsereget, már egy puccos katasztrófa- és mindenféle védelmet nyújtó rendszert lehetett volna kiépíteni, lefedve az országot.

de nem, az újbolsi Földesuraknak kell a hóbort.

mondjuk, ez a Bakondi egy idióta.

kela-bá 2013.03.15. 13:17:13

Szép napot a nemzeti ünnepünkön mindenkinek !
Szeretet, vagy gyűlölet ?
A szer-ETET, a gyűl-ÖLET. http://www.logoszvilág.hu

Jó étvágyat az ünnepi ebédhez, gondoljunk a tél fogságában lévőkre is.És ahol tudunk segítsünk !

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 13:17:32

Nem értem mi köze Orbánnak ehhez. Sok hülyeséget csinál, de azért mindent elrontsani ő sem tud.

- Kinek a felelőssége az, hogy nem sózták le az utakat? Orbáné vagy a közútkezelőé?
- Kinek a felelőssége az, hogy a rendőrautók már csak azután gurultak oda lustán a kivezető utakhoz, és fordították vissza az autókat, miután már száz autó akadt el az utakon? Az Orbáné vagy a rendőrségé?
- Kinek a felelőssége az, hogy a médiában előre beharangozott csütörtöki katasztrófa időjárás ellenére ezrek ültek autóba, nyári gumival, és nagypofával győzködték magukat, hogy "én még kijutok az M1-en Öszterájkba, mielőtt meghal a közlekedés"? Orbán felelőssége vagy az embereké, akik a többszöri előre figyelmeztetés ellenére útnak indultak?

Holnap kifogy a tej a hűtőből, és a Zorbán lesz a hibás, nem én.
Holnapután elfelejtem befizetni az adót, és az APEH inkasszót rak a számlámra, de ezért is a Zorbán lesz a hibás.
Húsvétra pedig veszek egy csilivili új autót, amelynek részleteit 3 hónap után nem tudom tovább fizetni, de ezért is a Zorbán lesz a hibás, és nem én.

A lényeg az, hogy mindenért az állam a hibás, és nem az állampolgár - aki a maga szintjén még a saját életéről szóló egyszerű döntéseket (autóba üljek / ne üljek) sem tudja meghozni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.15. 13:18:25

@sortelen:
Ez a tipikusan centralizált hatalom hibája.

1. Nincsenek már önálló gondolkodású szakemberek vezető poziciókban, csak pártkatonák, akik viszont nélkülöznek minden szakmaiságot.

2. A szakember (tűzoltó, rendőr, katasztrófavédelmis) nem mer önállóan cselekedni, mert hadbiróság, munkahelyvesztés.
Ha jót cselekszik, akkor meg az impotens főnöke aratja le a babérokat.

3. Az elvonások miatt még az előre látható rendkivüli helyzetek miatt sem mernek berendelni több embert, mert a túlórapénzeket nincs miből kifizetni, és ha felesleges a dolog, akkor meg nem tudják kimagyarázni.

Marad az utólagos magyarázkodás, és a tények ferditése.

Mindfield 2013.03.15. 13:23:14

Jó látni ilyenkor a fideszes logikát. Ha Gyurcsány van hatalmon, akkor ő a hibás, ha Orbán akkor a Zemberek. Logikus, nem?

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 13:25:00

@HaFr: igen, mert ott kicsit más volt a helyzet. ott nem mondtak le egy állami ünnepséget, ami köztudottan 1millió embert vonz oda. ezek meg lemondták.

beugrottál, szóval tényleg a kurvaanyád :D

xvxvxv 2013.03.15. 13:25:35

aki franciás, és követi az ottani eseményeket, az láthatta, hogy egy olyan, a mienkhez képest baszom országot az óceán felöl, észak-nyugati irányból telibe kapta ez a téli vihar 4-5 nappal ezelőtt, franciaország kábé felső egyharmadát beterítve, de mégsem volt káosz, készültek rá.

pofázok itt, de ha én illetékes lennék, láttam volna az ottani híreket, tudom, hogy jön felénk a cuccos, kárognak a meteorológusok; itt, sík terepen az autópályákon könnyen hófúvások keletkezhetnek, gondoltam volna, mégpedig komolyak. ezért gépeket irányítok készenlétbe, lefedve a kulcsfontosságú utakat stb.

Eiknarf 2013.03.15. 13:27:26

@Kőmíves Kelemen: Big like. Ennél jobban nem is lehet összefoglalni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.15. 13:28:52

"Az osztrákok 40 járművet küldenek. Ezzel nagyságrendekkel többen lesznek, mint a hazai különítmény. (Hogy mindezt pont márc. 15-én teszik, már csak érdekesség...)"

komplikato 2013.03.15. 13:38:32

Most úgy is megvédik sokan a mentést irányítókat, pedig nem kéne!, bár akiknek jár tisztelet azok kint vannak a hidegben 24 órája menteni, de várjátok meg a tavaszi árvizeket és azt amit ott felmutatnak majd szakértelemben!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.15. 13:38:49

nem csodálkoznék ha ezt 1az1ben elmondaná a török zsolti. :D

komplikato 2013.03.15. 13:39:28

@Kőmíves Kelemen: Ugye tudod, hogy van olyan marginális politikai csoport, akik a Monarchia visszaállítását szeretnék? Még saját weblapjuk is van. :D

csahos 2013.03.15. 13:40:18

Azért demagóg f@szság Orbánt felelőssé tenni a havazást kezelni képtelen, nem akaró ,nemtudó apparátus miatt.
Semmivel sem lett volna hatékonyabb a korábbi rezsim.
Az a nagy baj hogy ha terrortámadás, halálos katasztrófa lenne, akkor is ilyen béna lenne az egész aparátus.
Ha Ferihegyen történne egy sok sérültes baleset, kíváncsi lennék hova vinnének tíznél több sebesültet.Szabad ágy ,szakember!!!!
A hó mindjárt elolvad, de továbbra is csak alig 1 800 000 adó befizető tartja el az országot.
Újabb, és újabb adók, amit a lakosság fizet meg.
Na itt már jöhet Orbán Úr felelőssége!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.15. 13:41:56

@komplikato:
Bár utálom a német nyelvet, de CSATLAKOZOM!
Esküszöm minden hónapban glottgatyában fogok a Parlament előtt jódlizni, ha anshlussolnak minket :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 13:44:08

@csahos: és nem látod az összefüggést?

komplikato 2013.03.15. 13:44:30

@jobbrolbandita: "Most mit hazudoztok itt megint, hogy nem csinálnak semmit?"

Egész éjjel követtem az infókat. No nem a hírcsatornákon, mert ott NEM VOLT SEMMI!
A segélykérő üzeneteket figyeltem. Volt olyan aki délután 1-kor akadt el és senki a közelben nem volt menteni hajnalig!

És elolvastam azokat az írásokat is, amik szerint a tűzoltók, rendőrök és a katasztrófa elhárítás emberei HIÁBA voltak a helyszínen, parancs nélkül nem tudták megkezdeni vagy folytatni a mentést!

Senki nem mondta, hogy azokkal volt baj, akik életük kockáztatásával kint mentettek, nem aludtak egy egész napja, sokszor nem is ettek!
A vezetőikkel van baj, akik vagy nem csináltak semmit, vagy rosszul, vagy lövésük sem volt mit kéne tenni!
Nem volt semmilyen infó, hogyan lehet segítségre jelentkezni. A rádió csatornák 95%-án konzerv műsor volt. A 80-as és 90-es években ilyenkor végig hasznos infókat és segélykérő üzeneteket osztottak a rádiókban!
A TV-ben szintén semmi, a Weboldalakon éjszaka semmilyen infó!
És erre fel 24 óra MÚLVA küldenek SMS-t a belügytől???

Szerinted ez NORMÁLIS?

Mindfield 2013.03.15. 13:46:12

@csahos:
"A hó mindjárt elolvad, de továbbra is csak alig 1 800 000 adó befizető tartja el az országot. "

Ez az 1 800 000 hogyan jött ki neked?

regress 2013.03.15. 13:46:40

@Kiszaj Károly: te oxigénhiányos,mi köze a politikának az időjáráshoz?takarodj kifelé havat túrni,és közbe szidjad anyádat.

komplikato 2013.03.15. 13:46:54

@csahos: Neked igazad van, de vedd figyelembe, hogy a K.V. főatyaúristene verte a nyálát, hogy ők fel vannak készülve! Igaz?
Na már most ha évtizede legalább NINCS meg a kellő jármű és műszaki eszköz, a honvédségnek meg az ember állománya, se nem hívták be a polgári szolgálatosokat (emlékszel az ősszel volt morgás miatta!), akkor mire fel volt nagy pofájuk?

parandroid 2013.03.15. 13:48:23

@jobbrolbandita: "kérték az embereket, hogy ne ... Na, ha most ennek ellenére csakazértis ..., miért csodálkoznak, ha ...? És ha a saját hülyeségük miatt ..., miért vannak vérig sértve?"

hej, ez az argumentum nagyon emlékeztet egy másik, múltbéli eseményre. amikor pont az ilyen logika miatt hőbörögtek jobbról. mi is volt az...?

kozmopolita 2013.03.15. 13:50:48

@xvxvxv: Bocsánat, hogy belecsacsogok, meg nem állok egyik oldalon se, de franciaországi történések idején pont arrafelé kóricáltam (Párizs, Strasbourg), autó, repülö. Magyarországról csak a képeket látom, de állíthatom, hogy amit a franciák kaptak (szél, hómennyiség), az meg sem közelíti a magyarországit. És még így is több kollégám nem ért be a párizsi meeting-re, mert elakadtak itt-ott :)

von Putri 2013.03.15. 13:50:53

@Kőmíves Kelemen:
"1. Nincsenek már önálló gondolkodású szakemberek vezető poziciókban, csak pártkatonák, akik viszont nélkülöznek minden szakmaiságot."

Mikor voltak Magyarországon önálló független stb szakemberek vezető pozíciókban? Mert én ilyen aranykorra nem emlékszem. Most egyik pártkatona váltja a másik gárdához tartozó pártkatonát, a többi a vesztesek ajvékolása

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.03.15. 13:51:38

A hóhelyzet megmutatta, hogy az emberek többségében még van jó érzés és pozitív tenni akarás.

KériSzépen (törölt) 2013.03.15. 13:52:32

Nézzük a jó oldalát az egésznek! Az államháztartás világbajnok egyensúlya szempontjából minél több ember kerül minél nagyobb szarba az utakon úgy,hogy az állam nagyi ívben szarik az egészre,annál többet kezdik használni a mobiltelefont,és mint tudjuk,a fogyasztást adóztatni jó, nagyon jó.

Na nem akarom elviccelni..A helyzet az, hogy magyar állam kezd arcpirítóan, megalázóan gyenge lenni. Ilyen gyenge sose volt 90 óta, mint most. Orbán a gyenge állam tuti receptje szerint főzőcskézik.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.15. 13:54:57

@von Putri:
Az ezredforduló előtt még voltak.

Volt részem benne döntéshozóként is, és alárendeltként is.
Mindkét esetben basztunk megvárni a "felsőbb" utasitást, bár ott abból fakadt, hogy teszetosza volt az illető.

Bár a helyzetet megoldottuk, de megkaptuk a lebaszást az engedetlenségért.
Kb innentől számitom azt, hogy normális emberek menekülnek a közszférából, mert nincs gyomruk ehhez.
Abban egyetértünk, hogy ez pártpolitikától függetlenül mindegyik oldalnál igy van.

téridő 2013.03.15. 13:57:59

Már a középkorban megmondták (még az arabok is pl. Ibn Khaldun), hogy a nép mindent elvisel a despotáitól egy kicsi biztonság fejében. Itt az a biztonság: "Mindenki maradjon otthon, senki ne induljon útnak!" Ezzel le is van tudva. Pl. Fidesz-debrecenben sosem (igazán) takarítanak havat, majd elolvad. Minden csoda 3 napig tart. 3 nap múlva hol lesz már a tavalyi hó? Ne is reméljük, a helyzetnek lesznek az emberek számára legalább lelki vigaszt nyújtó "fejhullások". OV is békésen szundít valahol Brüsszelben. S egyéb nagyarcúak???
Bezzeg, ha nem lett volna 1848, akkor most lehet, hogy osztrákok volnánk, és mindenki tudna közlekedni is, emberhez illő módon.
"Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

Vahakomb 2013.03.15. 13:59:49

A cikk elolvasása után már csak egy kérdés maradt számomra megválaszolatlanul: hogy bír a Föld a hátán elviselni egy ilyen amorf fehérjehalmazt, mint amilyen ennek a gyűlöletszagú kaparásnak az "írója"!?

