1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.01.17. 10:41 HaFr

Az ostoba ellenzéki stratégia helyett

Midőn ezeket írom, már borús az ég, villámok cikáznak stb., az ellenzék hosszú ágyazás, a paplanok felrázása és a párnák élükre állítása után (mintegy három éves munka árán) éppen pizsamára vetkezik, és ellenállhatatlan vágyának engedve belefeküdni készül Orbán Vittorio ágyába.

A sok ostoba, gyáva és/vagy önérdekű kvázi-politikus (úgy is mint rút, szibarita váz) készülődésével szemben az egyetlen épeszű ellenzéki stratégia egy minden erre hajlandóságot mutató bejegyzett pártra kiterjedő széles ellenzéki front megszervezése lenne, amit így is hívnának (szerencsére a PKP még nincs bejegyezve, nem kell leküzdenünk egy számunkra megoldhatatlan dilemmát, de én személyesen támogatnám ezt a megoldást). Az ellenzéki front, alkotmányos tömörülés stb. Torsa Matyi vagy Bokros vagy mások hasonló gondolatai mentén 500 napra jönne létre, a jogállam új intézményrendszere és az alapvető gazdasági törvények megalkotása céljából, erre szólna a választóktól kapott felhatalmazása.

A legtöbbek csatlakozása szimbolikus lenne, nyilván nem kaphatnának semmilyen helyet a listán, de megcsillogtathatnák józan eszüket és a nemzet iránti elkötelezettségüket, illetve abban a tudatban tehetnék meg a hozzájárulásukat, hogy minden résztvevő mandátumát szigorúan korlátoznák a választók (informálisan és erkölcsileg), magyarán a hölgyek/urak nem az ő hátukon másznának be a hatalomba, mert ez a hatalom nem arról szólna, mint eddig. Ezzel más irányt vehetne és kontúrt kaphatna ez a rettenetes ellenzéki nyűglődés is, és talán, végre, egyszer mindenki a lényegről beszélne. Önmagunkat kell "bekorlátozni" ahhoz, hogy értékelhető dolgokra legyünk képesek. Vagy megvárjuk, amíg a sanyarú valóság teszi velünk.

Még magyarabbul? MSZP + Együtt + LMP + Jobbik + stb. a Fidesz ellen egy szűk mandátumú, korlátozott időtartamú technikai koalícióban. Még az Eurázsiai Unión kívül. A Jobbiknak mondom: mielőtt Orbán ki nem csinálja őket is. A kis baloldali pártoknak: mielőtt az MSZP nem csinálja ki őket. A Fideszről: megszabadulhat Orbántól. Utána 3%-ra levinni a parlamenti küszöböt, mert elég volt az oligarchizálódó politikából.

Ennél többet most nem tudok tenni érted, jó népem. Annyi vigaszod lehet, hogyha eleid erre sem hajlandóak, akkor biztosan tudhatod: a saját gesztenyéjük jobban érdekli őket, mint a te rongyos életed. Oszt mehetsz majd szavazni ennek fényében.

65 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr825762482

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Csak Ferit tartsuk távol!" 2014.01.17. 17:51:36

Spanyol politikai elemzőnk az ellenzéki összefogásról. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.                

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.01.17. 11:35:43

Ez most irónia? Esetleg naivitás? Olyan politikus nincs, aki önként lemondana a hatalomról az 500 napos demokrácia helyreállítás után. Ha valami csoda folytán a jelenlegi ellenzék nyerne, akkor tökéletesen megfelelne nekik ez a Fidesz által felépített központosított berendezkedés és eszükbe sem jutna a saját hatalmuk gyengítése. Leginkább azzal lennének elfoglalva, hogy hogyan cseréljék le a Fidesz által bebetonozott embereket a sajátjaikra.

aszterixagall 2014.01.17. 12:01:19

@Hipok Rita:

Kivéve talán akkor, ha pontosan azzal az ígérettel jutnának hatalomhoz, hogy 500 nap múlva lemondanak. Ha ez egyértelműen ki van mondva, akkor tényleg nagyon nehéz megszegni anélkül, hogy kockáztatnák a lámpavasat vagy valami ilyesmit.

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.01.17. 12:08:28

@aszterixagall: Nem tudom elképzelni, hogy Mesterházi vagy Gyurcsány belemenne az 500 napos ötletbe. Ilyet azok mondanak csak akiknek esélyük sincs a hatalom közelébe kerülni.

kekex 2014.01.17. 12:13:43

@aszterixagall:
Csakhogy nem "csupán" demokratikus restauráció kell, hanem végre lendíteni kellene a gazdaságon is, mielőtt végképp leszakadunk még a régiótól is. És a befektetők nem nagyon tolonganak "rövid távra" azaz 500 napra.
Annyiban igaza van a blognak, hogy ez egy "korlátozott habzású" azaz baloldali szövetség, és nincs választható jobbközép alternatíva. Anélkül meg nem lehet nyerni.
De ha a Moma nem indul, lesz SMS-etek - azaz "Seres Mária Szövetségesei" vagy Pkp, vagy mafasz.

Carmichael 2014.01.17. 12:35:27

Bár nem vagyok optimista a fenti kezdeményezés reális esélyeit illetően, még akkor sem, ha valóban megvalósulna az összefogás, nyerne, és megpróbálná elvégezni a munkát, de ha csak annyi haszna volna ennek, hogy a társadalom ráébred arra, hogy nem teljesen kiszolgáltatott, hanem valóban labdába rúghat a sorsa alakulását illetően, már megérné.

Komoly garanciákra lenne szükség ehhez, de ha úgy vesszük, hogy voltaképpen a rendszerváltás munkáját kellene most végre tisztességgel elvégezni, akkor megérné megpróbálni.

Mondjuk az eredeti cikk alatti kommentek alapján ez egyelőre álom, de az is igaz, hogy ha most nem, akkor pár évig megint esélytelen lesz egy ilyen akció.

bádogos 2014.01.17. 12:44:45

Igen, pontosan így van. A jelenlegi borzasztó ellenzéki koalíciót csak az tenné valamelyest elfogadhatóvá, ha előre pontokba foglalnák, mihez kérik a válsztók támogatását, és az nem lenne több, mint a jogállami keretek helyreállítása, és egy tisztességes választás előkészítése.

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.01.17. 12:45:55

@kekex: A nyugat technológiai és termelékenységi előnyével szemben versenyképtelenek vagyunk, a keleti bérekkel szemben ugyancsak. A globalizáció jelenlegi keretei között nincs esélyünk gazdaságot fejleszteni.

