1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.02.27. 14:15 HaFr

Fidesz 48, MSZP 22

Ezek a Tárki legújabb pártpreferencia vizsgálatának eredményei a biztos választók körében úgy, hogy közben 3 százalékot csökkent a bizonytalanok aránya. Beleszámítva az ilyen mérések bizonytalanságát is, remélem, most a sokk az irányadó létállapot a baloldalon. De azon sem csodálkoznék, ha nem az lenne. Mert már rég befejezték az észlelést mint olyat. 

Mivel ebben a blogban sokat írtam már a magyar választó lelkiállapotáról és a párttaktikákról, egy szempontot emelek csak ki: az aktív választók vágyát a politikai biztonságra a politikai bizonytalansággal és a nyíltan versengő társadalommal szemben. A politikai biztonságnak ez a vágya -- szemben a közkeletű hiedelmekkel -- akár a megélhetés vágyát is háttérbe szoríthatja. A politikai bizonytalanságot pedig egy ideje legfőképp a megbélyegzett, leharcolt baloldal jelenti, amennyiben képtelen felvázolni és áruba bocsátani egy robosztus, vonzó világképet, de fenyegeti a Fidesz-Magyarország világképét.

A baloldal viszont teljesen lebénult és tehetetlen az orbáni pragmatikus populizmussal szemben: legalább nyolc éve nem találja a fogást rajta, olyannyira nem, hogy az a vezető baloldali pártpolitikusok közel teljes inkompetenciáját veti fel. Alapvetően nem értik, mi folyik az orruk előtt. Nem értik, hogy választói szempontok tradeoffjában (mérlegében) a nemzeti (meg öt más, ezzel összefüggő tök "irracionális", fúj-fúj, vicces, vagy lesajnált) szempont megelőzi akár az anyagi boldogulásét is (szentistenszűzmária, mi lesz itt), tehát nem egyszerűen arról van szó, hogy a választók nem hisznek abban, hogy a saját anyagi boldogulásukat a baloldal jobban elősegítené, hanem nem is akarják, hogy elősegítse! Köszönik, nem. Semmi esetre sem akarják annyira, amennyire a materiális haszon elve alapján operáló korlátolt baloldal hiszi. Szokásos módon ugyanis egy rendes baloldali politikus grafikonokkal és adatokkal házal Komlótól Téglásig. Bemutatja, hogy 10 éve mennyire jobb volt az életszínvonal, mint most, és 4 év múlva, ha Attila, Jóska meg a Pista hatalomra kerül, megint mennyivel jobb lesz. Reménytelen, hogy ezek valaha is megértsék, mennyivel komplexebbé és nehezebben bevehetővé tette Orbán a választói gondolkodást. Dióhéjban, úgy állunk, hogy a grafikonjaikkal kitörölhetik, így konzervatívan szólva.

Ez egy halálos pszichés csapda a baloldal számára, mert olyan logikát rejt, amivel a gondolkodásuk és az értékrendjük képtelen felvenni a harcot. A posztmateriális csábítás logikáját. A hegemón értékrend lett más -- vagy vált végre láthatóvá -- Magyarországon! Istenem, és még el sem indult a kampány, maga az osztogatás még kezdetét sem vette, se az úthenger nem gördült még ki a Lendvay utcából.

364 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr745108144

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.28. 11:00:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Távozik az Indexforttól Dolores Umbridge igazgató 2013.02.28. 09:08:38

A hatalmát visszanyert Valdemorban parancsára a Médiaügyi Minisztérium lejárató kampányba kezdett a demokratikus ellenzéki erők ellen 2011 nyarán. A médiaügyi miniszter ezért küldte Indexfortba Dolores Umbridge-et, aki elvileg a sötét manipulációk kiv...

Trackback: Fegyveresek támadtak Habony Árpádra 2013.02.28. 09:06:55

Egyikük kezében banyatank volt, másikuk zsebében akármi is lehetett. Piacra igyekvő idős párnak álcázta magát két provokátor, akik Habony terepjárója elé ugorva kényszerítették kiszállásra a miniszterelnöki kommunikációs tanácsadót. Az eset még 2006 ő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.02.27. 16:42:54

"Reménytelen, hogy ezek valaha is megértsék, mennyivel komplexebbé tette Orbán a választói gondolkodást"

tévedés.
orbán elképesztően lebutította, hogy úgy mondjam, leostobásította a választói gondolkodást.
nem, azt hiszem tévedek.
orbán nem ostobásított semmit.
mindössze ráérzett átlagjózsi értelmi szintjére, aki bizony gyárilag ennyire ostoba.
számára a világ csak fekete és fehér lehet, az ő sikertelenségéért csakis valaki más lehet a felelős, aki gazdag, az biztosan lop, neki vezér kell, aki mindig győz... és lehetne a sort még folytatni.
az szdsz is jórészt abba bukott bele, hogy feltételezte átlagjózsiról, hogy lehet az értelmére hatni, hogy azt gondolta, hogy a maszlagnál, a sosemvolt nagymagyar dicsőségnél fontosabbak a tények, az érvek- és ugyanígy nem tud mit kezdeni azzal félelmetes sötétséggel, tájékozatlansággal és igénytelenséggel, ugyanakkor, az ostobák magabiztosságával és tudálékosságával, ami átlagjózsiból árad, az mszp sem.
orbán lubickol benne .
ez az ő világa.
szotyolát köpködni a bivalybasznád- tahófalva megyei harmadosztályú meccsen, lányokat meghágó huszárokról félrészegen gajdolni, háryjánoskodva kokikat és sallereket osztogatni, csuklóztatni a multikat, akik még úgy- ahogy a felszínen tartják a gazdaságot, cinkosan összekacsintani a (nem is annyira titkoltan)félfasiszta csőcselékkel... és ezt a sort is lehetne még folytatni.

ez kell a többségnek- ami lehet, hogy nem is a többség, de amíg a normálisak csendben lapulnak, ők maradnak a többség.

Adalberto Gellenzeeri 2013.02.28. 08:10:31

No, figyejjé! Írj légyszíves lányregényt, vagy pornót, vagy akármit, de ne írd le minden héten kétszer, hogy a baloldali ellenzék nem érti a zorbáni zsenializmust. Ha nem hát, nem, egye meg a fene őket. Viszont valószinűleg a választásokig az egész országot megeteti zorbán a fenével.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.28. 08:22:01

a posztoló pedig nem érti, hogy a baloldalnak semmiféle programja nincs az ország felvirágoztatására, az imf hitelfelvételen, és a minimálbércsökkentésen kívűl

Állam-vizsga 2013.02.28. 08:23:31

@nandras01: Így van. Sajnos....
Magyarország megérdemli a sorsát.

regress 2013.02.28. 08:26:15

@wmiki: miért,viktornak van?eltelt majd 3-év és sehol semmi.siralmas

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.28. 08:27:37

@Adalberto Gellenzeeri: Figyusz, azért írom meg különböző megközelítésekben, hogy megírjam (több megközelítésben) azt, ami szerintem igaz, és ezzel letudjam a lelkiismeretemet. AZ talán nyilvánvaló az előbbi harminc posztból, hogy nekem se, se -- mindegyiket rühellem. de itt van ez az ország, és amíg te meg én nem alapítunk pártot, addig csak az a reményünk van,hogy ezek a barmok meghallják, amit te meg én írunk. Meg a többiek.

őszintetudás 2013.02.28. 08:27:43

@nandras01: te valami nagyon ostoba liberális, globalista esetleg sátánista, multi imádó, vagyis pénzszívatyu imádó barom lehetsz

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.28. 08:28:26

@wmiki: De értem, miki te viszont nem olvasol, de ha nem, akkor miért nem szósz hozzá a bolti árcédulához, bakker?

őszintetudás 2013.02.28. 08:30:28

kibaszott liberális férgek vagytok, minden jónak az elrontói, kötelet érdemelnétek

froton 2013.02.28. 08:33:26

Ha ez a kutatás tényleg a valóságot tükrözi, akkor ez az ország menthetetlen....

Flúgatlan 2013.02.28. 08:34:43

A választók még nem bocsátották meg Gyurcsányt, Veresst, Kókát, Kunczét stb. De még Bajnait sem, pedig ő nem utáltatta meg magát annyira.

Annyira beleivódott az emberek fejébe, hogy 2002-2010 közt milyen undorító vezetés volt, hogy amíg a baloldalon ugyanezek a nevek tünezednek fel, pár évig még nem lesz esélyük.

És ez nemcsak a Fidesz propaganda-gépezetének hatása: az előző két kormány és vazallusaik tényleg utálni való dolgokat tettek és mondtak, annyira, hogy külön propaganda nélkül is annyira megutáltatták magukat az emberekkel, hogy pár évig sokan nem szavaznak rájuk még egy botladozó Fidesz-kormányzat ellenében sem.

akist 2013.02.28. 08:36:59

@nandras01: A képlet egyszerű: le kell váltani Átlag Józsit...

Sir Galahad 2013.02.28. 08:39:19

Egyszerűbb ez a történet. A Fidesz természetesen rosszul kormányoz, és ezzel az emberek tökéletesen tisztában is vannak. A gond az - mármint a baloldal szempontjából - , hogy még nem felejtették el, hogy az MSzP még ennél is rosszabbul vezette az országot. A Fidesz a félszemű király a vakok között. Hogy mennyi idő kell a feledéshez, nem tudom, de hogy ennél még sokkal-sokkal rosszabbul kéne kormányoznia a Fidesznek, hogy a választók vágyakozni kezdjenek a levitézlett baloldal után, az biztos.

Balt 2013.02.28. 08:46:49

"... nem egyszerűen arról van szó, hogy a választók nem hisznek abban, hogy a saját anyagi boldogulásukat a baloldal jobban elősegítené, hanem nem is akarják, hogy elősegítse!"

Dejszen ezt tapasztalatból köszönik, nem kérik. Mit lehet ezen csodálkozni?

dadddd 2013.02.28. 08:47:05

"tradeoffjában"

Gratula!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.28. 08:47:46

Orbán a legjobb magyar politikus az utóbbi 100 évben. Megtalálta, hogy mi kell az átlagmagyarnak, s megadja azt. Ez ellen nagyon nehéz ellenérvet adni.

Amatőr 2013.02.28. 08:49:40

@Sir Galahad: "..de hogy ennél még sokkal-sokkal rosszabbul kéne kormányoznia a Fidesznek, hogy a választók vágyakozni kezdjenek a levitézlett baloldal után, az biztos. "

Szerintem egy lépcsőt átugrottál! Ha a fideszből is elegük lesz a népeknek, akkor előbb a radikális jobbikot segítik a hatalomba.
Mert mindent csak szépen sorban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.28. 08:50:26

@regress: nem, nekik sincs, mint ahogy a jelenlegi, a pénzügyi rendszer összeomlása előtti helyzetre egyik országnak sincs programja

de viktor ötletei az inkább munka, mint segély, stb... még mindig jobbak, mint a "bal"oldal inkább az embereket adóztassuk, mint a multikat, és inkább az eu-t szolgáljuk ki, mint saját hazánkat állandó (országkiárusító) programja

és ezt az egységsugarú választó is belátja, hiába ajvékolnak állandóan az index címlapos bérblogokon, hogy itt diktatúra van, és hogy milyen jó is az imf hitelfelvétel

Balt 2013.02.28. 08:51:44

@nandras01: "ráérzett átlagjózsi értelmi szintjére, aki bizony gyárilag ennyire ostoba.
számára a világ csak fekete és fehér lehet, az ő sikertelenségéért csakis valaki más lehet a felelős, aki gazdag, az biztosan lop, neki vezér kell, aki mindig győz..."

Akkor Bajnai (és a többi) a kétkul(a)csosával most 2/3 fölött lenne. de láthatóan nem, inkább még visz a nyílt színvallás ez ügyben, mint a "szak"blogokban látni lehet.

I_Isti 2013.02.28. 08:53:26

@nandras01: Van egy irreális magyar gondolkodásmód, amelynek néhány fő eleme nagy vonalakban a következő:
- a valóság és a tények másodlagos volta a legendákkal, és mesékkel szemben
- a nehezen érthető dolgok megértésébe vetett energia befektetés helyett negligálása
- a nettó tanulás és tudás ellenesség
- nettó igénytelenség.

Ezeknek a gondolkodásmódbeli ferdüléseknek az alap lelkülete a magyar néplélek kimozdíthatatlan belső szubsztanciája. Az óvodában, az iskolában a kisgyerek a legelejétől ezekre szocializálódik, szülő legyen a talpán, aki normális embert tud faragni a gyerekéből az összes hatás ellenére, ami éri.

Orbán Viktor tökéletesen érzi a ferdült magyar néplélek rezdüléseit, és arra még rá is játszik. (Csak meg kell nézni azt a zombifész alkatot, amely az átlag fideszrajongót jellemzi: a szocialista érának érdemtelenül haszonélvezője volt, mert sem a képességei, sem a szüleinek képességei, sem a szaktudása, sem a szorgalma nem tenné lehetővé egy piaci, modern alapon működő hatékony társadalomban azt az életszínvonalat, amit betölt, ennek ellenére elégedetlen).

"Nekünk magyaroknak mindenki az ellenségünk"

Frászt, a világ olyan törvények alapján működik, amelyeket meg kell értenünk, és alkalmazkodnunk kell hozzá, még akkor is, amikor a pálya nem nekünk lejt. Ha nem akarjuk megérteni a világ működését, akkor nem kell tudnunk olvasni, és nem kell kíváncsinak lennünk másokra. És főleg: nem kell küzdenünk és még a küzdelem során sem kell azt az erőfeszítést meghozni, amit a győzelemhez szükséges hit megszerzése megkövetel.

Orbán Viktor a beteg lelkű magyarság hamis prófétája, aki azt hirdeti, amit az emberek _hallani_ _akarnak_.
(Az igazi próféták _soha_ nem azt mondják, amit az emberek hallani akarnak, dicső múltról, meg a távoli jövő jobb életéről, hanem mindenféle égig érő giz-gazokról, meg ugarról beszélnek, ami a ferdült néplélek számára szenvedést, és kellemetlenséget okoz, mint ha valaki a virtuális valóságban ugrálva beverné a térdét a tv előtti kisasztalba.)

Egyébként Magyarországon biztosan nem lesz elfogadható életszínvonala az itt maradók többségének. Akinek meg igen, annak lehet, hogy a politika olyan erkölcsi kompromisszumokba való belenyugvását követeli meg, ami alapjaiban veszélyezteti azt, hogy erkölcsi lényként definiálhassa magát.
(Konkrétabban: lopnia kell, csalnia, hazudnia, de legalábbis el kell néznie, ahogy mások éhen halnak.)

Balt 2013.02.28. 08:55:23

@nandras01: "a sosemvolt nagymagyar dicsőségnél fontosabbak a tények, az érvek-"

Ez már csak ilyen. A szolclibeknek inkább a "kismagyar" (ohh, plágium: "merjünk kicsik lenni") kudarcok voltak a fontosabbak mindig is. Köszi, ebből elég volt egy ideig!

Cartman (ex Cartman) 2013.02.28. 08:56:38

"...hogy pár évig sokan nem szavaznak rájuk még egy botladozó Fidesz-kormányzat ellenében sem."
Botladozó? Azt hiszem, ezt hívják eufémizmusnak... :)

A fidesz-kormány nem botladozik, hanem elhasalt-eltaknyolt és csak a magyar nép birka észjárásának köszönhető, hogy még nem hordják rá a földet talicskaszám.

Egyébként viszont van igazságod bőven. Ahogy egy blogon valaki már megjegyezte, az MSZP-nek kb. annyi a koncepciója az (esetleges) kormányzással kapcsolatban, hogy szekeresimre kapjon benne valami pozíciót.

Balt 2013.02.28. 08:58:53

@akist: :)) Hiába no, már valaki levezette: "nehéz dolog tízmillió fasisztával országot (akkor még: kommunista béketábort) építeni". :))

CBrosi 2013.02.28. 08:59:31

@nandras01: Az SZDSZ a korrupciós ügyek mellett elsősorban ugyanebbe a lenéző hangnembe bukott bele. Magukat felsőbbrendű fényhozónak tartották, aki szépen megmutatja a helyes, felvilágosult utat a bunkóvári szotyiköpködős átlagjózsiknak, akik szegény mucsai parasztok, de majd az SZDSZ megmondja nekik, hogy mit kell hinni, milyen elvek a helyesek, azok ugyanis, amik az átlagjózsi fejében vannak, azok csak visszamaradott és csökevényes fasisztoid gondolatok lehetnek. Az átlagjózsik viszont nem szeretik, ha folyton azt mondják nekik, hogy "jól van te kis bunkóvári, nézd csak, így kell csinálni, nem úgy, ahogy a te csökött agyad gondolja". Ezen kívül sok vidéki embernek elege lett abból, hogy a túlzott politikai korrektség miatt nem lehetett kimondani azt, amivel ők minden nap szembe néznek. Ez az arrogancia lett az SZDSZ veszte. Szerintem.

Cartman (ex Cartman) 2013.02.28. 09:05:45

@Balt:
Aha. Most viszont nagymagyar sikerek jutnak nekünk: recesszió, romló foglalkoztatottsági adatok, csökkenő fogyasztás, növekvő gyermekszegénység, tragikus népesedési adatok.

Sikeresek vagyunk, na...

benoke77 2013.02.28. 09:08:51

@nandras01: Ez a kommented az ékes bizonyíték arra, hogy egy átlagJózsi értelmi szintjén vagy:-) Istenem, bárcsak kihalnátok mind a 2 oldalon!

Prolipalvin · http://prolipalvin.tumblr.com/ 2013.02.28. 09:10:42

Orbán precízen érzi a néplélek minden rezdülését, ebben nagyon profi. A mennyiség győz a minőség felett. Az ellenzéknek egyenlőre fogalma sincs, hogy mi lenne a hatásos módszer Orbán ellen, és totális impotenciával szemlélik a történéseket. Talán csak az EU tudná megbuktatni Orbánt, de őket kurvára nem érdekli, hogy mi folyik itt, sőt valójában haszonélvezői a folyamatnak.

FireFly111 2013.02.28. 09:12:37

Én is lesokkolódtam ezen a közvéleménykutatási eredményen, de csak megerősítette a korábbi véleményemet.
A magyar lakosság nagy átlaga főleg napjainkban túlnyomóan nemzeti-polgári beállítottságú - pártoktól, politikusoktól függetlenül, viszolyog a baloldaltól és a liberálisoktól (talán a 40 év szocializmusnak lehet ebben szerepe). Éppen ezért a nagy mérsékelt jobboldali pártnak itt mindíg lesz 1,5 millió szavazója akármi is lesz. Ha pedig a bizonytalanok nincsenek megelégedve az ellenzékkel akkor még több is.
Mert ahogy én a hírgyűjtőportálokat olvasom (pl: hirklikk.hu) nem kormányoz jobban és legalább olyan korrupt a a rezsim, mint az elmúlt 8 évben a szocik, és mégis utcahossznyi a különbség.
mondjuk talán ügyesebbek: van ez a rezsicsökkentés, amit remekül lehet kommunikálni, holott önmagában nem jelentős, hiszen mosta akkor nem 6000 ft. a villanyszámlám, hanem 5400, hurrá!
Bár az is igaz, hogy ha a mondjuk magánnyugdíjpénzeket az mszp veszi el, akkor tuti, hogy a parlamentbe se kerülnek be, a fideszt pedig meg se viseli a sztori...

Balt 2013.02.28. 09:13:38

@I_Isti: Visszakanyarodva az előzményekhez: kétségtelen tény, hogy a "Kádár-i konszolidáció" látványos életszínvonal-emelkedést hozott nagy tömegek számára, tehát a "zombiface" már itt megkérdőjelezhető. Az is igaz, hogy a "kompromisszumképtelen" (fiatal, piacképes) munkavállalók inkább nem óhajtanak részesülni az ún. (permanens) elkúrás gyümölcseiből, bár az "erkölcs" kifejezés jutna eszembe velük összefüggésben utoljára... Függetlenül attól, hogy a többségük esetleg (volt) Fidesz szavazó - mert hogy elenyésző kisebbségük "politikai emigráns", az tutifix.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 09:15:21

@nandras01: ez sajnos annyira igaz....

ez valoban egy sotet, mnentalisan lepusztult szeglete a vilagnak, amelyik orbanviktort erdemel.
aki nem, az meg siman lepjen le.
egy csomo sokkal tisztessegesebb orszag van sokkal tisztessegesebb emberekkel. az ilyen videki es wmiki fele kontrwaszelektaltak nem erdemlik meg, hogy az adonkbol ugassanak.

Balt 2013.02.28. 09:16:38

@CBrosi: Így lehet. Mondom ezt egykori SZDSZ-szavazóként. (Mentségül: Csak részben és időben is csak a '94-es első fordulóig.)

Balt 2013.02.28. 09:17:30

@Cartman (ex Cartman): Semmi géz. Te nyugodtan merj még kisebb lenni, ebbe a profilba tökéletesen beleillik. :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.28. 09:20:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ah...
a híre szdsz féle felsőbbrendű értelmiségi demokraták is megjelentek

mondjuk rá is érnek blogokon kommentelni, hiszen semmit mást nem is csinálnak egész életükben

kulcsar2011 2013.02.28. 09:20:15

"az imf hitelfelvételen, és a minimálbércsökkentésen kívűl"

Kb. ilyen lehet az átlagjózsi, aki beveszi ezeket a maszlagokat.

Valójában amikor kötvényt adunk el, akkor is hitelt veszünk fel, csak jóval magasabb kamattal.

A minimálbér csökkentését csak a kormány próbálja kommunikálni. Ha valaki venné a fáradságot, és megnézné, akkor látszódna, hogy bér emeléséről van szó.

De ha élvezitek, hogy meg vagytok vezetve, akkor legyetek boldogok. Sajnos később többszörösen meg kell ezt majd fizetni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.28. 09:21:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: azt nem értem, miért vagytok még "itthon"?

izrael nem vár tárt karokkal?
ott is dolgozni kéne, mi? micsoda terror.... :x

Balt 2013.02.28. 09:21:43

@Cartman (ex Cartman): Mondjuk úgy, hogy kifejezetten a kegyeidet keresik. :))

@Edomer.: "Talán csak az EU tudná megbuktatni Orbánt, de őket kurvára nem érdekli, hogy mi folyik itt, sőt valójában haszonélvezői a folyamatnak."

Mondjuk úgy, hogy voltak erre utaló törekvések. (Kifejezett kettős mérce, mert ugye emlékszünk a 2006-os konvergenciatervre, meg hogy hosszú évekig nem szankcionálták a kötelezettségszegést, most tették volna, amikor már nincs oka.) No meg emlékszünk a görög és olasz sztorikra...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.28. 09:21:48

@kulcsar2011: minden ország ad ki kötvényt, de ne törődj ilyen apróságokkal

biztos ott is a zorbán féle fasizmus, és elnyomás van

Scagnetti 2013.02.28. 09:22:08

@nandras01: Átlagjózsi intelligenciájáról hamar képet kaphattunk, mikor '94-ben első ijedtségből rohantunk vissza a szocikhoz. Nem volt nagy szám az MDF-kormány, de arra nincs mentség, hogy azonnal az utódpártot hoztuk vissza. (És reménykedtünk, hogy a régi rendszer is visszajön. Amit azóta sem tudtunk elengedni.)