Kívánom, hogy ha bajod lesz a hó miatt, mentsen ki téged a Mesterházy Attila, Michael Jackson kesztyűben!

regress 2013.03.15. 14:02:48

@komplikato: mindig ezt mondják,a múltor a tv.-ben avval égette magát,hogy felkészültek,csak nem gondolták,hogy ekkora hó lesz

Jolka40 2013.03.15. 14:06:32

A mai napon nem lehet politikai szónoklatot tartani.

Szerettük volna ma, március 15-én elmondani, hogy mit gondolunk megbecstelenített és fájóan hiányzó szabadságunkról, hazánkról, a demokraták kötelességéről, az ellenzék felelősségéről.

De ma nem szabad politikai szónoklatot tartani. Ebben az ítéletidőben túl sokan szenvednek, most rájuk kell figyelnünk. Minden politikai szöveg hazug egy ilyen helyzetben. Nem akarunk szónokolni. Ne tartsunk ma ünnepi megemlékezést, még zárt helyen se! Lesz még rá alkalom.

Ezért a Demokratikus Koalíció nem tartja meg az Astoria Szállóba átszervezett zártkörű megemlékezését, ünnepi rendezvényét sem, így az ATV közvetítés is elmarad.

Demokratikus Koalíció

P.Freddy 2013.03.15. 14:07:06

@csahos:

"Semmivel sem lett volna hatékonyabb a korábbi rezsim."

2009 telén volt egy hasonló, pénteki nap, amikor hirtelen szakadt le sok hó, -13 fok volt és viharos szél fújt. Akkor egy másfél órás utat 5 óra alatt tudtunk megtenni, de MEGTETTÜK. Mégpedig úgy, hogy az autópályán PÁRHUZAMOSAN KÉT SÁVBAN mentek a hókotrók oda-vissza, kb. 20-30 km/h sebességgel. És ezt tették már a havazás kezdetétől, folyamatosan egész éjjel. Így nagyon lassan, de teljes biztonságban mindenki eljutott mindenhová. És nem rekedtek emberek ezrei kelepcébe zárva.

Akkor valaki(k) hoztak egy döntést és kivitelezték. De lehet hogy nem Orbánhívők voltak és ezért már régen kirúgták őket (ez nagyon valószínű).

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

SZERETÜNK VIKTOR!

É-L-J-E-N V-I-K-T-O-R!!!

barli 2013.03.15. 14:07:34

@csahos: tavaly nyáron elég volt három raklap dinnye is az m7esen, hogy le legyen zárva másfél napra :)

amúgymeg mit vártok, hogy kiáll a viktor a kamera elé bögve, mint a fletó a vasúti szerencsétlenség után?

Szerintem egyezzünk ki egy döntetlenben:
-Aki elindult az f*sz volt és majdhogynem megérdemli
-Az a katasztrófavédelmis aki nem képes 16+ órán keresztül kimenteni egyes embereket egy autópályáról, az inkább menjen vissza a balettba ugrálni.
Az állam meg legalább csináljon úgy, mintha csinálna valamit.

I_Isti 2013.03.15. 14:08:53

Szerintem ez csak az egy hatalmas adócsalás volt! Ott aludtak az emberek az autópályán, és még csak idegenforgalmi adót se fizettek! Rájuk kellene uszítani a nemzeti Adó és VámHivatalt!

komplikato 2013.03.15. 14:09:33

Na régen volt egy sorkatonai állomány 10x ekkora létszámmal legalább, meg hozzá való eszközpark. Még régebben meg a "gonosz" oroszok segítettek (87) menteni a népet.

De nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy ha nem rendelkeztek semmivel ami kellene mentéshez, akkor mitől voltak elszállva maguktól?

És továbbra is mondom tessék figyelni az árvizes témát, ott sokkal jobban ki fog bukni a töketlenkedés és az eszköz hiány!

komplikato 2013.03.15. 14:10:20

@I_Isti: Tudod te mennyi telekom adót szedtek be most segélyhívásokon és SMS-en?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 14:10:42

@Jolka40: Ez is politikai szónoklat volt, Jolka, persze biztos te is tudod.

komplikato 2013.03.15. 14:12:03

@barli: Mint írtam sokaknak munka miatt nem volt választása, se a buszok és vonatok vezetőinek, de nyilvána többség tényleg hülye volt.

Lehetsz te a világ legtökösebb mentője, puszta kézzel nem fogsz tudni több száz méteres hóban álló autó utasát kimenteni. Ha meg parancsra vársz kint egy egész éjszakát és NEM jön, akkor örülsz ha te magad nem fagysz meg közben.

I_Isti 2013.03.15. 14:12:48

@komplikato: Szerintem a 120ezer és a 3-4 ezer között nem 10-szeres szorzó van...

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 14:13:35

@komplikato: "Ugye tudod, hogy van olyan marginális politikai csoport, akik a Monarchia visszaállítását szeretnék? Még saját weblapjuk is van. :D"

labanc.info ?

kvadrillio 2013.03.15. 14:13:54

Mentés a Saját helyekbe

Siófok
Aki Siófok-Sóstón vesztegel, hívjon! 06203135044
Nyilvános · Nyitott együttműködés · 40 937 megtekintés
Készítés dátuma: márc. 15 · Szerző: mnandi · < 1 perccel ezelőtt frissítve
12 értékelés · 9 megjegyzés · KML ·

6 tagú család kocsiban
M1 80-as km-nél 6 tagú család, gyerekek 4-5-8-11 évesek, nem működik az akkumulátor hajnal 1 óta. A 80-as km nagyon közel van a komáromi leágazáshoz. Információ és meleg étel ital amire most a leginká...

Átmeneti szállás
AUCHAN Székesfehérvár megnyitva.

M1, 100-as km Gönyü környéke
A 100-as km környékén az M1-en Gönyü környékén hallgatók hívtak minket, hogy derékig ér a hó, a benzin kifogyott és senki nem jár arra, hogy segítsen és esélytelen a mentés. Az autókat hátrahagyva mel...

kávé, tea
Bakonyszentlászlón lakunk szívesen segítünk forró teával vagy kávéval ha valaki erre rekedt 06302944634

Átmeneti szállás
Enyingi művelődési ház

SOS
Egy kis család, két pici gyerekkel (1 és 4 éves), továbbra is egy helyben vesztegel az M1-en Budapestről-Győrre a 98-100 km kő között, most már 18 órája, és most már nagyon éhesek. Ha valaki a közelbe...

MELEGEDŐ!
Budaörsi Tesco megnyitva!

Lidl parkolóban elakadt Ford
Székesfehérváron a Várpalota felőli bevezető úton a nagy körforgalom melletti Lidl parkolóba rostokol tegnap óta egy (Ford Transit KHG 378-as rendszámú autóban)két jó barátom, kérem, aki ott lakik a k...

Átmeneti szállás
Gondozási központ - Batthyány utca 134.

lellei segítség
Traktor beizzítva, ha kell valakinek segítség az utakon Balatonlelle környékén! Bátran hívjon: 20/ 383 57 75!

Átmeneti szállás

bicskei szállás
Vörös Marianna Bicskén szálassal tudok segíteni a rászorultoknak.Vörös Marianna 06 20 92 88 536

Átmeneti szállás
ÁMK Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

1-es főúton Gönyű közelében rekedtek számára
Figyelem! Az 1-es főúton Gönyű közelében rekedtek számára az önkormányzat megnyitotta a Faluházat (Gönyű, Kossuth L. u. 71.), ahol a helyi Vöröskereszt melegedővel, forró teával várja a bajbajutottaka...

64-es út, Enying előtt 30 km.
Észlelőnk segélykérése: "Valaki segítsen!!! Osszátok meg!! 16 órája várunk, hogy kimentsenek egy 2éves kislányal minket többi 20bajba jutottal! Akárkihez fordulok,nem jönnek segíteni (mentő,rendőrség,...

csór-melegedő
Csór Ifjúsági Ház Csór, Főtér 9. 22/433-109

seregélyes-melegedő
Seregélyes Horváth Gáborné (Kis Vendéglő) Széchenyi u. 1. 0622/447-014

szabadbattyán-melegedő
Szabadbattyán ÁMK Iskola Szabadbattyán Iskola u 7. 22/363-022

Átmeneti szállás
Székesfehérvári Civil Központ (volt Technika Háza)

fehérvár-melegedők
Székesfehérvár Civil Ház Rákóczi út Székesfehérvár Kodály Zoltán Isk. Béke tér Székesfehérvár Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola

autómentés
Demeter Zsolt 30/397 81 48

sárosd- tűzoltók-
A TELEFONSZÁMUNK: 0630 676 7344 Takács István: "Tisztelt sárosdi lakótársaim ha valaki bajban van bátran hívja a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesületet, megyünk és segítünk, mi előbb ki érünk mint Sárbo...

pécs-szállás
Én menteni nem tudok, mert nincs traktorom:) ,de megszállni megszállhat nálam aki Pécsett ragadt a hó miatt. Pécs-kertváros, 70-2528822 Gyenese Andrea

BALATONAKARATTYA segítségre lenne szükség.
Annamária Zsadányi - www.facebook.com/zsannamaria Én is segítséget szeretnék kérni... VALAKI van Balatonakarattyán aki tudna segíteni? Párom ott ragadt tegnap délután óta, nincs nála már sem...

autómentés
30/665 1514

autómentés
30/670 1242

autómentés
30/348 51 54

autómentés
70/538 8077

autómentés
20/316 0560

Átmeneti szállás
8060 Mór, Táncsics Mihály utca 25 Wekerle Sándor Szabadidőközpont, 06-22/ 407-161, 06-20/ 511-0462

Kaposváron ragadtaknak
Ha itt ragadtál, nem mersz vagy nem tudsz továbbmenni, várlak szeretettel otthonomban, meleg tea, ennivaló, alvási, fürdési lehetőség van: 06-70-637-0773 Ági

30/6826408 vagy 30/949 3292
Szücs Gáborék 96-os kmnél Győrhöz közel, étel-ital nélkül, tegnap duán óta egy helyben!

Egy kis család, két pici gyerekkel
Egy kis család, két pici gyerekkel (1 és 4 éves), továbbra is egy helyben vesztegel az M1-en Budapestről-Győrre a 98-100 km kő között, most már 18 órája, és most már nagyon éhesek. Ha valaki a közelbe...

Átmeneti szállás
Sziasztok! Ha valaki esetleg a Mátrában akadt el, Mátraszentistván környékén, akkor a Mátraszíve apartmanházban meleg teát és ételt biztosítunk minden úton rekedt embernek. Pontos cím és tér...

Szállás
Pécs, 3-4 fő elfér, szállás: Kinga Pécsről 30/385-1230

TRAKTOROSOK!!!!!!!!
Közel egy napja veszteglünk a 81 főúton.Mi és még sokan mások az elakadt kamionok között.Tegnap mi még tudtunk segíteni árokba csúszott autósokon,de mára már a vontatókötelünk is elszakadt és mi is se...

Vörösmarty Általános Iskola
Helyiek küldtek be oda ételt és innivalót.

Ácsi Márk
Hólapátolás, kézi erővel elvégezhető mentés. + 36 70 326 46 98

Ha valaki elakadt!
Ha valaki a hó miatt elvan akadva Esztergom környékén,vagy tud ilyenről hívjon hajnali 2-ig tudok menni segíteni 4x4-es autóval,06204461053 telszám

Két gyerekes család, elfogyott élelem
Egy kis család, két pici gyerekkel (1 és 4 éves), továbbra is egy helyben vesztegel az M1-en Budapestről-Győrre a 98-100 km kő között, most már 18 órája, és most már nagyon éhesek. Ha valaki a közelbe...