Geo_ 2014.01.17. 13:31:32

Valami hasonló lett volna a Bajnai-projekt.
geo.nolblog.hu/archives/2013/12/16/A_Bajnai-projekt_megbukott_Es_a_projekt/

TERMÉSZETESEN a Jobbik nélkül.

A dolgot lehetne variálni - a billentyűzet sok mindent kibír. Pl. hogy az országgyűlési választásokra feláll ez az ezernyelvű, ezer szívű brigád - majd az EP választás eredményei alapján "visszakalibrálják" a listát, s akkor kiderül, hogy összejön-e a kormányzati többség. De ez a hajó nagyjából elszállt.

toportyánzsóti 2014.01.17. 13:31:39

70-30 mutyinagykoala minden tagját kihagynám ebből az ellenzéki koalából.

Laptop7712 2014.01.17. 13:34:37

@Hipok Rita:
Meglátásom szerint nincs igazad. A nyugati átlag iparági technológiai fejlettség rosszabb, mint a nagy magyar átlag. tudod miért?

Nagyon olcsó az élet, és az energia a fizetésekhez képest, ezért senkinek nem érdeke a technológiai fejlesztés.

Amit írsz, annak köze nincs a valósághoz, igaz vannak húzó KKV-k, és de az átlag az rosszabb, mint itthon. Főleg igaz ez az USA-ra, meg Angliára. Németország egy kicsit jobban áll.

Továbbá ennek a játéktérnek semmi köze nincs a magasztos versenyképesség fogalmához. Hadd kérdezzem már meg, kinek a versenyképességéről beszélünk, mert ezt baromira nem határozta meg senki, csak használjuk.

toportyánzsóti 2014.01.17. 13:35:47

Le vagy maradva 1 brossúrával,ma már moszkovitya putyinpincsi szegény csuti elmekórtani eset.Választás előtt mekkora barom aki így megalázza szavazóit?Paksi dolog 10-15 év múlva lesz aktuális!

almodhi 2014.01.17. 13:45:19

Néhány ellenérv alant. Változott azóta a világ, de megfontolandó...

hirszerzo.hu/velemeny/2011/7/22/20110722_gyongyospata_valasztasi_rendszer_tokfalvi

almodhi 2014.01.17. 13:48:09

@Laptop7712: "A nyugati átlag iparági technológiai fejlettség rosszabb, mint a nagy magyar átlag."

Hogyaaan?

Szoboszlay György · http://anyoos.blog.hu/ 2014.01.17. 14:17:21

Mint idősebb testvér, üdvözletemet küldöm a PKP számára és egyben kifejezem abbéli reményemet, hogy a politika küzdőterén méltó ellenfélként, nem pedig ellenségként fogunk összetalálkozni.

"Most már én is csak ugyanarra várok, mint mindenki más: hogy Áder kezében elsüljön a startpisztoly. Amit ha éppen nem az én fejemnek fog szegezni, akkor útnak indulok. Lehet, hogy többször is hasra fogok esni, de legalább elmondhatom, hogy a magam útját járom. Ami azt jelenti, hogy tudom az irányt, amerre menni akarok."

quendelapo 2014.01.17. 14:24:04

Ez jó ötlet, és jobb későn, mint soha.. csak most hogyan fogadtatod el velük, így kissé megkésve már...?

Laptop7712 2014.01.17. 14:28:26

@almodhi:
Irány ismerkedni az angol, és amerikai átlag KKV gépesítettségével, és akkor lát az ember pár dolgot, addig nem. Nézelődj, és ne csak a papírnak hidd el azt, amit leírnak. Nagyon érdekes az infrastruktúra
Angliában, és az USA-ban.

Tehát nem etalon, olvasgass iparági elemzéseket. Ebben a megközelítésben a - hogyan? – kérdésedre a választ megtalálod.

Az van, hogy Budapest, vagy Varsó, vagy Balatonfüred fényévekkel előrébb van, mint a vidéki, kisvárosi USA, vagy a vidéki Anglia. Ennyi.

Van olyan hely az USA-ban – nem kevés – ahol még a dialup nem lejárt lemez. A villamos hálózatról nem is beszélve. A többi duma.

quendelapo 2014.01.17. 14:31:23

@Hipok Rita:
Ez az összefogás valószínűleg, amúgy sem fog 500 napnál tovább élni. Ha esetleg kétharmadot szereznének, alkotmányozni könnyen fognak tudni, de gazdaság- és társadalompolitikát közösen alakítani nem. Ráadásul ebben az esetben a fidesz eltakarítása után mindegyik bízhatna abban, hogy saját mandátumai számát a mostani partnerek rovására is tudja majd növelni.
Ha nem szereznek kétharmadot, akkor vagy Orbán dönti be őket, vagy, ha esetleg lendületben érzik magukat, ők akarnak majd erősebb felhatalmazást.
Kicsi az esély, hogy az Összefogás 3 miniszterelnökkel 4 évig kormányozzon ....
Szerintem.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.17. 14:45:43

500 nap és jön aztán újra a Fidesz háromnegyeddel?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.17. 14:50:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Akkor megérdemeljük - de ha jön féllel, akkor már beljebb vagyunk

kuszkusz1 2014.01.17. 15:19:09

Szóval, hogy is van ez?

Néhányan - aki ma baromi hülyék - elhatározzák, nem nem ők határozzák el, hanem elfogadják azt kívülről érkező ötletet, hogy holnaptól okosak lesznek legalább ötszáz napig.

Minden világos, csak azt kérdezném meg, hogy az 501. napon már pontosan olyan hülyék, hasznavehetetlenek és gyávák lehetnek mint ma?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.17. 15:20:30

@kuszkusz1: Ez benne van a pakliban. De rosszabb nem lesz ettől.

savanyujóska 2014.01.17. 16:31:03

@Laptop7712: „Van olyan hely az USA-ban – nem kevés – ahol még a dialup nem lejárt lemez. A villamos hálózatról nem is beszélve. A többi duma.”

