1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.10.17. 06:52 HaFr

A rejtélyes Mesterházy

Nézem ezt a képet. Ki ez az ember, és mit csinál? Névleg a névleges ellenzék vezére. De nem vezet. Nem hallani tőle semmilyen inspiratív gondolatot, nincs az utcán, felfordítandó a rögöket és a macskaköveket, egész elmúlt éve azzal telt, hogy a momentán 4%-os Bajnait beszorítsa a szoci keretek közé (tehát visszaszerezze az egy éve elveszített pozícióját az ellenzéken belül.)

Ki ez a Mesterházy Attila? Nehezen tudom elképzelni, Magyarország miért tartja Orbán Viktort, de ismerve az országot valamelyest, ha nehezen is, de el tudom. De hogy miért tartja Mesterházyt, az maga a rejtély. Akiknek nem szívügyük a nyugati típusú polgári társadalom és demokrácia, azoknak Orbán ideális vezető. Akiknek szívügyük, azoknak viszont Mesterházy nem az.

Egyet érezhetni vele kapcsolatban: nem hiszi, hogy le tudja váltani Orbánt. Ki ez az ember, és mit keres itt?

195 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr265579963

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai vs. Mesterházy: Sörmeccs 2013.10.17. 20:33:47

Dübörög az ellenzéki előválasztási kampány. Megkérdeztük az utca emberét, hogy kivel sörözne a jelöltek közül. Ön kivel? Szavazás lentebb, a mozgóképet pedig nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       A né...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.17. 13:00:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barli 2013.10.17. 13:02:59

@laci_52: nem hiszem hogy orbán beszélni fog. Akkora tömegek előtt beszélt már, hogy ciki lenne neki, hogy fogynak. Majd bejön valami halaszthatatlan dolog.

panelburzsuj 2013.10.17. 13:06:38

@Abendsen:
Ez csak Ostblockban általános hozzáállás. Hogy majd más kikaparja az én gesztenyémet - mások pénzén...

A "haldokló Nyugat" jópár országában sokkal nagyobb tömegpártok működnek, tagdíjjal, rendezvényekkel, infrastruktúrával.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.10.17. 13:10:49

@Állítsátok meg Arturo Uit!:
Miert, a francia forradalmarok mit ertek el? Megoltek milliokat es jobb lett a franciaknak a vegen? Nem lett jobb.

Forradalmat csak a kripto-SZDSZ-esek akarnak. Nem veletlenul ok csinaltak a taxisblokadot anno.

Balt 2013.10.17. 13:10:55

@Farkantoán Chatpartner: Igen, így van: ma már úgy látszik, nem próbálnak meg - praktikus okokból és nem elviekből - mindenáron távolságot tartani Gyurcsánytól, megjegyzem, az MSZP mindig is kesztyűs kézzel bánt vele, még a látványos nyár végi aktuális MSZP-s "haragszomrád"-ot ("miattad haragszom, nem ellened") is Gyurcsány tálalta, nem az MSZP.

Balt 2013.10.17. 13:20:03

@Farkantoán Chatpartner: Nem feltétlenül. Ő maga az élő mutatóujj. Bár mára valszeg belátta, hogy legfeljebb a háttérből manipulálhat (ehhez kétségtelenül ért, lásd a 2002-es MSZP-s választási győzelmet, Kókát az SZDSZ élén stb.), de hogy az ő "hátterével" se mennek sokra, sőt, az fix. :)

Balt 2013.10.17. 13:21:47

@Mária: Ha rajta vannak a listán... :) (Egyáltalán: ha el tudnak indulni - ami 2014-től kétségtelenül könnyebb, mint 2010 előtt.)

Balt 2013.10.17. 13:25:54

@stoppos76: "Amúgy a semmiből tűnt egyszer csak elő."

Ez azért nem egészen így van:
hu.wikipedia.org/wiki/Mesterh%C3%A1zy_Attila#Munkahelyei

Ténykérdés: bizony Gyurcsány szárnyai alól jön ő is, akárcsak Bajnai.

Balt 2013.10.17. 13:27:47

@Abendsen: Igen, de ehhez jól jönne nekik, ha nem jutna be sem az Együtt, sem a DK (sem az LMP). Előbbi kettőben aktívan ki tudnák venni a részüket, ehhez képest gyanúsan sok a 32 átengedett vk. Bajnaiénak.

lavor90 2013.10.17. 13:30:34

Én csak azokat sajnálom, akik 80-as IQ felett kénytelenek(?) saját önbecsülésüket megalázni azzal, hogy erre a tehetségtelen pojácára szavaznak.

Balt 2013.10.17. 13:31:08

@$$$=$$$: Az is rájuk hull vissza. Jelen blogon is pont úgy örömködtek a 8-1-en, mint Herczog Edit a Tavares-jelentésen.

czjanos 2013.10.17. 13:31:29

Vállaltan baloldali lévén nehezen vettem rá magam, hogy elmondjam a véleményem (nem voltam és nem vagyok MSZP tag, de korábban többször részt vettem a nyilvános választási rendezvényein).
Ha a baloldal nem tud 2014-ben kormányt alakítani, annak az én véleményem szerint Mesterházy lesz a fő okozója. Azért, mert a személyes ambíciója végett nem hagyott teret a baloldali ernyőszervezet kiteljesedésére, sőt, a képzeletbeli vezető szerepében tetszelegve, a normális együttműködés létrejöttét is nehezítette. Nem fogta fel, hogy a személye vezette MSZP primátusa esetén nem fog a győzelemhez elegendő szavazó elballagni az urnákhoz, hogy leváltsák az Orbán-rezsimet. Orbán rendíthetetlen hívei pedig elmennek és elegendően lesznek ahhoz, hogy a Fidesz kapja a legtöbb szavazatot. Ez alapján - mégha nem is lesz meg a többsége - Áder nekik fogja adni először a kormányalakítási megbízást. A Fidesz pedig akár az LMP-, akár a Jobbik támogatását meg fogja kapni, azért, hogy ne a zsigerileg gyűlölt szocik kerüljenek hatalomra. Van azonban még egy észrevételem. A Fidesz teljes nehéztüzérsége ostromolja Bajnai Gordont, hogy az esélyeit csökkentse, lerontsa, míg Mesterházyra soha egy rossz szót nem hallunk tőlik. Az az érzés, mintha sunyiban támogatnák Bajnai ellenében.
Egy személyes észrevétel: kétségtelen, hogy Mesterházy nagyon sokat fejlődött, mióta az MSZP elnöke, ennek ellenére, nem tartom őt alkalmasnak a jelen politikai- gazdasági- társadalmi környezetben a miniszterelnöki tisztségre.
Végül: természetesen a választókerületemben a közös jelöltet támogatni fogom és Bajnai Gordon listáját szavazom majd meg.