Ilyen szavazók mellett nem csoda, ha a legócskább populizmus a kifizetődő. És nem csak Orbán használja ezt, hanem az összes többi is. Választást itt mással nem nyertek még, csak lózungokkal.

A mai baloldal meg addig marad a béka segge alatt, amíg nem fogja fel, hogy ugyanazzal a cspattal nem fog menni. Még Orbán elkúrása sem tudja elfeledtetni őket.

asz0089 2013.02.28. 09:23:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
És látjuk, hogy mi kell és amit látunk, csak egyet mutat, innen el kell menni.

asz0089 2013.02.28. 09:23:44

amúgy 48-26%, de mindegy, ez sokat nem oszt szoroz, ennyi debil embert ebben az országban, katasztrófa, esetleg még rabszolgasort is elviselik majd.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.28. 09:23:49

@kulcsar2011: de ha gondolod, nyugodtan magyarázd el, nekünk, az átlagjózsinak, hogy konkrétan mik is azok a lépések, amik majd elhozzák a kánaánt, ha a bajnai/gyurcsány/kuncze szentháromság kerül hatalomra, és dopeman lesz az elnök

sok sikert, elvtárs!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 09:25:09

@CBrosi: es milyen igazuk volt..

es gondold el, mekkoa a sotetseg, ha az szdsz fenyes csillagnak szamitott..

es mekkora most, hogy meg az is kihunyt.

az orbani ketharmada minosit es igen preciz kepet ad a "nep" menatlis allapotarol. kicsinyes, rossizndualtu, irigy bunkok millioi elnek itt, akik egyetl;en motivacioja a naluk ertekesebbek elpusztitasa, tonkretetele.

Balt 2013.02.28. 09:28:12

@FireFly111: "A magyar lakosság nagy átlaga főleg napjainkban túlnyomóan nemzeti-polgári beállítottságú - pártoktól, politikusoktól függetlenül, viszolyog a baloldaltól és a liberálisoktól (talán a 40 év szocializmusnak lehet ebben szerepe)."

Az, hogy a 20 évből 3 ciklust az utódpárt volt hatalmon, nem ezt valószínűsíti. De tény: ma már az MSZP-nek és az E14-nek sem derogál (legalább külsőségeiben) nemzeti szimbólumokat felmutatni, ez pedig valami elmozdulást sejtet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 09:29:18

@Scagnetti: egyelore ezen az elkurt majomfoldon meg csak szoci kormany csinalt ertelmes gazdasagi lepest.

mondom ezt erosen liberalis es kapitalistakent, az egyenlosdi elutasitojakent.

az osszes tobbi, magat jobboldalinak es konzervativnak hazudo kommunista bunko kadar faszarol hullajtotta a harmatcseppeket az arra fogekony semmirevalo csurhe szajaba. a kulonbseg, hgoy a faszolas szimboluma a csillagbol a kereszt lett es az internacionalerol lehagytak az intert. mas kulonbseg nincs. kommunistak es azoko fattyai9 nevezik ma magukat jobboldaliaknak es konzervativaknak, mikozben a legsotetebb kommunista modszerekkel es gazdassagi trukkokkel operalnak.

pipi_NL 2013.02.28. 09:29:59

Nem olvastam el az osszes eddigi kommentet, ugyhogy elnezest, ha valakit ismetlek.

Csak annyit akartam megjegyezni, hogy az orszag nemcsak fekete-feheren lato, Orbanban Istent megtestesito vezer-szemelyiseget lato emberekbol all. Ha egy onmagat az ertelmiseg fele nyito, esszel kidolgozott es HIHETO tervekkel eloallo part (akar a jobb- akar a baloldalon) a felszinre lepne, akkor annak, higyjetek el, lenne tamogatottsaga.

Diohejban, amit ezzel mondani akartam az az, hogy nem feltetlenul kell egy lehetseges 'uj eronek' a Fideszehez hasonlo populista nezetekkel Fidesz-szintu tomegpartta valnia. Elegendo lenne egy HIHETO (bocsanat, hogy ujra kiemelem) programmal felallo, ertelmisegi liberalis es/vagy konzervativ eszmeket vallo part fellepese.

Prolipalvin · http://prolipalvin.tumblr.com/ 2013.02.28. 09:30:38

@Balt: Ezeket a törekvéseket Orbán üldözési mániája kreálta.
Az EU néhány hónap alatt meg tudná buktatni Orbánt, de mégsem teszi. Szerintem ez nagyon elgondolkodtató.

Balt 2013.02.28. 09:31:12

@kulcsar2011: "Valójában amikor kötvényt adunk el, akkor is hitelt veszünk fel, csak jóval magasabb kamattal."

Vagy nem...:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/rafizetett_magyarorszag_az_imf-hitelre.545773.html

pszo.postr.hu/mennyit-fizetunk-valojaban-az-imf-nek

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.28. 09:31:25

nem szabad a közvélemény-kutatókkal foglalkozni, amolyan jósok, semmint szakemberek.

kulcsar2011 2013.02.28. 09:32:09

"minden ország ad ki kötvényt, de ne törődj ilyen apróságokkal"

Átlagjózsit ez megnyugtatja.
Az is megnyugtató, hogy mi adjuk a legmagasabb kamattal?
Az is megnyugtató, hogy nálunk nincs fogyasztás és a növekedés mínuszban van?

Debezzeg az ájemef előírna mindenfélét és akkoris egy szarszemétkomcsilibsibanda dehógyískell nekünk az alacsony kamatú hitel.

Balt 2013.02.28. 09:32:45

@Edomer.: Miért nem akarták megbuktatni Gyurcsányt (jó darabig), amikor látták, hogy csak vergődés van egy (ja, 2) cikluson keresztül?

Scagnetti 2013.02.28. 09:32:59

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Mikor már a csőd szélén álltunk, akkor megszorítottak. Kb. ennyit csináltak. Előtte-utána meg a ment az osztogatás, mert igazán még mindig csak ehhez értenek.

"az osszes tobbi, magat jobboldalinak es konzervativnak hazudo kommunista bunko kadar faszarol hullajtotta a harmatcseppeket az arra fogekony semmirevalo csurhe szajaba. a kulonbseg, hgoy a faszolas szimboluma a csillagbol a kereszt lett es az internacionalerol lehagytak az intert. mas kulonbseg nincs. kommunistak es azoko fattyai9 nevezik ma magukat jobboldaliaknak es konzervativaknak, mikozben a legsotetebb kommunista modszerekkel es gazdassagi trukkokkel operalnak."

Ehhez sajnos nincs mit hozzáfűzni. Tényleg ez van.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.02.28. 09:34:16

@poszt.

Nem unod még?
Asszed, hogy most mondtál valamit?

Az index nem unja még?

Igen. Így van.

A 15 millió félázsiai vágyik rá, hogy a Viktor fekete seggét alulról fényezze.

Namost akkor ezt írogatja mind, akit megtanítottak írni.

Kell ez?

Ettől érzed magad különbnek, hogy te is fényezed?

Nohiszen.
De én vagyok a hülye, hogy kiváncsi vagyok még ilyen kis oktondiakra a blogketrecben.

Balt 2013.02.28. 09:34:38

@Scagnetti: Azt hiszem, ez pontos diagnózis.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 09:35:48

@Balt: de ugye ez egy felteves, aminek ott a kerdojel a vegen.

talan ossze kellene vetni a kotvenykibocsatassal, ami tulajdonkeppen nem mas, mint az allam "tartozom neked!" cetlije, mint a dumb es dumberben..

Balt 2013.02.28. 09:36:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "kicsinyes, rossizndualtu, irigy bunkok millioi elnek itt, akik egyetl;en motivacioja a naluk ertekesebbek elpusztitasa, tonkretetele."

:)) Ezt mondd a kétkul(a)csos adóval kampányolóknak.

treblinka (törölt) 2013.02.28. 09:36:14

@Flúgatlan: +1!
Amíg nem képes a szoci-liberális oldal kigyomlálni a soraiból a devalválódott kuncze-lendvai-mestreházi-fodorgábor-bajaferenc-gyurcsány-bajnai-szanyi arcokat, addig csak újra és újra vergődni fognak. A fidesz kormány jelen pillanatban egyszerűen nem tud annyira rosszul kormányozni, ami felülmúlhatná a baloldallal szemben táplált ellenérzéseket. Lehet itt lebírkázni, primitívnek, rasszista, nácinak, szélsőségesnek vagy mélymagyarnak beállítani a jobb oldalt és a szavazóikat, de ez szemmel láthatólag csak táplálja a liberalizmussal szembeni tüzet. Ma már hovatovább ott tartunk, hogy a közhasználatban a liberalizmus az egyik leggyűlöltebb szitokszónak minősül. Ezen persze az sem segít sokat, hogy Brüsszelből az EU is ilyen indíttatásból erölteti dolgokat, amely csak növeli az ellenállást. Itthon egy gerinces párt maradt még a politikai színpadon, a szétzilált LMP. De sajnos hamarosan nyom nélkül bedarálja azt is az ún. baloldali összefogás. Kár.

Scagnetti 2013.02.28. 09:37:10

A kutatások egyébként igazolták azt is, hogy hiába próbálják az MSZP-t külön részletekben eladni a választópolgárnak, összességében ugyanannyian kívncsiak rájuk most is. Az egyes részek csak egymástól vehetnek el szavazatot, kintről nem megy hozzájuk senki.

sterimar 2013.02.28. 09:37:34

@nandras01: Hah, vicces, hogy pont a bal oldal ne játszana rá az átlagember irigységére.
Szerinted mivel nyert eddig az mszp mindig? Hogy ne a gazdagoknak. A csapból is ez folyik és már a bajnai is beállt a poplulista kommunisták közé és a gazdag négyszázezer felett keresők kapnak majd nagyobb kulcsot a proli legnagyobb gyönyörűségére.

bgp 2013.02.28. 09:38:22

Ez tényleg így lehet, a zembereket valóban nem érdekli, hogy mennyi az annyi ha a házioltár meg a nagymagyarország kép fényesre van polírozva. Csak nem tudom, hogy akkor miért működik a "Fletó meg a libás gazdaságilag tönkretették az országot" mém.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 09:42:34

@Balt: igen. pontosan.

rohoghetsz, kurva:-)

de ennek rossz vege lesz, igy, vagy ugy.
ha lelepunk, fizetesetek nem lesz, ha maradunk, akkor ep csontotok:-)

I_Isti 2013.02.28. 09:43:38

@treblinka: Figyelj, ajrópának jól esik, hogy a kétes értékű muzulmán kukások helyett magyar kukásokkal vitetheti el a szennyét. Ezért nem nagyon érdekelt abban, hogy m.Agyarország élhető hely legyen. És amíg nem érdekelt addig ne aggódj, hagyni fogja, hogy törpeduce uralkodjon az ő népén. Egyébként a fiedeszes pógérmaszterek nem sokára az utcára se fognak merni kimenni testőrök nélkül. Főleg, ha a környéken bányászok is laknak... :)
Úgyhogy akár szitokszó a liberális, akár nem vissza fogják még a népnemzetiek is sírni Kunczét meg a liberálisokat, ahogy Kádár után is sírnak, és ahogy Horthyt is apjuknak hítták...

Balt 2013.02.28. 09:43:48

@treblinka: Nem, a (maradék) LMP-t nem sikerült benyelniük. Valszeg (egyelőre) megelégednek a leszalámizásával. Schiffer kimondottan gerincesnek látszik (amint ezt az inkriminált kvk is mutatja), még az is lehet, hogy egyszer a távoli jövőben szavaznék rá - ha lesz lehetőségem... :) Mondom ezt úgy, hogy 2010 őszén Jávornak adtam >20 éves választói múlttal életem első ajánlószelvényét (azzal a felkiáltással, hogy a szavazatomra ne számítson). :)

Scagnetti 2013.02.28. 09:44:32

@Balt: Ebben az a szomorú, hogy bár sírnak az egykulcsos adó miatt, ha hatalomra kerülnek, a kétkulcsossal elzavarják az utolsókat is azok közül, akik még képesek értéket termelni ebben az országban.

Itt tényleg csak a szar és a szar között lehet választani. (Illetve ott van még a Jobbik, az ezeknél is rosszabb.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.28. 09:44:33

@én már a fény gyermeke vagyok: Köszönjük, értelmes hozzászólás, ne fogd vissza magad ezután sem.

nnnnnnnn 2013.02.28. 09:45:11

mivel a szocialisták és a ballibek az ország lerombolása, eladósítása, polgáraira lövetésén kívül gyakorlatilag semmi hasznosat nem tettek, senki sem csodálkozik azon, hogy az ostoba primitív barmokon kívül senki se kívánja őket vissza a hatalomba.

balambher 2013.02.28. 09:48:33

Kolléganőm lelkesen ecsetelte, hogy neki mennyit számít a 3000 Ft-os villanyszámlájánál a 10%-os csökkenés. Kérdeztem tőle, hogy mennyi volt az előző havi? 3100. És hogy változott a januári fizetésed az előző havihoz képest. 8000-rel kevesebb lett. Természetesen békementes az illető.
Na, ezeket kéne meggyőzni?!?

Cartman (ex Cartman) 2013.02.28. 09:49:06

@sterimar:
"és a gazdag négyszázezer felett keresők kapnak majd nagyobb kulcsot a proli legnagyobb gyönyörűségére"
Ezt csak te gondolod, hogy ez valami adok-kapok játék. Be kéne látni végre, hogy neked is érdeked, hogy olcsó legyen az alacsonyan kvalifikált munkaerő ára. Ha olcsó, akkor van rá kereslet és nem te tartod el a szerencsétlent munkanélküli segély, vagy közmunka formájában. Ennek belátásához persze kell némi rendszerszemlélet és bizony túl kell lépni az előemésztett szellemi táplálék (igazságosadórendszer) kényelmén.

A fidesz-féle egykulcsos eredménye nagyon jól látszik a foglalkoztatottság alakulásán. Csökkenő versenyszférás munkakínálat mellett nő a közfoglalkoztatás szintje. Ez mégis kinek jó?

I_Isti 2013.02.28. 09:49:20

@$$$=$$$: ja, tele vannak a tömegsírok a liberális kommandók által szemkilövetett igaz magyarok hulláinak foszló maradványaival.

hot-spot (törölt) 2013.02.28. 09:49:45

Ki a fene ad egy hazudós tárki szavára?
Hiába erőlködik a fidesz,nem nyerhet a következő választáson egy ilyen szegényt és nyomorékokat nyúzó kormány és ennyi!

mikorkakalman 2013.02.28. 09:50:05

@asz0089: "amúgy 48-26%, de mindegy, ez sokat nem oszt szoroz, ennyi debil embert ebben az országban, katasztrófa, esetleg még rabszolgasort is elviselik majd. "

Bizony, 26% az még mindig félelmetesen sok... ;)

Malachi 2013.02.28. 09:50:49

azért mindenkinek ajánlanám a figyelmébe, mielőtt még megfejti itt a nagy magyar néplelket, hogy ez a BIZTOS választók preferenciáit mutatja.

magyarán továbbra is csak az derül ki belőle, hogy a fidesznek megvan az az egy, két birkamenetnyi embere, ahogy mindig is megvolt. ennyi és nem több.

a teljes lakosságra vetítve így néz ki a dolog: szocik: 14%, fidesz: 20%, bizonytalanok: 49%.

bizonytalanok: 49%. khm.

ők fogják eldönteni a választást, nem azok, akikről a poszt toló jajong. és ahogy a dolgok állnak, még az is lehet, hogy a jobbikot lökik kormányra, szóval csak így tovább.

az egész itteni párbeszéd hibás, ahogy van. az nem hír és nem rémületes és jajgatnivaló, hogy a fideszhülyék számosan és könnyen mozgósíthatók. plusz ilyen kormányzás alatt, mikor minden létező fronoton politikai tisztogatás zajlik, az sem túl meglepő, hogy a legtöbben inkább nem vallják be, kire szavaznának. nem azt mondom, hogy a szocik erősebbek, nem. azt nem tudom, ki mennyire erős, most. de 2014-ig ezekre a közvéleménykutatásokra nem igazán érdemes hagyatkozni. tiszta homály, mi lesz.

a bizonytalanok döntik majd el az eredményt.

Balt 2013.02.28. 09:51:46

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: :) Egyelőre ti vagytok a cső rossz végén. :)) Bár most nincs rendőrterror, kardlapozás, lovasroham, gumilövészet, de egyszer azért kíváncsi lennék rá, hogy álljátok. :))

treblinka (törölt) 2013.02.28. 09:52:20

@Scagnetti:
Számomra megdöbbentő volt, hogy a felsőoktatásban a 18-24 éves életkorsávban a jobbik mekkora támogatottságot élvez. Nagyon nem szabad ezt lebecsülni, mert egy generáció fog így "szocializálódni" amely jóllehet tovább is örökíti ezt a családjában. Nem tudom mi a jó megoldás, de a mai 10-11%-os jobbik így könnyen válik 18-20%-os "erővé" egy-két ciklus alatt...

Balt 2013.02.28. 09:53:37

@I_Isti: Ez marhaság. Az EU kulcsországai 2010-ben nyitották csak meg a munkaerőpiacukat a 2004-ben csatlakozók előtt.

I_Isti 2013.02.28. 09:55:52

@treblinka: Persze, volt már ilyen, aztán be se került a zsírtáltos miépje...

@Balt: persze most a piszkos munkát a fociultrák csinálják, és nem a béna zsernyákok.

kulcsar2011 2013.02.28. 09:56:18

@Balt: "http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rafizetett_magyarorszag_az_imf-hitelre.545773.html"

"Amennyiben forintadósságot vált ki"

Olvasd el alatta a kommenteket.
Meg az eredeti Dedák-cikket is.

De ha átlagMikit az ilyen cikkek megnyugtatnak, akkor szintén nem tudunk mit csinálni.

Balt 2013.02.28. 09:57:15

@Scagnetti: Így fest. Az adómentes minimálbér/adójóváírás (amiből egyelőre némileg visszakoztak Bajnaiék) pedig maga volt az őselkúrás, mint egy közelmúltbeli tanulmány is hozta. Nem mintha nem lett volna nyilvánvaló, ezt ők maguk is elismerték "menet közben" az "elvárt adóval", dupla tb-vel stb.

dean23 2013.02.28. 09:58:32

A biztos választók 70%-a arra szavazna aki 20 éve lopja őket! Ilyen hülye ország nincs még egy!

sterimar 2013.02.28. 09:59:43

@Cartman (ex Cartman): A baloldali recept szerint az újraelosztás növelésével lehet az alacsonyan képzett munkerő árát csökkenteni.

Egyébként meg a Gyurcsány megmondta, ha olcsóbb lesz az alacsonyan képzett munkaerő (a tervezett tb járulék csökkentése okán), attól neki nem kell több segéd.
Döntsétek el végre magatok között, hogy akkor most kell olcsóbb munkaerő, vagy nem.

Balt 2013.02.28. 10:00:09

@balambher: "És hogy változott a januári fizetésed az előző havihoz képest. 8000-rel kevesebb lett."

Valamit félreértettél. Most (a ciklus vége felé nyilván nem véletlenül) nem jelentHETett csökkenést önmagában semmiféle szja-változás, sőt, a szuperbruttó kivezetésével átlagbéren érezhetően nőtt a nettó.

Malachi 2013.02.28. 10:00:49

na. aktuális. biztoisan szavazók körében:

Fidesz: 41% (43%)

Jobbik: 19% (15%)

MSZP: 17% (27%)

Együtt 2014: 15% (7%)

lesz itt olyan fidesz-jobbik koala a 2/3-ért, hogy csak úgy zörög. torgyán mester helyett vona kap majd valami fincsi miniszteri széket, szép új világ.

Scagnetti 2013.02.28. 10:01:08

@treblinka: A fiatalok mindig is vonzódtak a radikalizmushoz. Majd kinövik. Persze sajnos nálunk hagyománya van a turuluzós szittyamagyarkodásnak, amire a Jobbik nagyon épít.

A jelenség inkább azért aggasztó, mert ma nincs olyan párt, amely alternatívát nyújtana azon fiatalok (és idősebbek) számára, akiknek a Jobbik nem tetszik. Csupa leszerepelt, hitelét vesztett hazug senkiházi van az étlapon, és az egyébként nulla Jobbik a szüzességével elcsábíthat közülük sokakat. Sajnos a Jobbiknak is kellene egyet kormányoznia, hogy mindenki belássa, elmebetegek, de közben az ország erre nagyon rábaszna.

Balt 2013.02.28. 10:02:44

@hot-spot: Ne táplálj hiú reményeket. :)

csakhalkanszólok 2013.02.28. 10:03:07

Hát szerintem hiába sajnálkozik itt bárki, ezt hívják demokráciának.
Igen, elegendő a:
- nyugdíjasnak nyugdíjat emelni, 13. 14. havi nyugdíjat ígérni (3,5 millió fő)
- a kisebbségnek 2.000 Ft-ot ígérni választás napján, esetleg segélyemelést (1 millió fő)
- a jómunkásembernek egy kis meleg sör és hideg virsli (2 millió fő)
- stb.

Ja, hogy a valódi értelmiség súlya e mellett senkit sem érdekel, a jövőt "megtermelő" gyermekes család senkit sem érdekel, hogy a sovány vállalkozói réteg e mellett senkit sem érdekel? De teccik tudni ez a demokrácia...

Mert a súlyozott szavazat az ugyebár mélyen diszkriminatív, megalázó, emberiség ellenes bűntett lenne (értsd professzor szavazata x 10, munkából élő "átlagjózsi" szavazata x 5, segélyből élő szavazata x 1 bűnöző szavazata x 0...stb)

CBrosi 2013.02.28. 10:04:08

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem voltak fényes csillagok, csak annak akarták láttatni magukat. Pont ez a lényeg, ebből az arroganciából lett elege az embereknek, az SZDSZ azt mondta, hogy ti hülye bunkók vagytok, csak az a demokratikus, európai, amit mi gondolun, ti szélsőséges fasiszták vagytok, ha nem tartotok velünk.

Balt 2013.02.28. 10:06:34

@mikorkakalman: :))
Egyébként tényleg csak 22% (a januári 26%-ról), íme, az eredeti cikk:

"Tárki: Fidesz–KDNP 48%, MSZP 22%

A Fidesz–KDNP a teljes népességen belül a januári 20 százalék után februárban 26 százalékon áll, az MSZP szavazótábora ugyanakkor 14-ről 12 százalékra csökkent az elmúlt hónapban.

A kormánypárti népszerűség jelentős növekedésének részben az lehet az oka, hogy a választásukban bizonytalanok vagy azt titkolók aránya 49-ről 46 százalékra csökkent.

A pártválasztók között a Fidesz–KDNP támogatottsága a januári 40 százalék után februárra 48 százalékra emelkedett, az MSZP-é pedig 28-ról 22 százalékra esett. (...)"

index.hu/belfold/2013/02/27/tarki_fidesz_kdnp_48_mszp_22

(Nem ártott volna betenni a posztba linkként.)

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:07:08

Fidesz 48?!!