Egyes pártbuzgalmisták agyműködéséről nekem mindig a következő sztori jut eszembe:

„Az információ egyik veszedelmes buktatójára akkor döbbentem rá,
amikor Magyarország rövid demokratikus időszakában egyszer egy
nemzeti ünnepen kormányhivatalnokok között ültem a dísztribünön.
Rákosi, a későbbi kommunista diktátor volt a szomszédom; ő akkoriban
készítette elő a hatalomátvételt. Nem sokkal előbb az Egyesült
Államokban járt, hogy kémkedjen miniszterelnökünk után, akit hivatalos
látogatásra hívtak meg, és Rákosi elkísérte. Mindent láthatott hát, amit
érdemes volt megnézni. Az elnöki beszéd közben valaki megérintette a
vállamat. Rákosi volt az. Mondani akart valamit, ezért odahajoltam, hogy
meghallhassam. – Én jártam Amerikában – suttogta –, és láttam egy
sovány gebét meg egy rongyos nadrágú embert. Nem minden olyan jó ott,
ahogyan mondják. – Ezt akarta mondani nekem; szó szerint idéztem.
Megdöbbentem. Rákosi bizonyos értelemben becsületes ember volt.
Minden szempontból bűnös, ugyanakkor becsületes is, mert nem
hazudott, ha nem volt feltétlenül szükséges. Elhittem, hogy csak azt a
gebét és azt a rongyos embert látta Amerikából. Ezzel arra célzok, hogy
csak azt látjuk meg, amit látni akarunk, és csak azt halljuk meg, amit
hallani akarunk.”

Szent-Györgyi Albert: Az őrült majom.

Laptop7712 2014.01.17. 16:35:10

Nem rossz a hazai helyezés, fényévekkel stabilabb infrastruktúra mellett. Van mire büszkének lenni. Nagyon szép példa Detroit, csak azt nem tudom, hol vették figyelembe a lista összealításánál, nem baj, majd rájövök. A listád egy bizonyos szempontból semmit nem ér.

Laptop7712 2014.01.17. 16:48:00

@savanyujóska:
Tökéletesen igazad van, ki szoktam menni olyan helyekre, olyan emberekkel beszélgetni, ahová te nem mered betenni a lábad. Ugyanígy vagyok ezzel, ha külföldön járok, bemegyek olyan helyekre, ahová te nem mész el.
Ezért többet látok a világból, mint te. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet szép ideológiákat gyártani, meg elmondani azt hülye, meg birka a magyar, meg kibaszott radikális.
Mivel hogy nem érted a folyamatokat, nem is tudsz lépést tartani ezzel.

Tudod a lőtéri kutyát nem érdekli az, hogy mi van ténylegesen Amerikában. Számodra az lenne a fontos, hogy az a kép ami magyar birkában él Amerikáról, jó legyen.
A bibi az, hogy ez már csak nyomokban van meg a nép kollektív tudatában. Hát ezért nem érted.

Ezért van az, hogy szétnézel, és baromira nem érted, a te nézőpontodból.
És ez már baj.

Közben meg észre kellene venni azt, hogy a fogalmi rendszer megváltozott, nincsenek információ monopóliumok, mint régen. Hidd el nekem, érdekes világban élünk.

Idézgethetsz, de nem ez a lényeg. Én is rakjak ide idézetet? Nekem is van sok.

almodhi 2014.01.17. 16:58:20

@Laptop7712:
"Nem rossz a hazai helyezés, ... Van mire büszkének lenni."

Aha. Mintha igazítanál az álláspontodon... Minden általad említett ország (és Nyugat-Európa jó része na meg Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Észtország) előttünk van. (Ami tényleg meglepő, az Francia- és Olaszország Magyarországnál kicsit rosszabb helyezése...)

"Fényévekkel stabilabb infrastruktúra mellett."
A mellékelt lista mintha nem ezt mutatná...

"A listád egy bizonyos szempontból semmit nem ér."
Hát persze, hiszen ellentmond a te hasraütésen és nemzetibüszkeségen alapuló hamis állításodnak.

Tudunk mi focizni, csak az ellenfelet kell gondosan kiválasztani...

savanyujóska 2014.01.17. 16:58:59

@Laptop7712: Csak úgy magunk között, világlátott emberként hány évet töltöttél el az Államokban?
Egyébként nem értek semmit abból, amit itt zagyválsz.

Laptop7712 2014.01.17. 17:09:42

@almodhi:
SOURCE: World economic forum - Global Competitiveness Report 2004-2005 via NationMaster

Erre mondják azt, hogy ügyes. ha meg megnézem, hogy milyen változókat vettek figyelembe, nagyon szép, csak értelmetlen.

@savanyujóska:
Nem baj az, hogy te nem érted.
Az én nézőpontomból természetes az, hogy nem érted miről dumálok. Majd lesz valaki aki elmagyarázza, erre most nincs időm.

tamas11 2014.01.17. 17:15:40

@Hipok Rita:
ez a két ember nem ejtette ki az 500 nap kifejezést, de hasonló szellemben nyilatkoztak már, ismerik ezt a logikát. Bajnai meg beszélt is már Két Ütemről, sőt, Oszkó Péter is.
Aki pedig végigvinné ezt, az két év után méltán lenne esélyes, hosszabb időre.Kíváncsi vagyok, mi lesz, a szereplők MIND ismerik ill.osztják ezt a gondolatmenetet, és ha Orbán veszítene most, akkor a fidesz is osztani fogja.
Az új összefogás azzal tudna további szavazókat bevonni, ha zászlajára tűzi, lebegteti önnön ideiglenességét. Ma ez már-már populista szólamgyanús...
A PKP-nak is, láthatóan kedvez(ne) az 500 napos elképzelés. Nem csupán azért , mert kevesebb mint 4 év, hanem mert konszenzusgyanús vezetésről szól.

egyetmondok 2014.01.17. 17:40:05

@Laptop7712:
" Van olyan hely az USA-ban – nem kevés – ahol még a dialup nem lejárt lemez. A villamos hálózatról nem is beszélve. A többi duma. " ---

Bizony, érdemes hosszabb időt eltöltve, pl.az USA-ban, jól megismerkedni egy-egy ottani kis-,középcég (na itt az persze már nagynak számít)állapotával. Nem vitatható,hogy találkozni olyan állapotokkal,amelyet mondjuk egy magyar kisváros vendéglőse nagy valószínűséggel kinevetne...

A bibi ott van Laptop7712,hogy ha megnézzük az ottani előállított hozzáadott értéket,s ennek okán az ott képződő profitot (mondjuk egy foglalkoztatottra nézve),akkor az derül ki,hogy egy itteni jól menő magyar étterem tulajdonosa,vagy ipari,ipari szolgáltató,építőipari, stb.cég tulajdonosa szó szerint földönfutó az ottanihoz képest, ami a céges/magán vagyonok értékét,nagyságát illeti.

Laptop7712 2014.01.17. 18:10:32

@egyetmondok:
Nem vitatkozom veled, mert nagyon sok szempontból nézve igazad van. Két dolog stabil az USA-ban.

A profitmodellek legalább 100 éve változatlanok, - értem alatta a profitmodellek – költségmodellek - számítási módszere, továbbá kialakult konszenzus van abban, hogy milyen alapokon kell kiszámolni pl. a gyártási költségeket. A másik, a dollár tartalékvaluta szerepe.