vasmargitt 2013.10.17. 13:34:51

felesleges ezt csinálnia, drága jobber takony blogger úr. a csüngő hasú diktátor seggnyalói (mint pl magácska) ígyse-úgyse szavaz majd mesterházyékra. a többiek meg pontosan tudják, hogy mesterházy ugyan karizma nélküli politikus, de a legszarabb formájában is százszor jobb az ország számára, mint a korrupt, elmebeteg csüngő hasú.

csók

Balt 2013.10.17. 13:35:26

@Mária: Hogy lehet-e, azt majd meglátjuk. :) A blogot végül is névvel vállalja, volt valami halovány (paródia)kísérlet a "párt"alapításra is, de akkor tegyük fel úgy a kérdést: "mi a másodlagos személyes preferenciája?" - ha mégsem lesz ott a szavazólapon. :)

Abendsen 2013.10.17. 13:48:51

@czjanos:

Mesterházynak miért kellett volna lemondania a vezető szerepről? Az egyetlen életképes és viszonylag erős baloldali párt az MSZP.

Azok után a fiaskók után pedig amiket Bajnai megcsinált roppant komikus azt feltételezni, hogy vele esélyesebb lenne a 2014-es ellenzéki győzelem.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 13:51:47

@panelburzsuj:
van egy népmese, hogy orbán viktor nagy imre újratemetésén elmondott beszédével zavarta ki az oroszokat. ehhez képest moszkvában 87 őszén eldöntötték a csapatkivonást. ezek után az nem politikai kérdés volt, hanem logisztikai.

ha erről gyerekként halottam a ruszki katonai repülőtér mellett a fürdőkocsmában, akkor ezzel a hírszerzés, a kémelhárítás, a belső elhárítás, a katonai elhárítás, a politikai bizottság és a hazafias népfront is tisztában volt. a néphadseregben a leghülyébb vezérkari tiszt is. mindenki. lehet, hogy bajnai gordon erről csak 88 őszén értesült. miközben szervezte a kisz a forradalmat az egyetemi menzán. lendvai ildiók és lampert mónika népszabadságban olvasta a vezércikkeket. a rendszerváltás nem úgy zajlott, hogy pozsgay elvtárs bemondta a rádióba, hogy 56 népfelkelés volt. összeült a független jogászfórum. rendben. ki hívta össze? az ügyédi kamara? ugye nem. de akkor mégis ki?megalakult a történelmi igazságtétel bizottság. rendben. de ki hívta össze? a magyar tudományos akadémia? nem. de akkor mégis ki. most én nem állítom, hogy nem voltak lánglelkű forradalmárok. de azokat az embereket a pártokból idővel úgy rakták ki, mint macskát szarni.

a rendszerváltás a személyi ambícióknak, hatalmi érdekeknek egy olyan láncolata, amiben vannak persze véletlen elemek, de lényegében forradalmi változások nem történtek. john lukács elmélete alapjaiban téves. ő azt mondja, hogy a kelet-európai átmenet egyszerre eredményezett gazdasági, társadalmi és kulturális elitváltást. és olyan előtte a világtörténelemben nem volt. csakhogy nem valamilyen unikális dolog történt. hanem ami általában a történelemben. a politikai másodvonal lépett előre. magyarországon a szociális rendszer többé kevésbé megmaradt, és a kulturális intézményrendszer is. a háborút és a hidegháborút megélt idősebb kult színészek mind meghaltak. nem lépett a helyükbe senki, vagy alig valaki. a gazdaság bizonyos értelemben átalakult. de a forintgazdaságot egyre inkább az állam által pénzelt vállalatok irányítják. a különbség, hogy ezeknek a kvázi állami vállalatoknak nincs lakossági üzletáguk, se vállalati, hanem csak és kizárólag kormányzati. magyarul a kincstár kifosztására szakosodtak.

orbán viktor nem érti, hogy ez így nem lesz jó. sajnos az a politikus, aki az idő előrehaladtával hülyül. van aki bölcsebb lesz, mint kádár. de ő olyan, mint horthy. fiatalon volt a topon. senki se meri pofán verni, hogy viktor ébredjél fel.

úgy tapasztalom, de ebben persze nincs reprezentatív minta, hogy a fideszben van egy szétszórt csoport, amelyik simán leváltaná orbánt. de nem csak őt. hanem az összes alemberét. kósa lajost a saját munkatársai jobban gyűlölik, mint a szocialista pártban a politikai ellenfelei. a fidesz nem csak a lojális emberek pártja, hanem tele "árulóval". és ezt a csoportot nem tudják leváltani. hiába központosítanak.

orbán viktornak és egyénként az egész fidesz vezetésnek érdekében áll néhány ponton független önkormányzatiságot hirdetni. azt mondani, hogy oké csináljátok. mert különben a rendszer bukik el. és akkor akasztások következnek. így meg ugye orbán viktor lehet a rendszerváltó. ha erre nem hajlandó, akkor ezt a nemzeti együttműködés akármit tartsuk fent. oké. de mégis meddig? megnyeri 2014-et. és akkor mi van. 2015-ben nem lehet kormányváltás? vagy ha este nem egyeznek meg az amerikaiak. akkor mi lesz?