Hunyadi utca 45
2462 Martonvásár, Magyarország

Graf-Starhemberg-Gasse 47
2-3 főt el tudok szállásolni, ha valakinek közelebb van és / vagy nem tud hazajutni! Meleg tea, enni való van! Pásztor János +36-30-265-6467

Segítség!
SOS Segítsetek fiaméknak 11 hónapos kisfiúkkal - akik Várpalotán rekedtek - egy kiadó szobát, v. szállást találni éjszakára. Részben a fagyos országúton töltötték az éjszakát majd kivezették őket a 7-...

Szállás és étel 2-4 fő részére Székesfehérváron
2-4 fő részére átmeneti szállást és meleg ételt tudunk biztosítani. Kontakt: Zsida Ágoston Székesfehérvár, Szent Gellért utca 105/A Telefon: 30/756-4885

Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Melegedő

Mészöly Géza utca 4
8000 Székesfehérvár, Hungary

Fáklya utca
Az Öreg-tó Kempingben még körülbelül 10 szabad szoba van, forró teával és szendviccsel várjuk a szélsőséges időjárás miatt bajba kerülteket! Cím: Tata, Fáklya utca 2. Telefon: 06307477750

szoba, tea, szendvics
Az Öreg-tó Kempingben még körülbelül 10 szabad szoba van, forró teával és szendviccsel várják a szélsőséges időjárás miatt bajba kerülteket! Cím: Tata, Fáklya utca 2. Telefon: 06307477750

kávé, tea
Érd M7 lejáratnál teát, kávét mi is tudunk felajánlani otthonunkban. 203157093

szendvics, tea, víz
Szendviccsel, teával, friss vízzel, petpalackkal... amivel csak tudok hozzájárulok a segítséghez, ha valaki megy ki az autópályára, vagy a közelben van (M1, ménfőcsanaki lehajtó). Autós telefontöltőt ...

Placemark 49
Balatonfüred, szívesen segítünk forró teával vagy kávéval ha valaki erre rekedt 063036567

Golgota Teológiai Főiskola

Tázlár
Magyarország

Placemark 5

szállás 4 főnek
Törökbálinton 4 főnek szállást, meleg teát, ételt biztosítunk. Szerettel várjuk (leginkább) a kisgyerekes családokat. Amíg járhatók az utak, addig értük tudunk menni. Érdeklődni: 0630/9-520-955

Garay János utca 2
7095 Iregszemcse, Magyarország

Placemark 2

tea, étel, szállás
Dél-Budán vagyunk, közel az autópályához, szívesen befogadunk akár több családot is, meleg tea, étel, ágy van. El is megyünk valameddig kocsival. 30 338 5434

Placemark 2

Szent Imre-kertváros
Budapest, Magyarország

Placemark 4

Placemark 6

Szent Imre-kertváros
Budapest, Magyarország

Enying
Hungary

Terepjárós segítség-felajánlás
Ha valaki az M1 tatabányai vonalán veszteglő kisgyermekes családról tud, és esélyes hogy terepjáróval behozzam őket. Szívesen segítek. Meleg étellel, szálással. Itt is jelezhetitek és hívhattok is. 06...

Placemark 6
Hibabejelentés

barli 2013.03.15. 14:13:56

@komplikato: azért egykét takarót/benzint/olajoshordót kivihettek volna már hamarabb is...

I_Isti 2013.03.15. 14:14:49

@barli: Figyelj, nálunk, amikor elindultam dolgozni csak az eső esett. Azt normális munkahelyen nem fogadják el kifogásnak, hogy "ja bocs, most nem megyek dolgozni, mer esik az eső".
A 40 perces út visszafelé viszont már két órán keresztül tartott...

barli 2013.03.15. 14:15:07

amúgy hammerrel simán át lehet vágni az M7esröl az északi partra :)

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 14:16:30

@regress: " te oxigénhiányos,mi köze a politikának az időjáráshoz?takarodj kifelé havat túrni,és közbe szidjad anyádat."

"Lefagyott Orbánisztán
Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "

így kezdődik az egész te baromarcú. most akkor mi köze a politikának az időjáráshoz?

barli 2013.03.15. 14:17:08

@I_Isti: ez nem változtat azon, hogy megmondták, hogy ne menjen senki. Ha mégis megy, akkor akár ez is benne van a pakliban.

Nap Pali 2013.03.15. 14:18:35

fagyhalál, jég, 5centi viszmajor...
ez vár rátok magyar parasztok...
már a politikusok villamosszékeibe se lesz áram !

kiépül a totalitárius: feudális komcsi náci

b-közgépes fidesmafiaálam

1013 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

kozmopolita 2013.03.15. 14:18:53

@barli: Hummer lesz az :)
Hammerrel legfeljebb a jeget törheted...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.03.15. 14:20:21

nem, nem orbánisztán, hanem a magyar emberek országa

persze, még így a kifejezésekben is mindent orbánra kellene kenni, igaze, értelmissség

komplikato 2013.03.15. 14:20:39

Marhajó van egy hirdetés emberek kellenek Budaörsre egy "menekült tábor" szerűséghez, akik 4 órás váltásban kaját, teát osztanak, felveszik az ott lévők adatait, csak azt nem adták meg hol kell jelentkezni??? Nincs valakinek infója? Valami iskolában van, gondolom tornaterem vagy mi ...

I_Isti 2013.03.15. 14:21:37

@barli: Nem igaz, hogy megmondták! Még egyszer: miközben az ország egyik felén maximum az eső esett, a másik felén már hótorlaszok voltak. Ha valaki fizet egy autópálya használatért sok-sok pénzt, akkor az minimális elvárás, hogy ne kelljen ott éjszakáznia!

komplikato 2013.03.15. 14:21:43

@barli: Jó, azt én is néztem, hogy kiküldték a mentő egységeket védőital és takarók nélkül ... Legalább a mentők kaptak teát vagy ők sem?

barli 2013.03.15. 14:21:57

Nem vagyok bajnaista, de ez tetszik:

"A természet bebizonyította, hogy nem az Alkotmány és a rezsicsökkentés a legnagyobb probléma, és Március 15. kapcsán örök igazság "azért a víz az úr..." "

:)

Jolka40 2013.03.15. 14:23:48

@HaFr: Nincs semmi baj a politikai szónoklatokkal, ha van bennük ráció és emberség.

barli 2013.03.15. 14:24:00

@I_Isti: hát én már napok óta olvastam a rémítőbbnél rémítőbb előrejelzéseket. Bár azt hittem, hogy csak a zorbánék akarják lelombozni az esetleges tüntetöket :)

itchap 2013.03.15. 14:26:06

hahah, látom méltó módon emlékezünk Március 15-én. :D egy idő után már nem is számoltam a "kurvaanyádokat" a kommentekben. De jó is magyarnak lenni, kurvaanyád! :)

R.T. Flakfizer 2013.03.15. 14:26:12

én megvárom, mit mond a Szaniszló! hogy ugyanis pont, mikor elfogadták a legfrissebb alaptörvényt, pont akkor jön ez a hóvihar!... szinte bizonyos, hogy az USA, a tudjátokkik, meg a bankárokősiszövetsége áll e mögött (is). de mivel nekem nincs annyi hajszálpontos információm mint neki, ezért megvárom az elemzését. aztán véleményezek.

;)

komplikato 2013.03.15. 14:26:53

@I_Isti: Jogos csak benéztem! Egy katona feleség írta, hogy a 26.000-es létszám töredéke az aki nem akta tologató. Én valamiért 22.000-re emlékeztem egy 2 nappal ezelőtti katonai vezető szavaiból. Mea Culpa!

barli 2013.03.15. 14:29:15

bele kéne írni az alkotmányba, hogy minden apeh ellenőr, rendőr, bkv ellenőr, mávos kötelezhető hólapátolásra :)

komplikato 2013.03.15. 14:29:16

@R.T. Flakfizer: Te most röhögsz ezen, de van egy olyan hivatal, hogy Kínai Időjárás Ellenőrző Hivatal! És azért lettek híresek, mert pár éve elszabtak egy vihar elhárítást Peking fölött és leszakad vagy 50-60 centi hó ... addig azt hittem csak viccben léteznek.

komplikato 2013.03.15. 14:30:13

@barli: A rendőrök kint vannak menteni. A MÁV-oosok jó része meg vagy ment, vagy mentik ... A NAV, meg a TEK mehetne :P

na-ki 2013.03.15. 14:30:25

Gyurcsányozzunk:
Először Gyurcsány észlelte a veszélyt, Ő volt aki először lefújta a vészhelyzet miatt a mai ünneplést- tegnap kora délután!

Ki lehetett az utolsó, aki kinézett az ablakon? A szeretett kormányunk mondta le utoljára, ma

I_Isti 2013.03.15. 14:32:08

@komplikato: TEK? jönnek a jedik és a Luke Skywalkerek?

Attila Németh 2013.03.15. 14:33:44

14.-én reggel indultam útra Nagykanizsáról Budapestre. Út közben 2 sószórót előztem meg!!!
Az utak fel volta sózva. Aki mást mond hazudik...

barli 2013.03.15. 14:35:02

@na-ki: na de a gyurcsány azért mondta le, mert kevesen lettek volna. Örült neki, hogy lemondhatta, mint ahogy a kormány meg a milla is...
Mit gondolsz, miért nem csinál az mszp egy budapesti naggyülést sem az elmúlt években?

Szélmalomharcos 2013.03.15. 14:37:41

Van egy olyan emlékem, hogy a kormány rendeletet hozott a polgári védelmi szolgálat megszervezéséről, első lépésben a szolgálatra fogható személyek összeírásáról úgy 1 évvel ezelőtt

Akkor ugyanezek a libsi posztolók hisztérikus ajvékolásban törtek ki, hogy itt van a (10000-edik alkalommal) a demokrácia vége, összeírják a zembereket, mindenki bojkottálja, tiltakozzon és tüntessen, ismerjük nem sorolom tovább. Mert a Zállampolgárnak joga van, kötelessége nincs, az államnak meg csak kötelessége van, joga meg nincs

Nem tudom végül meddig jutott a civil katasztrófavédelem szervezése, de tapasztalatok szerint ez tud a leghatékonyabbn beavatkozni számos esetben. Most is jól jönne, de libsiéknek semmi se jó. Az se ha van, meg az se ha nincs, ilyen a libsi mentalitás

komplikato 2013.03.15. 14:38:05

@Attila Németh: Hófúvásnál ugyan tök mindegy sóztak e, csak a hóesés elején közlekedőknek 1-2 órán át nem, de a mentésnél már tök mindegy. Másrészt meg éjjel sorban akadtak el a hókotrók! Azért is állt a mentés, mert őket is menteni kellett.

hamucipő 2013.03.15. 14:38:36

Index 14:22
"Öt osztrák hókotró áll készenlétben a nickelsdorfi határátkelőnél, hogy segítsen a magyar hatóságoknak. Arra várnak, hogy a magyar mentésirányítástól utasítást kapjanak."
Ezek szerint nincs illetékes a pályán, aki képes lenne nekik megmondani, hogy hová menjenek.
Nyilván ez is a Zemberek miatt van (esetleg a zemberek zembere miatt...)

bulista 2013.03.15. 14:39:30

@Vahakomb: Téged meg mentsen ki a Bakondi vezértáborszernagy elvtárs, a Határőrség rendkívül közkedvelt volt párttitkára a szekrénye mélyén rejtegetett munkásőr egyenruhájában, amint torkaszakadtából énekli az Amúri partizánok c. eposzt!

komplikato 2013.03.15. 14:40:54

@Szélmalomharcos: Azért volt felhördülés, mert civil polgári szolgálati kötelezettség addig is volt és nem kellett hozzá összeírás. A hisztit pedig az okozta, hogy semmilyen érdemi infót nem adtak a szervek a miértekről és hogyanokról.

De megfordítanám a kérdésedet, ha akkro nekiálltak összeírásnak, most MIÉRT NEM hívták a polgári szolgálatra az embereket???

R.T. Flakfizer 2013.03.15. 14:41:25

@komplikato: más dolog felhőt oszlatni, vagy jégesőt elhárítani és megint más vihart kavarni. meg országos szárazságot okozni (egyszer ez volt a téma).
szóval megvárom a díjazottat, mit mond!