Az, hogy miért, és mennyibe kerül egy gallon benzin, azt most hagyjuk.

Történetesen ezt is elhazudtuk 1989-ben, nem volt ebben sem konszenzus.

Most ezek a problémák csőstül jönnek fel, és ahogy látszik, nagyon komolyan kezdenek kérdéssé válni. A többit, ami a történelmi félmúltból következik, azt már nem említem. Most kezdünk rájönni, hogy ez történhetett volna másképp is.

Csak abba érdemes belegondolni, hogy nem volt átállási idő. 1989 után azonnal a nyugati termelési rendszerek vettek át mindent, rendszerszinten úgy, hogy vittek mindent, mint a piros hetes.
Azért ezt a játékot nem találod meg az USA-ban.

Továbbá van olyan – nagy átlagban – hogy vásárlóerő,
tudsz tankönyvi profitmodelleket tervezni.
Ez azért néhány kivételtől eltekintve kis hazánkban nem volt így. A birka meg néz ki a fejéből.

egyetmondok 2014.01.17. 18:20:33

@Laptop7712:
Egy amerikai kisvárosi étterem,vagy kis ipari,szolgáltató stb.cég nem egyetemi tankönyvi profitmodellek szerint működik. Arról az ottani tulajdonosok se tudnak többet,mint az itteniek, de ugyanez igaz egy angol,holland stb. cégre is.
Azt nem vitatom,hogy egy bizonyos cégméret után nagyon is megérkezik a tudomány a vállalati szervezésbe,működésbe,de a baromi nagy cég is addig él,ameddig az alapításkori nagyon nem tudományos,hanem olykor megmosolyogtatón ecccerű logika megmarad.

Mi itt ennek a logikának is ellenére mükszünk,mint közösség.

quendelapo 2014.01.17. 19:10:24

@tamas11:
Azért ezt az 500 napot hivatalosan még senki nem hírdette meg. Szerintem is sok szavazatot hozna.

nevetőharmadik 2014.01.17. 20:56:08

@quendelapo: Bokros és a MoMa konkrétan ezt mondja hónapok óta.

quendelapo 2014.01.17. 22:01:57

@nevetőharmadik:
Ő nem része az Összefogásnak vagy minek.

nevetőharmadik 2014.01.17. 22:52:57

@quendelapo: Ja hát miért is lenne! Gyurcsány azt állítja, hogy ő Bokrosék bevételét is javasolta. Nagyon, de tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy erre miért nem került sor mégsem.

(Bár a dolog elég egyértelmű: ezek kormányozni akarnak, nem pedig helyrerakni a dolgokat.)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2014.01.17. 22:56:37

A blogposzt csupa naivitás. Miért? Ezért:
1. Az ellenzéki összefogás nem véletlenül halasztódott mostanáig. Hanem azért, mert a sokféle egyet nem értés miatt nem tudták azt összehozni. Az elmúlt 2-3 év tehetetlenségét, és töketlenkedéseit nézve, kész csoda, hogy végre megjött az eszük. Ennek örülni kell.

2. Minden ebben részt venni kívánó ellenzéki párt részt vesz az ellenzéki összefogásban. Akik nem vesznek benne részt, azok nyilván nem is akartak részt venni benne. Ez persze hiba, de talán nem a résztvevők hibája.

3. A Jobbik, mint az ellenzéki koala része? Ez vicc. A nácikkal demokratikus politikai erő nem egyezkedhet. Vagyis: Nácikkal nem állunk szóba, semmi módon, semmi ügyben, semmi szinten.

4. A világ nem látott még olyan önkorlátozó politikai erőt, amely önzetlenül (nem kap semmit érte) fog részt venni egy koalában. Persze ez most jó lenne, meg ideális, de nem véletlen, hogy nem volt rá jelentkező. Irreális...

5. 500 napra szóló választás? És utána mi lesz? Rendbe tették a gazdaságot, meg a társadalmat, és új választás? Naivitás a köbön. _Semmilyen politikai erő_ nem képes rendbe tenni az ügyeinket, nem 500, de 50000 nap alatt sem. A tét, és az elérhető legnagyobb nyereség, most a Fidesz maffiaállam leváltása. Hogy a nagyon rossz helyett egy kisebbik rossz jöjjön...

Végső soron, a választás menete a következő lesz: A gyanútlan első bálozó választó bemegy a fülkébe, és lát egy papírt, amire fel lesz írva néhány párt neve. Ellenzéki összefogás híján, a nem fideszes szavazó szavazatai eloszlanának az ellenzéki pártok között, és simán nyerne a fideszmaffia. Így meg kevésbé oszlanak el, és maradt némi esély.

Evoke 2014.01.17. 23:03:52

Kedves kósza népe a hálónak.Tiszteletre méltóan agyaltok egy lehetséges jobb politikai szisztémán. Magától nem fog változni semmi.A változást szívós munkával, jelentős támogatottság megszerzésével lehet kikényszeríteni. Magam is próbálkoztam ötlet adásával, néhány udvarias levél volt a válasz "és a többi néma csend".

2013-09-15 22:38 időpontban

LEVÉL A KORSZAKVÁLTÁSBAN VALÓBAN ÉRDEKELT DEMOKRATIKUS
PÁRTOKNAK.

Kedves magyar politikai közösség! Újabb huszonhárom
elvesztegetett, sikertelen évben gondolkodunk, mint amit a magyar
társadalomnak el kellett viselnie a rendszerváltás
eredményeképpen, vagy tudunk egyszer felelősen viselkedni? Az idő
múlik, a becsület fogy! Figyelmükbe ajánlom az alábbi „Eretnek
gondolatot", hátha segít abban, hogy újabb vargabetűket keljen
megtenni, rossz esetben Orbán Viktor győzelmét előidézni!