itt azt kellene mondani, hogy kedves győriek. van valami tervetek arra, hogy évi 142 milliárd forintból fenntartjátok a városotokat? van erre valami koncepciótok. ha nincs, akkor ki akartok dolgozni valamit. amivel győr esetleg 7%-os növekedési pályára áll. nem az ország, hanem csak győr. és megkérdezni veszprémet, pécset, szegedet, debrecent, miskolcot. ezek a pólusváros képesek-e felhúzni a vidéket? és mellette a megyei jogú városokat, a kiemelt kistérségeket. a balaton környékét, vagy a duna kanyart. és persze akárki jelentkezik, hogy lenne egy az akadémia által validált elképzelése, akkor annak adjunk teret. anélkül, hogy lázár jános osztaná a pénzt. mert az úgy nem megy. ő jelentkezzen be hódmezővásárhellyel.

szerintem 10-20 egyedi fejlesztési koncepciónál több eleve nem jönne létre. egész egyszerűen azért, mert magyarország szellemi kapacitása jelenleg ennyi. és ebből lehet, hogy csak 1-2 lenne sikeres. miközben van 100-200 agglomeráció. de akkor annyi lesz sikeres. de akkor kiderül, hogy mondjuk a szegedi egészségügyi reform a gyakorlatban működőképes. vagy a debreceni, vagy a pécsi. vagy akármelyik. és nem az a bohóckodás, hogy majd jön jóska, és a minisztériumból megreformált 100-200 kórházat egyszerre. ahol van orvosi egyetem ott esetleg próbálják meg maguktól. építsenek fel 1 szuperkórházat holland, svájci mintára. vagy legyen sajátosan magyar. de ezeket a reformokat párhuzamosan kell indítani. úgy, hogy egymásnak homlokegyenesen ellentmondó szakmai elképzelések egyidejűleg futnak. a gyakorlat meg eldönti, hogy kinek van igaza.

stoppos76 2013.10.17. 13:52:56

@Balt: Oké, de a hozzám hasonló átlagstopposok mégcsak nem is hallottak a csókáról, amíg ki nem rakták a kirakatba, hogy "nesze, menjél bukni".

tudom_hogyan_szól_két_tenyér_ha_csattan 2013.10.17. 13:54:18

@vasmargitt: "...az országnaaak?" Ugye nem erre az országra gondoltál? Hanem kicsikét délebbire, ugye?

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 13:54:37

@czjanos:
tehát szerinted mesterházy egy személyes ambíciókkal megáldott valaki. akinek nem az a problémája, hogy merre fésülje a haját, hanem hogy miniszterelnökként hány minisztériumot von majd az irányítása alá. és ezért akarja kitenni bajnai, gyurcsány, schiffer triót, valamint fodor gábort. mesterházy nem egy báb, hanem egy ilyen karakter.

politikailagnemkorrekt 2013.10.17. 13:57:47

@$$$=$$$: Aha, persze. Azért Horn Gyula egész jól összefogta a pártot. És Gyurcsány is igen határozott vezér volt. Akkor ment a baloldal szekere, amikor volt vezére. Most csak megy a nyáj a tehetetlenség folytán előre.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 13:59:51

@Balt:
az a probléma, hogy viktor úgy építkezik, mint mekk elek. aki a disznóknak ólat épített. de előbb a tetőt csinálta meg. úgy képzelte, hogy azt emeljék fel a malacok. és akkor ő majd utána gyorsan aláfalaz. persze a terv nem vált be.

nem tornatermeket építünk, iskolai sportpályákat, sportiskolát és sportkórházat, hanem rögtön futball stadiont a világverő válogatottnak. na most az egy dolog, hogy a viktor nem látja, hogy ez így nem lesz jó. a jobber szavazók is nyomják ezt a "mein orbán" szöveget.

vasmargitt 2013.10.17. 14:00:44

@tudom_hogyan_szól_két_tenyér_ha_csattan:

aha, látom, te is a csüngő hasú seggnyalója vagy. még vagytok néhányan, napról napra kevesebben.

hajrá mesterházy, orbán takarodj

politikailagnemkorrekt 2013.10.17. 14:02:55

@vasmargitt: Muhahaha! Az agymosott símaképű cuslághaver Mesterházy. A nemzetközi porondon. Reggelire eszik meg az ilyet, még az ebédet sem éri meg. Totál alkalmatlan a faszi kb. mindenre.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 14:05:09

@politikailagnemkorrekt:
olyan szijjártó petis. csak nem a nyolcadik ából, hanem a béből.

_most_ 2013.10.17. 14:07:15

én se értem igazán mit akar az mszp Mesterházyval, de azért az mszp mégiscsak háromszor volt már kormányon a rendszerváltás óta, szóval csak tudnak valamit.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 14:16:14

@_most_:
három szuper kormányzati ciklust tudnak maguk mögött.

politikailagnemkorrekt 2013.10.17. 14:16:20

@kantonista: Ez így igaz. A kettő totál egyforma droid. A bal droidja és a jobb droidja. De ha átprogramoznánk őket, simán (kb. fél nap alatt)átállnának, és mondanák tovább, csak épp az ellenkezőjét. Mondjuk úgy:kompatibilisek.

Sírköves Slomó 2013.10.17. 14:25:42

Lesz még itt Gyurcsók a zellenzék vezére...

Sírköves Slomó 2013.10.17. 14:27:01

@_most_: Még mindig jobb most bebukni Mesterházyval, aztán az öregek majd megpuccsolják, és jöhet 2018ban Gyurcsány.

vasmargitt 2013.10.17. 14:32:21

@politikailagnemkorrekt: arra éppen jó lesz mesterházy, hogy feltörölje a padlót a csüngő hasú diktátorral, hogy csak grazban térjen magához tíz év múlva

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.17. 14:34:19

@czjanos: igen, nem egyszerű a szavazó élete a baloldalon sem, köszi

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 14:34:31

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
2014 után 2015 következik. nem 2018. oké, hogy nem lesznek választások. de attól lehet népharag. és egy régen kormányzott ellenzéki pártnak elég jó. főleg úgy, hogy a gazdasági típusú ügyek és követelések 5 év alatt elévülnek el.

Sírköves Slomó 2013.10.17. 14:36:30

@kantonista: A népharagot már 2010től várják a kommunisták de azóta csak összébb mentek.

Sírköves Slomó 2013.10.17. 14:39:42

@kantonista: 2014ig már nagyon kapitálisat kéne a fidesznek hibázni hogy ne győzzön. Ha megint 2/3ot szerez, akkor az elbizakodottságtól lesz is hiba 2018ig biztosan.