Na akkor ide süssetek!!: A BALOS Tárki:

FIDESZ: 55% (NEM, NEM 2010-es adat!!!) :)))

www.tarki.hu/hu/research/elect/index.html

(2. diagram)

Fidesz: 55%!!! 2013 február)

Na erre mit mondtok ballibek??!!!

Még egy rezsicsökkentés és BIZTOS FIDESZ-KDNP 2/3 2014-ben!! ;))))

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:09:36

@kulcsar2011:

"De ha élvezitek, hogy meg vagytok vezetve, akkor legyetek boldogok. Sajnos később többszörösen meg kell ezt majd fizetni. "

HAZUDSZ!

I_Isti 2013.02.28. 10:10:45

@Balibgeczyk: Aztán majd megkapod a fizetésedet, és pontosan elég lesz kettő darab kínai öngyújtóra.

Cartman (ex Cartman) 2013.02.28. 10:11:00

@sterimar:
Magunk között? Te gyökér... Soha nem szavaztam se gyurcsányra, se kunczéra, ellenben a fideszre, mdf-re többször is. Viszont ettől még a fidesz-féle egykulcsos elkúrásnak tartom. (Azt IS, meg kb. mindent, amit a fidesz az elmúlt három évben művelt.) Bizony, ilyen is van, hogy valaki nem zabálja fel gondolkodás nélkül azt, ami a PÁRT elé tesz.

Emésztgesd, hogy az egykulcsos adónak a legtöbbet a fidesz ártott, azzal, hogy _rosszul_ vezette be. Most már soha nem fogjuk megtudni, hogy nálunk működőképes lenne-e, hisz előbb-utóbb muszáj lesz kivezetni és többet - ezzel az "előélettel" - nem veszi elő senki.

sterimar 2013.02.28. 10:13:56

@Balt: " Az adómentes minimálbér/adójóváírás (amiből egyelőre némileg visszakoztak Bajnaiék) pedig maga volt az őselkúrás"

De erre van igény a baloldal szavazótáborában. Fizessenek a gazdagok!

Balt 2013.02.28. 10:14:14

@Balt: Pardon: a januári 28%-ról!

@Malachi: "bizonytalanok: 49%. khm."

A Tárki szerint csökken: 46%

Egyébként:
hvg.hu/itthon/20130227_ellenzek_valasztasi_eselyei

A lap alján a táblázatokból ("pro-Fidesz" rovat):

A különféle – elsősorban nem a pártokra vonatkozó – mérések azt mutatják, a társadalom kedveli az EU-val, bankokkal, multikkal szembeni „szabadságharcot”, a „magyar termékek” előnyben részesítését, a „rezsicsökkentést”.

A Századvég és a Medián méréseiben is magasan vezet Orbán: a többség őt tartja alkalmasnak. Bajnai megítélése romlik.

A titkolózók jelentős része inkább jobboldalinak vallja magát, mint baloldalinak (Ipsos).

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:14:17

EMBEREK!! NEM 48, hanem 55%-ON ÁLL JELENLEG A FIDESZ a TÁRKINÁL:

www.tarki.hu/hu/research/elect/index.html

2. diagram

:))))

Lencsés István 2013.02.28. 10:18:57

Vezet a FIDESZ , lehet tovább sírni névtelenül . :) ;) :D

Balt 2013.02.28. 10:19:53

@kulcsar2011: Olvastam. Az tényleg meglepő, hogy a "kedvező kamat" (min. 3,5%) csak a kvóta (ez nincs egész 2 mrd $) szerinti hitel (magyarul a betéteink átmeneti visszakérése) esetén él, továbbiakban sávosan emelkedik. + a jegybanki lekötés kamatai...

mikorkakalman 2013.02.28. 10:20:04

@Balibgeczyk: Akkor most mi van? Az Index manipulál vagy hazudik? Vagy mindkettő...

Malachi 2013.02.28. 10:20:48

@Balt: tök jó. továbbra is a válaztókorúak kb. fele. holnap jön matolcsy az MNB élére, ha minden jól alakul, jövő ilyekorra valutatartalékunk se lesz - ne legyen kétséged afelől, hogy hozzányúlnak - és ha remélyeid valóra válnak, 2014-től az új fidesz kormány egy totálisan csődbe ment országot irányíthat majd további 4 évig. esetleg koalícióban a jobbikkal. nem vagyok biztos benne, hogy őszinte lenne a mosolyod.

Balt 2013.02.28. 10:22:12

@Malachi: Nem kell ehhez koala, ebből kb. újra sima Fidesz 2/3 jön ki. :)

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:22:45

@mikorkakalman:

Én gyakori MNO olvaso vagyok és valamiért ott is 48%-t irt a szerkesztő a Fideszhez!!

Pedig 55%-on áll most!!!!

www.tarki.hu/hu/research/elect/index.html

Lehet irok majd az MNO szerkesztönek hogy irja át a VALÓS 55%-ra a ballibsik legnagyobb örömére :))))

Malachi 2013.02.28. 10:24:13

@Balt: lehet, igen. a vége tökugyanaz lesz, ennek országnak kb. 10-15 évre lőttek.

g0d 2013.02.28. 10:25:16

@Balibgeczyk: legalább lesz ma is mire kiverjétek...

873ujr3rk 2013.02.28. 10:25:27

végezzetek egy egyszerű kísérletet:

kb egy hétig ne nézzetek, ne hallgassatok, ne olvassatok mást, mint amihez ingyen hozzájuttok (tehát internet sincs).
ha megvan összegezzétek a hozzátok eljutott pozitív és negatív híreket. meglátjátok nem lesz okotok a siránkozásra, magyarország a végtelensok ellenség ellenére növekszik, gazdagodik, a gdp, a foglalkoztatottság, a bérek nőnek, a terhek csökkennek, a gaz multik liberálisok külföldiek pedig el vannak picsázva.

arról, hogy kb a kádári propaganda színtjére jutott a közmédia pont annyira tehet az mszp, az szdsz és az összes parlamenti párt, mint a fidesz. arról, hogy a demokrácia totális csődjét éljük, pontosan annyira tehetnek a szocik és az szdsz, mint a fidesz.

arról, hogy a demokrácia, a verseny, a jogbiztonság, az esélyegyenlőség kifejezések teljesen elvesztették jelentőségüket, szitokszóvá váltak, pont annyira tehet a fidesz, mint a kommerek és az ún liberálisok.

a következő 3 ciklusban semmi esélyt nem látok arra hogy bármi pozitív történjen, hiszen ha bukik a fidesz helyette választhatunk a fasiszták, esetleg a kommerek és az szdsz között.
szóval húzni kell innen a picsába, tessék lábbal szavazni.

Balt 2013.02.28. 10:27:12

@Scagnetti: Ott az LMP. Kinőheti magát. Most, vagy soha. Persze ehhez nem feltétlenül az atomenergia-ellenességet és a hasonló méregzöld profilt kéne erőltetni... Azt vigyék Karácsonyék, hogy ne menjenek üres kézzel. :))

blah 2013.02.28. 10:27:53

@Balibgeczyk: én azt mondanám, hogy elég sok kretén van az országban. És mindenki megérdemli a szopást. Főleg az ilyen ostoba faszkalapok mint te akik azon fröcsögnek, hogy az egyik fos a másik fos előtt van. Dögöljetek ti meg mindannyian jobbikostul, mszpstül, fideszestül.

csakhalkanszólok 2013.02.28. 10:28:18

@873ujr3rk: +1 (ha az utolsó sor nem általános :D)

sárkányfő 2013.02.28. 10:29:08

Valami tévedés folytán ezt a blogot én annak idején pozitívan értékeltem, de már egyre elviselhetetlenebb az az elképesztő önhittség ami már nem tudom hanyadik posztból sugárzik (témától, tartalomtól teljesen függetlenül). Ez még akkor is kínos és zavaró lenne, ha netán valóban a szerző lenne a legokosabb a világon, és a küldetése legyen megmondja a tuti, de hát még ez sincs. Részigazságok és részbutaságok, nagy felfedezésnek eladott közhelyek, vahy éppen mesze nem olyan nagy gondolatok mint amilyennek előadják, stb., mindez ebben a tálalásban, egyre rosszabb, kár ezért a blogért :(

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:31:46

@blah:

Hülye fasz !

Mégis mit akarnak a ballibsik azok után hogy szarrá adositották a HAZÁT??? 53%-ról 80%-ra ment az álamadósság, és ezek akarnak viszajutni a hatalomba??!! SOHA TÖBBÉ!!!! Jövöre megint el lesznek picsázva!!

www.tarki.hu/hu/research/elect/index.html

2. diagram egy BALOS kvk-tól :)))

I_Isti 2013.02.28. 10:31:56

@Malachi: Inkább 30-40 év... vagy még inkább 100-150, vagy inkább 200.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 10:33:08

A baloldaliak nem veszik emberszámba Magyarország többségét.

Azt a többséget, mely hazaszerető, komcsi diktatúrát megvető, és családbarát !

És ezzel a mentalitással esélyük sincs.

Szerencsére !

I_Isti 2013.02.28. 10:33:13

@Balibgeczyk: A mélymagyar kultúra szofisztikált megnyilvánulását ezúton is köszönjük!

sárkányfő 2013.02.28. 10:33:51

@Balibgeczyk:
"Én gyakori MNO olvaso vagyok"

:DDD

Nem mondod? Szerinted ki nincs tisztában vele, hogy naponta mosod az agyad a fidesz hivatalos hazugságaival a fidesz első számú porpagandalapján keresztül? :D Szerinted ez bárkinek meglepetés? :D Amikor szósról szóra fröcsögöd vissza az összes hazugságot? :) Ismer téged mindenki, beszopsz minden Szijjártótól Bayeren át Selemecziig, nem bírna akkorát hazudni a fidesz amit te ne szopnál be de rögtön...

Jaj, köszi hogy megnevettettél, igazán jólesett... :)
Na, nyugi, ne izgasd fel magad, komcsizz egyet és megnyugszol :) Vagy lopj mai is egy nikket, mint tegnap a varánuszon...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 10:34:05

@Balibgeczyk:
Ennyi !

Minden normális ember mottója, a többség mottója:

SOHA TÖBBET MSZP !

És ezt nem bírják a komcsi bloggerek megemészteni !

Tank Lia (törölt) 2013.02.28. 10:35:39

Vajon ezt a Viktor is tudja? Már értem, ezért beszél folyton arról, hogy minimum 20 évre rendezkedik be.

g0d 2013.02.28. 10:36:42

@sárkányfő: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: srácok, nincs még ebéd idő? a bértrolloknak is kell néha pihenni nem? vagy 12 órás műszakban toljátok a szentkirályiból? vagy már ti is visszaköltöztetek az egykor kaya ibrahim tulajdonában lévő elsíbolt pártházba?

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:37:32

@sárkányfő:

Légy szives erre irjál valamit és terelj!

Fidesz 55% 2013 februárjában

www.tarki.hu/hu/research/elect/index.html

A TÁRKInak semmi köze a Fideszhez!!!

Balt 2013.02.28. 10:37:42

@csakhalkanszólok: "Ja, hogy a valódi értelmiség súlya e mellett senkit sem érdekel, a jövőt "megtermelő" gyermekes család senkit sem érdekel, hogy a sovány vállalkozói réteg e mellett senkit sem érdekel? De teccik tudni ez a demokrácia..."

Halkan mondom, nehogy a kétkul(a)csosok meghallják :): az egykulcsos adó családi adókedvezménnyel pont nekik szól.

Mária 2013.02.28. 10:38:11

Idegesíts már a lófütty "közvéleménykutatók" 1500 fős mintájával.

Korrekt eredményekhez 1500 embert MEGYÉNKÉNT kellene megkérdezni, nem országosan :)))

Na és miért nem ezt teszi?

Nem, nem a költségek miatt.

1500 fő nem több, mint amennyi gyerek egy nagyobb általános iskolában tanul, ahol évfolyamonként 5-5 párhuzamos osztály van.

Ez nektek megbízható, reprezentatív országos minta?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 10:38:22

@Scagnetti: ok legalabb megcsinaltak amit meg kellett csinalni. nem unortodioxiaztak es hirdettek hadjaratot a vilag ellen, hazugsagokkal es masok befeketitesevel leplezve azt, hogyt gyakrolatilag szervezett bunozoi csoportkent mukodnek keresztapaval, kapokkal, vegrehajtokkal. lehet, hogy az mszp egy korrupt brigad, teszetosza faszkalapok gyulekezete, de nem a politikara szakosodott bunozok, mint orban, habony, pinter, lazar, simicska, nyerges, lsimon, semjen, polt es a tobbi koztorvenyes bortontoltelek.

sárkányfő 2013.02.28. 10:39:02

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szia Várúr, megvolt a ma reggeli komcsizásod is? :) Felment már a pulzusod 3ezerre, vagy ahhoz még kell egy kicsit komcsiznod? :)
Mond, hány MSZMP tag is van a mostani kormányban?
Mond, ki is rehabilitálta Pozsgayt, a legnagyobb élő kommunistát?
Mond, ki is védi minden erejével az ügynökaktákat és spicliket?
A komcsi párt agyatlan híve komcsizik... vicces vagy, na komcsizz csak tovább :)

g0d 2013.02.28. 10:39:40

@sárkányfő:bocs az előbb nem hozzád szóltam, hanem agymnosott @Balibgeczyk: "barátunkhoz".

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 10:39:45

@sárkányfő:
Hülye gyerek..
Az MSZMP összes komcsiját az MSZP örökölte hivatalból, azzal a pénzzel együtt amit elloptak kedvenckéid.

Szarházi besúgók ügynökök pufajkásokon spicliken kívül még miniszterelnök jelöltje se volt soha az MSZP-nek, nemhogy tagsága ! :DDD

sárkányfő 2013.02.28. 10:40:55

@Balibgeczyk:
Ne terelek, nyugodj meg,a fidesz 300%-on áll :)

Én rajtad röhögtem, ismét kérdem: elképzelhető akkor hazugság, olyan eszement és primitív manipuláció, amit te nem szopsz be de azonnal ha a fidesztől jön?

g0d 2013.02.28. 10:41:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: neked tényleg nincs agyad öcsém. böröcz istván csak annit mondok, alias nádasdy ügynök, aki a közmédia vezetője. az elég fidesz közeli te szerencsétlen? vagy boross péter, aki mindig arcrángást kap ha csak szóba kerülnek az ügynöklisták, persze ez nyilván csak véletlen.

reszeg tengeresz 2013.02.28. 10:42:05

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: te egz igazi liebaralis vagy. Legalabbis ami ebben a szerencsetlen orszagban liberalist jelent. Na es miattatok fog a fidesz meg vagy haromszor ketharmaddal besetalni a parlamentbe. Jovo tavasszal nagyon fogtok ti sirni! :D

Balt 2013.02.28. 10:42:08

@sterimar: Van, csak az a röhej, hogy Bajnaiék a pesti, felsőfokú végzettségűeknek próbálják ezt beadni, ahol "felül"reprezentáltak. :) (6% volt a múltkor.)

Psyman 2013.02.28. 10:42:37

Én azt a verziót sem vetném el teljesen, hogy megint a Nagy Baloldali Átverés folyik. Tudjátok, mint 2002-ben, amikor MSZP-ék kilóra megvették az utolsó pár hónapra az összes statisztikai céget, hogy hamis adatokat közöljenek, aztán meg hirtelen behúzták az első választási kört.

mikorkakalman 2013.02.28. 10:43:15

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ja, "ők legalább megcsinálták, amit meg kellett csinálni" :)))

Különösen ajánlom figyelmetekbe a 2009-es Bajnai-bácsis adatot...

ateceged.hu/cegmukodtetes/a-het-grafikonja-a-gdp-alakulasa-magyarorszagon-20022011-ii-negyedev

Malachi 2013.02.28. 10:43:18

@Mária: ez egy általános közvéleménykutatás. akkor is így végeznék, ha fordított eredmény jönn ki és mindig is így végezték. hiú önáltatás azzal nyugtatni magad, hogy csak 1500 embert kérdeztek meg.

sárkányfő 2013.02.28. 10:43:29

@g0d:
sejtettem én :)

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
bemásoljam neked a fideszes komcsink névsorát, vagy magadtól is megtalálod agyatlanka? :)

Hol a spicliket leleplező törvény? Orbán miért védi minden erejével a spicliket? A legnagyobb élő kommunista, Pozsgay miért fideszes? Hol a lusztrációs törvény? Miért egy nagy komcsiból, Schmittből csináltak államfőt?

Büdös rohadt fideszkomcsi...

Vittore. 2013.02.28. 10:45:07

@Mária: Mivel gyakorlatilag az elmúlt években ordítóan egymásnak ellentmondó elemzéseket hoztak ki, így szerintem csak arra jók, hogy minden hónapban egy oldalt megtöltsenek a HVG-ben, vagy legyen róluk egy újabb cikk az Indexen.

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 10:45:12

@sárkányfő:

Még ha a Nézőpont hozta volna ki ezt az 55%-t akkor érthetö lene amit irsz, de ez a TÁRKITÓL van! Ami nem vádolhato azzal hogy Fidesz közeli!!!

Mária 2013.02.28. 10:46:19

@Malachi:

Abban hiszel, amiben csak akarsz.

A tény pedig az, hogy 8 millió választásra jogosult véleményét nem lehet felmérni egy 1500 fős minta alapján, legyen szó pártpreferenciáról, vagy másról.

sárkányfő 2013.02.28. 10:46:31

Na jól van csókoltatom az összes síkhülye kertén debil fidesztrollt, mára kiröhögtem magam.
A blogot minősíti hogy az összes debilt hagyja ámokfutni, az ilyeneket még egy rosszabb kocsmából is simán kidobnák, de neten ugyebár a szólásszabadsággal bárki visszaélhet és folytathat leplezetlen kormánypropagandát, szétverhet minden beszélgetést, a bloggerek bénák a moderációhoz, így aztán le is süllyed a béka segge alá rendszerint a szint.
További jó mulatást :)

sárkányfő 2013.02.28. 10:47:20

@Balibgeczyk: ne terelj, ezt kérdeztem:
"elképzelhető akkor hazugság, olyan eszement és primitív manipuláció, amit te nem szopsz be de azonnal ha a fidesztől jön?"

persze nem fogsz válaszolni :)

Mária 2013.02.28. 10:48:04

@Vittore.:

A 2002-tes parlamenti választások előtt is kifejezett Fidesz-előnyt jeleztek a közvéleménykutatók.

Nem merték nem azt tenni.

Balt 2013.02.28. 10:48:09

@Malachi: Ha Bajnai megtehette, hogy a teljes IMF-EU-hitel visszafizetését a következő ciklusra tolta, akkor mi a probléma...?

ksszns · http://www.kisszines.hu 2013.02.28. 10:48:20

@Balt: "@csakhalkanszólok: "Ja, hogy a valódi értelmiség súlya e mellett senkit sem érdekel, a jövőt "megtermelő" gyermekes család senkit sem érdekel, hogy a sovány vállalkozói réteg e mellett senkit sem érdekel? De teccik tudni ez a demokrácia..."

Halkan mondom, nehogy a kétkul(a)csosok meghallják :): az egykulcsos adó családi adókedvezménnyel pont nekik szól.
"

cserébe elveszik az oktatást, szarrá adóztatnak minket (tudod tranzakciós, telcsis, multikrahárított istenfaszák, REZSICSÖKKENTÉS) hogy fizethessük a kibaszott prolik devizahiteleit, a nemdolgozók álmunkahelyeit, az alcsúti stadiont, és a közgépet. a fizetésem harmada marad nálam a többit befizetem a közösbe. viccelni próbáltál ????

bazmeg a rezsicsökkentést is. hogy gondolkodó ember kettőt tehetne:

- te, jövődre tekintettel levő állampolgár, adok neked jelentős támogatást ha szigeteled a kibaszott házad, mert egyfelől kevéssé baszod szét a környezeted és talán az unokádnak is marad belőle, másfelől alacsonyabb lesz a rezsid és örülhetsz, harmadrészt munkát adok a szigetelőknek.

vagypedig:

- gecimultirohaggyálmegazonnalcsökkencséldíjat.

te pedig állampolgár szokjál hozzá, hogy mi így ügyelünk a jövődre, megtanítunk arra újra, hogy szarjál bele mindenbe, majd mi cselekszünk helyetted. nem, nem kell törődnöd semmivel, nem, ne gondolkozz.

nehéz döntés lehetett.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.28. 10:48:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Mivel egyesek meglepődtek, hogy tegnap óta fideszes lettem, szeretném megjegyezni: nem lettem azt. Nem azért mondtam, hogy Orbán jó politikus, mert nekem tetszik, hanem azért, mert a jó politikus egyetlen ismérve, hogy képes-e a tömegekeket maga mellett tartani, márpedig Orbán erre képes. Orbán jó politikus tehát, s rossz államférfi, mert e 2 nem ugyanaz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.28. 10:49:23

@sárkányfő:

"Pozsgay miért fideszes?"

Mert hasonlóak a nézeteik.

blah 2013.02.28. 10:50:36

@Balibgeczyk: nem tudom mit akarnak a fidesz hívők miután a kedves kormányunk alulmúlta az elmúlt 20 év összes kormányát? Ennek örülsz te idióta? Remélem minél hamarabb kihaltok a picsába vagy megölitek egymást vagy elvisz benneteket a rák a halál retkes faszára. Aztán majd ott kedvetekre imádhatjátok sorsotok rontóit.

Balt 2013.02.28. 10:51:09

@Malachi: Ez ettől független: a permanens elkúrás miatt (elmúttnyócév) mint a duplája kell a visszakapaszkodáshoz egyáltalán, hacsak el nem kúrjuk megint. Ha jól rémlik, 2020-ig nemigen tud 60% alá kúszni a GDP arányos államadósság, ez a realitás. (Legjobb esetben.)

Scagnetti 2013.02.28. 10:52:29

@Vittore.: Mik voltak azok az ordítóan nagy ellentmondások? A választás óta folyamatos kormánypárti fölényt mutatnak. Ingadozások vannak, de semmi több. Erről nem a kvk-k tehetnek, hanem a szar ellenzék, amely a számtalan feladott magas labda ellenére sem volt képes fordítani.

Érdekes, hogy mindig azok vitatják a kvk-k mérésiet, akikre nézve épp kellemetlen, de mikor nekik mérnek jó eredményt, akkor persze minden rendben van.

Be kellene látni végre, hogy a kvk-k fikázása sehova nem vezet. Tiszta dedó. Rá kell nézni az ellenzékre, és máris érthető, hogy képes a Fidesz ilyen szar kormányzás után is vezetni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.28. 10:53:11

@sárkányfő:

"Mond, ki is rehabilitálta Pozsgayt, a legnagyobb élő kommunistát?"

A Fidesz azokkal a volt kommunista vezetőkkel van együtt, akikhez ideológiailag közel áll - azaz nem látok ebben problémát.

A Fidesz kihez áll közel a volt magasrangú vezetők közül? Két név van: Szűrös és Pozsgay. Na most, érdemes észrevenni, hogy mindketten a reformkommunista vonal nemzeti, nagyimreista vonalához tartoztak, s sosem a szocdem, szoclib vonalhoz.

Azaz a Fidesz következtetes.