Tisztelettel: egy normális, gyarapodó, békés Magyarországban
érdekelt állampolgár.

face2face.blog.hu/ [1]

Evoke 2014.01.17. 23:14:11

Eretnek gondolat.
face2face.blog.hu/2013/09/09/udvozlunk_a_blog_hu-n_19901

Hosszú úton kell végigmennie a magyar társadalomnak, mire sikerül létrehoznunk egy működő demokratikus országot! Jelenleg mélyen a bányász béka popsija alatt tanyázunk, élen az úgynevezett politikai elittel. ( Nem túlzás ez az elit kifejezés?) Igaz, az istenadta nép tercel hozzá! Van nekünk egy szabadságharcos kormányunk, amelyik elszabadult hajóágyú módjára igyekszik visszaforgatni a történelem kerekét. Nem tudja, hogy mi a jogállam, a demokrácia, a magántulajdon, hogy tahóság visszamenőleges törvényeket, lex jogszabályokat gyártani. A többségében analfabéta Egyiptom, tudott és mert népszavazást rendezni az alkotmányról, a NER ezt nem merte megugrani. Ja, és nem akarunk vissza menni Ázsiába! Majd szólunk, ha így gondoljuk! De ne legyünk méltánytalanok! Még senkit nem zártak börtönbe a nézetei miatt, maximum elbocsájtották az állásából. Még csak koncepciós pereknél tartunk. Itt azért nem árt látni, hogy a jelenlegi ellenzék, még nem foglalt hidakat, Kossuth teret, TV székházat, nem támadt a rendőrökre! Még demokratikus utat követ. De lépjünk tovább, én a másik oldalról szólnék néhány szót.

Az látható a látók számára, hogy ez az út nem vezet sehová, legfeljebb a szegénységbe. Igazi korszakváltásra, a demokratikus jogállam helyreállítására van szükség! A helyzet kísértetiesen hasonlít a rendszerváltás időszakára. Az akkori ellenzéki nem tudott élni a történelmi lehetőséggel, nem tudott összefogva egy igazi, élhető, szerethető hazát teremteni. Zsákmánynak, vadászterületnek tekintve az országot sikerült megosztottá, lecsövesedetté, eladósodottá, kiábrándulttá tennie. A munkaképes korúak alig több mint felének van munkája, közben eladták az országot rossz feltételekkel, üveggyöngyökért. Az ország elvesztette korábbi pozícióját a nemzetközi versenyben, a perifériára szorultunk.

A korszakváltáshoz összefogásra van szükség! Ezt a vak is látja. Ne kerülgessük a forró kását! Ehhez bizalomra van szükség, bizalom pedig akkor van, ha van garancia! Milyen garancia van arra, hogy az összefogás bármely képviselője, vagy pártja nem fogja felrúgni a megállapodást? Ilyen garancia nem látható sehol! Szükséges deklarálni, később alkotmányba foglalni, hogy visszahívható a szerződésszegő képviselő vagy párt. No, nem erre gondoltam, amikor eretnek gondolatot írtam! A visszahívhatóság elemi érdeke egy demokráciának, kellően nagyszámú támogatás esetén, hogy ne kelljen újra lövöldözni ahhoz, hogy a magyar nép, a társadalom érdeke érvényesüljön pártok, csoportérdekek helyett. Mivel a közös érdek a NER leváltása, nem a pozíció, a kasszakulcs birtoklása, egyes személyek és pártok kirekesztése, a sikertelenség kockáztatása a járható út! Mi az akadálya annak, hogy minden ellenzéki párt, egy választási szövetséget alkotva, a közvélemény kutatásokban mért súlyuk arányában, közös listán és egyéni jelöltként biztos választási győzelmet érjen el! A közös programban rögzíteni kell, hogy alkotmányozó nemzetgyűlésként, ügyvivő kormányként fognak működni és köztársaság, a demokrácia, a jogállam helyreállítása után, a nagytakarítás után haladéktalanul országgyűlési választásokat fognak kiírni, ahol minden párt a saját programjával indulhat.

Kíváncsi vagyok kiknek és miért nem felelne meg egy ilyen, természetesen korrektül kidolgozott megoldás?

explanatus 2014.01.18. 08:18:55

A baloldali ellenzéknek volt majdnem háromszor ötszáz napja és csinált valamit. Igen, felőrölte magát. Vezetői ringben és ringen kívül látványosan ütötték egymást, de egyik se tudott/akart KO-val győzni, így egy „láthatatlan” kéz leintette ezt a meccset és azt mondta, leültök az asztalhoz és addig nem keltek fel, amíg el nem döntitek, ki mi legyen. Amint látni, „megegyeztek”, vagy kisorsolták a győztest, de „ez a rettenetes ellenzéki nyűglődés” ezzel nem ért véget, mert a lényegről most sem esik szó. Nem akarnak, nem tudnak a lényegről beszélni, vissza akarnak vágni a vereségért, meg akarják tartani ami megtartható, a többi duma. Ez a húzás csak arra volt jó, ha a három névnél több kerül majd a szavazólapokra, akkor az „idegenre” rá lehet majd kenni a dolgot. Ő a hibás, fogjuk hallani a kiáltásokat, ő miatta vesztettünk. Az, hogy végignézzenek a felállított seregükön, arra nem képesek, mert nem mernek szembesülni a valósággal. A sereget alkotó, jó szándékú gyalogosok, pedig jó lenne ha nem felejtenék el, ők olyan kártyajáték részesei, ahol (mint a lapokat), bármikor lecserélhetik, ahogy most is tették. A most összehozott egyéni listákon szereplőket bekényszerítették a lövészárokba, ahol amint tudjuk ki kell tartani, az utolsó töltényig. Összefogás? Itt? Így?

quendelapo 2014.01.18. 11:03:45

@explanatus:
Ott állt a Bajnai 2012. október 23-án és szólt, hogy gyertek, hozzunk létre egy új demokratikus ellenzéket! Akkor nem mentél, most meg siránkozol, hogy "egyik se tudott/akart KO-val győzni".
Hát tényleg nem, de ebben az apátiában kész csoda lett volna?
Hány ember jönne össze holnap egy atomerőmű ellenes tüntetésre? Te elmennél?

quendelapo 2014.01.18. 11:11:40

@ipartelep:
Nagyrészt egyetértek, de szerintem ez önellentmondás:
"5. 500 napra szóló választás? És utána mi lesz? Rendbe tették a gazdaságot, meg a társadalmat, és új választás? Naivitás a köbön. _Semmilyen politikai erő_ nem képes rendbe tenni az ügyeinket, nem 500, de 50000 nap alatt sem. "
A gazdaságot azért sem lesznek képesek rendbe tenni, mert nem értenek egyet alapvető dolgokban. Azért vannak együtt, mert a választási rendszer kikényszerítette a koalát a választások előtt. A valós támogatottságukat nem ismerjük, azt csak egy arányosabb választási rendszerben megtartott választás után lehetne látni. Az adna felhatalmazást és hozhatna döntést a gazdaság rendbetételének hogyanját illetően is.
Ha nem lesz kétharmaduk, nem fogják 500 napnál tovább húzni, ha lenne, akkor pedig nem fűződne érdekük, ahhoz, hogy 500 napnál tovább együtt kormányozzanak.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2014.01.18. 16:03:27

Kedves @quendelapo: nem érzékelem az általam írottakban az önellentmondást.