De azt is ki kell tudni használni, és hát hogy Attis alkalmas-e erre, nem tudom.

Balt 2013.10.17. 14:45:07

@kantonista: Éppenséggel a Puskás Akadémia volt az alapozás. Amire Souza - vélhetően a következő szövetségi kapitány - építkezett a Videoton vitathatatlan kupasikereiben.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 14:45:11

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
ez a munkásmozgalmi, vagy annak álcázott formáció legalább egy évszázada létezik. egy dologban biztos lehetsz: a szocialista párt túl fogja élni a fiatal demokratákat és orbán viktort. ennek a csoportnak bérelt helye van a politikában mindaddig, amíg tömegével vannak szegények. és most nem úgy tűnik, hogy nem lesznek. a szocialista párt olyan, mint lenin. zhiv, zhil, budet zhit.

_most_ 2013.10.17. 14:47:52

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: népharag akkor lesz, ha a szellemileg erősen hátrányos helyzetű fideszdoidok tudatukra ébrednek és szembe találják magukat a szomorú valósággal, hogy Orbán mennyire átverte őket :D

_most_ 2013.10.17. 14:50:52

@Balt: Sousa nem a Puskás Akadémiára építkezett, hanem a portugál játékosokra :D

Sírköves Slomó 2013.10.17. 14:54:32

@kantonista: 'egy dologban biztos lehetsz: a szocialista párt túl fogja élni a fiatal demokratákat'

Az elmúlt 23 év nem ezt mutatja.

Mo-n nincs is baloldali párt, mind2 pártnak vannak balos intézkedései. Ahhoz hogy egy párt baloldali legyen, kellene egy nemzeti minimum. Nemzeti bal és nemzeti jobb párt.

Most van egy mindig hitelből osztogató internacionalista bankárok vezette párt meg egy fosztogató középosztályra építő nemzeti jobbpárt. Mivel utóbbi legalább nem eladósdásból osztogat, gazdaságilag az egyetlen fenntartható alternatíva szvsz.

Mitzimackó 2013.10.17. 14:59:25

@ursus artos: azért jól el lett zavarva 2002-ben a zsebnéró 8 évre, okostojás :-) most éppen a megtévesztett tömeg ennek a faszkalapnak adott túlhatalmat, de jön még kutyára teherautó, és ezt a sok rablót egyszer majd felelősségre vonják!

Sírköves Slomó 2013.10.17. 15:02:55

@kantonista: A 100 év önmagában is vicces demokratikus választáson sosem választották meg őket. Persze orosz hadsereggel vagy IMFel a seggükben azért jól megy nekik ezt bebizonyították.

Sírköves Slomó 2013.10.17. 15:04:23

@Mitzimackó: 'azért jól el lett zavarva 2002-ben a zsebnéró 8 évre, okostojás :-)'

- Hát eléggé meg is szívta az ország ezt a tévedését.

panelburzsuj 2013.10.17. 15:06:58

@_most_:
Fideszt "tisztító vihar"? Fogalmi képtelenség... :)

Nem voltak itt olyan "alulról feltörő" várakozások, amelyben igazán, szívből csalódni lehetne. Szorítsuk ki a szocikat, szerezzük vissza az elmútnyócévben olyannyira fájón hiányzó zsoldot, állást, szpáhibirtokot, koncessziót - és mehet tovább a "business as usual".

Egyéni sérelmek, mellőzöttségek, pofáraesések - azok akadhatnak. Bőségesen. De mit kezdhet vele a delikvens egy tudottan zsákmányolásra kihegyezett szervezetben? Sőt: rendszerben? Ha nagyon berág, és elmegy árulkodni a konkurenciához, ott megsimizik a buksiját, megkapja az aznapi csontit - és egy életre rajta marad a bélyeg, hogy "megbízhatatlan", hogy "kibeszél".

És mindegyik "klubból" ki fogják tessékelni.

panelburzsuj 2013.10.17. 15:11:05

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Saját hasonszőrű firkáltársaidon túl tulajdonképpen kiket "agitálsz" ezzel a gyagyás csasztuskázással?

Sírköves Slomó 2013.10.17. 15:17:10

@panelburzsuj: Visszafizeted az államadósságot, proli?

Vagy rám bízod?

nu pagagyí 2013.10.17. 15:37:13

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: A saját adósságodat fizesd vissza először, majd szolgáltasd vissza azt is amit elloptál, utána pofázhatsz.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 15:39:10

@Balt:
aha. na most a puskás akadémia csapatában szerinted hány puskás akadémista játszik? elárulom: 1. a többi vagy külföldi, vagy a menedzser haverok által a magyar nb1-ben sem eladható idősebb játékos, aki felcsúton levezet. azért, hogy ne essen ki a vezért csapata. mert ugye mégis csak kellemetlen lenne ha nb2-es meccseket játszanának a kert végében.

ettől függetlenül bármikor jöhet egy magyar maradona. a legjobb magyar - dzsuzsdák balázs - gyerekkorában azt találta ki nyírlugoson, hogy ő majd a medicin labdát rugdossa. és ezért a lábfeje csupa izom. csak ugye ő annyit tud, hogy megkapja a labdát. csinál egy cselt. és utána vagy betekeri a labdát, vagy kapura lő. na most ezt be lehet építeni egy csapatba ha van 10 másik játékos, aki tud valami különlegeset. de ilyenre a magyar edzőképzésben ne is számítsunk.

elmagyarázom, hogy debrecenben mi lesz az akadémiai rendszer. felépülnek a pályák az északi külvárosban. pallag nevű részen. felveszik a meccseket videóra. és a gyerekeknek elmondják, hogy mit hibáztak el. erre lesz egy ember. bandi hisz a 4-1-4-1 felállásban. mert egyszer így játszottak a japánok. és azóta abban hisz. igaz, hogy a csapat így ki szokott kapni, de nem számít. bandi hisz benne. ezt hívjuk úgy, hogy "akadémiai rendszer". elemért kinevezzük vezetőedzőnek. ha nyerünk, akkor jó. ha nem, akkor megmagyarázza, hogy nem rúgtuk be a helyzeteket. nem volt szerencsénk. hajtottak a fiúk. gábor meg mossa a pénz a klub kasszában. ezt hívjuk úgy, hogy "profi futball". és ez ugye nem is egy igazi kutyaütő társaság. tehát nincs szó arról, hogy ezek mind maffiózó gazemberek.