I_Isti 2013.03.15. 14:42:40

@Szélmalomharcos: Remélem ezt még legalább húsz másik blogba is bemásolod, ha már másfél órás kemény munkával sikerült legépelned...

komplikato 2013.03.15. 14:42:52

@Szélmalomharcos: Engem nem írtak össze, de mennék, tele van a háló emberekkel akik azt kérdezik hova menjenek segíteni! Már tegnap este óta! És kaptak választ szerinted?

Az egyetlen infóm a Budaörsi keresés volt, de oda se voltak képesek írni hol kell jelentkezni ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 14:42:52

@Szélmalomharcos: Úgy látszik, neked a libsiség a fő érved, azért menj el egyszer Auschwitzba, nézz körül a kiállításon, ha már ilyen sötét gyerekszobád volt

komplikato 2013.03.15. 14:45:17

@hamucipő: "Ezek szerint nincs illetékes a pályán, aki képes lenne nekik megmondani, hogy hová menjenek."

Na ezt írtam, hogy a tűzoltók, rendőrség és a többiek visszajelzései alapján éjjel hiába várták a parancsokat, nem jött és nem tehettek semmit ami nem volt parancsba, hiába tudták mit kéne, milyen sorrendben. Erre kérdeztem rá, hogy a K.E. teljes vezérkara átaludta az egészet? Meg a BM délben és délután, 24 órával KÉSŐBB küld SMS-t? WTF?

almahaboru 2013.03.15. 14:45:17

Kíváncsian várom, hogy ha elmúlik a vészhelyzet, akkor a kormánypropaganda hogyan fogja ezt a szituációt megmagyarázni, kíváncsi vagyok, hogy most ki lesz az ellenség, vagy ellenségkép amivel el tudják terelni a figyelmet, nem tudom mi lesz az, de tuti nagy kommunikációs mesterfogás lesz! :D

I_Isti 2013.03.15. 14:47:28

@komplikato: Egyébként ez szerintem a kisebb probléma. A sokkal nagyobb az, hogy ezt még normálisnak is tartják a zemberek. Legalábbis egy részük...

kamerasmobil 2013.03.15. 14:50:33

@almahaboru: Ezt mar hiaba magyarazzak...

Sütemény1975 2013.03.15. 14:52:53

Hogyha a libsik lennének hatalmon, akkor a hó se mert volna esni és a szél se mert volna fújni. De ha mégis, akkor a teljes libsi vezérkar már ott mentené az embereket.
Bírom az az ilyen faszfej bloggereket.

Csak beugrottam 2013.03.15. 14:54:02

Lehet ,hogy lefagyott ,de nemsokára már nem is tudhatjuk meg, hiszen az időjárás-törvény alapján mindenki bűnöző lesz aki szóvá meri tenni a helyzetet:

"3. A tervezet szerint nem csak az előrejelzést, de a már bekövetkezett, vagy éppen folyamatban lévő veszélyes időjárási jelenségekről sem tudósíthatna senki, az állami Szolgálaton kívül. Szétverte a jég a gyümölcsöst? Fotóval, videóval dokumentálhatóan, és százak látták? Vagy élőben közvetítene valaki egy balatoni vihart? Hiába van lassan minden mobilban fényképező, jégesőkről írni és képeket közzétenni (például a Percről percre rovatban) tilos lenne a készülő törvény szerint."

www.idokep.hu/hirek/meteorologiai-torveny-tervezet

I_Isti 2013.03.15. 14:54:16

@kamerasmobil: várd ki a végét! Meg fogják magyarázni, és a fanok el is fogják hinni. Már most van egy csomó olyan hozzászóló, aki szerint ez így normális, és jó.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.15. 14:54:46

www.hirado.hu/Hirek/2013/03/14/15/Piros_riasztas_kritikus_helyzet_itt_senki_ne_induljon.aspx

szóval be kéne fejezni a hazudozást.

a piros riasztás ki volt adva már 24 órával ezelőtt, meg kértek mindenki, hogy ne induljanaj útra.

persze sok hülye gondolta, hogy azért még eljut ausztriába vagy szlovákiába sielni, wellneszülni.
persze, voltak akik munkából idultak volna haza, ott meg a munkáltató a fasz, hogy ha ilyen távolságra lakó munkavállalója van, akkor gondoskodjon a helyben való elszállásolásáról.

de persze geczizorbán, nem szóltak.
szóltak, csak mindenki baszott megnézni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 14:56:09

@Sütemény1975: You're welcome, igaz, hogy egy büdös szót nem írtam arról, ami a kis fejedben motoszkál, de csak mondja meghallgatunk

komplikato 2013.03.15. 14:56:32

@I_Isti: Csak ismételni tudom magamat a "helyzet" több mint 24 órája tart, ehhez képest NEM találom a BM vagy a KE felhívásait hol lehet segítségnek jelentkezni!

Másik topokban meg volt 11.55-ös hír az M1 megnyitásáról, majd most órákkal később írta valaki, hogy semmi nyoma a mentésnek és ott 70 autó áll nyakig hóban ahonnan ezt írja! Most akkor mi van?

bulista 2013.03.15. 14:56:57

@Sütemény1975: A faszfejről jut eszembe: tükörbe néztél-e ma?

The brain 2013.03.15. 14:57:18

A Zorbán tehet a hóról nem a sok faszkalap aki ilyenkor elindult.(tisztelet a kivételnek)Végül is nem mondják már napok óta,hogy ilyen idő lesz.Szánalom.

Sütemény1975 2013.03.15. 14:57:21

@P.Freddy: Igazad van, mennyivel jobb is volt minden a libsi érában. Kár, hogy jó darabig nem lesz olyan :))))

na-ki 2013.03.15. 14:57:56

@almahaboru:
A négy évszak az ellenség!
Hol a mezőgazdaság, hol az idegenforgalom, hol - mint most is - a közlekedés...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 14:58:58

@Charlie Lownoise: Ühüm. Időjárás-jelentést láttam, aztán folyamatos hazudozást arról, hogy rendben megy a mentés

I_Isti 2013.03.15. 14:59:46

@Charlie Lownoise: Akkor fejezd be a hazudozást!

Amit belinkeltél azt csak azt írja, hogy:

"A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatóak viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső, több területen pedig az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az OKF felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki teheti, ne induljon útnak, ha mégis, akkor viszont csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel. Az OKF az autósoktól azt kéri, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról."

Ez nem azt mondja, hogy a KORMÁNY, vagy az OKF azt említette volna, hogy _senki_ ne induljon útnak, kivéve lánctalpassal, hanem azt, hogy "AKI TEHETI".

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 15:00:34

@The brain: A Zorbán nem a hóról tehet, hanem az állami hatékonyságról, ember -- félelem, pozícióféltés, seggnyalás, dilettantizmus és agresszió van, bár neked biztos Tündérmese

niklex 2013.03.15. 15:01:46

A TEK előléptetett vezére nyilván azonnal kirendelte a terepjáróikat az elakadtak mentésére. Vagy mégsem?...

The brain 2013.03.15. 15:02:38

Ezek közül mindet az Mszp kormány alatt éreztem.

I_Isti 2013.03.15. 15:03:07

@niklex: Nem voltak ott se zsedájok, se Luke Skywalkerek, se 52 és fél kilós prostituáltak, akik a TEK beavatkozását igényelték volna!

komplikato 2013.03.15. 15:03:40

@niklex: Ha jól tudom csak három ilyen mentésre is jó csapat szállítójuk van és fázis késésben vagy mert már tényleg elindultak menteni. A legtöbb helyen a terepjárót kenheted a hajadra most ...

Ja Budaörs témában utolsó infó:
"az 1. számú iskolában is készülnek már, a kataszrófavédelmisek ott vannak, várják a menekültetek, bár eddig még nem érkeztek sokan. aki segíteni akar, az ne menjen oda, mert abból csak tolongás lesz. hívja ezt a számot, itt elkérik a nevét, telefonszámát, és ha szükség van rá, hívják: 0623/805-810"

Én jelentkeztem, mostantól a Vöröskereszt hív vissza, nem feltétlenül Budaörsre ...

I_Isti 2013.03.15. 15:04:33

@The brain: Na, ezzel szerintem senki sem száll vitába, csak az a probléma, hogy azóta a helyzet nem javult, hanem romlott. Méghozzá sokat.

komplikato 2013.03.15. 15:07:35

Erről valakinek véleménye a jelen helyzet tükrében van?

"3. A tervezet szerint nem csak az előrejelzést, de a már bekövetkezett, vagy éppen folyamatban lévő veszélyes időjárási jelenségekről sem tudósíthatna senki, az állami Szolgálaton kívül. Szétverte a jég a gyümölcsöst? Fotóval, videóval dokumentálhatóan, és százak látták? Vagy élőben közvetítene valaki egy balatoni vihart? Hiába van lassan minden mobilban fényképező, jégesőkről írni és képeket közzétenni (például a Percről percre rovatban) tilos lenne a készülő törvény szerint."

kamerasmobil 2013.03.15. 15:07:40

@I_Isti: Ez ugyanaz az egyekbent egyre fogyadkozo kis csapat akik mindig is dicsertek a kormanyt.

A gyakorlatban ma szinte mindenkinek lehet olyan baratja vagy rokona aki a sajat boren tapasztalta hogy mire lesz jo ez a rendszer hosszabb tavon. Egy szavat se fogjak elhinni senkinek aki ezt megprobalja megmagyarazni.

2013.03.15. 15:08:25

akik megrekedtek mind libibolsikomcsi(stbstsb) azért csinálták hogy rossz színben tűnjön fel orbánisztán. az imf műve

I_Isti 2013.03.15. 15:10:08

@kamerasmobil: "Emberemlékezet óta nem volt ilyen időjárás Magyarországon - mondta Pintér Sándor."

kamerasmobil 2013.03.15. 15:10:40

@niklex: Allitolag a TEK is reszt vesz a mentesben valami 50 emberrel es 20-25 jarmuvel.

Meglepo modon egyebkent az alakulat embereinek a tobbsege nem idiota vagy rosszindulatu. Ez is csak egy melo es ok meg jok is benne arrol meg nem tehetnek hogy mire hasznaljak oket.
Most pl. siman el tudom kepzelni azt is hogy kormanytagokat es VIP-eket fuvaroznak es azt is hogy terhes anyukakat.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.15. 15:11:17

@HaFr: @I_Isti: hazudtok, még egy olyan havazást, ami 25-30 évente egyszer fordul elő, is zorbánozásra használtok. vicc.

érdekes nekem, meg 9,99 millió másiknak teljesen egyértelmű volt a hírekből, a BM felhívásaiból, az OMSZ piros riasztásából, hogy ne induljak el.

de a köcsög zorbán, ő tehet arról, hogy megtörtént

kamerasmobil 2013.03.15. 15:12:20

@I_Isti: Ki is rohogi mindenki aki emlekszik ra hogy volt mar rosszabb is.