Én abban az utolsó pontban arról beszéltem, hogy nincs olyan politikai erőnk, pártunk, elitünk, agytrtösztünk, amely Magyarország nagy problémáit meg tudná oldani. És ez nem csak azért van - amit te mondasz -, mert "nem értenek egyet" (persze, nyilván nem értenek egyet sok mindenben), hanem, és főleg, azért, mert tehetségük nincs a megoldáshoz. Magyarán szólva: Fingjuk sincs arról, hogy mit kellene csinálni. Egy mellék baj, hogy abban sem értenek egyet, hogy egyáltalán mik Magyarország legnagyobb problémái.
Lehetne ezt a részét ragozni, de minek? Csak eltávolodnánk vele a blogposzttól, ami pedig nem lenne helyes. A lényeg viszont az, hogy még ez a szerencsétlen, és részleges ellenzéki összefogás is jó, helyes, üdvözlendő dolog, vagyis sokkal jobb, mintha nem fogtak volna össze.

Laptop7712 2014.01.18. 17:30:38

@quendelapo:
Nézegetem itt a hozzászólásokat, és megfogott egy szó, apátia. Ha megnézitek, nagyon komoly hitelességi deficittel terhelt a baloldali összefogás, és már most gond az, hogy megugorják-e a parlamenti küszöböt.
A Fidesz, meg a Jobbik már csak egy kávét kérhet, és igaza van.

Egy kicsit félrement ez a „projekt”. Sokkal jobb lett volna előhúzni egy 30 év körüli arcot, és tök ismeretlenül fel lehetett volna építeni egy összefogást.
Valami olyan alap kellett volna, - egy mondatban összefoglalva – ami mindenki számára hihető, legyen 5 éves, vagy 140.

A Fidesznek, a Jobbiknak van ilyenje, a hülye is megérti az üzeneteit, a birka meg azt látja balról, hogy olyan dolgokról vitatkozik az összefogás, amit nem is mért, szarik rá!!

Érdemes lesz a birka agyával gondolkodni, de nem fog menni úgy, hogy ne legyen egy minimális szinten hiteles az összefogás. Erre meg kevés az idő, a birka meg ezt átlátja, látja!

Ez a „projekt” elment, de az a helyzet, hogy valamit ki kell találni, azért mert még nincs is kampány, de már most elfogyott minden muníció.
Virítani kellene valamit, de sürgősen. A kérdés az ezt nem vette észre senki?

szélsőjobb, meg radikalizálodás, szépen lehet nyomni ezt a mantrát, de ahogy látszik, szépen kontraproduktív. Más kell, de mi, amikor nincs semmi a kézbe? Ezt érzi zsigerből mindenki.

Érdekes ez a játék, de nem vezet sehová, csak a meglévő bizalmi tőke gyors hatékony megsemmisülésére, úgy, hogy nem volt semmi külső kényszer.

Ezt meg nem tudom mihez hasonlítani, nem 1994 van, hanem 2014.

clozapine56 2014.01.18. 19:52:03

"Még magyarabbul? MSZP + Együtt + LMP + Jobbik + stb. a Fidesz ellen egy szűk mandátumú, korlátozott időtartamú technikai koalícióban. "

:)

Látod kedves HaFr, ezzel kellett volna kezdened, mondjuk júniusban a Népgyüli belengetése, a senki nem ért a Jó Kormányzáshoz, de majd jő a Konzervatív Forradalom rövid kitérője helyett.

Felejtsük is el, miket hordtál össze a nulla pontos Mesterházyról, az 50 pontos Horthyról, az Attila hátsójába bújt Gordonról, felejtsük el mennyire felháborodtál hogy a Jobbikkal kacérkodnál tán ...

Nagyon helyes, nem kell mellébeszélni, Igaz Konzervativizmusért élni-halni ötven évig akár, vagy várni az Armaggedont, az összeomlást?

Á, dehogy!
Jöjjenek megint a korlátozottak koalíciója:)

Népszavazás leszen áprilisban, igaza van a derék balkoalíciónak, a Patás ellen mindenki!

'Döntsön a nép!!' - ha még emlékeznél negyedszázadot visszafelé.

Remek meccs leszen :))

(Azért a győztest megéneklő posztod mellé egy szolíd nekrológot is szerkessz, bármi előfordulhat.)

rendíthetetlen barátsággal: leponex

clozapine56 2014.01.18. 19:56:09

Armageddon, természetesen, de hát úgy megörültem, hogy vége a depinek ...

kuszkusz1 2014.01.18. 20:15:50

Igen régóta hánytorgatom, hogy nem kéne a népeket anyázni, hülyézni, rasszistázni.
Részint mert nem igaz, másrészt mert nem jó veszi ki magát.
Ha pl. a sokunk által visszavárt Bajnai nem kezdi a politikai pályafutását lendületes hátrálással és nem adja fel egymás után minden elképzelését azzal a jeligével, hogy mi népek akarjuk eztet tőle, akkor most nem itt tartanánk.

A mindannyiunkat lenyűgöző vesszőfutásnak lelki háttere a lakosság, a választók, a saját szimpatizánsok mélységes lenézése, a hús-vér választóktól való viszolygás ami egy politikusnál - akinek éppenséggel meg kellene nyernie ezeket az embereket kissé furán veszi ki magát.

Sokszor felhánytorgattam, hogy a Bajnai birkáknak nézi a népeket.

Ami persze találgatáson nyugodott. Szubjektív tájoláson.

Mindig öröm, ha az ember sejtései beigazolódnak. Engem ilyen euforikus öröm ért amikor megtaltam Megyesi cikkét a Népszabadságban amelynek már a címe is elárulja, nem tévedtem nagyot amikor azon merengtem, hogy mit is gondol az ellenzéki értelmiség, az ellenzéki pártszövetség - a Titanic brigád a magyar lakosságról.

nol.hu/lap/allaspont/20140118-birkaknak

Laptop7712 2014.01.18. 20:52:06

@kuszkusz1:

Végre egy értelmes hozzászólás. Bajnai a sztorijával, amikor a libákkal üzletelt, akkor elveszette az iránta átlag polgár minden bizalmát.

Nem azért, mert szar lenne a csávó szakmailag (ez is attól függ, honnan nézzük), hanem azért, mert az átlag birka számára nagyon szaros úgy milliárdokat keresni, ahogy az történt.

Ez baromira nem tetszik a kocsma népének, ez van. Tehát az az igyekezet, hogy erre az arcra rá lehet építeni egy összefogást, már gondolat szintjén halálra volt ítélve.