Persze más kérdés, hogy a mai Fidesz egészen más nézeteket vall, mint az eredeti Fidesz - ez tény. De az eredeti Fidesz nem is állt közel Szűröshöz és Pozsgayhoz. Sőt, ha emlékszel (nem tudom hány éves vagy), 1990-ben a Fidesz személyes ügynek tekintette, hpgy Pozsgayt legyőzze. Németh Zsolt annak idején híres mondatát ("a földbe kell döngölni a kommunistákat") éppen Pozsgayval kapcsolatban mondta.

Pozsgay elvei ma kb. ugyanazok, mint 25 éve. A Fidesz meg drasztikus módon változtatott elvein: az eredeti liberális, polgári demokrata, radikális pártból mára nemzeti, populista, harmadikutas párt lett. A mai Fidesz egyszerűen közel került Pozsgay elveihez. Így természetes, hogy jó haverok lettek. Nem Pozsgay lett fideszes, hanem a Fidesz lett "pozsgays".

I_Isti 2013.02.28. 10:54:10

@Balibgeczyk: "A két nagy párt támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében"

Próbáld meg értelmezni ezt a mondatot!

A "Biztos pártválasztók" mit jelent?
Azt jelenti talán hogy az összes élő és nem élő magyar a beleértve a marsi kolóniákat, szíriuszt és a kínaiakat, akik jó pénzért vették az állampolgárságukat?

Hát, nem egészen. Pontosan azt jelenti, hogy a "megkérdezett minta" - értsd a közvéleménykutatók szakmai számítása szerinti létszámú megkérdezett, ezen esetben kemény ezer, azaz 1000 felnőtt azon része, akik arra a kérdésre, hogy "ön kire szavazna, ha most vasárnap lennének a választások" nem azt a választ adta, hogy "nem tudja" mert ők az 1000 fős állítólag reprezentatív mintából 460-an voltak(!), hanem azt, hogy a "fidesz-kdpn-re") ami maximum azt jelentheti, hogy a maradvány 540-ból maximum 260 fő.

Tehát 1000 megkérdezettből 260.

(Igen, még ez is sok, de mit várhatunk kádár elvtárs népétől, ha nem azt, hogy a gyerekkori szocializációját megtartja haláláig?)

Vittore. 2013.02.28. 10:54:12

@Scagnetti: Én arra az ordító ellentmondásra gondoltam, amikor egyikük azt jelzi, hogy egy párt előnye 3%-os, míg a másik meg azt, hogy 12%-os. Nem mindegy, hogy biztosan vezet valaki, vagy csak a hibahatár közelében áll.

reszeg tengeresz 2013.02.28. 10:55:24

@Mária: bezzeg, ha a libasotok allna az elen, akkor boven jo lenne mi? :D
Ti annyira, de annyira hulyek vagytok.

reszeg tengeresz 2013.02.28. 10:57:32

@blah: igazi liberalis felfogas. :D Nembaj, nem sok szebb dolog van, mint egy libsit duhongeni latni. :D :D

csakhalkanszólok 2013.02.28. 10:58:03

@Balt: :D vagyis most az egyik célcsoport le vagyon cserélve a másik célcsoportra. Ennyi.

Scagnetti 2013.02.28. 10:59:15

@Mária: Jóval a választás előtt. Az utolsó hetekben már kiegyenlített erőviszonyokat, és végül az is lett az eredmény. Szóval ez is egy legenda inkább, mint a valóság.

2002 óta meg még legenda sincs, mert azóta elég jól megjósoltak mindent.

Most komolyan, a ballib oldal rajongóinak egyetlen reménye az, hogy 2002-ben volt valami a kvk-k méréseiben, amit ki így, ki úgy magyaráz? Az az egyetlen remény, hogy a mérések rosszak? Ez nem több, mint vágy, mert nem támasztja alá semmi.

Az sem, hogy a Fideszt alapvetően a többség utálja, mert ettől még az ellenzéket utálhatja jobban. Ahogy én is sok embertől hallom, hogy a Fidesz menjen már a picsába, de azt senkitől sem, hogy jöjjön helyette az MSZP.

KériSzépen (törölt) 2013.02.28. 11:00:33

A materializmus - ha már ez a szó előkerül - a látszat ellenére a jobboldalon tombol.
Azt még ne tekintsük materializmusnak,hogy mondjuk ellenzéki politikusok,vagy akár (nem is ellenzéki) közgazdászok elkezdik magyarázni,hogy pl.a fideszes gazdaságpolitika sehova se vezet,így anyagi gyarapodáshoz sem vezet - ez még csak a józan belátás kategóriája lenne
A történelmi és dialektikus materializmushoz nagyon is hasonlatos nemzeti materializmus virágzik a jobboldalon. A szabadságharc is anyagi értelemben robbant ki,gazdasági szuverenitásért harcolnak Orbánék,a harc általában a nemzet megmaradásáért (a fizikai eltűnése ellen) szükséges,és ami végképp jellemző a materializmusra, az az,hogy bármely erkölcsi aggályt,kételyt felülír a nagy harc indokoltsága.
Szóval,csak mert a jogállam,demokrácia stb. ügyekkel nem tud mit kezdeni az ellenzék,ami igaz, nehogy már azt gondoljuk,hogy a fidesz a nagy szimbólumok,absztrakciók terén ügyes,vagy okos...- fenét. Pont ellenkezőleg: a jobboldal virtigli materialista.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 11:00:34

@reszeg tengeresz: emlekezz a bastille-ra, aholis a hozzad hasonlo kontraszelektiv felmajom verebol taplalkozott a szuleto liberalizmus es gondold ujra ezt a mondatot..;-)

Malachi 2013.02.28. 11:01:36

@Mária: ez nem hit kérdése, kedves Mária. ez egy 1500 fős mindtán végzett közvéleménykutatás. amit használ a fidesz, az MSZP, meg mindenki. és összevetik a saját mintáikkal. ez van.

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 11:01:46

@blah:

Te szemétláda! Na ezért nem fog már SOHA nyerni a hiteltelen ballib brancs...mert SZEMETEK, ARROGÁNSAK, NAGYKÉPŰEK és LEKEZELŐEK vagytok!!!
(emellett még hazudoztok és loptok is) - mármint a ""képviselőitek""

Fogjátok már fel ha a TÁRKI is több mint 50%-t mér a Fidesznek akkor nektek VÉGETEK!!!

www.tarki.hu/hu/research/elect/index.html

Scagnetti 2013.02.28. 11:03:21

@Vittore.: Pár százalék eltérés mindig lesz. Főleg, hogy bizonyos cégek szeretik valamelyik oldalt egy kicsit felülmérni. Pl. a Szonda a szocikat vagy a Nézőpont a Fideszt.

A trendeket viszont jól mutatják. Ha 40-20 a mérés, az lehet 43-17 vagy 36-24 is, de 20-40 biztos nem. És ez a lényeg.

Azt is hozzátenném, hogy a mérésekben semmi meglepő nincs. A Fidesz pl. biztos feljebb jött a rezsicsökkentéssel, mert ezt szereti a nép, míg az MSZP és Bajnai egymás ellen küzd, mivel egy táborból jönek a szavazóik, tehát egymás rovására tudnak csak erősödni. Az LMP meg most esett ketté, egyértelmű, hogy csökken.

Scagnetti 2013.02.28. 11:04:14

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Vígasztaló, hogy maffiózók vagy alkalmatlanok közül lehet választani. Ráadásul a két halmaz között átfedés is van.

Mária 2013.02.28. 11:05:08

@reszeg tengeresz:

1. Nekem nincs libásom.

2. Bárki is áll(na) az élen, egy 8 milliós csoport preferenciáira egy 1500 fős minta válaszaiból következtetni legfeljebb a vicc kategória.

Melchi Zadok 2013.02.28. 11:05:20

Én meg csak annyit kérdeznék a szerzőtől, hogy az miért az úgynevezett baloldal sara, hogy hazánkban van kb 1.800.000 fő, deklaráltan szektatudatú idióta?

Ezeknek nem az a bajuk, hogy az úgynevezett baloldal beleszart a szájukba, hanem az, hogy nem az orbán szart bele.
Most, hogy végre elérték amit akartak, még 100 évre kérnek repetát.

Ha te ellenzéki politikus lennél, mégis mit tudnál ezzel kezdeni?
Ha esetleg van ötleted, akkor kérlek írj róla posztot, mert ez itt fent, finoman szólva sem rendelkezik hozzáadott értékkel.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 11:06:57

Egyáltalán nem az a baj, hogy a baloldal nem képes felvázolni a jövőképét.

Mégcsak az elveikkel sincs baj. Vagy általában a baloldalisággal.

Azzal van a baj, hogy akik ezt Mo-n képviselik, azoknak azt sem hiszik el, amit kérdznek.

Mária 2013.02.28. 11:07:21

@Malachi:

1.500 fős minta válaszaiból semmire nem lehet következtetni, ha maga az alapsokaság több, mint 8.000.000 főből áll.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 11:08:39

@Mária: Mivel külföldön nem vesznek mintát, és legközelebb sokan szavaznak külföldről, a baller bukta még kövérebb lesz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 11:11:42

@Scagnetti: mi szartuk oket az asztalra, nem ufok tettek le oket egy sotet ejjel az alfoldi ronasagon.

oket valasztottuk ki magunk kozul, mint legjobbjainkat.

ugyhogy megint csak arra tudok visszaterni, hogy mmi tehetunk rola, oket erdemeljuk. oket tudtuk kiokadni magunkbol.

vajudtak a magyarok es szarkupacokat szultek...

ez a legelkeseritobb az egeszben, hogy igeny sincs ezeknel jobbra. es az alapanyagbol jelenleg nem is lehet jobbat osszegyurni, aki erdemes lenne, azt mar kinyirtak, feladta es lelepett. az erdemtelenek maradtak. megint kozuluk fogunk megint valasztani. azt, amit erdemlunk...

Alkibiadesz 2013.02.28. 11:12:20

„egy szempontot emelek csak ki: az aktív választók vágyát a politikai biztonságra a politikai bizonytalansággal és a nyíltan versengő társadalommal szemben. A politikai biztonságnak ez a vágya -- szemben a közkeletű hiedelmekkel -- akár a megélhetés vágyát is háttérbe szoríthatja. A politikai bizonytalanságot pedig egy ideje legfőképp a megbélyegzett, leharcolt baloldal jelenti, amennyiben képtelen felvázolni és áruba bocsátani egy robosztus, vonzó világképet, de fenyegeti a Fidesz-Magyarország világképét.”

Ahogy olvastam ezt a leírást volt egy olyan érzésem, hogy a baloldal aktuálisan fő jellemzője nem az észlelés hiánya, hanem az észlelt jelenségek HIBÁS értelmezése.
Ilyen hibás értelmezés az is, hogy az aktív választók legfőbb vágya a politikai biztonság, ami még a megélhetés vágyát is háttérbe szorítja.
Nekem ez olyan libertárius fanyalgásnak tűnik. Olyannak, amikor a fanyalgó képtelen racionális okot találni abban, ha valaki ilyen vagy olyan okból elutasítja a versenyt. Egy libertárius ideálja az az egyén, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy a szabadság ára a bizonytalanság, de mégis örömmel vállalja ezt a kockázatot, mert legfőbb törekvése önmaga képességeinek kibontakoztatása, amire egyetlen utat lát: a versenyt. Szegény libertáriusok csak azt hagyják figyelmen kívül, hogy körülmények között az egyén azt veheti észre, hogy az önmegvalósításra fordított erőfeszítéseinek döntő része, mások önmegvalósítását szolgálja.

Magyarországon is ilyen körülmények vannak, és ezért nem lehetséges a libertárius idea tiszta formájának az érvényesülése. A vetélkedő elitek stratégiáját többek között éppen az határozza meg, hogy miben látják, láttatják ennek a fogyatékosságnak az okát.

A „baloldal” helyzetelemzésének a konklúziója már évek óta az, hogy „a nép” mentálisan elmaradott, kiskorú, stb. Ennek a diagnózisnak a hátterében pedig valószínűleg az a körülmény áll, hogy a politikai diskurzusban nekik jutott a „racionális” címke, amit ők boldogan el is fogadtak. Márpedig aki racionális, annak módja van bebizonyítani, hogy a vizsgálati tárgy a vizsgáló alatt áll. Sajnos a hazai „racionalitás” többnyire ki is merül ennek az alárendeltségi viszonynak a demonstrálásában.

A jobboldal sokkal trükkösebb. A célja ugyanaz, mint a baloldalnak: a saját domináns pozíciójának a biztosítása. Másképpen fogalmazva: annak biztosítása, hogy a libertárius ideálba kényszerített emberek úgy dolgozzanak a saját önmegvalósításukon, hogy eközben ne vegyék észre, hogy csupán eszközei mások önmegvalósításának. Ezt úgy érik el, hogy a tiszta libertárius ideál magyarországi diszfunkciójának az okát nem a „népben” hanem a „rendszerben” a neoliberálisoknak tulajdonított „jóléti” rendszerben és azok „parazitáiban” jelölik meg. Holott a napnál is világosabbnak kellene lennie legalább két dolognak: 1. A „neoliberalizmus” és a „jóléti rendszer” nem fér össze. 2. A „jóléti rendszer” járadékosának lenni nem tekinthető önmegvalósításnak, és ezért a járadékosok még a libertárius értelmezés szerint se tekinthetőek a sikeresek kizsákmányolóinak, tehát valahol máshol kellene keresni azokat. (Ennek a többszörös fogalmi zavarnak megvan az a komoly haszna, hogy megtéveszti a saját célközönségét és az ideológiai ellenfeleket, ami lehetetlenné teszi a kettőjük közötti kommunikációt.) A jobboldal azért gondolkodik a „nemzetben” mert a nemzet nekik nem más, mint a libertárius ideának megfelelő magyar polgárok idealizált közössége. Ez az idealizált közösség pedig úgy jöhet létre, hogy megszabadul a „parazitáktól”. Ezért a „nemzeti” közösség szükségszerűen kisebb, mint a közösség által irányított állam joghatósága alatt élő nép. Ebből következően a „nemzeti” kormányzás lényege az állam szerepének újraértelmezése lesz. A nemzeti kormányzat alatt az állam feladata már nem a népről való gondoskodás, hanem a nép elnyomása a nemzet értekében.

A jobboldali libertáriusok tehát valószínűleg azért sikeresebbek, mert az általuk kínált hamis portéka („Uralkodj velünk!”) sokkal jobban megfelel a hazai fogyasztók ízlésének, mint a „baloldali” libertáriusok által kínált hamis portéka („Nőj fel fiam!”).

A magyar politikai „diskuzrus” szerepe tehát az, hogy elfedje az a valós okot, amely a magyarországi körülmények között értelmetlenné teszi a libertárius emberkép alkalmazását. A helyzet ugyanis az, hogy a kádári rendszerből örökölt hierarchia és az abból következő mentális körülmények mellett értelmetlen önmegvalósításról beszélni.

Mit kellene tennie a „baloldalnak” ahhoz, hogy megvalósíthassa önmaga baloldali fordulatát?
Elsőként talán azzal kellene szembenéznie, hogy a libertárius idea nem más, mint a posztkádári hatalomgyakorlás eszköze. „Tiszta” formájában a „civilizátorok” hatalmát legitimálja, etnicizált formájában pedig „nemzetvezetők” uralmát.
Ezt következően azzal a dologgal is szembe kellene nézni, hogy jelen körülmények között a hagyományos „baloldali”, „tiszta”, „civilizatorikus” libertariánus retorika csak arra jó, hogy legitimálja az etnicizált libertarianizmust.

A „baloldal” baloldali fordulatához ezért elengedhetetlennek tűnik a libertárius idea feladása. Az adott körülmények között csak így lehet hiteles és sikeres az uralmi viszonyok kritikája. A jobboldal ugyanis egy óriási sanszot ad az eljövendő baloldalnak azzal, hogy a jobboldali önkép végzetesen „hozzátapadt” a régi „baloldalról” alkotott képre.

Valóban nem jó, ha a baloldal csak azzal házal, hogy nincs növekedés. De az se jó, ha elkezdünk azon szörnyülködni, hogy a népet nem érdekli saját jóléte.
Naná hogy nem érdekli amíg nem tisztázottak az igazságos elosztás kérdései.
A jobboldal, igaz hamis formában, megfelelt ennek a "népi" igénynek.

Tessék kidolgozni jobb igazságosság modellt!

Malachi 2013.02.28. 11:12:20

@Balt: a probléma az, hogy a fidesz megoldás helyett egy kancsal sámánt nevezett ki gazdasági miniszternek, mondjuk. ebből faakadóan nem, hogy a duplája nincs meg annak, ami kellene, de csökken minden mutató. szerintem ez a probléma. lehet örülni és tapsolni, mint egy focimeccsen, hogy milyen állat, vezet a csapatunk, de sajnos ez nem egy focimeccs.

jó, jó, talán, talán elkaristolunk valahogy így is még pár évig, évtizedig, végül is a komcsi időkben is megvoltunk valahogy. csak közben kinyílt a világ és akinek szeme van, az látja, merre és milyen tempóban halad. tőlünk el, nagy sebességgel. az elszalasztott lehetőségek, a permanens elkúrás amit minden párt visz, most éppen a fidesz - és ennek a győzelemként eladása...ebből nem lesz semmi. soha.

egy ideje vidéken lakom, tegnap bent jártam a városban, mit látok? az utak mellett, a metrón, fidesz plakát, szoci plakát, jobbik plakát... mi a fasz, idén lesz a választás? erre futja az energiából, de arra nem, hogy tolják az ország szekerét? hogy a picsába?

mi történt, itt mindenki meghülyült? és akkor jössz te, meg az ilyen-olyan oldalon álló szurkolók és ezeknek drukkoltok? mi lesz közben az országgal? az senkit nem érdekel?

Malachi 2013.02.28. 11:13:16

@Mária: elmondhatod százszor is, ettől még ezt használják. beszéld meg a terület szakártőivel, miért ezt a módszert dolgozták ki.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 11:13:25

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: na ezert fogunk ebesz megfigyeloket hivni, mert teljesen nyilvanvaloan a csalas miatt lett osztogatva az allampolgarsag, hogy ellenorizhetetlen szavaoktol ellenorizhetetlen szavazatokat lehessen krealni.

es ott mar keves lesz pinter es polt kozbenjarasa, legfeljebb felkerulnek ok is az interpol listajara...

reszeg tengeresz 2013.02.28. 11:14:26

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: jaja, ez aztan igazan jo parhuzam a helyzetre. :D
Szerencsere nektek libsiknek mindenhol lefele aldozik, orulhettek, ha annyival megusszatok, hogy csendben megdogolhettek majd valamelyik sarokban, es nem a sajat beleitekre lesztek fellogatva. :) Ha rajtam mulna a masodik verzio jatszana. Minden liberalisnak sajtreszelovel szednem le a boret meg a husat, es utana franko kis sofurdobe dobnam, hadd elvezze azt amit megerdemelt. :)))

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 11:15:28

@Malachi:

"akinek szeme van, az látja, merre és milyen tempóban halad. tőlünk el, nagy sebességgel."

Görögország, Olaszország, Portugália és még sokkan mások :DDDDD Mi viszont fejlödünk, ez TÉNY !

Scagnetti 2013.02.28. 11:17:36

@Mária: Attól, hogy te nem érted, még a módszer működik. Sok helyen használják, és bevált.

Hogy számodra épp nem kedvező eredményt mér, az nem a módszer hibája, hanem azoké, akiknek drukkolsz. Megkapták a lehetőséget, de nem tudtak élni vele.

Mellesleg 2010-ben is az volt a szöveg, hogy hülyeséget mérnek, de majd a választáson más lesz. Aztán mégsem lett más.

blah 2013.02.28. 11:17:51

@Balibgeczyk: te hol is olvastad, hogy én bármelyik pártnak szorítok? Nem csodálkozom, hogy ez sem jutott el az agyadig. Én abban a többségben vagyok amelyik a tárki felmérés utolsó oszlopában van. Tudod, az értelmesebbje, amelyiknek elege van abból, hogy jobbról is meg balról is lerabolják. Ha ennek akarsz örülni hát örülj, csak dögölj meg minél hamarabb.

sárkányfő 2013.02.28. 11:17:59

@Balibgeczyk:
Ja, ja, fejlődünk, mert a negatív növekedés is növekedés, ugye? :))

Istenem, ma magadhoz képest is extra röhejes vagy, ne hagyd abba kérlek :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.28. 11:18:11

@reszeg tengeresz: sehol nem aldozik lefele:-)
sot.. egyre tobb embernek egyre tobb jpoga van es a hozzad hasonlo szafrfaszu nacik egyre tobben toltik meg a sittet..;-)

nem sokaig huzzatok mar kinaban, argentinaban, oroszorszagban, eszak-koreaban, iranban es a vilag tobbi segglyukaban, pszichopata mocskos allatok:-)

hamarosan ki lesztek rangatva a fenyre es ott porra hullotok a dogszagu, peneszes ideologiaitokkal:-)

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 11:20:46

@sárkányfő:

ha tovább tartott volna a szoci rémuralom akkor most ott álnánk mint Görögország, ez is tény csak nem akarjátok beismerni magatoknak!!

blah 2013.02.28. 11:21:30

@reszeg tengeresz: neked sincs annyi eszed, hogy megértsd, hogy nekem tök mindegy jobbról vagy balról rabolnak le az nekem nem fog tetszeni. Neked lehet, ezért utalok így rátok, hogy kretének.

g0d 2013.02.28. 11:21:40

@Balibgeczyk: na lássuk azokat a tényeket mivel tudod alátámasztani? ja semmivel? igazán beszerezhetnétek már egy gazdasági szakembert is a bértroll-kommandóba, hogy leglalább értelmesnek látszó dolgokat tudjatok leírni. addigis...

unortodox gazdasági növekedés - közismertebb nevén: recesszió

Scagnetti 2013.02.28. 11:22:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igény jobbra tényleg nincs. A szekértáboroknak megfelel a saját bandájuk, mivel azokat úgyis csak a másikkal szembeni utálat tartja össze. A napi gyűlöletadagjukat megkapják, ezért hálából semmiféle kritikával nem illetik a pártjukat. Bármilyen szar, nekik jó úgy is.

A többi meg nem megy el szavazni.

g0d 2013.02.28. 11:22:52

@blah: "Én abban a többségben vagyok amelyik a tárki felmérés utolsó oszlopában van." +1

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:23:05

@sárkányfő: kicsit fertelmes a stílusod, úgyhogy - ha nem haragszol - vegyük olybá, hogy tahótlanítottalak. Már erre se válaszolj, felesleges.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:23:52

Gréczy és Bartus "véleménye" lenne érdekes most...

reszeg tengeresz 2013.02.28. 11:24:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: fura lehet neked egy ilyen parhuzamos dimenzioban elni. :D Ebbe az agyad helyen nyilt feketelyukon keresztul jutottal at ugye?

@blah: de ha mar ugyis kirabolnak, legalabb a libas meg a kurcsany pofajat ne kelljen neznem.

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 11:25:11

@blah:

"Én abban a többségben vagyok amelyik a tárki felmérés utolsó oszlopában van. "

Hát igy tényleg nem lesz jövöre Kormányváltás :OO

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:26:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ne izgasd fel magad, de engedj meg egy olyan halvány, teoretikus lehetőséget is, hogy nem mindenki náci, aki nincs veled egy véleményen Gyurcsányról.