Kiveve persze aki jobban hisz neki mint sajat maganak de ilyen hulyekkel meg ugyse lehet mit kezdeni.

hamucipő 2013.03.15. 15:12:24

@Charlie Lownoise: ahogy hazaengedték a katonákat is 3 napos eltávra, és a közterületesek nagy részét is. Végül is pihenni csak kell.
De te nyilván nem erre gondoltál, ugye?

komplikato 2013.03.15. 15:14:12

@I_Isti: Ha ő azt mondta, akkor úgy is van! Aki nem így emlékezik, annak agymosása volt! :D

I_Isti 2013.03.15. 15:14:51

Na ez példa az abszolut nettó fogalmatlanságra:

index.hu/belfold/2013/03/15/a_hatosagok_miatt_nem_lehet_telefonalni/

"A legtöbb esetben az a baj, hogy több helyen az áramszolgáltatás is kimaradt, és a mobil bázisállomások áramkimaradás esetén saját tartalék akkumulátoraik látják el árammal, de azok is lemerülhetnek. Az agregátorokkal a szolgáltatók pedig nem tudnak kijutni a bázisállomásokhoz a hó miatt, meg azért mert a Katasztrófavédelem nem engedi be a területre őket. "

(tudom, 3g)

3dom'f'speech 2013.03.15. 15:16:24

a hőbörgőknek és a nyávogóknak csak annyit, hogy
1. legalább 10 napja lehetett tudni, hogy nagy havazás lesz, 1-2 napja pedig még pontosabb előrejelzéseket adtak ki, így a józan paraszti ész alapján is lehetett tudni, hogy nem ildomos nekivágni, aki tehát anélkül indult útnak hogy valóban életbevágóan fontos és sürgős dolga lett volna (ilyen az elakadtak 95%-a, akik turistáskodás közben váltak a hó foglyává) az buta proletár módra viselkedett, azzal a primitív hozzáállással, hogy "maradjon otthon más, én megoldom <okosba>" (érdekes, hogy mi át tudtuk szervezni a családi programokat)
2. hivatalos figyelmeztetést is kaptunk tegnap, hogy nem szabad útnak indulni, de tömegek hagyták figyelmen kívül a hivatalos figyelmeztetést, most pedig ők ordibálnak a leghangosabban
3. akik rinyálnak az állami segítségvállalásért, azok máskor "az állam rossz gazda, minek fizessünk adót" legnagyobb élharcosai - szégyelljék magukat!

mindezek mellett, persze, ki kell menteni mindenkit, akit lehet, és ki is fogják, de a tanulságot a féreg-szintnél magasabb intelligenciával rendelkezőknek mindnek egyenként le kellene vonnia és felhagynia a büdösproli mentalitással és hőbörgéssel

I_Isti 2013.03.15. 15:16:40

@Charlie Lownoise: Figyelj, ez nem egy extrém időjárási helyzet ezen a vidéken, az elmúlt ezer évből legalább ötszázban előfordult. Lehet hogy szokatlan márciusban, de nem katasztrófahelyzet. A katasztrófa az a kormányzat és az állami szervek nettó alkalmatlansága.

komplikato 2013.03.15. 15:17:41

@Charlie Lownoise: Kapásból volt 3 ilyen havazás amire emlékszem is elmúlt 25-30 évből. De lehet több is.

A honvédeket, tűzoltókat aki nem volt ügyeletbe hazaküldték. És ami nem vicces, amikor kiderült, hogy kellenek eleinte NEM hívták őket be, mert sokba kerül ... bár nem tudom azóta behívták már őket, mert röpke 24 óra alatt leesett az illetékes elvtárséknak, hogy baj van.

I_Isti 2013.03.15. 15:18:31

@3dom'f'speech: "a havazás lesz" és a "napokat kell a hóátfúvás miatt a fizetős autópályán vesztegelni" között van némi árnyalatnyi különbség!

Nap Pali 2013.03.15. 15:19:08

"Ausztriából egy hóeke is a magyarok segítségére siet..."

érzitek azt az iróniát, hogy MÁRCIUS 15-én, Ausztriából kell jönnie a segítségnek? :(

valójában álcázott osztrák tankok !
állícsátok meg őket !
budapest felé tartanak leverni a (fülke)forradalmat !

komplikato 2013.03.15. 15:21:02

@I_Isti: Óóóó B+, ezek tényleg ennyire hülyék, vagy a honvédségi/BM átjátszók mennek, akkor le van sz*rva, hogy a sok civil mentést végző vagy beragadt nem tud kommunikálni???

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 15:21:28

@Belpo:

Meg szilárd formában könnyebb a magyar vizeket Izraelbe szállítani. A szabadkőművesek hógépe napok óta teljes erővel működik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 15:21:28

@Charlie Lownoise: Figyusz, öreg, Szlovéniában ugyanekkor az autópályák nettek, pedig a front onnan (is) jött, ne magyarázz már nekem hülyeségeket, a Pintéred közben elégedetlen az állampolgárokkal, hagyjatok békén, abszurdak vagytok, remélem, rátok omlik a rendszer minél hamarabb, mehettek az azeriekhez tanulmányútra ócsón, hosszasan

P.Freddy 2013.03.15. 15:23:22

@3dom'f'speech:

"...akik rinyálnak az állami segítségvállalásért..."

Semmi másért nem rinyál senki, mint szakmailag (a katasztrófa felismerése, megelőzése, elhárítása is egy "szakma") megfelelő döntésekért, és ezek végrehajtásáért. Tegnaoekőtt, tegnap és ma.

Szemben a politikai alapon hatalmi pozícióba bepasszírozott fideszelvtárs/seggnyaló/ismerős/rokon, alkalmatlan és fogalmatlan orbánimádó csürhével.

P.Freddy 2013.03.15. 15:24:01

Tegnaoekőtt=Tegnapelőtt:)

Бабаяга 2013.03.15. 15:25:04

A déli híreket hallgatva ugyanezt a röpke beszédet rittyentettem az ebéd kavargatása közben. Igen, Kiflicsücskék már rég ezzel harsogták volna tele a médiát.

Amadeus62 2013.03.15. 15:25:51

A katasztrófavédelem a legaljasabb módon csatlakozott a cionista népirtó kormányhoz. Ez már nyílt hazaárulás és nemzetgyilkolás. Halál a kormányra, halál a Fideszre, halál Orbánra. Orbán Brüsszelben szopkodja a zsidó megrendelőit, ha visszajön le kell tartóztatni, és rögtönítélő népbíróság elé kell vinni. Majd ezt követően azonnal KI KELL VÉGEZNI!

t74 2013.03.15. 15:26:07

EZEN ÚTON IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI AZ ÖSSZES VOLÁN TÁRSASÁGNAK, HOGY TÁVOLSÁGI JÁRATAIKAT EMELT SZINTŰ JÁRATOKKÁ MINŐSÍTETTÉK A MAI NAPPAL (MÁRCIUS 15. - NEMZETI ÜNNEP, A FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA; A HIVATALOS SZERVEK TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT MA EGYETLEN "POLGÁR" SE VEGYE IGÁNYBE A GÉPJÁRMŰVÉT, UTAZZON INKÁBB A MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ ÉS "OLCSÓ" TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL). EGYÉBKÉNT EZ AZ ÁTMINŐSÍTÉS 20% MENETDÍJEMELÉSSEL JÁR. A VOLÁN SZOLGÁLTATÁSA PERSZE VÁLTOZATLAN MARADT: A MENETIDŐ UGYANANNYI, WIFI IDŐNKÉNT, BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ELVÉTVE, A KAROSSZÉRIA ROHAD, A FUTÓMŰ RÁZ, UTASKISÉRŐ HÖLGYEK MAX. ÁLMOMBAN. JA, ÉS A FIZETÉSEKET IS ELFELEJTETTÉK EMELNI A MAI NAPPAL.
MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK

Nap Pali 2013.03.15. 15:27:33

ma bemutatta a
b-közgépes fidesmafikormány, hogy
mi várható 5cm hóban ha már kiépült tejjesen a rezsim...
feudális középkori sötétség és náci komcsi parasztok...

meg fogtok GEBEDNI MOGYORÓK !

Parajpuding 2013.03.15. 15:28:34

Na majd jön megint a sok naracsdroid libsizni, komcsizni. Bezzeg a gyurcsány...bezzeg a bajnai...ismerős szoftver.

Tény: az ország közigazgatása is romokban (ezt bizony csakis a csutinak köszönhetjük), ennek megfelelően se pontos tájékoztatás, se elérhető információk, se hathatós segítség. Miután ez a helyzet nem terepe a rombolásnak, a gyűlöletkeltésnek, a megosztásnak, az álságos hazudozásnak, így a kormány, a birkamenet, az mtv, mrádió, a hír tv, az echo tv, a rendőrség, bayercsumi stb. nem tud mit kezdeni vele, mukkanni sem tudnak, mozdulni sem tudnak, főként mert el vannak gémberedve a tagjaik a folyamatos negyvezírük felé való puccsításukban.

A blogbejegyzés tökéletesen helytálló és igaz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 15:29:20

@Amadeus62: TE beteg vagy vagy komédiázol?

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 15:31:56

Tökéletes leírása a helyzetnek!

+1

P.Freddy 2013.03.15. 15:32:52

Nem saját, idézet:)

"ORBÁN VOLTKOR NYILATKOZATA BRÜSSZELBŐL Kedves Honfitársaim! Szomorú hüllel hallgatom, szomorú szemmel nézem (a közmédiában hallhatatlan és láthatatlan) híreket otthonról, melyek arról szólnak, hogy honfitársak ezrei maradtak a hóban az éjjel! Sajnálom, hogy a (TEK menekülési utasítása) Brüsszeli Bizottság meghívása miatt nem maradhattam otthon ezen nehéz órákban, de szeretném elmondani, h mekkora HATALMAS SIKER az elmúlt éjjel számunkra! Már tegnap kitüntettük a Katasztrófavédelem és a TEK szakembereit, h ma segíthessenek és Áder János úr vezérlete mellett a hadsereg is felébredt ma 9 reggel körül. Reggelijük után azonnal indulnak a 300 milliárdért felturbozótt eszközökkel, amelyet még az 5 cm-es hó sem fog tudni megállítani! Látjátok, ha az Energiahivatalnak hamarabb adom meg a lehetőséget, és a Független Magyar Bíróság nem akadályozza meg, már egész éjjel ingyen árammal és gázzal láthatott volna el benneteket azon a 350km-en és senkinek nem kellett volna fáznia! Sőt, gondolkodom, hogy a gyorséttermi hálózatokat is behúzzuk a törvény alá, h éhezni se kelljen ezentúl, bár a krumpli 90%-kal lett drágább 1 év alatt Gyulus munkájának köszönhetően! Ezekért Rogán Antal frakcióvezető urat külön megdícsérem! Kósa Lajos a múlt heti sikeres korcsolya világbajnokság korcsolyáival már úton van, valahol Füzesabony környékén jár csapatával, 2-3 nap és eljutnak a Balatonhoz. Lajos, hajrá, ne adjátok fel! Óriási a siker, egész Európa bennünket figyel, hogyan tudunk valódi túlélő tábort szervezni napok alatt egy fél országnak. A CIA és FBI megfigyelők folyamatosan telefonálnak a know-how-ért, de csak akkor árulok el titkokat, ha az IMF már nem jelent veszélyt ránk. Matolcsy kapitányom szemei folyamatosan a monitorokat kémlelik, egyikkel a kárhelyzetet nézi, másikkal a Ft mozgást az Euroval szemben, amit most a borzalmas időjárás, az elmúlt 8 év eredménye gyengít! Be fogunk avatkozni, ha szükséges! Már lenygel barátaink is megérkeztek, őket is bevonjuk a védekezsébe! Kedden megszavaztatom a Parlamenttel, hogy mostantól nem lehet rossz idő Magyarországon és elmegyek a végsőkig, hogy benneteket megvédjelek ettől, amit az amerikaiak ránk szabadítottak szabadságunk elvesztése érdekében! Feleim! Nagy szomorúság számomra, hogy az új pápa a Ferenc és nem az Orbán nevet vette fel, ezért is lobbizok Brüsszelben, de ne feledjétek, veletek vagyok ezekben a SIKERES órákban és ha elmúlik a veszély és a TEK hazaenged, azonnal jövök! Puszi nektek! Senkit nem hagyunk az ut szélén... élve!"

Nap Pali 2013.03.15. 15:36:00

hirtelen jöt a hó !!!

ja... és Bajnai áll mögötte !

Nap Pali 2013.03.15. 15:37:17

esett 5 centi viszmajor nem nagy ügy... majd elolvad

Nap Pali 2013.03.15. 15:38:00

a végső győzelem mindenképp a miénk lesz !

Nap Úrral szövetkezve ! elolvasztyuk a havat !

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.15. 15:38:32

@HaFr: és szlovéniában ugyanilyen idő van? nem.

nesze bazmeg, szerda

Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
Kategória: Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csúnya idő várható az ünnepen.

Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.

te ezután utazást tervezel átautózva ott, ahol 10-20 centi havat, és 100km/h feletti széllel kísért hófúvást mond?

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 15:40:19

@P.Freddy:

A zembereket nem fogják megkérdezni arról, hogy 'ne legyen többet hideg'?

smartdrive 2013.03.15. 15:44:45

ennek speciel Orbán nem annyira okozója, inkább indikátora. ez egy ki-ha-én-nem ország. méghogy havazás, ugyan már, márciusban? we brake for nobody

komplikato 2013.03.15. 15:48:38

Itt is megkérdezem, miért is kell úgy tenni, mint ha a mentés csak az autósokról szólna?

Vonatok és buszok nem akadtak el?
Települések nincsenek elzárva?
Áram és telefon mindenhol van?