Ezt csak az nem látta, aki nem ment el egy csepeli kocsmába, vagy nem ült be egy sörre a falusi kocsmába este.
Én azt nem értem, hogy miért nem látta ezt a cumákot például az MSZP. Most az is szarban van, ezért, mert már a brand van veszélyben a törzsszavazok előtt.

Igazad van abban, hogy nem tud az átlagember agyával gondolkozni a baloldal, megkockáztatom, soha nem is tudott.

Mára alakult ki az a helyzet, hogy minden információ
fellelhető, a neten másodperc pontossággal követhető a történelem, ehhez hozzájön még az, hogy az internet nem felejt.
Egyszerűen nem működnek azok az automatizmusok, ami mondjuk 10 éve természetes volt.

Ezzel meg nem tud mit kezdeni a baloldal.
Elitista gondolkodásmóddal nem lehet választást nyerni, és ma már Pista bácsinak az unokája tolja az arcába az információt.
A baloldal elfelejtett legalább 3 generációval folyamatosan kommunikálni 2006-ota.
Most meg körülnéz, és látja azt, hogy gond van, csak nem érti a birka nép mélylélektanát.

Ezt nevezik egyes helyeken „bumeránghatásnak”.
Most kegyetlenül megjelent ez a hatás. Nem kellett hozzá két hét, és a "Bajnai projekt" összeomlott.

quendelapo 2014.01.19. 00:23:38

@ipartelep:
Hát az Összefogás szerintem is jobb, mintha még ez sem volna. De ettől még nem fognak tudni 500 napig kormányozni, de nem azért mert nem tudják, hogy mit is kéne tenni, hiszen Bajnaiék tudják, írattak is róla vagy 5.000 oldal tanulmányt, hanem azért mert nem fognak eget érteni, abban, hogy ezt hogyan, miként kéne csinálni.
Erre majd csak egy következő választás adhat iránymutatást. Na, azt kéne előre hozni.
Ha meg most nem lesz kellő felhatalmazásuk, Orbán úgyis bedönti őket, mint az ólajtót.

quendelapo 2014.01.19. 00:29:42

@Laptop7712:
Két lehetőség van, a fidesz vagy magának nyeri meg a választást, vagy az Összefogásnak.
egyébként biztos vannak 30 év körüli csodacsatárok, de már régen egy másik klubban játszanak. Itt most nem volt ilyen egy sem.

tamas11 2014.01.19. 07:25:43

@Laptop7712:
igyekszem elfogadni amit írsz,talán sikerülne is, de egy valamit súlyosan hiányolok: hiányzik belőle a kommunikáció szerepe, a pol. propaganda "rémtettei". A róluk/velük való (el)számolás.
Mintha az jelen sem lett volna, miközben (szerintem) ez volt az első olyan korszak, amikor mindennél fontosabb lett. Még a Tömegkommunikáció klasszikus történetei sem uralták el ennyira a közéletet, mert ellene tartott a társadalom, voltak öngyógyító reflexei, prevenciója. Ez napjainkban már nem úgy működik. Az a sok kamu, amit mondtak és mondanak az embereknek, kétfelől is dől: a mainstream csatornákon, és a mindenkihálóján IS.A te véleményedet is úgy látom,, mint a fent leírtak folyományát. ("Honnan tudod, hogy hétfő van?" - "MONTÁK" Németül nem tudóknak: MONTAG németül hétfőt jelent) )Abszurd mindezt (a végeredményt) felkenni Bajnai avagy a kvázibaloldal számlájára.

kuszkusz1 2014.01.19. 08:29:03

@Laptop7712:

A Bajnai nem a libás sztori miatt bukott meg, pláne miel nem is igaz úgy ahogyan a Viktorék belesulykolták a közvélemény egy jelentős részébe.

Bajnai a gyávasága, a koncepciótlansága, a saját hátrálásra miatt bukott meg.

kuszkusz1 2014.01.19. 11:14:25

De úgy is fogalmazhatnék, hogy Bajnai azért bukott meg, mert nem tette lehetővé, hogy tiszteljük.

Akit az ember nem tisztel azzal nem azonosul politikailag.

Laptop7712 2014.01.19. 11:33:44

@tamas11:
Érdekes az, amit írsz. A válaszodból az derül ki, hogy nagyon nagy az értetlenség abban, hogy miért nem megy át az üzenet. A tudatformálás, az erő, és hatékonyság kérdése, ezt nagyon sokan észben tartották a történelem folyamán.

Egyszerűen a baloldal elfelejtett egy koherens, valamilyen szinten a valóságból levezethető megoldási javaslatot az asztalra tenni.

Nézd meg az elmúlt 4 évet, nem tudok észrevenni a baloldalon egyfajta koherens”üzenetvonalat”. ha valaki megtervezte volna a kommunikációt, és figyelt volna erre, akkor most Pista bá a sarki kocsmában is értené azt, hogy mit csinál a baloldal.

De nem érti, és nem is tudja értelmezni. Épp az a baj, hogy így áll hozzá, hogy sok kamu, ami ellen azt gondolja, nem tud védekezni, és kiüresíti az üzenetet.
Ezt nevezzük néhány helyen „hullám dominanciának” az a lényeg, hogy ez mindig pillanatnyi adottság, ami a valóságból fakad, és szépen felépül. Ebből a szempontból meg madár mindegy, hogy hol nézi meg a delikvens, hogy milyen nap van ma.
Nem az lenne a cél, hogy ott nézze meg, ahol én akarom? Ez itt a kérdés, nem más. Tehát a baloldal által vitt kommunikációs „üzenetvonal” köszönő viszonyban sincs a pillanatnyi „hullámdominanciával”. Ez hatalmas baki.

Sajnos a vidék nem támogatja Bajnait, ez tény, és ez a libás sztoriból ered, és az ebből származó „hullámdominanciából”
Ez olyan kegyetlenül erős, hogy nem tud labdába rúgni országos szinten az ember. Érdemes lett volna ezt végiggondolni. Az van, hogy ahol emberünk megjelenik vele a libás sztori is, és az általa közvetített üzenet azonnal negligálódik.

Az, hogy gyáva, meg koncepciótlan, az már csak annak a következménye, hogy nem értik azt, hogy miért történt az, ami történt. Félelem, ennyi.

Azt is érdemes lekövetni, hogy nem kétszereplős a politikai játéktér, és nem foglalkoztok a harmadik szereplővel, amit nem értek, hogy miért. A jelenség létezik, és azt kell, mondjam, nagyon szépen hatékony.
Szükség lenne egy potens baloldalra, csak az irány, és a kommunikáció alapvetően elhibázott.
Mondom én szép lesz, és a Fidesznek is nagyon szépen fel kell építeni a játékát, mert azért vannak ott is koherencia zavarok, de ezt látják, és profin kezelik.
Három szereplős, nyílt játéktér, ahol a józan parasztra millió irányból dől az információ, közben meg szembe jön a valóság is.
Koránt sem lefutott meccs, tudja ezt Fidesz is.