működhet ez viszonylag jól. mert az atlantai olimpiai válogatott gerincét adó debreceni társaság (sándor tamás, dombi és társaik) a libalegelőn játszottak lajos bácsival, isten nyugosztalja. de ebbe a "rendszerbe" milliárdokat tenni őrültség. na most ezt a leghülyébb jobbikos is világosan látja a füredi úti kocsmában.

a probléma itt sajnos a miniszterelnök, a kedves nemzetvezető elvtárs. sajnos ő lett mindennek az alfája és ómegája. és ezt mindenki látja. a követlen munkatársai is. akikkel direktben pacsizik, akiket direktben pénzel.

az önkormányzatok felől kellene építkezni. mert azt meg lehetne csinálni debrecenben, hogy minden kerületben lesz testnevelés tagozat. aztán lesz egy megyei sportiskola. és régiós szinten akadémia. szépen sorban megépíteni. részben városi pénzéből, illetve együttműködve a vidékkel. a polgárokkal, a munkásokkal, a parasztokkal. sanyi nem a tipp mixre rakja a kocsmapénz egy részét, hanem befektet az "akadémiába". és akkor majd eldöntik, hogy érdemes-e hívni külföldi utánpótlás edzőt, vagy nem. nem a pártvezetés dönti el, hanem attól függetlenül az agglomeráció és a polgársága.

és ez működhet ferencvárosban, újpesten, vagy vagy akárhol. csepelen. nem is feltétlen kell a fociba pénzt rakni. nem kell semmilyen országos összefogás. semmilyen hazafias népfront. semmilyen kormányzó, aki futball okos. hol van ilyen rendszer? kongóban? talán ott. és a népi kínában volt. dél-kelet ázsiai félkatonai diktatúrát akarjátok bevezetni kelet-közép-európában. csak azért, hogy vezérnek igaza legyen. látjuk, hogy a pártirányítás nem működik. 40 év nem volt elég. a probléma sajnos az, hülyék vagytok. ti unortodox választók. képtelenek vagytok bármilyen önkorrekcióra. pontosan úgy, ahogy az ortodox liberális értelmiség. amelyik azt mondja, hogy a teljesítmény mérésre nincs jobb, mint globális kapitalizmus.

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 15:46:56

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
vedd figyelembe, hogy itt a német lovagrend alapított államot úgy, hogy egy vajk nevű gyereket mozgattak. a külföld nevű játékosnak évszázadok óta elég erős szerepe van. igazából a magyarok se errefelé őshonosak.

Karipapa01 2013.10.17. 15:55:18

" Ki ez az ember, és mit keres itt?"

Senki és semmit! Az MSZP belső érdekcsoportjainak harcai eredményeképpen kompromisszumos megoldásként oda lett állítva díszpintynek. Lehetőleg olyan ember kellett, aki fiatal, nem nagyon lehet belekötni és kellőképpen erőtlen és béna ahhoz, hogy bármelyik "belső irányvonal" mellett hatékonyan állást tudjon foglalni, csak egyszerűen le kell borotválni a pinaszakállt és kész. Az MSZP részéről jobb, mint a Gyurcsány, akinek határozott elképzelései voltak az ország vezetéséről. Na ezt lehet megválasztani miniszterelnöknek! Ezért aztán az MSZP 2014.-ben nem is aspirál az ország vezetésére, csupán a szavazótáborát igyekszik megtartani a következő választásra. Ezért is az a fő cél, hogy viszonylag jó létszámmal maradjanak a parlamentben azzal, hogy kihasználják a PM, E2014, DK, stb. kormányváltó egyesülések erejét abban a biztos tudatban, hogy az összefogás nekik kedvez. Ezt kommunikálják is, csak értelmezni kell. Mindenesetre ha ebből az emberből miniszterelnök lesz (amit kétlek), vissza fogjuk még sírni az Orbánt...

stoppos76 2013.10.17. 15:56:16

@kantonista: Viszont a mostani modern verzióban Koppány labilis testvére nyerte a csatát, aki úgy néz ki, mint aki lenyelt egy focilabdát és a régi külföldi kalandozásokat belföldi fosztogatásokká degradálta. Végül lesz nagy csodálkozás, ha bejönnek a teutonok rendet rakni, mert már az ő birtokaikat is fosztogatja a köpcös. Akkor persze lesz majd köpködés, meg szuverenitások emlegetése. Amennyiben megvalósulna ez a forgatókönyv, szeretném ha mindenkinek eszébe jutna az örök mondás: Aki sokat kavarja a szart, azt berántja a kanál.

ymel 2013.10.17. 16:17:18

@czjanos: rendkívül világos hozzászólás volt, ilyeneket jó olvasni. Az utolsó mondatnál viszont elbizonytalanodtam. Vagyis fogalmam nincs. Szerintem Mesterházy valamilyen erős izraeli háttérrel rendelkezhet. Csak ahogy nemzetközileg kicsit "visszarendeződhet" Izrael szerepe és jelentősége, úgy erőtlenedik ez a párt is, s talán a Közel-Keletről nem látják elég jól, hogy nem ezt a fazont kéne erőltetni.

czjanos 2013.10.17. 16:26:41

@ymel: Köszönöm! Nem tudom, hogy Mesterházynak mi (ki) a háttere. Úgy érzem, hogy Orbánék nem tartják potenciális ellenfélnek, ezért hagyják virulni, a számukra veszélyesebb Bajnaival szemben.
Egyébként én azt a forgatókönyvet látnám szívesen, hogy Bajnai miniszterelnöksége alatt (1-1,5 év) elvégeznék a legszükségesebb alkotmányügyi-, jogi korrekciókat, fejéről talpára állítanák a gazdaságot ( a befektetői bizalom visszaszerzésével) és utána kiírnának egy előrehozott választást, a rehabilitált választási törvény alapján. Ott lehetne már Mesterházynak lehetősége a tényleges megmérettetésre. Sajnos, ez a hajó elmenni látszik, és nagy a valószínűsége, hogy Mesterházyra nem négy év miniszterelnökség vár, hanem négy sanyarú év Orbán ellenzékében. Aki sokat fog, az keveset markol.

politikailagnemkorrekt 2013.10.17. 16:28:07

@vasmargitt: Azért ahhoz még sok spenótot kell ennie a fiúnak, hogy Orbánnal kezdjen. Nem egy súlycsoport a kettő: Erdei Zsolt vs. Klicskó. Ez van, kedves Margit.

panelburzsuj 2013.10.17. 16:29:52

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Terád bízni bármit??