Utóbbi kettő hányszor több embert érint mint autóban elakadás? 100x? 1000x?

Őket nem kellene menteni ha senki nem akad el az úton, vagy mi van???

mizrolist 2013.03.15. 15:50:37

@Charlie Lownoise: na de ha ez a helyzet, akkor miért nem rendeltek el kamionstopot? Mert a mostani szituáció jó részben az elakadt kamionok miatt alakult ki, amik miatt az amúgy járható utak is beálltak...

2013.03.15. 15:52:45

Faszkalap poszt. Nem vagyok kormáypárti, de mégis, mi a jó lófaszt számítana, ha Orbán itthon lenne (és nem az EU-s csúcson, ami nem pont magyarázkodás, hanem részt kell venni rajta). Talán Orbán a világ legjobb lapátolója, és ha itthon lenne, akkor már minden autót kiásott volna? Különben meg kurva egyszerű a magyarázat. Hosszú hétvége van, minden második ember foglalt valami wellness szállást, vagy elindult vidékre a mamához/sógorhoz/ángyomhoz, és hiába harangozta a kibaszott időjárásjelentés, hogy hó, viharos szél meg minusz lesz, csak elindultak. Érdekes, én tudtam róla, le is mondtam a bicikliszerelőt, akihez két kerülettel odébb kellett volna átvinni a bringát. Aki autóval indult száz kilométerre, annak miért nem jutott ez eszébe? Most akkor mit lehet tenni? Talán ha Bajnai lenne a min.elnök proliék nem indultak volna el wellnessbe meg családlátogatásra?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 15:56:09

@shitgun: Te is ahhoz a többséghez tartozol, amelyik faszkalapozik ugyan, de olvasni nem tud. Na még egyszer...

komplikato 2013.03.15. 15:57:47

@shitgun: Szerintem nem lenne tele ilyen írásokkal az egész net, beleértve közösségi oldalakat, ha egy bizonyos ember nem veri a nyálát arra, hogy ők mennyire felkészültek a télre ... Persze az illetőt nem Orbánnak hívják, tehát jogos a meglátás.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 15:58:42

@komplikato:

Az autósok esetében lehet azt mondani, hogy részben ők a hibásak, TEHÁT mostantól az EGÉSZÉRT ők lesznek a felelősek teljes egészében, másokkal nincs is probléma. Hol éltél mostanában? :)

komplikato 2013.03.15. 15:59:31

Ez mekkora:
"voltak SZÉLFOGÓ rácsok !

mult héten voltam a 7es főuton direkt mert tudtam hogy ehétvégén nem tudok...

LÁTTAM HOGY SZEDTÉK ÖSSZE A HÓFOGÓKAT !!!!"

barli 2013.03.15. 15:59:37

@komplikato: azért ne hasonlítsd össze, hogy ülsz az autóban vagy áram nélkül otthon 24 órát..

Nap Pali 2013.03.15. 16:01:43

@komplikato: nyilván Bajnai áll emögöt a rosz döntés mögött!

komplikato 2013.03.15. 16:01:58

@barli: Szélsőséges esetben lehet hasonló következménye ... de jogos. Csak menteni mindenképpen kellett volna.

2013.03.15. 16:02:46

@HaFr: segíts, mit értettem félre?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 16:04:26

@shitgun: Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a

stb.
Na?

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:08:22

felelőtlen proletárok:

Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
Kategória: Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csúnya idő várható az ünnepen.

Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.

2013.03.15. 16:10:05

@HaFr: és ez mit jelent? Nem azt, hogy most fordított helyzetben pont így lehet értékelni? Vagy dícséretnek szántad? A végszó pedig: Orbán állama a társadalom ellen. Mit értettem félre? Talán dícsérted a jelenlegi kormányt? Még egyszer mondom, nem Orbánt védem, közöm nincs a bandájához, csak szimpla rinyálásnak tartom a dolgot, egy országos hóvihar ekézéshez való felhasználásának.

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 16:10:59

@P.Freddy: Majd megjön Orbán és fülkeforradalmi hevületében, jól beleírja a tákolmányba, hogy március 15-én többet nem lehet hideg, majd gyorsan leállamosít valamit a kedélyek megnyugtatása végett, majd tart egy forradalmi szónoklatot ahol megnevezi a belső ellenséget, Gyurcsány-Bajnai-Hideg személyében

2013.03.15. 16:12:58

@3dom'f'speech:
az elinduló 2/3 fidesznyik valszeg. mit lehet tenni ha hülyék, nemde? az egész ország fideszes mind akarta a kotmányátírást, most nézze mennyi hülye van köztük. fideszes és elindul? hóban? miközben "időben" kiadták hogy ne menjen? de tudom, szerinted mind libibolsi aki ottrekekedt. csak te vagy az okos.

2013.03.15. 16:15:00

@shitgun:

kábé nem fidesznyikekkel kellett volna feltölteni a katasztrófavédelmet. na ezért hibás orbán mert nem szakembereket ültet a megfelelő posztra hanem a talpnyalóit.

Nap Pali 2013.03.15. 16:20:27

@kamerasmobil: :)))

respekt:))))

rohat terrorísta HÓÓÓ !

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:20:38

@shitgun:

Nem a hóviharról volt szó, hanem az azzal kapcsolatos problémák mwgoldásáról. Nem ugyanaz.

De legalább van télügyi kormánybiztosunk, aki évente meglepődhet, hogy télen hideg van és esik a hó. Remélem, hóviharban kap prémiumot.

kamerasmobil 2013.03.15. 16:22:57

@Nap Pali: Nem gunybol irtam. A TEK-nel dolgozo kommandosok nem tehetnek arrol hogyha a vezetoik hulyesegekre utasitjak oket. Kepzett es felkeszult arc a tobbseguk es most kint is vannak a gaton ahogy kell.

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:25:46

MIÉRT IS KEVÉS A MENTÉSRE ALKALMAS JÁRMŰ A HONVÉDSÉGNÉL?!

Szekeres Imre (MSZP) regnálása alatt 2006-2009 között ócskavas áron eladták a Magyar Honvédség árvíz- és katasztrófavédelem idején leginkább alkalmazható BMP-1 harcjárműveit, összesen 522 darabot – írta a Magyar Nemzet. A fillérekért elherdált eszközöket a „vásárlók” vélhetőleg busás haszonnal adták tovább külföldre

kamerasmobil 2013.03.15. 16:27:47

@3dom'f'speech: Igy van... es a tankbolt az becsukott 2009-ben. Csak az Audi szalon volt nyitva meg a focistadion uzlet. Micsoda pech.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:27:51

@3dom'f'speech:

Díjazzuk, hogy védeni próbálod teljes nyelvbedobással a Drága Drágákat, de már többször szóba került, hogy nem csak az autósokkal van gond -- bár látom, megkapták az autóban fagyoskodók a bűnbak szerepét, küldték tesztelni a rajongókat.

Viszont elmondanád, hogy ha egyszer előre lehetett tudni a helyzetről (te magad linkelted, most kezdheted letagadni, élmény lesz nézni :) ), miért nem tettek a hivatalos szervek egy intézkedést sem? (Neeem, a 'hó lesz, ne utazzá' nem az.)

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 16:28:38

Az állami szervek vezetői majd holnap reggel Orbán Viktor közvetlen utasítására kiadnak egy közleményt, hogy erős hideg várható, az emberek fűtsenek be és ne induljanak el otthonról.

abdelkader 2013.03.15. 16:29:06

Gyerekek nincs mese bizonyított tény?beszart a NER és rendszere úgy cusamen.

komplikato 2013.03.15. 16:30:01

@3dom'f'speech: Ezt nem hivatalos forrásból én is láttam egy katona feleségétől ..., de erről azoknak akik most akarták használni, de nem volt ott, nem kellett volna tudnia?

kamerasmobil 2013.03.15. 16:35:20

@komplikato: Mondom hgoy bezart a tankbolt. Akartak volna ok ujat venni de hat nem lehetett sehol. Bizisten.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:38:55

@komplikato:

BTR80-asokat használnak helyettük, ez a 'ki a felelős'-előadás része, a fideszesek ezzel veszik ki a részüket.

Szélmalomharcos 2013.03.15. 16:44:42

@komplikato: @HaFr: @I_Isti:

Ennek az országnak a libsi a legnagyobb katasztrófa, a hóvihar ahhoz képest semmi

Nap Pali 2013.03.15. 16:47:34

@Szélmalomharcos: így van !

ajvékolnak nyüszítenek a coclibsik ebből látttyuk hogy jó az irány...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 16:48:26

@Szélmalomharcos: Figyelj, tanuld már meg, a hülyeségedet nem lehet rasszizmussal leplezni, az csak még szomorúbbá teszi a lényedet

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:48:40

@Szélmalomharcos:

Ha már végképp nem értesz egy szót sem abból, amiről szó van, néhány bemagolt mondat mindig segít! :))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 16:49:31

@Nap Pali: Még egy dobásotok van, fiúk, nálam

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:52:49

@HaFr:

Egyrészt ez nem rasszizmus, másrészt hidd el, az ő közegében ez bevált módszer, 'ki itta meg az utolsó üveg kevertet? őőő, a libbsik és a zsiddók! ja, már megint?'.

Ez is frusztrálja az ilyeneket, hogy valamiért nem működnek ezek a módszerek a saját közegükön kívül. Sokáig magoltak szegények, hirtelen mégis elromlott valami. :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:53:40

@HaFr:

A gúnyt nem kellene ennyire komolyan venni ám. ;-p

ob.szerver 2013.03.15. 16:54:31

"Magyarország minden eresztékében ilyen tehetetlenség és rombolás munkál már, legfeljebb nem jön egyszerre és ilyen intenzitással felszínre, mint a hóhelyzetben tapasztalt állami inkompetencia."

Ez pontosan így van. A gazdaság, a jogállam, a közigazgatás, a kultúra, az oktatás szétverése majd hosszabb távon hat. Nem mindenkinek tűnik fel a beruházások zuhanása, az életfogytiglan kinevezett fideszes komisszárok, az aktatologató járási sóhivatalok, az hogy 3 éve nem készült magyar film, a központosított felülről vezényelt oktatás, mert nem érezhető rögtön a rombolás. A hó viszont azonnal odabassz és megmutatja a rezsim minden területen megmutatkozó dilettantizmusát és tehetségtelenségét.

Бабаяга 2013.03.15. 16:55:33

@béla a görög: Vagy legközelebb felküldik a repülőket, hogy elkergessék a felhőket, mint a szovjetek tették anno a nagy komcsi ünnepek alkalmából. Ja, hogy nekünk nincs annyi repülőnk?

I_Isti 2013.03.15. 16:57:14

@Бабаяга: kb 12 db repülőnk van, az se a miénk, csak lízingeljük...

2013.03.15. 16:57:48

@kamerasmobil: ok, elviszem a bútoraidat, a tévédet, meg laptopodat, eladom, a pénzt elteszem, te meg menj a bótba, nem zárt be.

I_Isti 2013.03.15. 17:01:12

@kamerasmobil: @milyen szép a Vértes, ó:

Szóval:

mek.oszk.hu/02100/02185/html/89.html

"1988-ban a néphadsereg békelétszáma 106 800 fő volt, közvetlenül a rendszerváltozást megelőző időszakban 13 gépesített lövész-, 4 harckocsi-, és 4 tüzérdandára, 4 páncéltörő tüzérezrede, 7 műszaki- és 3 híradóezrede, 1 hadműveleti-harcászati rakétadandára, 3 harcászati rakétaosztálya, 4 felderítő- és 1 deszant rohamzászlóalja, 1 rádiótechnikai dandára, 11 légvédelmi tüzér- és rakétaezrede, 1 harci helikopterezrede védte az ország határait és légterét. Ezenkívül még számos híradó, elektronika harc, vegyvédelmi, ellátó, javító, szállító és egyéb egység és alegység, valamint különféle hadtáp, kutató és oktatási intézetek szerepeltek a hadrendben. A csapatoknál 113 harci repülőgép, 96 harci helikopter, 1435 harckocsi, 2310 páncélozott szállító harcjármű, 27 tüzérségi rakétaindító, {I-436.} 1750 tábori tüzér löveg, 270 páncéltörő löveg, kb. 500 légvédelmi fegyver és kb. 50 önjáró hídvető állt szolgálatban."