Scagnetti 2013.02.28. 11:27:49

@Farkantoán Chatpartner: Bartus már eltemette az országot. Gréczy meg most találja ki, hogy állítsa be az eredményt Gyurcsány újabb óriási győzelmének.

De az is lehet, hogy inkább kussol, ahogy a kellemetlen híreknél általában a nyaloncok szoktak. Az pl. nagyon tetszett, hogy a Népszava ma írt a mérésekről, de azt az aprócska tényt elfelejtette megemlíteni, hogy a Jobbik lenyomta a szocikat. Valahogy az ilyen jellegű infókat véletlenül sosem írják meg.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:30:00

@Scagnetti: ez viszont oldalfüggetlen. Idétlenül és tök feleslegesen kommentálgatnak, miközben ott (kell legyen) a grafikon és csá.

room_101 2013.02.28. 11:32:58

Van egy tippem a megoldásra: a fidesszel elégedetlenek közül ennyien húztak el melegebb égtájak felé az előző felméréshez képest. De ha van bennük némi bosszúvágy, élnek a külföldön élők szavazási lehetőségével (már ha lesz kire ebből az elb@szott társaságból).

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:33:14

Nézzünk szembe a tényekkel: Orbán kormányzása irdatlanabb, mint gondoltuk volna, de jövőre nem lesz itt semmiféle kormányváltás.
Az ok is egyértelmű.
A pénzefosztott, szétforgácsolódott baloldal a maga maradék sajtóbefolyását ügyetlen, kontraproduktív, agresszív, undort kiváltó GYŰLÖLKÖDÉSRE használta fel.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:34:37

@room_101: ld. a KSH statisztikáját. Nem támasztja alá tárgyilagos gyanúdat.

gmihaly 2013.02.28. 11:35:45

Ha az okostónik "pártutálat"-ot észlelnek, akkor miért csak pártpreferenciát vizsgálnak? Netán a komplexebb vizsgálódás macerásaabb, vagy nincs jó módszertana?

sárkányfő 2013.02.28. 11:35:51

@Balibgeczyk:
ja, ja, akkor csőd szélén álltunk 2010-ben, hogy Orbán kapásból elengedett évi 500 milliárot a tehetősek adójából :D

Hú bazdmeg, nagyon kemény idők voltak :D

Na olvasd csak tovább az mno-t, mosd ki az agyad szépen...

Farkantoán Chatpartner 2013.02.28. 11:36:42

@gmihaly: nem - arról van szó, hogy sajnos nem pártutálat alapján szavazunk, noha úgy reálisabb lenne.

sárkányfő 2013.02.28. 11:37:40

@Farkantoán Chatpartner:
És téged ki nem szar le te nagyon hülye? :D
Húú, kiszűrsz, most akkor meg kéne ijednem, vagy mi van? :D Egyébként hányszor fenyegettél már szűréssel, hogy hogy még mindig látod a kommentjeim? :)

Rui Blaaz 2013.02.28. 11:38:46

@Alkibiadesz: alapból azért jöttem, hogy firkantsak valamit turulról, hortiról, szentkoronatanról és egyéb pótszerekről, húzzam egy picit (vagy nagyon) a nyeregben lévő és valószínűleg legközelebb is "nyertes" oldalt - de elolvasva hozzászólásodat mégis inkább csak annyit mondok, hogy de jót írtál, és hogyúgyvan!

Melchi Zadok 2013.02.28. 11:39:11

@Alkibiadesz: ennyi ordas baromságot ilyen hosszan...
guiness gyanús.

pástétom 2013.02.28. 11:39:15

Az, hogy a Fidesz ilyen kártékony kormányzás közepette még mindig vezet, a magyar választók szellemi színvonalát fémjelzi, nem az ellenzék teljesítményét.

Scagnetti 2013.02.28. 11:47:41

@pástétom: Tényleg nem. Az ellenzék profi, hiteles, becsületes, felkészült és szimpatikus, csak az a hülye nép nem hajlandó ezt belátni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.28. 11:52:07

A Medián szerint 60%-on áll a jobboldal, a Tárki szerint 64%-on. Egyik sem sok jót jelent a töketlen baloldalnak, a Fidesz nem sokat veszített a választani tudók között a népszerűségéből a választásokon elért 52% óta.
A legfőbb kérdés az, hogy a Fidesz táboránál közel kétszer nagyobb bizonytalan tömeg otthon marad vagy elmegy szavazni.

Balt 2013.02.28. 11:52:38

@ksszns: Nem baj, majd jön a kétkul(a)csos, oszt jó lesz neked. :) Higgyél benne erősen, hátha...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.28. 11:53:16

@pástétom: Nem a választók szellemi színvonalát jelzi, hanem az alternatíva hiányát.
A pártfanatikusok hajlamosak elfeledni, hogy a Fidesznél jóval nagyobb a senkivel sem szimpatizálók tábora.

Balt 2013.02.28. 11:57:10

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Tévedés. Pozsgay a mai napig sértett a négyigenes népszavazás miatt. Hogy véletlenül a másik népszavazás, a 2004-es idején a kettős áp-ság mellett kiállt, abban meglehet, tényleg hasonlóak a nézeteik. (Én is itt rehabilitáltam, mint embert, politikusként meg eleddig senki nem tette... Pedig nem lehetetlen, hogy annak idején mi tévedtünk, és jobb lett volna, ha ő lesz az első KE. Bár akkor még pont, hogy ez tűnt az utódpárti érdeknek... Aztán másképp alakult.)

sárkányfő 2013.02.28. 12:02:25

@Balt: Azért ekkorát ne hazudozz már kérlek... még hogy politikusként nem rehabilitálta Orbán Pozsgayt... hogy mondhatsz ilyet? Te is tudod jól, hogy ennek pontosan ez ellenkezője igaz. Te is tudod jól, hogy maga Orbán kérte fel Pozsgay az alkotmány írásra. A mostani pártalkotmányon ott van Pozsgay keze nyoma is, büszkék lehettek rá.

Alkotmány-írásra való felkérés, és elfogadás maga a színtiszta politikai rehabilitáció. Orbán rehabilitálta Pozsgayt. Bár ez nem meglepő a többi volt komcsi fideszes karrierjét elnézve.

Balt 2013.02.28. 12:02:28

@csakhalkanszólok: ?? Azt hiszem, a gyermeket nevelő középosztályi munkavállalók mindig is célcsoport volt a Fidesz számára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.28. 12:05:32

@Balt:

"Pozsgay a mai napig sértett a négyigenes népszavazás miatt."

Valószínűleg azóta megbocsátott a Fidesznek, hiszen a Fidesz volt az egyik fő kezdeményezője annak idején a népszavazásnak. Különben Pozsgay KE lett volt simán, messze a legnépszerűbb ember volt ő akkoriban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.28. 12:07:54

@Balt:

"Pedig nem lehetetlen, hogy annak idején mi tévedtünk, és jobb lett volna, ha ő lesz az első KE."

Nem éppen.

Pozsgay a reformkomcsik rosszabb vonalához tartozott, a nagyimreista, nemzeti vonalhoz. Tragikus lett volna, ha KE lehetett volna. Örök hála az akkori Fidesznek és az SZDSZ-nek, hogy Pozsgayt az agyagba döngölték.

Mária 2013.02.28. 12:13:25

@Balt:

"Azt hiszem, a gyermeket nevelő középosztályi munkavállalók mindig is célcsoport volt a Fidesz számára."

Valóban :)))

Nagyszerűen sakkban lehet őket tartani azzal, hogy mi lesz a gyerekekkel, ha kirakják őket az állásukból. Ezért nem is pampognak az új MT ellen és szaksziba se nagyon akarnak belépni.

A rengeteg új adónemmel is főként őket lehet sarcolni, nem a mélyszegényeket, akik nem fogyasztanak, vagy a rafkós gazdagabbakat, akik már kitanulták, hogyan legyenek a pénzüknél az extrém adózási környezet ellenére is.

Mária 2013.02.28. 12:14:58

@Scagnetti:

"Attól, hogy te nem érted, még a módszer működik. Sok helyen használják, és bevált."

Attól, hogy személyeskedsz, még nem neked van igazad, hanem nekem.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 12:17:09

@Balibgeczyk: egy kis adalék, csak neked: a választók fele bizonytalan, vagyis az ún. többség egyáltalán nem fideszes és csak az ellenzék marketingjén múlik a megnyerése, nem a rezsicsökkentésen. szerénység, szakértelem és eredmények szükségesek, ezt orbán pontosan tudja, azért is próbálta beismerni, hogy még nem teljesítünk "elég jól". ugyanakkor ennek a rétegnek a 65%-a akar kormányváltást, még úgy is, hogy a többsége egyébként jobboldalinak vallja magát. ez egy nem régi kutatást, keresd csak elő nyugodtan. vagyis a ner napjai meg vannak számlálva, egyedül mesterházyn és bajnain múlik, hogyan használják ki ezt. ha egy kis eszük van, egyenesen chikánt vagy valamelyik külső szereplőt kérik fel miniszterelnöknek és szakértői kormányt csinálnak. ebben az esetben az orbán-rendszernek abban a pillanatban vége. de ez később kiderül. van itt egy másik aspektus is, a szavazó.

ami személy szerint téged illet: a nickeden kívül ebből a hozzászólásodból látszik igazán, mennyire ideális célcsoportja vagy orbánnak. hogy személy szerint te semmilyen választás nyertesének nem érzed majd magad ugyanakkor, az hótziher. minden megszólalásod egy pszichológiai esettanulmány. üvölt belőled a lecsúszott kisember, aki nem felháborodik valamin, mert ez még jogos lehet, ha a hazáját félti, hanem élete céljának tekinti a másik oldal legyőzését. mindegy hány százalékon áll a pártja, mindegy ki nyeri a választást. viszonylag rossz lehet számodra, hogy az ellen oldal soha nem fog eltűnni, így a te kis háborúd is tovább tart, amíg gépelni tudsz. igyekszel a legalsó szinten megtenni a magadét a rendszerért, eközben a pártod vezetői élvezik a luxust és hatalmat és a háttérben röhögnek rajtad. te pedig ugyanaz a kisember maradsz, aki mindig is voltál. őszintén remélem, a választás után lesz benned annyi gerinc, hogy visszajársz kommentelni és véded a vereségeteket. addig is kellemes háborúzást neked.

Mária 2013.02.28. 12:17:52

@Malachi:

El vagy tévedve.

Nem azért bohóckodnak az 1500 fős mintával, mert megbízható mintavételezési eljárás lenne ebben az esetben, hanem azért, mert senki nem akar költeni egy normális felmérésre.

Orbánéknak meg direkt jól van így, hogy közvéleménykutatásnak hazudhatják ezt a pancserséget.

ördöngös pepecselés 2013.02.28. 12:22:53

@balage_81 reloaded:

a bizonytalanok nem is fognak szavazni!! lesz 50-55%-os részvétel!! Ennyi.

2013.02.28. 12:26:34

@Scagnetti: A túlzott 'liberálkodás' ami az országra a veszélyes,m nem a Jobbik. Amerikában ha valaki kitűzi a nemzet zászlóját a házra, arra büszkék a szomszédok. Ha itthon kitűzi, egyből megkapja, hogy büdösbunkóparasztjobbikosneonáci.

Ebben az országban pont a liberósoknak nincs helye.

g0d 2013.02.28. 12:26:36

@Balibgeczyk: a bizonytalanoknak köszönhetitek a kétharmados rémálomkormányzást te okostojás. azelőtt soha nem volt a fidesznek 2,7 millió szavazója.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.02.28. 12:33:40

én már hallom a szekrényben a fasisztákat, épp karateedzést tartanak

room_101 2013.02.28. 12:36:50

@HUN_Sector:
Amerikában nem is ismerik fel a magyar zászlót a szomszédok.

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 12:36:54

@HUN_Sector: Igen am, csak az USA-ban nem sajatitotta ki senki a nemzeti jelkepeket ugy, mint Magyarorszagon tette orban es a jobbik. Ott senki nem kopkod a masikra, hogy nem nemzettars csak azert, mert a politikai nezetei masok. Megertettek az emberek, hogy egy demokraciaban nem mindenki gondolkozik ugyanugy, de ettol fuggetlenul egyazon nemzet tagjai es mindennyian az orszag boldogulasat tuztek ki celul, meg ha mas modon is kozelitenek ezt meg.
Magyarorszagon ezzel szemben olyan szintre sullyedt a "nemzeti" oldal kommunikacioja, hogy barmilyen ellenvelemenyt vagy ellentetes ideologiat kepesek egy karlegyintessel nemzetellenesnek, libsinek vagy bolsinak nyilvanitani, es a birkaik erre vevok is. Persze azon nem gondolkoznak el, hogy ezek mogott a fogalmak mogott milyen definicio is all, nem erdekli oket, hogy a polusok mar regen felcserelodtek az orszagban es a "jobboldali" partok a kommunista eszmeket kicsi keresztenykedessel fuszerezve adjak el magukat mar evek ota.

Balt 2013.02.28. 12:37:34

@Malachi: "jó, jó, talán, talán elkaristolunk valahogy így is még pár évig, évtizedig, végül is a komcsi időkben is megvoltunk valahogy."

Ne tévesszük szem elől, hogy 2008-ban konkrétan beleálltunk a földbe.

irógép 2013.02.28. 12:39:48

Huuu megy az anyázás rendesen!
Sajna uszítanak minket egymás ellen, és ez működik is.
Amúgy a fidesz nem azért vezet, mert hű de jók, hanem az ellenzékre egy tea megfőzését nem lehetne rábízni. És a hit hű ballibeken kívül ezt kb mindenki így gondolja.
Az ellenzék még ellenzék se tud lenni, már mint Orbán anyázásán kívül, hogy tudna akkor kormányozni!
Bajnaiék terve nagyon populista szintén és kb pont sehova nem vezet! Visszahoznak szj kulcsot, de elkaszálnak külön adókat, amiket be kell szedni máshogyan. A hiány majd elszáll megint, de mivel Bajnai jóban van az IMF fel kapjuk az újabb hitelt, aztán jön egy pici jó lét, majd az újabb szopás!
Bajnai megmentette az országot a csődtől, nagy megszorításokkal, elvettek fizutól kezdve a családtámogatásokon át mindenből!
Érdekes, hogy a sok lelkes Bajnai váró erre már nem emlékszik...
na mindegy a lényeg a hithű Orbán fóbiásokon kívül nem sok ember bízik egy tehetetlen magát sem meg szervezni tudó ellenzékben.
Ennyik a tények!
Egy mást anyázni hitünk szerint, meg csak arra jó, hogy minden hájfej maradhat a helyén, és továbbra sincsen igazi számonkérés a nép részéről, hisz egymással vagyunk elfoglalva, és ez jó is minden oldalnak kb.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 12:41:42

@Balibgeczyk: meglepő, de 2002-ben is a fidesznek állt a zászló, aztán tudjuk mi lett. ezután hangzott el kovács lászlótól hogy nem közvélemény kutatást, hanem választást kell nyerni. és a részvétel meglepő módon épp akkor volt az eddigi legmagasabb, méghozzá 70% - amire a világon semmi nem utalt akkor sem. egyszerűen nem érted a nem fideszre szavazók attitűdjét: itt a hardcore fanok aránya kisebb. a másik réteg, akik nem ezzel kelnek és fekszenek, viszont választani elmennek az utolsó pillanatban. a dolog onnan érthető meg számodra is, hogy miért akarta a fidesz a regisztrációt: pont ezt a nem elkötelezett, de a választáson résztvevő réteget akarta távol tartani. kósa lajos nyilatkozata pedig tovább egyszerűsítette a képet, ő azt mondta, hogy a 2. forduló eltörlésére azért volt szükség, mert a fidesz mindig akkor veszített. nem véletlen, hogy átírták a választási körzeteket, behoznák a határon túliakat, nehezítenék a külföldön dolgozók szavazását és akarták a regisztrációt: pontosan tudják, hogy nekik önállóan nincs elég szavazójuk a győzelemhez, 2010 egyszeri alkalom volt, protest hangulat mindig a kormány ellen van, nem az ellenzék ellen. a képlet ott csúszik meg, hogy a határon túliak nem elég elkötelezettek fidesz-irányba (pl rmdsz és híd szavazók, akiket a fidesz ellenségnek tart) és bizony a regisztráció is elbukott. a fidesz esélyei akkor lennének jók, ha nem volna ekkora a bizonytalanok aránya és lenne regisztráció. a győzelem mesterházy és bajnai kezében van, akár tetszik, akár nem. emésztgesd.

2013.02.28. 12:44:33

@room_101: itt az usa nemzeti lovogójáról van szó

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 12:44:39

@Balibgeczyk: "a bizonytalanok nem is fognak szavazni!! lesz 50-55%-os részvétel!!" - ez egyrészt a te vágyálmod, mint mondtam, 2002-ben sem ez lett a végén, hanem mindennél magasabb részvétel, másrészt a rezsicsökkentés és a kiváló kormányzás éppen el kéne vigye a választókat, hogy a fideszre szavazzanak nemde? nehogy visszajöjjenek a gaz komcsik, akik tönkretették, eladósították, elárulták, elprivatizálták, nemde? miért gondolod, hogy csak 50-55% megy majd el szavazni? hát nem látja a NÉP, hogy a fideszt milyen nagy arányban kell támogatni?

2013.02.28. 12:45:05

@HUN_Sector: lobogójáról (elírtam)

balambher 2013.02.28. 12:45:44

@Balt: Nem értettem félre semmit. Ennyivel kevesebbet kapott kézhez február elején, mint január elején. Lehet, hogy márciusban már visszaáll a korábbi pénz, de várjuk ki a végét. De ha ez a kérdés nem tetszik, akkor azt is kérdezhetem, hogy jártál már közértben és vásároltál ott?

2013.02.28. 12:46:07

@MacChicken: Pont hogy a republikánusok sajátítják ki ott a jelképeket.

Malachi 2013.02.28. 13:02:03

@Balt: mint az egész világ, kb. csak ők mostanra már nagyjából talpon vannak. sőt, a környező országok is, a posztszoc. blokk is magára talált. mi meg továbbra is csúszunk lefelé. ez a bajom. hogy nincsen terv, látszatja sem annak, mivel akarják megállítani a leszakadást, lecsúszást. mert az oké, hogy elmútnyóc, és gyurcsányahibás, ezt már tudjuk. de az még mindig nem, hogy mi a megoldás. pedig lassan eltelik egy ciklus. bárhonnan nézem, nekem ez így nagyon-nagyon kevés.

pedig úgy vagyok vele, hogy ha látnék bámilyen épelméjű elképzelést (egyáltalán épelméjű embert) a fidesz háza táján, és látszana a fejlődés, lenyelném a békát, szavaznék rájuk. az jövőnk a tét, francba az egyéni sérelmekkel. de orbán 2002 (a TF-es beszéde) óta lószart nem csinál, nem mutat. lavírozik, lázít, hülyékkel veszi körül magát, kivonulgat, külföldről üzenget, szabotál, aztán szarrá nyeri magát és még így sem képes bármilyen eredményt felutatni, épp ellenkezőleg. egyetlen dologhoz ért, ahhoz, hogyan fanatizálja és tartsa egyben a mindenkori másfél millió körüli táborát. magyarul hogyan hazudjon a képükbe.

őszinte leszek, éppen ilyen megfontolások alapján és Bajnaira szavazok majd legközelebb, egyszerűen azért, mert jelenleg egedül neki van VALAMILYEN komolyan vehető programja, elhiszem neki, hogy kormányon is azt csinálná, amiről most beszél, és nem a populizmus az egyetlen fegyvere. konzekvens, van egy elképzelése, higgadt, érvel, nem hülyének nézi a választókat, hanem próbálja elmagyarázni a kialakult helyzetet. sorolhatnám.

Scagnetti 2013.02.28. 13:03:09

@Mária: Neked egyáltalán nincs igazad, csak bebeszéled magadnak ezt a hülyeséget, mert nem tudsz szembenézni a valósággal.

Ad Dio 2013.02.28. 13:07:09

"Csak abban a közvélemény-kutatásban hiszek, amit én hamisítottam" és "nem közvélemény kutatást kell nyerni, hanem választást".

Két nagy mondat.

2014 totál nyílt kérdés.

Ad Dio 2013.02.28. 13:07:47

Csak nem pofonokkal egyengessük az utat odáig...

Scagnetti 2013.02.28. 13:10:39

@Ad Dio: "Két nagy mondat."

2010-ben is sokan kapaszkodtak ebbe, mint utolsó lehetőségbe. Hiába. Mert igazából sosem volt ez lehetőség, legfeljebb álom. Ha valaki arra épít, hogy hátha rosszak a mérések, akkor már régen rossz neki. Hiteles arcokat és politikát kellene mutatni, és akkor Orbán menne a sunyiba. De ezek hiányában úgy néz ki, marad.

Tblog 2013.02.28. 13:12:13

"Fidesz 48, MSZP 22"

Nem is tudtam hogy Magyarországon kétpártrendszer van. Se LMP? Se Jobbik? Se KDNP?

buday008 2013.02.28. 13:13:19

Kicsit meseszerű ez a Fidesz 48. de oké fogadjuk el. Még ugyis hogy vannak akik félnek és vagy el sem mondják vagy mást mondanak. Illetve hogy ott vannak a bizonytalanok akik valami azt súgja nem Fidesz. oké48 a Fidesznek aláírom ..hm az már szép kis kisebbségi kormányzás. ... amúgy meg az mszp ,dk, eü14 maszzívan 30-35százalék már most is.. a stabil jobbikos 20 hoz...ej -ej matolcsy ésm ég jo 1 év eredménye...és ki mondta hogy 2015-ben nem lesz előrehozott választás? szép magyar jövőnk..

Sírköves Slomó 2013.02.28. 13:15:52

@balage_81 reloaded: Naná, ha már a maszop, milla, lmp, e2014 esélytelen, nem jöttek az UFO-k, akkor maradnak a bizonytalanok, mint a demokrácia őrzői...:)

A választók 50%-a nem szokott szavazni egyébként.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 13:18:39

@Malachi: Bajnai volt az IMF komisszár, nem választott ME. Az egyetlen ilyet, Montit éppen a napokban küldték el az olaszok a vérvörös búsba.

g0d 2013.02.28. 13:19:29

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "A választók 50%-a nem szokott szavazni egyébként."

ez sem teljesen igaz.

1990 65,11% 45,54%

1994 68,92% 55,12%

1998 56,26% 57,01%

2002 70,53% 73,51%

2006 67,83% 64,38%

2010 64,20% 46,62%

láthatóan orbánék első cuklisa utén megugrott ez a szám.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 13:29:53

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: egyrészt god már levezette, milyen rosszul tudod a számokat, másrészt te is szelektíven értelmezed az információkat, amellett, hogy időben sem a legjobbkor. azon kellene elgondolkoznod, hogy ha a fidesz politikája változatlan marad, akkor mivel tud olyan embereket megszólítani, akiket eddig 3 év alatt láthatóan nem tudott. sőt, ezek jó része (mivel a részvétel 64% volt 2010-ben) el is vesztette, tehát csalódtak benne. ezt piaci nyelven úgy szokás megfogalmazni, hogy kereslet van, egyedül a kínálatot kell hozzá igazítani. a bizonytalanok többsége pedig általában - még ha te nem is veszel róla tudomást - kormányváltó szavazó szokott lenni.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 13:34:19

@balage_81 reloaded: A fidesznek senkit sem kell megszólítania e pillanatban kényelmes győzelmet aratna. Februárban a Medián és a Tárki szerint még előrébb került.