A bolhámat is megsajnálnám, ha pont rád tévedne.

elvhű társ 2013.10.17. 16:39:17

Mi nekünk csakis Gyurcsány a zemberünk, Őt akarjuk és senki mást!Eben ojan egységesek vagyunk hogy az csak na!!Mer csakis Ő lessz majd képes le váltani Orbánt és a fityisst (így kis betűvel!)!!!

Henriette Ráczmolnár 2013.10.17. 16:40:42

Hogy ki ez az ember, ez a Mesterházy Attila?
nos, per pillanat ő a LEGKÁRTÉKONYABB magyar politikus, mert fogja az "ellenzék vezére" pozíciót annyiban, hogy más véletlenül se férjen oda, de nem fogja eléggé ahhoz, hogy vele esélye legyen az ellenzéknek a győzelemre. gyengécske, mint a harmat. s talán tényleg nem akar mást, mint ücsörögni a parlamentben.
addig is nyomja a rissz-rossz, unalmas szoci rizsát, és együtt szavaztat a fidesszel (ld. a legutóbbi rezsicsökkentés).
hányinger.
még nem volna késő félreállnia, de Puch elvtárs nyilván nem engedi meg neki. meg hát biztos jó dolog az önámítás is.

2013.10.17. 16:41:52

MA egy balek, akit Puchék irányítanak hátulról.

(A szocik jelenlegi 'népszerűségüket' is főleg a kormány kolosszális hibáinak köszönhetik és annak, hogy Mesterházy nem mond soha semmit, ami egy ideig jó taktika de később visszaüt.)

vasmargitt 2013.10.17. 16:48:42

@politikailagnemkorrekt: fütyörészel a sötét erdőben, mint minden orbánseggnyaló zombi.

annyira nem hülyült még el ez az ország (bár az orbán-média erősen dolgozik ez ügyben), hogy egy elmebeteg gonosztevőt még egyszer a nyakára ülteti.

ergo, jöhet bárki, mindenképpen százszor jobb lehet, mint ez a csüngő hasú gonosztevő.

Amatőr 2013.10.17. 17:19:07

@Karipapa01: " Ezért aztán az MSZP 2014.-ben nem is aspirál az ország vezetésére, csupán a szavazótáborát igyekszik megtartani a következő választásra."

Ezzel kb az összes politikai párt tisztában van. Ami most folyik, az csak seggriszálás.

A baloldal leszalámizta önmagát, a számtalan önjelölt pártvezető csak az identitásáért kampányol. Aki ugyanis most kimarad a Parlamentből, az végképp eltűnik a süllyesztőben, pártocskáját elnyeli a feledés jótékony homálya.

15-re aztán összenő, ami összetartozik és az egész vereséget rákenik a kimaradtakra.

Az elmúlt évtized összes disznósága a jobbik táborát növelte. Ha nem követnek el nagyobb taktikai hibát, befuthatnak másodiknak is.

És akkor lehet besz@rni....

luis5 2013.10.17. 17:21:57

@vasmargitt: És hajlandó is lennél erre komoly tétet tenni ? pl egy láda pezsgŐ????

Amatőr 2013.10.17. 17:23:28

@luis5: Pezsgőt??????
Még egy pohár szódát se!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.17. 17:25:03

Kifelejtette a kedvetlen posztoló a miértet.

Tesz pár állítást, de még egy átlátszó indoklásra sem veszi a fáradtságot. Ezzel a kritikán alúli írással hogyan kerülhet rendszeresen címlapra?

ursus artos 2013.10.17. 17:32:01

@Mitzimackó: "de jön még kutyára teherautó, és ezt a sok rablót egyszer majd felelősségre vonják! "
Persze, persze...

kantonpárti (törölt) 2013.10.17. 17:35:55

@stoppos76:
ha bejönnek. nem feltétlen. ettől függetlenül berlin meg tudja buktatni orbánt. ha a fideszt kizárják az európai néppártból, akkor valószínűleg létrejönne egy mérsékelt jobbközép párt. ami orbán viktor politikai pályájának végét jelentené. de ez egyelőre belinnek nem érdeke.

szanalmas 2013.10.17. 17:40:51

@Karipapa01:

"... Gyurcsány, akinek határozott elképzelései voltak az ország vezetéséről ..."

Akkor viszont kurva jól titkolta mind a két ciklusában, mert a kormányai csupa szerencsétlenekből álltak. Mint Orbánéi. Nektek bazmeg (előre betanult, mások által írt) ideológiai jelszavakat kell skandálnia valakinek, hogy jól érezzétek magatokat és elhiggyétek a konkrétumok nélküli blablablákat, és mikor kiderül, hogy semmi nem valósult meg akkor sem veszitek észre? Menjetek templomba, az több ezer éve működik... De komolyan.

vasmargitt 2013.10.17. 18:06:03

@luis5: be vagytok szarva, mi? jogos, ti is pontosan tudjátok, hogy egy ilyen primitív népnyúzó rezsim nem képes talpon maradni nálunk. ennél kicsit okosabb ez az ország. csak vannak náci taknyok is, mint pl ti, akik imádják a diktatúrát és népboldogító mocskos diktátorokat, mint pl a csüngő hasú

Kalmár 2013.10.17. 18:39:55

A biztonság kedvéért szárnyat bontott Szili Kati baloldali pártja is!

Hurrá!

Még több szalámit!!