Tehát 1988-ban volt 3210 db PSZH. ebből sztem egy csomó BMP-1.

Most a mentésben részt vesz ööö... 2 db TEK-es BTR?

I_Isti 2013.03.15. 17:02:49

@I_Isti: na jó, nyilván a 2310 is jó lesz, és kétségtelenül több, mint 2.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 17:03:24

@HaFr:

Arra próbáltam célozni, hogy a 2. versenyző az elsőt próbálta karikírozni, szóval picit félrement. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 17:05:24

@milyen szép a Vértes, ó: Uff, akkor tényleg, nem vettem észre, sorry :)

buday008 2013.03.15. 18:17:43

szóval be kéne fejezni a hazudozást.

a piros riasztás ki volt adva már 24 órával ezelőtt, meg kértek mindenki, hogy ne induljanaj útra.

persze sok hülye gondolta, hogy azért még eljut ausztriába vagy szlovákiába sielni, wellneszülni.
persze, voltak akik munkából idultak volna haza, ott meg a munkáltató a fasz, hogy ha ilyen távolságra lakó munkavállalója van, akkor gondoskodjon a helyben való elszállásolásáról.

de persze geczizorbán, nem szóltak.
szóltak, csak mindenki baszott megnézni. "

Ez mind igaz, de: attól még az ország gyakorlatilag évek óta felkészületlen a télre.De minnnd veri a nyálát hogy felkészültünk. Csak épp amég volt pénz ellopták, mostanában meg az állam van csődközeli helyzetbe azt nem ad. Hála matolcsy éles eszének. Megjegyzem a osk faszvakaró káder akit elhelyeztek a katasztrófavédelemhez,hol a tökömben volt hónapokig? ja hogy mindenki arra számított vége a télnek..aha..Az meg megint Orbán szégyene hogy egy kibaszott nemzeti ünnepen nem mer itthon lenni. Ugyanezt játszotta október 23.-án is. Ja hogy szarrá alázzák, hogy behívja az Unió??? nemkéne hülyeségeket ugatnia, meg minden szart szószerint alkotmányba vennie. Szánalom az az ember. Amúgy meg Orbán csak köszönheti az időjárásnak hogy még nem zavarták el az emberek kis ideig...

Pocokmuci 2013.03.15. 18:24:43

Sziasztok! Először is leszögezném, hogy nem vagyok sem orbaniszta, sem mszp-s, sem egyéb párthoz tartozónak nem vallom magam! Másodszor most komolyan az Orbán Viktort hibáztatjuk azért, amiről tulajdonképpen az időjárás tehet? Korábbi kommentekben olvastam, hogy igen, már igazából 2-3 nappal ezelőtt is tudni lehetett, hogy hideg lesz, hófúvás lesz, a tvben is már pár napja mondogatják, hogy lehetőleg ne induljunk útnak. Azt hiszem aki mégis útnak indult, a saját felelősségére tette, és ha ott ragadt a hóban, azt miért akarja áthárítani másra? Ne értsen félre senki, nagyon sajnálom őket, és legszívesebben segítenék nekik, mint ahogy szerencsére sokan teszik, de azt hiszem az ember testi épsége (amit azzal, hogy bizonyos személyek, családok elindultak ebben az időben, veszélyeztettek) mindennél előbbrevaló! És kevés olyan indok lehet, mely mégis arra sarkallta az embereket, hogy útra keljenek. Én csupán híradásokból és sajtótájékoztatóból értesültem a kormány intézkedéseiről, a mentőbuszok, a hókotrók, a mindenféle harckocsik, a rendőrség, és egyéb szervek munkájáról. Nem gondolom azt, hogy az ország, beleértve az embereket, de a kormányt is, ne mozdult volna meg! És úgy látom, hogy ez az időjárás és az ezzel járó súlyos problémák kiváló okot adtak arra, hogy az emberek a politikai helyzetet szidják, mert mindig kell egy bűnbak! De talán néha nem másokat kéne hibáztatni (ezt nem csak a jelenlegi helyzetre értem), hanem magunkba nézni (tudom, ez sokkal nehezebb)! Köszönöm, aki elolvassa!

Balkán Lamour 2013.03.15. 18:25:02

Herr Orbansturhbahnführer!

Miért pont ilyenkor utazik külföldre? Itt maradtunk egyedül, döntésképtelenül.
Tegnap indultunk el Győrbe a haverommal Hans-szal egy márc 15-i bulira. Tatabányán elakadtunk, mellesleg talpig SS-be voltunk öltözve a buli kedvéért. Ott ültünk a kocsiba, nyakig a hóba és senki sem segített.
Véresszájú fideszesek vagyunk, nem erre szavaztunk 2010-ben! Úgy éreztük cserben hagytál Mester! Ott ültünk a kocsiban talpig SS-ben az emberek meg jöttek mentek. A csomagtartóban nem volt más ruha csak a faterom Vasas melegítői azt vettük fel magunkra, nehogy meglincseljen a nép. Hajnalban tatabányai kommunisták teával kínáltak, elfogadtuk, de a pofámról égett a bőr. Délelőtt láttunk két tankot, állítólag ez maradt a világhírű Klapka harckocsiezredből. A Hansnak van otthon egy Tigrise, ha tudjuk azzal jövünk. Most az Osztrák Vöröskereszt háztartási kekszet hozott, azt esszük és várjuk, hogy kiszabadíts bennünk! Mester! Benned bíztunk eleitől fogva, ne hagyj cserben minket!

déjá vu39 2013.03.15. 18:46:51

@niklex: "A TEK előléptetett vezére nyilván azonnal kirendelte a terepjáróikat az elakadtak mentésére".

Nem arra valók.

nu pagagyí 2013.03.15. 19:09:50

@Pocokmuci: Orbán úgy vonzza a katasztrófákat, mint egy mágnes a vasreszeléket. Itt egy előre kiszámítható havazás, árhullám, bármi, országos méretű kataklizmát okoz. Köszönhető mindez, az egy központból irányított, önálló cselekvésre képtelen részekből álló szervezeteknek, amelyek sorban vizsgáznak le éles helyzetben, le. Persze nem is az volt a cél a központosítással, hogy ezek a szervezetek hatékonyak legyenek, hanem az, hogy a közpénzből fenntartott állásokat jutalomként lehessen osztogatni.

A hatékonyságra meg ne is vesztegessünk túl sok szót. A mentés tegnap este helyett csak ma reggel kezdődött, mert Bakondi úr korán lefeküdt és altatót vett be. Nem volt aki parancsot adjon, a beosztottak meg nem mertek cselekedni. Még jó, hogy nem halt meg senki.

lavór 2013.03.15. 19:26:58

@Pocokmuci:
Az a baj, hogy nem lehet komolyan venni az időjárás előrejelzéseket.
Na de mi lett volna, ha nem ünnep, hanem hétköznap történik mindez?

kamerasmobil 2013.03.15. 19:45:25

@nu pagagyí: Csak nekem jut errol eszembe a Leghosszabb nap cimu film? Amikor a fel amerikai hadsereg eppen jon ki a tengerbol Normandiaban de a nemetek nem tudjak mozgositani a pancelosokat mert a Fuhrer alszik es az o parancsa kell hozza...

dr. Trebitsch 2013.03.15. 19:46:44

@Pocokmuci: Hogy várhatod el az emberektől, hogy figyeljék az időjárásjelentést, és készüljenek fel, ha ezt az állam ezért fizetett hivatalos szervei sem tették meg? 10 órával a problémák kezdete után még fingjuk sem volt róla, mi történik az országban. Persze, annyoiban igazad van, hogy töketlen ország töketlen polgárai töketlen vezetést választanak... és ez politikailag "oldaltalan", bárki nyerte a választást, ez mindig így volt és úgy látom így is marad...

dean23 2013.03.15. 19:51:58

Szerencsére Orbán azonnal hazajött...
...amint megtudta, hogy elmarad az NB1 hétvégi fordulója! Össze is hívta a vezérkart válságtanácskozásra akikkel közösen kijelöli, hogy kit kelljen hibáztatni, Brüsszelt vagy az energiaszolgáltatókat!

Pocokmuci 2013.03.15. 21:22:45

@lavór: Véleményem szerint ez egy elég komolyan vehető előrejelzés és figyelmezetetés volt! Engem sikerült is meggyőzniük és valóban nem indultam útnak (pedig tervben volt), igaz,nem kocsival, hanem vonattal és busszal (amik szintén vagy nem indultak, vagy 3 órát késtek). A lényeg, hogy a mai nap folyamán, valamint az elmúlt 1-2 napban a csapból is az folyt, hogy jön a hideg, a havazás, lehetőleg ne induljunk útnak! Már ha ezt valaki nem veszi komolyan és azt hiszi magáról hogy "áhh én biztos nem ragadok majd a hóban" akár nyári gumival sem... Mert hát volt ilyen is!, arra sajnos már nem tudok mit mondani!
Ha hétköznap történik mindez, elképzelhető, hogy magasabb lett volna a mentésre bevetett, bevethető személyek száma, és ha ez így van, ebben az esetben a kormány és egyéb szervek valóban nem készültek fel megfelelően erre az időjárásra!

Pocokmuci 2013.03.15. 21:33:47

@dr. Trebitsch: Én még bízom/bíztam az emberek józan ítélőképességében, hogy a tegnap esti már nem éppen márciusi időjárási körülményekből levonják a következtetést, hogy talán nem most kéne elindulni síelni, vagy wellnesre, vagy bárhová! Értem én, hogy hosszú hétvége, az ember szeretne végre kiruccanni a sok munka után, de talán fel kellett volna mérni, hogy nem ez a megfelelő alkalom! Nekem is voltak terveim a hétvégére, utazni szerettem volna, de beláttam, és beletörődtem, hogy most ez nem fog menni! Nem arról van szó, hogy védeném a kormányt,vagy a katasztrófavédelmet, ők sem készültek fel megfelelően, csak azt mondom, hogy nem feltétlenül kell mindig a másikban keresni a hibát, és a másikra mutogatni!

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.03.15. 21:35:58

Úgy tűnik megint sikerült felvonulni a lövészárkok két oldalán.
Egyik árokból sem lehet jól látni, próbáljunk felülemelkedni. Az alapinfok mindkét árokban ugyanazok.
Tudható volt hogy jön ez a front? Igen! Március van és elég hihetetlen egy ilyen? Igen!
Az autópálya a legbiztonságosabb és leginkább gondozott, úthálózatunk egyéb gyatra elemei között? Igen !
Tudjuk, hogy van egy csomó embernek szervezett programja a hosszú hétvégére? Igen!
VÉGÜL: Tudjuk, hogy Magyarországon az emberek nyakasak, veszteséget nemigen szeretnek elszenvedni, nehezen változtatják meg nézőpontjukat, és ((a nagytudású fideszes önkormányzatok kivételével :-)) svájci frankhitel felvételében jeleskedő példák szerint) kicsit FELELŐTLENEK ? Igen !

Vonjuk le a logikus következtetést a fentiekből. Az analizáló program köztes elemeit kihagyva, az jön ki, hogy :
A fizetős autopályán, AMI EGY SZOLGÁLTATÁS, ilyen időjárási előrejelzés mellett a kamionokat előre le kellett volna tiltani, a Honvédségnél készenlétet elrendelni, s a médiában folyamatosan kommunikálni a helyzetről.
Ha mégis megtörtént a baj, akkor azonnal több ponton megnyitni a pályát középen s a forgalmat biztonságos módon terelve, elhárítani a még nagyobb bajt.

Nem ezt a műsort láttuk, nagyokos fideszesek elcsendesedhetnének, gusztustalan, hogy szarrá fagyott embereket hülyéznek le, csakhogy mentsék vallásos áhitatuk tárgyát.

A fidesznek nagyon JÓ, ha a MAGYAR en bloc hülye, ha nem elég felelős, nem elég előrelátóan gondolkodik, nem kérdez, nem számoltat el, hagyja hülyíteni magát, veszélyérzete csökevényes... stb.

Ilyen komoly helyzetben persze ez a csóka gondot okoz, nem elég jó, le is kell hülyézni iziben.