Ezzel szemben az Mszp, Lmp és Együtt egymás szavazóit marta el.

Tekintve hogy ez a lófasznyi rezsicsökkentés így betalált, valszeg megcsinálják a folytatását is.
Arról itt nem beszélve, hogy ha a fidesz esetleg kisebbségbe kerül a ballenzékel szemben, még mindig ott van a Jobbik.

Balt 2013.02.28. 13:36:30

@Mária: Semmi vész, majd Baynau kampányol a 400e feletti másfélszeres adóékkel (sic!) meg a családi adókedvezmény megszüntetésével, aztán biztosan özönleni fognak a gyereket nevelő, törekvő jómunkásemberek rá szavazni. :))

tarackos 2013.02.28. 13:36:42

Sztem nem előzi meg. Ha megelőzné nem nyertek volna '02-ben vagy '06-ban sem.

A sötét oldal démoni választási rendszere a másfél millás fanatizálható csürhére és a gerintelen kurzusérteliségre középre van szabva. Másfél millával is szerezhetnek 2/3-t ha töredezett az ellenzék.

Ettől az ellenzék még szar. De azért mert hiteltelen személyek vannak előtérben. Fogadnék, hogy ha lecserélnék a teljes mszps vezérkart látványos növekedésnek indulna...

Balt 2013.02.28. 13:37:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem látom az összefüggést, de utólag belegondolva GÁ nagyon nem a nemzet egységét jelképezte.

Balt 2013.02.28. 13:38:45

@balage_81 reloaded: "az ún. többség egyáltalán nem fideszes és csak az ellenzék marketingjén múlik a megnyerése, nem a rezsicsökkentésen."

kac-kac
hvg.hu/itthon/20130227_ellenzek_valasztasi_eselyei

Mária 2013.02.28. 13:39:18

@Scagnetti:

Szerinted attól, hogy azt hajtogatod, hogy nekem mincs igazam, attól tényleg nekem nem lesz igazam?

A ráolvasás csak Tündérországban működik, a való világban nem annyira :D

MACISAJT 2013.02.28. 13:40:40

Nekem már egyvalami megérte a II.Orbán kormányból: hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.

Ez az ami nekem legfőképpen megérte.
Ugyanis számomra PRICELESS.
( Megfizethetetlen):D

Mária 2013.02.28. 13:41:31

@Balt:

Minek kopizol ide olyan zagyvaságokat, amiket magad se értesz?

Netán képes lennél kifejteni, ha lehet, egyszerű és közérthető formában, hogy mit akarsz üzenni nekünk Bajnaival meg az adóékkel?

Na ugye :)

Balt 2013.02.28. 13:44:05

@MacChicken: Ugyammá', ez szimpla önkirekesztés, ami a 2004-es "nemes" kampányban csúcsosodott ki. Lásd még Kovács L. teátrális kokárdatűzését a 2002-es pártelnöki vita végén. (Nem tudom mire számított ő maga és/vagy a kampánytanácsadója, talán épp Gyurcsány vagy Szigetvári: hogy Pokorni a mellére térdepelve tépi le a kokárdát? Ehhez képest ennyit válaszolt csendesen: "Na látja, elnök úr, ez ennyire egyszerű. Ha úgy érzi, ki kell tűzni a kokárdát." Remek illusztráció, függetlenül attól, hogy mit gondol Pokorni vagy én a 2002-es kokárdás kampányról.

Mária 2013.02.28. 13:44:09

@MACISAJT:

Ezt melyik kör-emailből kopipésztelted, szívecske?

Nem volt elég, hogy mindenki rajtad röhögött emiatt a két kommented miatt? Csak nem adod fel?

maria.blog.hu/2013/02/05/fogtam_egy_fidesztrollt_eppen_kopipesztelt

Malachi 2013.02.28. 13:46:31

@Mária: kérlekszépen fejezd már be, most te mész szemben az autópályán. ne csináld. ez a statisztika már csak ilyen műfaj, képzeld. a nielsen sem úgy méri ám a tévés nézettségi adatokat, hogy kétmillió háztartásba becsengetnek hetente. nem. van néhány száz/ezer műszeres család, az ő tévézési szokásiakat mérik és az alapán számolnak milliós nézettségeket. elég volt a hülyéskedésből már, fejezd be, felesleges.

Scagnetti 2013.02.28. 13:47:29

@Mária: Neked azért nincs igazad, mert semmivel nem tudod alátámasztani. Igazolnod kellene a kvk-k módszerének használhatatlanságát. Sok ezer cég világszerte biztos örülne, ha megmondanád nekik, hogy hülyék, és amit csinálnak, az semmire sem jó.

Vagy el is lehet fogadni az eredményeket, és elgondolkozni, hogy vajon miért olyanok, amilyenek. Nem a kvk-ra fújni, mert olyat mért, ami a kis lelkednek nem tetszik, hanem azt megnézni, hogy miért tudja a Fidesz, ilyen szar kormányzás mellett is bucira verni a szoclib kreténeket. Értelmesebb ember inkább ezt teszi.

Balt 2013.02.28. 13:49:24

@balage_81 reloaded: "a győzelem mesterházy és bajnai kezében van, akár tetszik, akár nem. emésztgesd."

Akkor még szkanderozzanak egy kicsit, aztán kezet rázva azért bizonyára bejutnak. :) Többre nemigen számíthatnak még a "nem vagyok politikus" hozzáállással sem, pláne, hogy most a Milla pont ezzel farol ki mögülük: nem akarnak szervezetileg "politikussá" válni.

g0d 2013.02.28. 13:52:48

@Malachi: rossz péla a tévés nézettség, mert arról mindenki tudja, hogy úgy manipulálják, ahogy a csatornák fizetnek érte. legalábbis tévés berkekben ez egy nyílt titok...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 13:53:25

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "A fidesznek senkit sem kell megszólítania e pillanatban kényelmes győzelmet aratna." - annyira, hogy a regisztrációval épp ezt a réteget akarta távol tartani. próbáld meg kitalálni, hogy miért.

@Balt: ez a helyes viselkedés, én legalábbis ellenzéki szavazóként ennek a "kac-kac" mentalitásnak örülök a legjobban. ahogy 2002-ben is akkor kapták a pofont, amikor nyeregben érezték magukat, 2004-ben is egy megnyert ep-választás után lett narancsos bukta a vége.

mivel idén kiesik a nav-pénztárgép és az e-útdíj bevétel, kénytelenek lesznek újabb megszorításokat eszközölni. a hívők másik nagy tévedése, hogy lesz még tér szociális kiadások növelésére. ez ugyanannyira igaz, mint hogy 2012 tündérmese és az elrugaszkodás éve volt. persze azt rád bízom, hogy matolcsy számait, vagy a valóságot fogadod-e el.

Balt 2013.02.28. 13:53:56

@Malachi: "elhiszem neki, hogy kormányon is azt csinálná, amiről most beszél, és nem a populizmus az egyetlen fegyvere."

Sajnos én is elhiszem... Sőt, emlékszem. Első dolga volt a gyes-t (stb.) 2 évre csökkenteni, ami miatt feltehetőleg ott lesz a helye a mindenkori nemzetellenes pantheonban Bokros jobbján.

Balt 2013.02.28. 13:57:21

@buday008: "oké48 a Fidesznek aláírom ..hm az már szép kis kisebbségi kormányzás."

Ez vagy 150 fideszes mandátumot jelentene a 199-ből... Szoktatásképpen: :)
www.republikon.hu/news.php?id=273&filter=Vez%25C3%25A9rcikk+rot%25C3%25A1tor

Sírköves Slomó 2013.02.28. 13:58:16

@balage_81 reloaded: Akarta? És már nem akarja? Ennyit ne gondolkodj!..:)

Alkibiadesz 2013.02.28. 13:59:11

@melchi zadok:
Ha megkérlek rá, akkor kiemelsz egyet a baromságaim közül és meg is cáfolod? :)

Malachi 2013.02.28. 13:59:44

@g0d: jóbazmeg, akkor a szocik vezetnek 152%-kal. :D nem süllyedünk, nem süllyedünk, mert a tévés nézettségeket manupulálják! kész.

@Balt: hát, én meg emlékszem, amikor orbán hazugságokkal és megfélemlítéssel kizsarolt az országból 3 ezer milliárdnyi nyugdíjvagyont. úgy, hogy azóta már a seggére is vert az egésznek, és fellendülés helyett recesszióban vagyunk, miközben a környezetünkben javulnak a mutatók. Bajnai alatt (aki gyilkos és IMF komisszár, persze) rövid megtorpanás után emelkedni kezdtek a mutatók. súlyoztam, így döntöttem.

Scagnetti 2013.02.28. 14:02:59

@g0d: Mondjuk úgy, hogy média berkekben vagyok, és erről valamiért mégsem hallottam. Hogy városi legendák szintjén létezhet, az egy dolog, mert aki nem ért hozzá, az bármit elhihet. Lásd Mária esetét a kvk-kal. Azt is sokan elhiszik, hogy a repülők kondenzcsíkja permetszer, és vadul lehülyézik azt, aki nem olyan "jól tájékozott", mint ők. Közben meg azt sem tudják, mitől repül az a valami a fejük fölött.

De ettől még a nézettségmérés eredményeit elfogadják azok, akiknek kell, és ha a hamisítás nyílt titok lenne, akkor megrendelni sem lenne értelme ezeket, hisz ez nem a nézőknek szól, hanem a marketingeseknek, műsorszerkesztőknek, stb, azok meg tudnának róla. Minek fizetnének érte akkor? És akinek a kárára mérnek, az miért hagyná ezt? Hülyeség.

Ez a "mindenki tudja" pont azt szokta jelenteni, hogy semmit sem tudnak, csak valami "hozzáértő" haverjuk mondott valamit, és ők továbbköltötték.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 14:03:07

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: miért, lesz választási regisztráció '14-ben? általában akkor szoktatok felvenni egy cinikus stílust, amikor a beköpéseitek után valaki érvekkel jön és arra már nem igazán tudtok mit mondani. ilyenkor jön a "másik hülye és agymosott" típusú szöveg, mert a tényekkel láthatóan nem tudtok mit kezdeni. gondolom jó kis anyázásra számítottál a kommentjeid után. nos, lesz regisztráció '14-ben? vagy ha nem, hogyan maradnak otthon a választók?

Balt 2013.02.28. 14:03:52

@Mária: Ezt tisztázd Baynauval és Oszkóval. (Ha esetleg ellentmondás van saját maguk közt is, akkor talán az IMF-fel, amcsikkal, vagy akivel tetszik.)

Oszkó mondta az atv-n a fentieket ("másfélszeres adóék") némi köntörfalazás után. Ez kb. Rogán számait jelenti. (Jelenleg 50% az adóék.)

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.02.28. 14:13:43

Jajj, hát 2002-ben is vezetett a Fidesz az utolsó pillanatig a közvéleménykutatóknál...

Aztán láthattuk mi lett a vége...

A szavazó hazudik, amikor face-to-face kérdezik! Igazat csak a szavazófülkében mond, amikor X-el.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 14:16:46

@balage_81 reloaded: Nem. Nem lesz regisztráció. Akor a fidesz a bizonytalanokat akarja elhívni szavazni? Döntsd már el.

Balt 2013.02.28. 14:22:22

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Hagyd! Az a szép, hogy már a regisztráció hirtelen elengedésében is összeesküvést sejtenek. :) Mellesleg nem biztos, hogy nem a Fidesznek kedvez ez. (Mondjuk a tudatos választói magatartást erősítette volna az indulatival szemben, azt elfogadom.) De elég ezt végigböngészni, hogy látsszon, a "rejtőzködők" között messze nincs a baloldali tábor "alul"mérve. Ennyien maradtak és kész. :)
hvg.hu/itthon/20130227_ellenzek_valasztasi_eselyei

Sírköves Slomó 2013.02.28. 14:29:00

@Balt: Már nem lehet baloldali táborról úgy beszélni, mint régen.

Elli Vízel víziói a 2022es választásra:

Korea az új Japán. Kína az új Korea. Fidesz az új Mszp. Együtt az új Szdsz. Jobbik az új fidesz. Mszp, na neki nem jutott szék...

felcsutisuttyo 2013.02.28. 14:30:27

ez A NAGY CSALÁS..PROPAGANDA KÖZVÉLEMÉNY KUTATÁS..( HASRA ÜTVE) rENDELÉSRE!

Malachi 2013.02.28. 14:37:12

@Balt: a milla teljesen hülye, ennyire szándékosan se lehetne elcseszni valamit, mint ők ezzel a töketlenkedéssel.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 14:38:15

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: a regisztráció az alkotmánybíróságon bukott el, ahol a fidesz által delegált tagok a buktatás ellen voltak. nincs elég képviselője ott, ezért húzták keresztül a tervet. akár azt is lehetne, hogy cinizmus helyett érdemben reagálnál, mert szellemi fölényt így még véletlenül sem tudsz ezzel elérni drága kis fideszes szekértolónk. csak annyit, hogy látszik, milyen alacsony a saját magadnak felállított mérce.

Balt 2013.02.28. 14:44:47

Nos, vonjuk le a Baynau-projekt zárásaként a tanulságokat. :)
propeller.hu/itthon/2635090-median-magyarok-szerint-egyre-jobban

fradra 2013.02.28. 14:46:27

"reszeg tengeresz 2013.02.28. 11:14:26
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: jaja, ez aztan igazan jo parhuzam a helyzetre. :D
Szerencsere nektek libsiknek mindenhol lefele aldozik, orulhettek, ha annyival megusszatok, hogy csendben megdogolhettek majd valamelyik sarokban, es nem a sajat beleitekre lesztek fellogatva. :) Ha rajtam mulna a masodik verzio jatszana. Minden liberalisnak sajtreszelovel szednem le a boret meg a husat, es utana franko kis sofurdobe dobnam, hadd elvezze azt amit megerdemelt."

Ezúton hívom fel a blog gazdájának figyelmét a fent idézett kommentre, valamint arra, hogy mit műveltek a jobboldal hangadói, amikor kb. 10 évvel ezelőtt valaki részegen azt találta mondani egy rádióműsorban, hogy legszívesebben kiirtaná az összes keresztényt (jóllehet rögtön utána bocsánatot kért). Ha a blog gazdája nem tesz büntetőfeljelentést, mellékelve "reszeg tengeresz" IP-címét, akkor legalábbis van oka attól tartani, hogy előbb-utóbb felelősségre vonják bűnpártolásért.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 14:47:55

@Balt: eddig is tudtam, hogy sok funkcionális analfabétával büszkélkedhetünk, de te láthatóan túlteszel az átlagon

"A median.hu oldalon közzétett felmérés szerint szintén másfél éves csúcsra (30 százalék) emelkedett azok száma, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.

Ezek a változások ugyanakkor nem mutatkoznak meg a kormánypárt támogatottságában (26 százalék a teljes népességben) - írták.

A felmérés szerint eközben az Együtt 2014 az elmúlt hónapokban mért gyengülés után növelni tudta szavazótáborát. Bajnai Gordon volt miniszterelnök hamarosan megalakuló pártját jelenleg a szavazókorú népesség 8 százaléka támogatja, az MSZP viszont számottevően gyengült, és ismét a 40 százalékot közelíti az egyetlen párthoz sem kötődők aránya."

neked az elégedett 30%, vagy az orbánt támogató 26% a meggyőző? esetleg a bizonytalan 40%, ami máshol 48% körül van.

és neked sikerült levonni, hogy bajnainak annyi? ejha!

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 14:48:16

@Balt: Mar hogyne, onkirekesztes.
Ha ma Magyarorszagon valaki nemzeti szinu lobogot tesz ki a hazara arrol mindenkinek az jut eszebe, hogy hazafi? Az, hogy szereti a hazajat? Nem. Az, hogy jobbikos vagy fideszes. Kisajatitottak a kozos jelkepeket.
Arrol ne is beszeljunk, hogy joerzesu ember lassan nem megy el a csaladjaval sehova a nemzeti unnepeken, mert szinte biztos lehet benne, hogy politikamentes unnepsegek helyett valami obegato tomegbe, neadjisten naggyulesbe csoppen.
Mar regen - a rendszervaltas ota - nem tud a magyarsag egyutt unnepelni semmit. Kette lett osztva a tarsadalom, sima "hideg" polgarhaboru folyik. A tortenelem nagyjai porognek a sirjukban, mert mindenki veluk takarozva sulykolja a beteig ideologiait.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 14:49:41

@fradra: 100%-ig egyetértek. ez a részeg tengerész már túllépte a hasznos hülye és a vicces troll szintet. korábban azt írta valahol, hogy ki kell ontani a liberálisok beleit. én is kérem a bloggazdát, hogy éljen is az index jóindulatával, azzal, hogy rendre kiteszik a blogját, több ezer más blogger nem ilyen szerencsés. tegye meg a följelentést.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 14:57:45

@balage_81 reloaded: És az AB hogy jön ide?

Ha a Fidesz akarta volna megcsinálta volna, beírja az Alaptv-be. De nem.

Te jöttél azzal hogy a választási regisztráció a bizonytalanokat tartotta volna távol, és tőlük a fidesz fél...

Ezek után áruld már el hova akarsz kilyukadni?

willdataa 2013.02.28. 15:02:57

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Megnyugtató látni a köztrágyaság barátainak döglődését, a népnek elege van belőlük.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Balt 2013.02.28. 15:06:46

@fradra: Nézz körül a másik oldalon is:
"rohoghetsz, kurva:-)
de ennek rossz vege lesz, igy, vagy ugy.
ha lelepunk, fizetesetek nem lesz, ha maradunk, akkor ep csontotok:-)"

*

Külön felhívnám szíves figyelmedet a saját válaszomra, melyben csak az ún. "demokratikus államhatalom" után sóhajtoztam:
":) Egyelőre ti vagytok a cső rossz végén. :)) Bár most nincs rendőrterror, kardlapozás, lovasroham, gumilövészet, de egyszer azért kíváncsi lennék rá, hogy álljátok. :))"

*

Ez pedig oldalsemlegesen:
"Ez a kommented az ékes bizonyíték arra, hogy egy átlagJózsi értelmi szintjén vagy:-) Istenem, bárcsak kihalnátok mind a 2 oldalon!"

Hajrá, hajrá, ÖR elvtárs, lássuk, mekkora a szolásszabadság ma Mo.-n! :))

2013.02.28. 15:07:58

@balage_81 reloaded: Szerintem ez túl van hypeolva. Hisz mi mindennap mondjuk, hogy lógjon az összes politikus, rohadjon meg Matolcsy ... stb. A szólásszabadságba pedig az általa írtak is beleférnek, messze van még a gyilkosságra buzdítás ettől.

Balt 2013.02.28. 15:09:14

@balage_81 reloaded: Bajnainak leginkább a Milla miatt annyi. (Meg egyébként is.) Egyébként innentől ne fárassz a válasszal, azt hiszem, már máshol belekerültél az ignore feliratú trash binbe.

Sir Galahad 2013.02.28. 15:11:10

@Amatőr: Meglehet, igazad van - a Jobbik is esélyesebb pillanatnyilag, mint a baloldal.

Balt 2013.02.28. 15:12:15

@MacChicken: Ja, ezt máshol írtam ma, hozom. (Vállalva, hogy ez egyesek szerint trollkodás, de így kényelmesebb, mint újraírni):

Volt idő, amikor a kokárda miatt kellett félni. (TŐLE egészen biztosan nem kell most sem.) Saját példát tudok felhozni, és nem '72-ből... 2006 márc. 14-én voltam a Gödörben, mert ifjúkorom egyik kedvencének, a Kontroll csoportnak volt vmi ünnepi "revival" bulija. (Mellékes körülmény, hogy az eü. határérték sokszorosát meghaladó dohányfüstben Bozóki miniszter kitüntette BD Ágnest az aktuális kurzusnak megfelelő "kereszttel"...) :)) Kokárdát titkán szoktam kitűzni, mert nem is nagyon járok márc. 15-én rendezvényekre, meg nem is úgy öltözködöm, amin "mutatna". Akkor is talán egy tarka széldzseki volt rajtam, jelzésszerű kokárdával: legfeljebb egy félbehajtott nemzetiszín szalag. Ekkor ugye már javában dübörgött a kampány, a beszívott SZDSZ-es fiatalok is hazafelé tartottak a szomszédos "liberális sátorból". Nem gondoltam volna, de belém (azaz a kokárdába) kötöttek. Igaz, tettlegességig nem fajult a dolog. Ennyit erről, személyesen.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.28. 15:25:51

Mi lesz így a bolsikkal?

Ki ne derüljön, hiába egyesülnek egy pártba, mint oly sokszor már a történelemben, így sincs semmi esélyük.

Mi lesz bolsik nélkül a demokráciával, ki fogja megvédeni a köztársaságot a Zorbántól?

ob,szerver 2013.02.28. 15:28:00

@fradra:
Ne röhögtess már..

A poldi blogban ott örömködnek a ballib tetvek, hogy egy bányász megvert egy képviselőt.

Annyian beindultak a vérszagra az ellenzéki demokraták, hogy földön fekve röhögöm ki a tolerancia bajnokait, akik pofánbasznának minden fideszest.

Malachi 2013.02.28. 15:29:32

@Balt: és ez a beszívott szdsz-es fiatalok, vagy a hatalommániás orbán hibája, aki gyakorlatilag elvette az országtól és a kisajátította a fidesznek azt a jelképet? ne bolondulj már meg. mit tehetnek azok a fiatalok a vezír hülyeségéről? embernek eszébe nem jutna pártokhoz kötni a kokárdát, ha akkor nem veszíti el azt a fordulót a fidesz.

#szájbergyerek# 2013.02.28. 15:41:12

@nandras01:

Értem én, hogy egy "baloldali" és/vagy liberális szavazónak már Orbán személyével is gondja lehet, hát még a politikájával.

Azt már nem értem, hogy ezért miért kell a választóit hogy úgy mondjam lehülyézni.

Átlagjózsi nem gondolkodik racionálisan...
Átlagjózsi nincs tisztában a fogalmakkal...
Átlagjózsi nem ért semmihez...

Azonban van egy csoport (nevezhetjük őket "balliberálisnak"), akik szerencsére ennek szöges ellentéte és még csak nem is Átlagjózsik.
Akik gyűlölik a "másképp gondolkodókat", függetlenül attól, hogy hatalomban vannak-e vagy nem.

Előbbi esetben náluk jobban senki nem tud semmit. Olyankor minden a legnagyobb renben van. Átlagjózsi ne szóljon bele, ha nem így látja. Úgysem érti, hogy ez neki jó, még ha nem is érzi azt. Majd ők jól döntenek róla, helyette is.

Útóbbi esetben meg a buta Átlagjózsik szorították ki a racionálisan gondolkodó, mindenhez szakértő, kiművelt emberfőket a húsos fazék közeléből.

Aztán lehet csodálkozni, hogy előbb-utóbb statisztikailag sem lesznek mérhetők.