Három lehetőség az a kettő, ezt meg realitásba kellene venni, mert ez olyan változó, amit úgy neveznek, hogy valóság.

tamas11 2014.01.19. 12:53:43

@Laptop7712: hol van leírva ennek a "hullámdominanciának" az irodalma, eredete?
Tény, hogy a hazug üzenetek jobban érvényesülnek, meg az egyszerűek is. Ennek nyilvánvalóan sok oka van.(Segítenek átlépni a valóságon!)
Az üzenetvonalak dolgához visszatérve: A FIDESZNEK semmiféle üzenete, ígérete NEM VOLT 2010-ben, vérlázító volt a hallgatásuk afelől, hogy mit is vállalnak, azon felül, hogy Gyurcsánynak menni kell, a baloldali kormány hazudott és korrupt, elzsámoltatnak majd, és ezekhez a lózungokhoz sok év alatt a "jobbos" értékeket a verbális csatákban kisajátította. (Csak ott!!)
Ehhez képest hazug és korrupt, ígéreteit - amik nem közvetlenül választásiak voltak- nem teljesíti -stb.
Ellenzékük "joggal" hiszi, hogy az újabb, leleplező ígérettel (lásd mint fent) hasonlóképp elintézheti a dolgot. Ez azonban nam igaz már, és nincs is olyan médiahatalma, amin ezt (bármely jelentős üzenetet) keresztülvihetné. Olyat követelünk hát Bajnaiékon, amit NEM tett meg ORBÁN - SE.
Harmadik erőként Vonáékra célzol?

kuszkusz1 2014.01.19. 14:27:17

Van itt egy még egy dolog.

A nem-fideszes közönség tisztában van azzal, hogy őt a saját politikai oldalán a saját polikikusaik az ő a holdudvarukkal egyetemben lenézik.

Ha Orbán riválisa a nem-fideszes oldalon egy zsák krumpli lenne, a holdudvar számon kérné rajtam (mint népen), hogy miért nem rajongok jobban a krumpliért, majd megállapítaná, hogy én egy fideszes szolgalélek vagyok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.19. 14:36:28

@kuszkusz1: de ez fordítva is így van, nemde?

kuszkusz1 2014.01.19. 20:07:41

@HaFr:

Arra gondolsz, hogy a Viktor is lenézi a saját közönségét?

Le. Csak nem olyan hülye, hogy ezt a körülményt tudassa is velük. Vagy egyenesen a pofájukba vágja. Lásd föntebb a Megyesi cikket a Népszabadságban.

A viktoriánus lenézés körmönfont, az övéi előtt meglengetett mézesmadzag színvonalából derül ki.
Pl. jajdekék plakátok amelyen az IMF mohó keze kinyúlik a magyarok családi pótlékja után, de hős Viktorunk ott áll a vár fokán és rácsap a mohó praclira.

Az orbáni beszédek visszatérő motívuma, hogy "egy vérből vagyunk, ti meg én".
Orbán minden módon magához igyekszik kapcsolni a híveit és ezt a kapcsolódást újra és újra megerősíti.

A Viktorék a szoci szimpatizánsokat nem anyázzák - már régen vége a panelprolinak - ők kizárólag a rivális politikusokat fikázzák. A szoci és egyéb szimpatizánsokra mint becserkészendő zsákmányra tekintenek.

A nem fideszes oldal hol a Viktort anyázza, hol a saját meglévő, illetőleg potenciális közönségét.
Ez az ami ellen kézzel-lábbal tiltakozom.

kuszkusz1 2014.01.19. 20:12:11

Nem olvasom a jobboldali sajtót - még a mienket is alig bírom ki -, de ha egyetlenegy cikket tudsz mutatni amely Gyurcsány, vagy Bajnai, vagy Mesterházy szimpatizánsait anyázza...

kuszkusz1 2014.01.20. 07:17:44

Hoppá!

Rossz logika mentén haladtam.

Nem azt a kérdést kellett volna föltennem, hogy a Viktorék anyázzák-e más pártok szimpatizánsait, hanem azt, hogy anyázzák-e a sajátjaikat?

A Gyurcsány anyázta a saját pártját miniszterelnökként - kedvenc szokása volt neki ez.
A nem-fideszes holdudvar anyázza-anyázta-a saját meglévő és potenciális szimpatizánsait.

Akarsz netatalántán példákat?

A nem fideszes értelmiség(?) rugdossa, anyázza, lenézi, semmibeveszi azokat az embereket akikre támaszkodnia kellene.

A nép, a lakosság pedig ezzel tisztában van, ezért fordul el tőlük.

Vagy tán azt hiszed, hogy a Megyesi birkázása hoz a konyhára? Hogy ezzel egyetlenegy támogatót is szerzett a Titanic brigádnak?

A nem-fideszes értelmiség állandóan felül a magas lóra a saját oldalán lévő emberekkel szemben. Akik erre a lenézére reagálnak és elfordulnak tőlük.
Mire az említettek még magasabb lóra ülnek fel és mégjoban lenézik őket, mire...stb.,stb.

Feketeistván 2014.02.02. 18:04:24

Minek ennyit beszélni a semmiről, a csúti azzal nyert, hogy az a szerencsétlen akit most is belevettek az összefogásba, módszeresen lejáratta nem csak magát, hanem az ún baloldalt. A csúti kormányzása egy permanens bűncselekmény egy jobb országban már elzavarták volna, ennek ellenére demokratikusan nem lehet leváltani, mert a túloldalon megint ott van a bukott, önlejáratott, kevésbé szimpatikus és a karakter nélküli emberek összefogása, a háttérben mai napig aktív megelevenedett szoborparkkal. Aztán lehet választani. Hát persze hogy a csútit fogják, a prmitv embereknek elég a primitív demagógia, ha a túloldalon nincs semmi, akár az újabb 2/3 is meglehet. Teljesen felesleges itt arról polemizálni, mi kéne meg hogy kéne, ha nem úgy van, mert a helyzet az hogy egy soha nem látott tróger banda áll szemben egy soha nem látott lúzer társasággal, és kevésbé valószínű, hogy a hibáikból nem tanuló, sőt azokat szaporító lúzer banda nyer.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.02. 18:09:10

@kuszkusz1: persze, anyázni-apázni nem szabad
süti beállítások módosítása