2014 a Fidesz éve.

kuszkusz1 2013.10.17. 18:49:10

Mesterházy egy hülye.

Ez a vélemény akkor kristályosodott ki bennem amikor azzal kísérleteztem, hogy elolvasom nehány blogját. Emlékezetem szerint háromnak fogtam neki, de alig hiszem, hogy bármelyiket is végig tudtam volna olvasni.
Ostoba, hamis, hazug közhelyek egymás után...brrr....!

És ezt a pofát a maszop megválasztotta elnökének és aztán meg is erősítette a poszton.

Szégyellem, hogy valaha is maszop szimpatizáns voltam.

kuszkusz1 2013.10.17. 18:59:45

hvg.hu/velemeny/20080918_mszp_erdely_rmdsz_fidesz

Aki végigolvassa a fenti gyalázatot - amely a Gyurcsány-kormány idején kelt - az láthatja, mi a véleménye a maszopnak a választókról a sajátjaikat is beleértve.

A maszoposok nyilván úgy gondolták, hogy a hülye választók (lásd föntebb) hülye politikusra vágynak.

A Mesterházy szép, fiatal és buta mint egy sámfa. A népek imádni fogják!
Más kérdés, hogy a maszop és az ő csodálatos elnöke leginkább protest szavazatokkal büszkélkedhet, köszönhetően a Viktoréknak.

vasmargitt 2013.10.17. 19:02:28

@kuszkusz1: valld be inkább takonyka, hogy nem tudsz olvasni. ne nagyzolj itt, hogy blogogat olvasol.

a legrosszabb mesterházy is százszor jobb, mint a csüngő hasú diktátorod, akinek a seggét nyalod

vasmargitt 2013.10.17. 19:04:32

@kuszkusz1: lószar voltál te takonyka, nem mszp-szimpatizáns. egy fideszes kis bértollnok, az vagy, és az is voltál világéletedben, agy nélkül.

laci_52 2013.10.17. 19:08:55

@kuszkusz1: Tévedsz, Mesterházy egy reálpolitikus, aki belátta, hogy az ellenzék nem nyerhet jövőre, ezért saját pártját kell erősítenie, hogy mindenképpen övé legyen a legerősebb ellenzéki frakció az új parlamentben.

Ünnepelni fogja magát, ha a választás után(remélhetőleg!) nem lesz kétharmada a Fidesznek: lám-lám, erősödtünk a négy évvel előbbi eredményhez képest!

kuszkusz1 2013.10.17. 19:17:58

@vasmargitt:

Én ugyan elég nagy gyalázatnak tartom, hogy a maszoposok hülyének tartják a saját szavazóikat (is), de a te szösszeneted olvastán be kell látnom, hogy olykor azért nem tévedtek.

Muhammad Balfas 2013.10.17. 19:18:45

Mesterházy tipikus átmeneti figura. A poszt Mszmp bagázs már megbukott, de még nincs kitalálva a hogyan tovább.
Sztem a 2014-es bukás után Botka megpuccsolja Attilát, és ő fogja kialakítani azt az Mszp-t amely valódi váltópártként léphet majd fel...

kuszkusz1 2013.10.17. 19:23:14

@laci_52:

Egy olyan pártelnök aki 'belátja', hogy a pártja - az ő elnökletével - nem nyerhet választást, az nem reálpolitikus, hanem egy hülye.

A pártot és a pártelnököt eredendően arra találták ki, (mindegyiket) hogy nyerni akarjanak.
Az a pártelnök aki a pártját a "futottak még" kategóriára árazza be, azt nem érdemes megválasztani.

kuszkusz1 2013.10.17. 19:29:36

@Ches Desmond:

Ha a maszopnak egy pici esze lett volna akkor a Botkát választották volna meg elnöknek.

De olvasom, hogy a listájukat részint a Szanyi vezeti. Az EP listájukat.
Megpróbálom magam elé képzelni azt a polgártársunkat akit lelkesedés és öröm tölt el, ha eszébe jut a Szanyi...

vasmargitt 2013.10.17. 19:43:27

@kuszkusz1: ugyan-ugyan, kistakony. az mszp sose tekintette hülyének a népeket, az a csüngő hasú diktátorod kedvenc fixa ideája.

agyamosott zombik vagytok, de azért erősen be vagytok szarva. pedig a zombikkal sok rossz már nem történhet, hiszen halottak. minden rosszat megtett már velük a gonosztevő elmebeteg főnökötök, akinek képesek vagytok a seggét nyalni.

imres 2013.10.17. 19:58:09

@elwood: Elvtárs!
Némi ellentmondást érzek mondandódban. Ezt csodálkozás nélkül mondom, hiszen azt nem várom tőled, hogy logikusan gondolkozz.
:)
Tipikus primitív baloldali gondolkodás az, hogy 2014-ben nem kell hatalomra jutni, meg kell várni, míg Orbánék eltakarítják a szart. Most abba ne menjünk bele, hogy valóban szar-e, amit művelnek. Azt majd csak akkor tárgyaluk meg, ha ezen a kérdésen túl vagyunk.
Nos. Tételezzük fel, hogy igazad van és amit Orbánék most művelnek, az szar. Ha eltakarítják, akkor az azt is jelenti, jól kormányoznak. Csak úgy megkérdezném, hogy mennyi esélye lesz a baloldalnak akkor, ha Orbánék jól kormányoznak? Mondjuk, egy Mesterházyval, de mondhattam volna bárki mást a baloldalról.
:)
Nos. Akkor most térjünk vissza, hogy szar vagy nem szar?
Az ország gazdasági meglódulása nyilván arra az időszakra esik majd, ha az európai gazdaság megpezsdül. Vannak jelei, de még nem következett be. Viszont. Arra kiválóan fel lehet készülni. Egyik módja a vásárlóerő növelése, aminek számtalan módja ismert. A bérek növelése, a fix kiadások csökkentése.
A kormány direktben kevés esélyt kap, de például az SZJA csökkentés, a közalkalmazotti bérek, az Áfacsökkentés és a rezsicsökkentés mindegyike olyan lépés, amelyik a fent megfogalmazott célt szolgálják.
Szerencsére az EU 500 milliárd forintos keret folyósítása is lendít a gazdaságon. Stabilizálta az ország helyzetét.
Ennél többet ettől a kormányzati ciklustól nem is várhattunk.
Persze, ha a te demagóg, baloldali, "gondolkodás nélkül szajkózom a hülyéket" szemléletét elfogadnám, akkor hasonlóan gondolkodnék, mint te, elvtárs.
:)

no_successful2 2013.10.17. 20:02:26

@Balt:

""Amúgy a semmiből tűnt egyszer csak elő."