Balt 2013.02.28. 15:53:52

@Malachi: Mondom, ott van önleleplezésnek "merjünkkicsiklenni" Kovács kokárdatűzése. (Még a választások előtt, ugye.) Remek pszichológiai alapvetés. De ugyanez Szanyit kivinni Erdélybe "bocsánatot kérni". Remekül mutatja, hogy nem gondolják komolyan.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 15:57:17

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "Te jöttél azzal hogy a választási regisztráció a bizonytalanokat tartotta volna távol, és tőlük a fidesz fél..." - és az AB elkaszálta a regisztrációt, amire a fidesz nem számított. ezt válaszul arra írtam, hogy megkérdezted: "Akarta? És már nem akarja?" - igen, pontosan így. a magyarázat annyi, hogy a választók is elutasították. többet vitt volna, mint amennyit végül hoz. vagyis nem érte meg politikailag, még akkor sem, ha a cél az volt, hogy az el nem kötelezett választókat otthon tartsák mert ezek nagyobb eséllyel szavaznak végül mégis, akkor pedig az ellenzékre.

én leírok valamit háromszor, te egyszer sem érted meg. ennek ellenére a kérdéseid és a kommentjeid mögött egy nem kis magabiztosság van, de ha neked ettől jó, hogy játszod a hülyét, én szívesen rágok bármit a szádba. viszont nem leszel komolyan vehető.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.28. 15:59:37

@Balt: annyira annyi, hogy itt is kommentelsz és szapulod. mindenki tudja, aki nem fidesz-hívő, hogy ez azért van, mert félsz tőle, hogy visszajön. ugyanezt elmondtam 2 perce vízel kollégának is, de neked is szívesen, tényleg. az meg, hogy te előre engedélyezed, vagy nem engedélyezed, hogy válaszoljak, egy fórumon viszonylag hülye magatartás. a vágyálmaid ne vetítsd ki a politikára, csalódás a vége általában. a milla eddig egy jelentéktelen szervezet volt, most meg hirtelen miatta van vége bajnainak? ajjaj.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.02.28. 16:04:07

hát ez van. a ballib bagázs marad a történelem szemétdombján, és ez így van jól.

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 16:05:38

@Balt: Igy van, ki lehet tuzni, senki nem mondta, hogy tilos. Csak mara nemzeti jelkepbol partjelkeppe valt. Ez a problema. Pedig ez egy jelenkori, a nemzet egyseget jelkepezo trikolor, nem pedig fidesz vagy jobbik jelkep. Amikor en vagy barki kituzi a kokardat nem szeretnenk - joerzesu normalis emberek legalabbis nem szeretnek -, hogy barmelyik politikai formacioval azonositsak oket. Sajnos ez most nem lehetseges, mert ahogy te is leirtad, degradalt es szuklatokoru emberek a kokarda alapjan nem MAGYARNAK, hanem veluk ellentetes partallasunak lattak teged. Ez itt a baj.
Ha teszem azt a voros zaszlot lobogtatja valaki, azt az ugymond "jobboldaliak" rogton kommunistanak kialtanak ki. Nemde? Eszukbe sem jutna, hogy esetleg Szent Istvan kiralyunk lobogoja van a kezeben. Vagy ha szvasztikat tuz ki valaki magara, azt is siman belyegezhetik azonnal nacinak, pedig talan csak hinduista.
Kar, hogy a nemzeti szinu lobogonk is erre a sorsra jutott.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.02.28. 16:06:13

@HUN_Sector: Szerintem ez túl van hypeolva. Hisz mi mindennap mondjuk, hogy lógjon az összes politikus, rohadjon meg Matolcsy ... stb. A szólásszabadságba pedig az általa írtak is beleférnek, messze van még a gyilkosságra buzdítás ettől.

----

ha zsidót vagy cigányt írnánk oda, biztos lenne nagy felháborodás...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.28. 16:24:49

@Malachi:

Kimondottan örültek a bolsik, hogy kaptak egy ürügyet arra, hogy ne "kelljen" felvenniük a kokárdát, és ezt hangos orbánozás kíséretében ki is nyilváníthassák nap mint nap anélkül, hogy be kellene vallaniuk antimagyarizmusukat.

Hiszen ők a nyugatosok, a csendes többség, ebbe pedig akárhogy is nézzük, nem fér bele '48 ugyanúgy nem, mint ahogy '56 sem, vagy éppen a Kitörés vagy 2006 vagy bármely más alkalom, amikor az "utcára vitték a politikát" a hazafiak.

Malachi 2013.02.28. 16:29:58

@Negyvenértelmiségi: a bolsik biztosan. mind a háromer-kettőszázhatvanöt. a maradék pár millió értelmes, egyik párt által sem meghülyített magyar meg inkább nem teszi ki. ki tudja, melyik sarkon éppen ki köt bele azért, mert egy cezaromán senki az övéinek nyilvánította egy forradalom jelképét.

Balt 2013.02.28. 16:45:04

@MacChicken: Marhaság. Lásd fentebb, linkeltem a képet, amint Mesterházyt kokárdát tűz a Kossuth címer alatt. (Ami mondjuk elég röhejes valóban, tekintve, hogy a Kossuth-leszármazottak tiltakoztak miatta.) A trikolor miatt senki nem szólja meg, legfeljebb 2004 tükrében kevéssé tekinthető őszintének. De ez is valami, változást jelez, hogy nem a vörös posztó alatt Internacionálét énekelnek (Bajnai tiszteletére). :)))

JumboJet 2013.02.28. 17:23:53

@treblinka:
Kedves Treblinka!
Vitatkoznom kell Veled. (A listádban azért összemostál vérgáz és kevésbé rossz embereket, de annyi baj legyen.)
Annyi esze persze lehetne a szociknak, hogy legalább a legdurvább arcokat lecserélik.
DE. A mindenkori Fideszben és Fidesz-kormányban, az ismertebbek közt hány darab, a szocik leglehrcoltabbjainál jobb arc van??? Ezt mondd meg. Mert köbö egy sem. Aki meg kicsit jobb arc, arról vagy nem hallasz, vagy eltüntetik.
Tehát ez az érvelésed nem áll meg. Már most el lehet tehát mondani a Fidesz-prminensekröl ugyanazt, mint az egykori/átmentett szoci-promikról. De, ha egyszer majd megbukik a Fidesz, és esetleg vissza akarna mászni, akkor a mostani meghatározó arcaira lehet ugyanúgy mondani, hogy amíg ezekkel az orbán-matolcsy-lázár-szíjjártó-habonyárpi--rogán-stb féle arrogán félörülteket nem takarítja el, addig esélye sincs.
Nem, arról van szó, hogy itt - mint ahogy valaki helyesen megjegyezte -, egyszerüen faszom büszke, ordas népnemzetinek kell lenni, és bármit csinálhatsz. Akár még kommunista is lehetsz.
Különben hogy lehet az, hogy az embereket (látszólag) csak egy volt kormány disznóságai zavarják, a jelenlegi kormány még nagyobb disznóságai pedig nem? Rádásul, a jelenlegi harcos népnemzeti kormány 1. több komcsinak ad akolt, mint az MSZP, 2. kommunistább módszerekkel kormányoz, mint az MSZP bármikor.
OVI egyetlen egy dologban mindenkinél tehetségesebb: a nép legalantasabb ösztöneinek felhorgasztásában, és saját javára fordításában.
A másik, meg úgy beszél most itt mindenki, mintha tényleg mindenkinek orgazmusa lenne Orbántól. Nem, nincs.
Az emberek 4/5-ének hányingere van töle. CSak ö a saját vak´jitü másfélmilla barmát minden körülmények közt egyben tudja tartani. És ez, a jelenlegi réndszerben elég. Viktor ennyit tud. Nem többet. Kétes dicsöség.

   2013.02.28. 17:29:32

Olvasgatom itt a kommenteket, és fogom a fejem...

Azért egy dolgot tisztázzunk:
Volt kommunistákból a Fideszben és az Mszp-ben is van éppen elég. Bolsevikozni viszont ma kizárólag a Fideszt lehet.
Nem az érdekel, hogy ki hova tartozik névlegesen, vagy hogy a szavak szintjén milyen értékeket képvisel, hanem azt nézem, hogy melyik oldal mit tesz, milyen elvek mentén gondolkodik. Ezek alapján pedig a Fidesznek mind az akciói, mind a kommunikációja a klasszikus bolsevik receptet követi.
Aki azt mondja, hogy vesszenek a bolsevikok, az a Fidesz vesztét akarja. Úgy legyen!

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 18:35:26

@Balt: Úgy látom nem érted, hogy miről is beszélek, de talán nem is én vagyok az aki majd elmagyaráza neked. Én már belefáradtam abba, hogy olyanoknak magyarázzak, akik nem képesek felfogni, hogy mi a különbség a "fal mellett szarni" és a "szar mellett falni" között.

fzoli77 2013.02.28. 18:55:17

@adamis.ivan:
"
Az emberek 4/5-ének hányingere van töle. CSak ö a saját vak´jitü másfélmilla barmát minden körülmények közt egyben tudja tartani. És ez, a jelenlegi réndszerben elég. Viktor ennyit tud. Nem többet. Kétes dicsöség.
"

Ezzel meg az a baj, hogy úgy állítod be egy kicsit, mintha a másik 4/5 annyira értelmes lenne.
Nem választani akkor van értelme, ha nekem mind1 ki nyer, vagy teljesen érdektelen, hogy ki nyer. Vagy hülye vagyok még ahhoz is, hogy megítéljem, hogy számomra melyik a legkevésbé kártékony. Fel kellene fogni, hogy ez nem olyan mint a párválasztás, hogy inkább a magányt választja az ember. Mert attól, hogy valaki nem választ, még lesz politikai képviselet / kormány, csak anélkül, hogy őt meghallgatták volna.

Balt 2013.02.28. 18:59:23

@MacChicken: Ehhehe, hát ez fergeteges poén volt. Rákérdezek: Sass Józsi személyesen?

Balt 2013.02.28. 19:39:11

Alakul a "koala": :))
index.hu/belfold/2013/02/28/kigolyozna_a_munkaspartot_a_dk

Ez kész, már-már a ME-castingra hajaz a sztori, aminek végén ugye színre lépett Bajnai. De az csak 2 hetes monstre műsor volt, most meg másfél évig kívánnak minket szórakoztatni... :))

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 20:27:21

@Balt: Nem poénnak szántam, hanem gyenge képességeid szemléltetésére.

Balt 2013.02.28. 20:31:42

@MacChicken: :)) Szórod itt a poénokat sorban. Figyi! McDonald's logót tűzz ki, azt nem kell szégyellned, bátran vállalj közösséget a csibenugettel. Lol.

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 20:34:00

@Balt: Nem poénkodok, arra nem te vagy a megfelelő társaság. Mac és Mc között mi a különbség? na, tudom, hogy nehéz feladat, de ezt talán még te is megoldod.

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 20:36:20

@Balt: Nem tudom miért jössz nekem Mesterházyval. Mi köze ennek ahhoz, amiről beszéltünk? Ja, hogy ő kitűzi és nem nézik fideszbaromnak vagy jobbikosnak? Ennyi jött le neked abból amiről beszéltem? Kár.

Balt 2013.02.28. 20:39:58

Ráhibáztál, tényleg nem tudtam:
www.scottishhistory.com/articles/misc/macvsmc.html

Ettől a csibenugett nagyon is adekvát. :)))

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 20:45:19

@Balt: Már hogyne lenne az. Főleg igazi poén! Mint Maksa Zoli híradóiban. Most, hogy kiröhögted magad, kenheted a fikát az asztal lapja alá és recskázhatsz egyet valami nagymamapornóra. ;) Aztán aludj egy jót mielőtt indul a trakid a szántóföldre.

Balt 2013.02.28. 20:52:48

@MacChicken: Há' te tényleg nagyon vicces vagy, kiccsibe! Vigyázz, nehogy "magyar termék" zacskóba kerülj, mert zabálni fognak a faszisták. Sajnos rólam le kell mondanod, mert nem szeretem a csirkét. :)

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 20:56:39

@Balt: Visszavonom a nagymamapornót. Inkább melegpornó lesz az amire te élvezel. Igaz, hogy beletrafáltam?
De te tényleg nem értetted meg amit leírtam, vagy csak tetted a hülyét?

Balt 2013.02.28. 20:59:15

@MacChicken: Na jó, meghagylak magadban játszani, hadd legyen mementónak itt, milyenek az önkéntes "nemmagyarok".

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 21:03:12

@Balt: Én is úgy gondolom, hogy ez sehova nem vezet, mert még mindig nem érted. Talán soha nem is fogod.

Balt 2013.02.28. 21:07:33

@MacChicken: Belátom, tévedtem. Igazad van. Veled (és az összes rohadékkal, aki 2004-ben a "nem" mellett kampányolt) nem kívánok közösséget vállalni. Tehát jogos: arra kérlek, hogy a további életedben ne próbáld kitűzni a nemzeti színeket. Az csak fura etnográfiai véletlen, hogy történetesen mindketten beszélünk magyarul. Ennél több közösséget nem kívánok vállalni veled. Pont.

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 21:15:25

@Balt: Szerintem az is valami fura véletlen, hogy te egyáltalán képes vagy emberi nyelvet beszélni. Valószinűsítem, hogy még mindig nem érted amiket leírtam, és ezért is skatulyázol be egy általad oly nemzetellenesnek tartott csoportba. A fajtád biztosítja annak a lehetőségét, hogy a futballhuligánokkal és csőcselékkel mossák össze bizonyos körök a jobboldali fiatalokat. Nem mutatsz semmivel többet, mint amire ők is képesek. És pont.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.02.28. 21:25:56

A cikk meglehetősen azt sugallja, mintha csak a kommunikációval lenne gond a trónkövetelő ellenzéknél. Nos, nem egészen.

Adott egy unortodox ámokfutás, mely sikertelen, de veregeti a nép vállát, hogy szépek vagyunk és szuperek.

Előtte voltak ugye az ortodox, ajrópai kúltúrember balosok, aki viszont SZINTÉN SIKERTELENEK voltak (vö: elkúrtuk, 2008 imf) ráadásul csak és kizárólag különféle kisebbségek érdekében mertek kiállni, míg a szlovák és román diplomácia felmosta velük a padlót.

Szóval ha Átlag Jóska szempontjából van 2 tömb, melyek 22 éves tapasztalat szerint mind sikertelenek, mind lefölözik a becsületesen érvényesülni vágyókat és mindkettő alatt ügyeskedéssel és sógorkomával lehetett csak talpon maradni ÁMDE az egyik legalább nem vitatja el a többségi társadalomtól nemzeti öntudattal kapcsolatos igényeket, akkor nem túl meglepően a "legalább a saját hülyénk" opció mellett kötnek ki többen.

Ennyi.

Ui: az említett szlovák, román esetben a baloldal sikere nem kis mértékben abban kereshető, hogy a magyar eszmetársakkal ellentétben kisebbségfétis helyett épphogy a sovinizmusig menő nacionalizmus és retorika sem idegen tőlük, így könnyebben építenek ki tömegbázist a többségi társadalomban.

Ez van.

Balt 2013.02.28. 21:28:13

@MacChicken: Szánalmasan gyengus vagy, de komolyan. Mint a majom a tükör előtt. Ez volt a felütésed:

"Arrol ne is beszeljunk, hogy joerzesu ember lassan nem megy el a csaladjaval sehova a nemzeti unnepeken, mert szinte biztos lehet benne, hogy politikamentes unnepsegek helyett valami obegato tomegbe, neadjisten naggyulesbe csoppen."

És innentől kezdve tényleg felesleges veled foglalkozni, van jobb dolgom is, még egy közműtervet meg kellene csinálnom az este. Menj szépen a licitmániára, de ez mindenesetre itt marad mementóként, lássa bárki, ki kezdte a személyeskedést stb.

Balt 2013.02.28. 21:31:49

@MacChicken: Szánalmasan gyengus vagy, de komolyan. Mint a majom a tükörben.

MacChicken (törölt) 2013.02.28. 23:49:04

@Balt: Én úgy gondolom, hogy a személyeskedést nem én kezdtem. Az, hogy magadra vettél valamit, nem jelenti azt, hogy én azt személy szerint neked szántam, bár mutattad a jeleit annak, hogy nem érted meg azt amit írok.

Talán tapsikolni kellene ahhoz, hogy egyik sarokban a szocik, másikban a fidesz, harmadikban a jobbik kiabál, a nemzeti ünnepekhez méltatlanul politikai naggyűlést tartva? (Utalok itt a felütésre.) Talán ez a normális? Lassan nincsen olyan esemény Budapesten, amikor a normális emberek bemennének, inkább elhúznak vidékre családostul. Ez normális? Szerintem nem.
Tök mindegy milyen politikai nézeteket vall valaki, ha egy kis értelem szorult bele akkor tudja, hogy ami ma Magyarországon folyik az agyrém. Ilyen sehol a világon nincsen máshol. Az egyik kisajátítja a nemzeti jelképeket, a másik nácinak bélyegzi azt aki nemzeti érzelmű, a pólusok felcserélődtek, családokon belül is feszültséget kelt a politika.
Persze van akinek ez tetszik és örömködik a szarban tapsikolva. Nem is beszélve a velejéig korrupt és kiirthatatlan politikai elitről, akiktől még negyven év múlva sem fog megszabadulni az ország, főleg ha ilyen megosztott marad.

Eh, elszállt az iheltem is, már nem érdekel az sem, hogy vitatkozzak valakivel. Holnap amúgy is kapálnom kell. :D

Apropó licitmánia - én próbáltam tenni sok ember érdekében valamit. Teljesen ingyen és bérmentve a saját cégem pénzéből ingyenes aukciós felületet indítottam, szabadidőmet is erre áldoztam sokáig. Voltak támogatók, akik miatt úgy éreztem, hogy érdemes valamit adni a közösségnek, azoknak akik szeretnének boldogulni, egy kis mellékes bevételre szert tenni internetes kereskedéssel. Egy büdös vasat nem láttam soha belőle, viszont a bruttó átlagfizetés tízszeresét költöttem reklámra és egyebekre. Megtehetem és megtehettem. De szomorúan konstatáltam, hogy a magyaroknak kell az egész tenyered, a kisujjaddal nem érik be soha. Folyton sírnak és szenvednek, semmi nem jó nekik, legyen minden ingyen de jobbat nyújtson, mint a fizetős. Maguk nem tesznek azért, hogy jobb legyen nekik, várják a sültgalambot, nem költöztetik az aukciókat, mert macerás meg munka van vele, nem értesítik az ismerőseiket, mert macerás és munkát igényel. Így azt kapják, amit megérdemelnek: Lófaszt, MSZPt, Fideszt, Jobbikot, Együtt mozgalmat, Millát, stb.

(A majom a tükörben nem sértés, sőt, inkább azt fejezi ki, hogy a hülyeségedben társra leltél. Találj ütősebb jelzőt, biztosan menni fog.)

Amatőr 2013.03.01. 09:12:56

@Sir Galahad: "Meglehet, igazad van - a Jobbik is esélyesebb pillanatnyilag, mint a baloldal. "

Amíg a baloldal nem szabadul meg a levitézlett
frontembereitől - és ez a többség - addig esélye sincs, hogy megelőzze a fideszt. Sőt, valószínűsíthető, hogy a radikális jobbik is faképnél hagyja.
Az mszp/mszmp szavazók kihalásos alapon fogyatkoznak, míg a maradék baloldali paletta egy moslékosdézsa. Belehányva az összes politikai hulladék, ami majd csak jó lesz a disznóknak. De - nem teljesen váratlanul - valahogy nem mutatkozik erre jelentős igény.
Már a disznók sem a régik.
Az egyetlen üdítő kivétel a rákos daganataitól megszabadult lmp. Ha nem vétenek szarvas hibát és mennek a kiválasztott pályán, akkor az én szavazatomra is számíthatnak. Ugyanis szükség van tisztességes és konstruktív ellenzékre.

kekex 2013.03.05. 09:07:22

Az ellenzék frontembere Orbán, ez tagadhatatlan. Senki annyit nem tesz az ellenzék győzelméért, mint ő. Mert a biztonság iránti vágy valóban erős: de a tagadhatatlanul növekedő létbizonytalanság előbb-utóbb már a leghülyébbeknek is feltűnik.
A baloldal kivár: a vesztesek tömege nő és bennük a düh egyre gyűlik (mint 2002-ben) És a nyertesek, haszonélvezők tömege a gazdasági helyzet romlásával együtt egyre csökken. És most nem lehet ElTolcsy balfaszkodása miatt nagyobb osztogatásba kezdeni:nincs mani hozzá.
És akkor feltámad a nosztalgia a nyugodtabb szoci kormányzási idők után. Amikor voltak ugyan gondok, de az élet élhetőbb volt és nagyobb volt a LÉTBIZTONSÁG.

kekex 2013.03.05. 09:15:52

@g0d:
1998 56,26% 57,01%
2002 70,53% 73,51%
Na, én is erre alapítom az Orbánba vetett reményemet. Aki CSAK azért nyerhetett (és összvissz 200 ezerrel több szavazattal, mint 2006-ban) mert 1 millió balos szavazó otthon maradt.
2006 67,83% 64,38%
2010 64,20% 46,62%
Ezért megy az "egykutyák ezek" szöveg meg a politikától való távol tartás.Ez az egyetlen esélyük ugyanis. A jobboldal 2010-ben elérte a maximumot, és abból még veszített is. Ha Orbán aktivizálni tudja (és tudja) a politikájának veszteseit, a magasabb részvétel mellett elvérezne.

kekex 2013.03.05. 09:19:17

@tarackos:
Az mszp szavazóbázisának többsége a Kádár-rendszerben szocializálódott és/vagy nyugdíjas. Azok pont a régi arcokban bíznak, és az mszp a saját szavazótáborára figyel, nem azokra, akik egyébként sem szavaznának rájuk.
Csak példaként: Lecserélték Gyurcsányt Mesterházyra. Ettől már szavaznál rájuk?

kekex 2013.03.05. 09:29:15

@MACISAJT:
Persze tudjuk. "Nem ezek vannak hatalmon"
Az egybitesek agyába ennyi infó fér csak be.
Az mindegy, hogy az ország "szappanozott lejtőn csőszik lefelé" lassan már Albánia is elhúz mellettünk, de legalább "nem ezek" vannak hatalmon.
Csak tudod én szarok rá, hogy éppen ki van hatalmon, én olyan országban akarok élni, ahol azt sem tudom, hogy kik a miniszterek, csak teszik a dolgukat és méghozzá jól, mert az ország fejlődik és büszke lehetek azért külföldön, hogy magyar vagyok (mint nem is olyan régen, de általában balos kormányok alatt)
És nem olyanban, ahol a ME egy akarnok kis semmiheznemértő, aki a kormányát csak azért csökkentette 11 főre, mert egy focicsapatnál többre nem tud figyelni, a gazdasági minisztere egy világbolondja, kulcstárca vezetőjének még diplomája sincs, és az "Emberi Erőforrásokról" nekem a Mátrix ugrik be az energiacellaként használt csecsemőkkel....
Ha úgy tetszik, én meg az ellenkező véglet vagyok: Mindegy, hogy ki, csak NE EZEK.