A FELELŐSEN ÉS BELÁTÓAN GONDOLKODÓ ÉS MÁS FELELŐSSÉGÉT OBJEKTÍVEN SZÁMON IS KÉRŐ ÁLLAMPOLGÁR KELLENE (evolóciója direkt fékek miatt igen lassan), DE CSAK ILYENKOR.

Milyen szép is amikor a fideszes meghasonlik saját magával, s rámutat önnön demagóg átlátszó lényegére. Nem kell hozzá más, csak egy kis VALÓDI probléma, amikor már kevés a mellébeszélés, a sikerpropaganda, elég ehhez egy kiadós ÜNNEPI MÁRCIUSI 15.i HÓ!

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.03.15. 21:42:08

@nu pagagyí:
Ha erről a Táncsics díjas Szaniszlót kérdeznéd megtudhatnád, hogy a havazást is amerikai "DRÓNOK" csinálták, persze "okosban", amit zsidók távirányítottak, s az IMF fizetett ki, és nyilvánvalóan "azorbánviktor" megbuktatása volt a végső cél...

Pocokmuci 2013.03.15. 21:53:38

@nu pagagyí: Egyetértek, szerencse, hogy senki nem halt meg és nincsenek komoly sérültek! Azt hiszem bármilyen természeti katasztrófáról is legyen szó,meg lehet tenni egy bizonyos fokú előkészültséget, de a tennivalók legjava a katasztrófa bekövetkezése utánra marad! Leszögezném, hogy nem szeretek kőbe vésett véleményt alkotni olyan dologról, amiről nincs biztos tudomásom! Csupán híradásoból értesültem az ország eseményeiről, szeretném majd ezt a tudásomat a későbbiekben kibővíteni, de egyenlőre ezek fényében tudok írni bármit is. Kormány részéről: Az utak elősózása elmaradt (nemtörődömség), ezért azokat tükörjég borította, nem állt rendelkezésre megfelelő számú személy, és jármű (szintén nemtörődömség és felelőtlenség), illetve akik voltak, nem indultak el időben (mulasztás)! Hibák sorozata! Emberek: a figyelmeztetés ellenére útnak indultak (gyerekekkel, csecsemőkkel SAJNOS), számos gépjárművön nem volt téligumi (tudom, nem kevés pénzbe kerül,de, ha nincs az autómon, akkor nem indulok el vele!...hibák sorozata! Egyébként szerintem egy márciusi havazást, inkább hóvihart annyira nem lehet előre kiszámítani, és pöpecül felkészülni mindenre! De, ha ez így van, akkor elnézést!

Reszelő Aladár 2013.03.15. 22:16:58

Vicces, hogy most még ezért is az állam a hibás. Nagyjából lehetett tudni, hogy rossz idő lesz. Jobb esetben ilyenkor sokan el sem indulnak. Aki mégis, az kockáztat. Akár egy ilyet is.
Ha emberemlékezet óta nem volt ilyen idő, akkor ez talán nem felróható a kormánynak. Talán nálunk felkészültebb országokat is tarkóravágott volna.
A civil összefeogásban sosem voltunk rosszak, talán elvárható lenne mindenkor.

Kérdések amik felmerülnek. Részük védhető, a másik nem.
Kommunikáció:
Csapnivaló. Ha már megvan a baj, akkor minden frekvencián közölni. Nem az ügyfélszolgálatokkal szarakodni. Biztos csorbítja a média szabadságát, ha XY rádióban megszakad a tuc-tuc, és helyette felhívások mennek, de talán ez belefért volna.

Emberek.
Amikor a Pintér megemlíti, hogy kissé fegyelmezetlenek, némileg igaza lehet. Ők szoltak, nyilván törvény határozza meg, hogy hogyan, de szóltak. Aki elindult, az saját felelősségre tette...

Hatóság.
Ennél biztos lehet összeszedettebben is. A hóvihar nem csak úgy leesik, mint a virágcserép a erkélyről. 30 centi hó még nem a világ vége, 100km/h széllel már izgalmasabb.
Viszont előrelátásként, kinek és milyen körülmények fennállása esetén van joga lezárni mondjuk egy autópályát? Hosszúhétvége előtt? 10 centi hó miatt?

Tudomány

Érdekes lesz majd pár szakvéleményt meghallgatni, hogy milyen tényezőknek kell összejátszani, hogy ekkora káosz legyen.
pl:
- mennyi idő kell, hogy egy hótorlasz létrejöjjön egy forgalmas úton
- ha megvan, akkor milyen tempóban torlódik vissza a forgalom
-hány baleset történik emiatt
- mekkora a rendszerben résztvevők tehetetlensége (valaki talán még el sem indult, amikor már késő volt)
- mennyi az a kritikus idő, amikor a résztvevők maguk is akadállyá válnak (elfogyott üzemanyag miatt vált mozásképtelenné)

Meg még sok ilyen. Bonyolult ez.

Denny Crane 2013.03.15. 22:24:33

@Pocokmuci: Hm. Én mintha azt olvastam volna, hogy ketten szénmonoxid-mérgezésben meghaltak. De lehet, hogy én tudom rosszul, Pintér azt mondta, hogy senki sem betegedett meg. Tény, hogy az nem ugyanaz.

yatumux 2013.03.15. 22:36:52

Csak egyszerűen. A kialakult helyzet oka, hogy a lánctalpas eszközpark és a helikopterek hiányoznak a honvédség eszközei közül. Nincs mivel odamenni. Ez így érthető?

studkell 2013.03.15. 23:37:25

"Minden romban, lefagyva, ami a közszolgálatot és az államot illeti, viszont a facebook tanulsága szerint százával jönnek a segítő felajánlások az emberektől..."

Helyesen: a facebook tanúsága szerint. Ez most majdnem olyan volt, mintha a "az éjt nappallá téve" helyett azt írtad volna, hogy "éjt nap alá téve". Bocs.

Monster Lewis 2013.03.15. 23:40:01

Orbán Viktor alapvetően egy káprázatos lehetőség kapujában áll. Lehetősége van pozitív személyként visszavonulni. Egyrészről az egész az egész pénzügyi világ a távozására vár, amivel az országot segíti, másrészről az alattvalóit menti meg a hétvégi káosz utáni fejhullásoktól, ráadásul rengeteg könnyes szem várható. Majdhogynem Hollywoodi történet lenne belőle. Hétfőn át kell adni a kormányfői pálcát Navracsics Tibornak!

Miamao 2013.03.16. 00:17:23

Mi lesz a megoldás ugy fideszes módra? Alkotmánymódosítás es beleírjak a kötelező hokotrast minden mozgássérültnek, hobonak es MSZP szimpatizánsnak. Azért remelem ha vitya hazajon Brüsszelből ahol a hazát védte az ellensegtol megkérdezi Zsottit: te meg hol a turoban majom-paradeztal amikor akadalyoztatasom eseten te vagy a helyettesem, te üres fejű majom!

P.Freddy 2013.03.16. 00:22:05

@Pocokmuci: Jól látod, az elősózás elmaradása volt az első dominó - tulajdonképpen a legfontosabb. Ezután már minden borult.

Ha nem maradt volna el (és szervezetten időben elkezdték volna a kotrást, tiltásokat, irányításokat), akkor nagy valószínűséggel "simán" átvészeltük volna - természetesen elzárt települések, járhatalna utak - mint mindig - előfordultak volna, de az, hogy többezer autó egy napig kintrekedt, az minőségi különbség.

ijontichy 2013.03.16. 00:38:34

@poszt: Pontos és találó.
Ami a kormányt illeti, egyetlen "szerve" működik tökéletesen: a Netes droidok.

Feketeistván 2013.03.16. 07:05:49

A békemenet elindult az autópályára segíteni, vagy csak mindíg Vitya kerül bajba ?

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:06:29

a BIRKAMENETRŐL IS MEGFELEDKEZTEK...? ( mert "szervezték" ugyan a bégetőket pénzért, mert egy fiatal egyetemista, vagy középiskolás, az idén még pénzért se ült volna a Nemzeti lépcsőjén és bégetett volna Orbánnak......) de megfeledkeztek, hogy elmaradt a " fellépés":)))) hehe

A Fidesz által fizetett Lengyel Birkamenet is megérkezett vonattal..és kóvályogtak mint a gólyafos a levegőben, senki nem várta nem irányította Őket, Nem tudtak semmit csak azt hogy az EU ellen kell bégetni....

Ott matatott a Múzeum kertben egy hülye ideszállíttatott LENGYEL BÍRKA--és azt mondogatta:
" Itt kell valahol lenni ennek a "Orbán kerti törpének, ..csak nem belepte a hó??????"---ej ej...minielnök...be vagy havazva??? hol vagy?
...a Magyar Civil ÖSSZEFOSÁS Banda sincs itt...mi lesz velünk?????
"Lesz Valensza???? "--hihihihi
(Lesz bizony Birkák:))))))

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:07:38

a Magyar hadsereg össze volt zavarodva?...Kóvályogtak a tankok az autópályán?
.Nem tudták, hogy menteni mennek vagy harcolni a Forradalom mellett Orbánisztán ellen...mert Köteles Laca szerint is nagyon forradalmi, háborús volt a hangulat ( igaz azt mondta "hidegháború" van..:D
.nanaá milyen legyen..télen?:)))

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:09:46

A KormánySZARvivő meg mit hazudozik?
GiroszÁsz KormánySZARvivő meg mit kóvályog Velence körül 15 órát ? Mi a feladata? A Tájékoztatás nem?????? Ott kellett volna ülni a telefon és fax mellett és tájékoztatni az országot, hogy mit csináljanak vész estén.
Persze a Nemzeti Törpe nem volt itt...elment a pofonért Brüsszelbe..és cincogtak az " alattvalók":)))
GirószÁsz elment autókázni:)))) Tömjén lovagol, Pintér bá meg hülyeségeket nyilatkozik, a Kócósfogú kiflizabáló pösze vén Fidesz banya ,meg kritizálja az ellenzéket. NAGYON JÓÓÓÓÓ!

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:11:43

FIGYELEM!....és pont márc. 15 én a " labanc" hókotrók segítenek???? Ne..má!:)
Ez ciki..nem?
Haynau meg röhögött a sírjában:))))

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:14:21

Nemzeti ÖSSZEFOGÁSI feladat,
ezért holnaptól újabb adó jön !
OLV-ADÓ!

AZTÁN MEG MINÉL ELŐBB "LÁZ-ADÓ":DDDD de sürgősen !!!

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:20:28

nemzeti feladat, ezért holnaptól újabb adó!
szombaton:OLVADÓ!
AZTÁN MEG MINÉL ELŐBB "LÁZ-ADÓ":DDDD de sürgősen !!!
Vasárnap TÜNTETÉS ( és az elmaradt Ormányváltás?:))) A KÁLVIN TÉREN...15 ÓRAKOR A MILLA.... ÉS AKI ÉL ÉS MOZOG....
.......

Lehet jönni vidékről is, holnap folytatjuk a márc. 15 programot!!!!!:))))
...ki tudja " mi sül ki" belőle?:)

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:31:38

a BIRKAMENET a Gellértben BÉGETETT....:))
...hihi
..majd amikor az éltökért könyörögnek, hogy fognak bégetni!!!!!!
Egyenként lesznek a " vágóhídra" meginvitálva:))))

fidesznyikes 2013.03.16. 09:20:41

Mint fidesznyikes droid kikérem magamnak
hogy mindent az Orsós vezérünk nyakába varrjatok.
Megláttjátok jövő tavasszal olyanok leszünk mint
most a hóvihar. Elsöprünk benneteket.
Ez most csak a főpróba volt.... :)

niklex 2013.03.16. 10:32:00

@déjá vu39

Akkor végül miért mentek mégis ki?
Egyébként persze,hogy elsősorban nem erre valók, de katasztrófa/ életveszély helyzetben egy állami szervezet ne már azon töprengjen fél napot, hogy ez még belefér-e, hanem , ha képességei megengedik (és ez esetben igen), akkor azonnal megy. Ha ehhez parancs kell , és nem kap, akkor parancsot kér. Rögtön.Nem másnap.

sortelen 2013.03.17. 09:48:22

Akkor másodszor:
"1000 leütés: 100 000 leütés.
Súlyos"
süti beállítások módosítása