Ez azért nem egészen így van: "

Dehogynem, megnéztem a listát, tele van olyan noném kis biszbasz funkcióval, "tegyük a gyereket oda, f....mtudja szervezethez, nyomjunk neki egy párszázas havi fizut, aztán majd valamire jó lesz a gyerek." Ezek nem azok a helyek, ahonnan a világot ki lehet forgatni a sarkaiból.

Kalmár 2013.10.17. 20:19:23

@vasmargitt: "az mszp sose tekintette hülyének a népeket"

Ja.

Esetleg amikor:
- Adócsökkentést törvénybe iktatta a választások előtt és törölte a győzelem után?
- Áfát csökkentett a választások előtt majd visszaemelte?
- Riogatott 22 millió románnal?
- Nem tette közzé az államháztartás adatait, hogy "ne zavarja meg a választásokat"?
- Megduplázta az adóságot, munkanélküliséget?
- Az egekben tartotta az alapkamatot, inflációt?
- Eladott mindent, de csak a hitel nőtt?

stbstb

Azért örülök, hogy egy ilyen trágár tróger, mint te mellettük kampányol.
Légyszi büfögj még fel némi sarat.

vakapad 2013.10.17. 21:02:13

Várom a Bajnairól szóló dehonesztáló irományt. Gyurcsányról nem kell, őt úgyis utálják elegen, kár fáradozni.

vakapad 2013.10.17. 21:04:53

@Kalmár:

Szijjártónak tetszik lenni? Esetleg ... Gabika? Ők tudják ilyen szép pontosan felmondani a leckét.

vasmargitt 2013.10.17. 21:18:10

@Kalmár: agymosott faszkalapokkal nem állok le kommunikálni, mert a fejük helyén csak egy rakás fos van. ma estére még kívánok egy kellemes szopást neked a csüngő hasú ártány diktátorodnak.

Muhammad Balfas 2013.10.17. 21:26:08

@kuszkusz1: Botka sztem okosabb ennél, kivárja a buktát, és utána áll a párton belüli elégedetlenkedők élére, és lesz 4 éve a megújításra.

Blogger Géza 2013.10.17. 21:30:32

@Balt: No meg hát állítólag egy szabadkőműves páholy helyettes nagymestere. Lehet, hogy mégse véletlen, hogy ő lett az "utód".

Blogger Géza 2013.10.17. 21:39:56

@Balt: Van arról valami infó, hogy ezekben lenne-e esélye MSZP-nek? Más: nem lennék meglepve, hogyha az MSZP hamarosan felmondaná a megállapodást (akár a DK bevonására hivatkozva), ugyanis Bajnaiék támogatottsága és presztízse zuhanórepülésben...

vasmargitt 2013.10.17. 21:45:11

sok agyament takony. csak tudnám, mit verik itt a nyálukat egy primitív, népnyúzó rezsim miatt, amelynek az élén egy röfögő elmebeteg, csüngő hasú ártány diktátor röfög. micsoda reménytelen zombi banda

panelburzsuj 2013.10.17. 21:58:24

@Blogger Géza:
És tenderrel mérgezi a kutakat.

Ha babonás nagyanyókat akarsz rémítgetni, Gejza, ennél jobb helyet nem is találhatnál.

1 marketing-géniusz vagyol!

phaszfej 2013.10.18. 00:10:37

Egy egyenes pali, mint laci a ringben.

kuszkusz1 2013.10.18. 06:25:21

@Ches Desmond:

Az országnak nincs töméntelen négy éve arra, hogy kivárja ameddig a maszop minden egyes hülyéje elnökké avanzsál és meg méltóztatik bukni.
Botkának már most elnöknek kéne lennie, kár, hogy nincs elég vér a pucájában ahhoz elsöpörje ezt az izét, ezt a Mesterházyt.

kuszkusz1 2013.10.18. 06:34:46

Kedves vas-takony-margitka!

Van nekünk elég bajunk, gondolok itt pl. nagybecsű pártelnökünkre akiről senki sem sejti, hogy mi a túrótól lett ő pártelnök. - Megjegyzem, mi sem tudjuk.
Aztán itt van még a Szanyi aki kilátásba helyezte, hogy ezerrel fog mellettünk kampányolni, az testvérek között is mínusz 5 százalék.

És akkor itt vagy még te is...aki eddig még nem utált minket az okvetlenül undorodni fog tőlünk ha meglátja írói munkásságodat.

Kedves vas-takony-margitka!

Esdve kérünk, hogy menjél a fenébe és kampányoljál inkább a Viktor mellett!

Maszop

biohouse 2013.10.18. 07:27:04

Most néztem meg azt a videót, amelyen Gyurcsány és Gréczy az MSZP finanszírozásáról beszél, pontosabban nem beszél, hanem ködösít.
Nos, Kerék Bárczy ide Kerék Bárczy oda, én erre a pártra sohasem fogok szavazni.
Ilyen alamuszi ködösítést, b...g.
Tegyen feljelentést ismeretlen tettesek ellen, vagy mondja meg, hogy a régi elvtársakat tisztességtelen elárulni. De ez....

cutcopy 2013.10.18. 07:31:27

"Ki ez az ember, és mit csinál?"

Egy bohóc aki választásokat bukik..

Muhammad Balfas 2013.10.18. 18:34:03

@kuszkusz1: De Botkának van. Hülye lett volna 2010 után rögtön a vesztes párt élére állni. Kivárja a sorát..

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.18. 19:51:39

nekem az tetszett nagyon ahogy levágta a szakállát, mer a tanácsadók szerint a szakáll nem hoz szavazatot :)
akaratgyenge komcsi majom ez is , mint bajnai
süti beállítások módosítása