kekex 2013.03.05. 09:33:47

@kekex:
szappanozott lejtőn csúszik....
Ja, tényleg kár az ilyenekre mindenféle grafikonokat vesztegetni. Bár képesek a "felcsökkenési" és a "negatív fejlődés is fejlődés" szövegeket is beszopni, tehát amúgy sem a szemüknek hinnének, hanem a magyarázatnak.
Nem hittem volna, hogy élőben is "élvezhetem" a Tanú kulcsjeleneteit!
"kicsi, sárga, savanyú - de a MIENK"

kekex 2013.03.05. 09:37:47

@kekex:
de a legnagyobb gond az, hogy a híveiktől elvárják, hogy nagynak, narancsnak és édesnek tartsák, mert ők a kosárból azt happolták el,
és azt is elvárják, hogy mindenki hívő legyen,ezért folyamatos az agymosás.
Tisztára, mint egy szektában.
Viszont "Ki miben hisz, abban üdvözül" és én már nagyon régen nem hiszek a mesékben.

kekex 2013.03.05. 09:41:20

@Balt:
Tényleg remek példa: 2002-ben az ELLENZÉK győzött, nem utolsó sorban a fidesznyikek arroganciáját jelképező kokárda-kisajátítási
akciójukkal. REMÉLEM, hogy valami hasonlóval majd 2014-ben is előállnak, ha már az ellenzék béna, és maga nem tud hasonlót kitalálni.
Ebben a tekintetben rendületlenül bízom Orbán-Murphyben: Amit el lehet rontani, azt el is rontja!

kekex 2013.03.05. 09:44:45

@balage_81 reloaded:
Úgy, hogy az élettől is elveszik a kedvüket, nem csak a szavazástól. Azért terjesztik ezt az "úgyismindegykutya" nihilizmust. Mert a fidesz egyetlen esélye, ha a bizonytalanok otthon maradnak.

kekex 2013.03.05. 09:47:34

@balage_81 reloaded:
Ahhoz, hogy választani tudjon, ahhoz előbb tudatosítani kellene magában, hogy Matolcsy számai és a valóság köszönőviszonyban sincsenek egymással. A betegségtudat az első lépés a kigyógyuláshoz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.03.05. 09:55:52

@kekex: mulatságos amikor egy dopeman/bajnai/gyurcsány/kuncze/tudomány/evolúció hívő papol a szektaságról

mondjuk ő biztosan sokat tud róla, hiszen saját akoljában naponta gyakorolhatja a hitet

kekex 2013.03.05. 10:02:02

@Balt:
Ja, ha TE mondod, az biztos úgy van. Tisztára Virág elvtárs: "Nem nyitok vitát" És ugyanolyan röhejes.

kekex 2013.03.05. 10:05:45

@wmiki:
Hehe! Gyurcsány-Bajnai-Kuncze tehát szerinted IS párhuzamba állítható a tudománnyal és az evolúcióban való hittel? Tudod mit: egyetértek!
És az is árulkodó, hogy csak akolban tudsz gondolkodni, sajátfejűségben meg nem.

kekex 2013.03.05. 10:14:17

@willdataa:
A jelenlegi köztrágyaságra gondolsz? A népnek valóban elege van belőle!

kekex 2013.03.05. 10:17:25

@ob,szerver:
Sokat kellett azért tenni, hogy a "tolerancia bajnokai" egy pofonon örömködjenek.

kekex 2013.03.05. 10:25:12

@Balt:
Nem is vagy te rendes mélymagyar ember, aki MINDEN embert szeret csak azért, mert magyar!
Legalábbis erre szoktak hivatkozni.
És 2004-ben nem csak a balosok szavaztak a fidesz 20 évre betonozása ellen, a jobbosok közül is sokan otthon maradtak! A kettős állampolgárság nem a balos szavazatokkal vesztett, hanem mert a részvételi közömbösség miatt érvénytelen lett a szavazás.
AKKOR még igen élénk emlékei voltak a népnek az orbánjárásról, és a hátára sem kívánta vissza, főleg nem 20 évre. Csak aztán:
Szenilitás delectát!

kekex 2013.03.05. 10:30:59

@#szájbergyerek#:
Egyszerű tény, aki gondolkodik, az fel tudja mérni az orbánjárás következményeit. Aki meg még mindig hisz benne az:
"Átlagjózsi nem gondolkodik racionálisan...
Átlagjózsi nincs tisztában a fogalmakkal...
Átlagjózsi nem ért semmihez..."
ami mondjuk nem az ő hibája, hanem az oktatási rendszer hiányosságaira mutat rá, és a kormánypárti agymosás eredményességére. Szisztematikusan el vannak vágva a valós információktól és azokat képtelenek is lennének értelmezni.És még így is a túlnyomó többség szerint rossz irányba mennek a dolgok.
Azaz átlagjózsi lehet, hogy nem ért semmihez, viszont nem teljesen buta! És az ellenzék csak erre építhet: meg a mesék és a valóság között egyre táguló szakadék TÉNYÉRE. Azok magukért beszélnek!

kekex 2013.03.05. 10:39:53

@Balt:
A röhejes az volt, hogy a Kossuth-korabeli országcímert a rokonság megpróbálta családi címerként beállítani. Ez egyébként NAGYON jellemző jobbos magatartás, hogy nemzeti jelképeket megpróbálnak kisajátítani.

kekex 2013.03.05. 10:50:57

@MacChicken:
Pedig a többi szöveged még egészen értelmes. De honnan veszed, hogy "nácinak bélyegzik, aki nemzeti érzelmű"?
Náci az, aki a vérségi alapú nemzetfogalomból is kirekeszti azokat, akik nem vele azonosan gondolkodnak. Ne tégy úgy, mintha a "nemzeti érzelem" nem lenne jellemző a baloldalra.
Csak éppen nem irredentázunk, és vérzik a szívünk azért, amit Orbánék művelnek vele, a 3 millió "feleslegesrájukkölteni" és létminimum alá süllyesztett emberekért, a háborús emberveszteségért, a régiótól való TARTÓS leszakadásunkért. Mert tudjuk, hogy annyira padlóra tettzék az országot, ahonnan csak nehezen és lassan lehet felállni, és minél később kezdünk neki, annál hosszabbak a szövődményes következmények. MI valóban szeretjük a hazánkat és azt akarjuk, hogy haladjon előre, és a nemzetközi versenyben ne szakadjon le reménytelenül.
Ráadásul látjuk a szart a nemzetiszínű szósz alatt és nem vagyunk hajlandó együtt benyelni.

kekex 2013.03.05. 10:55:44

@Amatőr:
" szükség van tisztességes és konstruktív ellenzékre." Olyanra, mint Szilire? Mert én nem sok különbséget látok!
Hát ez az! Normális ember látja, hogy Orbán volt ügyvédje az "őfelsége lojális ellenzéke" szerepre törekszik. Akinek van gusztusa, csak szavazzon rá/juk, de akkor már miért nem mindjárt a fideszre?

MacChicken (törölt) 2013.03.05. 11:49:55

@kekex: En is pontosan errol beszelek. Mivel az ugynevezett jobboldal kisajatitotta a nemzeti jelkepeket, ma Magyarorszagon nem kepzelheto el az, hogy egy baloldali erzelmu ember ezeket kitegye a hazara vagy akar sajat magara, mert - mint feljebb is irtam - nem az jut eszebe a legtobb embernek rola, hogy nemzeti erzelmu, hanem az, hogy "naci". Ebbol adodoan ha valaki nemzeti erzelmunek vallja magat - partpreferencia emlitese nelkul -, akkor a legtobben azonositjak is bizonyos politikai csoportosulasokkal, pedig ez igy nincsen rendben.
Es azert ha korulnezunk Magyarorszagon akkor arra is nem keves peldat talalhatunk, hogy bizonyos csoportok siman kirekesztenek, a hazajuk elhagyasara szolitanak fel masokat, mert azok "nem magyarok". Ok ugy gondoljak, hogy magyar es nemzeti erzelmu csak akkor lehet valaki, ha jobboldali, lengeti a zaszlot, tor-zuz, felanalfabeta es focimeccsekre jar.
Sajnos a jelenlegi magyarorszagi helyzetert siman meg lehet talalni az egyszemelyi felelost, akit orban viktornak hivnak. Miatta alakult ez igy, csak neki koszonheto az, hogy az emberek egymas torkanak esnek es leszakadunk az europai orszagoktol. O az aki ugy gondolja, hogy a politikai ellenfeleket a foldbe kell dongolni, mert azok nem az orszag felviragzasaert, hanem az ellen vannak. Nem hajlando kompromisszumokra, nem kerdez meg senkit semmirol, egyedul dont egy egesz orszag sorsarol es sajnos megtalalta azt az eleg kritikus sulyu tomeget, akik siman kovetik a halalba is.
En pl. kulfoldon elek. Itt maradhatnek akarmeddig, a gyerekeim beszelik a nyelvet, beilleszkedtunk, nyugodtak a korulmenyek, jol keresek. De magyar vagyok - barki barmit is mond - es en majd ott szeretnek elni. Akkor amikor lesz ertelme annak, hogy amiert dolgozok annak egy jo nagy szeletet nem a gyerekeim, hanem a kozosseg kapja. Es nekem is faj a szivem azert, hogy tonkreteszik az orszagot, mert egyre tavolabb kerul annak a lehetosege, hogy hazakoltozzunk es otthon eljunk ilyen minosegu eletet, mint itt. Nem anyagilag, mert azzal nem volt gondom otthon sem, hanem lelkileg.

Amatőr 2013.03.05. 11:59:02

@kekex: "Olyanra, mint Szilire? Mert én nem sok különbséget látok!"

Bocs, de ki az a szili, és hogy került ide?

kekex 2013.03.05. 19:48:41

@Amatőr:
Szili Katalin Mszp dezertőr, állítólag független képviselő a Parlamentben, a Szociális Unió nevű pártocska megalapítója, aki az ellenzékből egyedül részt vett a Tákolmányozásban, ne lehessen azt mondani, hogy az "kizárólag" jobboldali, ezért jutalmul most kap egy LMP által felszabadított bizottsági helyet.
Ha nem lett volna világos: a hasonlatot nem dicséretnek szántam!

kekex 2013.03.05. 19:50:04

@kekex:
és őt akarták Sólyom helyett Köztársasági elnöknek, legalább onnan derenghetett volna a neve.

kekex 2013.03.05. 19:52:19

@MacChicken:
Itt a blogon található a Hülye konzervatívok beee.. c. poszt, az ezt a témát elég jól tárgyalja. Nézz át oda is, azt javaslom.
Méltatlanul kevesen foglalkoztak vele, pedig elég jó magyarázatot ad!

kekex 2013.03.05. 19:58:17

@MacChicken:
Azért már a balos tüntetéseken is egyre több a magyar zászló, éppen mert nem hagyjuk kisajátítani, minden tüntetésen juszt is eléneklik a Himnuszt.
Az már kérdés, hogy nekem még a Kossuth címer is túlságosan elmaradott (több, mint másfél évszázaddal ezelőtt volt előremutató és modern)
ezért az én zászlóm az egyszerű trikolór és a címerem az egyszerű címerpajzs: korona nélkül.
És ettől a Kossuth-rokonság is nyalhat sót!

#szájbergyerek# 2013.03.05. 20:35:36

@kekex:
Vagyis csak azoknak legyen szavazati joga, akik nem Orbánra szavaznának? :o

kekex 2013.03.07. 08:27:03

@#szájbergyerek#:
Melyik az a szövegrész amire ezt a véleményedet alapítottad? Mert én még csak hasonlót sem akartam írni.
Az más kérdés, hogy akinek van egy kis esze, az nem szavaz Orbánra, és jó lenne, ha csak értelmes emberek szavazhatnának, de hát én demokrata vagyok, ezt nem kívánhatom.
Egyszerűen leszögezem azt a tényt, hogy azért tart ott az ország, ahol, mert az ilyenek kevéssé értelmesek is szavazhatnak.

zajos1 2013.03.07. 20:35:12

@balage_81 reloaded: Fut a csiga az erdőben, és összetalálkozik a medvével. A medve megkérdezi:
- Miért futsz csiga?
- Te még nem hallottad? Kitört a komunizmus az erdőben! Nekem van házam, a feleségemnek van háza és a gyerekeinknek van háza. Gyorsan elmegyek mielött mindenünk elveszik!
Erre a medve is elkezd futni. Futásközben találkozik a rókával. A róka megkérdezi:
- Miért futsz medve?
- Te még nem hallottad? Kitört a komunizmus az erdőben! Nekem van bundám, a feleségemnek van bundája és a gyerekeinknek is van bundája. Gyorsan elmegyek mielött mindenünk elveszik!
Erre a róka is elkezd futni. Egyszer csak megáll. Gondolja magában:
- Várjunk csak! Vörös is vagyok, sunyi is vagyok... inkább beállok a pártba!

#szájbergyerek# 2013.03.07. 20:36:17

@kekex:
Végül is te kőbe vésted, amire eddig csak célozgattam:
Aki nem "balra" szavaz az "kevéssé értelmes". :O

Nem lehetséges, hogy ezért is népszerűtlen a "baloldal"?

Azt meg nem veszem be, hogy mindig minden csak és kizárólag "jobboldai" kormányzás alatt romlik el.

Persze a "baloldali" kormányokat is a "kevéssé értelmesek" szavazták meg.

Mert ők is vastagon benne vannak abban, hogy itt tartunk.

kekex 2013.03.07. 22:02:37

@#szájbergyerek#:
Bizony, balról nézve csak a hülyék szavaznak a jobboldalra, amelyik 90-94 között szinte ingyen kiárusította a NEMZETI vagyont, elvesztett vagy 1 millió munkahelyet - amit azóta sem sikerült pótolni, az elcseszett "kárpótlással" szétverte a vidéki népesség megélhetését biztosító TSz-eket. Zuhant a GDP, viszont 30 % körülire emelkedett a kamat.... 94-ben EZÉRT tudott az mszp egymaga nyerni, és Bokros végrehajtott egy konszolidációt - amelynek Orbánék aratták le a gyümölcseit.
NORMÁLIS ember tudta, hogy nem Orbán kormányzott jól, sőt 2000-től a 2 éves költségvetéssel és ElTolcsy beszabadításával,
a minimálbér alaptalan megemelésével, egész iparágak kiűzésével indította meg az eladósodási spirált.
Továbbá normális ember azt is felfogta, hogy a 10 %-os eladósodás miatt SZÜKSÉGES volt a Gyurcsány-Veres kiigazítás, és az a lehetőségekhez képest, gyorsan, hatékonyan sikerült. A pénzügyi válság történelmi pech, de csak a hülyék szopták be, hogy azért is a Gyurcsány a hibás. Azaz alapállásban hülyének tartunk minden jobbost, aki mesékben hisz, és nem a szemének.
De ettől még nem követelünk műveltségi cenzust, nem akarjuk a jobbosokat kiszorítani a közéletből - csak éppen megvan róluk a magunk nem túl hízelgő véleménye.
Vagy te komolyan beszopod Eltolcsy hurráoptimista győzelmi jelentéseit? Tényleg elhiszed, hogy "felcsökkenünk" és az unortodox módszerek az nemmexorítás, és a hozadék emelkedése az direkt jó nekünk?

kekex 2013.03.07. 22:06:36

@kekex:
Nem tudom, Te hány éves vagy, de még 29 évig fizetheted a majd 10 %-os "hozadékra" kibocsátott 30 éves dollárkötvényét Orbánnak.
Sok szerencsét hozzá (ha maradnak nagyon-nagy szükséged is lesz a szerencsére)

#szájbergyerek# 2013.03.08. 15:15:01

@kekex:
Mondjuk az látszik, hogy nagyon balos szemüvegen át nézed a világot.

Persze úgy is meg lehet győzni a jobbosokat, hogy simán lehülyézed őket.
Viszonylag kevés erőfeszítést igényel, csak szerintem nem hatékony.

Kérdéseidet meg nem tudom értelmezni az "Eltolcsy" és "felcsökkenünk" szavakkal.

kekex 2013.03.08. 19:59:36

@#szájbergyerek#:
Pedig eddig sem tartottam túl sokra az értelmi képességeidet. Akkor segítek:
MATTolcsy (amit ma ELTOLhatsz, ne halaszd holnapra: röviden El Tolcsy) előadott szövegeinek a szintézise a "felcsökkenünk" amely az európai bajnok recessziót állítja be gazdasági növekedésnek. Erre nem sikerült jobb kifejezést találnom!

kekex 2013.03.08. 20:11:49

@kekex:
De ha a MATTolcsy sem megy magadtól csak szólj, azt is szívesen elmagyarázom!

#szájbergyerek# 2013.03.10. 20:45:46

@kekex:
Nem baj, ha nem nevezed nevén a dolgokat így legalább csak elvtársaid értik.

Mondjuk te sem lehetsz eleresztve agyban, ha szerinted a "pénzügyi válság történelmi pech", ami Gyurcsányod szerint el kellett volna kerüljön minket.

Tulajdonképpen igazat adok neked.
Csak a hülyék szopták be és mertek kicsik lenni. Akik most épp azt hiszik, hogy a "történelmi pech" már rég elmúlt nyomtalanul és akár jöhetne a Kánaán, ha épp a mieink lennének hatalmon.

Ezek után nem várok tőled semmire magyarázatot.

2013.03.12. 00:39:19

@kekex:

Engedd meg, hogy néhány tárgyi tévedésedre felhívjam a figyelmedet:

- "csak a hülyék szavaznak a jobboldalra, amelyik 90-94 között szinte ingyen kiárusította a NEMZETI vagyont"

A nemzeti vagyon elkótyavetyélésének lényegi részét pont a kommunista vezetés alatt végezték '86-90 között (ez volt a szabályozatlan, ún. spontán privatizáció). Ekkor tettek tönkre szándékosan jól működő vállalatokat, hogy az eszközeiket piaci érték alatt magánkezekbe juttassák.
A '90-es években a privatizáció már szabályozott keretek között, kb. piaci áron történt.
Megjegyzem, a rendszerváltás utáni privatizáció döntő része NEM Antallék, hanem a baloldali Horn-kormány alatt történt, de ez is szükséges lépés volt, mivel a Kádár-korszak nyugati hiteleit másképp nem tudták volna már törleszteni.

- "elvesztett vagy 1 millió munkahelyet"
A hitelekből szponzorált, gyáron belüli munkanélküliséget már nem lehetett tovább fenntartani, de ez nem a jobboldal hibája, hogy felszínre tört a probléma.
Az Y+ generáció kedvéért:
www.youtube.com/watch?v=YxmguL78Epg

- "az elcseszett "kárpótlással" szétverte a vidéki népesség megélhetését biztosító TSz-eket."
A TSZ-ek megszüntetése teljesen jogos és etikus lépés volt, mivel ezeket annó a szövetkezeti joggal visszaélve, állami kényszerrel, nem ritkán erőszakos úton hozták létre.
Megjegyzem, ma sincs semmi akadálya, hogy a vidéki lakosság _önként_ tsz-eket hozzon létre, hogy biztosítsa a megélhetését.

- „Zuhant a GDP”
Antallék alatt valóban volt egy jelentős visszaesés, ami utána stagnált, ’94 körül már növekedésnek indult.

- „Bokros végrehajtott egy konszolidációt”, „SZÜKSÉGES volt a Gyurcsány-Veres kiigazítás”

Mindkettő káros és ésszerűtlen volt, és jelentősen növelte az inflációt.

kekex 2013.03.15. 07:55:54

@tff:
Szerintem is káros volt a spontán privatizáció- csakhogy nézz már utána, hogy kinek a nevéhez kötődik! ElTolcsy már akkor IS ártott a hazának.
Az MDF korszak alatti START hiteles privatizációt meg "szabályozottnak" és "kb piaci értéken történőnek" nevezni: némi tájékozatlanságot árul el. Amikor Hornék rákényszerültek: no ők csinálták szabályozottan és piaci árhoz közel.
Gyáron belüli munkanélküliség helyett lett gyáron kívüli, a leeső adóbevételekkel szemben megnövekvő segélyezési igénnyel: amit csakis eladósodással lehetett fedezni.
Jogos és etikus volt a TSz-ek szétverése? Amikor bőszen akadályozták pl a Sasadot, hogy gazdasági társasággá alakuljon? Pedig azt a többség akarta! És ha választhattak volna, a többiek is inkább az egyben tartás mellett lettek volna a szétverés helyett. A jobboldal rontópál: csakis szétverni tud!
A "jogos és etikus" mellett annyi eszed legalább van, hogy az "ésszerűt" nem hoztad fel! Mert attól nagyon távol állt!
TERMELŐszövetkezet alapításának nincs akadálya? Ez komoly? Mert viccnek eléggé durva lenne!
Ha te mondod, hogy "káros és ésszerűtlen volt" és "növelte az inflációt" akkor biztos úgy van. És csak én vagyok helikopter, hogy mindenféle 35 %-os inflációra emlékszem az MDF
korszakból, meg fellendülésre és infláció csökkenésre a Bokros csomag után, és megindult fellendülésre a Gyurcsány-Veres csomag után. Merthogy 2008 elején már az eredmények osztogatásáról agyaltak az "Új tulajdonosi programmal" Na: EZT verte keresztbe a VILÁGválság.
ateceged.hu/cegmukodtetes/a-het-grafikonja-inflacio-magyarorszagon-19912012-januarmajus

2013.03.15. 12:50:16

@kekex:

Szövetkezet kérdése:
2006. évi X. törvény a szövetkezetekről:

68. § (1) A szövetkezet minden olyan tevékenységet folytathat, amelyet törvény szövetkezet számára nem tilt.
(2) Főtevékenységét tekintve lehet
a) tagjai számára beszerzéssel, tagjai termékeinek feldolgozásával, értékesítésével foglalkozó szövetkezet;
b) tagjai termelését elősegítő szövetkezet;
c) közös termelést megvalósító szövetkezet;(...)

Meghatározott feltételek fennállása esetén lehet TÉSZ minősítést is kérni az FVM-től, ami jelentős állami támogatással jár.
Ismételten kérdezem, mi a probléma jelenleg a TERMELŐszövetkezetek önkéntes alapításával?

Infláció - nézzük csak az általad belinkelt grafikont:
Az Antall kormány alatt folyamatos csökkenés (4 év alatt 35% -> 18,8%), aztán '94-'95 között egy év alatt 18,8% -> 28,2%...

2004-2006-ot nézve 6,8% -> 3,9%-ra csökkent, majd 2006-ban egy év alatt 3,9% -> 8%-ra nőtt... És ezek nyers tények.

kekex 2013.03.23. 08:32:43

tff
Egyrészt a szövetkezeti törvényt NEM a jobboldali kormány hozta (2006-ban) másrészt addigra annyira szétverték a korábbi TSz-eket, hogy szinte esélyük sincs újra összeállni.
Amelyek át tudták magukat menteni, azok ahhoz elég erősek voltak (kb 1200 db. max, azaz megyénként 5-7)
Nulláról nem lehet TERMELŐ szövetkezetet összehozni, mert a tagok azonnal elveszítenék a személy szerint őket illető 6 milliós őstermelői SZJA és ÁFA adómentességet, és versenyképtelenek lennének azokkal szemben, akiket ez megillet.
Nem "csak" jogi eszköz van: a gazdasági sokkal valósabb akadály.
süti beállítások módosítása